Long insulin insulin (ATX A10AE)

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Lantus. Tuuina atu manatu mai tagata asiasi i le nofoaga - o tagata e faaaogaina lenei vailaau, faapea foi ma manatu o fomai faapitoa i le faaaogaina o Lantus ia latou faiga. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Lantus analogues i le i ai o mea faʻapitoa e mafai ona maua. Faʻaoga mo le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ile tagata matutua, tamaiti, faʻapea foʻi ma le taimi o le maitaga ma le lactation. Le tuufaatasiga o fualaau faasaina.

Lantus - O se tutusa o le inisalini o le tagata. Ausia e ala i le toe faʻaaogaina o le DNA bacteria o le ituaiga Escherichia coli (E. coli) (K12). E maualalo le solitulilima i se siosiomaga le tutusa. I le tuufaatasiga o le fualaau faasaina Lantus, e matua solu uma lava, lea e faʻamautinoa e le siosiomaga o le vaifofo o le fofo mo le tui (pH = 4). A oʻo i le tuʻuina atu i totonu o le gaʻo o le gaʻo, o le vaifofo, ona o lona malosi, o le a oʻo i se faʻafeeseeseaiga ma le faʻavaeina o microprecipitates, mai le itiiti ifo o le insulin glargine (o le mea galue o Lantus sauniuniga) umi le umi o le gaioiga o le vailaʻau.

O faʻamaumauga faʻamaumau i le inisalini o le inisalini o le insulin glargine ma le inisalini o tagata e matua vavalalata lava. O le inisalini o le Glulin e iai sona aʻafiaga e pei o le insulin.

O le mea sili ona taua o le inisalini o le faʻatonutonuina o le metabolism. O le insulin ma analogues e faʻaitiitia ai le kulūkose toto e ala i le faaosofiaina o le kulūkose e ala ile gaʻo lautele (aemaise lava le maso skeletal ma le tino o le tino), faʻapea foʻi ma le faʻalavelaveina o le kulukose i le ate (gluconeogenesis). Ole inisalini e taofiofia le lipolysis adipocyte ma le proteolysis, aʻo faʻaleleia le faʻasologa o le protein.

O le umi o le gaioiga o le gaioiga o le insulin glargine e afua ona o le maualalo o lona fua, lea e mafai ai ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina i le aso. O le amataga o le faatinoga i le averesi o le 1 itula i le maeʻa ai o le pulega. O le umi o le umi o le gaoioiga e 24 itula, o le maualuga e 29 itula. O le natura o le gaioiga o le insulin ma analogues (faʻataʻitaʻiga, insulin glargine) i le aluga o le taimi e mafai ona fesuisuiaʻi uma lava i maʻi eseese ma i le tagata lava e tasi.

O le umi o le fualaau faasaina Lantus e mafua ona o lona faʻaofiina i totonu o le gaʻo gaʻo.

Faʻavae

Inisalini glargine + tagata mai fafo.

Pharmacokinetics

O se suesuega faatusatusa o le maualuga o le insulin glargine ma le inisalini-isophan pe a uma le pulea o le suka i le toto i tagata soifua maloloina ma tagata gasegase e maua ai le sosolo malie ma le umi o le afaina o le maʻisuka, faapea foi ma le leai o se maualuga o le inisalini e faatusatusa i le insulin-isofan.

Faatasi ai ma le / / i le pulega o le fualaau faasaina 1 taimi i le aso, o le maualuga o le maualuga o le inisalini e maua i le toto e ausia 2-4 aso pe a uma le fua muamua.

Faatasi ai ma le pulea o mea leaga, o le afa-ola o le insulin glargine ma le inisalini o tagata e tutusa.

I totonu o se tagata i le gaʻo, o le insulin glargine e vavae ese mai le pito o le carboxyl (C-terminus) o le filifili B (peta beta) e fai ai le 21A-Gly-insulin ma le 21A-Gly-des-30B-Thr-insulin.I plasma, e lua uma e le suia le insulin glargine ma ona faʻasologa o loʻo i ai.

Faailoga

  • maʻisuka manaomia le togafitiga o le inisalini i tagata matutua, talavou ma tamaiti e sili atu i le 6 tausaga,
  • maʻisuka manaomia le togafitiga o le inisalini i tagata matutua, talavou ma tamaiti e sili atu ile 2 tausaga (mo le SoloStar form).

Faʻasalaga Fomu

Faʻamatalaga mo pulega faʻapitoa (3 ml cartridges i le OptiSet ma peni SentKlik).

O se vaifofo mo le puleaina o le subcutaneous (3 ml cartridges i le Lantus SoloStar pusi tui).

Faatonuga mo le faʻaogaina ma le faʻaaogaina o le faʻaoga

Lantus OptiSet ma OptiKlik

O le fualaau o le fualaau faasaina ma le taimi o le aso mo lona pulega e seti taʻitasi. O Lantus e faʻapitoa ona faia i lea taimi i lea aso, i taimi uma lava. Lantus e tatau ona tui i le gaʻo o le manava, tauau poʻo le ogavae. O nofoaga o inisiua e tatau ona fesuisuiaʻi ma pule fou fou o fualaau faasaina i totonu o vaega ua fautuaina mo le vaavaaiga o le fualaau faasaina.

O fualaau faasaina e mafai ona faʻaaoga uma e pei o le monotherapy, ma faʻatasi ai ma isi fualaau oona.

Pe a fesiitai se maʻi mai insulin i le umi poo le umi o le gaioiga ia Lantus, atonu e tatau ona fetuutuunai le fua o aso taitasi o le insaline basal pe suia le togafitiga o le antidiabetic concomitant (o fua o le puleaina o insulin pupuʻu po oa latou analogues, faapea foi ma vailaʻau o le hypoglycemic drugs).

Pe a fesiitai se tagata maʻi mai le puleaina o le inisalini -seofan i se tasi tui o Lantus, e tatau ona faaitiitia le fua o le insaline basal i le 20-30% i vaiaso muamua o togafitiga ina ia faaitiitia ai le lamatia o le hypoglycemia i le po ma taeao po. I le taimi lea, o le faʻaitiitia o le fua o le Lantus e tatau ona totogiina e le faʻaopoopoga o tui ole inisalini puupuu, sosoo ai ma fetuunaiga a le tagata lava ia i le faʻatulagaina o fuataga.

E pei o isi faʻafitauli o le inisalini o le tagata, o tagata gasegase e maua i luga o fualaau oona ona o le i ai o auupega i le inisalini o le tagata e ono oʻo i le faateleina o le tali i le inisalini pe a liliu atu ia Lantus. I le faagasologa o le fesuiaiga i Lantus ma i vaiaso muamua pe a maeʻa, o le mataituina ma le faʻaeteete o le kulukose i totonu o le toto e manaʻomia ma, pe a tatau ai, o le faʻasaʻoina o le suʻega o le inisalini.

I le tulaga o le faʻaleleia atili o tulafono faatonutonu o le metabolism ma le mafuaʻaga o le faʻaleleia o le inisalini, o le toe faʻasalaga o le faʻatonuga o le tino e mafai ona talafeagai. E mafai foi ona manaʻomia le fetuʻutuʻunaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suia le tino o le tagata maʻi, ituaiga soifuaga, taimi o le aso mo le faʻatagaina o fualaau, poʻo isi taimi e tulaʻi mai e faʻateleina ai le vavave i le atinaʻe o le hypo-hyperglycemia.

E le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau iv. I / i le faʻaofiina o le fua masani masani, fuafua mo le pulega, e ono mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia.

Aʻo le i faia le pulega, e tatau ona e mautinoa e leai ni vailaʻau o isi vailaʻau.

Tulafono mo le faʻaaoga ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina

OptiSet pipi tui muamua

Aʻo leʻi faʻaaogaina, asiasia le kesi i totonu ole peni. E tatau ona faʻaaogaina pe afai o le fofo e manino, e le lanu, e le o iai ni mea tino manino ma, i le tutusa, e pei o le vai. O peni vili avanoa OptiSet e le o faamoemoe e faʻaaoga ma e tatau ona faʻaumatia.

Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, o le tui muamua e tumu i le suauu ua faʻamoemoe e faʻaaoga e le tasi tagata maʻi ma e le mafai ona faʻafeiloaʻi atu i se isi tagata.

Faʻamauina o le Peni o le Togi o OptiSet

Mo faʻaaoga mulimuli ane, ia faʻaaoga pea le nila fou. Faʻaaogā na o nila e talafeagai mo le sisiina o le syringe OptiSet.

Aʻo leʻi faia tui taitasi, e tatau ona faia se suʻega saogalemu i taimi uma.

Afai e faʻaaogaina se peni vaʻaia OptiSet, o le sauniuni mo le faʻaaogaina o le suʻega e tatau ona faʻatino i le faaaogaina o le 8 iunite na filifilia muamua e le kamupanī.

E mafai ona suia le filifili o le fua i le tasi itu.

Aua lava nei liliu le filifili o le fua (suiga o le fomaʻi) pe a uma le kiliki i le inomi amataga button.

Afai e faia e le isi tagata le tui i le tagata maʻi, e tatau ona faʻaeteete faapitoa ina ia aloese mai le manua o le nila faʻafuaseʻi ma faʻamaʻiina e se maʻi pipisi.

Aua nei faʻaaogaina se peni tui tuilati a OptiSet, faʻapea foi ma le masalomia o le le lelei.

E tatau ona i ai se peni vavae OptiSet avanoa i le tulaga o le leiloa poʻo le faaleagaina i le mea na faʻaaogaina.

A maeʻa ona aveese le pupuni mai le peni, siaki faailoga i luga ole atigi vai insulin ina ia mautinoa o loʻo aofia ai le insulin saʻo. O foliga vaaia o le inisalini e tatau foi ona siakiina: o le inisalini solution e tatau ona manino, leai ni lanu, e leai ni mea tino manino ma ia i ai se tutusa tutusa ma le vai. Aua le faʻaaogaina le peni a le OptiSet pe afai o le inisalini o le fofo o loʻo faʻafefeteina, salu pe aofia ai ni mea mai fafo.

A maeʻa ona aveese le pupuni, ia faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete le tola i le peni.

Iloilo le saunia o le syringe peni mo le faʻaaogaina

Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona siaki le sauniuni o le syringe mo le faʻaaogaina.

Mo se peni fou ma le faʻaaogaina tui, o le fuainumera o fualaau e tatau ona iai i le numera 8, e pei ona sa i ai muamua e le gaosiga.

Afai e faʻaaogā se peni tui, e tatau ona sui le tufatufaina seia oʻo ina taofi le faʻamaʻi i le numera 2. Ole sui ole a faʻagaoioi ile tasi itu.

Ave ese le ala amata i le atoatoa. Aua nei suia le filifili o le fua o le fatu pe a uma ona toso ese le button amata.

E tatau ona aveese ia pulou pito i fafo ma totonu. Faʻasaʻo le pulou pito i fafo e aveese ai le nila faʻaaoga.

A o uuina le peni a le syringe ma le nila e tusi i luga, ia eli lemu le atigi insulin i lou tamatamailima ina ia mafai ai e le ea ona oso aʻe agai i le nila.

A maeʻa lena, kiliki i le ala amata i le auala atoa.

Afai o le pa'ū o le inisalini e faʻasaʻolotoina mai le pito o le nila, e saʻo lelei le gaioiga o le syringe ma le nila.

Afai o le pa'ū o le inisalini e le o iai i luga o le pito o le nila, e tatau ona e toe faia le suʻega o le suʻelaʻau mo le faʻaaoga seia oʻo ina faʻaalia le inisalini i luga ole pito o le nila.

Inumaga o le inisalini

O se vaega ole 2 iunite i le 40 iunite e mafai ona faʻatulaga i faʻaopoopoga e 2 iunite. Afai e manaʻomia se fualaau e sili atu i le 40 iunite, e tatau ona faʻatonuina ile lua pe sili atu inisiua. Ia mautinoa ua lava lau inisalini mo lau tui.

O le fua o le inisalini o totoe i luga o se pusa manino mo le inisalini e faaalia ai le tele o le inisalini e tumau i totonu o le sisiina o le totini OptiSet. Ole fua lenei e le mafai ona faʻaaogaina e ave ai le inisalini.

Afai o le piston uliuli o loʻo i le amataga o le lanu, ona tusa lea ma le 40 iunite o le inisalini.

Afai o le piston uliuli o loʻo i le pito o le lanu, ona tusa lea ma le 20 iunite o inisalini.

E tatau ona liliu le tagata filifilia o le fua seia oʻo i le fua o le arrow e taʻu mai ai le fua ole manaʻo.

Inumaga o le inisalini

O le amataga o le injection e tatau ona toso i le tapulaa e faʻatumu ai le penisini o le insulin.

E tatau ona siaki pe faʻapena ona faʻatuputeleina le fuainumera o loʻo manaʻomia. O le amataga o le kiliki e tusa ai ma le aofaiga ole inisalini o totoe ile tank insulin.

O le faʻataga amata e mafai ai e oe ona siaki po o le fea o fualaau o loʻo faia. I le taimi o le suʻega, e tatau ona faʻamalosia pea le kulini amata. O le laina pito i luga o le faʻaaliga amata o loʻo faʻaalia ai le tele o le inisalini na ave. Aʻo faʻaalia le button amata, na o le pito i luga o lenei laina lautele e mafai ona iloa.

E tatau i tagata faigaluega faʻapitoa ona faʻamalamalamaina le metotia metotia i le tagata maʻi.

O le nila o le a tui i lalo. O le amataga o le injection e tatau ona lolomi i le tapulaʻa. O le a taofi le kiliki paʻu pe a tigā le amataga o le injection i le auala atoa. Ma, o le kuluma amata o le tui e tatau ona tuʻuina pea mo le 10 sekone ao leʻi tosoina le nila mai le paʻu. O lenei mea o le a mautinoa ai le faʻaofiina o le inumaga atoa o le inisalini.

A maeʻa tui taitasi, e tatau ona aveese le nila mai le peni ma tuʻuina. O lenei mea o le a puipuia ai faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma le tui o le inisalini, faʻaogaina o le ea ma mafai ai ona pipiʻi le nila. E le mafai ona faʻaaogaina nilala.

A maeʻa lena, tuʻu le pulou mo le peni.

