E viburnum maualalo le cholesterol toto?

O viburnum ma le pauka o togafitiga sili ona lelei mo le tele o faamai.

Kalina, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaititia lelei le toto maualuga, togafitiga atherosclerosis, colitis, gastritis. E faʻaaogaina foi mo le maʻisuka. Ole lanu o Viburnum o se togafitiga tuai mo fafine maʻi.

O Viburnum o loʻo faʻaaogaina i ituaiga eseese: latou te saunia se teuteuga, faʻapipiʻi, solo ma le suka poʻo le meli, na o le faʻapipiʻiina o compotes mai le viburnum (mai le tasi laʻau pe faatasi ma apu, fualaau mamago) Viburnum e teuina lelei i totonu o le pusaaisa i le taumalulu uma. o le a aoga ma o le a fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto.

Ae manaʻomia ona manatualena viburnum e le mafai ona faʻaaogaina mo tagata e maualalo le maualalo o le toto, ma le maualuga maualuga o le manava ma le maualuga o le toto, o lona uiga oi latou o loʻo i ai le faʻasolosolo o le gaʻo!

O le kulūlū o se mea taumafa lelei tele lea e fautuaina e oʻo lava ile pepe e avea ma meaai faʻapitoa.

O le pulupulu pulp e faʻaleleia le motumotu o le intestinal, o lona uiga. fesoasoani i le tino e faʻateʻa ese toxins, lea e fesoasoani foi e faʻaititia le cholesterol.

E mafai ona e taumafa i le paukini i soo se ituaiga: kuka i aano o manu, i soupeti, i salakeke (pulu fou, kuka, ma apu, pulu ma le meli, mo se faataitaiga).

Ae ui lava i le mea moni o le pauka o se mea taumafa, o loʻo i ai pea faʻamaʻi e tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete. O maʻi pipisi nei o le gastrointestinal tract, maʻi o le maʻisuka, ma le faʻaleagaina o le paleni o le kuluma.

Laʻau mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto, o se toe iloiloga o meatotino aoga

O le tele o tagata, o feagai ma le faafitauli o le maualuga o le cholesterol i le toto, ua faʻamalosia e suʻe vailaau faʻapitoa mo se taimi umi.

O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o oloa gaosia e atili ai ona aʻafia ai aʻafiaga e le manaʻomia.

O se fofo lelei e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol i totonu o le toto o le faʻaaogaina o togalaau (otaota, fualaau, fugalaau, paʻu ma aʻa).

O a vaega o mea totino e maualalo ai le cholesterol

O le aoga o le pharmacological o soʻo se vailaʻau faʻamalosi poʻo le fofo o loʻo taoto i lona aafiaga lelei i le faʻaleagaina o togafitiga. O le aafiaga lelei o le paleni o le cholesterol i totonu o le toto o lo o umia e na laau afu, fugalaau, laau totō ma fualaau aina e aofia ai le tele o vaega taua.

Ina ia mafai e vaʻa ona faʻasaolotoina i latou mai ni atherosclerotic plaques, o meaola o loʻo faʻaaogaina i le biologically e tatau ona taofia ai le aveʻesea o le cholesterol mai le vaega o meaʻai, faʻamalosi puipui o arteries ma veins, faʻaitiitia le gaosia o le lipoproteins maualalo i le ate, ma faʻamalosia ai a latou manava o le tino. Ua iloa e le au atamamai po o le a le vailaʻau o vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol i le toto.

Vaovao, fugalaau, paʻu, totō aʻa ma laulaʻau o loʻo i ai i lalo ifo o le cholesterol le tele o vitamini.

O le aspope acid (vitamini C) ma le tocopherol (vitamini E) o loʻo i ai ni mea faʻamaʻi, puipuia le faʻamaʻiina o lipoproteins, puipuia ai le toto, ma faʻaleleia ai le gafatia lautele.

E le gata i lea, o vitamini C ma E e iai le aoga aoga i luga o le gaioiga o le muso o le fatu ma faʻamalosi ai. O nei vitamini e mauoa i viburnum, rosehips, nati, fatu o le sunflower, oats, currants.

Vitamin F o se tuufaatasiga atoa o gasegase gaʻo susu e tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai i le tino. Linoleic, arachidonic, linolenic, acidic fatty acid e faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, fufulu ipu o le atheromatous plate, taofia le tupu o le mumū i le tino, faʻaleleia le toto ma le galuega fatu.

O le tele o vitamini F o se vaega o fatu fatu ua seleseleina o saito, fatulala, sunflowers, legumes ma nati.

Vitamin B8 o loʻo i ai mea lelei faʻamamaina i luga ole toto toto. O lenei vailaʻau e sili ona maua i oranoa, fualaau 'aina, cereals, berries. O le Vitamin B8 o loʻo i ai le antispasmodic, anti-sclerotic, faʻamafanafanaina, faʻafaigofieina le gaioiga o le fatu ma le faiʻai.

O oloa o le Oatmeal e aofia ai le biotin - o se vaitamini o le kulupu B. Biotin e faʻasaʻo ai le gaʻo ma gaʻo gaʻo, e puipuia ai le vaivai o le fatu, ma faʻaitiitia ai le cholesterol i le toto.

O le tuufaatasiga o vine uma, fualaau faisua, fualaau faisua, lauʻau, laʻau e aofia ai pectin. O nei vaega e le o aʻafia i totonu o le vaega o meaʻai ma tuu le tino e le suia. I le taimi lava e tasi, pectin e afaina ai le gaioiga o le manava, faʻaleleia le vevela o le talo, fusia mea oona ma toxine, aveese le tele o le cholesterol mai le toto, ma faamama toto.

Raspberries, viburnum, tilo, elekene, o le hawthorn e mafai ona sili atu ona lelei le tau faasaga i le atherosclerosis. Ona o le maualuga o mea o le acid ascorbic i fualaau aina, o le pectins e sili atu ona faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto.

Minerale ma minerale

O le iodine, magnesium, calcium o loʻo i ai i laau totō ma a latou fualaʻau e fesoasoani i le faʻaitiitia lelei o le maualuga o le cholesterol ma puipuia ai le fausiaina o atherosclerotic formations. O le faʻaleleia o le galuega o maʻa, veins, capillaries, elemene ma minerale e fesoasoani i vaʻa e tumau ai le malosi, puipuia ai le faʻavaeina o toto.

Laʻau ola maloloina

I le taimi nei o le tele o vailaʻau faʻamalositino ua lelei ona suʻesuʻeina ma faʻaaoga lelei e faasaga i le maualuga o le cholesterol i le toto. O mea e faaaoga mo le atherosclerosis e tatau ona aofia ai vitamini, pectins, elemene, minerale e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino cardiovascular, faʻaitiitia le maualuga ole lipoproteins.

Viburnum o loʻo i ai mea lelei e puipuia ai le faʻamalosi. O ona fua, laulaau ma le paʻu i foliga o infusions poo deco decorations e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol maualuga. Viburnum o loʻo i ai le tele o ascorbic, malic, valerianic, acid citric, lea e puipuia ai le faʻamaʻiina o lipoproteins ma le faʻavaeina o faʻamalolo saoloto.

Guelder-rose e faʻaleleia le tafe o le talo, lelei le aʻafiaga o metabolic processes. O fua e mauoa i le pectin, iron, magnesium, iodine. Faʻafetai i tannins, viburnum o loʻo faʻaalia ai le tetee-inflammatory, mea faʻapitoa. Flavonoids, lea e aofia ai viburnum, e aʻafia ai le faʻaitiitia o le toto o le toto, faateleina ai lo latou lumena.

Kalina ei ai lona uiga tauleleia, faʻasaʻoina le fatu, faʻamalosi puipui o toto toto.

O fualaau i le tele o auala e faʻaalia uma lava meatotino e pei o viburnum. E mafua lenei mea ona o le tutusa o fualaau oona. Apalai o le kulimi, vitamini C, pectin, manganese, potassium e le faatagaina ai le fausia o ni atherosclerotic plate, faʻaleleia faiga faʻasolosolo i le tino.

Laʻau ma le oat grains latou te taulimaina ma le manuia le faafitauli o le maualuga o le cholesterol. Faʻafetai uma i vitamini B, magnesium, calcium, meaola faʻasaina. O le faʻaleleia atili o le gaʻo gaʻo, faʻamamaina le ate.

Laʻau mūmū palapala ma aʻa o chicory e faʻaaoga e faʻaitiitia ai cholesterol faasili. O vailaʻau faʻasolosolo mai gataifale ma chicory e faʻamama ai toto toto, faʻaleleia le faʻasalaga o le talo, faʻamaonia mea leaga, toxins.

O le mutia o Alfalfa e aveesea le "leaga" cholesterol mai le tino. O le Alfalfa infusion o le a sili ona aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai o le laau e maualalo le kulūkose. O Alfalfa e mauoa i vitamini, o mea e faigofie ona maua e le tino.

E mafai ona e faʻateʻaina le tele o le cholesterol e faʻaaoga ai totogifuapauina o fualaau faʻamaʻi. O le aoga o pulega nei ua faʻamaonia:

  • fualaau aina o le hawthorn, rosehip, peppermint, thyme, motherwort,
  • paʻu buckthorn, fugalaʻau ma fugalaau olaola, fuga o le tina ma le vao o le orthosiphon, tupu aʻe sipuni,
  • laulaʻau ma le wheatgrass, o le birch leaf, field horsetail, yarrow, fruit chokeberry,
  • birch buds, yarrow, immortelle, chamomile.

Tapulaʻa i le faʻaaogaina o togafitiga

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, o le faʻaaogaina o laʻau e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa o le a lapatai pe o le a le aoga o mea totino o laau toto pe afai ei ai i le tagata se tasi pe o le isi maʻi.

Soʻo se vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le le faʻaaloalo ma le tali atu.

E taua foi le iloa o mea lanu e aofia ai le tele o vitamini K ma tannins (chokeberry, barkon viburnum, yarrow, hemophilus, wort St. John) e faʻaaoga ai le toto coagulation, ma e mafai ona faatelevaveina le faʻavaeina o toto. O vailaau faʻasoifua togafitiga ei ai sona faʻalavelave faʻapitoa i le tino, lea e le lelei i taimi uma.

A amata le togafitiga i laau, e taua le mafaufau i ni faʻaaliga. E tatau ona malamalama o le mea totino o loʻo i ai ona lava fale faʻamalositino, faʻamaʻi ma aʻafiaga itu. I le faaopoopo atu i ai, e le tatau i se tasi ona faʻamoemoe e vave faʻaleleia le toto totoʻau. O togafitiga o togatogo e maua ai le umi o le faʻaaogaina o mea faʻaleagaina poʻo mea teuteu.

E viburnum maualalo le cholesterol toto?

E leai se mea e sili atu ona aoga nai lo fua o le autumn - moli viburnum, barberry, ash ash. I le vaitaimi o le taumafanafana, latou te faʻaputuina le tele o vailaau faʻamalosi, o le mea autu o le faʻaoga tatau mo le togafitiga o le hypercholesterolemia i le maʻisuka.

Guelder-rose e faasaga i le cholesterol o se tasi lea o togafitiga sili ona aoga o tagata na faʻaaogaina i tagata gasegase. O fua lanumumu e aofia ai le tele o aano o le natura, vitamini, tannins, oona, suga, pectins - o se ituaiga faapitoa o fiva laau.

O togalaau e faʻaaogaina mo le togafitiga o maʻi faʻalaulela ma malulu, e faʻaleleia ai le tulaga o le puipuia, puipuia o atherosclerotic deposit, diabetes ma isi maʻi. O fuamago e faʻaaoga fua fou, malulu ma mago.

O vaega taʻitasi e maua mai i fualaʻau ei ai lona aʻafiaga faʻaleagaina, lea ei ai sona aafiaga lelei i mamanu uma ma totoga o totonu. Mafaufau i aoga lelei o vine, faapea foi le leo o fualaau sili ona lelei ma viburnum mo le cholesterol.

Faʻatulagaina ma le faʻasaʻo

O mea tau togafitiga o le mumu viburnum ua lauiloa talu mai aso anamua. O o tatou augatuaa sa faʻaaogaina e le gata o fua mo le togafitiga o le tele o pathologies, ae o laupepa, paʻu. O uiga aoga e faavae i luga o se numera tele o vaega o meaola i le tuufaatasiga.

E tele ni pectini. O tagata tomai faapitoa faafomaʻi e taua lenei mea "le faatulagaina lelei o le tino o le tagata." E mafua lenei mea i le mea moni o le pectins e fesoasoani e fufuluina sela ma le toto mai mea vevela, gasegase ma faʻamalolo saoloto. O le fiva vao e mafai foi ona faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol, faʻaleleia ai le faʻaleleia o meaʻai i le gastrointestinal tract.

Tannin elemene e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le tino, faʻaleagaina meaola faʻapitoa, e mafua ai ona tausia le paleni lelei. E i ai a latou meatotino faʻafouina.

O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai mea nei:

  • Flavonoids e faʻaleleia ai le gaioiga o enzymes digestive, e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia o latou gafatia ma le vavalalata,
  • O le saponins Steroid e faʻamoemoe e faʻaleleia ai aʻafiaga o hormones ma enzymes, maua ai mea faʻapitoa, faʻatonutonuina le vai ma le masima masima, metabolism i le tino,
  • O meaola oona e masani ona faʻavasegaina le gaʻo gaʻo ma le gaʻo, e mafai ona aveese faʻamalosi saoloto, faʻaleleia le tulaga o le puipuia ma le puipuia o le microflora - microbes, viruses, fungi,
  • Lipids (itiiti) - latou te faia se vaega malosi i le fausiaina o palatini ma hormones,
  • O fualaau o le Viburnum e lua pe sili atu le maualuga o le acid ascorbic e pei lava o soo se fualaau suamalie. O le le atoatoa o le vaitamini C e mafua ai le faʻaitiitia o le puipuiga, faʻavaivaia le tino, faʻaleagaina metabolic processes, faʻaosoina isi maʻi,
  • Meʻamea elemene - calcium, potassium, magnesium, manganese, fuluula, nickel, ma isi.

Laʻau ma laulaau e seleseleina i le taimi o le vavao. O le taimi lea na latou tumu ai i mea aoga. O laulaau e masani ona faʻaaogaina i faʻamaʻi pipisi o le tino, ulia o le uluaʻi ulugalii, o manua lavelave e le faʻamalolo i le maʻisuka mo se taimi umi.

Faatasi ai ma le faaopoopoina o vine, laulaau ma paʻu o viburnum, deco deco ma infusions ua saunia. Ae ua i ai a latou faitioga. O le sua fou suamalie e aofia ai vaega o lona fausaga e tutusa lelei ma hormones fafine. I le taimi o le maitaga, e mafai ona latou faʻavevesiina pe faʻalavelaveina le atinaʻeina o intrauterine.

Faʻamatalaga o le maʻi o le tino, viburnum e mafai ona oʻo atu ai i le vevela, talu ai o fua o vine e faateleina ai le pulefaʻataua o le elekene hydrochloric ma le talo. E le fautuaina e inu mea teuteu ma le maualalo o le mamafa - o se maualuga maualuga o se faʻalavelave tau faʻasalalauga.

O isi faʻamaʻiloga e aofia ai le gasegase ma le gout, faʻateleina le faʻamaʻi toto.

Viburnum e faʻaleleia atili ai le faʻasolosolo, lea e faʻapupulaina ai le faʻalavelave o paʻu ma le thrombosis.

Vaʻaia togafitiga o le faʻaogaina o viburnum

E mafai e Viburnum ona aʻafia ituaiga eseese ma okeni i le tino o le tagata. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le gaioiga o gaʻo, pancreas ma lauroid gland, system cardiovascular, ogatotonu tutotonu o loʻo faʻalavelaveina, maualuga le maualuga o le cholesterol.

Viburnum-faʻavae "togafitiga" e tele meatotino. Faʻaaogaina faʻapitoa e faʻamautinoa le glycemia - o le kulūkose e faʻaititia e 20-25% mai le amataga. I tagata gasegase, o le maualuga o lipoproteins maualalo maualalo ua faʻaitiitia.

O fua o le vao e tau ai le SARS, bronchitis, tonsillitis, influenza ma isi malulu. E mafua lenei mea ona o le aʻafiaga o le faʻamaʻi, faʻamalositino ma le faʻateleina o puipuiga, lea e faʻapupula vave ai le toe faʻaleleia o le maʻi.

O le ava malosi ua ave mo le maualuga o le toto maualuga, angina pectoris, tiga i totonu o le loto, faasaga i le tala o le atherosclerosis o toto toto. O le meafaigaluega e faʻamaonia ai le galuega o le cardiovascular system, faʻamalosia ai puipui puipui.

E fautuaina le faʻaaogaina o viburnum i faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi:

  1. Faʻaitiitia le maualuga o le manava, ate / fatu fatu.
  2. Paʻu o le ulu, faʻalavelave moe, neurosis, faʻamaʻaloga, faʻasalaga tulaga.
  3. Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo i le tino.
  4. O maʻi paʻu e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka o le psoriasis, eczema, furunculosis, allergic dermatitis, etc.
  5. Faiga o inflammatory i le urinary tract, cystitis, pyelonephritis, urethritis i alii.
  6. Faʻasalaga tiga ma mamafa i fafine, faʻalavelave o le fale, gasegase siama, ma isi.

O fua fou ma deco decorations o le viburnum e aoga tele e avea o se tagata e le faʻamalosia ma faʻamalosia le malosi. O le faʻaauau le faʻamalosia e faʻamalosia ai toto toto, faʻaitiitia le cholesterol, e puipuia ai le malulu.

Le faʻaaogaina o viburnum mai cholesterol

Guelder-rose mai le cholesterol e fesoasoani tele. O lenei mea moni ua faamaonia i le tele o iloiloga o le maʻisuka. E fesoasoani fualaau e faʻaititia le LDL ma faʻateleina le malosi. Talu ai ona o lona malosi ma le tele o tofo, e tatau ona faʻafefe i le vai.

Mo le kukaina, e te manaʻomia ni nai fagu vine ma 250 ml o le vai vevela. Liligi mumu viburnum i le vai, ia faʻamavae mo le 10 minute. A maeʻa ona faʻaaoga se paluga, togi le vine ina ia latou "tuʻuina atu" le sua ma mea aoga. Faaopopo le isi 200 ml o vai ua tunu. Ave 120 ml faalua i le aso. O le togafitiga e 10-25 aso.

Faʻateleina le cholesterol i le maʻisuka, ua fautuaina e saunia se meaʻai mo le ava malosi. Faʻasaga laʻasaga taʻitasi:

  • Lua laulau puno o le paʻu 250 ml o le ava 40%,
  • Faʻaosooso se "togafitiga" i se potu pogisa ma malulu mo aso e 10,
  • Ave le 20-25 pa'ū faatolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga,
  • O le umi ole togafitiga e lua vaiaso.

O se faʻafefeteina o le viburnum e fesoasoani i le hypercholesterolemia, maʻi o le maʻisuka, maʻi o le loto ma toto, vaʻa tutotonu. Mo le kuka, e te manaʻomia ni lua sipuni tele o vine mamago. Ua tumu i le 1000 ml o le vai inu.

Ona e manaʻomia lea e vevela i totonu o se vai taele - 20-30 minute. Ona latou finafinau lea mo le tele o itula, faamamaina. Faaopopo le 200 ml o le vai mama i le fua. Inu se kuata kuata e oo i le lima taimi i le aso.

O le umi o togafitiga e 4 masina pe sili atu foi.

Afai o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto e faigata ona o le faʻavaeina o pusa cholesterol i totonu o toto, ona fesoasoani lea o lenei fua:

  1. Se sipuni sipuni o vine mamago mo le 250 ml o le vai vevela.
  2. Faʻamalosi mo le lua itula.
  3. Le faamamaina fafo.
  4. Faaopopo lua teaspoons o le meli i le fusi.
  5. Ave le fualaau faasaina lua punetini faalima taimi i le aso.
  6. Faʻaauau le faʻataʻitaʻiga ile masina.

Tea mai le viburnum e faʻaaogaina e faateleina ai le puipuiga, e faʻatumu ai le le lava o vitamini ma minerale i le tino. Ina ia saunia, e te manaʻomia se sipuniti o vine, kuka i le suka, sasaa le 250-300 ml o le vai. Faʻaosooso 15 minute. E mafai ona e inu.

O pi ma le meli e faʻaaogaina mo le neurosis, malulu, maualuga o le cholesterol, faʻafitauli ma le fatugalemu o le tino. Fufulu 200 g o vine i lalo o le vai tafe ma vego. Faʻasusu i se tulaga o fagu, faaopoopo 150 ml o le meli. Faʻamalosia 10 aso. Teu i totonu o le pusaaisa. Taumafa i le sipuni faalua i le aso - e mafai ona faʻaopopo i vai malulu. O le vasega e 7-10 aso.

O aoga aoga o viburnum o le a talanoaina e tagata atamamai i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Le faʻaitiitia o le cholesterol: meaʻai ma sili atu

I lona autu, o le cholesterol o se ava malosi lea e le mafai ona faʻaaogaina i le vai. E mafai ona e faʻafetaia na o meaola manu. O le tele lava o mea na gaosia e le tino lava ia, o le mea na totoe e maua e se tagata i meaʻai.

O le ate o le taʻitaʻi lea i le gaosiga o le cholesterol, sosoo ai ma le puipui o le tootoo laiti ma se lapoa lapoa. O le tino o le tino e aofia ai le 350 g o lenei mea. 9/10 oi latou o loʻo iai i totonu o masini, o le isi o loʻo i totonu o le toto (o esters ma fatty acids).

O le mea moni e faapea o le faiʻai (o lona vailaʻau) e aofia ai i le 8% e mafai ona faʻamatalaina le taua o le cholesterol mo se tagata. Ioe, ma o le susu o tina e aofia ai le tele o le cholesterol.

A aunoa ma le cholesterol, e le mafai ona i ai ni siakila - o ia na te faia ia mea uma e faʻamalosi ma mafai ona tuʻuina atu meaʻai ma vai moleʻau i totonu o siama. O le auai o le cholesterol i soo se metabolic processes ma le tuufaatasiga o meaola suamalie e taua foi.

O la latou galuega o le faʻasaina o le lipids i totonu o le tootoo laiti ma lo latou gaogaiga, o lona uiga, o le absorption. E le mafai ona faia e aunoa ma le cholesterol ma le gaosia o hormones sex ma hormones o gland. Manaomia le cholesterol ma le gaosia o le vaitamini D.

Ae o le lipoprotein cholesterol maualalo, o lona uiga, "leaga", o se mea e sili ona taua mo le soifua maloloina, aua e faasaʻoina le gaioiga o le tino puipuia, e aofia ai le puipuia mai le kanesa, ma faʻamaʻoʻese ai le tele o vailaau ma siama e masani ona ulufale i le toto.

Ma o le mea moni o le lipoprotein cholesterol (lea e taua o le "leaga" cholesterol) "toe faaleleia" o manua uma ma vaʻa i totonu o vaa e mafai ona iloa e tagata uma.

Se sili atu o cholesterol ma o le a le mea o le ai ai

O le Cholesterol e le gata ina maua i le tino o le tagata, ae faapena foi i soʻo se oloa o meaola manu, o lona uiga, faatasi ai ma i latou, e maua foi e se tagata se aofaiga o lenei mea inu malosi.

Fai mai fomaʻi e faʻapea o se meaai i aso taitasi, e le mafai ona sili atu nai lo le 300 mg o le cholesterol. Faatasi ai ma le leai o lenei mea, e tele faafitauli e tulai mai foi, ae o le tele o le tele o mea e masani ai.

O le a le 250-300 mg. cholesterol?

  • 400 g povi po o moa
  • Tasi (!) Toa (E fia calorie i totonu o se fuamoa uamea)
  • 500-700 g Suauu palu
  • 8 tbsp pata
  • 2 l gaʻo susu (po o le 3 l skim)
  • 1 kg kusi falaoa (gaʻo gaʻo i le 5%)

O isi mea o le a leaga.

I le faʻaopopo i se taumafa le paleni, o le aofai o le cholesterol i le toto e mafai ona aʻafia i:

  • ava malosi
  • aveina corticosteroids ma estrogens
  • faʻaiuga tautala
  • maʻisuka malosi
  • toe le manuia
  • mamafa tele
  • genis predisposition

Afai o le aofaiga o le cholesterol i le toto e 50-60% le maualuga nai lo le masani, o lenei ua avea ma mafuaʻaga e popole ai, aua o taunuuga o le tele o le cholesterol e iloa e tagata uma: o lenei vaega taua i le atinaʻe o fatu fatu, o le tupu o le cholesterol plate, atherosclerosis ...

E leai se mea e afaina ai. O le siʻitia o le cholesterol e faʻateleina le faagasologa o le matua ma faʻaititia ai le leo atoa o le tino.

Cholesterol e faʻaititia ai fualaau faasaina: anti cholesterol lifestyle

O le maualuga o le cholesterol o se faafitauli olaga foi. O le mea lea, e tatau ona e amata i fuamoa ma i se tulaga masani ma se taumafataga. E mafai ona e 'ai fuamoa, ae naʻo ni nai fasipepa i le vaiaso. Po o le fesuiaʻi i salu.

O nisi e talitonu latou te le maua le cholesterol, ae e le saʻo lenei mea. E i ai, e moni, ae i lalo ifo. O aano o manu e mafai ona suia i le leai o se mea lelei, ae mama: toso, vela, moa.

Ae o iʻa iʻa e na o le faʻafeiloaʻi, aemaise lava le gataifale. O le tele o gaʻo ma gaʻo gaʻo i lona tuufaatasiga e faʻalavelave ai i le i ai o pepa cholesterol. Ma o le iodine o se soli sili ona lelei mo paʻu toto toto.

O le isi fasioti cholesterol o le pectin, lea e vave ona teuina ma aveesea mai le tino. I le auala, pectin e le gata naʻo karoti ma apu, ae o ni pi lelei foi.

O eleni ma le garlic o ni tau foi mo le mamā o toto toto. Afai e te maua i taimi uma, ona avea lea ole fesili i le auala e faʻaitiitia ai le cholesterol i le toto o le a le aoga i le taimi.

Aʻau, afai e te 'aina lua cloves i aso uma, vave faʻaititia le maualuga o le "leaga" cholesterol e 15%. E le itiiti ifo i le kalama ma le kalama vao, o lona uiga, ia aumai aniani.

Ia, e mafai ona maua le ava pe afai e te manaʻo ai. O se ipu uaina po o se ipu inu malosi malosi o le a na ona faateleina ai le maualuga o le cholesterol lelei. (e fia calorie i le uaina)

E manaomia e tagata uma vitamini, ae latou te faia se vaega faapitoa i le tau faasaga i cholesterol. O fitafita mo le soifua maloloina lautele o le aano o le nicotinic (e maua i le tele o vailaau e tetee i le faaputuputu o le cholesterol) ma vitamini E ma le C (faateleina le maualuga o le cholesterol lelei).

Ua talitonu le cardiologists i le salafa o le lalolagi e faapea o aoga faaletino e mafai ona faaitiitia ai le faaputuputuina o poloka cholesterol i fua. O lo o matou talanoa muamua e uiga i faamalositino faamalositino ma le tamoe, lea e faamama ai le toto o le tele o gaʻo lea e sau ma meaai.

Ma afai o le gaʻo i totonu o vaa e le tumau mo se taimi uumi, ona leai lea o se avanoa e nofo ai i luga o puipui. O isi gaoioiga faʻale-tino i lenei tulaga e le aoga tele.

Ae ui i lea, o galuega faaletino i le atunuu, siva, mea tau vaʻalele e lelei foi. Ma o tagata matutua e savavali i totonu o le paka i aso uma mo le itiiti ifo ma le 40 minute i se tulaga talafeagai e itiiti lava se afaina poʻo se fatu oso. O le mea autu lava o le pulupulu e le sili atu i le 10-15 paʻu i 60 sekone.

Nai lo o fualaau faasaina

E taua le iloa o le lalolagi e le gata o fuamoa ma pata, ae o oloa foi e maualalo ai le cholesterol.

I totonu o nei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, o yogurts bioactive e leai ni gaʻo e aofia ai uila ma tapula e toetoe tutusa lava i vailaau mo vailaau mo le cholesterol.

Ola yogurt e mafai ona punitia ai le mimiti o le cholesterol ma aveeseina ai ma meaʻai mai le tino.

Fiber, sili atu saʻo, o ona filo, fusifusia cholesterol ma sola ese mai le tino ma isi mea e faapaleni ai meaola. E tatau ona e 'ai le 18-20 g o le fiber i le aso.

O nisi taimi e lava le sui o lau falaoa papaʻe e fiafia i ai ma se mea manaia, ae o le paʻu, ma le fiber o le a lava.

Nati. Amene, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaitiitia le cholesterol. Ma ioe, e iai foi fiva ma le protein, aʻafiaga mo e fiafia i fuamoa ma aano o manufasi.

Soya. Le tala lava e tasi: o loʻo i ai fiva ma le polotini, e le sili atu le leaga nai lo meaʻai.

Suauu. E le na o le suamalie poʻo le faʻamamaina, ae o le olive foi, linseed poo canola. O le tele o taimi, ae mafai ona maua le suauʻu kamelaina.

Latou te le aafia ai le maualuga o le cholesterol, ae latou te faʻaaogaina puipui o toto toto ma arupo: o le a le faʻaumatia i latou e le cholesterol. E mafai ona latou suia le suauʻu i taimi o kuka.

Oats. E i ai peta-glucans (ufiufi puipui o le inumaga ma fusifusia le cholesterol i le lima) ma pectin. E aoga foʻi maʻau ma le pala.

Juices. O le lanumoana ma le palu e leai se totogi. O le salicylic acid, lea e tele naua i totonu, e taofia ai le fausia o ni fusi toto ma faʻafefe ai gaʻo e faʻaumatia i meaai.

Ae o loʻo matou talanoa e uiga i sua masani, ae le o le suka ma le vali, lea e faigofie ona maua i faleoloa.

Ae o vailaau faʻaleagaina e ofoina atu ai lana lava auala e faʻaitiitia ai le cholesterol i le fale faatasi ai ma le fesoasoani a le sua, na o fualaau faisua. Latou te inuina i le taeao ma luga o se manava gaogao.

  1. I le aso muamua e tatau ona e inu suamalie selesele (30 ml) ma karati (60 ml).
  2. I le aso lona lua, o le a e manaʻomia le koko (60 ml), kukama ma le suka (45 ml i le tasi). Beetroot ao le i tatau ona tu mo le itula pe lua i totonu o le pusaaisa.
  3. Tolu aso. Karoti (60 ml), seleri ma le apu (45 ml i le tasi).
  4. Fa aso. Kapisi (30 ml) ma le kāloti (60 ml).
  5. Lima lona lima. O le sua o le suka i totonu o le 30 ml.

O lenei auala e solia i le maʻisuka. O nei sua uma e sili ona inu i se pupuu puupuu ma sasaina i latou lava.

Faʻasologa faʻapitoa ma faʻapitoa

O vailaʻau e maualalo ai le cholesterol o le toto e masani ona faʻaaogaina mo le puipuiga, aemaise lava pe afai ei ai se uiga masani o le faʻalauteleina o le cholesterol ma le faʻaaliali mai o paʻu toto. O le filifiliga o fualaau faasaina e manaia tele, ma e tofu lava ma ona lava avanoa.

O le tulafono e poloka le gaosiga o le cholesterol leaga i le ate, o le siakiina o le suka (faataitaiga, Selhol poo le Questran) e faaitiitia ai le cholesterol, niacin e faaitiitia ai le tele o cholesterol leaga ma faateleina ai le tele o le cholesterol lelei, ma fibrates (mo se faataitaiga, Tricor poo Atromide) foi.

Tau lava e te le faatonuina i latou mo oe lava ia: mulimuli ane, e le o vitamini, ae sili atu le ogaoga.

O vailaʻau faʻapitoa e ofoina atu ana lava metotia. O le mea lea, o le tinomi o aniani ani i vodka (1 vaega o le laau ma le 5 o vodka) ua inu i le 40 pata i le aso. O le lava tincture o le nasturtium e maualalo ai foi le cholesterol. O le mealilo o loʻo iai i totonu o le sulfur masini i nei laau totō.

Ia fautuaina foi le kelani i le olive olive ma le susu o almond, tinikisi o le kalakeke i vodka, togafiti ma le eletise. O se fofo mai le meli (2 tbsp.), Valerian aʻa (2 tbsp.) Ma fatu fatu (1 tbsp.) E lauiloa foi.

O nei mea uma ua sasaaina i le vai inu (2 l) ma totoe mo le tasi aso i totonu o se vai vevela. A maeʻa ona mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa, ave se sipuni sipuni aʻo leʻi 'ai.

E mafai lava ona faʻaitiitia le cholesterol toto. Ma afai e te mulimuli i le meaai ma le olaga, o le faagasologa o le a vave alu vave.

Faʻamatalaga faʻamaonia

Ae, o le uaina, e maualalo ai le cholesterol, ae le o le fiafia i lenei oloa e mafai ona suia saogalemu le vai i le sua vine suamalie.

E faaitiitia ai le cholesterol ma le sua o le birch, ae e sili atu ona le vaavaai i ai i le faleoloa, ae i totonu o le vaomatua, o lona uiga, aoina oe lava.

Lauti tiiti, lea e aofia ai polyphenols, e mafai foi ona tu i luga faasaga i papa ma gaʻo.

O le suʻeina o vailaʻau e le faʻasaina ai aʻoaʻoga faaletino ma taumafa.

O le gaioiolosi gaioiolosi faatasi ai ma toxins e mafai foi ona aveesea le cholesterol. Mo nei faamoemoega, e tatau ona vaʻaia ma le totoa ma ave mo le 8 g 28 aso.

E faamalosia foi e le kesi ia toto toto. Ma o nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le koneteko e aʻafia foi le maualuga o le cholesterol.

O le cholesterol maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi nei:

Vailaʻau mo le maʻisuka, lea e mafai ona avea o se sui mo fofo faʻaleaganuʻu.
TAITAI! Aʻo leʻi faʻatau le vailaʻau, talanoa ma lau fomaʻi.

Le Viburnum Cholesterol Faaitiitia - E uiga i Cholesterol

  1. O le a lenei vailaʻau
  2. Ursosan ma cholesterol
  3. Faʻafefea ona ave Ursosan i lalo ifo o le cholesterol

O le toʻatele o tagata ua maua i le atherosclerosis o vaʻa e inu ai le fualaau o le "cholesterol" Ursosan. O le mea e leaga ai, e le o fomaʻi uma e manatu e tatau ona faʻamalamalama manino pe aisea i lenei tulaga o se vailaʻau e faʻamaonia mo le ate ma pe o le toto maualalo o le cholesterol toto. Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

Ursosan e faatatau i fualaau o le hepatoprotective e puipuia ai le ate mai soo se aafiaga leaga. O lona autu autu lea, na mafua ai ona atiaʻe lenei fualaau faasaina. O Ursosan e faʻamautu faʻamalosi i totonu o le ate, faʻaleleia le galue o le falemaʻi ma faaumiumi le taimi ma le lelei o la latou galuega.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le Ursosan, o le tele o le hepatitis (e aofia ai viral), faʻamaʻi o le gallstone, o aʻafiaga o le faʻamaʻi o le inu o le ava, ole togafitiga o le biliary dyskinesia ma isi faʻamaʻi. E le gata i lea, o le vailaau faʻasaina e leai sona aʻafiaga.

Ursosan ma cholesterol

Le Ursosan Lower Cholesterol toto? Ioe o le ioe. O Ursosan o loʻo poloka le vaega o le faʻamalosi o le cholesterol e sau mai meaʻai i totonu o le manava, faʻasaʻoina lona faʻasologa i le ate, aʻo faateleina le solubility o le cholesterol i talo. O lenei vailaau faʻasaina e mafai lava ona faʻaumatia cholesterol gallstones, e puipuia ai lo latou faʻaauau.

E manaia e tusa lava pe i ai tagata e leai ni faailoga o le atherosclerosis ma o loʻo ave Ursosan, i nisi tulaga o le cholesterol e mafai ona maualalo ifo nai lo le masani. O lenei tulaga e le o se mea lamatia i le soifua maloloina, ma pasia pe a maeʻa togafitiga ma le fualaau faasaina.

Faʻafefea ona ave Ursosan i lalo ifo o le cholesterol

E ui i le mea moni o Ursosan i le maualuga o le cholesterol e masani lava ona faʻaaogaina, ae leai se mea e te manatu i ai, aua le "faatonuina" oe lava i fualaau faasaina! E i ai le tele o faʻailoga mo lona faʻaaogaina, o le mea lea, e tatau i lau 'auʻaunaga tausi soifua maloloina ona iloilo le vaeluaga o tulaga lamatia ma le manuia.

Aʻo leʻi ave le vailaʻau, e fautuaina e suʻe suʻega mo ALT ma le AST (ate enzymes) ma fuafua le maualuga o le cholesterol i le toto. E talafeagai lenei mea e mataitu ai le tulaga o le ate ma suiga i le cholesterol.

I le faʻatusatusaina o suʻega muamua ma le maeʻa o le vailaʻau, e mafai e le fomaʻi ona faigofie ona malamalama pe faʻaitiitia e le Ursosan le cholesterol, ma pe fautuaina e faaaoga lenei fualaau e togafitia ai se tagata maʻi faapitoa. I le amataga o togafitiga, e fautuaina foi e mataʻituina le maualuga o le gaioiga o le enzymes.

Ursosan o loʻo maua i le paʻepaʻe paʻu o gelatin paʻepaʻe. E fautuaina e inu i mea taumafa i le afiafi, faʻamalu i le vai. O le fualaau e fuafua e le fomaʻi taʻitasi, e aofia ai le amanaʻia o le mamafa o le maʻi.

E ui lava i le tele o aʻafiaga e ono tutupu, o le fualaau faasaina e masani ona faigofie ona talia. A maeʻa se tasi o togafitiga, e mafai ona matau le aafiaga o Ursosan, ma o le a amata ona faʻaitiitia le cholesterol toto.

Paʻu ma le cholesterol e lua elemene fesoʻotaʻi. O lenei fualaau faisua e aoga tele mo tagata: e fesoasoani i le faʻateʻaina o le tele o maʻi, faʻamaoaigaina le tino ma vitamini ma minerale.

E fautuaina le ave o le pamu ma le pailakiki i le maualuga o le cholesterol - o lenei mea ua avea o se meafaigaluega sili ona lelei mo le faʻamautuina o lenei meaʻai masani i le tino.

O nei togafitiga e patino ile malo, ma o le mea lea, ao le i amataina togafitiga, e taua le talanoa ma se tagata poto faapitoa ina ia le aofia ai faafitauli uma e ono tutupu, talu ai o loʻo i ai faʻamaoniga i le faʻaaogaina o lenei fualaau faisua.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o kulimi

E tele meaʻai e fesoasoani i le cholesterol, lea e maualuga atu nai lo le masani, ae o le sili ona lelei e manatu o se moli fuamoa - pauki. O le a tatou iloiloina auʻiliʻiliga e le gata i tulaga lelei, ae o aʻafiaga foi na faia i le tino.

Paʻu o se fualaau faisua lea e mauʻoa i vitamini ma minerale. E masani ona faʻaaogaina togafitiga o faʻamaʻi ma faʻamaonia le soifua maloloina o le tino atoa. O meatotino aoga e aofia ai nisi o foliga.

  1. Faʻaleleia le vaai, pei o le pauka o loʻo mauʻoa i vitamini A.
  2. Faalelei le faagasologa o meaʻai. E fesoasoani i le faatea ese o le tino gaʻo, o se taunuuga, faʻaitiitia le maualuga o le ava malosi i le toto. O le pulupulu o loʻo faʻaleleia lelei, e fesoasoani i le siakiina o ipu, e fautuaina e 'ai le uki pe a maeʻa se taumafataga aano aano. E lava le fiber.
  3. O loʻo i ai meatotino faʻaleaga, aveese faʻamaʻi, toxins ma totoe o le cholesterol. E mafua ona o pectin fibers.
  4. Faʻateleina le toto maualuga, faʻamalosi puipui o toto toto.
  5. Faʻamaʻosaʻo le paleni vai ma masima i le tino.
  6. E faʻamalosia ai se tali puipuia mai le tele o faʻamaʻi, mo se faataitaiga, mai le gasegase ma le pyelonephritis.
  7. O loʻo aofia ai le tele o le uʻamea ma le vailaʻau T.
  8. Faʻaleleia metabolism, faʻafaigofieina le faʻasologa o toto.
  9. O loʻo i ai sona aʻafiaga, fesoasoani e faʻateʻa ai le le mautonu, faʻamalosia ai le popole ma le puipuia o le tino.
  10. E i ai sona aʻafiaga e le faʻaleagaina ma e masani ona faʻaaogaina mo mu, manuʻa, rashes ma le eczema.

E le gata i lea, o tulaga lelei o lenei fualaau faisua e aofia ai le mea moni e fesoasoani i le kanesa ma e fesoasoani i le vave faʻafouina o sela, faʻamalosi ai le ivi. Afai o loʻo iai le paukena i aso taʻitasi, o le a faʻaleleia ai le gaosiga.

E tusa ma le suakasi a le pumpkin, e aofia ai le 89% vai, lea e maloloina ma lelei.

E fautuaina e faʻaaogaina e avea o se faʻataʻitaʻiga o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular, cholelithiasis, mo le malulu, mamafa ma le le lava. O se aso e tatau ona inu i le itiiti ifo ma le 0.5 lita o lenei vai maloloina.

Aua nei galo e uiga i fatu o le a fesoasoani e aveesea ai le gata o mea manogi, ae faapea foi mea e masani ai.

Ae e le tatau i se tasi ona vavaeeseina le mea moni o le pauka e le gata e aoga, ae mafai foi ona afaina ai le tino. O lenei fualaau faisua e le fautuaina mo le faʻaaogaina i le gastritis, le faʻavaivai le paleni o le acid-base, colic intestinal, sugar high and damaged enamel.

O le taumafaina o le uka, ina ia aoga, e tatau ona faia i le faaogaina ma, sili atu, fou, uʻu pe tao taofi.

O le lamatiaga o le maualuga o le cholesterol ma lona faaitiitia i le pauka

O le tele lava o taimi, e faitioina e le gasegase le maualuga o le toto maualuga, ae o le toatele latou te le faʻasagaina lenei suiga i le maualuga o le cholesterol.

O lenei mea inu malosi o le ava malosi e faʻapupulaina i totonu o vaʻa, ma avea ai mafolafola e poloka ai le tafe masani o le toto, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le tele o pathologies ma se faʻalavelave matuia o le tulaga.

O le kulimi ma le cholesterol i taumafa i aso uma i soo se ituaiga o le a fesoasoani e puipuia ai mai le maʻisuka, faʻamaʻi o le ate ma le paʻu, gaʻo ma le urinary tract, toto maualuga. O nei faʻamaʻi e sili atu ona fesootaʻi atu i le maualuga o le cholesterol maualuga.

O le taua tele lava o fatukena ma fatulaʻau i togafitiga e faʻaitiitia ai fua faatatau. O le mea lea, afai o le tagata maʻi na maua i nei faaletonu, e fautuaina e vave onaʻi totoʻa i le meaʻai - e faʻaaoga ai mea leaga uma ma faʻalautele le numera o ipu e faia mai fualaau aina ma fualaʻau. E tatau foi ona inu tele vai.

Ina ia saunia se fofo talafeagai e tatau ona e faia:

  • 100 g suauu popo,
  • 4 tsp moa buckwheat
  • 200 gr viburnum.

Kalina e tatau ona ata ma faaopoopo mea uma o totoe, tuufaatasi. O le mea e tupu mai ai, e tatau ona tuʻuina i totonu o se fagu vai, tapuni ma tuu i se nofoaga malulu. E fautuaina e ave le fualaau mo le 1pp. i le aso, i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao.

Afai o le tagata maʻi o le a feagai ma se faʻafitauli leaga mai le tagofia o le urokinoa, ona tatau loa lea ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa, faʻaesea mai le taumafataga poʻo le suia i se isi mea aoga e fesoasoani e faʻaumatia ai le toto maualuga o le cholesterol.

Cholesterol: pe faʻafefea ona faʻaitiitia i togafitiga o aiga e aunoa ma fualaau oona, mafuaʻaga o le maualuga o le cholesterol + reviews

O le toto maualuga o le cholesterol maualuga e mafai ona iloa e faʻaaoga ai suʻesuʻega o meaola. Ae i nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i le setete o le soifua maloloina o loʻo taʻuina mai le talaaga lipid, lea e atagia mai ai le faʻaogaina o vaega eseese o lenei mea.

I le atinaʻeina o le atherosclerosis, o se matafaioi taua e le sili atu i le maualuga o le cholesterol e pei o le vaeluaina o LDL ma HDL. Pe a suia le paleni i le lipoproteins maualalo, o le faagasologa o le teu pepa ua faʻaaogaina.

Laʻau mo le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto: meaʻai ma tapulaa mo le ulufale atu

  1. O le a le taua o mea totino
  2. Vitamini
  3. Faʻasologa o elemene
  4. Pectin
  5. O aʻau e maualalo ifo i le toto cholesterol
  6. Cholesterol togafiti totogifuapauina totogifuapauina
  7. Lauga o Laupapa

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le cholesterol matautia e mafai ona faʻaititia e le gata i falemaʻi. Mo tagata ei ai faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le maualuga o le cholesterol, e fautuaina e fomaʻi le gauai atu i le lelei o meaʻai ma faʻaofiina togafitiga vailaʻau i totonu o le meaai. O fualaau mai le cholesterol e faʻamaopoopoina le lipid metabolism, puipuia ai le atherosclerosis.

Le faʻaitiitia o le cholesterol i le fale: mataupu lautele lautele

O se auala lelei e faʻaitiitia ai le "leaga" cholesterol o le faia lea o fualaau faapitoa - statins poʻo fibrates. Ae o le a faatonuina e le fomaʻi se meaai faapitoa, ma i le taimi o le faʻafeiloaʻiga o le a ia taʻuina atu ia te oe meaʻai faatagaina ma faʻasaina ma fesoasoani i le faia o se meaai.

O mataupu faavae lautele o le taumafa mo le lipid metabolism disorders:

  • se faʻasesega mai le taumafataga o meaʻai vave - mea faʻapipiʻi, mea ulaula.
  • faʻaititia i le faʻaaogaina o mea e afaina ai - meaʻai falai, meaʻai mumu, fuamoa, masima ma le suka mama, suamalie.
  • inu tele vai - suavai, lanu lanu meamata, teuteu o laʻau ma sua suamalie fou.

O mafuaʻaga o le toto maualuga o le cholesterol i le tele o gasegase o loʻo taoto i le olaga sese - o se taumafa le paleni ma le leai o se afi. O le mafuaaga lena o le faʻamautuina o le olaga i le togafitiga o tagata gasegase ma le atherosclerosis o loʻo i ai muamua. Ma faʻasolosolo laʻititi i le auʻiliʻiliga, o le faʻaitiitia o le cholesterol e aunoa ma ni fuainumera e mafai na o le fesoasoani i meaʻai ma isi metotia.

O aoga o fuālaʻau fuālaʻau o lo latou maualuga maualuga lea o vitamini A ma E, mono-polyunsaturated fatty acids, lea e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le lipoproteins ma maualuga le maualuga o le cholesterol leaga i le tino.

O taʻitaʻi o oloa nei.

  • Olive olive Mo le puipuia o afaina o fatuga ma fatu, e tatau ona ave le tasi pe lua teaseti i le taeao i luga o se manava gaogao, afa itula ao leʻi faia se taumafataga. E mafai foʻi ona e inu i luga o se manava gaogao o le faʻafefiloi o le lua sipuni tele o le suauu e leʻi faʻasalaina ma le vai fou o le suamalie o le afa o lemoni.
  • Sea buckthorn. O se faleteuoloa o aoga gaʻo aoga, elemene ma meaʻai ma vitamini. Mo se taunuuga lelei, e tatau ona e inuina le lua teaspoon faalua i le aso mo le 20-30 minute aʻo leʻi 'ai. E leai se aoga o le sami fou buckthorn vine ma siama mai ia latou.
  • Suauu manogi. O se tasi o togafitiga sili ona lelei mo le maualuga o le cholesterol. Faatasi ai ma le faʻaaoga masani ma le tatau, o le suauu e faʻalauteleina le faʻapipiʻi o omega-3 ma le faʻamautuina o paʻu i puipui i totonu o vaʻa toto. E fautuaina e tagata tomai faapitoa le inu o le sipuni sipuni o le suauu o le suauʻu 40-60 minute ao lei faia le taeao mo le itiiti ifo i le lua i le tolu masina. O i latou e le mafai ona inuina le suauʻu i lona tino mamā ua fautuaina e faʻafefiloi ma le tele o le sipuni o le siʻisi poʻo le faʻalūina i se ipu malamalama.

I le faʻaopoopoga i suauʻu, ua faʻamaonia lelei lava le palasi. Ina ia mafai ona vave maualalo le cholesterol, e tatau ona e 'aina le itiiti ifo ma le lua laulau punetini o lenei oloa i aso uma. E mafai ona faaopoopo laʻau i salalaʻau fualaau, oatmeal, cheese cheese, kuka keke i luga o fale.

E taua le teuina o suauu i se mea pogisa, aua i lalo o le aafiaga o le susulu o le la e vave ona le toe maua ai a latou meatotino aoga.

O vailaʻau faʻasoifua maloloina e suʻesuʻe lelei le cholesterol o fualaau oona lea e toetoe lava a leai se faʻamaʻi. O vao ma vine o loʻo i ai se tele o vitamini B, iodine, calcium ma pectin o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto. Faatasi ai ma le fesoasoani a le pectin o le tafe o le talo e masani ona faʻasolosolo, o le toxins ua fusia ma ua faʻaumatia mai le tino, ua aʻafia ai le faʻasologa o le atherosclerosis.

O le iʻuga lelei na mātauina i fua ma vine.

  • Kalina. Mo le sauniuniga o togafitiga faafomaʻi, o fualaau, laulaʻau ma paʻu o loʻo faʻaaogaina. O teuteuga ma fualaau aina suamalie mai vine viburnum e le gata ina faʻamaonia ai tulaga o le cholesterol, ae faʻamalosi ai foi puipui o toto toto.
  • Linden tree. E aveese le toxins mai le tino, fesoasoani e faaitiitia le mamafa o le tino ma faatulaga le fua o le lipids i totonu o le toto. Mo se taunuuga lelei, e tatau ona e inuina le lauti linden sau faatolu i le aso, saunia mai le lua sipuni tele o mea matagogo, ma tumu i se ipu vai inu.
  • Oats O se tasi o laau aupito sili ona lelei e tuuitiitia le cholesterol e aunoa ma fualaau faasaina. O fatu ma fatuga o loʻo i ai le fusi atoa o vitamini B, iodine, seleni. Ina ia saunia se vai inu lelei, e tatau ona e faʻatumu se ipu vai o fatu ua fufulu ile tasi lita o le vai inu ma tumau i se mea pogisa mo le valu itula. O le taunuuga o le vai e tatau ona fufulu ma inu le 200 ml i se manava gaogao i aso uma.
  • Clover O le laau e aoga i le lauti. Ina ia saunia, o le 10 g o mea taumago mamago e tatau ona kuka i totonu o se ipu vai mo le lima minute. A maeʻa lenei mea, faʻafefe le susu ma inu i sipuni laiti.
  • Calendula O le antisclerotic lelei ma le sui o le choleretic. Lea mai lea tulaga e maualalo ai le cholesterol i fafine ma le malosi malosi o feusuaiga ma le lipid metabolism.
  • Mountain ash ash. E faʻaaogaina i le foliga o se mea teuteu ua saunia i se vaega o le lima kapu puno o mea gaʻo mamago mo le 500 ml o le vai malulu. E tatau ona kuka i le vevela vevela mo le tasi ma le afa i le lua itula, ona manava ma inu 30 ml tolu taimi i le aso.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi mo hypercholesterolemia e tatau ona malilie i lau fomaʻi. I tagata gasegase e maua ai le lipid metabolism, e masani lava ona maua mai pathologies faʻatasi, e pei o le maʻisuka ma le cholelithiasis, lea e mafai ai ona faʻasalaina decoctions o nisi o laau. E le gata i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau e masani lava o se allergy e totoina mea.

O le a le taua o mea totino

Soo se fofo, togalaau po o fualaau, ia faatulaga lelei le tulaga e tatau ona umi mo le umi. O vailaʻau faʻamalosi ua i ai se lisi umi o aʻafiaga itu. E ui lava o laau totő e maualalo ai le cholesterol, e galue malie i le faʻamamaina o vaʻa toto ma maua ai se aoga aoga i le gaioiga o totoga i totonu.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le aoga o soʻo se vailaau faʻasaina o loʻo taoto i lona gafatia e faʻaitiitia pe faʻaaogaina ai le togafitiga faʻaleaga. Paleni o le maualuga o le cholesterol e mafai ona maua ai na laau o loʻo i ai nisi mea aoga.

O atherosclerotic plate i totonu o vaʻa e mafai ona faʻamavae mea elemene e puipuia ai le faʻafefe o gaʻo mai meaai, lea e faʻaitiitia ai le gaosia o le lipoproteins i le ate.

O nei mea e fesoasoani i:

  • Faamalosia o puipui o toto toto,
  • Aveesea o mea faʻaleagaina mai le tino,
  • Toto toto
  • Puipuia toto,
  • Faʻateleina le gaosiga o le gaʻo,
  • Faʻaitiitia o le toto.

I fualaau o togafitiga, o vaega uma e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le cholesterol toto: lau, laʻau, rhizome, fugalaau.

Vitamini e mafai lelei ona fufulu toto toto ma lalo ifo o le cholesterol. O le antioxyidant properties o vitamini A ma C e taofia ai le faʻamaʻiina o faʻamalosi faʻapitoa, faʻalauteleina le faʻavaveina o puipui o le toto, ma faʻaitiitia ai le avanoa o le thrombosis. Vitamini C ma E i ai se aoga aoga i le fatu ma faʻamalosi ai le maso. O nei vitamini o loʻo maua i laulaau rose, viburnum, currants, oats, nati, ma le la.

Vitamin F e tuʻuina atu ai le tino i mea faʻapitoa polyunsaturated: linoleic, linolenic, arachidonic. Latou te faʻamamaina ipu o mea eleʻele, maualalo le cholesterol, ma faʻaleleia atili le tafe toto. O fatu pi, fatu lili, ma fatu o saito e mauoa i vitamini F.

Vitamin B8 o se vailaʻau sili ona lelei ma le faʻasao. E faʻamaopoopoina le vaʻaia o le cerebral, e puipuia ai le faʻavaeina o sikuea sclerotic. E i ai i totonu o vaomatua ma togalaau fualaau aina, oranran, cereals.

O fualaau B uma (biotin) e maua i le oatmeal. Biotin e nafa ma le lipid masani ma le gaosiga o le gaʻo, faʻaleleia le gaioiga o le muso o le fatu.

Faʻasologa o elemene

Latou te manaʻomia mo vaʻa e faʻamautinoa ai le faʻasolosolo, galuega masani, puipuia ai pupuni toto. Laʻau mo le faʻaitiitia o le cholesterol e aofia ai iodine, calcium, magnesium. O le tele o le calcium i le vai, poppy, plantain, sesame, nettle, rose lap, mamanu.

Iodine e aofia ai beets, garlic, soʻo se pata ma leki. Soya, pea pi, greens ma le pakasili, tamato, nati e mauʻoa i le magnesium.

O meaʻai o le Pectin e aʻafia ai le paʻu o le talo, o le galuega o le manaʻoga. Latou te fusifusia ma aveesea toxins, faamama le toto ma toto toto. Filifili po o fea meaʻai e mafai ona faʻaitiitia ai le cholesterol toto, tuʻuina atu le fiafia i mea o loʻo aofia ai le pasene maualuga o pectin. Pectins lafoaʻi le tino e le suia ma atoatoa, aʻo tosoina uma mea oona.

Pectini vavae ese mai laau totō o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i totonu o le alalafaga taumafa e pei o ufiufi ma fausaga fausaga.

O aʻau e maualalo ifo i le toto cholesterol

Laʻau i aso nei o loʻo suʻesuʻe lelei. E faʻaaogaina i vailaʻau ma togafitiga faʻaleaganuʻu e togafitia ai faʻafitauli faʻapitoa, e aofia ai le maualuga o le cholesterol.

O se taunuuga sili ona lelei e maua mai i laau mai cholesterol, e faʻapipiʻi ai vaega uma ua lisiina (vitamini, minerale, pectin):

  1. Kalina. I le viburnum faʻaaoga laʻau, paʻu, fua. O loʻo aofia ai le tele o le maualuga o le suka: malic, ascorbic, citric, valerian. O loʻo i ai se aʻafiaga o le faʻamalosi, faʻalauiloaina le vevela o le talo, faʻaalia ai le tannic, anti-inflammatory, properties bactericidal. Viburnum flavonoids e faʻaaoga atili ai vaʻa, faʻamalosi le muso o le fatu,
  2. Raspberries. O loʻo i ai se tuufaatasiga ma meatotino e tutusa ma viburnum. O meaola oona, potassium, manganese, pectin o loʻo i ai i fua. O le fugalaau e taofia ai le fausia o ni mea papa,
  3. Oats O se tasi o laʻau lelei mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto. O le mutia ma fatu o fatu o loo aofia ai le tele o vitamini B, calcium, ma le magnesium. O le laau e fufulu le ate, faʻaleleia le gaʻo gaʻo,
  4. Taleni. O le aʻa o le laau e faʻamamaina ai toto, vavaeese toxins, aveese le talo,
  5. Alfalfa E faʻapitoa mo tagata e maua i le maʻisuka. Faʻaititia le maualuga o le kulukose ma aveese le cholesterol leaga mai le tino. O Alfalfa o loʻo i ai le tele o vitamini vites ma minerale faigofie,
  6. Linden fugalaau. E afaina ai le toto o le toto, aveese toxins. O le taofiofia o le tele o cholesterol e mafua mai i le anotusi o saponins. O le fugalaau o le lime e faʻamaonia ai le cholesterol, faʻaleleia le tulaga o le faʻaleleia o le tino ma le totoga,
  7. Calendula E aofia ai carotenoids ma flavonoids. E faʻaaogaina e avea o se choleretic, anti-inflammatory, anti-sclerotic agent. Mucus puipuia le epithelium o mama, faateleina le puipuiga,
  8. Laisene. O le aʻa i foliga o se decoction o loʻo faʻaaogaina. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaogaina, e maualalo ai le cholesterol,
  9. Fatu laʻau O se meafaigaluega sili mo le tausia o vaʻa toto. Faatasi ai ma le fesoasoani o le paʻu po o le suamalie o fatu e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu, manava, gaʻo.

Pe a filifilia ituaiga laau e inu ai mai le cholesterol, ia manatua e le gata o mea mamago ma mea mama e gaosia, ae o sua foi e afifiina mai laau fou ma fua. Ae ui i lea, o le tele oi latou e aofia ai le tele o pasene o mea aoga ma le vevela, lea e mafai ona matua suia ai isi faʻataʻitaʻiga o le tino. O le mea lea, e sili atu le malie i le fomaʻi.

Cholesterol togafiti totogifuapauina totogifuapauina

O fualaau faʻalaʻauʻau e maualalo ai le cholesterol e mafai ona onā e avea ma vaega o totogifuapauina. O faʻasalalauga nei e faʻamaonia e aoga:

  • Laʻau o le mint, motherwort, thyme, rose sipuni ma le hawthorn,
  • Chamomile fugalaau, olaola, yarrow, buds birch,
  • Helichrysum fugalaau, hawthorn, paʻu buckthorn, lipopiphon, rose sipuni,
  • O aʻa o le taulaga tele, wheatgrass, tarelion, birch leaves, mutia ma yarrow fugalaau, o fua o le chokeberry.

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻamaonia a tagata.

  • E mafai ona faʻaaogaina fugalaʻau linden ma fasi laauainina i tausaga taʻitasi. E tatau ona nutimomoia mea laititi i le falaoamata ma fefiloi, faʻamaʻaina i se sipuni ao le i fafagaina faatolu i le aso. Mo le faigofie, faʻamalosi le paʻu i totonu o sina vaega o vai, ma 'ai le paluga. Mo le 2 vaiaso, e maualuga le maualuga o le cholesterol, o le mamafa ma le mamafa e faʻaitiitia, o le tino ua faʻamamaina mai togami.
  • Oatmeal ma le faʻaopoopoga o apu mapu ma apricots ua mamago o le a le gata ina maua ai le malosi mo se aso, ae o le a fesoasoani foi e faʻavasega tulaga maualuga o le cholesterol. Manatua le fua mo le taumafataga saʻo.
  • O le Rosehip ma le hawthorn e aofia ai le tele o vitamini C. Mai fua e saunia ai mea manogi suamalie ma fualaau suamalie. E lelei tele le inu o meainu mo le aiga atoa. Ia saunia i taimi uma mo se laulau masani e tausia lelei le puipuiga o aiga ma faʻatonutonu a latou lava tulaga cholesterol.
  • Tinomi o le kālele e mafai ona faʻafefe ma aveesea le cholesterol sili atu mai le tino. 300 g gutu mafolafola liligi se ipu vodka. Taofi i se nofoaga pogisa mo le 7 aso. Amata i le 2 mataʻu, faʻaopoopo le 1 le aso i aso uma, ma aumai le numera i le 20. Ona faʻaititia le numera o lālā e ave malie, ia aumaia i le 2.
  • O le musele auro e faaosofia ai le ola o meaola i totonu o le tino, e afaina ai le gasegase o le lipid. Liligi le laʻau tipi ile vai inu ma tuʻu pea seia maeʻa maeʻa. Ave se sipuni sipuni ao leʻi faia taumafataga taitasi. E umi se taimi e ave ai le susu, e oʻo atu i le 3 masina. Ae o le cholesterol e mafai ona faaitiitia i le lelei tele.

O laau uma ei ai le faʻamalosiaga o le aʻafiaga e i ai se aafiaga lelei i le faʻaitiitia o le toto cholesterol toto. E mafai ona e faʻatau se pili o le choleretic i le fale talavai ma ave i luga o le fautuaga ile pusa.

Lauga o Laupapa

Afai tatou te taʻua fualaau togafitiga, o lona uiga e ono i ai a latou faʻailoga. Ae e te leʻi amataina ni gaʻo i lalo ifo o le cholesterol, maua se fautuaga a le fomaʻi. O le a ia fautuaina le fofo sili ona lelei e faavae i faamai oi ai nei.

Laʻau e mafai ona mafua ai aʻafiaga ma le le faapalepale. O nisi o ia mea e tatau ona faia i se tulaga matuia. O le faʻaaoga tatau e maua ai se faʻamalologa faʻaleagaina i le tino.

I le filifili ai e togafitia i laau, aua e te faamoemoeina se taunuuga vave. O le faʻamaoni o le togafitiga faʻale-aganuʻu o loʻo i ai i se faʻagesegese le aoga o aafiaga i totoga ma faiga.

Ia siakiina e le aunoa ia vaega o mea toto o le toto, aua le solia le tulafono o fualaau. Ma e le gata ina mafai ona e faʻasalalau le cholesterol, ae tumau pea ona faʻasaʻo i isi faʻamaʻi ma mafatiaga.

O a laʻau ma lauti e fesoasoani i faʻamaʻi loto faʻapitoa?

Faatasi ai ma meaai lelei ma vaiinu, e mafai ona e ausia se vaega itiiti o osofaiga o le arrhythmia - o le solia o le saoasaoa ma le pao o fatugaiga. Mo lenei mea, e faaopoopo atu i le tagofia o vailaʻau ua fautuaina e le fomaʻi ma se suiga tele i le faigamalo o meaʻai ma meaʻai, e tatau ona faʻalogo i togafitiga faʻamalosia faigofie a tagata.

Faʻamalosi malosi e tetee atu i se talaaga o tulaga faʻalavelave, o isi suʻega mo faʻamaʻi o le loto mama fautuaina le faʻaaogaina o infusions ma lauti. Ae ui i lea, o le tiʻamea uliuli malosi e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga mo faʻasalaga.

Faʻafefea le lanu uliuli e aʻafia ai le loto i taimi o faʻasalaga

O le tea e masani ona onā ona o lona faʻafouina o le mafanafana. O lenei aafiaga o le lauti uliuli ona o le caffeine o lo oi totonu. Ae ui i lea, faʻatasi ai ma le fatu arrhythmia, o le lauti lea ua faʻailogaina: o le tea uliuli e mafai ona mafua ai le fatu ma le faʻalavelave matuia ai lona faʻatinoina o galuega.

O le lanu lanu meamata i lenei tulaga e le mafai ona suitulaga i le lauti uliuli, aua e sili atu lona malosi nai lo le lanu uliuli, aua e aofia ai mea e sili atu ona aoga e aafia ai puipui o toto toto. E mafua ona o le maualuga o le caffeine i le lauti.

O togalaau vao ma teasbal teas e le mafuatiaina nei faaletonu o le lanu uliuli ma lanu meamata.

O le a le faʻaaogaina o lauti

O le meaʻai faʻataʻatia o le fatu cardiac e mafai ona le gata o se mea inu suamalie, ae o se faʻamaʻi moni. Afai o loʻo e maua le aloalo, o le lauti e mafai ona avea ma au uo sili ma fomaʻi. O togafitiga faʻasolosolo e mafai ona i ai se aoga aoga i luga o le cardiovascular system: vitamins, aua o vailaau oona ma antioxidants o loʻo i ai togafitiga vailaʻau ua i ai se aafiaga manuia paleni. Filifiliga tatau o leuti:

  • fufulu ma faafou le tino,
  • paleni le paleni metabolism
  • aveese le tiga i totonu o le loto,
  • faamautu le toto toto ma le fua o le fatu
  • faaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis, faateleina le leo o mea tau ma gaʻo puipui,
  • faamama avega.

O le faʻamaloloina o aafiaga o togavao e maua ona o le tuufaatasiga na filifilia e tusa ai ma le faʻamaʻi.

Laulaʻau Laʻau

O mea autu o meaʻai i le lauti mo le fatu o arrhythmias o: fualaau o le hawthorn, rosehip, motherwort, mint, leaf currant, oregano, valerian, chicory, dandelion, nettle, clover, viburnum, thyme, ma isi laau ma laau.

Le aʻafiaga o mea faʻaopopo ile tino:

  • hawthorn - faʻaleleia le pao o le fatu,
  • Rosehip - e maua ai le fatu maso ma vitamini,
  • valerian - filemu, faʻaitiitia le lagona o le popole ma le popole,
  • mint - toega, fesoasoani e moe, toe faʻafoʻi toto, tafe toto toto,
  • hermit - faʻaitiitia le atuatuvale, faʻaleleia le fatu o le fatu,
  • nusipepa - o loʻo i ai elemene o le phosphorus, uʻamea, magnesium, potassium, vitamini C, e mafua ai ona faʻamalosia puipui o toto toto, fufulu le toto,
  • uʻamea - o se punavai o le calcium, le kopa, uʻamea, phosphorus, magnesium, vitamini A, B ma le C,
  • horsetail - faʻamalosi puipui puipui.

I totonu o tagata faʻapitoa, laʻau, maʻau ma fugalaau o laau ma laau e faʻaaogaina.

Laʻau monastery

O keke ti monastic o se natura masani ma faʻaleleia le faʻaleleia o togalaau faʻamalolo. O le tea o le monastery e sau mai se monastery i Belarus, lea mo le tele o seneturi na filifilia ai lima ma faia le tekonolosi tuai lea e leʻi suia mo seneturi. O otaota mo tii e seleseleina i se siosiomaga faaleagaga, ma le alofa ma tatalo. Ua saunia e tusa ai ma tu masani masani e fesoasoani i le faʻaumatia o faʻamaʻi.


Poloaiga muamua tīele monastery mo le fatu

E tele ni filifiliga mo le aoina mai o le keke monastic. E tofu i latou ma ni eseesega i le tuufaatasiga, e aofia ai mea taua ma ua faamoemoe e togafitia se maʻi faapitoa.

I le faaopoopo atu i le faʻamalologa, o le monastery collection o loʻo i ai se tofo lelei, tuʻuina atu le malosi ma faʻateleina ai le taua o le tino. O le mealilo o le laʻau o le togalaau ua oʻo mai ia i matou faafetai i manusuga na kopiina e le au monike.

Faʻavae ma gaioiga a le tīfe monastery

O le tuufaatasiga o le togalaau o le monastic tii ua i ai le taulaiga ma ua maea ona tofotofoina mo seneturi. O laʻau taitasi e le filifilia faʻafuasei ma faʻatinoina lona gaioiga. O le tuufaatasiga o le keke o le monastery e aofia ai:

O le keke monastic ma le arrhythmia e sili atu lona lelei nai lo le puipuia o otaota ma isi ituaiga ti lauti:

  • leai ni aʻafiaga
  • faʻaleleia le siosiomaga
  • e le o gaosia e vailaʻau
  • ei ai lona malosi faʻamalolo,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • aveese le tiga i le loto,
  • faʻamaonia le fua o le fatu
  • faaitiitia le atuatuvale popole, fefe, le fiafia,
  • e tuʻuina atu ai masini e manaʻomia i le cardiovascular system,
  • faaleleia le tulaga lautele, aumaia se moe filemu.

Metotia o le taliaina

O le auala o le mauaina o togalaau e faigofie lava:

Faʻava 1 le sipunipuni 1 le vai inu, tuʻu mo le 30 minute, inu 0.5 ipu 2 i le 3 taimi i le aso.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le faʻasalaga o le monastery ua pasi suʻesuʻega i suʻesuʻega falesuesue, ua faʻamaonia lona aoga, o le mea lea e fautuaina ai o se fomaʻi ma le faʻamalolo. Ae e te leʻi faʻatau se ti, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Loto fatu, e aofia ai le arrhythmia, pe a uma ona faʻaaogaina le Monastic Tea e mafai ona faʻamalolo atoa.

Aua e te faatali seʻia osofaia osofaʻiga a le arthhythmia ma faʻaleagaina lou ola maloloina. O le faia o uo i laʻau o lona uiga o le faʻaaogaina o le fesoasoani a le natura lava ia. O keke tea monastic o se taimi e tofotofoina ma taugofie e toe faʻafoisia ai le soifua maloloina ma le faʻatinoga.

O faʻamanuiaga o oloa gaosiga o le beekeeping

O oloa o le povi e maua i vitamini, minerale ma antioxidants e mafai ona faatumauina ai le masani lelei o le cholesterol i le toto. Latou te faʻamamafa le tino i ni vailaʻau gaosi lelei ma e leai ni gaʻo leaga.

I le togafitiga o le atherosclerosis, o togafitiga nei e faʻaaogaina.

  • Meli faʻatasi ma le mumu. E ave le meli e tasi le sipuniti ma se pine o le kinamona po o le vaeluagalemu o le itula muamua aʻo le i muamua le taumafataga. Afai e tatau ai, e mafai ona fufulu le oloa i se vaega itiiti o vai mama.
  • Lalu o le kulimi-meli. Ina ia saunia, ia faʻafefiloi ma le faʻaeteete le lua sipuni tele o le meli ma le sua o le afa o lemoni ma faʻamaepe i se ipu vai mama mama. O mea inu e tatau ona fautuaina mo le faʻaaogaina o le 200 ml i aso uma ao leʻi faia le taeao.
  • Se faʻafefiloi o le meli ma le kalo fou. Lelei faʻamaonia ma aoga. Mo le 500 g o le meli, e tasi le lemon ma le lima i le fitu ulu mafolafola vavao o le kalaka e manaʻomia. O le faʻafefiloi e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa ma inu i le sipuni se tasi.
  • Propolis tincture. Fesoasoani i le taua o le "leaga" cholesterol. E mafai ona saunia tutoatasi pe faʻatau i se fale talavai. Ina ia faʻaleleia le toto, e tatau ona e inu i le fitu saula o le tincture ua faʻafefe i le 30-50 ml o le vai, tolu taimi i le aso.

E le fautuaina le togafitia o le meli i le fiva vaomago, o se uiga o le urticaria, ma isi mea e afaina ai. O le faʻapulaʻaina o le faʻaaogaina o meaʻai o le paluga e taua tele mo tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka.

E faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol o le toto i isi auala? O vailaau faigofie e sili ona lauiloa i tagata e le talitonuina togafitiga faʻaleaganuʻu. Soʻo se tasi oi latou e mafai ona faʻatau i se fale talavai i se tau taugofie ma e aunoa ma se faʻasologa mai se fomaʻi.

  • Gaioio galue. I le lumanaʻi o le gastrointestinal tract, e mafai ona fusifusia ma aveesea mea mamafa gaʻo ma toxins. O lenei meafaigaluega e matua le afaina lava, e ave foi e tamaiti ma fafine maʻitaga. O le togafitiga fautuaina e 8 g i le aso, i ni vaeluaga vaevaeina mo vaiaso e tolu.
  • Nicotinic acid E tatau ona lelei le iloiloga o tagata maʻi ma fomaʻi. Fesoasoani e faʻaitiitia le lipoproteins maualalo maualalo ma le triglycerides, faʻamautuina le toto maualuga, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial.
  • Faʻu suauu. E tusa ai ma suʻesuʻega, o lona faʻaaogaina i aso taitasi i se fua o le 4 g e faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga e 20%.

E taua le manatua e le mafai ona faʻaitiitia le cholesterol faʻatasi ai ma togafitiga faʻalautele. O metotia uma a tagata e faʻaalia ai taunuuga lelei na o le faʻatasi ma meaʻai, faia o gaioiga faaletino ma, pe a tatau ai, ma vailaʻau.

Faʻamatalaga: "O togalaau vao o se mea lelei tele, ae ou te le fautuaina oe e aofia ai"

O Granny e maualuga lava cholesterol i taimi uma, ma na amata ona ma popole i ai. Na matou o atu i le fomai, na faatonuina e le fomai ia fuainumera talafeagai (Fluvastin, i loʻu manatu, ou te le manatuaina tonu), ae na mumusu le tinamatua e ave, aua o le kemisi e afaina ai le tino.

Sa amata ona togafitia o ia i laau ma fusi ni suauu, na ia inuina uma vasega i le mea e tatau ai, ae lei paʻu ai lana cholesterol, po o le a lava lana taumafaiga. Mulimuli ane, na ou malilie e inu pikiapu.

O le mea e lelei ai, e leai ni aʻafiaga folafolaina, e pei o le lelava po o mea e oso ai, ae o le mea na tupu, o le cholesterol na vave ona toe foi mai i le masani, o lea e inu ai e pei ona faamoemoeina, ma e le toe faʻafefe ai fua.

Tatiana Michaelis, http://kod-zdorovya.ru/analizy/biokhim/kholesterin/h-ponizit/h-narodnymi-sredstvami.html

Faʻafitauli i le cholesterol e tulaʻi ona o meaʻai e le talafeagai, aua le aveʻesea i meaʻai ma le gaʻo, o lona uiga atonu e te le tau faʻaitiitia se mea. O metotia a tagata, e mafai ona ou fautuaina garlic, 1-2 cloves i le aso, ma le faʻatonuga, ae le mo tagata uma, o le manogi e le o se mea lelei ... O togalaau vao o se meafaigaluega sili ona lelei, ae ou te le fautuaina le aveese, o soʻo se laau afaina aʻafiaga.

E foliga mai ia te au o le cholesterol e faalagolago lava i meaʻai. Sa i ai i loʻu tama le maualuga o le cholesterol o le 8.

Na ia maua lona paʻu i mea taumafa - o lona uiga, e tusa ma le lua tausaga na te le 'ai ai i le gaʻo, falai, pata, fuamoa (e tele le cholesterol i fuamoa), ma e sili atu le suamalie (mai kuki - naʻo le faigofie, leai ni keke pata, gaʻo gaʻo) . Na te leʻi aveina se vailaʻau. O lenei ua ia maua le cholesterol 5. E ai, ioe, i le taimi nei mea uma, ae le faʻaleagaina le gaʻo

Lagolago le poloketi - fefaasoaaʻi le fesoʻotaʻiga, faafetai!

Tuua Lau Faamatalaga