Fualaau faʻataʻitaʻi ma le propolis mo le maʻisuka


Ina ia malamalama pe faapefea ona tutusa le maʻisuka ma le ituaiga 2, e tatau ona e malamalama muamua pe o le a lenei mea ma pe oa mea aoga o propolis. O pi latou te faʻaaogaina i totonu o le pulou e ufiufi ai le tele o vaeluaga ma pupu, faʻatonutonu le vevela o le siosiomaga i totonu ma faʻamaʻi vailaau o sela ao leʻi tuʻuina fuamoa iina. O le Propolis lava ia o se vaega o totoe o totoe mai le uluai galoina e bees o pollen ma laau toto mai fugalaau po o laau (birch, alder, poplar). O se taunuuga, o taimi uma lava e tulaga ese ai le fualaau faasaina i ona meatotino, aua o le fomaʻi mulimuli o vailaʻau faʻasolosolo taʻitasi taʻitasi e fesuisuiai e fuafua i luga o laau na gaosia ai.

I fafo, propolis foliga mai o se lanu malulu o lanu enaena po o lanu samasama, lea e mafiafia, faapogisa ma faigata ai le taimi, ma le toe gafatia: i le vevela i lalo ifo o le 15 tikeri Celsius, o le resin e avea ma mea vaivai, e pei o rosin. Ae o lona uiga masani faaletino o le tetee atu i le vevela. E tusa lava pe a vevela, e le faʻavaivai ma e le faʻaumatia ona mea aoga, ina ia mafai ai ona e faia teuteuga ma mea vevela vevela mai ai. O le mea lava ia e matua mu lava i le tofo, o lona uiga e le o se mea manaia tele le ave i lona tino mama, ma i le tele o mataupu o le propolis o loʻo faʻafefeteina ma nisi mea.

Ae o le mea pito sili ona taua i le propolis, ioe, o lona tuufaatasiga kemikali. E i ai ni mea laiti i le natura lea e tutusa le tamaoaiga i le anotusi o vitamini, acids, micro and macro elemene, ma isi meaola olaola. I le averesi, o le lisi o vaega i le tuufaatasiga o le resin e mafai ona oʻo atu i le 150-200 aitema, o le mea lea, e le gata o aga masani, ae o togafitiga aloaia e iloa ai o se mea faigata o mea e mafai ona faaleleia atili ai le soifua maloloina. O le fua faatatau tutusa o propolis e faapenei:

  • 50% vailaau oona: flavonoids, acids aromatic ma o latou esters,
  • 30% wax: gaʻo gaʻo, ava malosi ma le esters alcohol,
  • 10% o suauʻu manogi ma taua,
  • 5% pollen: amino acids free, proteins,
  • 5% o vaega o loʻo totoe: minerale, ketones, lactones, steroids, vitamini, quinones, sugars.

Nettle - o se fili leaga o le maʻisuka

E ese le taua, e taua le iloa o le suka i le propolis e le taua tele le fefe i soo se aafiaga le lelei i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a faʻaaogaina lenei vailaʻau i totonu.

O le a le aoga o le propolis i le maʻisuka ituaiga 2?


Ina ia lelei le faʻafesoʻotaʻi o le maʻisuka o loʻo faʻalagolago i le insulin, ia fautuaina e fomaʻi le faʻaogaina o le tincture. Mo lana tapenapenaga, e tatau ona e aveina le 15 g o propolis, lea e muaʻi paʻu i le paʻu o le eletise.

I le isi itu, e tatau ona faatumuina le vailaau i le 100 ml o le maualuga o le ava malosi. E faʻafefiloi faʻafefiloi meaʻai i totonu o se pusa eseese ma tuʻu ai i le mea faʻapouliuli mo le 14 aso.

E i ai isi auala e faia ai ni gaioiga. Ina ia faia lenei mea, sasaa le vai inu (pe a ma le 50 tikeri) i totonu o se vevela.

Faʻasalaga faʻasalaga eleʻele faʻasaina ua sasaa i totonu o le vai (10 g o meaʻai mataʻu mo 100 ml uma o le vai). O le meafaigaluega na faʻaosoosoina 24 itula, ona faʻapipiʻi lelei lea. Taofi le vailaau i totonu o le pusaaisa i le pito i lalo. E mafai ona aoga le kulimi pe'ā faʻaaoga i totonu o le 7 aso.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o se atigipusa o le tioata pogisa ma aua neʻi galo e luluina i le taimi o le vaʻaiga.

O vailaʻau faʻapitoa e ofoina atu se isi auala e saunia ai le propolis, lea o le a faʻavaveina ai togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Ua aiaia ai e tatau ona ave le 100-120 ml o le vai mo le 10 g o le suamalie. O le faʻafefiloi e sasaa atu i totonu o se tamai ipu ma tuʻu i totonu o le vai vai (ia mautinoa e ufiufi!).

O le togafitiga Propolis e 100% le natura, o lea e faʻaitiitia ai aʻafiaga o itu ma aʻafiaga le lelei. E mafai ona tatou fai atu o se togafiti faʻapitoa, ae o le togafitiga lelei o le maʻisuka a tagata i le ituaiga lona lua.

Saunia le vailaʻau mo le 60 minute i luga ole vevela vevela. E taua le faʻamautinoa e le maualuga le maualuga o le vevela i luga aʻe o le 80 tikeri, aua o le a faʻaaogaina ai le aoga o le maʻisuka ituaiga 2, e le aoga ai togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Teu le mea ua maeʻa i le malulu, ae le sili atu i le 7 aso.

Auala e togafitia ai le DM ma le propolis

Ina ia faʻaaoga saʻo propolis, e manaʻomia lou faʻaaogaina o fomaʻi faapitoa ua fuafuaina e faʻafefe ai le maʻisuka:

  • ulufale atu i mea faʻapitoa faʻatasi ma propolis, e tusa ai ma faʻamaumauga,
  • Propolis ma le meli na ave i luga o se manava gaogao. I le amataga o togafitiga, o le tasi mataua o le tinio tinisini ua solo i totonu o sina tamai sipuni o le meli. O faʻasologa mulimuli ane, o le numera o mataua e faʻapupulaina e le tasi, seia oʻo i le aofaʻi o le aofaʻi e oʻo i le 15,
  • o se mea e maua ai le suavai poʻo se moa e faʻafefiloi i se sipuni tele o susu ma ave tolu i le ono taimi i le aso,
  • ave 15 pata o le tincture ua faʻafefe i totonu o le vai i le tolu taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga mo aso e 15.

E mafai ona e faʻaaoga lenei fua: susu le susu, aveese mai le vevela ma faaopoopo le propolis tapuni i ai. 1.5 g o le susu o le a manaomia ai le 100 g o oloa. Faʻailoga ma le faʻalavelave. A maeʻa le vailaʻau, ave le ata tipi e ufiufi ai. Inu se afa afa tolu i le fa taimi mo sima aʻo leʻi faia le taumafataga autu.

Mo le sauniuniga ole ava malosi, lea e fesoasoani i le maʻisuka, e manaʻomia le faʻaitiitia 15 g o le propolis i le 100 ml o le ava ma alu i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso.

O le masani le propolis tincture ua saunia e pei ona taua i lalo: ua sasaaina le vai i totonu o se pusa lapoa ma aumai i se vevela. A maeʻa le mumu, ona tuʻuina lea o le ipu i le 100 ml o le vai ma le 10 g o propolis i totonu o le fagu. O le taimi na osofaʻi ai mo le itula. A maeʻa le mafanafana, tuʻu le vailaau faʻasaina i totonu o le pusaaisa ma ave i se tulaga mamā pe fefiloi ma le meli po o le susu.

Fiafia! O Propolis e ese mai i le meli i lena mea pe a vevela ma vela, e le aveesea ai ona togafitiga faafomaʻi.

Meaʻai mo le maʻisuka fautuaina tuʻuina atu:

  • muffins
  • sipuni
  • mea manogi
  • piko
  • meaʻai gaʻo
  • ava malosi
  • fua tele
  • nisi fualaau mamago.

Taua! O togafitiga e tatau ona faia i lea taimi ma lea taimi. E sili atu ona lelei le ave o le propolis mo le 4-6 vaiaso, ona tuʻuina atu lea i le tino se malologa mo 2-3 vaiaso.

Faʻaaogaina ma Recipes

Mo le laziest: 10-15 g o le pure propolis, vaevaeina i totonu o 3-5 inumaga laiti. E tatau ona ulaina mo se taimi umi, ona foloina lea. E faia lenei mea i le 1.5 itula aʻo leʻi 'aʻai poʻo vave loa. O meatotino o le propolis o loʻo sili ona faʻaalia i le inu o le ava malosi. Muamua, faʻapefea ona kukaina:

  1. Ave 20 g o le propolis ma le 80 ml o le ava malosi. Faʻaosooso 5-7 aso i totonu o se fagu malulu ua pupuʻu, lulu i aso uma, ona aʻafia ai lea.
  2. O le a vave ona alu le tinese vave pe afai e sefulu vaega o le ava malosi e ave i le tasi vaega o propolis, fefiloi, tuu i totonu o se vai malulu vai ma vevela i le 40 ° C. Faʻamalosi mo le tele o itula, masani ona lulu.
  3. 100 ava malosi + 30 g o propolis e taofi ai aso e lima i se fagu pogisa. Lulu mo le 10-15 minute i aso uma.


Faʻalogo: propolis e tatau ona nutimomoia. E faigata tele lenei mea.

O le auala sili lava o le tetee atu i mea masani i totonu o le pusaaisa, ona vave faʻafefiloi pe olo i se samala. Na o ni nai vaega laiti o le a mafai ai ona saunia se tincture atoatoa.

O le meli + propolis o se vailaau sili ona lauiloa mo le tetee atu i mea masani o le maʻisuka. I le aso muamua o le vasega i le taeao i luga o se manava gaogao, e tatau ona e 'ai se sipuniti o le meli ma le tasi mataua o le propolis. O le aso e sosoo ai, e lua fulafula e faaopoopoina, ma faapena lava seia oʻo i le sefululima. Nai lo o le meli, e mafai ona e faʻaaoga se sipuni tele o le susu. O lea ituaiga meafaigaluega e onosaʻi faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai. O le mataupu faavae o le faaopoopoina o le propolis tincture e tutusa - mai le tasi e oo i le sefululima tafe. O le togafitiga e mai le tolu masina i le ono masina.

O le a le mea o le propolis tincture e sili atu ona filifili i le maʻisuka ituaiga 2?

Mo le togafitiga o le maʻi suka ma le propolis, faʻapea foʻi mo faamoemoega puipuia, o tagata atamamai i le faʻavae o vailaʻau faʻaleaganuʻu ma aganuʻu ua fautuaina e faʻaaoga ai le suauu propolis. Ou te fiafia foi i lenei mamanu faapitoa.

O tagata e maua i le maʻisuka e le fautuaina e faʻaaoga le propolis tincture mo le ava malosi. E mafai ona ave le vai propolis, ae i soo se tulaga lava, o le ai ai se faʻamoemoega maualalo ifo o meaʻai nai lo le faʻaaogaina o le propolis i le suauu


E faʻapefea ona filifili le faʻasologa o le maʻisuka mo le maʻisuka, ma mafaufau i meaʻai a le tagata lava ia o le maʻi
d>

Le gaioiga o le propolis i le togafitiga

O le pepelu paleni e le mafai ona faʻaitiitia le toto suka, o le mea leai togafitigae manaʻomia togafitiga.

O lona gaioiga i togafitiga o le maʻisuka ituaiga II e faavae i le faamalosia o puipui o toto toto, faamamaina o le toto o toxini, toxins ma isi mea matautia, faateleina le tetee o le tino, faaleleia le gaioiga ma faagaoioia le gaosiga o le insulin, ma ua faatelevave le metabolism. O le mea lea, o le faʻasolosolo i le togafitiga o le maʻisuka e i ai se lagona faʻaolaina i luga o le pancreas, o se osofaʻiga o le gasegase faagasologa.

Maʻisuka propolis: metotia o gaioiga

E iloa uma e tagata mea faʻamalolo o lenei oloa. Ae e toaitiiti lava tagata malamalama lelei i le auala e puipuia ai le tino o le tagata.

O aʻafiaga o pepelu pipi:

  1. Le malosi faʻamalosi. O le maualuga o meaʻai o vitamini, o suauu taua ma vailaau faʻasaina ua faʻaagaoioia ai mea uma e puipuia ai totonu. O se taunuuga, e maua e le tino se malosi o le malosi e faʻafetaia ai aafiaga faʻaleagaina o le siosiomaga.
  2. Antibacterial. Alkaloids ma flavonoids o vailaau mamana faʻaleagaina e mafai ona faʻaumatia toetoe lava o siama. O lenei aafiaga e sili ona taua mo le maʻisuka, talu ai e tele ituaiga o lupe e masani ona tupu. O le paʻu e sili ona faigofie i lenei faafitauli. O loʻo faia ai ni meaʻai laiti i totonu o le tino - faʻaputu, lea e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi.
  3. Ava. I le tele o suʻesuʻega suʻesuʻega, na faʻamaonia ai afai e faʻaaogaina le propolis i le maʻisuka ituaiga 2 i le tele o mea manaʻomia, ona faʻaititia lea o le kulukose i le 2-4 mmol / l. O le a le mafai ona fofoina atoatoa le faʻamaʻi, ae pe a tuʻufaʻatasia ma vailaau faʻamaʻi, e mafai ona e ausia ni taunuuga lelei.
  4. Antitumor. O loʻo i ai lomiga e faʻamatala ai le mafai o lenei oloa e puipuia ai le tupu aʻe o neoplasms mama. E faigata ona faʻamasino pe moni lenei mea. Ae ui i lea, sa faaauau pea ona sailia e saienitisi auala fou e faʻaaoga ai lenei mea faigaluega.

Butter, Propolis ma le Maʻisuka


Soʻo se oloa gaosi e tatau ona suʻeina ma le totoa ao lei aofia i le taumafataga mo le maʻisuka. O se meaai mo le maʻisuka o se vaega autu o togafitiga. Maualuga maualuga, maualuga maualuga o le cholesterol high-calorie foods e matua faʻavaivaia. I le taimi lava e tasi, o vaega laiti o le pata fesoasoani i le tino e faʻaaogaina vitamini gaʻo ma faʻaleleia le tulaga lautele.

E mafai faapefea e le pata ma le propolis ona 'ai mo le maʻisuka?

E faʻalagolago lava i isi meaʻai i le taumafataga. O le mea masani, e mafai ona 'ai e tagata fai meaʻai e tusa ma le 15 kalama o le gaʻo tumu i se taumafataga i aso uma. O mea o le a aofia ai e filifilia e se fomaʻi. E taua le amanaʻiaina le tulaga lautele o le tino o le maʻisuka - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻateleina le cholesterol o le toto, o le faʻamoemoe e ono faʻamoemoeina o le pata atonu e sili atu nai lo le ono afaina. E taua le le na o le auai poʻo le leai o le pata i le taumafataga, ae o lona paleni ma meaʻai masani.

Fautuaina o meaʻai

I taimi o togafitiga, e fautuaina e le au fai meaʻai i aso nei le lafoaia o oloa e pei o:

  • oloa faʻatau falaoa: mai puff poo pastry, soo se ituaiga
  • fualaau faisua fou: beets, pateta, kāloti, leki
  • fualaau aina: vine ma vine, faʻi, strawberries, fig, aso
  • mea manogi
  • suamalie
  • gaʻo gaʻo ma aano o puaa
  • ava malosi

O ai e maua i le maʻisuka ituaiga 2 faʻatasi ai ma le faatagaga a le fomaʻi aoga e mafai ona faʻaaogaina le suka mama ma le meli fugalaau masani. I le taimi lava e tasi, e fautuaina le tagata maʻi e inu le tele o vai e maua ai le sipili o le rose po o le fefete a le tagata faʻatau. O lenei mea e mafai ai ona ave na o le tino mea e tatau ai ma fuamini.

Propolis mo le maʻisuka: faʻaaoga, fualaau ma togafitiga

E fautuaina e faʻataunuʻuina faʻasolosolo saʻo e tusa ai ma se polokalame faapitoa. Tatou amata i le 1/8 teaspoon, 3 taimi i le aso, ao le i ai. E fautuaina le faʻaitiitia o le suāuʻu o le propolis i le 50 ml o susu. O le kulimi o se tasi o nai meaʻai e faatagaina mo le maʻisuka. I le lumanaʻi, e mafai ona e faʻatupulaia le fua o le suauu paluga i le 1/4 sipuni i le taimi.

O le auala o le propolis tincture mo le maʻisuka ituaiga 2 e 30 aso. O aso muamua e 15 o loʻo i ai le faʻateleina o le fualaau oona ua ave, ona tatau ai lea ona faʻaitiitia le faʻaaoga i le uluai masini.

Faʻapefea ona faʻaaoga le propolis mo le maʻisuka?

Ou te tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga o se faasologa o talosaga i aso taitasi:

1-5 aso - 1/8 sipuni, 3 taimi i le aso ao lei oʻo i taumafataga,

6-10 aso - 1/6 sipuni, 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga,

11-20 aso - 1/4 sipuni, 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai,

21-25 aso - 1/6 sipuni, 3 taimi i le aso ao lei faia taumafataga,

26-30 aso - 1/8 sipuni, 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

I le va o togafitiga togafitiga e tatau ai ona faia se malologa o le itiiti ifo i le lua vaiaso, ma sili atu i le tasi le masina.

E le gata i le faʻaaogaina o le faʻasologa o meaola, e tatau ona faʻapipiʻi i le meaai fautuaina, ma tutusa lava e ave vailaau na faatonuina e lau fomaʻi. E na o tulafono uma lava e mafai ona e ausia ai se taunuuga lelei tumau mai le togafitiga faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2.

Contraindications

O le faʻailoga autu o le faʻalepaleina o le tagata i le tausiga o meaʻai.

O le faʻaaogaina o le propolis mo le maʻisuka e faʻatagaina mo fafine ma fafine maʻitaga i le gasologa o le lactation naʻo le faʻatagaga ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faʻatasi ma le susu ma le taimi o le maitaga, e matua le fautuaina le faʻaaogaina o ava malosi. A leai, e ono afaina le tamaitiiti.

O se tali atu i se mea e gaosi ai le paluga e naʻo le tagata lava ia. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, afai e maua se taunuuga lelei mo se allergy, e le fautuaina e faʻaaoga vailaʻau faʻasaina, e oo lava i le faʻaaogaina o antihistamines faapitoa.


E faʻafefea ona faʻaumatia otaota

E sili atu i le 1000 nusipepa a tagata na latou faʻateʻaina le afu. E faʻapefea ona e foia le faʻamaʻi ma e te le manatua. Metotia ma mea faigaluega faʻaaogaina, talanoaga i le va o tagata tomai faapitoa ma tagata gasegase. I le www.gemorroy.site

O faʻamatalaga uma ua faʻamatalaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e le faʻaaogaina i le siʻeli laʻitiiti o le malo. O le jelly royal e na o le pau lea o sauniuniga masani masani e mafai ona faʻaaoga i mataupu uma.

O a faʻamanuiaga ma oa suiga?

O togafitiga Propolis mo le maʻisuka ituaiga 2 e 100% le natura. O aʻafiaga aʻafiaga faʻapitoa i lenei togafitiga e le o aofia ai, sei vagana ai mataupu o le le faʻaaloalo i oloa gaosiga o le beekeeping lautele. O lenei togafitiga e aoga tele, e ui lava e manatu i ai o se fofo faʻafofo.

E i ai se isi auala e faʻaaoga ai le propolis i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.O lenei mea faʻapitoa sili ona tulaga ese o le siloni a le tupu. Ou te fia vave lapatai atu ia te oe, o le tau o togafitiga i lenei mataupu o le a faateleina tele. O le faʻamatalaga lenei: Muamua, sili atu le lelei o le siloni a le tupu, ma lona lua, e sili atu le tau nai lo soo se tapenapena masani (o le tau e fuafuaina i lona laitiiti tele, o le faigata o le aoina mai ma le teuina o paluga mama).

Sa ou faia se auiliiliga i luga o le tau o oloa lelei o le beekeeping ma na oo mai i le faaiuga mulimuli:

O le susu o le susu susu e leai ni meaʻai e tau i le 2,500 rubles i le 1 gram.

Lelei mama propolis - 8 ruuga tasi gram po o le 80 rubles mo le 10 kalamu kalamu.

O se pai lelei e aunoa ma le vevela o togafitiga e 3 ruuga 1 gram pe 300 rubles i le 100 gram package.

O le jelly laititi mo le togafitiga o le maʻisuka e tatau ona faalua 2 aso i le aso i le 0.05 g. O le togafitiga e le itiiti ifo i le 15 aso. E tusa ai ma suʻesuʻega, o tagata na faʻaaogaina le gelini tupu mo aso e 15, o le toto o le kulukose o le toto ua faʻaitiitia i le 3 micromol / l.

O lona lua o faailoga o le maʻisuka ua maeʻa foi: Nocturia, Polyuria ma glucosuria. O fuainumera faʻamaumauga e faʻamaonia ai o loʻo i ai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o manaʻoga ole maʻi ile inisalini.

O afea ma pe aisea e leai

O oloa o le tausiga o le beekeeping o se mea e masani ona masani ai ile allergen. Afai e te le taliaina le meli, o le a ono tulai mai se tali atu i le propolis. O le faʻaleagaina lava o le aafiaga e masani lava ona tupu i tagata e maua i le faʻala. E mafai ona e siaki: faʻaaoga le fua maualalo ole propolis (e mafai ona faʻaaogaina i le paʻu, mucous membrane o le palapalifo) ma matau le tali a le tino. Afai ei ai se lagona mu, vevela, fulafula, paʻu - o le oloa ua solia.

O aʻafiaga o le faʻaaogaina o le propolis e leʻi suʻesuʻeina pe afai o le tagata maʻi e iai fatu fatu fatu, pancreatitis, ma le leaga o le ate. O le faʻaaogaina o le propolis i le gums ma le faʻasolosolo o maʻi i mea e masani ai e iai se aafiaga faʻaleagaina.

Aua e te faʻaleagaina le solo. Ole fua o ana fualaau faasaina e tatau ona faatonuina e na o se fomaʻi.
Yoga ma le maʻisuka. E mafai faʻapefea e mataupu faavae mafaufau loloto ona fesoasoani e togafitia le maʻisuka?

O le a le maʻisuka phosphate ma aisea e maua ai i tamaiti? liusua i lenei tusiga

Barley porridge. Mo faʻamanuiaga ma faʻasalaga o le karite paʻu faitau http://saydiabetu.net/produkty-i-osnovy-pitaniya/produkty/krupybobovye/perlovka-pri-diabete-polza-i-vred-pitatelnoj-krupy/

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le propolis i le maʻisuka

O le tulaga ese o le propolis o loʻo faʻamaonia e le fomai. I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le kelu paʻu e fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le faʻamalosiina o mea i totonu o toto. E le gata i lea, e fesoasoani i le tau faasaga i faʻamaʻi e aʻafia ai:

  • mamanu
  • mamanu o le manava
  • faʻataʻitaʻiga
  • totoga o faʻaaliga ma le faʻalogo,
  • faiga le fiafia.

Aoga Se lisi sili o laʻau mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2

Propolis:

  • faʻamalolo manuʻa
  • faamama le mumu
  • faʻaleagaina maʻi
  • faaleleia atili toto,
  • faʻaleagaina i faʻamaʻi pipisi,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faʻaleleia galuega faʻatasi
  • lagolagosua i faiga faʻavaomalo masani,
  • anesthetizes
  • Faʻasalalau le faiga o le endocrine,
  • puipuia le tino mai aafiaga leaga o fualaau faasaina e faamalosia ai le maʻisuka e ave,
  • faaaogaina i fomai nifo,
  • e puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis.

E matauina e tagata faapitoa ia ituaiga togafitiga o pepelu pipi:

  1. Le malosi faʻamalosi. Ona o le taua o mea o suauu taua, amino acids, vitamins complexes, ua maua e le tino mea uma e tatau ai ma amata ona tutoatasi i mea le lelei e aʻafia ai i le pathologically.
  2. Antibacterial. O le Propolis e mauoa i alkaloids ma flavonoids - o mea malolosi antimicrobial o natura masani. Latou te faʻaumatia toetoe lava o siama faʻamaʻi ma faʻafefiloi le mumusu, lea e taua tele mo le maʻisuka.
  3. Ava. Ua faʻaalia i suʻesuʻega, o le faʻaaoga pea o le propolis, o le kulūkose e faʻaitiitia. E ui lava e le mafai ona fofoina atoatoa se maʻi i lenei oloa, e matua talafeagai le lagolagoina o le tino ma puipuia le alualu i luma o le maʻi.
  4. Antitumor. E tusa ai ma nisi o lipoti, o le kelu paʻu suamalie e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae o faʻavae tumama.

I le mea e le faʻaleagaina ai le tino, e tatau ona e faʻaaogaina saʻo fualaau faʻasa. Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa:

  • e le sili atu nai lo le 15-30 aso, e faalagolago i le fua ua filifilia,
  • o le sili ona faatagaina le mauaina o propolis e aunoa ma se malolo - ono masina,
  • i le taimi o le togafiti togafitiga, e manaʻomia le faʻamautinoa o le faʻaleleia atili o le ava malosi,
  • o le vaeluaga i le va o kosi e tatau ona le itiiti ifo ma le lua vaiaso,
  • o le maualuga o le aofaiga o se tasi fualaau e le tatau ona sili atu i le 20 mataʻu,
  • pe a togafitia i le propolis, e le mafai ona e maua mai vailaau e faatonuina e le fomai.

Taua! Pe a togafitia le maʻisuka i le fale, e le tatau i se tasi ona galo e le o se panacea, ae na o se tasi o auala aoga e fesoasoani e taulimaina ai le "maʻi mama". E manaʻomia e tagata mamaʻi togafitiga faʻapitoa, e le aofia ai le taumafataga ma le tausisia o fautuaga a isi fomaʻi.

Aisea e manaomia ai


I pi, propolis o le tele o meafale. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e filifili le pi e matua lautele lava le taumafanafana, pe afai foi e fai se mumu i totonu ole sulu, o le a toe faaleleia e propolis. Po o se paluga o le propolis i le wax (i luga o vaega tele o galuega).

Plus propolis o loʻo maua ai le mama, tusa lava pe leai se mea na tupu, pe a faʻaumatia e siama siama soʻo se siama.

I le tulaga o tagata, o mea uma e sili atu ona ogaoga. Propolis o se oloa uiga ese o lona ituaiga, o loʻo i ai se siama faʻamalolo, faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻamalosia o meatotino. Ua faʻaaoga e tagata lenei vailaau mo le fia afe tausaga talu mai anamua Aikupito.

  • O faʻamaʻi pipisi e iloa e matua faʻamaoni. Afai e le saʻo le faʻaaogaina o fualaau oona i se vasega le atoatoa, ona ola lea o microbes taitoatasi ma ua le mafai ona puipuia i fualaau oona. Ona o lenei mea, ua faamalosia ai tagata e fausia ni mea fou fou. Ae leai se siama e tasi na mafai ona fetuunai i le propolis, o se mea moni faasaienisi lea.
  • Ma se isi mea e sili atu: afai o le meli i le vevela e vave ona le aoga, ona faʻapipiʻiina lea, e tusa lava pe faʻapipiʻi mo sina taimi, o loʻo tumau pea ona lelei uma meatotino.
  • Manua, afaina, afaina, malosi malosi, siama, veinsose veins - o soʻo se tasi o nei tulaga e sili atu ona faigofie poʻo ua mou atu pe a faʻaaoga le propolis i togafitiga.

O fea e faʻatau ai le propolis?


O le lauiloa o lenei oloa o le mafai lea ona e faʻatau fualaau faʻataʻitaʻi i soo se mea. I falemaʻi, i totonu o fale faʻapitoa ma oloa gaosiga o le beekeeping, e ala i le Initaneti i nofoaga o "meli", faapea foʻi ma uo a tagata tausi pipi. O se faʻatauga lelei e mafai ona faia i ni meaʻai faapitoa i pipi, faʻaaliga.

O le matafaioi tele i le filifilia o propolis e taʻalo i le talaaga a le tagata faatau. E faigata ona e malamalama i le oloa oe lava, ae e toatele tagata e fia faʻatau se mea sese. Aua le faʻatau faʻatau faʻatau i luga o maketi, mai i tagata tagata, i faʻalapotopotoga faʻapitoa.

Propolis ma le maʻisuka

O le kelu pepelu o loʻo i ai se tasi o meatotino patino, o le mea e sili ona taua mo le maʻisuka. O lona malosi lea o le hypoglycemic (hypoglycemic). Faʻatasi ai ma soʻo se ituaiga faʻamaʻi, o le aoga o le faʻasaina i lenei itu e le mafai ona faʻamagaloina.


O le maʻi suka e faʻatasi ma le tele o faʻalavelave: faʻaitiitia le malosi o le tino, teteʻe vailaʻau, faʻafitauli i le galuega o fatuga ma isi gaʻo totonu. O Propolis e avea ma pule faʻatonutonu o metabolic processes o le a fesoasoani iinei. Ma o lona malosi faʻamalosia i luga o puipui o toto toto e mafai ona faʻagesegese pe faʻatuai le atinaʻe o le atherosclerosis.

Ae, o le propolis e le o se togafiti togafitiga e faʻaleagaina ai se faʻafitauli faʻapitoa. O le faʻamaʻi e matua le mafai ona togafitia, ae o le togafitiga maeʻaeʻa e mafai ai ona maua le maʻisuka e taʻitaʻia ai se olaga sologa lelei, e aunoa ma le tele o faʻafitauli. Propolis o le a fesoasoani tele, ae naʻo le faʻatasi ai ma fualaauʻai ma antipyretic fualaau ua faatonuina e fomaʻi.


O a vailaʻau o le vailaʻau? Aisea latou te manaomia ai?

Vaevaega Bioscan. Faʻafefea ona faʻaaogaina ma oa latou aoga aoga?

Propolis - o le a lea?

A o leʻi faia togafitiga faʻatasi ma le propolis, e tatau ona e suʻeina pe o le a. O le kelu faʻapena masani lenei e gaosia e le pi, lea latou te aofia ai le malepelepe i totonu o le sulu.

I lona tuufaatasiga ua maua:

  • flavonoids
  • alkalis
  • metala
  • tannins ma minerale,
  • o suauu taua
  • gaʻo gaʻo
  • fomaʻi
  • solo
  • ava malosi.

O le Propolis e mauoa i amino-amino taua ma mea faʻapitoa o meaola (apigenin, kempferol, ermanin, ma isi) ma e talafeagai mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E oʻo mai i le taimi nei, ua le mafai e tagata tomai faapitoa ona suʻesuʻe atoatoa i le tuufaatasiga o le vevela o le pogisa e mafua mai ona o le faʻaogaina o meaola o meaola.

Fiafia! Propolis e galue i luga o le tino e avea o se sui o le paʻu, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo paʻu o le paʻu, siama, ma le dermatitis.

I le a le ituaiga o propolis o loʻo faʻaaogaina

E tele tagata gasegase latou te le iloa pe faapefea ona togafitiga propolis. E tele ituaiga o tui, pe a fai o le kelu e fai ma vaega autu.

E mafai ona e faʻaaoga:

  • pepa laupepa
  • vai ma ava malosi,
  • tagata taʻavale
  • uu
  • kulimi
  • suppositories
  • suauu

E seasea faaaoga le Propolis i lona mamanu mamā. Ina ia maua le manaʻoga manaʻomia, ua lava lea e gaʻo ai le 3-5 g o vailaʻau ma taofi i le gutu mo le tusa ma le tolu minute. E tatau ona e faia lenei tolu i le lima taimi i le aso ae leʻi ave le taumafataga autu. O le maualuga o aso taitasi o le 15 g. O le umi ole togafitiga e 4 vaiaso. Ona manaʻomia lea e oe se aso malolo fitu-fitu ma toe fai le kosi.

I le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga e naʻo na vailaʻau e faʻataʻitaʻiina e tautalagia. E mafai foi ona e faʻaaogaina mea faʻapitoa: oa latou mea aoga e faʻaoga saʻo i totonu o le toto, faʻasese ai pa puipui, o lona uiga e vave ona i ai se lelei.

Le tele o tagata lauiloa i le maʻisuka:

  • propolis ava tincture,
  • vai faʻafefete
  • suppositories.

Ina ia filifilia propolis, e tatau ona e gauai atu i ona faʻamaumauga faʻamaonia:

  1. Hue. O le kelu peʻau e le tatau ona pogisa pe mama foi. O se mea maualuga e maua ai se lanu enaena-enaena e aunoa ma ni faʻalavelave masalomia. O le uliuli o propolis o loʻo faʻaalia ai e le lelei-lelei, poʻo matua.
  2. Scend. O Propolis ei ai lona lava pele meli faapitoa-manogi.
  3. Tatau. Pe a mimiti, o se mea lelei e pipii atu i nifo laiti, e mafua ai sina lagona mumu ma le afaina o le ooto.

Taofi pea i se nofoaga malulu mo le silia ma le 5 tausaga. Afai o le a amata ona malepelepe le oloa ma avea ma mea vaivai, ona leiloloa ai lea o ana vailaau faafomaʻi ma ua le toe talafeagai mo le faaaogaina i totonu.

E i ai se isi mea

O le sipuni a le tupu peʻa o le a mafai ona sui le propolis. Faʻaaogaina ia le sili atu ma le masina, tolu taimi i le aso mo le 10 g. I le faaiuga o le togafitiga, o le maʻisuka ua maitauina le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le gaocosylating substances e le 2-4 μmol / L.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Faatasi ai ma le ituaiga o maʻisuka e faalagolago ile inisalini, o lenei oloa o le beekeeping e mafai ona faʻaitiitia ai le tui ole inisalini. O le jelly laititi e faʻaleleia ai galuega puipui o le tino ma faʻamaonia ai le metabolism.

O loʻo i ai se faʻamatalaga faʻamaonia faʻamaonia e ala i le faʻaaogaina o jeli ma le propolis. I totonu o le masina, o le tagata maʻi e faʻaaogaina le tincture (20 drops i le 250 ml o le vai) ma le 10 ml o le siloni tautupu faatolu i le aso. A maeʻa le 14 aso o togafitiga, e maitauina e le maʻisuka se faʻaleleia atili o le soifua lelei.

Afai e leai se faʻaleleia atili e maitauina i le faagasologa o le togafitiga, ona fautuaina lea e taofi le vasega togafitiga ma faʻaaoga isi, togafitiga sili atu ona lelei.

Tuua Lau Faamatalaga