E tatau ona faʻaaoga faʻatalanoaga faʻatasi ma le peniini o le syringe OptiPen Pro1, ma ia tusa ai ma fautuaga na tuʻuina atu e le gaosiga o masini.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le syringe OptiPen Pro1 e faʻatatau i le faʻavasegaina o fagu, faʻalanoa o le faʻala, ma le inisalini tuiina e tatau ona mulimulitaia tonu. Vaʻavaʻai le kalama ae leʻi faʻaaogāina. E tatau ona faʻaaogaina pe afai o le vaifofo e manino, le lanu ma e leʻo aofia ai ni mea tino manino. Aʻo leʻi tuʻuina le pusa i le peni, e tatau ona i ai i le potu vevela mo le 1-2 itula. Aʻo leʻi tuiina, ave faʻamalosi mai le kesi. E tatau ona mulimuli i faatonuga. E le toe faʻaaogaina ia pepa faʻanoanoa. Afai o le OpiePen Pro1 syringe pen ua faaleagaina, e le tatau ona e faʻaaogaina.

Afai e sese le tui suauu, pe afai e tatau ai, e mafai ona faʻaauau le inisalini i le tagata maʻi e ala i le aoina o le fofo mai le kekeli i se suauu palasiti (e talafeagai mo le inisalini i le maualuga o le 100 IU / ml).

Ina ia puipuia mai faʻamaʻi, e na o le toʻatasi lava le tagata e tatau ona faʻaaoga le penisini toe tui.

Polokalama Kiliki Ata Kiliki

O le faʻatalama tioata o OptiClick o se faʻatalama tioata e aofia ai le 3 ml o le vai folasin insulin, lea ua tuʻuina i totonu o se pusa palasitika paopao ma se piston.

E tatau ona faʻaaoga le pusa faʻatalama OptiClick faatasi ai ma le sisiina o le syringe OptiClick e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaoga na sau mai ai.

O fautuaga uma o loʻo i totonu o faatonuga mo le faʻapipiʻiina o le pusa penisini i le syringe OptiClick, faʻapipiʻi le nila, ma le tui e tatau ona mulimulitaia.

Afai ua faaleagaina le pine o le syringe OptiClick, sui i se mea fou.

Aʻo leʻi tuʻuina le pusa penisini i le sisi o le syringe OptiClick, e tatau ona i le vevela vevela mo le 1-2 itula. E tatau ona asiasia le porokalama ao le i faʻatulagaina. E tatau ona faʻaaogaina pe afai o le vaifofo e manino, le lanu ma e leʻo aofia ai ni mea tino manino. Aʻo leʻi tuiina, e tatau ona aveese faʻamaʻi o le ea mai le faʻafitiʻi (e tutusa ma le faʻaaogaina o se peni). E le toe faʻaaogaina faʻaaogaina kesi.

Afai o le pine suauu e sese, pe afai e tatau ai, o le inisalini e mafai ona faʻatonuina i le tagata maʻi e ala i le taina o le fofo mai le kekeli i se suauu plastics (talafeagai mo le inisalini i le maualuga o le 100 IU / ml).

Ina ia puipuia mai faʻamaʻi, e na o le toʻatasi lava le tagata e tatau ona faʻaaoga le penisini toe tui.

Lantus SoloStar e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi i le aso i soo se taimi o le aso, ae o aso uma i le taimi e tasi.

I maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o Lantus SoloStar e mafai ona faʻaaoga uma e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi fualaau oona. O fua faʻatatau o le faʻasolosolo o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foʻi ma atumaga ma le taimi o le puleaina poʻo le faʻafoega ole vailaau oona e tatau ona fuafua ma fetuutuunai taʻitasi.

E mafai foi ona manaʻomia le fetuʻutuʻunaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suia le tino o le tagata maʻi, o le olaga, suia le taimi o le puleaina o le inisalini, poʻo nisi tulaga e mafai ona faʻatupulaʻia ai le predisposition i le atinaʻe o le hypo poo le hyperglycemia. Soʻo se suiga ile fua ole inisalini e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma lalo ole vaavaaiga faafomai.

Lantus SoloStar e le o le insulin o filifiliga mo togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona tuuina atu le faamuamua i / i le faaofiina o le inisalini puupuu. I togafitiga masani e aofia ai le injections o le insalini o le basal ma le prandial, 40-60% o le inumaga o insulin i aso taitasi i le ituaiga insulin glargine e masani lava ona faʻaaogaina e faʻafetaui ai le manaʻomia mo le insaline basal.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaaogaina fualaau oona mo le faʻafofogaina ole fofoga, e amataina le togafitiga faʻatasi ma se tui o le insulin glargine 10 PIECES 1 taimi i le aso ma i togafitiga mulimuli ane e faʻafetaui taitoatasi.

I tagata uma e maua i le maʻisuka, o le siakiina o le toto o le kulukose toto e fautuaina.

Suiga mai togafitiga ma isi fualaau oona i le Lantus SoloStar

Pe a fesiitai se tagata maʻi mai se togafitiga e masani ona faia i le faaaogaina o le Lantus SoloStar, atonu e tatau ona fetuutuunai le numera (doses) ma le taimi o le puleaina o le inisalini pupuu ma lona tutusa i le aso pe suia foi fua o fualaau ole hypoglycemic.

Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai se tasi o inisalini o inisalini-o aso uma i le aso e tasi le pulega o fualaau faasaina i le taimi o le aso, Lantus SoloStar e le masani ona suia le muamua o le inisalini (o lona uiga, o le aofaiga o Lantus SoloStar Units i le aso e tutusa ma le numera o le insulin isofan per day).

Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le taofiofia o le inisalini-isophan i le aso i le tasi le tuiina o le Lantus SoloStar ao leʻi moe e faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia i le po ma le taeao po, o le aso muamua o le insulin glargine e masani ona faʻaititia e le 20% (faʻatusatusa i le aso ole inisalini isophane), ona faʻafetaui lea i luga ole tali a le tagata maʻi.

Ole Lantus SoloStar e le tatau ona faʻafefiloi pe faʻavaivaia foi ma isi sauniuniga insulin. Ia mautinoa e leai ni vailaʻau o isi vailaʻau. Pe a faʻafefiloi pe faʻafefe, e mafai ona suia le talaaga o le insulin glargine i le taimi.

Pe a liliu mai le inisalini o le tagata i le fualaau faasaina Lantus SoloStar ma i le gasologa o vaiaso muamua pe a maeʻa, ia siaki ma le faaeteete le siakiina (siakiina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto) i lalo o le vaavaaiga faafomai, ma le faasaʻoina o le inumaga o le inisalini pe a tatau ai. E pei lava o isi faʻasologa o le inisalini o le tagata, o lenei mea e sili ona moni mo tagata mamaʻi, ona o le i ai o fomaʻi i le inisalini o le tagata, e manaʻomia ona faʻaaoga ai le maualuga o tui o le inisalini o le tagata. I nei gasegase, pe a faʻaaogaina le insulin glargine, e mafai ona matauina se faʻaleleia lelei i le tali atu i le pulega o le inisalini.

Faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o le gasegase o le tino ma le mafuaʻaga o le faʻalauteleina o le lagona o le tino i le inisalini, atonu e talafeagai le fetuutuunai o le faʻatonutonu o le inisalini.

Faʻafefiloi ma le faʻaleleia

Ole fualaau faasaina Lantus SoloStar e le tatau ona fefiloi ma isi insulin. O le faʻafefiloi e mafai ona suia le fua faatatau o le taimi / aafiaga o le fualaau faasaina Lantus SoloStar, faʻapea foʻi ma le taʻitaʻia o vaʻalele.

Vaega faʻapitoa maʻi

O le fualaau faasaina Lantus SoloStar e mafai ona faʻaaoga i tamaiti e sili atu i le 2 tausaga. Faʻaaoga i tamaiti ei lalo o le 2 tausaga le matua e leʻi suʻesuʻeina.

I tagata matutua ua gasegase le maʻisuka, ua fautuaina le faʻaaogaina muamua o laasaga muamua, o latou faʻagesegese lemu ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleleia lelei.

O le fualaau faasaina Lantus SoloStar o loʻo faʻaaogaina e avea o se tui. Ole fualaau faasaina Lantus SoloStar e le fuafuaina mo le puleaina o le tino.

O le umi o le gaioiga o le insulin glargine e naʻo le taimi lava e faʻafeiloai ai i totonu o le gaʻo gaʻo. I / i le faʻaofiina o le tu masani masani o le tui e ono mafua ai le hypoglycemia ogaoga. Lantus SoloStar e tatau ona faʻafeiloaʻi i totonu o le gaʻo o le manava, tauau poʻo sulu. O nofoaga o inisiua e tatau ona fesuiaʻi ma tui fou taitasi i totonu o vaega ua fautuaina mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E pei ona iai i isi ituaiga o inisalini, o le maualuga o le absorption, ma, mulimuli ane, o le amataga ma le umi o lana gaioiga, e mafai ona eseese i lalo o le aafiaga o le gaioiga faaletino ma isi suiga i le tulaga o le maʻi.

Lantus SoloStar o se tali manino, ae le o se taofiga. O le mea lea, o le faʻamalologa ao le i faaaogaina e le manaʻomia. I le tulaga o le le lelei o le penisini Lantus SoloStar, o le insulin glargine e mafai ona aveesea mai le kesi i totonu o se tui (talafeagai mo le inisalini 100 IU / ml) ma e tatau ona faia le tui.

Tulafono mo le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le penisini muamua na tumu i le tui sulu SoloStar

Aʻo leʻi faʻaaoga muamua, e tatau ona teuina le peni tui i le potu vevela mo le 1-2 itula.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, asiasia le kesi i totonu ole peni. E tatau ona faʻaaogaina pe afai o le fofo e manino, e le lanu, e le o iai ni mea tino manino ma, i le tutusa, e pei o le vai.

E le tatau ona toe faʻaaogaina suauʻu SoloStar ma e tatau ona lafoaʻi.

Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻaaogaina muamua se penisini na muaʻi faʻatumuina e se tasi tagata maʻi ma e le tatau ona tuʻuina atu i se isi tagata.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le penisini a SoloStar, ia faitau ma le faaeteete faamatalaga e uiga i le faʻaaogaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina taʻitasi, faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete le nila fou i le penisini ma faia se suʻega saogalemu. E na o nila e fetaui ma SoloStar e tatau ona faʻaaogaina.

Lapataiga faʻapitoa e tatau ona faia e aloese ai faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le faʻaaogaina o se nila ma le ono mafai ona tuʻuina atu faʻamaʻi.

E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina le penisini a le SoloStar pe a faʻamaʻi pe afai e te le mautinoa o le a aoga lelei.

E tatau ona i ai pea se peni a Sosa Sense spare lima i le lima pe afai e te leiloa pe faaleagaina se kopi o le syringe SoloStar.

Afai o le penisini Sosa a le SoloStar e teuina i totonu o le pusaaisa, e tatau ona faia i le 1-2 itula aʻo le i fuafuaina le tui ina ia mafai ai e le fofo ona vevela le vevela. O le puleaina o insulin malosi e sili atu ona tiga. E tatau ona faʻaumatia le pine suauu SoloStar.

E tatau ona puipuia le penisini a SoloStar mai le efuefu ma palapala. O fafo o le peni a le syringe SoloStar e mafai ona faʻamamaina e ala i le soloina i se mea susu. Aua e te faʻafefiloi i le vai, fufulu ma lubili le peni a le syringe SoloStar, aua e mafai ona faʻaleagaina.

O le tui sulu a le SoloStar ua saʻo le tuiina o le inisalini ma e saogalemu e faʻaaogaina. E manaomia ai foi le tagofia ma le faaeteete. Aloese mai tulaga ia e ono tupu ai le penisini a SoloStar. Afai e te masalomia le leaga o se mea o iai nei o le penisini a le SoloStar, faʻaaoga se peni fou.

Vaega 1. Puleaina o insulin

E manaʻomia lou siakiina o le igoa i luga o le penisini a SoloStar ina ia mautinoa o loʻo aofia ai le inisalini saʻo. Mo Lantus, e lanu le punupulu a le SoloStar ma se paʻu violē mo le tui. A maeʻa ona aveese le pulou o le peni, o le foliga mai o le inisalini o loʻo aofia ai: o le inisalini solution e tatau ona manino, leai ni lanu, e le o iai ni mea tino manino ma foliga tutusa le vai.

Vaega 2. Fesoʻotaʻi le nila

E na o nila e fetaui ma le peni a le syringe SoloStar e tatau ona faʻaaogaina.Mo siama mulimuli ane, ia faʻaaoga pea le nila fou. A maeʻa ona aveese le pupuni, e tatau ona faʻapipiʻiina lelei le nila i luga o le peni.

Vaega 3. Faia se suega saogalemu

Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona fai se suʻega saogalemu ma ia mautinoa o loʻo faʻaaogaina le peni ma le nila ma lelei le faʻaaogaina o le ea.

Fua se fua tutusa tutusa ma le 2 iunite.

E tatau ona aveese ia pulou pito i fafo ma totonu.

Faʻapipiʻi le peni pinui ma le nila, faʻaoga lemu le inisalini ma lou tamatamailima ina ia faʻafeiloaʻi uma mai le ea i le nila.

Faʻamasani atoa le tui tui.

Afai o le inisalini e aliali i luga o le pito o le nila, o lona uiga o le syringe pen ma le nila o loʻo galue saʻo.

Afai e le o iai le inisalini i luga o le pito o le nila, ona mafai lea ona toe fai le laasaga 3 seia oʻo ina oʻo mai le inisalini i luga o le pito o le nila.

Vaega 4. Fai le Filifiliga

E mafai ona tuʻuina le fua i le sao atoatoa o le 1 le iunite mai le togi maualalo (1 le unite) i le maualuga maualuga (80 iunite). Afai e tatau ona folasia se fualaau e silia ma le 80 iunite, e lua pe sili atu injections e tatau ona tuʻuina atu.

E tatau ona faʻaalia le "0" i le folasia o le siaki pe a maeʻa le suʻega saogalemu. A maeʻa lena, e mafai ona faʻamautu le fua talafeagai.

Vaega 5. Toto

O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga ile inisiua e se fomaʻi maʻi.

E tatau ona tuʻuina le nila i lalo o le paʻu.

O le tui tui e tatau ona pipiʻi atoa. O loʻo faia i lenei tulaga mo le isi 10 sekone seia oʻo ina aveese le nila. O lenei mea e mautinoa ai le faʻaofiina muamua o le inumaga o le inisalini.

Vaega 6. Aveeseina ma lafoai le nila

I tulaga uma lava, o le nila pe a maeʻa tui taitasi e tatau ona aveese ma lafoai. O lenei mea e mautinoa ai le puipuia o le gaʻo ma / poʻo le faʻamaʻi, o le ea e ulufale atu i totonu o le atigipusa mo le inisalini ma le lūlūina o le inisalini.

Pe a aveesea ma lafoai le nila, e tatau ona ave ni puipuiga faapitoa. Mulimuli i lapataiga saogalemu mo le aveʻesea ma le togiina o nilala (mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi lima lima) e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave faʻalavelave faʻala ma faʻafefe faʻamaʻi.

A uma ona aveese le nila, tapuni le peni a le SoloStar ma se pulou.

Faʻamataʻuga itu

  • hypoglycemia - e tele ina tupu pe afai o le tui o le inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia,
  • "malamalama po o le leiloa,"
  • faʻaleagaina le maʻi
  • fiaaai
  • faʻaleagaina
  • afu malulu
  • Tachycardia
  • faʻanoanoa vaaia
  • retinopathy
  • lipodystrophy,
  • dysgeusia,
  • faʻataʻitaʻiga
  • fulafula
  • vave gasegase i le inisalini (e aofia ai insulin glargine) poʻo vaega o ausilali o le vailaʻau: faʻataʻotoga o le paʻu o le paʻu, angioedema, bronchospasm, vaʻaia o le tino, teteʻi,
  • mūmū, tiga, tigā, sulu, faʻaleleia poʻo le mumū i le nofoaga o tui.

Contraindications

  • tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua mo Lantus OptiSet ma OptiKlik (e leai nei faʻamatalaga faʻamatalaga i le faʻaaogaina),
  • tamaiti laiti e oʻo atu i le 2 tausaga mo Lantus SoloStar (leai o faʻamatalaga faʻamatalaga i le faʻaaogaina),
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

Tina ma le lactation

Faʻaeteete, Lantus e tatau ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga.

Mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka muamua poʻo le maʻisuka, e taua tele le tausisia o tulafono faatonutonu ole gaioiga ile taimi atoa ile maʻitaga. I le aso muamua o le maitaga, o le manaoga mo le inisalini e mafai ona faaitiitia, i le 2 ma le 3rd trimmas atonu e ono faateleina. I le taimi lava e uma ai le fananau mai, e faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini, ma o le mea lea e tupu ai le lamatiaga o le hypoglycemia. I lalo o nei tuutuuga, e taua tele le mataʻituina o le kulukose o le toto.

I suʻesuʻega suʻesuʻega a manu, o faʻamatalaga tuusao pe leai foi i luga o le iniseti o le insulin glargine e leʻi mauaina.

E leʻi i ai ni faʻataʻitaʻiga ole falemaʻi puipuia o le saogalemu o le fualaau oona Lantus aʻo maʻitaga. E i ai le faʻamaoniga o le faʻaaogaina o Lantus i le 100 fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. O le vasega ma le taunuuga o le maʻitaga o nei maʻi na le ese mai i latou o loʻo maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka na maua isi sauniuniga insulin.

I fafine i le taimi o le susu, o le faʻatagaina o le inisalini e tuʻuina atu tulafono ma mea taumafa e ono manaʻomia.

Faaaoga i tamaiti

E leai ni faʻamatalaga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o tamaiti i lalo o le 6 tausaga.

Faaaoga i tagata matutua

I tagata matutua, o le alualu i luma alualu i luma i galuega fai fatuga e mafai ona mafua ai le paʻu faifai pea o le inisalini manaoga.

Faatonuga faapitoa

Lantus e le o le vailaʻau o le filifiliga mo togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka. I ia tulaga, e fautuaina le puleaina o le inisalini pupuu.

Ona o le faʻatapulaʻaina o le poto masani ma Lantus, e le mafai ona iloiloina lona aoga ma le saogalemu i le togafitia o tagata gasegase o le tino poʻo le gasegase o loʻo i ai le le atoatoa ma le le atoatoa.

I tagata gasegase e leai se aoga, o le manaomia o le inisalini e mafai ona faʻaititia ona o le faʻavaivaia o ana faiga faʻaleagaina. I tagata matutua, o le alualu i luma alualu i luma i galuega fai fatuga e mafai ona mafua ai le paʻu faifai pea o le inisalini manaoga.

I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase, e mafai ona faaitiitia le manaomia mo le inisalini ona o le faaitiitia o le gafatia i le gluconeogenesis ma le biotransformation o inisalini.

I le tulaga o le le atoatoa o le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi pe afai ei ai se tulaga masani e atiaʻe ai le hypo- or hyperglycemia, ao lei amataina le faasaʻoina o le fua o le doses, e tatau ona siaki le sao atoatoa o le tausisia o togafitiga faatonuina, o nofoaga o le pulega o fualaau faasaina ma le metotia agavaa , mafaufau i itu uma e faʻaaogaina ai.

O le taimi o le atinaʻeina o le hypoglycemia e faʻalagolago i le gaioiga o gaioiga o le inisalini na faʻaaogaina, ma e mafai, o le mea lea, suiga i se suiga i le togafitiga togafitiga. Ona o le faateleina o le taimi e manaʻomia ai le puleaina o le insulin i taimi e faʻaaoga ai le Lantus, e tatau i se tasi ona faʻamoemoe e atiaʻe le popo o le hypoglycemia, ae i taeao vave o lenei tulaga e maualuga atu. Afai o le hypoglycemia e tupu i tagata gasegase e maua Lantus, atonu e tatau ona iloiloina le avanoa e faʻagesegese ai le alu mai le hypoglycemia ona o le faaumiumi o gaioiga o le insulin glargine.

I tagata gasegase o loʻo i ai vaega taua o le hypoglycemia e mafai ona i ai se taua ogaoga taua, e aofia ai ma faʻalavelave pe a le maua se togafitiga o le photocoagulation (lamatiaga o le leiloa o le vaʻaia ona o le hypoglycemia), e tatau ona mataituina ma le faaeteete ia togafitiga faapitoa e tatau ona mataituina ma le totoʻa lelei. toto kulukose.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i tulaga e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia, faʻaitiitia le faʻailoaina pe le o iai i nisi vaega o aʻafiaga, e aofia ai:

  • gasegase oe ua maitauina le faʻaleleia atili o tulafono faatonutonu o le kulukose o le toto,
  • gasegase e atiaʻe le hypoglycemia faasolosolo
  • tagata matutua matutua
  • neuropathy maʻi
  • gasegase e umi le maʻisuka,
  • gasegase e le atoatoa le mafaufau
  • gasegase ua siitia mai le insulin o meaola e mafua mai i le inisalini o le tagata,
  • gasegase maua togafitiga faʻatasi ma isi fualaau.

O ia tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia (ma le le iloa o le mafaufau) aʻo leʻi iloa e le maʻi o loʻo ia atiaʻe le hypoglycemia.

I le tulaga masani pe faʻaitiitia le maualuga o le hemoglobin glycated, e tatau ona amanaʻia le ono mafai ona faʻaauau le toe faʻaalia o episodes o hypoglycemia (aemaise i le po).

O le tausisia o le onosai i le tuʻuina atu o meaʻai, meaʻai, ma mea taumafa, faʻaaogaina o le inisalini, ma le pulea o le amataga o faʻamaoniga o le hypoglycemia e fesoasoani i le faʻaitiitia o le lamatiaga o le hypoglycemia. I le iai o mea e faʻapupulaina ai le vailaʻau i le hypoglycemia, aemaise lava le mataʻituina ma le faaeteete, aua E mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o le inisalini. O nei mea e aʻafia ai:

  • suiga o le nofoaga o le pulega o inisalini,
  • faateleina le lagona lelei i le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻamamaina mea faʻalavelave),
  • le masani ai, faateleina pe faaumiumi le faagaioia faaletino,
  • faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le vomiting, manava,
  • solia o meaʻai ma meaai,
  • 'ai le meaʻai
  • ava malosi
  • nisi o faaletonu o le endocrine (e fai ma faataitaiga, hypothyroidism, le lava o le adenohypophysis poʻo le cortex)
  • togafitiga faʻatasi ma nisi faʻamaʻi.

I faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia tele le pulea o le kulukose toto. I le tele o tulaga, ua faia se auiliiliga mo le i ai o tino o le ketone i le urine, ma o le faasaʻoina o le siama o le inisalini e masani ona manaʻomia. O le manaomia mo le inisalini e masani ona faateleina. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faʻaauau ona faʻaaogaina e le aunoa le itiiti ifo o le tele o meaʻai, e tusa lava pe naʻo na o ni meaʻai laiti pe leai foi le mafai ona 'ai, faʻapea foi ma le vomiting. O nei gasegase e le tatau ona taofia atoa le puleaina o le inisalini.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le mea e faʻaaogaina ai le hypoglycemic, o le inumaga o le ACE, o le disopyramides, fibrates, fluoxetine, inhibitors MAO, pentoxifylline, dextropropoxyphene, salicylates ma sulfonamide antimicrobials e mafai ona faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o le inisalini ma faʻateleina ai le predisposition i le atinaʻe o le hypoglycemia. Faatasi ai ma nei tuufaatasiga, e ono manaʻomia se suiga o le insulin glargine.

Glucocorticosteroids (GCS), danazole, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, estrogens, progestogens, phenothiazine o meaola, somatotropin, sympathomimetics (e pei o epinephrine, salbutamol, terbutaline), hormones thyroid, clintazepine inhibitors, some ) e mafai ona faaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic insulin. Faatasi ai ma nei tuufaatasiga, e ono manaʻomia se suiga o le insulin glargine.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le fualaau oona Lantus ma beta-blockers, clonidine, masini lithium, ethanol (ava), faʻamalosia ma faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin e mafai. Pentamidine pe a faʻatasi ma le inisalini e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, lea e suia i nisi taimi e le hyperglycemia.

Faʻatasi ma fualaau faʻasaina ma aʻafiaga alofa, e pei o beta-blockers, clonidine, guanfacine ma le reserpine, o le faʻaitiitia poʻo le leai foi o faailoilo o le faʻataʻitaʻiga (adigāina o le tino popole popole) ma le atinaʻe o le hypoglycemia e mafai.

Lantus e le tatau ona fefiloi ma isi tui o le inisalini, ma isi vailaʻau, poʻo le faʻaitiitia. Pe a faʻafefiloi pe faʻavaivaia, o le talaaga o lana gaioiga e mafai ona suia i le taimi, i se faaopoopoga, faʻafefiloi ma isi insulin e mafai ona mafua ai le afaina.

Analogues o fualaau faasaina Lantus

Faʻatusatusaga o le gaosiga o le mea galue:

  • Insulin glargine,
  • Lantus SoloStar.

Analogs mo le togafiti o togafitiga (fualaau mo togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka):

  • Faʻapitoa
  • Anvistat
  • Apidra
  • B. Inisalini
  • Berlinsulin,
  • Biosulin
  • Glyformin
  • Glucobay,
  • Taofi le inisalini C,
  • Dibikor
  • Isofan Insulin Ipu a le Lalolagi,
  • Iletin
  • Insulin Isofanicum,
  • Inisalini tape,
  • Inisalini Maxirapid B,
  • Inisalini soluble soli
  • Inisalini lita,
  • Insulin Ultralente,
  • Inisalini umi
  • Iniseti Ultralong,
  • Insuman
  • Faʻatonu
  • Comb-inisalini C
  • Levemir Penfill,
  • Levemir Flexpen,
  • Metformin
  • Mikstard
  • Monosuinsulin MK,
  • Monotard
  • NovoMiks,
  • NovoRapid,
  • Penisina,
  • Protafan
  • Rinsulin
  • Stylamine
  • Torvacard
  • Tricor
  • Taeala
  • Humalog,
  • Humulin,
  • Faʻailoga
  • Erbisol.

Faʻataʻitaʻiga

O le insulin o le insulin o se analogu umi o le inisalini lea e maua mai i le toega o le DNA siama o le ituaiga Escherichia coli (o le K12). E maualalo le solitulilima i se siosiomaga le tutusa. I le avea ai o se vaega o sauniuniga Lantus® SoloStar®, o le a mafai ona fofoina atoatoa, lea e faʻamautinoa e le siosiomaga o le vai iniseti (pH = 4). A maeʻa ona tuʻuina atu i totonu o le gaʻo o le gaʻo, o le vaifofo, ona o lona malosi, o le a oʻo atu i se faʻafeeseeseaiga faʻatasi ma le faʻavaeina o microprecipitates, mai le itiiti o le insulin glargine e tuʻuina atu i taimi uma, e tuʻuina atu ai se faʻasologa lamolemole (e aunoa ma se pito i luga)

O tuaoi o loʻo faʻamaonia i le inisalini o le inisalini ma le inisalini o tagata e matua vavalalata lava, o le mea lea, o le insulin glargine o loʻo i ai se aʻafiaga e pei o le insulin.

O le mea sili ona taua o le inisalini o le faʻatonutonuina o le metabolism. O le insulin ma analogues e faʻaitiitia ai le kulūkose toto e ala i le faaosofiaina o le kulūkose e ala ile gaʻo lautele (aemaise lava le maso skeletal ma le tino o le tino), faʻapea foʻi ma le faʻalavelaveina o le kulukose i le ate (gluconeogenesis). Ole inisalini e taofiofia le lipolysis adipocyte ma le proteolysis, aʻo faʻaleleia le faʻasologa o le protein.

O le umi o le gaioiga o le insulin glargine e afua ona o le faʻaititia o le fua o le absorption, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina 1 taimi / I le maeʻa ai o le pulega, o le amataina o le gaioiga e mataituina, i le averesi, pe a uma le itula 1. O le umi o le gaoioiga e 24 itula, o le maualuga e 29 itula le umi o le gaioiga o le inisalini ma analogues (mo se faʻataʻitaʻiga, insulin glargine) e mafai ona matua fesuisuiai uma i maʻi ma isi maʻi.

Pharmacokinetics

O se suesuega faatusatusa o le maualuga o le insulin glargine ma le inisalini -seofan after sc administration i le toto toto o tagata maloloina ma tagata mamai na maua i le maʻisuka na faaalia ai se sosolo malie ma le umi o le afaina o le maʻisuka, faapea foi ma le le lava o le maualuga o le insulin glargine faatusatusa i insulin-isofan.

Faʻatonuina o le fualaau faʻasaina 1 taimi i le aso, o le maualuga o le faʻasiga o le inisalini i le toto e ausia pe a uma le 2-4 aso o le pulega i aso uma.

Faʻatasi i le / i le folasaga o le T1 / 2, o le insulin glargine ma le inisalini o tagata e tutusa.

I totonu o se tagata i le gaʻo, o le insulin glargine e vavae ese mai le pito o le carboxyl (C-terminus) o le filifili B (peta beta) e fai ai le 21A-Gly-insulin ma le 21A-Gly-des-30B-Thr-insulin. I plasma, e lua uma e le suia le insulin glargine ma ona faʻasologa o loʻo i ai.

Faʻasologa o mea

Mo tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 6 tausaga le matua, o le vailaʻau e faʻapitoa ona faʻatonuina 1 taimi i le aso, i taimi uma lava. Lantus® SoloStar® tatau ona tui i totonu o le gaʻo o le manava, tauau poʻo le ogavae. O nofoaga o inisiua e tatau ona fesuiaʻi ma pule fou fou o fualaau faasaina i totonu o vaega ua fautuaina mo le puleaina o le fualaau faasaina.

O le fualaau o le fualaau faasaina ma le taimi o le aso mo lona pulega e seti taʻitasi.I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, Lantus® SoloStar® e mafai ona faʻaaogaina uma e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau oona.

Suʻega mai togafitiga ma isi vailaʻau faʻamalosi i le Lantus® SoloStar®

Pe a faʻafeiloaʻi se tagata maʻi mai le umi ole taimi ole taimi ile umi ole taimi ile taimi ole Lantus® SoloStar®, atonu e tatau ona fetuutuunai le fua ole aso ole insulin poo le suia ole togafitiga ole antidiabetic concomitant (doses and regimen administration of insulin insulin or their analogues, as well as doses of oral hypoglycemic drugs).

Pe a fesiitai se tagata maʻi mai le lua-taimi puleaina o le inisalini -seofan i se pulega e tasi o le Lantus® SoloStar®, e tatau ona faaitiitia le dose o le insaline basal i le 20-30% i vaiaso muamua o togafitiga ina ia faaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le po ma le vaveao. I le taimi lea, o le faʻaitiitia o le fua o le Lantus e tatau ona totogiina e le faʻaopoopoga o tui ole inisalini puupuu, sosoo ai ma fetuunaiga a le tagata lava ia i le faʻatulagaina o fuataga.

E pei o isi faʻafitauli o le inisalini o le tagata, o tagata gasegase e maua i luga o fualaau oona ona o le i ai o mea faʻamalosi i le inisalini o le tagata e mafai ona oʻo i le faateleina o le tali i le inisalini pe a liliu i Lantus® SoloStar®. I le faagasologa o le fesuiaiga i le Lantus® SoloStar® ma i vaiaso muamua pe a maeʻa, e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa o le kulukose toto ma, pe a tatau ai, faʻamaʻoina o le inisalini e faʻatulagaina ai tulafono.

I le tulaga o le faʻaleleia atili o tulafono faatonutonu o le metabolism ma le mafuaʻaga o le faʻaleleia o le inisalini, o le toe faʻasalaga o le faʻatonuga o le tino e mafai ona talafeagai. E mafai foi ona manaʻomia le fetuʻutuʻunaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suia le tino o le tagata maʻi, ituaiga soifuaga, taimi o le aso mo le faʻatagaina o fualaau, poʻo isi taimi e tulaʻi mai e faʻateleina ai le vavave i le atinaʻe o le hypo-hyperglycemia.

Ole fualaau faasaina e le tatau ona faia i se tulaga le talafeagai. I / i le folasia o le fua masani masani mo le puleaina o le tino, e ono mafua ai le atinaʻe o le hypoglycemia matautia.

Ole Lantus® SoloStar® e le tatau ona fefiloi ma isi insulin poo sauni. Ia mautinoa e leai ni vailaʻau o isi vailaʻau. Pe a faʻafefiloi pe faʻafefe, e mafai ona suia le talaaga o le insulin glargine i le taimi. O le faʻafefiloi ma isi inisua e mafai ona mafua ai le afaina.

O le umi o le gaioiga o le fualaau faasaina Lantus® SoloStar® e faalagolago i le localization o le nofoaga o lona pulega.

Tulafono mo le faʻaogaina ma le faʻaaogaina o le penisini muamua muamua na tuʻuina i le syringe SoloStar®

Aʻo leʻi faʻaaoga muamua, e tatau ona teuina le peni tui i le potu vevela mo le 1-2 itula.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, asiasia le kesi i totonu ole peni. E tatau ona faʻaaogaina pe afai o le fofo e manino, e le lanu, e le o iai ni mea tino manino ma, i le tutusa, e pei o le vai.

E le tatau ona toe faʻaaogaina suauʻu SoloStar® ma e tatau ona lafoaʻi.

Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻaaogaina muamua se penisini na muaʻi faʻatumuina e se tasi tagata maʻi ma e le tatau ona tuʻuina atu i se isi tagata.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le PenStar® Syringe Pen, faitau ma le faʻaeteete le faʻamatalaga faʻaaoga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina taʻitasi, faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete le nila fou i le penisini ma faia se suʻega saogalemu. Na o nila e fetaui ma SoloStar® e tatau ona faʻaaogaina.

Lapataiga faʻapitoa e tatau ona faia e aloese ai faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le faʻaaogaina o se nila ma le ono mafai ona tuʻuina atu faʻamaʻi.

E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina le peni a le syringe a le SoloStar® pe afai e faʻamaʻi pe afai e te le mautinoa o le a aoga lelei.

Ia i ai i taimi uma se peni sisiua SoloStar® i le lima pe afai e te leiloa pe faaleagaina se kopi o le syringe SoloStar® syringe.

Afai e teuina le peni a le syringe SoloStar® i totonu o le pusaaisa, e tatau ona faia i le 1-2 itula aʻo leʻi fuafuaina le tui ina ia maua ai le vevela i le fofo. O le puleaina o insulin malosi e sili atu ona tiga. O le SoloStar® Syringe Pen e tatau ona faʻaumatia.

O le syringe SoloStar® e tatau ona puipuia mai le efuefu ma palapala. O fafo o le SoloStar® Syringe Pen e mafai ona faʻamamaina e ala i le soloina i se ie susu. Aua e te faatofuina i totonu o le vai, fufuluina ma gagau le peni a le syringe a le SoloStar®, aua e mafai ona faaleagaina.

Ole PenStar® Syringe Pen e faʻamaonia le inisalini ma e saogalemu e faʻaaoga. E manaomia ai foi le tagofia ma le faaeteete. Aloese mai tulaga ia e mafai ai ona tupu le faaleagaina o le PenStyS Syringe Pen. Afai e te masalomia le faʻaleagaina o se mea o loʻo iai nei o le peni a syringe SoloStar®, faʻaaoga se peni fou.

Vaega 1. Puleaina o insulin

E tatau ona e siaki le igoa i le SoloStar® Syringe Pen ia mautinoa o loʻo i ai le insulin saʻo. Mo Lantus, o le solo o le syringe SoloStar® e gutu ma le lanu violē mo le tui. A maeʻa ona aveese le pulou o le peni, o le foliga mai o le inisalini o loʻo aofia ai: o le inisalini solution e tatau ona manino, leai ni lanu, e le o iai ni mea tino manino ma foliga tutusa le vai.

Vaega 2. Fesoʻotaʻi le nila

E na o nila e fetaui ma le SoloStar® Syringe Pen e tatau ona faʻaaoga. Mo siama mulimuli ane, ia faʻaaoga pea le nila fou. A maeʻa ona aveese le pupuni, e tatau ona faʻapipiʻiina lelei le nila i luga o le peni.

Vaega 3. Faia se suega saogalemu

Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona fai se suʻega saogalemu ma ia mautinoa o loʻo faʻaaogaina le peni ma le nila ma lelei le faʻaaogaina o le ea.

Fua se fua tutusa tutusa ma le 2 iunite.

E tatau ona aveese ia pulou pito i fafo ma totonu.

Faʻapipiʻi le peni pinui ma le nila, faʻaoga lemu le inisalini ma lou tamatamailima ina ia faʻafeiloaʻi uma mai le ea i le nila.

Faʻamasani atoa le tui tui.

Afai o le inisalini e aliali i luga o le pito o le nila, o lona uiga o le syringe pen ma le nila o loʻo galue saʻo.

Afai e le o iai le inisalini i luga o le pito o le nila, ona mafai lea ona toe fai le laasaga 3 seia oʻo ina oʻo mai le inisalini i luga o le pito o le nila.

Vaega 4. Fai le Filifiliga

E mafai ona tuʻuina le fua i le sao atoatoa o le 1 le iunite mai le togi maualalo (1 le unite) i le maualuga maualuga (80 iunite). Afai e tatau ona folasia se fualaau e silia ma le 80 iunite, e lua pe sili atu injections e tatau ona tuʻuina atu.

E tatau ona faʻaalia le "0" i le folasia o le siaki pe a maeʻa le suʻega saogalemu. A maeʻa lena, e mafai ona faʻamautu le fua talafeagai.

Vaega 5. Toto

O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga ile inisiua e se fomaʻi maʻi.

E tatau ona tuʻuina le nila i lalo o le paʻu.

O le tui tui e tatau ona pipiʻi atoa. O loʻo faia i lenei tulaga mo le isi 10 sekone seia oʻo ina aveese le nila. O lenei mea e mautinoa ai le faʻaofiina muamua o le inumaga o le inisalini.

Vaega 6. Aveeseina ma lafoai le nila

I tulaga uma lava, o le nila pe a maeʻa tui taitasi e tatau ona aveese ma lafoai. O lenei mea e mautinoa ai le puipuia o le gaʻo ma / poʻo le faʻamaʻi, o le ea e ulufale atu i totonu o le atigipusa mo le inisalini ma le lūlūina o le inisalini.

Pe a aveesea ma lafoai le nila, e tatau ona ave ni puipuiga faapitoa. Mulimuli i lapataiga saogalemu mo le aveʻesea ma le togiina o nilala (mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi lima lima) e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave faʻalavelave faʻala ma faʻafefe faʻamaʻi.

A maeʻa ona aveese le nila, tapuni le peni a le syringe a le SoloStar® ma se pulou.

Analogs i le tuufaatasiga ma faailoga mo le faʻaaoga

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Lantus SoloStar insulin glargine45 solo250 UAH
Tujeo SoloStar insulin glargine30 tusi--
Levemir Penfill inisalini e leaga167 suʻe--

Le lisi o loʻo i luga o analogues, o loʻo faʻaalia ai Lantus suia, e sili ona talafeagai ona o latou tutusa foliga o mea gaosi ma e faʻatasi e tusa ai ma le faʻaaliga mo le faʻaaoga

Eseesega o mea, atonu e fetaui lelei i faʻaaliga ma auala e faʻaaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Inisalini 178 suʻe133 UAH
Faʻapitoa 35 suʻe115 UAH
Faiga faʻapipiʻi nm 35 suʻe115 UAH
Faʻapipiʻi nm penfill 469 suʻe115 UAH
Biosulin P 175 solo--
Faʻasolosolo Atumotu o le Inisalini o le Tagata1082 suʻe100 UAH
Humodar p100r inisalini tagata----
Humulin insulin i taimi masani28 solo1133 UAH
Farmasulin --79 UAH
Gensulin P tagata inisalini--104 UAH
Insugen-R (Faʻaauau) inisalini o le tagata----
Rinsulin P tagata inisalini433 suʻe--
Farmasulin N inisalini tagata--88 UAH
Inisalini Asset insulin tagata--593 UAH
Monodar insulin (puaa)--80 UAH
Humalog insulin lispro57 tusi221 UAH
Lispro insulin recombinant Lispro----
NovoRapid Flexpen Pen Insulin Aspart28 solo249 UAH
NovoRapid Penfill insulin aspart1601 suʻe1643 UAH
Epidera Insulin Glulisin--146 UAH
Apidra SoloStar Glulisin449 suʻe2250 UAH
Biosulin N 200 suʻe--
Faʻafou le inisalini o le tagata1170 solo100 UAH
Protafan 26 tusi116 UAH
Humodar b100r inisalini tagata----
Humulin nph tagata inisalini166 suʻe205 UAH
Gensulin N inisalini tagata--123 UAH
Inulin-N (NPH) insulin----
Protafan NM tagata insulin356 suʻe116 UAH
Protafan NM Penfill insulin tagata857 suʻe590 UAH
Rinsulin NPH tagata inisalini372 suʻe--
Farmasulin N NP tagata inisalini--88 UAH
Inisalini Stabil Atulini Recombinant Human--692 UAH
Insulin-B Berlin-Chemie Insulin----
Monodar B insulin (puaa)--80 UAH
Humodar k25 100r inisalini tagata----
Gensulin M30 insulin--123 UAH
Inupgen-30/70 (Bifazik) inisalini o le tagata----
Insuman Comb insulin human--119 UAH
Mikstard tagata inisalini--116 UAH
Mixtard Penfill Insulin Human----
Farmasulin N 30/70 inisalini tagata--101 UAH
Humulin M3 tagata inisalini212 suʻe--
Humalog Mix insulin lispro57 tusi221 UAH
Novomax Flekspen insulin aspart----
Ryzodeg Flextach insulin aspart, insulin degludec6 699 tusi2 UAH

E faʻapefea ona maua se faʻaletonu taugofie o se taugata taugata?

Ina ia maua se faʻasologa taugofie i se vailaʻau, se generic poʻo se synonym, muamua o mea uma matou te fautuaina e gauai atu i le tuufaatasiga, e faʻaaogaina i mea tutusa ma mea e faʻaaogaina mo faʻaaogaina. O le mea lava lea e tasi o le fualaau faasaina o le a faailoa mai ai o le vailaʻau e tutusa lava ma le fualaau faasaina, vailaau faafomai ma tutusa. Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i vaega le atoatoa o fualaau tutusa, lea e mafai ona aafia ai le saogalemu ma le aoga. Aua nei galo e uiga i faatonuga a fomaʻi, togafitiga o le tagata lava ia e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina, o lea la e masani ona e talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau.

Lantus faatonuga

Sui o Sanofi-aventis Group Joint-Stock Company (Farani)

fofo suavai 100 IU / ml, 3 ml keke, Optiklik 5 pusa penisini, pepa palama 1, Code EAN: 4030685479170, Nu. N014855 / 01, 2006-07-21 mai Aventis Pharma Deutschland GmbH (Siamani), Ua maeʻa aso faʻagata 2009-01-28

Pharmacodynamics

O le insulin glargine o se faʻatusa o le inisalini o le tagata, e faʻaalia i le maualalo o le solubility i se siosiomaga le tutusa. I le avea ai o se vaega o le sauniuniga a Lantus, e matua mafai ona fofoina, lea e faʻamautinoa e le siosiomaga o le vaifofo o le fofo mo le tui (pH4). A maeʻa ona tuʻuina atu i totonu o le gaʻo o le gaʻo, o le vaifofo, ona o lona malosi, o le a faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le microprecipitate, lea e maua mai ai sina insulin glargine, tuʻuina atu se faʻamatalaga faigofie, ma le lamolemole (e aunoa ma le pito i luga) o le taimi umi.

Faʻafesoʻotaʻiga ma le inisalini o loʻo talia: o le faʻamaufaʻailogaina o le inisalini faapitoa ma le faʻamaʻiina o le inisalini e vavalalata, ma mafai ai ona faʻatalanoa se aafiaga o le ola e pei o insulin.

O le mea sili ona taua o le inisalini, ma o le mea lea o insulin glargine, o le tulafono faatonutonu o le metabolism o le kulukose. O le insulin ma analogues e faʻaitiitia ai le kulūkose toto e ala i le faaosofiaina o le kulūkose e ala ile gaʻo lautele (aemaise lava le maso skeletal ma le tino o le tino), faʻapea foʻi ma le faʻalavelaveina o le kulukose i le ate (gluconeogenesis). Ole inisalini e taofiofia le lipolysis adipocyte ma le proteolysis, aʻo faʻaleleia le faʻasologa o le protein.

O le umi o le gaioiga o le insulin glargine e afua ona o le faʻaitiitia o le fua o lona faʻamago, lea e mafai ai ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina i le aso. A maeʻa le pulega, o le amataina o se gaoioiga e tupu, i le averesi, pe a uma le 1 itula. O le umi o le umi o le gaoioiga e 24 itula, o le maualuga e 29 itula.

Tina ma le lactation

I suʻesuʻega a manu, e leai ni faʻamaumauga tuusao pe leai foi na mauaina i luga o le gasegase poʻo le gasegase o le insulin glargine.

I le taimi nei, e leai ni fuainumera talafeagai e faatatau i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga. E i ai le faʻamaoniga o le faʻaaogaina o Lantus i le 100 fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. O le vasega ma le taunuuga o le maʻitaga o nei maʻi na le ese mai i latou o loʻo maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka na maua isi sauniuniga insulin.

O le tofiga o Lantus i fafine maʻitaga e tatau ona faia ma le faʻaeteete. Mo tagata mamaʻi na maua muamua i le maʻisuka poʻo le maʻisuka, e taua tele le tausisia o tulafono faatonutonu talafeagai o metabolic process during pregnancy. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga ma faʻalautele i le lua ma le tolu o vaevaega. I le taimi lava e uma ai le fanau mai, e faʻaitiitia vave le manaʻomia mo le inisalini (faʻaititia le maualuga o le hypoglycemia). I lalo o nei tuutuuga, e taua tele le mataʻituina o le kulukose o le toto.

I le faʻataʻitaʻiina o fafine, o le inisalini ma faʻataʻitaʻiga e ono manaomia.

Faʻaiʻuga

Hypoglycemia - o le mea e masani ona le masani ai le togafitiga o le inisalini e mafai ona tupu pe afai e maualuga le tui o le inisalini pe a faatusatusa i le manaʻomia. O aʻafiaga o le faʻaleagaina o le hypoglycemia, aemaise lava le toe faʻaauau, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tino. O faʻasologa o le uumi ma le ogaoga o le hypoglycemia e ono lamatia ai olaga o tagata gasegase. O faʻamaoniga o le tulafono faatonutonu-faʻataʻitaʻiga (faʻafouina o le faʻalogoga o le tino i le tali atu i le hypoglycemia) e masani lava ona muamua i le maʻi o le neuropsychiatric ona o le hypoglycemia (malamalama o le pouliuli po o le gau, convulsive syndrome): fiaai, afaina, afu malulu, tachycardia (vave le atinaʻe o le hypoglycemia ma le itiiti e sili atu ona taua, o le sili atu ona faʻaalia o faʻamatalaga o le faʻataʻitaʻiga faʻamaonia).

Mea leaga na tutupu mai mata. O suiga iloga i le tulafono faatonutonu o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le vaaia o le tino ona o suiga o le tauvaga o meaola ma le faasinoupu o le mataitusi o mata o le mata. O le faʻasologa masani o le kulukose o le toto e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka. Inisalini togafitiga, faʻatasi ai ma fesuiaʻiga mataʻutia i le kulūkose o le toto, e mafai ona oʻo atu ai i le le faʻavalea taimi le tumau o le maʻisuka retinopathy. I tagata gasegase e maua ai le retinopathy, aemaise lava i latou e le o mauaina togafitiga photocoagulation, o faʻasologa o le maualuga o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le vaʻaia o le vaʻaia.

Lipodystrophy. E pei lava o isi togafitiga o le inisalini, lipodystrophy ma le tuai i le lotoifale i le absorption / absorption o le inisalini e mafai ona atiaʻe i le nofoaga o tui.I suʻesuʻega faʻapitoa i le taimi o le insulin i le faʻaaogaina o le Lantus, na maitauina le lipodystrophy i le 1-2% o tagata mamaʻi, aʻo le lipoatrophy e masani ona le faʻamaonia. O se suiga faifai pea o nofoaga tui i totonu o vaega o le tino ua fautuaina mo le faʻaaogaina o le inisalini e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o lenei tali poʻo le puipuia o lona atinaʻe.

Faʻaalia i le lotoifale i le vaega o le pulega ma faʻamaʻi mai. I le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le taimi o le inisalini e faʻaaoga ai Lantus, na maitauina ai tali i le nofoaga na tuiina i le 3-4% o tagata gasegase. O ia ituaiga o tali e aofia ai le mumu, tiga, sasaina, sulu, fula, poʻo le mumū. O le tele o mea na fai i le saite o le puleaina o le inisalini e masani ona fofo i se vaitaimi mai nai aso i ni nai vaiaso. O faʻamalositiga e le faʻaogaina i le vave vave o le eleʻele ile inisalini e seasea. O ia tali i le inisalini (e aofia ai le insulin glargine) poʻo tagata e maua mai i le tino e mafai ona faʻaalia e pei o le faʻaalia o le paʻu o le paʻu, angioedema, bronchospasm, faʻaogaina o le tino poʻo le teteʻi, ma e mafai ona avea ma se faʻatauga i le soifua o le tagata maʻi.

Isi tali. O le faʻaaogaina o le inisalini e mafai ona mafua ai le faʻavaeina o siapo. I taimi aʻoga faʻamalositino i vaega o tagata gasegase e togafitia i le inisalini-isofan ma insulin glargine, o le fausiaina o auupega na mafai ona matauina ma le inisalini o le tagata i le tutusa o taimi. I se tulaga e le masani ai, o le i ai o ia ituaiga o siama i le inisalini e ono manaʻomia ai se fetuutuunaiga o metotia e faʻaitiitia ai le uiga o le atiaʻe o le hypo-hyperglycemia. E seasea lava, o le inisalini e mafai ona mafua ai le tuai i le excretion o le sodium ma le faia o le edema, aemaise lava pe afai o le malosi o le inisalini o togafitiga e mafua ai le faaleleia atili o tulafono faatonutonu e le lava o metabolic processes.

Fegalegaleaiga

O fualaau oona e aafia ai le gasegase metabolism, lea e ono manaʻomia ai le faʻaleleia o le insulin glargine.

O sauniuniga e mafai ona faʻaleleia atili ai le aafiaga o le hypoglycemic o le insulin ma faateleina ai le vailaau i le atinaʻeina o le hypoglycemia e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemic, o le iniseti ACE, disopyramides, fibrates, fluoxetine, inhibitors MAO, pentoxifylline, propoxyphene, salicylates ma sulfonamide antimicrobials. O fualaau e mafai ona faʻavaivaia ai aafiaga o le hypoglycemic insulin e aofia ai corticosteroids, danazole, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, o le estrogens, gestagens, phenothiazine, derataline, salkenamolum, terbutoidin ma hormones puipuiga, nisi antipsychotics (eg olanzapine poʻo clozapine).

Beta-blockers, clonidine, suauu lithium poo le ava malosi e mafai ona faʻaleleia ma faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Pentamidine e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, lea e suia i nisi taimi i le hyperglycemia.

E le gata i lea, i lalo o le faatosinaga o fualaau faʻamaʻi e pei o beta-blockers, clonidine, guanfacine ma le reserpine, o faʻailoga o tulafono faatonutonu e faʻaaogaina ai mea faʻapitoa e mafai ona faʻaitiitia pe toesea.

Faʻasalaga

Faailoga ogaoga ma nisi taimi faaumiumi hypoglycemia, lamatia ai le ola o le maʻi.

Togafitiga: Episodes o le hypoglycemia faʻaleagaina e masani lava ona taofia e ala i le gaʻoina o gaʻo vailaʻau faigofie faigofie. Atonu e talafeagai le suia o le metotia o le fualaau faasaina, meaai po o le gaioiga faaletino. O faʻasologa o le maualuga o le hypoglycemia, faʻatasi ai ma le coma, faʻavevesi poʻo le faʻaleagaina o le neurology, e manaʻomia ai le faʻaogaina poʻo le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le kalukalo, faapea foi ma le puleaina o le fofo o le solution. O le gaosiga o le carbohydrate ma taimi faʻapitoa e mafai ona manaʻomia, e pei O le hypoglycemia e mafai ona toe faʻaleleia pe a maeʻa le faʻaleleia o falemaʻi.

Faatonuga faapitoa

Lantus e le o le vailaʻau o le filifiliga mo togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka. I ia tulaga, e fautuaina le puleaina o le inisalini puupuu. Ona o le faʻatapulaʻaina o le poto masani ma Lantus, e le mafai ona iloiloina lona aoga ma le saogalemu i le togafitia o tagata gasegase o le gase function function or patients with moderate to severe or severe failure failure. I tagata gasegase e leai se aoga, o le manaomia o le inisalini e mafai ona faʻaititia ona o le faʻavaivaia o ana faiga faʻaleagaina. I tagata matutua, o le alualu i luma alualu i luma i galuega fai fatuga e mafai ona mafua ai le paʻu faifai pea o le inisalini manaoga. I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase, e mafai ona faaitiitia le manaomia mo le inisalini ona o le faaitiitia o le gafatia i le gluconeogenesis ma le biotransformation o inisalini. I le tulaga o le le atoatoa o le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi pe afai ei ai se uiga masani i le atinaʻeina o le hypo- or hyperglycemia, aʻo leʻi amataina le faasaʻoina o le suʻega, e tatau ona siaki le sao atoatoa o le tausisia o togafitiga ua faatonuina, nofoaga o le puleaina o fualaau faasaina ma le tomai o le tui malosi, iloiloina uma itu taua i le faafitauli.

Hypoglycemia. O le taimi o le atinaʻeina o le hypoglycemia e faʻalagolago i le gaioiga o gaioiga o le inisalini na faʻaaogaina, ma e mafai, o le mea lea, suiga ma se suiga i le togafitiga togafitiga. Ona o le faateleina o le taimi e manaʻomia ai le inisalini umi e sau ai i totonu o le tino pe a faʻaaoga Lantus, o le a mafai ona faʻapupulaina le hypoglycemia i le aoauli, ae i le taeao e mafai ona faateleina lenei tulaga. O maʻi o loʻo i ai i vaega o le hypoglycemia atonu e taua tele le aoga, e pei o tagata gasegase e mafua ai le tigaina o le gaʻo matelaina poʻo le vaʻaia (vaʻaia o le atiaeina o faʻafitauli cardiac ma cerebral). o le leai o se vaaiga mamao ona o le hypoglycemia), e tatau ona mataituina ni lapataiga faapitoa, ma e fautuaina ina ia faateleina le mataituina o le kulukose toto. E tatau i tagata maʻi ona nofouta i tulaga e mafai ai e sui o le hypoglycemia ona suia, avea ma le faʻailoaina poo le toesea i nisi vaega o aʻafiaga. O nei vaega e aofia ai:

- tagata gasegase ua matua faʻaleleia tulafono faatonutonu o le toto kulukose,

- tagata gasegase o loʻo faʻaleleia malie le hypoglycemia,

- tagata matutua matutua,

- tagata gasegase e leai ni maʻi,

- tagata gasegase e umi le maʻisuka,

- gasegase o loʻo mafatia i le mafaufau,

- gasegase maua togafitiga faʻatasi ma isi vailaʻau (silasila i "Fesootaiga").

O ia tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia (ma le le iloa o le mafaufau) aʻo leʻi iloa e le maʻi o loʻo ia atiaʻe le hypoglycemia.

I le tulaga e masani ai pe faʻaitiitia le maualuga o le hemoglobin glycosylated, e tatau ona amanaʻia le ono mafai ona faʻaauau le toe faʻaalia o episodes o hypoglycemia (aemaise i le po).

O le tausisia e le tagata maʻi le faasologa o taimi, meaʻai ma mea taumafa, o le faʻaaoga lelei o le inisalini ma le puleaina o le amataina o faʻamaoniga o le hypoglycemia e fesoasoani i le faʻaitiitia o le aʻafiaga o le hypoglycemia. O mea e mafua ai le vavave i le hypoglycemia e manaʻomia ai le mataituina ma le faaeteete, e pei atonu e manaʻomia ai le faʻatonutonuina o le inisalini. O nei mea e aʻafia ai:

- suiga o le nofoaga o le pulega o inisalini,

- faʻalauteleina le lagona lelei i le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaitiitia mea e faʻalavelave mamafa),

- tulaga le masani ai, faʻatupulaia pe faaumiumi le faagaioiga faaletino,

- faʻamaʻi faʻalavelave faʻatasi ma le vomiting, manava,

- solia o meaʻai ma meaai,

- fafaga meaʻai

- nisi o le faʻamaʻaloga o le endocrine (e pei o le hypothyroidism, le atoatoa o le adenohypophysis poʻo le cortex)

- togafitiga faʻatasi ma nisi fualaau.

O faʻamaʻi faʻamalosi. I faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia tele le mataʻituina o le kulukose o le toto. I le tele o tulaga, ua faia se auiliiliga mo le i ai o tino o le ketone i le urine, ma o le faasaʻoina o le siama o le inisalini e masani ona manaʻomia. O le manaomia mo le inisalini e masani ona faateleina. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faʻaauau ona faʻaaogaina e le aunoa le itiiti ifo o le tele o meaʻai, e tusa lava pe mafai ona latou faʻaaogaina na o sina vaega o meaai pe le mafai foi ona 'ai, pe a fai e iai ni vailaʻau, ma isi. O nei gasegase e le tatau ona taofia atoa le puleaina o le inisalini.

Tina ma le lactation

O faʻamatalaga faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le inisalini i luga o fafine maʻitaga, maua i taimi o togafitiga faʻapitoa, e le o iai. Ole faʻaitiitiga
maʻitaga, faʻapea foʻi le setete o le soifua maloloina o le tamaititi ma le pepe fou. E leai se isi faʻamatalaga taua o le epidemiological.

I suʻesuʻega a manu, e leai ni faʻamaumauga tuusao pe leai foi na mauaina i luga o le gasegase poʻo le gasegase o le insulin glargine. O le faʻaaogaina o Lantus i le taimi o le maʻitaga e mafai ona mafaufauina pe a manaʻomia.

Mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka muamua poʻo le maʻisuka, e taua le tausia o tulafono faatonutonu lelei ole metabolism i le taimi o maitaga. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia i le uluaʻi tolu masina o le maitaga ma, i se tulaga lautele, faʻalautele i le lua ma le tolu piliona. I le taimi lava e uma ai le fanau mai, e faʻaitiitia vave le manaʻomia mo le inisalini (faʻaititia le maualuga o le hypoglycemia). I lalo o nei tuutuuga, e taua tele le mataʻituina o le kulukose o le toto.

E le o iloa pe o le insulin glargine e pasi i susu o susu. E leai ni aafiaga faʻaleagaga pe a le faʻamoemoeina le inuina o le inisalini i totonu o le pepe faatoa fanau mai, talu ai ona o le avea ma se porotini, o le insulin glargine ua solo i totonu o le amino acids i le gastrointestinal tract.

I le faʻataʻitaʻiina o fafine, atonu e talafeagai le fetuutuunai o le suʻeina o le inisalini ma meaʻai.

Lantus ma Tujeo: eseesega ma mea tutusa

O se tasi o mea taua autu pe a filifilia filifiliga a le tagata inisalini e taua tele le vave o lona aafiaga i le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, ei ai i latou e vave gaoioi ma o se tui e tatau ona faia i le tolusefulu po o le fasefulu minute aʻo leʻi 'ai.

Ae o loʻo i ai i latou e, i se isi itu, o loʻo i ai se aafiaga umi, o lenei vaitaimi e mafai ona oʻo i le sefululua itula. I le mataupu mulimuli, o lenei faiga o gaioiga e ono mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia i le maʻisuka.

E toetoe lava o vave uma o le inisalini faʻaonaponei e vave galue vave. O le sili ona lauiloa o le inisalini lea, e galue i le fa po o le lima minute pe a uma le tui.

I se tulaga masani, e tatau ona faʻamaonia tulaga taua nei o analogues faʻaonapo nei:

  1. Nifo fofo.
  2. O le fualaau faasaina e maua mai e ala i le faʻaaogaina o tekonolosi DNA o le recombinant modern.
  3. O le faʻasologa o inisalini faʻaonapo nei o loʻo i ai fale fou o vailaʻau.

Faʻafetai i mea uma o loʻo taua i luga, e mafai ona maua se paleni sili ona lelei i le va o le lamatiaga o le faʻavaveina o suauu faafuasei i le maualuga o le suka ma le mauaina o faʻataʻitaʻiga glycemic target.

O vailaau lauiloa faʻaonapo nei e mafai ona iloa:

  • O se analog o ultulinhort insulin, o Apidra, Humalog, Novorapid.
  • Ua leva - Levemir, Lantus.

Afai o le tagata maʻi e iai ni aʻafiaga leaga pe a uma ona tui, e fautuaina e le fomaʻi le sui o le inisalini.

Ae e tatau ona e faia lenei mea i lalo ifo o le vaavaaiga vavalalata a se tagata tomai faapitoa ma ia mataʻituina pea le soifua manuia o le tagata maʻi i le faagasologa o le suiga.

O a ona eseesega mai Lantus, lea na lauiloa lautele ma faʻasalalau muamua? E pei o le Lantus, e maua le vailaau fou i faʻamaʻi faʻapipiʻi faigofie.

O ipu taitasi uma e aofia ai se fualaau e tasi, ma mo lona faaaogaina ua lava lea e tatala ai ma aveese le pulou ma faapipii se matāua o mea mai le atigilima. Toe faʻaaogaina le paipa o le syringe faatoa mafai ona aveeseina mai le injector.

E pei ona i ai i sauniuniga a Lantus, i Tujeo o le mea galue malosi o le mea lea - o le tutusa o le inisalini na faia i le tino o le tagata. O le synthesized glargine e maua mai i le metotia o le DNA recombination o se faʻalavelave faapitoa a Escherichia coli.

O le faʻaaogaina o le hypoglycemism e faʻaalia i le laugatasia ma le umi o le taimi, lea e maua ona o le faiga o loʻo taua i lalo i le tino o le tagata. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina ua faʻaofiina i totonu o le tino gaʻo, i lalo o le paʻu.

Faʻafetai i lenei mea, o le iniseti e toetoe lava a leai se tiga ma e matua faigofie lava ona faia.

O le fofo vailaʻau e faʻamaʻapeina, e mafua ai le faʻaogaina o micro-reagents e mafai ai ona faʻagasolo malie ona faʻatuina le mea galue.

O se taunuuga, o osofaiga o le inisalini e faasolosolo malie, e aunoa ma ni tumutumu ma ni mataua mata, ma mo se taimi umi. O le amataga o le gaioiga e matauina i le 1 le itula talu ona tui le gaʻo gaʻo. O le gaioiga e tumau mo le itiiti ifo ma le 24 itula mai le taimi o le pulega.

I nisi tulaga, e iai le faʻaopoopoga o Tujeo i le 29 - 30 itula. I le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose e maua pe a uma le 3-4 injections, o lona uiga, e le sili atu i le tolu aso talu ona amata le fualaau faasaina.

E pei o le Lantus, o le vaega o le inisalini e faʻamavaeina i lalo ae leʻi oʻo i totonu o le toto, i le gaʻo o le tino, i lalo o le aʻafiaga o meaola o loʻo iai. O le iʻuga, i le taimi o le auʻiliʻiliga, e mafai ona maua faʻamaumauga i luga o le faʻaopoopoga o le faʻamaʻi o le inisalini i le toto.

O le eseesega tele mai le Lantus o le faʻaogaina lea o le inisalini synthesized i se tasi o Tujeo. I le sauniuniga fou, e faatolu ona maualuga ma e tusa ma le 300 IU / ml. Talu ai ona o lea, o le faʻaitiitia o le numera o aso taitasi o le inisiua ua ausia.

I le faaopoopo atu, e tusa ai ma le Sanofi, o le siʻitia o le metotia na i ai se aafiaga lelei i le "lamolemole" o le fualaau oona.

Talu ai ona o le siʻitia o le taimi i le va o faʻamanuiaga, na maua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le faʻatalaina.

A faʻaaogaina saʻo, o le hypoglycemia faʻaleagaina e masani lava ona matauina pe a fai e sui mai isi inisalini e aofia ai vailaau faʻasaina i Tujeo. 7-10 aso talu mai le amataga o le ave o le hypoglycemia ua avea ma se mea e seasea ona tupu ma e le mautonu ma mafai ona taʻu mai ai se filifiliga le saʻo o vavao mo le faaaogaina o fualaau faasaina.

O le mea moni, o le faatupulaia o le fualaau faasaina e tolu faatupulaia ua le maua ai le tele o fualaau faasaina. Afai e mafai ona faʻaaoga Lantus mo le maʻisuka i tamaiti ma tamaiti, ona faʻatapulaʻaina lea o le faʻaaogaina o Tujeo. E fautuaina e le kamupanī le faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaʻo mai le 18 tausaga.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau faasaina ua faamoemoe mo le pulea o meaola.

Ole fualaau faasaina e le tatau ona faia i se tulaga le talafeagai. O le umi o le gaioiga a Lantus ona o lona faʻaofiina i totonu o le gaʻo gaʻo. O le faʻaleagaina o le puleaina o se tui puipui e mafai ona mafua ai le hypoglycemia ogaoga.

E leai se eseesega faʻapitoa i le siama o insulin poʻo kulukose pe a uma le faʻaogaina o Lantus i le gaʻo gaʻo o le manava, tauau, poʻo le ogavae. I totonu lava o le vaega tonu o le pulega o fualaau faasaina, e tatau ona sui le nofoaga o tui i taimi taitasi.

O Lantus o loʻo i ai le insulin glargine, o se faʻatusatusaga umi o le inisalini o le tagata. E tatau ona faʻatonu le vailaʻau 1 taimi i le aso i taimi uma lava.

O le fua o Lantus ma le taimi o le aso mo lona faʻaofiina ua filifilia taitoatasi.I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaoga Lantus e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ma isi fualaau oona.

O le gaoioiga o lenei vailaʻau o loʻo faʻaalia i iunite (UNITS). O nei iunite e faʻapitoa ia Lantus: e le tutusa ma iunite faʻaaoga e faʻaalia ai le gaioiga o isi analogic insulin (silasila i Pharmacodynamics).

Matua (silia ma le 65 tausaga)

I tagata gasegase matutua, o le le atoatoa o le galuega e mafai ona mafua ai le paʻu malie o manaoga o le inisalini.

Tagata mamaʻi e leai se aoga

I tagata gasegase e le atoatoa le aoga, o le manaoga mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ona o le faʻaitiitia o le tui ole inisalini.

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega

I tagata gasegase ma le gase o le galuega, o le manaoga mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ona o le faʻaitiitia o le gafatia i le gluconeogenesis ma le inisalini metabolism.

O le saogalemu ma le aoga o Lantus® ua faʻatuina mo talavou ma tamaiti e sili atu i le 2 tausaga. Lantus suʻesuʻe i tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matua e leʻi faia.

Suiga mai togafitiga ma isi vailaʻau o le hypoglycemic ia Lantus

Pe a suia le umi ole umi poʻo le togafitia ole inisalini ole taimi ole togafitiga ole Lantus, e ono manaʻomia le fetuunaiga o le aso ole tui ole insulin, e ono manaʻomia le suia o le togafitiga ole antidiabetic (doses and administration regimen of additionally used insulin insulin or their analogs or doses of sugar-lowering tablets )

Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le faafoeina o le NPH-inisalini i le lua aso i le nofo toʻatasi o le Lantus ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le po ma le vaveao, e tatau ona faʻaititia le fua ole aso ole insulin ile ole 20-30% i vaiaso muamua o togafitiga.

I tagata gasegase e maua mai i luga o tui o le NPH-inisalini, ona o le i ai o fomaʻi i le inisalini o le tagata pe a tuʻuina atu i Lantus, e mafai ona faʻaleleia atili le tali.

I le taimi o le fesuiaiga ma i vaiaso muamua pe a maeʻa, o le mataituina lelei o le kulukose i totonu o le toto e tatau.

I le tulaga o le faʻaleleia atili o tulafono faatonutonu o le metabolism ma le mafuaʻaga o le faʻaleleia o le inisalini, o le toe faʻasalaga o le faʻatonuga o le tino e mafai ona talafeagai. E mafai foʻi ona manaʻomia se suiga ole fomaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suia le tino o le tagata maʻi, ituaiga soifuaga, taimi o le aso mo le faʻamalositisi, poʻo isi taimi e foliga mai e fesoasoani i le faʻatuputupulaia o le vaʻaia o le hypo (hyperglycemia) (silasila i faatonuga faʻapitoa ma puipuiga mo le faʻaaogaina).

O lenei vailaʻau e le tatau ona faʻafefiloi ma isi inisalini sauniuniga pe faʻafefe. Pe a faʻafefiloi pe faʻavaivaia, o le talaaga o lana gaioiga e mafai ona suia i le taimi, i se faaopoopoga, faʻafefiloi ma isi insulin e mafai ona mafua ai le afaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le peni a le syringe o le SoloStar®, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo lona faʻaaogaina.

Le taimi e faʻaaoga ai fualaau

O fualaau faasaina e faʻaaoga mo le maʻisuka, lea e manaʻomia ai togafitiga ma le inisalini. E masani lava o le maʻisuka ituaiga 1. O le homone e mafai ona faʻamaonia i tagata uma e sili atu ile ono tausaga.

O le inisalini umi taimi e tatau ai e faʻamautinoa ai le faʻamalosia masani o le anapogi i le glucose i le toto o le tagata maʻi. O se tagata soifua maloloina i totonu o le toto e iai lava se aofaiga o lenei hormone, o lea mea o loʻo i totonu o le toto ua taʻua o le basal level.

I tagata mamai e maua i le maʻisuka i le tulaga o le faaletonu o le pancreatic, o loʻo i ai se manaʻoga mo le inisalini, lea e tatau ona faia i taimi uma.

O le isi filifiliga mo le tuʻuina atu o se homone i totonu o le toto ua taua o le bolus. E fesoʻotaʻi ma le 'ai - i le tali atu i le faateleina o le toto toto, o le tele o le inisalini ua faʻasaʻolotoina e vave faʻavasega le glycemia.

I le maʻi suka, e faʻaaogaina insulin faʻamalosi mo lenei mea.I lenei tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona tuiina o ia lava i se pine tui i taimi uma pe'ā uma ona 'ai, ia aofia ai le aofaiga tatau o le homone.

I falemaʻi, o le tele o fualaau eseese mo togafitiga o le maʻisuka ua faʻatau. Afai e manaomia e le tagata gasegase le faʻaaogaina o le hormone umi, o le a le mea e sili ona lelei e faʻaaoga - Lantus poʻo Levemir? I le tele o auala, o nei vailaʻau e talitutusa lava - e lua o faavae, e sili atu ona maitauina ma tumau i le faʻaaogaina.

Seʻio tatou vaai pe faapefea ona ese nei hormones. E talitonuina o Levemir e sili atu lona ola nai lo le Lantus Solostar - e oʻo atu i le 6 vaiaso e tasi le masina. O le mea lea, ua manatu le Levemir e sili atu ona talafeagai i mataupu e te manaʻomia e te maua ai sina fualaau oona, mo se faʻataʻitaʻiga, i le mulimuli i se taumafataga maualalo.

Fai mai tagata popoto e mafai e le Lantus Solostar ona faateleina le lamatiaga o le kanesa, ae e leai se faʻamaumauga mautinoa i lenei.

O a eseesega i le va o fualaau faasaina?

O nisi fualaau e mafai ona aafia ai le gaosiga o le kulukose e le inisalini, lea e ono manaʻomia ai suiga i togafitiga ma suiga i le fua o le inisalini Lantus.

O sauniuniga nei mo vailaʻau mo togafitiga e mafai ona faʻaleleia atili ai le aafiaga o le insulin glargine:

  • vailaʻau o antipyretic oral:
  • fualaau oona lea e iai le aʻafiaga i le gaioiga ACE,
  • Faʻaleagaina - o fualaau faʻasaina e faʻamaonia le fua o le fatu,
  • Fluoxetine - o fualaau oona e faʻaaogaina i ni faʻalavelave matuia o le atuatuvale,
  • sauniuniga e faia i le faavae o le fibroic acid,
  • fualaau faasaina e poloka ai le gaoioiga o le monoamine oxidase,
  • Pentoxifylline - o se fualaau faasaina o le vaega o angioprotectors,
  • O le Propoxifene o se fualaau faʻasaina faʻasaina ma le faʻaofo faʻapitoa,
  • salicylate ma sulfonamides.

O vailaau nei e mafai ona faʻavaivaia le gaioiga o le insulin glargine:

  • elemene e tetee-inflammatory e taofia ai le faʻaogaina o le tino,
  • Danazol - o se vailaʻau o le vaega o analogic synthetic o androgens,
  • Faʻaauau
  • fomaʻi fualaau
  • sauniuniga e aofia ai analogues o estrog ma progesterone,
  • sauniuniga e faia i le faavae o le phenothiazine,
  • fualaau faasaina lea e faateleina ai le tuufaatasiga o norepinephrine,
  • faʻasolosolo faʻasolosolo o hormones thyroid,
  • tapenapenaga e aofia ai se mea masani poʻo se faʻaoga tutusa o le hormone tupu,
  • antipsychotropic fualaau faasaina
  • puipuiga o le puipuigaase.

E i ai foi nisi fualaau oona lea e le mafaamatalaina ona aafiaga. E mafai ona faʻavaivaia uma le aafiaga o le insulin glargine ma faʻamalosia ai. O fualaau faasaina e aofia ai mea nei:

  • B-poloka
  • nisi o toto maualuga e tuuitiitia ai fualaau faasaina
  • suauu lithium
  • ava malosi

Ina ia maua se faʻasologa taugofie i se vailaʻau, se generic poʻo se synonym, muamua o mea uma matou te fautuaina e gauai atu i le tuufaatasiga, e faʻaaogaina i mea tutusa ma mea e faʻaaogaina mo faʻaaogaina. O le mea lava lea e tasi o le fualaau faasaina o le a faailoa mai ai o le vailaʻau e tutusa lava ma le fualaau faasaina, vailaau faafomai ma tutusa.

Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i vaega le atoatoa o fualaau tutusa, lea e mafai ona aafia ai le saogalemu ma le aoga. Aua nei galo e uiga i faatonuga a fomaʻi, togafitiga o le tagata lava ia e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina, o lea la e masani ona e talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau.

O le a tatou suʻesuʻeina pe faʻapefea ona faʻaaoga Lantus - o faatonuga mo le faʻaaogaina e fai mai e tatau ona tuiina i totonu o le tino gaʻo i luga o le paʻu o le abdomina tua, ma e le mafai ona faʻaaogaina ma le le faʻamalosi. O lenei metotia o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina o le a mafua ai le paʻu tele i le maualuga o le kulukose o le toto ma le atinaʻeina o le hypoglycemic coma.

I le faaopoopo atu i le fiva i luga o le manava, o loʻo i ai isi nofoaga mo le faʻatagaina talafeagai o Lantus - o le femoral, muso susu. O le eseesega e aoga i nei tulaga e le taua pe ua le atoa foi.

E le mafai ona tuufaatasia le hormone i le taimi lava e tasi ma isi inisalini, e le mafai ona faʻamalosi ao le i faʻaaogaina, aua e faʻaitiitia ai lona aoga. Pe a faʻafefiloi ma isi mea faʻa-vailaʻau, e mafai ona galo.

Ina ia ausia le lelei atoatoa o togafitiga, Lantus e tatau ona faʻaaogaina i taimi uma, i aso uma i le taimi tutusa.

O le a le ituaiga inisalini e tatau ona faʻaaoga mo le maʻisuka, o le a fautuaina oe e se endocrinologist. I nisi tulaga, e mafai ona tufatufaina fualaau faasaina, o nisi taimi e talafeagai ai le tuufaatasia o iniseti pupuu ma faaumiumi. O se faʻataʻitaʻiga o sea faʻavaega o le tuʻufaʻatasiga faʻatasi o Lantus ma Apidra, poʻo se tuufaatasiga e pei o Lantus ma Novorapid.

I na tulaga pe afai, mo nisi mafuaaga, e manaʻomia le sui o le Lantus Solostar i le isi (mo se faʻataʻitaʻiga, Tujeo), e tatau ona tausisia nisi tulafono. O le mea pito sili ona taua, o le suiga e le tatau ona o mai faatasi ma se popolega tele mo le tino, o lea e le mafai ai ona e faʻaititia le fua o le fualaau faasaina e faavae i luga o numera o vaega o gaioiga.

I se isi itu, i aso muamua o le pulega, o le faateleina o le aofaiga o le inisalini na faʻatonuina e mafai ona aloese mai le hyperglycemia. Pe a faʻafesoʻotaʻi uma tino o le tino i le sili ona lelei o le faʻaaogaina o se fualaau fou, e mafai ona faʻaititia le fualaau i tulaga masani.

O suiga uma i le togafitiga, aemaise lava i latou e fesootaʻi ma le sui o le vailaau faʻasaina i mea e tutusa ai, e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi, o loʻo iloa le auala e ese ai le vailaʻau mai le isi ma o le tasi e sili atu ona aoga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O Lantus muamua na aliali mai i le 2003 ma talu mai lena taimi ua avea o se tasi o mea e sili ona lelei o le inisalini o le tagata ma i le taimi lava e tasi, o nisi o ona uiga e sili atu ona lelei.

O le gaioiga malosi o le insulin glargine.

O le tulaga masani o le vailaau faasaina e aofia ai fagu i se vaifofo o le 10 ml (100 PIECES). Afai e tuʻuina atu le vailaʻau i cartridges, ona i ai lea i totonu o se tasi afifi 5 cartridges o le 3 ml taʻitasi.

Faatonuga mo le faaaogaina

O Lantus o se inisalini faaumiumi, ua faʻaalia mo le faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, pe a matauina le tetee atu i isi inisalini sauniuniga.

O lenei ituaiga inisalini e maua mai i le inisinia o le kenera ma o se taunuuga, o le siama o le hormone e maua ai meatotino o le tatala saoloto, lea e fuafua ai le meatotino o le fualaau faasaina e le o iai ni mea e sili ona lelei, e maua ai le sologa lelei ma le lemu o le inisalini, ma sili atu le umi nai lo isi ituaiga insulin.

O fualaau faasaina ua umi se taimi o gaioiga ona o le mea moni o le elemene o le vaifofo e itiiti lona taua ma o lenei mea e mafua ai le gau o le hormone i totonu o masini subcutaneous. I le avea ai o se tulafono, e aoga Lantus mo se aso, ma i nisi tulaga e oʻo atu i le 29 itula.

E taua le iloa: Lantus e le tatau ona faʻavaivaia i vai faʻafefe, saline.

O fualaau faasaina ei ai lona malosi.

Ole fua muamua o le fualaau faasaina ua fuafua taitoatasi. O le vailaau e faʻaaogaina faʻafuaseʻi 1 taimi i le aso, sili atu i le taimi e tasi, i luga o le tauau, manava poʻo le suilapalapa o le tino, ma e tatau ona suia le nofoaga o inisiua.

O iinei o le ae faitau ai e uiga i faʻaaliga uma o le inisalini togafitiga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O a ituaiga o insulin i le umi o le gaioiga? O le tali o loʻo i totonu oa tatou tusiga.

Afai o Lantus ua faʻasolo atu i se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, ona faʻaaoga lea o le vailaʻau e avea ma fualaau autu.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le tagata maʻi e mafai ona faʻatonuina le monotherapy poʻo togafitiga faʻapitoa ma isi inisalini.

A manaʻomia e se tagata maʻi mai le maʻisuka mai le isi ituaiga o inisalini ia Lantus, e tatau ona faʻatautaia ma le mataʻituina le maualuga o le suka mo le tele o aso e fetuunai ai ma fuafua le fualaau o vailaau e manaʻomia.

Contraindications i le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • Faʻasalaga tagata taʻitoʻatasi i le fualaau faasaina,
  • Tausaga a tamaiti (e le fautuaina mo tamaiti ei lalo o le 6 tausaga),
  • Hypoglycemia,
  • O le maʻitaga ma le taimi mulimuli ane o le lactation.

I le avea ai o se tulafono, o faʻafitauli uma o le inisalini o le hormone tagata e mafua ai aʻafiaga i le amataga o le togafitiga ma e mafua mai i le mea moni e faapea, o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e le mafai ona saʻo le fuaina o le fualaau o vailaau e manaʻomia ma ia sili atu nai lo le mea e manaʻomia pe itiiti. I totonu o nai aso, pe a siaki ma le faaeteete e se tagata pusa, faʻasolosolo ile inisalini, o faʻafitauli leaga uma e aluese:

  • Vaivai
  • Naua ma vili
  • Ootia
  • I tulaga ogaoga, pe a sili atu le mamafa o le fualaau - o le le malamalama, hypoglycemia.

E taua le iloa: o nisi faʻafitauli i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona "le tali atu" i Lantus togafitiga. O le mea lea, ao le i faatonuina le fualaau faasaina, e tatau i le fomaʻi ona faia uma suega talafeagai e faailoa ai le atiaʻe o faʻafitauli.

E tatau foi ona e faaeteete i togafitiga mo na gasegase ua leva ona i ai se talaaga o faamaʻi fatu fatu, aua I aso nei, o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o galuega a nei totoga i totonu e le o mautinoa.

O nisi taimi o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka ma ave Lantus e ono matauina na vave ona amata ona ia maua ni aʻafiaga le lelei o le inisalini ma e tatau ona toe fetuunai le fualaau o le vailaʻau. O nei mea e aofia ai:

  • Suiga o nofoaga o tui
  • Tulaga maualuga o le inisalini lagona,
  • Gaoioiga faaletino sili atu (atonu e umi tele ma faateleina),
  • Isi faʻamaʻi
  • Meaʻai faʻalavelave ma 'ai meaai faasolitulafono,
  • Tuuina atu o malosiaga,
  • Inuina o le ava
  • Faamai o le Endocrine
  • O aʻafiaga o fualaau oona e faʻaaogaina e togafitia ai isi maʻi (e le o maʻisuka).

O lenei fualaau faasaina ua faailoaina mo le faaaogaina i mataupu nei:

  • afai e maua se tagata i le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent),
  • pe afai ua maua se tagata i le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le inisalini e faalagolago),

E tatau ona maitauina e faapea, mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o vailaʻau faʻasaina e ave faʻaalia. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o gasegase e atiaʻe le tetee atu io latou aafiaga. Ona faʻasolosolo ai lea e le fomaʻi le puleaina o le inisalini i se auala faʻafuaseʻi.

Inisalini Lantus e mafai foi ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e le o le inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka pe afai o isi maʻi e manaʻomia vave togafitiga ua tuʻuina atu i le maʻi maualalo.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le inisalini Lantus, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa faatonuga mo le faʻaaogaina. E tatau ona manatuaina o lenei vailaau faasaina ua faasaina ona tui malosi, talu ai e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o ituaiga ogaoga o le hypoglycemia.

E mafai ona e tui i vaega nei o le tino:

  • i le puipui o le manava,
  • i totonu o muso
  • i totonu o le ogavae o le ogavae.

I le taimi e taitaia ai suʻesuʻega, e leai se eseesega e iloagofie ai i le va o le faʻateleina o le inisalini e faʻalavelaveina i vaega eseese o le tino.

O le vailaʻau o Inisalini Lantus SoloStar o loʻo maua i le tulaga o se peni, o loʻo i ai se fausaga faʻamaʻafale ma se folasia o le inisalini. E vave faʻaaogaina. I lenei tulaga, a maeʻa le fofo, e tatau ona lafoaʻi le au.

O le vailaau o Inisalini Lantus OptiKlik o se tui tuila lea e talafeagai mo le toe faʻaaogaina pe a uma ona sui se pusa kesi ma se mea fou.

Tujeo ma Lantus o sauniuniga insulin i le ituaiga vai mo le tuiina.

O vailaau uma e lua e faaaoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, pe a le mafai ona ausia le tulaga o le kulukose e aunoa ma le faʻaaogaina o inisua.

Afai o fualaau o le inisalini, o se meaai faapitoa, ma le tausisia ma le tausisia o taualumaga uma ua faatonuina, e le fesoasoani e faatumauina le maualuga o le maualuga o le toto i lalo ifo o le maualuga faatagaina, o le faaaogaina o Lantus ma Tujeo ua faatonuina. E pei ona faʻaalia i suʻesuʻega suʻesuʻega, o nei fualaau oona o se auala lelei e mataʻituina ai le toto toto.

I suʻesuʻega na faia e le gaosiga o le vailaau faʻasaina, o le kamupani Siamani Sanofi, o suʻesuʻega sa aofia ai le 3,500 tagata volenitia.O i latou uma na mafatia mai le maʻisuka lē pulea o ituaiga uma e lua.

I le ono masina o suesuega suʻesuʻe, e fa vaega o le suʻega sa faia.

I le muamua ma le tolu vaega, o le aafiaga a Tujeo i luga o le soifua maloloina o le maʻisuka ituaiga 2 na suesueina.

O le vaega lona fa na tuuto atu i le faʻamalosi a Tujeo i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, na faʻaalia mai le maualuga maualuga o Tujeo.

