Fautuaina Cheeses mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 Tisuka

I le i ai o le maʻisuka, o le mea muamua lava e fai o le faʻatonuina lea o se meaai lelei ma talafeagai. E tatau ona faʻatapulaʻaina le maʻi mai le tele o le taumafaina o meaʻai e maua i le gaʻo ma gaʻo, ma e ono faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

Aʻo faʻatulagaina le togafitiga o meaʻai, o loʻo i ai i le tagata le tele o fesili e fesoʻotaʻi ma mea faʻatagaina ma faasaina. O le tasi fesili masani o le faʻaaogaina o ituaiga sisi mo le maʻisuka.

Aʻo leʻi suʻeina ituaiga o sisi faatagaina, e tatau ona e iloa e tatau ona e puleaina le faʻaaogaina o le sisi, mataʻituina le taua o le meaʻai (o le tuufaatasiga o protein, gaʻo, gaʻo).

Mafuaʻaga o le siʻisi i le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona e 'ai na o na ituaiga e le lauiloa mo le tele o gaʻo. E itiiti le popole o le kulimi gaʻo, ona e toetoe lava o ituaiga uma o fusi e leai se tele o latou. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le siʻisi i le maʻisuka o le ituaiga muamua e toetoe lava le faʻatapulaaina, aua e le mafua ai le faateleina o le toto o suka, ma e le lamatia ai le atinaʻe o le hyperglycemic coma.

O le maʻisuka ituaiga 2 e ese. faʻatasi ai ma lenei ituaiga faʻamaʻi, o le sini autū o le maʻi o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino e ala i le faatapulaaina o gaʻo ma gaʻo, ma le faʻaaogaina o meaʻai e faʻamaopoopoina ai le gaioiga o le tino.

Talu ai o cheesesia o punavai autu ia o gaʻo ma pulu, faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻisuka, e tatau ona faatapulaaina lo latou faaaogaina.

E tatau ona faʻaaogā naʻo ni ituaiga eseese ma se aofaiga faatapulaaina (faatasi ai ma le fuaina o gaʻo i le aso), e manaʻomia foi ona e siaki pea le mea o loʻo i ai, fesili atu i le au faʻatau pe afai e le o faʻaalia i le oloa lava ia. E i ai ni tulaga e le fetaui le tuufaatasiga o mea nei ma le mea o loʻo taʻuina i luga o le afifi.

Na maitauina i luga atu o ituaiga uma o fuela e aofia ai le tele o le polotini, lea e tulaga ese ai lenei oloa i le maʻisuka. E mafai ona latou suia le faʻaaogaina o aano o manufasi po o isi oloa e matautia mo le maʻisuka.

Le maualuga ole aofaʻi o le porotini o loʻo maua i fulufulu:

  • "Cathdardar nonfat" - e aofia ai le 35 kalama o le protein i le 100 kalama o le oloa,
  • "Parmesan" ma le "Edam" - 25 kalama o le porotini,
  • "Cheshire" - o le selau kalama o le oloa e aofia ai 23 gramu o le porotini,
  • "Blue laʻau" - e aofia ai le 20 kalama o le porotini.


Ona o le i ai o lenei vailaau, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona matua faatapulaaina i latou lava i le faaaogaina o le tele o oloa. Carbohydrates e faʻavavevave le tuputupu ae i le malosi. Faatasi ai ma sefe, o le tulaga e sili atu le faigofie nai lo isi oloa gaosi, o la latou tuufaatasiga e le mitamita i se maualuga o mea o lenei mea.

O le vaega pito i maualuga o suauu tuai i le toetoe o vaimasi uma e le sili atu i le 3.5-4 g. O nei faailo e masani lava mo ituaiga eseese: "Poshekhonsky", "Dutch", "Swiss", "Altai". E le o iai ni meaʻai e gaosia ai le suamalie, e aofia ai: "Camembert", "Brie", "Tilsiter".

Lelei ma le maʻisuka ituaiga 2 o se 'oloa faʻapitoa' ona o le i ai o gaʻo i totonu. O tagata ei ai lenei ituaiga o suka suka mataʻituina le tele o le gaʻo latou te 'ai ma le aofaiga latou te' ai ia latou taumafataga i aso uma. Talu ai ona o faʻamaʻi ua faʻaaogaina i ni vaega laiti, faatasi ai ma le fuaina o gaʻo, o se vaega o isi oloa.

O ituaiga siliva o le suka e:

  • "Cheddar" ma "Munster" - e aofia ai le 30-32.5 kalama o le gaʻo.
  • "Rusia", "Roquefort", "Parmesan" - gaʻo gaʻo e le sili atu i le 28.5 kalama i le selau kalama o le oloa.
  • "Camembert", "Brie" - o nei ituaiga o faisuala suamalie e aofia ai le sili atu o le tele o meaʻai, ma gaʻo, o faailoga e le sili atu i le 23.5 kalama.


O le "Adygea cheese" e aofia ai le gaʻo maualalo - e le silia le 14.0 kalama.

Mea aoga aoga

I le faʻaopoopoga i vaega autu, o soʻo se pusa tele o isi mea aoga e fesoasoani i le faatumauina o le tulaga masani o le tino o le maʻisuka.

  1. Folafoni - o se vaega e tumau ai le paleni-o le paleni o le toto i le toto, o se vaega foi lea e fesoasoani i le fausia o ni ponaivi,
  2. Potassium - o se vaega e lagolagoina ai le mamafa o le toto i totonu o sela, ma aafia ai le mamafa o le vai o loo siomia ai le cell. Faatasi ai ma se faaitiitia o le inisalini, o le atinaeina o se hyperosmola coma e mafai, o le matafaioi autu i le atinaʻe lea e faia i le potassium ma sodium ions. O le mea lea, o le faʻaogaina o le sisi ma le maʻisuka lē pulea e le o fautuaina,
  3. Calcium - mafuaʻaga ona o lenei elemene eletise, ua fautuaina e faʻaaoga fualaau faisua mo tamaiti. O le kesi o se vaega taua o fausaga o ponaivi, ma i le taimi ao laiti e tatau ai ona 'ai se sisi ua lava.

E iai le tele o vitamini, o nisi o ia mea atonu e le o saofaga i le faʻatonutonuina o le insulin i le pancreas. E le gata i lea, o nei vaega e lagolagoina ai le gaioiga masani o na totoga e mafatia i le maʻisuka. Cheeses e aofia ai vitamini nei: B2-B12, A, C, E.

E fautuaina mai le anuesisi mo le faʻaaogaina o le maʻisuka, ae o la latou faʻaaoga e tatau ona pulea e le gata i le fomaʻi, ae o le tagata maʻi lava ia. O le gasegase o le faʻamaʻi ma le tupuga o faʻalavelave faʻalavelave faʻalagolago i lana matafaioi.

Tuua Lau Faamatalaga