Cholesterol 11 - o le a le mea e fai, e leaga?

I aso nei, o loʻo i ai i le lalolagi le tele o faafitauli tau le soifua maloloina O se tasi oi latou o le solia lea o le metabolism lipid. O le faailoga autu o lenei togafitiga ua manatu o se faateleina i le maualuga o lipids leaga i totonu o le toto, aemaise le cholesterol atoa. E mafai ona e iloa le hypercholesterolemia e ala ile pasia o se auiliiliga mo le cholesterol ma ona vaega, lea e taua o le lipid profile. E masani lava o le taunuʻuga o se suʻesuʻega e faʻavaivai - o loʻo faʻaalia ai le cholesterol 11 ma luga.

O le tele o le cholesterol i le tino e oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi, e faʻapupulaina ai le ono mafai ona tupu i faʻafitauli o le cerebrovascular ma le atherosclerosis. O se talaaga le lelei o le lipid e le o se faasalaga, e tatau loa ona e faia se taimi atofaina ma se fomaʻi, ona mulimuli mulimuli ai lea i ana fautuaga.

Cholesterol 11 - mea e fai

Cholesterol o le lipid lea e gaosia i totonu o le tino e le ate ma nisi o gutu o le endocrin. O lenei vailaʻau e tāua tele mo le faʻatinoga masani o le popole ma isi faʻaʻau tino o le tino o le tagata. Ae o le tele lava e sau mai fafo, faatasi ai ma meaai.

O le Hypercholesterolemia o se tulaga faʻaleagaina lea e sili ona taatele i alii. Aisea e mafua ai le faʻafeusuaiga alii e feagai ma le gasegase gaʻo gaʻo? E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o fafine o le gafa o le fanau ua maua le "puipuiga" mai le hypercholesterolemia.

O tamaʻitaʻi a le tamaʻitaʻi e maua ai mea faʻamalosi faʻamalosi e puipuia ai le cholesterol. Faatasi ai ma le amataina o le misa, o le gaioiga o le taʻavale e faasolosolo ina mou ese atu, lea e mafua ai le faʻafeusuaiga talafeagai i le gasegase lipid metabolism. O faʻamaʻi o le ate ma le tino o le endocrine e masani ona oʻo atu ai i le faʻalauteleina o le cholesterol.

O le tele o tagata gasegase ua latou iloaina 11-11.9 mmol / L i le lipid profile vave ona fesiligia le fesili: o le faateleina lenei o le oti ma o le a le mea e tatau ona faia i ai? Manaomia vave Vaʻai se fomaʻi, o ai o le a ia fautuaina ni suʻesuʻega faaopoopo, o le a fautuaina togafitiga lelei.

Ole taimi e iloa ai togafitiga ma fua faʻatatau e faasaʻo ai, o le a faaitiitia ai le ono tulai mai o taunuuga le lelei!

Le matautia ma taunuuga o le cholesterol maualuga

O le faateleina o le cholesterol o le toto e matautia ona o taunuuga le lelei mo le tino. O se faailoilo i luga o le 11 mmol / l o loʻo faʻaalia ai le amataina o atherosclerotic nodules i luga o le pito i totonu o vaʻa. Afai e leai se gaioiga e faia, o le faʻasalalauga o le faagasologa o le a amata i luga o le taimi, lea o le a oʻo atu ai i le atherosclerosis. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le faʻaitiitia o le lapoa o le lapisi lapisi ona o le tuʻuina atu o molelaʻau o le cholesterol i luga o ona puipui.

E mafai foʻi ona suia suiga faʻaleaga faʻaleaga:

  • faateleina le viscosity o le toto, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o se numera tele o fusi toto,
  • tiga i totonu o sooga, lea e fesootaʻi ma faʻafitauli pipisi i luga o le tala o le atherosclerotic stenosis o le aumaia o arteries,
  • vavalalata le lumena o le matelaina o maliu, vavalaʻau, lea e oʻo atu ai i faʻamaʻi o na totoga taua e pei o le fatu, faiʻai,
  • o le teuina o le tele o le cholesterol i luga o le toto o loʻo taʻitaʻia ai le tele o aʻafiaga o faʻafitauli o le cardiovascular o se natura o le natura.

I le taimi lava e tasi, o maualuga maualuga o suka ma le cholesterol i le toto e matua faateleina ai le ono tulai mai o taunuuga leaga. O le mea lea, faatasi ai ma le hypercholestemia, e fautuaina e fomaʻi le siakiina o le toto kulukose ina ia mafai ai ona iloa le maʻisuka i le taimi nei. O le mea e leaga ai, seia oʻo ina faʻaleagaina le atherosclerotic i le moega lapisi, e leʻo faaalia mai le cholesterol maualuga. Faailoa le faafitauli o le a fesoasoani i le suesuega faaletausaga o le lipid profile.

Soifua maloloina

Ina ia maua se taunuuga lelei, e tatau ona e lafoaia vave mea ua fai ma vaisu (tele ava malosi, ulaula tapaa), faatulaga lelei le faigamalo o le galuega ma malolo, ma faamautinoa se moe lelei mo se taimi umi. O mea faʻapitoa e maua ai se aoga aoga i le tele o cholesterol.

O meaai e tatau ona paleni. E tatau ona vavaeeseina atoa ia oloa e maua mai ai le "leaga" cholesterol (gaʻo gaʻo, fuluʻi malosi, palu, sausa, mea faʻafiafia ma le faaopoopoina o le margarine, pata). O le meaai e tatau ona aofia mai fualaau faisua ma fualaʻau, laau afu fou, cereals, leano o le aano (moa, toso, lapiti, povi).

O le taumafa o le Hypocholesterol e tatau ona ola i le olaga atoa, o lona uiga o le a tumau. O le ki i le faʻamautuina o le gaosiga o le gaʻo o se gaioiga faaletino, lea e tatau ona suia ai se olaga ola solo.

Vailaau faʻapitoa

I le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu, o le a le mafai ona ausia se faʻavavevave ma le faifaipea o le faʻaitiitia o le cholesterol. Ae o lo latou faʻaaoga tuusaʻo ma isi metotia o le faʻamautuina o le lipid metabolism e masani ona taʻitaʻia ai i se taunuuga lelei.

Ina ia faʻamaonia le faʻafefe o le lipid metabolism, o le seleni poʻo le popo o le propolis, o le linden broth, o le sisi-o loʻo pipiʻi le suauu, o le suāuʻu e masani ona ave. Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau masani, e fautuaina e talanoa i lau fomaʻi e uiga i lenei mea.

Faʻatau togafitiga

Faatasi ai ma meaʻai talafeagai ma le lava malosi faaletino, o le togafitiga o le hypercholesterolemia o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai vailaʻau faʻasaina o vailaʻau. A maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi, o statins (Atorvastatin, Simvakard, Atorex) poʻo fibrates (Fenofibrate ma isi) o loʻo faʻatulagaina. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona tupu tonu lava e tusa ai ma le penisione na faʻamatala e se fomaʻi. Afai e maua se lino atherosclerotic o le moega lapisi, e tatau ona saili le fesoasoani a se fomai tipitipi vascular.

Siʻitia o le cholesterol i le 11 - 11.9 mmol / l - o se "logo logo tele" mo le maʻi. Afai ole a le faʻaaogaina ni metotia e faʻamalo ai le tulaga faʻaleagaina, o le a le mafai ona faʻavauvau taunuuga. O le tuufaatasia o le togafitiga o le hypercholesterolemia e tau atu ai i se taunuuga vave lea o le a tumau mo se taimi umi lava pe a maua uma togafitiga faafomaʻi!

Cholesterol: faʻamatalaga lautele

Cholesterol o se vaega e sili ona taua o siama siaki, o se mea laititi mo le tuufaatasia o vitamini D, sex, ma isi hormones steroid. Sterol o loʻo salalau i totonu o toto totoʻa o tamaiti faatoa fananau mai, e fesoasoani i le atinaʻe masani o le tamaititi.

Filifili le maualuga o le Cholesterol ma le matua. E oʻo atu i le 25-30 tausaga le matua, e toetoe lava o le tutusa o mafaufauga o le sterol. Ona amata ai lea ona tuputupu ae i alii, ma i tamaitai, o le faateleina o le cholesterol e matauina mulimuli ane: i le maea ai o le amataga o le misa. O le mealilo o le tulafono o foliga o le gaioiga a le tino. Seia oʻo i le mutaaga o le faʻasologa, o hormones estrogen e puipuia ai o ia.

O le mea lea, e sili atu ona ono faʻamaʻi falemaʻi i le 11 mmol / L cholesterol. E tusa lava pe laiti, e le puipuia o latou tino mai aafiaga leaga o le sterol.

I le faaupuga "cholesterol" o lona uiga o le atoaga o mea o le suauu toto. E mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se lua: lelei, cholesterol leaga. O le maualuga o le faʻamuamua o le muamua e faʻateleina ai le faʻavaeina o pusa cholesterol, ma le lona lua e puipuia ai le atinaʻeina o tupe teu.

Laulau. Tulaga masani o le cholesterol mo tamaitai ma alii o vaitausaga eseese.

O atherosclerotic plate e le lamatia i le amataga o le atinaʻe. Latou te le faʻalavelave i le faʻaitiitia o le tafe toto i totonu o vaa. Ae ui i lea, o le tuputupu aʻe o tupe teu e tuʻuina mai ma le faʻaitiʻitia o le lumenia o laʻau, ma mulimuli ane - e ala i lo latou poloka. O le toto e le o toe maua ai ni masini e lava le tele o le okesene. O se tulaga ua taʻua o le ischemia e atiina ae.. O le tuputupu ae o le kapaila o le cholesterol e mafai ona o faatasi ma lona vavae ese. O lenei mea lilo ua liua i totonu o se mea faʻapipiʻi, faʻapipiʻiina o le aluga.

O faʻafitauli sili ona taatele o le atherosclerosis o le faʻaleagaina o le myocardial, stroke. O le fatu ma le faiʻai ei ai ni faʻatulagaga faʻavae, o loʻo faʻaogaina ai mea e sili ona vaivai i le atiaʻe o le atherosclerosis. O le mea e leaga ai, latou te fai mai le tele o ola i tausaga uma.

Aisea ua tuputupu ae ai le cholesterol tele?

Cholesterol 11 mmol / L o se faailo mataʻutia e atagia ai le ogaoga o le solia o le gaʻo gaʻo. E tele mafuaʻaga e faʻatupulaia ai le maualuga o le sterol:

  • ava malosi
  • ulaula
  • leai se gaoioiga faaletino,
  • mamafa tele
  • maʻisuka malosi
  • toesea o le toto,
  • toilalo faaletonu
  • aʻafiaga o le cholesterol metabolism (aiga hétéro-homozygous hypercholesterolemia),
  • faʻamaʻi o le ate, vaʻaia biliary.

I tupulaga talavou, o mafuaʻaga autu o ia ituaiga cholesterol maualuga e mafai ona avea ma faʻamaʻi tino poʻo le maʻisuka. O se tasi o mafuaʻaga talafeagai o se sauniuniga le saʻo mo le auʻiliʻiliga. O meaai mama e le tatau ona faʻaleagaina i le afiafi o le sampling samples. 12 itula aʻo leʻi faia se suʻega, e tatau ona e teena meaʻai, ia inu vai. E faasaina le ulaula, faaletino, ma le mafaufau i luma o le toto sampling.

O tagata matutua, o le latou cholesterol e sili atu ma le 11, e tele lava ina maua i le gasegase o gasegase tumau, taʻitaʻia se olaga ola pea, taumafa i meaʻai, ulaula, ma le ava malosi.

Togafitiga uiga

Cholesterol 11: mea e fai. Muamua, aua e te popole. O le mea moni, o sea faailo e tupu i ni faafitauli ogaoga. O se maualuga maualuga o le sterol i tagata mamaʻi e masani lava ona o faatasi ma le atherosclerosis atiaʻe. I le taimi o le suʻega, o paʻu o loʻo maua i luga o le puipui o le vaa, faʻafefete i se vaega poʻo le atoa atoa foi o le lumenia o laʻau.

Faʻalagolago i le tikeri o le atiaʻe o le atherosclerosis, o le soifua maloloina o le tagata maʻi, e filifilia e le fomaʻi se togafitiga faʻapitoa poʻo togafitiga. O togafitiga faasao e aofia ai le tofiaina o vailaʻau e maualalo ai le cholesterol, faʻamaonia le toto maualuga, puipuia le toto toto, pipili toto, ma faʻaleleia meaʻai.

O le masani masani o tulaga o le cholesterol e masani lava ona ausia e ala i le tofiaina o fuainumera. O fualaau nei e puipuia ai le gaosiga o le hepatic o le sterol. O isi faʻamaʻi faʻamaulalo o le lipid-e faʻamalosia ai le aʻafiaga o statine pe faʻaaogaina pe a fai o le tagata maʻi ua faʻasaina i latou. O mea e sili ona taatele o fibrates, o le iniseti o le absorption o le cholesterol, o le bile acids.

O le puipuia o le toto coagulation, thrombosis, o le tagata maʻi ua faatonuina warfarin, aspirin poo a latou analogues. O le faʻaitiitia o le viscosity toto e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli na mafua mai i le thrombosis vascular.

O togafitiga faʻapitoa e na o le pau lea o le auala e mafai ai e oe ona faʻaumatia ia le itiiti ifo ma le tasi o pepa o le cholesterol. I faʻalavelave faʻafuaseʻi, masani lava i le faʻaleagaina o le myocardial, o se taotoga e aveese ai tupe teu e vave ona faia. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa tau taotoga e fautuaina ai le faʻamautuina o le soifua maloloina o le maʻi. O le tagata gasegase e maua se togafitiga faʻafomaʻi, lea e saunia ai le tino o le tagata mo taotoga.

O se faʻamausaliga mafuaʻaga i togafitiga, togafitiga faʻafesoʻotaʻi o togafitiga e mafai ona ausia pe afai e amata ona 'ai le tagata maʻi, faʻaumatia amioga leaga. Taiala faavae o taumafataga e faʻaitiitia ai cholesterol:

  • Faʻalēaogāina gaʻo. O nei lipids o loʻo maua i meaʻai gaosi e aofia ai gaʻo gaosia o fualaʻau. Meaʻai, masi, meaʻai, margarini, meaʻai vave o nisi o mea taumafa atonu e aofia ai gaʻo susu. Ina ia mautinoa e leai ni lipids leaga, matou te fautua atu ia e suesue i le afifiina o oloa uma aʻo leʻi faʻatau.
  • Faatapulaʻaina le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo. Ofagafusu, puaa, kulimi, sisi gaʻo, sisi, pama, popo niu, meaai falai, meaʻai vave - e tele faʻamaʻi leaga. Faʻatasi ae o mea mulimuli e lua e le tatau ona faʻaesea mai le taumafataga. Ae e fautuaina e 'aina ia meaʻai i sina taimi, tele taimi / vaiaso,
  • Fualaau faisua, fualaau 'aina, cereals, legumes - o le faavae o le taumafataga. O nei meaʻai uma e aofia ai le tele o fiber, vitamini, minerale, faʻapea foʻi isi mea faʻalaiolosi. Ua faʻamaonia mai o tagata e 'ai le fiber e maualalo le maualuga o le cholesterol. I le avea ai o se punavai faaopoopo o le fiva, e mafai ona e 'aina se sipuni sipuni o paranesi i aso uma,
  • O punaoa ole gaʻo omega-3 e tatau ona tuʻuina atu i luga o le laulau. O iʻa ia, pala, almonds, flax fatu, chia. Latou te faʻaleleia le tulaga o le fatu muso, faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga,
  • Tele punaoa o gaʻo fualaʻau. O ituaiga o suauu, nusi, fatu o ni punavai sili ona lelei o gaʻo le lelei. O ia lipids e le oʻo i le atherosclerosis.

I le faaopoopo atu i le faasaʻoina o meaʻai, e taua le toe iloiloina o lou olaga. E mafai ona e amata suia i le faʻatulagaina o le mamafa, faʻateleina lou gaioiga faaletino. O le faʻaaogaina o nei mea e lua e mafai ona maua ai se faʻaitiitiga taua o le faʻamalosia o le cholesterol.

E tatau i tagata ulaula ona tuʻu le sikaleti. O vaega o tapaa tapaa e afaina tele ai le soifua maloloina o toto toto, e matua faateleina ai le maualuga o le sterol. O le ava malosi o se isi vaisu e vaeluaina. Ole taimi masani, o gaʻo tele o le ava e faaleagaina ai le fausaga o le ate, o mea taugata, ma faʻaosooso ai le faateleina o le cholesterol.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Le matautia o le cholesterol maualuga

O le lipid e fai i totonu o le ate, gland ma le intestines - cholesterol, o se mea talafeagai mo le galue masani o le faiʻai. Ae, o le sili atu o lenei gaʻo-pei o le tino i totonu o le toto e mafua ai lona faaputuputu i luga o puipui o le toto toto. Lea e taʻitaʻia ai le fausiaina o paʻu.

O lapoa lapoa e mafai ona puipuia atoatoa le tafe o le toto e ala i le verombosis, o le fatu fatu poʻo le stroke. O se tulaga maualuga lenei.

Le matautia o le cholesterol maualuga

Cholesterol o se lipid, pe, i ni upu faigofie, gaʻo. O lenei mea vevela meaʻai e taua tele mo soʻo se mea ola, aua e manaʻomia ai se vaega o le digestive, hematopoietic, respiratory system.

O se vaega taua o le cholesterol e maua i le ate, ma e na o le 20 pasene o lipids e ulu atu i le tino e ala i meaai. Lipoproteins e felauaiga ai le cholesterol i le plasma toto, mai le mea e tufatufa atu ai le vailaau i le tino atoa.

Afai o le faateleina o le cholesterol e ulufale i totonu o le toto ma o lona uiga e sili atu nai lo le 11.5 mmol / l, e amata ona feagai le tino ma le gaosia o lipoproteins malolosi. O se taunuuga o le faaputuputuina o elemene leaga, o atherosclerotic plaques e faia i totonu o toto; o lenei tulaga e matua lamatia tele mo le maʻisuka.

Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e 'ai lelei ma faʻaauau ona suʻe toto.

Normal cholesterol

E i ai le fua masani o le aofaiga o le cholesterol mo soo se matua ma le itupa, o le 5 mmol / lita. I le taimi nei, o faʻamaoniga e mafai ona faʻalagolago i mea taua e tatau ona gauai i ai le fomaʻi.

E tusa ai ma fuainumera, i le matua, o le maualuga o lipids leaga e mafai ona faateleina, ma mafai ona faʻaitiitia le lipids lelei.

I le oʻo atu i le 50-60 tausaga i alii, o nisi taimi e faʻaititia ai le faʻaitiitia o le mafaufau i le cholesterol.

I tamaitai, o le faailoga e sili atu nai lo le fuainumera o fuainumera, ae o le hormones sex sexes ua i ai se aafiaga e puipuia ai le puipuiga, lea e taofia ai le pala o mea leaga i luga o puipui o toto toto.

E aofia ai i tamaitai, o le fua masani masani e siitia i le taimi o le maitaga.E mafua lenei mea ona o suiga o le hormonal, ae o le cholesterol e avea o se vaega taua mo le fausiaina ma le atinaʻe o le tamaititi.

O faʻamaʻi e ono faʻaosofia ai le maualuga. Aemaise lava, faatasi ai ma le hypothyroidism ona o le le lava o hormones, o le hypercholesterolemia e matauina.

Faatasi ai ma le amataga o le vaitau malulu, o le toʻatele o tagata e masani ona maua le fesuiaiga o le 2-4 pasene, lea e taua le mafaufau.

I vaega eseese o le faasolosolo malie i tamaitai, o suiga o le cholesterol e sui.

E le gata i lea, aua nei galo e uiga i ituaiga uiga ese o le tino. O lea, i Asians, o le maualuga o le lipids e sili atu le maualuga nai lo tagata Europa.

O le Cholesterol e tulaʻi mai pe a maʻi se tagata maʻi, faʻamaʻi fatugaʻo ma le ate, maʻi pancreatitis, siaki o Girke, oona, maʻi o le maʻisuka, gout. O le tulaga atonu e sili atu le leaga i le faʻaaogaina o le ava malosi ma se faʻasologa o togafitiga.

I le taimi o le suʻega o le toto, e siakiina ai e le fomaʻi siaki faʻamaʻi. I se tagata soifua maloloina, o lenei maualuga e 2 mmol / lita. O se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga atonu o lona uiga e manaʻomia togafitiga.

Hypercholesterolemia i le maʻisuka

Afai, e tusa ai ma iuga o le auʻiliʻiliga, o faʻamatalaga o le cholesterol leaga e 11.6-11.7 mmol / lita, o le a le uiga o lenei mea? Muamua lava, e tatau ona e mautinoa le faʻamaoni o taunuuga, aemaise lava pe afai o ia faʻagata o loʻo maua i tupulaga talavou.

Ina ia mautinoa lelei fua, e faia se suʻega toto i luga o se manava gaogao. Tetee e 'ai e tatau ona 12 itula aʻo leʻi asiasi i le falemaʻi. Ina ia faʻaleleia le tulaga, e tatau ona e toe faʻaleleia au mea taumafa ma amata ona e mulimulitaʻi i se meaʻai maloloina, ma mafaufau i fautuaga a se fomaʻi.

A maeʻa le ono masina, e toe faia se suʻega toto, pe afai o loʻo iai pea faʻamaumauga, o vailaʻau e faʻamaonia. E ono masina mulimuli ane, e tatau ona e faia se suʻesuʻega o le cholesterol.

E taua le malamalama o le maualuga maualuga o le lipids leaga i totonu o le toto e mafai ona afaina. O le mea lea, e tatau ona suʻe vave fesoasoani faafomaʻi pe a oʻo mai uluaʻi masalosaloga masalosalo.

  1. Talu ai ona o le vavalalata o gaʻo o le fatu, o le maʻi o le angina pectoris.
  2. I totonu o vaʻa pito i lalo, faʻaitiitia le toto toto, o lea e masani ona lagona ai e le tagata le tiga i ona vae.
  3. I luga o le paʻu o le mata, e mafai ona e mauaina le tele o fasi lanu samasama.

O le mafuaʻaga autu o le faʻafitauli o le tino, o le lē paleni, aua o le cholesterol leaga e masani ona ulu atu i totonu o le tino e ala i taumafa leaga. E le gata i lea, o togafitiga faʻapitoa e atiina ae i le tele o meaola, o se olaga faʻalauiloa ma le le taua. I le ulaula ma le ava malosi, o le cholesterol levels e masani ona siitia.

O le i ai o le maʻisuka, o le gaʻo ma le ate, o le toroid, ole maualuga o faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi e aafia ai le lipid level.

Totoga togafitiga

O le togafitiga o faʻamaʻi e mafua ai le faateleina o le faʻamalosia o le cholesterol e faʻatinoina e fomaʻi, cardiologists, neurologists, ma fomai tipitipi. Ina ia iloa le mafuaaga tonu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi togafitiga o le a faia le suʻega, suʻe suʻega o le toto ma tuʻuina atu se faʻamatalaga i se fomai sili ona faapitoa.

E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi leaga e ala i le matauina o se meaʻai maloloina. O ipu suamalie, aano o manufasi, meaʻai, saisi, ulaula, palu, semolina, tipu lanu meamata e le aofia ai le taumafa. Ae, o le tagata maʻi e tatau ona 'ai fualaau faisua, fualaau aina, cereals, meaʻai gaʻo susu, ma aano o meaʻai.

O vailaʻau faʻapitoa e ofoina atu lelei, maua ai ni iloiloga lelei, o fua mo le faʻamamāina o le tino o mea leaga ma le faʻaaogaina o faʻamalologa faʻaleaga.

  • O le faʻasolosolo Propolis e faʻi tolu taimi i le aso, tasi sipuni 30 minute ao leʻi faia se taumafataga. O le togafitiga e le itiiti ifo i le fa masina.
  • O le seleseleina o seleni seleseleina e kuka mo le tolu minute, e faʻaaogaina i fatu sesame ma sasaa mai i sina vaega o le suauu olive. O sea togafitiga e fautuaina ina ia kukaina i isi aso uma.
  • O fasi keke ololūlū ma liligi le sua o le lemoni i le ratio 1 e oo i le 5. E faʻafefiloi le paluga na maua mo aso e tolu. Inu le vailaʻau i le aso 309 minute aʻo leʻi 'aina le tasi teaspoon.

I le le maua o ni uiga lelei, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina fualaau. O fualaau faʻatau e pei o Tricor, Simvor, Ariescor, Atomax, Tevastor, Akorta e faʻafaigofie le faiga o meaola i totonu o le tino ma faʻamamaina toto toto mai atherosclerotic plate.

O mafuaʻaga ma taunuuga o maualuga maualuga o le LDL o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Mafuaaga o le toto maualuga o le cholesterol

O le tausisia o meaai talafeagai e le faʻamautinoa ai e le faateleina le cholesterol, talu ai na o le luasefululima pasene o le lipid e ulu atu i le tino ma meaai. O le 75% totoe o loʻo gaosia e totoga i totonu.

O le aʻa autū e gafa ma le gaosia o gaʻo susu o le ate. O le mea lea, o le solia o le ate e mafua ai le faateleina o le lipine gaʻo. O lenei lipid ma lauolaola o loʻo maua mai, ae i laʻititi tele.
E mafai ona mafaufau o se taumafa lelei e le afaina ai le tele o le cholesterol i le toto, ae e tatau ona togafitia le ate? E le saʻo lenei mea.

O le mafuaaga lona lua e taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le alu malie o le lipid mai le tino. Afai e te 'ai meaai e maua i meaʻai gaʻo e faigata ona faʻamavae i totonu o le manava ma le susu i aso uma, e le mafai e le tino ona taulimaina le avega ma e leai se taimi e faʻatautaia ai calorie sau. I le iuga - cholesterol 11, ma o le fesili o le a le mea e fai?

Faaiuga - mo se tulaga masani o le cholesterol, e te manaʻomia ni tulaga faavae se tolu - meaʻai talafeagai, faamalositino ma se ate ole soifua maloloina.

E i ai le tele o mafuaʻaga e mafua ai foliga o papa i puipui o toto:

  • O se olaga le taua i le galuega ma i le fale,
  • O le ulaula e fesoasoani e faʻaitiitia ai le malosi o puipui o toto toto, o se taunuuga - faafitauli o le faʻamalositino ma le fuluina o toto toto,
  • O le taumafaina o le ava malosi i le tele o mea ma e masani foi ona mafua ai se suiga tele i tulaga o le cholesterol - o se pa'ū mataʻutia po o se malosi malosi,
  • O se mafutaga tuusaʻo e matauina i le va o le maualuga o soʻo se tikeri ma lipid levels.

O le otootoina o mea uma o loʻo taʻua i luga, tatou te manatu ai o le olaga sese e mafua ai faʻafitauli o le cardiovascular and circulatory system, le vave faʻapipiʻiina o pusa.

O le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi tele e faʻaosoosoina ai foi le maualuga o le cholesterol:

  1. O le maʻi suka
  2. Faʻalētonu o lou toʻalua, faʻavalea o le tino,
  3. Faʻasalaga o Renal
  4. Faʻasologa o maʻi ate.

Faatasi ai ma se faʻateleina o le cholesterol, e tatau lava ona e faia se suʻega atoa, aua o le faailoga muamua lea o se maʻi tuga. Cholesterol 11 e matele pe afai e te le amanaiaina lenei maualuga maualuga.

Faʻailoga Sini

Ina ia iloa pe o le a le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto e mafai ona faia naʻo le auala suesue (suega o le toto). O faʻamaoniga e aliali mai pe afai ua maeʻa ona tuʻuina atu i le atherosclerosis.

Faailoga o le vashepes atherosclerosis:

  • Lueina o puipui o toto toto ma le faia o ni paʻu o le toto, lea e mafai ona mafua ai le paʻu,
  • Angina pectoris,
  • O le mea lea, o se poloka e poloka ai le aluga, mafua ai le thrombosis,
  • Talu ai ona o le tafe toto, ua i ai vaivaiga ma tiga i vae,
  • Lapoʻa samasama lē fiafia e aliali mai i mata.

Cholesterol 11, o le a le mea e fai? Muamua lava, aua e te fefe, ae vave ona e faʻatalanoaina se fomaʻi o le a ia faia se suʻesuʻega atoa e saili ai mafuaʻaga mo le faateleina o le cholesterol.

Vailaau

E ono vave faʻaitiitia le tulaga lamatia o lipids ma metotia faafomaʻi, aemaise lava. Afai o le faailo e 11 pe sili atu, i le fua faatatau e 3.6 i le 7.8 mmol / L, o le natura masani o lipids e tatau ona fetuunai.

O fualaau uma e maualalo ai le cholesterol e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le metabolism i le tino, tele gaʻo. O mea autu autu o nei fualaau oona e faʻamaoni, simvastatin, rosuvastatin poʻo le atorvastatin.

I le kulupu o vailaau faʻasaina e faʻamautuina ai le gaʻo gaʻo e aofia ai - Atomax, Simvor, Akorta, Ariescore.

Cholesterol e masani - 15 tulafono faavae

O le usitaia o nei tulafono faigofie, o le a le i ai lava se fesili - cholesterol 11, mea e fai:

  • Tatou te 'aina sina mea itiiti, ae masani lava. O se taumafataga o meaai e tatau ona fetaui i totonu o lou alofilima,
  • O le lelei i le taumafataga o loʻo tuʻuina atu i fualaau 'aina, nati, iʻa,
  • Tatou te vavae ese gaʻo mamafa, sili atu le faʻamamaina - olive olive, olive, iʻa,
  • Matou te vaʻavaʻavaʻaʻi gaʻo meaʻai, matou te tuʻu ai gaʻo gaʻo aoga - cereals ma le araisa, cereals, legumes,
  • Ava o iʻa (Omega 3) - manumalo i le atherosclerosis,
  • Matou te amataina le aso ma le falaologa
  • Le tele o nuts, suamalie ma eseese,
  • O le soifua maloloina o loo agai i luga. O le savali e manaʻomia mo le itiiti ifo ma le 30 minute i le aso, o le sili atu foi lena
  • Matou te 'ai na o le fale, matou te vavaeeseina vave meaai vave,
  • Faʻaititia le kofe i le 1 ipu i le aso,
  • Fiafia i mea fou, meaai faanatura, leai ni faʻasao,
  • Laei lelei, i le malulu, o vaʻa toto e feagai ma faʻalavelave matuia,
  • O le moe maloloina lelei o le ki lea i le leai o ni pa,
  • Mataʻituina le mamafa
  • Faʻitasi i le ono masina, siaki le maualuga o lenei lipid lipid unpredictable.

Ole maualuga ole cholesterol 11 e afaina pe afai e te le amanaʻia le faailo a le tino mo se fesoasoani ma faaauau pea ona e taitaia se olaga fiafia ae le lelei.

Fausia le index cholesterol i le 11 - o le a le uiga?

O le faʻamatalaga o le hypercholesterolemia i le amataga o le atinaʻe e le manuia mo le toatele, e masani lava ona iloa i taimi o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega o fale suʻesuʻe.

O le faateleina o le index cholesterol e le afaina, ma o faailoga muamua o le hyperlipidemia e amata ona aliali mai i le maualuga o le cholesterol, faatasi ai ma le alualu i luma o le atherosclerosis.

O le maualuga o le cholesterol index e masani lava ona iloa i le vaega lona lua ma le tolu o le atiaʻe o le atherosclerosis. I lenei laasaga, o le maʻi ua i ai se faʻamaoniga faʻapitoa.

I le vaega lona tolu o le fausiaina o le sclerosis, o le cholesterol plaque e maualuga i le kononium, ma o le plaque ua avea ma mea faigata ma le faigata.

E le gata i lea, e mafai ona tupu le toto i totonu o le paʻu o vaʻavaʻa o vaa, ma tapunia le moli o le toto, lea e faʻagesegeseina ai le toto ma mafua ai le le lava o okeni okesene.

Selisini o gaʻo o totoga i totonu, le lava le tele o meaʻai ma le okesene ile toto plasma, lagona le hypoxia.

I lenei laasaga, o le atinaʻeina o le faʻasologa i luga o le toto e matautia, lea e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le tino o le gaʻo ua afaina ona o le maeʻa o le faʻamaligiina o le toto i totonu..

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o laʻau autu e tuʻuina atu ai le toto i pito pito i lalo, e mafai ona tupu ai le gangrene i lena vae, lea na totoe e aunoa ma le toto.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi o le matelaina o maliu, faʻaogaina o le myocardial, ma le faʻaaogaina o le brachiocephalic ma garotid arteries, faʻataunuʻu o le myocardial ischemic.

Faailoga o le Faʻaleleia

O faʻamaoniga o le faʻateleina o le numera o le cholesterol i le 11.0 mmol / lita ua amata ona faʻaalia e le gata i le setete o le soifua maloloina, ae na faʻaalia foi ile tulaga faaletino:

  • Lanu o se lanu lanu samasama i luga o laumata o le totoga o le tino ma le fulufulu lanu i luga o le pu
  • Xanthomas i luga o tulivae ma tulivae, i luga o maso vavae, i tamatamailima,
  • Aofaʻi vaivai o le tino.

E le gata i lea, faatasi ai ma le lisi o le lipid o le 11, o se faʻaaliga iloga o le alualu i luma o le atherosclerosis o gaʻo tetele eseese i le toto ua leva ona tupu:

  • Faʻamataʻu i le vailicis aortic - o faʻamaoniga i foliga o le malosi o le sternum ma le ogaoga o tiga oi ai. O lenei tiga e mafai ona tuʻuina atu i pito i luga, i le ua, tua ma le manava,
  • Faʻasolosolo i luga o le ulutala - o le tiga i totonu o le loto. O le malosi o le tiga e eseese - mai laʻititi i le ogaoga. O le le lava o le manava e iloa ai ia lava, e tusa lava pe taoto i lalo, ogaina pectoris ma faateleina le toto,
  • Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o sclerosis o le cerebral ma gaʻo autu, lea e tuʻuina atu ai le toto i vaega o le faiʻai, o loʻo i ai le faʻalavelave i le gaioiga e le gata o vaʻa o le faiʻai, ae faʻapea foʻi ma lela o le faiʻai. O faʻauiga o faailo - o le vevela tele i le ulu, popole ma le faʻavevesi, faʻapea foi le faʻalavelave moe. Faʻatasi ai ma le hypoxia o le tino faila, o le faʻaitiitia o le lelei o le mafaufau ma le atamai
  • Faʻatasi ma le sclerosis i pito i lalo, o le tiga e foliga mai i le pito i lalo, e tusa lava pe a maeʻa se taimi puupuu, faʻamalositino le faʻavevesi, faʻaitiitia le vevela i le vae ua afaina, le atinaʻeina ole maʻi pipisi ile vae.
Aofaʻi vaivai o le tino

Faatasi ai ma nei faailoga, e matua faanatinati le pasia o le siama o le cholesterol e ala i le metotia o suʻesuʻega o meaola oona ma amata togafitiga.

Pe a faailoa mai mafuaaga mo le faateleina o le numera o le cholesterol i le 11, e tatau ona malamalama e na o le 20.0% o lipids e ulu atu i le tino e ala i meaai paleni - o le cholesterol lenei, ma o le 80.0% o lipids o loo gaosia e le tino - o le cholesterol pito i tua.

Mo lenei mafuaʻaga, e leai se faʻamautinoaga e mafai e le taumafa o le hypocholesterol ona faʻaolaina le tino mai i le maualuga o le cholesterol maualuga 11 ma oʻo ai i le 15 mmol / l.

O le mafuaaga autu o le maualuga o le cholesterol maualuga o togafitiga faʻale-tino, lea o loʻo i ai se faʻateleina o le faʻasologa o lipine molelaiti:

  • Lafoaʻi o le ate ate. O le mafuaʻaga o le toilalo e mafai ona avea ma le fiva siasi i totonu o siama, faapea foi ma le cirrhosis o le ate. E le mafai foi ona tupu mai le faaletonu mai le le paleni, pe a oʻo mai se tino tele o le cholesterol e maualalo le tino, ma o le meaʻai e leai se taimi e faʻaaogaina ai, e faʻaitiitia ai le palapeti lipid, ma maua ai fualaʻau o le cholesterol saoloto i le plasma toto,
  • Le faʻaleagaina o siama faʻalauiloa, lea e mafua ona o faʻafitauli faʻaleaganuʻu. O sela o le okeni endocrine e amata amata ona maua mai fualaʻau o le cholesterol e faʻamaopoopo ai hormones o le tino,
  • Faʻataʻitaʻiina o maʻi suka. Faʻasalaga i le endocrin system ma le le lelei o le thyroid ma le pancreas, i le faaopoopo atu i le maualuga o le kulukose, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o molemoa o le cholesterol,
  • O le mafuaʻaga e mafai ona avea ma maʻi faʻapitoa. Faatasi ai ma le mamafa o le mamafa o le mamafa, ua amata ona galue eseese ia suauu o le ate, ou te faʻapipiʻi atili ma sili atu fualaʻau o le cholesterol, ma le lipids mai le tino o le ulu e ulu i le toto, faʻapupulaina le lipid indice i le 11.0 mmol / l ma le maualuga. Naʻo le faʻaitiitia o le mamafa o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia i le maualuga o molelaʻau lipid,
  • Le atinaʻeina o le faʻaleleia o le fale i totonu o le tino. Mo le tuputupu ae o sela o le kanesa, latou te manaomia le cholesterol, o lea na amata ai ona galue malosi uma gaioiga o le cholesterol ma le tele o le cholesterol i le toto plasma, ma siitia le lipid i le 11 ma luga atu.
Lafoaʻi o le ate ate

Pasili le fesoasoani suka i le initaneti

  • Faatasi ai ma se mea le talafeagai ma le le paleni taumafa ma le tele o le taumafaina o meaʻai gaʻo, lipine e faateleina i le 11.0 mmol / l ma le maualuga. E le gata i lea, o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo, o le autu autu o le cholesterol i luga aʻe o le 11, e atiina ae mai le le paleni o meaai
  • Natura o Nicotine - e oʻo atu ai i le solia o le paleni o le lipid ma le amio saʻo o le methiolum, lea e taʻitaʻia uma ai le faʻavaeina o laʻau cholesterol ma le atinaʻeina o le sclerosis,
  • Faʻalagolago i le ava malosi - e avea ma mafuaʻaga o le tafe toto ma pathoces i totonu o le ate, o loʻo fesoasoani i se faʻatelega sili atu o molelaʻau cholesterol,
  • O le faʻagasolo ile maʻi e faʻaitiitia ai le taamilosaga ma le saoasaoa o le toto i totonu o le toto ma faʻavaivai i totonu o le toto. I le toto malulu, o le faaputuputuina o fualaʻau o le cholesterol e tupu, ma o le toto foi e mafiafia ma e ono mafua ai le thrombosis o gaʻo autu.

I le faaopoopo atu, e tusa lava po o le a le tagata, ei ai mafuaʻaga nei:

  • Sini o le tagata maʻi - i totonu o tane, hypercholesterolemia ma se faasino igoa o le 11 ma le maualuga e atiae atili i taimi uma nai lo tamaitai,
  • O le tausaga o le tagata maʻi - ma le matua, o le fua o le lipids i tane e tulaʻi mai, ma a maeʻa le aso fanau lona 60 ona amata faʻaitiitia. I se fafine, i se isi itu, aʻo leʻi faia le misa, e tutusa lava le cholesterol i le toetoe lava o le matua, pe a maeʻa le misaopaʻa, e amata ona tulaʻi le maualuga,
  • Vaʻaia vailaʻau i le maualuga o le cholesterol.
I le faailoga muamua o le maualuga o le cholesterol maualuga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se cardiologist e suʻesuʻe ma suʻesuʻeina se igoa o le lipid.e aofia i le ↑

Faʻatau togafitiga

Faatasi ai ma ia maualuga maualuga, o taumafa paleni taumafa faatasi ma gaoioiga faaletino e le mafai ona faaitiitia ai le cholesterol mai le 11.0 i le masani. Faatasi ai ma ia cholesterol, o le togafitiga e talafeagai, ma o le meaai e tatau ona o faatasi ma ia.

E le gata i lea, aua nei galo e uiga i avega talafeagai i le taimi o togafitiga ma le teena mai amioga leaga e faia i luga o le tino - ulaula ma le ava malosi.

O fualaau mo le togafitiga o le hypercholesterolemia ma se faasino igoa o le 11 ua faatonuina taitoatasi:

Vaʻa vailaʻauIgoa o vailaau
Faʻailoga o le talo· Cholesterol,
· Mea uila.
FitiFufibrate
· Bezafibrat,
Faʻamaonia
TulafonoAtorvastatin
Lovastatin
Rosuvastatin
Niacin - Vitamin PPNiacin

O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le gaioiga o le ate i le gaosiga o le cholesterol, lea e faʻaitiitia ai le cholesterol atoa mai le 11.0 mmol / L i le masani ma togafitia ai le hypercholesterolemia ma le atherosclerosis.

I le togafitiga o fualaau faasaina, e tatau ona mataʻituina pea le paleni o le lipid e faaaoga ai le biochemistry ma se fusi o le lipid.

E tusa lava pe maeʻa le faʻamalositisi, e tatau ona faʻaauauina pea meaai paleni-calorie:

  • Meaʻai - o le faʻaaogaina lea o mea maualalo o le cholesterol ma se vaega itiiti ole gaʻo meaʻai (aano o manu e tatau ona maualalo-gaʻo, lapiti, moa, ma meaʻai susu - nonfat). O le lisi e tatau ona i ai le aofaʻi maualuga o fualaau aina faanatura fou, greens garden and fruits, faapea foʻi ma cereals mai fua o le cereal ma fuālaʻau fuālaʻau. Faʻailoa le iʻa gaʻo ma omega-3s ma nati, o loʻo aofia ai foi gaʻo susu gaʻo, i totonu o le taumafataga. Salts e leai - 2 kalama. Ave le taumafa a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso. E faasaina le kukaina o meaʻai e ala ile uʻuina ole suāuʻu, e tatau ile kuka, vaʻa, ma le kuka poʻo le tao.

Puipuiga

  • Meaʻai
  • O le faʻaaogaina o kapaila suauʻu iʻa (Omega-3),
  • Gaoioiga faaletino e le itiiti ifo ma le 30 minute i aso uma - e mafai ona avea ma toleniga i taaloga, vasega i le falemaalo ma le vaitaele, poʻo le savali ma le uila,
  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai vave,
  • Teu e le silia le 1 ipu i le aso,
  • Maitau le faiga o galuega ma le moe,
  • Aua le ulaula pe faʻaaogaina le ava malosi,
  • Soʻo se 6 masina e faia ai se suʻega masani ma le suʻesuʻeina o siama ma lipine lipid.

E faʻapefea ona faʻaititia le cholesterol - mea e tatau ona e faia

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

Cholesterol o se mea-gaʻo e pei o se vaega o membranes o faʻalapotopotoga uma o le tino. O le le lava o le Cholesterol e le manaʻomia mo tagata, ae o lona sili atu ua manatu e lamatia i le soifua maloloina. Sei o tatou mafaufau atili i mea e fai i le maualuga o le cholesterol, o le a le mea e fai i lenei tulaga.

O afea e amata faʻaitiitia ai le cholesterol?

O le maualuga o le cholesterol maualuga i fafine ma alii e mafai ona faʻaalia i le pasia o suʻega a le falemaʻi. O le a latou faʻaalia le maualuga o le maualuga o le cholesterol ma le vavae ese mai le masani.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le o tagata uma e malamalama lelei pe o le a le cholesterol ma pe faʻafefea ona matautia. E taua le malamalama o le maualuga o le cholesterol e taʻitaʻia ai le tuʻuina o paʻu i luga o puipui o toto toto, lea e fesoasoani i le vavalalata o latou lumena. O se taunuuga o lenei mea, e mafai e se tagata ona aafia i faʻamaʻi nei:

  1. O le tui toto o se ipu, o le a mafua ai le faʻaleagaina o le myocardial poʻo le stroke.
  2. Aoric anerysm.
  3. Atherosclerosis o le aorta.
  4. Ole maualuga ole totoga (faʻaauau ona osooso).
  5. Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi.
  6. Faʻasologa o le faalēaogā taimi.
  7. Angina pectoris.
  8. Faatasi ai ma le faʻamalosi o vaʻa o le faiʻai, o se tagata e atiina ae se gasegase o le cerebrovascular gasegase.
  9. A aʻafia le atherosclerosis i vaʻa pito i lalo, e mafai e le tagata ona oʻo i le tiga o le vae, le lelei. I mataupu sili atu ona ogaoga, o loʻo tupu aʻe ai le thrombosis vascular, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le manaʻomia mo le vavaeʻeseina.
  10. O le faʻaitiitia o le faʻasaina ma le le atoatoa i tagata o se taunuuga tuusaʻo o le faʻamautuina o mea.
  11. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatafata e maua i le tauau o le tauau ma se lagona o le "malulu" o le fatu e tupu ma faʻaleagaina ai le fua.

Afai e le itiiti ifo ma le tasi o tulaga o loʻo i luga, e fautuaina le tagata e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai ma faia suʻega. O le vave ona amata togafitiga, o le saoasaoa vave o le cholesterol ua faʻaumatia mai le tino.

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga

Ae e te leʻi iloa pe faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol toto, e tatau ona e malamalama pe o le a tonu le mafuaʻaga o lona faateleina. O lea la, e mafai ai ona maua ai le tele o le cholesterol toto maualuga mo ni mafuaaga.

Muamua o le meaʻai, lea na atiina ae ona o le le lelei o taumafa ma le taumafaina o le tele o meaʻai gaʻo ma gaʻo.

O le lona lua o le le lava o se taʻaloga taʻavale po o se olaga e le taua.

O le isi itu o masani leaga, e pei o le ulaula ma le inu soo.

O se mafuaʻaga e mafua ai le maualuga o le cholesterol maualuga o le malosi tele o lagona ma le atuatuvale. E le gata i lea, o le maʻisuka ma le fatu fatu fatu e mafai ona taʻitaʻia ai lenei tulaga.

Mūmū faʻavae mole

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol toto, o nisi auala e tatau ona faʻaaogaina, e aofia ai mea nei:

  1. Faʻasalaga faʻaletonu.
  2. Tulaga masani o meaʻai.
  3. Faaleaogaina o amioga leaga.
  4. Togafitiga o faamai e siitia ai le cholesterol.
  5. Tulaga masani o le mamafa ma le gaioiga faaletino.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga taitasi o nei auala mo le faʻaitiitia o le cholesterol.

Faʻamalosia o aʻafiaga

Ua faamaonia e saienitisi o le maualuga o le cholesterol ma le mafatiaga e matua le fesootai lava, o le mea lea, i le mea muamua, e tatau i se tagata ona faapaleni lona tulaga faalemafaufau-faalelagona. O le mea moni o le tele o tagata, o le atuatuvale, latou te le puleaina a latou meaʻai ma moni "puʻeina faafitauli" faʻamaʻi meaai. O lenei, i le isi itu, e fesoasoani i se uila-vave seti o faaopoopo paʻu ma le faateleina o le cholesterol i taimi.

Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa i mataupu faʻapitoa mo le mafaufau ma faia se taotoga o le mafaufau. E fesoasoani foi i le faʻasaʻoina o lagona faʻalogo e faʻalogologo i musika masani, uo fou ma mea e fiafia i ai.

Sugar Reduction

O le teena atoatoa o le faʻaaogaina o suka ma mea gaosiga uma e matua aʻafia lava i le faʻaitiitia o le cholesterol. E taua le iloa o le tele o suamalie o aso nei, keke ma keke e aofia ai le margarine, o ona gaʻo, i le isi itu, e matua le lelei le faʻaalia i luga o le setete.

Mo lenei mafuaʻaga, e sili atu le faʻagaloina o sitaili seivagana ua faʻamautuina le tulaga o le cholesterol.

Nai lo le suka, e faʻatagaina le tele o le meli. O se faʻatuga masani lea e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma o le a fesoasoani i le faʻafaigofieina o le faʻaogaina o le tino.

E leai se aoga o fualaau mamago: aso, vine, apricots mago. E mafai ona faʻaopoopoina i yoghurts, 'ai uma pe faia ni teuteuga. O se faleteuoloa lenei o vailaʻau e mafai ona faaopoopo i le taumafa mo le toetoe o tagata uma. O le tuusaunoaga o tagata gasegase ma se allergy i fualaau mamago ma faafitauli i le endocrine polokalama.

Faʻatupulaia le gaioiga faaletino ma le faʻatulagaina o le mamafa

O le sili atu o le mamafa o le tino o se tagata, o le tele o le cholesterol o lona tino o le a gaosia. E le gata i lea, ua faamaonia e saienitisi o le mamafa o le mamafa o le faailoga sili lea ona taua o le i ai o se faafitauli i le cholesterol. O le mea lea, pau lava le auala e faʻaitiitia ai o le faʻasalalau lea o lou mamafa.

O taʻaloga taʻavale e i ai se aafiaga lelei i le tino. E mafai ona faʻaititia le faʻaputuina o poloka poloka i totonu o vaʻa a se tagata. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina le auai i taimi uma i gaoioiga faaletino.

O lenei mea e mafai ona faʻatasi, malosi, yoga, uila ma le aau. O isi foʻi taʻaloga e talisapaia. O le mea taua lava o nei taʻaloga e faʻaauau pea ma tuʻu ese le tagata mai le itūmālō mafanafana ma amata ona gaoioi.

Afai o le tagata ua uma ona pagatia i le fatu pe ua afaina ona o le paluga o se vaa, o taaloga e tele naua e solia. I lenei setete, o le tagata maʻi e sili ona lelei lona auai i togafitiga faʻale-tino.

Meaʻai lelei ma tuʻuina atu masani leaga

O le toʻatele o tagata o loʻo mafaufau pe faʻapefea ona faʻaitiitia le cholesterol e ala i le faʻamaoniaina o meaʻai ma lona uiga. O le mea moni, ina ia mafai ona ausia le faʻaitiitia o le cholesterol, o le mataupu faavae o mea taumafa e tatau ona toe iloilo lelei.

Muamua lava, e tatau ona faʻaitiitia le taumafaina o gaʻo, talu ai o latou e mafai ona vave faʻaleleia le cholesterol. E taua tele le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o gaʻo susu ma gaʻo manu.

O le mea lea, o gaʻo, gaʻo susu, sooga, iʻa gaʻo ma gaʻo gaʻo (puaa, tamai mamoe) e tatau ona lafoai atoa. E le gata i lea, aua le kukaina ipu e faʻaaoga ai le suauʻu sulu.

Tuuina atu le fiafia i meaʻai e maua i gaʻo tumu e tasi. E aofia ai le suauʻu olive, pata pīni ma le avoka. E tatau ona masani ona tuʻuina atu i luga o le lisi.

E taua le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o fuamoa, aemaise pe a faʻafefete. O le mea lea, e le sili atu ma le lua fuamoa e mafai ona 'ai i le vaiaso.

E matuā aoga lava le aofia ai o pi ma pi i le lisi. E lelei ma maloloina ona e aofia ai fiber vaifofo (pectin). O lenei vailaʻau e mafai ona aveesea le cholesterol mai le tino ao leʻi oʻo i ona faʻapipiʻi e faʻatau ai vaa.

Faʻafetai i le tele o filifiliga o pia, o ipu mai ia mea e mafai ona matua fesuisuiai, o lea o le a latou le fiafia pe a uma ni nai taumafataga.

E le gata i lea, e tatau ona e usitaia ia fautuaga mo le faaleleia o meaʻai:

  1. E tatau ona 'ai atili fua. Laʻau faapitoa, apples, citrus fruits and juices mai ia i latou.
  2. Faʻatau i lau lisi meaʻai i le oati bran. E matua aoga tele lava ma gaoioi i le auala o le pulumu i le manava ma le toto. I le taimi lava e tasi, e taua tele le le na o le 'ai o fatu, ae o keke kuki foi ma falaoa. O lenei oloa e tatau ona i luga o le lisi o aso uma.
  3. Taumalo kāloti ma 'ai le suamalie mai ai. Ua faʻamaonia e na o le lua tamaʻi kāloiti e masani ona faʻaaogaina le cholesterol maualalo e 10%.
  4. Faaitiitia le faaaogaina o le kofe. E sili atu ona lelei le teenaina, talu ai o lenei vaiinu ei ai lona aafiaga tuusaʻo i faʻamaʻi pipisi ma fatu. O tagata e inu kofe i aso uma e tolu taimi e ono tupu aʻe ai se fatu fatu i le 50-60 tausaga.
  5. Garlic, aniani, faapea foi ma ni mea mai ia i latou e faamama atoatoa ai vaa. O nei fualaau faisua e tatau ona faaopoopo i taimi uma i ipu. O le a le gata ina latou faʻamamaina le tino i vitamini, ae faʻamalosia ai foi le tino puipuia.
  6. O le mamafa o tagata e faʻaalia ai se meaʻai lelei. O nei oloa o le a fesoa- soani e faʻamaonia le mamafa. I le taimi lava e tasi, latou te matua fiafia lava ma e mafai ona faʻamaʻaina se tagata e le sili atu ona leaga nai lo aano o manufasi.
  7. Faʻasusu e faʻaaoga oloa gaosi susu. Paʻu kirimigi suamalie, kulimi, kisisisi - o le tapuni lea ma le maualuga o le cholesterol. Ae, na o le susu susu e mafai ona faatagaina.
  8. Taumafa i aano mumu - lemu moa. E matua aoga tele mo toto toto ma fatu. O le mea autu o le lauina o le paluga ipu i totonu o le vela poʻo le tao, pe a leai o le a leai se aoga mai ia i latou. I le faaopoopo atu i aano o manufasi, e tatau ona tautua fualaau faisua.
  9. Faʻalautele lau meaai ma greens. E tatau ona i ai i luga o le lisi mea masani le kulumu, meaʻai, letusi, pasisa ma aniani lanu meamata.
  10. "Cholesterol" aoga "e maua i iʻa, e taua i le anufe ma le tuna. I le vaiaso, ua lava lea e faʻaaogaina ai le 200 g o iʻa o loʻo gaosia i le gataifale. O lenei mea o le a fesoasoani i le faatumauina pea o le viscosity o le toto ma aloese ai mai le toto.

Isi faʻataʻitaʻiga o meaʻai mo le faʻamaoniaina o le cholesterol

  1. E lelei le faʻaaogaina o le olive, sesame ma le suauu popo. E mafai ona faʻaopoʻopoina le suauu manogi ma le suauʻu o sana i meaʻai. E mafai foi ona e 'ai i olive atoa. O le mea autu lava e leʻo iai ni mea e ono afaina ai ma ni mea faʻaopopo.
  2. O meaʻai faʻamalaoa ma meaʻai vave e tatau ona vavae ese mai le taumafataga.
  3. Mo le aveeseina tumau o le cholesterol i aso taitasi, e manaʻomia e le tagata le 50 g fiber. O le tele o ia mea o loʻo maua i cereals, herbs and vegetables. E aoga tele foi i se manava gaogao e ave ai le lua sipuni tele o le paʻu mamago, fufulu ile vai.
  4. E sili atu le aua neʻi 'ai muamua aano o manu ma iʻa. Afai e le mafai ona e vavaeeseina ia ituaiga ipu mai lau meaai, ona maeʻa ai lea ona faʻamafanaina oe e tatau ona e aveeseina le maualuga o le gaʻo, aua e pati ai vaa ma afaina ai a latou galuega le lelei.
  5. Gaʻo Carcinogenic o loʻo maua i iʻa e mafai ona fai ma sprats e leaga tele. E lelei tele le teena o na oloa e faʻavavau. E tutusa foi lea mea i meaʻai i nofoaga anapogi vave ma ipu ma mayonnaise ma gaʻo.
  6. O se vaega taua i le faaitiitia o le cholesterol o le masani lea o le togafitiga o le sua. Pineapa maloloina maloloina, suamalie ma le apu. E mafai foi ona e faia fua o fualaau aina. E i ai foi se aoga aoga i luga o toto toto. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le amata ona inu vai i totonu o ni nai sipuni, ona o le manava e leʻi saunia e mafai ona tali ese i vai fou. E tatau foi ona tatau ona inu vai inu, aua e tele naua le suka e faatauina mai.
  7. Meaʻai ulavavale - iʻa ma aano o manu - e tatau ona faʻaaogaina atoa mai le meaʻai. Latou te matua le lelei le faʻaalia i luga o le mea oona ma e faʻasaina faasaina mo soʻo se faamai o le manava, ate (hepatitis) ma le manava (ulua).

O nei oloa ua iloga e faapea, faatasi ai ma le faʻaaoga masani, e mafai ona faʻaitiitia le aofaʻi o le cholesterol e tusa lava pe leai ni togafitiga faaopoopo i fualaau faasaina:

  1. Amene I totonu o lana pulu, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa e iai le malosi e faʻaitiitia ai le "leaga" cholesterol. E le gata i lea, o almonds ei ai le vaitamini E, fiber ma antioxidants e puipuia ai se tagata mai le mafai gaosiga o le atherosclerosis vascular ma isi aʻafiaga o lenei maʻi. Amene e mafai ona 'aina uma ma faʻaumatia. E mafai ona faʻaopoopoina i kuki i totonu o le fale, salata ma faʻaaoga e avea ma se faʻavasegaina o ipu o manufasi. E lava le aso e 'ai ai le lima o aluni. O faʻamaoniga i le tagata e le o le faʻalogo (allergy to nuts).
  2. Fualaau suamalie. Latou te mauoa i le pectin, lea pe a ulu atu i le manava e faia ai se masini viscous e aveesea ai le cholesterol. I le taimi lava e tasi, o mandarini, fualaʻau ma oranise ua matua aoga. E mafai ona e faia ni sala mai ia i latou, ia 'ai uma lava pe inu vai inu. I le aso, ia' ai sina meaʻai o le tangerine ma inu i le afa afa o le sua o le vine. O faʻamaoniga i fualaau suamalie o ni faʻamaʻi faʻalavelave, faʻapea foi ma se taimi o le gasegase o maʻi o le manava.
  3. Avocados e aofia ai gaʻo tuʻufaʻatasia e tasi, faʻafetai i tagata e maua i le cholesterol maʻoti e mafai ona faʻaitiitia ai. E mafai ona e faia ni fooses, salati, ma 'ai foi i le avocados atoa.
  4. Blueberries, i se faaopoopoga i se seti atoatoa o vitamini sili ona aoga, o loʻo aofia ai antioxidants e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol. E le gata i lea, o se faʻaopoopoga faaopoopo, o laumei e mafai ona faʻaleleia le faʻaaliga ma faʻamalosia ai le puipuiga.
  5. O le tiula lauti e aofia ai tannin i le tele o mea, o lona fesoasoani e mafai ai ona e taofia le tulaga o toto toto i se tulaga masani. E le gata i lea, ua faamaonia ai o tagata e masani ona inu i le lanu tiamata e tele lava ina ono afaina i faʻamaʻi o le cardiovascular system. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani o lenei vaiinu e mafai ona e toe aumaia lau mamafa i le masani.
  6. Lentils ma le faʻaaoga masani e faʻaleleia ai le tulaga o toto toto. Mai ia mea e mafai ona e faia ituaiga uma o mea manaia. E masani lava e leai sona faʻasalaga i lona taliaina.
  7. O le asparagus e lelei atoatoa le faʻaogaina o meaʻai ma e iai sona aoga i luga ole toto. E mafai ona faʻaaogāina i totonu o le kuka poʻo le tao tao.
  8. O Barley e mafai ona avea ma sui lelei mo araisa. E maua ai ni meaʻai matagofie, pusa ma puddings.
  9. O fualaau i la latou tuufaatasiga e tamaoaiga i le potassium, lea e afaina ai galuega a le loto ma toto toto. E faʻaitiitia le ono mafai ona atherosclerotic plateque buildup. O lapopoʻa e sili ona lelei i le natura, o lea e mafai ai ona e kukaina ni ipu eseese mai ia i latou - masusu sou, stews, casseroles, etc. E i ai foi le aafiaga lelei o le eggplant i luga o le fualaau otaota.
  10. O fualaʻau, sesame ma sunflower o loʻo i ai se faʻamalosiaga i le "lelei" cholesterol, o le mea lea, i ni mea laiti, o nei oloa e aoga.

Faʻalēaogāina masani leaga

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e matua taua lava le lafoaia atoatoa o amioga leaga - ulaula ma inu.

Mo i latou oe na i ai masani leaga mo le tele o tausaga, o le tuueseina o le ulaula e mafai ona avea ma faafitauli, ae o le faaaogaina o fualaau faasaina e le mafai ona na ona faalumaina ai le masani, ae mafua ai foi le tetee i sikaleti po o le ava malosi.

Fofo faʻapitoa

I aso nei, e tele laasaga lauiloa e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol toto. O le tele lava o ia mea e faʻavae i luga o laʻau, o lea ao leʻi faʻaaogaina, e tatau i se tagata ona faʻatautaia se fomaʻi mo le faʻasaʻoina ma allergies. O le togafitiga a le tagata lava ia i lenei mataupu o le a le talafeagai.

O suʻe sili ona lelei e maua ai le cholesterol o:

  1. Faʻavae mai le kulumu. Ina ia saunia, e tatau ona e faʻafefiloi le afa afa o fatu pill, tutusa le aofaiga o le meli ma le sipuni o le aʻa Valerian aʻa. Sasaa le vai tafe i luga o le paluga ma faʻatumu mo le sefulu itula. Faʻaalu faatolu i le aso i totonu o se sipuni.
  2. Uiga o suauu. Ave ni pulou se lima o le kalama, ma tipi. Faaopopo i ai ni nai sipuni tele ole suauu olive. Ia faʻamalosi le paluga mo ni nai aso, ona faʻaopopo lea e avea o se mea faʻafefiloi i ipu.
  3. Faʻafefiloi se ipu inu ava malosi ma lua selau kalama o le kalama eleka. Faʻamalosi mo se vaiaso. Aumai ni nai mataʻu aʻo leʻi 'ai. O lea ituaiga mea faigaluega ua i ai se faʻalogona faʻaititia o le cholesterol.
  4. Lelei lelei i le faʻaitiitia o le cholesterol linden. Ina ia faia lenei mea, ave i aso uma se paʻu o fugalaau linden mago, 1 sipuni. E tatau ona fufulu ile suavai manino.
  5. E aoga le mulimuli i le apu apple - ia 'ai 2-3 apu i aso uma. Latou te matuā aoga mo ipu toto. A maeʻa le lua masina o sea suiga i meaʻai, o le a sili atu le lelei o vaʻa.
  6. Uiga o seleni. Mo lana tapenapenaga, e selesele seleni seleni e tatau ona tuu i lalo i le vai inu mo ni nai minute. Sosoo, aveese ma masima. Faaopopo i ai suauu olive. O lenei ipu e mafai ona 'aina uma mo le' aiga o le taeao ma mo le 'aiga o le afiafi. O le a afaina uma ai vaa ma o le a le faʻaopopoina le mamafa. Na o le toʻesea e maualalo le toto.
  7. Laisene Faʻatau. Ina ia saunia, e tatau ona e faʻafefiloi se sipuni o le paʻu o le licricice ma sasaa 500 ml o vai inu i luga o le vai. Suauu ma ave se teuteuga i totonu o le sipuni faatolu i le aso mo le lua vaiaso.
  8. Mistletoe tincture. Ave 100 g o mistletoe lauʻau ma sasaa i le 1 lita o vodka. Faʻamalosi mo se vaiaso, aʻafia. Ave se sipuni faalua i le aso ao le i 'ai.

E mafai foi ona aveese le teuina o gaʻo le manaʻoina i totonu o vaa e faʻaaoga ai auala o loʻo faamatalaina i lalo. O i latou uma lava e taulai atu i le faaleleia atili o le tulaga o le tagata.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Propolis e galue tele. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaaogaina le tele o mataua ole propolis tincture i le tolu mo le tolu masina.

Vailaau pipi. Ina ia saunia, e tatau ona e faʻatumu se ipu ipu pi i le afiafi ma tuʻu ai i le po. I le taeao, faʻafefe le vai ma sasaa se mea fou. Kuki seia kuka ma 'ai mo' aiga e lua. O le umi o le togafitiga e tatau ona le itiiti ifo i le tolu vaiaso.

Alfalfa o se vaifofo faamaonia mo vasoconstriction. E mauʻoa i vitamini lelei ma minerale. Mo togafitiga talafeagai, e manaʻomia ona tupu le alfalfa i le fale pe faʻatau le fou. Somi le sua mai lenei vao ma ave i totonu o le sipuni faatolu i le aso.

E mafai foi ona i ai se aafiaga aoga i luga o le atherosclerotic plate. E faʻaleleia ai foi le galue o le fatu ma faʻasaʻo ai le toto maualuga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau i se fale talavai ma faʻaopopo i meaʻai. O le umi o togafitiga e le itiiti ifo ma le tolu masina.

O le aʻa o le Dandelion o le a fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol ma le atherosclerosis ogaoga. Mo lenei, o le aʻagogogogo o lea ituaiga laau e tatau ona faʻaaogaina i aso uma i le sipuni ao leʻi 'ai. O le faʻaleleia atili i le setete toto o le a oʻo mai pe a mavae le ono masina. E leai ni faʻalavelave i lenei fua.

E mafai ona 'aina' aina lanu mumu i vaega e lima i aso taitasi mo le masina. E le gata i lea, ua faʻatagaina foi ona faʻaaogaina sua suamalie - tomato, apple and carrot.

Cholesterol 11: o le a le mea e fai pe afai o le maualuga e mai le 11.1 i le 11.9?

E pei ona e iloa, o le maʻisuka eo mai faatasi ma ni faʻafitauli eseese, e aofia ai le maualuga o le toto, faʻalavelave o le cardiovascular system, atherosclerosis ma isi maʻi. O le faʻavaeina o pulu cholesterol i totonu o vaʻa toto e sili ona lamatia mo se maʻisuka.

O le mafuaʻaga o lenei mea o se faʻateleina tele o le cholesterol toto ona o le lē paleni, o le soifua maloloina le soifua maloloina poʻo le iai o faʻamaʻi eseese. Le lava togafitiga talafeagai e mafai ona taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, faʻalavelave fatu, taʻavale ma e oʻo lava i le oti.

O le tele o tagata gasegase o loʻo mafaufau pe o le cholesterol 11 o le a le mea e fai ma o le a le matautia? Ina ia aloese mai taunuuga ogaoga, pe a faʻaalia nei faailoga, e taua le vave sailia o le fesoasoani faafomaʻi ma amata ona inu vailaʻau.

Tuua Lau Faamatalaga