Hypothyroidism ma le Cholesterol Maualuga

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Talu ai ona o le i ai o le toto o le thyroid, lea e maua ai hormones-thyroid-stimulating and cholesterol, o le tino e faatonutonuina ai le tele o faagasologa o gasegase i le tino o le tagata. Ona o le i ai o se sootaga tuusaʻo i le va o hormones ma cholesterol, o nei vaega o loʻo i ai se aafiaga tuusao i le faagaoioia o totoga. Afai o le le atoatoa e tupu i le va o hormones thyroid and cholesterol, o suiga ogaoga o le pathological i le gaioiga o totoga e tutupu, lea e mafai ona oo atu ai i le faʻaalia o faʻamaʻi eseese.

I le tulaga o le faateleina o le cholesterol, o se faaletonu i le gaioiga o le thyroid gland e tupu. O loʻo faʻaaogaina i le lipid metabolism o hormones.

O le televave po o le le lava i le gaosia o hormones e le tino e taʻitaʻi atu ai i faalavelave i le metabolism o gaʻo. Hyperthyroidism, hypothyroidism, ma le cholesterol toto e fesootai.

O le Hyperthyroidism o se faʻafitauli lea o loʻo i ai le tele o gaosiga o hormones o le thyroid-stimulating, ma i le hypothyroidism o loʻo i ai le leai o se faʻasologa o mea e faʻaaogā faʻasolosolo e faʻaaogāina i lau vevela.

O lenei kulupu o faʻamaʻi e matua ese lava. O faʻamaʻi lata mai e masani ona faʻaalia i tagata. Atonu e mafua mai i suiga i le olaga ma aganuu o mea taumafa o le toʻatele o tagata.

O faamaʻi pipisi e mafua ai le solia o le gaosiga o hormones thyroid, lea o le a mafua ai le le lelei ma le le atoatoa i le galuega a le tele o okeni.

O le tulai mai o se le atoatoa i le aofaiga o hormones thyroid e aafia ai le lipid composition o le plasma toto.

O le toe faʻaleleia o le paleni i le va o meaola faʻasaina e gaosia e le gland e masani lava ona taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le lipid profile.

Ina ia malamalama i le faiga o fegalegaleaiga i le va o vaega o le thyroid ma gasegase o le plasma toto, e tatau i se tasi ona i ai se manatu i le auala e aafia ai hormones i metabolic processes.

O se taunuuga o suʻesuʻega, o le i ai o se vavalalata i le va o mea faʻapipiʻi na gaosia e le thyroid gland ma vaega eseese o lipids na mafai ona faʻatutuina.

O nei lipid groups o:

O se tasi o pathologies sili ona taatele i le gaioiga o le thyroid gland o le hypothyroidism. Ae ui i lea, e toaitiiti tagata e fesoʻotaʻi i le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi ma le i ai i totonu o le tino o le tele o le cholesterol i le tino.

Aisea, faatasi ai ma le atinaʻeina o le hypothyroidism, o le maualuga o le plasma cholesterol e maua i totonu o le tino.

O le Hypothyroidism e faʻaalia i le faʻaitiitia o le galue o gaʻo vevela.

O le atiaʻeina o togafitiga e mafua ai le faʻaalia o:

  1. Mamafa.
  2. Malfunctions o le faiʻai ma le tino.
  3. Faʻaleagaina o mafaufauga talafeagai.
  4. Faalogo le faʻalogo.
  5. Faʻafitauli i le faʻaalia o le maʻi.

O le masani masani o le galueaina o totoga uma ma a latou tino e mafai ona mafai pe afai o loʻo i ai se aofaʻiga o mea uma i luga o le tino. O se tasi o elemene o le iodine.

O le le lava o lenei elemene e mafua ai le faʻaumatia o le gaioiga o sela o le gland, lea e oʻo atu ai i foliga o le hypothyroidism.

O hormones e gaosia e le gland e masani ona galue i totonu o le tino pe afai e lava le iodine o iai.

O lenei elemene e ulufale atu i le tino mai le siosiomaga mai fafo ma meaʻai ma vai.

E tusa ai ma fuainumera o le soifua maloloina, e tusa ma le 30% o tagata mamaʻi e iai le hypothyroidism e aʻafia i le maualuga o le cholesterol.

Faatasi ai ma le le lava o le iodine, ua fautuaina le tagata maʻi e faʻaaoga meaʻai e mauoa i lenei elemene, ma mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina vailaʻau ma vailaʻau oona e aofia ai le tele o iodine.

O le vitamin E ma le D e tatau ona i ai i le tuufaatasiga o fualaau o le vitamini, lea e faafaigofieina ai le faagasologa o le assimilation o le microelement.

Mo le fuafuaina o le maualuga o lipids, o le lipid profile analysis e faia. Mo lenei auʻiliʻiliga, e tatau ona e foaʻiina le toto mai se vein i luga o se manava gaogao mo suʻesuʻega suʻesuʻe.

I le taimi o le suʻesuʻega, o le maualuga o triglycerides, le cholesterol atoa, LDL ma le HDL ua fuafuaina.

Afai ei ai mea e manaʻomia muamua mo le tupu o le lipid metabolism disorders, o sea iloiloga e fautuaina e faia i tausaga taʻitasi.

O le faʻatinoina o se suʻesuʻega e mafai ai e oe ona vave iloa le auai o le tagata maʻi i mea e manaʻomia mo le amataga ma le alualu i luma o le atherosclerosis ma le maʻi o thyroid.

O faʻamaumauga masani o le auiliiliga o mea nei:

  • le aofaʻi o le cholesterol e tatau ona iai i le lautele o le 5.2 mmol / l,
  • faʻataʻitaʻiga e tatau ona i ai le faʻatonuga o le 0.15 i le 1.8 mmol / l,
  • HDL e tatau ona aofia ai i ni faʻatusatusaga e sili atu i le 3.8 mmol / L,
  • LDL, mo tamaitai o lenei fuainumera e masani ona 1.4 mmol / L, ma mo alii - 1.7 mmol / L.

I le tulaga e maua ai se maualuga maualuga o triglycerides, e mafai ona fesoasoani i le atinaʻe o le atherosclerosis ma le maʻi fatu fatu. A oʻo ina oʻo i le 2.3 mmol / l, o le a mafai ona faʻamaonia ai le i ai o le atherosclerosis i le tagata maʻi.

O se faʻaopoopoga i le triglycerides e mafai foi ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

I le faʻaitiitia o le maualuga o triglycerides ma faʻaleleia le vaeluaga o ituaiga eseese o le talafatu lipid, e tatau ona mulimulitai tulafono nei:

  1. Faʻaaofiofia se olaga ola malosi. O le faamalositino e mafai ona maualalo ai le triglycerides ma faateleina ai le vaeluaga o LDL cholesterol ma HDL.
  2. Faʻaaloalo i aganuu. E fautuaina ina ia 'ai lelei e tusa ai ma le faigamalo ma faʻaesea mai le taumafataga le taumafa o masini gaʻo ma gaʻo. O se mea e manaʻomia e mafai ona faʻaititia ai le aofaʻi o lipids ma faʻaleleia le vaeluaga o le va o a latou kulupu taʻitasi o le faʻaititia o le suka.
  3. O le faateleina o le taumafa o meaʻai taumafa o loʻo mauʻoa i fiber. Fiber e mafai ona faʻaititia le maualuga o le cholesterol.
  4. Le faʻaaogaina o isi meaʻai e mafai ona faʻataʻatitia ai le tuufaatasiga o le toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e le kela ona faʻaititia le cholesterol, glucose, ma triglycerides.

O le vaeluaina o le LDL ma le HDL e mafai ona faʻapitoa e ala i le faʻaaogaina o Coenzyme Q10. O lenei tuufaatasiga e mafai ona maualalo ai le cholesterol.

Ina ia faʻamaonia le faʻalauiloa o le lipid, e tatau ona faia faʻaopoopoga i lenei mea i aso uma.

O le a le mea e fai i maʻi o thyroid ma le maualuga o le cholesterol?

Afai o loʻo iai i le tagata maʻi ni faʻafitauli i le lauroid gland ma le maualuga o le cholesterol i le tino, e tatau ona ia sailia le fesoasoani ma fautuaga mai le fomaʻi.

Le faʻamautuina o mafuaʻaga o soliga tulafono, e tatau ona pasia uma le tele o suʻega ma faia ia suʻesuʻega talafeagai o le tino.

Faʻavae i luga o taunuʻuga na maua mai le suʻega, ua faia e le fomaʻi se suʻesuʻega ma filifili vailaau talafeagai mo togafitiga.

O le faia o togafitiga fualaau faasaina e aofia ai le faʻaaogaina o togafitiga faʻataʻitaʻi ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi. O le faʻaaogaina o lenei auala e faʻataga ai oe e faʻalauteleina le maualuga o hormones thyroid ma i le tele o tulaga faʻafaigofie le maualuga o lipids i le plasma toto.

Afai ei ai se faʻaitiitia o le faʻaitiitiga o le gaioiga o le gland, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni faʻamau poʻo isi vailaau faʻamaʻi e taʻu mai ai lipid-lowering properties.

I le tulaga e iloa ai le gasegase o lauroid, faʻaalia i le atinaʻe o hyperthyroidism, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻasaina e faʻavae i le iodine. O le sini o le togafitiga faapena o le faaitiitia o le gaioiga o suauu gland.

Afai e le mafai ona faʻaaoga antithyroid fualaau i togafitiga, latou te togafitiga i togafitiga faʻapitoa, lea e aofia ai le aveeseina o se vaega o le vevela, lea e fesoasoani e faʻatusatusa ai mea o ana hormones i le plasma toto.

I le faʻaaogaina o vailaʻau antithyroid, o le tagata maʻi e mafai ona tupu se faʻalavelave lē tumau o le hypothyroidism, lea e mafai ona mafua ai le faateleina o le maualuga o le plasma toto o lipoproteins maualalo.

E tatau ona faʻaaogāina se faʻasalalauga e faʻamaonia ai le gataifale lipid. Mo togafitiga, e fautuaina le faʻaaogaina o fualaau i le taimi e tasi e pei o le faʻaosoosoina o le tino ma le fetuunaʻi o meaʻai a le tagata maʻi.

