Suʻega o le diastasis: faiga o le enzyme i le urine ma le toto i tagata matutua ma tamaiti

O le tutusa o maʻi o le pancreatitis ma isi faʻamaʻi o le digestive tract e manaʻomia ai se faʻamatalaga auiliili. A aunoa ma se suʻesuʻega, e le mafai ona amata togafitiga saʻo. Mo lenei mea o loʻo i ai se seti o falemaʻi, fale suʻesuʻe, mea faigaluega.

Faatasi ai ma a latou lisi, urine e tatau ona i ai. I le suʻesuʻega o faʻamaʻi pipisi, lanu o le urine, o le aso ma le salalau o vailaau faʻasolosolo e taua tele. Le lanu o le urine, o lona faapogisaina, e mafai, e le gata i pancreatitis, ae faʻapea foʻi ma faʻamaʻi ate, mo se faʻataʻitaʻiga.

I le tuufaatasiga o vailaau, o faailoga e eseese e fuafua i vaega o le gasegase. Diastasis of urine o le masani lea i tagata matutua ma pancreatitis - o se faailoilo e taʻu lelei ai le ala o le maʻi.

Urinary tests faʻamatalaga

E tusa ai ma le faʻasolosolo, o siaki mai masani masani ua taliaina, e faʻaalia ai se togafitiga i le tino. E taua tele lenei mea mo 'enzymes digestive o le pancreas. I se tagata soifua maloloina, o le fua o le suka o le 1-3 mg i le toto. Mo le vaevaeina o se voluma, e manaʻomia le 40-60 iunite o diastase. O lona maualuga e aafia i meaai. O le mea lea, e tatau ona faia le suʻega ao lei 'ai. O le masani e eseese i le va o le 16-65 iunite / lita. E le faʻalagolago i le itupa maʻi.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le diastase e oʻo atu i le 8000 iunite / l, o maʻi faʻapitoa e tatau ona faʻamautu lelei. Afai o le tino pancreatitis, ona tupu lea o le absorption o enzymes i totonu o le toto. Afai e le o faia vave le auiliiliga o le diastase, o lona uiga, e ui lava i lona paʻu, o le a le faʻaumatia. O le tali sili ona lelei e mafai ona maua i totonu o le 48 itula o maʻi.

Ae afai e le vave taofia le vaega o le faʻavavevave, ona mafai lea ona faʻaaoga le diastase i totonu o le masina. E i ai la tatou sootaga vavalalata i le va o diastases in urine ma le toto: e faʻateleina pe faʻaititia tutusa. O togafitiga o fatugao e pa'ū ese mai lenei polokalame.

O le maualuga o le maualuga o le urine diastase e mafai ona matauina i isi maʻi, e aofia ai:

  • totoga o pateni
  • maʻitaga
  • ava malosi.

E le gata i le faateleina o le diastasis, e mafai foi ona faaitiitia. E mafai ona faʻaalia lenei mea:

  • pancreatectomy
  • cystic fibrosis,
  • maʻi o le ate.

O le mea lea, e faigata ona faʻatuina le mafuaaga o le suiga o diastase ma lona natura. Pancreatitis e mafai ona faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga e sili atu taugofie ma e le taugofie.

Faʻasaʻo le tufaina o mimi

  • aso e tatau ona e aloese mai le inu ava malosi,
  • 2 itula ao leʻi ave le urine, e le gata ina e 'ai, ae inu foi,
  • o nisi vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le lelei o le auiliiliga, e tatau ona le aofia ai.

E mafai ona e maua se faʻamaoniga mautinoa e ala i le matauina o tulafono mo le aoina o le urine:

  • sili ona taua, o le urine e tuʻuina atu i le fale suesue i se foliga mafanafana. A leai, o le a toesea le gaioiga,
  • i le taimi o le pa, o nai sekone ua misi mai le amataga o le urination seia oo i lona iuga,
  • O le pusa faataitai e tatau ona faʻamaonia.

O le suʻesuʻega faʻavae e faʻavae i luga o le faʻapalaina o meaʻai e ala i le enzyme i lalo ole suʻesuʻega. O se vaifofo o lo latou manava vevela i le 37 tikeri, faaopoopo i ai le faaopoopo o le iodine ma le toto. O le faʻafefiloi o loʻo afifiina i totonu o suʻega o suʻega o tuʻuga eseese. O le photometer mo le tumau o le lanu o iodine o loʻo faʻaalia ai le galuega a diastase. O le lanumoana lanumoana o le paluga e faʻaalia ai le leai o se mea e fai ai le enzyme.

O le faailo o loʻo faʻamatalaina uiga ese. I totonu ole potu suʻesuʻega eseese, o le averesi tulaga faataʻitaʻi e faʻaaoga:

  • mo tagata matutua, o le faailoga o loʻo setiina mai le 20 i le 124 iunite,
  • o le matua o tausaga o le faitau aofaʻi o tuaoi o le 25-159 iunite i le lita,
  • Tamaiti e seti le 10-25 iunite i le lita.

O le mea lea, o le auiliiliga o le urine i pancreatitis e matua malamalama, ae le tuuina mai se faʻamatalaga mautinoa o le maʻi.

O se isi mea pe a fai o le maʻi o loʻo i ai se faʻamautuga tonu. I le tulaga o le vevela ma alu i le fomaʻi mo le pancreatitis, o le urine diastasis e mafai ona faʻamatalaina mo le faʻamamaluina. I lenei tulaga, e mafai e se tasi ona faʻavasega faʻasoasoa i mea faʻapitoa e ala i le faʻatusatusaina o suʻesuʻega tuai ma le fou.

I isi itu uma lava, o tulafono mo le aoina o urine ma sauniuni mo auiliiliga e leai se eseesega. O le auʻiliʻiliga i le togafitiga e toe faia e mataituina ai lona aoga. O ituaiga eseese o pancreatitis ei ai faailoga eseese o le gaoioiga amylase. O le gaosiga o diastases e mafai ona matauina i ni numera e ese mai i le pancreas. Ma o le maʻi o nei totoga e tuu ai a latou faailoga i le suʻesuʻeina o le urine.

O le mea lea, seʻi oʻo i le mea moni o le gasegase o le pancreatitis poʻo le osofaʻiga mataʻutia o faʻalauiloa, e le mafai e se tasi ona faʻafilemuina, e tatau i se tasi ona faʻaauau ona suʻesuʻe mo le mafuaʻaga o le teenaina o le auiliiliga.

E aoga tele mo tagata gasegase o le gastroenterologist ona latou iloa ata o le diastase urinary i tagata matutua masani, ma le pancreatitis o nei fuainumera e mafai ona matua sili atu. O sea suʻesuʻega e masani ona faʻataʻitaʻiina mo faitioga o le tiga i le paʻu. E fesoasoani lenei mea e le gata ina faamanino ai le siama, ae ia mataʻituina foi le malosi o le faamai, faapea foi le iloiloina o le aoga o le togafitiga faatonuina.

O a faailoga e manatu i ai masani

Diastase poʻo le alafa-amylase o se enzyme lea e faʻavaivaia ai gaʻo i le kulukose. O le faʻagasologa e amata i le vavalo o le tautala ma faʻaauau pea i totonu o le manava ma le fatu. Ona ulufale atu lea o le diastase i le toto ma tuu le urine i se tulaga e le suia.

O faʻasologa o aso o lenei enzyme e fesuisuiai. O le diastase sili ona galue e galue ma meaai. A amata loa ona faʻatau se tagata ile meaʻai, o le maualuga o le enzyme e maua i le toto ma le gastrointestinal tract. Ae i le faanatinati, o le faasinoupu alpha-amylase o loo maualalo pea, talu ai e le i ai se taimi e maua ai le taimi e pasia ai totoga o le fiafia.

E faʻaleleia pe a maeʻa le alpha-amylase ua maeʻa lana galuega ma o meaʻai uma ua maeʻa uma.

O le mea lea, e mafai ona faatagaina tulaga faatapulaa lautele o faasinomaga o diastases i le urine. O le masani o le 10 ma le 64 iunite o le diastase activity i le 1 lita o le urine. O nei tulaga faatauaina e le faalagolago i tausaga po o ituaiga o le tagata, e tutusa lava mo tamaitai, alii ma tamaiti. Naʻo le metotia suʻesuʻe e faʻaaogaina i le fale suesue e mafai ona ese. O tulaga masani o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻaalia mo le auala a Wolgemuth, lea e masani ona faʻaaogaina. E faʻavae i luga o le faʻatatauga o le fua o le faʻaleagaina o le malo.

O mafuaʻaga mo le faʻaaogaina o le faʻamatalaga auiliiliga mai le masani

Afai e faʻateleina le diastas, ona masani lea ona fesootaʻi ma le mumū. O siama aupito sili ona maualuga o le urinary o loʻo matauina i faʻamaʻi nei:

  1. O le gasegase o le pancreatiti. O le taunuuga o le auiliiliga e mafai ona sili atu ma le 250 iunite i le taimi umi o le faamai, ma o faailoga i luga atu o le 500 iunite e faailoa ai le puipuia o le au o le gland. Ae afai i totonu o se faʻataʻitaʻiga ma le pancreatitis, e faʻaititia le taua o le diastase i le masani, e le o taimi uma e faʻaalia ai se fofo. O nisi taimi o le faʻaitiitia o enzymes e mafai ona fesootaʻi ma se faʻalavelave matuia - pancreatic necrosis. I lenei tulaga, o le maliu o sela o le tino o le diastase e tupu mai.
  2. O le maʻi suka. O faʻamaumauga masani e faʻaopopo 10 pe sili atu.
  3. Mumps (mumps). E tele taimi e tulai mai ai le enzyme.

Faatasi ai ma isi mea mumū, o le enzyme ua siitia laitiiti. E mafai ona i ai faʻatasi ai ma faʻafitauli nei:

  • afifi tele
  • cholecystitis
  • pyelonephritis,
  • cystitis
  • gastritis
  • tui
  • peritonitis.

E mafai ona faʻataunuʻuina o le maualuga o le aofaʻi o diastases o loʻo matauina i faʻamaʻi pipisi ma faʻaogaina o le faʻaogaina i le gaogao. Ae le o taimi uma o le faateleina o le enzyme e faʻaalia ai togafitiga.

I le tulaga o le solia o le gaioiga o le gaʻo i fatugaʻo, o le maualuga o le diastase e mafai ona fuafuaina, ae i lenei tulaga o le a leai se faʻamaoniaga o le suʻesuʻega. O le mea lea, faʻatasi ai ma faamaʻi fatu fatu, e le o faʻamatalaina se suʻesuʻega, o ona taunuuga o le a le faʻatuatuaina. Ma e mafai foi ona faateleina le enzyme i mataupu nei:

  • pe a tago i vailaau (tetracycline, analgesics narcotic, vitumor drugs, non-steroidal anti-inflammatory drugs, adrenaline, anticoagulants, faʻamaʻi faʻamaʻi),
  • pe a uma ona inu pia
  • ina ua maeʻa suʻesuʻega e ala i le auala o le retrograde cholangiopanomygraphy,
  • pe a ulufale atu le ulu ile suega faataitai,
  • i tagata gasegase i vaisu fualaau faasaina.

Faʻaitiitia le faʻasolosolo faʻasalalau e tele lava ina le maitauina. O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o le uluaʻi tausaga muamua poʻo le faʻamaʻi o le maʻitaga, hepatitis, cystic fibrosis. O le maualuga o le eletise o loʻo taʻu mai ai e le o galue le pancreas.

Auala e faia ai se auiliiliga

Mo nei suʻesuʻega ina ia faʻatuatuaina, e tatau ona saunia mo auʻiliʻiliga. O le aso ao leʻi tuʻuina atu le urini e le tatau ona inu pia. Afai o togafitiga ua faatonuina mo le tagata maʻi, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le taliaina o la latou faʻailoga aʻo leʻi faia le suʻega. 2 itula ao lei faia le auiliiliga e le mafai ona e 'ai ma inu. E tatau ona saunia se pusa falemaʻi faʻamalolo mo le aoina mai o mea aʻo lumanaʻi. E le mafai ona faʻaaogaina mo auiliiliga o meaʻai.

O le auiliiliga e aoina i le taeao pe a maeʻa le togafitiga o le tino i fafo. I le taimi lava e tasi, o se vaega tele o le urine e ave mo le suʻega. I totonu o ni nai sekone, o le vaega muamua o le a tuʻuina atu i totonu o le faletaele, ona suia ai lea o le pusa, ua aoina i totonu le vailaau. I ni nai sekone ao leʻi oʻo i le iuga o le urination, aveese le koneteina.

O mea e tatau ona tuʻuina atu i le suʻesuʻega i totonu o le 1-2 itula, talu ai faʻafuaseʻi ona faʻaumatia le enzyme.

O nisi falemaʻi e faia suʻega faʻasolosolo i aso taʻitasi mo diastasis. I lenei tulaga, e avatu e le fale suesue i le tagata maʻi se pusa faapitoa o le 4 lita ma se mea e puipuia. I le gasologa o le aso, e aoina e le tagata maʻi siama i se fagu, naʻo le vaega muamua o le taeao e le o amanaiaina.

I totonu o se falemaʻi, o nisi taimi e mataʻituina ai le gaioiga o le diastase. O sea suʻesuʻega ua faia ina ia mataituina ai le malosi o le atinaʻeina o le pancreatitis. I le gasologa o le aso, o le iniseti e aoina i le 3 itula ma faʻanatinatiina atu i le fale suesue.

O le auiliiliga e faʻavae i luga o le tali a le diastase ma le maso. Ua faaopoopo le masini ma le iodine i le urine, ona mataituina lea o le lanu o le paluga. Afai o le maualuga o le gaoioiga o le enzyme e maualalo, ona tumau ai lea o le sima, ma o le foliga e lanu moana. Faatasi ai ma se galuega maualuga atu diastase, o le suavai e liua lanu viole, mumu ma samasama.

O nisi taimi o le maualuga o le diastase e mafai ona vaaia i mata le mautonu, aʻo ufiufi le lanu o le urine. E masani ona tupu lenei mea i le tino pancreatiti. I le faaopoopo atu, o le aofaʻi o acetone, acetoacetic ma hydroxybutyricids i le faʻateleina o le urine.

O nisi taimi o se faʻataʻitaʻiga lautele e faʻateleina ona faʻatulagaina. O se maualuga maualuga o lela mumu ma totoga paʻepaʻe paepae, faʻapea foʻi ma foliga mai o le porotini ma meaola faʻapitoa e tupu i le pancreatitis sili e faigata i faʻamaʻi fatuga.

O le faateleina o le diastase e le o taimi uma e taʻu mai ai le pancreatitis. E masani lava, o isi togafitiga faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina e faamanino ai iuga. Ae afai o le faatinoga o lenei enzyme e sili atu i le masani masani, o le fomaʻi muamua lava e masalomia o se togafitiga o le pancreas.

E taua le iloa!

Faailoga e pei o le: leaga le manava, tiga o le manava, nutimomoia, manava, manava, gasea, vomiting, selu, faateleina o le faʻailoga (flatulence) e faʻaalia ai le atinaʻe o le gastritis, ulcer poʻo isi maʻi maʻi.

Afai e te sau i le fomaʻi e faitio i le tiga i totonu o le manava, afu, vomiting, vavave, pisa i totonu o le manava ma o le ai ai foi se mea e le fiafia ai, o le ae mauaina se faamatalaga mo le suʻesuʻeina o urine diastasis. O le masani i tagata matutua e faalagolago i tausaga. E sili atu le faʻaalia o faʻafitauli tetele i le vaega o meaʻai. E faʻapefea ona faʻamatalaina sea suʻesuʻega?

Iloiloga e aunoa ma mea lilo: urine diastasis - o le a le taimi e siaki ai?

E manaʻomia le enzymes e faʻatau ai meaai. Diastase (aka alpha amylase) o se tasi oi latou. E tuusaʻo saʻo lava o ia i le gaosiga o mea taumafa, e pei o le malepelepe o gaʻo. O le pancreas ma gland vavalalata e aofia ai i lona gaosiga. Diastase e ulufale atu i le gastrointestinal tract, fatugaʻo, ona faʻasolosolo.

Afai ei ai se mea e faaletonu i le fualaau oona, o loʻo i ai masalosaloga o faʻamaʻi o le pancreas poʻo isi totoga o loʻo aʻafia i le gaioiga o meaʻai, ona tatau ai lea ona pasia le urine (poʻo le toto) e fuafua ai le maualuga o le amylase. Ma e matua leaga lava pe afai e foliga mai o lona mea e maualuga atu nai lo se faʻamaoniga masani. O le tele o taimi, o sea suʻesuʻega e faʻaaogaina pe afai e iloa ia faailoga o pancreatitis, peritonitis poʻo le maʻisuka. O se auiliiliga o le a faʻamaonia pe faafitia ia ituaiga o tagata suʻesuʻe.

Soifua maloloina

E tatau ona maitauina i le taimi lava lena o le manatu masani i lenei mataupu ua na o se taʻiala, aua o eseesega o tulaga masani e mafai ona faʻaaogaina i totonu o falesuesue eseese. Ma le isi, o le a faia e le fomaʻi se faaiuga e le gata i luga o le faavae o le voluma o le enzyme, ae ia manatu foi i le tulaga o le maʻi ma isi suʻega.

Ae peitai, o le a le mea e tatau ona avea ma diastasis urine? O le masani i tagata matutua e eseese i vaega nei:

  • tagata matutua - mai le 20 i le 124 iunite / l,
  • tagata matutua - 25-160 iunite / l,
  • tamaiti - 10-64 iunite / l.

O le tulaga maualuga o le alpha-amylase pancreatic o faailoga ia e le silia le 50 iunite / lita.

Afai ua faʻateleina le pancreatitis, ona mafai lea e le diastasis i le urine ona faateleina i le 250 taimi! O nisi taimi o ona faailoga e oʻo atu i le 16,000 iunite / lita.

I totonu o le pancreatitis, i totonu o le 24 itula mai le amataga o se osofaiga, o le urine diastasis e faʻaopopo 3-10 taimi. I se aʻoga masani, o le masani i tagata matutua ma pancreatitis ua sili atu ma le agavaʻa ma faasolosolo malie i se taimi umi. Ona, ona o le alualu i luma o le faatamaʻi o le pagatia, ua amata ai ona faaitiitia le tumau. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le maʻi e atiina ae le eletise vaivai. O se taunuuga o le le atoatoa o nei mea, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia ma ua oʻo ifo i le 16 iunite / lita.

Aisea e faateleina ai pe faaitiitia ai le maualuga?

I luga atu o le masani e mafai ona mafua ai ituaiga faamai:

  • faʻavavevavega o le pancreatitis o le taimi masani poʻo se ituaiga o le maʻi,
  • cyst ma pancreatic cancer,
  • flamula matala,
  • se ulutala
  • faʻalavelave ile manava,
  • maʻisuka
  • peritonitis
  • osofaʻiga faʻapitoa
  • cholecystitis
  • o le kanesa ua fausia i totonu o le mama, teu toto, gutu prostate, colon, ovaries,
  • afā ectopic
  • vavaega o le pulopiano tube,
  • faʻasologa o le duodenum poʻo le manava.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi ua lisiina e matua lamatia ai. Ae e le na o le numera o diastases e maua ai, e le tatau ona vave faia. E le gata i lea, o fualaau (NSAIDs, tetracycline, vitumor drugs, adrenaline) e ono mafua ai le faateleina o le enzyme. O Amylase foi na tulai i tulaga o le ava malosi, ina ua mavae le faapau pepe, ma i latou o loo faaaogaina fualaau faasaina.

O le diastasis ua faʻaitiitia i nei faʻamaʻi:

  • pancreatitis
  • fibrosis
  • maʻi o le ate - hepatitis.

Ole suʻesuʻega o le a faʻaalia ai ole diastasis e le ogatasi pe a fai e faʻataunuʻuina e se tagata ma paʻu. Ole faʻaitiitiga e mafai foi ona faʻaosofia ai le faʻamaʻi i fafine maʻitaga. Se mataua o le amylase e mafai ona maitauina e uiga i le fesuiaiga i le talo, le maʻisuka, poʻo le toilalo.

E faʻapefea ona aoina le urine mo le auiliiliga?

Afai e fautua mai e le gastroenterologist le maʻi pancreatiti i le tagata maʻi, o le a ia auina vave atu le tagata maʻi i le fale suesue ma tuuina atu se faasinomaga ua faailogaina "cito!". Mo le auʻiliʻili, e manaʻomia se vaega fou (toe mafanafana) o le urine. O se tasi lenei o tulaga autu mo le faʻamaoni o le taunuʻuga o le suʻesuʻega, aua o le diastasis o le meatotino o le faʻaumatia vave. E le mafai ona faʻaaogaina le faʻamalosi faʻasolosolo mo se ituaiga o siama.

Afai e faatulaga ia suʻesuʻega, ona e manaʻomia lea e aoina le taeao o le urine ma faʻapipiʻi atu i le fale suesue i se taimi vave e mafai ai.

Afai e te manaʻo e mataʻituina le atinaʻeina o le faʻaogaina o le faʻaogaina, o le siakiina o aso uma o le diastase e faia. Ua tuuina atu le Urine mo le auiliiliga i le 3 itula.

Aisea e mafai ai ona sese le iuga ma pe faapefea ona aloese mai lenei mea?

O se suʻega faʻamatalaga mo diastasis e masani ona tuʻuina atu faʻamatalaga sese. O le a se mea e mafai ona faʻalavelave i faʻataʻitaʻiga tatau? E mafai ona suia faʻamaoniga i lalo o le aafiaga o ia mea:

  • le fanauina o pepe, totoina o toto, togafitiga, indomethacin, morphine,
  • inu i le afiafi o le auiliiliga,
  • tale
  • gaʻoina o le faʻasaina faʻaleagaina i le urine.

Mo le suʻesuʻega e faʻaalia ai se ata saʻo o le pancreas, e tatau ona mulumulu lelei faʻamaʻi aʻo leʻi aoina le urine. E tatau foi ona aloese mai le inuina o le ava malosi, ave vailaau e aafia ai le maualuga o diastases. Mo suʻesuʻega, o le ae manaʻomia le vaega atoa o le uila o le taeao.

Urinalysis mo le faʻaogaina o le alpha-amylase (diastase) o se metotia faʻapitoa mo le faʻamaonia o le siama o pancreatitis.

O le masani o le urine diastase i tagata matutua ma pancreatitis o loo i le va o le 10 i le 128 iunite / lita. I le faʻaleagaina o gaioiga, faʻamaʻi, faatasi ai ma se suiga i le faʻaogaina o enzymes pancreatic, o le faʻateleina o le diastase e faʻatupulaʻia i le tele o taimi.

O le a le alpha amylase (diastase)?

Diastase o se porotini o loʻo faʻapipiʻiina e le pancreas (pancreas) ma maua ai malosiaga eletene. I le faʻaopopo atu i le pancreas, o siama o vaovao faʻafefeteina e maua ai le diastasis.

O le aia tatau autu o le diastase o le biodegradation o polysaccharides (e pei o le maso) i monosaccharides (glucose) mo le faʻamaʻiina e le tino. O le diastase level in sedine o se mea taua tele mo le siakiina o maʻi pipisi.

O le tino o le pancreatitis e mafua ai le faateleina o le diastase. O maʻi tuifaʻagata tuga, lea eoʻo faatasi ma le faʻaleagaina o siama pancreatic, ona o le faʻasaʻolotoina o le tele o enzymes pancreatic i totonu o le toto. Talu ai e laiti le diastasi, e mafai ona faʻaaogaina le toe faamama. O le mea lea, o le diastasi urinary ma le pancreatitis e faateleina.

O se faʻaopoopoga o lona faʻatonuga o loʻo matauina i mataupu nei:

  1. O se tulaga faigata o le pancreatitis masani, faatasi ai ma le toe foi o le maʻi, o le faateleina o le alpha-amylase i le toto ma, e tusa ai ma lea, i le urine e masani ona matauina,
  2. O le kanesa o le Pancreatic o se faʻafitauli ogaoga i luga o le mafaufau ma se faʻamaoniga le lelei; i le tele o tulaga, o lenei maʻi e aʻafia ai le fua o le toto ma urine diastases,
  3. Pancreatic necrosis o se faʻafitauli mo le toe faʻaleleia o le tino, e masani ona afaina,
  4. Faʻafitauli o le mafaufau, e aofia ai le maʻisuka,
  5. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gasegase o gasegase o le tino: afaina o le faʻaopoopoga, mea oona, gynnecological (e aofia ai le maʻitaga pepe) poʻo togafitiga urology,
  6. Ava malosi - o le malosi malosi o le ava malosi ei ai le pancreotoxic aafiaga ma e i ai se aafiaga leaga i totoga o le toto,
  7. Pancreatic manua

E le gata i lea, o le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi i le tagata maʻi e oʻo atu ai i le faateleina o le faʻasalaga o diastases.

Faʻamatalaga o togafitiga faʻapitoa

Urinalysis mo pancreatitis, poʻo masalosalo i ai, e tatau ona faʻatino i se taimi vave lava ina ia mafai ai ona aloese mai le suiga i le tulaga o le gasegase.

O se faʻataʻitaʻiga mo pancreatitis o se suʻesuʻega faʻamaonia muamua.

Ae mo le faia o le siaki saʻo, e taua le taitaia o le tele o isi suʻesuʻega.

Mo lenei mafuaʻaga, o suʻesuʻega nei e faʻatinoina:

  1. Puipuia. E taua tele le fuafuaina o le polotini i le urine ma le pancreatitis ina ia mafai ona vaʻaia ai le maʻi o le nephrotic. Talu ai ona o le diastasi e mafai ona fesoasoani i le siakiina o elemene, o le mumu mumu ma le pancreatitis e le o se mea e tupu. E masani lava, o le lanu uli o le urine e taufaasese e le gata i le tagata maʻi, ae o se fomaʻi poto.
  2. O le suesuega o le toto o le a fuafua ai le pa'ū o le hemoglobin ma le toto mūmū mumu (erythrocytes) ona o le toto mai le gaʻo o vaʻa mamanu. E le gata i lea, o le numera o leukocytes ma le ESR i pancreatitis ua faateleina, lea e faailoa ai le i ai o le mumū. E le gata i lea, i se suʻega lautele o le toto, e mafai ona e faʻamasino le fua o le elemene ma le plasma.
  3. O le suʻega o le toto e mafai ai ona e iloa se faʻalauteleina o le maualuga o le elastase, trypsin ma isi panicreatics enzymes, hypoglycemia, ma le pa'ū i le maualuga o le toto tototini. O nisi taimi e maualuga le maualuga o le gasegase o le gasegase o maʻi, lea e faʻaalia faʻaalia ai se togafitiga o le pancreas. O le tuputupu aʻe o lenei puaʻa e masani ona taʻitaʻia ai se faʻamaoniga muamua o le cholecystitis poʻo le hepatitis.
  4. Iloiloina o feeseeseaʻiga mo le i ai o lipids e leʻi faʻaaogaina, fiva, fulafula. O fesuiaiga i fecesi e fesootaʻi ma le gasegase o le enzymatic function pancreatic ma le aafia o le ate ma le vevela i le faagasologa. E i ai se nofoaga e tatau ona i ai.

O auala faʻaogalua mo le togafitiga o togafitiga faʻapitoa e aofia ai le MRI, suʻesuʻega faʻamaʻi faʻamaloilo ma le siakiina o vailaʻau faʻasoesa, CT diagnostics, ultrasound.

Aʻoaʻoga o le faʻateleina o le diastase i faʻamaʻi pipisi

Afai ei ai masalosaloga o le atinaʻeina o faʻamaʻi i le pancreas, muamua lava, o le fomaʻi e auina atu le tagata maʻi mo le suʻesuʻeina o urine.

E masani lava, o enzymes e faia i le vaega o le exocrine o se okeni e faatoa faʻaaogaina i le vala o le duodenal. I togafitiga, faʻamalosia o le enzyme, e aofia ai diastases, ua amata ona i ai i le pancreatic ducts. O le mea lea, o mea gaioiolosi e amata ona "faʻaogaina e le tagata lava ia" le okeni. Pancreatocytes ua faʻaumatia - o le protein o loʻo aʻafia i totonu o le taamilosaga masani.

I lenei itu, o se metotia sili ona malamalama o le fuaina lea o le maualuga o enzymes i totonu o le toto ma urine, e taʻua o le diastases. Faatasi ai ma lenei "togi", o le diastase maualuga e faateleina le fiaselau taimi.

O se suʻesuʻega lautele o suʻesuʻega o le urine, e faʻaaogaina, ona o lenei auala e sili atu ona faigofie ma faigofie ona faia, faatasi ai ma le pancreatitis i le auiliiliga o le urine o loo i ai se siitaga e fetaui ma tulaga taua o diastase toto. O le faʻamalosia o ia ituaiga o suʻesuʻega e le faigata, ae e tatau ona manatua i totonu o fale suʻesuʻe e eseese tulaga faatauaina.

O le faʻasalalau o le diastase e mafai foi ona i ai se vailaʻau faʻapitoa, o lona uiga, ona o le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa.

O na mea e aofia ai:

  1. O vailaʻau faʻasaina o le tetracycline faasologa e saofagā i le faateleina o enzymes i totonu o le toto ma le foliga mai o se elemene eleelea uliuli, lea e mafai ona afaina ai le le saʻo. Ua faʻatagaina le fomaʻi e lapatai tagata mamai o loʻo togafitia mo faʻamaʻi pipisi e uiga i lenei mea.
  2. O faʻamaʻi papa-adrenergic (adrenaline, norepinephrine) e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻalavelave o tala eseese. Talu ai ona o lenei vaega o vailaau oona o le tropic i le vaega atoa o le alafapeta-blockers, o le faateleina o le diastase ma o latou pulega o se tulaga le tumau.
  3. Cytostatics ma isi vailaau faʻaaoga e togafitia ai tagata gasegase. O lenei vaega o fualaau oona o vailaau kemisi ma ei ai le tele o aafiaga o le itu, e aofia ai le le lelei o aafiaga i suauu pancreatic ma le sua o le pancreatic.

E le gata i lea, o NSAID e faʻaaogaina. O lenei vaega o fualaau faasaina e masani ona lauiloa e tagata uma - o nei fualaau e le o ni nakoti po o fualaau oona e le o le fomaʻi.

E aofia ai le Analgin, Nimesil, Diclofenac, Ibuprofen ma le tele o isi. Toeitiiti lava o tagata matutua uma ma tamaiti e inu i le tele o nei vailaʻau i taimi o latou olaga ma e le mafaufau e uiga io latou aafiaga. Amata mai se faʻaleagaga leaga i luga o le mucosa gastric, e faaiʻu i le mumusu mumusu i sulu o le pancreas.

O le a le alpha amylase, le mataupu faavae o le faia o le enzyme

Diastase poʻo le isi igoa o le amamelase o se faʻamaʻi maʻoti lea e avea ma vaega i le metabolism ma le malepelepe o kulūtini gaʻo i totonu o le tino o le tagata, e pei o le suka poʻo le glycogen. O lo latou vaeluaina e tupu i le oloa mulimuli i le tulaga o le kulukose masani.

O lenei enzyme o loʻo faʻapipiʻiina e le gata i le pancreas, ae faʻapea foi i le vavao. O loʻo i ai meatotino o le toto e ala i vaʻa o loʻo i totonu o le pancreas. O le mea lea, o le tele o taimi faʻatasi ai ma se suʻega o le toto mo le diastase (alpha amylase), o lenei faailoga o loʻo suʻesuʻeina foi.

O se suʻega o le diastase ua faʻamaonia mo uiga nei:

  • ogaoga tiga o le manava,
  • leagaina o meaai,
  • masalomia pancreatitis.

E masani lava, o le toto o se tagata soifua maloloina e tatau ona aofia ai i le 3 mg gaʻo. Afai o se faʻaopoopoga o lenei faailo o loʻo i ai i le auiliiliga lautele, ona faʻatulagaina lea o se suʻesuʻega faʻaopoopo e iloagofie ai diastases i le urine.

O le tele lava o taimi, o lenei faailo e faʻaaogaina i le siama o maʻi o le manava, appendicitis poʻo colitis. E taua le maitauina pe a maeʻa taʻitasi taumafataga, o le gaoioiga o lenei enzyme e faʻaitiitia ai.

Tulaga masani o le amylase alpha i tagata matutua ma tamaiti

Mo alii ma tamaitai, e tatau ona i ai le aofaʻiga i le va o le 10 i le 600 iunite / lita. O lenei vāega e faʻaaogāina pe a faʻatusatusa se faʻataʻitaʻiga i aso taʻitasi po o le tasi. E taua le matauina i totonu o le pancreatitis, o le aofaiga o diastase e mafai ona oso i le 260 iunite / lita. E le gata i lea, o le masani o le ala-amylase i le toto (o le masani o diastase) e 28 -100 u / l.

Mo tamaiti, o le diastasis e tatau ona i ai ile 5-65 iunite / lita. Afai e faʻasolosolo faʻasalaga i le itu o le siʻitia pe faʻaitiitia, ona faʻaalia ai lea o le atinaʻeina o togafitiga faʻaleagaina i le tino o le tagata. E taua le maitauina i le tausaga muamua talu ona fanau mai, o le diastase o le a maualalo, ae o le tuputupu ae o le pepe, o le a toe foi mai i le masani. O le mea lea, e itiiti lava le faʻaitiitia o aoga mo tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matua e manatu i ai o le masani ma e le afaina.

Mafuaaga o le faateleina ma le faʻaitiitia o diastases i le tino

O mea autu e aʻafia ai le maualalo o laʻau e:

  • le atinaʻeina o peritonitis,
  • maʻisuka malosi
  • afaina o le tino
  • maʻitaga o maitaga
  • ua le atoatoa le aoga.

O mea taumafa e malosi tele: pe afai o le tagata maʻi e 'ai lelei lelei aʻo le i faia le suʻega, ona maualalo lea o tau o le diastase. O nisi taimi o se faʻaitiitia i le maualuga o le diastase e mafai ona faʻaosoina se faʻamaʻi e pei o le cystic fibrosis - o se maʻi faʻapitoa lea e faʻavaivaia ai le gaosia o enzymes i le totoga o meaola.

O le faaitiitia o le maualuga o le diastasis e mafai ona mafua mai i taotoga o taotoga i luga o le pancreas, lea na faia i le afiafi o le suʻega.

O le siitaga o le faailoilo atonu e mafua ona:

E taua le iloa! I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le maualuga o le amellase o le a faaluaina. Ae o le hepatitis e mafai ona mafua ai tulaga maualalo o lenei enzyme i le tino o le tagata.

O faʻamatalaga mo tamaiti o se mea faigata tele ona o le faagasologa o le aoina o urine. O loʻo maualuga le maualuga o le maʻisuka i le maʻisuka ma le faʻaaogaina o le tino. Afai o le fua o le diastase e sili atu i le masani, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o colitis, pancreatitis, peritonitis poʻo maʻi o le manava ile tamaititi.

Auala e saunia ai mo le auʻiliʻiliga

Mo le faʻatuatuaina o taunuʻuga o le auʻiliʻiliga mo le diastasis, e tatau i le tagata maʻi ona tausisi i tulafono nei:

  1. E tatau ona faia le aoina o le Urine i le taeao pe a maeʻa, ma lafoina le vaega muamua.
  2. O mea e fai mo le auiliiliga e tuʻuina i totonu o se pusa tioata ma tuʻuina atu i le fale suesue i totonu o nai itula talu ona maeʻa.
  3. 24 itula aʻo leʻi faia le suʻega, e le faʻatagaina le ava.
  4. E le fautuaina e 'ai pe inu i ni nai itula ao leʻi ave le urine.

Ina ia mafai ona pasia se auiliiliga i luga o mea o aso uma o le enzyme i le urine, o sauniuniga e tatau ona faia i lenei auala:

  1. O le aoina o le biomaterial i le aso e fautuaina e inu le tele o vai, ina ia le mafua ai le faʻalauteleina o le faʻalalauina.
  2. E faʻasaina le inuina o fualaau e mafai ona afaina ai le taunuuga o le auiliiliga.

Afai o le tagata gasegase na faʻatulagaina se suʻesuʻega o le urima 2-itula, ona tutusa lea o tuutuuga ma le iloiloga i aso taitasi. E tatau ona manatuaina o le tele o le diastase e aʻafia i le taumafaina o meaai ma le taimi o le aso. O le suʻega sili ona faʻatuatuaina e manatu o le taeao, ma o le urine e tatau ona aoina i le tele o itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

E taua le iloa! Afai e inuina e le tagata maʻi fualaau, ona tatau loa lea ona faailoa pe a avatu le urine, talu ai e tele vailaʻau e aafia ai le maualuga o le diastase. I nisi o fale suesue, o loʻo i ai se tulafono e tatau ona ave saʻo i le mea saʻo, ona e manaʻomia mo le auʻiliʻili ile foliga mafanafana. O lenei manatu e tatau ona faʻamalamalamaina ao leʻi tuʻuina atu le biomaterial.

Urine Collection Rules

E lua ituaiga o diastase analysis: i aso uma ma nofofua. I le tulaga muamua, e tatau ona aoina le biomaterial i totonu o le 24 itula.

O le pa e amata pe a maeʻa, ma o le vaega muamua e tatau ona faʻafefe. E tatau ona faamaumauina le taimi o le uluai urination ma amata mai le amataina o le 24 itula.

O le mea lea, o le asiasiga e aoina mo le aso atoa, o le aoina e faia i totonu o se isi ato mea e leai ni mea e faʻaaoga. E taua tele le tago ma le totoa ma ou lima ina ia e le aveeseina le puipuiga e ufiufi ai lona ua. E le gata i lea, aʻo leʻi aoina le urine, e fautuaina le tauaveina o le tumama o le tino e puipuia ai le afaina o mea mai fafo.

Ina ia mafai ona pasia se auʻiliʻiliga mo se mea e tasi o le alpha amylase, e tatau ona e aoina le urine i totonu o le 2 itula. O le aoina o le biomaterial e tupu e tusa ai ma le fuafuaga muamua. Mo tamaiti laiti, e mafai ona e faʻaaogaina urinal faʻapitoa lea e sasaa mai ai le iniseti i totonu o se pusa tioka.

A maeʻa ona tago i le mea e ola ai siama, e tatau i le tagata gasegase ona tuʻuina vave atu i se fale suʻesuʻe faapitoa, pe a faia e le suʻega fale suʻesuʻe se suʻesuʻega.

Manatua! E leai se faʻailogaina i lenei faiga. E matua saogalemu lava ma e leai se tiga e tusa lava mo tagata sili ona laiti.

O le puleaina o le alameli amylase i le tino o le tagata, o se itu taua tele mo le taimi e iloa ai le pancreatitis, maʻi maʻi o le tino, ma le maʻi maʻisuka ma isi faʻamaʻi.

E fautuaina e ave le biomaterial (urine poʻo le toto) ia le itiiti ifo ma le tasi i le tausaga mo suʻesuʻega i lenei faʻaaliga. E taua le maitauina pe a fai o le faateleina o le faailo e le taua, o lona uiga o lenei mea o loʻo faʻaalia ai sina faʻalavelave i le galuega a le pancreas. Afai o le diastasis e 2 taimi e sili atu nai lo mea masani, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i se ituaiga ogaoga o pancreatitis.

Urinalysis aoga

Urine, o le tuʻuina atu o faʻamaʻi mai fatugaʻo i le vevela, pe a maeʻa le faʻasaina o le toto, toe faʻamautuina (toe faʻaaogaina) ma le faʻamalositino (faʻamalositino o elemene elemene mai siama), ma lona tuufaatasiga kemikali e mafai ona iloa e le gata i faʻamaʻi o loʻo i ai nei, ae faʻapea foi i faiga le lelei.

E tele ituaiga o faailoilo o le urine e tuʻuina atu ile suʻega faʻapitoa:

  • lanu, manogi, manino,
  • maualuga, malosi,
  • polotini, suka, salts, bilirubin,
  • suauu ma le pala,
  • hyina, granular ma le gal,
  • siama ma sigi,
  • mūmū mūmū mūmū ma laulaʻa paʻepaʻe paepae

O faʻamatalaga taua nei o le soifua maloloina o tagata.

O le iloiloga aupito sili ona lelei o le gaioiga o le tino o se suega o le diastase urine.

Urine Disease Vitio:

O le a le diastisi?

O se vaega o le fualaau oona e taʻua o le alpha-amylase poʻo le diastase. I lona faʻasinomaga, e le gata o le pancreas e aofia ai, ae o le gland foi e faalilolilo ai le pala, e pei foi o tamaʻitaʻi o le fafine ma le mucosa intestine laiti.

E pei lava o isi vaega o meaʻai, o le diastasis e ulufale atu i le manava, i le mea e "faʻaaogaina" le kulukose i vaega. I le maeʻa ai o galuega ile vaega o meaʻai, e faʻasalalauina i totonu ole toto ole toto, e faʻafefeina e fatugaʻo ma o laʻau e masani lava ile urine.

O le mafuaaga autu mo le suʻesuʻeina o le diastasis o le tiga faʻafuaseʻi o le tiga. E fuafua ai le maualuga o le alpha-amylase (AA) ma faia ai se isi filifiliga e uiga i togafitiga togafitiga.

Faʻamatalaga sauniuniga

Mai se itu faʻapitoa o le vaʻaia, o le faʻavae mo le sauniuniga mo le suʻesuʻeina lava ia e le manaʻomia ai ni tomai patino. Ae ui i lea, ia faʻalauteleina le faʻatinoina ma le faʻalagolagoina o taunuʻuga, fomai e tausisi i le tausisia o tulaga talafeagai.

O nei tulafono faigofie e aofia ai:

  1. O le suʻesuʻeina o le enzyme e faʻatino pe a uma le sefululua itula i le taumafa o meaai.
  2. I totonu o le 24 itula ao leʻi aveina le mimi, o le faʻaaogaina o soʻo se meainu malosi e le taliaina.
  3. Ina ia mautinoa le faiga o le koneteina mo le aoina o meaola o meaola, ia fautuaina e fufuluina i le susu, fufulu mama, fufulu i le vai tafe pe taofi i luga o le vaʻa.
  4. Mulimuli i tulafono mo le aoina o urine ua faavaeina i lenei fale suesue. I nisi ituaiga o suʻega falesuesue, o le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tuʻuina atu i se tulaga mafanafana i totonu o le lua itula.

O le faʻatuatuaina o le suʻesuʻega e mafai ona aafia i le faʻafoega o vailaau faʻasaina i tagata gasegase. O le tagata maʻi e tatau ona lapatai atu e uiga i lenei mea muamua.

E aofia ai:

  1. Vailaau mai le tetracycline group: Doxycycline, Metacycline, Glycocycline, Morphocycline, Oletetrin, Oleomorphocyclin.
  2. Fualaau oona, lea e aofia ai le adrenaline: Brilocaine-adrenaline, Brilocaine-adrenaline forte, Xylocaine adrenaline, Xyloroland ma le adrenaline, Lidocaine-adrenaline.
  3. Analgesics ma nakoti: Buprenorphine, Lixir, Pentazocine, Butorphanol, Tramal, Delarin, Naloxone.
  4. O fualaau faʻamaʻi faʻasamaʻi o le vaega e le o le steroidal: Salasat, Diflunizal, Diflofenak, Ketorolac, Sulindak, Indomethacin.
  5. Sauniuniga e faʻaaoga ai le auro: Chrysanol, Tauredon 50, sodium Aurothiomalate, Aurochioglucose.

I mea taua e ono mafai ai ona faʻasese le ata o suʻesuʻega, o fomaʻi e aofia ai:

  1. Tina i le amataga. I fafine, o lenei tulaga e ono aʻafia ai le taunuʻuga o le suʻega. O le mea lea, e tatau i le maʻi ona lapataʻia le aufaigaluega fomaʻi e uiga i lenei mea.
  2. Faʻailoga Asthmatic.
  3. Maʻi ma faʻamaʻi, faʻateleina i le tele o faʻamaʻi pipisi, faatasi ai ma le faʻaalia o faʻamaoniga - tale.

Afai e talafeagai, ia faʻamaonia iuga o le auiliiliga o le AA urine, o isi suʻega ua faʻamaonia, e pei o le:

Vitio mai Dr. Malysheva:

Tulaga masani ma mafuaaga mo le faateleina

O le numera numera o le diastase e le o se tau faʻatulagaina e le suia i le faagasologa o le olaga.

O le fua o le urine diastase e fesuisuiai pea ma faateleina i le matua:

Tausaga le matuaNorm (iunite / l)
Pepe fouE leai se diastasi
Tamaiti mai le tasi tausaga i le ono tausaga15–65
16 i le 55 tausaga10–125
E silia i le 55 tausaga26–159

Soʻo se vavaeese mai le tulaga faatauaina o se faʻasalaga mo le fomaʻi ma le maʻi.

O le a se mea e ono faʻaalia ai se faʻaopoopoga o le AA i le urine:

  1. I le pancreatitis, o le tele o le masani masani o le 125 u / l e matauina i le auiliiliga o le urine. I lenei tulaga, o le a iloa ai e le fomaʻi le amataga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreas.
  2. Afai o le taua o diastasi urine i tagata matutua o le ai ai i le va o le 450-520 iunite, ona tatou talanoa lea e uiga i le solia o le tafe o le vai o le pancreatic fluid.
  3. O se faailo mataʻutia e oo atu i le 1,000 e le toe avea o se ala faʻaala, ae o le logo logo. O fomaʻi ma le mautinoa tele latou te iloa le foliga mai o se maʻi leaga pe sili atu ona leaga. Ole tagata maʻi e manaʻomia vave ile falemaʻi.
  4. O le faailoga taua o le enzyme e 8,000 iunite. A aunoa ma se masalosalo, e le mafai ona suia le faagasologa i totonu o le tino, ua matua faaleagaina atoatoa le pulelaa o le pancreatic, ma o tino eletise ua aafia saʻo i totonu o le toto.

O a mea e mafai ona aafia ai le AA?

Iloiloina o le AA (alpha-amylase) e mafai ona faamaumau ai se taunuuga e sili atu pe pa'ū i lalo o le tulafono faatonutonu. O faʻafitauli faʻapitoa e mafai ona aʻafia ai.

O faʻamaʻi e faʻatele ai le diastasi:

  1. O se faʻaopoopoga i le AA o loʻo faamaumauina i totonu o le pancreatitis. I se faaopoopoga, atonu o se faailoga lenei mo le fausia o se uila poʻo se kanesa.
  2. O se faʻamaʻi pipisi - o mumps (mumps), lea na mafua ai le mumū o gaogao vavalalata, o le a siitia maualuga AA.
  3. O le faʻaolaina o le fualaau oona i totonu o fatugaʻo o le a faʻaosofia ai lo latou mumu - néphritis ma glomerulanephritis. O lenei mea o le a mafua ai le le mautonu o le faaletonu. O se taunuuga, o le AA e sili atu nai lo le tulaga masani.

E le gata i lea, o loʻo i ai isi mafuaʻaga e faʻaosofia ai se faʻaopoopoga i le tau o le AA:

  1. Faʻalavelave faʻapitoa i le manava ma le gastrointestinal tract: mumu, mumunia, gasegase i totonu.
  2. Faʻavavevaveina o gasegase masani ma gasegase duodenal.
  3. Maʻi faʻamaʻi.
  4. Faʻailogaina o le tino o le tino.
  5. Le vaega laititi o le appendicitis.
  6. Urolithiasis.
  7. Faʻalavelave faʻaleagaina poʻo le ectopic pregnancy.
  8. Faʻavaʻa faʻavalea

Amylase ua faaitiitia i mataupu nei:

  1. I le togafitiga ma le toe faʻaleleia o taimi ma le pancreatitis.
  2. I faʻasologa masani o le ate ma le gasegase: vailaʻau vailaʻau o le hepatitis, cholecystitis.
  3. Faʻatasi ma le cystic fibrosis - o se faʻamaʻi pipisi e afaina ai totoga o le puleaina fafo.
  4. A maeʻa le pancreatectomy - o se taotoga e fesootaʻi ma le aveeseina o le pancreas.
  5. Faʻatasi ma le mumu o le gaʻo.
  6. I le taimi o le fatu o le fatu fatu, e oʻo atu ai i le toilalo o metabolic processes.
  7. O le solia o le gaosiga o le carbohydrate ona o le le lava o le inisalini.

O le taua o le suʻesuʻeina o faʻataʻitaʻiga e le o le masalosalo. E le gata ina faʻamaonia ai faʻamaʻi ua uma ona tutupu, ae faʻapea foi le fuafuaina (vaʻaiga) le atinaʻe atili o togafitiga, lea e matua faʻamalosia ai le galuega a fomaʻi i le faia o togafitiga faʻamalosi e puipuia ai le soifua maloloina o le maʻi.

O a faʻaaliga

1 ml o le toto o se tagata maloloina e aofia ai le 1-3 mg o le suka. E tusa ma le 50 iunite e tutusa ma lenei aofaiga o le carbohydrate. amylase gaoioiga. I le gasologa o le aso, o le masaniga masani o le enzyme e fesuisuiaʻi, o loʻo tumau pea le maualalo.

O le tele o diastasi e maua i na o fualaau oona, e ui lava e iai foi ni gaioiga o le fallopian, ovaries ma le ate. Afai o mea e gaosia ai fatu ua faaleagaina, ua tuʻuina atu le amylase i totonu o le toto, ma a maeʻa le faʻamamaina o le toto, e ulufale atu fatuga i le urine.

O le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga mo le diastasis o se faailoga faʻapitoa o faʻamalologa o le vaivai ma le amio saʻo o le vaega o meaʻai. O aʻafiaga o aʻafiaga e ono faʻaalia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto ma fatu fatu, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le amylase i le urine ao tumau lona tulaga masani i le toto.

O nisi o au atamamai e faailoa mai o le dystasuria (o le i ai o diastases in urine) e le o se faailoga tatau o pancreatitis, aua o mea o loo i totonu o le enzyme, e tusa lava pe faagasolo le gaioiga, e mafai ona eseese lautele. I le i ai o faʻasologa o maʻi o gastrointestinal, o suʻesuʻega e tele i le faʻasalaga alpha-amylase e taua.

O faʻataʻitaʻi masani o faʻataʻitaʻiga diastase e faʻalagolago i le lagona o le aufaʻatonu ma le saʻo ole metotia suʻesuʻe. Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga le tautua a le tasi suʻesuʻega ina ia mafai ai ona mataʻituina le suiga i le maualuga o le vailaʻau.

I tagata matutua

O le masani o mea o loʻo i totonu o le diastase i totonu o le toto e tusa ma le 80 U / L (e oʻo atu i le 128 U / L, faʻalagolago i tulaga taua o le nofoaga autu o suesuega). I totonu o le urine, o le enzyme o loo i ai i se tulaga sili atu ona mautu, o lona aofaiga i se tagata soifua maloloina e mafai ona oʻo i le 600-800 U / L.

Faʻamatalaga taua o fale suesue e mafai ona aofia i le 24 i le 350-400 U / l, 1-17 U / h (Invitro) poʻo le 450-490 IU e fuafua i le itupa o le tagata maʻi.

Tulaga faapitoa i tamaitai

O le tulaga faapitoa o le suʻesuʻega i tagata gasegase o se gaoioiga amylase laitiiti o ovaries ma tubloplopes, lea e faʻaitiitia ai le sao o le auiliiliga. O suiga laiti i le faailo e mafai ona matauina i neoplasms o le gender genital glands, faapea foi i tulaga e fesootaʻi ma le gaioiga o le maitaga.

I le taimi o le maitaga

I le taimi o le gestation, o le maualuga o diastases i totonu o le toto ma le urine e faʻapitoa ona faʻalauteleina le physiologically. O le faateleina o le numera o iunite o le enzyme e faʻatasi ai ma le maʻitaga (ectopic) maʻitaga ma e matauina pe a maeʻa.

O le tulaga o le tuai o le toxicosis e faʻatasi ma le faʻaitiitia i le maualuga o le amylase. I le gestosis, o se faʻalavelave o le maitaga lea e ono tutupu pe a maeʻa le 20 vaiaso o le gaioiga, o le tau o le faʻaʻailoga e tulaʻi mai.

Tulaga masani o le enzyme i tamaiti

O le masani masani o le diastase mo se tamaitiiti e 6 tausaga ma luga atu e ono ese mai lena mea mo se tagata maʻi matua. Ae ui i lea, o le masani na faʻatuina e fomaʻi e le silia le 600 U / L. I tamaiti laiti, aemaise lava pepe faatoa fananau mai ma pepe laiti, o le maualuga o le alpha-amylase e mafai ona maualalo ifo nai lo le masani: o lenei mea e mafua ona o le maualalo o le elekone o galu i masina muamua o le pepe.

Phanateic enzymes - o se seti o mea gaosi e lagolagoina ai le faʻapalaina o le faʻaaogaina. La latou ituaiga ma galuega.

Faʻasologa mai le masani

O le taua o le vavaeese mai le tulaga masani o le diastasis i le urine e faalagolago tonu lava i le tausisia o tulafono mo le aoina ma le teuina o le biomaterial, le i ai o faailoga o le pancreatitis (isi gastrointestinal diseases) ma isi gasegase, faamaʻi hepatic ma metabolic i le tagata maʻi.

O mea laiti laiti e le faʻaalia i taimi uma le afaina o le mea oona. Latou te tupu i se tulaga o le maitaga poʻo le faʻalauiloaina, faatasi ai ma se taumafataga masani, pe a uma ona inu ava malosi, i le taimi o togafitiga fualaau faasaina.

E mafai ona inuina le ava malosi i le pancreatitis ma pe o le a le aofaiga e faitau i le isi mataupu.

O mafuaʻaga autu o le solia

E ui i le tele o numera e aʻafia ai le taunuʻuga, e faʻamautinoa e fomaʻi se lisi o mafuaaga autu mo le vavaeeseina o le diastase concentration. E aofia ai:

  • afaina ma isi pathoces o le vavalaʻau,
  • cholecystitis
  • maʻi pipili o le toto o le peritoneal organs,
  • maʻi o le maʻisuka (ketoacidosis),
  • faʻamaʻaloga o le maʻi o le gastrointestinal, urolithiasis ma le maʻi gallstone,
  • togafitia o le intestinal,
  • afaina o le tino
  • mea oona ma le ava malosi,
  • hepatitis
  • appendicitis
  • tele gaioiga o thyrotoxicosis,
  • faʻalavelave ile manava,
  • togafitiga faʻasolosolo o le vaʻa e faʻamalo le diastase (cystic fibrosis),
  • o le le atoatoa o le le atoatoa o le eletise oona ma le faaleagaina o gland,
  • faalētonu, ma isi.

Faateleina tau

O se faʻaopoopoga i le faʻasalaga o diastases i le urine atonu e mafua mai mafuaʻaga nei:

  • gasegase gasegase ma le gasegase, faʻamaʻaloga o se faʻagasolo taimi masani,
  • ketoacidosis
  • afaina o fuga o loo i totonu o mumps (mumps),
  • appendicitis ma peritonitis,
  • o le i ai o se uila i totonu o le pancreas poʻo se faʻalavelave faʻainisinia i lana taʻavale (atonu o se maa, tumo poʻo le faʻaaloalo),
  • gallbladder faamaʻi
  • faʻalavelave faʻapitoa, faʻalavelave pipisi i totonu o fatugaʻo,
  • afaina o le inumaga lautele (colitis),
  • faʻamaʻi faʻasolosolo o le pancreas ma lauroid gland, ovaries, mama, intestines, genitourinary system (matua, prostate),
  • afā ectopic
  • gasegase o le gastrointestinal in the stage, o manua ogaoga o le manava, faaleagaina i puipui o le totoga o le toto (e aofia ai le pancreas), le setete pe a uma le taotoga i luga o le fale,
  • fualaau faasaina, ava malosi.

O togafitiga o vailaʻau e mafai foi ona faʻaosofia ai le faateleina o le maualuga o le diastases i le tino. O le maualuga o le enzyme e aʻafia i vailaʻau o le tetracycline, NSAID, anticancer drugs, o nisi o analgesics, adrenaline, corticosteroids, composite acid salicylic, diuretics ma fualaau o le fanau mai.

E ui lava i le tele o mafuaaga talafeagai mo le vavaeeseina o le taunuuga i se tulaga sili atu, o le auiliiliga ua manatu o se faailoga talafeagai lelei o le mumusu o le tino: o le maualuga maualuga o le alpha-amylase i le urine (sili atu ma le sefulu taimi le maualuga atu nai lo le masani) e matauina i totonu o le pancreatitis.

Faʻaititia le fua

O le faaitiitia o le maualuga o le diastase e mafai ona maitauina i maʻi nei:

  • hepatitis o eseese etiologies,
  • cystic fibrosis,
  • chronic pancreatitis ma le atinaʻeina o le le atoatoa o le pancreatic,
  • ogaoga leaga e aafia ai mea faalilolilo,
  • pancreatic necrosis,
  • thyrotoxicosis,
  • maualuga o le cholesterol maualuga,
  • loto vaivai.

O se vaega maualalo o le ala-amylase o le uiga lea o pepe (tamaiti ei lalo ifo o le 1 le tausaga) ma i latou na gasegase pancreatectomy (faʻavae pe leai atoa le pancreas). O le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le numera o iunite o le enzyme e ono mafai foi ona vave oʻo i le gasegase ma le taumafa gaʻo.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le suʻesuʻega

Faʻaaliga mo le suʻega mo diastase o:

  • faʻamaoniga o tulaga faʻaleagaina o le pancreas ma le cystic fibrosis,
  • gasegase malosi, taoto ma vili,
  • iloiloga o le aoga o togafitiga mo pancreatitis,
  • vailaau eseese o le flamma mumusu i le tiga ma le edema i la latou suesuega.

O le suʻesuʻega o le maualuga o le enzyme e le o faia i le taimi o le tamaʻitaʻi ma pe a uma ona aveese le pancreas.

Aoina mai ma le tuʻuina atu o algorithm

Ina ia mautinoa le saʻo atoatoa o taunuʻuga o suʻesuʻega, e tatau ona mataʻituina tulafono mo le sauniuniga ma le faʻaaogaina o le biomaterial:

  1. Aʻo leʻi sasaaina le vevela, fufulu fufulu kulupu i vai mafanafana.
  2. Biomaterial mo le auiliiliga o loʻo aoina i totonu o se pusa faʻapitoa vaʻaia. Faʻalagolago i le faʻamoemoega, e tatau ona aoina se faʻataʻitaʻiga fou poʻo se faʻasolosolo i aso taitasi. Faʻaliliuina sao le mafanafana o le biomaterial i le nofoaga autu o suesuega: ona saʻo lea o le iuga.
  3. I le fuafuaina o le maualuga o le diastase, e tatau ona e pasia le taeao atoa po o le aso o le urine (e faalagolago i le faʻamoemoe, atonu e fautuaina e aumai se faʻataʻitaʻiga lautele, o le 20-30 ml o le fuainumera).

Auala fuafuaina

O se suʻega faʻamatalaga mo le diastasis o loʻo faʻatinoina e le metametric metimetric method. E faʻavae i luga o le faagasologa o le faʻaogaina o le maso masini ma se vailaau e faʻatatau mo lenei faʻamoemoe ma toe iloilo le aofaʻi o le gaʻo o totoe i meaola o meaola.

Mo suʻesuʻega, e 15 suʻega faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi i vaʻa eseese o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se fagu. E faʻapipiʻiina le faʻamautuina o le vai, pe a maeʻa ona faʻapipiʻi uma koneteina i totonu o le vai vaiinu mo le 15 minute. A maeʻa lena mea, latou te faʻaopopo se vaega itiiti o iodine, lea e tali mai ma le sikuea malolo.

O le faʻamatalaga e uiga i le faʻasalaga o le diastase e faia e le fua faʻatatau o le gaʻo, lea e mafai ona eli i le 1 ml o le urine.

Mo le suʻega toto mo diastasis, e faʻaaoga ai le toto toto.

Faʻasalaina iuga

Totogiina o taunuuga e tatau ona faia e se fomaʻi. E aofia ai le tala faasolopito, le lisi o vailaʻau na maua ma taʻiala e faasino i ai i le pepa.

O le faʻaititia o le tau e mafai ona faʻaalia ai le le atoatoa o le pancreatic, faʻalaʻau faʻapitoa poʻo maʻi faʻamaʻi. I tamaiti laiti, o lenei maualuga o le enzyme e mafai ona talanoa e uiga i le cystic fibrosis ma se ata faafomaʻi talafeagai.

Diastasis Details

Alpha-amylase o se tasi o elemene digestive pito sili ona taua e aofia ai i le diastase, lea e malepe ai le malolo e avea ma sekone. O lona fausiaina foi e tupu i le tootoo laitiiti ma tamaitai i ovaries. Amylase e maua i le fulufulu, ma o le mea lea e amata ai lava le faasologa o meaʻai i lalo o lona aafiaga.

Faʻasolopito moni! O Amylase na maua i le 1833 e Anselm Payen, o le fomai Farani, ina ua ia muai faamatalaina le diastase (o se tuufaatasiga o enzymes) lea e momotu ai le malo e malolo ai. E tusa ai ma isi auala, na maua ai le amylase e K.S. Kirchhoff - fomai atamai o St. Petersburg Scientific Academy i le 1814.

O le amylase lea e mafua ai foliga o se suamalie suamalie ma le umi o le fufuluina o oloa e aofia ai le malo (pateta, araisa), ae aunoa ma le faaopoopo o le suka.I lenei tulaga, o le gaoioiga a lenei enzyme i le urine e fesootai tuusaʻo ma gaioiga i le toto toto, o le mea lea, ina ia suʻesuʻe i ona anotusi, o le suʻesuʻeina o le urine mo le diastasis.

O le numera o enzymes i le suʻega o le suʻega, e faʻatautaia ai e le fomaʻi se faʻamatalaga e uiga i le tulaga o le tino o le pancreas ma faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi, aemaise lava, pancreatiti. Faatasi ai ma isi enzymes o loʻo aofia ai i le faʻaogaina o meaʻai, o le diastase e ulufale i totonu o le manava, ona oʻo atu ai lea i totonu o le manava, mai i lea mea ua gauai i totonu o le toto, pe a maeʻa ona tosoina e fatugaʻo ma alu ese ma le urine.

E masani lava, o se vaega itiiti o le palacreatic and salivary gland enzymes e tafe i totonu o le toto (e mafua ona o le faafouina o le tino). Ae o le faaleagaina o le pancreas, lea e masani ona fesootaʻi ma le atinaʻeina o pancreatitis poʻo le taimi e poloka ai le gland i se maʻa poʻo se neoplasm, e amata ona ulu atu enzymes i le toto ma oʻo atu i totonu o le uila i ni aofaiga tetele. O lenei mea na fausia ai le faavae o le suʻesuʻega.

E le gata i lea, o le tuuina atu, mo se faataitaiga, o le amylase e gaosia foi e le vaovao, ona mafai lea ona faateleina lona gaioiga i le urine e mafua mai i maʻi o nei totoga. I soʻo se tulaga, o ia suiga e le tatau ona le amanaiaina, ae, i le isi itu, o le tagata maʻi o le a manaʻomia le suʻega atoa.

O anafea na faʻamatalaina ai le suʻesuʻega?

E tele mafuaʻaga e mafai ai ona faʻamatalaina se auiliiliga mo le diastasis, ma o le mea sili ona taatele o latou:

  • masalomia pancreatitis poo le maʻisuka,
  • isi maʻi o le pancreas,
  • faaleagaina i laufanua parotid,
  • o le i ai o siama faʻaleagaina o siama poʻo viral,
  • mumps (mumps), hepatitis,
  • afaina o le ate e mafua ona o le ava malosi.

E le gata i lea, o le naunautaiga o le diastasis i le urine ua faʻamaonia i le i ai o tiga ogaoga o le manava i totonu o tagata matutua ma tamaiti, lea e fesoasoani ai i fomaʻi e suʻesuʻe vave ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

Faʻamatalaina o mea suʻesuʻe

E tatau ona faʻataunuʻuina faʻamatalaga o faʻamatalaga faʻamatalaga e se fomaʻi poto, e sili ona lelei i luga o le endocrinology poʻo le gastroenterology. I ana faaiuga, e faalagolago o ia i masaniga taliaina, lea e itiiti ni eseesega mo vaitausaga eseese. I lenei tulaga, o le masani o diastases i le faanatinati o tamaitai ma alii o le vaitausaga tutusa e le eseese.

I tagata matutua mai le 17 i le 56-60 tausaga, diastasis i le urine e 10-124 iunite / lita. E ui o le masani i tagata matutua matutua o le a iai i le va o le 25-160 iunite / lita. Mo tamaiti, o lenei faailoga e 10-64 iunite / lita. O tau uma o loʻo i luga poʻo lalo ifo o tapulaa faʻapitoa o le a manatu o le faʻaaogaina, ma, i se tulaga talafeagai, o le a manaʻomia ni suʻesuʻega faaopoopo.

Faateleina tulaga taua

O le maualuga o fuainumera o diastases i le urine o loʻo matauina i totonu o le pancreatitis ogaoga poʻo le faʻaogaina o le gaʻo o le pancreas, faʻatasi ai ma le fausia o se uila i totonu, po o le amataga o le faagasologa leaga. I le faʻamautinoaina o nei maʻi, o faʻasologa o diastases e taua tele - latou te maua ai se avanoa e iloa ai faʻamaʻi i le amataga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le pancreatitis poʻo le tumo, e mafai ona faʻalauiloa le faailo i le 128-256 iunite / l, lea e vave ona faailoa atu i le fomaʻi le i ai o se faʻalavelave faʻapitoa i totonu o le tino o le okeni. O le faateleina o le taua, ae le sili atu ma le 10 taimi, e masani lava ona matauina i le mumū o galu, e mafua mai i mumps, faapea foi ma le cholecystitis (mumū o le gallbladder).

Ma o faʻamaʻi foi e faʻapupulaina i pateni fatugaʻo o le fatufatuga, e pei o le glomerulonephritis, pyelonephritis, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaaogaina o le faʻailogaina o le tino. Faʻatasi ai ma le le mafai ona faʻaaogaina, e masani ona siitia maualuga ai faʻamaʻi urine.

O mafuaʻaga masani masani o le maualuga o le faʻamaonia o le enzyme digestive o loʻo taua i lalo:

  • chronic pancreatitis - muamua i ai, o faʻataʻitaʻiga e faʻatupulaʻia ma le agavaʻa, ae mafai ona paʻu i le masani e pei ona faaleagaina le tino palacreatic,
  • manuʻa (faʻamaʻi, tuʻimomomo) o le pancreas,
  • maʻi mama,
  • fueina o le pule o le gland ma se maa, sika,
  • gasegase oona, appendicitis,
  • gaʻo (faʻaogaina) o se maʻi o le manava,
  • maʻisukacidosis o le maʻisuka (faʻamaʻi o le maʻi suka),
  • toso faʻamalosi
  • faʻalavelaveina le maʻitaga o pepe,
  • togafitia o le intestinal,
  • vavaega o se vailaau oona.

I le faʻaopoopoga i luga, o le faʻateleina o le diastases e mafai ona matauina i le taimi o le maʻitaga, lea e maua mai i le faʻamaʻi, faapea foi ma tagata o loʻo mafatia i le ava malosi.

Faʻaititia galuega

Mafuaaga o le faʻaitiitiga o le diagnase urinary activity:

  • gaogao o le pancreatic,
  • aveeseina o le pancreatic, faʻamaʻi tuifaʻi,
  • thyrotoxicosis, inu o le tino,
  • cystic fibrosis (cystic fibrosis) - o se gasegase ogaoga o gasegase o le endocrin,
  • O le macroamylasemia o se mea e le masani ai le faʻaleagaina o le gasegase o le tino lea e fusifusia ai amylase i molitelatini lapopoa i totonu o le plasma, ma o se taunuuga e le mafai ai ona ulu atu i le renul glomeruli.

O le a se mea e mafai ona aʻafia ai le sailiga o suʻesuʻega

O faʻamaumauga e maua e mafai ona aʻafia e ala i le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi, e pei o hormones corticosteroid, anticoagulants ma diuretics (Furosemide), Ibuprofen, Captopril ma talacotic analgesics. I se faaopoopoga, o le faateleina o le taua o le diastase e mafai ona matauina i fafine maʻitaga i soo se vaitausaga, lea e fesootaʻi ma se toe fetuʻutuʻaiga lautele o le tala faʻasolopito.

Ma o le faʻaaogaina o ava malosi i le afiafi o le suʻesuʻega e mafai foi ona aʻafia ai le auiliiliga o faʻamaumauga, aua o ona vaega o loʻo i ai se faʻaleagaga i sela o le pancreatic, e faʻaumatia ai. E tusa ai ma lenei itu, o le a lilo le enzymes i totonu o le toto, ona aveina atu ai lea i le vevela. O nisi taimi o le vavalalata i totonu o le faʻataʻitaʻiga e mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga le faʻatuaoia, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a talanoa, sneezing, tale e lata i se pusa avanoa faʻatasi ma urine.

O se suʻesuʻega lata mai a le X-ray o le talone o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai le faʻatusatusa o le auala e aʻafia ai le suʻesuʻega. O le igoa lona lua o lenei maʻi e foliga mai o le etopic retrograde cholangiography.

I maʻi. O se suʻega faʻamatalaga mo le diastasis o se auala vave e siaki ai pe a lelei mea uma i le paʻu ma le gaogao. O le mea taua o le faʻaeteete faʻaeteete ia oe lava ia i mea uma o le faʻatinoina o se suʻesuʻega ma sauniuni mo ia, ia amanaʻia uma manatu e ono mafua ai le le mafaʻatuatuaina o taunuuga.

Tulafono mo le aoina o le diastase analysis

O le tulafono muamua o sailiga manuia o le taimi tatau. Afai e iai ni fusi paʻu, o se Voskresensky poʻo se isi faʻailoga iloga, e manaʻomia vave e le tagata maʻi se fomaʻi. O se fomaʻi agavaa ma masalosaloga o gaioiga gasegase, o le mea muamua lava e auina atu lona maʻi mo le suʻeina o le urine mo le faʻamalosi o le pancreatic.

O le pusa lapisi e tatau ona faʻamaonia ma faʻamaʻi lelei le tapuni. Mo le auʻiliʻili, e manaʻomia e le faufautua suʻesuʻega se vaega itiiti o le tino. E taua tele le amataina o le suʻega i le taimi lava e uma ai ona maua le faʻataʻitaʻiga - talu ai o le enzymes e le o ni vailaʻau faʻamalosi. E le gata i lea, e faʻamaonia le moni o le faʻamatalaga, o le toto o loʻo suʻesuʻeina mo le enzyme. E sili le faʻaosooso i le taeao.

O se tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a ia faamatalaina le auiliiliga o le urine mo le diastase.

Tuua Lau Faamatalaga