O le mea manogi e afaina ai se tagata maloloina?

O le matautia o le suka ua lauiloa mo se taimi umi. Mo lenei mafuaʻaga, o le faateleina o numera o tagata faʻaonapo nei ua suia i sui suka. O le faʻaaogaina o suauu faʻamalosi pe masani ai nai lo le suka masani, e tele faʻamaʻi e mafai ona aloese mai ai, e aofia ai caries, oona, fatu ma toto totoga, ma, ioe, o le maʻisuka.

E uiga i ituaiga o mea suamalie o loʻo i ai, pe latou te matuai aoga lava mo le soifua maloloina, ma le taua tele o le aoga, faitau i lalo.

Ituaiga o mea suamalie ma a latou vailaʻau

O mea nei o le suka i le taimi nei e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se 2: faia i totonu o le fale suesue (mea faʻapitoa poʻo le gaosia) ma maua i se auala masani (natura). O filifiliga ua filifilia e eseese o latou meatotino, lea e tatau ona iloa e tagata uma e fiafia i meaʻai maloloina.

Faʻafiafia

O le mea sili ona aoga o sui gaosi vailaʻau e leai se mea e maua ai kalori. Ae ui i lea, o le le faʻaaogaina o suauu suamalie e mafai ona afaina ai se tagata soifua maloloina.

Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e le tatau ona e solia le maualuga o fualaau o aso taitasi ua faatonuina e le kamupanī. Afai e te faateleina le tele o le tautua, e sili atu i le toʻatasi, e mafai ona oʻo mai se tofo vailaʻau.

Faatasi ai ma vailaʻau faʻasaina e aofia ai:

  • sucralose (faia mai le suka masani, e 600 taimi sili atu i le suamalie ma mafai ona faʻaaogaina i le taimi o sauniuniga o ipu eseese),
  • aspartame (200 taimi sili ona suamalie nai lo le suka, e le talafeagai mo ipu ua saunia i togafitiga uumi mo taimi uumi),
  • cyclamate (e leai se mea e maua ai le kalori, 30 taimi sili ona suamalie nai lo le suka)
  • saccharin (450 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, e leai se mea e maua ai le kalori ma sina taimi e sili ona leaga).

O le kalo o le kalori o mea o le suka e leai ni mea e lelei mo le aveesea o le mamafa ma tagata gasegase i ituaiga eseese o le maʻisuka.

Faanatura

O mea nei o vailaʻau o loʻo aofia i le mea e masani ai le suka ma le kalori. O le mea lea, o la latou faʻaaogaina le faʻaaogaina e mafua ai le foliga mai o le mamafa mamafa.

E le pei o analogues gaosia, o mea suamalie faalenatura e leai se vailaʻau e le lelei ma e maua ai se lagona agamalu i le tino.

O sui o le suka e tatau ona aofia ai:

  • fructose (maua i le meli, fualaau faisua ma fualaau aina ma sili atu le gaʻo i le 1.2-1.8 taimi i le suamalie),
  • sorbitol (maua i luga o le mauga, apricots, apu ma e le faʻaaogaina i gaʻo, ae i le ono-atom alcools),
  • erythritis ("Melo suka" na gaosia i foliga o tioata maualalo-kalori soluble i le vai),
  • stevia (E faia mai laulaau o le laau lava e tasi ma e toetoe lava a leai ni faʻamaʻi).

O le fea filifiliga o oloa e filifili e faalagolago i le setete o le soifua maloloina, le faamoemoe o le fualaau faasaina, o uiga tau vailaau o le vailaau ma isi faailoga.

Ina ia faia le filifiliga saʻo, aua nei e pikiina le oloa oe lava. E sili atu le faia o lenei mea faatasi ma le lagolago a le fomaʻi (pe a tatou talanoa e uiga i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka) poʻo se tagata tausi meaʻai (pe a fai e filifili e leiloa le mamafa).

E leaga pe sili atu ona maloloina nai lo suka i totonu o papa?


O manatu o tagata atamamai e uiga i le faaaogaina o mea suamalie e eseese.

I le tasi itu, o nei oloa e maualalo pe leai foi le kalori ma saofagā i le mamafa ma le faʻamautuina o le maualuga o le suka.

Ae o le isi itu, o se vailaau le talafeagai e taufaamatau ma aʻafiaga itu. O le Erythritol, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona mafua ai le itu laxative aafiaga..

E le gata i lea, oi latou e filifili e tausisia se taumafa e aunoa ma le suka e tatau ona mulimuli i le fua na faʻamatala mai e le kamupanī.

A leai, atonu o le a le solia le metabolism o le carbohydrate po o le faaputuputuina o calorie sili atu (pe a tatou talanoa e uiga i se suiga masani mo le suka), lea o le a mafua ai le foliga mai o isi pauna.

Ina ia suia le suka i le le afaina ai le ola maloloina, e tatau ona mataitu le fua faatatau o le taumafa. A le o lena, o le suka masani e ono itiiti le leaga i le soifua maloloina nai lo le suitulaga.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o suka e suitulaga i se tagata soifua maloloina


Afai o se tagata e matua maloloina lelei, o le faʻaaogaina o le suka e mafai ona maua ai ni faʻamanuiaga manino i lona manuia.

I le faʻaaogaina o se mea suamalie, e mafai ona e aveesea le mamafa o le mamafa ona o le kalo calorie o le oloa, faʻamautu le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma maua ai le tino ma le puipuiga mai le maʻisuka (i le tulaga o se mea e tupuga mai ai).

I lenei tulaga, o le suka e suitulaga i le faʻaaogaina le faʻaogaina e mafai ona faʻaleagaina ai se tagata soifua maloloina. Afai e te le mulimuli i le metotia o loʻo faʻamatalaina i faatonuga, o le faaputuputuina o le mamafa o le mamafa, faʻapea foʻi ma le solia o le metabolism o le carbohydrate, e mafai.

Faʻaauau tulafono o le faʻaaogaina o le oloa, e mafai ona e puipuia oe lava mai le atinaʻeina o le tele o maʻi.

O mea suamalie e ono lamatia mo le tagata maʻi i le maʻisuka?

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


O mea uma o le a faalagolago i le filifiliga sao o le suamalie. O se filifiliga sili mo le maʻisuka o soo se ituaiga o le stevia. O se mea masani lenei ma se numera maualalo o le faʻasaʻoina, lea e le gata ina mafua ai le tuʻuina atu o le suka i totonu o le toto, ae fesoasoani foi e faʻasalalau lona maualuga.

Ae ui i lea, e tatau ona faʻaaogaina le stevia ma le faʻaeteete ona o lona kalori. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i le tauiviga ma isi pauna, e sili atu ona lelei le filifili mo analogues faʻasolosolo faʻatasi ma le kalo carorie content. Latou te puipuia le foliga mai o le mamafa o le mamafa.

