Faʻavaʻa mo le maʻisuka

Faʻavaʻaloga: Le Faʻaleagaina ma Faamanuiaga o le Maʻisuka - Nutrition ma Diets

E tusa ai ma le au atamamai, o le faʻaaogaina o le suka e le aumaia ai se manuia i le tino o le tagata, e le gata i lea, mo le tele o tagata, ae maise lava i latou e maua i le maʻisuka, o le suka e sili ona leaga, aua e leai se mea e taua o le "maliu papaʻe". Ae faʻafefea e uiga i na tagata e le mafai ona inu ni lauti poʻo kofe pe a leai? E faigofie lava le tali - filifili se mea suamalie mo le faʻaaogaina i aso taitasi. Ae ui i lea, ao lei faatauina mai lenei oloa, e tatau ona e suʻeina pe o le a le aoga o lenei sui ma o le a afaina ai le tino o le tagata.

Mea Aano Suamalie

E ofo atu e le au gaosiga i tagata faʻatau le lautele o mea suamalie. O ituaiga taitasi o oloa ei ai ni mea totino ma faamoemoega. Peitai, e tusa ai ma tagata atamamai, o le tele o mea galue, o le isomalt ua manatu e sili ona leaga.

Aʻo leʻi amata ona e ave le isomalt pei o le suka, e tatau ona e suesue i ana meatotino, malamalama pe o le a le aoga o le faʻaaogaina o se meaola, ma ia mautinoa o le a leai se afaina.

Na faia le Isomalt i le fale suesue i le silia ma le afa seneturi talu ai. I le taimi lea, na mafai ai e saienitisi ona suʻeina lelei ia meatotino o mea faʻaaogā masani. Faatasi ai ma lona faʻaaoga masani i le tino o le tagata, o mea lelei nei e tutupu e tupu:

  • microflora e sili ona lelei i totonu o le pupuʻu tautala,
  • le gaioiga o enzymes i le gastrointestinal tract,
  • o le gataifale masani o le tino atoa ua faaleleia.

Faʻafetai i nei meatotino, o aoga o le talosaga e le mafai ona faʻafitia, aemaise lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma pancreatitis.

E mafai ona faia le asomalt i ituaiga e 2:

O uiga lelei o le muamua ma le lua o mea suamalie o le a ese mai le autu ua filifilia mo a latou gaosiga. O le manuia poʻo le faʻaleagaina i le faʻaaogaina o le vailaʻau i aso uma e faalagolago i le tagata faatau ia lava, o lona uiga, i le faʻaaoga lelei o le faʻaopoopoga, lea o le a fautuaina e le fomaʻi. E taua tele le taua ile mea uma.

Soo se ituaiga o isomalt e maua ai o se faavae o se mea masani e taʻua o le sucrose. Faʻalagolago i le metotia o le gaosiga o le vailaʻau, e faaopoopo atu e le gaosi oloa nisi faʻaopoopoga. Talu ai ona o le faavae e maua ai se mea masani, o le faʻaleagaina mai le faʻaaogaina o se suauu e faʻaititia i se tapulaa maualalo. O le mea moni e faapea, o le sologa lelei e faʻagesegeseina e le tino, o lea e tumau pea le suia o le kulukose. O le mafuaaga lea ua fautuaina ai le isomalt mo tagata ua maua i le maʻisuka, talu ai o aoga o le faʻaaogaina o le mea o le a manino.

Faʻaaogaina Fautuaga

E mafai ona faaopoopo se mea faaopoopo i le lauti poo le kofe e pei ona masani ai pe faʻaaogaina o se vaega o se mea suamalie. Faatasi ai ma tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, sukalati ma sukalati koko, lea e aofia ai le isomalt, e sili ona lauiloa. Ae ui i lea, aua le faʻaaogaina na ituaiga suti e faʻaitiitia ai le afaina mai nei oloa. I falemaʻi, e mafai ona e faʻatau le isomalt i le tulaga o:

Soo se ituaiga o le vailaau e maualalo le kalori, o lona uiga o le manuia foi i le le i ai o se aafiaga i le fuainumera, sei vagana ai, e moni, o tagata gasegase e amanaia le fua pe a faʻaaoga se suauu.

Auala e ave ai le vailaʻau

E pei ona taʻua i le taimi muamua, o lenei suamalie ei ai ona uiga lelei, ae peitai, ina ia faʻaitiitia ai le faʻaleagaina pe a faʻaaogaina se mea, e tatau ona usitaia tulafono faʻaaoga:

  • faaaoga le suamalie i lona masani masani, o lona uiga, e pei o fualaau, paʻu po o pulu penisina, e le sili atu ma le 2 taimi i le aso, ina ia mafai ai ona lelei mea aoga o le vailaau,
  • E fautuaina ina ia mataʻituina le fua faatatau o le faʻaogaina o oloa ia ua avea ai le isomalt ma faavae, ina ia le afaina ai lou tino. Afai tatou te talanoa e uiga i le faʻaaogaina o laulaʻau poo sukalati, ona le tatau lea ona sili atu i le 100 kalama le numera o le aso i le aso,
  • E mautinoa lava, e tatau ona e asiasi i lau fomaʻi o le a faʻatuina le saʻo saʻo o le faʻaaogaina o le suauu.

Faʻapipiʻi le suka e suitulaga i le Fit Parade

O le a le faʻamaoniga mo le faʻaaogaina?

Talu ai o le isomalt e fesoʻotaʻi ma vailaau faʻasolosolo, i nisi o tulaga, e le faatagaina le faʻaaogaina o se suauu:

  • i le taimi o le maitaga, aemaise i le vave ma le tuai o laasaga,
  • ma le maʻisuka, o lona natura,
  • i luga o le mauaina o faafitauli matuia e fesootaʻi ma le gaioiga o le gastrointestinal tract.

E le fautuaina le faʻaaoga o le isomalt e sui ai le suka mo tamaiti laiti, o le afaina mai le faʻaaogaina e mafai ona faʻaalia mai i le tino o mea e afaina ai le paʻu.

E tatau i tagata taʻitoʻatasi ona faia se filifiliga tutoʻatasi pe manaʻomia se mea suamalie. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina afai e iai se manaʻoga mo le puipuia o le maʻisuka, ma e te manaʻo e leiloa ni pauna faaopoopo, ona lelei lea ona lafoaʻi le faʻaaogaina o suka ma pata, ma filifili se suamalie lelei mo oe lava. O le Isomalt, lea o le a taliaina e tulafono, o le a fesoasoani ai i tagata mamaʻi ia maua le pulea o le maualuga o le kulukose o le toto ina ia faʻaitiitia ai le ono mafai ona iai ni faʻafitauli ogaoga.

Faʻatauga o le gaosiga ma le tuufaatasiga o isomalt

  1. Muamua, e maua mai le suka mai beets suka, lea o loʻo faʻaaogaina i le le mautonu.
  2. E lua faʻataʻitaʻitaʻiga tutoʻatasi ua maua, o le tasi o ia mea ua tuʻufaʻatasia ma 'elemene mūmene ma se tagata liliu mai.
  3. I le mea mulimuli, e maua se mea e foliga tutusa ma le suka masani i le tofo ma foliga. Aʻo taumafaina le taumafataga i meaʻai, e leai se lagona o sina malulu i luga o le laulaufaiva e maua i le tele o isi suka.

