Actrapid® HM Penfill® (Actrapid® HM Penfill®)

Fomu o mea - tui: le lanu, manino le vai (i totonu o fagu tioata o le 10 ml, i totonu o se atigipusa pepa pepa 1 fagu).

I le 1 ml o fofo e aofia ai:

  • Mea gaosi galue: inisalini soluble (inisinia o tagata) - 100 IU (iunite faavaomalo), e tusa ma le 3.5 mita o le inisalini o le tagata,
  • Isi vaega: vai mo le iniseti, metacresol, glycerol, zinc chloride, hydrochloric acid ma / poʻo le sodium hydroxide.

Tosiga ma le pulega

O le togafitiga o le NM o loʻo faʻatonutonuina i se tulaga vavalalata (iv) poʻo se mea faʻapitoa (s / c) 30 minute aʻo leʻi 'ai poʻo le' ave se moli malamalama e aofia ai gaʻo.

E filifilia e le fomaʻi le fualaau o aso taitasi o le vailaʻau taʻitasi, e faalagolago i manaoga o le tagata maʻi, e masani lava ona eseese i le 0.3-1 IU / kg. O aso taʻitasi mo le inisalini e ono maualalo ifo i tagata mamaʻi ma le gaosiga o le inisalini o loʻo totoe ma sili atu i tagata mamaʻi ma le faʻamalosia o le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, i le gaʻo po o le taimi o le tamaititi).

I tagata gasegase e iai le gasegase o le tino poʻo le faʻamaʻi, o le fua o le Actrapid NM ua faʻaitiitia.

A maeʻa ona maua le lelei o le puleaina o le maʻisuka, o le mea lea, e tatau i se tasi ona taumafai e faʻamautinoa le pulea o le tino, aemaise lava, i le siakiina lelei o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai e tatau ai, e mafai ona faʻamautuina le NM tumaoti faʻatasi ma le inisalini e faʻauʻu.

I le vaʻaia, o le vailaʻau e tatau ona faʻafoeina e na o se fomaʻi faapitoa. I le faia o lenei mea, ia faʻaaoga faʻaaoga fua o loʻo aofia ai le inisalini o tagata i concentrations o le 0.05-1 IU / ml i na fofo e pei o le sodium chloride 0.9%, dextrose 5% ma le 10%, e aofia ai le chloride chloride i le maualuga o le 40 mmol / L. O le faiga mo le faʻaaogaina o le tino e faʻaaoga ai polypropylene infusion bags. I le taimi e afaina ai, e tatau ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E masani ona tui i le vaega o le puipui o le abdominal tua, o injections e mafai foi ona faia i totonu o le vaega o le afaina, o le ogavae gaʻo, poʻo le muso o le tauau. I le faʻasalaga muamua, e maua vave le faʻaaogāina faʻatusatusa i isi nofoaga o inisiua.

O le faʻaofiina o le vailaʻau i totonu o le paʻu paʻu e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fofo e ulufale atu i le muscle.

Ina ia taofia le atinaʻeina o le lipodystrophy, ua fautuaina i isi nofoaga o inisiua i totonu o le itulagi faʻatasi.

O le vailaʻau e tatau ona faʻatonuina / / i ai na o le fesoasoani o tui tui inisalini, lea e faʻaogaina ai le fua mo le fuaina o le fualaau i vaega ole gaioiga. O fagu e faamoemoe mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia.

Aʻo leʻi faia le pulega o le ACTRAid MM, e tatau ona siaki le igoa e faʻamautinoa ai ua filifilia le ituaiga inisalini, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻapeʻaina o le faʻapipiʻi paʻu ma le sipuni o le cotton.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o le Totogiina o le NM i mataupu nei:

  • Leiloloa o le manino, suʻesuʻeina o le tali,
  • Teu oloa e aunoa ma le matauina o nei tulaga, faʻamaisaina le fofo,
  • Faʻaaoga i pamu insulin,
  • Le lava se pusa puipui o se fagu poo lana faamau faʻamau.

Faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina pe'ā faʻaaogaina na o le NRM:

  1. Tusi le vaalele i totonu o le suauu i se aofaiga e fetaui ma le fua o le insulin,
  2. Faailoa atu le ea i totonu o le fagu ma le fualaau faasaina, mo lenei mea, ia tulei le pusa paʻu ma se nila ma taomi le piston,
  3. Faʻamasaga le fagu ile mata i lalo
  4. Maua le fua saʻo o le insulin i totonu o le tui,
  5. Ave le tootoo mai fafo o le fagu
  6. Ave ese le ea mai le tui.
  7. Siaki le saʻo o le fualaau o le vailaʻau
  8. Imata vave.

Faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina pe'ā faʻaaogaina le NPP i le faʻatasi ma le inisalini umi:

  1. Lili se fagu o le inisalini umi (IDD) i le va o alofilima o lou lima seia oʻo ina faʻafefe tutusa le fofo ma papaʻe,
  2. Tuu i totonu o le suauu i le ea i le aofaiga e tutusa ma le fua o le IDD, tuʻu i totonu o le fagu talafeagai ma aveese le nila,
  3. Vaʻavaʻai i le suauu i se aofaiga e faʻatusatusa i le fua o le Actrapid NM ma faʻaalia le ea i totonu o le fagu talafeagai,
  4. A aunoa ma le aveeseina o le suauu, liliu le fagu i lalo ma tusi le fuainumera o le Actrapid NM, aveese le nila ma aveese le ea mai le tuila, siaki le saʻo o le fua na aoina,
  5. Faʻaofi le nila i totonu o le fagu faʻatasi ma IDD,
  6. Liliu le fagu i luga ma faʻafesoʻotaʻi le fuainumera o le IDD,
  7. Aveese le nila mai le fagu ma le ea mai le suauu, siaki le sao o le fua na aoina,
  8. Faʻaaoga vave le tui o le inisalini faʻapuupuu ma
    umi galue.

O faʻaupuga pupuu ma umi e tatau ona faia i le faasologa e pei ona faamatalaina i luga.

O tulafono o le pulega o fualaau faasaina:

  1. Faatasi ai ma tamatamailima e lua e ave se paʻu o le paʻu,
  2. Faʻaofi le nila i le pito i lalo o le lafu i le maualuga pe a ma le 45 ° ma tui inisalini i lalo o le paʻu,
  3. Aua le aveesea le nila mo le 6 sekone ina ia mautinoa ai ua uma ona faʻatonuina le toto.

Faʻaiʻuga

O le aʻafiaga pito sili ona taatele o le vailaʻau o le hypoglycemia, lea e atiina ae i mataupu pe afai o le inumaga o le inisalini e sili atu ona sili atu i le manaoga o le maʻi. I le hypoglycemia ogaoga, faʻavevesi ma / poʻo le leiloa o le malamalama e ono tupu, e le lelei le faiʻai ma e oʻo lava i le oti.

Isi faʻafitauli leaga:

    Mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi: i se taimi le tumau (> 1/1000,

Ata 3D

Tali mo tui1 ml
mea galue malosi:
inisalini soluble (inisinia o tagata)100 IU (3.5 mg)
(1 IU e tutusa ma le 0.035 mg o le inisalini o le tagata)
tagata faʻapitoa: zinc chloride, glycerin (glycerol), metacresol, sodium hydroxide ma / poo le chlorhydric acid (ia fetuunai le pH), vai mo le tui

Faʻataʻitaʻiga

E fegalegaleai ma se pusa lipine faapitoa o le plasma ma ulu i totonu o le suauu, lea e faʻaosofia ai le phosphorylation o protein faʻapitoa, e faʻaolaina ai le glycogen synthetase, pyruvate dehydrogenase, hexokinase, ma faʻafefe ai le lipase lipopote ma le lipoprotein lipase. Faʻatasi ma se puʻupuʻu faapitoa, e faʻamalosia ai le ulu atu o le kulūkose i totonu o siama, faʻaleleia atili lona gaioiga e ala i siama ma faʻalauteleina le liua i le glycogen. Faateleina le maso glycogen, tuʻufaʻatasia le peptide synthesis.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi, ma mafaufau i manaoga o le tagata maʻi.

E masani lava, o le inisalini e manaʻomia ile 0.3 ma le 1 IU / kg / aso. O le manaomia mo le inisalini i aso uma e ono maualuga atu i tagata gasegase e maua ai le inisalini (mo se faataitaiga, i le taimi o le tamaititi, faapea foi ma tagata gasegase i le gaʻo), ma le maualalo i tagata mamaʻi ma le gaosiga o le insulin.

O le vailaau faʻasaina e faʻatonuina i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga poʻo se meaʻai e aofia ai gaʻo.

Actrapid ® NM o se inisalini e fai si puupuu ma e mafai ona faʻaaogaina i le faʻatasi ai ma insulini umi.

O le togafitiga ® NM e masani lava ona faʻaaogaina i se vaega faʻapitoa i le itu o le puipui pito i luma. Afai e faigofie lenei mea, ona mafai lea ona faia ni inisiua i le suilapalapa, vaega ole afaina po o le vaega o le muso susu o le tauau. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i totonu o le itu o le puipui pito i luma o le paʻu, o le vave faʻaleleia o loʻo maua nai lo le faʻaofiina i isi vaega. Afai o le tui e faia i le paʻu o le paʻu paʻu, o le a faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻatautaia o le intramuscular administration o le fualaau faasaina. O le nila e tatau ona tumau i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo i le 6 sekone, lea e faʻamaonia ai le atoa o fualaau. E talafeagai le suia i taimi uma o le inisiua i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy.

E mafai foi ona faʻafeiloaʻi i totonu o le intramuscular, ae naʻo le faʻatonuina e se fomaʻi.

E mafai foi e le Formrapid ® NM ona ulufale i totonu ma o ia taualumaga e faatoa mafai lava ona faia e se fomai fomai.

O le le lelei o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Actrapid ® NM Penfill ® mai le kekeli e faatagaina sei vagana o se tuusaunoaga i le leai o ni fusi. I lenei tulaga, e tatau ona e ave le vailaʻau i totonu o se tui tui i le insulin e aunoa ma se ea i le ea poo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le masini. O lenei faiga e tatau ona faia e se fomaʻi. O le Tulafonorapid ® NM Penfill ® ua mamanuina mo le faaaogaina i Novo Nordisk insulin injection systems ma novoFine ® poʻo NovoTvist ®. O auiliiliga auiliili mo le faaaogaina ma le pulea o fualaau faasaina e tatau ona matauina.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le afaina ma eo mai faatasi ma fiva, e masani ona faateleina le manaʻo o le tino mo le inisalini. E mafai foi ona manaʻomia le fetuunaiga pe a fai o le maʻi e maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, faʻaleagaina o le tino, pituitary poo le thyroid gland.

O le manaʻomia mo le fetuʻunaʻiga o fualaau e mafai ona tulaʻi mai pe a suia le tino poʻo le masani a le tagata maʻi. E mafai ona manaʻomia le fetuunaiga pe a fesiitai se maʻi mai le tasi ituaiga insulin i se isi

Faʻasalaga

Faailoga Atinaʻeina o le hypoglycemia (afu malulu, afaina, atuatuvale, fiaai, vevesi, faʻaleagaina, pallor, maʻi tigaina, moe, leai se gaioiga, tautala ma le faʻaletonu le mafaufau, atuatuvale). O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le le tumau pe tumau le faʻaleagaina o le gaioiga o le gaioiga, paʻu, ma le oti.

Togafitiga: sugar or glucose solutions i totonu (pe afai o loʻo maʻi le tagata maʻi), s / c, i / m poʻo iv - glucagon poʻo iv - glucose.

Sauniuniga saogalemu

E tatau ona manatuaina o le gafatia e ave se taavale pe a uma ona tuʻuina atu gasegase i le inisalini o le tagata e faʻaitiitia le tumau. E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau pe afai e manino atoatoa ma leai ni lanu. Pe a faʻaaogaina ituaiga o inisalini e lua i cartridges Penfill, e te manaʻomia se peni tui mo ituaiga taʻitasi o inisalini.

Faatonuga faapitoa

O se togi le lelei po o le faʻavaivai o le togafitiga o le togafitiga o togafitiga faʻapitoa (aemaise lava i tagata gasegase ma le maʻisuka ituaiga) e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia. E masani lava o foliga muamua o lenei tulaga e foliga malie, i luga o le tele o itula po o aso, e aofia ai: galala, faʻalauteleina o le urine, pala, mago, manogi o le acetone mai le gutu, leai se manaʻo, inu, moe umi, paʻu ma le paʻu. Afai e le togafitiga le hyperglycemia i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga I, o le ketoacidosis o le maʻisuka e ono lamatia ai le ola e mafai ona tupu.

Aʻo faia se faʻaleleiaiga taua i le pulea lelei (faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻamalosia o le inisalini), e mafai foi ona sui suiga masani o le faʻamaʻiina o le hypoglycemia, lea e ao ona lapatai ai tagata gasegase. E manaʻomia foi ona e manatua o le muamua o le hypoglycemia e ono faʻaitiitia le faʻailoa pe suia pe a siitia le tagata mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi.

A o le i oʻo mai le malaga faʻatasi ma le vaeluaina o taimi, e tatau i le tagata gasegase ona maua ni fautuaga faʻapitoa, ona o le a manaʻomia se suiga i le tulafono o le pulega o le ACTrapid NM ma le taumafa o meaai.

E tatau ona manatuaina i le faaseʻeina o meaai poʻo le le mafaufauina malosi o le tino, e mafai ona tupu le hypoglycemia.

O le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava faʻamaʻi ma febrile conditions, o se tulafono, e mafua ai le faateleina o le manaʻomia mo le inisalini.

I le tulaga o se suiga i galuega o meaola, auala gaosiga, ituaiga poʻo ituaiga o inisalini (tagata, meaola po o tagata faʻapitoa), faʻapea foi ma se suiga i le gaosiga, atonu e tatau ona fetuutuunai le fuataga o le fualaau oona. Afai e sui se suiga o le fomaʻi, e mafai ona faia i le uluaʻi tui o le fofo, ma i vaiaso muamua poo masina ole vasega.

E le mafai ona faʻaaogāina le NM o loʻo faʻamalosia e faʻaaogaina mo infirions subcutaneous insusal infusions (PPII), talu ai e le mafai ona vaʻai pe o le a le fua o le inisalini e faʻaaogaina i le faʻaogaina o le tino.

