Caviar mumu ma cholesterol - o aogā ma mea leaga o le oloa

I le caviar mūmū, o mafaufauga o le tamaoaiga, manuia, ma le tamaoaiga e oʻo mai i le mafaufau. O le manogi manaia ma mea taua o le caviar ua faatusaina ai se soifua maloloina i totonu o se aiga faamanuiaina, manuia. E maua mai iʻa iʻa - lanu piniki, chum salmon, talo o le coho ma le salmon. Caviar o se tasi o oloa e le masani ai ma se faʻalavelave o mea e manaʻomia mo le tino. A uma, o le fatu e tasi e mafua ai se olaga fou.

O le caviar mumu ua manatu o se oloa taua ma e alofagia e le toatele.

E leai se tasi e masalomia uiga taua o lenei oloa. I le taimi nei, ei ai le manatu e aʻafia le cholesterol i le mumu meliia i le atherosclerosis. O le a tatou malamalama i le moni o lenei mataupu. Matou te iloa auala e faʻaaoga ai caviar ina ia manuia ai. I le aluga o le ala, matou te faamalamalamaina le toto o le cholesterol toto. Pe manaʻomia e le tino poʻo faʻaleagaina.

Faʻavaeina o le caviar

O uiga lelei o le caviar mumu e iloiloina e ala i lona fatuga:

  • Protein 30%.
  • Fats 15-18%.
  • Carbohydrates 4%.
  • Folic acid, e talafeagai mo le faaleleia o le paʻu, e puipuia ai le anemia.
  • Iodine e manaʻomia i le vevela.
  • Lecithin o le punavai autu lea o le malosi mo nasu fagu.
  • Minerale: iron, zinc, potassium, potassium, phosphorus, magnesium.
  • Vitamini A, D, E ma B faasao le matagofie o le paʻu, lauulu ma fao, lagolago o tatou mata ma tuʻuina atu le taumafa o le calcium, lea e talafeagai mo ponaivi ma nifo.

O le polotini i lona tuufaatasiga o loʻo faʻaalia e ala i mea mama digestible faʻatusatusa i mea o maua i aano o manu poʻo susu.

Omega-3 ma Omega-6 polyunsaturated fatty acids, avea ma antioxidants, lagolago le autalavou, tauivi ma le matua o le tino ma faafitia le atinae o le kanesa. O nei gaioiga, faʻamalosia o vaʻa toto, faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le fatu cardiovascular.

O le uʻamea faateleina le maualuga o le hemoglobin. O le potassium e faʻaleleia ai le faʻamausaliina o le muso o le fatu. Faʻaleleia faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai. Zinc e maua ai le puipuiga. O le kesi ma le magnesia o elemene ia o le faʻatinoga o le masukulekelet system.

Caviar ma Cholesterol

E pei o meaola uma, o caviar e aofia ai foi le cholesterol. 100 kalama o le oloa e aofia ai le 300 mg o le cholesterol. Ae o loʻo i ai se mea tāua - o le cholesterol i le caviar e faʻamaʻoʻeseina e lecithin, Omega-3, Omega-6 e aofia ai. O le mea lea, o caviar e iai le cholesterol lelei (HDL).

O le caviar mumu ma le maualuga o le cholesterol o se oloa lea e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete tele

O tagata suʻesuʻe i le Iunivesite o Sipaniolo o Almeria ua faʻamaonia o le caviar mumu e maualalo ai le cholesterol toto. E tusa ai ma iloiloga o meaola oona, ua faʻamaonia e saienitisi e mafai e le caviar mumu ona aveesea le cholesterol toto ma tolopo le matua o le tino ona o le Omega-3 ma le Omega-6. I le taimi lava e tasi, o le caviar mumu o loo i luga o le lisi o oloa cholesterol-o lo o aofia ai meaai a Peretania.

I tagata gasegase e maualuga le cholesterol ma le fatu fatu fatu, e le fautuaina le caviar.

E le o lona uiga o tagata soifua maloloina e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o sea oloa taua. O le caviar e le totoina ai le cholesterol toto, e tatau ona e iloa pe faapefea ona faʻaaoga saʻo.

Ina ia faia lenei mea, mulimuli i tulafono faigofie:

  • Aua le 'ai caviar i falaoa ma le pata. Ona o gaʻo suauʻu tumu (cholesterol leaga) e faʻalavelave ai i le faʻaaogaina o caviar gaʻololo (calestiar cholesterol). E tatau ona faʻatagaina i luga o se fasi keke falaoa e aunoa ma le pata. I lalo o lenei tulaga, e le faateleina le cholesterol toto.
  • E le mafai ona e 'aina le caviar mumu i se aofaiga e sili atu ma le 1 tbsp. l i le aso. O le mafuaaga o le maualuga-kalori ma le alofa. 100 kalama o le oloa e aofia ai le 250 kcal ma le 30 kalama o le porotini. O se uta o le tele o le masima ma le porotini e mafai ona maua ai le faʻafeagai.
  • E ui lava i uiga aoga, aua le ave ese. E tatau ona manatuaina pe a faʻasaoina, o loʻo puipuia faʻamalosi - mea manogi fualaau, sodium benzoate poʻo glycerin.

Mo le caviar ia maloloina, e tatau ona e mautinoa o lona uiga lelei. E tatau ona faʻatauina i faleoloa tetele ma le GOST e makaina i luga o le faletupe ma se aso maeʻa. O le caviar mumu e tatau ona tausia e tusa ai ma tulafono aʻo leʻi faʻatauina. Urotropin, lea e faʻasaina i totonu o atunuu uma, e le tatau ona puipuia. E tatau ona faʻatautaia le Caviar i tulaga mama. O le faʻatauina o se oloa i luga o le maketi uliuli e le maua ai se faʻamaoniga.

O le a le leaga ma le lelei o le cholesterol?

O susu o loʻo i totonu o le tino o le tino e taʻua o le lipids. E aofia ai cholesterol ma triglycerides. O le Cholesterol e gaosia i le ate ma le vavae, ae 20% e sau mai meaai. Aʻo lei oʻo i totonu o le toto, e fusifusia i le protein, ma, talu ai le lipoproteins fou, e ave i le toto i le tino atoa.

E lua ituaiga lipoproteins. Tasi le maualuga lipoprotein (LDL), ua lauiloa o le "leaga" cholesterol. O isi ituaiga - lipoproteins maualuga (HDL), e masani i taliga i lalo o le igoa o le "lelei" cholesterol. I le tino o le tagata, maualuga lipoproteins maualuga o le HDL aveese le sili atu le leaga "LDL mai le tino. Afai e le lelei le ate, o le fua le saʻo o nei faʻalapotopotoga faʻatasi ma le maualuga maualuga o le cholesterol maualuga e oʻo atu ai i faʻamaʻi cardiovascular ma le gaioiga o le faiʻai.

Afai o le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto e maualuga atu nai lo le masani, ona oʻo lea i le tuʻuina atu o ni atherosclerotic plate i puipui o toto toto

"Lelei" LDL pepa o le atherosclerotic pepa o loʻo teuina i puipui i totonu o toto toto. I le tulaga o le gasegase o le gaʻo gaʻo, o masini e fai i totonu o vaa uma, ae o le a sili atu le lamatiaga i vaʻaiga o le mafaufau ma le faiʻai, pe a faʻaitiitia le toto ma faʻapipiʻi toto i latou.

O le isi itu o le thrombus e pei o se polo o loo tafe i luga o se vaitafe. O le faateleina, i se taimi, o le toto toto e poloka ai le moli o le vaitafe lapopoʻa, ma aveesea le toto o le mafaufau ma le fatu.

O faʻalavelave e lauiloa o le faʻaleagaina o le myocardial poʻo le faiʻai (stroke). I nisi tulaga, o le pusa lava ia, faateleina, poloka le tafe o le toto i totonu o vaʻa o le fatu ma le faiʻai.

O faʻamalosi i le lipids o se punavai o le malosi mo le tino. Ae peitai, faatasi ai ma le tele o meaʻai o gaʻo mai meaʻai, ua maua ai se aofaiga faaopoopo o triglycerides. O le maualuga o le maualuga o triglycerides i le toto, o le sili atu foi lea o le lamatiaga mo se osofaiga o le fatu. O le aʻafiaga o aʻafiaga e sili atu ona maualuga le maualalo o le "lelei" HDL ma se maualuga maualuga o triglycerides.

O le a le cholesterol mo?

O le Cholesterol lelei (HDL) e taua tele - e aofia ai fusi faʻamau (membranes). Na te faatonutonuina foi le maualuga o le puipui o le erythrocyte, e mafua ai ona o le a faʻamaʻapeʻa ai le toto mūmū mumu e le mafai ona ulu i ai. O lipids lelei maualuluga e aofia ai le faia o cortisol ma hormones sex. O le faavae o le vitamini D o le HDL foi. A aunoa ma le vailaʻau D, e leʻo gaʻo le calcium, e fai ai ponaivi ma nifo. O le vaivai o le lipids (LDL) e manaʻomia foi e le tino, e pei o mea lelei, ae i totonu o le mea e taliaina.

Cholesterol Reduction Products

O le American Heart Association e lua laasaga i le faʻaitiitia o le toto o le LDL. Soʻo se tasi o loʻo maua le maualuga o le toto cholesterol e fautuaina e faʻaaoga togafitiga o meaʻai, lea e le tatau ona sili atu i le 300 mg i le aso le faʻaaogaina o le cholesterol. Tagata maʻi e maua i le fatu fatu, o lenei aofaiga e faʻaititia i le 200 mg i le aso. E masani lava, o se taumafa e maualalo le LDL cholesterol e maualalo foi le HDL, lea e tatau ona puipuia ai vaʻa fatu.

O meaai maualalo-carbohydrate e manaia ma lelei, e ui o le tele o meaai e te faʻaaoga e tatau ona e fiu

Filifilia o oloa i lalo ifo o le cholesterol toto, e fautuaina ai e tagata atamamai Peretania le lafoaia o le faaaogaina o oloa gaʻo-cholesterol:

  • Faʻatauga o gaʻo (margarine ma oloa e aofia ai - pusa ma keke mai le faleoloa). I luga o le igoa o le oloa, o gasegase feʻau o loʻo taʻua o le "gaʻo o le gaʻo suavai".
  • Suauu susu susu - pata, ghee, kulimi, fusi gaʻo, sei vagana ai Adygea.
  • O lapisi e matua faateleina ai le maualuga o LDL le lelei, e tatau ona le aofia ai iʻa.
  • O meaola o manu e mafua mai i le maualuga o le cholesterol - mafaufau, gaʻo, ponaivi, ate ma le ate le ate.
  • Meaʻai ma le gaosia o meaʻai - keke, sausage, ham.

Meaʻai Mea fautuaina e UK Nutritionists i Lower Cholesterol:

  • Nai lo le margarine, e fautuaina e faʻaaoga fua o fualaʻau masani-olive, sunflower poʻo le suauu avoka.
  • Meaʻai o loʻo maua ai gaʻo susu - salmon - faʻaitiitia LDL.
  • Soy oloa - meaʻai, susu, tofu ma aano o manu fasi 15 kori i le aso.
  • Mai oloa susu, o oloa maualalo-gaʻo e tatau ona faʻaaogaina. O le kulimi Adygea e faʻaaogaina lea o le faʻatasi o le mamoe ma le povi povi e maualalo ai le toto cholesterol.
  • O le 'ai o fiber mai fua, fualaau faisua, ma fatuga atoa (oatmeal, karite) e faʻaitiitia ai le mativa LDL cholesterol.
  • Nati.

E faaopoopo atu i le mate, ma le maualuga o le cholesterol, e fautuaina e gastroenterologists faamalositino faaletino.

E le tatau i tagata soifua maloloina ona teena meaai o le cholesterol. I se aofaiga talafeagai, latou te aumaia na o le aoga i le tino.

I le otootoina o mea o loʻo taʻua i luga, tatou te faamamafaina manatu autu. O le caviar mumu o se mea suamalie ma o se oloa taua e aofia ai mea uma talafeagai mo le ola o le tagata. Polyunsaturated fatty acids i lona tuufaatasiga o antioxidants e puipuia ai le autalavou ma puipuia ai le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale. I le taimi lava e tasi, e faasino i oloa maualuga o le cholesterol. O le mea lea, e le fautuaina le caviar mumu mo tagata e maualuga le cholesterol ma maʻi fatu fatu.

O mea o loʻo i ai

Gaʻo o meaola manu, e maua mai le iʻa o iʻa. Faʻailo i mea suamalie ma se toʻotoʻo faʻalauiloaina. E toetoe lava o le laulau taimi uma lava:

  • vitamini: A, RE, B1-B12, D, E, K, PP, NE,
  • mea e faʻaogaina ai meaʻai: calcium, magnesium, sodium, phosphorus,
  • elemene taua: iron, selenium, copper,
  • gaʻo gaʻo: Omega-3, Omega-6,
  • se aofaiga tele o polotini, lecithin.

I ituaiga eseese o iʻa o le salmon, o le tuufaatasiga e toetoe lava tutusa. Ole caviar mumu e maualuga ile calories, 250 kcal mo le 100 g. E le o iai ni vailaʻau faʻasaina, o le mea lea e aʻafia ai i meaʻai, e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe i ai le paʻu mamafa.

E i ai se cholesterol matautia

E i ai le cholesterol i le caviar mumu, o lona aofaiga e 300 mg i le 100 g oloa. Ae e le afaina ai le tino. O se aofaiga tele o lecithin, o le eletise gaʻo polyunsaturated omega e faʻamaʻapeina ai, ma liua i le esters masani. Latou te le faʻamautu i luga o puipui puipui, e le faʻalauteleina le faʻatupulaia o le LDL.

I le maualuga o le cholesterol, maualuga maualuga, fatu fatu, caviar mumu e le mafai ona 'aina i aso uma. O le auala autu e saunia ai se meaʻai o le amepasa. O meaʻai talafeagai mo le hyperlipidemia e faʻaalia ai le faʻapulaaina o le faaaogaina o masima - e oʻo atu i le 8 g / aso.

O le sodium chloride ia lava e le faateleina le cholesterol. Ae o lona sili atu, e pau mai le manava i totonu o le toto, e toso ai se vaega o le vai faatasi ai. O le maualuga o le felafolafoaʻiga o le toto e faateleina, o le mamafa e oso aʻe. O le lamatiaga o le faaleagaina o puipui puipui, o le alualu i luma vave o le atherosclerosis e faateleina. A maeʻa le gaʻo e faʻafefeteina le faʻalavelave, e oʻo mai le maualuga o le maualuga o le gaʻo.

Aisea e mafai ai ona e 'aina le caviar i le cholesterol

O le caviar mumu e le faʻateleina le cholesterol pe a faʻaaoga saʻo. O se faʻasalaga e le manaʻoina ma meaʻai e mafai ona faateleina le aofaʻi o le cholesterol. Ina ia aloese mai lenei mea:

  • E le mafai ona e 'aina se meaʻai ma se falaoa papaʻe fou ma le pata. O gaʻo suauu mama e faʻalavelave i le faʻaaogaina o gaʻo eletise alumina ma faʻaitiitia ai le cholesterol. E foliga mai o le tagata e faaluaina le tele o le cholesterol, lea e aʻafia ai le paleni lipid.
  • I le maualuga o le cholesterol maualuga, e aoga le faʻafefiloi ma le fatu o le sana atoa, kukama fou, letus, polotini kuka. O lea la, o meaʻai uma lava e vave ona gaosia, faʻaleleia.
  • Aua nei suia se oloa masani ma se tau e sili atu le taugofie. E leai se mea e faia e le tagata gaosi meaʻai ma le meaʻai moni. E faia mai gelatin, moa moa, meaʻai lanu, meaʻai.

O meatotino aoga e faʻalagolago i le lelei. O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻatau o se meaʻai e ala i le mamafa poʻo mai i tagata e faʻatuatuaina. E tatau ona lanu i le lanu, e aunoa ma le fetogi o fuamoa, ma se manogi manaia ma le tofo.

Talosaga Fautuaina

E oʻo lava i tagata maloloina e le tatau ona latou 'ai tele caviar. E sili atu ona lelei le taumafa i le 5-6 teaspoons i le aso.

I faʻamaʻi o le cardiovascular system, atherosclerosis, maualuga cholesterol, e mafai ona e 'ai 2 tsp. aso uma lava. O le numera sili atu o le a amata ona taofi le vai, faʻavevesi le paleni vai-electrolyte, mafua ai ona faʻavaivai.

Mea aoga

O le caviar mumu ma le maualuga o le cholesterol e aoga. Afai e te suʻeina ana meatotino, e tatau ona e malamalama pe o le a le fuamoa - o le fuamoa lea. Faʻataʻoto i totonu - fualaʻau manogi, tuʻuina atu o le faʻamalosi, pogisa pouliuli - oona. O le mea moni, o fuamoa o loʻo i ai mea uma e tatau ai mo le atinaʻe atoa o le pepe.

O meatotino aoga e aofia ai:

  • Faaleleia, faamalosia o le puipuiga. O fomaʻi e fautuaina le faʻaaogaina o le oloa i aso uma i tagata gasegase oe na faia se taotoga ogaoga, togafitiga faʻamalositino, ma faʻamaʻi viral viral. O vailaau malolosi e vave ona toe faʻaleleia le faʻamaʻi, faʻaalia, leo.
  • Fafagu ifo i lalo o le matua o le tino. O le oloa e aofia ai le 75% vai, o lea e tumau ai le susu, puipuia ai le paʻu mago, ma faaitiitia ai maunu. Caviar e tele meaʻai i antioxidants, puipuia le paʻu mai ave o ultraviolet.
  • Faaleleia le galuega o le cardiovascular system. E toe faʻafoʻi ai toto toto, faʻaititia le avega i luga o le fatu, ma faʻasaʻo le mamafa o le toto.

E mafai ona faʻaaoga mo le puipuia o faʻamaʻi fatu fatu, angina pectoris, tachycardia. E fautuaina e ulu i le taumafataga ina ua mavae le 40 tausaga e puipuia ai le maʻi fatu.

Mea leaga

Caviar e le aumaia se afaina faapitoa, pe afai e le faʻaleagaina. Ona o le maualuga o le masima masima ua solia i mataupu nei:

  • Toto fatu. O le sodium chloride e faigata ona gaʻo ma faamamaina e fatugaʻo. Afai ua latou mafatia i le le lelei o le tino, e amata ona faaputuputu masima, mafua ai foliga vaaia o maʻa, faʻalauteleina le faʻamaʻi o loʻo i ai nei.
  • Agavaʻa i le edema. O le vaivai e aliali mai e le gata ona o le le lelei o galuega tau fatu. O maʻi fatu, veins varicose, faʻafitauli o le hormonal, o allergies e mafai foi ona mafua ai le faatumauina o le vai.

O le caviar mumu o se oloa taua tele e maua i meaʻai. E fesoasoani i le faatumauina o le autalavou, e puipuia ai le puipuiga. I le maualuga o le cholesterol, faʻamaʻi pipisi, fatu, e mafai ona faʻaumatia i ni vaega laiti.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Aofaʻi ma le agavaa o le fatuga o fatu

E maua mai le caviar mumu mai ituaiga o iʻa. O fatu e sili ona tele i iʻa e pei o chum ma lanu piniki. E i ai foi o latou lanu samasama. Ma o fatu laʻititi e maua i isi gaʻo uma ma toe lanu. O le tuufaatasiga o fuamoa o ituaiga iʻa eseese o le sami e tutusa lava, tusa lava pe itiiti sina eseesega i le tofo.

Toeitiiti o le tasi vae tolu o le oloa o le polotini, 15-18% o gaʻo, 4% o gaʻo. O isi o le:

  • lipine acid, lea e aofia ai i le hematopoiesis ma e manaʻomia mo paʻu lelei,
  • iodine - e talafeagai mo le masaniga masani o le tino o le endocrine,
  • lecithin - e avea o se punavai o le malosi mo sela o le tino,
  • minerale - potassium, calcium, magnesium, phosphorus, iron, zinc, manganese.

O loʻo i ai foi vitamini A, D, E, B - latou te mautinoa uma le soifua maloloina ma le matagofie o le paʻu, lauulu ma fao, e taofi ai le vaʻai, fesoasoani i le manaia lelei o le calcium.

O le gaʻo gaʻo elemene o Omega-3 ma Omega-6 e aofia i le tele o fuamoa iʻa e matua taua tele. O nei vailaʻau o faʻamaʻi e maua ai le tino ma le autalavou, puipuia le matua, ma poloka le tuputupu ae o sela o le kanesa. I le faaopoopo atu, latou te faamalosia puipui o toto toto ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o maʻi cardiovascular.

O le polotini i le caviar mumu e sili atu ona faigofie ma vave ona gaosia ma gauaiina e le tino, e le pei o le porotini o susu ma aano o manu.

O le uʻamea e faatumauina le maualuga o le hemoglobin. O le potassium e faʻaleleia ai le gaioiga o le muso o le fatu, e manaʻomia le phosphorus mo le gaioiga masani o le faiʻai, zinc - mo le puipuiga malosi, calcium ma magnesium e faʻatonutonu ai le gaioiga o le skeletal system.

E maualalo le lipoprotein i le meaʻai?

I le maualuga o le cholesterol maualuga, e tatau lava ona faʻaaogaina le caviar mumu ma le faaeteete, talu ai o lenei oloa o loʻo aofia ai i le lisi o le Igilisi cholesterol-containing products. Ae o suesuega i le Iunivesite Sipaniolo e faamaonia ai le faafeagai: o vaega taua o fuamoa o iʻa e mafai ona faaitiitia ai le aofaiga o le "leaga" cholesterol i le toto e ala i le aveeseina ma taofia ai le matua.

E tatau faapefea ona ou faʻaaogaina sea oloa?

Taua: o gasegase e maua i le fatu fatu ma le maualuga o le cholesterol e tatau ona aloese mai le faʻaogaina o caviar.

Ae o lenei mea e le o lona uiga e le mafai e tagata soifua maloloina ona fiafia i ai. O lea ina ua uma le taumafaina o le maualuga o le cholesterol e le o faateleina, e tatau ona e iloa pe faapefea ona 'ai lelei, e faalagolago i ai le soifua maloloina o le tagata.

Ua lava le mulimuli i nisi o tulafono faigofie:

  1. Aua le 'ai caviar i le pata ma le falaoa paʻepaʻe. O le mafuaʻaga o lenei mea o suauu gaʻo tumu o loʻo i ai i le suauu, latou te faʻalavelave ai i le faʻaaogaina o lipoproteins maualuga. E tatau ona e suluina i luga o se fasi falaoa uliuli, o lea o le a le mafai ai ona ia totoina le cholesterol.
  2. E le fautuaina le faʻaaogaina o se oloa i le sili atu i le 1 tbsp. l i le aso. O ia fautuaga e faigofie ona faʻamatala: o meaʻai na kukaina e lelei ma maualuga-kalori. 100 g o oloa e aofia ai 330 kcal, 30 g porotini. Ona o lenei, e mafai e le tino ona maua se avega mamafa, ma o le taunuuga o le a faʻafeagai.
  3. E ui lava i le mea moni o le caviar mumu e aoga tele, e le tatau ona e aafia i ai. E taua le manatuaina o lenei mea o se oloa tuʻuina ma vailaʻau eseese e le aoga tele mo le tino e faʻaaogaina e faʻasaoina ai.

Lucky mo i latou o loʻo nonofo i tafatafa ane o vaituloto e faigofie ai ona e maua ituaiga iʻa o le sami. O se mea masani ma fou.

O le caviar mumu e togafitia i masima ma faʻasao ina ia teuina seia oʻo i se "seleselega" fou. O le mea lea, e taua le aloese mai le fafagaina o fuamoa iʻa i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo. Ma o nisi tagata e le o faʻataʻitaʻiga masani e masani ona faʻatautaia le caviar mumu. O le mea lea, e le aoga ai le tino, ae na o le faateleina o le cholesterol leaga.

Faʻavae, faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le caviar

O la matou mumu mumu e maualuga tele i calories. 100 kalama o oloa e aofia ai le 250 kilokalo. I fuamoa mumu moa, e tele naua mea e taua mo i tatou, e aofia ai:

  • Squirrels - e tusa ma le 30%. E le pei o pulu masani masani tatou te maua i aano o manu po o susu, o nei palatini e sili atu ona faigofie ona ufiufi e le tino ma faʻavavevave vave i le vaega o meaʻai.
  • Fats - o mea e aofia i le caviar e 16-18% (e aofia ai le cholesterol).
  • Carbohydrates - e tusa ma le 4%.
  • Minerale:

Uʻamea - e manaʻomia mo le faʻapipiʻi o le hemoglobin, ma tausia lona maualuga.

Potassium - faʻalautele le manogi ma faʻamautuina le faʻamalosia o le maso masini o le fatu.

Faʻaleleia - e talafeagai mo le lava lelei o le faʻaogaina o le tino ma le faiʻai, faʻamalosia gaoioiga ma mafaufauga.

Zinc - o se mea e le faʻamalosi, e maua ai le puipuiga o le tino mai microorganisms mai fafo.

Calcium ma magnesium - o loʻo aʻafia i le atinaʻeina ma le faʻatinoga o le maskloskeletal system.

  • Lecithin - e maua ai le malosi i sela o le tino.
  • Iodine - mo le gaosia o hormones.
  • Folic acid O se vailaʻau suamalie e mafai ona suavai e manaʻomia mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le faʻamalositino ma togafitiga faʻafouina.
  • Vitamini: A, D, E ma le Vaega B. E tofu i latou ma ana lava galuega faʻapitoa i le tino. Latou te tausisia pea le paʻu o le paʻu, faʻamalosi leulu ma fao, tuʻuina atu le inu o isi vailaau i totonu o le tino.

Se numera o suʻesuʻega a saienitisi Sipaniolo, ua fuafuaina e fuafua ai le lelei ma le leaga o le 'aina o le vela mūmū. E tusa ai ma a latou taunuʻuga, na latou maua le tele o ituaiga mea lelei o lenei oloa. Ua faʻamaonia e mafai ona faʻaaogaina fuamoa mūmū moni e puipuia ai le atinaʻe o neoplasms, i mataupu o le anemia, atherosclerosis, ma faʻamaʻi o le tino vascular system. E faʻaitiitia ai foʻi le faʻagasologa o le tuai o le tino i totonu o le tino, e afaina ai le totoga vaaia, e faʻamalosia ai le tafe toto ma le maualuga maualuga o le toto, puipuia ai faʻafitauli o le fatu, ma e aoga i le taumafataga mo fafine maʻitaga.

I le faaopoopo atu i mea o loʻo i luga, o le caviar mumu o loʻo maua ai gaʻo gaʻo (polyfacaturated fatty acids) (PUFAs) - Omega 3 ma Omega 6. O vaega nei e lua o antioxidants. Ma e pei ona e iloa, e mafai e antioxidants ona faʻafefeina le cholesterol. O le mea lea, e ui lava i le i ai o le cholesterol i le tuufaatasiga o lenei oloa iʻa, o le PZhK na faʻamaluluina lona aafiaga, ma o le cholesterol na leiloa nisi o ona mea leaga. I le taimi nei, i le iloaina o le tuufaatasiga, e mafai ona tatou talanoa i ai pe fia cholesterol i caviar mumu?

E i ai cholesterol i caviar mumu

O le caviar mumu o le foafoaga lea o genesis genesis. E aofia ai le tusa ma le 18% o gaʻo manu, lea e aofia uma ai leaga ma lelei cholesterol. I luga 100 kalama e tusa 300 milligrams o le cholesterol. O se vaega taua o lenei voluma e faʻamavaeina e antioxidants aofia ai i le tuufaatasiga - Omega-3 ma Omega-6 aano gaʻo. E siitia ai le cholesterol? Faʻatau talafeagai le faʻaoga, o se mea faʻapitoa masani - leai.

O le caviar mumu ma le cholesterol maualuga ua faatagaina i tagata gasegase i se aofaiga e le sili atu ma le 1 sipunni i le aso (10 grams). E tatau ona faʻatau sau fou fou, oloa faʻapitoa - e aunoa ma le puipuia o urotropin, o vailaʻau ma isi vailaʻau faʻasolosolo e maualuga uma lona tau ma faamanuiaga.

E faʻapefea ona filifili se caviar mumu lelei

E pei ona taʻua muamua, naʻo se oloa maualuga maualuga e aofia ai le tele o mea tau vailaau. Ae le o tagata uma na gasegase na maua le laki e nonofo ai i vaipanoa ma vaituloto o loʻo ola ai iʻa o meaola. Laʻau mūmū mūmū, lea e faʻatau atu i luga o fata teu oloa, o le a mafai ona faʻamalieina faʻamoemoe o le mana i le mea muamua. Ae ui i lea, o soifua maloloina i totonu, e ui ina itiiti, ae o latou.

Aʻo leʻi faʻatau, e manaʻomia ona e faʻamaonia le lelei, suʻesuʻeina le faʻasologa, kamupani kamupani gaosiga, aso faʻamuta, faailoga lelei e tusa ai ma tulaga o le setete (GOST / DSTU). Afai e te le mautinoa le lelei o le oloa, e sili ona lelei le aloese mai le faʻatau. O oloa le lelei o le a le mafai ona fesoasoani i lou soifua maloloina.

O se fagu avanoa e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo le sili atu ma le 5 aso (aua nei togi).

Contraindications ma Faʻamasinoga

O maʻi e maua i faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le cholesterol toto e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete tele i le faʻaogaina o caviar mumu. I le faaopoopo atu i se aofaiga taua (e le sili atu ma le tasi le sipuni i le aso), o loʻo i ai le tele o tulafono e tatau ona mataʻituina e tagata gasegase. O lenei iʻa e le tatau ona tuʻuina atu i le pata i luga o sanuisi. O le vaega matautia o le cholesterol e ulufale atu i le pata, lea o le a taofia ai le faʻaaogaina o gaʻo vailaʻau o le caviar, o lona uiga o le aafiaga atoa o le faʻamamāina o puipui o toto toto o le cholesterol ma le faʻaaogaina o le antioxidants. O le mea lea, o fualaau mumu mumu e faʻaogaina e tagata gasegase ma se vaega o se oloa gaosi susu.

I le gaosiga o le caviar mumu, o le tele o aʻafiaga e le aoga tele e faʻaopoopoina i ana fua - o faʻasao. O le faʻaaogaina umi o le caviar e tatau ona lafoai, aua o nei mea o loʻo i ai le gafatia e faʻatuputeleina i totonu o le tino ma e mafai ona faʻaosofia ai aʻafiaga le talafeagai. I se faʻataʻitaʻiga faʻavae o le oloa, i le faʻaopoopoga i meaʻai paleni, e aofia ai le tele o masima. O le isi lea mafuaʻaga e le tatau ai ona aveʻesea le meaʻai suamalie mumu. Faatasi ai ma le faateleina o le faaaogaina o masima i totonu o le tino, o le paleni masima o le toto o le a faalavelaveina, lea e maua ai le okesene o felauaiga ma le metabolism i le tino atoa.

O le caviar mumu ma le cholesterol e vavalalata vavalalata, o le mea lea, e mafai ona faʻafeiloai i le meaʻai pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi o le a fuafua pe mafai ona 'aina le caviar mumu mo se tagata maʻi faapitoa ile faafitauli ole cholesterol.

E i ai le cholesterol i le mūmū mūmū ma le uliuli? E mafai ona 'ai se oloa ma se faʻalautele maualuga o se faailo?

E iloa e tagata uma mea aoga o le caviar lanumumu ma le uliuli, ae le o tagata uma e iloa e tele le cholesterol i nei meaʻai.

O le mafuaʻaga o lenei mea o le numera tele o gaʻo manu o loʻo maua i totonu o soo se iʻa, ae e le tatau ona e lafoaia uma nei oloa.

O le mea moni, talu ai lona faʻatulagaga ma le auala talafeagai e taumafa ai, o le caviar lanumumu ma le uliuli o le a aumaia ai le tino sili atu le manuia nai lo le leaga.

O le oloa e aofia ai le tele o ituaiga mea aoga uma e taua mo le atoatoa o le galuega a le tino. O le mea lea, i le 100 g o le oloa, e tusa ma le 30% o protein, 20% o gaʻo ma e na o le 3-4% o suauu. Ole a otometi lava ona aofia ai i totonu o le lisi o meaʻai (faʻaaoga faʻaaoga).

O le tuufaatasiga e aofia ai le tele o elemene ma vitamini:

  • lipine
  • iodine
  • calcium
  • paluka
  • zinc
  • B vitamini,
  • uʻamea
  • phospholipids,
  • magnesium
  • Vitamini E, D, PP, A ma le K.

E le gata i lea, e aofia ai gaosi omega-gaʻo tulaga ese (Omega-3 ma omega-6), e iai le malosi o le antioxidant ma le aʻafiaga o aʻafiaga. O le faʻaaogaina i aso taitasi o le oloa i ni mea laiti e mafai ona tuʻuina atu atoatoa i le tino mea uma talafeagai aoga. Caviar e le gata ina faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, ae faʻasaʻoina ai foi le toto, faʻamalosia ponaivi ma sooga, faʻamamaina toto toto, faʻaleleia le vaʻai ma faʻamautu le galuega o louroid.

E i ai le tele o cholesterol i le caviar mumu, mai le 300 i le 580 mg mo 100 g uma o oloa, e tutusa ma sili atu i le maualuga tupe faatagaina i aso taitasi. O lenei faʻatonuga e mafua mai ile pasene maualuga o meaola o manu.

Ae ui i lea, o le tele o gaʻo (e oʻo atu i le 80%) o Omega-3 ma isi gaʻo-polyunaturated. Faafetai ia i latou, o le maualuga o le lipids maualuga (HDL) e faateleina, lea e fesoasoani i le faʻaumatiaina o le LDL ("leaga" cholesterol). O le mea lea, e ui lava i le maualuga o mea o le vaega o le oloa, o le maualuga o le "leaga" cholesterol i le tino ua matua faʻaititia.

Le eseesega i le va o le LDL ma le HDL.

E mafai ona 'ai le caviar mumu i le maualuga o le cholesterol?

E taua le malamalama o lenei iʻa ua faatagaina mo le faʻaaogaina i le maualuga o le cholesterol, ae i totonu o tapulaa talafeagai. O Caviar e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa, e fai ma fofo mo le tele o maʻi. O aʻafiaga e faʻaleleia ai le tino e sili atu ona faʻamalieina lelei e le tino nai lo se isi lava proteins, ma e leai lava ni vailaʻau oona. Ae i le taimi lava e tasi, o le caviar mumu lava ia e aofia ai le tele o gaʻo, ma mafai ai ona faaopoopo le suauu manogi i ipu taʻitasi.

O le tele o tagata gasegase e maualuga le maualuga o le lipoproteins e faʻaleagaina ai le caviar. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata atamamai e talitonu e mafai ona e faʻaaogaina lenei oloa e le gata i le maualuga o le cholesterol, ae faʻapea foʻi ma le atherosclerosis ua atiaʻe. E ui lava i lenei tulaga, e le mafai ona e faʻaaogaina ia sili atu i le 2-3 taimi ile vaiaso, 1-2 tbsp. l i le aso. Faʻasalalau, faʻaaoga tasi, e oo lava i le 4-5 tbsp o le a le aafia ai le maualuga o le cholesterol. l po o le 40-60 gr.

O se tagata soifua maloloina e mafai ona 'ai i se meaʻai i aso taitasi, se sipuni tele i le aso, lea o le a maua ai le fua o aso uma o fualaau aoga ma vitamini aoga.

O le soona fai o le tui e mafai ona oʻo atu ai i le solia o le lipid metabolism i le tino. E taua le iloa o se ituaiga o meaai e mafai ona faia mo le le lava o elemene ma gaʻo aoga e aunoa ma le faia o se taumafaiga. O le mafuaʻaga lea, o le caviar e tumau pea le taua tele o oloa gaosi, mo tagata soifua maloloina ma tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le cholesterol.

Fomaʻi fautuaina

I le faʻaitiitia lelei o le cholesterol ma puipuia ai le atherosclerosis e aunoa ma ni aʻafiaga, e fautuaina ai e tagata atamamai le igoa o le choledol. Faʻaonagata faʻaonapo nei:

  • e faʻavae i luga o le valea na faʻaaoga i togafitiga o faʻamaʻi pipisi,
  • faateleina le gaosiga o le "lelei" cholesterol, faaitiitia le gaosiga o le "leaga" i le ate,
  • e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le faʻamaʻi,
  • amata ona galue pe a maeʻa le 10 minute, o se taunuuga taua e mafai ona matauina i le mavae ai o le 3-4 vaiaso.

Ua faʻamaonia le faʻamaonia e le fomaʻi ma suʻesuʻega a le Institute Research of Therapy.

E mafai ona e mauaina le mea e sili atu nai lo se taugata taugata e ala ile mulimuli i ni nai tulafono faigofie. Muamua, e naʻo le falaoa o le falaoa e tatau ona 'ai (faatasi ai ma le pulu poʻo le fatu atoa), e leai se mea e aʻafia ai le saito.

Lona lua, e taua le tuʻuina atu o sanuisi ua salalau ma le pata, aua o manu o manu e iai le tele o LDL, lea e afaina ai le faailoga.

E manaʻomia le faʻatau mai o le oloa i na o oloa faʻatau oloa, ma ua uma ona e suʻesuʻeina le faʻamaonia ma le faʻapipiʻiina o oloa. Afai ei ai ni mea e puipuia ai, oona, ona faʻatau mai lea e le manaʻomia. E lelei le caviar lelei ma se meaʻai fualaʻau fualaʻau, meaai mama ma salati. I le faʻatusatusaina, e mafai ona faʻavavevave le metabolism, lea e fesoasoani tele i le tau faasaga i le mamafa.

I totonu o faleoloa, o fuamoa o loʻo faʻatau atu i fualaau aina, lea e le faʻaopoopoina ai soʻo se manuia i le tino. O le pasene tele o le masima ua faaopoopo i le tuufaatasiga o ia meaʻai e mafai ona faʻalavelaveina ai le paleni masima, faʻaleagaina le tuufaatasiga o le toto, ma mafua ai le matelaina o le okesene i totoga i totonu. O iinei, sili atu tagata manuia o loʻo nonofo saʻo i tafatafa o le sami, pe a faʻafefe ai le salmon caviar. Latou te maua avanoa uma lava e 'ai na o le fou, maualuga-le lelei o le oloa, e aunoa ma ni mea e faʻaleagaina.

E ui lava i lenei, e le mafai ona e teena se togafiti manaia, aua e tusa lava pe i totonu o se fagu, o loʻo tumau pea lona aoga. Na pau lava le faʻamaʻi faʻamaonia o se allergy i iʻa taumafa ma lagona taʻitoʻatasi.

E masani lava, i luga o fata e mafai ona e maua ai se mea sese, e faia mai i le fusi ulu, faatasi ai ma le faaopoopoina o le suauʻu. E sili atu le faʻatauina o le caviar e faʻapipiʻi i fagu tioata, lea e tatau ona taʻu mai ai le igoa, le igoa o le iʻa lea e maua mai ai, le gaosiga, aso o le faʻasalalauga ma le ola.

E taua le manatuaina o le aso e gaosia ai e tatau ona pau i le va o Me ma Setema, pe a oʻo mai le oloa.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga e le tatau ona taʻu mai ai se igoa taatele, mo se faataitaiga, "iʻa o le salmon," ae tatau ona taua o se iʻa faapitoa lea ua aveesea ai fuamoa. E leai ni tagata faʻasao, sei vagana ai le masima, e mafai ona i totonu o le fagu, ma o fuamoa e tatau ona tutusa, e le o lanu ma e le paʻu. Afai e te tuʻu le caviar i le vai vevela, ona faʻasaʻo solo lea o le mea sese, ae o se mea masani e le tupu lenei mea.

O le taugata tele lenei ma le taugata e manatu i ai o le siamupini i totonu o mea o vitamini ma vailaau e tatau mo le tino. E le o se iʻa e tasi e sili ona mauoa i elemene aoga e toe faʻafoʻi ai foliga o le siaki faaleagaina, faʻamaonia le paleni o hormonal, ma faʻaleleia le toto. O tulaga masani o le taumafaina mo ia e tutusa ma le mumu.Mo tagata e maualuga le cholesterol, o le fua o le aso e tatau ona matua faʻaitiitia.

I lalo o lenei igoa o le roe o ituaiga iʻa o le sami fou (pollock roe, crucp carp, cod, pikeperch, pike, ma isi). E tutusa le aofai o le cholesterol e pei o isi ituaiga, ae o le kalori mea e sili atu le maualuga. I fua o fualaau oona, na o cod roe e tu mai i fafo, lea, i le tofo ma le aoga o meatotino, e sili atu ona foliga mumu.

Soo se caviar e aofia ai le tele o cholesterol, ae e le afaina ai le tino. HDL, o se vaega o lea mea, ia faʻamamaina lelei vaʻa o le cholesterol faʻamalolo, e puipuia ai le faʻaputuina o tupe teu lipid. I fua faʻatusatusa, o ia ituaiga o iʻa e mafai ona faʻamaina e tusa lava pe maualuga le cholesterol toto.

Tou te manatu pea e le mafai ona aveesea le cholesterol maualuga?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei - o le faafitauli o le maualuga o le cholesterol atonu o loʻo faʻalavelaveina oe mo se taimi umi. Ae o nei mea e le o ni ulavavale uma: o na mea ua matua faaleagaina ai le tafe toto, ma, afai e le galueaiina, e mafai ona iu i se taunuuga faanoanoa.

Ae e taua le malamalama e taua le togafitia o aʻafiaga i le tulaga o le mamafa poʻo le leiloloa o le mafaufau, ae o le mafuaaga. Masalo e tatau ona faamasani oe lava ia i meafaigaluega uma i luga o le maketi, ae le na o faasalalauga? O le mea moni, e masani lava, pe a faʻaaogā sauniuniga vailaʻau faʻatasi ma aʻafiaga, ona maua ai lea o se mea e sili ona lauiloa o le "tasi togafiti, o isi togi". I se tasi o ana polokalama, na paʻi atu ai Elena Malysheva i le autu o le cholesterol maualuga ma talanoa e uiga i se vaifofo na faia mai i mea totino faʻapitoa ...

O le caviar mumu o se tasi o mea sili ona lauiloa ma uiga taua o soo se taumafataga fiafia. Ma latou te fiafia i lenei mea mūmū mūmū, e le gata mo lo latou tofo, ae faʻapea foi mo lo latou aoga tele. E le o oloa uma lava e mafai ona fetaui lelei i se numera o elemene, vitamini ma isi mea aoga e aoga i le tino. Ma o le cholesterol e leai se tuusaunoaga, e ulufale atu foi i ai iina. E ui lava i lona auai, o fomaʻi ma tagata fai meaʻai latou te masani ona faʻaopopo le caviar mumu i mea lavelave o maʻi.

E i ai manatu ma iloiloga o tagata e mafatia i le maualuga o le cholesterol, o lenei iʻa e mafai ona solia. E faapena? E mafai ona 'ai le caviar mumu i le cholesterol?

O la matou mumu mumu e maualuga tele i calories. 100 kalama o oloa e aofia ai le 250 kilokalo. I fuamoa mumu moa, e tele naua mea e taua mo i tatou, e aofia ai:

  • Squirrels - e tusa ma le 30%. E le pei o pulu masani masani tatou te maua i aano o manu po o susu, o nei palatini e sili atu ona faigofie ona ufiufi e le tino ma faʻavavevave vave i le vaega o meaʻai.
  • Fats - o mea e aofia i le caviar e 16-18% (e aofia ai le cholesterol).
  • Carbohydrates - e tusa ma le 4%.
  • Minerale:

Uʻamea - e manaʻomia mo le faʻapipiʻi o le hemoglobin, ma tausia lona maualuga.

Potassium - faʻalautele le manogi ma faʻamautuina le faʻamalosia o le maso masini o le fatu.

Faʻaleleia - e talafeagai mo le lava lelei o le faʻaogaina o le tino ma le faiʻai, faʻamalosia gaoioiga ma mafaufauga.

Zinc - o se mea e le faʻamalosi, e maua ai le puipuiga o le tino mai microorganisms mai fafo.

Calcium ma magnesium - o loʻo aʻafia i le atinaʻeina ma le faʻatinoga o le maskloskeletal system.

  • Lecithin - e maua ai le malosi i sela o le tino.
  • Iodine - mo le gaosia o hormones.
  • Folic acid O se vailaʻau suamalie e mafai ona suavai e manaʻomia mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le faʻamalositino ma togafitiga faʻafouina.
  • Vitamini: A, D, E ma le Vaega B. E tofu i latou ma ana lava galuega faʻapitoa i le tino. Latou te tausisia pea le paʻu o le paʻu, faʻamalosi leulu ma fao, tuʻuina atu le inu o isi vailaau i totonu o le tino.

Se numera o suʻesuʻega a saienitisi Sipaniolo, ua fuafuaina e fuafua ai le lelei ma le leaga o le 'aina o le vela mūmū. E tusa ai ma a latou taunuʻuga, na latou maua le tele o ituaiga mea lelei o lenei oloa. Ua faʻamaonia e mafai ona faʻaaogaina fuamoa mūmū moni e puipuia ai le atinaʻe o neoplasms, i mataupu o le anemia, atherosclerosis, ma faʻamaʻi o le tino vascular system. E faʻaitiitia ai foʻi le faʻagasologa o le tuai o le tino i totonu o le tino, e afaina ai le totoga vaaia, e faʻamalosia ai le tafe toto ma le maualuga maualuga o le toto, puipuia ai faʻafitauli o le fatu, ma e aoga i le taumafataga mo fafine maʻitaga.

I le faaopoopo atu i mea o loʻo i luga, o le caviar mumu o loʻo maua ai gaʻo gaʻo (polyfacaturated fatty acids) (PUFAs) - Omega 3 ma Omega 6. O vaega nei e lua o antioxidants. Ma e pei ona e iloa, e mafai e antioxidants ona faʻafefeina le cholesterol. O le mea lea, e ui lava i le i ai o le cholesterol i le tuufaatasiga o lenei oloa iʻa, o le PZhK na faʻamaluluina lona aafiaga, ma o le cholesterol na leiloa nisi o ona mea leaga. I le taimi nei, i le iloaina o le tuufaatasiga, e mafai ona tatou talanoa i ai pe fia cholesterol i caviar mumu?

O le caviar mumu o le foafoaga lea o genesis genesis. E aofia ai le tusa ma le 18% o gaʻo manu, lea e aofia uma ai leaga ma lelei cholesterol. I luga 100 kalama e tusa 300 milligrams o le cholesterol. O se vaega taua o lenei voluma e faʻamavaeina e antioxidants aofia ai i le tuufaatasiga - Omega-3 ma Omega-6 aano gaʻo. E siitia ai le cholesterol? Faʻatau talafeagai le faʻaoga, o se mea faʻapitoa masani - leai.

O le caviar mumu ma le cholesterol maualuga ua faatagaina i tagata gasegase i se aofaiga e le sili atu ma le 1 sipunni i le aso (10 grams). E tatau ona faʻatau sau fou fou, oloa faʻapitoa - e aunoa ma le puipuia o urotropin, o vailaʻau ma isi vailaʻau faʻasolosolo e maualuga uma lona tau ma faamanuiaga.

E pei ona taʻua muamua, naʻo se oloa maualuga maualuga e aofia ai le tele o mea tau vailaau. Ae le o tagata uma na gasegase na maua le laki e nonofo ai i vaipanoa ma vaituloto o loʻo ola ai iʻa o meaola. Laʻau mūmū mūmū, lea e faʻatau atu i luga o fata teu oloa, o le a mafai ona faʻamalieina faʻamoemoe o le mana i le mea muamua. Ae ui i lea, o soifua maloloina i totonu, e ui ina itiiti, ae o latou.

Aʻo leʻi faʻatau, e manaʻomia ona e faʻamaonia le lelei, suʻesuʻeina le faʻasologa, kamupani kamupani gaosiga, aso faʻamuta, faailoga lelei e tusa ai ma tulaga o le setete (GOST / DSTU). Afai e te le mautinoa le lelei o le oloa, e sili ona lelei le aloese mai le faʻatau. O oloa le lelei o le a le mafai ona fesoasoani i lou soifua maloloina.

O se fagu avanoa e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo le sili atu ma le 5 aso (aua nei togi).

I le gaosiga o le caviar mumu, o le tele o aʻafiaga e le aoga tele e faʻaopoopoina i ana fua - o faʻasao. O le faʻaaogaina umi o le caviar e tatau ona lafoai, aua o nei mea o loʻo i ai le gafatia e faʻatuputeleina i totonu o le tino ma e mafai ona faʻaosofia ai aʻafiaga le talafeagai. I se faʻataʻitaʻiga faʻavae o le oloa, i le faʻaopoopoga i meaʻai paleni, e aofia ai le tele o masima. O le isi lea mafuaʻaga e le tatau ai ona aveʻesea le meaʻai suamalie mumu. Faatasi ai ma le faateleina o le faaaogaina o masima i totonu o le tino, o le paleni masima o le toto o le a faalavelaveina, lea e maua ai le okesene o felauaiga ma le metabolism i le tino atoa.

O le caviar mumu ma le cholesterol e vavalalata vavalalata, o le mea lea, e mafai ona faʻafeiloai i le meaʻai pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi o le a fuafua pe mafai ona 'aina le caviar mumu mo se tagata maʻi faapitoa ile faafitauli ole cholesterol.

Tuua Lau Faamatalaga