Suauu toto mai le 7 i le 7, 9 mmol

O le suʻeina o le toto o se faʻalapotopotoga lautele ma sili ona saʻo o le setete o le tino.

E manaʻomia e le tagata soifua maloloina se suʻega masani o le toto, ma siaki le maualuga o le suka i totonu ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga.

I le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le tele o faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaleleia e tusa ai ma le molimau a le fomaʻi.

I le maʻisuka, o se siaki masani o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto e faʻatagaina.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa ou faʻatalanoa i ai iina e aunoa ma se telefoni ma tali uma fesili, taʻu mai le auala e togafitia ai le maʻisuka.

2 vaiaso talu ona uma le togafitiga, o le tina matua na suia ai lona uiga. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

Faʻamau masani masani ma le faʻaaogaina o le suka

A oʻo i le mea e gata ai le taua o le suka, o lona uiga o le pancreas o loʻo galue lelei ma fua mai le aofaiga o le homone.

O fua masani o kulukose e faʻalagolago i le matua o le tagata maʻi ma i se mea itiiti i le itupa. I pepe faatoa fananau mai ma tamaiti ei lalo ifo o le 12 latou te laʻititi ifo nai lo tagata matutua.

Laulau: "Faʻateleina le anapogi i le toto toto i le matua"

TausagaFaʻatagaina o tau, mmol / l
Mai le fanau mai i le 1 masina2,8 – 4,4
Mai le 1 masina i le 14 tausaga3,3 – 5,6
14 i le 60 tausaga4,1 — 5,9
E silia ma le 60 tausaga4,6 – 6,4

Afai o le tagata gasega e iai le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e sili atu nai lo le 7.0 mmol / l, atonu e masalomia e le fomaʻi le maʻisuka ma faʻamalosia nisi suʻesuʻega.

Sugar i taimi eseese o le aso

E le gata o tausaga ma kenera e aafia ai le maualuga o le suka i le toto. E tutusa mea uma, e ono fesuisuiai e fuafua i le taimi o le aso.

Laulau: "Tulaga masani o le kulukose i le toto, fuafua i le taimi o le aso"

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

TaimiNorm, mmol / l
I le taeao, i luga o se manava gaogao3,5 – 5,5
I le aso atoa3,8 – 6,1
E tasi le itula talu ona 'aiE oo i le 8.8
2 itula talu ona 'aiE oʻo i le 6.7
I le poE oo i le 3.9

O tagata e maua i le maʻisuka, faʻapea foi i latou o loʻo i ai i le maʻisuka, e tatau ona iloa le masani o le suka i taimi eseese o le aso. E tupu ai fuataga e manaʻomia ona faia i le aso atoa, aemaise lava mo tamaiti, ina ia mafai ai ona taofia le vailaʻau o le hypoglycemic i le taimi.

Mafuaaga mo le maualuga o le suka

Afai o le taunuuga o le auʻiliʻiliga na faʻaalia ai le kulūkose maualuga i luga atu o le 7 mmol / l, e le o lona uiga o le maʻi o loʻo maua i le maʻi suka. E naʻo le fomaʻi e taʻua ai le moni o le hyperglycemia, o mafuaʻaga e mafai ona ese tele.

TausagaFaʻatagaina o tau, mmol / l Mai le fanau mai i le 1 masina2,8 – 4,4 Mai le 1 masina i le 14 tausaga3,3 – 5,6 14 i le 60 tausaga4,1 — 5,9 E silia ma le 60 tausaga4,6 – 6,4

Afai o le tagata gasega e iai le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e sili atu nai lo le 7.0 mmol / l, atonu e masalomia e le fomaʻi le maʻisuka ma faʻamalosia nisi suʻesuʻega.

Faʻamatalaga o le maʻisuka

E tatau ona toe maitauina o se tasi mataupu o le siakiina o le suka i le lautele o le 7 0-7.9 mmol / l e le o se faamaoniga o le maʻisuka. A itiiti ifo, o le tagata maʻi o le a tuʻuina atu le toe iloiloga tutusa. Atonu e te suʻe i se suʻega e iloa ai le faʻapalepale kulukose. Afai o isi faʻamatalaga e maua ai le maualuga maualuga o le suka e sili atu nai lo le 7, ae oʻo i le 11 mmol / l, e mafai e le fomaʻi, faʻamautinoa, mautinoa le maʻisuka.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

E iai maʻi maʻisuka ituaiga 1 ma le 2. O le ituaiga muamua o le inisalini. O le tele lava o togafitiga i se talavou. E tupu pe a mavae se viral or autoimmune leions o le pancreas. O loʻo i ai se mea faʻapitoa.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ona o foliga mai o le puipuiga o le siama i le insulin.

Laulau: "Vaega faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2"

SainiSD1SD2
TausagaE oo i le 30 tausagaIna ua mavae le 40 tausaga
O le mamafa o le tinoFaʻamatalaga matagaI le tele o tulaga, oona
Le natura o le amataga o le maʻiFaasoaFaʻasalaga
Vasega o le maʻiFaatasi ai ma vaitau o faʻamagaloga ma toe foʻiStable
Suʻega o suʻesuʻega o le UrineGlucose + acetoneGlucose

O le faaiuga faaiu e uiga i le i ai o le faamai, faapea foi ma lona ituaiga, o le aia tatau lea e na o le fomaʻi aoga. O le tagata lava ia ma le faʻamaʻi o le tagata lava ia e sili ona lamatia i le soifua maloloina.

Taumafa ma le suka 7.0 - 7.9 mmol / L

O le kulūkose maualuga e sili atu i le 7.0 mmol / L e manaʻomia ai se taumafa malosi.

SainiSD1SD2 TausagaE oo i le 30 tausagaIna ua mavae le 40 tausaga O le mamafa o le tinoFaʻamatalaga matagaI le tele o tulaga, oona Le natura o le amataga o le maʻiFaasoaFaʻasalaga Vasega o le maʻiFaatasi ai ma vaitau o faʻamagaloga ma toe foʻiStable Suʻega o suʻesuʻega o le UrineGlucose + acetoneGlucose

O le faaiuga faaiu e uiga i le i ai o le faamai, faapea foi ma lona ituaiga, o le aia tatau lea e na o le fomaʻi aoga. O le tagata lava ia ma le faʻamaʻi o le tagata lava ia e sili ona lamatia i le soifua maloloina.

Auala e Faʻaitiitia ai Suga

O le faavae o le meaai e tatau ona maua i se fuainumera maualalo maualalo, e tele taimi i le vaiaso e mafai ona faaopoopo i le GI avega.

  • leanoa iʻa: hake, mackerel, cod, sardine,
  • sea ​​sea: moa, squid, shrimp,
  • lentils, chickpeas, mung bean, pi, pi,
  • meaʻai aano: vela, lapiti, tolotolo, povi moa,
  • fualaau faisua: kukama, zucchini, eggplant, laau afu fou, ituaiga uma o kapisi,

O le lona lua, ae le o le mea aupito itiiti, o le tausiga o le kulukose i totonu o tapulaa talafeagai e gaioiga faaletino i aso taitasi. E tatau ona fetaui le avega. E fautuaina e amata i ni auala uumi i le ea fou. I le taumafanafana, o le tietie uila, savali, agai i le Nordic e talafeagai foi.

Afai e le fesoasoani le fetuunaiga o meaʻai ma aʻoga faaletino i lalo o le suka, atonu e te manaʻomia togafitiga faafomaʻi.

Afai o le taunuuga o le suʻeina o le toto mo le suka na foliga mai e sili atu le maualuga nai lo le taliaina, e le tatau ona e fefe ma vave iloa oe i le maʻisuka. Mo le faia o se mea e iloa ai, o le tele o suʻesuʻega e tatau ona faʻamaonia le maualuga o le kulukose.

Suga mai le 7.0 i le 7.9 mmol / L e le taua tele, e ui lava e sili atu nai lo le masani. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona faʻaititia e ala i taumafa ma aʻoga faaletino i aso uma. O le mea e ono mafai ai, e tatau ona mataitu le kulukose i taimi uma.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga