Fesoasoani Muamua mo le maʻisuka ma le hypoglycemia ma le hyperglycemia

O osofaiga i le maʻisuka o se mea e masani ona taatele.

Faʻafuaseʻi faʻavavega i le maualuga o le toto suka e mafai ona tupu i soo se taimi, ma e tatau ona saunia le tagata maʻi mo i latou.

O lea nofo sauni i taimi e le gata ina faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi, ae faʻasaoina foi le ola.

Faʻafefea ona iloa

O lenei tulaga e faʻaalia i le maualuga o le suka i lalo o le masani. O lona uiga, i lalo o le tolu i le lima mmol. Ae ui i lea, e tatau ona e vaʻavaʻai muamua pe a oʻo ifo le faailo i le 2.2 mmol. E tatau ona ou fai atu o le hypoglycemia e mafai ona ia faaalia ia lava i tagata uma i auala eseese, ae o loo i ai faailoga masani.

E mafai ona e iloa le faʻaogaina o se faʻalavelave i faʻamaoniga nei:

  • faʻalavelave, o se faʻateleina o le fatu fatu, e vave ona mafaufauina. I le avea ai o se tulafono, o tulaga ia e mafai ona manatu i ai o uluai valaau,
  • Talu ai ona o le popole ma le endocrine o loʻo aʻafia i le maualalo o le suka, o le maʻi ua amata ona oʻo i le fiaaai. Ma e oʻo lava i le mataupu pe a fai e leʻi leva ona 'aʻai. I le taimi lava lea e tasi, o le paʻu e paʻu, o le afu e faʻamalolo, o le lagona o le popole e aliali mai. O le le fiafia e masani lava ona faaalia ia lava i sina taimi,
  • i soo se taimi, e ono amata ona gatete le tagata maʻi. O le mea e masani ai, e tupu lenei mea i le po, ae e oʻo lava i le taimi lava e tasi e le tatau ona tafiesea se faʻaaliga tutusa o le hypoglycemia. O le gasegase o le maʻisuka i foliga o le gatete e malosi ma e le mafai ona puipuia. O le gasegase o le tagata maʻi o loʻo gatete tele ina ia le mafai ona ia uuina mea faitino e pei o le tipi,
  • o se tagata e amata ona iloa le le fiafia i avanoa. E le mafai ona taulai atu i luga o ni taga faigofie. O se taunuuga, o amio e masani ona taʻua o le le atoatoa.
  • o le tagata maʻi e amata ona pagatia i le masani ona tiga o le ulu, ma e malosi tele. E mafai ona tuʻuina atu i latou i le vevela, faʻavaivaia,
  • talu ai ona o le faʻaitiitia o le suka toto, o le aʻafia o le toto o le toto, o le leai o se mea vaaia i le taimi o se osofaʻiga o le maʻisuka e le masani ai. E mafai e se tagata ona amata ona iloa le eseesega i le va o faʻamatalaga e oʻo lava i le taimi talu ai na ia vaʻaia e aunoa ma ni faʻafitauli O nisi taimi eo mai faatasi ma le faʻaletonu o le tautala, aʻo amata ona paʻu laugutu ma laulaufaiva.

E faʻapefea ona fesoasoani?

O le a le mea e fai i le osofaʻi o le maʻisuka i le taimi o le hypoglycemia:

  • Muamua, e tatau ona e valaʻau i se taʻavale. E tusa lava pe le o se mea taua tele ia faailoga. O le faʻasolosolo e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemic coma,
  • ae aʻo i ai se falemaʻi i luga o le ala, e taua le faʻavave vave ona maualuga le kulūkose toto. E mafai ona faia lenei mea i le ave o le suka mama po o le suavai ma se pasene maualuga o ona anotusi. E leai se uiga e tuʻuina atu ai meaai - o nisi taimi e le mafai ona faʻatau i le taimi o se osofaʻiga,
  • afai o loʻo i ai le glucaca, e tatau ona faʻatonuina i totonu o le tino. O se pusa faalavelave faʻafuaseʻi i lenei hormone e mafai ona maua i le fale talavai e aunoa ma ni faʻafitauli.
  • oe manaʻomia e fesoasoani i le tagata maʻi ia taʻoto se tulaga pepelo i lona itu pe a amata le vomiting. Afai e amataina, e tatau ona fesoasoani i le ua afaina ia mama lona gutu,
  • sili atu, e pei o le epilepsy, faʻaofi se fasi laau i totonu o le gutu. O se osofaʻiga o le maʻisuka o nisi taimi e faʻaalia ai o ia lava i le tulaga o faʻalavelave ogaoga. Ma i lenei tulaga, e taua le faʻamautinoa o le tagata ua afaina e le afaina lona laulaufaiva.

E taua le tali atu i faʻamaʻi o se faʻamaʻi o le maʻisuka i se taimi vave lava - o le togi i ia tulaga e faʻaauau mo minute.

