O le a le mea e fai pe a afaina vae i le maʻisuka?

O le tiga o vae i le maʻisuka o se faafitauli taatele lea e foliga mai e taʻu mai ai faʻafitauli. Ona o le lamatiaga ogaoga o le gau o le lima ma isi faafitauli, o le le amanaiaina o lenei faailoga e le fautuaina. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e iloa mea uma e uiga i mea e tatau ona fai pe afai e afaina ou vae i le maʻisuka.

Faailoga ma ituaiga o faʻamaʻi vae i le maʻisuka

Afai e tiga lou vae i le maʻisuka, e mamao ese mai le naʻo le faailoga. Muamua lava, o le mago o le paʻu, e le mafai e le kulimi ona taulimaina, tosina mai le gauai. O le isi vaega o faʻailoga o le tosoina, faʻapea foʻi ma le faʻamamaina o le paʻu. Faailoga o tiga i le maʻisuka ituaiga 2 e fesootai ma:

  • saito tele
  • fulufulu lauulu i vae maualalo (sili ona taatele i alii),
  • se suiga i le foliga ma le mafiafia o papatusi fao,
  • fuga o tapuvae,
  • siakiina o paʻu i le paʻepaʻe papaʻe ma sili atu le malulu o le faʻavaa.

I le faʻaopoopoga, o tiga o vae e fesoʻotaʻi ma le gaioiga o faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave, le faʻaaogaina o aʻafiaga, vevela ma isi ituaiga faʻalogona. O ia suiga e mafai ona tupu saʻo i lalo i lalo o le faatosinaga o le tele o mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le neuropathy ma le vae o le maʻisuka, maʻi o le gaʻo, angiopathy ma isi. O nisi taimi e tele mea e le masani ai ma faʻapitoa e mafai ona tupu, mo se faataitaiga, faʻaleagaina le lima matua i le maʻisuka ituaiga 2.

Aisea e tiga ai oʻu vae i le maʻisuka?

Ina ia malamalama i mafuaaga e mafua ai ona maua i le maʻisuka le tiga o le vae, e tatau ona e malamalama i auiliiliga auiliili o mafuaʻaga o lenei tulaga. E aʻafia lima ona o aʻafiaga o le nerve e aafia i se maualuga maualuga o le suka o le toto, lea e aʻafia ai le faʻamutaina o lagona. O lenei mea e oʻo atu i le mea moni o vae e leiloa a latou tikeri masani o le lagona, ma o le neuropathy o le maʻisuka ua faia. O mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi atonu e faʻaleagaina ai lima ma isi faafitauli faʻafitauli.

O vaʻa toto e fafagaina vae e mafai ona pipisi ona o le faia o se tui toto (sili atu, toto toto) poʻo le atherosclerosis. O le matelaina o le okesene o meaola e amata, e taʻua o le ischemia. I le maʻisuka, o vae e afaina tele i lenei mataupu, ma e masani lava o nei faailoga e na o le alualu i luma.

O le isi itu e ono avea ma faʻamaʻi faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taʻua o le oona. E pei ona lauiloa, o le faʻaoʻoina o le kulūkosetini o le gaosiga o le kulukose e mafua ai le solia o le tui o le cartilage ma le tulai mai o le hyperostosis. I lenei tulaga, o le maʻisuka e masani ona i ai paga faatasi, aemaise pe a savali. O le gasegase ma le fulafula ma le mumu o vae o loʻo faʻaalia. I le gasologa o tausaga, ua faʻataunuʻuina ia tamatamailima, o foliga o le edema o vae ua aliali mai. I tulaga ogaoga, faʻaleagaina, faʻavaivaia, ma gau. O le taunuuga o lenei mea o le faʻapuupuuina ma le faalauteleina o le vae.

Faiga faʻataʻitaʻiga

E tatau ona faia faʻamatalaga i le vave e mafai ai, aua i lenei tulaga o le a mafai ona aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli. O le tagata maʻi o le a manaʻomia le suʻesuʻeina ma le totoʻa le tulaga o pito i lalo. O nisi o fomai tipitipi faapitoa, ma fomai tipitipi ma fomaʻi e mafai ona fesoasoani i lenei mea. E matua fautuaina e faapea:

  • fomaʻi faailoa mai le maualuga o le faaleagaina ile pito i lalo, fetuunai le togafitiga o le maʻi ma mafua ai togafitiga faapitoa mo le neuro- ma le ita,
  • tausimai tagata tausimai i tagata maʻi ile tausiga saʻo o latou vae, faia togafitiga mama o vae. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te tipiina sana poʻo le faʻaaogaina o kulimi vailaʻau, o suauʻu ma isi mea faʻaopoopo,
  • E tatau ona faia suʻesuʻega uma i le taimi muamua o suʻesuʻega o le maʻisuka, ma i le lumanaʻi ia le itiiti ifo ma le tasi i le 12 masina ma le soifua maloloina lelei.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O suʻesuʻega o loʻo faʻatino i le ofisa, pe'āfai e faʻamaʻi tamatamai vae, o se suʻesuʻega ma le mataituina o le pulupili i pito pito i lalo. E le gata i lea, o se vaega taua o le siakiina o le taofiofi lea o mafaufauga o le neurological, ultrasound o vaʻa o vae. E fautuaina le siakiina o le tiga, o le malosi, vevela ma le vevesi o le eletise, elemeneuromyography.

O le a le mea e fai pe a afaina vae i le maʻisuka?

O le toe faʻaleleia o le aoga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto ma le faʻaitiitia o ona oso oso faafuaseʻi i le lumanaʻi. O tagata maʻi ua faʻamalosiina fualaau faasaina ma vailaʻau e pei o meglitinides (Igoa, Repaglinide), faʻapea foi ma le sulfonylurea o mea na maua (Glyclazide poʻo Glycvidone).

Togafitiga o vae ma le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina lea e faʻalauteleina ai le maualuga o le lagona o le tino i le vaega o le hormonal. O le tele lava o taimi, o mea nei e tolu, e fai ma faʻataʻitaʻiga, Rosiglitazone poʻo Ciglitazone. Ina ia faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo i totonu o le manava, o loʻo faʻaaogaina faʻamaʻi-alpha-glucosidase, e igoa ia Acarbose ma Miglitol.

Togafitiga o le tiga o vae i le maʻisuka ma le faʻaitiitia i le maualuga o lo latou malosi e maua mai i igoa e le o ni vailaau faʻamaoni, aemaise lava Nimesulide ma Indamethacin. I le tautala e uiga i togafitiga, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i:

  • o le faʻaaogaina o mea faʻalelalolagi, mo se faʻataʻitaʻiga, Versatis ma lidocaine, Ketoprofen gel,
  • faʻaoga mo le ogaoga o tiga o le faʻamalosi faʻatoʻaga, e tasi o le amitriptyline,
  • le aoga o tagata faʻamalosia i totonu o faʻamaʻi tiga (Gabapentin, Pregabalin),
  • le faʻaaogaina o igoa diuretic (Furosemide, Spironolactone).

Ina ia faʻaesea le tupuga o toto, e mafai ona e faia mea nei: faʻaaoga Aspirin pe, fai mai, Sulodexide. Ina ia mafai ona faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo, o aʻafiaga o Solcoseryl poʻo Trifosadenin e aoga. I nisi tulaga, o le faʻaogaina o isi metotia o togafitiga e mafai ona faatagaina.

Auala

E tatau ona e malamalama o ia metotia o togafitiga e faaopoopo, ma o la latou faʻaaoga e tatau ona malilie i se fomaʻi. O se tasi o oloa e sili ona masani ona faʻaaogaina o se teuteu teuteu. Mo lana tapenapenaga, ua fautuaina e faʻaaoga le lua kuka. l fatu e sasaa atu le 500 ml o le vai inu ma kuka mo le 15-20 minute ile vevela vevela. Ona tatau ai lea ona faʻafefete le susu i le vevela vevela mo le lua itula ma faʻaeteete lelei. E fautuaina le susu e faʻaaogaina mo le lima aso faalua i le aso mo le kuata kuata.

Mo le tiga o le vae i le maʻisuka, e mafai ona aoga se kulimi faapitoa. E maua i luga o le aʻa o aʻa ma fualaʻau. O le kuka algorithm e pei ona taua i lalo: 150 ml o soʻo se suāuʻu manogi e faʻapipiʻiina, pe a maeʻa ona aʻafia le aʻa o le 'upega ma faapipii mo le 15 minute. A maeʻa, ona faʻamafanafanaina lea o le kulimi ma faʻaaoga i nofoaga faʻafitauli.

Taunuuga talafeagai

O le maʻisuka e faasolosolo malie lava le leiloa le malosi e lagona ai paʻi o pito i lalo, faapea foi le mamafa, tiga o faailoga, malulu poʻo le vevela. I le tele o gasegase, i le tulaga lea, o le uluaʻi ulugalii e fai i luga o vae ma vae. Latou te malolo malosi ma umi. Faʻateleina le lagona o le pito i lalo, o manua ma maʻi mumusu e le faʻaosofia ai le tiga. Tagata faʻapitoa e gauai atu i le mea moni e faapea:

  • e oʻo lava i le gau o ponaivi o vae poʻo le faʻavaeina e mafai ona toetoe lava a leai se aoga. E taʻua lea mea o le maʻi suka o le vae,
  • i le manatu o tagata gasegase latou te le lagona le tiga, o le toʻatele oi latou e le o faia ni fautuaga faʻalefesa. O se taunuuga, o siama leaga e aliali i manuʻa, lea e fesoasoani i le atinaʻe o le gangrene poo le manaʻomia mo le faʻamavaeina,
  • faatasi ai ma le faʻaleagaina o le vaʻaia o le toto, o le tino o le pito i lalo e maua ai le "fiaai" ma auina atu faʻamaʻi tiga,
  • tutusa faailoga e masani ona tupu pe a savali pe, i se isi itu, i le malologa.
.

E masani lava mo se tagata e maua i le maʻisuka, o se faʻamalosi lelei lenei e saili ai fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa ma tausisi i se isi auala faʻaleleia.

O le lisi o faʻafitauli e faaopoopoina i faafitauli i vaʻa toto o loʻo fafagaina vae, e pei o faʻailoga lautele. Faʻatasi ai ma se faʻapaʻitūina o le lumanaʻi i totonu o ipu o le maʻisuka, i le tele o tulaga, e amata ona faʻapipiʻiina le faʻapipiʻi o le maʻisuka.

O le tuufaatasiga o le leiloa o le tiga ma le fesuiaiga o toto toto e matua faateleina ai le ono mafai ona toesea se tasi poo itu uma e lua.

Ona o le "matelaina," o le a faaauau pea ona talepe i lalo vae o vae, e tusa lava pe le lagona e le tagata maʻi le tiga.

Tausiga o Tausiga o le Fale

O aso uma lava, e manaʻomia ai e le maʻisuka ona suʻesuʻe ma le totoa ona vae, aemaise o vae, alofilima. E fautuaina e fufuluina ou vae i aso uma i le vai mafanafana ma le fasimoli e le faaituau; e tatau ona totogi faapitoa le tausiga i avanoa avanoa. E tusa lava pe oʻo i le taimi muamua e amata ai faʻamatalaga o le fungalions, latou te liliu atu i se tagata faʻataʻitaʻiga o le a ia faʻamaonia togafitiga talafeagai (mo se faʻataʻitaʻiga, o se vailaau o le antifungal).

E manaʻomia e le maʻisuka ona asiasia a latou seevae i aso uma mo soʻo se mea mai fafo, faʻasalaga faʻasalaga ma isi vaivaiga. I le faaopoopo atu, ua fautuaina:

  • ia togafitia ma le faaeteete ou tootetele ma se faila fao, ae le o seleulu,
  • ia mafanafana ou vae, faʻaaogā totini mafanafana, ae le o se vevela vevela poʻo se mea mafanafana,
  • i le faagasologa o le mulumuluina o vae, aloese mai le maualalo pe, i se isi itu, maualuga maualuga,
  • afai e maua le maʻi, e faʻatagaina le faʻaaogaina o vaiinu e pei o Zelenka poo iodine, faʻapea foʻi ma le ava malosi, pati meli.

O le mea lautele, o faʻaleagaga uma lava e togafitia i kulimi faʻamalolo faʻapitoa, o le 3% o vaifofo o le hydrogen peroxyide. Faʻaaogaina foi o fualaau faasaina e pei o chlorhexidine, betadine ma isi.

Pe a faʻaalia le paʻu o le paʻu, e tatau ona togafitia i le meaʻai. I lenei tulaga, o le vaifofo pito sili lenei. Ae ui i lea, e tatau lava ona suia le meaʻai i taimi uma, e pei o se malie e mafai ona iai i totonu. Aua nei faʻaogaina seleulu poʻo lau lauulu mo lenei faiga. A maeʻa togafitiga, e tatau ona lūlūina le paʻu i se kulimi fafaga. E le fautuaina le faʻaaogaina o pusa (mo se faʻataʻitaʻiga, Salipod) e aveese ai le paʻu paʻu, faʻapea foʻi ma tagata e valaʻau ma tipi meafaigaluega.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

E taua tele le ofuina o seevae faʻalelei. E fautuaina foi e savali i aso uma i seevae lelei mo le itiiti ifo i le afa itula. Fai togafitiga faʻamalosi ma taʻaloga mo vae ma vae. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le ulaula o le a avea ma filifiliga saʻo, lea o le a faʻamalosia ai vaʻa toto ma faʻaleleia le tino atoa.

Tuua Lau Faamatalaga