Metacresol, o se vaega o le fualaau faasaina, e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi.

Ona o le mea moni o le inisalini e le pasia le pa puipui, e leai ni tapulaa i lona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, e le gata i lea, afai e le togafitia e fafine maʻitaga le maʻisuka, e iai se lamatiaga ile fetus. O le mea lea, o le togafitiga o le faamai i lenei vaitaimi e tatau ona faaauau pea, ia manatua o le hyperglycemia ma le hypoglycemia, lea e atiina ae i se fua le talafeagai o le inisalini, faateleina ai le lamatiaga o le faaletonu o le fetal. O maʻi e maua i le maʻisuka ao oʻo ile maʻitaga e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faafomai, e aofia ai le faʻaleleia o le siakiina o le kulukose i totonu o le toto. O faatonuga lava e tasi e manaʻomia ina ia mulimulitai i ai tamaitai e fuafuaina se maʻitaga.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le manaʻoga mo le inisalini i le uluaʻi masina o le maitaga, o se tulafono, faʻaititia, ma i le lona lua ma le tolu piliona o loʻo faasolosolo malie lava. O le manaʻomia mo le inisalini pe a uma le fānauga e vave lava ona toe foʻi i le maualuga o loʻo mātauina ao leʻi oʻo i le maʻitaga.

E leai foi ni tapulaa i le tofiaina o le ACTrapid NM i le taimi o le susu, talu ai togafitiga faʻatasi ai ma le faʻamalositino a le tina e le afaina ai le tamaititi. Ae ui i lea, atonu e manaʻomia e se fafine le faʻaleleia o le inisalini ma / poʻo le taumafa.

I le iai o le hyperglycemia / hypoglycemia, atonu o le a le solia le tali o le tali ma le gafatia e taulai atu, lea e mafai ona avea ma se taufaamatau i tagata gasegase i totonu o na tulaga pe a talafeagai nei tomai, mo se faataitaiga, pe a ave taavale afi po o masini faagaioia. E tatau i tagata maʻi ona faia ni auala e puipuia ai le tupu mai o le hyperglycemia / hypoglycemia. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e maua i taimi masani o le hypoglycemia, pe i le toesea po o le malosi o uiga, faʻamuamua o le atinaʻeina o le hypoglycemia. I ia tulaga, e talafeagai le iloiloga o le mafai ona aveina se taavale poʻo le faia o isi ituaiga o galuega matautia.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Malosiaga talafeagai o fegalegaleaiga ma le tuufaatasi o le inisalini ma isi vailaʻau:

  • monoamine inhibitors oxidase, enzyme angiotensin-faaliliuina, bromocriptine, steroids vailaʻau faʻasaina, cyclophosphamide, sooupu hypoglycemic tuufofoga, fualaau faasaina lithium nonselective beta-blockers, inhibitors anhydrase carbonic, tetracyclines, fenfluramine, pyridoxine, mebendazole, ketoconazole, theophylline, sulfonamides, clofibrate, sauniuniga o lo o aofia ethanol - o le aafiaga hypoglycemic of insulin e faʻaleleia,
  • glucocorticosteroids, hormones thyroid, oral contraceptives, sympathomimetics, antidpressictive tricyclic, phenytoin, thiozide diuretics, hormones thyroid, calcium channel blockers, clonidine, danazole, morphine, diazoxide, nicotine - ua vaivai le hypoglycemic, ua vaivai le hypoglycemic
  • beta-blockers - masaki o faailoga o le hypoglycemia ma le faigata o le faʻaaogaina e mafai
  • lanerotide / octreotide, salicylates, reserpine - o le aoga o se faʻafitauli o le inisalini e mafai ona faʻavaivaia pe faateleina,
  • ava malosi - o le faʻalauteleina ma le faʻamalosia o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e mafai.

E tatau ona manatuaina o nisi vailaau (e aofia ai mea o loʻo i ai pailani poʻo sulfites) pe a faʻaopopo i le ACTrapid NM e mafai ona faʻaleagaina. O le iʻuga, e mafai ona faʻapipiʻiina se soliga o le inisalini ma i latou e faʻamautuina ai le faʻatasia.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu i totonu o se atigipusa pusa i se nofoaga e puipuia mai le susulu o le la ma vevela i le vevela o le 2-8 ºC (i le pusaaisa, ae le latalata i le pusaaisa), ae le o le maalili. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

O le tausiga o le taligalu e 2.5 tausaga.

A maeʻa ona tatala, e mafai ona teuina le vili mo le ono vaiaso i totonu o se pusa pepa (ina ia puipuia mai le malamalama) i se vevela e le sili atu i le 25 ° C. E le fautuaina e teuina le fagu matala i totonu o le pusaaisa.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina

O faatonuga mo le insulin Actrapid NM o loʻo lisi ai mea uma o loʻo iai.

Muamua, o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai le inisalini. 1 ml e aofia ai le 100 IU o le homone. Mo lenei vailaʻau, e maua ai le insulin i le faʻaaogaina o tekinolosi faʻainisinia. O le hormone e maua mai i lenei auala e masani lava e le ese mai i le faʻapipiʻiina i le tino, lea e taua mo tagata mamaʻi e ono aʻafia i le faʻafitauli.

O le vaifofo e aofia ai foi mea e pei ole masini sene, glycerin, sodium hydroxide, vai chlorlorini ma vai mo le tuiina. Latou te manaʻomia mo le faʻatonutonuina o le malo-faavae o le vaifofo, ma faʻalauteleina ai le ola ola.

O le pepa o le inisalini e faʻamalolo ai le insulin NM o se vaifofo le lanu mūmū mo le tuiina i totonu o le 10 ml vial. O le fagu o loʻo faʻatauina i pepa pepa.

E faapefea ona galue le fualaau faasaina?

O le togafitiga NM o se inisalini puupuu, o lea e faia ai aʻo leʻi faia taumafataga taitasi. E fesoasoani lea e puipuia ai le oso i kulūkose pe a uma ona 'ai. O le fualaau faasaina e amata ona vave galue, o lea e faia ai le inisiua i le 30 minute aʻo leʻi 'ai.

O le hormone e fusifusia i le inisalini na talia le musika ma le gaʻo, ma faʻagaoioia ai le gaioiga o le kulukose o loʻo galue malosi i totonu o le masini. O le mea lea, e maua ai le tino, ma faʻaitiitia ai le suka.

Le filifiliga o le dose Actrapid NM

Ole fua ole insulin o loʻo faʻatulagaina e faʻatatau e le fomaʻi ma e faalagolago i le tele o mea. Muamua lava, e faʻalagolago i le gasegase o le faʻamaʻi, faʻatasi ai ma se tulaga agamalu malu, pe a faʻapipiʻiina pea le inisalini i se aofaiga patino i le tino, o le aofaiga o loʻo faʻatonuina e itiiti. I tulaga ogaoga poo le atinaʻeina o le inisalini (faʻamaoniga o le inisalini), o le fualaau o le fualaau faasaina e sili atu.

E le gata i lea, o le aofaʻi o fualaau faʻataʻitaʻi e faʻalagolago e faalagolago i faʻamaʻi faʻamaʻi (faʻatasi ma le ate ma fatu fatugaʻo, o le fualaau e itiiti ifo) ma vailaʻau e ave i le taimi e tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o vailaau faʻasaina e faʻaleleia le gaioiga o le inisalini, ma glucocorticosteroids, fomaʻi faʻamataʻu, ole gasegase thiazide e faʻavaivaia ai.

I le tulaga o le televave, e tatau ona faia ni mea faanatinati. I mea vaivai, e mafai ona e 'ai se mea suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, o se suka (tagata uma e maua i le maʻisuka i le togafitiga o le inisalini e tatau lava ona i ai se mea suamalie ma i latou). I tulaga ogaoga (i le le lava o le iloa ma le paʻu), e manaʻomia fesoasoani faʻapitoa, e aofia ai le faʻaofiina o se vaifofo 40% kulukose.

O nisi taimi o le faasaʻo le tumau o le aofaiga o le insulin o loʻo faʻatonutonuina e manaʻomia. E tatau lea i le taimi o le maitaga, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le manava, faʻaleagaga, taotoga vavalalata, faʻamalositino malosi ma le atuatuvale. O le fomaʻi o le a faʻamatala atili atu ia te oe lenei mea.

Metotia o le pulega o fualaau faasaina

I le avea ai o se tulafono, ua tui i le taua, le manava, pusa poʻo le pito i luma o le suilapalapa, le NPD. O le tele o taimi, o gasegase e faia se tui i totonu o le manava, talu ai e faigofie ona faʻatautaia i lenei lava vaega, ma o le vailaau e vave ona ulufale atu i le toto.

O le tui e faʻaaoga ai:

  1. Fufulu lima.
  2. Taulima le nofoaga e tui ai i se antiseptic.
  3. Ave se tui tui ma faʻaaogaina le ea i totonu i le faailoga ma le fua o le insulin.
  4. Tui le kesi ma faʻasaʻo le vaʻalele i totonu o le vailaau insulin.
  5. Tipi i luga o le piston ma filifili le aofaʻi tatau o le fualaau faasaina, aua o le fagu e tatau ona fuli i lalo.
  6. Aveese le nila ma ia mautinoa ua saʻo le seti.
  7. Ia mautinoa o le visepisi i le nofoaga o le inisiua i le lumanaʻi e mamago, talu ai ua faʻaumatia le insulin i le faʻafesoʻotaʻi ma fomaʻi.
  8. Ave le paʻu i totonu o se lafu mafiafia ma le lima matua ma le tamatamailima (faʻatasi ai ma lenei puʻe, na o naʻo gaʻo, e aunoa ma maso, o le a ulu atu i le lafu).
  9. Faʻaofi le nila o le tui tui inisalini i le loloto atoa i se maualuga pe a ma le 45 tikeri ma faʻagasolo lemu le piston.
  10. A maeʻa le tuʻuina atu o le vailaʻau, e te le manaʻomia le aveeseina o le nila mo le isi 6 sekone, o le a fesoasoani e folasia le fualaau faasaina.

E taua le mulimuli i tulafono mo le teuina o inisalini ma faʻaaogaina na o se sauniuniga lelei. E manaʻomia lou teuina i totonu o le pusaaisa, ae e le mafai ona faʻamaisa. E mafai ona e faʻatau faʻatau fualaau i le falemaʻi, ae le o ou lima, a leai e mafai ona e faʻatau oloa vevela ma e te le matauina foi. A o leʻi faʻaaoga, ia mautinoa e siaki le aso e muta ai ma le amio saʻo o le afifi. E le tatau ona faʻaaoga le insulin.

Faʻaiʻu le tui tui

E tatau ona saʻo le filifilia o le nofoaga o tui.

  • E le mafai ona e tuʻuina atu se tui i nofoaga o loʻo aʻafia ai pe faaleagaina ai le paʻu.
  • Mai pepe (vavalo), maʻila ma isi faʻatulagaga e tatau ona e solomuli i le itiiti ifo ma le 3 senitimita, mai le pusa 5 centimita.

Ina ia aloese mai faʻalavelave e pei o le lipodystrophy (atrophy o le gaʻo gaʻo), e tatau ona e suia le nofoaga o tui. E faigofie ona faimalaga mai le tasi vaega o le tino i le isi. Mo se faataitaiga, i lenei faasologa, lima tauagavale, vae agavale, vae taumatau, lima taumatau, manava. O nisi o loʻo i ai se faʻatulagaga o tui e faʻamaumau ai le taimi ma le nofoaga o le inisalini. E mafai e tagata taʻitoʻatasi ona fai a latou lava fuafuaga, i le sauniuni lea o le a fesoasoani i ai le fomaʻi. E taua le aluese mai le nofoaga muamua o le inisiua e le itiiti ifo i le 2 cm.

I nisi tulaga, e manaʻomia le puleaina o le fualaau faasaina. O ia togafitiga e faia e se fomaʻi fomai. O le tele o taimi, e manaʻomia lenei mea e fai ma fesoasoani faʻafuaseʻi i le ogaoga o le hyperglycemia ma le ketoacidosis.

O le togafitiga MM e le talafeagai mo le faʻaaoga i pamu insulin.

Faaaoga i le maitaga ma le lactating

Ua faʻamaonia le TM Numera mo le faʻaaogaina i fafine maʻitaga, e le pasia le placenta ma e le afaina ai le pepe. O tulaga e pei o le hyperglycemia ma le hypoglycemia e sili atu le aafiaga i le atinaʻeina o le fomaʻi, e mafai ona mafua ai le tuai i le atinaʻe ma e oʻo lava i le maliu o le tamaititi, o lea e taua ai le mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le kulūkose i se glucometer.

E masani lava, i le uluaʻi masina muamua, e tatau ona faʻaitiitia le uluai fua o le fualaau faasaina, ma faʻateleina lona lua ma le tolu. A uma le fānauga, ona tupu ai lea o se fesuiaiga fesuisuiai i le muamua masini o le inisalini.

Aʻo fai susu, e faʻatagaina foi ona faʻaaoga le Numera Faigaluega, e leai se aoga i le tino ola. O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi.

Contraindications Actrapid NM

E naʻo le lua mataupu e le mafai ai ona faʻaaogaina fualaau faasaina:

  • Hypoglycemia. Afai e te faia se inumaga ma se faʻaititia o le kulūkose, o le a faʻaitiitia le tele ma mafai ai e se tagata ona paʻu i totonu o le coma.
  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi i vaega o le vailaʻau. E aoga lenei mea i le inisalini ma le vaega o ausilali.

Faʻaaogaina o le fualaau faasaina

O nisi o aʻafiaga e tutupu ona o togi le talafeagai.

Ona o le le lava o le Totogifuapauina o le NP, o le hyperglycemia ma le ketoacidosis e mafai ona atiaʻe. I le faailoga muamua o le faateleina o le kulūkose (fiainu, faateleina le diuresis, gutu malogo, manogi o le acetone), e manaʻomia ona e fua le fua o le suka i se glucometer ma talanoa i se fomaʻi.

Afai e sili atu le fualaau, e mafai ona tupu le hypoglycemia.

O isi aʻafiaga aʻafia e fesoʻotaʻi tonu ma le vailaʻau, o nei mea e aofia ai:

  • Tali atu i le Allergic (urticaria, faʻalavelave anaphylactic, Quincke edema). E mafai ona tupu i soʻo se vaega o le vailaʻau.
  • Laurolaral neuropathy.
  • Faʻafitauli i le okeni o le faʻaaliga. O le tele o taimi o le solia lea o le fesuiaiga ma le retinopathy o le maʻisuka.
  • Faʻaalia i le lotoifale. Latou te tupu i le nofoaga o inisiua ma e masani lava i le amataga o le togafitiga o le inisalini. O nei mea e aofia ai le fulafula, tiga, vevela, vevela, ma isi. Faatasi ai ma le faʻateleina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le nofoaga e tasi, e mafai ona tupu le lipodystrophy.
Faailoga o le hypoglycemia

O taunuuga uma o loʻo i luga o se mea e seasea ona tupu, ma le fua saʻo ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina - e seasea lava ona tupu.

Afai o aʻafiaga aʻafiaga e tutupu, o le insulin Actrapid NM e mafai ona sui i lona autu. E aofia ai: Biosulin R, Insuman Rapid GT, Humulin Regular, Vozulim R ma isi.

E tatau ona manatua e naʻo fomaʻi e mafai ona sui le vailaʻau, e oʻo lava i se analog, poʻo le fua. O le togafitiga a le tagata lava ia e mafua mai i ni faafitauli matuia.

NM Fesoasoani: faatonuga mo le faʻaaogaina

FaʻataʻitaʻigaE pei foi o isi sauniuniga o le inisalini vave, O le totoina o le toto e maualalo ai le toto suka, e faaosofia ai le fatuina o le porotini ma le gaʻo, e fesoasoani e aveese tagata mai le ketoacidosis o le suka, hyperglycemic coma. Afai e te tuiina lenei vailaʻau ao leʻi 'ai, e mafai ona e aloese mai le faateleina o le maualuga o le kulukose toto e mafua mai i le faʻaaogaina o meaai.
Faailoga mo le faʻaaogainaTusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, lea e le mafai ai ona maua se taui lelei e aunoa ma ni tui inisalini. O togafitiga e mafai ona faʻaaogaina i tagata matutua ma tamaiti, tagata ei ai le gaʻo maʻi ma le fatu fatu. O lenei fualaau faasaina e fetaui lelei mo le maʻisuka i luga o se taumafataga maualalo. Ina ia tumau lou fale suka, siaki le tusiga "Togafitiga mo le ituaiga 1 Tisuka i Tagata matutua ma Tamaiti" poʻo le "Inisalini mo le Tusa 2 Mateʻo". Saili foi iinei pe o le a le vaega o le insulin o le toto e amata ona tui.

Pe a faʻaaogāina le tui, e pei o isi ituaiga inisalini, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai.

ContraindicationsFaʻasalaga e le faʻaogaina i le tino gasegase o le inisalini poʻo vaega o ausilali i le tuufaatasiga o le iniseti. E pei o isi ituaiga o inisalini anapogi, E le tatau ona faia le togafitiga i le taimi o le hypoglycemia.
Faatonuga faapitoaMalamalama pe faapefea ona suia lou manaoga mo le inisalini i lalo o le aafiaga o le gaioiga faaletino, popolega, faʻamaʻi pipisi. Faitau faʻamatalaga auʻiliʻili iinei. Maʻoaʻo foʻi pe faʻapefea ona tuʻuina atu inisalini injections ma le ava. Amataina le tuiina o se meaʻai muamua aʻo lei faia se taumafataga, ia faʻaauau pea ona aloese mai mea taumafa faasaina.
FaʻasologaE tatau ona filifilia taitoatasi mo le maʻisuka taitasi. Aua le faʻaaogaina togafitiga o le inisalini masani lea e le amanaia ai uiga patino o tagata gasegase. Suesue i tusiga "Filifilia o tui ole inisalini anapogi ao le i ai taumafa" ma le "Faatomuaga o le inisalini: o fea ma pe faapefea ona tui".
FaʻaiʻugaO le suka maualalo o le toto (hypoglycemia) o le itu taua o le toto e faʻafefe ai. Iloilo faailoga o lenei faʻalavelave. Malamalama pe faapefea ona tuʻuina atu fesoasoani faʻafuaseʻi e taofi ai. I le faaopoopo atu i le hypoglycemia, atonu e mumu ma sasaa i nofoaga o inisiua, faʻapea foi le lipodystrophy - o se faʻaogaina o le auala sese mo le puleaina o le inisalini. O faʻafitauli matuia o le faʻafitauli e le masani ai.

O le tele o le maʻisuka o loʻo togafitia i le inisalini e le mafai ona aloese mai le faʻaogaina o le hypoglycemia. O le mea moni, e le o lea. E mafai ona e tumau lelei le suka masani e oʻo lava i faʻamaʻi pipisi. Ma e sili atu i ai, ma le maʻisuka e maualalo le toʻa 2. E leai se manaʻoga e faʻateleina lou maualuga o le kulukose o lou toto e faʻamautinoa ai oe mai i le hypoglycemia matautia. Matamata i se vitio lea e talanoaina ai e Dr. Bernstein lenei mataupu ma le tamā o se tamaititi e iai le maʻisuka ituaiga 1.

Tina ma le susuO togafitiga e mafai ona faʻaaoga e faʻamaonia ai le maualuga o le toto i le taimi o le maitaga. Ole fualaau faasaina e le o iai ni faafitauli faapitoa mo tamaitai ma le tamaititi, pe afai e saʻo le fua faatatau. Taumafai e fai e aunoa ma le inisalini anapogi faʻatasi ma meaai. Faitau faʻamatalaga "Mate Maʻisuka" ma le "Gesational Diabetes" mo nisi faʻamatalaga.
Fegalegaleaiga ma isi vailaauO vailaʻau e faaleleia ai le gaioiga o le inisalini ma faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia: fualaau o le maʻisuka, inhibitors ACE, disopyramides, fibrates, fluoxetine, inhibitors MAO, pentoxifylline, propoxyphene, salicylates ma sulfonamides. O fualaau faasaina e faavaivaia ai le gaioiga o le inisalini: danazole, diazoxide, diuretics, isoniazid, mea o le phenothiazine, somatropin, sympathomimetics, hormones thyroid, oral contraceptives, inhibitors protease and antipsychotics. Talanoa ma lau fomaʻi!



FaʻasalagaFaʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le faʻamoemoe e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le hypoglycemia, le iloa le mafaufau, faʻaleagaina tumau o le faiʻai, ma le oti. Valaau i se falemaʻi. A o ia avetaavale, amata ona fai taga i le fale. Faitau atili e uiga ia i latou iinei.
Faiga faʻapolopolo10 ml i fagu tioata, e tapuni faʻatasi ma se paʻu paʻu ma se pusa paʻu. Ma le 3 ml Pusa tioata Penfill. Inisalini o loʻo afifiina i pusa paʻu pepa o loʻo aofia ai le 1 vial poʻo le 5 cartridges.
Tuutuuga ma tuutuuga o le teuinaO le vili poʻo le kiliva ma le Inisalini insulin, lea e leʻi amata ona faʻaaogaina, e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa i le vevela o le 2-8 ° C, ae le o le faʻamaʻi. O se fagu matala poʻo se fasi kiliva e tatau ona teuina i se vevela e le sili atu i le 25-30 ° C. E tatau ona faʻaaoga i totonu o le 6 vaiaso. E le fautuaina le teuina i totonu o le pusaaisa. Aoao tulafono mo le teuina o inisalini ma mulimuli lelei ia i latou. Taofi le fualaau faasaina mai le aapa atu o tamaiti.
FaʻavaeO le gaioiga malosi o le inisalini e mafai ona faʻasaina le inisinia o tagata soifua. Tagata e mauaina - masima, chlyidein, metacresol, sodium hydroxide ma / poʻo le chlorhydrate e faʻafetaui ai le pH), faapea foi le vai mo le tuiina.

O loʻo i lalo nisi faʻamatalaga e uiga i le fualaau oona.

O le a le gaioiga o le inisalini?

O le togafitiga o se inisalini puupuu. Aua le faʻafememeaʻi ia Apidra, o le mea mulimuli. Ole ituaiga o inisalini pe a uma le pulega e amata vave ona galue vave nai lo mea pupuu. E le gata i lea, o a latou gaioiga e le toe umi. O togafitiga e le o le insulin sili ona vave. Ae mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, oe mulimuli i se taumafataga maualalo-carb, o lenei fofo e sili atu nai lo ituaiga o inisalini Humalog, NovoRapid ma Apidra.

O le mea moni, o le tino o le tagata e faʻaaligofieina le faʻataunuʻuina o meaʻai laiti-carb. Muamua e te manaʻomia e teli le polotini 'ai. A maeʻa lena, o le vaega e liua i le kulukose, lea e ulu atu i le toto. I le leai o ni vailaʻau faʻamaʻaʻaina atoatoa i le taumafataga, e vave vave ona faia vave sauniuniga o inisalini. E mafai ona mafua ai le hypoglycemia ma le toto toto. E sili atu le lelei o togafitiga i lenei itu.

E faapefea ona tui?

O le togafitiga e masani ona tui i le 3 taimi i le aso ao le i faia taumafataga, 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. Ae peitai, ina ia ausia lelei le puleaina o le maʻisuka, e le mafai ona faia e aunoa ma se filifiliga patino o se togafitiga insulin. E le mafai ona e faʻalagolago i fautuaga faʻapitoa mo meaai paleni ma filifilia filifiliga o inisalini.

Suʻe i se taumafataga maualalo-kapiti, ona mataʻituina lea o le malosi o suka mo le tele o aso. Atonu e le manaʻomia ni injections o le inisalini vave i luma o se taumafataga. Ole togafitiga e le manaʻomia ona tui pe afai, a leai, o le kulukose i le 3-5 itula pe a uma le 'ai e tausia i le maualuga o tagata soifua maloloina - 4.0-5.5 mmol / l.

Suesue le tusiga "Insulin Injection: Where and How to Poke." E taʻuina atu ia te oe le auala e tuʻuina atu ai le inisiua e aunoa ma se faʻaleagaina. Aloese mai le taitaia o le tele o doses o le Actrapid poʻo isi inisalini anapogi i vaitau o le itiiti ifo ma le 4-5 itula. I le faaopoopo atu i mataupu faanatinati pe a maualuga tele le suka o le maʻisuka, o ni faafitauli faigata e tutupu lea e manaomia ai le tausiga faafuasei.

O le a le umi o tui taitasi?

O tui taʻitasi o le vailaʻau faʻamaonia e aoga mo le tusa o le 5 itula. O aafiaga totoe e oʻo i le 6-8 itula, ae e le taua. E le manaʻomia mo lua inumaga o insulin laʻititi e galulue faʻatasi i le tino. Tagata mamai e maua i le maʻisuka malosi e mafai ona 'ai i le 3 taimi i le aso ma faʻaaoga le inisalini faʻalūlū muamua ao lei' ai ma le va o le 4.5-5 itula. O taumafataga e masani ona vaeluaina o le a le lelei ai, ae e afaina ai i latou. E le tatau ona faʻamamāina muamua le suka i le 4 itula i le maea ai o le tuiina o le Actrapid. Talu ai e oʻo mai i lenei taimi, o le fuainumera e faʻatinoina o le a leai se taimi e galue atoatoa ai.

O le a se mea e mafai ona sui ai lenei vailaʻau faʻatasi?

Faamolemole ia matau o le fesuiaiga i se mea maualalo maualalo e maua ai le inisalini ile 2-8 taimi. A faʻaaogaina ia maualalo maualalo, e toetoe lava a leai se faʻafitauli o le tino. Atonu e le toe manaʻomia ona e sailia se sui o le Actrapid. O se ituaiga lelei lenei, o se ituaiga o inisalini ma e le taugofie. E fautuaina e tumau i luga.

Ae ui i lea, o isi vailaau faʻatau e faʻatau atu i falemaʻi, o le gaosiga malosi o le inisalini o le tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, Humulin Regular, Insuman Rapid poʻo Biosulin R. Tatou te toe faia lena mea mo tagata maʻisuka oe mulimuli i se taumafa-maualalo, o le inisalini puupuu o le tagata e sili atu nai lo le umi o anala. Ae ui i lea, o tagata gasegase e le mananao e lafoai ni meaʻai gaʻo, e lelei tele le fesuiaiga i se tasi o fualaau faʻamalosi - Humalog, NovoRapid poʻo Apidra. O nei ituaiga o inisalini e mafai ona tineia ai le toto maualuga pe a uma ona 'ai vave atu nai lo le Tulafonorapid.

E mafai ona 'ou faʻafefiloi Faʻapitoa ma Protafan?

E le mafai ona faʻafefiloi le fomaʻi ma le Protafan, e pei o isi ituaiga insulin. E mafai ona faʻatau faʻatasi i le taimi lava e tasi, ae faʻatasi ai ma le tele o tui ma i nofoaga eseese.

Aua e te taumafai e teu i luga o tui e ala i le faʻafefiloi o ituaiga inisalini. Atonu o le ae faʻaleagaina se fagu fualaau taugata. O le maʻisuka e mulimuli i se taumafataga maualalo ma le taumafai e taofi le suka i totonu oo latou toto e le fautuaina e faʻaaoga soʻo se tuufaatasiga o insulin.

Faitau iinei pe aisea e le tatau ai ona e taina Protafan, ae e tatau ona e sui ia Lantus, Levemir poo Tresiba. I le taimi lava e tasi, ua fautuaina le maʻisuka oeo loʻo i lalo o le kalapu e faʻaaoga le Tulafonorapid e aunoa ma le taumafai e fesuiaiga mai i le tele-puupuu o ana suʻesuʻega a Humalog, Apidra poʻo Novorapid.

Analogues of Actrapid o isi ituaiga o inisalini ei ai le foliga tutusa o le molécula ma le umi o inisiua. I atunuu e tautatala i le gagana Rusia e mafai ona e mauaina le Humulin Regular, Insuman Rapid, Biosulin R, Rosinsulin R ma, atonu, o isi fualaau tutusa mo le maʻisuka. O nisi oi latou e faaulufale mai, o nisi o fale.

I le talitonuga, o le fesuiaiga mai Inisalini insulin i se tasi o analogues e tatau ona sologa lelei, e aunoa ma le suia o le metotia. I le faʻatinoga, o sea suiga e mafai ona faigata. E manaʻomia lou faʻaalu o nai aso poʻo ni vaiaso e toe filifili ai le metotia sili ona lelei, taofi le oso i le toto suka. Suiga o fualaau oona o le inisalini anapogi ma faaumiumi e tatau ona naʻo le tulaga o faalavelave faʻafuaseʻi.

14 faamatalaga i luga o le "Tapenaga"

Lelei lelei O lau fesoasoani e matua tatau lava! O loʻu toalua e iai le maʻisuka ituaiga 2 mo le 5 tausaga. Tausaga 53 tausaga. Sa masani ona ia aveina Galvus Met; o maualuga o le suka e le maualuga luga atu i le 8 mmol / L. Ae o le 2 masina talu ai na faia ai se taotoga, ma a maeʻa ai, o le suka e le faʻamaonia i soo se auala. I le taimi muamua, na faatonuina e le fomai le Lantus 8 iunite i le po, ae o le taeao o le suka e leʻi pau i lalo ifo o le 12. O lenei ua sili atu lona maualuga. Faʻatulagaina Faʻatonu 3 taimi i le aso mo le 6 iunite ma le susulu mo le po 6 iunite, i le toe gaʻo 14.8. Faamolemole fesoasoani, o se mea fou e tupu!

Muamua lava, e tatau ona faʻamalamalama pe o le tagata gasegase na faʻaaogaina i se taumafataga maualalo.

A leai, o le a le mafai ona latou fesoasoani ia te oe i luga o lenei 'upega tafaʻilagi. Ma e saʻo lava, ae le o soʻo se isi.

Talofa E 23 ou tausaga, maualuga 159 cm, mamafa le mamafa ona o le maʻitaga, ituaiga 1 maʻisuka, ua ou maʻi mo le 13 tausaga. I le taimi nei, maʻitaga, 20 vaiaso le umi. Laasaga i aso uma o le inisalini: Tapenaga - 32 iunite, Protafan - 28 iunite. Seʻi oʻo i le taimi nei, o laʻu suka na i ai i le lautele o le 5.5-7.5. Ae i aso talu ai na amata ona latou tulaʻi mai - e oʻo atu i le 13.0! Ou te taumafai e faateleina le fualaau o le insulin. Ioe, popole tele. E oʻo lava i loʻu fefe i le 'ai muamua i meaʻai! E pei o le fiafia, o le fomaʻi mo le malologa e le liliu atu i se tasi. Fai mai le fomaʻi, o le Actrapid e leaga ma e mafai ona faʻaumatia lau tama. Oe, i se isi itu, ia fautua atu ia fesuiai tagata uma i le insulin. Tau mai ia te au, faamolemole, pe faapefea ona ou i ai? Faʻailoga mo le pepe! Faafetai i le taimi muamua!

I le taimi nei, maʻitaga, 20 vaiaso le umi. Seʻi oʻo i le taimi nei, o laʻu suka na i ai i le lautele o le 5.5-7.5. Ae i aso talu ai, na amata ai ona latou tulai

Amata mai le afa lona lua o le maʻitaga, o le manaomia mo le inisalini e faasolosolo malie lava, e latalata lava seia oʻo lava i le fanau mai. O le masani lenei, mo tagata uma. Afai e te le faʻateleina le tui o le inisalini i le injections, ona faateleina ai lea o le suka. Tau lava ina aua neʻi aveʻeseina, faʻatupulaʻia e le 0.5-2 iunite, ma le sologa lelei.

Fai mai le fomaʻi o Actrapid e leaga

Afai e faʻaitiitia le inisalini, e saʻo le fomaʻi

Tau mai ia te au, faamolemole, pe faapefea ona ou i ai?

E manaʻomia lou suʻesuʻeina o tulafono mo le teuina o inisalini - http://endocrin-patient.com/hranenie-insulina/ - ma ia mautinoa o lau vailaʻau e le faʻaleagaina.

Ae mo le taumafataga o le maulalo, e le mafai ona ou fautuaina le suia i lou tulaga oi ai nei. E te le iloa le mea. Ae ou te leʻi fanau mai, semanu ou te le aveina atu ia te oe.

E 26 ou tausaga, maualuga 162 cm, mamafa 72 kg. Ua ou mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 mo le 11 tausaga. O lenei ua ou maua le Tulafonopara 7 + 7 + 7 IU i le aso, o le isi Latnus mo le 35 IU i le po. Ua amata ona faateleina le mamafa o le tino i masina talu ai nei. Ma o le suka e taofia le 9-12. E moni ea o le Actrapid e faʻateleina le sili atu nai lo isi ituaiga inisalini puupuu?

E moni ea o le Actrapid e faʻateleina le sili atu nai lo isi ituaiga inisalini puupuu?

Soo se inisalini e fesoasoani i le faateleina o le mamafa o le tino pe afai e tele na te sasaina.

O le a ou fesuiai i se meaʻai maualalo i luga o laubasa i lou nofoaga - http://endocrin-patient.com/dieta-pri-saharnom-diabete/ - sili atu nai lo le taimi. O lenei mea e mafai ai ona faʻaititia le fualaau. O le a faateleina le avanoa o le leiloa o le mamafa. O le oso i totonu o le kulukose o le toto o le a faʻaitiitia pe maeʻa foi.

Talofa. Faamolemole fesoa- soani mai ia te aʻu e mafaufau i ai O le tamaititi ua 2 tausaga le matua, maua le maʻisuka 5 masina talu ai. Matou te tuʻuina ile inisalini Protafan ma Actrapid. I le taimi muamua, na mafai ona matou filifilia lelei ia atopaʻu. O le maualuga o le kulukose sa sili ona lelei. Ae i le vaiaso na amata ai faafitauli - maualuga maualuga le suka i le po 11-12, matou te ala mai i le taeao. Matou te faia mea uma e pei o muamua, ae o le taunuuga ua faʻalautele. E masani lava i le 18.00 tatou te faʻatulagaina le Actrapid i se fuataga o le 1.5 iunite ao leʻi faia le 'aiga o le afiafi. I le 22.00 sili atu Protafan 1,5 PIECES. I le taimi lava e tasi mo le suka 6.0 ma le maualalo matou te tuʻuina atu le kefir, e liliu mai e pei o se taumafataga lona lua. Lefir le tamaititi na faʻaaogaina 1 XE, ma o lea ua vaivai o ia i lenei inu, ma e masani lava e le manao e inuina se afa tioata o le 0.5 XE. E ui lava i lea, o le po ma le taeao o loʻo ola. O a mea e te fautuaina?

I le taimi muamua, na mafai ona matou filifilia lelei ia atopaʻu. O le maualuga o le kulukose sa sili ona lelei.

E mafua ona o le toe gaosia o latou lava inisalini, lea e taua o le honeymoon, sa faasaoina. O le taimi nei ua muta ona o le le paleni ma le iniseti o le tumau (e le mafai ona fesuisuiaʻi) tui ole inisalini.

faafitauli na amata - maualuga maualuga le suka i le po 11-12, matou te ala mai i le taeao. Matou te faia mea uma e pei o muamua, ae o le taunuuga ua leaga. O le po ma le taeao o le a tupu le suka.

Ua amata ona e iloa le atoaga o aafiaga o le tausiga o le maʻisuka masani. E le gata i lea e sili atu le leaga pe afai e te le fesuiaiga i le pulega a Dr. Bernstein - http://endocrin-patient.com/lechenie-diabeta-1-tipa/.

Auai i la matou vaega. i lona uiga, fesiitai atu le aiga atoa i se taumafataga maualalo-gaosi - http://endocrin-patient.com/dieta-pri-saharnom-diabete/ - ma ia maitau lelei.

E tatau foi ona fuafua lelei le fua o le inisalini, ma ia aua le tui tutusa i le taimi atoa. O le a manaʻomia ona e iloa auala e faʻaalu ai le inisalini.

Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, ia faʻatonutonu le Vaʻaiga i se fuataga o le 1.5 PIECES. I le 22.00 sili atu Protafan 1,5 PIECES.

E mafai ona tuʻuina togafitiga. E ui o le fualaau e foliga mai e maualuga le maualuga mo se tamaitiiti e 2-tausaga le matua, ae maise lava pe a uma ona sui i se taumafataga maualalo. Medium Protafan ua fautuaina ina ia suia i le insulin umi, mo nisi faʻamatalaga ile http://endocrin-patient.com/dlinny-insulin/

avatu le kefir, e foliga mai o se taumafataga lona lua

Faamolemole taʻu mai, pe mafai ona ou fesuiai mai le inisalini Insuman Rapid toe foʻi i le Actrapid NM? Afai o lea, pe faapefea ona fai ma le faʻamaoni? O a mea e tatau ona mafaufau iai? O le tulaga o loʻo mulimuli mai. O loʻu atalii na maua le maʻisuka ituaiga 1 mo le 16 tausaga. E uiga i nei, mo le 13 tausaga muamua, ua faʻatauvaaina e Actrapid. Ona amata loa lea ona faʻamalamalamaina le Insidan Rapid i le fale talavai. I le taimi nei, talu mai Ianuari 2018, na amata ona latou tusia le insulin Biosulin i le falemaʻi. Ae, talu ai o Actrapid na faʻaalia lelei o ia i luma atu, o loʻo mafaufau le tama e toe foʻi atu ia te ia ma e le toe suia. Ua leva ona taumafai e sui i le NovoRapid ultra-puupuu, ae le mafai ona maua le togafitiga talafeagai, sa i ai se taupulepulega malosi.

E mafai ona sui mai le inisalini Insuman Rapid toe foʻi mai i le ACTrapid NM?

Afai o lea, pe faapefea ona fai ma le faʻamaoni? O a mea e tatau ona mafaufau iai?

E maua i totonu o soʻo se mataupu ma faʻafetaui taitoatasi. E mafai ona e alu saʻo i le fua tutusa. Po o, mo tagata e amataina, pe a oʻo i le 10-25% le itiiti, ona faʻateleina lea pe a manaʻomia.

O loʻu atalii na maua le maʻisuka ituaiga 1 mo le 16 tausaga.

O le faavae o le pulea lelei o se taumafa maualalo-gaʻo. Faitau atili iinei - http://endocrin-patient.com/lechenie-diabeta-1-tipa/. A aunoa ma le fesuiaiga i lenei taumafataga, o le a le aoga tele, e tusa lava poʻo a ituaiga o inisalini e tui.

Talu mai Ianuari 2018, na amata ona latou tusia le insulin Biosulin i le falemaʻi.

I aso nei, e tatau ona alofia le inisalini ole fale ile taimi e mafai ai. E mafai ona faʻaleleia le lelei o nei vailaʻau ma o le a suia le fautuaga. Ae ao avea o ia.

Talofa
mamafa 58 kg, na tupu le 164 cm.
Ituaiga 1 maʻisuka talu mai le 2012.
Mo le tausaga i le taimi nei, ua ou mulimuli i au fautuaga i luga o se taumafataga maualalo, ma ua ou matua mulimuli i ai.
Kolya Tresiba 8.0 iunite i le 2 i le taeao ma le Muamua aʻo leʻi 'ai
O le hemoglobin glycated 4.7-4.9%, o suʻega uma e lelei tele, ou te inuina foi vitamini.
Ou te manatu e le o lava loʻu taimi mo le gaioiga o le fualaau faasaina, ona o le isi taumafataga, sugar, o nisi taimi, e oʻo atu i le 6.0 e oʻo lava i se siosiomaga filemu.
Sa ou taumafai e vaevae le fualaau, o se vaega e tapunia ao le i ai, ma le isi vaega - na sili atu ona leaga.
Fesoasoani fautuaga. Sa siaki le umi o inisalini - o loʻo taofia lelei.

Ituaiga 1 maʻisuka talu mai le 2012.
Mo le tausaga i le taimi nei, ua ou mulimuli i au fautuaga i luga o se taumafataga maualalo, ma ua ou matua mulimuli i ai.
Kolya Tresiba 8.0 iunite i le 2 i le taeao ma le Muamua aʻo leʻi 'ai
O le hemoglobin glycated 4.7-4.9%, o suʻega uma e sili ona lelei

Ua lelei oe! E sili atu i tagata maʻisuka ituaiga!

Ou te manatu e le lava se taimi mo le gaioiga o le fualaau faasaina, ona o le isi taumafataga e sosoo ai, o le sugar e tupu i le 6.0

E tatau ona e 'ai 3 taimi i le aso, faatasi ai ma se taumafataga vave. O tagata e 'aiga i le taeao e ala i le taeao ma se manaʻoga lelei ma taumafai e' ai le taeao i le vave e mafai ai. I lenei tulaga, o le malologa i le va o taumafataga ma injections o le Inisalini ole Iniseti ole a le sili atu i le 5 itula, ae ae, 3.5-4 itula. Taumafai e aloese mai le mailei. Ua leva ona e iloa lenei mea, masalo.

Taumafai e faʻateleina ia laʻititi i sina mea itiiti, i faʻaopoopoga 0.25-0.5 iunite, 2-3 2-3 aso. Afai e tatau ai, faʻamalo le vailaau faʻasaina ma le saline e faʻaaogaina ai vailaau o fua ole 0.25 iunite. I luga o le Initaneti o le a faigofie ona e iloa pe faapefea ona faia.

Talofa, Sergey. Faamolemole taʻu mai ia te aʻu, ua e fai mai e tatau ona e aloese mai le inisalini ile fale. Aisea e matua leaga ai?
O le tane e 14 tausaga o le maʻisuka ituaiga 1. Na sui o ia i se taumafataga maualalo, o le tausaga e tasi. Ua tuʻuina atu e aunoa ma se totogi le inisalini ile inisalini Farmasulin N ma Farmasulin NNP. Aisea e aoga ai le fesuiaiga o Lantus ma Actrapid? Sa ou fia iloa ou manatu. Faafetai

e te fai mai o le inisalini ile fale e tatau ona aloese. Aisea e matua leaga ai?

I le avea ai o se tulafono, o ituaiga inisalini e faaulufaleina mai e sili atu le faigofie ma sili atu ona mausali nai lo tagata. O le gaosiga o inisalini e matua malosi lava le malamalama. O tagata faapitoa mai atunuu CIS ua leva ona latou malaga mo Sisifo.

Ou te masalomia e le mama atoatoa le inisalini ile fale.

O le inisalini laitiiti e masani lava o se pese e tasi, vaʻai i le tusiga i luga o Protafan, faʻavave ona sui i se umi umi.

Tuua Lau Faamatalaga