Isomalt: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

  • O lenei mea suamalie ei ai se faʻamaufaʻailoga e sili lona maualalo - 2-9. Ua faʻamaonia le oloa mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ona o le leaga o le aʻafia e puipui o le tino.
  • E pei o le suka, o le isomalt o se punavai o le malosi mo le tino. A maeʻa ona maua, e matauina le malosi. E lagona e se tagata lagona fiafia ma o lenei aafiaga e mo se taimi umi. O masini carbohydrates o loʻo faʻasaina, ae o loʻo faʻaumatia vave e le tino.
  • O le oloa e fetaui lelei i le tuufaatasiga o oloa gaosi oloa, e fusia faatasi ma mea ofoofogia ma mea manogi.
  • Calories i le tasi gram o isomalt e na o le 2, o lona uiga, e lua taimi e itiiti ifo nai lo le suka. O se finauga taua tele mo i latou e mulimuli i se taumafataga.
  • O le faʻafefeteina i le vaʻa tautala e le fesootaʻi ma siama faʻamaʻi ma e le aʻafia i le pala o nifo. E oʻo lava ina faʻaititia ai le eletise, lea e mafai ai e le nifo ona faʻaola vave.
  • O lenei mea suamalie i nisi itu o loʻo i ai meatotino o le fiva laau - oʻo mai i totonu o le manava, e mafua ai se lagona o le atoatoa ma le maofa.
  • O selu ua saunia ma le faʻaopoopoga o le isomalt ei ai uiga lelei i fafo: latou te le pipii le tasi i le isi ma isi luga, taofi o latou foliga muamua ma le voluma, ma e le faamaluluina i totonu o se potu mafanafana.

E le faʻateleina le kulukose ma le inisalini. I luga o lona faavae, o le tele o oloa ua faamoemoeina mo le maʻisuka ua maua nei: kuki ma mea suamalie, suamalie ma meainu, oloa susu.

O nei oloa uma e mafai foi ona fautuaina i tagata oti.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o isomalt

O loʻo faʻamaonia le faʻamaonia o le isomalt e mafai ona faatumauina le maualuga o le maualuga o le elemene i totonu o le manava. I le taimi lava e tasi, o le suka e suia e le afaina ai le tulaga lelei o le elemene o mea e maua ai le digestive, ma, e tusa ai ma le faagasologa o le faʻapalapala.

O le isomalt ua saogalemu atoatoa mo le tino o le tagata mo ni mafuaaga se tele:

  • O le vailaau e aʻafia i le vaega o faʻamuamua - e maua ai se lagona umi o le nofo filemu ma se mea e maualalo le kalori,
  • E le pei o le suka, e le sao i le atinaʻeina o caries,
  • E le faʻateleina le kulukose o le toto,
  • O le suamalie faalenatura e faʻagesegese lemu e aunoa ma le mamafa o le pancreas ma isi mea toto.

O le isomalt o loʻo i ai gaʻo gaʻo e le afaina ai le tino o le maʻisuka ma tagata o loʻo mafatia i pancreatitis. O le mea o se punavai o le malosi.

Taua: o le tofo o le isomalt e le ese mai le suka masani, e faʻaaoga lelei i le kuka. E tatau ona manatuaina o le suamalie o loʻo i ai le aofai o calorie e pei o le suka lava, o lea aua le faʻaleagaina lenei mea - e mafai ona e maua atili pauna.

Faʻavaʻa mo le maʻisuka

Aisea ua fautuaina ai le oloa mo tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi? O le uiga ese o le isomalt e le o aʻafiaina e le manava, o le mea lea, a maeʻa ona faʻaaogaina sea suamalie, e le suia le maualuga o le kulukose toto.

E mafai e le maʻisuka ona ave le isomalt i lona tino sili ona lelei (faʻatau atu i falemaʻi) e sui ai le suka. E le gata i lea, i faleoloa faʻapitoa e mafai ona e faʻatau faʻamalosi (sukalati, suti) faatasi ai ma le faʻaopoopoga o lenei mea.

E pei ona uma ona taʻua, o oloa faʻatasi ai ma le isomalt e le aʻafia ai le kulūkose i le toto o le maʻisuka, ae i le taimi lava e tasi e aofia ai le tele o kalori. E sili atu le le faʻaleagaina o ia oloa.

O le suamalie e faʻaaoga i le gaosia o vailaʻau mo maʻisuka - laupepa, capsules, pulupulu.

Mo togafitiga faafomaʻi E faʻaaogaina le isomalt e pei o nei: 1-2 km o le vailaau / faalua i le aso mo le masina.

I le fale E mafai ona e faia sukalati mo oe o le maʻisuka e faʻaaoga ai se mea suamalie masani, ave: 2 tbsp. koko koko, ½ ipu susu, 10 kalama o isomalt.

O mea uma e faʻafefiloi ma faʻafefiloi i totonu o le palu vai. A maeʻaeʻa le masini e mafua ai, e mafai ona e faʻapipiʻi ni meaʻai, o le kinamona poʻo isi mea aoga i lou tofo.

Sauniuniga saogalemu

O tagata e maua i le maʻisuka ua fautuaina ina ia le sili atu nai lo le 25-35 kalama o le suka e suia i aso uma. O le tele o le isomalt e mafai ona faʻaosofia ai itu e le lelei:

  • Tuai, paʻu o le tino, paʻu o le paʻu,
  • Tuʻu vavalaʻau (faʻavalava vavae).

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o isomalt o:

  1. Tina ma le lactation i fafine,
  2. O faʻasolosolo ogaoga faʻamaʻi o le vaega o meaʻai.

O lea, o le isomalt o se mea suamalie masani lea e saogalemu mo le tino o le tagata, lea e mafai ona e faʻatau i se fale talavai. O le sui o le suāsusu e le faʻateleina le kulukose o le toto, e afaina ai le gasegase, o se punavai o le malosi. Aʻo leʻi faʻaaogaina le isomalt, e sili atu mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

Mea e tatau ona iloa e le maʻisuka e uiga i le Isomalt Sweetener

O le a le isomalt?

O le Isomalt o se tasi o mea e sili ona taʻutaʻua ma sili ona lauiloa. Ua matauina e tagata popoto o aoga o lona faaaogaina e le o masalosalo. I le taimi lava e tasi, o ia, pei o soʻo se isi mea, mo se faʻataʻitaʻiga, fou fouE iai faʻamaoniga. E le gata i lea, o le meaʻai suamalie o loʻo avea pea ma se mea e ola ai le ola, o le faʻaleagaina mai le faʻaaogaina e sili atu nai lo se mea moni. O le mea lea, ao leʻi amata ona e ave le isomalt, e tatau ona e suʻe nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i ai, lea o le a tuʻuina atu mulimuli ane.

E uiga i sui o meatotino

O le mea lea, o lenei vailaʻau, lea e mafai ona faia i totonu ole suʻesuʻega, na maua e saienitisi i le silia ma le 50 tausaga talu ai. O le tala lelei lenei mo tagata maʻisuka uma, aua o loʻo taʻu mai ai o le vailaau ma ona aafiaga ua uma ona malamalama lelei. O ona taunuuga lelei e aofia ai:

  • microflora sili ona lelei i totonu o le vavau o tautala,
  • le fua faatatau lelei o enzymes i le masini vai,
  • faʻaleleia metabolism.

O nei mea uma o le a sili ona aoga mo tagata masani, e leai se tala e uiga i le maʻisuka ma na gasegase oe na aafia i le pancreatitis ma isi vaega o faʻamaʻi.

E taua le iloa o le isomalt, e pei o se vailaau, e mafai ona faʻanatura ma faʻaogaina, e ese foi i le tofo ma se lisi o mea taua. O le faʻamanuiaga poʻo le ono afaina ai mai lona faʻaaoga e faalagolago lava i le faʻaaloalogia o fautuaga taʻitoʻatasi a se tagata poto faapitoa. O le isi faʻamaoniga manino lea e faʻamalamalamaina ai le isomalt e mafua mai i le sosolo.

O lona uiga, e leai se lamatiaga i le setete o le soifua maloloina e tusa lava pe sili atu le maualuga o le maʻisuka. O lea, faafetai i lenei mea, e sili atu nai lo le gauai lemu e le tino. O le mea lea e faʻaitiitia ai le afaina mai lona faʻaaoga, aua o le fua o le kulukose i le tino e le suia i soo se auala. O faʻamatalaga uma pe'ā uma ona faʻaaoga e sili atu nai lo le lelei.

Faaaoga

E mafai ona faʻaaogaina le isomalt i le mama atoatoa ma, mo se faʻataʻitaʻiga, o se vaega o nisi o oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o sukalati, faʻavae i luga o le faavae o le sugar substituted, e sili ona lauiloa. Ae peitai, o le galuega na faia i le isomalt e le taofia iina. Talu ai e mafai foi ona e maua le isomalt, faia e pei o le karmeli. Ae o nei mea uma e fautuaina e faʻaaoga i na o se fua faʻamaoti manino.

I le faʻaopoopoga, o le isomalt o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o vailaʻau eseese ua fuafuaina faapitoa mo le maʻisuka. E mafai ona:

  1. pills
  2. capsules
  3. mea elemene.

Faʻapefea ona faʻaaoga le isomalt?

O loʻo faʻaalia i se tikeri maualalo o le kalori, o lea o le toe iloiloga e sili atu nai lo le lelei. I soʻo se gram e leai se sili atu i le 2.4 Kcal, pe a ma le 10 kJ. I lenei itu, e faaopoopo atu i tagata gasegase i ituaiga uma o maʻi, latou te faʻaaogaina le sui suka, lea e le afaina ai le tino.

Tuutuuga o le faaaogaina

E ui lava i le lelei o ana meaʻai, e faʻaaoga ai le isomalt, e manaʻomia pea ona mulimulitaʻia tulafono.

O le mea lea, afai o tatou talanoa e uiga i le faʻaaogaina i lona mamā mamā, o lona uiga, i le ituaiga o paʻu, papa, poʻo fualaʻau, ona tatau loa lea ona faia e se fomaʻi. O le tele lava o taimi, e uiga i le isomalt e le sili atu i le faalua i le aso i se fua faatatau maualalo ma le tele. I lenei tulaga, o le aoga o le a le umi se taimi e sau ai.

Afai tatou te talanoa e uiga i le faʻaaogaina o oloa o loʻo i ai, ona tatau lea ona 'aina e tusa ai ma tulafono faʻapitoa.

O le tulaga ese o le suka e sui ai o se tulaga maualalo o le digestibility o gaʻo i le intestine lava ia.

O le mea lea e faʻaititia ai le afaina mo ia maʻisuka i se fua faatatau maualalo. Ae ui i lea, mo nisi faafitauli ma le manava ma le pancreas, e fautuaina e fai lenei mea ia sili atu i le tasi i le aso. Ma le isi, o le masani o lona faʻaaogaina e le silia le 50 kalama.

Isomalt sukalati - moni poʻo talafatu?

O le tele o suʻesuʻega na faia e le au fai meaʻai e leʻi faʻaalia ai soʻo se faʻasaina mo le kalama, tusa lava pe faʻaaoga i aso taitasi. O le sukalati e aofia ai foi le tele o vaega masani: elemene o elemene, vitamini o le PP, B2, B1 vaega, tocopherols (antioxidants). Caffeine, faʻatasi ma leobromine, e aoga mo le tino o le tino, faapea foi totoga e pei ole fatu, faiʻai, vaʻa toto. E le gata i lea, e taofia ai le faʻavaeina o ni paʻu toto.

O le mea lea, o galuega e faia i le isomalt e sili atu nai lo le mafai. Ae e tatau ona manatua e le gata o tulafono faʻaaoga, ae faʻapea foi o loʻo i ai faʻamaoniga faapitoa.O le tulaga lea o le afaina mai le sui o le suka o le a leai se mea.

Contraindications

O le mea lea, ei ai ni tulaga patino e faʻasaina ai le faaaogaina o lenei vaega. E tusa:

  • vave ma tuai ona maitaga
  • nisi faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le maʻisuka,
  • ogaoga ogaoga i le faagaoioia o le vaega o meaʻai (toilalo o soo se totoga).

E le o manaʻomia foi le faʻamamaina, ae talia mo tamaiti e faʻaaoga i ni vaega laiti. O le afaina mai lenei mea e na o le tele o gasegase o le tino e mafai ai.

O ituaiga uma o recipes e faʻaaoga ai le isomalt e sili ona lauiloa. O nei mea e mafai ona avea o ni ipu faigofie e mafai ai, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai e te manaʻo e faia le koko sukalati a le suka. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se vaega itiiti o popo koko, e mafai foi ona e faatauina mai meaʻai uma lava, sina susu ma e le silia le 10 kalama o isomalt.

E faʻapefea ona avea le isomalt sukalati?

E le gata i lea, o mea uma na tuʻuina atu e fefiloi faatasi ma tuʻu i luga o se fale faʻapitoa, lea e tatau ona ufiufi ai mea uma. A maeʻa lenei mea, e tatau ona tuʻu le mafuaʻaga o le masini. E mafai foʻi, faʻaopoopoga i mea o loʻo lisiina, e faʻaopoopo pei o vanilla, onamon ma ituaiga o nati. O lenei mea e matua eseese ai le tofo, ae leai se auala e aafia ai le tikeri o lona kalori.

E mafai ona e faʻaaogaina lenei oloa i aso uma, e le sili atu ma le 25-35 gm. A maeʻa le faʻaaogaina mo le vaiaso, e mafai ona faʻatagaina sina taimi puupuu mo ni nai aso ina ia le faʻaaogaina le tino i le oloa.

E aofia ai foʻi i fualaau masani e sili ona masani ona faʻaaogaina o se keke keke o le maʻisuka, lea o le a matua lelei tele ma o le a le aoga tele mo le maʻisuka. I le faagasologa o le saunia o le paluga, falaoamata, fuamoa, ma le masima ma le isomalt ua faʻaaogaina. O nei mea uma e faʻafefiloi ai i se tulaga o le faʻataunuʻuina atoatoa (e aunoa ma ni mūmū). Ma le isi, o le peleni e tuu i le paluga, ma e toatele foi e mananao e faaaoga se vaega itiiti o le lemon peel.

O le fua faatatau o mea uma e faʻatatau i le numera o tautua ua faʻamoemoeina ma isi faʻamatalaga, ae a tatou talanoa e uiga i isomalt, e manaʻomia e le sili atu i le 15-20 kalama, o le tasi sipuni sipuni.

A uma ona tapena le paluga ma faʻaopopo mea uma i ai, e tatau ona e tuʻuina i totonu o le ogaumu ma faʻasaʻo lelei.

A maeʻa ona faʻaalia le pulu auro i luga o le pai i le lumanaʻi, e mafai ona faʻaaogaina atoa mai le ogaumu ma faʻamalolo. O se mea muamua lea e manaʻomia, aua e le fautuaina e faʻaaoga le afi i lenei oloa.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o se mea e suitulaga i le faʻasologa o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua e sili atu nai lo le tauamiotonuina. Ae e tatau ona e manatuaina o tulafono faʻapitoa e mulimulitaʻi ma faʻamaʻiina, o le fea tulaga o le a faʻaaogaina ai le vaega o le isomalt.

Faʻavaʻa mo le maʻisuka

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

Fautuaga mo le faaaogaina

Afai o le oloa e faʻaaogaina i lona mamanu mamā, o le fua o aso taitasi e naʻo le fomaʻi e fuafuaina, ma e leai se tulaga e tatau ona sili atu - e le tatau foi ona faaititia. Na o le taimi lena o le a aoga le aoga moni o le faʻaopoopoga. E masani lava, i le avea ai o se fualaau faasaina, o le suamalie ua faatonuina faalua i le aso, e pei o se faataitaiga, o le Rio Gold Goldener, lea e i ai a tatou mea eseese e uiga i.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Afai o le suamalie e faʻaaogaina e avea o se vaega o ipu ma oloa, o lona uiga o le fua fautuaina i le taimi e 50 kalama o sukalati, fufusi poʻo caramel. O lenei mea e sili atu nai lo le faamalieina o le manaʻoga ma le manaʻo mo mea suamalie.

O gaʻolatini o loʻo iai i le isomalt e toetoe lava a le aʻafia e le manava. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai o se suātini mo le maʻisuka. Afai o le karmulu e naʻo le suamalie ma le vai, ona iai foi lea o sukalati, antioxidants, vitamini B, caffeine ma isi elemene e maua ai aoga aoga i luga o le mafaufau, fatugalemu o le tino, ma puipuia ai mai le toto.

Isomalt Sweet Recipes

E mafai ona saunia masima sima i ou lima i le fale. E leai ni mea faʻapitoa e manaʻomia mo lenei mea. Ae e mafai ona e faʻamautinoa o le oloa e maua ai e leai ni faʻafitauli faʻaleagaina. I le faaopoopo atu i ai, e faigofie ona faʻataunuʻu saʻo lona faʻataunuuga o kalori.

  1. Sukalati ma le isomalt. E te manaʻomia se luʻu o pi koko - e mafai ona e faʻatau meaai i se faleoloa faapitoa. E pei foi o sina susu susu ma le isomalt. O se suamalie i le tautua ua lava le 10 kalama. E tatau ona faʻapalaina fatu o Cocoa i le paʻu, ona faʻapipiʻiina lea o mea uma i totonu o se fagu, tuʻu i luga se ogaumu eletise poʻo le vai taʻele. E tatau ona saunia le faʻafefiloi ma sina vevela seia oʻo ina faʻamafanafana. Ma, i le sukalati natura, faʻaopopo meaʻai masani - vanilla, cinnamon, - sina fatu eleele, pe afai o le taumafa na faatonuina e le fomai. A maeʻa lena, ona sasaa lea o le masini i luga o se laupapa pe faʻapipiʻi i luga o se laupapa, ma uʻu i se naifi ma agavale e faʻamautu ai. O lenei ituaiga o sukalati o le a le gata ina suamalie, ae e aoga foi mo tagata uma e maua i le toto maualuga. I nai aofaiga laiti e mafai ona 'ai i aso uma. Ae o fomaʻi e fautuaina le faia o ni malologa puupuu ina ia le faʻaaogaina le tino i le isomalt ma le caffeine.
  2. Cherry Diet Pie. Ina ia saunia lenei mea suamalie i le fale, o le a e manaʻomia se falaoamata laititi, se fuamoa, sina masima ma se suauu - e le silia le 30 kalama. Ma, o le mea moni, o se ipu malamalama o fualaʻau paʻu ua paʻu. Muamua, o le paluga e saunia mai le falaoamata, fuamoa, masima ma se suauu. Mo le 'ai, e mafai ona e faʻaopopoina sina naimoni i ai. Ona liligi ai lea o le peleni. Faʻafefiloi lelei le paluga, tuʻu i totonu o se meaʻai ma tao. Aʻo faia se mea faʻapipiʻi auro i luga o le fogaeleele, siaki le sauniuni ma se tootoo. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o se oloa e le faʻaaogaina ma le maʻisuka. A maeʻa ona tao le keke, e tatau ona aveese mai le ogaumu ma faʻamaʻa atoa. O le mea sili e manaʻomia e le o le 'aiina o otaota vevela, e ono afaina ai le tino.
  3. Laʻau tilati ma le isomalt. O se ipu malamalama o vine fou e tatau ona soloina i se sieve, faʻatasi ma le isomalt (o le a manaʻomia se tasi sipuni sipuni), faʻaopopo se ipu vai. Tuu le paluga i luga o le afi, aumai i se vevela ma kuka mo ni nai minute. Ona faʻaopopo lea o le gelatin i le vai - e tusa ma le 15 g. Aveese mai le afi. Faʻasusu le paluga seia oʻo ina faʻamaʻapeʻa atoa fatu o le gelatini, faʻafefiloi, mama, ona tuʻu lea i le pusaaisa mo le faʻamautuina. E le sili atu ma le tasi le vaega o ia mea manogi e faatagaina i le aso - e tatau ona maua mai uma mai se aofaiga o mea e maua ai 4-5.

E le na o meaʻai ia e mafai ai ona sui le suka i le isomalt, ma maua ai le tele o mea manogi mo le maʻisuka. E taua tele le muamua feutagai ma se fomaʻi o loʻo masani lelei i le talafaʻasolopito o le soifua maloloina ma le tulaga o le maʻi.

Faʻaleaga leaga ma manuia

I totonu o pisinisi pisinisi, e tele ituaiga meafaigaluega ma vailaʻau e faʻaaogaina ina ia maua ai le tulaga lelei atoatoa o le mea faitino o le oloa ma ona uiga tofo.

Aemaise lava, e masani ona faʻaaogaina le suka o le suka i le fatuina o meaʻai: o le a, pe faapefea ona galulue faatasi ma le mea e mafai ona faʻaaogaina - o nei mea uma o le a manaʻomia e tagata o loʻo i ai se naunauga e fatufatu mea faʻamaʻi.

O le a lenei mea

O le talafaasolopito o le i ai o aso o le isomalt i le 1956 - na maua mai e ala i le synthesizing o le sucrose ma le dextrans e avea o se mea lona lua. Na vave ona fiafia le tagata foafoa i ona aoga aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei oloa e puipuia ai le fausia o lumps i le taimi o le kuka, ma faʻasaina foi le 'ai ma mafai ona avea o se mea e vaʻaia.

O le suamalie suamalie, i nisi tulaga e mafai ona taʻua o palatinite poʻo isomalt, e faia i foliga o ni tioata paʻepaʻe papaʻe. I lona taua, o le maualalo-kalori, fou-augatupulaga, o le carbohydrate le maualalo ma le suamalie ma se suamalie suamalie ma le maualalo o le eletise, lea e mautinoa ai le solubility i le vai.

O se metotia o le sauniuni o le isomalt i le fale o le vavaeeseina lea o le sucrose mai mea e maua mai i le natura masani:

E mafai e le oloa ona ave le foliga o se paʻu, granulini poʻo fatu o se isi ituaiga.

E953 o se igoa faapitoa mo le isomalt i le faiga lautele o meaʻai faaopoopo.

O le oloa na masani ona faaaogaina i le Iunaite Setete i le amataga o le 90s, pe a iloiloina e le au atamamai, le iloiloga o faamanuiaga ma le afaina o le isomalt, ua iloa lelei le vailaau e matua saogalemu mo le faaaogaina i aso taitasi i ni aofaiga tetele. I le lumanaʻi, E953 e salalau solo i le lalolagi atoa - i le taimi nei e faʻaaogaina i le faʻamalama i totonu o 90 atunuu.

O faailoga o le isomalt

Ae o le fesili taatele o le suka - pe faapefea ona suia, o le isomalt o le tali sili ona lauiloa i lenei faafitauli, talu ai ona o loʻo faʻatusatusa lelei i mea aoga.

Aemaise lava, e lava le tuʻufaʻatasia o le malosi o le malosi i le tino ma faʻamaʻo ai le tupuga o oso malolosi i le toto kulukose.

O le aʻafiaga i luga o le fualaau oona e fetaui lelei ma le gaioiga o le fiva, o lona uiga, pe a faʻaaogaina le vailaʻau, e faʻaleleia le gaioiga o le inumaga.

O lenei aafiaga e maua mai i mea e tutusa ai le probiotic, lea e maua ai le tulafono faatonutonu o le gaoioiga aupito sili ona lelei o microorganisms i le gastrointestinal tract.

O le taliaina o se sui ua i ai se aafiaga lelei i le tulaga lautele o le soifua maloloina, talu ai e maua ai tulaga lelei mo le atinaʻe masani o le microflora o le tino ma ua faamoemoe e maua ai se lagona o le atoaga o le manava.

O le oloa ua faʻamaligiina malie nai lo le suka masani. Ae ui i lea, o le isomalt e le saofaga i le faʻavaeina o faiga faʻafefe - o lona aafiaga i luga o le elemeli e faʻaalia i le le mautonu atoatoa.

Isomalt ma meatotino autu

O le Isomalt e fesoʻotai tutusa ma le alditol (igoa e ese mai ai: sugar sugar). Aldites e aofia ai mannitol, lactitol, sorbitol, xylitol, threitol, erythritol ma arabitol. Glycerol faʻapitoa o le alite sili ona faigofie, e sau mai le glyceraldehyde. O le alite sili ona faigofie e maualalo, lea e maua mai le suauu, o le carbohydrate ma le carbon carbon.

O le tofo o le alditol e talitutusa ma le suauu, ae e le tutusa. Latou te tofo i le suamalie, ae e seasea ona maua le suamalie o le sucrose, e le o le cariogenic, ma e tele le aafiaga pe a sili atu i le 20-30 g i le aso. O nisi aldites e faʻaaogaina e avea ma suka i meaai taumafa aua latou te le faateleina le toto suka ma e le afaina ai le inisalini. Aldites ma le fesuiaiga e fesuisuiai i le solubility, pH, tulaga eleelea ma le suauʻu. O nei mea e mafai ona taua tele mo le faʻaaogaina o alditol o se meaʻai.

O le Isomalt (C12H24O11, Mr = 344.3 g / mol) o lo o aofia ai i totonu o laupepa i le foliga o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma le tioata, e faigofie ona sosolo i le vai. O le isomalt e faia mai le sologa lelei. O le faasinomaga o le isomalt o le 2.

O le isomalt ei ai lona suamalie, e tusa ma le 50% o le suamalie o le sucrose. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga fua tele o le suamalie. O le Isomalt e maualalo lona taua nai lo le suka ma e le afaina ai nifo. O le vevela vevela ma e mafai foi ona faʻaoga mo le kuka ma le taoina.

I totonu o le alamanuia o meaai, o le isomalt e suia ai le sucrose i le fua faatatau o le 1: 1 ma, o le mea lea, e matua ese mai isi mea suamalie. O le isomalt o loʻo faʻaaogaina i mea taumafa mama ma meaʻai e leai ni suka - suti, suimui, sukalati, pusa, faʻatoʻaga ma ice cream.

Isomalt ei ai le kalori o le tusa ma le 8.4 kJ / g (2 kcal / g). Faʻafefete faʻafuaseʻi e aafia ai le maualuga o le insulin ma le kulukose i totonu o le toto. E tofo e pei o le suka, ae i ai sona tofo suamalie, e pei ona taʻua i luga.

Taua! O nisi tagata gasegase e mafai ona oʻo i se faʻalavelave faʻafefe. Afai ei ai ni faʻafitauli o le allergy, e taua le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai. 4 mataupu o anaphylaxis ona o le taumafa o se suauu ua uma ona faamatalaina. Afai e maʻi le tagata maʻi i alditol, e fautuaina e le faʻaaoga le isomaltitis mo mafuaaga saogalemu.

O le Isomalt e aʻafia ai le vaega o mea e le o digestible carbohydrates. Latou te faʻamalosia le gaioiga o le tui i le taimi o le galo ma faʻafefeteina le faʻailoga, o lea o le taumafa tele e mafai ona i ai se aafiaga leaga.

Isomalt sweetener - faʻaleagaina ma faʻaleagaina

O le Komiti o le Soifua Malōlōina a le Lalolagi (WHO) Komiti Faʻatekonolosi mo Addituti Mea Taumafa na iloiloina le saogalemu o le isomalt ma taʻu mai o le oloa e saogalemu i soo se fualaau. E le gata i lea, o le isomaltitis ua iloiloina ma faamaonia e pulega faatonutonu i totonu o le sili atu i le 70 atunuu, e aofia ai le American Food and Drug Administration (FDA).

Isomaltitis e maua mai le suauu. O lona gaosiga e faia i se faiga lua-laasaga: Muamua, o le sucrose ua liua i le enzymise i le 6-O-α-isomaltulose (e taʻua foi palatinose). O lenei vailaau e liua i le isomalt i le hydrogenation. O le mea mulimuli o se mea paʻepaʻe paʻepaʻe, ae e iai foʻi eseesega eseese o le vai ma le suka.

O le oloa e itiiti sona aafiaga i le kulukose o le toto ma e le taitai atu ai i caries. Ae ui i lea, ei ai aʻafiaga e fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le vevela ma le manava pe a faʻaaogaina i ni aofaiga tetele. Talu ai ona o mea na totoe, o le taumafaina o isomalt i doses e sili atu ma le 50 g i le aso mo tagata matutua ma le 25 g mo tamaiti e le fautuaina. O le isomalt e masani ona tuʻufaʻatasia ma mea e sili ona suamalie e pei o le sucralose.

Vaega o Vaʻalele

O le Isomaltitis e na o se vaega na faʻapalaina i le pito i lalo. O nisi o vaega e le mafaamatalaina ua gaosia i le siama i siama.O lenei faagasologa e leai se afaina, ae mafai ona mafua ai le faʻamalosi.

  • Faʻaaogaina i se ituaiga o meaʻai ma vailaʻau eseese,
  • E i ai le tutusa o le tofo, foliga ma foliga vaaia o le suauu,
  • Faʻaleleia le suamalie suamalie o suamalie,
  • E itiiti ifo i le 2 kilokalori i le kalama (afa o le suka)
  • E le faateleina le aʻafiaga o le pala o nifo,
  • Aua le faʻamalosi ona e le o se mea faʻapitoa
  • E le faateleina le kulukose ma le inisalini.

E tele suʻesuʻega na faʻataunuʻuina na suʻesuʻeina ai le aafiaga o faʻasalaga i le maualuga o monosaccharides ma insulin i totonu o le toto. O taunuuga i tagata e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 sa faaalia ai ina ua maeʻa le faʻapalaina o le isomalt, o le tele o siakila ma hormones insulin e le eseese tele mai tulaga masani.

Fautuaga mo le faaaogaina

E ui lava i tulaga lelei o taumafa, o le tele o le faʻaaogaina o le vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga.

Ina ia puipuia lo latou tupu, e tatau ona usitaia fautuaga nei:

  1. Ina ia maua ai le tele o faamanuiaga mai le Isomalt, ole taimi o le pulega e le tatau ona sili atu ma le 2 taimi i le aso, tusa lava poo le a le ituaiga o fualaau faasaina.
  2. Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga i itu, ua fautuaina e pulea le taumafaina o le suamalie, aemaise lava, o le maualuga o le suauu ma le sukalati e le tatau ona sili atu i le 100 kalama i le aso.
  3. Aʻo leʻi faʻaaogaina le BAS, e fautuaina le faʻatalanoaga a le fomaʻi.
  4. O le fualaau suamalie fautuaina mo le maʻisuka e 25-35 g / aso. O le maualuga o le fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le tino i foliga o aʻafiaga - manava manava, tiga i totonu o le manava, afaina i le paʻu, manava.

O le faʻaaoga tatau o se suauu e mafai ona fesoasoani e faʻamaonia le kulukose toto ma le mamafa o le maʻi.

Isomalt Sweet Recipes

Aisea e faʻaalu ai tupe ma faʻatau oloa i totonu o le faleoloa, pe afai e mafai ona e faia oe lava ia? E le manaʻomia ni meaʻai laiti e fatuina ai se meaʻai gaosi oloa. O vaega uma o le fua e faigofie, lea e maua ai se faʻamaoniga o le sauniaina o se oloa saogalemu mo le tino.

Ina ia faia se mea faʻafiafia, o le ae manaʻomia ni koko koko, susu susu ma Isomalt. E mafai ona e faʻatau meaai i le faleoloa mea taumafa poʻo le Falemaʻi Tisuka.

Mo le tasi vaega o sukalati o le a e manaʻomia 10 g o Isomalt. O keke o le koko e nutimomoia i totonu o le mea e fai ai le kofe i se mea vaivai. O se vaega itiiti o le susu susu ma le koko koko ua faʻapipiʻiina ma Isomalt, faʻafefiloi maeʻa ma tuʻu i totonu o le vai faʻavalo seia oʻo ina faʻafefiloi le paluga.

Onamamoni, vanillin, o sina aofaiga itiiti o nati o le eleele, ua faaopoopoina vine i le mafiafia e tutusa lelei ma le tofo. O le taunuuga o le masini ua sasaa atu i totonu o se fomu na saunia muamua, ua faapipiiina i se naifi ma totoe e faamautu.

O le sukalati e le gata e lelei, ae e maloloina foi. Fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata maʻisuka ma tagata le fiafia. E tatau ona manatua i le mafaufau e ui lava o le Isomalt e maualalo le faasinomaga o le faasinomaga, e le mafai ona fautuaina ni sukalati (vine, nati) mo le faʻaaogaina e le maʻisuka, o le mea lea, e manaʻomia ai fautuaga faʻapitoa.

Cherry pie

Mo le faia o se keke keke, o le a e manaʻomia mea nei: 200 g falaoamata, o le fasi masima, 4 fuamoa, 150 g pata, lemon zest, se ipu o fualaʻau e leai ni fatu, o se suauu i se aofaiga e le sili atu ma le 30 g ma se taga o le vanillin.

E faʻafefiloi le suauu mama i le Isomalt, e faaopoopo ai fuamoa. O le paluga ua lelei ona fufulu. O isi mea e totoe o loʻo faaopoopo.

O le paluga ua tuu i se pepa ua saunia ma tuu i totonu o se ogaumu ua muaʻi faʻamalu i le 180 tikeri. A maeʻa ona faʻapipiʻiina le pulu auro, e siakiina le paila paila mo le sauniuni. A uma ona tao le keke, e tatau ona manava. O le taumafaina o mea vevela e mafai ona afaina ai le tino.

Faʻafiafiaga Vitio i luga o le teuteuina o mea teuteu mai Isomalt:

Recipes e faʻaaogaina ai le Isomalt e faigofie (e te suia le suka ma i latou) ma e le manaʻomia ni tupe faʻaopoopo tupe. O le a le umi se taimi ma mafaufauga e faia ai le faasologa o aso taʻitasi e fesuisuiaʻi ma sili atu ona lelei.

Mea aoga

O le salalau solo o le isomalt e fuafua i le tele o ona uiga lelei, lea e matua aoga tele:

  • O le suitulaga ei ai sona suamalie manaia. E pei ona maitauina, o le oloa na faia mai mea masani. I le tele o tulaga, o le sugar sugar is used in process cooking, o lea e tusa ma le 50% o lagona o le tofo e fetaui ma le suauu.
  • Lelei lelei le malosi. A maeʻa ona faʻaaoga le vailaʻau, e maua e le tino se aofaiga tele o le malosi e faamalieina, lea e fuafua ai le soifua manuia lautele o se tagata.
  • Saogalemu Ua iloa e tagata popoto e le o saofaga le oloa i le atinaʻeina o caries. E le gata i lea, e maua ai le toe faʻaleleia o le faʻamafana o le nifo ma faʻamaopoopoina le maualuga o le eletise i totonu o le ooto.
  • Fomu se lagona o le atoatoa. O le mea lea, o le isomalt e fetaui lelei ma meatotino o le fiva - e mafua ai le aafiaga o le manava faamalieina, faʻafefeteina le lagona o le fiaaai.
  • Maualalo le kalori akoonu. E tasi le fatuga o mea e aofia ai le itiiti ifo i le 3 kilokalo.
  • E mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka. O lenei tulaga e mafua mai i le mea moni e faapea, e toetoe lava a le aʻafia le mea i totonu o le puipui o le intestinal, o lea la e le osooso le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E tatau ona ou fai atu o meatotino o le isomalt e aoga tele ma manaia - o le mea tonu lava lea na fuafuaina ai lona lauiloa.

Ae e taua foi le mafaufau i le isi itu - uiga leaga.

Uiga leaga

Faatasi ai ma mea leaga, o aiaiga nei e mafai ona iloagofie:

  • O le isomalt e itiiti lona suamalie nai lo le suka masani. O le mea lea, o le tuʻuina atu o meaai i se tofo talafeagai, e tatau ona faʻaopopo faʻalua pe sili atu le tele i le tautua.
  • E ui lava i faʻamautinoaga uma a le au gaosiga o le suauu, e le o fautuaina e faʻaaoga le tele o le oloa ma masani.
  • Ona o le manaʻomia ona faʻaaoga se aofaiga tele o le isomalt e maua ai le lava gaʻo, o le aofai o kalori e faʻatagaina i le tautua e fetaui ma le tele o kalori e maua ai le suka masani, ma o le mea lea e saofaga i le maua o le mamafa.
  • Ma le isi, e ui lava o le suamalie e toetoe lava a le aʻafia i totonu o le puipui o le intestinal, e aoga tele le matauina o metotia ua faatonuina, ona o isi mea e ono tutupu i le gastrointestinal atonu e tupu.

O le mea moni, o le isomalt ua manatu o se sui agavaa mo le suka masani, ae ua fautuaina e le au atamamai le aloese mai lona faaaogaina i ni aofaiga tetele. Afai e te mulimuli i fautuaga a fomaʻi, e le mafai ona e popole i le mea moni o le ai ai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Isomalt: o le faʻaleagaina ma le aoga o le suamalie, faʻataʻitaʻiga

Faatasi ai ma sui uma o suka suka, o le lauiloa ma taʻutaʻua o le isomalt. O lenei suamalie e aoga tele mo le maʻisuka, pe a fai o le suka masani o se tapu.

Ae o le mea muamua lava, o se mea faʻafouina o le ola maloloina, na fatuina faʻasolosolo. O le mea lea, e tatau i se tasi ona manatuaina o le isomalt o loʻo faʻasaina.

E le mafai ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

E tatau i le maʻisuka ona iloa tonu pe o le a moni le leaga ma le aoga o lenei vailaau o: i se ituaiga o siama, o le itiiti ifo o le malamalama e mafai ona iu i taunuuga sili ona faanoanoa.

Isomalt - mea taua

O le isomalt le suamalie o le uluai fale suesue-na faia i le silia ma le afa seneturi talu ai. E tele ni tausaga sa lava e suʻesuʻe maeʻaeʻa uma ai aoga o le maʻisuka mai lenei mea ma le mea moni o le isomalt e mafai ona afaina.

O le lelei o le isomalt e aofia ai ona meatotino:

  • Faʻaaofiofia se siosiomaga sili ona lelei i totonu o le oral,
  • Faʻafoʻisia le paleni o enzymes i totonu o le vaega o meaʻai,
  • Faʻaleleia metotia faʻapitoa i le tino atoa.

O le mea lea, ua fautuaina le isomalt e avea ma fesoasoani faaopoopo e le gata mo le maʻisuka ma gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le digestive system, ae faʻapea foi i tagata soifua maloloina uma e taitaia se olaga ola malosi.

O le isomalt e lua ituaiga: natura ma mea faʻapipiʻi. I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau e eseese i le malosi o tofo ma vaega. O le faavae o lea mea e manuia - o le mea lea o loʻo faamatalaina ai le manuia mo i latou uma o loʻo mafatia i le maʻisuka.

O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le faʻaaogaina o lenei mea suamalie e toetoe lava a le suia - e alu malie lemu. Talu ai o lenei iloiloga faʻaopoopoga e toetoe lava a lelei i taimi uma. Tuusaunoaga e naʻo le tulaga o le le tausisia o suʻega ma fautuaga a se tagata tausi maʻi.

Faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le suamalie Isomalt

Afai o oe o le maʻisuka pe i ai ni faafitauli i le mamafa, matou te fautua atu e te gauai i le suamalie - Isomalt.

E saogalemu ma e le afaina i le tino, o le suauu e mafai ona faʻafaigofie le maualuga ole kulukose toto, faʻamausali le manava ma taulimaina le meaʻai.

Isomalt sweetener: aogā ma faʻalavelave mo le maʻisuka

Na maua muamua le Isomalt i le 1956. I le amataga na faʻaaogaina o se oloa laʻititi, na maua mai le suauu.

O le oloa e maua i ni vaega se lua: i le taimi muamua, o le sootaga i le va o vaega o le disaccharide e monosaccharides (fructose ma glucose) ua malepe i lalo o mole molemalie. I le laasaga lona lua, e lua ni hydrogen atom e pipii atu i le okesene i le fua o le fructose o le disaccharide.

Tulaga lautele o le tuufaatasiga, o ana meatotino

O le vailaau o le gaosiga o le carbonate carbohydrate, i le foliga mai e tutusa ma tioata papaʻe. E taʻua o le isomalt poʻo le palatinitis. E i ai sona suamalie manaia, e mafai ona puipuia le tafe, le mautonu.

E maualalo le malosi o le susu ma e faigofie lava ona solugofie. Ua maua mai le isomalt mai mea tau laau, mai le suka suka, cane, meli. Avanoa i nisi o ituaiga - falalaʻau poʻo le paʻu.

Faʻaaogaina o le isomalt (E953) e avea o se faʻaopoopoga mea taumafa talu mai le 1990, ua manatu o se oloa saogalemu e ala i le au atamamai mai le Iunaite Setete oe na faamaonia lona saogalemu i le faaaogaina i aso taitasi. Ina ua maea suesuega, na amata ona faaaoga lenei oloa i le lalolagi atoa.

Ua vaevaeina le isomalt i ni ituaiga se lua: natura, synthetic. Mo togafitiga togafitiga, o le vaega e lua lua kalama e lua i le aso mo le masina.

E mafai ona faʻatau le asomalt i faleoloa faʻapitoa faʻatau. O le tau masani o se oloa e tusa ma le 850 ru ma le kilokalama.

Isomalt o se mea suamalie masani na faʻaaogaina i le alamanuia o meaʻai e pei o se faʻasaoina. E lelei le tuʻuina i totonu o le tino.

O le tuufaatasiga o le vailaʻau e aofia ai:

  • hydrogen
  • okesene ma carbon (50% - 50%).

E faʻatatau i mea ua taua muamua, e matua saogalemu ma e le afaina ai le tino o le tagata. E mafai ona e faʻaaogaina le oloa e oʻo lava i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

E iai faʻamaoniga mo le faʻaaoga:

  1. Afai o loʻo i ai i le tino ni faʻafitauli matuia ma le faʻaogaina o le digestive tract,
  2. O fafine maʻitaga ua matua faasaina ona 'ai,

O se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le tuufaatasiga o le i ai lea i totonu o tagata o nisi faʻamaʻi i le gataifale e aʻafia ai le maʻisuka.

Isomalt sweetener - faʻamanuia ma faʻaleagaina

Ua faamaonia e tagata tomai faapitoa o lenei oloa e mafai ona faatumauina se tulaga masani o le elemene i totonu o le manava.

O le tuufaatasiga e leai se auala e aafia ai le elemene o le elemene ma le gaioiga, ma e le suia ai le malosi o le faagasologa o otaota.

Ona o le salalau lautele o isomaltosis, e mafai ona faapea mai o lona aoga e aoga i le tino.

O le mea sili ona taua o le saogalemu. O tagata faʻapitoa i lenei matāʻupu ua filifili e fesoasoani lenei mea e taofi ai le atinaʻe o caries. Faʻaaoga tele e toe faʻaleleia ai le nifo, tausia le paleni o le kulimi sili ona lelei i totonu o le vavau o le tautala.

Isomaltosis mafua ai lagona o le atoatoa. O le asomalt o loʻo i ai mea tutusa e pei o le fiva - e fesoasoani e fatuina ai le aʻafiaga o le faʻamalieina o le manava, faʻaitiitia le lagona o le fiaʻai mo sina taimi.

Suafa suitulaga saogalemu mo le faʻaaogaina e le maʻisuka. Ole mea e le aʻafia ile puipui o le intestinal, o lea e le faateleina le kulukose i totonu o le toto. O le kulupu e maualalo le faʻaogaina o le faʻasologa ma e maualalo le kalori. Tolu calories i le kalama o isomalt.

O le oloa o se punavai sili lea o le malosi. A maeʻa ona maua e le tino lenei vailaʻau, e maua e se tagata le malosi o le malosi, lea e faʻaalia ai i le soifua manuia lautele.

O le oloa e matua natura lava, e pei ona faia mai mea masani. E manaia lona tofo. Mo le gaosiga, e masani ona faʻaaogaina beets suka. E faavae i lenei mea, e mafai ona malamalama o le 55% o le tofo e fetaui lelei ma le tofo o le sola.

E ui lava i se uiga sili atu ona lelei, o le isomaltosis ei ai ni uiga le lelei. O uiga leaga e aofia ai:

  • tusa lava pe o faapefea ona viia e le au gaosi a latou oloa, e le tatau ona e faʻaaogaina i le tele ma le tele o volumes,
  • ona o le mea moni o le isomalt e le suamalie e pei o le suka, e tatau ona faʻalua faaluaina mo le tutusa o le suamalie,
  • E tusa ai ma le mea moni o lenei oloa e tatau ona faʻaumatia i le tele o le tele, ina ia maua mai le manogi o loʻo faʻamoemoeina, e faʻateleina foi le kalori, lea e mafai ona taʻitaʻia ai tupe mama, lea e le lelei i taimi uma,
  • e ui lava o le mea moni, o le oloa, pe a faʻaaogaina, e le o aʻafia i le puipui o le intestinal, e tatau ona ave le tausiga. Atonu ei ai faafitauli i le manava po o le fatu,
  • faʻasalaina mo teine ​​maitaga.

O tagata e maua i soo se ituaiga maʻisuka e tatau ona faaeteete i lenei mea.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faia se feutagaiga ma se endocrinologist.

Le faʻaaogaina o le isomalt le suamalie i faʻalapotopotoga eseese

O le tele lava o taimi, e mafai ona maua le isomalt i totonu o gaosi oloa o gaosia oloa sukalati, lole lole caramel, ice cream ma isi suamalie.

O mea uma e faʻafiafiaina e iai se mea suamalie e le faamaluluina pe pipii faʻatasi. O se vaega sili ona talafeagai, aemaise lava i taimi o felauaiga. O le elemene e fetaui lelei mo le sauniuniga o oloa gaosia, e taua mo le sauniuniga o keke kuki, muffins, keke.

I lenei tulaga, o le vaega e nafa ma le saogalemu o le oral veve ma e le o le tulai mai o caries e talafeagai lelei. O le vailaʻau e faʻaaogaina foʻi i vailaʻau, pe a faʻapipiʻiina siva.

I ni nai tausaga talu ai, na maua ai e le aufaifaatoaga meaʻai fou - mea mole mole. O tausaga taʻitasi e maua ai le lauiloa tele.

I le faʻaaogaina o le isomalt, e mafai ona e fatuina se tusiga faapitoa ma le faʻamuamua i le mamanu o meaʻai. Faafetai ia te ia, e mafai ona e teuteu keke, aisa kulimi poo keke.

E mafai ona e kukaina se mea e faʻaaoga ai le isomalt i le fale.

O lenei oloa o loʻo i ai se isi mea lelei - e tumau pea mo se taimi umi.

A e faʻatau mai lapoa tetele o se oloa, e te le tau popole i lona teuina ma le ola. I meaʻai mole mole, o le oloa e tuʻuina atu o se paʻu paʻepaʻe. E teteʻe i le maualuga o le vevela, e oʻo i le tusa ma le 150 tikeri Celsius.

E i ai laʻau lanu e faia i le isomalt. E masani ona faʻaaoga e fai ai foliga teuteu. O se polo e leai se mea e sili ona matagofie.

E manaʻomia le fuataga:

  1. 80 kalama o isomalt,
  2. laupapa spatula
  3. suauu lauulu masani
  4. fasi falaoa
  5. isomalt pamu.

Aʻo kuka, faʻapipiʻi le paʻu o le isomalt i le pito i lalo o le pusa, e vevela seia oʻo ina faʻasaʻo atoa. Afai e tatau ai, e faaopoopo nisi mataua o le vali. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona fefiloi le masini.

Faʻaauau le mumu i luga o le afi seʻia oʻo ina faʻavae se maliega malu, e pei o le mastic. O le taunuuga o le masini ua tosoina, o le polo e faia mai ai. Ua tuʻuina se pu i totonu o le polo ma faʻaosooso lemu i le.O le faatumuina o le polo i le ea e tatau ona faia i totonu o se siosiomaga vevela, mo lenei faamoemoe e faʻaaoga ai se lauulu lauulu. A maeʻa le faʻataunuuga o le polo, ona aveeseina lelei lea o le pu mai le polo.

O le Isomalt o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Tuua Lau Faamatalaga