Ae ui i lea, o la latou faʻaaoga e tatau foi ona faʻatalatalanoa ma le faʻaeteete tele. Talu ai o nei fualaau oona ua vave ona lepetia e le tino, ua mafua ai le maualuga o le maualuga o le suka, ua matua faasaina le sili atu i le fualaau o loo taʻuina atu i faatonuga.

O le a le lelei o le sui o kulukose i luga o se meaai mo le paʻu o le mamafa?

Afai o oe i luga o se meaai ma o loʻo pisi i le filifilia o le suka, ia faia mo le lelei o mea faʻapitoa. O le faʻataunuʻu o le kalori o le a faʻaitiitia le tumu o le taumafa.

Faatasi ai ma le filifiliga sao o le suamalie, o le a le tatau ona e faafitia oe lava sipuni. O se taunuuga, o le ae maua se lagona lelei ma se ata ata.

O le a le mea e afaina ai le soifua maloloina o tagata?


I aso nei, o le saccharin o loʻo faʻaaogaina e le maʻisuka ma i latou o loʻo mananaʻo e aveesea le mamafa. Ae ui i lea, e leai se igoa lelei o tagata tomai faapitoa.

O sea oloa, e ui lava i mea o le caloro zero, e leai ni meatotino e aoga i le tino. E le saofaga Saccharin i le mu o calories, ae vave ona mafua ai se lagona fiaai.

E le gata i lea, mai le 1981 i le 2000, o lenei oloa na taʻua o se tino maliu e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o oncology. I se taimi mulimuli ane, o faamatalaga o loʻo i luga na faʻamaonia pe na faʻaaogaina. Ua iloa e saienitisi afai e te le sili atu i le 5 mg / 1 kilokalama o le mamafa o le tino i le tuʻituʻi, e le afaina ai le oloa.

Aafiaga aʻafiaga

E tusa ai ma tagata atamamai, na pau lava le suamalie e le mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia o le stevia.


Sweeteners e mafai ona mafua ai le atinaʻe o:

  • manava manava
  • afaina o mea e afaina ai le eseesega o le matuia,
  • afaina
  • mala o le eleele
  • solia o le paleni-faavae,
  • gaioiga malosi o le talo,
  • isi faʻaaliga e mafai ona mafua ai se faʻalavelave tele i se tagata.

Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona filifilia le sui i luga o le fautuaga a se fomaʻi, ma ia matau foi le fua.

O inisalini e maua i luga o suamalie?


A oʻo mai le suka, e faʻasaʻo e le tino le inisalini i totonu o le toto e faʻaititia ai lona maualuga. O le mea lava e tasi e tupu pe a suia e se tagata le suka.

E naʻo le tulaga lenei, e le maua e le tino le vaega o mea e manaomia o gaʻo, o lea e le mafai ai ona faʻaaogaina le inisalini.

O le isi taimi o le a faʻavaeina ai se numera sili atu o le homone. O ia gaioiga e ono mafua ai le mamafa. O le mea lea, e le tatau ona e faʻaaogaina le suka e aunoa ma le faʻaeteete.

O se tuusaunoaga o Stevia, lea e le afaina ai le toto kulukose.

E mafai ona ou faʻaaogaina mo psoriasis ma seborrhea?

O le faʻaaogaina o suauu gaʻo (suka) i le psoriasis e faʻamalosia ai le taofiofia o le tino i totonu o masini, lea e faalavelave i le faʻamaʻi manuʻa.

Afai e suia le suka i se suamalie i psoriasis, e mafai ona e maua se lelei lelei ma maua ai le paʻu i tulaga talafeagai mo le faamalologa.

O le faʻaaogaina o suka e suitulaga i le seborrhea o le a aʻafia ai foi le tulaga o le paʻu.

O le leai o masini e sili atu meaʻai o le a fesoasoani i le faʻafouina o le paʻu, faʻapea foi ma le faʻamālōlōina o nofoaga mumū ma le faʻamautuina o vaʻavaʻa.

Fomaʻi iloilo


O manatu o tagata tomai faapitoa i le faaaogaina o mea suamalie e eseese.

Ae ui lava i lea, o le tele o tagata tomai faapitoa e talitonu o le faʻaaogaina o mea suamalie e afaina ai le soifua manuia o tagata soifua maloloina ma i latou o loʻo i ai faʻamaʻi. O le mea autu o le pulea lea o le faagasologa o le taumafa ma aua nei faʻalale i le faʻaaogaina masani o loʻo faʻamaonia i totonu o faatonuga.

E saogalemu mo tagata uma ona ave le suamalie?

Aisea na ou fiafia ai i lenei mea? Ioe, talu ai ou te leʻi faʻalogo na fautuaina e tagata atamamai ma fomaʻi le suamalie i tagata uma e aunoa ma se faʻasesega, ma o le suka i luga o fata i supermarkets e leʻi faʻaitiitia. I nai taimi ua mavae, sa matou talanoaina ai aoga ma mea leaga o le natura ma mea gaosi faasūsū.

O togafitiga faʻapitoa e maua ai le lelei ma le faʻasoa, ae o nei mea le lelei e le o se tau maualuga o le oloa poʻo se isi lava mea, ae o se aafiaga le lelei io tatou tino. O mea masani e pei o le fructose, xylitol e sili atu ona faʻasaoina mo i tatou. Ae mo nei aso sa ou malamalama ai i se mea se tasi: e le lava mo aʻu le maua o se mea manogi e le mama, ou te manao i le mea sili ona saogalemu!

Na faapefea ona fatuina?

O le sui muamua o le saccharin, lea na gaosia e se fomaʻi igoa o Falberg. Na ia iloaina e le o se mea faafuasei e sui ai le suka. Nofonofo i lalo mo le 'aiga o le afiafi, na ia tago i se fasi falaoa ma tofo i se tofo suamalie. Na foliga mai na galo lava i le saienisi le fufuluina o ona lima pe a uma ona faigaluega i le fale suesue. Ina ua uma lena, na toe foi atu o ia ia te ia ma ua uma ona ia faamaonia le faamautinoaga o lona mauaina. O lea na fanau mai ai le suka.

O mea uma e mafai ona vaevaeina i le natura ma mea faʻafefiloi, lea e aofia ai le itiiti ifo o kalori, ae, i le isi itu, e sili atu ona afaina ma mafua ai se manaʻoga malosi. O lenei mea matautia e mafai ona faamatalaina i le mea moni o le tino e lagona le suamalie, o le mea lea, e faamoemoeina le faaaogaina o gaʻo, ae talu ai latou te le o mai, i le ao o mea uma e 'ai e mafua ai le fiaaai. O mea suamalie faalenatura e lauiloa tele, o le tele o ia mea e maualuga tele i le kalori. E le gata i lea, o le faaaogaina o suka e maua ai le maʻisuka, e mafai ona finauina e faapea o se auala sili lenei e taulimaina ai lagona o lenei maʻi.

E aʻafia le suka

I le mea lava ia, o le faʻaaogaina o sea ituaiga oloa e saogalemu, o le tele o lona aofaiga e leaga. O le tele o tagata e taumafai e aunoa ma le suka e ala i le le faaopoopoina i le lauti poʻo le kofe, faʻapea foʻi ma isi ituaiga o meaai. Latou te talitonu ma le faamaoni e faʻaaogaina lona faʻaaogaina. Ae e taua le mafaufau o le vaega autu o lenei oloa e maua mai ia i tatou i se pepa natia, mo se faataitaiga, ua faaopoopo le sugar i le sose, o le suasusu e seleseleina e tatau ona sili ona suamalie, o lole e aofia ai le tele o lenei oloa. O lenei lisi e mafai ona faʻaauau e faʻavavau. E fiafia tagata uma i le fiafia, aua e aumaia ai le fiafia ma le fiafia. O le faʻamalosia ma faʻaitiitia le faʻaaogaina e matua faigata lava, ae le mo tagata uma. Sugar sui - o se oloa na tuʻuina atu i se ato lapoa. E tatau ona e malamalama lelei i ai, talu ai e le o meaola uma e saogalemu.

Suga poo mea suamalie?

I le taimi muamua, na o le taimi lava na faʻaalia ai, sa faatauina ai le suka i falemaʻi ma sa faʻaaogaina o se vailaau. I le tele o seneturi, ina ua mafai ona faʻaitiitia le tau o le gaosiga o lenei oloa, na faasolosolo lava ina alu ese mai fualaau faasaina i le vaega o meaai. Ma, faatasi ai ma le fesoasoani o lea mea, o le gaosiga o laʻau suamalie, keke, meaʻai eseese na amataina, na faaopoopoina i le mayonnaise, sau sau ma sausage. O le suauu faamamaina na faapea foi o se vailaau, ae o le mea na tupu, e leai lava se manuia o le soifua maloloina, ma ina ua uma ona avea ma meaai, e sili atu foi.

Sugar o le kaloti concentrate e le o lagolagoina e minerale, fiber, poʻo vitamini. Afai e te inuina le lauti ma le lima kupita ua faamama, e mafai ona vave maua 100 calories. I le tulaga o le faʻaopoopoga o nai kuki falalaʻau, sweets poo se fasi keke i le lautele, o se avega e maua i le aofaiga o le kuata o le aso o le malosi o aso taitasi. O le iʻuga, o le a 'onā tele se' ulu mamafa. O le faʻaaogaina faifaipea o lenei mea i totonu o se ituaiga "natia" e matua lamatia ma mafai ona oʻo atu ai i le maʻisuka, gaʻo, isi faʻamaʻi ma faʻafitauli, o le mea lea e mafua ai ona fautuaina e fomai le faʻaaogaina o le suka. O faʻamanuiaga poʻo le faʻaleagaina e mafai ona aumaia, o loʻo faʻamaonia pea e saienitisi, ona o loʻo faʻaauau pea ona atinaʻe ituaiga fou.

O le sui na faia ina ia mafai ai ona le faʻagata oe i au sitaili sili ona e fiafia i ai, ma i le taimi lava e tasi e saogalemu mo le soifua maloloina. Talu ai e tele lava ina taugofie nai lo le suka, e mafai ona faʻaaogaina i le gaosiga.

O aoga o mea suamalie

Mo i latou e le mafai ona maua se nifo manogi pe faigata tele ona teena, o mea suamalie o se filifiliga sili ona lelei. Ioe, e leai se tasi ua i ai se manao e sui a latou vaisu, ae o nisi taimi e le mafai, aua e te manao e te nofo lelei ma maloloina.

Muamua o se faafitauli e feagai ma le mamafa o tagata ma le maʻisuka. Latou te le maloloina lelei, ma e faʻasaina foi le lagona o lenei lole manaia ma le tofo keke.

Mo i latou e leai ni faafitauli, o le suka e suitulaga o se mea lelei lea e tumau ai. O nei tupe e toetoe lava leai ni calories, i se faaopoopoga, ei ai se aafiaga leaga i le suka o le toto. O le mea autu e faʻamaonia ai le faigofie o nei vailaʻau o le afifiina ma le tuʻuina atu i ni pepa ma ni fofo. O le suka sui o le suka o le a taua tele mo tagata e vaivai le manava o nifo ma e faigofie i le faʻavaveina o le atinaeina o caries.

Sugar - o le a le mea e lamatia ai le soifua maloloina o tagata?

Seʻi o tatou malamalama, i le avea ma punavai autu o faʻamatalaga, matou te ave se tusitusiga aoao i luga o suka o le National Library of Medicine of the USA:

  • Sweeteners: o a mea e matautia?
  • E saogalemu mea manogi e maua?
  • E mafai ona galo le mamafa e ala i le faʻaaogaina o suauu?

O sina mea e uiga i le matautia o le suka

Ua uma ona matou iloa e uiga i le lamatiaga o le suka suka.

E tele faʻamatalaga e uiga i lenei mea i le taimi nei. Na ou tusia foi lenei autu, pe afai e te fiafia i ai, siaki iinei

Ou te fia faaopoopo atu na o ni nai upu na muai taʻua o le "masani" o le suka i le taimi nei.

E leʻi leva ona faalauiloa aloaia lenei mea e le American Association of Cardiology.

I loʻu manatu, ei ai se mea e mafaufau i ai, saʻo?

O le mea sili ona lamatia o le maua o le suka i le toetoe lava o oloa uma: i le sose, i le falaoa, i sau sau (ketchup, mayonnaise - iinei), i soo se meainu ... Ma e le masalomia e se tagata le tele o le suka e 'ai i le aso " malamalama ", e aunoa ma le masalosalo i ai, ae i le isi itu, mafaufau e le tele!

Ia, o ni nai sipuni i kofe, o se ulugalii i lauti ... lelei, atonu o loo i ai pea se fasi falaoa, ma o mea uma e foliga mai o le ... Leai, e fesuisuiai. Lenei e le o mea uma! E aliali mai o le '' natiaina 'o le suka e faʻamatalaina mo le tele o mea.

E mafai la oe, uo, i le taimi ona 'ai le 16 kupita o mea faʻalelei? Leai?

E mafai ona e inu le afa lita ole Coca-Cola? Huh?

Ae mulimuli ane, o le tele naua o suka o lo o aofia i totonu o le lita o Cola.

Ua na o se faʻataʻitaʻiga o le "mea lilo" o le suka suka ... Tatou te le o vaʻavaʻai i ai, o lea e foliga mai e leʻo iai ...

Ma oi latou e iloa e uiga i ai, vave ona sui atu i le suka. Ma, afai latou te vaai i le tusiga i luga o le pusa e faapea "o le oloa e le o iai le suka", latou te matua fiafia i la latou filifiliga ...

O a mea suamalie?

O suāuʻu o mea faʻapitoa, vailaʻau. E matua suamalie i le tofo, ae e le o aofia ai le glucose i le tuufaatasiga, o lona uiga. gaʻo.

O le mea moni, o nei "mea taufaasese" e mafai ona faaseseina ai a tatou tofo, ia e le o iai ni mea aoga po o se malosi ...

Ma o le mea moni lenei o latou meatotino - o le le lava o le malosi (o lona uiga, carbohydrates), o lona uiga o calories, lea e faʻaaogaina e le au gaosi oloa e faʻasalalau ai le suamalie. Talu ai e leai ni meaʻai gaʻo - leai ni calories, saʻo?

Ma o tagata uma e manaʻo e leiloa le mamafa e matua naunau lava e faʻatau oloa ma mea suamalie i le tuufaatasiga ma le tasi sini - aua neʻi 'ai se mea e sili atu nai lo calorie e manaʻomia ...

Ia, sili, saʻo? E te 'aina fualaau suamalie e pei ona e manaʻo ai, ma i le taimi e tasi e te le maua ai kalolo, o lona uiga e te le gaʻo!

Ae o iinei, e le o mea uma e lelei ma faigofie e foliga mai e foliga mai muamua ...

  • O le a le "togafiti" o mea suka suka. E mafai ona galo le mamafa e ala i le faʻaaogaina o suauu?

Sa lolomiina e saienitisi Amerika iuga o se suesuega e tasi, lea na umi se taimi umi, ma na toatele ai tagata o vaitausaga eseese na aofia ai.

O lona uiga o le maualuga lava lea o sui o le suka e sili ona "togafiti" i le metabolism lautele (metabolism in the body) o se tagata. Ma o se taunuuga, ua i ai i se tagata se manao e ai pea ma sili atu!

Ua faamaonia le tele o suka e faaosofia ai le "zhor" moni, lea o loo tausia pea e se tagata "i lalo o le faagutu", ae afai o le malosi, e pei ona latou fai mai, ua mou atu, ma ua faigata ona pulea le faateleina o le fiaai, ona ulufale lea o le tagata i " mamafa "...

Ma o le a le iuga? E foliga mai o le a vave ona maua e se tagata nei "calorie faaopoopo" le lelei, ma toe maua foi le mamafa tutusa e mafai ona ia "lafo ese".

Ioe, o le nifo malie ma le "o le a leiloa le mamafa" o le a iloa e uiga i lenei mea, o le a le "tofotofoga" leaga na latou tuu ai o latou tino ma mafaufau, ma le faatuatuaina o nei tagata suamalie!

O mea suauu e lamatia ai lo tatou ola maloloina! E mautinoa lava lenei mea!

O loʻo matou talanoa e uiga i mea suamalie SINI, uo, ma e leʻo le natura, natura "analogues" lea e suitulaga i le suamalie, e pei o le meli, vao vao, fualaau mama, ma isi.

Sugar lava ia e sili ona afaina i le soifua maloloina o tatou tino, ma mea suamalie - i se tulaga aoao - o se mea moni moni e mafai ona vave faʻaumatia ai lo tatou soifua maloloina nai lo le suka.

E le gata i lea, o le mea oona o le SLOW ... E le malie ma e le mafaamatalaina ... "Tikhinki" e matua taua lava, "autu" ...

Ae mai lenei "filemu" na te le faaitiitia ai le oona!

Latou te aumaia se suamalie suamalie ia tatou meainu ma ipu ma e masani lava ona faʻatulagaina ei latou o loʻo gaosia i latou e le atoatoa (e masani lava e le o se mea!).

E le gata i lea, ua toetoe lava a "faalauiloa" aloaia e le atoatoa o tatou tino, ae, o se tulafono, o se pepelo ...

O kamupani taumafa ua leva ona amata ona faaopoopo le suka ma le suka e suitulaga ia latou oloa! Ma e taua o le "lelei." Ia, e le o le suka! Ma o lea, matou te mafaufau.

O a mea suamalie?

E i ai, i le mea moni, le tele, tele o le tele o ituaiga ...

O le a ou tuuina atu ia te oe, aʻu uo, o le taatele, ina ia mafai ona e iloaina i latou i le faitauina o tuufaatasiga i luga o afifi.

Pe a ma le 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka paepae. Aspartame o le sili ona lauiloa i le taimi nei ... ma le mea sili ona matautia le suamalie.

E aofia ai le aspartic acid ma le phenylalanine. E tusa ai ma le mea moni, o tagata uma e gaosi oloa, o le aspartame lava ia e le afaina, e naʻo le tatau lava ona faʻaaoga "i le faʻamalosia" ...

Faʻamolemole, ae o le a le ituaiga "fua" e mafai ona tatou fai atu pe a tatou talanoa e uiga i se mea oona.

O se "fua" masani po o se "fualaau" o le taimi e te le o oti ai, saʻo? E leʻi maliu - o lona uiga na 'ai e ia le "fua" ...

Ma o le a le afaina ma le vevela - o le numera numera lua, o le a le mea.

O se tasi lea o mea.

Ma le lona lua, o le tagata atonu e le masalomia pe o le a le tele o mea na ia 'ai i le aso o lenei aspartame lava ia! I le uma, o loʻo faʻaopoopo i le taimi nei!

E taugofie, sooo itiiti e manaomia ... O le a se isi mea e manaʻomia mo le kamupanī e maua ai se tupe lelei?

O le matautia tele o le aspartame o le taimi e vevela ai i le 30 tikeri Celsius, o le methanol ma le phenylalanine. Ona faaliliuina ai lea o le methanol i formaldehyde. Ma o lenei mea o se tino oti ma tino matautia matautia (oona).

O le a le mea e tiga ai i le mea muamua: o gaʻo. O latou muamua e tali atu i lenei mea leaga. O le mea lea o le edema, e ui lava "Ou te leʻi 'ai se mea SUI!" E masani?

O le a ou taʻu atu ia te oe le matautia o le aspartame e uiga i le tasi le suʻega. Na faia i luga o meaola, o lea afai o loʻo e matua paʻi atu i "o tatou uso laiti," ona faʻafefe lea o lenei palakalafa ma faitau faʻamatalaga atili ...

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le a ou le taʻuina atu ituaiga ituaiga o manu na faia ...

Aafiaga: i meaʻai mo manu mo sina taimi, puupuu, nai masina, laitiiti le aspartame na faaopoopoina. O le mea na tupu, o maʻi uma na faʻataʻitaʻiina IA faʻamaʻi ma maua ai le kanesa o le faiʻai.

O le "aiga" lenei o le aspartame. O ia ma le tino e tutusa ma ia.

O le suamalie pito sili ona suamalie o mea uma e gaosi i le taimi nei, talu ai o le neotam o le 10,000 taimi (TEN TUSI taimi) sili atu le suamalie nai lo le suka paepae masani!

  • Acesulfame Potassium (E 950)

Na faʻatagaina aloaia o ia "ma faʻamaonia" leai se maliu "i le 1988.

O loʻo i ai se lagona malosi e faʻaleleia ai le mafaufau.

E talitonuina o le "fualaau saogalemu" (faitau - "e le afaina") o lenei vailaau e tasi le gram i le aso.

O lenei suamalie e lautele ma e matua faʻaaogaina i le toetoe lava o fale gaosi oloa gaosi oloa, faapea foi i le falemaʻi faʻapitoa (meaʻai vave - iinei foi).

N.B.! Acesulfame potassium e faasaina e le tulafono i Kanata, Egelani ma isi atunuu o le lalolagi.

  • Saccharin (E954)

O le mea muamua lava lea e sui ai le suka. Na muamua mauaina i le 19 seneturi ina ia faʻaitiitia ai le mafatiaga o tagata mamaʻi i le maʻisuka.

I le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi, sa masani ona faʻaaoga, talu ai e taugata tele le suka moni pe leai foi.

Saccharin e tusa ma le 400 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ma o le mea lea e sili ona aoga i tagata gaosiga.

O loʻo iai faʻamaumauga faʻatuatuaina (suʻesuʻega) o loʻo fautua mai ai o loʻo ia maualuga le maualuga o le tino o le tino, ma e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o maʻi mama i totonu o le tino!

Ae o lenei mea e le taofia ai tagata gaosi mai le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le alalafaga taumafa!

O le tele lava o taimi e faaopoopoina i le toetoe lava o mea uma e gaosia: meaʻai, vellies, ice cream, creams, sweets, etc ...

E 35 taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani. E matua suamalie i totonu o le vai, e mafai ona tatalia le maualuga o le vevela. Ma o nei mea uma e mafai ai ona faʻaaogaina i le kuka i totonu o le alalafaga taumafa.

O se suā masani e masani ona sui i totonu o atunuu o muamua le Union!

N.B.! Peitai, i Europa i Sisifo ma le Iunaite Setete ua leva ona faasaina. (talu mai le 1969.) ona o se aafiaga le lelei i fatuga (e oʻo lava i le maeʻaina o a latou galuega.).

E faapitoa lava le faasaina mo le faʻaaogaina e le maʻitaga ma lactating tamaitai ma tamaiti!

Ma faatasi ma i matou - faamolemole! Leai se tala ...

E maua mai i sana (fala o saito), mai le atigi fagu fatu ma mai isi ituaiga o fualaʻau ma fua.

O le pentatomic alcohol lenei. E matua tutusa lelei ma le suka paepae masani i le suamalie ma le kalori. O le mea lea, i le gaosiga o alamanuia, e matua leai lava se aoga.

Xylitol, e itiiti ifo nai lo isi mea suamalie, e faʻaleagaina ai le limamatua i nifo, ma o lea ua aofia ai i le toetoe lava o komi paʻu ma le tele o nifo.

O le faʻatagaina o le xylitol i le aso e 50 g. Afai e sili atu, ona amata ai lea o le ita (manava). O se meaola manino o le intestinal microflora e "manino", e pei ona latou fai mai ...

  • Maltodextrin (maltodextrose)

E mafua ai le tupu malosi o le suka i le toto, ona o loʻo i ai se faasinomaga maualuga maualuga.

Mo le maʻisuka, o lenei mea e masani lava ona onā.

Maltodextrin vave (e pei o le suka) e lilo ma ulufale atu i le toto. Ma afai e le mafai e se tagata ona gaioi tele (taʻitaʻia se olaga ola solo), ona faʻapupula lea o lenei mea ma ua teuina i totonu o masini i le ituaiga o gaʻo.

  • N.B.! Ua faamaonia i suʻesuʻega aoga e mafai e le maltodextrin ona suia le tuufaatasiga o siama i totonu o le manava, taofia le tuputupu ae o le aoga, ma faateleina le tuputupu aʻe o "mea leaga" microorganisms!
  • N.B.! O le isi suʻesuʻega o loʻo taʻu mai ai o le faʻaaogaina o le maltodextrin e taʻitaʻia ai le maʻi o Crohn.
  • N.B.! O se suʻesuʻega na toe faʻafoʻi i tua i le 2012, na faʻaalia manino ai o le maltodextrin o loʻo faʻateleina le tetee atu o siama i le epesthelial o le intestinal, ma faʻapogai ai le faaletonu o le masimune.
  • N.B.! E fesoasoani foi i le ola o salmonella! Ma o lenei mea, i le itu, e tau atu ai i faʻamaʻi masani faʻaleagaina!
  • N.B.! O se tasi o suʻesuʻega o le nofoaga autu o suʻesuʻega i Boston (USA) na faʻaalia ai le maltodextrin o loʻo faʻamalosia malosi tele ai aʻafiaga o le antibacterial. E matua malosi lava le taofia o togafitiga o le togafitiga o le tui o le intestinal, ma o lenei mea e mafua ai le ogaoga o faamaʻi pipisi i totonu o le manava.
  • N.B.! O se suʻesuʻega na faia i le 2013 na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le maltodextrin e mafua manino ai faafitauli o le gastrointestinal (bloating, gas, manava).

Ma o nisi na auai i lenei suʻega na latou maitauina ai foi i le faʻaaogaina o le maltodextrin: o lenei mea o se faʻalavelave matuia o le paʻu ma le vevela.

N.B.! Talu ai o le maltodextrin e masani lava ona faia mai le saito, o loʻo i ai se vaega tele o le puluvao, lea e matua le mafai lava ona faʻamaʻaese atoatoa i le gaosiga o lona gaosiga! Mo i latou o loʻo i ai le manulele masalosalo, o le maltodextrin o se mea e natia ae matua matautia tele!

  • Sucralose (E955)

O se faʻaopoopoga mea taumafa lea e faʻaaogaina i le gaosiga o mea taumafa e avea o se mea manogi (suamalie), faʻapea ai ma se faʻaleleia atili o meaʻai ma manogi faʻaleleia. O le 600 taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani.

O le sucralose e faia mai le suka masani, ae o le gaosia ... ma le chlorine.

O le faʻamoemoega o lenei "togafitiga" o le faʻaitiitia o le kalori o mea o loʻo maua mai.

E fesuiai, "tasi e malolo, ae pipili le isi"?

Ua na o ni nai suamalie sili ona lauiloa, uo.

Afai o mea manogi e sili ona leaga, aisea la e faʻaaoga ai?

  1. O le suamalie e fiaselau taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, e na o le tasi le kilogram o aspartame aspartame e mafai ona sui ai le 200-250 kilokalama. suka. O le kilogram o le neotam e mafai ona suia le 10,000 kilokalama. suka.
  2. O mea suamalie e sili atu ona taugofie nai lo le suka masani. Ma o le tau totoe o tupe a le kamupani! Ma sui taugofie aua o lenei mea e mama "kemisi" ...
  3. O le faʻaaogaina o le poto masani pisinisi, e mafai ona faigofie ona tatou malamalama o le falemaʻi faʻamalositino e naʻo le FAAALIA mo o tatou maʻi ... Faʻanoanoa, ae moni ...

I luga o lo matou soifua maloloina, uo, latou te faʻapolopolo lelei ma, i le taimi lava e tasi, maua ni tupe lelei ... TOTOGI tupe. ...

Ioe, ou te faanoanoa foi i le malamalama i lenei ... Ae o le a se mea e mafai ona e faia, o le mea moni lenei ...

E le gata i lea, o le taimi lava na amata ai ona "o mai i totonu o le malamalama" aafiaga o mea suamalie i luga o le tino, o tagata gaosiga (o loʻo faʻaaogaina) na taofi le tusitusi i luga o le afifi e uiga i a latou mea i le oloa!

Ae ui i lea, e toatele e tusia - "suka." Ma o loʻo i ai se suka e suitulaga, ma suia se "vailaau"!

O fea o loʻo i ai mea manogi?

E faaopoopo atu i meaai, e pei ona faamatalaina i luga, o mea suamalie e toetoe lava o loʻo i ai nei:

  • i taaloga mea tau taumafa (pulu, mea e maua ai, amino acids ma isi fale),
  • vailaau mo togafitiga, fuamini ma minerale complexes,
  • soo se laupepa, mea laiti, vailaʻau, i totonu o se upu - o oloa tau vailaau mo togafitiga uma,
  • faʻaopoopoga o meaola faʻapitoa (BAA) ma soʻo se isi oloa a kamupani o loʻo faʻapitoa i oloa mo "soifua maloloina",
  • ma isi mea ...

Faaiuga ma fautuaga

Faʻaaoga suauu NATURAL, lea o le a aumaia ai ia te oe Soifua Maloloina!

O sitaili faalenatura e le gata ina mafai ona suia ai le suka ma vailaau vailaau, ae e maua ai foi i lou tino meaʻai ma vitamini (e le pei o le suka ma ana vailaʻau faʻasolosolo), faʻapea foi le aumaia o le Faamanuiaga ma le Fiafia i La Latou Manatu!

E tusa ai ma mea e mafai ona 'aina mea suamalie, o le a ou taʻuina atu i se tasi o tusiga nei.

Tausia oe lava ma lou soifua maloloina, fiafia i le NATURAL sweets ma ia ola maloloina.

Ia mautinoa ia faitau ma le faʻaeteete ia fatuga i luga o le afifiina i le faleoloa!

Ma fefaasoaaʻi lenei tusiga ma uo i fesoʻotaʻiga lautele, e taua tele mo i tatou uma.

Alain sa ia te oe, talofa!

IA AOAO IʻU GROUPS I NETWORKS SOCIAL

E faʻafefea ona sui se suʻaiga masani?

Aiseā e te mafaufau ai ma fefe ai e le tatau ona faʻaaogaina le sodium synthetic cyclamate mo le faiva o fatugao, o le aspartame i le vevela i luga aʻe o le 30 tikeri Celsius e masani ona paʻu i totonu o le tino o le tino (tatou te inu uaina i le 60 tikeri), e mafai ona maua ai le allergies, ma saccharin le faʻavaeina o tino. Ae le o se tagata e gaosia se tasi na ia tusia nei puipuiga uma i luga o a latou ipu.

E mafai ona ou saogalemu, ma fai atu ma le mautinoa ua leva ona ou maua le suauʻu aupito sili ona saogalemu ma sili ona malosi mo au lava ia. O le stevia powder lenei, lea e leai lava ni tagata tauva. Ou te faʻatonuina iinei.

  • leai se calori
  • leai se mea e maua ai le carbohydrate
  • leai ni mea e leai ni mea
  • leai ni masini o ituaiga eseese,
  • e leai se tali faʻaalia (e le tali atu le tino i lona faʻaoga e ala i le faʻaumatia o le inisalini),
  • lelei mo le oti ma mo maʻi maua i le maʻisuka.

Faʻaeteete i isi oloa e te faʻatau ma tuʻuina atu i tamaiti, aua o mea suamalie faʻamalosi e afaina ai tagata. Mea e gaosia i le meaʻai, soda, masipa - o mea uma e aofia ai le suauu gaosia.

O se mea e maasiasi ai. Aua afai e te filifilia se ola soifua maloloina mo oe lava e aunoa ma ni mea suamalie oona, pe aisea e mafai ai e se tasi ona tuuina atu lenei mea ia te oe?

Le Vitio Aupito Sili ona Fesoasoani Fesoasoani

Ou te manatu o lea. O le a le natura na faia ma faʻalauteleina e le mafai ona leaga. O iinei, o le mea autu mo tagata e le faʻaleagaina se oloa e pei o stevia i le gaosiga. Faitau e uiga i aoga ma mea leaga o vao vavave.

I faʻamatalaga, e mafai ona e faʻaalia ou uiga faaalia i suka ma sui, taʻu mai mea e te faʻatau mo le aiga.

E tasi le "ae"

E ui lava i le mea moni o le stevia, erythritol, sucratini, ma isi mea e le aʻafia ai le toto kulukose i soo se auala, ei ai se mea e foliga mai o le pseudo-tali, pe a fai e le pancreas le inisalini, e tusa lava po o le a le mea na 'ai e se tagata se oloa faapitoa, e le faʻamalieina suka, ma suia. "E eseese talitonuga e uiga i mafuaʻaga o lenei mea mataʻina, o le mea e sili ona lauiloa ma e foliga mai e talafeagai, o le tagata e faʻaaogaina le tele o suka ma gaʻo faigofie e masani ai le faiʻai i le mea moni o se suamalie suamalie e aumaia ai se aofaiga tele o le kulukose," fai mai Francesco Marotta, fomai i le fale o Chenot Palace Gabala Clinic.O le mea lea, oi latou o loʻo taumafai e aveesea le mamafa, faʻamautuina le toto toto, faʻaleleia atili le lagona o sela i le inisalini, ma isi mea, ae le iloa le iuga, e ui i le leai o suka ma mea inu gaʻo faigofie i le taumafataga, e tatau ona lafo ese ese mai ai. E le o le faavavau, na o le togiina o sina vaega itiiti, faasolosolo malie le gau "o lona uiga o le suka."

Manua suamalie

O le aʻafiaga e mafai ona aumaia e suamalie e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua, e aofia ai le meaʻai ma le oona o le tino atoa. O nei faʻafitauli e mulimuli ane oʻo atu ai i le faʻaalia o le tele o faʻamaʻi.

O le a foliga mai pe a maeʻa le aofai o kalorie e ulu i totonu o le tino, o le mamafa e tatau ona faasolosolo malie ona faʻaitiitia, ae e le o tele. O i latou e faʻaaogaina le suka, o penefiti poʻo faʻamaʻaloga e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina, maua le mamafa faʻamalosi nai lo i latou e leai. I luga o se tulaga faʻaogaina, e amata ona 'ai e tagata le tele o meaʻai, ma talitonuina, talu ai ona o le leiloa o nai calories i le faamamaina, e mafai ona e togafitia oe i se mea itiiti.

E taua le iloa: i le 'aina o sisi ma le le maua o le kalori, tatou te faʻaʻoleʻole i le tino. A maeʻa ona ia le mauaina le malosi e tatau ai, o le a ala mai se manaʻoga leaga.

O le tele o mea suamalie faalenatura ma le faʻamalosi e le saogalemu ma e mafai ona oʻo atu ai i mea matuia ma faʻamaʻi.

Artificial Sweeteners

O nei fualaau faasaina e le o ni meaʻai. E aofia ai:

1. Saccharin. O le 300-400 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le sosolo. E leai ni calories ma e taugofie. Faʻafetai i lenei mea, e faʻateleina ona faʻaopoopo i le tele o mea e maua ai: mea inu suamalie, mea faʻafiafia, ma isi. O se tino kolakino ma mafua ai le maʻi tigaina o le manava. I fafo, o lona faaaogaina e faasaina, i le tuufaatasiga o oloa ua filifilia e avea ma mea faaopoopo E954.
2. Aspartame. E manaia tele ma e 100 taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka. I le vevela maualuga e avea ma mea matautia. E mafai ona mafua ai ni aʻafiaga o le neurology, faʻaosofia ai le kanesa o le faiʻai ma faʻanenefu le vaʻai, faʻaleaga le vevela ma faaleagaina ai le paʻu. E faʻasaina le 'aiina o fafine maʻitaga ma tamaiti. E le fautuaina i le tulaga o le paʻu o le mamafa, aua o lenei mea e mafai ona faʻaosofia le foliga o le isi itu ma faʻaopopo atili ai le mamafa o le tino. O le faatagaina faatagaina o aso taitasi mo le oloa e 3 kalama. O le tuufaatasiga o mea e taua o le E951.
3. Cyclamates. O mea ia e maua ai le suamalie manaia e aunoa ma le oona, e mausali i le taimi o le kuka ma kuka, ma e masani ona faʻaaogaina i le gaosia o laupepa. O le sufuluga replace e itiiti i le kalori ma e 30 taimi sili atu ona suamalie nai lo le sosolo. O se carcinogenene ma ua faʻasaina i le tele o atunuu. E faʻaaogaina i le fale gaosi oloa ma le gaosia o meainu; e faʻamaonia i mataupu o faʻamaʻi fatu ma maitaga. O le faatagaga faatagaina i aso taitasi e le sili atu nai lo le 0.8 kalama. I le tuufaatasiga o oloa ua filifilia e avea o se faaopoopoga E952.
4. Sucrazite. Faʻatau le tau ma le maualalo-kalori. E faʻatagaina le maʻisuka, ae e afaina ona e aofia ai le fumaric acid.

Afai e te filifili e faʻaaoga nei faʻaopoopoga, ona tatau lea ona e tausisia le masani i aso uma ma faitau ma le totoa le tuufaatasiga o le suka. E sili atu ona aloese mai lauusiusi ma le faʻaeteete pe a faitau ma le faʻaeteete faatonuga aʻo leʻi faʻatau.

Le lelei ma le le lelei o ituaiga taitasi

Faiga Faʻavae e pei o mea faʻapipiʻi ma faʻaitiitia le lamatiaga o allergies, e sili atu le suamalie nai lo le suka ma le fiaselau taimi sili atu ona taugofie, o le tele o ituaiga e le o digestible ma maua 0 kalori. E tatau ona manatua e faʻasaina i latou i le maitaga ma nisi o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foi ma le vave aʻoga. E i ai a latou tapulaa faasaina i le faaaogaina i aso uma.

Suʻu tino e suia O le tele lava o fatu laau, ma o le mea lea e sili atu ona leaga. O aʻafiaga autu e aofia ai le maualuga o le kalori o nei oloa, ae le o mea uma e suamalie nai lo le suka. E iai foʻi faʻamaʻiloga tau soifua maloloina.

Le faʻaaogaina o sui mo le gau o le mamafa

E pei ona faaalia i suʻesuʻega a Amerika, o tamaitai oe na suia le suka i le "zero" o mea suamalie e sili atu ona mamafa nai lo i latou e sili ona fiafia e taumafa i mea malie masani. Sugar sui i le taumafataga e le fesoasoani e aveesea le mamafa, ae naʻo le afaina o le soifua maloloina. O le mafuaaga autu mo lenei mea ua manatu o se mea e mafaufau i ai. E ala i le mauaina o calories e itiiti ifo i le tulaga o le suitulaga, o se tamaitai ua le mafai ona gafatia le masani, amata ona foia mea e le lelei tele mo lona puimanava. I le faʻaaogaina o nei oloa, na ia maua atoatoa ai calories. O le faʻaaogaina o le suka e taʻitaʻia ai i le vave faʻavaveina o le tino, lea e le mafai ona mitamitavale i soʻo se mea. Ona o lenei mea, o le faiʻai na te tuuina atu se faailo i le manava, ma o le leiloa o le mamafa e amata ona 'ai mea uma e toe faʻafoʻi ai calories ua misi. O le faʻaaogaina o mea e faʻafiafia ai le olaga, ae sili atu le faanoanoa - e mafai ona oʻo atu ai i le atuatuvale i le lumanaʻi.

E mafai ona e aveesea le mamafa e aunoa ma fualaau, aua ua lava lea e faaitiitia ai le aofaʻi o suka. E tasi le sipuniti o lenei oloa e naʻo le 20 kalori. Afai e faapaleni mea taumafa, ona 20-25 kalama o suka e le mafai ona mafai ona faaleagaina se ata matagofie.

O le fea suiga e sili atu mo le maʻisuka

A oʻo mai le suka i totonu o le tino i le tulaga o le sucrose, i totonu o le vaega o meaʻai e talepeina i le fructose ma le glucose, o le vaega mulimuli e maua ai le 50% o tau o le malosi. E fesoasoani i le tausia o le ate ma le faʻaitiitia o toxins. Ae i le asō, ua fai mai le au suʻesuʻe e tatau ona amata ona faʻatapulaaina oe i le faʻaaogaina o lenei suamalie. I le matua, o le sili atu o le kulukose e mafai ona maua ai le atherosclerosis ma le maʻisuka, ona avea ai lea o vaega o le olaga e pei o meaai masani, o mea taumafa meaai ma le suka o le a le maalofia.

O le faʻaaogaina o le kulukose ma le fructose e ese mai le tasi. Fructose, lea e suitulaga, e matua faʻagesegese, ae o lona gaioiga i le ate e vave ona tupu. E tatau ona e malamalama o lenei faagasologa e aofia ai foi puipui o le inumaga ma fatuga, ma ua uma ona faʻatulafonoina e le insulin. E lua taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae e tutusa lava le latou kalori. O le mea lea, o sea suka e suitulaga i le maʻisuka e tele mea lelei mo le taumafaina, talu ai e sili atu le afa e pei o le suka ma e saogalemu.

Ona o le mea moni o le inisalini e le aofia ai i le gaosia o le fructose, e mafai ona faatagaina i le maʻisuka, ae na o le faatapulaaina o tui, e le sili atu ma le 40 kalama i le aso, talu ai ona o lona suamalie suamalie o le 1.2-1.7.

O mea autu o lenei sui e aofia ai le mafai ona puipuia. Jamu ma faʻasaoina ma le faʻaogaina o lenei vaega e matua suamalie, o latou tofo e le faʻasese. O le taoina o se mea matagofie, atoatoa le afaina, ua fausia ai se fausaga malulu. O le ava malosi o le a vave ona faʻafetai i le faʻaaogaina o lenei vaega, ma o le a mafai foi ona faʻaitiitia le gaioiga o caries. I le maʻisuka i le tikeri muamua, e fautuaina na o gaʻo ua talia, ma i le tikeri lona lua, e tatau ona faʻatagaina i tapulaa ae lē faʻapitoa, ae faʻapitoa i ni vaega laiti. Afai o loʻo iai le oona, ona tatau ai lea ona faʻapulaʻa le faʻaopoopoga, e seasea lava ma laʻititi.

O le isi mea e suia ai le suka, o le stevia, lea o ona meatotino e lelei mo le maʻisuka ma i latou o loʻo fia maua. O lenei oloa e aofia ai le leai o calorie ma gaʻo ma gaʻo ma e lelei mo mea taumafa. Afai e masani ona faʻaaoga e se tagata le stevia, o lona toto toto o le a malosi ma o le a faʻaitiitia lona suka toto. O le oloa e afaina uma ai le gaioiga o le pancreas ma le ate, e lelei mo maʻi pipili, talu ai e faʻamalolo malosi ai manua, ma e iai foʻi ona aʻafiaga e aʻafia ai ma aʻafiaga. E fautuaina Stevia e faʻaopopo i lau mea taumafa i le tulaga o le faʻafitauli ma le paʻu paʻu, o le a avea ma mama. O lenei atinaʻe ei ai le tele o mea aoga aoga e le o mea uma e sui ai suka e mafai ona mitamita ai. Fai mai tagata faʻatalanoaga e faʻapea, i le tulaga o togafitiga vevela, e le suia ai ona uiga ma e lelei atoatoa mo se taumafa. O lenei oloa o loʻo i ai sina mea manaia faapitoa. Afai e te ai i ni aofaiga tetele, e mafai ona e lagona sina mea tiga. E mafai ona faʻatauina e pei o le siva, 1/3 tsp. lea e sui ai se sipuni o suka, ma i totonu o laulau. O lenei fualaau faasaina ua fautuaina mo soo se ituaiga o le maʻisuka, faapea foi ma le faafitauli o le gaʻo.

O le Sorbitol o le sugar sili lea e suitulaga i le maʻisuka, talu ai e le afaina ai lona maualuga i le toto ma o le a gase atoa lava e aunoa ma le auai o le inisalini. E faigofie lava ona suauu i totonu o le vai ma e fautuaina mo le togafitiga o le vevela, ma e faʻaaoga foi mo le faasaoina. O lona suamalie e itiiti ifo nai lo le suka, ma o le mea e maua ai kalori e toetoe lava tutusa. E taua foi le maua e lenei oloa mea lelei lelei. O le Sorbitol e mafai ona mafua mai i tulaga masani, i se pepa "ola" e mafai ona maua i fualaʻau tioata ma fua. O le tapulaa autu o lenei oloa o le masani - e le silia le 30 kalama i le aso. Afai e sili atu i ai, ona e mafai lea ona faʻaosoina le gastrointestinal tract, faʻapea foi le gaioiga ma le vomiting. Ina ia maua ai le maʻisuka mea taumafa lelei ma manaia, e fautuaina e faaopoopo le coriander, Ierusalema atisikoke ma le moli i meaai, aʻo latou faamaluluina mea e fiafia i ai. Taumafai e amata inu vine tipi ma faʻaaoga le kinamoni, o le ae matua ofo lava i le iuga.

O le a le mea e sui ai suamalie mo?

Mai i luga, e mafai ona e malamalama pe o se suka e suitulaga e leaga, o lea e fautuaina ai le iloa o nisi auala. I le taimi nei, ua atiae e saienitisi se tulaga fou o mea suamalie:

1. Stevioside: e maua mai stevia poʻo le mutia o le meli, ma i ona uiga, e fiaselau taimi e sili atu le suamalie nai lo ona "paaga".
2. O le isi ituaiga o laʻau o le citrus ua faia lea e mafai ona suia atoatoa ai le suka - cytrosis. E sili atu ona suamalie i le 2000 taimi ma e saogalemu lelei mo le tino.
3. E i ai foi mea manogi e faia i luga o le faavae o se porotini natura - Monelin. O aso nei e le o maua lautele, talu ai o lona gaosiga e taugata tele.

Afai o le ae leiloa le mamafa, ao leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e feutagai ma lau tausi meaʻai ma talanoa i filifiliga e sili ona lelei mo oe. E le gata i lea, ua fautuaina e te faitauina ma le faaeteete ia igoa ma le tuufaatasiga o mea taumafa. Afai e te vaʻaia o loʻo i ai ni mea leaga, e sili atu ona le lelei le faʻatau, aua o le a le aumaia ai ni faʻamanuiaga, ae naʻo le afaina.

Tuua Lau Faamatalaga