Faatonuga mo le faaaogaina Akkupro ma faailoga mo togafitiga ma le fualaau faasaina

Quinapril hydrochloride (INN - Quinaprilum) o se vaega ole sulfide-leai se ACE inhibitor ole quinaprilat. Aʻo ave le vailaau faʻataʻitaʻi i totonu, o le quinapril e vave faʻapuʻupuʻuina i quinaprilat (diabetide quinapril, le metabolite autu), o se inhibitor ACE lelei. O le faiga o le gaioiga o le quinapril o le faʻalavelave lea o le felafoaʻi i totonu o le toto ma le ACE, lea e faʻaitiitia ai le vasopressor activity ma le aldosterone faasee. O le faʻaititia o le maualuga o le angiotensin II e le masini faʻaalia e mafua ai le faʻateleina o le pule o le renin ma lona gaioiga i le plasma toto. E ui lava ina talitonuina o le auala autu o le malosi o le antihypertensive e faʻaalia mai i le system renin-angiotensin-aldosterone, o le quinapril e faʻaalia ai le aʻafiaga o aʻafiaga e oʻo lava i tagata gasegase o le maualuga o le gaʻo (toto maualuga).
O le puleaina o le quinapril i tagata mamaʻi, e amata mai i le agavaʻa i le maualuga o le toto maualuga (toto maualuga) i se fuaseʻo 10-40 mg, e mafua ai le faʻaitiitia o le toto maualuga i le nofo ai ma tulaga tūtū, ma e itiiti le aoga i le fatu. O le aʻafiaga o le antihypertensive e atiaʻe i totonu o le 1 itula, le maualuga o le aoga - 2-4 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina. I nisi o tagata gasegase, o le a maitauina se faʻamalosiaga o le faʻamalosia o le tino pe a mavae le 2 vaiaso o togafitiga Pe a faʻaaogaina i fua o loʻo fautuaina, o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e tausia i le tele o tagata gasegase mo le 24 itula ma faʻaauau pea le faʻaaoga umi o le fualaau faasaina. O le faʻaitiitia o le toto maualuga na mafua mai i le quinapril e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le fatu ma le teteʻeina o vaʻa o fatuga ma se suiga laʻititi po o le leai foi o suiga i le fatu, fuainumera o le fatu, totoga o le toto, toto o le filturi ma le faʻamavaega.
A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le maualuga o le maualuga o le quinapril i le plasma toto e oʻo i totonu o le 1 itula. E tusa ma le 60% o le vailaau faʻamaina e ave i ai, ma o le bioavailability i le tulaga o quinaprilat e 38%. Ole maualuga maualuga o le quinaprilat ile plasma e oʻo ile 2 itula ile maeʻaina ole quinapril. O le afa-plasma o le afa-ola e tusa ma le 1 le itula. O le Quinaprilat e mafua mai i le gaioiga masani ma e afa afa ola lelei (tusa o le 3 itula). E tusa ma le 97% o le quinapril poʻo le quinaprilat o loʻo faʻasalalau i le plasma e fesootaʻi ma pulu. I tagata gasegase ma le le atoatoa, o le afa-ola o le quinaprilat e faʻapupulaina i le faʻaitiitia o le faʻamaonia o le creatinine. Suesuega o le Pharmacokinetic i tagata gasegase ma le le atoatoa o le gasegase e maua ai le gasegase tumau poʻo le faʻaauau pea o le dialysis ole mimita e faʻaalia ai e le afaina tele le pipisi ole quinapril ma quinaprilat. E i ai se fesoʻotaʻiga laina i le va o le kilia o le quinalaprilate mai le plasma toto ma le kilia o le creatinine. Quinaprilat faʻamaʻiina ua faʻaitiitia foi i tagata matutua (sili atu i le 65). O le faʻatuputeleina o le quinaprilat e faʻaititia i tagata mamaʻi i le gase cirrhosis ona o le soliga o le faʻasalaga o le quinapril. Quinapril ma ona metabolites e le ulu atu i le BBB.

Le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Akkupro

Fausiaina o le toto maualuga (AH)
Monotherapy: Ole fua amata fautuaina ole Accupro mo tagata mamaʻi e le o faia togafitiga ole 10-20 mg i le aso. Faʻalagolago i le aʻafiaga o le falemaʻi, e mafai ona faʻateleina le fua ile 20-40 mg / aso ile 1-2 toese. Afai e tatau ai, e mafai ona faia le fetuunaiga o fualaau ile taimi ole 2-4 vaiaso.Lelei lelei le puleaina o le toto i le tele o tagata gasegase e maua pe a ave le vailaʻau 1 taimi i le aso. Ole fua pito i maualuga ole quinapril e 80 mg / aso.

Faʻatasi faʻapitoa o togafitiga: i tagata mamai e tatau ona faaauau togafitiga ma togafitiga, o le uluai fua fautuaina o Accupro e 5 mg, mulimuli ane e mafai ona faasolosolo malie le alualu i luma e ausia ai le lelei sili ona lelei.

Faʻasalaga o le loto vaivai
Ole fua ole laʻau fautuaina ole 5 mg ile 1-2 tofo. Afai o le fua muamua o le quinapril e lelei le faʻafeiloaʻiina, e mafai ona faasolosolo malie le faʻaleleia i se fualaau lelei, e masani lava 10-40 mg / aso ile 2 vaeluaina.
O le faʻamaeʻaina o le quinapril e faʻalagolago i le tulaga o loʻo galue ai fatugaʻo. Ole fua amata fautuaina o le Accupro i tagata gasegase i le sili atu i le 30 ml / min o le 5 mg, ma o tagata gasegase e maualalo le 30ml / min - 2.5 mg. Afai e lelei le toleniina muamua o le tui, e mafai ona ave le fualaau faasaina 2 taimi i le aso mai le aso e sosoo ai. Talu ai ona o le leai o se masalosaloga tele poʻo se faʻalavelave matuia i le galuega, e mafai ona faʻateleina le fuainumera i se vaeluaga o le 1 le vaiaso, ia mafaufau i le faʻasologa o le clinical and hemodynamic.

Contraindications i le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Akkupro

O le gasegase i le quinapril poʻo isi vaega o le vailaau faʻasaina, o se talafaasolopito o le angioedema e fesoʻotaʻi ma togafitiga o le ACE muamua, o le maitaga ma le lactation, ma tamaiti.
E le o iloiloina le faʻafesoʻotaʻi o isi atitiata ACE.

Faʻaiʻuga o le vailaʻau o le Akkupro

E masani lava ona fai sina pisi ma puupuu. O le mea sili ona taatele na lipotia i mea na tutupu i faamasinoga faʻatonuina o le ulu (7.2%), o le suavai (5.5%), o le tale (3.9%), faʻalautele le vaivai (3.5%), rhinitis (3.2%) ), faʻalavelave ma / poʻo le vomiting (2.8%), faʻasologa (2.2%). E tatau ona maitauina o le tale e masani lava e le lelei le aoga ma e mou atu pe a maeʻa le faʻamalolo.
E ono foliga mai atonu o le a le mafai e le tagata ona faʻaaogaina se suʻesuʻega i le suʻega o le quinapril (faʻatasi ma le leai foi o togafitiga faʻasolosolo) i suʻesuʻega ma le le pulea ma e le masani ona maua i suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga pe a maeʻa le siakiina o igoa * aofia ai.

Hematopoietic ma lymphatic system disorders: anemia hemolytic *, thrombocytopenia *.
Mai le polokalame puipuia: anaphylactoid reactions *.
Mai le itu o le tino tutotonu:, vevela, popole, atuatuvale, moe.
Mai le itu o le okeni o le faaaliga vaaia: amblyopia.
Mai le cardiovascular system: angina pectoris, palpitations, tachycardia, faʻasologa o le vaʻalele *, syncope, vasodilation.
Mai le fualaau oona: malogo poʻo le faʻaʻoʻo, flatulence, pancreatitis *.
I le vaega o le paʻu: alopecia *, exfoliative dermatitis *, tigā, vevela tele, mimita *, gaioiga o gaioiga, * faʻavalea o le paʻu.
Mai le maskotakeletal system:faʻasolosolo
Mai le faiga o meaʻai: urinary tract siama, faʻaletonu.
Le mautonu lautele ma tipi i le nofoaga o inisiua: edema (lautele ma lautele),
Mea faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi: na maitauina le angioedema * i le 0.1% o faʻamaʻi e faaaoga ai le quinapril. O nisi taimi, e pei o isi atitiata ACE, o le pneumonitis * eosinophilic ma le hepatitis sa maitauina i quinapril.
Faʻaiʻuga o suʻega faʻataʻitaʻi suʻesuʻe suʻesuʻega: seasea lava - agranulocytosis ma neutropenia (o la latou sootaga mafuaʻaga ma le faʻaaogaina o quinapril e le faʻatuatuaina), hyperlinks.
Laʻau o le Creinine ma le toto o le urea. O se faʻaopoopoga (e sili atu i le 1,25 taimi sili atu le maualuga nai lo le tapulaa pito i luga o le masani) o le fatulaini o le serinini ma le nitrogen o le urea na matauina i le 2 ma le 2% o mataupu, i le faasologa, ma le quinapril therapy.O se faʻaopoopoga e tele lava ina maua i tagata gasegase e maua le vailaʻau faʻatasi ma faʻasolosolo nai lo i latou o maua mai le quinapril monotherapy.
Angioneurotic edema. O le atinaʻeina o le angioedema na lipotia mai i tagata mamaʻi na maua le atinaʻe ACE (e aofia ai le 0.1% o tagata maʻi na maua le quinapril). Afai e atiaʻe e le maʻi le angioedema o le larynx, foliga, laulaufaiva, quinapril e tatau ona taofi vave, e tatau i le tagata gasegase ona maua lelei le togafitiga ma matau seia maeʻa le edema. Afai e naʻo foliga ma le laugutu o le edema, e le manaʻomia ni togafitiga faapitoa i le tele o mataupu, e fautuaina e faʻaaoga vailaau e faʻasaʻo ai faailoga. O le Angioedema o le laulaufaiva, larynx ma glottis e mafai ona lamatia ai le ola. Faʻatasi ai ma lona atinaʻe, e tatau ona faʻatulagaina vave togafitiga faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, lea e tatau ona aofia ai le vaavaaiga o le 0.3-0.5 ml o le epinephrine (epinephrine) (1: 1000). O tagata maʻi e iai se talaʻaga o le angioedema e le o aʻafia ma togafitiga a le ACE, e iai foi se faʻalavelave tele o le angioedema i le taimi o togafitiga faʻatasi ma se inhibitor ACE.
I tagata gasegase o le Negroid race, oe na faʻaaogaina le ACE, o mataupu o le atinaʻe o angioedema e sili atu ona taatele nai lo maʻi o isi ituaiga. O tagata maʻi o le Negroid race na latou maitauina foi le itiiti ifo o le aafiaga o le iniseti ACE i le toto maualuga pe a faatusatusa i isi ituaiga.
Manuʻa angioedema. I tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina le ACE, na matauina ai faʻaaliga o le angioedema o le intestinal. O nei gasegase na faitioina le tiga o le manava (faatasi ai ma le leai o se gaioiga po o le vomiting), i nisi tulaga e leai se faʻaaliga i le talafaasolopito o le atinaʻe o angioedema o foliga ma o se tulaga masani o le C-1 esterase na faʻamoemoeina. O le suʻesuʻeina o le angioedema na faʻavaeina e ala i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o le tino o le tino poʻo le ultrasound poʻo le taimi o taotoga. O nei faaaliga na mou atu ina ua uma le faʻamalolo. O le angioedema o le intestinal e tatau ona aofia ai i le suʻega eseese i tagata mamaʻi e maua i le manava o le tino o loʻo maua le togafitiga ACE. O tagata maʻi e iai se talaaga o le angioedema e le o aʻafia ma togafitiga a le ACE e mafai ona i ai le aʻafiaga o le angioedema i taimi o togafitiga faʻatasi ma se inhibitor ACE.
Anaphylactoid reactions.
Faʻaleagaina. I tagata gasegase o loʻo maua le inisiua ACE i le taimi o le faʻaaogaina o le togafitiga mo le tino o Hymenoptera, na maitauina ai le tali atu i anaphylactoid reactions. I nisi o tagata gasegase, o nei gaioiga e leʻi tupu i le taimi e le tumau ai le faʻaaogaina o le inisiua ACE, ae toe maua mai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.
Apheresis o lipoproteins maualalo. I tagata gasegase oe na maua le LDL apheresis ma le sulfate sulfate absorption, na maitauina ana reafaʻi anaphylactoid ma togafitiga faʻatasi ma le inhibitor ACE.
TomaʻiO faʻamatalaga ile falemaʻi ua faʻaalia ai o tagata gasegase o loʻo i lalo o le totogia e faʻaaogaina ai ituaiga o membranes ma le maualuga o le tafe (polyacrylonitrile membranes) e mafai ona atiina ae ni anaphylactoid reactions ao faʻaaogaina le inhibitor ACE. O lea ituaiga tuufaatasiga e tatau ona aloese mai le faaaogaina o fualaau faasaina e tetee atu i isi ituaiga o fualaau faasaina po o isi fusi mo le toto.
Faʻasalaga faʻapitoa. I maʻi na maua ai le maualuga o le maualuga o le totoga (ogaoga maualuga) na togafitia ma Acupro, o le masalosaloga e seasea lava ona tupu, ae o se taunuuga masani o togafitiga ma le inisiua ACE i tagata gasegase paleni eletise e mafua mai i togafitiga, mea taumafa maualalo-masima, ma le dialysis.
I maʻi gasegase fatu, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le faʻamausoga maualuga e sili ona maualuga, e tatau ona amata le togafitiga o le quinapril i le fua fautuaina i lalo o le vaavaaiga faafomai, e tatau ona siakiina nei maʻi mo le 2 vaiaso muamua o togafitiga ma taimi uma e faateleina ai le dose ole quinapril.
Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamaʻiloga, o le tagata maʻi e tatau ona taoto i lona tua ma, pe a tatau ai, ia faʻaaogaina iv ivotoina o le isotonic sodium chloride solution. O se faʻasalaga faʻavave taimi e le o se faʻalavelave mo le faʻaaogaina atili o le fualaau faasaina, peitaʻi, faatasi ai ma le atinaʻeina o ia ituaiga o gaioiga, e tatau ona mafaufauina le faʻaaogaina o togi maualalo o le vailaau faʻasaina poʻo le soloia o togafitiga.
O tagata maʻi na maua togafitiga faʻamalosi i le amataga o le togafitiga o quinapril e mafai ona atiaʻe ai le faʻamaoniga o le symptomatic. E fautuaina le faalēaogāina o le diuretic 2-3 aso aʻo leʻi amataina le togafitiga ma le quinapril. Afai e le o pulea le toto toto e le quinapril monotherapy, e tatau ona toe faia ia togafitiga. Afai e le mafai ona teena le faʻaaogaina o togafitiga, o le faʻaaogaina o le Acupro e tatau ona amata i se fua maualalo maualalo.
Neutropenia ma agranulocytosis. O le taliaina o le atiata o le ACE e mafai ona o faatasi ma agranulocytosis ma le toto o le toto o le ponaivi i tagata gasegase e maualuga le faigata (toto maualuga), ae masani ona tupu, e pei o se tulafono, i tagata gasegase e le atoatoa, faapea foi ma collagenoses. Pe a faʻaaogaina le iniseti ACE i tagata gasegase ma le collagenoses ma / poʻo le le atoatoa, e manaʻomia le mataʻituina o le numera o leukocytes.
Faiva. Tagata faʻamaʻi e faʻaaogaina le inisiua ACE, e aofia ai quinapril, o nisi taimi na maua ai le tale. E masani lava o le tale e le fua mai, faʻaauau, ma ua mou atu ina ua maeʻa le faʻamalolo. O le tale e faʻaosoina e ala i le faʻaaogaina o le inisiua ACE e tatau ona mafaufauina i le eseesega o siama o le tale.

Fautuaina Maximum First Initiation (mg)

* E leai se poto masani i le tafaoga faamasani e faataga ai ni fautuaga faapitoa mo le suʻe atu i nei maʻi.

I tagata e maua i le gasegase e mafua mai i le taofia o le gaioiolo angiotensin - aldosterone, e mafai ona gafatia le toe gaioiga o le tino. I maʻi gasegase ogaoga, lea e faalagolago i le galuega a le initaneti o le renin - angiotensin - aldosterone, o togafitiga ma le ACE, e aofia ai le quinapril, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe ma / poo le alualu i luma o le azotemia, ma e seasea ona tupu, e aofia ai le oti.
O le taimi faʻamalosi o le quinaprilat ua faʻateleina ona o le faʻaitiitia o le faʻamaonia o le creatinine. I tagata gasegase i le kiliata o le creatinine ≤ 60 ml / min, e tatau ona faatonuina le quinapril i se vaega maualalo (silasila i le APPLICATION). O le fualaau o le fualaau faasaina i totonu o ia ituaiga o gasegase e tatau ona faamatuu mai i lalo maualalo, ma mafaufau i le togafitiga, ma ia mataituina pea le mataituina o galuega (e ui lava o uluai suesuega e lei faaalia ai lona tulaga faaletonu pe a faaaoga le quinapril).
I nisi o gasegase e maualuga le maualuga (toto maualuga) poo le fatu fatu e aunoa ma ni faailoga manino o le faaleagaina o le tino i le togafitiga ma le quinapril, aemaise lava i se tuufaatasiga ma se diuretic, sa i ai le faateleina o le elemene urea ma le creatinine serum. O lenei siitaga e masani lava ona toe fetuunai ma le tosoina o le inhibitor ACE ma / poo le toto. O le aʻafiaga o ia suiga e sili atu ona maualuga i tagata mamaʻi e leai se aoga. I ia tulaga, e ono talafeagai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le tino ma le aveʻesea o se diuretic ma / poʻo le quinapril.
I suʻesuʻega suʻesuʻega o tagata gasegase ma le maualuga o le maualuga o le totoga o le toto, pe a uma togafitiga ma le inhibitor ACE, o le faateleina o le elemene urea toto ma le creatinine serum na matauina. O lenei faʻatupulaia na toetoe lava a mafai ona toe faʻafouina pe a faʻauʻaina togafitiga faʻatasi ma le inhibitor ACE ma / poʻo le fomaʻi.I ia tulaga, o le mataituina o galuega a le gaosiga o tagata gasegase i le taimi o nai vaiaso ole togafitiga e talafeagai.
Galuega gaʻo maʻi. O le Quinapril e faʻapipiʻiina ma se vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase i le gasegase o le gaioiga poʻo le gasegase o le ate alualu i luma, ona o suiga laiti i le paleni vai-electrolyte e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le gasegase o le hepatic. Quinapril metabolism i quinaprilat e masani lava ona tupu i lalo o le aafiaga o le esterase o le hepatic. O le faʻasalalau o le quinaprilat e faʻaititia i tagata mamaʻi i le inu o le ate i le ate ona o le faʻaleagaina o le faʻasalaga ole quinapril.
Hyperkalamia ma le potassium-faʻaleagaina togafitiga. Faʻatasi ma le faʻaaogaina o isi atiata ACE ma le faʻaaogaina o quinapril, o le maualuga o ions o le konatela i le serum e mafai ona faateleina. Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻapitoa ole quinapril e mafai ona faʻaititia ai le hypokalemia e mafua mai i togafitiga thiazide. O suʻesuʻega i le faʻaaogaina o le quinapril ma le potassium-salving diuretics e leʻi faʻataunuuina. Talu ai o loʻo i ai se faʻafitauli o le faateleina o le faʻamalosi o le maʻisuka, e taua tele le amataina o togafitiga i tagata gasegase e maua ai le togafitiga o le faʻamalolo o le potassium, e amata ma le totoa i lalo o le mataʻituina o le vevela maualuga.
Hypoglycemia ma le maʻisuka. O le faʻaaogaina o le inisinia ACE e mafai ona tuʻuina atu ma le hypoglycemia i tagata mamai e maua i le maʻisuka latou te inuina le inisalini poʻo le oral hypoglycemic agents. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina lelei le tulaga o ia tagata gasegase.
Taʻaloga / Anesthesiology. Afai e manaʻomia le taotoga, e tatau ona logoina le tagata maʻi e faʻamaonia le maʻi o loʻo ave le quinapril, talu ai o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le mafaufau / faʻaleaoga e mafai.
Faaaoga i tagata matutua. Ole tausaga e le afaina tele ai le mataalia ma le saogalemu o le fualaau faasaina, o le mea lea, ole fua muamua o le Acupro ole tagata matutua e 10 mg i le aso, pe afai e manaʻomia, e mafai ona fetuunai ile mafaufau i le maualuga o le toto.
Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation
A faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, o le a mafai e le atiata o le ACE ona mafua ai le fetal ma le tino o le maʻi ma le tino. Aʻo leʻi faʻaaogaina le quinapril ao maitaga, e tatau ona e mafaufau ile aafiaga leaga ile fetus. Afai o le maitaga na tupu ao aveina le quinapril, e tatau ona faamutaina le vailaʻau.
I le aveina o le iniseti ACE i le II ma le III o le tolu masina o le maitaga, sa i ai lipoti o le taumatematega, le toe faalētonu, ulutala pepe ma / poʻo le maliliu o pepe faatoa fananau mai. O le atinaʻeina o le oligohydroamnion na lipotia foi, atonu o se taunuuga o le faaitiitia o le gaioiga o gaʻo o le fetus; i lenei itu, o konekarate o pito i tua, faʻaleagaina o le tino, faʻapopopoia o le mama ma le tuputupu aʻe o le intrauterine ua maitauina. Afai o le uluaʻi masina muamua o le afifi poʻo le fetus e aʻafia i le fualaau faasaina, e tatau ona logoina le tina i se taimi vave e mafai ai ona maua le tikeri o le lamatiaga, e tusa lava pe leʻi tupu mai le aʻafiaga o aʻafiaga.
O tamaitai oe na faʻaaogaina le atinaʻe ACE i le II ma le III o le maʻitaga e tatau ona logoina e uiga i le lamatiaga o le fetus; e masani ona manaʻomia le suʻesuʻeina o le ultrasound e faʻamaonia ai le oligohydroamnion. I le tulaga o le faʻamaoniga o le oligohydroamnion, o le faʻaaogaina o le quinapril e tatau ona faʻaumatia, o le faʻaoga e mafai ona faʻateleina pe afai e taua mo le tina.
O le isi mea e lamatia ai le pepe ma le pepe faatoa fananau mai pe a faʻaaogaina le inisiua o le ACE, o le tuputupu ae o le tuputupu aʻe, amataina ma le le tapunia o le ductus arteriosus, ma le maliu fetau e mafai foi ona tupu. Ae ui i lea, e le o iloa le mafuaʻaga o le atinaʻeina o aʻafiaga o le aʻafiaga - le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi o le tina.E le o iloa foi pe o le vaega leaga o loʻo faia i le uluaʻi masina o le maitaga e mafai ona afaina ai le fetal.
Tamaiti na maua eo latou tinā le atiata ACE i le taimi o le maitaga, ma o lea na aafia ai tamaiti i le aʻafiaga o le gaioiga o le ACE, e manaʻomia le mataituina - mataʻituina o manatu, oliguria ma hyperkalemia. Afai e tupu mai le oliguria, e tatau ona totogi le tausiga i le faatumauina o le toto ma le faʻamaʻi faʻasosolo.
O loʻo faʻamaonia le faʻamaonia o le ACE, e aofia ai quinapril, i le susu susu i ni tapulaa faʻapulaʻa. O le mea lea, i le vaitau o togafitiga ma Acupro, ua fautuaina e taofi le susu.
Tamaiti. O le saogalemu ma le lelei o Accupro i tagata gasegase tamaiti e leʻi suʻesuʻeina.
Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le faʻaleleia pe a avetaʻavale ma galue i ni tulaga lamatia matautia: O le saoasaoa o gaioiga pe a avetaʻavale pe galulue faatasi ma isi auala i le amataga o togafitiga faʻatasi ma Accupro e ono faʻavaivaia.

Fegalegaleaiga o fualaau faasaina Akkupro

O le aveina o le tetracycline ma le quinapril e faaitiitia ai le absorption o le tetracycline pe a ma le 28-37%. O le faʻaitiitia o le faʻaleleia e mafua ona o le i ai o le magnesium carbonate e avea o se mea e tumu i le vailaʻau o le Akkupro.
O faʻamaʻi na faʻaaogaina le initaneti ma le ACE i le taimi lava e tasi, na faʻaalia ai le maualuga maualuga o le lithium ma le faʻamaoniga o le lamatiaga o le lithium. O le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina e tatau ona faatulaga ma le lapataiga; O le faʻaopopoina o le faʻaaogaina o le diuretic e faʻateleina ai le lamatiaga o le inu o le lithium.
Aʻo faʻataʻitaʻiina ole quinapril faʻasolosolo i le propranolol, hydrochlorothiazide, digoxin poo le cimetidine, e leai ni feʻau faʻamalosi gasegase faʻasolosolo na matauina. O le aʻafiaga o le anticoagulant ma se tasi o dose o warfarin (i le taimi o le taimi o le prothrombin) e le suia tele ao aveina le quinapril 2 taimi i le aso.
O togafitiga faʻapitoa ma vailaʻau faʻasolosolo ma / poʻo β-adrenergic blockers e faʻaleleia ai le aʻafiaga a le quinapril.
Faatasi ai ma le pulega tutusa o le quinapril ma le faamai o le potassium (spironolactone, triamteren po o le amiloride), o mea o le paluga po o mea masima e aofia ai le masima, e tatau ona faaaoga ma le faaeteete ma ia talafeagai lelei le pulea o le maualuga o le potassium i le toto toto. I maʻi e ave le quinapril (pei o isi atitiata ACE), e mafai ona faateleina le maualuga ole vevela levels. Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻapitoa ole quinapril e mafai ona faʻaititia ai le hypokalemia e mafua mai i togafitiga thiazide. Ona o le tulaga lamatia o le faateleina o le maualuga o le vevela o le potassium, o le tuufaatasiga o togafitiga ma togafitiga o le gasegase e tatau ona amataina ma le faaeteete, ia siakiina e le aunoa le vevela tulaga o le potassium.
I nisi o tagata gasegase e le o toe gafatia galuega o loʻo ave NSAID, o le faʻaititia atili o le galuega toe faʻaaogaina e ono tupu mai i le amataga o le ave o inhibitors ACE. E masani lava o lenei tulaga e mafai ona toe suia. O le a mafai ona faʻaitiitia i le togafitiga o le quinapril ao faʻatasi ma NSAID.
O le inisinia ACE, e aofia ai le quinapril, e mafai ona faateleina le lagona i le inisalini po o vailaʻau oona oona, lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia i tagata mamai e maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, e manaʻomia nisi faʻamatalaga faaopoopo.

Faʻasalaga o Acupro, faʻamaoniga ma togafitiga

O le faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa o se faʻalavelave maualuga e ono ono ogaoga le faʻamalosia, e manaʻomia ai le iv puleaina o se fofo o le plasma. E faʻaalia le togafitiga faʻapitoa ma le lagolago. O le siama ma le diathsis peritoneal e le afaina ai le manava o quinapril ma quinaprilat.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Acupro o loʻo maua i foliga o ata vali ata, o laupepa taʻitasi e aofia ai se numera e fetaui ma mea o le mea faitino quinapril (5 mg, 10 mg, 20 mg poʻo le 40 mg) i totonu. I le avea o ni mea fesoasoani, o le sauniuniga e aofia ai le magnesium stearate, gelatin, magnesium carbonate, crospovidone, lactose monohydrate. O le tuufaatasiga o le ata valiina o laupepa e aofia ai le: opadry white OY-S-7331 ma le pala.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

ACE o se enzyme lea e mafua ai le liua o le angiotensin o le ituaiga muamua i le angiotensin o le ituaiga lona lua, lea e faʻalauteleina ai le vascular tone e ala i le faaosofiaina o le pulelasi o le aldosterone e le paga o le tino.

Khinapril e faʻatagaina le ACE, faʻaitiitia le gaoioiga o le vasopressor, faʻamalositino aldosterone, ma faʻateleina le faʻapalepalega o le tino. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o tagata gasegase, e faʻaleleia ai le toto i le siama o le meocardium.

O le toto o le tagata maʻi e faʻaititia, o le aofaʻi atoa o teteʻe lautele o loʻo faʻaitiitia, o suiga o le fatu, ma le toto maualuga o le toto e faʻatulafonoina. Afai e saʻo lau fualaau faasaina, e faʻaleleia le toto i le myocardium ischemic, faʻapupulaina le toto i fatugaʻo.

O le gaioiga gasegase e vave faʻavaveina ma amata ona galue i le 1 le itula talu ona maeʻa le talosaga. O le maualuga o le mea e matauina pe a mavae le 3 itula, o le gaioiga o le piliki e faʻaauau i le aso atoa. E maitauina le faʻaleleia o le falemaʻi ile 1-2 vaiaso i le faʻaaoga masani. E tusa ma le 40% o le quinapril i le maea ai ona ave le vailaʻau o le vailaʻau faʻasolo i le plasma toto e le suia.

O le 'ai e le afaina ai le faʻaaogaina o vaega. O meaai mama e mafai ona faalavelave i le faasaolotoina saoloto o le mea galue. E tusa ma le 50-55% o le quinapril ua faʻamalosi e gaʻo. O isi o loʻo salalau i plasma. E maua mai i fatugaʻo ma i totonu o le manava.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le fualaau faasaina "Akkupro" ua faailoa mai mo tagata mamaʻi na maua i faafitauli o le soifua maloloina nei:

  • O le maualuga o le totoga (o vailaʻau ua faʻamatalaina e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ma togafitiga thiazide),
  • Loto o le fatu, lea e tupu i se foliga masani (faʻapipiʻiina ma togafitiga poʻo glycosides cardiac).

O le fualaau faasaina ua faatonuina e le fomaʻi pe a maea se suʻesuʻega auiliili o le maʻi. E le mafai ona e tago i lau vailaau, ina ia le faʻaosooso ai i isi faʻafitauli o le soifua maloloina.

O fualaau e faʻaaoga mo le maualuga o le toto.

Faʻaiʻuga

E tele gasegase ua lipotia le ulu tiga, susu, tale, vaivai, rhinitis. Vomiting poʻo faailoilo o le myalgia e matua mafai lava.

O le tale e le aoga, faʻaauau, e mou atu vave pe'ā uma le faʻamalolo o togafitiga. Afai e maʻi e le tagata maʻi se tasi o faailoga o loʻo i luga, e tatau ona vave taofia togafitiga. Mai le itu o le faʻalavelave faʻalavelave, o le vevela, o le ulu, o le le mautonu, o le vaivai, ma le vaivai e ono tupu.

Auala e ave ma pe o le a le mamafa, metotia

O fualaau o le Acupro e ave faʻatalanoa ma faʻapala i lalo i se ipu vai manino. Ole fualaau e le mafai ona kopi pe vaevaeina i ni vaega. E mafai ona e ave muamua pe a maeʻa se taumafataga. O vailaʻau faʻapitoa ua faʻamaonia mo tagata mamaʻi e maualuga le toto maualuga. Faʻatasi ai ma le monotherapy, e fautuaina e fomaʻi muamua se fua faatatau o le 10 mg i le aso.

Afai e le lava le togafitiga, o le a faʻaleleia le atopaʻu i le 20-40 mg i le aso. E le sili atu i le 1 taimi i le masina le faʻamaonia. I le maualuga o le toto maualuga, e mafai ona e faʻafefiloi le vailaau faʻasaina ma togafitiga. O le amata amata i le 5 mg i le aso. Ua faasolosolo malie le alualu i luma ina ia mafai ai ona ausia se togafitiga e mafai ona gafatia.

I le faaletonu tumau o le fatu, ua faatonuina ai gasegase 5 mg o fualaau faasaina i le taeao ma le afiafi. I le taimi o togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi i se nofoaga maʻi.O le galuega autū o le faʻamalamalama ma siaki faailoga faʻaalia o le vaʻaia o le vavalalata. Afai o le tagata gasegase e faʻasaʻo lelei le metotia, o le a faʻaleleia i le 30-40 mg i le aso.

Pharmacokinetics

Taʻiala faʻataʻitaʻiga o le maualuga maualuga (Cmax) i le plasma o le toto, quinapril e oʻo i totonu o le itula e tasi, o lana metabolite quinaprilat - i totonu o le lua itula. O le meaʻai faʻatasi e tasi e le afaina ai le tikeri o le fualaau oona, ae mafai ona faateleina le taimi e oʻo ai i Cmax (o meaʻai gaʻo e mafai ona faʻaitiitia ai le manava o le vailaʻau). Ona o le manava o quinapril ma ona metabolites e fatugaʻo, o le tikeri o le absorption o Acupro e tusa ma le 60%.

O le Quinapril e faʻavave ona faʻaleleia i le pipiiina o le vaega ester e le enzymes o le ate i quinaprilat (o le metabolite autu o le quinapril dibasic acid), o se vailaʻau o se inhibitor malosi ACE. E tusa ma le 38% o le fualaau o loʻo maua i le vailaʻau o le toto e tafe i le foliga o quinaprilat.

E tusa ma le 97% o le quinapril poʻo le quinaprilat faʻasalalau i le plasma i totonu o se fulafula.

O le fualaau faasaina e le mafai ona sopoia le puipui o le toto.

E aliali mai: fatuga ma le faʻamalosi - 61% (lea e pei o quinapril ma hinaprilat - 56%), e ala ile inumaga - 37%.

O le afa-ola (T½) mai plasma: quinapril - 1-2 itula, quinaprilat - 3 itula.

Vailaʻau Pharmacokinetic o le vailaau faʻasaina i mataupu faapitoa ile falemaʻi:

  • toe faʻalavelave: faʻateleina T½ i le faʻatusatusa i se faʻaitiitia o le faʻamaonia o le creatinine,
  • alcoholisis cirrhosis: faʻaitiitia le faʻatupulaia (ona o le solia o le esterification o le quinapril),
  • matua (sili atu ma le 65 tausaga): faʻaitiitia le faʻamavaeina, lea e masani ona fesoʻotai ma le faaletonu o le matua, ae ui i lea, o eseesega eseese i le saogalemu ma le lelei o le hinaprilat e le ese mai i latou i tamaiti laiti.

Gaioiga faʻamaloilo o Akkupro

O le gaioiga malosi o le vailaau faasaina - quinapril hydrochloride, o se inhibitor o le angiotensin-converging enzyme, lea e faaitiitia ai le pule faakomepiuta ma le vasopressor gaoioiga o le aldosterone, faateleina le faapalepale o le tino ma faaitiitia ai le faaputuga o le platelet.

O le faʻaaogaina umi o le vailaau o le Akkupro, o le toe faʻaleleia o le tausiga o loʻo matauina i tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le toto, hyperphophy o le myocardial, faʻateleina le toto ma le toto o le toto, ma le faʻaleleia o le toto i le myocardium ischemic.

Metotia faʻaaoga o Akkupro

E tusa ai ma faʻatonuga, o le Akkupro e faʻaalia i le tautala, inu tele le vai ae le o le mimiti, e tusa lava po o le a le taumafataga. O le vailaau o le vailaʻau e faʻalagolago i le faʻamaʻi, e pei o:

  • I le maualuga o le maualuga o le toto - 10 mg o le fualaau faasaina i le aso mo tagata gasegase e le i mauaina ni togafitiga muamua, faatasi ai ma se gasegase e maua i le 20 mg, vaevaeina i ni atopa se lua. O tagata mamaʻi o loʻo faʻasolosolo ona latou faʻamatalaina togafitiga ma Accupro - 5 mg o le vailaau faʻasaina i lea taimi ma lea aso, faatasi ai ma se faʻateleina mulimuli ane o le faʻasologa faʻaluaina e maua ai le malosi o le togafitiga,
  • I le le atoatoa o le fatu - o le muamua o le tui e 5 mg i le tasi pe lua doses i le aso. I mataupu o le lelei o le faapaleniina o fualaau faasaina, e mafai ona faateleina le fua faatatau i le 10-40 mg i le aso, vaevaeina i ni tutusa se lua,
  • I le tulaga o le le atoatoa o le aoga, o le fua muamua e faalagolago i le kiliaina o le creatinine, o lea pe afai e eseese i le va o le 10-30 ml / min, e 2.5 mg o le Akkupro ua faatonuina, 30-60 ml / min - 5 mg, ma sili atu i le 60 ml / min - 10 mg i le aso. I mataupu pe a faʻamaonia e le tagata maʻi le muamua fualaau lelei, o lona faʻagasolo malie i le afa e mafai.

Mo tagata matutua, o le fua amata fautuaina o le Accupro e 10 mg i le aso, ma le faapalepale lelei, e mafai ona faasolo ina faateleina seia oʻo ina ausia se taunuʻuga lelei.

Tulaga o le teuina

E tusa ai ma faatonuga, e tatau ona teuina le Akkupro i se nofoaga malulu puipuia mai le malamalama ma le mamao o le aapa atu o tamaiti, i le potu vevela e le sili atu i le 25 ° C. O le vailaau faʻasaina e maua mai i falemaʻi ma se faʻamaumauga, o lona fale, i le noatia ma le fai fuafua i fautuaga uma a gaosiga, e tolu tausaga, mulimuli ane e tatau ona lafoaʻi Accupro.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Fegalegaleaiga

Afai e te tago i le vailaʻau "Akkupro" ma le tetracycline, e faʻaititia le aʻafiaga o fualaau. O fomaʻi na faʻasalalau le lithium, na matauina i tagata gasegase se faʻalauteleina o le mamafa o lenei vailaʻau i le toto toto. O loʻo i ai se avanoa o faʻamaoniga o le inu i le lithium ma le faʻateleina o le excretion o le sodium mai le tino.

Lithium ma hinapril e tatau ona ave ma le faʻaeteete tele i le taimi e tasi. Fomaʻi fautuaina e faʻapea o nei tagata gasegase e i totonu o se falemai i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. O le a latou puleaina le faʻasalalauga o le lithium.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga, o loʻo faʻaleleia atili ai le aʻafiaga a le quinapril.

E mafai ona tatou iloa le tele o analogues o fualaau faasaina "Akkupro" ma se faʻamatalaga:

  1. Quinafar. O lenei vailaau ua faatonuina mo tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le toto, afaina o le tino, scleroderma, infarction mataʻutia. O le tuufaatasiga e aofia ai le mea e tasi o loʻo galue malosi - hinapril.
  2. Hinapril-C3. O le faʻasologa saʻo lea o vailaau "Akkupro". O le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, faaletonu tumau o le fatu (pe a tuufaatasia ma isi fualaau).

E le mafai ona e filifilia se mea e suitulaga ia oe lava ia, ina ia le faʻaleagaina ai le tulaga ma e le feagai ma ni taunuuga ogaoga. Analogs e le mafai ona ave na oi latou lava, aemaise lava pe afai ei ai se tagata e faʻamausili i vaega taitasi o le fualaau faasaina. E maualuga le tulaga o le angioedema.

I le tele o tulaga, o le fualaau faasaina e gasegase lelei e tagata gasegase; o le faʻaleleia atili e maitauina 7-10 aso talu ona amata le togafitiga. E taua le tausisia o fautuaga uma a le fomaʻi, e le sili atu nai lo le faʻasologa o loʻo faʻatulagaina.

Faatonuga faʻapipiʻi mo le faʻaogaina o faʻamatalaga o faʻamatalaga

Ole fua ole laʻau fautuaina e 2, Tau mo, faʻamatalaga. Metotia ma metotia. (quinapril). Volume o le faʻaaogaina. , o le tau i falemaʻi, tuʻufaʻatasiga, faʻamaoniga. Totonu, e aunoa ma le mumu, e tusa lava po o le a le taimi o se taumafataga, faʻamamaina i le vai. A maeʻa le faʻafofogaina o le kulimi, o le quinapril i le plasma e oʻo i le 1 h Metotia ma fualaau). O le tusitusiga o loʻo faamatalaina ai le aafiaga o le falemaʻi, .- faʻamatalaga atoa e uiga i le fualaau faasaina. O le tagata maʻi e tatau ona faʻaaogaina vave ona tatau ona faia., O le tau i falemaʻi, tuʻufaʻatasiga, faʻamaoniga. Faʻamaumauga o le faʻamalolo ma le tuufaatasiga Faʻailoga mo. Tausiga ogaoga o le tino, azotemia,. Faʻailoga mo, metotia, aʻafiaga itu, contraindications, pregnancy,. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina. O iloiloga e toe iloiloina, o faʻamatalaga tutusa o loʻo faʻaalia. Faʻailogaina o faʻamatalaga faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o metotia o faʻasalaga o le faʻaoga ma faʻasologa o fualaau.

Faʻasalaga faatonuga mo le faʻaoga - Faʻamatalaga faʻapipiʻi mo le faʻaaogaina o le tau o le acupro - ala

Aua le aveina 2 inumaga o le mea i le taimi e tasi: o se polokalama aoga mo le telefoni. O se talaʻaga o le angioneurotic edema, lea e fesoʻotaʻi ma le togafitiga o le initaneti APF ma le faʻalauteleina o le lagona i soʻo se vaega.

Afai ua galo ia te oe le ave o se fualaau o le oloa, ave loa lava, aoe taumafai e manatua, e aunoa ma le faatali mo le aso a sau mo le aveina o le oloa. O le aʻafiaga o le quinapril e mafai ona faʻaititia ma le tofiaina o fualaau e le o le steroidal anti-inflammatory ma faateleina i le metotia o antipsychotics, analgesics narcotics, diuretics, isi antihypertensives, le faʻaaogaina o mea faʻapitoa faʻasolosolo

Faʻasinoala faatonuga mo le faʻaaogaina

Mea e fiafia i ai: -> download calculators for phi

-> fuafuaga o fesuiaiga o le gaosiga o meaʻai

-> download le atoaga o le pottery i luga o le telefoni

-> ata o le solar

-> taofi faʻamalolo mo le faʻaaogaina

Samoa International Nonproprietary Name

Igoa Latina o le fualaau faasaina: Accupro. INN: Quinapril.

Fomaʻi antihypertensive, le inhibitor ACE. ATX Code: C09A A06.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

E maua i foliga o le taamilosaga, tafatolu poʻo le oval, ata vali lanu meamata o lanu paʻepaʻe poʻo le mumu-lanu enaena. 1 papalama e aofia ai le 5, 10, 20 po o le 40 mg o le mea galue - quinapril i le ituaiga o hydrochloride, faapea foi ma mea e maua ai. O se pepa palota e aofia ai ni paʻu 3 pe 5, e tofu ma le 6 po o le 10 papa.

O vailaʻau faʻamalosi e taofia ai le gaioiga o le angiotensin-converging enzyme, faatasi ai ma le auai o le angiotensin I ua liua i le angiotensin II. O le pito mulimuli lenei o le tino sili ona malosi o le tino lea e faateleina ai le toto toto. O le faaitiitia o le pulelasi a lenei tuufaatasiga e mafua ai le faatelevaveina o le supretion ma le tuai o le pisapisaia i le tino, ma faaitiitia ai le taofiofi lautele lautele ma le faaitiitia o le toto. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, e fesoasoani e faʻagesegese ai le faagasologa o le faʻamalosi o le fatu maso ma vaʻa toto, lea e atiina ae ai se talaaga o le maualuga maualuga.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le maualuga o le quinapril i le serum e maua ile 60-90 minute. A itiiti ifo o le 55% o le vailaau faʻamaina e faʻaaogaina.

I lalo o le gaioiga o le enzymes o le ate, o le mea gaʻo e gaosia i le quinaprilat, o se malosi malosi o le ACE. O lona bioavailability o le 35%.

O le mea malosi ma ona metabolites e le mafai ona ulu atu i le toto o le faiʻai o le toto ma e faʻateleina e ala i le faitalia e ala i fatugaʻo. I tagata gasegase e le atoatoa le aoga, o le faʻaitiitia o le afa-ola e faʻateleina i le faʻaitiitia o le faʻamaonia o le creatinine.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ma le le atoatoa o fatu fatu.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua faʻailogaina i le i ai o faʻamaʻi ma tuutuuga nei:

  • hypersensitivity i soʻo se vaega
  • talaʻaga o le angioedema ona o togafitiga muamua faʻatasi ma se vailaʻau faʻasaina poʻo se faʻatoʻaga ma / poʻo le faʻamaʻi pipisi,
  • lapatose inlerance, glucose-galactose malabsorption.

E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le i ai o ia faʻamaʻi ma tulaga:

  • faailoga faʻapitoa o le faʻamaʻi, aemaise lava i tagata gasegase na muamua ave togafitiga ma mulimuli i se taumafataga faʻatasi ma se faʻaaogaina o le masima,
  • se maʻi tigaina e mafua mai i le faaleagaina o le muso o le fatu,
  • maʻisuka malosi
  • gasegase o le fatu po o le ate,
  • autoimmune faamai pipisi,
  • ma le le atoatoa o maʻi
  • hypermalemia
  • faaitiitia i le faasalalauina o le toto.

I le amataga o togafitiga, ua fautuaina le fualaau faasaina ina ia faʻaaogaina le autu e mataʻituina ai le fua o le toto.

E faʻaaoga ma le faʻaeteete i le i ai o le toilalo o le ate.

E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le i ai o faʻasalalauga faʻapitoa.

E faʻaaoga ma le faʻaeteete i le i ai o le maʻisuka.

Faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le i ai o le faalēaogāina o le tino.

E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le i ai o le hypermalemia.

E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le i ai o le le atoatoa o le gaʻo.

E faʻaaoga ma le faʻaeteete i le i ai o se faʻaititia o le tele o le felafolafoaʻi toto.

Faʻafefea ona ave Accupro

O le umi o le vasega ma le tulafono e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi, i le amanaʻiaina o suʻesuʻega ma uiga taʻitasi o le maʻi. O le fualaau faasaina e fai ma le tautala, tusa lava po o le a le meaʻai, 0.01 g 1-2 taimi i le aso. I le leai o se togafitiga talafeagai, o le a mafai ona faateleina le lua fua ile 2 taimi, ae le sili atu i le maualuga le fua o le 0.08 g i le aso. E faʻatagaina le faia o se suʻega i aso taʻitasi, e aunoa ma le vaevaeina i ni atopaʻu.E mafai ona e faʻateleina le fualaau i luga o le fautuaga a le fomaʻi aoga ae le muamua atu i le 4 vaiaso mai le amataga o togafitiga.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le vailaʻau e faʻaaogaina e avea o se vaega o se togafitiga faʻamalosi tino, ma le mataituina ma le faʻaeteete ma le togafitiga o togafitiga fautuaina.

Ole fualaau faasaina e leai se mafuaʻaga e le manaʻomia. O le tele lava o taimi, e mataʻituina i se talaaga o le faʻalauteleina o le lagona i ona vaega poʻo le taimi e le o tausia ai le togafitiga fautuaina. O togafitiga e tatau ona faʻatulagaina e se tagata poto faapitoa i le maeʻa ai o le faʻamalositino, i le amanaʻia o faʻamaʻi pipisi.

O le susu o le mucous membrane o le gutu po o le faai, o le maʻi lese, o le tiga, o le tiga i totonu o le manava, faaitiitia ai le manaʻo, ma le solia o le iloga o le gaioiga ua lauiloa.

Ogatotonu o le tino

Faʻasaga i tua o le tagofia o fualaau faasaina, suiga o le mafaufau, vertigo, maʻi lela, faateleina le vaivai poʻo le faʻavevesi, o le faʻafitauli o le paʻu o le tino o loʻo faʻaalia e ala i le paʻu ma le tingling e mafai.

O se itu o le fualaau faasaina atonu o se faaitiitia o le manao.

O se itu o le fualaau faasaina atonu o se suiga i le tofo.

O se itu o le fualaau faasaina e mafai ona faateleina le vaivai.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina atonu o le matagogo.

O se itu o le fualaau faasaina atonu o se suiga o le lagona.

O le aʻafiaga o le vailaʻau atonu o le maʻi le atoatoa.

O le aʻafiaga o le vailaʻau e mafai ona avea ma se faʻafitauli o le faʻafitauli o le paʻu o loʻo faʻaalia e ala i le paʻu ma le tingling.

Mai le polokalama urinary

I tulaga vavalalata, e iloa ai siama o le urinary tract.

Mai le manava

E masani lava o loʻo i ai se tale tumau, e le gaosia lea e pasia pe a maeʻa le togafitiga, se lagona o le le lava o le ea, tele le mumū o le mucosa, le tiga o le pusa.

I le vaega o le paʻu

E mafai ona faia ni tali o le paʻu ma le gaʻo, e pei o le vevela tele, o le erythema ma le faʻailoga, vevela, vevela, le lelei o le lauulu o le lauulu, faʻafefeteina, faʻalauiloa poʻo le faʻatinoina o le gaosiga o ata.

Mai le gaosiga o meaʻai

I tulaga e le masani ai, o se faʻaitiitia o le malosi, faʻatuai ai le gasegase e mafai.

Mai le cardiovascular system

O gaioiga talafeagai o totoga hematopoietic, e pei o le faaitiitia o le numera o lela mumu i totonu o le toto, o le faaitiitia o le maualuga o le hemoglobin, agranulocytosis, o le faaitiitia o le numera o platelets, ma le le atoatoa o ituaiga toto uma.

I luga o le vaega o le cardiovascular system, o ia uiga e le manaomia e pei o le faaitiitia o le toto, o le le toʻa i totonu o le fatafata, fatufatuga o le fatu, le mautonu o le cardiogenic, tachycardia, ma le faateleina o le lumenia o toto toto e mafai.

Mai i le museleko ma le sooga

E masani ona i ai le tiga. I se tulaga e le masani ai, e le tusa ai ma le talaaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi.

O le aʻafiaga o le vailaʻau atonu o se tale.

O le aʻafiaga o le vailaʻau atonu o le gau o lauulu.

O le aʻafiaga o le vailaʻau e mafai ona toe maua ai le tiga.

O se itu o le fualaau faasaina atonu o le tiga o le pusa.

O le aʻafiaga o le vailaʻau e mafai ona avea ma siama faʻamaʻi.

O se itu o le fualaau faasaina e mafai ona fulafula mai foliga.

Mai le polokalame puipuia

Anaphylactoid reactions, e mafai ona fai angioedema.

Afai ei ai se laryngeal sosoʻo poʻo le fulafula o vevela o le tino, o le laulaufaiva poʻo le leo, o le togafitiga ma le vailaʻau e tatau ona taofi vave. Afai o le fulafula o le laulaufaiva po o le larynx e lamatia ai le afaina o le ea i luga o le mama, o le togafitia vave o togafitiga ma le mataʻituina aʻo leʻi toe faʻamautuina faailoga o le maʻi.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

Pe a ave le vailaau, ia tatau ona faʻaeteete pe a pulea le auala ma le faia o galuega e manaʻomia ai le gauai atili, aemaise lava i le amataga o togafitiga, ona o le maualuga o le faʻavavevave ma le mafaufau.

O le faʻaaoga tutusa o meaʻai e le afaina ai le tikeri o le fualaau oona, ae faʻalautele le taimi e oʻo ai le maualuga o le faʻatinoga o le mea galue.

Pe a ave le vailaʻau, e fautuaina e vavaeese meaʻai gaʻo mai le taumafataga.

I nisi tulaga, o togafitiga faʻatasi ai ma le angiotensin-liua inhibitors o le enzyme e faʻatasi ma le atinaʻeina o le hypoglycemia i tagata mamai e maua i le maʻisuka, faia o vailaʻau o le hypoglycemic poo le mauaina o le inisalini. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini ma sui soʻo.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

Faʻailoa i le maitaga ma le lactation.

Tofia Akkupro i tamaiti

E le faʻaaogaina le fualaau faʻataʻitaʻi i le faʻataʻitaʻiga ona o le le lava o faʻamatalaga ile saogalemu ma le aoga.

O le vailaau faasaina ua solia i le susu.

E le faʻaaogaina le vailaʻau i le faʻataʻitaʻi tamaiti.

O le fualaau faasaina ua solia i le maitaga.

Faaaoga i le matua

Ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina i le leai o ni faʻasolega. Ole fua muamua o le fualaau faasaina ua fautuaina e 10 mg i le aso. I lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, e mafai ona faʻalauteleina ina ia ausia ai le togafitiga e manaʻomia.

Faʻaaogā mo le toe faʻaaogaina o le galuega

I tagata gasegase ma le gaioiga o le okeni, o le faateleina o le afa o le ola o le mea galue, o le mea lea, e tatau ona fetuutuunai le fualaau, ia amanaʻia faailoga o le kiliaina creatinine. O fua muamua muamua o doses e mai le 2.5 i le 10 mg i le aso. O le faateleina o le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga o le gaioiga o le okeni. O le le tausisia o togafitiga faafomaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga o le okeni, e aʻafia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le le atoatoa.

O faʻamaoniga o le sologa lelei o le solia lea o le paleni vai-electrolyte, ogaoga o le arrhythmia, o le faaitiitia o le taimi o le fatuga o le loto, ma le faaletonu vaaia. O togafitiga e faia e ala i le puleaina o fofo o plasma-suiga ina ia mafai ai ona faateleina le voluma o le felafoaʻi o le vai. O le faʻaaogaina o le togafitiga o le dialysis e i ai sona aʻafiaga i le excretion o le mea galue malosi. I le tulaga o le paʻu o le toto, e talafeagai le togafitiga ma le lagolago.

O faʻamaoniga o le sologa lelei o le solia lea o le paleni vai-electrolyte.

O faʻamalologa o faʻamaʻi o se faʻalavelave faʻapitoa.

O faʻafitauli o le faʻalavelave maualuga o le faʻaletonu o le vaai.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaoga faʻaaogaina o le anti-antibiotic tetracycline ma se vailaʻau faʻasaina e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o tetracyclines. O togafitiga faʻatasi ai ma fualaau o lithium ma faʻatoʻaga o le ACE e faʻapupulaina ai le maʻi o le lithium, ma faateleina ai le lamatiaga o le inupia. O faʻamalosiga faʻamalositino e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le malosi o le vailaau faʻasaina, e saofagā i le faateleina o le maualuga o elemene i totonu o le toto. O le tuufaatasia o togafitiga ma fualaau faasaina lea e taofia ai le gaʻo o le ponaivi o le a faateleina ai le lamatiaga o maʻi o le toto, e aofia ai le faaitiitia o le mamafa o granulocytes ma neutrophils.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aofia ai le hinapril ma Allopurinol, Novocainamide, sui o le cytostatic poʻo le immunosuppressants e faʻateleina ai le lamatiaga o le atiina aʻe o leukopene. O vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi, vailaʻau, ma opioid analgesics e faʻaleleia atili ai le malosi o le quinapril, ae le faʻavaivaia e le non-steroidal anti-inflammatory drugs ona o le taofia o le tino i le tino.

Ava malosi

E faʻaleleia e Ethanol le aʻafiaga o le fualaau faasaina.

O fualaau faasaina ei ai le tele o analogues o loʻo i ai i le vaega faʻafomaʻi tutusa. Faatasi ai ma:

O le gaioiga malosi o fualaau faasaina atonu e eseese, o le mea lea, o le sui o le fualaau faasaina e tatau ona malilie faatasi ma le fomai.

O le vailaʻau o Prestarium mo le toto maualuga

Taimi taunuʻu Acupro mai le falemaʻi

O le faʻatau mai o fualaau faʻasaina, o le taimi o le fomaʻi e talafeagai.

Pe mafai ona ou faatauina e aunoa ma se taotoga

Faʻamalo e ala i le tuʻuina atu.

Tau o Acupro

O le tau masani o se fualaau faasaina o le 535-640 rubles.

Tulaga o le teuina mo le fualaau faasaina

Teu i le potu vevela pulea (e le sili atu le maualuga nai lo le 20 ° C). Taofi ese mai le susulu o le la. Faatapulaa le avanoa o tamaiti i vailaau.

36 masina talu ona maeʻa ona le talafeagai le faʻaaogaina o vailaʻau.

Faʻamatalaga mo Akkupro

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faʻasaina, ua fautuaina e te faitau i iloiloga o fomaʻi ma tagata gasegase.

Alevtina Ivanova (cardiologist), 39 tausaga, Ivanovo

O se fualaau lelei e fuafua muamua e maualalo ai le toto ma faʻaleleia ai le fatu. O fesoasoaniga uumi e fesoasoani e faʻamalosi ai puipui o le cardiovascular system, faʻaleleia lo latou gafatia. O le vailaʻau e tuʻuina atu e tusa ai ma le faʻasalalauga, o le mea lea, o le togafitiga saʻo e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi ina ia mafai ona faʻaaogaina ai faʻamaʻiloga talafeagai ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o ni manaʻoga e le manaʻomia.

Tagata gasegase e ave le fualaau faasaina

Alina, 43 tausaga, Krasnoyarsk

Talia e pei ona faatonuina mo le tele o masina. O le aoga o le vailaau faasaina e maualuga, o le mamafa e toe foi i le masani pe a uma le 1-2 itula i le maea ai o le pulega. Ae ui i lea, na faʻamalosi e lafoai lenei fofo i le fesoʻotaʻi ma se itu le lelei - o osofaʻiga o le lelava umi.

Anna, 28 tausaga, Perm

Saili lou tulaga lamatia mo le atiaʻe o le maʻisuka!

Ave se suʻega i le initaneti mai i le endocrinologists

Taimi o suʻega e le sili atu ma le 2 minute

afe suʻesuʻega manuia

Tina mo se taimi umi na taumafai e taulimaina le maualuga o le toto maualuga ia te ia lava, ae o le aoga o metotia a tagata ua puupuu. Sa tatau ona ou vaai i se fomai. Na faatonuina le Tina lenei fualaau aua latou te iloaina le le atoatoa o le fatu. Ina ua maeʻa togafitiga, na toe foʻi mai le faʻataʻitaʻiga i le masani, ua leiloloa faailoga o le maualuga o le toto. E leʻi i ai ni aʻafiaga ogaoga, e le talafeagai le fesuiaiga i ni tau faʻalautele taugata ma le itiiti ifo o aʻafiaga leaga.

O vailaau "Kaptopres" e faatatau i sogasoga faigata, lea e aofia ai mea taua e lua: captopril - se inhibitor enzyme liliu ma le diuretic hydrochlorothiazide. O le fualaau faasaina e faʻaalia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le faʻamalosi. O loʻo gaosia i le pepa o laupepa mo le faʻafofoga tautala e le kamupani Ukrainian Darnitsa.

E lua faʻasologa o fualaau faasaina, eseese i le aofaʻiga o le vailaʻau diuretic. Pusa mo le mamafa "Kaptopres" e aofia ai le 50 mg o captopril ma hydrochlorothiazide 25 po o le 12.5 mg. O mea faʻaopoopo e aofia ai povidone, suāsusu, sukala, masima pateta ma magnesium stearate.

Mo le fualaau faasaina "Kaptopres" o le tau e mai i le 180 rubles i le pusa. O le tau e sili atu le maualalo nai lo isi vailaʻau faʻasaina lea e faʻaitiitia ai le toto, e le faʻaitiitia ai lona aoga. I le atunuu o le gaosi oloa mo vailaau "Kaptopres" o le tau e tusa ma le 89 rupu i le pusa ma 20 papa.

E faapefea ona galue le fualaau faasaina?

O vaega malosi o loʻo fuafua ai le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina "Kaptopres", lea e fuafua ai lona aoga i le tino o le tagata.

E masani ona afaina le fatu?

E ala i le taofiofia o le angiotensin le liua o le enzyme captopril, o le faʻasologa o le ituaiga 2 angiotensin ua taofia. I lalo o le aafiaga o lenei hormone oligopeptide, ua vavalalata vaa, o le gaosiga o le aldosterone e le cortex adrenal ua faaosofia.

O le faaitiitia o le angiotensin o le ituaiga lona lua e faaitiitia ai le mamafa i le ogatotonu, i le taumatau taumatau, o vaa e fausiaina ai le pulmonary circulation, o faailoga o le maualuga o le vateatea, ma le mamafa i luga o le fatu. I le iloa o uiga o captopril, e mafai ona e fuafuaina le aoga o le fualaau faasaina "Meafaifaakomepiuta", i le a le mamafa e faia ai lenei vailaʻau.

Faʻafetai i le hydrochlorothiazide, o le faʻaaogaina o le vai o le vai, chloride, potassium and sodium ions mai le tino.E mafai e le vailaʻau ona faʻaititia le maualuga o le sodium i totonu o le puipui o le vaa, ma faʻaitiitia ai le aʻafia i aʻafiaga o vasoconstrictor, ma faʻaleleia atili ai le aʻafiaga a le captopril.

Kaptopres papa: o le a le mea latou te fesoasoani mai ai?

O le vailaau faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto maualuga o ituaiga eseese, e aofia ai le maualuga o le toto maualuga e puipuia i isi fualaau.

Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei mea faigaluega, o le tausiga faʻafuaseʻi e faia i le taimi o le faʻalavelave maualuga.

Ina ia fesoasoani i le vailaʻau, e tatau ona inu i le na o le fuaina o le mamafa.

E taua le iloa poʻo le a le taimi e ave ai lau komepiuta. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aofia ai:

  • maualuga le maualuga o le maualuga, lea e atiina ae o se taunuuga o le gaioiga o mea eseese e le fesootai ma le faamaʻi,
  • faailoga maualuga o le maualuga, lea o se faailoga o faʻamaʻi eseese,
  • osofaʻiga leaga i osofaiga a angina poʻo le toilalo o le fatu,
  • O le maualuga o le maualuga o le Renovascular e fesootaʻi ma faafitauli o vaa i le fatugao,
  • o le maualuga o le foopagnymal i le tuufaatasiga ma se ituaiga umi o le glomerulonephritis o le tulaga muamua ma le luaioioio,
  • maualuga maualuga i le bronchial asthma,
  • maʻisuka nephropathy,
  • loto vaivai, pe a vaivai glycosides cardiac
  • Conn faʻamaʻi ma se ituaiga muamua o le hyperldosteronism.

E faʻaaogaina le fualaau mo faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le faʻalavelave maualuga.

Auala e ave

E tatau ona e matuā faʻaeteete i papafaʻapuʻu Kaptopres. O le a le mamafa e tatau ona ou ave i ai le vai ina ia le afaina ai loʻu ola maloloina? O lenei fesili e fesiligia e le tele o tagata gasegase e maualuga le maualuga i le latou fomaʻi.

E masani lava, 120/80 mmHg ua manatu o faailoga masani o le mamafa. Art. I tulaga maualuga atu, e tatau ona faia fua e faʻaitiitia ai le toto. Afai o fualaau o le Kaptopres ua fautuaina mo tagata mamaʻi mo le mamafa, e tatau ona onā i le 60 minute aʻo le i faia se taumafataga ina ia le faalavelaveina ai le soona inu o vaega o loʻo galue. O le suʻega ua filifilia e fuafua i luga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga ma le mamafa o maʻi taʻitasi.

Togafitiga e tatau ona amata i le afa o le laulau, lea e aofia ai le captopril 25 mg ma le hydrochlorothiazide 12.5 mg. Ua onā lona 1 i le aso. Mo le faʻaleleia atili o le togafitiga, o se laulau atoa ua uma ona faia i le aso ma le aofaiga o captopril i le 50 mg ma le hydrochlorothiazide i le 25 mg. O le maualuga o le togafiti o togafitiga e mataituina i le 1.5-2 masina mai le uluai faʻaaogaina. O le fetuutuunaiga o le tino e faia i le faaaogaina o le 6-vaiaso le umi, i le amanaia ai o le leai o se manaʻoga mo lona vave vave suia.

O le le lava le maualalo o le toto maualuga atonu o le mafuaaga lea mo le aofia i le togafitiga o se aofaiga faaopoopo o captopril ma hydrochlorothiazide, lea ua avea o se vaega o sauniuniga e tasi-vaega. Ole fuainumera ole aso o captopril e tatau ona le silia ma le 150 mg, ma le mea e maua i le hydrochlorothiazide - e le silia le 50 mg.

Ina ia taofi se faʻalavelave maualuga, ou te faʻaaogaina se tasi papa maʻa, lea o lo o ulaina ma tausia i lalo o le laulaufaiva.

Urinary Disorders

Excretion o captopril ma hydrochlorothiazide o loʻo faia e faʻaoga ai fatugaʻo. O faʻasalaga i le galuega a lenei tino (faatasi ai ma le kiliaina o le creatinine o le 30-80 ml i le 1 minute) e mafua ai le faateleina o le vaega o vaega galue o le laulau i le ogaoga.

Ina ia fetuutuunai le fua o fualaau oona i togafitiga togafitiga, ave le afa afa i le aso, e fetaui ma le aofaiga o captopril 25 mg ma le hydrochlorothiazide 12.5 mg. E masani ona ave le vailaau i le taeao 1 itula ao leʻi faia le taeao.

Kaptopres papafa o loʻo togafitia ai le maualuga ma le le atoatoa o le fatu, ma o la latou vaega autu, captopril, na muamua faaaogaina i le 70 o le seneturi mulimuli. E tele tagata gasegase e talanoa e uiga i aoga o le fualaau faasaina, lea e vave ona faʻaitiitia ai le toto maualuga i le taimi o le faʻalavelave maualuga.E taua tele le ave saʻo o pila ma faʻaauau pea ona maua se taunuuga aoga.

I le tele o suʻesuʻega o suʻesuʻega o vailaau faʻataʻatitia o captopril, na faʻamaonia ai latou te faʻaitiitia le toto ma faʻaitiitia le numera o maliu mai faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O ai ua solia i togafitiga

O faʻamatalaga o vailaʻau mo le faʻaaogaina e aofia ai le tele o faʻasolega, lea e aofia ai le faateleina o le lagona o le tagata lava ia i mea oona o papa, angiotensin liliu mai inhibitors o le enzyme ma le sulfamide.

E le mafai ona e tagofia le vailaau faʻamaʻi i le faʻamaʻi o le uaga e tau atu i se fatuga tasi pe lua fatuga, pe a uma le faʻavasegaina o lenei okeni, ma le ogaoga o soliga i lana galuega, pe a oʻo i le taimi o le faamamaina o le toto mai le creatinine o le 30 ml i le 1 minute, ma lona maualuga i plasma e le silia le 1, 8 mg i le 100 ml.

Ole vailaʻau e le faʻaogaina e tagata gasegase o loʻo i ai ni faʻailoga o le hyperaldosteronism muamua, faʻaitiitia le maualuga o le potassium ma le konatela i totonu o le toto, hypovolemia, gout ma hypercalcemia, suiga faʻalavelave faʻamaʻi ma le faʻavaivaia o le toto o loʻo i le itu tauagavale. E faasaina le tagofia o fualaau faasaina i taimi o faʻamaʻi ogaoga o le ate, maʻitaga ma fafine lacting. O faʻamaoniga o tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

Diuretics taofi le taofia i le 3 aso aʻo lei faʻaaoga muamua se vailaʻau faʻataʻitaʻi ma le diuretic.

O le tausiga faapitoa e manaʻomia e tagata matutua, avetaavale o taavale, tagata mamai e le faʻamalosia i latou e faʻamaonia le 30 -60 ml mo le 1 minute, o loʻo maua le tele o le protein i le urine ma o lona maualuga e sili atu i le 1000 mg i le aso.

E tatau ona e matua faʻaeteete pe a fai lau suʻesuʻega, fatu faʻaletonu, faʻaaogaina o le tino o le tino, maʻi o le maʻisuka, faʻateleina le mamafa i totonu o le gaʻo. Ina ia mataʻituina le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi, e masani lava ona fuaina le fua o le mamafa o le mamafa, ma siakiina le gaosiga ma le toto toto eletise.

Aʻo saunia le komipiuta, o loʻo faʻamatalaina le faʻasologa o mea tutupu i nisi o gasegase eseese o aʻafiaga leaga e aʻafia ai ituaiga tino eseese.

Faʻasalaga ile tino ma le ate ole tino, o le manava ole tino, o le vomiting, tiga i totonu ole manava, vailaau leaga, atinaʻe o stomatitis, maʻi o le peptic, state icteric, hepatitis, faateleina le bilirubin i le toto.

O aʻafiaga i le fatu, toto toto ma totoga o le hemopoietia e mafai ona tupu i le tachycardia, angina pectoris, toto maualuga, pipisi o Raynaud, mumu poʻo pallor o le paʻu, faʻalavelave cardiogenic, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, pancytopenia, hemolytic poo le apilia anaemia.

O fualaau faasaina ei ai sona aʻafiaga i le fatugalemu o le tino e faʻalavelaveina ai le moe, vaʻaia ma le tofo, vaʻaia o le cerebral, mafua ai le maʻi tigaina, osofaia o le vevela, gaogao lagona, fenumiai, faʻalavelaveina o vae.

O le aafiaga i luga o le manava o le tino e faʻaalia i le tale, faʻanofo o le manava, bronchospasm, rhinitis faʻamaʻi.

O aʻafiaga i luga o le polokalama urinaryia o loʻo faʻaalia e ala i le faalēaogāina o le lapopoʻa, polyuria, oliguria, maʻi le nephrotic.

O se allergy e mafai ona tupu i foliga o le paʻu o le paʻu, o le tiga, urticaria, le edema a Quincke, le maʻi syndrome o Stevens-Johnson, ata ole gaioiga, erythema.

Mo le tele o gasegase, e taua le iloa le auala e galue ai le fualaau o le Kaptopres, i le a le malosi e ave ai. E masani lava ona inu se vailaʻau pe a oʻo i luga le toto maualuga, lea e le saʻo. Matou te manaʻomia se vailaʻau faʻaleleia e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi.

I le taimi o togafitiga, o le faʻaaogaina o le electrolyte, aemaise lava i vailaʻau o le potassium, e tatau ona siaki le aofaiga o le creatinine ma le urula ma tatau ona mataʻituina le toto o vaega lautele.

A e ave le vailaʻau, e tatau ona e 'ai mea taumafa ma le itiiti ifo o le sodium content, o le ava ua solia.

I le i ai o se togafitiga, o vailaau e mafai ona faʻaleagaina ai le setete o vai faʻavaivai-palota eletise e fesoʻotaʻi ma togafitiga faʻamaʻi, manava, vomia, o mea taumafa e maualalo le sodium, o le tino, e mafua ai le faʻasalaga. Aʻo leʻi faia togafitiga faʻasolosolo, o le maualuga o le eletise i le tino e tatau ona fetuunai.

O tagata maʻi e mama le gaioiga o le fatu ma tagata matutua o loʻo faʻataʻitaʻiina ma le faʻatautaia ma Kaptopres papa. O le a le mamafa e tatau ona ou tagofia ai le fualaau faasaina ina ia le maualalo tele lona faatinoga? A o le i aveina le vailaʻau, e tatau ona siakiina le toto maualuga, e tatau foi ona mataʻituina le mataʻituina o le fomai, o mea o loʻo i totonu o niona taua.

O le Negroid tausinioga ua manatu e le puipuia i fualaau faasaina lea e taofia ai le angiotensin-converging enzyme, o le mafuaaga lea e maua ai e le captopril le itiiti ifo o lona aafiaga i ia ituaiga o gasegase.

Faatasi ai ma le tele o fualaau faasaina, o le "Kaptopres" o loo nofoia se tasi o nofoaga taua: o faatonuga mo le faaaogaina mo le mamafa e faatonuina ai ina ia faavasegaina le toto maualuga ma ia faamaluluina faapitoa ai ni faailoga i le taimi o le gasegase maualuga.

I lalo ifo, tatou te tuʻuina atu sina faʻamatalaga puupuu o le fualaau faasaina, iloilo auiliiliga fautuaga a tagata tomai faapitoa i lona faaaogaina.

"Kaptopres": o uiga autu o le fualaau faasaina

Mea gaosi ma le faʻasalaga

O le fualaau faasaina "Kaptopres" o loo maua i le pepa laupepa. O le faʻalavelave faʻapitoa e maua mai i le iai o ni mea autu se lua:

  • captopril - le inhibitor ACE (angiotensin liliu mai le enzyme),
  • hydrochlorothiazide - o se diuretic.

Kaptopres o se vailaʻau lea e filifilia ai le fua sili ona maualuga o le inhibitor ACE (captopril) ma le diuretic (hydrochlorothiazide)

Fuataga masani o papamaa:

  • 50 mg captopril
  • 25 mg hydrochlorothiazide.

I le faaopoopo atu i nei mea, o le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai le kasikoni dioxide, magnesium stearate, o le sima ma isi mea o ausilali.

Ole aʻafiaga o le vailaʻau e mafua ona o le soʻotaga faʻatasi o se vailaau faʻamalosi e le mafai ona faʻaaogaina e aʻafia ai le ACE, ma le diuretic:

  1. Ona o le gaioiga a le captopril, o le malosi o le aafiaga o le angiotensin-2 i luga o pa o toto toto ua faaitiitia. O le tetee i le tafe toto i totonu o vaa e faaititia, lea e mafua ai le paʻu o le toto i le toto.
  2. I le tutusa, i lalo o le faatosinaga a captopril, o le faʻasalaga i le plasma o isi mea e faʻaitiitia, e mafua ai ona faʻaitiitia le lumanaʻi o toto toto (tele norepinephrine). O le mea lea, ua faia ni tuutuuga mo se faʻaititia o le mamafa. O le mamafa i le taumatau o le atrium ma le pulmonary circulation o loʻo faaitiitia, o lea na mafua ai ona maua ai ni tuutuuga mo se faʻaitiitia lautele o le toto.
  3. O le diuretic o se vaega o Kaptopres e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le ACE. O le faʻamalosiaga o galuega e vaʻaia ai Kaptopres mai isi vailaʻau faʻatasi ma se isi ituaiga o mea e aofia ai le captopril e aunoa ma ni mea e faʻaogaina ai le diuretic.

O mea gaioiolosi e faʻaleleia lelei i totonu o le vaega o meaʻai (e oʻo atu i le 30% o le vailaau faʻamalosi, o le maualuga o le maualuga e faʻatulaga pe a ma le 60 minute pe a maeʻa le pulega).

O le taimi e faʻaumatia ai e tusa ma le 3 itula (i tagata mamaʻi e le atoatoa le galuega o le ate - umi).

O le vailaʻau e aʻafia ai le faʻaogaina o mea e faʻamavae ai le bradykinin

O a faʻamaʻi e faʻaaogaina e togafitia?

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le maualuga o le toto maualuga, ua faatulagaina i tulaga nei:

  • taua
  • faailoga
  • leaga
  • faigata i osofaiga a angina,
  • Renovascular
  • resoparenchymal.

E le gata i lea, o le lisi o faʻamatalaga mo le tofiaina o "Kaptopres" e aofia ai: le maualuga o le toto, le nephropathy o le maʻisuka o le maʻisuka natura, faaletonu o le fatu (ma le vaivai o le faʻaalia i le glycosides cardiac), ma isi.

Mo faalavelave faʻafuaseʻi, "Kaptopres" e faʻaaogaina e faʻamalolo ai faʻamaoniga pito sili ona mamafa i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Faaaoga togafitiga ma le puipuiga

Kaptopres: faatonuga mo le faʻaaoga e faasaga i le mamafa

A o le i aveina fualaau mo togafitiga togafitiga, e tatau ona e suesue ma le totoa i faatonuga mo le faʻaaogaina o pepa papalama: i le a le mamafa e inu ai, i le a le vailaʻau, ma isi.

E mafai e le Kaptopres ona faʻaitiitia le toto maualuga i le faʻafetai i vaega e lua e aafia ai le tino i auala eseese.

O le vailaau faʻamalositino e malosi tele (ona o le faʻaaogaina o le inisiua ACE ma vaega ole toto), o lea e tatau ai ona e ave "Kaptopres" ma le lapataiga. Afai e siʻitia le maualuga o le mamafa, ona mafai lea ona e faia masani le "Captopril", "Kaptopres" e tatau ona faʻaaogaina pe mo le masalosalo maualuga o le faʻalavelave maualuga, pe pe a sili atu i le 180 i le 100 mm RT. Art.

E sili lava, pe afai o le fua o le fualaau faasaina o le a fuafuaina e se fomaʻi. E masani lava, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina "Kaptopres", i le amanaʻiaina o ia faailoilo:

  • le malosi o le tulaga o le maʻi,
  • le manaʻomia e vave faʻaitiitia le toto,
  • le aoga o fatugaʻo ma le ate (pe a iai faʻamaʻi, faʻaaoga le pito i lalo ole laasaga),
  • o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o isi fualaau.

"Kaptopres" i le maualuga o le mamafa e faia e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  1. O ipu e inu i le itiiti ifo i le 1 le itula ao lei faia se taumafataga. O lenei mea e aloese mai le faʻaitiitia o le malosi o le faʻamalosia o vaega o loʻo galue.
  2. O le togafitiga o le tausiga e masani lava ona amata i le afa afa: 1 taimi i le aso, afa o le laulau ma se tulaga masani.
  3. I le le i ai o se togafiti o togafitiga, o le a tupu le siʻitia i le taimi. I lenei tulaga, e inu le tagata maʻi 1 le laulau i le aso.
  4. Aveina o "Kaptopres" sili ona lelei i le taimi e tasi. O loʻo faʻapalapala ia laumei e aunoa ma le vevela. E tatau ona e inu tele vai.

Afai e faʻamaonia pepa e inu ai faʻatasi i le aso, ona sili atu lea ona lelei le Kaptopres i le taeao

O le fualaau faasaina e masani lava ona faatonuina i vasega, ma e umi lava. E tusa ai ma iloiloga o fomaʻi ma tagata gasegase e ave "Kaptopres", o le maualuga o le togafitiga o loʻo mataituina 1.5-2 masina talu mai le amataga o le vasega.

Afai e manaʻomia, o le faʻaleleia o fualaau oona e faʻatino i vaitau o 1.5 masina. O le tuusaunoaga o ni tulaga e faʻamalo ai Kaptopres mo mafuaaga eseese, pe faʻaaogaina i se fuataga maualuga mo le taofi o se faʻalavelave maualuga.

A faʻaaogaina "Kaptopres" i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona gauai atu i taʻi tausaga:

  • e le faʻaaogaina le vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻamalosi i tagata gasegase i lalo o le 18 tausaga,
  • mo tagata mamaʻi e 65 tausaga ma sili atu, "Kaptopres" o loʻo faʻataʻitaʻiina ma le faʻaeteete tele, e faavae i luga o se iloiloga o le mamafa o le tulaga.

O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o le maualuga o le toto maualuga lea e tupu mai ona o se vasospasm lea e faigata ai le toto.

I le taimi nei, e tele mea e aafia ai le atinaʻeina o le toto maualuga, e aofia ai suiga o le matutua, le toaga le tino, o meaʻai le paleni, o le faʻaaogaina o meaʻai mama, o le i ai o masani leaga, le faʻamaoni, mauaina o faʻamaʻi ma le iai o le mamafa mamafa.

Faʻafesoʻotaʻi e fomaʻi le atinaʻeina o lenei maʻi ma le solia o mea e aʻafia ai le faatonutonuina o le faatinoga o le cardiovascular system. E le gata i lea, o le mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o lenei faʻamaʻi o le faʻaleagaina.

E i ai le tele o auala e faʻafefe ai lenei faʻamaʻi, o le muamua lea o vailaʻau faʻaaogaina e avea ma togafitiga. O se tasi o na togafitiga lelei o le Kaptopres, o ona uiga e mafai ona maua i soo se fale talavai.

O le komepiuta o se mea faʻapitoa o le antihypertensive, lea e aofia ai mea taua e lua - captopril ma hydrochlorothiazide.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i totonu o laulau, o loʻo i ai se faʻaogaina o le faʻamalosi ma le faʻamalosi. O se aafiaga lelei i le tino ma le togafitiga e mafua ona o le fale o le falemaʻi o mea taua autu o loʻo faia ai le tuufaatasiga.

O le vaega muamua e taʻua o captopril o se vailaau o le vaega o le angiotensin-liliu mai o le inhibitors o le enzyme. Faafetai i lenei mea, o le tino ei ai sona aoga aoga ona o le faaitiitia o le toto ma le faaitiitia o le tetee tele.

O le vaega lona lua, e taʻua o le hydrochlorothiazide, o se vailaʻau o le thiazide lea e faʻaleleia ai le faʻamaʻalogaina o vai mama ma ions o le sodium, chlorine ma le potassium. Faʻafesoʻotaʻi ma le mea muamua galue malosi, na o le faʻaleleia o lona aafiaga.

E fautuaina le fualaau e ave pe a ma le tasi le itula ae leʻi faia se taumafataga, talu ai ona o le taimi e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o vaega taʻitasi.

O le vailaʻau talafeagai e tatau ona filifilia e na o le fomaʻi aoga.

O le fua muamua e tatau ona amata i le afa o le tasi laulau i le aso. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e tatau ona faia i lenei auala: o le togafitiga tausia e mafai ona tasi le laulau i le aso.

E sili atu le lua masina talu ona amata le tagofia o lenei fualaau, e mafai ona matauina le togafitiga e sili ona faʻapitoa. Ole toe iloilo ole fua ole aso ole a mafai ona faia ile ono vaiaso.

O loʻo i ai foi i le Kaptopres ni faʻasalaga, lea e tatau ona amanaia:

  • angioedema na tupu i le taimi o togafitiga faʻatasi ma le atiata ACE,
  • afioetete,
  • maualalo maualalo o ions konatela i totonu o le toto,
  • leiloa o le satela ma suti vai,
  • gout
  • toto maualuga
  • porphyria
  • maʻitaga ma lactation
  • sili atu le tufatufaina atu o aldosterone,
  • ogaoga ogaoga i le masani ai o gaioiga o totoga o le tino,
  • creatinine clearance
  • faʻasolosolo faʻatasi ai ma le tele o gasegase lapisi poʻo le faʻamaʻiina o se tasi o faga o le fatu fatu faʻatasi ma le azotemia alualu i luma,
  • tulaga matuia pe a uma le gaosiga o fatugaʻo,
  • leai se urine i totonu o le vevela,
  • le mautonu e taofia ai le tafe mai o le toto mai le taumatau tauagavale,
  • maualuga le malamalama i vaega taʻitasi o le vailaau faʻasaina, aemaise lava i mea autu,
  • vaega o le le faapalepale i tagata o loʻo iai,
  • ogaoga o le gaʻo o le ate pe a iai se tulaga faʻasolosolo poʻo le mea e taʻua o le pakapatai.

A o ave le fualaau faasaina, na maitauina e tagata gasegase le lelei:

  • taʻavale
  • vili
  • o se faaitiitia taua o le tuinanau,
  • tiga matuia
  • matagogo
  • stomatitis
  • pepatic ulcer
  • lanu
  • hepatitis
  • tachycardia ma angina pectoris,
  • pallo o le paʻu,
  • ogaoga tiga
  • urticaria
  • ogaoga o le ogaumu, i le faapitoa ma le manava,
  • i alii, faaitiitia le manao i feusuaiga ma le leai o se fale,
  • maualuga le vevela o le tino
  • maualalo le hemoglobin
  • toe le manuia.

I le faʻaaoga umi o le faʻaogaina o fualaau o lenei fualaau faasaina, na maitauina ai e le au gasegase le atinaʻeina o ia mea e pei o le maualalo o le toto, tachycardia, tiga o le ulu, leisa, vomiting, nofoa vaivai ma le faʻaitiitia vave o le mamafa o le tino.

Afai e le amanaiaina foliga vaaia le lelei, ma o le tagata gasegase e leʻi faʻaitiitia le fualaau, ona mafai lea ona ia faʻaalia ni faʻamatalaga o le inupia ma le hydrochlorothiazide.

Taunuuga e pei o le solia o le paleni-masima ma le atinaʻeina o se coma e le o aofia ai. E mafua ona o lenei vailaʻau e malosi lona aʻafiaga i le totonugalemu o le tino o se tagata.

I le tulaga o le sologa lelei, e tatau i le tagata maʻi ona fufulu vave le manava ma faʻamaonia ai le gasegase.

Afai ei ai se manaʻoga, ona tatau lea ona faia se togafitiga faʻapitoa faʻapitoa. Afai oi ai se mea oona tele, ona tatau loa lea ona faʻamaʻi vave falemai o le ua afaina.

O le tele o auala mo le fesoasoani muamua i le tagata maʻi e aofia ai vave le vevela. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona tuʻuina atu ni auala e fesoasoani e toe faʻaleleia ma tausia le paleni vai-electrolyte.

Contraindications i Akkupro

O le Acupro ua faalumaina i tamaiti ma tupulaga talavou ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua, o gasegase ei ai se talaaga o le angioedema, lea e fesootaʻi ma le togafitiga ma le inisiua ACE, ma le faateleina o le gasegase ole gasegase ile vaega o fualaau faasaina.

I le faʻaeteete, ua faʻamatalaina le Akkupro pe afai ei ai se talaʻaga o le angioedema pe afai e le fesoʻotaʻi ma le ACE, ona o le ogaoga o le fatu ma le maualuga o le faʻalavelave maualuga, ma le hyperkalemia, o le faʻaitiitia o le BCC, faʻamaʻi o le aortic, o se tulaga pe a uma le gaosiga o le fatu fatu, faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi. afaina o le autoimmune o mea fesoʻotaʻi, maʻi o le maʻisuka, o le ate po o le fatugao ma gasegase taotoga tetele.

Tosite ma le pulega Akkupro

I le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, o tagata mamaʻi e le o mauaina togafitiga ua faatonuina 10 po o le 20 mg o le fualaau faasaina i lea aso ma lea aso. E mafai ona faʻatuputele le fuainumera e faʻatatau i le aoga. O le togafitiga tausiga e 20 pe 40 mg i le aso, e masani lava ona faatonuina i se tasi pe lua doses. O le fualaau e eseese i vaitaimi o le fa vaiaso. I le tele o tulaga, e mafai ona maua lelei le taofiofia o le toto i le umi o le togafitiga e ala i le faʻaaogaina o Accupro 1 taimi i le aso. Ole maualuga pito i luga o le aso e mafai ona faatagaina ile 80 mg.

O maʻi e faʻaauau pea ona ave togafitiga muamua e muamua atu i le 5 mg o le fualaau faasaina, pe a maeʻa ona faʻateleina lea fuaʻau seia oʻo ina ausia le lelei sili ona lelei.

O le faʻaaogaina o le Accupro i tagata mamaʻi ma le faʻavaivaia o le fatu ua faʻaalia e avea o se vaega o togafitiga faʻafomaʻi ma togafitiga ma / poo glycosides cardiac. I lenei tulaga, ole fua muamua ole 5 mg 1 poʻo le 2 taimi i le aso. Afai e talia lelei le vailaʻau, e mafai ona faʻaleleia le fualaau i le 10-40 mg i le aso ile 2 tutusa doses.

E fautuaina le amataina o le Akkupro togafitiga i tagata gasegase o loʻo mafatia i le gaioiga o le toe gaioiga ma le 5 mg o le fualaau faasaina i lea aso ma lea aso. O le aso e sosoo ai, afai o le faapalepale o le muamua fualaau lelei e lelei, lua inumaga i le aso e mafai ona faʻatulagaina. I le le i ai o le faʻaaogaina o le tino poʻo le faʻamalosia o le mafaufau, o le a mafai ona faʻaleleia le fuainumera ile taʻi vaiaso.

I tagata matutua, o le laasaga amata fautuaina e 10 mg i le aso. Mulimuli ane, e mafai ona faateleina le ausia o le malosi sili ona lelei.

Faatonuga faapitoa

Na maitauina e faapea i le taimi o togafitiga ma le inisiua ACE, o le angioedema e mafai (0.1% o mataupu). Afai o le angioedema o le laulaufaiva, foliga, poʻo le epiglottis e tupu, e tatau ona taofi vave le togafitiga Acupro. O le tagata maʻi e tatau ona faʻamatalaina togafitiga talafeagai ma ia matauina seia maeʻa le edema. Lafoaia o laugutu ma foliga i le tele o mataupu e alu ese e aunoa ma togafitiga faapitoa, ae mafai ona faaaoga antihistamines e faaitiitia ai faailoga. E mafai ona afaina le edema o le Laryngeal. Afai ei ai se faʻalavelave faʻalavelave a le ea, e manaʻomia togafitiga faʻafuaseʻi, e aofia ai le faʻaofiina o le adrenaline ma isi metotia.

Faatasi ai ma togafitiga ma le fualaau faasaina, e mafai ai e le angioedema o le iniseti ona tupu, e faaalia i le tiga o le manava e aunoa ma le taoto ma le vomia. O faʻafitauli na matuai mou atu uma lava ina ua uma ona taofia faʻatoʻaga o le ACE.

O maʻi e maua le atinaʻe ACE i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma Hymenophera venom e mafai ona faʻaalia ai ni faʻamatalaga anaphylactic e lamatia ai le ola.I tagata gasegase e faʻaaogaina togafitiga, o le faʻatautaia o Accupro e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻamaoniga faʻapitoa. Afai e manaomia e le tagata maʻi le togafitiga ole toto, e tatau ona le toe faaauauina 2-3 aso aʻo leʻi amataina Acupro.

I tagata gasegase o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o loʻo i ai le faʻasolosolo o le fausiaina o le tino, o togafitiga faʻatasi ma Accupro e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le fatu o le creatinine ma le nitrogen i le toto. O ia suiga e mou atu pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau. I lenei tulaga, e tatau ona mataituina galuega tau fatuga i nai vaiaso ole togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga