O a meaʻai suamalie e inu i le pancreatitis ma mo le ate ma le pancreas?

O faʻamaʻi pipisi e maua i totonu o tagata matutua ma tagata matutua. O se tasi oi latou o le pancreatitis. E taʻitaʻia ai i le manava, e mafai ona faʻafefe ai le vai o le vailaʻau. Ina ia faʻaleleia le maualuga o meaʻai i totonu o le tino, o maʻi ma pancreatitis o loʻo faʻatulagaina ai faʻalaʻau vitamini.

O le a le mea e faʻaaoga ai vitamini mo pancreas

O le tino o le maʻi pancreatitis e le faʻaaoga i le tulaga pe a le lava ni vitamini. O le mea lea, pe a faatonuina vitamini mo le pancreas, o lenei mea e faatatau i le pancreatitis masani, lea eo mai faatasi ma se laʻititi o le galuega faalilolilo o fafo o le okeni, o le gaogao le lelei ma le faʻaaogaina o meaʻai.

Aisea e manaomia ai vitamini mo se faʻamaʻi

Pancreatitis i faʻaaliga eseese e ono lamatia ai le tino, e tusa lava po o le a le matua o le maʻi. O le tagata gasegase o le a leai sona manaʻoga i le taimi o le togafitiga ma le faʻafitauli o le faʻamaʻi, o se laulau taumafa ua faʻamaonia mo se taimi umi, ma o nisi taimi o le a manaʻomia le anapogi.

O lenei mea e tau atu i se mea le taua i totonu o le tino o meaʻai ma vitamini, talu ai o oloa e aofia ai nei vaega e masani ona solia.

Vitamini mo pancreatiti o loʻo faʻatulagaina i vasega e oʻo atu i le 2-3 taimi i le tausaga. O le inu ia i latou i taimi uma e le manaʻomia. O le manaʻomia mo elemene o loʻo mulimuli mai:

  • matua tausisia o meaai. O le laulau togafitiga ma le faʻaaogaina o fualaau oona o le faavae lea o togafitiga. O tapulaa i meaʻai e mafua ai le atinaʻeina o le hypovitaminosis, lea e suia ai le galuega o mea uma ma okeni, e aofia ai le pancreas. O le vaivai o le Enzymatic e sili atu ona faigata
  • leiloloa elemene ma le manava ma le vomiting i le taimi o le faʻamalolo o le pancreatitis. O le faʻaaogaina o sui tupe e faʻamalosia mo le maʻi. E mafai ona latou faʻavevesiina le liʻo viliina ma fesoasoani e faʻaleleia le tulaga.

Faatasi ai ma se faaletonu, e tele gaioiga ma suauʻu e le toe faigaluega masani, o le faʻamaʻi na faʻaleagaina. O le tagata maʻi e feagai ma nisi o faafitauli.

  1. Paʻu mamafa.
  2. Paʻu o le paʻu, ogaoga vevela.
  3. Lulu o lauulu ma se pulou.
  4. Le mautonu o le fao fagu.

Mo le lagolagoina o le tino, e toe faʻafoʻi ai sela tiga o le pancreas ma isi totoga, ina ia faʻamalosia le taunuuga o le togafitiga, e tatau ona inu vai manaʻomia i se faʻaopoopoga.

Vitamini mo pancreatitis i tagata matutua ua fautuaina e fia inu pe a maeʻa le tofiaina o se fomaʻi, ona o suiga o le matua i tausaga e aafia ai le gaogao o elemene.

Vitamini talafeagai mo le gland

O le le lelei o galuega o le pancreas gland ua mafua ona o le le lava o elemene e nafa ma le gaosia o elemene hormonal ma le sua o le pancreatic. A oʻo ina vaivai le gaʻo, o le kulukose e faʻapupulaina, e oʻo atu ai i le atinaʻe o se maʻi suka.

Ina ia le faʻatagaina le fausiaina o faʻamaʻi, meaʻai ma le pancreatitis o le maʻi e tatau ona sao, e aofia ai le tagofia o fualaʻau.

Muamua lava, e fautuaina e inu vailaau faʻasaina o loʻo aofia ai vailaʻau o le vaega B. E faʻataunuʻuina mo pancreatitis e faʻaleleia le gaosiga o le kulukose. E le gata i lea, o le ate ma le pancreas e manaʻomia ai ia elemene:

Tele vitamini pancreatic mo pancreatitis.

Afai e le lava le mea ole B pancreatitis, e lagona lelei tele. Vitamini mo le pancreas o lenei vaega e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga ma fetuunai le metabolism.

  1. Miamine (B1) - o se elemene o loʻo auai i le gaioiga faʻasolosolo ma le fesoasoani a carbohydrates, gaʻo, pulu. O lenei vaitamini e pulea le maualuga o le vai i le masima, faʻaitiitia le faʻamalolo. O lenei vaitamini o loʻo maua i kāloti, paluka, broccoli, pepa lanumumu mumu.
  2. Riboflavin (B2) - o loʻo aliali mai i le faagasologa o le faʻafefe.
  3. Ega B6 - faʻaosofia le gaosia o enzymes.
  4. Folic acid (B9) - faʻaaogaina faailoga o le faʻamaʻi, faʻasaʻo le toto, ma faʻafouina le tino.
  5. Element B12 - nafa ma le galuega o le ate, e avea ma vaega malosi i le faʻamalosia o gaʻo, carbohydrates, soothes ma faʻamalolo.

O le Nicotinic acid - vitamin PP - o lenei elemene e faaosofia ai le faia o le sua i totonu o le manava, faʻaitiitia ai le mumū, atinaʻeina metabolic processes, ma le faʻatinoina o le tino o le toto. O le Nicotinic acid e masani ona faʻatonuina i le taimi o le faʻalauteleina o le pancreatitis poʻo le taimi o le toe faʻaleleia. O le vailaʻau o loʻo iai i beets, buckwheat, aano o manu.

Nicotinic Acids

Ascorbic acid - Vitamin C - fiafia i le puipuiga. I le faʻaopoopoga, o le elemene e faʻamalolo le mumu, fetuunai le coefficient hemoglobin, faʻaleleia le i ai o le cholesterol, faʻateleina le gaoioiga o le endocrin system. Ina ia faʻaleleia lenei elemene, currants, uʻu mauga, rose vao, sea buckthorn e faʻaaogaina.

Tocopherol (E) - faʻatasi ai ma le pancreatitis e aoga ona o ona aʻafiaga o meaola, faaosofia o meaola i totonu o le manava ma le inumaga, faʻaitiitia o le faʻavauvau o le tiga, lea e afua mai i le faaleagaina o le pancreas. O le vailaʻau A e masani lava ona mafua i le maʻisuka, lea e taua ai le taua tele i le le lava o le inisalini i maʻi ma le pancreatitis. O le elemene o loʻo i ai i totonu o le rosa, o le sami buckthorn, oat and barley groats.

Retinol (A) - o se faʻatuga masani lea e faʻaosofia ai le malepe o gaʻo, lea e faʻateleina ai le digestibility o oloa ma pancreatitis. E fesoasoani le elemene i le toe faʻaleleia o le tino pe a mavae faʻamaʻi ma gaʻo afaina, faʻamalosia ai le tino. O le elemene o loʻo maua i oloa e maua ai le aoga aoga i le tino ma le pancreatitis - ate, sisi, broccoli.

Vitamini mo le cholecystitis ma le pancreatitis

O le gallbladder e iai se mafutaga ma totoga uma o meaʻai. O le talo, lea e gaosia e le ate, e fesoasoani e faʻaaogaina meaʻai. A oʻo ina faʻaleleia le hepatitis, cholecystitis, o le a leai se aoauli o le talo, e oʻo atu i totonu o le togafiti. Mo lenei mafuaʻaga, o loʻo i ai se faʻasolosolo mataʻutia o le gaogao, o le hypovitaminosis o loʻo aliali mai.

Na maua ai o tagata gasegase na maua vitamini mo pancreatitis ma antioxidants latou te lagona le itiiti ifo o le tiga i lalo o iʻuʻu e faatatau i i latou e le faasaʻoina le hypovitaminosis.

O le pancreatitis e masani ona aliali mai pe a iai se cholecystitis faigaluega. O lenei mea e mafua ona o mea faʻaanatura - o auala o le gallbladder ma le pancreas e alu i le gutu o le totoa o le Vater.

E ala atu i lea mea, o le suamalie o le suamalie ma le pele o loʻo ulu atu i le duodenum 12. O maʻa e mafua ona o le le lava o le elemene C, E.

Elemene o le vaega B e fesoasoani i le tulafono faatonutonu o le sphincter o Oddi ma le gallbladder, e mafua ai le faaleleia o le vavaeese o le talo.

O a meaʻai suamalie e inu i le pancreatitis:

Ole taumafa o vitamini mo pancreatitis e faatoa faia pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi ma se suʻega ole toto.

Faʻafitauli faʻamaʻi ma vailaʻau ma mineral complexes

O se paleni paleni e onā i taimi o le soifua lelei. O igoa o fualaau faasaina e eseese, ae o lo o aofia ai mea oona ma minerale.

O le tofiaina o se togafitiga talafeagai ma togafitiga, ma mafaufau i le matutua, aemaise lava le matua, faapea foi ma le soifua manuia o le tagata maʻi, tumau pea ma le fomaʻi. Afai ei ai se faʻafitauli matuia, o le a sili atu le lelei o vitamini i le ituaiga o inisiua.

E taua le manatuaina mo meaʻai, o le hypervitaminosis e sili atu ona matautia ona o lo latou leai. O le aoga aoga o le a vave oʻo mai pe afai e te inuina i le taimi ma i le i ai o faʻamatalaga. E naʻo le taimi lava lena e talafeagai ai le ola i se taimi umi e aunoa ma le faʻamalosia o le pancreatitis.

Vitamini mo pancreatitis: o le a le mea e fai, ei ai se aafiaga

I tausaga talu ai nei, o maʻi e masani lava ona maua i le pancreatitis, o se faʻamaʻi e mafua mai i le mumū o le pancreas. Faʻatasia i se tiga ogaoga, taʻavale, vomia, nofoa vaivai ma le gasegase.

E umi se taimi e faʻamalolo ma toe faʻaleleia. O le faʻafitauli o le toe faʻaleleia o loʻo foia e se fomaʻi, faʻaaogaina metotia, o le tausiga taua o se taumafa malosi.

O le tino o le tagata ua vaivai i le taimi o maʻi, e manaʻomia le faaopoopo o vailaʻau i togafitiga lautele.

Aisea e tatau ai ona e ave vitamini mo pancreatitis

Pancreatitis i faʻaaliga eseese e faʻaleagaina ai le soifua maloloina, e tusa lava po o le a le matua o le maʻi.

O le tagata e le maua lona manaʻo i le taimi o togafitiga ma le faʻafitauli o le maʻi, o se taumafa ua faʻamaonia mo se taimi umi, ma o nisi taimi e tatau ona e pipii atu i le anapogi talafeagai.

O lenei mea e oʻo atu ai i se meaʻai itiiti o meaʻai ma vitamini i totonu o le tino, aua o oloa e maua ai le maualuga o mea o ia vaega e masani ona faʻaseseina.

O le a le leai o vitamini e mafai ona taʻitaʻia

O se taunuuga ogaoga mo le tino o le vaivaiga le lelei. I le avea ai o se tulafono, o le le lava o elemene e manaʻomia e taʻitaʻi atu ai i le le lelei o le tele o totoga, i se faʻalavelave tele o le maʻi. I fafo atu, o le gaiola o le tino e faʻaalia i se auala tutusa:

  • paleni mamafa
  • paʻu o le paʻu, vevela tele,
  • lauulu lauulu
  • fao fao
  • maʻi le lelei.

Mo le faatumauina o le tino, toe faʻafoʻisia siama o meaʻai ma isi totoga, faʻamalosia le iuga o togafitiga na maua, faʻaaogaina faaopoopo o fualaau talafeagai.

O a fualaau e tatau ona faʻaopopo i le togafitiga o pancreatitis

I le tulaga o gasegase, ua vaivai ai le tino, o meaʻai e teu ai meaai ua faʻalavelaveina, o le avanoa i elemene talafeagai e gata. O vailaʻau faʻapitoa e sau i le laveaʻi.

Ole vitamini faapitoa na faia "mai pancreatitis" e le o iai. Mo le toe faʻaleleia, e manaʻomia e se tagata nei elemene: e aunoa ma le ola vitamini o le vaega B, vitamini A, E, C, PP.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o le faasologa o le puleaina ma le aoga i le tino.

B vitamini

E masani lava, o le leai o lenei vaega e matua lagona lava i le pancreatitis. O nei vitamini o loʻo i ai se faʻamalosiaga malosi i luga o le tino puipuia, faʻamaʻo saʻo le metabolism. O sui o le faasologa B e lauiloa mo ituaiga ituaiga, o meaʻai o ituaiga taitasi e taua mo le tino, aemaise lava i le pancreatitis. Tatou te talanoaina ituaiga eseese i nisi auiliiliga.

  1. Vitamin B1 (thiamine). E taua o se elemene taua o loʻo aofia ai i gaioiga faʻasolosolo ma le faʻaaogāina o aʻafiaga, gaʻo ma gaʻo. E siakiina mea o loʻo iai i le vai ma masima i le tino, e le aofia ai le faʻamalaloina. O le masani o le 2 mg o le siama. O le maualuga o meaʻai i nisi o meaai talafeagai o le a fesoasoani tele i le tino. O faʻamanuiaga e aofia ai: broccoli, peʻa lanumeamata, kāloti, paukini, pepa lanu mumu.
  2. Vitamin B2 (riboflavin). Auai i ni mea e le mautonu. I le aso, o le mea sili ona lelei o le inumaga e 0.03 g, vaevaeina i taimi e tele e ala i tui poo ni meaʻai. Buckwheat, meaʻai susu e tumu i vitamini B2.
  3. Vitamin B6. Faʻasolosolo le faagasologa o le gaosiga o le enzyme digestive. Totoina i totonu o le tino. Millet ma le buckwheat, o le ate o le a faaopoopo i luga mo le leai o se fesoʻotaʻiga.
  4. Vitamin B9 (mea gaʻo). Fesoasoani e laveaʻi faʻamaoniga o le maʻi, faʻamaonia le tulaga o le toto, toe faʻafoisia le tino. E masani ona ave i totonu o fualaau. O loʻo i ai i le kapeti papaʻe ma le broccoli, faʻamaʻa.
  5. Vitamin B12. E nafa ma le gaioiga o le ate, e matua aʻafia i le gaosia o gaʻo ma gaʻo, ma fesoasoani ai e faʻafilemu ma faafaigofie le faagasologa. E tui i totonu o le tino, o nisi taimi i totonu o fualaau. Punaoa o iʻa, meaʻai, ma sisi.

O nei oloa e talafeagai mo le faʻaaogaina i le leai o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, le faʻapalepale, maualuga le gaʻo.

O vaega nei e taua tele i le toe faaleleia ma togafitiga.

O vitamini talafeagai mo pancreatitis

O le pancreas e aofia ai i le faʻaogaina o le faʻaogaina. E faʻamalosia ai le malosi o le malosi o le tino, e faʻamalosia ai le malepelepe o meaai. O se tasi o galuega a le tino o le gaosia lea o le vai inu. O loʻo aofia ai enzymes ma hormones lea e faʻateleina ai le faʻapalapalaina o palatini, gaʻo ma gaʻo, ma faʻatulaga ai kulūkose.

O le pancreatic juice e tafe atu i le duodenum 12, lea e amataina ai lana galuega. O nisi taimi o enzymes ma hormones o loʻo tumau i totonu o le pancreas, lea e oʻo atu ai i le susunuina o fusi o le okeni. O lenei tulaga e taua o le pancreatite. A aunoa ma togafitiga, o le maʻi e afaina ai le ate, fatugaʻo, fatu.

Ina ia faʻaleleia le 'ailaina ma puipuia le hypovitaminosis, o maʻi ma pancreatitis o loʻo faʻatulagaina vitamini o vaega A, B, C, E.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaʻau i vasega uumi o 2-3 masina. Ona sosoo ai lea ma se malologa mo 2-3 vaiaso. O faʻafitauli o le Multivitamin ua faʻamatalaina e tusa ai ma taunuuga o auiliiliga ma pe afai o loʻo i ai i le tagata maʻi nei faʻaʻailoga:

  • lauulu lauulu
  • fao fao
  • taʻavale
  • vili
  • faaitiitia le puipuiga,
  • manogi po o le paʻu paʻu.

Vitamin PP ma le B mo le pancreatitis

Niacin (PP) e fesoasoani e faaosofia ai le gaosiga o le suka gaosia, o le mafuaaga lea e masani ona fautuaina mo maʻi o le gastrointestinal tract, e aofia ai ma le pancreatitis, cholecystitis i le faamagaloga.

O le vaega e faʻateleina ai le faʻalauteleina o vaʻa toto, lea e maua ai le tele o le toto i totoga i totonu, ma o le taunuuga lea o loʻo i ai se faʻaleleia atili o metabolic processes i le tino.

E oʻo lava ile paleni taumafa, o lenei vailaau o loʻo faʻamatalaina atili, talu ai ona o le pancreatitis e le o gauaʻiina e le tino atoa. E tusa ai ma faʻatonuga, e ave le kulicoticic acid i totonu o fualaau aina pe a uma le taumafataga. E mafai ona faʻamatalaina o se tui.

O vitamini mo le pancreas, lea e aofia i le vaega B, e sili ona taua. I tagata gasegase e maua i le pancreatitis, ua faʻaalia se faaletonu i le tele o faʻataʻitaʻiga, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai galuega puipui o le tino.

Ina ia toe faʻaleleia paleni, e tatau ona e ave nei vitamini:

  • O le B1 o loʻo aofia ai i vailaau faʻasolosolo ma vailaau faʻasolosolo, faʻamaonia le faʻatupulaʻia o meaolatini, gaʻo ma gaʻo. E taofia le faʻamalolo.
  • B2 (riboflavin) e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le oxidative ma le faʻaitiitia.
  • E fautuaina le B6 e uiga i le talaaga o le mumu o le pancreatic ma le cholecystitis ina ia mafai ai ona faʻasalalau le gaosia o enzymes digestive.
  • B9 poʻo le gaʻo. O lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻaleleia o le toto, faʻamaonia le maualuga o le toto mumu ma le hemoglobin. O nei vitamini ma le pancreatitis ma le cholecystitis e faʻaitiitia ai le mumū, faʻamalosi ai galuega puipui, ma faʻaleleia le faʻaogaina o le tino.
  • Vitamin B12 o loʻo faʻamatalaina mo cholecystitis ma patini patini. E faʻaleleia faiga faʻavae i le tino, e aʻafia i le malepe o gaʻo.

O vitamini pancreatic mo pancreatitis e mafai ona faʻaaoga e avea o se sui soʻo poʻo le filifilia o le mea sili ona lelei.

I le taimi lava e tasi, e manaʻomia se togafitiga faʻasoifua maloloina. Meat, iʻa, fuluʻi, meaʻai susu, broccoli - mea taumafa faʻamalosia i le vaitamini B.

Niacin (Vitamin PP)

O lenei elemene o loʻo aʻafia saʻo lava i le faʻaleleia o le fausia o le suasusu manogi, faʻamalolo le mumu, faʻaleleia o le metabolism, le galuega o le faʻamalosi totoga. Niacin e masani ona faʻatonuina mo le maʻi masani o le faʻamaʻi poʻo le taimi o le toe faʻaleleia.

Manatua o le tagofia o vailaʻau e faʻamalosia, faatasi ai ma le fesoasoani o meaai e le mafai ona faʻatumu le vaivaiga vaivai. O le Nicotinic acid e le lelei le uuina e le tino, o le faʻaopopoina o le faaaogaina o aano o manufasi, cereals, falaoamata atoa.

Pe o le leai pe leai foi le ave o vitamini mo pancreatitis

O le faʻaaogaina o vitamini mo le pancreatitis e masani ai. O se taunuuga o le le atoatoa o le enzyme, o le gasegase o le gasegase ua faʻalavelaveina, lea e afua ai le faʻaaogaina o meaʻai e maua mai i meaai. O lenei tulaga e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le soifua manuia, faʻagesegeseina le faʻagasologa o le toe faʻaleleia o le okeni ua faaleagaina. E le gata i le pancreas, ae o le tino atoa ua paʻu ona o le le lava o vitamini, o le galuega o totoga o le tino e suia, o fausaga o le tino e iai suiga tetele. Vitamini e talafeagai mo le masani masani o le faʻaogaina o fualaau oona, latou te mautinoa le faagasologa masani o faagasologa o meaola oona, auai i le faagasologa o le hematopoiesis, lagolagoina le faagaioia o le fatugalemu o le tino, polokalama cardiovascular ma le puipuiga.

Vitamini e manaʻomia i le fausiaina o enzymes, hormones, ona o le vitamini, o le malosi o le tino e puipuia ai aʻafiaga o toxins ma faasāsani saoloto.

Vitamini C (Ascorbic Acid)

Vitamin C ua lauiloa e faʻamalosia ai le puipuiga o tagata. E le gata i le fesoasoani i le aveesea o le faʻaogaina o le mu, o le acid ascorbic e pulea ai le hemoglobin i le toto, e faʻamautu ai le i ai o le cholesterol, ma faʻaleleia ai le endocrine system.

Sea buckthorn, laʻau paʻepaʻe lapisi, fualaau suamalie, ituaiga uma o kapisi, siaki faʻatagaina mo meaʻai ao faagasolo le vasega ma le faʻamagaloina o le maʻi. O fualaau aina ma fualaau faisua o le a faʻamalosia atili le taumafa i le vaitamini C.

O se punavai lauiloa o antioxidants e fesoasoani e aveese faʻamalolo saoloto ma isi mea leaga mai le tino. E i ai sona aoga aoga i le faagaoioia o le gastrointestinal tract, faaitiitia ai le faagasologa o le mumu ma le tiga, ma fesoasoani e faatoilaloina le malosi. O oloa iloga e aofia ai le elemene - o le taifau e alu i luga, sea buckthorn, oat ma karite.

O le le lava o vitamini C ma le E i le tino e mafai ona taʻitaʻia ai le fausiaina o maa.

O se faʻamaʻi masani e faʻaosofia ai le vaevaeina o gaʻo, lea e matua faʻamalosia ai le faʻapalaina o meaai ma se okeni ua faaleagaina. Fesoasoani i le tino e toe faʻafoʻi mai maʻi ma faʻamaʻi, faʻamalosia meaʻai. Broccoli, ate, sisi o loʻo i ai se aofaiga saʻo o le faʻapotopotoga. O fualaau faʻamaʻi e faʻapipiʻi ai mea o loʻo iai i nisi o vaega talafeagai.

Falemaʻi Vitamin

O ia ituaiga o tagata e aofia ai foʻi isi mea e manaʻomia mo le faʻatinoina ma le toe faʻaleleia o le tino ma le paʻu. E aofia ai le zinc, cobalt, magnesium, acid glutamic.

Afai o le vitamini o loʻo faʻamatalaina i luga ua fautuaina mo se tagata i lona mamanu mamanu mo togafitiga faʻafesoʻotaʻi i togafitiga o le faʻamaʻi, ona avea lea o sauniuniga mo le televitamin o se mea sili ona lelei i le faʻamalosia o le faʻamalosia ma le puipuia o le le atoatoa.

O ituaiga lauiloa e sili ona lauiloa: Vitrum, Complivit, Multitabs, Duovit, Supradin. E maua i foliga o capsules ma fualaau.

O le faʻaaogaina o vitamini manaomia e faʻaleleia togafitiga ma toe faʻaleleia, e fesoasoani e toe faʻatumu ai le tino ma elemene vaivai. Pe a faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona mulimulitaʻi tulafono.

Tulafono mo le aveina o vitamini mo pancreatitis

I totonu o le pancreatitis, e le taliaina le taumafaina o vitamini. E le afaina pe afai e filifilia e le tagata maʻi se taugata taugata poʻo taugofie. O iinei o le filifiliga e faʻatonuina e ala i tomai faaletagata ma mea e fiafia i ai. E na o le fomaʻi e faatonuina le fualaau faasaina, fualaau ma le umi o le faʻatagaina, e faʻaaogaina foi i vitamini faʻalavelave. E taua le mafaufau i le ono mafai ona maua ni faʻamaʻi o le tino ma isi aʻafiaga.

O tagata i luga o le soifuaga, o le aveina o vitamini, e manaʻomia foi ona pulea le maualuga o le suka. E le mafai ona e faʻafefiloi ni vaega i le syringe tutusa, faʻaofiina le vailaʻau e ala i le tuiina. Afai e te lagona le le lelei, o le a vave loa ona e ave.

E tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi mataupu faʻavae, aemaise i le faʻamalosia o le taumafataga mo le pancreatitis.

Enzyme synthesis

O le gland e maua mai ai le sua pancreatic, o le enzymes lea e maua ai le faʻamavaeina o meaai i totonu o le togafiti laiti. Toeitiiti lava o vaitamini (aemaise lava le vaega B) o se coenzyme o le tele o enzymes pancreatic.

O lona uiga o se vaega o lona molecule o loʻo faʻapipiʻiina i le fausaga o le enzyme ma avea ma ona vaega taua, faʻafouina ma tuʻuina atu ai nisi o meatotino.

E taua tele ile microronutrients mo le faʻasologa o trypsin, lipase, amylase.

Faʻaauau ile inisalini

O le hypovitaminosis faʻapitoa e fesoasoani i le atinaʻeina o ituaiga maʻi e pei o le maʻisuka. Inisalini ma glucagon o loʻo gaosia i le pancreas. O lenei faagasologa e faalagolago tele i luga o se aofaiga o vitamini i totonu o le tino.

O se faʻamaʻi e manaʻomia ai se meaʻai. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le gaosiga o le gaʻofale o le tino ua faʻalavelaveina, e tusa ai ma lenei mea, o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le urine o loʻo suia pea. E manaʻomia le faʻatonuga faʻapitoa.

E le mafai ona faatonuina le togafitiga o le inisalini mo le faasaʻoina o le suka mo se taimi umi: e faʻatinoina seia oʻo ina toe faʻaleleia tulaga o le kulukose.

O vitamini taua mo le pancreas e:

  • vaega B
  • C (acid ascorbic)
  • A (retinol)
  • E (tocopherol).

Vitamini B ma le PP

Fomaʻi faafomaʻi e tatau ona aofia ai vitamini B:

  • B1 (aliamine),
  • B2 (riboflavin),
  • B3 (PP, nicotinic acid, neocin),
  • B6 (pyridoxine),
  • B12 (cyanocobalamin).

  • e talafeagai mo le fausiaina o enzymes pancreatic ma o latou vaega o le tino,
  • lagolago le ate, o ana galuega ma le masani o le fausaga o masini, oxidizing proteins ma amino acids.

Neocin e aʻafia foi i le fausiaina o le suka gaosia. Mo lenei mafuaʻaga, e le mafai ona faʻaaogaina pe afai o le tino pancreatitis ua atiaʻe pe ua faʻalauteleina taimi masani. Faʻatasi ai ma le leai o le B3, o le manava e fesoʻotaʻi ma le suiga o le peristalsis ma le absorption i le inumaga. O lona tofiga i le vaitaimi o le faʻamagaloga e faʻapitoa ai le faʻaleleia o le toe faʻaleleia ma faʻaleleia le tulaga.

Vitamini A, C, E

A, C, E e manaʻomia vitamini mo le ate ma le pancreas. A ma E e gaʻo le suauu: o le faagasologa o le faʻasalaga e tupu i le i ai o gaʻo. O se meaai malosi e faʻatapulaʻa ai a latou meaʻai. E leai se gaioiga o le vaomalo po o le vaitamini.

O vitamini suamalie e gaosia ai le tino o antioxidants malolosi ia e puipuia ai mai i aʻafiaga leaga o aʻafiaga saoloto. E masani lava, o lo latou gaioiga e tupu i totonu o le inumaga. Faatasi ai ma maʻi o le ate, pancreas poʻo intestine, lea e fesoʻotai vavalalata, o lenei gaioiga e faʻalavelaveina, hypovitaminosis ma faʻasolosolo faʻataʻitaʻiga faʻasologa.

  • faʻalautele le tulaga faʻafesoʻotaʻi ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • nonoa faʻamalosi faʻamalosi, lea e faia i taimi uma o maʻi i totonu o le vaega o meaʻai.

Ascorbic acid - o vailaʻau suamalie e mafai ona suavai: faʻamaʻi faʻamaʻi, auai i le puipuia o faʻafitauli o pancreatitis.

  • fesoasoani i le fusifusia o faʻasalalauga saoloto i le vitamini C
  • auai i le faʻamalolo ma le lipolysis - o lona leai o mafuaʻaga o le degeneration o le ate,
  • e faʻamalosia ai le faʻamalamalamaina ma le faʻatagaina o le tocopherol ma le acoric acid,
  • hypovitaminosis E taʻitaʻia i le vaitamini A ma le C.

Igoa ma iloiloga o vitamini mo pancreatitis

Vitamini mo pancreatitis e mafai ai ona toe faʻatumu le tino i mea aoga, o le leai o se mea e mafua mai i le soliga o le faʻaogaina o meaʻai, o le taumafa malosi e mafua mai i le mimiti o le pancreas, faʻapea foi le aveesea tele o nei elemene mai le tino ona o le faʻaleagaina pea ma le manava, lea e faʻaalia mo le mumū o le pancreas.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o vitamin ma faʻalavelave taʻitasi e faʻaaogaina. O le filifiliga o vitamini e tatau ona faia e se tagata poto faapitoa pe a uma ona taofi se tulaga laititi o pancreatitis.

Vitamini mo pancreatitis ma cholecystitis

O le pancreatitis e masani ona atiina ae i le tutusa ma le cholecystitis faanatinati.

O lenei tulaga e faʻamatalaina e ala i mea faʻaanatura, talu ai o laina o le gallbladder ma le pancreas e alu i le gutu o le alofilima o le Vater, lea e ulufale atu ai le sua pancreatic ma le talo i le duodenum.

O le faʻatulagaina o le calcula e faʻamalosia e le le maua o vitamini C ma E. Vitamini o nei vaega e saofagā i le gaioiga masani o le sphincter o le faigata ma fetuutuunai le leo o le gallbladder, faʻamautuina le faagasologa o le pulelaulele.

Vitamini mo pancreatitis i tagata matutua

O le matua o se tagata ei ai sana sootaga tuusaʻo ma le metabolism. I tagata matutua ma matutua, o meaʻai ma vitamini e sili atu ona leaga. E mafua lenei mea i suiga o le matua i le gaioiga o totoga ma tino.

I le matua, o le aveina o vitamini e faatagaina pe afai e leai se faʻailoga. E fautuaina e tagata faapitoa e sili atu i le 60 le faʻaaogaina o multivitamins, lea e maua ai le tino ma mea uma e tatau ai ma e aʻafia ai le soifua maloloina lautele.

Vitamin e manatu lelei. O le vailaau o le vailaʻau e iai faʻamaʻiloga patino, lea e tatau ona mafaufauina ao le i faaaogaina. Vitamin e le fautuaina mo le gout, fatu fatu, fua o le palaselelea, le atoatoa le malosi, thromboembolism, thrombophlebitis, sarcidosis.

Vitamini mo pancreatitis ma gastritis

Faatasi ai ma le mumū tutusa o le pancreas ma le manava, e tatau ona ave le vaitamini A, lea e faʻaleleia ai le vaega o meaʻai, fesoasoani e faʻasalaina le faʻalaumalie.

A oʻo mai le pancreatitis ma le mumū o le mucosa gastric ma vitamini C ma le B3 (pp), e tatau ona ave le tausiga, talu ai o le vitamini C e faʻaitiitia ai le totoina o le toto, ma le acidic nicotinic e faʻamalosia ai le gaosia o le suka gaʻo ma faʻalauteleina ai lona aloʻa. E taua le manatuaina o le pancreatitis i le va o le hypercid gastritis, o le vitamini B3 ma le C e faʻasalaina.

Tulafono mo le aveina o vitamini mo pancreatitis

I le tino o le pancreatitis, e le faatagaina le faʻaaogaina o sauniuniga o le vaitamini. A oʻo mai le faʻamagaloga faifai pea, e faatonuina e le fomaʻi sauniuniga o le vailaʻau e faʻavae i luga o le suʻega o suʻega o meaola.

I le faʻaaogaina o nei suʻesuʻega, ua fuafuaina ai le vitamin e manaʻomia e le tagata maʻi, poʻo le a le aoga o fualaʻau o le a aoga mo lenei tulaga. O le umi o le vasega ma le fualaau e fuafuaina foi e le fomaʻi i se poloaiga a le tagata lava ia.

O le filifiliga o le fualaau faasaina ua faia e amanaʻia ai le matua o le maʻi, pe a maeʻa ona faʻamautinoaina le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, talu ai o nei vailaau faʻamaonia e iai faʻamaʻiloga.

Ua fautua mai tagata tomai e suia vitamini faʻalavelave mai lea taimi i lea taimi ina ia aloese ai mai mea ua fai ma vaisu ma faateleina le aoga o tupe. Afai o togafitiga o le vaitamini e faia i luga o le vavalalata poʻo le intramuscularly, e le faatagaina e faʻafefiloi i se tasi tui, talu ai ua faʻaumatia faʻatasi i le lava voluma.

Toeitiiti lava o sauniuniga uma o le vaitama e fautuaina ina ia faʻaaogaina pe a uma taumafa. O faʻasalaga o tui faʻatulagaina ma le umi o le aʻoga e mafua ai ona toe faʻafoʻi le maʻi.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o vailaʻau togafitiga e saofagā i se vave vave manuia. O le faʻaaogaina o fualaau faʻamalositino e tatau ona naʻo le maea ai o feutagaiga ma le fomaʻi, lea o le a faʻamalosia ai le faʻamalosia o le puipuiga ma faʻatoʻilaloina se faʻamaʻi tuga e aunoa ma le faaleagaina o le soifua maloloina.

Vitamini mo pancreatitis: o mea e tatau ai, o aoga o sauniuniga faʻapitoa

O faʻalavelave inflammatory e faia i le pancreas ma le maʻi pancreatitis e manaʻomia ai le fomaʻi, ma o nisi taimi togafitiga. O vitamini pancreatic mo pancreatitis e taua tele foi.

Talu ai o le siosiomaga o le gastrointestinal tract e faʻaauau pea ona aʻafia e ala i le faʻaaogaina o le eletise, ua maitauina maʻi le mautonu, ma o vitamini e le o aʻafia, pe a manaʻomia e le tino. O le tele o oloa maloloina e faʻasaina foi e le taumafataga ona o la latou fausaga, o lea e tatau ona aveeseese vitamin pancreatic mo pancreatitis.

Afai e matauina le anapogi faafomaʻi, o maʻi e masani lava ona i ai ni faʻamatalaga o le le atoatoa o le vaitamini: paʻu vevela, pa'ū lauulu, mūmū ma le vevela o mata, fao fao, le fiafia, ma isi. O le mafuaaga lena e faatonuina ai e fomaʻi vitamini mo pancreatitis ma cholecystitis.

O a meaʻai e manaʻomia e toe faʻafoʻi ai le pancreas?

O le falemaʻi e iai le tele o vaitamini o loʻo aofia ai le tele o vitamini ma elemene e manaʻomia mo tagata o loʻo mafatia i le mumusu o le mumū.

O lo latou gaioiga e taua tele mo le okeni, e pei o le gaosia o inisalini ma enzymes pancreatic mo le malepelepe o proteins, gaʻo ma gaʻo.

O vailaʻau o le vitamini ma le pancreatitis e tatau ona aofia ai vitamini o le vaega B. O lenei kulupu o vitamini e aofia ai i gaioiga gasegase o le tino, ma e taua foi mo le faʻamalosiina o le tino. E aofia ai vitamini nei:

  1. Vitamin B1. E manaʻomia se vaega i le faʻamautuina o le polotini, gaʻo ma le gaʻo gaʻo, ma nafa ma le faʻatonutonuina o le vai i le tino. O le aso masani mo se tagata matua e 2 mg.
  2. Vitamin B2 poʻo riboflavin. E manaʻomia se vaega i le faiga o le faʻamaʻiina ma le faʻaititia. Fai - 0.02-0.03 g i le aso, vaevaeina i ni vaega. O le faʻapogai autu o lenei vaitamini o oloa susu, faapea foi ma le falalati tao, lea e aofia ai foi le uʻamea, calcium ma le magnesium, e fesoasoani ai i le tui o le insulin i le pancreatic.
  3. Vitamin B6. E tāua i le faiga o le pulefaʻatasia o enzymes i le pancreas. O loʻo tuiina se tui.
  4. Vitamin B12. E talafeagai mo le faʻamautuina o metabolic processes, faʻapea foʻi ma le galuega o le ate. E maua i oloa o meaola e mafua mai: manufasi, sisi, iʻa, ae o faʻamaʻi pei o pancreatitis poʻo gastritis e faʻamaonia ai ni tapulaa i le faʻaaogaina o nei oloa. O le mea lea, o vitamini mo pancreatitis ma gastritis o loʻo faʻamatalaina i totonu o le laulau poʻo ituaiga tui.

Ascorbic acid

E le gata i lea, o vailaau mo le pancreatitis e tatau ona maua ai le vitamini C, lea e faaosofia ai le endocrin system, e avea ma vaega i le faatonutonuina o le uʻamea ma le cholesterol i le plasma toto, ma faateleina ai foi le puipuiga.

O le Ascorbic acid e aofia ai foi i le hematopoiesis, faʻamalosia ai toto toto ma faletila. I lenei faʻamaʻi, o le vailaʻau C e aoga foi mo lona mafai e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o mea e le afaina ai, o mafuaʻaga o faʻafitauli uma i lenei tulaga.

I le pancreatitis, o se maʻi maʻi tumau, vomiting, ma isi faʻamaʻi pipisi e faʻavaivaia ai le tino. O le tagata maʻi e amata ona lagona le vaivai, vaivai, le mautonu, acid ascorbic faaleleia le tulaga lautele o le tino ma fesoasoani e taulimaina le maʻi.

O lenei vaitamini o loʻo i totonu o kapisi, paʻau, ata logo, faʻapea foʻi currants uliuli, uʻamea mauga, buckthorn moana ma rose sipuni, o mea teuteu e faʻatagaina e faʻaaoga e tausisia ai le taumafa.

O le vitamini E mo pancreatitis e aoga mo ona meatotino faʻasao, faʻapea foi ma le faʻaleleiaina o gaioiga i le gastrointestinal tract: faʻaleleia o le peristalsis, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tiga e mafua mai i le mumū o le pancreas.

O lenei vaitamini e masani ona faatonuina mo le maʻisuka, lea e taua i le tulaga o le le atoatoa o le inisalini i maʻi ma pancreatitis. E maua i le oat ma le karite groina, meaʻai, broccoli ma le buckthorn.

O le vailaʻau A e avea ma vaega i le faʻaogaina o gaioiga o le tino, o se vailaʻau malosi, e maua ai le faʻamautuina o le metabolism, ma e aoga foi mo le tino o le tagata, ma faʻamalosia ai faʻamaʻi manuʻa.

O le Retinol ua avea o se meafaigaluega aoga mo le puipuia o le kanesa, lea atonu e mafua mai ile pancreatitis.

O lenei vaitamini o loʻo maua i kāloti, paluka, broccoli, pepa logo, faʻapea foi i aano o manu ma iʻa.

Vitamini o se vaega o sauniuniga faigata

O vailaʻau faʻatele e maua ai le tele o vitamini e filifili mai. O loʻo i ai laulau papalama, faʻapena foi i foliga o le ampoule, lea e tatau ona tuʻuina atu i se auala vavalalata. O vailaʻau e fesuisuiaʻi foʻi i tau ma mea faʻapitoa.

Mo maʻi ma pancreatitis, o le mea autu lava o le vitamini o loʻo aofia ai vitamin B-kulupu, talu ai o le le lava o lenei vitamini faapitoa e masani ona matauina i lenei maʻi.

I luga o fata o vailaʻau faʻapolofesa e mafai ona e mauaina sauniuniga o fualaʻau nei:

  • Vitama
  • Supradin
  • Duovit
  • Multitabs
  • Faʻafetai
  • Faʻamatalaina ma isi.

I le fale talavai, e mafai foi ona fautuaina oe e faʻatau sauniuniga mo togalaau. Peitai, e sili ona lelei le tagofia o fualaau faasaina e pei ona faatonuina mai e le gastroenterologist, o le a mautinoa o vaega o le vaega o le vailaau ua fautuaina e le feteenai ma aua le faafefeteina e le tasi le isi.

O a mataupu e faatapulaa ai le taumafaina o fualaʻau?

E tatau ona maitauina e le o tulaga uma, o vitamini e faʻaalia mo pancreatiti. E taua tele le aloese mai le faʻaaogaina o fualaau o le vailaʻau pe afai o le maʻi o loʻo i ai se foliga tele. Muamua, e tatau ona e taulai atu i le aveeseina o faailoga o le maʻi, ona o le faʻaigoaina o lagona tigā poʻo le vili, o le a leai se aogā o vitamini.

E le gata i lea, o nisi vitamini e faʻateleina ai nisi o mea faigaluega, lea atonu e le manaʻomia ao faagasolo se taimi faigata.

Vitamini mo pancreatitis i tagata matutua e fautuaina foi ina ia ave na o le fomaʻi e pei ona faatonuina e se fomaʻi, ona o suiga o tausaga e aafia ai le fualaau o vitamini ma meaʻai. E tatau ona taulai atu i le toe faʻaleleia o se totoga pe a mavae se gasegase faatasi ai ma le fesoasoani a vitamini i le vaitaimi o le faʻamagaloga. E tatau i le fomaʻi ona fuafua le metotia, e faʻavae i luga o faʻamatalaga o suʻega o le maʻi.

tusiga: (aofaiga 1, fuataga: 5.00 i le 5) Loading ...

Vitamini A, E ma le C

O a meaʻai e mafai ona ou inu i le pancreatitis? I le faʻaopoopoga i le vaega B, e tatau ona ave le acid ascorbic, vitamini A ma le E. Fesoasoani i le malosi o le tino, faʻapupulaina ai le uʻamea i totonu o le toto, ei ai sona aoga aoga i le ate, o le vevela, ma le endocrine.

O le vitamin E o se mea e sili ona taua. O le vaega lea e avea ma vaega malosi i le aveesea o mea oona ma faʻamalolo saoloto mai le tino. O loʻo i ai se aafiaga faʻaosofia i luga o le tino o meaʻai, e fesoasoani e faʻaitiitia le matuia o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

Ole aofaiga ole vailaʻau E maua ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻasaʻo le faʻavae o le manava, puipuia le taofiofi, atiae e faʻafeagai ma le tala o pancreatitis, colitis, cholecystitis, gastritis.

Vitamin A suauu suamalie o se faʻamaʻi masani lea e faafaigofieina ai le faagasologa o le gaosia o gaʻo. E i ai se aafiaga aoga i le faʻafefeina o le faʻagasoloina o le faʻagasologa o le faʻaleagaina o le tino.

O fualaau o le vaega A ma le E e tatau ona ave i le suʻega na faʻasino e le fomaʻi o loʻo auai. O le faateleina o le fualaau e mafua mai i le tigaina o le pancreatitis, faʻateleina le ala o le maʻi ma le maʻi o le maʻi.

B vitamini

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o le le lava o vitamini o lenei vaega e masani ona matauina. E aofia i latou i le vaega o le faʻamalosi. O le Vaega B e nafa ma le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto, faateleina le puipuiga. Faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ona taulai atu tagata mamaʻi i na mea:

  • Mimine. Antioxidant B1 faʻavavevave le metabolism, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamalaina. E mafai ona maua mai le saito, kapisi, legumes, susu.
  • Riboflavin talafeagai mo le paleni faʻatinoina o le faʻaitiitiga ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi. Vitamin B2 mauoa i le meaʻai, iʻa, aano o manufasi, kusi falaoamata, falaoa tao.
  • Pyridoxine nafa ma le faʻatinoina o le tino, faʻaleleia le metabolism o amino acids. Vitamin B6 e mafai ona maua mai i pi, pateta, cereals.
  • Folic acid. E fesoasoani i le faʻasaʻoina o tulaga o le hemoglobin ma puipuia ai le paʻu o le mamafa, e feagai ai ma le vomiting ma le taoto pe a uma ona 'ai. Vitamin B9 oloa susu, fuamoa, rimoni, nati e mauoa.
  • Cyanocobalamin. B12 e aʻafia ai i le faagasologa o le hematopoiesis, e aafia ai le gaioiga o le tino. E mafai ona maua i le sami, iʻa iʻa, sisi.

O fualaau siliva lelei

I totonu o le pancreatitis, o le anapogi faʻapitoa e faʻamaonia. O vailaau faʻasaina ma vailaau oona e faʻataʻitaʻiina mo le taimi e toe faʻaleleia ai pe a uma le faʻamaʻi o le tiga.

I le tulaga masani o le maʻi, e tatau i le tagata maʻi ona tausisia i taimi uma se taumafataga le lelei ma ave vitamini i totonu o fualaau.

Aʻo leʻi faʻatau le vailaau, talanoa lau fomaʻi. O le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le saʻo i aso uma ma taʻu mai le ala o togafitiga. I le pancreatitis, o fualaau nei ua faʻamaonia lelei ai i latou lava:

O le faʻalavelave o le mineral ma vitamini A, E, kulupu B ma le C, iron, phosphorus ma le 6 isi minerale e faʻaleleia ai le manaʻo o le tino mo meaʻai. O le fualaau faasaina e faaleleia ai le gataifale, faaleleia atili le faatinoga. E maua le faʻamaoni i le pepa laupepa. Tau - 130-150 rubles mo le 60 pcs. O le faʻalavelave ua solia i le tulaga o le le faapalepale taitoatasi i vaega o loʻo galue. O aʻafiaga o le aʻafiaga, o gasegase e mafai ona mafai.

O faʻamalositino faʻamalosiga e faʻaleleia ai le faʻamaʻi, faʻaleleia le soifua manuia o le maʻi. O loʻo i ai vitamini o vaega B, H, D ma C. Minerale - calcium, zinc, magnesium, uʻamea. Supradin ua gaosia i le pepa o meaʻai: faʻafefete pe ufiufi i se atigi lamolemole. Tau faʻatatau mo le 20, 30 pcs. - 650-700 p. O le fualaau faasaina ua solia i le hypercalcemia, le le atoatoa. O nisi taimi e afua ai ona afaina ai, ma le le fiafia.

O le televitamin complex e aofia ai vitamini taua ma minerale - A, vaega B, PP, C, E, manganese, molybdenum, zinc. E faʻamalosi ai le soifua maloloina, faaleleia le soifua manuia. O le vailaau faʻasaina o loʻo avanoa i laupepa o 130 pcs. Tau - 1650-1800 p. Afai e ave, e mafai ona faia ni tali atu. Vitrum ua solia i ia tulaga:

  • hypervitaminosis o vitamini D, A,
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga
  • maʻitaga
  • susu.

Ma le pancreatitis ma le cholecystitis

O le fulafula o le pancreatic e masani ona atiae e tetee atu i se talaaga o gallbladder faamaʻi. O le Cholecystitis e faigata tele i le faateleina o le fausia o maa, o le solia o le sphincter o Oddi. O maa e paʻu i le talo ma le pancreatic duct, ma mafua ai le pala o le talo.

Ina ia faʻamaonia le galuega a le sphincter, e puipuia ai le fausiaina o maa, e tatau ona e faia ni vailaʻau vitamini o loʻo i ai se maualuga maualuga o le acid ascorbic ma le alpha-tocopherol:

Multi Tabs

O sauniuniga tuʻufaʻatasiga ma vitamini A, E, vaega B ma C e faʻatele ai le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi, faʻaleleia le metabolism lipid, ma puipuia ai le matua o le tino. E maua i le pepa o le 30 po o le 90 pcs., E aoga mai le 400 i le 650 ru. Ole tele-nusipepa ua solia i le tulaga o allergies i le tuufaatasiga o le oloa.

O le tuufaatasiga e aofia ai le retinol ma le alpha icopherrol. O le vailaʻau faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafua ona o ona vaega o loʻo iai. O le faʻalavelave e maua i foliga o capsules o le 20 pcs., O tau taʻitasi e amata mai i le 78 ru. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e mafai ona mafua ai le manava, gaioiga. E faʻamaonia le aloese i le lapataiga i ia tulaga:

  • vailaʻau vailaʻau o le hepatitis,
  • cirrhosis o le ate
  • maʻitaga
  • thyrotoxicosis.

Alpha tocopherol acetate

O le vailaau faʻasaina e faia mo le le atoatoa o le vaitamini E. E manaʻomia se vaega i faiga faʻasolosolo, faʻalavelaveina le faʻamaʻiina o gaʻo susu. Maua i capsules. Tau mo le 20 pcs. 100 mg taʻitasi - 70-100 r. Pe a ave le fualaau faasaina, e mafai ona maua ni faʻamaʻi maʻi. O le Alpha-tocopherol acetate e faʻaaoga ma le faʻaeteete i tulaga nei:

  • faʻaopoopoga o le toto
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • lamatiaga o le faʻafefe faʻafuaseʻi o vaʻa toto.

Tuua Lau Faamatalaga