E mafai e le maʻisuka ona 'aina ni apricot mago pe leai

O se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona filifili ma le faaeteete meaai mo se meaai i aso taitasi. O le mea moni, o lenei faʻamaʻi e tuusaʻo lava i le taumafataga fautuaina e fomaʻi. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka, aʻo leʻi 'ai se mea fou, o le a latou maua pea le faʻamatalaga faʻapitoa (GI), mea o le kalori, le malosi ma isi. I lenei tusiga, tatou te iloa ai pe mafai e le maʻisuka ona 'ai faʻamago apricots ma le maʻisuka ituaiga 2 pe leai foi.

O le a le faʻaaogaina o apricots matutu

O lenei oloa o se apricot, tipi i le afa ma vaʻaia, ona faʻamagoina lea i tulaga masani poʻo lalo ifo i se faiga faʻakinolosi faʻapitoa. Ua tumu lona tino:

  1. B vitamini (B1, B2, B9), A, E, H, C, PP, R.
  2. Minerale: potassium, magnesium, iron, sodium, phosphorus, iodine.
  3. Organic acids: salicylic, malic, citric, tartaric.
  4. Pule.
  5. Suga.
  6. Tannins.
  7. Inulin.
  8. Dextrin.
  9. Pectin.

Apricots ua saʻo le mafaufau i fua o le soifua maloloina.

Mo togafitiga togafitiga, e fautuaina e fomaʻi le aina o apricots ua mamago, ona o mea aoga uma o fualaau aina fou o loo teuina i totonu, ma o le faateleina o le faʻateleina o le fua pe a vevela.

Ona o le aveeseina o le suavai, ua tupu ai le faateleina o meaola oona. O le faʻapipiʻiina o minerale i apikolini mago e 3-5 taimi le maualuga atu nai lo latou mea i fualaau aina fou.

O lea i totonu o apricots matutu o loʻo i ai le tele o le potassium ma le magnesium, ma e talafeagai lenei mea mo tagata mamaʻi e mafatia i le fatu ma maʻi faʻapitoa. E mafai ona taʻua saogalemu le fatu fatu. Mai fualaau mamago uma lava, e sili atu le tele o le potassium nai lo le mea e totoe.

O le maualuga o le toto suka e mafua ai le le atoatoa o le toto i le myocardium, lea e mafua ai le osofaia o le fatu ma le faaletonu o le fatu. O le Hyperglycemia e mafua ai le faʻavaeina o faʻamalo i luga o vaʻa, o latou vaeluaga pe maeʻa atoa, ma o se taunuuga - faʻaleagaina o le myocardial.

E fesoasoani le potassium i le myocardium i le masani, faʻamautuina le fatu o le fatu, ma o ia foi o se tagata e sili atu ona puipuia le siama. E taofia ai le faaputuputuina o suauu masima i totonu o toto toto, faʻaitiitia ai le toto maualuga, fesoasoani e aveese mea leaga mai le tino.

O le masnesium o se elemene taua, e taua tele mo le faatumauina o le soifua maloloina o le autalavou ma le fatu. O tagata e le o maualalo i lenei mea e sili atu ona afaina i maʻi fatu. O le masnesium foi e aofia ai i le tuufaatasiga o le inisalini ma lana gaioiga. O le le atoatoa o lenei vailaʻau i sela e mafua ai ona le mafai ona faʻamalosi le kulukose.

Ua faamaonia e oʻo lava i tagata soifua maloloina, o le maualalo o le magnesium e faʻapupulaina ai le tetee o sela i le gaioiga o le inisalini, ma, o se taunuuga, e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o lona faʻasalaga i totonu o le toto. O lenei aʻafiaga ua lauiloa o le syndrome o syndrome, ma o loʻo faʻamatalaina o le prediabetes.

O le afa o tagata maʻisuka e pagatia ona o le leai o le magnesium i le tino. I le tele oi latou, o le maualuga o le magnesium e sili atu le maualalo nai lo le tapulaa maualalo mo tagata. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le tulaga e sili atu ona faigata i le mea moni o le masani ona faʻaaogaina o le inisalini e faʻaleleia ai le faʻaumatiaina o le magnesium i le taimi o le urination.

O le mea lea, i le faaopoopo atu i se meaai e tumu i meaʻai e aofia ai le magnesium, o le maʻisuka e manaʻomia se faʻaaogaina faaopoopo o lenei elemene i aso uma. I le faʻaopopo i le faʻaleleia o le soifua manuia lautele, o sea fuataga o le a fesoasoani e puipuia le tupu mai o le maʻisuka retinopathy ma le faʻaleagaina o le vascular system.

O suauu toto e mafua ai suiga i le fausaga o tioata ma mata mata. O lenei mea e oʻo atu ai i le maʻisuka retinopathy, glaucoma, faʻasaʻo, ma le tauaso. O le apricots ua mama e aofia ai le tele o vitamini A, lea e aoga tele mo le faatumauina o se vaaiga mamao. O lona le atoatoa i le tino e mafai ona mafua ai le le mautonu o mata vaivai, lapataiga, ma faaosooso ai le atinaʻe o myopia. O Carotenoids e faʻalauteleina le vaʻaiga o le vaʻai ma lona eseesega, puipuia le tioata ma le retina mai faʻamaʻi pipisi, ma mafai ai ona e tausia le galuega vaaia mo le tele o tausaga.

Vitamini o le kulupu B e taua tele mo mata, pe a latou mautinoa o latou tulaga masani ma le faʻatinoga, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o aafiaga o le mata e sili atu ona lelei.

O le Miamine (B1) e aʻafia i le felafoaʻiina o aʻafiaga o le nasu, e aofia ai le vaʻa mata. O lona faaletonu e mafua ai le afaina o le namu, ma solia ai le tulaga lelei o le vaʻaia, faʻaosofia ai le atinaʻe o glaucoma.

Vitamin B2 puipuia le retina mai le faaleagaina e ave o le ultraviolet, o lona uiga, e avea o se ituaiga tioata tioata. Ona o lona le atoatoa, o le mucous ma le horny membranes ua faʻaumatia, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o conjunctivitis, ma mulimuli ane faʻamaonia.

Taumafa tau taumafa

E tusa lava pe o le a le sugar i totonu o apricots mago (e tusa ma le 84%), o lona faasinomaga faʻamaualuga e tele. Ma afai e faʻaaogaina ma le faaeteete e le maʻisuka lenei oloa, e mafai ona e mauaina le tele o faamanuiaga mai ai.

Glycemic Index - 30

Faʻafiafiaga kalori (faʻalagolago i le vasega) -215-270 Kcal / 100 g

Vaevaega o falaoa - 6

O le faʻatulagaina o le falaoa e faʻavae i luga o le faavae o faʻamaumauga i luga o le aofaʻi o carbohydrates, talu ai e aʻafia ai le maualuga o le glycemia. O ia faʻatusatusaga e faʻaaoga muamua mo le maʻisuka ituaiga 1. O le aoga o le malosi ma le kalori o meaʻai e faʻaaogaina i meaai e tatau ona faʻamalamalamaina e tagata gasegase e maua i le faʻamaʻi 2.

Apricots mago ma mea e faʻaaoga ai

I le tele o mea, o le aina o apricots ua mamago e le fautuaina mo tagata soifua maloloina. Mo le maʻisuka, o le a lava le 'ai e le sili atu ma le lua fagu o le apricot mago i le aso, talu ai e tele le suka ma sili atu le masani e mafai ona oʻo atu ai i le oso malosi i le kulukose.

I le maʻisuka, taumafai e faʻaoga apricots mago e le o se taumafataga ese, ae o le faasolosolo malie lava e faaopoopo i fualaau aina, fuamoa fua, yogurts ma isi ipu. O se taeao sili ona lelei o le taeao e kuka ai le oatmeal ma fasi fasi apricots mago ua kuka i totonu o le vai vevela.

I le avea ai o se tulafono, o le apricots e seleseleina mo faamoemoega faapisinisi e togafitia i le sulfur. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina i latou i meaʻai, fautuaina e fufulu maeʻaeʻa i le tele o taimi i le vai poʻo le faʻamalo i le vai inu, ona faʻaogalua ai lea mo le 20 minute. E sili le filifilia o apricots mago, mamago i se auala masani ma e le o gaosia i soʻo se mea faaopoopo e tuʻuina atu ai se ata.

E mafai ona e iloaina apricots mago ua togafitia i le sulfur dioxide e ala i le lanu moli lanumoana o le fua. E masani lava faʻagogo apricots o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe, ma e matua leai lava se faamoemoe e foliga mai.

O le isi ituaiga o apricots ua mamago o le apricot, mo le gaosiga o isi ituaiga. O nei fualaau suamalie laiti, mago i luga o se laau, ma mulimuli ane aoina i pusa laupapa, o loʻo teuina faʻatasi ma mite ma laulaʻau basil. I lenei auala, latou te taumafai e aloese mai le faʻaumatia o le fualaau aina e ala i faʻamaʻi.

Mo maʻi suka ma le ituaiga 2 faʻamaʻi ma mafatiaga mai le mamafa o le mamafa, e sili atu ona aoga le faʻaaoga o le apricot, ona o lenei ituaiga o fuamago mamago e sili atu ona faʻamalolo ma e itiiti mea faʻamalolo nai lo apricots mago. E le gata i lea, e tele atu mea e maua ai le potassium, e aoga tele mo togafitiga ma le puipuia o le tele o faʻafitauli e fesootaʻi ma le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga