Faʻailoga pancreatitis ma le le atoatoa o le tino: o le a lea? Pancreatic enzyme deficient

Mo le tele o tausaga, le tauivi ma le gastritis ma le maʻi suka?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa pe faigofie tele le togafitia o le gastritis ma le maʻi mama e ala i le ave i aso uma.

A iai nisi o faʻamaʻi o le tino o loʻo i ai i le tino, e mafai ona avea ma mafuaʻaga o pancreatitis, o le togafitiga o le a faʻataʻitaʻiina pe a uma le faʻaalia o faʻamaoniga o lenei maʻi. E masani lava, e mafatia tagata matutua ma matutua i le faʻamaʻi.

O le a le pancreatitis o le chronic?

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le iai o se lino mumusu ma le faʻaleagaina o le pancreas, o le taunuuga lea ua solia ai ana galuega tauave, ua maua ai le pancreatitis o le chronic. O le faamaʻi e faʻaalia i se taimi faifai pea. Aʻo faʻapupulaina maʻi, o le faʻaogaina o le fesuiaiga o suiga o le gland, o le gaioiga galue e tupu.

Fai mai Wikipedia, o le pancreatitis e masani lava o se maʻi taatele lea e mafatia le maʻi i le tiga, faapea foi mai le faʻaalia o le le atoatoa - exocrine ma endocrine. E i ai taimi e itiiti ni faʻaaliga o le maʻi, pe latou te aveina mo se isi faʻamaʻi.

O meaʻai e masani lava ona faʻaleleia ma faʻaleleia ona o le faʻamaopoopoina o galuega a le tele o okeni. Soo se tasi oi latou e mafai ona mafua le faaletonu o le pancreatic. O tagata e maua i le pancreatitis e masani ona iloa o lenei liona o le gland e masani ona le faigofie ona fuafua i le taimi muamua. E mafai ona faia faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, mo gastritis, cholecystitis poʻo le dyskinesia biliary.

Atonu e ono sefulu tausaga le matua pe a oʻo ina faʻagaloaina aloaʻia o le pancreatitis e leai se masalosalo e uiga i le siama. O le maʻi e mafai ona tupu ona o:

  1. Cholecystitis, gastritis poʻo duodenitis o se foliga masani.
  2. Gastric poʻo ulutala maʻi.
  3. Vailaau faʻamaʻi - mumps, typhoid poʻo le typhus, faʻamaʻi pipisi.
  4. Ava malosi.
  5. Meaʻai le tulafono.
  6. Atherosclerotic maʻi.
  7. Faʻaolaina o anufe i totonu o le tino.
  8. Faʻamaʻi ma mea leaga - arsenic, phosphorus, mercury, taʻitaʻia.

O tagata e masani ona mamafa o loʻo lamatia. Aʻo le faʻalavelave faʻalavelave, e le faʻateʻaina faafitauli i le gastrointestinal tract i lenei vaitau, aemaise lava, faʻalavelaveina le toto i gaʻau o le manava e mafua mai i mea faʻapitoa. O le pancreatitis o aso e le mafai ona faʻaogaina i vaʻaiga faʻapipiʻi o vaʻa popo.

Faagasologa i le gland i le pancreatitis le tumau

A oʻo mai le suamalie o le vai mai le pancreas ma le tuai, faʻamalosia vave o enzymes trypsin ma lipase e tupu. Afai o le gaioiga o le faagasologa o loʻo galue masani, e amataina le galuega o le enzyme i le lumen o le duodenum.

Pe a oʻo mai le vaʻaia o le vaʻaia, o le faʻamaloloina o le mealilo o loʻo aofia ai enzymes e tupu, o le mea lea, o le paranyma o le okeni o loʻo i lalo o le fana. Faʻapipiʻi le mea e tupu, faʻapipiʻi le gland. O le faagasologa ua atiae mo le tele o tausaga. O le faʻaauau pea o le le atoatoa o le pancreatic e faʻaalia ai le pancreatitis.

Afai o loʻo iai le togafitiga mo le umi, o se atunuʻu lua o le kanesa o le pancreatic e mafai ona fai i lona talaʻaga.

I nisi tulaga, e mafai e microorganisms ona ulu atu i le gland. Le mafuaʻaga - ua faʻavaivaia le motilea o le vaega o meaʻai.O se taunuuga, faatasi ai ma le pancreatitis, o loo i ai le mumusu o le gland.

O le faʻaleagaina i le ala e mafai ona faʻaosoina ai le fausia o maa.

E tusa ai ma le pancreatitis masani, e tatau ona e iloa o se faʻamaʻi lea ei ai se isi metotia o le atinaʻeina. O le mea lea, latou te iloa ai le va o maʻi:

  • fufula,
  • parenchymal
  • tosoina
  • faʻailoga.

Faailoga o le pancreatitis o le gaʻo

E pei ona faaalia i le faatinoga, muamua suiga i le natura o le natura i le gland, i le tele o tulaga, e tupu faalilolilo. Po o, o faailoga o le pancreatitis e masani ai e agamalu ma e le mautonu. A oʻo ina iloagofie se faʻailoga, o le soliga o le okeni o le a matuia tele.

Faʻailoga pancreatitis o se tuʻutuʻuga faʻatasi ma:

  1. Paʻu le faʻavauvau, ma o le maualuga o le malosi e mafai ona ese. O le nofoaga o le localization o le itu pito sili ona taua ma le hychochorium tauagavale. O le tiga o loʻo i ai pe faʻaalia pe foliga mai paroxysmally. A maeʻa ona 'ai e le tagata maʻi se mea, o le a faʻateleina le uiga.
  2. Dyspeptic disorders - nausea, o le manao e vili, o se lagona o le vaivai i totonu o le manava, o se mea e le fiafia i le oral veve, flatulence. O le tagata gasegase e mafai ona i ai se fesuiaiga i meaʻai gaʻo, ma o nisi taimi e le toe i ai le manaʻo.
  3. O le faʻavaivaia o le sphincter i lalo o le esophage, o se taunuuga lea e masani ona aliali mai ai mea o le manava i le esophagus. O le tagata gasegase e mafatia i le manava o le fatu, tale, tofo inu.
  4. Tatala. I le amataga o le faamai, e leai se faaletonu ogaoga e matauina, ae o le manava o le a tupu, lea e suia i le manava. Faʻatasi ma le manava manava, feeseeseaʻi ese mai le tele. O loʻo i ai mea na totoe o meaʻai e lei faʻasaina. O le nofoa lavalava ei ai se manogi mataʻutia, ma mai i luga o le faletaele o loʻo i ai ni mea lalelei.
  5. Paʻu le mamafa o le maʻi ma faʻafitauli i le mamafa o le tupe maua.
  6. Le faʻavaeina o nai angiomas i luga o le paʻu.
  7. Le faʻaalia o le maʻi suka (i nisi tulaga).

Faʻaalia o le tiga i le pancreatitis masani

O le faaleagaina i le pancreas e mafai ona iloa e se tasi o faailoga taua - tiga. E masani lava, o le tagata maʻi e faitio i le le toʻa i le itu agavale, lea e mafai ona puʻeina le itu tauagavale uma.

A oʻo ina leaga le pancreatitis, o foliga e le foliga mai e pei o se pancreatitis. E le gata i lea, o le tagata maʻi e feagai ma le tiga pe a uma ona faʻailoa se meaʻai poo inu ava malosi.

O le maʻi e masani lava ona pagatia mai le le mautonu pe a uma ona 'ai meaai po o le gaʻo po o le 3-4 itula talu ona' ai. E mafai foʻi e le tiga ona faʻalavelave i se manava gaogao. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, o le tiga e alu i lalo, o le toʻatele e mumusu e 'ai, ma, o le mea lea, o le a leai se mamafa.

Faailoga e fausiaina i le afiafi. I le taeao, e masani lava e leai se mea pe ese foi i le vaivai.

Afai o loʻo taʻoto le tagata maʻi, o le faʻafitauli i lenei taimi e mafai ona malosi. Faʻasaoina se suiga i le tulaga. O lagona e faaitiitia i le tulaga o le nofo, ae o le tino e tatau ona sasaina i luma.

Faʻatasi ai ma le pancreatitis, o le tiga e tupu mai ona o:

  • faafitauli i le tafe o le sua o le pani,
  • faateleina i le pule faitalia a le gland,
  • pancreatic ischemia,
  • afaina le fiber
  • suiga i le namu endings,
  • afifi pipili latalata ane.

O faʻafitauli faʻafitauli o le pancreatitis

Talu ai o le faʻagasologa o le faagasologa e sili atu le malosi nai lo le foliga mai, o faʻafitauli e tulaʻi mai pe a maeʻa se vaitaimi. Chr pancreatitis e mafai ona liliu i le atinaʻe:

  • (o le mea moni o le ulu o le gland e faʻateleina),
  • duodenal stenosis (o le ulu sili atu o le pancreatic o loʻo faʻamalosi le duodenum),
  • pancreatogenic abscess o le ogaoga o le manava (faʻaosofia e le purulent inflammation, faʻapea foʻi ma le liusua o fusi tissu ma totoga lata ane),
  • faiga o meaola, o le nofoaga o se mea tele ma le itiiti, o le gallbladder,
  • uʻu ma pseudo-cysts,
  • o le toto i totonu o le vaega o meaʻai (o le taunuuga o le malepe o se uila po o veins varicose o le manava ma le sosolo),
  • fistulas o le gland - post-traumatic ma post-necrotic.

Vaega o suʻesuʻega faʻamalosi mo le pancreatitis

Ina ia mafai ona faʻamaonia le suʻesuʻega, o le tagata maʻi e auina atu mo le toto atoa, urine ma feces. E iai foʻi se manaʻoga mo isi suʻega suʻega e faʻamaonia ai le tino, ma mo suʻesuʻega faʻapitoa. O le filifiliga mulimuli e aofia ai le faʻaaogaina o:

  • Faatulagaga
  • faʻatulagaga faʻasolosolo,
  • leitio.

E le gata i lea, o le tagata gasegase e faʻatautaia le faʻalogoina o le leitio leo o le totoga afaina.

O suʻesuʻega taitasi ei ai ona lava uiga:

  1. Suesuega Laboratory. Ua aʻoaʻoina e le fomaʻi e uiga i le atinaʻeina o togafitiga e mafua mai i le suʻega toto. Latou te faʻaalia le i ai o le leukocytosis ma se fesuiaiga o le fua i le agavale.

Afai o loʻo i ai se maualuga o le alpha-amylase i le mimi, o le faʻamaʻi lea o le maʻi, ma o se fuainumera maualalo e faʻaalia ai se fulufulu.

E manaʻomia foi le suʻesuʻeina o le bacteriological, i se faaopoopoga, o le auiliiliga o le duodenal e suʻeina ma faia ai se kopi (analysis of feces).

  1. Roentgenography. O se tau e taugofie ma taatele, lea e faʻafefe ai le x-ave o le vaega suesue o le tino maʻi. O le le lelei o le manatu o le faʻatupuina o le faʻasalalau.
  2. Retrograde cholangiopancreatorygraphy. O se faʻamatalaga sili atu faʻamatalaga, lea e faʻatonuina i se tagata gasegase i le pancreatitis, pe afai ei ai ni faʻaʻailoga i le tino o le tiga o le manava. Ae peitai, e le o tagata gasegase uma e faʻaalia lenei suʻesuʻega. E faʻasaina faʻamaʻi pe a:
  • ogaoga leaga i gaʻo ma le ate,
  • maʻi faʻamaʻi
  • maʻitaga
  • tulaga ogaoga lautele.

Sauniuniga e aofia ai le faia o se mea leaga i le aso ao lumanai le suʻega. Ona tatau loa lea ona tuʻuina atu se enema. Mo le malupuipuia o musele, o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻaofiina. O le toʻatele o tagata gasegase e faʻaleagaina le faʻatinoga, o le mea lea ua faʻamaonia ai mea e fai.

  1. Suʻega faʻasalalau Afai e masalomia e le fomaʻi le i ai o le pancreatitis e masani ai, o le ultrasound o se auala faʻatulafonoina. E fesoasoani i le faia o se faʻamaonia saʻo.
  2. Faʻasalalau faʻatusatusa O le metotia e taugata, o lea e le masani ona faʻaaogaina. E masani ona lava faʻamatalaga ultrasound. E talafeagai lelei le faʻataʻitaʻiga pe a masalomia e le fomaʻi le atinaʻe o:
  • pancreatic carcinomas,
  • susu
  • fomaʻi o le maʻi.
  1. Radioisotope sikolasipi. O se metotia faʻataʻitaʻiga lea e faʻaogaina ai i luga o leitio. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, ua tuʻuina atu i le tagata gasegase se sauniuni i le leitio. O se matata faapitoa e fesoasoani i le aoina mai o faamatalaga talafeagai e ala i le pueina o le maualuga o le fualaau oona.

Faʻafetai i le mataʻituina, o le pancreatitis e masani ona iloa i se taimi muamua. O tagata gasegase uma e faʻatagaina i le faʻagasologa.

E faʻapefea ona togafitia le pancreatitis tumau?

Afai e le tolopo le togafitiga e le tagata gasegase, e mafai ona aloese mai ni faafitauli ogaoga. E taua le manatua o le pancreatitis o se maʻi ogaoga, aua o loʻo i ai se faaletonu i le galuega a isi totoga. O le mea lea, pe a iloa le pancreatitis tumau, ma o ona uiga e faʻateleina, e tatau ona vave faia togafitiga.

Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, o le ae manaʻomia:

  1. Mulimuli i se taumafa malosi, aemaise lava mo tagata gasegase o loʻo mafatia mai le faʻamalosia.
  2. Faʻaitiitia le faʻavauvau tiga.
  3. Faʻafoʻisia le faʻaogaina o togafitiga.
  4. Faatumu le maualuga o enzymes.
  5. Aveese le mumū.
  6. Faʻamālōlōina le tino o meaʻai ua aafia.
  7. Puipui.

Togafitiga O le pancreatitis e aofia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻo pe afai ua maua se faʻamaʻi. O le vasega ua fuafuaina mo le tusa o le vaiaso.

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faatasi ai ma le mumū o le palapala ua fuafuaina mo le aveeseina o le talo, o le fualaau faasaina "Misa" ua faatonuina. Ole vailaau e le mafai ai ona faʻagasolo atili le faʻaogaina o le faʻailoga. "Oonavale" i le pancreatitis ua faʻamaonia e puipuia ai le toe foʻi mai, faʻapea foi pe a iai se faʻalavelave faʻafitauli.

E mafai ona e faʻamālōlōina le tiga e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi (Nimesulide, Diclofenac, Paracetamol). Naʻo le fomaʻi e faʻamatalaina le tulaga talafeagai ma fetuunai pe a manaʻomia.

Afai o le tiga e malosi tele, e faʻaaogaina vailaau faʻatasi ma se aʻafiaga o nakoti. E mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, Promedol poʻo Tramadol. Faʻatasi ai ma mea faʻapitoa, "No-shpa", "Drotaverin" o le a taulimaina. O nei fualaau faasaina e mafai ona faʻaogaina faʻamalosi poʻo se tui.

O le chc pancreatite o loʻo faʻatasi ma se maʻi oona, o lona uiga o togafitiga e aofia ai le saunia o se meaʻai. E le gata i lea, o loʻo i ai se manaʻoga mo sauniuniga o le enzyme ("Creon", "Pancreatinum", "Triferal").

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina, ona o le faʻaitiitia o le maualuga o le eletise. O lona uiga, o le togafitiga o le pancreatitis e masani ona mafai ona faatinoina i le faaaogaina o Alemagel, Maaloksa.

O le tuinanau ua faʻaaogaina e le pule faʻafefe o le vaifofo a Ringer, o le fualaau faasaina "Hemodez" ma le saline.

Talu ai o le pancreatitis chronic o loo i ai ni faailoga i le tulaga o le faateleina o le gaosiga o le manava o le pancreatic, ona togafitia lea o le togafitiga i le faaaogaina o fualaau ("Octreotide", "Sandostatin"), lea o le a fesoasoani e foia le faafitauli. O vailaʻau o loʻo faʻaaogaina faʻafuaseʻi.

Afai e manaʻomia, e saunia le tagata maʻi mo taotoga.

Faʻailoga mo togafitiga faʻapope mo le pancreatitis

Afai e ogaoga le tulaga o le maʻi, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se taotoga. Faatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga faʻapitoa, o loʻo faia ai mea nei:

  • osofaʻiga
  • o le faʻasaina (biliary ma le pancreatic),
  • le tala o le Oddi stenosis,
  • ogaoga ogaoga i totonu o fusi o le pancreas,
  • uʻu ma pseudo-cysts,
  • ogaoga o le faʻamaʻi, lea e le mafai ai ona faʻaogaina le togafitiga.

E pei ona faʻataʻitaʻiga, o maʻi ma le pancreatitis, o loʻo i ai le vailaʻau oona, e masani ona faʻaaogaina. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e taumafai fomaʻi e faʻaitiitia le malosi o le tiga i le manava poʻo le pito i lalo, ae o suiga faʻale-tino ma le gaioiga i le pancreas e le tupu.

Faʻailoga pancreatitis: togafitiga faʻasolosolo faʻasani

O le togafitiga a le tagata lava ia e faʻatagaina i lalo o tulaga masani, o lona uiga, i le fale, ae muamua e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi. E tatau ona filifilia ma le faaeteete recipes. Faatasi ai ma le fesoasoani a nisi laau totō, o le galuega a le pancreas e faʻapitoa, ma o le a leai ni faʻafitauli.

O isi vailaʻau faʻapitoa faʻatasi ma vailaʻau e fesoasoani i le tagata gasegase e feagai ma faʻamaoniga o le pancreatite o le gaʻo.

Ina ia faʻaleleia le solasoga ole talo, e tatau ai:

  1. Faʻafefiloi le tino olaola, aʻa o le laumei, tansy, chamomile, siaki. O mea taʻitasi e faʻaaoga i totonu ole sipuni.
  2. E sasaa le faʻafefiloi ile lita o le vai inu ma tuʻu mo le 2 itula.
  3. E tatau ona inu le susu i le afa itula pe a uma ona 'ai se ipu.

  1. Ua togiina fualaau mai le plantain.
  2. Mo se masina, e tatau ona e ave se sipuniti o le oloa aʻo leʻi 'aʻai.
  3. I le faaiuga o le vasega, o le malologa o le 2-3 masina ua faia, a maeʻa ona toe faia lea o le vasega.

Talosaga mo le toomaga tiga:

  1. O otaota e fefiloi: popnik, repeshka, dandelion, plantain, motherwort, chamomile, mash mash, yarrow.
  2. O mea e gaosi e paʻu.
  3. O le faʻafefiloi (2 tbsp L) e sasaa mai i le vai inu (0.5 l) ma totoe mo le 8 itula.
  4. E faʻaaogaina vailaʻau aʻo lei moe.

Ua fautuaina e fomaʻi le inu o le vai inu alkaline, aua o loʻo tauivi lelei ma le faʻavauvau tiga.

Taumafa o se auala e faʻaleleia ai le tulaga o le pancreas

O togafitiga o meaʻai e faʻamaonia i tagata e le gata o se togafiti togafitiga. E mafai ai ona aloese mai le tupuga o le faʻavavevave ma le alualu i luma o pancreatitis.

Faatasi ai ma le faʻamalosia, o le lua muamua po o le tolu aso e sili atu le lelei ona le 'ai meaai. Mea taumafa e faia i le faʻaaogaina o kulukose. O se solution ole sodium chloride o loʻo faʻalauiloaina. Ina ia puipuia le maʻi mai le fiainu, ua tuʻuina atu ia te ia le 1% o vaifofo o le susu. Faatasi ai ma le amataga o le aso lona fa, o le taumafataga ua faʻatumu i oloa.

E tatau ona e saofafai i lalo i le laulau - 7-8 taimi i le ao atoa, ao le vaega e tatau ona laʻititi. Faatagaina e faʻaaoga:

  • fualaau suamalie
  • suka
  • meli
  • faʻasao
  • o se teuteuga o sisi o le rose ma currants,
  • vine kope.

Lima lona lima: e mafai e le tagata gasegase ona 'ai meaai, lea e aofia ai sina aofaiga o polotini - fualaʻau ma susu. Ono ono-fitu aso: e mafai ona tele atu puipuiga ma gaʻo, o gaʻo foi e faʻafeiloai. Meaʻai e tatau ona faʻamamaina.

E le mafai ona e faʻaaogaina oloa o loʻo i ai se aafiaga faʻaosofia i le pulelasi o le manava ma i luga o le galuega a le pancreas. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e aloese mai aano o manufasi, iʻa, mea inu - mea faʻamalosi ma ava malosi, kofe, tea malosi, ulaula meaʻai, sukalati, sausage, sua suamalie ma isi.

O se vaitaimi sili atu ona faigata o le taimi lea e faʻasaina ai le tagata maʻi mai meaʻai ia e tele ai fiva ma mea faʻafesoʻotaʻi, faapea foi ma mea malulu.

Polokalame puipuia mo pancreatitis

E le tatau i tagata maʻi ona galo e uiga i le puipuiga, lea o le a le faatagaina ai faʻatelega o le faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  • faatapulaaina le faaaogaina o le ava malosi i se tulaga maualalo,
  • 'ai fua saʻo
  • Aloese mai le taumafa
  • faaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma mea taumafa ma gaʻo,
  • tuu le ulaula
  • inu vai tele (ia le itiiti ifo i le 1.5 lita i le aso),
  • ia mataituina le i ai o meaai e iai vitamini ma minerale i ni aofaiga tele,
  • talanoa i se fomai i le taimi ma mulimuli i ana faatonuga.

E faalua i le tausaga, e tatau ona suʻe suʻega. O se fautuaga faapitoa o togafitiga togafitiga.

Afai o le tagata gasegase e ogaoga ile puipuiga, o le a faʻagasolo le ala o le pancreatitis. Ae o le solia o le taumafa, ava malosi, ulaula ma le leai o togafitiga o le a mafua ai le alualu i luma o faiga o le degenerative i le pancreas ma foliga vaaia o faʻafitauli. O maʻi faʻafitauli e le gata i le soifua maloloina. O taunuuga e ono afaina.

O se tagata maʻi e tausia lona tino o le a mafai ona faʻafetaia le faʻamaʻi e aunoa ma ni faʻafitauli. O le mea taua o le matauina o le le lelei o faʻamatalaga i le taimi ina ia mafai ai ona amata le togafitiga i se taimi vave e mafai ai. O se tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani ia te oe e filifili fualaau lelei aoga, faapea foi ma le fautuaina o togafitiga a tagata. Afai e le amataina le faagasologa, o le a faʻaitiitia faʻamaʻi i le vave e mafai ai. Ma faafetai i le puipuiga, e mafai ona e tausia le tino i se tulaga lelei.

E faapefea ona afaina le ulaula ma le mea e lamatia ai le masani leaga i pancreatitis

O le ulaula o se amioga leaga tele, e afaina ai e le gata i le tulaga o le mama, ae faapena foi i tino uma. O le tuufaatasiga o tapaa e tele mea leaga e ono aʻafia ai le tino ma le asu. O le mea sili ona matautia o le nicotine, carcinogens, amonia, carbon monoxide ma formaldehyde. O vailaau ua lisiina ua liua i le asu, ua fefiloi ma le tasi ma faamanualia ai tisifi ma okeni. O lea, ulaula ma pancreatitis e faʻaleagaina ai le fausaga o le pancreasitis.

Faʻaaliga i le ulaula

I totonu o le pancreas o tagata ulaula ma le pancreatitis, faʻafitauli faʻaleagaina e tupu:

  1. Faʻasalaga o le faʻamalosia o galuega - o le tele o le suavai ua faʻasao i totonu o le duodenum ua faʻaitiitia - e faʻagesegese ai ma faʻafefeina ai le faʻaogaina masani.
  2. O le faʻaitiitia o le maualuga o le inisalini ma le glucagon na tuʻuina atu i totonu o le tino o le toto.
  3. Faʻasalaga o galuega o le endocrin system.
  4. Suia le fausaga o le pancreas.
  5. Faʻaitiitia le faʻamalosi o le bicarbonate.
  6. Tuʻuina o sima calcium.
  7. O le aʻafiaga o maʻi mama e faateleina.
  8. O le lamatiaga o le pancreatitis e tele taimi e faateleina.

Soifua maloloina maloloina ma le ulaula e lua mea e le masani ai. O avanoa o le mauaina o se togafitiga e tutusa lelei lava ma sikaleti ulaula.

O suʻesuʻega i le vailaʻau faʻataʻitaʻi ua faamaonia ai le fesoʻotaʻiga e le mafaʻatasia i le va o le ulaula ma le faʻaalia o faʻamaʻi sili ona matautia o le pancreas - pancreatitis ma le oncology. Faatasi ai ma osofaiga faifaipea o se ituaiga o pancreatitis, o gaioiga o enzymes e faʻalavelaveina ai a latou galuega, ma suia ai i le kanesa.

Faʻaiʻuga o le lamatiaga o le ulaula faʻatasi ma le ava malosi

O le faʻaaogaina o le ava malosi o se suʻesuʻega faasaienisi o le pancreatic pancreatitis. I le avea ai o se tulafono, e masani ona ulaula tagata pe a inu ava malosi. O le tuufaatasiga o nei mea ua fai ma vaisu e faateleina ai le faaleagaina o le tele o taimi. E toetoe lava a leai se avanoa o le tausia o le soifua maloloina i le tino.

E tusa ai ma suʻesuʻega, sa faia e saienitisi ni faʻamatalaga e uiga i le aʻafiaga o le ulaula i luga o le paʻu:

  1. Saienitisi Peretania i le gasologa o le 3 tausaga na matauina ai tagata e 600 tagata na maua ai se siama o le pancreatitis. Na maua ai o le faʻamaʻi i tagata ulaula e sili atu ona mamafa ma sili atu ona faigata ona faasao. Latou te manaʻomia le tofiaina o vailaʻau faaopoopo, ma o le umi o le toe faʻaleleia pe a maeʻa osofaʻiga e 2 taimi le umi. I le 60% o mataupu, toe faʻaleagaina le ulaula tapaa.
  2. Ua faia e le au saienitisi Italia se suesuega i luga o le aafiaga o le ulaula i luga o le pancreas. Na foliga mai o loʻo i ai se sootaga tuusaʻo i le va o le ulaula tapaa ma le faʻatulagaina i le pancreas. O le ulaula i le pancreatitis e maualuga foi le lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka.

E faʻapefea ona taofi le ulaula i le faʻaleagaina o le pancreatic

Mo tagata mamaʻi e leai se paʻu, e leai se auala e taofia ai le ulaula, lea e faʻaaogaina i tulaga masani, e talafeagai. O pateni Nicotine, o loʻo i ai mea e faʻaaogaina ai, ma o le sikaleti faʻamalosi eletise e faʻasaina mo i latou. O le togafitiga e toe sui ai o le ai ai foi se aafiaga leaga i le gaioiga o le pancreas; o le exocrine pancreatic le atoatoa e mafai ona atiaʻe. Togafitiga i lenei tulaga ina ia mafai ai ona filifili e se fomaʻi le maualuga o le soifua maloloina.

Mo le tele o tagata gasegase, faʻaaogaina o le ulaula e manaʻomia ai le lagolago a se fomaʻi maʻi ma faʻaauau feutagaiga ma le fomaʻi ina ia le faʻaleagaina le faʻamaʻi.

Faʻafefea ona taofi le ulaula

E sili atu ona faigata mo tagata o loʻo aʻafia i le paʻu e taofi le ulaula tapaa, ae e mafai ma talafeagai. O le ulaula e le na o se amio masani, ae o se mafaufauga faʻapitoa.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o ulaula ulaula, o le teenaina o sikaleti e mafai ona mafua ai le faʻafuaseʻi, ma e oʻo lava i taunuʻuga matautia, aua o le tino o le a amata ona galue i se auala fou, ona e le faʻaaogaina. E le gata i lea, o loʻo faʻatulagaina e se fomaʻi se meaʻai.

Afai e te le toe ulaula, e tatau i le tagata maʻi ona saunia mo mea moni nei:

  • Faʻaleagaina le puipuiga. O se faʻapuupuuga puupuu, ae i le taimi o le atinaʻeina o vailaau faʻapitoa o viral respiratory, e mafai ona amata mai le stomatitis, o loʻo tupu mai le ulupia i le gutu.
  • Le fiafia ma le ita mo le leai o se mafuaaga lelei.
  • Iniseti maʻi.
  • Vaivai
  • Taumafa mamafa.

O le ulaula o se amioga leaga, ma o le toʻatele o tagata e tele faafitauli e faʻaumatia ai. Faatasi ai ma le mumū faifai pea o le pancreas, e taua le faʻaalia o le manaʻo ma tuʻu le nicotine.

O le lelei o le manumalo ia te oe lava ia aofia ai taunuʻuga nei:

  1. A maeʻa le 3 masina, o le a mama le mama, o le a toe faʻafouina le toto, o le a toe foʻi le toto i le masani, o le a faʻaosoosoina le oso o le tale ma e itiiti ifo, o le a le toe faʻanofo le maʻi i taimi uma o le ulu.
  2. A maeʻa le 5 masina, ona toe faʻafouina lea o sela o le ate.

Le aʻafiaga leaga o sikaleti

O le ulaula ua avea ma mafuaʻaga autu o le gasegase i totonu o le fatu ma toto toto. Afai e faʻaauau pea ona ulaula i faʻamaʻi pipisi, ona oʻo ai lea o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o faʻamaʻi nei e matua faateleina:

  • Faʻailoga pancreatite
  • Aʻoga aʻoga.
  • Faʻatulagaga o le maʻi pipisi ma le tafe toto i le gastrointestinal tract.
  • Faʻasalaga o Renal.
  • Faʻafitauli i le mafaufau e mafua ona o le inuina o le tino.
  • Lanu samasama o le paʻu.
  • Faʻalavelave i le galuega a le māmā.
  • Thrombosis
  • O le maʻi suka.
  • Nonofoina faafitauli.
  • Le faʻavaeina o le calcula i le pancreas.

Faʻatasi ai ma le pancreatitis, o fistulas e fai i totonu o le manava, ma i le pancreas, e le mafai ona atiaʻe le le atoatoa o le intracecretory, lea e alualu i luma ma le ulaula.

I le tulaga o le faaleagaina o le pancreas ma le manao e taofi le ulaula, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi ma taʻu atu ou faamoemoega. O le tagata poto faapitoa o le a filifilia togafitiga talafeagai e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga ma teena ai sikaleti.

Manua tiga ma le fusi

Faʻafuaseʻi ona tulaʻi mai le tiga i le manava o se faailoga o loʻo i ai se soliga o lana galuega. O aʻafiaga e oʻo mai e maua ai le faʻavauvau i se tagata, faʻalavelave le galuega a le tino atoa. Ma afai e faaopoopo nisi faʻamaoniga i le tiga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le foliga o le faʻanofo, tatu? O le a le uiga o lenei mea? Faailoga o se faʻafitauli faʻapitoa poʻo se tulaga masani?

Faʻaiʻuga o le afaina o le ea ma le manava o le manava

O le faʻafefeina ma le tiga e le o se faʻamaʻi ese, ae o faailoga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Fai fua ma togafitia nei faailoga e le talafeagai. E tatau ona maua le tagata solitulafono o le mea na tupu ma faʻamalo, o le a pasi lava ia faailoga. O le le fiafia o tagata e tali atu mo le lagona o le tiga e oo atu ai i lagona le lelei. Matou te maitauina mafuaʻaga autu e faʻaalia ai le tiga ma le tigā i tagata soifua maloloina:

  • Aʻai fua pe a uma ona 'ai. O fua o se mea maloloina lelei, ae o loʻo i ai ni meaola faʻasaina e tali mai ma minerale o loʻo maua i isi meaʻai. O lenei gaioiga e masani lava o le faʻaleagaina o le faʻavauvau.
  • Lapoʻa vevela. O le faagasologa o se taimi malolo, fiafia i le taimi lava e uma ai le 'ai e mafai ona muta le le fiafia. E mafua ona o le faʻamaʻi totoʻa. E toto le toto i pito, faʻaititia i le manava, ona o le tiga o le maʻi, manava o le manava, ei ai le tulaga lamatia o le faʻafefeina o mea o le manava.
  • Moe i luga o le manava atoa. O le momoe pe a uma le 'ai e faʻaleagaina ai le tatauina o meaʻai, e mafua ai le pagatia i le taeao, e oso i totonu o le manava.
  • Fuʻa.

Faamai o le manava

I tagata ei ai se faʻafitauli i le gastrointestinal tract, o nei faʻaaliga o se faailoga o faʻamaʻi. Faatasi ai ma le tupuga o le fusu, tiga, gaosiga o le kesi, amata mai faamaʻi eseese, o lona uiga e le saʻo le faia o se siakiina e aunoa ma le faia o se suʻega. Matou te faʻamafaʻailogaina faʻamaʻi o loʻo iloa ai e le maʻi le paʻu ma le tiga o le manava:

Faʻailoga pancreatite

O le faʻamaʻi pipisi i fafine e sili atu i le 40 tausaga le matua, e fesoʻotaʻi ma le tapunia o le gallbladder duct ma o loʻo i ai le solia o le sau o le digestive juice ma le enzymes i le tootoo laiti. E i ai le tele o mafuaʻaga o le faʻaogaina o le le fiafia:

  • gallstone faamaʻi
  • faʻamaʻi
  • manumalo osofaʻiga,
  • mafatiaga
  • sese meaai.

O le faagasologa o le pancreatitis o loʻo faʻaalia i se gasologa faifai pea faʻasolosolo masani ma faʻavavega faʻavave. E afaina i le itulagi o le itu o loʻo i lalo poʻo le itu tauagavale o le hychochorium. O le tiga o le faailoga autu lea e faʻamalamalamaina ai le faʻaogaina o le faʻaiʻuga:

  • O se faailo o le tiga faifaipea e tupu i se faʻaitiitia o le muscle o le okeni mumū. O nisi taimi e matuia le tiga, tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium.
  • Paroxysmal, o le tiga puupuu e foliga tutusa ma le colic e tupu ma le faʻalauteleina o le leo, faʻavalea o puipui o le gallbladder.

O le lagona o le tiga e le naʻo le lagona le fiafia, e lagona e le tagata maʻi:

  • tofo o le oona i totonu o le ooto,
  • toso
  • taʻavale
  • e masani ona faʻaleagaina le talo,
  • afaina
  • i le taimi o le vevela, o le vevela e oʻo atu i le 38 tikeri,
  • nofoa le fiafia
  • o le faʻaalia o faʻamaʻi faʻalavelave,
  • vaivaiga lautele, gau gau.

O le solia o le pancreas e masani lava ona taʻitaʻia ai meaʻai i totonu o le manava, o le faaputuputuina o le hydrogen sulfide, fugalaau, o le taofiofi, o le mea lea, o le maʻi e mafai ona o mai faatasi ma le tofo o se fuamoa pala. O aʻafiaga e mafua mai i gaʻo, falai, mea ulaula. Gaoioiga faaletino, malaga uumi, tulaga atuatuvale o ni fili mo tagata mamaʻi i se tulaga masani o le maʻi.

Manua afaina

O le masaniga o le faagasologa o le le fiafia i le manava e taʻitaʻia ai le fausiaina o faaletonu i le puipui o le okeni. Ina ia malamalama o loʻo iai se mea e le masani ai ona faʻafefeteina i le manava, e oʻo lava i se tagata e mamao ese mai vailaʻau. O le pito i luga e matua tiga lava. O le tiga o le lagona autu lea o se tagata maʻi i se maʻi pipili. O le malosi ma le malosi o le tiga e tupu pe a uma ona 'ai, i le va o taumafataga, le mea e taʻua o le "matelaina o le fiaai," i le po foi. I le faʻaopoopoga, o le ulcerative process e aofia ai:

  • Apalai e afaina ona o le le malu puipuia o le sua oona i totonu o le esophagus.
  • Nausea o se taunuuga o se manava ita. O le tagata gasegase ua i ai se manao e gase ina ia mafai ona faʻaitiitia se lagona le lelei.
  • Vomiting e tupu i le tele o itula pe a uma le 'ai e aumai ai le mapusaga i le tagata maʻi.
  • O se lagona mu i le itulagi o le pito i lalo o le vete, o le faʻaosofia e se siosiomaga faʻamaʻalo i le esophagus.
  • Faʻaitiitia le manaʻo, lea e taʻitaʻia ai le gau.
  • O se faailoga e le faʻamaoniaina o se faʻalauteleina o le manaʻo. E i ai ni tulaga e faʻaitiitia ai mea e faʻavaivaia ai meaai, o lea e aloese ai tagata mai le vaitaimi "fiaaai", 'ai atili.
  • Tutu le afu.
  • Faʻafitauli o Stool.

O se faʻamaʻi e togafitiga i le taimi e le maua ai se mea le lelei i se tagata, ae o se uiga faatamala i le soifua maloloina, le amanaʻiaina o faailo o le a mafua ai faʻafitauli. O aʻafiaga o le gaioiga lea o le faavae o le seluʻu ma fuamoa pala. O meaʻai e faʻasolosolo malie e ui atu i totonu o le vaega o meaʻai, faʻasolosolo, faateleina le gaosiga o le kesi o le hydrogen sulfide, faʻapipiʻiina. O le mea lea, o le pulupulu eleelea o le ea e sau mai le manava i le gutu (foliga mai o se meaola vevela).

O le faafefe i le taeao e mafai foi ona avea ma se faailoga o se maʻi o le uiga o se ulupo. O le mafuaaga mo lenei tulaga o se taumafa tuai.

O faʻamatalaga i faʻamatalaga talafeagai o le a mafai ai ona e gauai i le taimi i suiga i le tino, faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa. O nisi taimi o le faʻamaʻi o le maʻi, lea e faʻamaonia ai le manaʻomia o se suʻesuʻega faifai pea.

Taimi ole cholecystitis

O le afaina o le pancreas e fesootaʻi ma le solia o le sau o le talo ma fesoasoani i le fausiaina o maa. O tulaga e taʻitaʻia ai le motumotu o le toto i le tino e tutusa lelei ma mafuaʻaga o le pancreatiti o le gaʻo:

  • le lelei
  • umi malologa i le va o taumafataga,
  • gasegase
  • tulaga faigata
  • mafatiaga.

O le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i se mea sili ona mamafa o le tiga i le itu taumatau i se taimi e leʻi fuafuaina. Gallstone poloka le pule, mafua ai le mumu, afaina o le okeni. O le malosi malosi e mafai ona taofia i lona lava tino pe a uma ona inu i fualaau oona, ae faasolo malie lava ona toe foi mai ma o le tagata maʻi e ufiufi i se tiga le mautonu. I le faʻatusatusaga, e lagona e le tagata maʻi:

  • fesuisuiai liliu ese
  • fufulu
  • toso
  • manava manava
  • maualuga le vevela.

O le tuulafoaia o le faʻamaʻi e tautala ai e uiga ia te ia lava pe a masani ona osooso se tagata i se fuamoa pala. O le le atoatoa o le gaioiga o meaʻai, o lona faʻamaʻi i totonu o le inumaga, ma le le atoatoa o le enzyme o mafuaʻaga autu ia e mafua mai ai. O le maʻi e amata lemu, e mafua mai i taimi o le faʻavavevave. I le foliga masani o se tiga matuitui, e le lagona e le tagata maʻi, o le a faateleina i le taimi umi o le faamai.

Tuai o le kanesa

O le gaioiga faʻavae o se faʻalavelave leaga. O lona lamatiaga o loʻo taoto i le toesea po o le soloia o faʻamaoniga i le taimi muamua, o lea e le gauai atu ai tagata gasegase ia i latou. I vaega mulimuli, o le maʻi e sili atu le faigata ona togafitia. O faailoga autu e faʻalagolago lava i le nofoaga, faigata o le paʻu ma o loʻo i ai se uiga masani:

  • le toʻa i le sternum,
  • solia o le vaega o meaʻai, e aofia ai le fufusi o le manava, manava o le fatu, lagona o le mamafa, afaina,
  • solia o le foloina
  • taoto ma vili
  • le i ai o le toto i le vomit, feces - o se faʻamaoniga ogaoga o le faʻamaʻi e afaina ai le manava,
  • paleni mamafa
  • vaivaiga.

O faʻamaoniga uma e mafai ona eseese eseese ae le o se faailoga o le i ai o le maʻi. Ae i le faʻaalia o ni faʻaʻailoga i le taimi e tasi, e taua le faʻafesoʻotaʻi o se tagata tomai faapitoa.

O le faʻavaeina o le faʻapogai o le tiga ma le tatiga e faʻataga ai oe e faʻamaonia lelei togafitiga. Afai o le ea e alu atu i le gutu ona o le le lelei o le meaʻai, ma o le lagona o le vaivai, o le taoto i totonu o le manava e faigofie ona faamalamalama - e aoga le fetuunaiga o le lisi, o le alu i se meaai ma lagona le lelei o le a mou atu.

Ae afai o le mataupu o se faʻamaʻi, ma masani ona tui, tiga, faʻavaeina o le kesi o faʻailoga o itu, aua e te mafaufau i ai. Aua nei faatuai le malaga i le fomaʻi, saili fautuaga ma togafitiga talafeagai. O le faʻamaloloina o faʻamaʻi o le a mafua ai ona lamatia le ola o le tagata maʻi. Faʻamālōlōina togafitiga, e tusa ai ma le suʻesuʻega, o le a aveesea le mea autu o le faʻamaʻi, ma faʻatasi ai ma faʻamatalaga faaopoopo o le a aluese.

Faaiuga

O le taʻavale i totonu o le manava, faʻamaʻamuʻu i le ea poʻo le manava o loʻo i totonu, o tiga o faailoga tutusa ia o faʻamaʻi eseese.

E taua tele le filifili o le maʻi ma le mausali: E mafai ona ou faʻalogo i loʻu manuia, e le o le amanaʻiaina o nai maʻi, fai se suʻega faaletausaga.

O se soifua maloloina lelei, o se paleni paleni - o le ki i le soifua maloloina, lagona lelei.

Le atoatoa le endocrine pancreatic: faailoga, mafuaʻaga ma togafitiga

I totonu o le failautusi, pe i se isi faaupuga, o le vaivai o le endocrine e afua mai i manuʻa o le gland, pe o se gaʻo ua pipii. Nofoaga afaina o le pancreas, e nafa ma le faʻapipiʻi o le lipocaine, insulin ma le glucagon, e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O aʻafiaga i totonu o le failautusi faalilolilo o:

  • Gagging,
  • Gaoioiga leaga ma le manava,
  • Faʻamalalaina
  • Tatala
  • Faʻavavega faʻavavevave o gaioiga,
  • Totoina.

A oʻo i le suʻeina o toto, o le a faʻasalalauina. I le faʻaopoopoga i falemaʻi ma vailaʻau lautele, nofoaga e suʻe ai suʻesuʻega mo hormones ma le suka i totonu o le toto. O le faʻatagaina o le faʻasalalauga, faʻaulufalega, kopi ma faʻataʻitaʻiga.

O le togafitiga o le pulea o lou maualuga o le suka. Afai e le fua mai lenei mea, e tatau ona e suʻeina togafitiga o le inisalini.

O le tino o le tagata e aofia ai le tele o okeni ma faiga e fesoʻotaʻi vavalalata. Soʻo se soliga i le gaioiga a se tasi o vaega oo tatou tino e afaina ai le galuega a isi ma e masani ona mafua ai le tele o faʻailoga le lelei. O se tasi o tino taua i totonu o le tino o le tino o le pancreas. E manaʻomia se vaega malosi i le faʻafefeteina ma nofo ai i se nofoaga taua i le filifili o okeni o le endocrin system. Ma o ana mea le saʻo pe le lava foi e avea ma mafuaʻaga o le atinaʻe o maʻi ogaoga.O se tasi o faʻafitauli faʻafitauli o lenei ituaiga o le gasegase exocrine palacreatic, o faʻamaoniga ma togafitiga o le a tatou talanoaina i lalo.

I le tulaga lautele, o le le atoatoa o le panocreatic o le mea lea e le mafai ai ona maua le tino ole enzymes talafeagai mo le faamaeʻaina atoatoa o mea aoga uma e ulufale atu i le tino o le tagata. O se tulaga talitutusa e masani ona matauina i le pancreatitis faifaipea (mumū o le pancreas), o togafitiga faʻaleagaina i se maʻi e mafua ai le faʻaitiitia o le numera o siama e aofia i le gaosia o enzymes.

Faailoga o le le atoatoa o le panocreatic exocrine

E pei lava o isi maʻi, o le le atoatoa o le panocreatic exocrine e faʻaalia i nisi o faʻamaoniga faapitoa e manatu le fomaʻi pe a faia le siama. O le le faapalepale o mea faʻavela, gaʻo ma meaʻai vevela o loʻo avea o se faʻaaliga iloga o sea solitulafono. E matua faigata lava mo tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le panocreatic e 'ai ai i ia ituaiga meaai, e le mafai ona gauai, pe le iloa e le tino.

O faʻafitauli faʻapitoa i se maʻi faʻapea e mafua ai lagona o le vaivai i totonu o le manava. O lenei uiga masani e masani lava ona tupu i se taimi puupuu pe a uma ona taumafa meaʻai (fried or spicy) e le o iloa e le tino.

E le gata i lea, o le le lava o le palacreatic enzymes e faʻaalia i suiga i le nofoa. E malie ma musika.

E le gata i lea, o tagata mamaʻi e le atoatoa le gasegase o le exocrine e popole e uiga i le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le inumaga, o nisi taimi le le lava o le galalaina o mea taumafa faatasi ai ma le afaina e mafua ai le foliga mai o se tino tiga.
O le tele o faʻamaoniga o lenei tulaga faʻaleagaina e taua foi o lagona tiga i ponaivi.

Faatasi ai ma isi mea, o le le atoatoa o le exocrine e mafai ona lagona ai e ia foliga o le loto, o le gaogao, le manava o le manava. O tagata maʻi e masani lava ona faʻapupulaina le mago o le paʻu o le tino, ma o suʻesuʻega i suʻesuʻega suʻesuʻe e faʻaalia ai le i ai o mea faʻavave i le totoina o le tino. O ia ituaiga o faʻamaoniga e faʻamatalaina e le le mafai e le tino ona gaʻo ai gaʻo, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se tulaga o nei mea. O le le lava o ia elemene e mafua ai le tele o faʻafitauli le lelei, ma o ia lava e le lava le mea e fai ai le pancreatic gaoioiga e le mafai ona ia lagonaina.

O le le atoatoa o le pancreatic Exocrine - togafitiga:

O maʻi e iai faʻafitauli faapena e tatau muamua ona suia o latou olaga ma fetuunai a latou meaʻai. E fautuaina malosi e fomaʻi le taumafaina o taumafa vaevae: faʻatele le taimi o taumafataga ma faʻaititia le tele o tautua. E taua tele le faʻaititia o le taumafaina o meaʻai gaʻo, e aofia ai meaʻai gaʻo. Ina ia lagona le masani ai, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o mea taumafa e 'ai i le afiafi, ma i le leva o le afiafi ma le po, e sili atu le leai o se meaʻai. Mo togafitiga lelei o le le atoatoa o le exocrine, e tatau foi ona vavae ese le ava ma le ulaula.

O meaai a le tagata maʻi e tatau ona faʻapipiʻiina e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi, ma o ia, i le isi itu, e tatau ona pulea atoa le meaai a le tagata maʻi. Ma o le faʻaitiitia o le taumafaina o meaʻai gaʻo ma meaola, e faʻaalia ai le tutusa o le tele o oloa gaosi i le faasologa i aso taitasi, o lona uiga o le taumafa e tatau ona aofia ai fualaau faisua fou ma fua. I le tulai mai o ia suiga e faʻateleina ai le faʻafitauli o le tele o le gaosiga o le kesi, e mafai ona aoga le lala.

O le togafitiga o vailaʻau o le exocrine pancreatic insufficiency e aofia ai le ave muamua o vailaau e fesoasoani i le fesoasoani i le gaioiga a lenei tino poʻo le sui atoatoa (e tusa ai ma le gaosiga o le enzyme). I lenei tulaga, e masani lava ona faatonuina e fomai ni vailaau o le enzyme, e pei o le fualaau faasaina o Creon, Pancreatin, Mezim (faatonuga, o le faaaogaina o vaifofo taitasi i luga o le saite). O le tele lava o taimi, o ia tupe ua faʻatulagaina mo se faʻafeiloaʻiga masani - faatasi ai ma taumafataga uma, ma latou puipuia lelei ai le faʻamaʻi o meaʻai.O le numera o laupepa poʻo capsules i le faʻatagaga e mafai ona eseese mai le tasi i le fa, lea e faalagolago i le maualuga o le vaega ma luga o lona fatu. O le tele o taimi, o le faateleina o le numera o enzymes e tupu pe a faʻaaoga meaai e maua i gaʻo. E taua le matauina o le taumafa o meaʻai gaʻo e mafai ona faʻaititia ai le manaʻoga o le tagata maʻi mo enzymes digestive.

E mafai foʻi e fomaʻi ona faʻamaonia le faʻasaina o poloka poloka, mo se faʻataʻitaʻiga, Omeprazole, Pantoprazole, Lanzoprazole, Esomeprazole, ma isi. O fualaau oona ei ai le aoga aoga i le gaoioiga o le enzymes, ma faia ai se tali alkaline i le pito i luga o le gastrointestinal tract.

O togafitiga saʻo e faʻatagaina ai oe e vave faʻasalalau le soifua manuia o le maʻi. O le taitaia o suʻesuʻega suʻesuʻega i lenei mataupu o loʻo faʻaalia ai le faʻamautuina o feeseeseaʻiga a le tagata maʻi. O le mea e leaga ai, e le mafai ona faʻamaloloina le manava o le exocrine i le tele o taimi, ae o se olaga lelei, o meaʻai lelei ma vailaau talafeagai e mafai ai e tagata maʻi ona lagona le masani.

Ina ia faʻaleleia le pancreas, e mafai ona faʻaaogaina laʻau eseese ma oloa gaosia. Le talafeagai o le faʻaaogaina e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

O le mea lea, o le susu o susu e maua ai se aafiaga lelei, o le fua lea e faigofie tele. Ina ia saunia se sauniuniga faapena, ia saunia le selau kalama o fatu e leʻi faʻasalaina, fufulu i totonu o se fafie, sasaa le tasi ma le afa lita o le vai i totonu o se atigi fagu. Aumai le faʻafefiloi i se vevela ma faʻafefe mo le fasefulu minute. A maeʻa ona tuʻimomomo saʻo le oats i totonu o le apa ma faʻapipiʻi le vailaʻau mo le luasefulu minute. Faʻamalie le gaʻo saunia ma faʻafefeteina i totonu o le susu.
Ave le vai paepae e tasi le selau pililiters tolu-fa i le aso ae leʻi leva se taumafataga. Teu lenei vailaʻau i totonu o le pusaaisa mo le sili atu ma le lua aso.

O le a le solitulafono

O le le atoatoa o le pancreatic e lua ituaiga. O le atinaʻeina o ia mea taʻitasi e faʻavae i luga o nisi mafuaaga, e iai faʻaaliga uiga, ma le togafitia o togafitiga patino o lenei okeni e manaʻomia ai se isi auala. O le mea lea, o ituaiga o solia nei ua vaʻaia.

E le atoatoa le endocrine. O lenei ituaiga o maʻi e faʻaalia i suiga i totonu o masini e nafa ma le gaosia o hormones e taua mo tagata ma enzymes oona. I le fesootaiga ma le vaega mulimuli, o lenei ituaiga o soliga tulafono ua taua foi o le le atoatoa o le enzyme. O le umi faaumiumi o lenei tulaga ma le leai o se togafitiga talafeagai e iu lava ina afaina ai le soifua maloloina o le tagata ma taitai atu ai i ni faafitauli ogaoga, ma o le sili ona "leai se afaina" o le le atoatoa o gaʻo ona o le faamutaina o le gaioiga a le tino.

O le le atoatoa o le pancreatic Exocrine. O lenei ituaiga faʻamaʻi e faʻaalia i le le lava o suamalie e gaosia e le okeni. Le tele o le puleaina o meaʻai e taʻitaʻi atu ai i le solia o le faasologa i le gaogao o meaʻai ma, o se taunuuga, faʻalavelaveina le gaosia o meaʻai e talafeagai mo lo latou faʻaleleia atili e suʻa tino.

Ina ia mafai ona malamalama lelei i le eseesega i le va o nei setete ma o latou uiga, tatou te mafaufauina ituaiga eseese taitasi i nisi auiliiliga.

Faailoga o le faaletonu endocrine

I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga e faʻaalia e ala i faʻamaoniga e pei o le maualuga o le nofoa, afu, ogaoga o le tiga, afaina ma le tautevateva i ai, tuinanau tuga, vaivaiga lautele, faapea foi le leiloa o le mamafa, leiloa o le malosi ma faaitiitia le gaioiga faaletino. Faʻalagolago i le matua o le tagata, o uiga o lona tulaga o le soifua maloloina, le tikeri o le le atoatoa o le enzyme, ma le umi na tupu ai, o lisi lisi e mafai ona matauina i ni faʻapotopotoga eseese.

Aiseā e mafai ai ona atiaʻe le lē maua o le endocrine?

O mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o lenei tulaga, o faʻamaʻi (i totonu o le gastrointestinal tract ma lautele - o le ulu atu i totonu o le tino i le toto), afaina o le toto o le okeni ona o togafitiga faʻapitoa, vailaau faʻapitoa i lona fausaga, suiga i le intestinal microflora, etc. .

Iloiloina le tikeri o le solia

E faʻapefea ona maua le toilalo endocrine?

Ina ia iloa ai le le atoatoa o le pancreatic ma iloilo le tulaga o le faaletonu na tutupu i totonu o lenei totoga, ua faatonuina ai nisi o suʻesuʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega. O le lisi o faʻataʻitaʻiga e aofia ai mea nei:

  • suʻega o le toto (lautele, mea oona, gaʻo),
  • urine ma suega ogaoga,
  • tusitusiga
  • suʻesuʻega ultrasound.

O laʻasaga taʻitasi o le suʻega e faʻatasi i le taimi lava e tasi e fuafua ai le mafuaʻaga tonu o le atinaʻeina o faʻafitauli ma le faʻaumatiaina o faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia ai se le atoatoa o enzymes. E faʻavae i luga o taunuʻuga o suʻesuʻega, o le faʻatonuga o togafitiga ma ona uiga e fuafuaina. Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni suʻesuʻega faaopoopo, pe a ia manatu ua talafeagai.

Vaega o le togafitiga o le le atoatoa o le panicreatic endocrine

Togafitiga mo le le atoatoa o le pancreatic e amata i le maea ai o suʻesuʻega ma e faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua i le taimi o le suʻega. I le avea ai o se tulafono, o togafitiga e aofia ai:

  • mai le faasaʻoina o mea taumafa (aemaise lava, le faia o se taimi faatulagaina masani o taumafataga),
  • faʻaaloalo i se taumafataga maualuga-kalori e faʻavae i luga o le faʻaogaina o le faʻaaogaina o protein ma gaʻo,
  • le tagofia o fualaau faasaina e fesoasoani i le faʻamaeʻaina atoatoa o meaʻai e maua mai i meaai.

Togafitiga mo faʻamaʻi pancreatic (e aofia ai le tuufaatasiga o le menu meaai) o loʻo faʻatulagaina taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o uiga o le physiological ma le faapalepale poʻo le le taliaina o nisi o oloa ma vaega o vailaʻau i tulaga taʻitasi.

Faailoga o le faʻaleagaina o le exocrine

O le le atoatoa o le Exocrine e mafua mai i le vevela, tiga o le manava, lese, vomiting, faaletonu o le stools, lagona o le mamafa i le pito i luga, faaitiitia le fiaai ma le mativa vaivai o meaai, lea e faaalia i le vaivai o le muscle, vaivai, faaitiitia o le tino ma le mamafa o le tino. ma meaai masani.

Aiseā e mafai ai ona tupu le faʻasalaga

O le le atoatoa o le Exocrine e masani ona muamua i suiga i le gaioiga o le pancreas (e aofia ai le le atoatoa o le enzyme), faafitauli ma le duodenum, maʻi o le manava, mea le talafeagai ma / poo le le talafeagai, mea leaga o le gallbladder, meaai maualalo-calorie po o le fiaai, ava malosi.

Iloiloina le tikeri o le solia

E faʻapefea ona maua i le gasegase o le exocrine?

Ina ia faia le faʻamaonia saʻo, o loʻo faia se faasologa o suʻega falesuesue. O le lisi o suʻega ua faʻamatalaina e le fomaʻi, e faʻavae i luga o uiga patino o se tulaga patino. I le le lava o le exocrine, o le siakiina masani o le suka toto e manaomia, talu ai o tagata gasegase e maua mai i lenei ituaiga o le faaletonu o le tino ua faateleina le lamatiaga mo le atinae o le maʻisuka.

Le manuia i le togafitiga o le le atoatoa o le tino o le exocrine

O le mataupu autu o togafitiga manuia o le fuafuaina lea o le mafuaʻaga na afaina ai le maʻi, ma aveese le mea na mafua ai le solia. O le le atoatoa o le pancreatic e togafitia i vailaau, o le filifiliga e tumau pea i le fomaʻi. E le gata i lea, o togafitiga faʻapitoa e aofia ai le fetuutuunaiga o meaai ma meaai ina ia masani ai taumafataga, ma o le lisi e tatau ona aofia ai oloa e iai vitamini A, C ma E.

Mikrazim® i le taua faasaga i faʻalavelave pancreatic

I le avea ai o se tasi o fualaau oona e avea ma togafitiga faigata mo le solia o le pancreas, e mafai ona faʻaaoga Mikrasim®. E aofia ai enzymes digestive natura - lipase, protease ma amylase, lea ua mamanuina e teu ai puipuiga, gaʻo ma gaʻo. O le maualuga o le faʻaaliga o le galuega o le enzyme e maua i le 30 minute i le maeʻa ai o le taumafaina *. O lenei vaega o Mikrasim® ua maua ai le saoasaoa aupito maualuga o le ausiaina o le aafiaga. O le filifilia o le fualaau manaomia o le vailaʻau mo le exocrine o le le atoatoa o le pancreatic e faia taitoatasi, ma mafaufau i le ogaoga o faailoga, togafitiga togafitiga, meaʻai ma le onosai.

* vaai faatonuga mo le faʻaaogaina o le Mikrasim®

- faʻatapulaʻa faʻatapulaʻaina poʻo le maualalo o gaoioiga o le palacreatic enzymes, e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le malepe ma le faʻaaogāina o meaʻai i totonu o le inumaga. E faʻaalia ai o ia o le gau o le mamafa, flatulence, anemia, steatorrhea, polypecal, manava ma polyhypovitaminosis. O suʻesuʻega e faʻavae i metotia falesuesue mo le suʻesuʻeina o le pulefaʻatasia o fafo o le pancreas, faʻataʻitaʻiina se kopi, fuafua le maualuga o enzymes i feces. Togafitiga e aofia ai le togafitiga o le faamaʻi autu, o le faʻamautuina o meaʻai paleni, o le sui o le pancreatic enzymes, ma togafitiga faʻamaʻi.

Faʻailoga

O le taua taua mo le faailoaina o le le atoatoa o le enzyme o le pancreatic o suesuega faapitoa (suʻega ma le leai o se mea), e masani ona faʻafesoʻotaʻi ma metotia o le ultrasound, radiological and endoscopic. O suʻega e sili atu le taugata ma mafua ai ona le toʻa tagata maʻi, ae o latou taunuuga e sili atu ona sao. O suʻega e le faʻaaogaina e sili atu ona taugofie, faʻamalieina e tagata gasegase, ae latou te mafai ai ona fuafua le le atoatoa o le pancreatic ae na o se faʻaititia tele poʻo le leai atoa o enzymes.

Ole suʻega o le secretin-cholecystokinin suʻega saʻo o le tulaga auro lea mo le siakiina o le palacreatic enzyme deficiency. O le metotia e faʻavae i luga o le faʻaosofiaina o le manava faʻanatura e ala i le puleaina o secretin ma le cholecystokinin, sosoo ai ma le faʻataʻitaʻiina o le tele o faʻataʻitaʻiga o le duodenal incidents ma se vaitaimi o le 10 minute. I mea na maua mai, o le gaioiga ma le fua o le manava faʻanatura, o le maualuga o bicarbonates, zinc, ma lactoferrin o loʻo suʻesuʻeina. E masani lava, o le siʻitia o le tele o le faʻamalolosi pe a maeʻa le suʻega e 100%, o le siʻitia o le maualuga o le bicarbonates o le 15%. O le siʻitia i le voluma o le pulelasi o le itiiti ifo i le 40%, o le leai o se faʻaopoopoga i le maualuga o le bicarbonates, o loʻo tautala i le vaivai o le enzyme o le pancreas. E mafai ona maua ni faʻamaumauga lelei ma le maʻisuka, maʻi celiac, hepatitis, pe a maeʻa se vaega o le manava.

O le suega a le Lund e le masani ai e tutusa ma le metotia muamua, ae o le manava faanatura e faaosofia e ala i le faailoaina o meaʻai suʻe i le suʻega. O lenei suʻesuʻega e faigofie ona faʻatinoina (e le manaʻomia ai le tuiina o fualaau taugata), ae o ona taunuuga e tele lava ina faalagolago i le tuufaatasiga o meaai o le suʻega. E mafai ona faia se mea sese pe a fai o maʻi le maʻisuka, maʻi maʻi celiac, gastrostomy.

O auala e le faʻaaogaina e faʻavae i luga o le faʻaofiina o nisi mea i totonu o le tino lea e mafai ona fegalegaleai ma enzymes i le urine ma le toto. O suʻesuʻega o metabolic products o lenei fegalegaleaiga e mafai ai ona iloilo le galuega o le panocreatic exocrine. O suʻesuʻega e le faʻamalosi e aofia ai le bentiramide, pancreato-lauryl, iodolipol, triolein ma isi metotia.

E le gata i lea, o le maualuga o le puleaina o le pancreatic e mafai ona fuafuaina e ala i auala e le tuusao: i le tikeri o le absorption o amino acids plasma e le pancreas, e ala i se suʻesuʻega agavaa o le fugalaau (o le a aofia ai le gaioiga ole gaʻo ma le fasimoli) elastase-1.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga (faʻamaumauga o le puʻu o le manava, MRI, CT, ultrasound o le pancreas ma le hepatobiliary system, ERCP) o loʻo faʻaaogaina e iloa ai faʻamaʻi taʻitasi ma aʻafiaga.

Faʻamaonia le le atoatoa o togafitiga

Togafitiga o le le atoatoa o le panocreatic exocrine e tatau ona atoatoa, e aofia ai le faasaʻoina o le tulaga o meaʻai, togafitiga ma fesuiaiga o togafitiga, togafitiga faʻamaʻi. O le togafitiga o le Etiotropic e faʻapitoa i le puipuia o le alualu i luma o le maliu o le parenchyma pancreatic. Faʻatauga o amioga e 'ai e aofia ai le faʻaaogaina o le ava malosi ma le ulaula sikaleti, faʻateleina le aofaʻi o le porotini i le taumafataga i le 150g / aso, faʻaitiitia le tele o le gaʻo pe tusa o le lua fausaga faʻapitoa, ma le inu o vitamini i vailaʻau togafitiga. Faʻasalaga ogaoga, e mafai ona manaʻomia ni meaʻai paleni ole tino poʻo se matua.

O le togafitiga autu mo le vaivai o le enzyme pancreatic o se mea e sui ai le olaga atoa o enzymes ma meaʻai. Faʻailoga mo le faʻafouina o le enzyme i le le atoatoa o le pancreatic: steatorrhea ma le leiloa o le sili atu i le 15 g le gaʻo i le tuʻituʻi, le alualu i luma o le protein-malosi.

O tapenapenaga o le enzyme microgranular i se atigi sosolo faʻasaʻo, o loʻo faʻapipiʻiina i se gelatin capsule, e sili atu le malosi i aso nei - o le kapupeni e solo i totonu o le manava, faia ai tuutuuga mo le faʻafefiloi maopoopo o fualaau faʻasaina i meaai. I le duodenum, pe'ā oʻo i le pH o le 5.5, o mea o loʻo i totonu o paluga faʻasaʻo ua faʻasaʻolotoina, ma maua ai se tulaga talafeagai o enzymes pancreatic i le duodenal juice. Faaaogaina o fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi, e fuafua i le ogaoga o le faamaʻi, o le maualuga o le pule faitalia. Taiala mo le aoga o togafitiga toe sui ma le lava lelei o fua o le tapenapenaga o le enzyme o le maualalo o le tupe faasili, faʻaitiitia le faʻamalosi, ma le sulu masani.

Forecast and Prevention

O le fomaʻi mo le le atoatoa o le pancreatic e mafua mai i le ogaoga o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le maualuga o le faaleagaina o le parenchyma pancreatic. Ona o le mea moni o le faaletonu o le enzyme o le pancreatic e tupu i le oti o se vaega taua o le okeni, o le fomaʻi e masani lava o le masalosalo. E ono mafai ona taofia le atinaʻeina o lenei tulaga ile taimi ole suʻesuʻeina ma le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, teena le inu ava, ma ulaula.

O le le atoatoa o le Enzymatic o se tulaga lea e le tutusa ai le numera o enzymes (enzymes) na maua e le gastrointestinal tract i manaoga moni o le tino. O le le lava o mea e ola ai le ola maloloina e mafua ai ona le galala - gasegase tele o le kesi, taoto ma vomia. Le leai o enzymes e leʻo se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o se faʻamaoniga autu o se faʻalavelave matuia faʻamaoni. Le tele o togafitiga faafomaʻi poʻo togafitiga faʻapitoa e mafua ai ni faafitauli ogaoga. O faailoga muamua o le le lelei o le fualaau oona e tatau ona avea ma faailoga mo le asiasi atu i se falemaʻi.

Endocrine le le atoatoa o le enzymatic pe a uma ona faaleagaina tamaʻitaʻi o Langerhans

O mafuaʻaga autū o faʻamaʻi

O faʻamaʻi pipisi e maua ai faʻamaʻi pipisi e aofia ai le le atoatoa o le enzymatic, e mafua mai le leai atoatoa o enzymes. Ae masani lava, o le pancreas e faaitiitia ai le gaosiga o se tasi pe sili atu enzymes.Gastroenterologists faʻamaonia mafuaaga nei o le faʻaleagaina o togafitiga:

  • o le faʻaaogaina o le tele o meaʻai, o le vaevaega e le lava le gaosia o enzymes,
  • gasegase lapopoa ma chronic (mumū o le pancreas),
  • faʻailoga alofa,
  • faatasi ai ma le solia o le tafe o le sua o le pancreatic,
  • malulu ma le tiga o neoplasms,
  • iniseti, gastritis - gaioiga o le inflammatory i le tootoo laiti (ma le) manava,
  • faʻamaʻi o le ate, oona, otaota o le talo, lea e le tupu ai le faʻamalosia o siama pancreatic enzymes,
  • e mafua mai i le le lava o le gaosiga o le eletise hydrochloric ma enzymes digestive,
  • Crohn's disease, amyloidosis, faʻasolosolo maʻi mamai i totonu ole tino maliu ole mūmosa,
  • taunuuga o faʻalavelave taoto - faʻasalaga o se vaega o le gastrointestinal tract,
  • mea sese o meaʻai po o le matelaina, e mafua ai le le lava o vitamini ma minerale.

Mafuaaga o le le atoatoa o le tino e mafai ona avea ma ona faaletonu. O faʻamaoniga o le le atoatoa o le enzyme ma le faʻaogaina o fualaau faʻamaʻi e matauina i tamaiti pe a uma ona fanau mai. O ia togafitiga e le mafai ona faʻatautaia, ae e mafai lava ona faʻasaʻo le tulaga. O se tamaititi ma se tagata matua e le atoatoa le malosi o enzymes ua faʻaalia i le olaga atoa le togafitiga o le olaga atoa ma se taumafa malosi.

Afai o le togafitiga e faʻaosofia ai soʻo se faʻamaʻi, ona lelei ai lea o le fomaʻi mo le toe manuia. E talafeagai le tausisia o fautuaga faafomaʻi ma se toe iloiloga o le taumafataga. Ae o nisi taimi o manuʻa e le mafai ona faʻafitia, mo se faʻataʻitaʻiga, i le i ai o le puipui o le intestinal. I nei tulaga, e tatau foi i le tagata gasegase ona mataʻituina ana mea taumafa ma tagofia fualaau faasaina ma le enzymes.

O le faaleagaina o le pancreatic cell e avea ma mafuaaga o le le atoatoa o le enzymatic

Ituaiga faʻamaʻi

I le laasaga o le suʻesuʻega, o le ituaiga o le enzymone ma le tulaga o lona vasega ua faʻamautuina. O ituaiga uma o togafitiga o loʻo faʻaalia e ona lava faʻamaoniga faapitoa ma mafuaʻaga. O isi togafitiga e faʻalagolago i ituaiga o faʻamaʻi.

Lapataiga: "Afai o le le atoatoa o le enzyme i le taimi muamua, o le togafitiga e le tele se taimi. O nisi taimi e lava mo le tagata maʻi ona fetuunai lana meaʻai ina ia toe faʻafoisia atoatoa le gaioiga o le totoga o meaola. "

Exocrine

O le le atoatoa o le pancreatic Exocrine e tupu ona o le faaitiitia o le tele o le exocrine parenchyma poo le tafe mai o le manava faalilolilo i totonu o le lua o le duodenum. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai ona faʻatuina lenei ituaiga o togafitiga faʻapitoa i ona uiga maʻoti:

  • mimitiina pe a uma ona 'ai meaʻai poʻo meaʻai vevela
  • se lagona o le fulafula ma le vaivai i totonu o le manava,
  • 'ie vaʻavaʻai ma se mea taua o le gaʻo e le o aʻafia e le tino,
  • ogaoga tiga i le pito i lalo, tuu i itu.

Faʻaleagaina i le gastrointestinal tract e mafua ai le onosaʻi o le tino. Ona o le le lava o le inu o vitamini ma minerale, o le paʻu o le tagata e mamago ma sinasina, o le manava o lona manava e foliga mai, ma o le fatu fatu e sili atu ona masani.

Eseesega o faʻamaʻi: mafuaʻaga, faʻamaoniga, togafitiga ma togafitiga

O tagata faapitoa e iloagofie ituaiga e fa o le gasegase o le pancreatic, o ia mea uma ei ai lona lava uiga patino, e oʻo i le aioio poʻo le togafitiga.

O le le atoatoa o le tino e mafai ona:

  • Exocrine
  • Exocrine
  • Enzymatic
  • Endocrine.

Talu ai o ituaiga taʻitasi uma e eseese a latou feeseeseaiga, ona tatau lea ona vaʻavaʻai.

O le le atoatoa o le pancreatic Exocrine

O le le atoatoa o le panocreatic exocrine e taʻua o se togafitiga lea e le lava ai ni suavai mo se tulaga mautu o togafitiga o meaʻai. O faʻamaoniga faʻapitoa o le le lava atoatoa o le tino:

  1. Tali malosi
  2. Totoina
  3. O se lagona o le vaivai i le mea na tupu,
  4. Faʻafitauli o Stool
  5. Tauvaga o otaota.

Eseese faʻalavelave gastric ma pathologies pancreatic ona o fesuiaiga o maso glandular muamua muamua i lenei tulaga faʻaleaga. E le gata i lea, o le le atoatoa o le exocrine e mafai ona atiaʻe e faasaga i le talaaga o gallbladder poʻo faʻamaʻi ile maʻi, matelaina tele poʻo le faʻaleagaina o meaʻai e tasi.

O le le atoatoa o le Exocrine e mafai ona iloa e ala i se suʻesuʻega auiliili o le fale suesue. Faatasi ai ma le le atoatoa o le tino, o le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka ua faateleina, o lea e tatau ai i nei tagata maʻi ona siakiina e le aunoa o latou toto suka.

O le manuia o togafitiga e tuusaʻo lava i le faʻatulagaina tonu o le etiology o le faʻaleagaina o le gaioiga. Faatasi ai ma se mea taumafa po o le ava malosi, o le ae manaomia le suia o lou olaga e ala i le lafoaia o meaai mama ma le inu.

I se taumafataga e tutusa foliga o le pacreatic iron deficiency, vitamin e pei ole acid ascorbic, tocopherol ma le retinol e tatau ona i ai. I le faʻaopoopoga, o sauniuniga enzymone e faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e fesoasoani i le gland e faʻataunuʻu atoatoa ai galuega failautusi.

Exocrine

O le le atoatoa o le panocreatic Exocrine e tupu pe a uma ona le mafai ona faʻafitia i totonu o ona masini. O mafuaʻaga o togafitiga faʻaleagaina o le le lava lea o togafitiga mo le duodenum, gall lens, ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O le le lava o le Exocrine e maua i tagata e le o lelei a latou meaai ma e leai se lelei. O le faʻaleagaina o le malosi malosi o le ava malosi e mafua ai foi le faʻaitiitia o le gaioiga o le gland ma le atinaʻega o le faʻaogaina o le meaʻai. O a uiga o lenei ituaiga:

  • leai o le faʻaaogāina o aʻafiaga, gaʻo ma gaʻo,
  • taoto, vevela,
  • faʻaleleia le faʻaaogaina o kesi,
  • gaioiga faaletonu,
  • fofola vavae.

O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o meaʻai e mafua ai le faʻaitiitia o le gaioiga o le afi, faʻafitauli o le neurology, le faʻamalosi, le faʻalavelave, moe.

Enzymatic

O le vaivai o le Enzyme ua taua o le le faapalepale meaai, lea e atiina ae i tua o le le lava o le exocrine pancreatic functionality.

Enzymes o loʻo i ai i le vai inu oona, o la latou sini o le fesoasoani lea i le tele o mea taumafa i le gaʻoina.

Afai e le lava le tasi le enzymatic vaega, ona faʻaaogaina lea o le faʻaogaina o le paʻu ma faʻalavelaveina.

E masani lava, o le le atoatoa o le tino e faaosofia ai mea e pei o:

  1. Faʻafitauli faʻafitauli
  2. Aveina o vailaau e mafua ai le faaleagaina o fausaga o le cellular glandular,
  3. Leions o le pancreatic duct,
  4. Faʻafitauli faʻapitoa o le tino o se okeni, ma isi.

O faʻamatalaga faʻapitoa o faʻamalositino o le le atoatoa o le enzyme o ni faafitauli i le manava ma le tiga i totonu o le manava, taotoga poo le tele o le gaosiga o le kesi, faʻavalava vaivai ma gasegase tumau, gasegase tino vaivai ma le mamafa o le mamafa.

O se tasi o faailo iloga o le eletise-ituaiga le lava o le liquefaction o le ogaumu, lea ei ai le manogi malosi ma le manogi oona.

Mo suʻesuʻega, o le maʻi e faʻatulagaina suʻesuʻega, ma. E faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua, o le tulaga tonu o le le atoatoa o loʻo faʻaalia.

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le enzyme, o le maualuga o le kalori meaai ma vailaʻau e fesoasoani ai i le faʻaleleia o laasaga o loʻo faʻaalia.

Etiology ma pathogenesis

O le faʻaleagaina o le faʻavae e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le tino o le tino gaioiga o le tino.O nisi taimi o le le atoatoa o le pani o le exocrine e tupu mai ona o le faʻaleagaina o gaioiga e tupu i totonu o le gland lava, ma o nei faʻamaʻi ua faʻavasegaina o se pemita fale, ma pe afai o se isi o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ona avea lea o se pemita lona lua.

Mafuaaga o le le atoatoa o le exocrine pancreatic

O mafuaʻaga o le pemita o le falemaʻi e aofia ai le pancreatitis o le ava malosi ma le leʻo faʻasalalaʻau, o le kanesa pancreatic, cycosis cystosis, cystic fibrosis, faaitiitia le faasela ona o le taotoga o le pancreatic, le strososis, le maʻisuka, steatosis pancreatic, atrophy adult or atrophy Pisipisa i tamaiti, kwashiorkor, vaʻavaʻa le aoga o le amylase, lipase poʻo le protease, le lava o le alpha-1-antitrypsin, le maʻi o Schwachman-Diamond.

Mafuaaga o le le atoatoa o le panocreatic o le exocrine

O mafuaaga o le pemita lona lua e aofia ai le olele acid deficit i togafitiga o le hepatobiliary, hypoacidity gasegase, hypoacidism lona lua ona o le vavalalata o le manava po o le vagotomy, faʻamalositino faʻatasi ma le faʻaitiitia o le cholecystokinin excretion, televavega o le gasegase i le gasegase (Zollinger-Ellitrozen syndrome, .

O le le atoatoa o le galuega o le exocrine pancreatic o loʻo faʻaalia i le tino o le dyspepsia ma le malabsorption syndrome), lea e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le faʻamalosi o enzymes ma bicarbonates. O lenei mea e aofia ai i taimi uma le solia o le faiga o le vavaeeseina o meaʻai ma le latou gaioiga i le duodenum.

A o faagasolo le faʻaogaina o le mimiti i le pancreas i tagata gasegase i le pancreatitis, o loʻo i ai se suiga fesuisuiaʻi o le tino o le sosoʻo fesoʻotaʻi poʻo le afifi. O se taunuuga, o le numera o sela o le secretory (acinar) i le pancreas ua faaitiitia, lea i lalo o le physiological, i le tali atu i meaai e ulu atu i le lumen o le duodenum, o le faletusi faalilolilo o le enisinia o meaola ma le alkali ua tuusao atu i totonu o le inumaga.

O loʻo i ai le fusi atoa o le enzymes e mafai ona eliina ai le protein, gaʻo, gaʻo, ae naʻo le lipase, o le enzyme e faʻamautinoa ai le vaevaeina o le gaʻo i mea aoga ma soapone i luma ole talo ma e leai se mea taua "faalua" i totonu o le meaʻai. O le mea lea, pe a feagai ai ma se faaitiitiga o le numera o faila faalilolilo, o le a foliga mai o le aofaiga o le lipase ua tuʻuina i totonu o le lumanaʻi duodenal e le lava mo le gaioiga o le gaʻoina ma le faʻamalosi mulimuli, aemaise lava o gaʻo ma fuamoa gaʻo.

Ou te fia gauai faapitoa atu i le mea moni e faapea, o le pancreas e tele mea e mafai ona totogiina. Mo le gaogaina atoatoa o gaʻo, o le gaioiga o le 2/3 o le parenchyma pancreatic, protein - 1/2, carbohydrates - 1/10 ua lava. O le mea lea, o le steatorrhea, creatorrhea ma le polyphecal (faʻamau i aso taitasi e sili atu i le 440 g) ua uma ona iloa i taimi mulimuli o le atinaʻeina o le faamai, pe a faʻaititia le sili atu i le 90% le lipase ma trypsin. O le leiloa o le mamafa o le tino e faatatau foi i mea mulimuli o le atinaʻeina o le le atoatoa o le exocrine pancreatic ma ua matauina i ni tiga matuia o le gland. Ae o le taimi muamua o le siakiina o le tino e le tupu ona o le mea moni o faailoga muamua o le le atoatoa o le tino, e pei o le faalumaina ma le lagona o le mamafa i totonu o le manava, atonu e le o faailoa mai e le maʻi ona o le le taua ma e le o se mafuaaga e vaai ai i se fomai.O se taunuuga, e tatau i le tagata suʻesuʻe i le lotoifale ona feagai ma tulaga alualu i luma o le atinaʻeina o le faamai, pe a fai o le galuega faalilolilo o loʻo i le tulaga o le taupulepulega. O le mataʻituina o le faitau aofaʻi ma le mataala o fomaʻi e uiga i le solia o le pancreas o le a mafai ai ona iloa le faʻamaʻi i se taimi talafeagai ma taofi lona alualu i luma, faʻaleleia le lelei o le soifua maloloina o le tagata ma le faʻataʻitaʻiga.

Faʻaaliga faʻapitoa

Manatua o le amataina i ni faʻamatalaga faigofie o le dyspepsia, o le faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga ona o le pa'ū o le mamafa ona o le faʻamaoni ma le valea. I nisi o gasegase e le atoatoa le manava o le exocrine ma le steatorrhea, o le ponaivi o le ponaivi, o le faateleina o le pala o le ponaivi, faapea foi ma faailoga o le osteoporosis e mafua mai i le sili atu o le excretion o le calcium ma le vaivaila D. E leai se vaivaiga e mafai ona gaosia i le tino ona o le gasegase muscle (hypovitaminosis D) faʻafitauli i totonu o le faʻaaogaina o le toto i le ituaiga o le totoʻa (hypovitaminosis K), faʻaletonu o le vaʻaia o le vaʻai po o le "tauaso i le po", faʻateleina le paʻu o le paʻu (hypovitaminosis A), uiga masani i faʻamaʻi pipisi, faʻaitiitia le liva, gaioiga (hypovitaminosis E).

O le paʻu o le paʻu, le manava o le manava, faʻavauvau, faʻavavevave vave, faʻaitiitia le faʻatinoina ma isi faailoga o le anatea B12 e le mafai ona matauina ona o le vaivai o le fualaʻau ola ona o le le lava o le puipuia o le pancreatic proteins (enzymes e soli ai palatini). O le faaitiitia o le mamafa o le tino, o se taunuuga o le le lava o le faaaogaina o meaʻai, ua faailoa mai ai le le atoatoa o le manava o le exocrine.

O le faʻaauau pea o le alualu i luma o suiga mumusu-fibrous i le pancreas e mafua ai le afaina o le endocrine i le atinaʻe o le maʻisuka.

Faʻaaliga i le fomaʻi

O faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻamalositino o le exocrine palacreatic:

Totoina (flatulence)
- Lagonaina o le mamafa i le faʻagastrium pe a uma ona 'ai
- Tatala
- Steatorrhea (o le i ai o gaʻo i feces)
- Foafoa (o le i ai o fiva muscle e leʻi faʻaaogaina i feces)
- leiloa mamafa
- Tuai le tuputupu ae (i tamaiti)
- maʻisuka
- Osteoporosis

O taumafa o le faavae o togafitiga

O le leai o se galuega o le exocrine e faʻafeiloaʻi ai le tino o le tino e mafua ai le le mautonu ma le faʻaogaina o maʻi. O le mea lea, o togafitiga faʻapitoa o le le atoatoa o le panocreatic o le exocrine e mafua mai i le tofiaina o se taumafataga ma le fomaʻi faafouina o le enzyme.

Afai o le pancreatic steatorrhea o le iuga o le maʻi pancreatic, ona tatau foi lea i isi faʻamaʻi faʻapitoa ona gauai atu ma le faʻaofiina o taʻiala faʻavae o meaʻai.

Faʻaauau (vaitaimi o le sili atu ma le 4 itula) vaevaega (i vaega laiti) vaega o meaʻai,
- aloese mai le tele o taumafa taumafa, aemaise i le afiafi ma le po,
- o le gaʻo gaioiga o loʻo i totonu tonu o tapulaʻa - e oo atu i le 60-80 kori i le aso,
- o le faʻaaogaina atoa o le ava ma le ulaula tapaa.

Faʻafouina o le fomaʻi o le Enzyme

O le talaaga o le togafitiga o le le atoatoa o le panicreatic exocrine ua toeitiiti atoa le 100 tausaga, ae o le "tau auro" o le togafitiga faafouina o le enzyme na amataina i le pancreatin, o se vaega o le pancreatic mago ma le eleele. I ona po nei, o sauniuniga e faʻavae i luga o le pancreatin mai le suʻega ua uma ona oʻo atu i tulaga maualuga ma tekonolosi e faʻaalia ai le gaioiga faʻaletolosi o le enzyme pancreatic.

I aso nei, i le XXI senituri, o fualaau mo le togafitiga faafouina o le enzyme e tatau ona ausia manaoga nei:

Ina ia maua se maualuga maualuga o enzymes, o puipuiga sili (ia le itiiti ifo i le 600-1000 Unite F.I.P i le taimi e talia ai),
- ia maua le lipase maualuga i le duodenum (a itiiti ifo ma le 30,000 iunite F.I.P. mo le tasi meaai),
- ia i ai se mea faʻapipiʻi e faʻamalo ai le vave gaioiga i le manava,
- o le gaioiga faigaluega o le gaioiga o enzymes e tatau ona iai i le pH 4.5-5.5,
- ia i ai le laʻititi o le granula o le tufatufaina atu o le vailaau faʻasaina i le tele o le chyme ma faʻamaopoopo le aveeseina o le duodenum.

Filifiliga sili ona lelei

Na o tapenapenaga o le enzyme e aofia ai ni atigipusa se lua o le pancreatin ma maua ai le gaosiga o le enzyme e fetaui ma manaoga o loʻo i luga. Ua iloa le aʻafiaga o le eleʻele o le chlorhydrate i enzymes pancreatic e oʻo atu i le 90% o latou fuainumera, o le mea lea o le tele o sauniuniga o le enzyme e maua i siama faʻamalolo. Ae o le faʻagasolo malieina o laupepa puipuiga o le vailaau faasaina i le duodenum e le faatagaina ai le tufatufaina tutusa o enzymes lipolytic i totonu o le chyme. I le faaopoopo atu i ai, e taua le mafaufau o le aveeseina o le meaʻai ma le enzymes e tatau ona faʻafetaui. O le mea lea, pe a taitaia le fesuiaiga o togafitiga, e taua tele le taulai atu i le ituaiga o faʻamalolo o le vailaʻau. Le tele o microgranules e taua, aua o le faateleina o le lautele o latou avanoa e ala atu i le leoleo faitotoa e faʻaititia. O le maualuga aupito sili ona lelei o patikati mausali o loʻo pasia le pyloric mai le manava i le pylorus e 1.4-2 mm. E sili atu le tele o meaʻai, aemaise lava sauniuniga o le enzyme i totonu o laulau po o timuga, ua aveeseina i le taimi o le vaeluaga o meaʻai pe a uma le meaʻai o le duodenum.

O le maualuga tele o le 0.8-1.2 mm, lea e tutusa ma foliga laiti.

Pe a oʻo mai le gelatin capsule o le fualaau faasaina i le manava, e faʻamavaeina i totonu o le 1-2 minute, o le tele o masima (mai le 280 i le 500 vaega ma le lautele o le 1.0-1.2 mm) e tufatufa atu i le manava, faʻafefiloi ma meaai ma faʻateleina ai le gasegase ona o le tele faʻafesoʻotaʻiga. O vaega o le vailaau faʻatasi i le taimi e tasi ma meaai e faasolosolo malie ona ulu atu i le duodenum. I le pH o le duodenal mea e sili atu i luga aʻe o le 5.5, ua soloia lauulu o microspheres, ma ua amata ona gaoioi le enzymes i le atoa o le chyme.

E taua le matauina pe a faʻaaoga sauniuniga o le enzyme, e masani lava ona toe faʻaleleia le faagasologa o le faʻaaogaina o meaʻai, pe a oʻo atu le sua o le pancreatic i ni vaega i le tali atu i le taimi masani o meaai mai le manava.

I le faaiuga, ou te fia fai atu o le mafai ona atoatoa, 'ai ma le fiafia i le faagasologa o le' ai o se tasi lea o tulaga e fuafua ai le lelei o le olaga ma lona umi. Ma o se sauniuniga maualuga o le enzyme o le saunia atoatoa lea o lenei aia tatau i se "fiafia" ma le ola maloloina.

A o faagasolo le faʻaogaina o le mimiti i le pancreas i tagata gasegase i le pancreatitis, o loʻo i ai se suiga fesuisuiaʻi o le tino (secretory) o le sosoʻo fesoʻotaʻi poʻo le afifi. O le iʻuga, o le numera o faila faalilolilo (acinar) i le pancreas ua faʻaitiitia, lea, i lalo o tulaga o le physiological, i le tali atu i meaʻai e ulu atu i le lumen o le duodenum, o le elekene (vai pancreatic) e mauoa i enzymes digestive ma le alkali ua tuʻuina atu i totonu o le inumaga.

O loʻo i ai le fusi atoa o le enzymes e mafai ona eliina ai le protein, gaʻo, gaʻo, ae naʻo le lipase, o le enzyme e faʻamautinoa ai le vaevaeina o le gaʻo i mea aoga ma soapone i luma ole talo ma e leai se mea taua "faalua" i totonu o le meaʻai. O le mea lea, i tulaga o se faaitiitia o le numera o faila faalilolilo, o le a foliga mai o le tele o le suavai ua tuu atu i le lumanaʻi duodenal o le a le lava mo le faagasologa o le iniseti ma le mulimuli mai o le absorption, aemaise gaʻo ma fuamoa gaʻo, ma naʻo na o protein ma gaʻo.

Ua taʻua e le au atamamai lenei tulaga o le exocrine pancreatic le atoatoa.O le faʻaauau pea o le alualu i luma o fomaʻi-suiga o le tino i le pancreas e mafai ona taʻitaʻi atu ai i le faʻaopoopoga o le totoga o le okeni endocrine ma le atinaʻega.

O le faʻaalia masani o le le atoatoa o le panocreatic exocrine e le lelei le faapalepale i meaʻai gaʻo, aemaise lava meaʻai falai ma ulaula. O se taunuuga, o foliga vaaia pe a uma ona ia faʻaaogaina se lagona o le vaivai i totonu o le manava ma le tele o le "fat" stool, le mea e taʻua o le pancreatic (excretion of feces fat). O le faʻagasologa o faʻavae o le manava masani e le sili atu i le 3-6 taimi i le aso. O se mea e sili ona faigofie ma faigofie ona mafai ona iloa mo le faateleina o le "gaʻo oona" o feces o lona gafatia e tuʻu ai faailoga i luga ole fale, lea e le lelei le fufuluina i le vai.

Atonu ei ai se tiga ma le tiga i totonu. O le faatapulaʻaina o le taumafa o meaʻai gaʻo, o le faʻaaogaina o enzymes digestive (silasila i lalo) e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa o nei faʻaʻailoga ma e oʻo lava i lo latou toesea.

O faʻafitauli o le le lava o vitamini gaʻo i totonu o le tino e mafai ona avea ma ponaivi o le ponaivi, o le faateleina o le palasi ma le faʻaogaina o le faʻamalosi o muscle (hypovitaminosis D), faʻalavelave i le toto coagulation system i foliga o le toto (hypovitaminosis K), faʻaletonu o le vaʻai, po o le "tauaso i le po" (hypovitaminosis A), o se uiga o faʻamaʻi pipisi, faʻaitiitia le libido, malosi (hypovitaminosis E).

O le paʻu o le paʻu, paʻu o le tino, faʻavavevave vave, faʻaitiitia le faʻatinoga ma isi faʻailoga o le vaivai o le B12 e mafai ona matauina ona o le solia o le faʻaaogaina o le fualaʻau tutusa mai meaai ona o le leai o pancreatic proteases (enzymes e talepeina ai aʻafiaga). O le faaitiitia o le mamafa o le tino, o se taunuuga o le le lava o le faaaogaina o meaʻai, ua faailoa mai ai le le atoatoa o le manava o le exocrine.

Mafuaaga o mea tutupu:

O le maʻi o le exocrine panicreatic insufficientness (pancreas) e mafua ona o le faaitiitia o le paiotyma exocrine o le pancreas e mafua mai i le fibrosis, poo le solia o le paʻu o le pancreatic secretion i totonu o le duodenum (duodenum) ona o le poloka o le vavao o le pancreas i fuainumera, mamafa ma viscous ma le mafiafia. O le uiga foi lea o le tuai o le CP (le atoatoa atoatoa o le pancreatic) poo, i le avea ai o se tulafono, o le togafiti o le papilla leodenal lapopo (le gaogao muamua o le exocrine). Faʻamatalaga faʻalua mo le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino o le exocrine e aofia ai mataupu pe a ulufale atu le numera o enzymes pancreatic i le duodenum e le o se vaega talafeagai i le faʻapalapalaina ona o le le lava o le faʻamalosia, le faʻamalosia, ma le vavae ese. O le atinaʻeina o le le atoatoa o le panocreatic o le exocrine i tagata maʻi pe a maeʻa ona faʻavae i luga o le tele o auala, i le tulaga lua ma le lua.

Mo togafitiga e tofia ai:

O se vaega taua o le togafitiga o faʻamatalaga o le le atoatoa o le panocreatic exocrine o le faasaʻoina lea o tulafono ma meaʻai. Faʻatasi ai ma vaega autū o meaʻai ma faʻataʻitaʻiga:
faʻaauau (vaitaimi e le sili atu i le 4 itula) vaevaega (i vaega laiti) vaega o meaʻai
aloese mai le 'ai, aemaise i le afiafi ma le po
faatapulaaina le taumafaina o gaʻo, aemaise lava manu ia na togafitia le vevela (togafiti, ulaula)
soli atoa o le ava malosi

Ae mo meaai faapitoa, o la latou tuufaatasiga e patino ma e filifilia faatasi e le tagata maʻi ma le fomaʻi, e masani ona faʻamalosi. Talu ai ona o le taua o le taumafa i le faasaʻoina o faʻaaliga o le le atoatoa o le panocreatic, o le tagata maʻi e tatau ona faʻasua muamua fesili uma e uiga i le faʻalauteleina o le taumafataga ma / poʻo le suiga o le malo i lana fomaʻi.

Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le taumafaina o gaʻo ma masani ai le protein, o meaʻai gaʻo e oʻo mai muamua i le tuʻuina atu o le maʻi i le malosi. O le mea moni, e tatau ona tuʻuina atu e le faʻamamaina meaʻai gaʻo (suamalie), ae o fualaau faisua, fualaau aina ma cereals, o mea autu autu ia e le gata o fiva, ae o vitamin sili ona taua, elemene o elemene. Ae peitai, e le o tagata uma e maua i le exocrine panicreatic le atoatoa lelei le paleniina o taumafa o meaʻai. O nisi o tagata gasegase, e ui o le faaaogaina o oloa aoga ma aoga e pei o pi, pi, ituaiga ituaiga kapisi, eggplanti, falaoamata o le falaoamata, ma isi mea, o le gaosiga o le kesi i totonu o le vaega o meaʻai e faateleina, lea e afaina ai le lelei o latou soifua manuia.

O se isi mea e mafai ona fai ia i latou atonu o le masani ona taumafaina o mea taumafa e maua ai le maualuga o le faʻamaoaigaina ma le faʻamalaʻau-minerale ogaoga faʻamalaina o le sana vine "Rekitsen-RD". O lo latou faʻaaogaina i le fafagaina o tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le panicreatic e le gata ina faʻamautinoa le tuʻuina atu o le malosi i le tino, ae o le a foia foi le faafitauli oi ai nei o le faʻaitiitia o le le atoatoa o vitamini ma micronutrients. E le gata i lea, o nei oloa e mafai ona "aveʻese" le pancreas, lea o le a aʻafia ai lona gaioiga galue.

O fualaau oona i le togafitiga o le le atoatoa o le pancreatic o le exocrine o enzymes digestive (pancreatin, mezim-forte, panzinorm-strong, creon, ma isi). I le va o latou lava, e eseese naʻo le aofaʻi o le lipase o loʻo iai i totonu ma mea faaopoopo (enzymes o le manava).

O nei fualaau faasaina e tatau ona ave ma taumafataga. O le aofaʻi o laumei poʻo capsules i le faʻaaliga e mafai ona ese mai le 1 i le 3-4, faʻalagolago i le maualuga ma le tuufaatasiga o meaai. O le tele o sauniuniga o le enzyme e faʻaalia pe a 'ai mea taumafa i le gaʻo, i se mea e maualalo ai le puipuiga.

O le faamamafaina o le taumafa o meaʻai gaʻo e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo enzymes digestive, talu ai o le taua o le pancreas i lo latou gaʻoina o mea e itiiti ifo nai lo na o palatini aemaise lava gaʻo. Ina ia faʻalauteleina le gaogao o le enzymes digestive, e ave faʻamalosi poloka poloka (omeprazole, pantoprazole, lansoprazole, rabeprazole, esomeprazole), lea e faia ai se tali alkaline i luga o le digestive tracttive, ma lagolagoina ai le gaioiga o enzymes.

O se faitioga faigofie mo le faʻaaogaina o faʻafitauli o le le atoatoa o le manava o le exocrine e ala i fesuiaiga o le enzymes, o le leiloloa o le manava ma le faʻamautuina o le mamafa o le tino, faʻapea foi le leiloloa o le pancreatic steatorrhea e tusa ai ma le suʻesuʻeina o feces ma le faʻaitiitia (normalization - itiiti ifo i le 7 g) o le gaʻo i feces i le aso.

Tuua Lau Faamatalaga