Puipuiga

O le auala sili e feagai ai ma le hypoglycemia o le puipuia lea o osofaiga o le maʻisuka:

  • o le tele o taimi, o se osofaʻiga e amata ona aliali mai o se taunuuga o le tele o fualaau oona. O le aʻafiaga atonu e sili atu le tui o inisalini poʻo pepa e faʻaitiitia ai le kulukose toto. O le le lelei o le pulega o vailaau e mafai ona mafua ai faafitauli,
  • e taua le teuina o vailaau tatau. O le mea lea, 'aua neʻi faʻagaloina faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau oona i soo se tulaga,
  • malosi malosi faaletino e faʻamaeʻa atoatoa ai faleoloa kulukose i totonu o le tino. E aofia ai na faleoloa glycogen o loʻo teuina i totonu o le ate. Ina ia le maua se osofaiga i le maʻisuka, e sili atu ona faʻaitiitia le numera o uta,
  • O le faʻaleagaina o le tino ma le faʻamaʻi vale na mafai foi ona osofaia se osofaiga. Tausiga e tatau ona faia e i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi,
  • o le tele o le taumafa ava malosi atonu e mafua ai se osofaʻiga. E faʻapea foʻi le taumafai e pipii i meaʻai sese. Aemaise lava, o le matelaina e mafai ona afaina tele.

E fautuaina e faitau faʻasalaga ao le i tagofia fualaau oona - atonu e faia e fomaʻi se mea sese i le tui.

Faʻafefea ona iloa

O le Hyperglycemia o le maualuga o le toto suka. Afai e maualuga lona maualuga i luga ae o le 5.5 mmol, e tatau ona e mataala.

O se osofaʻiga o le maʻisuka o lenei ituaiga e mafai ona iloa i faailoga nei:

  • o le gutu malolo - e faʻaalia lava ia lava, pei o le paʻu paʻu. I le taimi lava e tasi, o le ua afaina ua matuai galala lava, ae le mafai ona onā. O le mea moni o le faʻatasi ai ma le urine, o sima aoga e amata ona alu ese mai le tino o le tagata maʻi,
  • i le taimi lava e tasi ma le malogo, o se tagata e iloa vaivaiga, ogaoga tiga. E mafai ona amata ona sogisogi mai le acetone mai lou gutu. I le taimi e oʻo ai le maualuga o le suka i le 10-15 mmol, o le vomiting e aliali mai:
  • o le tagata maʻi e amata ona lagona le tele o le manaʻoga e urinate, sasaina, faʻafitauli i le gastrointestinal tract. I se tulaga talitutusa, e ono oʻo mai tiga matuia i le manava. E masani lava ona latou faʻasolosolo, ae toe amata ma le malosi tele,
  • O le manino o le faʻaaliga ua matuā faʻaititia. O lona vavao e faʻaalia ai o le tino o loʻo feagai ma le soona inu malosi.

E fautuaina e aua le amanaʻiaina e tusa lava po o le a le faʻaalia o uiga faʻaalia, pe a le o lea o le a latou faʻateleina.

Vitio faʻatalanoa

Fuafuaga mo le osofaʻiga o le hypoglycemia:

Fai mai tagata popoto o le maʻisuka e le sili atu ona lamatia ia te ia lava, ae o le a le tele e ono afaina ai i osofaiga. O le mea pito sili ona taua i la latou faiga e le o le gauai atu i le atuatuvale. Ole pulea lelei o faailoga ma lo latou puipuia e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi.

Hypoglycemia

O le hypoglycemia o se tulaga e tupu pe a pa'ū le maualuga o le suka i lalo o le masani, o lona uiga, i lalo ifo o le 3.3 mmol / L.

E mafai e le hypoglycemia ona atiae mo mafuaaga eseese:

  • O le sili atu o le inisalini poo vailaʻau o le hypoglycemic in tablets. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga, o le hypoglycemia e taʻua i nisi taimi o le osofaʻi o le inisalini.
  • Se taimi umi i le va o mea taumafa ma le tuiina o le inisalini.
  • Taumafai o le 'ai - Fafaga meaʻai.
  • O meaʻai faʻatau ma le faʻamapulaʻaina poʻo le faʻaaogaina o gaʻo i le meaʻai, matelaina.
  • Le atoatoa le malosi o le tino, e manaʻomia ai le tele o tau o le malosi.
  • Alu ava. O le ava malosi e mafai ona ave i tagata e iai le ituaiga o maʻisuka ma i ni faʻatapulaʻa.

O le ava malosi e taofia ai le gau o le glycogen i le ate, e faʻaolaina ai le faʻasaʻolotoina o le adrenaline, lea e aʻafia ai le faʻasiga o le inisalini.

O aʻafiaga o aʻafiaga mo le hypoglycemia e maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo, ate, fatu ma toto, vaʻaia o le hormone.

E tele le malosi e manaʻomia mo le fatu ma le faiʻai e galue ai, o lea o nei okeni e sili atu ona maʻaleʻale i le le atoatoa o le kulukose. Faʻasaga i tua o le maualuga o le suka, faʻalauiloaina o faʻamatalaga o le neurology - vaivaiga, afu, vevela ma le vevela, musika le gatete, o nisi taimi e gaogao, tautala le mautonu, vaʻaia le vaʻaia, popole, fiafia ma le osofaʻiga. O le galuega o le cardiovascular system ua faʻalavelaveina, lea e faʻaalia i le faateleina o le fatu, le solia o le fatu fatu, o le faʻaitiitia o le toto maualuga ma le atinaʻeina o fatu. O se uiga iloga o le hypoglycemia o se lagona faʻalauiloa o le fiaaai.

Afai e te le amanaiaina faailoga o le maualuga o le suka, o le a alualu i luma faailoga seia oo ina le iloa, lea e faailoa ai le atinae hypoglycemic coma.

Suʻega o le hypoglycemia

O tagata e maua i le maʻisuka mo se taimi uumi e le mafai ona maua ni faʻamaoniga o le hypoglycemia ona o le fetuunaiga o le tino. Ma le isi itu - o le fiaai, vaivaiga, tiga o le ulu ma isi uiga lelei e mafai ona feteenai ma le tulaga o le maualuga o le kulukose o le toto.

O le suʻega o le toto mo le kulukose o le a fesoasoani e fuafua le siama. E mafai ona e fuaina lou suka i le fale i se glucometer. Tuuina atu o lenei masini e mafai ona maua ai se mea e le mautonu, o le maualuga o le suka o le itiiti ifo i le 3.5 mmol / L e laʻititi.

Fesoasoani Muamua mo le hypoglycemia

Glucose index glucohydrates - sugar, glucose tablets, sweets, honey, juice juice, sugary drinks or fruit - o le a fesoasoani e faʻatumu le glucose. O le maʻisuka e tatau ona i ai se mea faapitoa i taimi uma i le taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O fualaau oona mo fualaau oona mo ituaiga sili atu ona ogaoga o le hypoglycemia, lea eo mai faatasi ma le le malamalama, o glucose ma glucagon. Glucose e faʻatonuina ma le le mautonu, ma e tatau i le au faigaluega soifua maloloina ona faia lenei mea. Ae o le glucagon e mafai ona faʻatonuina i totonu o le tino (i totonu o le taʻaloga), ma o lenei faiga o loʻo i totonu o le mana o le tagata maʻi. Glucagon o se tagata e tui i le inisalini, e faʻaitiitia ai le maualuga o lenei hormone, ma faʻamalosia ai foʻi le gau o le glycogen i le ate ma le faʻasaʻoina o le kulukose.

Hyperglycemia

O le Hyperglycemia ua maua i le maualuga o le maualuga o le suka i luga o le toto. O le maualuga o le kulukosese e sili atu ma le 6 mmol / L e maualuga le maualuga, ma o foliga vaaia o le hyperglycemia e ono aliali mai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 8 mmol / L.

O le vai inu o le maʻisuka e mafai ona taitai atu i:

  • Le lava le fuaina o fualaau oona poo le faimalaga foi.
  • Mea sese i le taumafataga - ave le tele o le kulukose. O loʻo matou talanoa e uiga i soʻo se mea e gaosia ai le gaʻo ma le maualuga o le faʻasologa o igoa ma le tele o iunite falaoa.
  • Faʻavaivai - faʻaosofia le faʻasaʻolotoina o le adrenaline, o se hormones-contra-hormonal.
  • Aveina o fualaau faasaina mo togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular - o beta-blockers e faʻaititia ai le gasegase o le inisalini, ma o le elemene e faʻaitiitia ai le lagona o gaʻo lautele i lenei hormone. O nisi o vailaau oona, amitriptyline, thyroxine, carbamazepine, diuretics, ma le amlodipine e mafai foi ona faateleina le suka toto.

Faailoga o le Hyperglycemia

O le tino e taumafai e faʻaitiitia le maualuga o le suka i totonu o le toto i auala uma e maua - e tatau ona faʻaitiitia ma aveese. A oʻo i taimi uma le fia inu o le hyperglycemia, e galue ai fatugaʻo i se auala sili atu ona lelei, aveesea le masima ma minerale ma le kulukose. Ole maualuga o le suka e faaleagaina ai puipui o toto toto, lea e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli o le maʻisuka, o le fatu, gaʻo, faiʻai ma le gaosia o le tino.

Seʻio tatou tilotilo i faʻamaoniga muamua o le hyperglycemia ina ia mafai ai ona faia se gaioiga i le taimi ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli:

  • O le fiainu lava
  • Uiga masani
  • Paʻu paʻu ma foliga mucous
  • Loto vaivai, vaivai
  • Loto o le fatu
  • Lē gauai ma le manino o le faʻaaliga

O le Hyperglycemia e taʻitaʻia ai le ketoacidosis - o le solia o le gaʻo gaʻo. O le iʻuga, o le gaʻo e faʻatuʻu i lalo e fausia ai tino o le ketone. I lenei tulaga, o le konesone e faʻamoemoe i le toto, urine ma le vaʻavaʻavaalele. O le faailoga o le ketoacidosis o le manogi o le acetone mai le gutu. O se tulaga matautia lea, talu ai o tino o le ketone e mafua ai le inupia. O le tagata gasegase e ono le iloa, o le faailoga lea o le atinaʻe ketoacidotic coma.

  • Smell o le acetone mai le gutu
  • Naua ma vili
  • Tachycardia ma le manava vave
  • Faailoga o le faʻamalolo
  • Faʻafitauli, leai se mafaufau

Faʻamatalaga o le hyperglycemia

O le suʻesuʻega autu o le hypoglycemia o le faʻamautuina o le suka o le toto. E taua le iloilo i luga o se manava gaogao (o le vaeluaga o taumafataga e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 itula) ma le 2 itula pe a uma se taumafataga.

O le maualuga o le sugar sugar e taʻu mai ai le tele o le kulukose o gaʻo. Afai e fuafuaina le hyperglycemia pe a uma se taumafataga, ona avea lea o se faʻamaoniga o le solia o auala o le malepelepe ma le faʻasalaga.

O le i ai o le ketoacidosis ma le hyperglycemia e mafai ona faʻamaonia se faʻataʻitaʻiga. I le fale, e mafai ona faia e faʻaaoga ai fasi siaki.

Fesoasoani Muamua mo le hyperglycemia

Muamua lava, e tatau ona tui tui inisalini. Mo se tagata matua, o le togi sili ona lelei e 2 iunite. I totonu o falemaʻi e iai le hyperglycemia ogaoga, 4-6 inisalini o insulin e mafai ona faʻatinoina i se taimi, ae i le fale e sili atu le aloese mai na ituaiga o gaʻo ina ia aloese mai le faʻaitiitia vave o le suka i le hypoglycemia.

A maeʻa le 2-3 itula, matou te toe fuaina le maualuga o le suka. Afai e tumau pea i le tulaga lava e tasi pe faʻaititia foi le laʻititi, matou te faʻalauiloaina le isi 2 iunite o inisalini.

O le laasaga lona lua o le toe faʻafoʻisia le le lava o le vai ma minerale. O le vai alumina alkaline e lelei mo lenei mea. E i ai fofo faʻapitoa i pamu o loʻo aofia ai le eletise talafeagai. E mafai ona faʻatau i le fale talavai, faʻamaʻi i le vai e tusa ai ma faatonuga ma avatu i le tagata maʻi se meainu.

I le atinaʻeina o le ketoacidosis, e tatau ona ave le tagata maʻi ile falemaʻi, talu ai o le togafitia o lenei tulaga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau. A o faagasolo le aso, e tatau i le tagata maʻi ona maua le 6-10 lita o le vai, lea e le mafai ona faia i le fale.

Suʻesuʻega faʻaitiitia o suāuʻu mo tagata e maua i le maʻisuka

O se fesili taua o le a le maualuga e mafai ona faʻaitiitia ai le kulukose i le togafitiga o le hyperglycemia? O le a talafeagai ona manatu e talu ai o fuainumera o le 3.3-5.5 mmol / L ua manatu o le masani, ona tatau ai lea ona tauivi mo lenei tulaga.

Ae e le saʻo lenei mea. O le mea moni e faapea o vailaʻau o le suka e maualalo le suka e iai aʻafiaga, ma o le maualuga foi o le fua, o le sili atu foi ona foliga mai. Ma o se toso malosi i le suka e mafai ona lamatia ai le ola maloloina. O le mea lea, ua fautuaina e le American Diabetes Association le tuʻuina atu o le kulūkose i le 7.2 mmol / L, ma a maeʻa ona 'ai - i le 10 mmol / L. O nei faailoilo ua manatu e masani mo le maʻisuka "ma le poto masani". Afai o le maʻisuka ua maua lata mai nei, ona manaʻomia lea ona e taumafai mo nisi faʻataʻitaʻiga lelei. Le latalata atu i mea masani, o le sili atu lea.

O le a le hyperglycemia ma le hypoglycemia?

O le maʻisuka - o se faʻamaʻi poʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi ona o le le lava o le inisalini i le tino, ua faʻaalia i le faateleina o le toto toto o le suka. O le pancreas e maua ai sina insulin itiiti pe leai foi.

O le galuega autu o le inisalini o le fesiitaiga o le suka na faia i le tino i le taimi o le malepelepe o le suka mai le toto i siama musika. Afai e le lava le insulin i le pancreas, ona faʻamalieina lea i pepa ma inisiua.

O le maualuga o le suka i le plasma toto e suia pea lava pea, o lona uiga, e talafeagai lona faatonutonuina. Mo le fuafuaina o le suka i le plasma toto, e manaʻomia se taimi umi.

E tusa ai ma faʻamatalaga na maua, ua faʻamautuina se tui o insulin ma mea gaʻo. E ui lava i le tulafono faatonutonu saʻo o le gaʻo, o le tele o solitulafono e mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le atuatuvale, le talafeagai o le inisalini po o meaʻai e le talafeagai.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o se inumaga o le inisalini, o le hyperglycemia e faʻaalia o ia lava. Afai e tele naua le inisalini, e tupu le hypoglycemia (maualuga le maualuga o le toto toto).

Mafuaʻaga o le maʻisuka ma faʻamaoniga o se osofaʻiga

Ua leva ona faamaonia o se eseesega tele i le gasologa o lenei maʻi, e fuafua i le itupa, aua o le tele o le maʻisuka i tagata o le a sili ona ogaoga. E le gata i lea, o fomaʻi e matauina le atinaʻeina o faʻafitauli matautia pe a mavae se maʻi.

O le mea e masani ai, o le tagata maʻi e avea ma faʻaosoosoga i se tulaga ogaoga. E sili atu ona inu e tagata le meainu malosi, e fai ma vaisu i le ulaula tapaa poo mea nakoti, lea e afaina ai le soifua maloloina o le tagata.

O le mafuaʻaga o le osofaʻiga o le maʻi o le endocrin, faʻaosofia i le le atoatoa o le tino, o le le atoatoa i le pancreas ma se meaʻai le paleni.

O le mea sili ona matautia ia i latou lava o le hypoglycemia ma le hyperglycemia, lea e mafai ona oʻo atu i le ketoacidosis poʻo le coma. E masani ona togafitia tagata i le tele o faʻaleagaga o okeni, ma faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻamaoniga manino o le faʻamaʻi.

Faailoga o le maʻi

Afai e te le o maua le fesoasoani talafeagai i le atinaʻeina o nei faailo o se osofaʻiga o le maʻisuka, e mafai e se tagata ona atiaʻe le ketoacidosis o le maʻisuka.

O faʻamaoniga autu o le fesuisuiaʻi pea, tataina o le tiga o le tino, tiga o le maʻi tiga, maʻi mucous mu. Ae o le sili ona leaga o le faʻalavelaveina o lenei faʻamaʻi o le coma.

Afai e faʻaititia le aofaʻi o le suka, o le tagata maʻi e maua i se faʻasolosolo i le hypoglycemic i le maʻisuka, ma o ona uiga e atiaʻe mo mafuaʻaga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei tulaga e mafai ona i ai pe a maeʻa i se vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka poʻo le atinaʻeina o se maʻi ma le gasegase o le fatu poʻo le ate.

O se osofaʻiga i le maʻi suka e faʻaalia ai ona uiga pe a faʻamaʻi le tagata i le inisalini e le saʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le nila na faʻapipiʻi loloto ma na ulu atu le oloa ile muso.

O sea osofaʻiga o le maʻisuka o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  1. Manatu
  2. Faateleina le manaʻo
  3. O le paʻu o le paʻu ua paʻu
  4. Televave le soona,
  5. Nausea
  6. Malolosi malosi.

Afai e te le tuʻuina atu le fesoasoani muamua i se tagata, o le a sili atu le malosi o faʻamaoniga i le taimi:

  • Le tagata e le faʻalogo
  • Lagona o le gatete i vae
  • Vaaia le ata
  • Musipo mumu
  • Luga o le tiga malosi.

O se taunuuga, o le maʻi ua le iloa ma ua atiina ae se maʻi maʻisuka. I tulaga ogaoga, o le tagata maʻi e tatau ona faʻanatinatiina falemai.

I le ketoacidosis, o le oti o paneta o peta pancreatic e mataituina, lea e mafua ai le le atoatoa o le inisalini i totonu o le tino. O lenei tulaga ogaoga o le masani lea mo le maʻisuka ituaiga 1, ma o le tuulafoaia o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona maua ai se siama pe a oʻo le maualuga o le inisalini i le toto i se aofaiga tele.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e aafia ai toetoe lava o totoga i totonu. E masani lava ona i ai se faʻamaʻi, e afaina ai neura o le gataifale, lea eo mai faatasi ma le tiga i vae, tamaʻi povi ma vae.

Faailoga o le hypoglycemia

O faʻapogai autu o se osofaʻiga o le maʻisuka o soʻo se ituaiga:

  • o le maʻisuka amata ona lagona le fia inu e le mafai ona tineia,
  • o le tagata gasegase o loo i ai se puao o le malamalama,
  • e mafai e le tagata maʻi ona pa'ū i totonu o se setete seisi,
  • o foliga vaaia o le gaioiga,
  • puupuu le manava
  • o le a le aoga lelei le polokalama cardiovascular ma o faailoga o le angina pectoris e amata ona aliali mai,
  • manatuaina o le leaga
  • i fafine o loʻo i ai se soliga o le faasolosolo malie,
  • o faailoga o le klonelonephritis e mafai ona aliali mai,
  • o manuʻa taua i luga o vae o loʻo tupu aʻe i le maila ma le gangrene.

E tusa ai ma faʻailoga iloga, e vaʻaia e fomaʻi vaega o le gasegase o le maʻisuka:

  • vailaau muamua
  • le kosi o le maʻi o le maʻi,
  • faʻamaoniga o le maʻisuka malosi ma le naunautaiga o lona ituaiga.

Faailoga uiga ese o le toto maualalo maualalo:

  • e le fiafia se tagata mo se mafuaaga manino,
  • e le lava lona lava
  • paʻu ma le gatete,
  • ulu tiga ma vaivaiga lautele,
  • faʻasalalauga i le vanimonimo o loʻo leiloloa ma le faʻamaopoopoina o feʻaveaiga ua faʻaleagaina,
  • foliga le masani ai
  • o mea faitino uma ua faʻafefe,
  • laugutu ma laulaufaiva e mafai ona paʻu,
  • e faigata tele i se tagata ona mafaufau i ai.

O le iloa vave ma le siakiina masani o le maualuga o le toto suka o le a fesoasoani e iloa le maʻi ma filifili ai le auala saʻo togafitiga. E le mafai ona e iloa ma togafitiga oe lava. O lenei mea e masani ona oʻo atu ai i le faoa faamalosi, taʻavale ma le oti.

O le a le mea e aʻafia ai se osofaʻiga o le maʻisuka? O le togafitiga o vailaʻau e faia e tusa ai ma le ituaiga maʻisuka ituaiga. E fautuaina e faʻapea o tagata gasegase ma lenei faʻamaʻi e masani lava ona i ai a latou vailaau talafeagai ma i latou. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻasaʻo le osofaʻiga poʻo le puipuia.

O uluai faailoga o se osofaʻiga o loʻo oʻo mai o le hypoglycemia (faʻaitiitia o le suka) o se lagona o vaivaiga ma le fiaai faʻafuaseʻi. O le loto o le tagata e vave tele, o lima ma vae e amata ona gatete. O loʻo i ai se sikuea malosi i foliga. E mafai ona faaluaina i mata, lapatai ma laugutu.

O se osofaiga e atiina ae i ni nai minute, vave vave. E lagona e se tamaloa se fefe, lafoina o ia i se afu. O le numera o le fatu e paʻu i le minute, o le a faʻaitiitia le faʻaaliga, ma e mafai ona tupu le faʻanoanoa.

Afai e tuʻuina mea uma i se avanoa, o le isi laasaga e mafai ona avea ma coma hypoglycemic. I lenei setete, o se tagata ua le iloa, ua amata ona faʻamafanafanaina o ia. E mafua mai lenei i suiga i le plasma toto, e mafua ai ona atiaʻe le sūlū ma le eletise eletise. O le mea lea e le mafai ona e faia e aunoa ma se falemaʻi: e tatau ona faʻaigoa vave.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi mulimuli lea e afaina ai le tasi i le ono tagata i le lalolagi. O faʻafitauli i le pancreas, le lava o le faʻamalositino, o se taumafa le paleni e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o togafitiga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le aʻafiaga o osofaʻiga osofaʻi o le hyperglycemia ma le hypoglycemia ua faʻateleina. O nei tulaga e sili ona lamatia mo le ola maloloina o le tagata, aua afai e taofia i le taimi, e mafai ona latou atiina ae se maʻi suka poʻo le ketoacidosis o le maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka e masani lava ona masani i tulaga o hypo- ma hyperglycemia. E mafua ona o le gasegase o le gasegase e suia le fomaʻi faatonuina o le inisalini ma e le mulimuli i le taumafataga. O le iʻuga, o le maualuga ma le pa'ū o le suka.

I le tulaga o se osofaʻiga o le maʻisuka, e ese le eseesega ma le faateleina ma le faʻaitiitia o le suka. I le hypoglycemia, e lagona e le maʻi:

  • ogaoga vaivai
  • faateleina le 'ai
  • paʻu
  • gatete lima ma vae
  • Palo foliga
  • faateleina le sosolo,
  • se vaeluaga o mata
  • numera o laugutu ma laulaufaiva.

O faʻafuasei faʻafitauli e mafai ona faʻaaoga e ala i le inu malosi o le lauti ma se fasi keke falaoa. E tatau ona faia lenei mea i le taimi lava lena, talu ai o le tulaga na o ia e le faʻaleleia. A lagona e le tagata maʻi le toomaga, e tatau ona ave o ia i le falemaʻi.

Afai e te le amanaʻiaina ia faʻaʻailoga e aliali mai, o le hypoglycemic coma e mafai ona atiaʻe. O loʻo faʻaalia i le le mautonu, le faʻaleagaina ma le paʻu mataua i le suka. I nei tulaga, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi.

  • Faailoga e mafua mai i foliga vaaia o le adrenaline i totonu o le toto: tingling in the hands, palpitations, faʻateleina le pala, popole, atuatuvale, matelaina poʻo vaivaiga. O nei faailoga e le o aofia ai i tagata o loʻo faʻaauau pea ona ave peta blockers, poʻo i latou ua maʻi i le maʻisuka mo se taimi umi.
  • Faailoga o le hypoglycemia ua taʻua o le aoauli: afu ai le vevela, faailoga o le leai o se malosi, o foliga vaaia o le moe.
  • O faʻafitauli e faʻaalia i le tuʻuina atu o le kulukose i lou faiʻai i le le lava o le tupe, amata lemu i le hypoglycemia: o le mafaufau e le mautonu, o le amnesia ma le fiafia, e le o vaʻavaʻai i le vanimonimo, faʻamalositino, le fiafia, .
  • Faailoga e aliali mai pe a lava le faʻamaonia o le maʻi: o le le lava o le mafaufau, gaogao, o le paʻu o se tasi o itu o le tino e mafai.
Fautuaga mo se osofaiga o le hypoglycemiaLe mea e fai:
I sina mea itiiti lava e te maua se osofaʻiga o le hypoglycemia, e tatau ona taofi uma gaoioiga o loʻo e faia nei.Mo se faʻataʻitaʻiga, afai oe avetaʻavale, ia vave taofi lau taavale.
O le aveina o soʻo se ituaiga o carbohydrate faʻataʻitaʻiga o le a lelei mo oe.Inu fualaau suamalie po o se isi vaiinu e aofia ai le 120 ml o suka. Lisi, salu i le aofaʻi o ono pe fitu vaega, poʻo se masima marshmallow e tusa ma le tolu vaega o le a fesoasoani. Le alualu i luma e leʻi oʻo mai, e te leʻi lagonaina? Ma o le isi vaega o le a aoga. E le fautuaina e 'ai le sukalati, aua o loʻo i ai le gaʻo, lea e faʻagesegese ai le tafe o le suka i le toto.
Lagona le saoloto e fesili atu i tagata ese mo se fesoasoani!Ae a faʻapea o loʻo latalata se tasi ia te oe pe tusa foi pe i ai se osofaʻiga i luga o le auala, saili vave loa le fesoasoani. Tuu atu i le tagata e togi le sipuni i totonu o lou gutu pe avatu ia te oe se vaega itiiti o le sua o fualaau suamalie. Ae maise lava pe afai ua leiloloa lau aʻoga, o se tasi lea o faailoilo ua faʻaleagaina le hypoglycemia.

Pe a maua i le maʻisuka, e masani ona iloa e se tagata le tiga tiga i musele ma sooga o vae. O le tele o taimi e faʻamaonia ai le maʻi faʻamalosi i le po ma le afiafi. O le gasegase o le po e taofia ai se tagata o le moe atoa, lea, e faʻaopoopoina i isi faʻamaoniga o le maʻi, e faʻateleina ai le vaivai. O faʻaʻailoga o le maʻisuka spasms ua faʻaalia:

  • se lagona o le "vevela" tingling i musika o tamai povi,
  • lagona o se tiga matuia i le nofoaga ua aafia,
  • "Manatu" i luga o le paʻu,
  • numera ma le faʻalavelave.

Faiga faʻaletolosi

O le faʻaaogaina o taualumaga o le physiotherapeutic o loʻo i ai se aoga aoga i luga o toto ma le faʻalapotopotoga lautele:

  • electrophoresis
  • magnetotherapy
  • eletise
  • siama togafitiga.

Aʻo faʻatinoina nei faiga mo tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka, e tatau i le fomaʻi ona faʻaeteete. E le mafai e se tagata ona gauai atu i le vevela ma le masini.

Talu ai nei, i le togafitiga o le faoa faamalosi, o le auala o le acupuncture, lea e mafua ai le togafitiga faamalolo, e masani ona faaaoga.

Gymnastics faʻamalosi

O se faʻalavelave o faʻamalositino fesoasoani e fesoasoani i le togafitia o feteʻenaʻiga faʻamalosi. A o lei faia ni togafitiga, e tatau ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa, masalo o le a ia faatonuina ni taotoga taitoatasi. I le mulimuli ai i se faasologa patino o le a fesoasoani i le tufatufaina atu o le tufatufaina atu o avega

  • i le taimi muamua latou te faia lemu le "taavale solovale" (fesiitai le mamafa o le tino) mai mulivae i totini ma vice versa,
  • ona fai lea e aunoa ma le sii i luga o tamatamaivae ma faigofie ona tuutuu ifo i le vae atoa,
  • i le iʻuga, latou te faia se tulaga pepelo, ma faʻapipiʻi maso, faʻanatinati ma o latou vae. E mafai ona tasi pe lua foi.

I le faaiuga o le taʻaloga, e manaia le savali solo i luga o le fola. O le faia o faʻamalositino faigofie e faʻaleleia ai le toto i vae o vae ma avatu ia i latou le malosi e tatau ai.

Ina ia faatumauina le galue masani o le mascular system, e tatau i maso a le tagata ona tausisia pea le tulaga manaomia. Ae ui i lea, i nisi tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻaosoosoina, soona faʻamalositino faaletino, ma isi, o le mafatiaga e sili atu le umi pe ua malosi, e mafai ona taʻitaʻia ai i le spasm. O se tasi o togafitiga e sili ona lelei mo le taʻavale o le massage.

O le aoga o togafitiga ma isi metotia e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o mea faʻamalolo o laau ma meaʻai. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu i le togafitiga o le faoa faamalosi e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga ma faʻamalosia ai le tino maso. O isi vailaʻau faʻapitoa e ofoina atu

  • solo i totonu o se ipu vai mafanafana mo le 1 teaspoon - meli, apple cider vinegar ma le potassium lactate. Faaaoga mo le 10 i le 14 aso i le aso ao leʻi faia taumafataga,
  • O le faʻaitiitia o le tiga mai faʻasalaga faʻavalea e fesoasoani i aso uma e faʻaaoga ai le laʻau o le chamomile. O se teuteuga e fesoasoani e faateleina ai le maualuga o glycine ma amino acids, lea e i ai se aafiaga mataʻutia i luga o masini vascular ma le popole,
  • faʻafefiloi le suka celandine ma le suauu vaseline 1x2 ma le mea e faʻaaogaina i lalo o le faoa faamalosi. E sili ona lelei le faiga i aso uma ile afiafi 14-15 aso,
  • o se mea fefete e faʻafefeteina ai le suka ma faʻaitiitia ai le faoa faamalosi. Ave le falaoa mamago ma sasaa le vai vevela, tuu mo le 5 - 6 itula. Manoa ma faʻaopopo sina mea faʻafefeteina vevela, tuʻu e faimalaga i le pō. Mo le tofo, e mafai ona e faʻaopopo sina pepe itiiti po o se suka, inu vai afa i luma o le taumafataga.

Faʻatagaina oe e aveese se tasi osofaʻiga osofaʻi vevela vevela. O le vevelaina o le mea na afaina ai se paʻu mumu poʻo se fagu vai vevela faigofie mo le 15 i le 20 minute ua lava lea e faʻafilemuina ai maso ma faʻamalolo ai se vaʻa faʻafefe.

E fesoasoani le suālaʻau o le lora i le tele o le togafiti o le gaʻo o le gaʻo. O lona talosaga e faia e ala i le soloina o tamai povi, aua e tatau ona ave le 50 kalama o le laulaau matagogo, vaevae mataitusi ma sasaa le suauu suauu e le masani ai i le maualuga o le kuata lita.

O le fagu e faʻafefiloi ai mea e tatau ona tapunia ma tuʻu mo aso e sefulu lua i se mea pogisa, mago. A maeʻa le taimi, e tatau ona fufulu mea o loʻo i totonu o le fagu.

Afai e faʻaitiitia le musika o le tamai povi, e mafai ona e fufuluina le nofoaga o faʻamatalaga ma se spasm.

Taunuuga o le faoa faamalosi

O le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu i le oti poʻo le le atoatoa. E mafua lea mea ona o le faʻaaogaina o le coma poʻo le precomatose state e mafua ai suiga i le faiʻai.

I le lamatiaga o tagata matutua ua leva ona maʻi i le maʻisuka. O le mafuaʻaga o lenei tulaga e ono avea ma vailaau e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le toto ma faʻamautuina le fatu fatu.

O le maʻisuka e tatau ona mataʻituina pea le maualuga o le suka i totonu o le toto ma, i se suiga laʻitiiti, talanoa i se fomaʻi.

O le faaletonu o le maʻitaga i le maʻisuka e matua lamatia tele, aua e mafai ona oʻo atu ai i le fatuga o fatuga ma le manaomia mo le gafa. Ma e taugata, ma o nisi taimi e tele tausaga e faʻatali ai. Afai ua uma ona pasi le faaletonu o le tino, ua na o le hemodialysis e mafai ona tausia.

Tuua Lau Faamatalaga