Le masani o le suka o le toto i se tamaititi e 9 tausaga: o le a le maualuga o le kulukose?

O le toto maualuga o le suka e tausia pea faafetai i le galuega o insulin ma glucagon, lea e maua mai ai le pancreas. E aʻafiaina e hormones synthesized e grenesal gland, lauroid gland ma le popole i le tino.

O le le lelei o le faʻaaogaina o soʻo se tasi o nei sootaga e afua ai faamai pipisi, o le mea masani o le maʻisuka. I tamaiti, o le maʻi suka e maua mai i faʻafitauli, o le manaʻoga e mulimuli i se taumafataga ma le taimi ole pulega ole inisalini e le amanaiaina e tagata uma, aemaise i le talavou.

O le vave iloa ma le le atoatoa o togafitiga e vave ona oʻo atu i le atinaʻeina o faʻafitauli. O le mea lea, mo faʻamatalaga taimi, o tamaiti uma e lamatia e manaʻomia le mataʻituina o le suka toto.

Suʻega o le kulūkose o le toto - masani ma faʻalavelave

Vaitaimi mai le 9 i le 12 tausaga ma mai le 4-6 tausaga e faʻapitoa i tausaga o loʻo tausia ai le maualuga o le maʻisuka o loʻo i totonu o tamaiti. O le mea lea, e tusa lava pe le foliga mai o le tamaititi e maʻi, ae o loʻo i ai sona togafitiga, o le suʻeina o le toto mo le kulukose, eletise ma le faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia.

O le laasaga muamua i le siakiina o maʻi o se suesuega o le toto na faia i luga o se manava gaogao. O lona uiga e tatau i le tamaititi ona aloese mai le taumafaina o le 8 itula. I le taeao e le mafai ona e 'ai ma fufulu ou nifo. Na o vai inu mama e faatagaina. I lenei auala, o le maʻisuka ma le maʻisuka e mafai ona fuafuaina.

O se fomaʻi poo le endocrinologist e mafai foi ona faatonuina se fuatia fua o le kulukose toto. O le auʻiliʻiliga e le fesoʻotaʻi ma le taumafaina o mea taumafa, o loʻo faʻatinoina i soo se taimi talafeagai. Faatasi ai ma lenei fua, e mafai ona faʻamaonia le maʻisuka.

Afai e maua le masani a le toto o le tamaititi, ae o loʻo i ai masalosaloga e uiga i le siama, ona faʻaaogaina lea o le suega o le mamafa o le kulūkose. Mo ia (pe a fua le fua o le kuka), e inu e le tamaititi le kulukose. 2 itula i le maeʻa ai o le fofo, toe faia fua le fua.

O lenei suʻega e aoga mo tamaiti e aunoa ma ni faʻamaoniga o le faʻamaʻi poo i ni faʻalaumalie, faʻaʻailoga faʻapitoa, faʻapea foi ma le masalomia o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo ituaiga faapitoa o le maʻisuka. O se suʻega mo le hemoglobin glycosylated e masani ona faʻaaogaina e faʻamaonia ai faʻamaʻi ituaiga 2 pe faʻamaonia le hyperglycemia.

O fua o le suka i le toto e faʻatatau i le tausaga: mo tamaiti e tasi le tausaga - 2.75-4.4 mmol / l, ma le masani o le suka toto i tamaiti o le 9 tausaga o le 3.3-5.5 mmol / l. Afai e maualuga le suka, ae oʻo i le 6.9 mmol / L, o lona uiga o lona uiga o le anapogi glycemia. O faailoga uma, e amata mai le 7 mmol / l, e tatau ona avea o le maʻisuka.

O faʻataʻitaʻiga o le maʻisuka faʻafitauli e aʻafia ai foi:

  1. Afai ole fua ole fuaina o le glycemia tutusa pe sili atu ile 11 mmol / L.
  2. O le hemoglobin glycosylated i luga aʻe o le 6.5% (masani ile 5.7%).
  3. O le taunuuga o le suega o le faapaleni o le kulukose e sili atu nai lo le 11 mmol / L (masani e itiiti ifo i le 7.7 mmol / L).

Afai o suʻesuʻega toto e faʻaalia ai e sili atu le maualuga o faʻamaoniga nai lo le masani, ae maualalo ifo nai lo le faʻamaʻiina o le maʻisuka, o nei tamaiti e siakiina ma maua i le maʻisuka faʻasolosolo poʻo le maʻisuka. O tamaiti faapena e tutusa lava le toe foi i le masani ma atiae le maʻisuka.

O le maʻi o le maʻisuka o le uiga lea o le ituaiga lona lua o faʻamaʻi ma e sili atu ona fesootaʻi ma le faʻamaʻi pipisi, lea, e faaopoopo atu i le glucose metabolism disorders, o loʻo faʻaalia i faailoga o le maualuga o le cholesterol, toto toto ma le manua.

O le fesuiaiga e taofia ai le maʻisuka ua tupu i tamaiti e le mafai ona aveesea le mamafa.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o tulaga faʻaleagaina nei e mafua ai le faateleina o le suka o le toto:

  • Manatua
  • Gaoioiga faaletino i le aso o le auiliiliga.
  • Aʻai ao lei faia le suʻesuʻega.
  • Faʻailoga faigata poʻo faʻamaʻi fatu
  • O lou maʻi maʻi.
  • Isi maʻi o le endocrine.
  • Aveina o vailaʻau faʻamalomilo poʻo le faaumiumi o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory.

O le faʻaitiitia o le kulukose i tamaiti e sili atu ona fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi i le manava, pancreas poʻo le vavae. E tupu i le faʻaitiitia o le gaioiga o le gland, pituitary gland, faʻatasi ai ma le hypothyroidism ma le tumutumu o faagasologa.

E mafai e le hypoglycemia ona mafua ai le faʻaʻonaina o vailaʻau ma le manua o le faiʻai, faʻalavelave faʻaleagaina o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga