Eseese ituaiga o falaoa i le taumafa o le maʻisuka

O gaʻo gaʻo o se tasi lea o punavai autu o le kulukose mo le tino. O se numera tele oi latou e maua i falaoa. Ae o tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona matua pulea lelei a latou meaʻai. E le mafai ona e lafoaia atoa le falaoa, aua o lenei oloa e tumu i elemene aoga. O le fesili e tulaʻi mai, o le a le ituaiga falaoa ou te 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2?

Le tuufaatasiga ma mea aoga o falaoa

E pei ona taʻua muamua, o le falaoa o se oloa gaʻo oloa-gaʻo. I le taimi lava e tasi, o tagata ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua e manaʻomia ina ia vaavaaia pea a latou meaʻai ma le aofia ai se tele o meaai mai le taumafataga. O lona uiga, e tatau ona latou mulimuli i se taumafa malosi. A leai, o faʻafitauli e fesootaʻi ma lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu.

O se tasi o tulaga autu o sea ituaiga o meaai o le pulea lea o meaʻai gaʻo.

A aunoa ma le faʻatinoina o le faʻatonuga talafeagai e le mafai ona faatumauina le tulaga masani o le tino. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻafitauli i le soifua manuia o le tagata maʻi ma se faʻaitiitia o lona lelei o le olaga.

E ui lava i le mea moni o le falaoa o loʻo i ai se tele o mea -ona, e le mafai ona vavae ese mai le taumafataga, lea e taumafai nisi tagata e fai. O falaoa e aofia ai se aofaiga patino:

O nei vaega uma e manaʻomia e faʻamautinoa ai le faʻatinoga masani o le tino o le maʻi, lea ua vaivai nei ona o le maʻisuka. O le mea lea, pe a saunia se taumafataga, e le faʻaesea e tagata tomai faapitoa ia falaoamata o le falaoamata mai le taumafataga, ae gauai i le falaoa o le maʻisuka. Ae ui i lea, e le o ituaiga uma o falaoa e aoga tutusa mo le maʻisuka. E le gata i lea, o le aofaiga o le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei oloa e taua foi.

E le faʻamavaeina le falaoa mai meaʻai, aua o loʻo i ai mea taua nei:

  1. O le tuufaatasiga o falaoa e aofia ai le fiva taumafa, lea e mautinoa ai le lelei o le faagaoioiga o le gastrointestinal tract.
  2. Talu ai o lenei oloa e aofia ai vitamini B, e tatau mo le masani masani o metabolic processes in the body.
  3. O le falaoa o se puna lelei o le malosi, o lea e mafai ai ona saturate le tino mo se taimi umi.
  4. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o lenei oloa, o le a aʻafia ai le paleni o le kulukose i totonu o le toto.

Tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona tuʻuina atu falaoa. O le falaoa Brown e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 2.

Talu ai le taumafa o loʻo mulimuli mai ai, o falaoa mo tagata mamaʻi i lenei faʻamaʻi atonu o le sili lea o le malosi o le malosi o le malosi. I le amanaia ai o le manaʻomia o le malosi mo le olaga masani, o le le faʻaaogaina o lenei oloa e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei.

O fea falaoa ua faatagaina e 'ai?

Ae e le mafai ona e 'ai uma falaoa. I le taimi nei i luga o le maketi o loʻo i ai le tele o ituaiga o oloa ma e le o mea uma e tutusa lelei mo tagata gasegase. O nisi o le a lafoaia atoa. Muamua lava, e le fautuaina e faʻatau oloa na faia mai falaoamata o meaʻai. O loʻo maua i le maʻi suka meaʻai falaoamata kuka mai falaoamata o le vasega muamua poʻo le lua.

Lona lua, e tatau ona mataʻituina pea le mamafa o le avega i le tino. O le pito i lalo ifo o lenei tulaga, o le sili atu lea o le aoga o le oloa mo le maʻi. I le faʻaaogaina o meaai ma se avega maualalo maualalo, o le maʻisuka e fesoasoani i lona malosi e galue lelei ma o le suka e tufatufa tutusa i le toto atoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e aoga le faʻatusatusaina o le mamafa o le falaoa o le falaoa ma mea e faia mai falaoamata o saito. GN o le tasi vaega o le gaʻo oloa - lima. GN falaoa falaoa, i le gaosiga o le falaoamata saito sa faaaoga - sefulu. O se maualuga maualuga o lenei faailo e aafia ai le gaioiga o le pancreas. Ona o le malosi malosi o le glycemic, o lenei okeni e amata ona maua ai se aofaiga tele o le inisalini, ma o le taunuuga o le glucose i totonu o le toto e paʻu i se tulaga taua.

Lona tolu, o le maʻisuka e matua le fautuaina e faʻaaoga:

  • Fale faʻafiafia
  • pata tao,
  • falaoa paʻepaʻe.

E tatau foi ona mataʻitu le faʻaaogaina o meaʻai falaoa.

E tasi le XE e tutusa ma le sefulu ma le lua i le sefululima carbohydrates. E fia ni gaʻo i totonu o falaoa paʻepaʻe? Tolu sefulu kalama o lenei oloa e aofia ai le sefululima kalama o carbohydrates, pe, e tusa ai ma le XE.

Mo le faʻatusatusaga, o le numera lava lea o iunite falaoa e aofia ai i le selau kalama o pata (buckwheat / oatmeal).

O le maʻisuka e tatau ona faʻaaoga le luasefululima XE i le aso atoa. E le gata i lea, o la latou taumafa e tatau ona vaevaeina i ni nai taumafa (mai le lima i le ono). O le faʻaaogaina o meaai e tatau ona tuʻuina atu faatasi ma le faʻaaogaina o falaoamata.

E fautuaina e tagata tomai faapitoa e aofia ai mea taumafa e faia mai le rai, o lona uiga, o le falaoa o le falaoa. I le taimi o sauniuniga, o le falaoamata o le 1st ma le 2 vasega e mafai foi ona faʻaaogaina. O nei oloa e sili ona aoga i le tino o le tagata, e aofia ai fiva taumafa ma fesoasoani e toe aumaia le glycemia i le masani.

E le gata i lea, o le falaoa suamalie e gaosia ai le tino ma mea aoga ma, lea e sili ona taua mo le maʻisuka o loo mafatia mai le tele o meaʻai, faamalieina le fiaai mo se taimi umi. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foʻi ma auala e faʻafefe ai le mamafa.

Ae o sea falaoa e tatau ona faia i ni tapulaa faatapulaa. O tulaga faʻapitoa e faʻalagolago i le tino o le maʻi ma le mamafa o lona maʻi. O le masani masani mai le selau limasefulu i le tolu selau kalama o le oloa i le aso. Ae o le masani masani lava e mafai ona faatonuina e se fomaʻi. I le faaopoopo atu, afai o loʻo i ai meaʻai gaʻo-mauoa i le taumafataga, o le aofaiga o le falaoa e tatau ona faʻaaogaina e tatau ona faʻatapulaʻaina.

O le mea lea, mai le taumafataga e tatau ona vavaeese oloa mai le maualuga maualuga o le falaoamata o le saito, oloa gaosiga, pusa ma falaoa paʻepaʻe. E fautuaina e faʻaaoga ituaiga o rye o lenei oloa.

Ni falaoa faapitoa

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o falaoa ua maua i luga o le maketi i aso nei, o oloa nei e faatagaina mo le maʻisuka e tatau ona faamamafaina:

  1. Poʻu paʻu (rye). I se faʻamatalaga manino o le 51, o lenei ituaiga o oloa ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina. E le gata i lea, o lona auai e faʻamaonia e tusa lava pe i ai le soifua maloloina o tagata soifua maloloina. E mafua ona o le i ai o le fiva i totonu, lea e aʻafia ai le faʻatinoina o le vaega o meaʻai. Lua iunite falaoa o lenei oloa (e tusa ma le 50 kalama) e aofia ai:
  • selau selau onosefulu kilokalo
  • lima kalama o le protein
  • luasefulu karaka o le gaʻo,
  • tolusefulu tolu kalama o meaʻai gaʻo.
  1. Borodino falaoa. O le faʻaaogaina o lenei oloa e talia foi. O sea falaoa e mauoa i meaʻai. O lona faasinomaga igoa e 45. Ua matauina e le au atamamai le i ai o le uʻamea, seleni, niacin, gaʻo siama, siama i totonu. E selau kalama o Borodinsky, lea e tutusa ma le tolu areto falaoa, e aofia ai:
  • lua selau ma le tasi kilokalo
  • ono kalama o le polotini
  • tasi gram o gaʻo
  • tolusefulu iva gramu o meaʻai gaʻo.
  1. Crispbread mo maʻi suka. E maua i faleoloa i soo se mea. Ua faia faapitoa mo le maʻisuka, o lea e mafai ai ona latou faʻaaogaina saoloto. Faʻamumu i mea aoga. I le gaosia o sea falaoa, e le faʻaaogaina le fefete, o le isi mea faaopoopo. O aʻafiaga o loʻo maua ai nei oloa e lelei tele i le tino. E selau glama o sea falaoa (274 kcal) e aofia ai:
  • iva fua o le protein
  • lua kalama o gaʻo,
  • limasefulu tolu kalama o meaʻai gaʻo.
  1. Paʻu falaoa. O le tuufaatasiga o lenei oloa e aofia ai gaʻo vailaʻau masini eletise, o lea o lona faʻaoga e le mafua ai ona oso lemu i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. GI - 45. O lenei falaoa e sili ona aoga mo le ituaiga lona lua o le maʻisuka. Tolu tone o le oloa (40 kcal) e fetaui i le tasi falaoa. E selau kalama o sea falaoa e aofia ai:
  • valu karamu o le porotini
  • fa malumalu o gaʻo,
  • limasefulu lua kalama o meaʻai gaʻo.

O ituaiga o falaoa o loʻo faʻaalia i lenei lisi e mafai ona faʻaumatia e tagata e maua i le maʻisuka. E leai se mea e tatau ona e suʻeina ai falaoa e aunoa ma le suka, o le mea autu o le filifilia lea o ituaiga eseese o lenei oloa ma faʻatapulaʻa ai lona taumafa.

Tuusaunoaga

E ui i le mea moni e faapea o faufautua fautuaina e le aofia ai le falaoa paʻepaʻe mai le taumafa o le maʻisuka, i nisi tulaga, e faatagaina e fomaʻi tagata gasegase e faʻaumatia. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o oloa gaosi o loʻo i ai le meatotino o le faateleina o le eletise, lea e faʻafefe ai le mucosa gastric. O le mea lea, o la latou faʻaaogaina e le o fautuaina mo tagata ei ai faafitauli tau gastrointestinal. O nei faafitauli e aofia ai:

  • gastritis
  • gasegase gastric
  • maʻi pipisi e tupu i le duodenum.

Afai o loʻo maua e le tagata maʻi nei faʻamaʻi, e mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina lana falaoa papaʻe. Ae i ni tapulaa faʻamapulaʻa ma e tatau ona faʻamago aʻo leʻi 'ai.

O le mea lea, e ui lava o le falaoa o loʻo i ai le tele o meaʻai gaʻo, o se soifua maloloina, mauoa i vitamini ma minerale, o le malosi o le malosi o le malosi o le tino, lea e le fautuaina e vavae ese mai le taumafataga. Ae le o ituaiga uma o lenei oloa e faatagaina mo le maʻisuka.

O tagata e maua i le maʻisuka ua fautuaina e teena oloa na faia mai le falaoamata, e mafua mai i le maualuga maualuga. Ae ui i lea, e tatau i tagata faapena ona aofia ai le areto o le falaoa i a latou meaai. E i ai faʻamaʻi faapitoa e mafai ai e le fomai ona faʻatagaina le tagata maʻi e faʻaaoga le falaoa paʻepaʻe. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, o lona faʻaaogaina e tatau ona faatapulaaina.

O faʻamanuiaga poʻo faʻamaʻi o le maʻisuka

O tagata o loʻo mafatia mai le gasegase o le gaʻo gaʻo e tatau ona lafoaia uma meaʻai. O nei oloa e mafai ona 'aina pe a manaʻomia ona vave maua le mamafa. O se meaʻai maualuga-kapelu lea e mafua ai ona teuina. Faʻatele le maua o le mamafa pe afai e faʻaopoopoina le faʻaaogaina o falaoa i meaʻai e maua i le gaʻo.

O ipu falaoamata o le taumafa autu lea a le tele o tagata, e aofia ai i latou e maua i le maʻisuka. E le mafai ona taofiofia le suga ao faaauau pea ona 'ai meaai maualuga-carb. Mo le tino, o le falaoa o se punavai o le kulukose. A uma mea uma, o gaʻolaʻo o filifili ia o suka.

Afai e te taulai atu i le faʻamaufaʻailoga, o le mea e sili ona saogalemu mo le maʻisuka o le falaoa o le cereal.

O lona GI e 40. E toʻatele o loʻo taumafai e filifili le filifiliga e sili ona aoga.

O sina vaega tele o mea inu 'oloʻo aofia ai le falaoa i Iukureini. Ua saunia mai se faʻafefiloi o saito ma le falaoamata o le rai. O le GI o lenei ituaiga e 60.

Po o le a lava le ituaiga falaoa ua filifilia, pe a ma le 12 g o le suka o le suka o le a ulufale atu i le tino o le maʻisuka i fasi pepa taitasi. Ae o le mea o loʻo i totonu o meaʻai i le oloa e maualuga, o lea la e tatau ona paleni le filifiliga e lafoai atoa.

A faʻaaogaina:

  • o le mea e gaosia ai meaʻai e masani ona faʻatulaga,
  • faiga faʻasolosolo faʻasolosolo ua faʻaaogaina,
  • o le tino ua tumu i vitamini B.

O oloa o le falaoamata o se punavai sili lea o le malosi. Afai e te filifilia meaai ma le pito sili ona maualalo o le faasinomaga, ona e 'ai lea i le falaoa lanu moana. Ae o le maualuga o meaʻai o le falaoamata o le falaoa e faateleina ai lona malosi. O lenei oloa e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma aano o manufasi, aua o lenei mea e aʻafia ai le faʻaogaina o le gaioiga. Ae o vailaʻau o le pouliuli (mo se faʻataʻitaʻiga, Darnitsky) o loʻo aofia ai le tele o fiva. E fesoasoani e maualalo le cholesterol.

O ituaiga meaʻai e leai ni meaʻai e maua ai se aafiaga lelei i le setete o le gastrointestinal tract. Ae o le mau o le carbohydrate, o le aofaʻiga o XE ma le GI e le o se eseesega tele. O le mea lea, e le mafai ona taʻua le saogalemu mo tagata o loʻo taumafai e taulimaina faʻafitauli o le tino. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o mea faʻafefete, e ono faʻaitiitia ai le gaioiga o le faʻamalosi i totonu o le inumaga.

Laʻu Paʻu-Carb

I le maʻisuka, e manaʻomia e tagata gasegase ona faia se meaai. Mo le pulea o lou suka, e tatau ona faʻaititia le tele o meaʻai o lau tino i glucose. A aunoa ma le teenaina o gaʻo, o le hyperglycemia e le mafai ona faʻaumatia.

E tusa lava pe a uma ona 'ai se fasi falaoa mai le tele o fatu fatu atoa ma le paranesi, o le a faʻaosoina le faateleina o le glucose concentration. O le mea moni, mo le tino, o gaʻo o gaʻo ia o sugars. E manaʻomia le inisalini mo le faʻamalosi. I le maʻisuka, o le gaosiga o le hormone e masani ona tuai. O lenei mea e mafua ai ni meaʻai i le kulukose. O le tino o le maʻisuka e faigata ona toe totogi mo se taimi umi.

O le inisalini e faifaimalie ona gaosia ma e le lelei ona uʻuina e fuluʻi. Aʻo maualuga le maualuga o le kulūkose i le tino, o loʻo faʻaogaina ai sela o le pancreas i se faʻaleleia atili o le faʻaogaina, faʻaitiitia. I le i ai o le mamafa o le mamafa, faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini. I le taimi lava e tasi, o le pancreas e faʻaalia ai fuamone e totogi ai maualuga maualuga o kulukose.

O le aafiaga o le falaoa ma le suka masani i luga o le tino o le maʻisuka e tutusa.

Ina ia aluese mai le liʻo mataʻutia, e manaʻomia e le au gasegase ona faʻaitiitia a latou gaʻo. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le mamafa o le tino, faʻamaonia le faʻamaoniaina o fua o le suka. O aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le gasegase o le carbohydrate metabolism ua faʻaitiitia.

O iinei o le a e maua ai se filifiliga o fua o le falaoa e maualalo-carb:

Palu falaoa

I luga o fata ma oloa mo le maʻisuka e mafai ona e mauaina oloa o loʻo fesoasoani e lafoaia meaai masani. O faʻamaʻi pipisi e mafai ona aofia ai se vaega o falaoa i le taumafataga.

O loʻo faia mai i cereals ma cereals. E ala i le gaosia o araisa, buckwheat, saito, rie ma isi mea totō e faʻaaogaina. O meaʻai nei e le o le fefete e maua ai le tino ma:

  • vitamini
  • fiber
  • minerale
  • fuālaʻau fuālaʻau.

E tusa ai ma mea o le carbohydrate, o le falaoa e le ese tele mai oloa o le falaoamata masani. Pe a faʻapipiʻi le lisi, e tatau ona amanaʻia lenei mea.

E sui le falaoa

E matua faigata lava le lafoaia atoatoa o le faʻaaogaina o falaoamata. I ni faʻatapulaʻa faʻapulaʻa, e mafai ona e 'ai faʻamalosi faapitoa i le paʻu. A e faʻatau, e tatau ona e tilotilo i le mea o le carbohydrate. E ui lava o le falaoa falaoa e lemu le suka, e le tatau ona faʻaleagaina. E taua le faʻaeteete mo tagata ei ai gastroparesis: pe a ulufale le oloa i totonu o le tino, o le faagasologa o le gaogao o le manava e vave faʻaitiitia.

O loʻo maua e le maʻisuka le aia e kuka ai a latou lava falaoa nai lo le faʻatau. O lenei mea o le a faʻaititia ai le aofaʻi o gaʻo i le faʻaaogaina o suamalie. Mo sauniuniga, o maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le a manaʻomia:

  • falaoamata atoa
  • lala
  • fuālaʻau faʻamama
  • masima
  • vai
  • mea suamalie.

Ua faʻapipiʻi vaega ina ia maua ai se paluga gaosi. E tatau ona faʻamamaina, tuʻu. E naʻo le vaega maualuga e mafai ona tuʻu i totonu o se ogaumu vevela. Faʻamatalaga: falaoa o le keke o le keke. E leai se mea e tupu mai ai. E manaʻomia sina tomai e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona kuka.

Afai o loʻo i ai se masini falaoa, o mea uma e faʻaaogaina e sasaa i totonu o le pusa. Ua faʻapipiʻi le masini i se polokalama faapitoa. I faʻataʻitaʻiga masani, taofi e 3 itula le umi.

Pe a filifilia le areto e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka, e tatau ona e taulai atu ile GI, XE ma mea e aafia ile tino. E tatau ona filifili faatasi ma le o loʻo auai i le endocrinologist pe mafai ona faʻaaoga fua o le falaoamata, lea e filifili ai. O le fomaʻi, saili pe a iai ni faafitauli i le gaioiga o le gastrointestinal tract, o le a fesoasoani e fuafua. E sili atu ona lelei le taumafai e tuʻu le falaoa atoatoa. A uma mea uma, o se oloa maualuga-carbohydrate, o le faʻaaogaina lea e faʻapupulaina ai le maualuga o le suka i le toto toto.

O le a le tele o le falaoa e mafai ona 'ai e se tagata matua i le aso ma le a

Mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma i latou e mananao e aveesea le mamafa, e le o 'aiina le areto papaʻe ma isi mea uma na faia mai le falaoamata o le saito mama. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e lafoaia na oloa i le mea muamua.

O fualaau o le rice e fautuaina mo le faʻaaoga e tagata e faalagolago i le insulin, o lona tuufaatasiga atonu e aofia ai le falaoamata o le saito, ae ia gauai atu i le mea moni e faapea o le lua poʻo le vasega muamua.

O le falala falaoa ma le faʻaopoopopolalala e sili ona lauiloa i le taumafa o le maʻisuka, ma o le falaoamata atoa o le falaoa o le falaoamata e faʻaaogaina mo le taoina. Faamolemole ia maitauina oi latou oe mananao e aveesea le mamafa e le tatau ona latou aai i sea falaoa, aua o lona kalori o le 10-15% sili atu nai lo le masani ai o keke masani.

O lenei mea moni e mafai ona faʻamalamalamaina e le mea moni e faapea, o fatuga kulupu atoa e aofia ai le tele o filo o meaʻai, ae i le taimi lava e tasi e puipuia ai le maʻisuka.

O le falaoa o le falaoa o loo i ai le tele o vitamini B, latou te auai i le metabolism o tagata, ma faatagaina ai foi okeni e aafia i le hematopoiesis e aoga masani. O nisi o suʻesuʻega faasaienisi ua faʻamaonia o meaʻai uma o loʻo i ai le suka e lelei ma lelei mo tagata.

E le gata i lea, oi latou e faʻaaogaina ia ituaiga o oloa latou te fai mai o se lagona o le atoatoa e umi atu.

Maua se afifi o fua o le maʻisuka mo le FREE

E pei o faʻamaʻi uma, o le maʻisuka o loʻo i ai le tele o togafitiga faʻasolosolo o le a fesoasoani i le faʻavaeina o le paleni masani i totonu o le tino ma aumai ai le kulūkose i totonu o le faasologa.

E pei ona e iloa, o le tele o vailaau faʻale-aganuʻu ua faia, muamua lava, mai le mea na maua e le tina i lona lava atunuʻu. O le mea moni, o mea autu o nei fua o le a avea ma afu ma laau.

Ina ia faʻaitiitia le toto suka, e mafai ona e faʻaaoga le fua, lea e aofia ai na o le faisua laʻau ma vai inu. Ina ia sauniuni, sasaa le 6-10 fasi leafla faisua i le vai inu (tasi ma le afa ipu). Faʻamauina mo se aso. Inu 50 kalama ao le i taumafa. O le vasega o le faʻatagaina mai le 15 i le 21 aso.

O Linden o le a mafai foi ona tuʻuina atu faʻamalologa talafeagai. Ina ia faia lenei mea, ave le 2 sipuni tele o fugalaau ma faatumu i ni ipu tioata se lua. A maeʻa le afa ma le afa, ona mafai lea e le susu ona inu e pei o le lauti.

O se togafitiga ma laulaau lanu moana e mafai ona tuʻuina faʻatasi ma vailaʻau.

Faʻataga 1 "Rye falefale"

Ina ia saunia lenei ituaiga falaoa, o oloa nei e manaʻomia:

  • 250 grams o falaoamata o saito
  • 650 kalama o falaoamata rye
  • sugar granulated i le aofaiga o le 1 sipuni,
  • laulau masima i le aofaiga o le 1.5 teaspoons,
  • lefe o le ava i se aofaiga e 40 kalama,
  • vai mafanafana (pei o susu susu) 1/2 lita,
  • moa fualaʻau i se aofaiga o le 1 sipuni.

E le gata i lea, o siama e tuʻuina i se nofoaga mafanafana ina ia toe faʻafefeteina le falaoa ma mulimuli ane tuʻuina i totonu o ogaumu mo le taoina. A maeʻa le 15 minute o le kuka, ona tatau ai lea ona faʻamalulu i le vai ma toe tuʻu i le ogaumu.

Vaitaimi o le taimi e kuka ai le 40 i le 90 minute.

Filifiliga 2 "Buckwheat ma Wheat"

O lenei fuataga o loʻo mafaufau i le filifiliga o le sauniuni o lenei oloa i se masini falaoa.

O le tuufaatasiga o mea e aofia ai:

  • falaoamata buckwheat e tusa ma le 100 kalama,
  • lefiriti gaʻo e leai ni gaʻo ma se voluma e 100 milliliters,
  • paluga o le saito o le saito e tusa ma le 450 kalama,
  • vai mafanafana ma se voluma e 300 mililita,
  • lefete fefete 2 teaseti,
  • fualaau faisua poo olive olive 2 sipuni tele,
  • suka e suia ai le 1 sipuni,
  • laulau mama 1.5 teasisi.

O le faagasologa o sauniuniga o le paluga ma le auala e tao ai le tutusa e tutusa ma le auala muamua.

Po o le a lava le filifiliga o falaoa mo se tagata maʻi i le maʻisuka, e masani lava ona tatau ona manatua se tulafono se tasi - o le maualuga pito maualuga lenei mo le tino.

O le fua mo le faia o falaoa lanu meamata i totonu o se masini falaoa poʻo se umu e faigofie. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le falaoamata ma le le lelei o le falaoamata, vai ma masima. Nai lo le suka, fructose. O le fefete ua na o le matutu.

Afai e kuka i totonu o se falaoa falaoa, e tatau lava ona e moe ile oloa uma ma filifili le tulaga manaomia ("falaoa masani"). A maeʻa le taimi atofaina, e mafai ona aveese le meaʻai ma 'ai.

O le tekonolosi o le kuka i totonu o le ogaumu e ese si ese. Ina ia faia lenei mea, o meaʻai e fefiloi eseese, ona maeʻa ai lea o le paluga o loʻo tuʻuina i totonu o se mea faʻafefeteina ma le suauu manogi ma tuʻu i totonu o le umu e faʻamamafa i le 200 ° C.

I se faaopoopoga, ia faia le falaoa e sili ona suamalie, ia ave i fafo pe a uma ona saunia, sina susu i luga o le oloa ma tuu i le ogaumu mo le isi 5 minute. Manaia mai lenei mea o le a faaleleia.

Ae le o taimi uma i faleoloa o lau 'aʻai e mafai ona e mauaina se ituaiga mea e aoga mo le maʻisuka. I ia tulaga, e mafai ona e taoina falaoa oe lava. O le fua mo le kuka e faigofie tele, ae e tatau ona i ai sau oe lava masini falaoa.

O le mauaina o meaai faapitoa o le maʻisuka o nisi taimi e faigata. O le a le mea e fai i lenei mataupu? E faapefea ona suia le falaoa? I le isi itu, e mafai ona e faʻaaoga falaoa faʻafefeteina poʻo keke.

E le gata i lea, o masini faʻaonapo nei e faʻatagaina oe e tao falaoa i le fale. O fuamasi e faigofie tele ma e le manaʻomia se poto faapitoa poʻo tekinolosi, ae faʻatasi ai ma la latou fesoasoani e mafai ona e kukaina se mea lelei, fou, ma le sili ona taua, i le taimi e tatau ai.

Pe a taoina falaoa i le fale, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona tausisia lelei le fua fautuaina. Ole suia o le fuainumera o mea e fai i luga pe lalo e mafai ona taitai atu ai i le faateleina o le faasinomaga o le glycemic ma le oso i le glucose.

Toa fua falaoa

  • 125 g falaoamata saito, oati ma le falaoa falaoa,
  • 185-190 ml o vai
  • 3 tbsp. l malt e fefete.
  • mafai ona faaopoopo le 1 tsp. fennel, caraway poʻo coriander.

  1. Faʻatasia mea uma mago i totonu o le ipu e tasi. Faʻafefiloi le vai ma le kulimi vavae ese.
  2. I totonu o se paʻu e faia i le falaoamata, fai sina faʻavaivai laitiiti ma sasaa vai i totonu. Faʻafefiloi lelei ma kuliaʻi le paluga.
  3. Lubricate le ipu tunu ma le pata poʻo le suāuu suauu. Faatumu le fagu ½ ma tuu le paluga i se nofoaga mafanafana e faalatalata atu i ai. O le a manaʻomia le 10-12 itula, o lea e lelei ai le saunia o le lotoa i le afiafi, ma i le taeao e tao falaoa.
  4. Aumai ma faʻamaʻaina falaoa, tuu i totonu o le ogaumu, faʻasaʻo i le 200 ° C. Pipi mo le afa itula, ona faʻaitiitia lea o le vevela i le 180 ° C ma taofi le areto i totonu o le kapoti mo le isi 30 minute. Aua le tatalaina le umu i le faagasologa. I le faaiuga, siaki le sauniuni ma se tootoo: afai a uma ona tipi le falaoa e tumau pea ona mama - ua saunia le falaoa, e mafai ona e mauaina.

Meaʻai falaoa falaoa

O lenei fesuiaiga e fetaui ma tagata e umia se falaoa falaoa. Ina ia saunia le falaoa o le maʻisuka, ia tuu mea nei i totonu o le pesini o le masini: falaoamata o le wholemeal, rye bran, masima, fructose, leveti mago, ma vai. Liliu le faiga masani o le tunu. I totonu o le itula, o le meaai maloloina ma le soifua maloloina o le a saunia.

Faʻagasolo le falaoa e taofi le kuka

Ina ia saunia le falaoa o le sana, saunia mea nei:

  • 850 g o falaoamata o saito i le vasega lona lua,
  • 500 ml o vai mafanafana
  • 40 ml o le suauu manogi,
  • 30 g meli vai, 15 g lefimi malogo,
  • nisi suka ma le 10 g masima.
  1. I totonu o se ipu loloto, faʻafefiloi ai suka, masima, falaoamata ma le fefete. Faaopopo le suauu ma le vai i mea mamago, tapena le paluga lelei seia oo ina taofi le pipii i ipu ma lima. Lubricate le ipu multicolo ma le pata (kulimi po o le fualaau faisua) ma tuu le paluga i totonu.
  2. Liliu le masini "Telepovar" mo le 1 itula (ma le vevela o le 40 ° C). A maeʻa lenei taimi, filifili le galuega "Bake" ma tuʻu le falaoa mo le isi 1.5 itula. Ona fuli lea ma alu e tao mo le isi 30-45 minute. Aveese le falaoa ua maeʻa mai le ipu ma malulu.

E fautuaina mo tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka ia aofia ai le falaoa i le taumafataga, ae filifili na o ni mea aoga ma mataʻituina tulaga faʻatulagaina o taumafa fautuaina.

O le fua o le falaoa e fa

  • Rye falaoamata - 3 ipu
  • Wheat - 1 ipu
  • Yever - 40 g
  • Sugar - 1 tsp.
  • Salt - 0.5 tsp.
  • Suamalie (faamamaina) vai - 0.5 lita
  • Laʻau uliuli - 2 tsp.
  • Sogi suauʻu (olive mafai) - 1 tbsp. l

Sift eseese sisi ma falaoamata o saito. Faʻafefiloi le afa o le falaoamata o le falaoamata ma le suka, tuu le malologa mo le aganuu amata, lea ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Faafefiloi malasses, fefete ma faaopoopo vai mafanafana (tioata le atoatoa).
  2. Faaopopo le falaoa o le saito.
  3. Toe totoa lelei ma tuu i se nofoaga mafanafana e tulaʻi ai.
  4. Faaopopo le masima i le falaoa paʻepaʻe ma le falaoamata kulimi, sasaa i totonu o le vai o loʻo totoe, faʻafefiloi, sasaa i totonu o le suauʻu ma faʻafefiloi.
  5. Seti ina ia fetaui mo le tusa ma le 2 itula (faʻalagolago i le vevela o potu ma le fefete).
  6. A maeʻa le paluga, tuʻu i luga o le laulau, faʻafefete lelei ma tuu i totonu o se fasi mea faʻafefeteina i le falaoamata.
  7. Tuu le isi itula, luga o le paluga e te manaʻomia e ufiufi ai se solo.
  8. Lave le ogaumu i le vevela i le 200 tikeri. Faʻamau se suʻega i totonu. Pipi mo le 30-40 minute.
  9. A uma le tao, fafasi sina falaoa i luga, taofi mo le isi 5-10 minute i se ogaumu ua uma ona momotu. Aveese, malu sinamu (seia maeʻa), tipi.

E mafai ona saunia le falaoa o le suka i le tutoatasi, faʻaaogaina se masini falaoa poʻo se ogaumu masani.

Matou te ofoina atu na o nisi o fualaau mo meaʻai gaosi susu:

  • Pulu-pulu 125 g o le sisi siʻi ma le 0% gaʻo ma le vavae, toso i se pesini, faʻaopoopo 4 tbsp. ola oat ma 2 tbsp saito, 2 fuamoa, 1 tsp taofi paʻu. Faʻafefiloi lelei mea uma ma tuʻu i totonu o se pepa. Taimi o le kuka - 25 minute i le ogaumu,
  • oat. E itiiti sina vevela 300ml o susu susu, faaopoopo le 100 g o le oatmeal, 1 fuamoa, 2 tbsp. olive suauu. Vaʻaia, sift and mix 350 g o le falaoamata lona lua ma le 50 g o falaoamata rye, pe a uma ona matou faʻafefiloi mea uma i le paluga ma sasaa i totonu o se ipu tunu. I le suega, ia e faʻalolotoina lou tamatamai lima ma sasaa 1 tsp. fuālaʻau faʻamama. Pipi i le polokalame autu mo le 3.5 itula.

E mafai foi ona e maua isi fualaau mo oloa gaosi susu i le Initaneti.

O oloa gaosi oloa e mafai ona taoina i totonu o ogaumu ia latou lava. I lenei tulaga, o le kuka e sili atu ona maloloina ma lelei, e pei ona saunia e aunoa ma le suka. Faʻasalalau fale falaoa fale e faigofie lava ona faigofie. O le falala kulimi ma le falala falala ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le 1 e fautuaina ina ia kuka muamua. O mea autu i meaʻai falaoa e fai i le fale o:

  • falaoa suamalie (e mafai ona suitulaga le buckwheat), a itiiti o le saito,
  • fuālaʻau faʻamama
  • fuafasi po o se mea manogi,
  • vai mafanafana
  • fuālaʻau manogi
  • kefir
  • lala

I le leai o se ogaumu, e kuka le falaoa i se kuka taofi pe i se masini falaoa. O le paluga falaoa ua saunia i se auala paluga, ma ua uma ona sasaaina i luga ma gaosia seia taofi. Afai e manaʻomia, i meaʻai falaoa ua faia i le fale, e mafai ona faaopoopo fatu, nati, ma fatulala. E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi, e mafai ona kuka le falaoa o le sana po o meaʻai i pusi e le kukaina ma fua.

Mai le laʻititi, o tamaiti i lo matou atunuu ua aʻoaʻoina e fiafia i falaoa ma faʻaaloalo i ai. O le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka e popole i meaʻai.

O le fesili pe o le maʻisuka ma le falaoa e fetaui lelei o se tasi o muamua mo i latou o loʻo maua i lenei mea. O maʻisuka uma e tatau ona iloa o le falaoa mo le maʻisuka e mafai ona 'aina, ae i ni mea talafeagai.

Faʻaaloalo i le taumafataga, tiute ma le malamalama i le ituaiga o falaoa e 'ai ma le maʻisuka o le a fesoasoani i le taitaia o se olaga atoa.

Soifuaga

O maʻi suka e tatau ona mataituina lelei a latou meaʻai. Soo se faapalepale e mafai ona matua faaleagaina le tulaga o le maʻi. 4 tulafono autu e tatau ona matua usitai i ai o le a fesoasoani e aloese mai faʻafitauli o le soifua maloloina:

  1. Le meaai saʻo.
  2. Filemu o le mafaufau.
  3. Gaioiga faaletino e aunoa ma le soona galue.
  4. Pulea faʻamaʻi faʻamaʻi.

O faʻafitauli faʻapitoa o le faʻamaʻi, faatasi ai ma le teena o le taumafataga

O tagata gasegase i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi masani atonu e lamatia pe afai latou te teenaina se meaai faatonuina pe afai foi e faʻaseseina ma faia.

Faatasi ai ma faafitauli sili ona lamatia mo le maʻisuka e aofia ai le vaega e taua o se tino gasegase, lea e oo ai ina faigata tele i le tagata maʻi ona laveai. I totonu o le vaega tele, o le tino atoa e masani lava ona pagatia, o lona uiga o le faiga e le mafai ona vaʻai.

O se tasi o nei taunuuga mataga o se tulaga e taua o le ketoacidosis. I le faagasologa o lona faʻaali mai, o le tagata maʻi e mafai ona lagona le le fiafia. O lenei tulaga e masani lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O lenei tulaga e mafai ona muamua i luma o le gasegase, le paleni o meaai poo le taotoga.

O faʻamanuiaga ma faʻafefe o falaoa mo le maʻisuka

I le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga, o le taoina e afaina ai le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma le faʻaaoga soo o le falaoa paʻepaʻe, e mafai ona atiaʻe ai le dysbiosis ma le flatulence.

E le gata i lea, o le maualuga o le kalori ituaiga o le tao, e faʻamalosia ai le maua o le mamafa o le mamafa. O falaoa lanu uliuli e faateleina ai le malosi o le manava ma mafua ai le fatu.

E le fautuaina le kuka i le bakina mo tagata mamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract. E mafai e le fomaʻi saʻo ona taʻuina le ituaiga saʻo o le kuka lea e faatagaina mo tagata maʻi suka.

Faʻailoga o Meaʻai

O mea taumafa taumafa o se taimi taua ma taua i le olaga o soo se tagata. I tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le taua o meaʻai e tatau ona i ai ile lua nofoaga pe a uma fualaau.

O meaai uma a le tagata maʻi e tatau ona pulea uma e le fomaʻi. E faʻatatau i faʻamaumauga taʻitasi, e fautuaina foʻi e le fomaʻi le tagata maʻi e uiga i taumafa atoa i le taimi atoa o le maʻi.

O meaai masani uma o le tagata maʻi e tatau ona faatumuina i gaʻo ma gaʻo-e aofia ai mea taumafa i le tele e mafai ai - o se tasi o tulafono masani ma le tasi tulafono mo tagata uma e maua ile maʻisuka.

E ui i lea, e tatau i tagata gasegase ona manatua se tasi o tulafono taua - o le faʻaaogaina o "moli eletise" mai a latou meaʻai. "Malamalama o meaola gaʻo" o lona uiga o meaʻai uma e maua ai le maualuga o le suka. O nei mea e aofia ai: keke, falala, meaʻai uma, fua suamalie (faʻi, vine), mea suamalie uma ma suamalie, siamu, jam, jam, sukalati, pata, falaoa paʻepaʻe.

E le gata i lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona malamalama o le taumafaina o meaai e tatau ona matua faatapulaa ma vaevaeina i ni vaega laiti. O lea tulafono o le a mafai ai e oe ona fetuunai le paleni i le tino, e aunoa ma le faia o ni faafitauli i le oso i le maualuga o le suka.

O le mataupu faavae atoa o le taumafa mo le maʻisuka ua mamanuina e toe faʻafoʻi uma ai metabolic processes i le tino. E le gata i lea, e manaʻomia e le tagata gasegase ona mataʻituina mea na te 'ai, ina ia aua nei mafua ai le taʻe i le kulukose i totonu o le toto.

Mo maʻi uma, e fautuaina foi le faitauina o calorie e 'ai. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona pulea uma taumafa.

O nei oloa e mafai ona:

  • faʻatau mai faʻatau,
  • faia i le fale.

Afai tatou te talanoa e uiga i faleoloa eseese, e tatau ona e faaeteete i ituaiga eseese i lalo o le igoa "Diabetic", aua e le masani ona iloa e gaosi oloa le mea tonu e tatau ona aofia ai i le fua mo na ituaiga falaoa.

I le fale, e mafai ona e taoina le falaoa o le gye i se falaoa falaoa, ogaumu ma e oʻo lava i se fai kuka taofi.

I nisi tulaga, e mafai e fomaʻi ona tuʻuina oe e te 'ai i falaoa lanu meamata - ae e le o lona uiga e mafai ona e' aina e pei ona e manaʻo ai. O lea ituaiga oloa e faatagaina i ni vaega laiti ma na oi latou e mafatia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract:

  • gastritis
  • manava o le manava
  • ulutala duodenal.

O le mafuaʻaga mo sea malologa o le taumafa - o le keke o le rye e faʻapupulaina ai le eletise ma faʻaosooso ai le faʻafefe o le mucosa gastric. Ae i ia tulaga, o le falaoa paʻepaʻe e sili atu ona mamago i totonu o le ogaumu, talu ai o mea fou paluga "amata" le faʻavaveina o le faʻagasologa i le tino.

O le a se metotia e mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina lelei le fuaina o le saogalemu o le oloa i la latou lisi, ma le lelei o mea taumafa, ma mafaufau i le ituaiga o maʻisuka, mea o le kalori ma mea inu gaʻo?

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli.I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences na faamanuiaina

Falaoa Brown

O le areto a Brown e tunu mai le falaoa atoa. E faigata tele i le paʻi, ei ai se paʻu enaena uliuli, ma o le tofo o loʻo maua mai ni faʻamatalaga mataga. E leai ni gaʻo, o loʻo aofia ai le tele o le mea e taliaina. O le faʻaaogaina o le oloa o le a le mafua ai se tupu malosi ma malosi i le kulukose. O le falaoa Brown e faʻailogaina i tagata ei ai le maʻi o le peptic poʻo le maualuga maualuga o le manava, gastritis.

Manatua le falaoa

O le falaoa o le falaoa o loʻo i ai le tele o le fiber, lea e faʻaleleia le motumotu o le intestinal ma fesoasoani e aveese le cholesterol leaga. E i ai se aafiaga lelei i le manuia o le maʻisuka. Ma le isi, o le oloa e aofia ai minerale aoga: seleni, niacin, siama, uʻamea, lipine acid ma riboflavine. Endocrinologists ma nutritionists fautuaina e aofia ai le falaoa o le gyema i meaai i aso taitasi, ma matauina le faatagaina o le masani. I le tasi taumafataga, e mafai ona 'ai e tusa ma le 60 g o le oloa.

Paʻu falaoa

E faia mai le falaoa falaoa ma le fatu atoa o le rai. E i ai foi le maualuga o mea o laau toto, mineral aoga ma amino acids. E mafai ona faʻafefeteina falaoa i le maʻisuka.

Filifiliga ma tulafono faʻaaoga

O le filifiliga o meaʻai falaoa e tatau ona aʻafia ma le faʻaeteete tele. E pei ona faaalia i le faatinoga, o le faaupuga "maʻi suka" e le fetaui i taimi uma ma le moni, ma o le tuufaatasiga e ono afaina ai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E mafua mai i le mea moni e faapea, i totonu o meaʻai i le tele o tulaga, latou te faʻaogaina le falaoamata o le falaoamata ona o le maualalo o le faʻalauiloaina o le tino.

A filifilia se oloa, suʻesuʻe ma le totoa le igoa i le tuufaatasiga, mafaufau i mea e aofia ai ma kalori o le 100 g o le oloa. Mo le faigofie o le faʻatusatusaga, o se vaega faapitoa e faʻaofiina - o le falaoa (XE), lea e avea o se fuataga o le faʻatusatusaina o gaʻo. O le mea lea, 1 XE = 15 g o le gaʻo = 2 inisalini iunite. O le aofaʻiga o aso taʻitasi mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e 18-25 XE. O le talo fautuaina o le falaoa e 325 g i le aso, vaevaeina i ni inumaga se tolu.

Pe a filifilia se oloa ma fuafua le masani, o le a fesoasoani le endocrinologist. O le fomaʻi o le a faia se lisi faʻatau ma le faaopoopoina o falaoa, lea o le a le mafua ai ona oso i le glucose ma o le a le sili atu ona lelei le soifua manuia.

O nisi taimi o le mauaina o se meaʻai faapitoa a le maʻisuka e le faigofie. O le a le mea e fai i lenei mataupu? I le isi itu, e mafai ona e faʻaaoga falaoa faʻafefeteina poʻo keke. E le gata i lea, o se falaoa falaoa ma le umu e mafai ona e tunu falaoa i le fale. O fuamasi e faigofie tele ma e le manaʻomia se poto faapitoa poʻo tekinolosi, ae faʻatasi ai ma la latou fesoasoani e mafai ona e kukaina se mea lelei, fou, ma le sili ona taua, i le taimi e tatau ai.

Pe a taoina falaoa i le fale, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona tausisia lelei le fua fautuaina. Ole suia o le fuainumera o mea e fai i luga pe lalo e mafai ona taitai atu ai i le faateleina o le faasinomaga o le glycemic ma le oso i le glucose.

O mataupu autu o meaai

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka o ē na faia ma le iloa poʻo le le iloa foi se meaʻai i luma ole suʻesuʻega, ona o le tele o meaʻai i le taumafataga, ua leiloloa lagona o siama i le inisalini. Ona o lenei mea, o le kulukose i totonu o le toto e tupu ma tumau i le maualuga. O le uiga o mea taumafa mo le maʻisuka o le toe foi atu lea i siama na leiloloa le inisalini, o lona uiga. gafatia e faʻafefe ai le suka.

  • Faatapulaa le aofaʻi o le kalori ao tumau lona taua mo le tino.
  • Ole malosi ole taumafa e tatau ona tutusa ma le malosi ole taumafa.
  • Fafaga i le taimi tutusa. O lenei mea e saofaga i le sologa lelei o le gaioiga o le faʻaogaina o meaʻai ma le masani masani o faiga faʻavaomalo.
  • Faʻatagaina 5-6 taumafa i le aso, faatasi ai ma meaai mama - o lenei mea e faapitoa lava mo tagata e faʻalagolago i le insulin.
  • O le mea lava e tasi (pe tusa ma le taumafa) i taumafa faʻatau meaai. O le tele o carbohydrate e tatau ona iai i le afa muamua o le aso.
  • Faʻaaoga lautele o le faʻatagaina o aseta o oloa i ipu, e aunoa ma le taulai i mea patino.
  • Faʻaopopoina o fualaau aina fou, fiber-tamaoaiga mai le lisi o mea faʻatagaina i ipu taʻitasi e foafoa ai saturation ma faʻaitiitia le fua o le faʻafefe o suga faigofie.
  • Suʻeina o suka i masini suamalie faatagaina ma saogalemu i fuainumera masani.
  • Fautuaga mo meaʻai e aofia ai gaʻo fualaʻau (yogurt, nati), talu mai le malepelepe o gaʻo faʻagesegese le faʻaitiitia o le suka.
  • Taumafa na o le sipeti i taimi o taumafataga autu, ae le o taimi o taumafataga, a leai o le ai ai se oso malosi i le kulukose toto.
  • Faatapulaʻa faʻatapulaʻaina seia oʻo i le atoaga o le faʻaaogaina o mea inu gaʻo.
  • Faʻatapulaʻa faʻamalosi gaʻo.
  • Faatapulaaina le tele o gaʻo manu i le taumafataga.
  • Faʻaaogaina poʻo le faʻaitiitia o le masima.
  • Faʻasalaga faʻafefe, ioe. afaina fualaau.
  • Seʻi vagana ai le 'ai vave pe'ā uma le faʻamalositino poʻo taʻaloga.
  • Faʻaaogaina poʻo le faʻasaina malosi o le ava (e oʻo atu i le 1 e galue i le taimi o le aso). Aua le inu i se manava leai.
  • Faaaogaina o kuka meaai.
  • O le aofaiga atoa o le suavai saoloto i aso uma e 1.5 lita.

O nisi o vaega o le taumafa lelei o le maʻisuka

  • E le tatau ona e tuulafoaia le taeao.
  • E le mafai ona e matelaina ma fai ni malologa umi i meaʻai.
  • Le taumafataga mulimuli i le sili atu nai lo le 2 itula ao le i momoe.
  • E le tatau ona vevela vevela ma malulu tele.
  • I le taimi o le taumafataga, o fualaau faisua e muamua ona 'aina, ona avea lea o se mea e maua ai le protein (aano o manu, kusi cheese).
  • Afai ei ai le tele o meaʻai i totonu o se taumafataga, e tatau ona i ai le polotini poʻo gaʻo saʻo e faʻaitiitia ai le saoasaoa o le faʻapalaina o le mea muamua.
  • E fautuaina le inuina o vai faʻatagaina poʻo le vai aʻo leʻi 'ai, ma aua le inu meaʻai.
  • Pe a saunia ni tipi, e le faʻaaoga se falaoa, ae e mafai ona e faʻaopopo le oatmeal ma fualaau faisua.
  • E le mafai ona e faʻatupulaia le GI o oloa, faaopoopo i ai le fuluina, faaopoopo le falaoamata, fafaga i falaoa ma palu, tofo i le suauu ma e oo lava i le kuka (beets, pumpkins).
  • I le le lelei o le faapalepale o fualaau faisua, latou te faia ni falaoa mai ia i latou, o meaʻai ma meaʻai.
  • Taumafa lemu ma i ni vaega laiti, faʻatau ma le faaeteete meaai.
  • Taofi le 'ai e tatau ona 80% faʻatoʻa (e tusa ai ma lagona patino).

O le a le glycemic index (GI) ma pe aisea e manaomia ai le maʻisuka?

O se faailoga lea o le gafatia o oloa pe a uma ona ulu atu i le tino e mafua ai le faateleina o le toto suka. O le GI e matua taua i le ogaoga o le maʻisuka e aʻafia ai le maʻisuka.

O oloa taʻitasi e iai lana lava GI. O le mea lea, o le maualuga atu, o le saoasaoa o le faasili o le suka o le toto e tulai mai pe a uma ona faaaoga ma vice versa.

O le GI GI e tufatufaina uma oloa maualuluga (sili atu ma le 70 iunite), medium (41-70) ma le maualalo GI (e oo i le 40). O laulau e faʻaaogaina ai oloa i totonu o nei vaega poʻo laina eletise i luga o le laina mo le fuafuaina o le GI e mafai ona maua i luga o faʻailoga autu ma faʻaaogaina i le olaga i aso faisoo.

O meaʻai uma e maua ai le GI maualuga e le aofia ai i le taumafataga ma se mea e le masani ai na o mea e aoga i le tino o le tagata ma le maʻisuka (meli). I lenei tulaga, o le aofaʻiga o le GI o le taumafataga e faʻaititia ona o le tapulaʻa o isi oloa gaʻo.

O le masani masani e tatau ona aofia ai meaai ma maualalo (tele) ma laʻititi (laʻititi maualalo) GI.

O le a le XE ma pe faapefea ona faʻatatauina?

XE poʻo le falaoa Unit o se isi fuataga mo le faʻatulagaina o gaʻo. O le igoa e sau mai se fasi falaoa "piliki," lea e maua mai i luga o se fasi falaoa i se fasi falaoa, ona sosoo ai lea ma le afa: o se fasi pepa 25-kalama e aofia ai le 1 XE.

O le tele o meaai e aofia ai gaʻo meaʻai, aʻo latou eseese uma lava i le tuufaatasiga, meatotino ma kalori. O le mafuaaga lena e faigata ai ona fuafua le aofaiga o aso masani o le taumafaina o mea taumafa, lea e taua mo tagata e faalagolago i le insulin-o le aofai o meaʻai gaʻo e tatau ona fetaui ma le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina.

O lenei faiga faʻavae e faavaomalo ma mafai ai ona e filifilia le fuainumera o le insulin. XE e faʻatagaina oe e fuafua le vaega o le carbohydrate e aunoa ma le mamafa, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani o se foliga ma voluma masani e faigofie mo le iloa (fasi pepa, fasi pepa, tioata, sipuni, ma isi). I le fuafuaina pe fia le XE o le a 'aina i le fuasese tasi ma le fuaina o le suka toto, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona togafitia le maʻisuka e mafai ona faʻamalosi se tui talafeagai ole inisalini ma se gaioiga puupuu ae leʻi' ai.

  • 1 XE e aofia ai le 15 kalama o meaʻai gaʻo,
  • I le maeʻa ai o le 1 XE, o le toto maualuga o le suka e faateleina i le 2.8 mmol / l,
  • e faʻafefe 1 XE manaʻomia 2 iunite. inisalini
  • alauni i aso taitasi: 18-25 XE, faatasi ai ma le tufatufa o 'aiga e 6 (faʻafefete i le 1-2 XE, meaai autu ile 3-5 XE),
  • 1 XE o le: 25 gr. falaoa paʻepaʻe, 30 gr. falaoa lanu enaena, afa afa o oatmeal po o buckwheat, 1 apu tele, 2 pcs. pulu, ma isi.

Faʻatagaina ma Faʻatau Meaʻai Meaʻai

Aʻo taumafa ma le maʻisuka-o meaʻai faʻatagaina o se kulupu e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le faʻasaina.

Low GI:Fua Faatatau GI:
  • garlic, aniani,
  • Tomato
  • letusisi laulaʻau
  • aniani lanu meamata, tao,
  • broccoli
  • Fugalaau o Brussels, kalapulaʻau, kapisi paepae,
  • lanu meamata
  • zucchini
  • kukama
  • asparagus
  • lanumeamata lanumeamata
  • launiu mata
  • fualaau suamalie
  • musika
  • eggplant
  • fulino
  • alalaisa
  • fagu paʻu
  • fructose
  • mūmū matutu,
  • Fuga o le apricot
  • 'ie soya,
  • uliuli 70% sukalati,
  • vine
  • paʻu
  • penina penina
  • lanu samasama vavae,
  • siaki
  • lentils
  • soya susu
  • apu
  • peaches
  • uliuli pi
  • berry marmalade (sugar free),
  • berry jam (sugar free),
  • susu 2%
  • susu atoa
  • strawberries
  • faga mata
  • falala suamalie,
  • sukalati suka
  • mago apricots
  • sukatiti mata
  • nonoa fua o yogurt,
  • mūmū mūmū matutu
  • mati
  • Oranges
  • iʻa
  • pi pi
  • apu o le apu masani,
  • moli faalenatura fou,
  • falaoamata sana (mamalyga),
  • popo lanumeamata fou,
  • vine.
  • paʻu tao,
  • lanu lanu
  • pusi tila,
  • lentils
  • fala fala
  • suamalie faalenatura,
  • Lactose
  • falaoa aina
  • vine suamalie masani,
  • fualaau suamalie masani
  • groats bulgur,
  • oatmeal
  • falaoa buckwheat, keke pani,
  • pasta spaghetti
  • sisi cheeseellini,
  • lanu enaena
  • falaoa tao
  • Kiwi
  • lala
  • suamalie suamalie,
  • kuki oatmeal
  • fualaau suamalie
  • mango
  • papaya
  • suamalie suamalie
O oloa e iai le laina ole laina GI - e tatau ona matua faatapulaa, ma i le maʻisuka malosi, e tatau ona le aofia ai mea nei:
  • suamalie suamalie ua kuka,
  • paʻu paʻepaʻe ma ipu mai ai,
  • hamburger buns,
  • keke
  • beets
  • pulu uliuli ma ipu mai ai,
  • vine
  • pasta
  • kuki kiliki
  • falaoa uliuli
  • moli moli
  • fualaau faisua
  • semolina
  • e suamalie le meloni
  • kati pateta,
  • faʻi
  • oatmeal, oat granola,
  • pineapple, -
  • falaoamata saito
  • fualaau aina suamalie
  • fulipipi
  • susu sukalati
  • faʻaupuga
  • sulu uamea ma salu,
  • suka
  • sukalati,
  • sugar marmalade,
  • suka
  • sana sana
  • mea suamalie suamalie.

Mea faasaina

O le suka ua faʻamamaina e faasino tonu lava i oloa e maua ai le GI, ae faʻatasi ai ma se tau laina laina. O lona uiga e mafai ona faʻaaogaina, ae o le masini o le suka e vave tupu, o lona uiga o le toto toto e vave ona tupu. O le mea lea, e lelei, e tatau ona faatapulaaina pe leai foi.

Meaʻai maualuga GI (Faasaina)Isi oloa faʻasaina:
  • falaoamata saito
  • fomaʻi, croutons,
  • paʻu
  • sima
  • uʻu tao tao
  • fusi falai
  • fagu
  • granola ma ni fatu ma vine,
  • pipi
  • Pāti kosi
  • pateta pateta
  • meaai pi
  • pateta
  • falaoa paʻepaʻe, falaoa faila,
  • popukoni sana
  • kāloti i ipu,
  • fuga saito
  • vave laisi araisa,
  • halva
  • apricoti kuka,
  • faʻi
  • rice groats
  • parsnip ma oloa mai ai,
  • feololo,
  • soʻo se falaoa falaoamata paʻepaʻe,
  • falaoamata sana ma ipu mai ia mea,
  • pateta falaoamata
  • sweets, keke, pusa,
  • susu susu
  • suamalie suamalie, pata,
  • siamu i le suka
  • sana, maple, suauu saito,
  • pia, uaina, pia pia,
  • kvass.
  • faʻatasi ai ma gaʻo e leai ni hydrogenated (meaai faʻatasi ai ma le ola umi, meaai faʻafelaʻau, meaʻai vave),
  • meaʻai mūmū ma gaʻo (puaa, ponaivi, kusi, mamoe),
  • saua ma sausage,
  • iʻa ma le salima,
  • ulaula meaʻai
  • kulimi, susu yogurt,
  • sisi suamalie
  • meaola manu
  • sau sau (mayonnaises, ma isi),
  • mea manogi manogi.

Ulufale i totonu o le meaai

White riceBrown rice
Potatoes, aemaise lava i foliga o pateta masini ma fugaJasm, pateta suamalie
Pasi pasiPasi mai le falaoamata kulimi ma le faʻafefe.
Paʻu paepaePeʻaled bread
Fuga vaoParanesi
Aʻai, meaʻaiFua ma fua
Manuʻa mumuMeaʻai taumafa paʻu (lapiti, tolotolo), iʻa maualalo
Meaʻai manu, gaʻo susuVailaʻau o fualaau aina suamalie (faʻasolosolo, palasi, olive)
Laʻau aano oonaMalamalama mama i luga o le meaai lona lua o meaʻai a manu
Tisaga susuAvaka, fualaʻau maualalo maualalo
Miliki sukalatiPogisa tipi
Ice creamFualaau Faʻasusu Vaʻa (Non Fruit Ice Cream)
LaʻauNonfat susu

Laulau 9 mo le maʻisuka

O le taumafataga Numera 9, ua faapitoa ona atiae mo le maʻisuka, e masani ona faaaoga i togafitiga faafomaʻi o ia ituaiga maʻi ma e tatau ona mulimuli i le fale. Na atiina ae e le saienitisi Soviet M. Pevzner. O meaai o le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina i aso taitasi e oʻo atu i:

  • 80 gr. fualaau faisua
  • 300 gr fualaau suamalie
  • 1 ipu vai suamalie faalenatura
  • 500 ml o oloa gaosiga susu, 200 g o le sisi o lafumanu,
  • 100 gr. musika
  • 300 gr iʻa po o aano o manufasi
  • 100-200 gr. rye, saito ma se paluga o le falaoa falaoa, falaoa o le fala poo le 200 kalama o pateta, cereals (ua maeʻa),
  • 40-60 gr. gaʻo.

Mea autu:

  • Soup: kapisi soupisi, fualaau faisua, borsch, anufasi, aano o manufasi ma fualaʻau, anufe mama po o le sua o le iʻa, masusu masi ma fualaau faisua ma pata.
  • Meat, moa: vela, lapiti, tolotolo, kuka, gaosi, moa vao.
  • Iʻa: meaʻai e maualalo le gaʻo ma iʻa (pike perch, pike, cod, saffron cod) i totonu o le kuka, uʻu, uʻu, tao i totonu o lona lava suavai vine.
  • Meaʻai: vine, fualaau faisua o fuālaʻau fou, caviar o fualaau faisua, togafiti faʻasusu mai le masima, faʻasusu meaʻai ma iʻa, salati o le sami i le pata, sisi e leʻi faʻasusu.
  • Sweets: meaʻai e faia mai fua fou, vine, fualaau suamalie e aunoa ma le suka, berry mousse, marmalade ma le jam e aunoa ma le suka.
  • Mea inu: kofe, ti, vai vaivai, vai e leai ni gaʻo, fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie, suasisi rosehip (sugar free).
  • Toa ipu: polotini omeleti, fuamoa ua vevela, i ipu.

Paʻu mo le ituaiga I ma le maʻisuka ituaiga II - faʻamatalaga lautele

O falaoa e aofia ai fiber, fualaau faisua, carbohydrates, ma minerale taua (sodium, magnesium, iron, phosphorus, ma isi). E talitonu tagata 'ai mea taumafa o le falaoa o loʻo i ai uma amino acids ma isi meaʻai e manaʻomia mo se olaga atoa.

O le meaai a se tagata soifua maloloina e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma le i ai o falaoa i se tasi ituaiga po o se isi.

Ae le o falaoa uma e aoga, ae maise lava mo tagata ei ai maʻi le atoatoa. O oloa e aofia ai vailaʻau faʻamalosi vave e le fautuaina e tusa lava mo tagata soifua maloloina, ma mo le maʻisuka poʻo le mamafa tele o tagata ua faʻasaina uma meaai.

  • Paʻu paepae
  • Fafaga,
  • Paluga falaoamata o le falaoamata i luga o le vasega maualuga.

O nei oloa e mafai ona faʻatupulaʻia maualuga ai le kulūkose, e oʻo atu ai i le hyperglycemia ma faʻamaʻi e fesootaʻi ma lenei tulaga. E mafai ona faʻatagaina tagata e faʻalagolago ile insulin i le 'ai o le falaoa, lea e aofia ai le falaoamata o saito, ae naʻo le 1 pe 2 le togi.

O fea falaoa e sili ona lelei

Ae ui i lea, o tagata e iai se maʻi o le maʻisuka e tatau ona matua faʻaeteete pe a faʻatau le falaoa i lalo o le igoa "Diabetic" (poʻo se isi igoa e tutusa) i faleoloa i le faʻatau oloa faʻatau. I le tele, o le falaoa e taoina mai le falaoamata o le falaoamata, talu ai e masani ona le masani le au tekono fai meaʻai i tapulaa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Pisipisuka falaoa

Pusa faapitoa o le maʻisuka sili ona aoga ma lelei. O nei oloa, faʻaopoopoga i le aofia ai televave faʻataʻavale gaʻo, faʻafefea ai faʻafitauli faʻaogaina. O nei oloa e faʻateleina i le fiber, elemene elemene, vitamini. I le gaosia o le falaoa e le faʻaaoga ai le fefete, lea e maua ai se aoga aoga i luga o le iniseti. O le falaoa suamalie e sili ona lelei i le saito, ae e mafai ona faʻaaogaina uma mo le maʻisuka.

Black (Borodino) falaoa

Aʻo ai le falaoa lanu moana, e tatau ona taulaʻi atu le maʻisuka i le glycemic index of the product. E lelei lava, e tatau ona 51. 100 g o lenei oloa e aofia ai na o le 1 g gaʻo ma le 15 g o gaʻo, lea e aʻafia ai le tino o le maʻi. A faʻaaogaina sea falaoa, o le aofaʻi o suka i le plasma e faʻaleleia i se tikeri talafeagai, ma o le i ai o fiva o meaʻai e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol.

O nei mea uma e taua mo se tagata maʻi i le maʻisuka. Ae ui i lea, o le falaoa o le falaoa e tatau ona faʻaaogaina i nisi o aofaiga. Mo le maʻisuka, o lona masani e 325 g i le aso.

Muamua aso

BreakfastPaina omelet ma le asparagus, lauti.Faʻasalalaʻau faʻanoanoa ma le suauu manogi ma le suka sipuni. 2 taeaoSalati o le uʻamea ma le apu ma le paina.Laʻau salati fou. TaʻalogaBeetroot, falalaʻau faʻasusu i fatu rimoni.

Vailaau fualaau aina vela, aano o aano o manu ma fusi lauti. Tasi le apu.

SnackSandwich faia mai le falaoa o le falaoa ma le avoka.Kefir ua fefiloi ma vine fou. TaumafaLago ai le salmon ma le aniani lanumeamata.Laʻau fagotaina i le kuka tipolo.

Lua aso

BreakfastBuckwheat i le susu, se ipu kofe.Hercules porridge. Tea i le susu. 2 taeaoFualaau saito.Lisi kulupu ma apricots fou. TaʻalogaPelu i luga o le paluga lona lua. Fuamata o le sami.Meaʻai vevela borscht. Turkey meat goulash ma lentils. SnackTasi le mama ma se ipu malamalama o le kefir.Lisi fualaʻau fualaau. TaumafaLago fualaau faisua ma le pipi vine.Fualaau aina suamalie ua kukaina e aunoa ma le suka. Laʻau moa suamalie.

Tolu aso

BreakfastOatmeal ma le apu mama ma suamalie i le stevia, o se ipu keke e leai ni suka.Tasi falaoisi gaʻo susu i tamato. Tea 2 taeaoLaʻau fou apricot ma vine.Fualaau aina suamalie ma 2 fasi keke falaoa. TaʻalogaFualaau aina suamalie e gaosia ai veal stew.Vailaau matala suamalie suamalie ma susu. Vailaʻau vavae veal. SnackLisi kulupu ma le faʻaopoopoga o susu.Fua e kuka i le susu. TaumafaSalati o le pikiaka fou, kāloti ma pi.Kolisi faʻamalo ma pulou.

Fa aso

BreakfastBurger e faia mai le falaoa atoa o le falaoa, susu susu ma tamato.Laʻau moa suamalie. Se ipu malamalama o le susu. 2 taeaoFualaau matala suamalie ma le malie.Fualaau aina ma vine, sasaina i se masini elefesa. TaʻalogaVailaʻau o le fualaʻau ma le seleni ma lanu lanumeamata. Laʻau moa felafolafoaʻi ma le meaʻai.Vailaʻau kuka tipeti gaʻo. Barley porridge i lalo o se pulou iʻa. SnackPears ua tumu i ammonia mata.Zucchini caviar. TaumafaSalati i le pepa ma le yogurt masani.Fafagaina le susu o le susu ma le isalaʻelu ma le seleni seleni.

Lima lona lima

BreakfastSteam mamae mai pulu fou ma le kinamona ma le stevia. Kofe kofe ma soʻo falaoa.Germinated grains i le yogurt masani ma le falaoa. Teu 2 taeaoSalati ma fuamoa ua kuka ma le caviar squash masani.Berry Jelly. TaʻalogaSoup sapuni le failalaʻau ma le broccoli. Laʻau o povi ma arugula ma tamato.Palu moa ma fualaau faisua. Meatballs ma zucchini masini. SnackLafasi laititi-gaʻo falaoʻai ma le saula.Se ipu malamalama lanumeamata. Tasi le apu. TaumafaO asparagus fuʻa ma iʻa faila i le lanu meamata masani.Salati i tamato, otaota ma le siʻi kuka.

Sweeteners

O lenei fesili e tumau pea le feeseeseaʻi, talu ai e le o iai se manaʻoga ogaoga mo le maʻi suka, ma faʻaaogaina naʻo le faʻamoemoega o le faʻamalieina o mea latou te fiafia i ai ma le masani o le suamalie o ipu ma meainu. E leai se mea e faʻaaogaina ma le natura o le suka e suitulaga i le selau pasene le saogalemu o le faʻamaoniga. O le mea e manaʻomia mo i latou o le le lava lea o le tuputupu aʻe i le suka o le toto poʻo se faʻalauiloa laʻititi o le faailoilo.

I le taimi nei, ma le pulea lelei o le suka toto, 50% fructose, stevia ma le meli e mafai ona faʻaaogaina e avea ma mea suamalie.

O Stevia o se faʻaopoopoga mai laulaʻau o se laufanua faʻapitoa, stevia, sui o le suka e le o iai ni calories. O le laau o loʻo faʻapipiʻi ai glycosides suamalie, e pei o le stevioside - o se mea e maua ai laʻau ma e maua ai se tofo suamalie, 20 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani. E mafai ona faʻaopoopo i le saunia o mea taumafa pe faʻaaoga i le kuka. E talitonuina o le stevia e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le pancreas ma fesoasoani ai e atiaʻe lona lava inisalini e aunoa ma le aʻafia o le toto toto.

Na faʻamaonia aloaia e avea o se suamalie mai tagata tomai faapitoa WHO i le 2004. O le masani i aso uma e oʻo i le 2.4 mg / kg (e le silia le 1 le sipuni i le aso). Afai e faʻaaogaina le faʻaopoopoga, o aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻamaʻi aʻafia e mafai ona atiaʻe. Faʻaavanoa i le paʻu o le tino, faʻapipiʻi suavai ma sina siʻosiʻomaga.

Fructose 50%. Mo le gaosiga o le metabolism, e le manaomia le inisalini, o le mea lea, i lenei tulaga, e saogalemu. E lua taimi e itiiti ifo ai le kalori ma o le 1.5 taimi sili atu le suamalie pe a faʻatusatusa i le suka masani. E laʻititi le GI (19) ma e le mafua ai le tuputupu aʻe vave o le suka o le toto.

Taumafa o le taumafa e sili atu i le 30-40 gr. i le aso. Pe a faʻaumatia le silia ma le 50 gr. Fua o le suka i le aso e faʻaitiitia ai le lagona o le ate i le inisalini. Maua i foliga o le paʻu, papa.

Palu fafie pipi. E aofia ai le kulukose, fructose ma se vaega itiiti o le sucrose (1-6%). O le insulin e manaʻomia mo le metabolism o le sucrose, e ui i lea, o mea o loʻo i lenei suka i le meli e le taua, o lona uiga, o le mamafa i le tino e laʻititi.

Rich in vitamins and substances biologically active, na mafua ai le puipuiga. Faʻatasi ai ma nei mea uma, o se oloa gaʻo maualuga-kalori ma le GI maualuga (tusa ma le 85). Faʻatasi ma tikeri maualalo o le maʻisuka, 1-2 vaʻa o le meli faʻatasi ma lauti i le aso e talia, pe a uma le 'aiga, faʻalasolo lemu, ae le faʻaopopo i se meainu vevela.

Faʻaopoopoga e pei ole aspartame, xylitol, suclamate ma saccharin e le o fautuaina i le taimi nei e endocrinologists ona o aʻafiaga o le itu ma isi mea lamatia.

E tatau ona malamalama o le fua o le absorption o gaʻo, ma le suka i totonu o oloa e mafai ona ese mai le fua faatatau fuafuaina. O le mea lea, e taua le taofiofia o le kulukose o le toto aʻo leʻi 'ai ma le 2 itula talu ona' ai, tausia se pepa faʻamau ma maua ai oloa e mafua ai ona osooso tagata taitoatasi i le suka. Ina ia fuafuaina le GI o meaai saunia, e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa faʻapitoa, talu ai o le kuka ma le tele o mea faʻaopopo e mafai ona faʻatupulaʻia ai le maualuga muamua o le GI o mea amata.

Pulu (falaoa) falaoa

O le falaoa o le maʻisuka mo le maʻisuka ua fuafua faapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lenei oloa e aofia ai le maualalo o le gaʻo kulū ma le faateleina o le tele o le digestible protein. I lenei falaoa o loʻo i ai se seti atoatoa o amino oona talafeagai faatasi ai ma suauu minerale, tele elemene ma le tele o isi mea aoga.

Lalo o se laulau faʻatusatusa o ituaiga falaoa eseese.

Glycemic indexLe aofaiga o oloa i le 1 XEFaʻafiafiaga kalori
Paʻu paepae9520 g (1 fasi 1 cm le mafiafia)260
Falaoa Brown55-6525 g (1 cm le mafiafia)200
Borodino falaoa50-5315 g208
Paʻu falaoa45-5030 g227

Aisea e tatau ai i tagata maʻisuka ona faia taʻaloga? O le a le aoga lelei?

Suauu lelei o falaoa

I le maʻisuka ituaiga II, o le falaoa o se mea tatau.

Ae le o taimi uma i faleoloa o lau 'aʻai e mafai ona e mauaina se ituaiga mea e aoga mo le maʻisuka. I ia tulaga, e mafai ona e taoina falaoa oe lava. O le fua mo le kuka e faigofie tele, ae e tatau ona i ai sau oe lava masini falaoa.

  • Palu falaoa atoa
  • Sefe vailaʻau
  • Rye bran
  • Fructose
  • Suavai
  • Suamalie

Ma ia manatua o le meaai sili ona lelei mo le maʻisuka e sili ona talanoa ma se tausi meaʻai poʻo lau tausi soifua maloloina. O le suʻeina o oe (faʻaaogaina o mea fou ma le masani ai) e aunoa ma le maliega a se fomaʻi e le aoga.

Tuua Lau Faamatalaga