O le Hypothyroidism o loʻo faʻamatalaina i se vitio i lenei tusiga.

O le a le cholesterol?

Cholesterol i le tino e manaʻomia. O se tuufaatasiga masani lea e le soloia i le suavai. O le faʻamoemoe o le tautua o se ituaiga o faʻavae mo sulu o le tino, talu ai ona o le mea lea e fausia ai membranes intercellular. E le gata i lea, o le gaosiga o hormones sex, steroids ma le vailaʻau D e faalagolago i lona i ai.

Pe a feaveaʻia e ala i le faʻamalositino, o mea oona e pei o mea-gaʻo e fausia ai se membrane o puipuiga ma liliu atu i le lipid-protein complexes. O meaai maualalalo e aofia ai le 45% cholesterol (LDL). E afaina, faʻaputu i luga o puipui o toto toto ma felauaiga cholesterol i vavave tutupu vave. O le pasene o ia mea faʻateleina e faʻateleina pe a uma le taumafa o mea taumafa ma le maualuga o le gaʻo manu o mea inu gaʻo faigofie. Afai o le toto e sili atu nai lo le 4 mmol i le lita, e manaʻomia ni faʻatopetope vave.

I le maualuga tele, o faʻalavelave, e ese mai ai, faʻamama faʻamalosi, e aofia ai le "leaga" cholesterol, e taofia ai mai le ulu atu i sela. O le ulu atu i le ate, e faʻamaʻiina, ma i le foliga o le bile acid o loʻo faʻatasi ma le talo. E le gata i lea, e aveeseina ai le vavalaʻau tele ma sulu matala i luga o le paʻu. I na lipid-protein complexes (HDL), e na o le 15% o le cholesterol, ma latou puipuia ai le faalavelaveina o masini.

E tutusa le leaga mo se tagata e maualalo pe maualuga le cholesterol. Soʻo se vavaeese mai le masani e taʻitaʻia ai faʻafitauli matuia o le tino atoa. Aemaise lava, o se maualuga maualuga e mafua ai:

  • Faʻaleagaina le faʻaleagaina o le ate,
  • Faʻafitauli o vaʻa faiʻai,
  • Faʻaitiitia le faʻaaliga
  • Faʻatonuina o le tino i gaioiga
  • Faʻailogaina o le cardiovascular system - stroke, fatu fatuga, afaina o le fatu, fatuga o le fatu atoa ma le faalavelaveina o vailaʻau.

O le mea lea, e taua tele le faailoaina o le faafitauli i le taimi, saili mafuaaga ma toe faafoi le aofaiga o le cholesterol i tulaga masani. E tatau ona manatuaina i se paleni paleni masani, o le faateleina o le cholesterol leaga o se faailoga lea o faʻamaʻi o le faʻaleleia poʻo le endocrine.

Le mafutaga o le thyroid gland ma le cholesterol paleni

E talitonu saienitisi e na o le 19% o le cholesterol e ulu atu i le tino mai fafo ma liliu atu ai i le cholesterol leaga. O le 81% totoe o le galuega a le tino lava ia. Maualuga maualuga "leaga" cholesterol e masani lava ona mafua mai i le faaitiitia o le gaosiga o le lelei, lea e fesoasoani e aveesea ai mea leaga faʻalavelave i le talo.

Glands sex, intestines, fatugaʻo ma fulu mata ma le ate faʻafefiloi cholesterol.

Mo le faapaleni o le lipid metabolism, o le galuega galue o le thyroid gland e taua. O loʻo aʻafia o ia i le faʻaogaina o hormones thyroid e mafua i le malepe o gaʻo. O le maualuga o le iodine, lea e faʻaaogaina e maua ai, e faʻamaonia ai le i ai o vailaau faʻasolosolo e fai ai lipids. E le aoga le paʻu vevela, e leai se iodine - ma ua suia le paleni lipid. O le masani masani o hormones e faʻapipiʻi lelei ai le tino, pe afai e suia le tulaga i soʻo se itu - latou te avea ma mea faʻaumatia o le tino lava lea. Ua manino le māfuaaga ua siitia ai cholesterol i le hypothyroidism.

I le isi itu, o le cholesterol e nafa ma le tuufaatasia o mea taʻavale, lea e mafua ai faʻafitauli i le vevela, ma o faafitauli e mafai ona amata i totonu o se lio leaga. O le maualuga o le cholesterol na o ia lava e le o se faʻamaʻi, e faatatau i faailoga.

O le a le hypothyroidism?

O se tasi o gasegase masani o le hypothyroidism. O se tulaga le lelei o le siʻosiʻomaga, o le leai o iodine i le taumafataga, ma faʻamaʻi mai le autoimmune ua avea ma mafuaʻaga e le masalomia o lenei faʻalavelave. O loʻo i ai foʻi mea e manaʻomia muamua. Faʻaaoga soo o le immunoglobulins, faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le hepatitis, e mafai foi ona faʻaosofia ai se faʻamaʻi. O se taunuuga, o le serum e itiiti ifo i lomoni masani, lea e mafua ai le faʻavaveina o le metabolism. O lenei, i le itu, e tau atu i le tele o faamaʻi matautia. E oʻo lava i le gaioiga o le faiʻai e pagatia, ae le o taʻua le fatu, vaʻa toto, gaʻo, manava ma isi totoga. O le Hypothyroidism o le mafuaʻaga lea o le faʻailoaina o tamaʻitaʻi i fafine.

O le mea e leaga ai, o le faʻamaʻi e foliga mai o faʻafitauli. I nisi tulaga, e le o lava le faʻaaliaina, i isi ua ave i latou mo faʻamaoniga o isi faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, ma e mafai ona faʻamaonia se maʻi i na tulaga maualuga. E masani lava o le tagata maʻi e feagai ma faafitauli nei:

  • lagona lagona le mautonu ma momoe,
  • o lona lauulu e paʻu ese ma le le talafeagai,
  • tigaina mai le fulafula o vae, foliga,
  • puupuu le manava e aliali mai
  • se faafitauli ma le mamafa o le mamafa, e tusa lava po o le a le mea e tatau ai ma le pao o le olaga,
  • e faigofie ona faʻafefe i taimi uma,
  • E le mafai ona tupu mai le malulu o le gutu mai le malulu, ae o le fula o le ua,
  • lagona lagona faaletonu,
  • o lona tino ua mago ma malulu,
  • ei ai le cholesterol maualuga.

Faʻasilasila e tamaitai tulaga le talafeagai, e masani ona tupu pe a uma le fananau. I le tulaga aoao, o tamaitai e sili atu ona faigofie i na ituaiga faaletonu.

Mo suʻesuʻega, o suʻega e faia i luga o le numera o le hormone TSH-hormone-stimulating e gaosia e le pituitary gland. Afai e le faʻafefea e le thyroid gland ona galuega, o le pituitary gland e amata ona maua ai lenei hormone i se aofaʻiga tele. O lenei auiliiliga e maua ai le sili atu le saʻo o iuga nai lo oe e galulue ma hormones e natia e le thyroid gland.

Togafitiga e tutoatasi mai mafuaʻaga. E masani lava ona faʻataʻitaʻiina togafitiga o mea e sui ai le homone, faʻatasi ai ma isi faʻamaʻi, tausaga ma isi. O se suiga i meaʻai e maua ai se taunuuga i le amataga o le faʻagasologa ma tuʻuina atu e le o se mea e le talafeagai.

Ae mo le maualuga o le cholesterol, afai tatou te le o talanoa e uiga i mataupu faigata, ua lava lea e faapaleni ai meaai ma faatali mo le pancreas e faapaleni ai.

Faʻaauau le paleni togafitiga

Pe a faʻafesoʻotaʻi tagata tomai, e taua tele le sailia o se fomaʻi atamai. O le tino o le endocrine e matua leaga lava. E taua le faʻamaonia lelei o fualaau o vailaʻau, pe'ā manaʻomia, poʻo le faʻagataina oe lava i vailaʻau oona ma mea taumafa. O le manaʻomia o le faʻamautuina o le tele o iodine, vitamini D, E ma le calcium, lea e aofia ai i le faagasologa, ua mafaufauina.

Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, toe faʻafouina o le toto e mafai ona tupu i totonu o le 2-3 masina. Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo lelei o le vevela, o le a toe foʻi mai le maualuga o le cholesterol i le masani. O le tele o le masani o le togafitiga o le homone o le a mafua ai le faʻaalia o faʻamaʻi fou e ala i le faateleina o le le atoatoa i le tino. Aemaise lava, e le itiiti ifo le leaga o le cholesterol nai lo lona sili atu.

Cholesterol: faʻamatalaga lautele

Cholesterol o se gaʻo e pei o le ava lea e faʻaaogaina e le tino o le tagata e fausia ai puipui o le cell, synthesize nisi o hormones, vitamini D, ma siama. 75% o le sterol o loʻo faʻapipiʻiina e le tino, 25% e sau ma oloa.

Cholesterol e malaga i vaʻa toto e liʻo ma lipoproteins.I le telē, ua vaevaeina i lipoproteins o maualalo, maualalo, maualuluga (VLDL, LDL, HDL). O le maualuga o le VLDL, LDL faʻalautele le tulaga lamatia o le atherosclerosis, HDL - e puipuia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi. O le mea lea, o le muamua e taʻua foi o le cholesterol leaga, ma le mulimuli, lelei.

Afai ua faaleagaina le vaa, LDL e ufiufi le nofoaga faaleagaina. O se maualuga maualuga o le cholesterol leaga e fesoasoani i le taliaina o vaega faaopoopo o LDL. O le mea lea e amata ai ona fausia le plate atherosclerotic. O foliga vaaia o tupe teu tele e amata ona vavae ese ai le moli o le vaʻa pe faʻamaʻi atoa. O lenei mea e mafua ai ona faʻaitiitia / faʻamalolo le tafe toto e ala i le gaʻo ua faaleagaina. O nisi taimi e sau ai cholesterol pepa. Pe a oʻo atu se fasi vaega eleelea i se vaega vaapiapi o le vaa, o se fomu o fuga.

O le atiaʻe o le atherosclerosis e lamatia ma faʻalavelavega - maʻi fatu fatu, fatu fai, infarction myocardial, stroke, atherosclerosis o vae. O le masani o le sterol o se auala lelei e puipuia ai faʻafitauli. Auala e faʻaititia ai lona faʻalagolago i luga o le mafuaaga o le hypercholesterolemia. E faʻapefea ona faʻaitiitia le cholesterol i le hypothyroidism, o le a tatou mafaufau atili.

Vaega o le hypothyroidism

O le thyroid (laumus) gland - o se okeni itiiti o loʻo i le pito i luga o le ua, e maua ai hormones autu e tolu: thyroxine, triiodothyronine, calcitonin. O le lua muamua o le iodine, e taʻua o thyroid. O latou faʻasinomaga o loʻo pulea e le hormone e faʻafefe-faʻamalosi o le pituitary gland (TSH). O le hypothyroidism o le Peraimeri e amata ona o se taunuuga o le le lelei o le lauroid (99%), lona lua - e seasea ona maua mai le faaletonu o le TSH (1%).

Mafuaaga o le hypothyroidism muamua:

  • iodine le lava - ua tusia i tagata o soo se vaitausaga e nonofo i eria e le lelei i iodine. O le sili ona maaleale i le micronutrient deficiency - pepe fou, fafine maʻitaga,
  • aveeseina o le thyroid gland poo togafitiga faʻatasi ma le iodine radioactive (hypothyroidism letrogenic),
  • autoimmune inflammation o le thyroid gland - e tupu tele i fafine 10 taimi e sili atu nai lo alii. O le tele o tagata maʻi e matutua (50-60 tausaga).

Maualuga le hypothyroidism e faʻaleleia e avea o se faʻalavelave o le pituitary adenomas.

O loʻo faʻataunuʻuina i le tele o metabolic gamoni. O lo latou le atoatoa e aafia ai le gaioiga o totoga uma. Aemaise lava, o loʻo i ai se mafutaga i le va o le hypothyroidism ma le faateleina o le cholesterol.

E le o iai ni faʻamatalaga faʻapitoa o le siama o le siamu o le hormone. Ona o lenei, o le maʻi e matua faigata lava ona iloa mai isi. E tusa ai ma fuainumera, o le 15% o tagata matutua o loʻo i ai se maʻi o le thyroid gland e tele ni faʻamaoniga o le faaletonu o le hormonal.

O faʻapogai autu o le faʻamaʻi:

  • vaivai, lanu samasama o mata,
  • foliga le lelei
  • mamao mamao
  • lauulu lauulu
  • tolopoina
  • vaivai,
  • fai lemu le tautala
  • vavao o leo
  • mafaufau le lelei, mafaufau,
  • tupe mama
  • malosi
  • leai se manaʻo
  • tulaga le mautonu,
  • faʻaititia le libido
  • faʻamataʻu

Le mafutaga o le hypothyroidism ma le hypercholesterolemia

E i ai se sootaga malosi i le va o le hypothyroidism ma le maualuga o le cholesterol. O le maualuga o le cholesterol o se tasi o suiga aupito sili ona masani ai o meaola o le eleele ma le le lava o hormones. O le mea lea, o le gasegase o le gaʻololo o se faailoga o le ituaiga asymptomatic o le hypothyroidism. I le faʻaopoopoga i le aofaʻi o le cholesterol, o faʻamaoniga o isi lipids e maualuga: o le cholesterol leaga, triglycerides, ma le lelei o mea e faʻaitiitia.

Talu ai nei lava, na suʻesuʻe ai e fomaʻi Scottish le 2000 alii ma tamaitai. E foliga mai o le 4% o tagata na sili atu ona maualuga le maualuga o le cholesterol nai lo le masani (sili atu ma le 8 mmol / l) na maua i le ogaoga o le hypothyroidism, ma e 8% na maualalo i le tino (asymptomatic). O le toʻatele o tagata e iai se fesoʻotaʻiga faʻapitoa o fafine.

E tusa ai ma isi suʻesuʻega, o le tasi i le lima tamaitai e silia ma le 40 o loʻo i ai le maualuga o le cholesterol e sili atu nai lo le 8 mmol / L e maua mai i le thyroid hormonone deficiency.

O se auiliiliga o le maualuga o le maua o le atherosclerosis o maʻi e mafua mai i le matelaina o maliu i totonu o tagata mamaʻi ma le gase o le hormus. Na fautuaina e fomaʻi o le hypothyroidism e foliga mai o se vaega faaosofia mo le hypercholesterolemia ma filifili ai e suʻesuʻe atili le mamanu. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faateleina o le cholesterol i le hypothyroidism e mafua mai i suiga o le metabolism.

O faʻamaʻamilo o le thyroid e faʻaolaina ai le liua o le suauu i meaola suamalie, lea e faʻaaluina ai e le tino se vaega taua o le aofaiga atoa o le cholesterol. O le le lava o le tino e mafua ai le faaputuputuina o le cholesterol e le ate - hypercholesterolemia e atiina ae.

Na maua ai o le gaioiga o hormones i luga o sela o le ate e faʻaolaina ai le puʻeina o le cholesterol leaga ma lona gaosiga. O le faʻaitiitia o le faʻaogaina o hormones e faʻagesegeseina ai lenei faiga.

Togafitiga o le faamaʻi faavae

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le hypothyroidism, o le togafitiga o le maʻi maualalo e tele lava ina lava. Afai o le pau lea o le vaega o le faateleina o le maualuga o le sterol, o le faʻamaʻalogaina o le mea e maua mai i le hormone e faʻavasegaina ai le gasegase lipid. O le tagata gasegase o loʻo faʻatalanoaina sauniuniga o le horroone o le thyroid e faʻamalo ai o latou vaivaiga. I le avea ai o se tulafono, o nei vailaʻau e ave mo le ola.

Cholesterol e faʻaititia ai fualaau faasaina

O le faateleina o le cholesterol i le hypothyroidism ua soloia e le tofiaina o fualaau o le lipid-lowering drugs. O nei vailaau e le o se vaega taua o togafitiga. O le tofiaina o fualaau o le lipid-lowering drugs e fautuaina pe afai e maualuga le tulaga lamatia o le atiaeina o faafitauli i le cardiovascular.

O fualaau sili ona aoga o fuainumera (rosuvastatin, atorvastatin, simvastatin). Latou te mafai ona faʻafaigofieina faʻamaoniga uma o le talatala o le lipid: faʻaititia le maualuga o le triglycerides, cholesterol leaga, faʻaateleina le faʻatupulaia o le lelei. Fibrates ei ai sona aʻafiaga. Ua faatonuina e faaleleia atili le aafiaga o fuainumera, faapea foi ma lo latou le faapalepale. Sequestrants o acids bile, cholesterol absorption inhibitors, e le maualalo i fuainumera i mea e mafai ai, e sili atu ona le masani ona faʻaaogaina.

Meaʻai, meaʻai paleni

O mea taumafa na o meaʻai e le mafai ona faʻamaopoopoina le maualuga o le homone. Ae ui i lea, o le tuufaatasiga o le togafitiga o le hormone ma meaʻai e maua ai le tino ma meaʻai e tatau ai, e mafai ai ona e maua ni taunuuga lelei. O le masaniga o le galue o le thyroid gland e mafai pe afai e maua e le tino se aofaiga na totoe o le iodine, seleni, sinimina.

O le Iodine e avea o se meafaitino mo le fausia o hormones thyroid. E tamaoaiga i iʻa, iʻa, meaʻai susu, fuamoa. I le lamatiaga o le atinaʻeina o le iodine, ua fautuaina e suia le masima o le laulau ma le iodi. O lea o le a faʻamautinoa oe e maua le aofaʻi manaʻomia ole iodine.

E manaʻomia le Selenium e faʻagaoioia ai lemoni o lemoni. E puipuia ai foi le okeni mai ona aʻafiaga e leai se totogi. Tuna, Brazil nuts, sardines, lentils o puna sili ia o seleni.

E faʻamalosia e le Zinc hormones thyroid, faʻatonutonu le maualuga o TSH. O le ae le iloa le le atoatoa o le zinc pe afai e te faʻaauau pea le pulu vine, moa, sesame, fatu poppy. O taitai i totonu o mataupu o elemene o elemene o mea taufaasese.

O nisi o meaʻai e aofia ai goitrogens - o mea e faʻalavelave ai i le gaioiga o le thyroid gland. O tagata e maua i le hypothyroidism e tatau ona taumafai e faʻasaʻo i latou lava i:

  • soya, faʻapea foʻi ma mea soya: tofu, soya susu,
  • paʻepaʻe, failaʻau, broccoli, meaʻai,
  • peaches, strawberries,
  • fatu, nati.

O le mea e lelei ai, o le togafitiga o le vevela e mafai ona faʻaumatia ai gorogenega, o lea o nei oloa uma e mafai ona faʻauluina i totonu o le kuka, ma le tusitusi.

O tagata ei ai le autoimmune thyroiditis e tatau ona vaʻavaʻai oloa e aofia ai le kulutenene. O nei meaʻai, saito, sisi, karite, ma soʻo se oloa e aofia ai oloa o latou gaosiga.

O le maualalo o le cholesterol e mafai ona ausia e ala i le faatapulaaina o le taumafa o meaai nei:

  • meaola manu
  • moa mumu
  • oloa gaosi susu (sisi, cheese cheese, cream),
  • meaai falai
  • meaʻai vave.

E faalua / vaiaso e fautuaina ai e 'ai se vaega o iʻa o ituaiga gaʻo: togafiti, anchovies, tuna, maketi, omoni, ma teu. O iʻa e tele i omega-3 acetids, lea e faʻaleleia le soifua maloloina o le fatu, toto toto, faʻamaonia le cholesterol.

Hypothyroidism ma le Cholesterol Maualuga

O le Hypothyroidism o se faʻamaʻi tutusa masani. E tusa ma le 2% o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi, ae o le isi 10% o tagata matua ma le 3% o tamaiti e leai se taimi e tuʻuina ai.

Ae toaitiiti tagata e faʻafesootai le faʻamaʻi ma le i ai i totonu o le tino maualuga o le cholesterol.

O le a le mea, ma o a ni taunuuga e mafai ona taʻitaʻia ai, e matua taua lava le iloa, aua e le gata i le soifua maloloina, ae o le ola foi o le olaga.

Aisea ua siitia ai le cholesterol i le hypothyroidism ma le auala e faaitiitia ai?

  1. Tele gasegase o okeni
  2. Tulaga masani o mamanu lipid i le tino
  3. O le a le mea e fai i maʻi o thyroid ma le maualuga o le cholesterol?

Talu ai ona o le i ai o le toto o le thyroid, lea e maua ai hormones-thyroid-stimulating and cholesterol, o le tino e faatonutonuina ai le tele o faagasologa o gasegase i le tino o le tagata.

Ona o le i ai o se sootaga tuusaʻo i le va o hormones ma cholesterol, o nei vaega o loʻo i ai se aafiaga tuusao i le faagaoioia o totoga.

Afai o le le atoatoa e tupu i le va o hormones thyroid and cholesterol, o suiga ogaoga o le pathological i le gaioiga o totoga e tutupu, lea e mafai ona oo atu ai i le faʻaalia o faʻamaʻi eseese.

I le tulaga o le faateleina o le cholesterol, o se faaletonu i le gaioiga o le thyroid gland e tupu. O loʻo faʻaaogaina i le lipid metabolism o hormones.

O le televave po o le le lava i le gaosia o hormones e le tino e taʻitaʻi atu ai i faalavelave i le metabolism o gaʻo. Hyperthyroidism, hypothyroidism, ma le cholesterol toto e fesootai.

O le Hyperthyroidism o se faʻafitauli lea o loʻo i ai le tele o gaosiga o hormones o le thyroid-stimulating, ma i le hypothyroidism o loʻo i ai le leai o se faʻasologa o mea e faʻaaogā faʻasolosolo e faʻaaogāina i lau vevela.

Tele gasegase o okeni

O lenei kulupu o faʻamaʻi e matua ese lava. O faʻamaʻi lata mai e masani ona faʻaalia i tagata. Atonu e mafua mai i suiga i le olaga ma aganuu o mea taumafa o le toʻatele o tagata.

O faamaʻi pipisi e mafua ai le solia o le gaosiga o hormones thyroid, lea o le a mafua ai le le lelei ma le le atoatoa i le galuega a le tele o okeni.

O le tulai mai o se le atoatoa i le aofaiga o hormones thyroid e aafia ai le lipid composition o le plasma toto. O le toe faʻaleleia o le paleni i le va o meaola faʻasaina e gaosia e le gland e masani lava ona taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le lipid profile.

Ina ia malamalama i le faiga o fegalegaleaiga i le va o vaega o le thyroid ma gasegase o le plasma toto, e tatau i se tasi ona i ai se manatu i le auala e aafia ai hormones i metabolic processes.

O se taunuuga o suʻesuʻega, o le i ai o se vavalalata i le va o mea faʻapipiʻi na gaosia e le thyroid gland ma vaega eseese o lipids na mafai ona faʻatutuina.

O nei lipid groups o:

  • aofaʻi cholesterol
  • LDL
  • HDL
  • isi lapisi lipid.

O se tasi o pathologies sili ona taatele i le gaioiga o le thyroid gland o le hypothyroidism. Ae ui i lea, e toaitiiti tagata e fesoʻotaʻi i le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi ma le i ai i totonu o le tino o le tele o le cholesterol i le tino.

Aisea, faatasi ai ma le atinaʻeina o le hypothyroidism, o le maualuga o le plasma cholesterol e maua i totonu o le tino. O le Hypothyroidism e faʻaalia i le faʻaitiitia o le galue o gaʻo vevela.

O le atiaʻeina o togafitiga e mafua ai le faʻaalia o:

  1. Mamafa.
  2. Malfunctions o le faiʻai ma le tino.
  3. Faʻaleagaina o mafaufauga talafeagai.
  4. Faalogo le faʻalogo.
  5. Faʻafitauli i le faʻaalia o le maʻi.

O le masani masani o le galueaina o totoga uma ma a latou tino e mafai ona mafai pe afai o loʻo i ai se aofaʻiga o mea uma i luga o le tino. O se tasi o elemene o le iodine.

O le le lava o lenei elemene e mafua ai le faʻaumatia o le gaioiga o sela o le gland, lea e oʻo atu ai i foliga o le hypothyroidism.

O hormones e gaosia e le gland e masani ona galue i totonu o le tino pe afai e lava le iodine o iai. O lenei elemene e ulufale atu i le tino mai le siosiomaga mai fafo ma meaʻai ma vai. E tusa ai ma fuainumera o le soifua maloloina, e tusa ma le 30% o tagata mamaʻi e iai le hypothyroidism e aʻafia i le maualuga o le cholesterol.

Faatasi ai ma le le lava o le iodine, ua fautuaina le tagata maʻi e faʻaaoga meaʻai e mauoa i lenei elemene, ma mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina vailaʻau ma vailaʻau oona e aofia ai le tele o iodine.

Tulaga masani o mamanu lipid i le tino

Mo le fuafuaina o le maualuga o lipids, o le lipid profile analysis e faia. Mo lenei auʻiliʻiliga, e tatau ona e foaʻiina le toto mai se vein i luga o se manava gaogao mo suʻesuʻega suʻesuʻe.

I le taimi o le suʻesuʻega, o le maualuga o triglycerides, le cholesterol atoa, LDL ma le HDL ua fuafuaina.

Afai ei ai mea e manaʻomia muamua mo le tupu o le lipid metabolism disorders, o sea iloiloga e fautuaina e faia i tausaga taʻitasi.

O le faʻatinoina o se suʻesuʻega e mafai ai e oe ona vave iloa le auai o le tagata maʻi i mea e manaʻomia mo le amataga ma le alualu i luma o le atherosclerosis ma le maʻi o thyroid.

O faʻamaumauga masani o le auiliiliga o mea nei:

  • le aofaʻi o le cholesterol e tatau ona iai i le lautele o le 5.2 mmol / l,
  • faʻataʻitaʻiga e tatau ona i ai le faʻatonuga o le 0.15 i le 1.8 mmol / l,
  • HDL e tatau ona aofia ai i ni faʻatusatusaga e sili atu i le 3.8 mmol / L,
  • LDL, mo tamaitai o lenei fuainumera e masani ona 1.4 mmol / L, ma mo alii - 1.7 mmol / L.

I le tulaga e maua ai se maualuga maualuga o triglycerides, e mafai ona fesoasoani i le atinaʻe o le atherosclerosis ma le maʻi fatu fatu. A oʻo ina oʻo i le 2.3 mmol / l, o le a mafai ona faʻamaonia ai le i ai o le atherosclerosis i le tagata maʻi.

O se faʻaopoopoga i le triglycerides e mafai foi ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

I le faʻaitiitia o le maualuga o triglycerides ma faʻaleleia le vaeluaga o ituaiga eseese o le talafatu lipid, e tatau ona mulimulitai tulafono nei:

  1. Faʻaaofiofia se olaga ola malosi. O le faamalositino e mafai ona maualalo ai le triglycerides ma faateleina ai le vaeluaga o LDL cholesterol ma HDL.
  2. Faʻaaloalo i aganuu. E fautuaina ina ia 'ai lelei e tusa ai ma le faigamalo ma faʻaesea mai le taumafataga le taumafa o masini gaʻo ma gaʻo. O se mea e manaʻomia e mafai ona faʻaititia ai le aofaʻi o lipids ma faʻaleleia le vaeluaga o le va o a latou kulupu taʻitasi o le faʻaititia o le suka.
  3. O le faateleina o le taumafa o meaʻai taumafa o loʻo mauʻoa i fiber. Fiber e mafai ona faʻaititia le maualuga o le cholesterol.
  4. Le faʻaaogaina o isi meaʻai e mafai ona faʻataʻatitia ai le tuufaatasiga o le toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e le kela ona faʻaititia le cholesterol, glucose, ma triglycerides.

O le vaeluaina o le LDL ma le HDL e mafai ona faʻapitoa e ala i le faʻaaogaina o Coenzyme Q10. O lenei tuufaatasiga e mafai ona maualalo ai le cholesterol.

Cholesterol ma le maʻi o le thyroid

O le vevela vevela o loʻo i foliga o se pepe, o loʻo i luma o le ua. O hormones o loʻo faʻapipiʻi (thyroid) e pulea ai le metabolism. O nei mea faʻapitoa e faʻatautaia galuega a le loto, faiʻai, ma isi totoga o le tino.

O le thyroid gland e pulea e le pituitary gland o loʻo i lalo o le faiʻai.

Faʻalagolago i le tulaga, o le pituitary gland e faʻapipiʻi ai se eseesega o le hormone thyroid-stimulating, lea e faʻaosofia ai pe taofia ai le fausiaina o hormones i le vevela.

O lou maʻi maʻi

O lenei vaega o faʻamaʻi e matua eseese lava. Talu ai nei, o faʻamaʻi gaselase ua sili atu ona taatele, lea e mafua ai le popole tele i fomaʻi. O le solia o le gaosiga o hormones thyroid e mafua ai le le atoatoa o tino eseese o tino. E mafua lenei mea ona o le taua tele o le tuufaatasiga na faia e lenei gland mo vaega uma o le tino.

O le le mautonu o hormones thyroid e afaina ai le tuufaatasiga o lipids toto, lea o loo atagia mai i le lipid profile.

O le mea lea, o se paleni paleni o hormones o le thyroid i le toetoe lava o mataupu uma e mafua ai suiga lelei i le lipid profil, e ui lava e ono mafai ona faia mea e tutupu i nisi tulaga.

O loʻo i ai se mafutaga taua i le va o hormones thyroid (thyroid) ma le mea o loʻo i ai i le cholesterol, LDL ma isi lipine lipid. E i ai foi se sootaga i le va o hormones thyroid ma isi lipid markers, e pei o le lipoproteins.

O le enzyme e taua o le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme O le reductase (HMGR) e taua mo le faʻalapotopotoga o le cholesterol. Faataitaiga e faaalia ai o le faʻaaogaina o fuainumera i lalo ifo o le cholesterol e faʻalavelave ai le gaioiga o lenei enzyme. O gaioro hormones e taua tele i le faʻatonutonuina o le HMGR, ma e aafia ai foʻi le metabolism o LDL ma HDL.

Aofaʻi cholesterol

E ui o le tele o fomaʻi o loʻo fautuaina pea le faʻaaogaina o fuainumera i lalo ifo o le cholesterol atoa, e taua le malamalama o se tulaga maualalo o lenei tuufaatasiga e le o se filifiliga sili lea.

A maeʻa, o le cholesterol o se vaega taua o siama siaki, o lona uiga o loo i ai i vaega uma o le tino. E fesoasoani i le tausisia o le amiosaʻo, ma le faʻamaoni o siama.

Cholesterol o se vailaʻau taua o hormones steroid ma e aʻafia foi i le tuufaatasia o vitamini D. A aunoa ma lenei tuufaatasiga, e le mafai e le tino ona faʻapipiʻi le gaseterone, estrogen, testosterone, cortisol, ma isi hormones steroid.

I le ate, o le cholesterol ua liua i le talo, e talafeagai mo le faʻaaogaina o gaʻo. O le mea lea, e le tatau ona e taumafai e faʻaititia le mea o loʻo i totonu o lenei tuufaatasiga i le maualuga, ua lava lea e ausia ai lona tulaga masani.

O se tulaga e taʻua o le hypothyroidism o loʻo faʻaalia i le maualalo o fua o hormones thyroid. Afai o le a faʻaitiitia lau galue, e masani ona taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le HMGR.

E mafua lenei mea i le faʻaitiitiina o gaoioiga a le LDL e talia, lea e oʻo atu ai ile faʻaitiitia o le vavaeeseina o lenei koniteina.

O se taunuuga, o tagata e iai le hypothyroidism ma le thyroiditis a Hashimoto e masani ona faamatalaina e le maualuga o le cholesterol.

O le faateleina o le maualuga o le maualuga o le hormones i tagata mamaʻi ma lenei faʻamaʻi o le a fesoasoani i le maualalo o le cholesterol atoa, ma le LDL. Ae ui i lea, o tagata gasegase o le hyperthyroidism ma le bazedovoy maʻi e masani lava ona faʻaalia i tulaga masani o le aofaʻi o le cholesterol ma le LDL.

LDL ma le HDL

E pei ona taua i le igoa, lipoprotein e aofia ai lipids ma pulu. Lipoproteins felaʻuaiga gaʻo i vaega eseese o le tino.

O le LDL e gaosia ai gaʻo i puipui o le faga, lea e mafai ona oʻo atu ai i atherosclerotic plate. Faʻatasi ai ma le hypothyroidism, LDL e ono faateleina. E mafua mai lenei mafuaʻaga ona o le faʻaitiitia o le malepe o lenei tino.

I le tulaga o le hypothyroidism ma faamaʻi masani, o le maualuga o le LDL i le toto e masani lava i le masani poʻo le faʻaititia.

Maualuga lipoproteins siitia le cholesterol mai puipui o arteries i le ate. Ona o le maualuga o le HDL e mafua ai ona maualalo le lamatia o le atherosclerosis, o lenei ituaiga o cholesterol e taua "lelei." I le hypothyroidism, o le maualuga o le HDL masani lava masani. Faʻatasi ai ma le malosi o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻateleina mea o loʻo i totonu o lenei faʻapotopotoga.

I tagata gasegase ma hyperthyroidism, o le maualuga o le HDL e masani lava pe faʻaititia.

Aisea ua tupu ai lenei mea? O le mafuaʻaga o le faʻateleina o le faʻateleina o le HDL i le ogaoga o le hypothyroidism o le faʻaitiitia o le gaioiga o le 2 enzymes: lipase valetala ma le cholesteryl ether transfer transfer.

O le gaioiga o nei enzymes e faʻatonutonuina e hormones thyroid. O le faʻaititia o gaioiga o nei enzymes i tulaga ogaoga o le hypothyroidism e mafai ona faʻaleleia le HDL.

Triglycerides

O tagata e maua i le hypothyroidism e masani lava ona faʻaalia i mea masani pe maualuga i le toto. O maʻi e maua i le hyperthyroidism i le tele o tulaga e iai le masaniga masani o nei mea.

O se suʻesuʻega faafomaʻi e suʻesuʻeina ai le metabolism faʻamaʻi i tagata gasegase e le masani ai faʻafitauli na faʻaalia ai o faʻamaʻi e masani lava i tagata mamaʻi e iai le hypothyroidism (manatu mamafa i le tino) ma hyperthyroidism.

O maʻi na maua i le hypothyroidism, oe na gasegase, e masani ona siitia maualuga.

O le faʻaopoopoga o mea e maua i faʻamaʻi i totonu o le toto e mafai ona mafua e le gata i le hypothyroidism, ae faʻapea foʻi le faʻaaogaina o le tele o meaʻai gaʻo ma meaai. O le faateleina o le maualuga o le triglycerides e masani lava ona matauina i tagata ei ai le tui o le insulin, le maʻisuka ituaiga 2. O le maualuga o triglycerides i le toto o se faailoga le lelei.

Ole tino vaivai ole lipoproteins o se vaega ole tuufaatasiga e faʻapipiʻiina e le ate. La latou galuega o le felauaiga o gaʻo ma le cholesterol i le faʻamalosi totoga. VLDL, pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o lipoproteins, o loʻo i ai le maualuga maualuga o triglycerides, o lona uiga, o se ituaiga o "choma" o le cholesterol.

O le faʻatupulaia o le VLDLP, e pei o triglycerides, e masani lava pe masani ona maualuga i le hypothyroidism. O maʻi e maua i le hyperthyroidism e masani lava ona faʻaalia i fua masani o lenei tuufaatasiga. Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faʻaalia e le inisalini, e masani lava ona maualuga le faʻatupulaia o VLDL.

O le a le mea e fai i le maʻi o thyroid

Afai o loʻo mafatia se tagata i faafitauli o thyroid po o le maualuga o le cholesterol, ona manaʻomia lea ona feutagai ma se fomaʻi. E masani lava ona mulimuli lenei i se faasologa o suʻega o le toto mo mea o loʻo iai i hormones ma lipid. O taunuuga o nei suʻega o le a fesoasoani i le fomaʻi e faʻamalamalama le natura o faafitauli o thyroid.

O le togafitiga faafomaʻi o le suia o vailaʻau faʻataʻitaʻi i nisi tulaga e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol. A faʻaitiitia le faʻaitiitia o lou gaoioi, atonu e leai se manaʻomia mo togafitiga toe sui.

Nai lo lena, e mafai e lau fomaʻi ona faatonu ia statins poʻo isi vailaʻau cholesterol. Faatasi ai ma le hyperthyroidism, o togafitiga ma iodine o le leitio e mafai ona faatonuina ina ia faaitiitia ai le gaioiga o le thyroid gland.

O nisi tagata e faʻaaogaina i ai antithyroid e ono manaʻomia le aveeseina o le vaega autu o le lauroid.

Faaiuga

O le tusitusiga ua faamaninoina le sootaga i le va o le le atoatoa o hormones thyroid ma le lipid composition o le toto. O le faʻaitiitia o le maualuga o le hormone levels e masani ona taʻitaʻia ai le tele o le cholesterol ma le LDL. E mafai foi ona oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o faʻamaʻi, lea e sili ona taatele i tagata taʻitoʻatasi o loʻo mamafa pe mamafa.

O tagata taʻitoʻatasi e iai le hyperthyroidism, o se faʻamaʻi pipisi e masani lava ona maua ai le cholesterol masani pe maualalo. Ae peitai, pe a ave ni vailaʻau antithyroid, e ono tulai mai le hypothyroidism le tumau, e mafua ai le faateleina o LDL.

Ina ia faʻamaopoopoina le lipid composition o le toto, e tatau ona faʻaleleia lau galuega, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le carbohydrate, faamalositino masani, ma le faʻaaogaina o fiva.

O nisi faʻaopoopoga o mea taumafa e mafai ona aoga, mo se faataitaiga, keke, coenzyme Q10, niacin, phytosterols.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma taomi Ctrl + Ulufale, ma i le lumanaʻi lata mai o le a tatou faʻaleleia mea uma!

O taunuuga o le hypothyroidism

Paʻu ma le mafaufau. O le le mautonu, atuatuvalega, ma suiga i le galuega felagolagomaʻi e masani ona fesootaʻi ma lou maʻi maʻi. O le Hypothyroidism e masani ona le amanaiaina o le atuatuvale.

O se suʻesuʻega na lolomiina i le 2002 o loʻo fautua mai ai o le galuega o le thyroid e sili ona taua mo tagata maʻi pipisi: "O a matou taunuʻuga e iloa ai e toetoe o le tolu pasene o tagata maʻi na maua i le maʻi pipili e maua ai lau thyroid maʻi lea e le lelei mo le tali atu o le antidepressant."

Faʻaitiitia o tomai faʻapitoa. O tagata maʻi e maualalo i lauroid function e mafai ona mafatia i le faatuai ona mafaufau, faatuai le faagasologa o faamatalaga, galo o igoa, ma isi.

O tagata maʻi e maualalo i le hypothyroidism ei ai faailoilo mo se taimi pupuu, ma se faʻaitiitia o le saoasaoa o le gaosiga o le mafaufau ma le mafaufau.

O le suʻesuʻeina o le maualuga o le hormone i le TSH o le a fesoasoani e aloese ai mai se faʻafitauli sese, e pei o le atuatuvale.

Faʻafitauli tau gasegase. O le Hypothyroidism o se mafuaaga taatele o le tumau. O le faʻamalosi i le hypothyroidism e mafai ona afua mai i le faʻaitiitia o le loto vaivai.

I nisi o tulaga, e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaogaina o le intestinal poʻo le faʻalavelave faʻalavelave o le kolone.

O le Hypothyroidism e fesoʻotaʻi foʻi ma le faʻaitiitia o le motilima o le esophagus, lea e faʻapogai ai faafitauli i le foloina, le manava, le manava ita, leisa, po o le vomiting.

Paʻi cardiovascular.

O le Hypothyroidism ma le subplinical hypothyroidism e fesootaʻi ma le toto maualuga o le cholesterol toto, maualuga le toto, ma le faateleina o le aʻafiaga o le maʻi cardiovascular.

O tagata e maualalo le hypothyroidism e toetoe lava 3.4 taimi e sili atu le ono tupu aʻe ai le maʻi fatu cardiovascular nai lo tagata o loʻo i ai le soifua maloloina.

  • Tigā toto maualuga. O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o tagata maʻi e iai le hypothyroidism. I se suʻesuʻega i le 1983, e 14.8% o tagata gasegase e maua i le hypothyroidism na maua i le maualuga o le toto maualuga, pe a faatusatusa i le 5.5% o tagata gasegase o loʻo i ai galuega masani. "O le Hypothyroidism ua lauiloa o le mafuaaga o le maualuga maualuga o le maualuga. Suesuega muamua ... ua faaalia ai le toto maualuga. "
  • High cholesterol ma atherosclerosis. "O le hypothyroidism manino o loo faamatalaina e le hypercholesterolemia, o le faateleina o le faateleina lipoproteins (LDL) ma le apolipoprotein B." O nei suiga e faatelevave le atherosclerosis, lea e mafua ai le maʻi fatu fatu. O le aʻafiaga o le maʻi cardiovascular e faʻapupula i le faʻatupulaia o le faateleina o le TSH, e oʻo lava ile faʻasolosolo o le hypothyroidism. O le Hypothyroidism, lea e mafua mai i le gaioiga o le autoimmune, e fesootaʻi ma le faʻavevesi i vaʻa toto. Suʻega toe suia e mafai ona faʻagesegese ai le alualu i luma o faʻamaʻi fatu fatu, faʻasaina le alualu i luma o papa.
  • Homocysteine. Togafitiga o le hypothyroidism ma le fomaʻi togafitiga e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le homocysteine, o se tulaga lamatia mo le maʻi fatu cardiovascular: "O se sootaga malosi malosi i le va o homocysteine ​​ma hormones free thyroid e faʻamaonia ai le aafiaga o hormones thyroid i le homocysteine ​​metabolism."
  • Faateleina le polotini C-reactive. Uiga manino ma le faʻasolosolo o le hypothyroidism, e fesootaʻi uma ma maualuga maualuga o le C-reactive protein (CRP). I le 2003, na faʻatautaia ai e le suʻesuʻega suʻesuʻega le maualuga o le CRP i le alualu i luma o le faaletonu o lauroid, ma fautuaina ai e mafai ona manatu lenei mea o se faʻafitauli sili atu ona aʻafia ai maʻi o le fatu fatu i tagata mamaʻi ma le hypothyroidism.

Metabolic syndrome. I se suʻesuʻega o le sili atu ma le 1,500 tagata, na maua ai e tagata suʻesuʻe o tagata e maua i le maʻi gasegase e maualuga atu le maualuga o le TSH nai lo tagata soifua maloloina. O le hypothyroidism faʻasolosolo e fesoʻotaʻi foʻi ma se faʻaopoopoga o faʻamaʻi ma le toto maualuga. O le siʻitia laʻititi i le TSH e faʻateleina ai le lamatiaga o le faʻamaʻi pipisi.

Faʻafitauli faʻapitoa i le gaosia. I fafine, o le hypothyroidism e fesoʻotaʻi ma le faʻasolosolo ma le le mafaufau. O togafitiga talafeagai e mafai ona toe faʻaleleia ai le taamilosaga masani ma faʻaleleia le fausiaina.

Vaivai ma vaivaiga. O faʻamatalaga iloga o le hypothyroidism, e pei o le le fiafia, maualalo o le tino, paʻuʻese (tingling poʻo le faʻalavelave) ma le gaogao e masani ona toesea i tagata matutua matutua pe a faatusatusa i tagata matutua, ae o le vaivai ma vaivaiga e sili ona taatele i le hypothyroidism.

▲ Soro - maualuga lautele / hypothyroidism ma isi mea uma /

Tatala le autu i faamalama

  • Fautuaina se faʻalapotopotoga faʻamalosia e faʻapipiʻi ai tagata o loʻo i ai le hypothyroidism poʻo nofoaga e faʻamatalaina auiliili uma ai mea ou te manaʻoina. Ou te maua le hypothyroidism ma le maualuga o le cholesterol, e ui lava e masani lava ou te le faʻaaogaina manu o manu.
  • Talu ai ona o le thyroid gland, o loʻo e maualuga lou cholesterol, ua faʻalavelaveina auala faʻapitoa ma mea uma ... ... o le tino atoa ua timu (aemaise lava pe afai e ogaoga le mataupu ma o loʻo i ai pea se mea, AIT, mo se faʻataʻitaʻiga).
  • Sa ou tilotilo i le AIT. E foliga mai e leai se tala e uiga i lenei mea. O le Uzi na latou fai mai, o se mea faatauvaa. Ae o suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai se galuega e le sili atu ona mataʻutia i le lauroid gland. Ou te inu lauroxine, na faʻateleina e le fomaʻi le fualaau mai le 50 i le 75.
  • Ma o le a, nisi ituaiga o mataupu faigata? E le fesoasoani lau thyroxine togafitiga?
  • I le mea lava ia, o le hypothyroidism e tupu foi i se vasega ese (e inu e se tasi lemoni ma e le manatuaina o ia, ae o isi e le o tafe). Ae ui lava i lea, o faafitauli faʻaonamoni e faigata. E i ai au tagata e latalata vavalalata i totonu o aiga vavalalata. E i ai uma le maualuga o le cholesterol (ma o meaʻai e le aʻafia ai i soo se auala). O le tasi o lona aiga ua amata ona amata ona inu vailaʻau. Na fai mai lona lua - na lava lemoni mai ia te aʻu, ma e faigata ona ola e pei o lena.
  • Ia, e le fesoasoani i le taimi nei. Ae na ou tuʻuina atu e seʻe ese, ma filifili ai o lapisi, o le a nofo i lalo. O le fomaʻi e le umi se taimi, e tusa ma le 8 po o le 9 masina, ae e masani ona ia inuina le thyroxine. Na foliga mai o le TSH na sili atu ona siʻitia i le faʻatusatusa atu i le fouvalega mulimuli. Na faatonuina e le fomaʻi se maualuga o le thyroxine ma fai mai e tatau ona tausia lenei mataupu. I le ultrasound sili atu pe itiiti foi le masani. O lenei ou te fia malamalama i lenei mea mo aʻu lava ma o le a ou mulimuli ai. A mavae le lua pe tolu masina, o le a ou toe tuʻuina atu le toto.
  • I le faaopoopo atu i le suʻesuʻeina o le hypothyroidism, o le ae iloa foi le autu o le cholesterol. E mafai ona e vaʻaia atoatoa "mai le autu." Cholesterol e le tulaʻi ona o gaʻo, o se mea umi lea e le faʻamaonia, ae mai le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o gaʻo. O le mea e foliga mai o loʻo tutupu i lau mataupu talu ai e te le 'aina le gaʻo, ma ou te masalosalo o oe o loʻo i luga o le protein, o oe o se carbohydrate, pe a e tilotilo atu i Amerika i Amerika i mea e gaʻo ai le gaʻo ma le faʻalumaina, e inu uma e tagata uma le gaʻo ma gaʻo i le taimi e tasi. Ioe, ona o le le ai o le gaʻo, latou te 'aina se vaega o mea inu. O mea uma lava o loʻo faʻataunuʻuina fualaau oona e faʻaitiitia ai cholesterol. I se aotelega, suesue le autu i nisi auiliiliga ina ia faamanino atili ai le mea e tupu ai ou vae. Manatua - o le tino lava ia e maua mai ai le cholesterol ma afai e le maua mai i fafo ma meaʻai, e amata ona taui. O oe o se faʻamaoniga manino o lenei mea - matou te le 'aina le gaʻo, ua maualuga le cholesterol. Le manuia.
  • afai e le lelei i se fualaau fou, ona taumafai lea o Liothyronine. T4 e mamao mai le liliu atu i le T3. O le Hypothyroidism e tupu foi i le tele o thyroxine i totonu o le toto, ae o le liua o le T4 i le T3 i totonu o sela ua faʻavaivaia.
  • Ioe, o aʻu o se carbohydrate. O le a ou suesue foi i le autu o le cholesterol.
  • Faafetai, o le a ou tausia, e atamai lona tusia.
  • Ou te fautuaina oe e faitau lenei faʻatalanoaga, e pei o se tasi o le toatele. O le mea e leaga ai, o fomaʻi o lo oi ai iina o loʻo pipii atu i le faʻamalosi Amerika "auro".

Hypothyroidism: 8 Sini e Tilo Ai - Laasaga i le Soifua Maloloina

Hypothyroidism o se faʻafitauli o galuega o le thyroid gland - o le tino e nafa ma metotia faʻasolosolo taua ma le gaosia o hormones.

I aso nei, o le hypothyroidism e taatele, ma o fafine e tele taimi e sili atu nai lo alii e mafatia i lenei maʻi. O loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia o le gaosia o hormones.

E le gata ina mafua ai le le fiafia i le galuega a le tele o totoga taua ma tino o le tino o le tagata, ae e mafua ai foi ona fesuisuiai i le mamafa o le tino.

O le faafitauli ogaoga o le hypothyroidism o le amataina malie, ma o ona uiga e faigofie ona fenumiai ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi masani ma faʻafitauli.

O aso nei matou te fia talanoa e uiga i le 8 faailoilo autu o le hypothyroidism, lea o le a mafai ai ona matou iloa lenei maʻi i se taimi talafeagai ma faia ni metotia talafeagai mo togafitiga.

1. Maua faʻafuasei tupe maua

O foliga vaaia o le mamafa o le mamafa e masani ona mafua ona o le le lelei o le soifua maloloina ma le ola le mama.

  • Afai e 'ai e se tagata meaʻai maloloina, ae o le mamafa o lona mamafa, atonu e mafai ona tatou talanoa e uiga i le hypothyroidism.
  • O lenei maʻi ua i ai se aafiaga tuusao i le metabolism, e mafua ai le faʻaitiitia o le gaioiga e mafua ai le metabolism o gaʻo.

2. Lelava

O le vaivai o le tino ma le mafaufau ma le lelava masani e masani lava ona faalavelaveina tagata i faafitauli o louroid.

E ui lava o isi faʻamaoniga e masani ona fesoʻotai ma nei faailoga, e ono mafai o hypothyroidism lenei. I lenei tulaga, ua fautuaina e feutagai ma se fomai faapitoa e faia ni suega talafeagai ma le aofia ai le hypothyroidism.

Le aʻafiaga o le atherosclerosis

E tusa lava pe itiiti se faʻaopoopoga i le index TTg e aʻafia ai le totoga o le fatu ma le faʻagasologa o le toto. Faatasi ai ma se maualuga o le numera o le cholesterol, o ona lauulu maualalo maualalo e maua i luga o le methiolum, ua fausia ai ni atherosclerotic plate e poloka ai le lumanaʻi moli ma ua i ai le tele o le fua o le toto i totonu o le paʻu o le ogalaau.

I le le lava o le toto, o totoga e le o maua le aofaʻiga manaomia o le okesene, lagona lona le lava i foliga o le hypoxia. E amata ona oti fomaʻi, ma fai ai le foconi, lea e oʻo atu ai i faʻalavelave i le tino ma mafai ona avea ma mafuaʻaga o le le atoatoa o le okeni na aʻafia.

E i ai se vavalalata vavalalata i le va o le atinaʻe o le atherosclerosis, hypothyroidism, ma le hypercholesterolemia.

Faailoga o le hypothyroidism e aofia i le ↑

E faapefea ona faʻaititia le cholesterol maualuga ma le hypothyroidism?

Afai o togafitiga o le hypothyroidism i tagata mamai pe a uma le 40 tausaga ua maua i le maualuga o le cholesterol index, ona tatau ai lea ona faasaʻoina ma le fesoasoani o togafitiga faigata - faateleina le avega, meaai, ma le tagofia o fualaau o le statin group.

O fuainumera o vailaau ia e taofia ai le sifi o HMG-CoA reductase enzymes i totonu o soso o le ate, o se vailaau muamua i le gaosiga o molemoa o le cholesterol. O pusa o le numin group ei ai le lautele o lisi o aʻafiaga i luga o le tino o le tagata.

A o leʻi faatonuina ia vailaʻau, e tatau i le fomaʻi ona logoina le tagata maʻi e uiga i ona itu lelei ma le lelei.

Ae e tatau ona manatua e le mafai i taimi uma ona togafitia aʻa o le faʻamaʻi ma le hypothyroidism.

O le mea lea, o le aoga o le faatonuina o togafitiga ma fuainumera mo le hypothyroidism e ave e le fomaʻi taitoatasi mo tagata maʻi taitasi, e faavae i luga o fale suʻesuʻe ma meafaigaluega.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻatulagaina i le statin tablets, o a latou gaoioiga mulimuli e faʻaitiitia ai le cholesterol e faʻaalia:

  • O le aʻafiaga o le faʻaaogaina i le togafitiga o fuainumera - o se faʻaitiitia o plasma o le maualalo o le cholesterol e maualalo ona o le faʻaitiitia o HMG-CoA reductase,
  • Mai le aveina o fuainini, o loʻo i ai le faʻaititia o le cholesterol index ma le homozygous ma le heterozygous generic hypercholesterolemia, lea e tupu faatasi ma le hypothyroidism ma pe a le mafai e isi vailaʻau ona faasaʻo le cholesterol i le tino,
  • Faatasi ai ma le faʻaauau pea o fualaau o le statin group, o le aofaʻiga atoa o le lipoproteins i le toto e faʻaititia e le 35.0% - 45.0%, ma le maualuga o le lipoproteins lipoproteins molelalo e faʻaititia i le 40.0% - 60.0%,
  • O tulafono e faateleina ai le faasino igoa o le maualuga o le cholesterol mamafa maualuga, faapea foi le alpha-apolipoprotein,
  • I le aveina o fuainumera, o le lamatiaga o le cardiac ischemia ua faaitiitia i le 15.0%. E tusa ai ma fuainumera, pe a ave fuainumera fuainumera, o le lamatiaga o le atinaʻe o le angina pectoris ma le myocardial infarction ua faaitiitia i le 25.0%,
  • E leai ni aʻafiaga o le tino i le tino.
E leʻo taimi uma e maua ai le hypothyroidism, e mafai e vailaʻau ona togafitia le aʻa o le maʻie aofia i le ↑

O a fuainumera e mafai ona ou ave?

I le faʻaogaina o le atherosclerosis, ua faatonuina ai fuainumera ina ia vave faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le hypothyroidism, ina ia aloese ai mai se faʻalavelave faigata o le sclerosis - o se faʻalavelave faʻapitoa ma le faʻaleagaina o le loto i se taunuuga leaga:

Ituaiga o TulafonoIgoa o fualaau
Rosuvastatin· Fomaʻi Crestor,
· Auro o le Auro.
AtorvastatinAtorvastatin
Atoris papa.
SimvastatinZokor tapenaga
· Tupe a Vasiliip.
Atorvastatin e aofia i le ↑

Le mafutaga o statins ma lauroid activity

Toeitiiti lava a oʻo i se tulaga sili atu, o tagata gasegase ua maua i le hyperthyroidism ei ai le le faapalepale i fuainumera. E sili atu ona le mafai e tamaitai ona faʻafeiloaʻi ia statin nai lo na faʻamaoniga i le tino o le tane.

O se suʻesuʻega sa faia e uiga i le aafiaga o fuainumera i luga o le tulaga o le hormonal o le thyroid gland. O le vailaʻau o le simvastatin e faʻateleina ai le maualuga ole thyroxine, faapea foi le triternothyronine.

E le afaina le togafitiga o le thyroid hormone ma le fesuiaiga o togafitiga, o fuainumera e faavae i le vaega galue o le rosuvastatin. Ae o lo latou aoga lelei foi e taufaasese.

Na maitauina foi i le suʻesuʻega o ia fuainumera e maualalo ai le hormone-o le faʻamalosi i tagata mamai i le hypothyroidism.

Ua uma ona faamaonia o fuainumera mo le tele o vaega e faaitiitia ai le aoga o le fualaau faasaina Thyroxine, e avea o se fomaʻi sui.

Pe a togafitia ia fuainumera ma le maualuga o le cholesterol index, o loʻo i ai faailoga iloga o le atinaʻeina o pathologies o le itu - myositis, myalgia ma le rhabdomyolysis.

O le tele lava o taimi, o aʻafiaga e aʻafia ai e tupu mai ma faʻaaliga faʻapitoa o togafitiga o le hypothyroidism, lea e le i maua muamua ae le togafitia.

O le myositis ma le rhabdomyolysis e mafua mai i le gasegase ua faʻamatalaina i tagata mamaʻi i faʻaaliga manino o le hypothyroidism e leʻi togafitia.

Ituaiga togafitiga

O le mafuaʻaga o le hypothyroidism i totonu o le tino o le le lava o meaola o le iodine ma se maʻi faʻapitoa o le faʻaititia o le thyroid cell functionality.

Ou te faʻaogaina 2 auala mo togafitiga o le hypothyroidism:

  • Faʻafouina o le toe suia o le tino,
  • Mea taumafa taumafa ma se maualuga o meaʻai i iodine.

O le togafitiga mo le toe sui o le faʻaaogaina lea o fualaau faasaina - Eutiroks, faʻapea foi ma vailaʻau o thyroxine.

O le aoga o le togafitiga o le homone e mafai ona siaki pe a uma le 3 masina, o le mea lea afai o le tagata maʻi e maualuga le maualuga o le cholesterol index (sili atu i le 10 - 11 mmol / l), e faia se filifiliga e ave se laʻasaga o statins e vave faʻaitiitia ai le cholesterol ma puipuia le atiaʻe o le fatu ma le stroke, ona amata ai lea o le togafitiga o le hormone.

Faatasi ai ma lenei togafitiga ma faatasi ai ma se faʻalavelave faʻanatinati o le cholesterol e statins, o se taumafataga e maua ai le maualuga o le iodine i meaʻai o loʻo faʻaaogaina.

O le mafuaʻaga o le hypothyroidism i totonu o le tino o le le lava lea o meaola mole iodine e aofia i le ↑

  • Aua le 'ai le gaʻo manu. O le kalori o meaʻai o ipu e tatau ona vavae,
  • Aua e te 'ai meaʻai e faʻaitiitia ai le gaioiga o le thyroid gland - soya, kāpisi o ituaiga uma, radishes ma rutabaga, faʻapea foʻi ma faʻavelala ma laʻau. Tuʻu ava malosi
  • Faʻaaogā le tele o le fiber, faʻapea foʻi ma launiu, lea e tele ai iodine,
  • Faailoa atu meaʻai o le calcium i mea taumafa - iʻa o le gataifale, susu ma fuālaʻau fuālaʻau, fuālaʻau fou, fua o le suka, ma
  • Le faʻaleleia o le iodine, faʻaaoga ai iʻa uma - iʻa, iʻa, falaoamata (seaweed). E tatau foi ona e 'ai i lau togalaau ma ituaiga o fualaau suamalie - persimmon, kiwi, ituaiga talo ma feijoa.

5 auala faigofie e faʻaititia ai le cholesterol

Cholesterol e faʻapipiʻiina i totonu o le tino o le tagata mai gaʻo, ma o se mea e sau mai meaʻai, e masani lava e taua tele i le tino, aua o se vaega o siama faʻamalosi ma nisi o homone.

Afai o le cholesterol o loʻo faʻapipiʻi pe ulu atu i totonu o le tino ua sili atu, ona amata lea ona teuina i luga o puipui o toto toto, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis poʻo le faʻaleagaina o le myocardial.

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga

O le faateleina i le maualuga o le maualuga o le cholesterol i le toto e tele lava ina aafia i le olaga. Afai e te 'ai i mea sese, faʻagasolo sina mea itiiti, mamafa, ulaula ma inupia le ava malosi, ona iai lea o se tulaga lamatia maualuga o le faateleina o lona maualuga i le toto.

E le gata i lea, o le cholesterol e mafai ona faateleina i nisi faamaʻi, mo se faataitaiga: faatasi ai ma le hypothyroidism, maʻi suka, maʻi o le ate, ma isi. O le faateleina o le cholesterol toto e mafai foi ona matauina i le taimi o le moa.

O le cholesterol maualuga e taʻua o le hypercholesterolemia.

Le faʻaitiitia o le cholesterol

O le auala sili atu ona maualalo i le faʻaitiitia o le cholesterol o le faia lea o suiga o le olaga ma le lelei o meaai. Ae e le o mea uma. Afai ua maualuga le maualuga o le cholesterol e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega a le fale suesue pe ua tau atu i le tapulaa pito i luga o le masani, ona le mafai lea ona e faia e aunoa ma le faaaogaina o fualaau faasaina. Faia lenei mea e pei ona faatonuina e lau fomaʻi.

Faaaoga le 10 minute i le aso e faamalositino ai.

O se olaga le tauagafau e mafua ai ona faʻavaivaia le toto i totonu o vaa ma le tuʻuina atu o le cholesterol sili atu i luga o le puipui. O le le gaioiga po o le leai o faamalositino o le sasa o se tagata malamalama.

O aso taʻitasi e fesoasoani i le sefulu minute e faʻaitiitia ai le toto cholesterol1.

O le taamilosaga, taʻavale, uila vilivae, faʻamalositino, faʻasalalauga faʻavae - o le filifiliga o mea faafiafia i o tatou taimi e tele, e mafai e tagata uma ona filifili se mea i lo latou fiafia.

Taofi le ulaula pe afai e te leʻi i ai.

O le ulaula e iloa ai le faateleina o le cholesterol toto ma le faʻavaeina o palestrol i totonu o vaʻa toto. O le mumusu o le ulaula e faateleina ai le gaosiga o le "pai" cholesterol maualuga-10%, o lona uiga o le tele o le cholesterol o le a sili atu ona faigofie ona tuua le tino.

Suia lau masani ai

O matou uma e matua le mautonu i amioga o le tofo, ae afai o le ata o se fatu fatu poʻo le taʻavale e faʻalagolago i lo matou soifua maloloina, ona oʻo loa lea i le taimi e suia ai o matou manatu i meaʻai i aso uma.

Aloese mai oloa e maua ai le pama pama. O nisi tagata gaosi oloa e faaopoopo i le taugofie o le suauʻu suauu, ae le popole uma e uiga i le mea moni o le paʻu o le pama e fesoasoani i le faateleina o le cholesterol.

O Olive, faapea foi ma sana ma suauʻu ua faapipiiina e maualuga i le gaʻo oona.

O suʻesuʻega a Dr. Grandi, o loʻo feagai ma le cholesterol, ua faʻaalia ai o se mea taumafa e maua i le gaʻo oona e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le cholesterol e sili atu nai lo le taumafa o le tamaoaiga.

E tatau ona ave le tausiga e suitulaga i isi gaʻo ma gaʻo mama, ma ia le na o le faʻauʻu olive ia i latou.

E masani ona faʻaaoga fualaau faisua ma fua, fatu ma nati e faʻaitiitia ai le aofai o le cholesterol i le toto. O se tasi o sili ona aoga i lenei tulaga o le kalama fou, ae i le taimi o le vevela o togafitiga, o le a le toe aoga ai ana meatotino aoga.

Aua nei galo e uiga i laumei. O pi, pi ma lentils o loʻo i ai fiber vai faʻasaina (pectin), lea e fusifusia ai le cholesterol ma aveesea ai mai le tino. Suʻesuʻega e le tagata tomai faapitoa i mea tau taumafa James W.

Na faaalia e Anderson2 o lekila e lelei le maualalo o le cholesterol toto.

I se tasi o faataitaiga, o tamaloloa na 'aina le 1.5 kapu o pi tao i aso taitasi mo le 3 vaiaso na maualalo ifo i lalo le 20% o latou cholesterol.

Ia pei o se Buddha

Ua sili atu le tele o saienitisi o loo faalagolago i le talitonuga lautele o le atinaeina o le atherosclerosis: pe a fiafia le tino atuatuvale, o le vavalalata o vaa toto e faigata ona pasi le toto e ala atu ia i latou. I lenei tulaga, o le cholesterol maualalo maualalo e nofo i luga o puipui, ma amataina ai le faʻaogaina o le faʻamalama i totonu o vaʻa. O le mea lea, ia tumau le soifua maloloina: tuʻu le masani o le foʻia feteʻenaʻiga i luga o le maualuga.

Tuʻu atu ni nai minute i aso taʻitasi e mafaufau loloto ai ma malolo.

Faaaoga le tele o auala mafaufau e maua ai le filemu o le mafaufau.

O le fualaau faasaina Dibikor, na atiae e saienitisi Rusia e faavae i se mea masani mo le tino, taugata, o le a fesoasoani e faaitiitia le cholesterol. O le fualaau faasaina e fesoasoani e faaitiitia le tulaga o le "leaga" ma faateleina le maualuga o le "lelei", cholesterol puipuia. O le a fesoasoani i tagata mamai e le gata i le maualalo o le toto cholesterol, ae sili atu ona lelei le pulea o latou suka.

Mataʻituina lau cholesterol ma tumau i le soifua maloloina!

  • Manatu o le tagata na tusia e V. M. Pokrovsky, G. F. Korotko Mataupu 15. O le faatosinaga o le gaioiga afi i luga o le tulaga galue o se tagata
  • Le fautuaga a fomaʻi Amerika. Lomia e Deborah Weaver. - M.: ZAO "Faʻasalalau Fale o le Fale Digest, 2001

3. Cholesterol maualuga

O le mafuaʻaga o le maualuga o le cholesterol e mafai ona avea ma faʻaleagaina o meaʻai gaʻo, gaʻo gaʻo ma isi meaʻai e mafua ai faʻafitauli o le tino.

Afai o se faʻaopoopoga o le cholesterol e tuʻuina mai ma isi o faʻamaumauga pe faʻaalia foi mo le leai o se mafuaaga, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le hypothyroidism.

O lenei maʻi ua faigata ai ona aveese sina vaega o gaʻo mai le gaʻo, ma faʻafaigofie ai mo o tatou tino ona faʻamama le toto.

4. Fai soo masani o lagona

O se suiga i le tala faʻasolopito e taʻitaʻia ai le faʻaosoosoina o lagona i totonu o tagata.

  • O maʻi o le Hypothyroidism maualuga tulaga lamatia o le atuatuvale ma sili atu nai lo isi ona o mafatiaga ma le popole.
  • O le mea moni, o taimi e masani ai ona faʻafeiloaʻi ai lagona e mafai ona mafua ona o le tele o mea. Ae o le tasi mafuaaga o le faafitauli o le hypothyroidism.

5. Faʻafitauli le mafaufau

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le thyroid gland e aʻafia ai lava le setete o le tino ma le mafaufau o le tagata.

  • Ua mafua ai le Hypothyroidism o le le lelei o le mea moni e faʻavaivaia ai le faiʻai ma taʻitaʻi atu ai i le mafaufau faʻaletonu.
  • Aisea ua tupu ai lenei mea? O le mea moni, i lenei tulaga, e manaomia e neu le tele o le taimi e momoli atu ai lagona o le nasu, o se taunuuga o le vaivai vave o le faiʻai o le tagata.

6. Paʻu paʻu

O le faʻaitiitia o gaioiga o le thyroid o hormonia taua e taʻitaʻia ai faafitauli paʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gaosia o suauu masani e le paʻu ua faʻalavelaveina.

Ona o lenei mea, ua mamae ai o matou paʻu. I le aluga o taimi, ua amata ona foliga lemu ma vaivai.

O isi uiga iloga o le hypothyroidism o le faʻavaivaia o fao, paʻu o le lauulu, ma le tuai ona faʻamalolo manuʻa. O le gafatia o le paʻu o le tagata e toe faʻafouina ai ua faʻaitiitia.

A oʻo ina faigata le iniseti e aveese faʻatele otaota mai le tino, o le a amata ona faʻalavelave le tagata.

O faʻafitauli eseese e masani ona fesoʻotaʻi ma lenei maʻi, ae i nisi tulaga, o mafuaʻaga o le faafitauli o loʻo faʻaitiitia i le gaosia o hormones thyroid.

  • Talu ai ona o le toto o le thyroids e matua aʻafia lava i totonu o la tatou gasegase ma afaina ai le gasegase, toilalo i lana galuega e mautinoa lava e taitai atu ai i faalavelave o nei faiga taua. Le lelei o le gataifale ma le metabolism e taua tele mo le taimi e aveeseina ai toxins.
  • E faʻavaivaia e le hypotheriosis o tatou loto, ma faʻafefe ai ona maʻi. O se taunuuga, o le a sili atu ona faigata ia te ia ona agai i luma meaʻai na gaosia.

8. Paʻa i totonu o maso

O mafuaʻaga o lea tiga e mafai ona natia i le le lelei o le gaioiga poo le malosi tele o le tino.

Afai e le o lau mataupu lenei, ona sili atu lea ona suʻesuʻeina oe e se fomaʻi ina ia faʻaaogaina le atinaʻe o le hypothyroidism. E tupu lena mea vaivai vaivai o le musika o se taunuuga o lenei maʻi o le lauroid.

  • E tatau ona manatua o le faʻaitiitia o le gaosia o le hormone e mafua ai le faʻavaivaia o maso ma sooga i totonu o tagata.

O lenei uiga le lelei e mafai ona foia ma le fesoasoani o ia aga masani aoga e pei o le malosi o le tino ma le tino.

Ou te fia toe maitauina o nei faailoga e mafai ona avea ma faailoilo o isi faʻamaʻi ma faʻafitauli. Ae peitai E fautuaina ina ia suʻesuʻeina e se fomaʻi ina ia faʻaesea ai le iai o faʻafitauli i le toto o le vevela.

E fautuaina foi e fefesoʻotai se fomaʻi ma tagata oeo latou aiga ua uma ona latou feagai ma mataupu o le hypothyroidism, ma oi tatou o loʻo i ai se tulaga lamatia tele e atiae ai lenei maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga