Telmisartan: 40 pe 80 mg papa

Pusa 40 mg, 80 mg

E tasi le api e aofia ai

gaioiga galue - telmisartan 40 poo le 80 mg, i le faasologa,

tagata faʻapitoa: meglumine, sodium hydroxide, povidone (PVP K 30), mannitol, magnesium stearate, vai

40 mg tablets - maʻa mai le paʻepaʻe i le sinasina-paʻepaʻe, foliga faʻapipiʻi ma le vaneina o le "T" ma le "L" ma le notch i le tasi itu ma le "40" i le isi itu

80 mg tablets - maʻa mai le paʻepaʻe ma le sinasina-paʻepaʻe, foliga faʻapipiʻi ma le vaneina o le "T" ma le "L" ma le notch i le tasi itu ma le "80" i le isi itu.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

Televeartan e vave ona faʻaalu, o le aofaiga o loʻo faʻaaogā e eseese. O le bioavailability of telmisartan e tusa ma le 50%.

Pe a ave le telemisartan i le taimi lava e tasi ma meaai, o le faaitiitia o le AUC (vaega i lalo o le taimi o le taimi o faamasinoga) e mai i le 6% (i le dose o le 40 mg) i le 19% (i le fualaau 160 mg). 3 itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le maualuga i le plasma toto e maualuga, tusa lava pe o le a le taumafataga. O le faaitiitiga itiiti o le AUC e le o se mea e faʻaitiitia ai i le togafitiga.

E i ai se eseesega i le plasma concentrations i alii ma tamaitai. Cmax (maualuga maualuga) ma le AUC e tusa ma le 3 ma le 2 taimi maualuga i fafine pe a faatusatusa i tane e aunoa ma se taua tele i le aoga.

Fesootaiga ma pulu plasma sili atu i le 99.5%, aemaise lava i le albumin ma le alpha-1 glycoprotein. O le tele o tufatufaga e tusa ma le 500 lita.

Telmisartan e maua i le faʻapipiʻiina o le mea amata ma le glucuronide. Leai se falemaʻi faʻamalositino o le tagata na maua.

Telmisartan ei ai se uiga taua o le pharmacokinetics ma se vaeluaina o le afa-ola> 20 itula. Cmax ma - i se tulaga maualalo - O le AUC e faʻateleina le faʻatupulaia ma le fualaau. Leai se aʻafiaga taua o le telemisartan sa iloa.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le telemisartan e toetoe lava a uma ona faʻaaogaina i le inumaga e le suia. Ole aofaʻiga o le faʻamalositino ole urinary e itiiti ifo i le 2% o le fualaau. O le aofaʻi o le faʻasalaga plasma (maualuga 900 ml / min) pe a faʻatusatusa i le tafe toto (pe tusa o le 1500 ml / min).

Tomaʻi matutua

O le falemaʻi o le telemisartan i tagata matutua matutua e le suia.

Tagata gasegase ma le gaʻo

I tagata gasegase e le maua ai le gasegase o le tino, e maualalo ifo i lalo le maualuga o le plasma concentrations. I tagata gasegase e le atoatoa, o le telemisartan e sili atu ona fesootaʻi ma pulu plasma ma e le o faʻamalosiina i le taimi o le gasegase. Faatasi ai ma le le atoatoa, o le afa-ola e le suia.

Tagata gasegase e le maua le ate

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino, o le le atoatoa o le bioavailability o le telmisartan e faateleina i le 100%. O le afa-ola mo le le mafaia o le ate e le suia.

O le pharmacokinetics o injections e lua o le telemisartan na iloiloina i tagata gasegase e maualuga le maualuga (n = 57) e 6 i le 18 tausaga talu ona ave le telemisartan i doses o le 1 mg / kg poo le 2 mg / kg mo se vaitaimi o togafitiga e fa vaiaso. O taunuʻuga o le suʻesuʻega na faʻamaonia ai e faapea, o vailaʻau mo le telemisartan i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga e ogatasi ma i latou o loʻo matutua ma, ae maise lava, o le uiga le faʻaogaina o Cmax na faʻamaonia.

Pharmacodynamics

Telsartan® o se tagata faʻamaoni (specificive) angiotensin II talitane (type AT1) mo le faʻafofoga tautala. Telmisartan e maualuga lona maualuga e vavaeeseina ai angiotensin II mai ona nofoaga e fusifusia ai i le AT1 subitspe receptors, oe nafa ma le iloa lelei o le angiotensin II. Telmisartan e leai sona aʻafiaga i le atigipusa AT1. Telmisartan filifilia faʻamaonia i le AT1 atigipusa. O le fesoʻotaʻiga e faʻaauau pea. Telmisartan e le faʻaalia le mafutaga mo isi faʻaleleia, e aofia ai le atigipusa AT2 ma isi, e itiiti le suʻesuʻeina AT atigipusa.

O le taua o nei aʻafiaga, ma le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin II, o le faʻateleina lea o le faateleina i le tofiaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina.

Telmisartan e faʻaitiitia ai le maualuga o plasma aldosterone, e le taofia ai le reini i totonu o plasma tagata ma laina eletise.

Telmisartan e le taofia le angiotensin-converging enzyme (kinase II), lea e faʻaumatia ai le malosi. O le mea lea, e leai se faʻamatalaga o aʻafiaga e aʻafia ai ma le gaioiga a le bradykinin.

I totonu o tagata, o le fua o le 80 mg o le telmisartan toetoe lava a taofia atoa le faateleina o le toto (BP) mafua mai i le angiotensin II. O le aʻafiaga o loʻo taofia mo le sili atu i le 24 itula ma o loʻo faʻamoemoe pea i le mavae ai o le 48 itula.

Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga

A maeʻa ona ave le fua muamua o le telemisartan, e faʻaititia le toto maualuga pe a uma le 3 itula. O le maualuga o le maualalo o le toto maualuga e faasolosolo malie ona maua i le 4 vaiaso talu ona amata togafitiga ma tausia mo se taimi umi.

O le aʻafiaga e mafua mai i le 24 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, e aofia ai le 4 itula aʻo leʻi aveina le isi fualaau, lea e faʻamaonia e fua o le toto toto mai fafo, ma le maualuga (luga ifo o le 80%) o laʻititi ma maualuga maualuga o le fualaau faʻasaina pe a maeʻa le 40 ma le 80 mg o Telsartan® faʻataʻitaʻiga.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga, o le Telsartan® e faʻaitiitia ai le toto toto ma le diastolic e aunoa ma le suia o le fua o le fatu.

O le aʻafiaga o le telemisartan na faʻatusatusa i sui o isi vasega o fualaau faʻamalosi, e pei o: amlodipine, atenolol, enalapril, hydrochlorothiazide, losartan, lisinopril, ramipril ma valsartan.

I le tulaga o le faalēaogāina o le telemisartan, o le toto maualuga e toe foʻi malie i tulaga taua aʻo leʻi togafitiga mo ni nai aso e aunoa ma ni faailoilo o le vave faʻavaveina o le maualuga o le toto maualuga (e leai se faʻamaʻi).

O suʻesuʻega tau suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le telemisartan e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o fuainumera taua i le ogaoga o le ventricular agavale ma le faasinomaga o le numera o le ventricular i tagata mamai e maualuga le maualuga o le toto ma le hypertrophy.

O tagata mamaʻie maua i le toto maualuga ma le nephropathy o le maʻisuka e togafitia ma Telsartan® o loʻo faʻaalia ai se faʻaitiitia o fuainumera taua i le proteinuria (e aofia ai le microalbuminuria ma le macroalbuminuria).

I le tele o faʻataʻitaʻiga o falemaʻi faavaomalo, na faʻaalia ai e tele naua mataupu o le maʻi malulu i tagata gasegase e sili atu nai lo le gasegase e maua ai inhibitors o le enzyme angiotensin-converging (inhibitors ACE).

Puipuiga o le gasegase fatu ma le tino

I le gasegase 55 tausaga le matutua ma le matutua i se tala faasolopito o maʻi o le fatu, o le stroke, o le gasegase lautele, poʻo le maʻisuka faʻamaʻiina i le aʻafiaga o meaʻai (toe faʻasolosolo, gasegase ole ventricular, macro ma microalbuminuria), o le faʻaaogaina o Telsartan® e faʻaititia ai le faʻalavelaveina o le myocardial infarction, strokes, hospitalization e uiga i le faʻavaivaia o fatu fatu ma faʻaitiitia le soifua mai le maʻi cardiovascular.

O le aʻafiaga o le telemisartan na iloiloina i tagata gasegase e maualuga i le 6 i le 18 tausaga (n = 76) pe a uma ona ave le telemisartan i se fualaau o le 1 mg / kg (togafitia n = 30) poo le 2 mg / kg (togafitia n = 31) mo se vaitaimi o togafitiga e fa vaiaso .

O le maualuga o le toto toto (SBP) i le averesi na faʻaitiitia mai i le tau amata e 8.5 mm Hg ma le 3.6 mm Hg. i vaega telemisartan, 2 mg / kg ma le 1 mg / kg, i le faasologa. Diastolic toto pressure (DBP) i le averesi ua maualalo mai i le tau muamua i le 4.5 mmHg. ma le 4.8 mmHg i vaega telemisartan, 1 mg / kg ma le 2 mg / kg, i le faasologa.

O suiga o fualaau o loʻo faalagolago.

O le talaaga o le saogalemu e tutusa ma lena i tagata matutua.

Tosiga ma le pulega

Teu Telmisartan e fuafua mo le faʻafofoga tautala i aso taʻitasi ma ave i le vai, faatasi ai ma le leai foi o meaai.

Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga

O le fua o le tagata matua fautuaina e 40 mg i aso taʻitasi.

I mataupu e le maua ai le toto maualuga, o le fua o le Telsartan® e mafai ona faateleina i le maualuga o le 80 mg i le aso.

Pe a faʻatupulaʻia le fualaau, e tatau ona manatu e maualuga le maualuga o le aʻafiaga o le aʻafiaga i totonu o le fa i le valu vaiaso pe a uma le togafitiga.

Telsartan® e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau thiazide, mo se faʻataʻitaʻiga, hydrochlorothiazide, lea e faʻatasi ai ma le telemisartan o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le faʻamoemoe.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, o le fualaau o le telmisartan e 160 mg / aso (lua papa o Telsartan® 80 mg) ma i le tuufaatasiga ma le hydrochlorothiazide 12.5-25 mg / aso na lelei le toleniina ma sa aoga.

Puipuiga o le gasegase fatu ma le tino

Ole fua fautuaina ole 80 mg i aso taitasi.

E le i fuafuaina pe o gaʻo i lalo ifo o le 80 mg e aoga i le faʻaitiitia o le cardiovascular morbidity ma le olaga faitino.

I le uluai laasaga o le faʻaaogaina o le vailaʻau o Telsartan® mo le puipuia o le maʻi o le cardiovascular ma le tino, ua fautuaina e pulea le toto maualuga (BP), ma e mafai foi ona talafeagai le faʻasaʻoina o le toto ma fualaau e faʻaitiitia ai le toto.

Telsartan® e mafai ona ave e tusa lava po o le a le meaʻai.

E le manaʻomia ni suiga i tagata gasegase e le manaʻomia, e aofia ai ma gasegase ile maʻi. E i ai le poto masani i le togafitia o tagata gasegase ma le le atoatoa o le tino ma le maʻi. Mo ia ituaiga o gasegase, e fautuaina e amata i se fua maualalo o le 20 mg. Telsartan® e le aveesea mai le toto aʻo hemofiltration.

I tagata gasegase ma le agavaʻa ma le agavaʻa o le ate, e le tatau ona silia le 40 mg i le aso i le aso.

E le manaʻomia le fetuunaiga.

Faʻaiʻuga

I suʻega a le placebo i faʻamaʻi pipisi, o le aofaiga atoa o aʻafiaga faʻapitoa na lipotia mai i le telemisartan (41.4%) e masani ona faʻatusatusa i le numera o aʻafiaga e tupu mai i le placebo (43.9%). O lenei fuainumera o aʻafiaga i itu e le o le toto-faalagolago, ma e le fesootai i le itupa, tausaga, poʻo le ituaiga tagata maʻi.

O le talaaga saogalemu o le telemisartan i tagata gasegase e ave le fualaau faasaina mo le puipuia o faamaʻi cardiovascular ma le olaga faitino e fetaui lelei ma le soifuaga saogalemu mo tagata mamaʻi e maualuga le maualuga.

O aʻafiaga o loʻo lisiina atu i lalo na maua mai ona o se faʻataʻitaʻiga o suʻega faʻapitoa faʻataʻitaʻiga lea na auai ai tagata gasegase, faapea foi ma suesuega i le maeʻa ai o fefaatauaiga. E le gata i lea, o aʻafiaga ogaoga ma aʻafiaga na mafua ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina, na lipotia mai i totonu ole tolu tausaga ole faamasinoga ole 21,642 tagata gasegase na latou ave le telemisartan e puipuia ai le maʻi ma le soifua maloloina mo le ono tausaga.

O mea leaga na tutupu o loʻo lisi atu i lalo e faʻaaoga ai le faʻavasegaga nei: masani ≥1 / 100 i le

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i foliga o paʻepaʻe pe toetoe lava paʻepaʻe papaʻe, mamao. I le tasi itu o le piliki o loo lamatia.

I le tasi laulau, Telmisartan e mafai ona 40 pe 80 mg o le mea lava e tasi. O tagata faʻatau o sodium hydroxide, meglumine, povidone, magnesium stearate, hydroxypropyl methylcellulose, mannitol.

Faʻataʻitaʻiga

Telmisartan o se tagata tetee o le 'angiotensin 2 receptors. O loʻo i ai se feʻau lelei faʻamalositino ma Amlodipine, o lea e masani ona faʻafefesootai ai e le tasi le isi. E tusa ma le 2.5-3 itula i le maeʻa ai o le vailaʻau, o le faʻaitiitia o le toto maualuga e matauina. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o lona aafiaga e 4 vaiaso talu ona maeʻa togafitiga.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le mamafa, o lenei vailaʻau e leai sona aafiaga i le fatu ma le tulaga o le fausaga o le tino. E na o le diastolic ma le tumutumu o le toto o loʻo faʻaalia i aafiaga tau vailaʻau. O se tasi lenei o foliga o le mea galue malosi.

Faatonuga mo le faaaogaina

Telmisartan e taofiofi le toto i totonu o taʻaloga masani. Faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻatonu ai le faʻaaogaina o laupepa e tusa lava po o le a le mea e 'ai. Inu atoa e aunoa ma le tatu. Fufuluina i lalo i sina vai laitiiti. E le fautuaina e inu i sua, aemaise vine, aua e faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau.

O le togi sili ona lelei i le aso e le silia le 40 mg. O le aʻafiaga o le vailaʻau e tumau pea mo le itiiti ifo i le 24 itula. E amata ona galue i totonu o le 1.5 itula talu ona uma le pulega. Ole maualuga ile dose e 80 mg. Ae faʻatasi ai ma faʻafitauli o le ate, e mafai ona inu e le silia i le 40 mg i le aso.

I le faʻaauau ona faʻaaogaina mo le masina e tasi, o le faʻamalosia o le mamafa e faʻamaonia i faʻamaumauga talafeagai.

Pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma le inisinia ACE, faʻamalositino ma faʻamaʻi faʻamalolo, e tatau ona faʻatautaia le togafitiga. O le vailaʻau e mafua ai le hyperkalemia. E le gata i lea, e siitia ai le lithium ma le dioxin i le toto.

Telmisartan mo le togafitiga o le maualuga

E masani lava ona faatonuina 40 mg i le aso. Ae o le fualaau e mafai ona faaitiitia i le 20 mg pe afai o le vailaau e aoga i lena fua.

Afai e le mafai ona e ausia le mea e manaʻomia i se aso o le 40 mg, e mafai ona e faʻaleleia, ae oʻo i le maualuga o le 80 mg. O le fualaau atoa e ave i le taimi. Pe a filifili i se fetuunaiga o fua, e tatau ona amanaia e le maua le maualuga o le aoga i le taimi lava lea, ae pe a ma le 1-2 masina o le faʻaaoga masani o fualaau.

Mo le faʻaitiitia o le toto, e masani ona faʻasolosolo faʻatasi ia Telmisartan ma togafitiga thiazide.

Telmisartan mo le faʻalauteleina o le ola ile maʻi fatu

O le aoga o Telmisartan mo le puipuia o le soifua maloloina i tagata e maua i faamai o le cardiovascular system sa maitauina i se fua faatatau e 80 mg i le aso. Pe o se tasi foi taunuuga e matauina i tulaga maualalo maualalo e le o iloa.

Afai ei ai ou faafitauli ma gaʻo po o le ate, e tatau ona e mautinoa o lenei mea e le mafua ai aʻafiaga mai nei totoga. E fautuaina e amata ile 20 mg i le aso. Mo le tele o tagata gasegase o loʻo i ai le galuega o le ate, o le fua ile maualuga 40 mg i le aso e matautia.

Faitau foi lenei tusiga: Lercanidipine: 10 mg ma le 20 mg tablets

Contraindications

Telmisartan e le o faʻamaonia i mataupu nei:

  • le taliaina o le fructose e le tino,
  • solia o le tulaga o le va o le biliary tract,
  • maʻitaga ma lactation
  • tamaiti ma tagata talavou (e oʻo i le 18 tausaga),
  • hypersensitivity i vaega,
  • ogaoga o le hepatic ma le le atoatoa,
  • faʻalauteleina le gaosiga o le hormonone aldosterone - Conn syndrome, mafua mai i le atinaʻeina o faiga o le tuma i totonu o le eleele,
  • glucose-galactose Malabsorption.

O tagata e mafatia i le maʻi fatu fatu, maʻi o le manava poʻo le maʻi ulutala, faʻapitoa ona tafe toto, e tatau ona suʻeina taimi ole toto ma faʻalogo io latou lava lagona.

E tatau i le fomaʻi ona mataʻituina le tulaga o tagata gasegase e puipuia ai faʻafitauli.

Faʻaiʻuga

A faʻaaogaina se vailaʻau, e iai nisi o aʻafiaga e mafai ona tupu, e aofia ai le atinaʻeina o le faʻasolosolo maʻi pe a uma ona faʻaaoga:

  • moe masani
  • faʻataʻitaʻiga
  • taoto ma vili
  • fufulu
  • hypercreatininemia,
  • pharyngitis
  • ulu matua
  • lagona le mautonu,
  • afaina,
  • vavao
  • tiga ma le le mautonu i le itu o lumbar,
  • anaemia
  • faʻateleina le gaioiga o faʻamaʻi pipisi,
  • faaitiitia o le toto maualuga,
  • faateleina le faʻaleagaina
  • tulaga atuatuvale
  • manava manava poʻo le faʻamalosi
  • vevela paʻu
  • le lelei o le mama
  • Faʻasaʻo le edema (seasea),
  • moe i le moe
  • fuga,
  • faaitiitia le hemoglobin i le plasma toto,
  • tiga o le pusa
  • arrhythmia ma tachycardia.

Faatonuga faapitoa

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete i tagata gasegase e tietieina se taavale poʻo o latou galuega e manaʻomia ai le tele o le gauai atu, ona o se tasi o aʻafiaga o aʻafiaga.

Manaomia le siakiina o suiga i tulaga eletise, BCC, mataʻituina le tulaga o tagata gasegase na muamua ona i ai ni faafitauli i le ate po o le fatuga po o le faaleagaina o le aano o fatu, fatuga o le aorta po o le valve valve o le fatu, faalavelave fatu cardiomyopathy, pepatic uligā, gasegase poʻo le tafe toto.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Afai e te inu Telmisartan 80 mg poo le 40 mg i le Digoxin, ona faʻaopopoina lea o le faʻaogaina o le mulimuli ile toto. I le taimi lava e tasi, o le inuina o le fualaau faasaina o loʻo faamatalaina i luga ma le faʻamalolo o le vailaʻau e le fautuaina. O le faʻatulagaina tutusa o Telmisartan ma NSAID (o le aspirin tutusa lava) e faʻaitiitia ai le aʻafiaga, lea e faʻaitiitia ai le mamafa o le maʻi ile maʻi.

O le aveina o le Telmisartan ma isi fualaau e mafua ai le maualalo o le toto, e mafai ona e ausia se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i le maualuga o le toto. O le mea lea, e sili atu le aua le tagofia fualaau oona i le taimi e tasi, o le mafuaʻaga o le aumaia o le toto i le masani.

Afai e te inu Telmisartan 40 poʻo le 80 i le taimi lava e tasi ma corticosteroids, o le a faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le eletise (faʻavaivai).

Analogs o Telmisartan

O le fausaga e fuafua ai analogues:

O faʻatautau faʻamaʻi a le Angiotensin 2 e aofia ai mea tutusa:

  1. Valsacor
  2. Candecor
  3. Lorista
  4. Irsar
  5. Karzartan
  6. Cardosal
  7. Irbesartan
  8. Olimestra
  9. Teveten
  10. Mikardis Plus,
  11. Ibertan
  12. Atacena
  13. Valz
  14. Valsartan
  15. Apalai,
  16. Cardostin
  17. Lozarel
  18. Cozaar
  19. Zisakar
  20. Nortian
  21. Telsartan
  22. Diovan
  23. Tantordio
  24. Naviten
  25. Tanidol
  26. Xarten
  27. Telezap
  28. Vasotens,
  29. Telmista
  30. Plocktran
  31. Talosaga
  32. E leai
  33. Lotor
  34. Renicard
  35. Edarby
  36. Losartan
  37. Telmisartan
  38. Lozap,
  39. Cardosten
  40. Tareg
  41. Talofa
  42. Valsafors,
  43. Tagata faʻatau
  44. Nei,
  45. Firmast
  46. Lakea
  47. Peretania
  48. Candesartan
  49. Saratavel
  50. Angiakand.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le vailaʻau o se papae papaʻe papaʻe e aunoa ma se atigi, faʻafefe i itu uma e lua. I le pito i luga oi latou taʻitasi o loʻo i ai tulaga lamatia mo le faigofie o le malepe ma mataitusi "T", "L", i le pito i lalo - le numera "40". I totonu, e mafai ona e vaʻai i le 2 laulau: o le tasi e piniki i le lanu o le tele o le malosi, o le isi e toetoe a paepae, o nisi taimi ma ni mea laiti.

I le 1 laulau o se vailaau tuufaatasi - 40 mg o le eletise autu autu o telmisartan ma le 12.5 mg o le hydrochlorothiazide diuretic.

Vaega o ausilali e faʻaaoga foi:

  • mannitol
  • lactose (susu susu),
  • povidone
  • meglumine
  • magnesium stearate,
  • sodium hydroxide
  • polysorbate 80,
  • vailaau E172.

I le 1 laulau o se vailaau tuufaatasi - 40 mg o le eletise autu autu o telmisartan ma le 12.5 mg o le hydrochlorothiazide diuretic.

Pusa o le 6, 7 poʻo le 10 pi. tuʻuina i paʻu e aofia ai le alumini pepa ma le vailaʻau mamele. Faʻapipiʻi i pusa pepa 2, 3 poʻo le 4 pepa.

Pharmacokinetics

O le tuufaatasiga o telemisartan ma le hydrochlorothiazide e le suia ai le pharmacokinetics o mea. O le tele o latou bioavailability e 40-60%. O vaega taua o le fualaau faasaina ua vave ona galo mai le vaega o meaʻai. O le maualuga maualuga o le telemisartan o loʻo faʻapipiʻi i le plasma toto pe a uma le 1-1.5 itula e 2-3 taimi le maualalo i tane nai lo tamaitai. Faʻaauau le gasegase ole tino i le ate, o lenei vailaʻau o loʻo faʻaaogaina ile feces. O le hydrochlorothiazide ua aveesea mai le tino e toetoe lava a le suia uma i le urine.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • i le togafitia o le maualuga o le maualuga o le maualuga ma le maualuga o le toto, pe afai o le togafitiga ma le telemisartan poo le hydrochlorothiazide na o ia e le maua ai le mea e manaʻo ai,
  • ina ia puipuia ai faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi o fatu fatu i tagata matutua atu i le 55-60 tausaga,
  • e puipuia ai faʻafitauli i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II (e le o le inisalini) e aʻafia ai aʻafiaga a le toto e mafua mai i le maʻi.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

Toto

O le vailaau faʻasaina ua faʻasaina mo fafine maitaga poʻo fafine o fuafuaina se maʻitaga. Afai e faʻamaonia le maitaga i le taimi o togafitiga ma lenei sui soʻo, e tatau ona taofi loa lona faʻaaoga, ma, pe a manaʻomia, suia i se isi vailaʻau faʻamaonia mo le faʻaaogaina i fafine maʻitaga (silasila i vaega "Contraindications" ma "Vaega o le Faʻaaoga").
E leai ni faʻamatalaga talafeagai i le faʻaaogaina o Telmisartan mo fafine maʻitaga.

O le mafuaaga o le faʻamaʻi mo le lamatiaga o le teratogenicity e mafua mai i le faʻaaogaina o le atiata ACE i le uluaʻi tolu masina o le maitaga e le o faʻamaonia, ae o le siʻitia laʻititi o le lamatiaga e le mafai ona faʻamaloloina. E ui lava e leai se faʻamaoniga faʻapitoa o faʻamaoniga o le aʻafiaga o le aʻafiagene ma le faʻatautau o le receptor angiotensin II, o aʻafiaga tutusa e mafai ona iai mo lenei vasega o vailaʻau.

E le tatau ona amata mai i le taimi o le maitaga le osofaʻi o le taliolu a le Angiotensin II. Afai o le faʻaauauina o le togafitiga faʻatasi ma le angiotensin II tagata faʻataʻitaʻi e manatu e tatau, ma o le tagata maʻi o loʻo fuafuaina se maʻitaga, ua fautuaina e sui le togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga e le mafaʻatasi ma se faʻamaufaʻailogaina saogalemu i le taimi o le maitaga. Afai ua maitaga le maitaga, o le togafitiga faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga a le angiotensin II e tatau ona faamutaina i le taimi lava lena ma ia talafeagai le togafitiga talafeagai.

O loʻo iloa le faʻaaogaina o le tali a le angiotensin II i le taimi o le II ma le III o le maitaga e mafua ai le fetotoxicity i tagata (faʻaleagaina o le tino, oligohydramniosis, tolopoina le faʻavaeina o ponaivi ovi) ma le aʻafiaga o le tino (faʻaogaina o le tino, hypotension, hyperkalemia). Afai o le faʻaaogaina o le faʻatautau o le receptor angiotensin II e amata mai i le lona lua o masina o le maitaga, e fautuaina e faia se suʻesuʻega ultrasound o fatugaʻo ma ponaivi o le ulupoo fetal. O le tulaga o pepe faatoa fananau mai e tatau ona mataituina ma le faaeteete e matua o latou avetaavale fou a le angiotensin II mo le i ai o le faia o ni tuuaiga (tagai i vaega "Contraindications" ma "Vaega o le faaaogaina").

Fafagaina susu.

Telmisartan e le fautuaina i le taimi o le fafagaina o le susu, talu ai e leʻoloaina pe ua faʻaaogaina i le susu o tagata. O isi togafitiga faʻatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga e sili ona lelei le suʻesuʻeina, e sili atu ona lelei, aemaise lava pe a fafagaina se pepe faatoa fananau pe pepe.

Faʻasalaga

O faʻamatalaga e uiga i le faʻamaʻiina o fualaau i totonu o tagata e gata lava.

Faailoga O mea sili ona iloga o le telesese o le telemisartan o le masalosalo ma le tachycardia, ma le bradycardia, dizziness, faateleina o le creatinine serum, ma le faaletonu laititi na lipotia foi.

Togafitiga. Telmisartan e le faʻamalosi i le taimi o le maʻi. O tagata maʻi e tatau ona mataʻituina lelei ma faʻamalosia ma faʻamalosia togafitiga faʻasolosolo. Togafitiga e faalagolago i le taimi ua mavae ina ua uma ona ave le tui tele ma le ogaoga o faailoga. O fuafuaga fuafuaina e aofia ai le faatosinaina o le vomiting ma / poʻo le taele. O le gaioiolosi gaioiolosi e mafai ona aoga i le togafitiga o le soona fai. Faʻamau siaki le tele o electrolytes ma le creatinine. Afai o le tagata maʻi e i ai le vavalalata, e tatau ona ia maua se tulaga maualuga, ma e manaʻomia foi ona ia vave amataina ni fuafuaga e toe faʻafoisia le paleni o le vai ma eletise.

Tali leaga

E tele taimi e tufatufaina atu ai ni uiga leaga i lenei auala: masani lava (≥1 / 10), masani (≥1 / 100 i le 0 palota - fua faʻatatau

Claudia 75 mg papaitusi Nu. 30 (Pills)

Pentoxifylline 100 mg tablets Numera 50 (Pills)

Cardioline Drops 50 ml (Drops)

Lisinopril 10 NL KRKA 10 mg / 12.5 mg papaitusi Nu 30 (Pills)

Tuua Lau Faamatalaga