Contraindications

  1. E faʻasaina le faʻaaogaina o tagata gasegase e le faʻapalepale i le insulin glargine poʻo vaega o ausilali.
  2. Hypoglycemia.
  3. Togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.
  4. Tamaiti ei lalo o le 2 tausaga.

Atonu e seasea tulai mai ni uiga le lelei, o faatonuga e fai mai e ono i ai:

  • lipoatrophy poʻo lipohypertrophy,
  • afaina o le maʻi (Quincke's edema, faʻalavelave faʻafuaseʻi, bronchospasm),
  • tiga o le muso ma le tuai i le tino o le konatela,
  • dysgeusia ma le faʻaleagaina o le tino.

Soloaiga i Lantus mai isi inisalini

Afai o le maʻisuka e faʻaaogaina taimi ole taimi, ona fai lea o le suiga i Lantus, ua suia le fua o le vailaau ma fualaau faasaina. Suiga o le inisalini e tatau ona faia i na o le falemaʻi.

I le lumanaʻi, o le fomaʻi e tilotilo i le suka, le sosolo o le tagata maʻi, mamafa ma fetuutuunai le numera o iunite e faʻatonutonuina. A maeʻa le tolu masina, e mafai ona siaki le aoga o le togafitiga faʻatulagaina e ala i le auiliiliga o le hemoglobin glycated.

Aoaoga vitio:

Faʻailoa igoaGaioiga galueFaʻatau
Tujeoinsulin glargineSiamani, Sanofi Aventis
Levemireinsulin detemirTenimaka, Novo Nordisk A / S
Isilainsulin glargineInitia, Biocon Limited
PAT "Farmak"

I Rusia, o malosi uma o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka na tuʻuina atu malosi mai Lantus i Tujeo. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le fualaau fou e maualalo le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia, ae o le tele o tagata e faitioina ina ua uma le suiga i Tujeo na oso malosi malosi a latou suga, o lea na faamalosia ai i latou e faatau le insulin Lantus Solostar.

Levemir o se vailaau sili ona lelei, ae o loʻo i ai se mea e ese ai, e ui o le umi o le gaioiga e 24 itula foi.

Aylar e leʻi fetaiai ma le inisalini, o faatonuga e fai mai o Lantus tutusa, ae o le kamupanī e taugofie.

Inisalini Lantus ao maitaga

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile Lantus ma fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, o le vailaʻau e le afaina ai le ala o le maʻitaga ma le tamaititi lava ia.

Sa faia ni faʻataʻitaʻiga i luga o manu, lea na faamaonia ai o le insulin glargine e leai sona aʻafiaga i le gaosia o le tino.

O le Lantus Solostar e mafai ona faʻamaonia i le tulaga o le inisalini NPH e le aoga. O tina i le lumanaʻi e tatau ona mataʻituina a latou suga, aua i le uluaʻi masina, o le manaoga mo le inisalini e faʻaitiitia, ma i le lona lua ma le tolu piliona.

Aua e te fefe e fafagaina se pepe; o faatonuga e le o aofia ai faʻamatalaga e mafai e Lantus ona pasi i susu o susu.

Auala e teu ai

O le olaga ola o Lantus e 3 tausaga. E manaʻomia lou teu i se mea pogisa puipui mai le la i le vevela o le 2 i le 8 tikeri. E masani lava o le nofoaga sili ona talafeagai o se pusaaisa. I lenei tulaga, ia mautinoa e te vaʻai i le puleaina o le vevela, ona o le faʻamaʻiina o le inisalini Lantus e faʻasaina!

Talu mai le faʻaaoga muamua, e mafai ona teuina le vailaʻau mo le masina i se nofoaga pogisa i le vevela e le silia ma le 25 tikeri (ae le o le pusaaisa). Aua le faʻaaoga le inisalini mimita.

O fea e faʻatau, tau

Lantus Solostar ua faatonuina e aunoa ma se totogi e ala i le faia o se togafitiga e se endocrinologist. Ae e tupu foi e tatau i le maʻisuka ona faʻatau saʻo lenei vailaʻau i se fale talavai. O le tau masani o le inisalini e 3300 rubles. I Ukraine, e mafai ona faatauina Lantus mo le 1200 UAH.

O le maʻisuka e fai mai o se inisalini lelei lava, o lo latou suka o loʻo tausia i totonu o taʻaloga masani. O le mea lea e fai mai ai tagata e uiga ia Lantus:

O le tele o totoe na o iloiloga lelei.O nisi tagata na fai mai o Levemir poʻo Tresiba e sili atu ona talafeagai mo i latou.

Faʻamataʻuga itu

I le tulaga o faʻamaoniga tutusa ma mea o loʻo faʻamatalaina i lalo, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi vave lau fomaʻi!

O le hypoglycemia, o le mea e le masani ai le togafitiga o le inisalini, e mafai ona tupu pe afai e maualuga le tui o le inisalini pe a faʻatusatusa i le manaʻomia.

O faʻafitauli leaga nei e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina na matauina i le taimi o faʻataʻitaʻiga tau faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu i lalo mo vasega o mamanu i le faʻaitiitia o le faasologa o mea tutupu (tele taimi:> 1/10, tele> 1/100 i le 1/1000 i le 1/10000 i le

Talosaga faʻaoga

Lantus e le fautuaina mo togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka. I ia tulaga, e fautuaina le puleaina o le inisalini pupuu.

I le tulaga o le le atoatoa o le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi pe afai ei ai se uiga e atiaʻe ai le hypo- or hyperglycemia, ao lei amataina le faasaʻoina o le fua, e tatau ona siaki le sao atoatoa o le tausisia o togafitiga faatonuina, o nofoaga o le puleaina o fualaau faasaina ma le auala o le injection subcutaneous, itu uma e fesootaʻi ma le faafitauli. O le mea lea, o le faʻaeteete ma le faʻaeteete ma le tausia o se tusi faʻataʻitaʻi e sili ona fautuaina.

Suʻe i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i metotia, gaosi oloa, ituaiga (NPH, gaioiga puupuu, umi-gaioiga, ma isi mea), afuaga (manu, tagata, inisalini ole inisalini) ma / poo le gaosiga e ono manaʻomia ai le faʻavasegaina o togafitiga.

O le taimi o le atinaʻeina o le hypoglycemia e faʻalagolago i le gaioiga o gaioiga o le inisalini na faʻaaogaina, ma e mafai, o le mea lea, suiga ma se suiga i le togafitiga togafitiga. Ona o le faateleina o le taimi e manaʻomia ai le inisalini umi ona oʻo mai i totonu o le tino pe'ā faʻaaoga Lantus, e tatau i se tasi ona faʻamoemoe e amata le atinaʻe o le hypoglycemia, ae o lenei tulaga atonu e ono faateleina i taeao po.

O maʻi o loʻo i ai i vaega o le hypoglycemia atonu e taua tele le aoga, e pei o tagata gasegase e mafua ai le tigaina o le gaʻo matelaina poʻo le vaʻaia (vaʻaia o le atiaeina o faʻafitauli cardiac ma cerebral). o le leai o se vaaiga mamao ona o le hypoglycemia), e tatau ona matauina ni lapataiga faapitoa, ma ia sili atu ona mataituina ma le totoʻa le kulukose o le toto.

Manatua i lalo o nisi tulaga e mafai ai e sui o vailaau o le hypoglycemia ona suia, faʻaitiitia le faʻailoaina pe le auai i:

- tagata gasegase ua matua faʻaleleia tulafono faatonutonu o le toto kulukose,

- tagata gasegase o loʻo faʻaleleia malie le hypoglycemia,

- tagata matutua matutua,

- gasegase ina ua uma ona sui mai le inisalini o meaola e mafua mai i le inisalini o tagata,

- tagata gasegase e leai ni maʻi,

- tagata gasegase e umi le maʻisuka,

- gasegase o loʻo mafatia i le mafaufau,

gasegase maua togafitiga faʻatasi ma isi vailaʻau (silasila i le Fesootaiga ma isi vailaʻau).

O le faaumiumi o le aafiaga o le pulea o le inisalini o le insulin glargine atonu e ono faʻagasolo ai le toe faʻaleleia pe a uma ona atiaʻe le hypoglycemia.

Afai e masani pe faʻaitiitia le maualuga o le hemoglobin glycosylated, e tatau ona amanaʻia le ono mafai ona faʻaauau le toe faʻaalia o vaega o le hypoglycemia (aemaise i le po).

O le tausisia e le tagata maʻi le faasologa o taimi, meaʻai ma mea taumafa, o le faʻaaoga lelei o le inisalini ma le puleaina o le amataina o faʻamaoniga o le hypoglycemia e fesoasoani i le faʻaitiitia o le aʻafiaga o le hypoglycemia.O mea e mafua ai le vavave i le hypoglycemia e manaʻomia ai le mataituina ma le faaeteete, e pei atonu e manaʻomia ai le faʻatonutonuina o le inisalini. O nei mea e aʻafia ai:

- suiga o le nofoaga o le pulega o inisalini,

- faʻalauteleina le lagona lelei i le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaitiitia mea e faʻalavelave mamafa),

- tulaga le masani ai, faʻatupulaia pe faaumiumi le faagaioiga faaletino,

- faʻamaʻi faʻalavelave faʻatasi ma le vomiting, manava,

- solia o meaʻai ma meaai,

- fafaga meaʻai

- nisi o le faʻamaʻi o le endocrine (e fai ma faʻataʻitaʻiga, hypothyroidism, le lava o le adenohypophysis poʻo le cortex)

- togafitiga faʻatasi ma isi fualaau faʻasaina (silasila i le Fesootaiga ma isi vailaʻau).

I faʻamaʻi faʻamaʻi, e manaʻomia tele le mataʻituina o le kulukose toto. I le tele o tulaga, ua faia se auiliiliga mo le i ai o tino o le ketone i le urine, ma o le faasaʻoina o le siama o le inisalini e masani ona manaʻomia. O le manaomia mo le inisalini e masani ona faateleina. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faʻaauau ona faʻaaogaina e le aunoa le itiiti ifo o le tele o meaʻai, e tusa lava pe mafai ona latou 'ai meaai i na o voluma laiti pe le mafai foi ona' ai, pe afai o le a lafoaia, ma isi. O nei gasegase e le tatau ona taofia atoa le puleaina o le inisalini.

Na lipotia mai faʻamatalaga faafomaʻi pe a faʻaaogaina isi insulin, aemaise lava le inosia o le iniseti, nai lo le insulin. Ole igoa ole inisalini e tatau ona siaki muamua aʻo lei faia tui taitasi ina ia aloese ai mai se fomaʻi i le va o insulin glargine ma isi insulin.

Le tuufaatasiga o Lantus ma pioglitazone

O nisi o faaletonu o le fatu ua lipotia pe a faaaogaina le paionitazone faatasi ai ma le inisalini, aemaise lava i tagata gasegase ei ai tulaga lamatia mo le le atoatoa o le fatu. E tatau ona amanaia lenei mea pe a faatonuina se tuufaatasiga o pioglitazone ma Lantus. Pe a ave se tuufaatasiga o fualaau faasaina, e tatau ona mataitu tagata e faatatau i foliga vaaia o faailoilo ma faailoga o le faaletonu o le fatu, mea mamafa ma le edema.

O le Pioglitazone e tatau ona faamutaina pe afai e tupu se faaletonu o uiga o le faaletonu o le fatu.

Aafiaga i luga o le gafatia e ave se taavale ma galue i ni auala faigata

O le gasegase e gauai ma faʻafesoʻotaʻi vave i mea o loʻo i fafo e mafai ona faʻavaivaia ona o le atinaʻeina o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, pe, mo se faʻataʻitaʻiga, o se taunuuga o le leaga o le vaai. E mafai ona avea lenei mea ma mea e ono aʻafia ai i nisi o tulaga e mafai ai ona taua lenei tomai (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a ave se taavale poʻo pe a galue ma ni faʻalavelave faigata).

O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i puipuiga saogalemu ina ia aloese ai mai le atinaʻeina o le hypoglycemia ao taʻavale. E taua tele lenei mea mo na gasegase oe ua faʻaitiitia pe leai foi se faʻalauiloaina o faʻamataʻu faʻafefe o le hypoglycemia, faʻapea foʻi ma na gasegase e tele lava ina aafia i vaega o le hypoglycemia. E tatau ona tuʻuina atu le iloiloga ma le faaeteete i le mafai ona aveina se taavale poʻo le galue ma ni faʻalavelave faigata i nei tulaga.

Faiga faʻapolopolo

10 ml i totonu o se fagu tioata manino ma le lanu (type I). O le fagu ua faʻamaufaʻailogaina i se pulu chlorobutyl, faʻapipiʻiina i se pulou alumini ma ufiufi i se pulou puipuia o le polypropylene. 1 le fagu ua tuu faatasi ma faatonuga mo le faʻaaogaina i se pusa pepa.

3 ml i kilika tioata manino ma le lanu (type I). O le kilika ua faʻamaufaʻailogaina i le tasi itu ma se poma bromobutyl ma faʻafefiloi i se pulou alumini, i le isi lima ma le bromobutyl plunger. 5 cartridges i pusa tioata o PVC kiriata ma alumini alumini.1 faʻamau pepa e tuʻuina atu faʻatasi ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se pusa pepa.

3 ml taʻitasi i se kesi tioata manino ma manino (type I). O le kilika ua faʻamaufaʻailogaina i le tasi itu ma se poma bromobutyl ma faʻafefiloi i se pulou alumini, i le isi lima ma le bromobutyl plunger. O le fagu eletise o loʻo tuʻuina i totonu o se peni tui

Tulaga o le teuina

Teu i le vevela o + 2 ° C i le 8 ° C i se nofoaga pogisa.

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Aua e te malolo! Aua le faatagaina le pusa e faʻafesoʻotaʻi tuusao ma le mea faʻaaisaisa poo mea faʻaaisa.

A uma ona faʻaaoga, teuina i se vevela e le sili atu i le 25 ° C i totonu o se pusa pepa (ae le o totonu o le pusaaisa).

Aso faʻauma

O le fofo o le vailaʻau i fagu o le 2 tausaga.

O le fofo o le fualaau faasaina i cartridges ma le penisini a SoloStar® o le 3 tausaga.

A maeʻa le aso e muta ai, e le mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

Manatua: o le ola o le fualaau faasaina mai le taimi muamua e faaaoga ai e 4 vaiaso. E fautuaina e maka le aso o le faʻamaʻi muamua o le vailaʻau i luga o le pepa.

Tuua Lau Faamatalaga