E faʻafefea ona 'ai e le maʻisuka ia lanu

O aoga aoga o blueberries ua maua talu ai nei se faʻatautaia lelei, faʻamaonia aloaia faavaomalo. I le talisapaia o le tofo ma le faʻamaloloina o uiga lelei o se vaomatua vaomatua, e totoina lelei e fai togalaau. O le mea lea, o laumei laiti ua faʻaauau ona faʻatau atu i maketi ma luga o supermarkets. Ae e na o ni nai tagata e iloa le auala e faʻaaoga lelei ai lenei pusa matagofie.

Blue bomb action: aoga aoga o blueberries

O se tamai laʻau mumu lanu moana e pei lava o se pomu, ma a oʻo mai i totonu o le tino o le tagata, e maua mai ai le aafiaga o se osofaʻiga fou!

O fualaau suamalie e taua foi o vine mamago mo fualaau manogi, manogi manogi. O le lanu - e le o le lanumoana e pei o le lanumoana uliuli, e oʻo lava i le lanu viole - o loʻo faʻaalia ai se maualuga maualuga o anthocyanini i fua. O nei mea e faafou ma toe faafouina ai toto, lea e tau atu i le fofo o le tele o faafitauli i le soifua maloloina o tagata. Ae maise lava i le faʻatasi ai ma se mana malosi malosi - vitamini C, o lona fiafiaga i laulaau e maualuga tele.

I le i ai o nofoaga faaleagaina i totonu o vaʻa o le faiʻai, e mafai ona foʻia e anthocyanini lenei faafitauli ile tasi tikeri pe o le isi. O se suʻesuʻega tuʻufaʻatasi na faia e saienitisi mai Amerika, Asia ma Europa. E faitau selau tagata matutua i vaega eseese o le lalolagi i lalo o le pule a fomaʻi ua latou 'aina lanu lanu mo se taimi umi. O togafitiga faigofie ma le lelei na mafua ai le faʻaleleia atili o mafaufauga ma le faiʻai o mataupu. E tusa ai ma a latou iloiloga, na i ai se lagona o le le lelei ma le lelei o lagona, ma ua faateleina le alualu i luma. Blueberries fafagu le matua. O tagata matutua na amata ona latou lagona le laʻitiiti - ona o le talavou!

Anthocyanins faʻaitiitia le cholesterol toto, lea e avea o se puipuiga lelei o le atherosclerosis. O le aoga aoga o laumei i le togafitiga o faamaʻi cardiovascular ma veins varicose ua matauina foi, o vaega o le vine o loo i ai le gaioiga o le hematopoietic ma o loo aafia malosi i le fausiaina o ponaivi ponaivi.

Ona o le maualuga o le faʻaaogaina o antioxidants malolosi i lona tuufaatasiga, o le laumei e fesoasoani i le tino e faʻaaogaina le calcium ma e mafai ona puipuia ai siama mai aʻafiaga leaga o faʻamalolo saoloto - faʻamalosia o le leitio, matua ma le faʻavaeina o tino.

O le faʻaogaina o faʻamaumauga o laumei e maualalo, e aoga mo le maʻisuka, faapea foi ma le hypertonics, aua e mafai ai ona faʻaitiitia ma faʻamautinoa le toto maualuga. O le puipuia o le malulu, faʻamaʻi pipisi ma viral, faʻamaloloina o toxins, faʻaleleia atili o le vaʻai, faʻamautuina o le gaʻoina, ate ma le gall vladder - o se "tuufaatasiga" o ponesi e tuʻuina atu ia i latou e fiafia i lenei meaʻai matagofie.

O le laulau o loʻo faʻaalia ai mea o meaʻai i le 100 kalama o vine.

Fugalaau lanu - Lisi

MeaʻaiAotelegaNorm% o le masani
i le 100 g
% o le masani
i le 100 kcal
100% masani
Faʻafiafiaga kalori39 kcal1684 kcal2,3 %5,9 %1696 kcal
Squirrels1 g76 g1,3 %3,3 %77 g
Fats0.5 g60 g0,8 %2,1 %63 g
Carbohydrates6.6 g211 g3,1 %7,9 %213 g
Organic acids1.4 g
O le fiva masani2.5 g20 g12,5 %32,1 %20 g
Suavai87.7 g2400 g3,7 %9,5 %2370 g
Ash0.3 g
Vitamini
Vitamin B1, Thiamine0.01 mg1.5 mg0,7 %1,8 %1 g
Vitamin B2, Riboflavin0.02 mg1.8 mg1,1 %2,8 %2 g
Vitamin C, Vailaʻau20 mg90 mg22,2 %56,9 %90 g
Vitamin E, alpha tocopherol, TE1.4 mg15 mg9,3 %23,8 %15 g
Vitamin PP, NE0.4 mg20 mg2 %5,1 %20 g
Niacin0.3 mg
Macronutrients
Potassium K51 mg2500 mg2 %5,1 %2550 g
Calcium Ca16 mg1000 mg1,6 %4,1 %1000 g
Magnesium Mg7 mg400 mg1,8 %4,6 %389 g
Sodium Na6 mg1300 mg0,5 %1,3 %1200 g
Phoofia Ph8 mg800 mg1 %2,6 %800 g
Faʻasologa o elemene
Iron Fe0.8 mita18 mg4,4 %11,3 %18 g
Oona gaʻo
Mono- ma le le malie (sugars)6.6 gmax 100 g

Auala e aoina ma teuina ai vine

Talu ai nei lava, sa na o le lauiloa e uiga i laumei vao, na aoina i le itu i matu, i vaomatua ma aau. Ae talu ai nei, faʻafetai i suʻesuʻega ma le popularization o mea aoga o laʻau manogi, o lona faʻaaloalogia o loʻo tuputupu ae vave. Na amata ona ola le faatoʻaga i luga oa latou nofoaga i le tele o ituaiga eseese o ituaiga laau toto. O togalaau vao e maloloina ma lelei e le itiiti ifo nai lo lona tuafafine vaomatua, ma o la latou tuufaatasiga e le eseese tele.

E faigata le aoina o fualaau suamalie mafiafia, ina ia le faaleagaina ai vine, ma e le o toe teuina mo sina taimi puupuu - e le sili atu ma le vaiaso. O le auala sili e faʻalagolago ai le faʻasaoina o mea aoga o lanu vevela seia oʻo i le isi vaitau o le na ona faʻafefe. O fualaau aina vevela ua lelei ona teuina, lea o le a mafai ai ona saunia sauniuniga lelei mo togafitiga.

E faʻafefea ona faʻatau fualaʻau

O le mea aupito sili, ioe, fua o vine fou - o le maualuga o meaʻai i totonu o ia mea e maualuga. Mai le tauvaga ma le fou, aʻo leʻi inu pia le sua.

O se ipu vai suamalie po o le tele o fua fou i aso uma - i se foliga mamā poʻo se faʻaopoopoga i ipu gaosiga - o le fua faatatau lelei lea o le faʻaaogaina o laulaau. Ae i le faʻatinoga, o le mea e leaga ai, e le mafai ona faʻaaogaina na o fua fou i taimi uma. O se sui atoatoa mo i latou e mafai ona avea o le teas ma le teuteu mai fualaau vevela pe mamago, faapea foi ma laulaau o se lupe. Afai e te saunia lelei ia oloa, o le a sili atu le lagolago mo le tino, e le gata i le vaitau puupuu o le lanumoana, ae i le gasologa o le tausaga. Ma o se filifiliga lelei foi mo le seleseleina o le vaitamini mo le taumalulu o le olo, i le tasi le tasi, fualaau o le vine ma le suka.

E lua punetini o vine i soo se ituaiga e lava mo se mea i aso taitasi e matua faaleleia atili ai le ata vaaia ma fesoasoani i le faamaloloina o le glaucoma. I lenei tulaga, e manaʻomia le fufuluina o suauu i le suka ma ave mo se taimi umi. 70 kalama o fualaau fou poo le faʻasili i aso taitasi o se meafaigaluega aoga e fesoasoani e fofo ai le atherosclerosis ma le rūmāmatika.

Teuga mo le malosi atoa o le tino

O le lava lava tuufaatasiga e fautuaina mo le puipuia o le kanesa.

  • lanu moana - 1 ipu,
  • suka - 1 ipu
  • vai - 2 lita.

  1. Mash ripe (fou pe faʻamaisa) vine faʻatasi ma se tui.
  2. Liligi le suamalie i le vai, faaopoopo le suka.
  3. Aumai i se faʻapipiʻi, faʻafefe mo le 5-7 minute.
  4. Faʻataga le tagata gaosi e faʻaaoga seʻia maeʻa maeʻa.
  5. Fufulu i totonu o se faʻamau.

Inu se decoction i fualaau aina i le aso atoa. E mafai ona faʻaaogaina soʻo se mea faapena i isi aso uma poʻo aso uma, i vaiaso e tolu-vaiaso ma malologa faʻavaiaso.

Lauti tini

O le meafaigaluega e fesoasoani e togafitia ai le faʻataunuʻuina masani o fatugaʻo, faʻapea foʻi ma le toe faʻafouina o mea masani faʻalavelave. O le faʻafefeteina o vine mamago e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

  • mūmū mago - 50 g,
  • vai - 0.5 l.

  1. Palu vai.
  2. Liligi le vai inu i luga o vine mamago i totonu o se vevela.
  3. Tuu le faʻamalosi mo le 7-8 itula.

Faʻasusu e inu ai le afa afa i le va o taumafataga. O le togafitiga e mai le masina i le afa. I le mumulu faifaipea o le pancreas, e aoga le 'ai e oo atu i le 400 kalama o vine i aso uma. Faʻateleina le pancreatitis, ua faʻasalaina ai laumei!

Laʻau kukala mo le maʻisuka

Laʻau mūmū e fesoasoani ia i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto.

  • fugalaau mamago - 20 g,
  • vai - 1 ipu.

  1. O pusi e sasaa sua vai.
  2. Sogi i totonu o le vai vaiinu mo le 15 minute.
  3. Faʻaliliu laitiiti.

Fai i aso uma, i luga o se manava leai. A uma ona inu le vai, ona e 'ai lea o vine - ua ou tuʻuina atu le tele o mea aoga.

Mo le faʻafouina o le tino

O fualaau suamalie Vitamin K-seleseleina e selesele ma mago mo le taumalulu. E faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻamalosia ai vaʻa toto ma togafitia veins varicose.

  • lanu lanu moana - 2 lala,
  • vai - 1 ipu.

  1. Tui laulaau, moe i se vevela.
  2. Sasaa vai inu.
  3. Faʻamalosi lua i le tolu itula.

Inu i le aso tolu i le fa taimi. Faaaoga mo se taimi umi. O lenei meafaigaluega e fautuaina foi ina ia faʻaaogaina muamua ma le faʻamaʻaloga, mo le lua vaiaso, mo le faʻamalosia atili o faʻamaʻi pipisi ma le toe faʻaleleia lautele o le tino.

Tea Against Diarrhea

O le fanua o le laumei e faʻavasegaina ai le gastrointestinal tract e faʻaaogaina i le togafitia o le manava - o loʻo faʻaaogaina se vaifofo o lau laʻau ma lala.

  • moa vao - 2 sipuni,
  • vai - 1 ipu.

  1. Laʻau laulaʻau ma lala lamolemole.
  2. Sasaa vai inu i se vevela.
  3. Faʻamalosi mo le tolu itula.

Inu i le tasi gulp. Toe fai pe a tatau ai.

Mo le gau o le mamafa

Blueberries o loʻo i ai le gafatia e susunuina gaʻo ma o loʻo faʻaaoga lelei uma i mea e faʻaleleia ai le soifua maloloina-faʻaleleia ma faʻapitoa mo le gau o le mamafa.

  • vine ma lanu lanu moana - 2 sipuni,
  • vai malulu - 1 ipu.

  1. Liligi suamalie ma laʻau tipi i le malulu (!) Vai.
  2. Tuu le faʻamalosi i le po.
  3. Faʻasologa.
  4. Faʻamafanafana ao le i aveina.

Ave i le taeao i luga o se manava gaogao.

Mo tamaitai ma alii

Blueberries e aʻafia ai itu uma o feusuaiga ma tamaʻitaʻi o tane ma fafine. O tamaloloa e masani ona 'ai i nei fualaʻau e fai ma meaʻai e faʻamautinoa e le maua le prostatitis, e le o taufaʻatau faʻamaonia ma le le atoatoa. Ma afai ua tulai mai ni faafitauli, o se togafiti a tagata e feteenai ma vailaau ua faatonuina e le fomai o le a fesoasoani e foia ai. O le toe faʻafouina ma le toe faʻaleleia o meatotino o laumei e fesoasoani i tamaitai e faatumauina lo latou ola maloloina, matagofie ma le faʻafeusuaiga i le tele o tausaga. Faʻasagaga o le faʻaauau pea o fua o vine, o le taamilosaga o le faʻagasologa o tane e faʻasalaina ma e le afaina, o le moaea e alu filemu. O se tamaoaiga mauoa o vitamini, o minerale ma mea e faʻaaogā faʻasalalau e aoga foi i le tina faʻamoemoe ma lana pepe. Ae i lenei tulaga, e tatau ona e faʻaeteete ma iloa le fua.

O togalaau e aoga tele mo le tuputupu aʻe malosi ma le atinaʻe o le tino o le tamaititi. O se punavai sili ona lelei o vitamini, minerale, isi mea aoga aoga ma lagolagoina le polokalama puipuia. O meaʻai manaia "fualaau" fesoasoani i nifo maloloina ma isi ponaivi o le ponaivi ia fausia lelei mai le laʻititi. Blueberries e fesoasoani e faʻamalosia ai le manatua ma sili atu le faʻasoa, lea e faigofie ai i le tamaititi ona faʻatautaia le tafe o faʻamatalaga.

Pau lava le mea e tatau ona e manatuaina o lenei oloa matagofie e tumu i mea faʻalaiolosi, lea e mafai ona afaina, e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻaosofia ai se maʻi. O le mea lea, 'aua le tuʻuina atu i le tamaititi se mea e faigofie ona fai i luma o le tolu tausaga.

O ai e solia le blueberry ma o le a le afaina

E pei lava o soʻo se mea e ola ai le ola, o lanu laiti e iai a latou faʻailoga. E le mafai ona faʻaaogaina mo faʻasalaga o faʻamaʻi faʻamaʻi masani o fatugaʻo, ate, pani. E le tele naua mataupu pe afai e le lelei mea e mafai e le lanumoana ona maua, ae o le a le afaina. Ae e tatau ona tatou manatua afai e tele naua mea e mafai ona tupu, e mafai ona tupu mai meaʻai ma le inupia, ma o se taunuuga, afu, vomiting, paʻu o le tino, tiga o le ulu ma vaivaiga lautele. O aʻafiaga o aʻafiaga, manava manava ma le faʻamalositino - e pei ona e iloa, blueberries faʻateleina le metabolism.

O le mea muamua, o fafine maʻitaga ma fafine susu e tatau ona iloa e uiga i lenei, ina ia le faʻaosoosoina ai faafitauli mo i latou lava ma le pepe ua leva ona faatalitali - atonu e iai ana diathesis pe afai e aafia foi le tina i togafitiga.

Faʻaaogaina Faʻamatalaga

Ona o le mama i le taimi o le tamaitiiti, sa faamalosia au e ou matua i taimi uma e 'ai lanu. E faʻaleleia ai le maualuga o le hemoglobin ma tuʻuina atu le malosi, fufulu ipu ma aveesea ai toxins Ma mai mea aoga o loʻo ou fiafia foi i le mea moni o lanu lanu e lafoaʻi le toto suka. E tatau ona tatou taumafai e aoina e le gata o fua, ae ia lafoaʻi foi.

Charan67

Blueberries o se pusi auro e le tauaogaina iinei. Ina ia puipuia le autalavou ma le matagofie, toe faʻamalo le tele!

Yatvyag, Grodno

Blueberry, ona o le tele o ana vailaʻau oona, faafouina, toe faʻafouina ma toe faʻafouina toetoe o totoga uma ma tino o le tino o le tagata. O se taunuuga, o le faagasologa o le matua ua faʻaitiitia, e tele gasegase ua alu ese. Faatasi ai ma tulaga lelei uma, e tatau ona e manatuaina o nei lanu moana e le o se mea e fai. E le fetaui lelei mo tagata uma, ma togafitiga i vine suamalie e tatau ona faʻapipiʻi ma faʻasologa a le fomaʻi.

Auala e 'ai

Blueberries o se faleteuoloa o vitamini ma minerale, ma o le tele o sauniuniga e faia i luga o le faʻavaeina o vaega, ae e taua le matauina o le metotia. E mafai ona e maua le faʻamatalaga e faapea ole fua ole aso ole maʻisuka e 300 grams.

Ae ui i lea, e le saʻo lenei. O laʻasaga taʻitasi e toʻatasi ma e na o le fomaʻi e mafai ona taʻuina saʻo le metotia e faʻavae i le maualuga o le suka.

Faatasi ai ma le tele o le faʻaaogaina o lenei mea, o loʻo faʻalogoina ai le faʻalavelave i le galuega a le mascular system, ma ona o le tele o vitamini C, eseese faʻafefe poʻo isi faʻaaliga o allergies e mafai ona tupu. O le mea lea, e sili atu le pipii i le 100-150 kalama, e faʻatatau i uiga taʻitasi.

O sauniuniga tatau a le au pepe e aafia ai le bioavailability of nutrients. E talitonuina o le filifiliga aupito sili mo le faʻaaogaina o lanu violēlaina o le saunia lea o tinctures: e tasi le sipuni sipuni o vine mamago e sasaa i se ipu vai inu ma faʻaauau mo le 15 minute.

A maeʻa lenei mea, faʻafefe ma inu le meaʻai i le gasologa o le aso. Ae i le faaopoopo i le broth, o loʻo i ai isi fua mo mea suamalie mo le maʻisuka.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Blueberries i latou lava suamalie

  • fufulu lelei fua,
  • siakiina faletupe
  • tuu fua i totonu o fagu ma sasaa le sua o le anila,
  • aumai i le 60-65 ° C ma pasteurize mo le 15 minute mo le afa lita.

O lea sua suamalie e sili ona aoga, aemaise lava pe a taumafa fualaau vao.

Laʻau suamalie ma le suka

I le avea ai o se meaʻai mo le lauti, e mafai ona e kukaina lenei ipu. Le faia o lenei mea:

  • ave le 1 kilokalama o laumei ma fufulu lelei i le vai,
  • uu i se seti fagu e faʻaaoga ai fafie laupapa,
  • faʻafefiloi le falaoa e mafua ai le 300 g suka,
  • aumai i le vevela o le 80C,
  • ona togi lea i totonu o fagu muamua ma faʻafefiloi ile fagu lita mo le 20 minute.

O le faʻaaogaina o lenei ipu e mafua mai i le faʻaopopoina o le suka e faʻatagaina naʻo le faʻatagaina a se fomaʻi.

O le taoina ma le lanu moana e manaia ma faamalieina. Ae i le faaopoopo atu i tulaga masani mo le faia o muffins (falaoamata, fuamoa, kulimi suamalie), o se vaega itiiti o le suka o loo aofia ai. E mafai ona suia i le fusi.

Contraindications

E le fautuaina e faʻaoga mo tagata o loʻo mafatia i le biliacry dyskinesia, faʻapea foi ma gastritis ma le maʻi o le gaʻo ma le ulutala duodenal. Blueberries e afaina ai foi le toto toto. I le taimi o le lactation, e taua foi le faatapulaaina o le faaaogaina o fua.

O fualaau faʻamalo e faʻaaoga ai le laumei o se meafaigaluega aoga i le tau faasaga i le maʻisuka. E fautuaina mo le tele o meaʻai. Ae aua neʻi galo o mea uma e lelei i le faʻaogaina lelei, o le faʻaaogaina tele o lenei mea o le a le gata ina aumaia ai le tele o faamanuiaga, ae mafai foi ona afaina ai.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Blueberries mo le maʻisuka: mo le puipuia ma le togafitiga, o fualaau aoga aoga

Faʻatasi ai ma le maʻisuka i totonu o le toto, o le maualuga o le kulukose, e faʻaumatia ai le puipui lapoa, lea e faʻalavelaveina ai le toto i totoga ma gaʻo.

O se tasi o togafiti o nei mea leaga, o le faʻavaeina o faʻamalolo saoloto ma o latou aʻafiaga i le tino.

O fualaau e maualalo ai le suka e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka, lea i le fua saʻo e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli. O fualaau aina ma togalaau o loʻo mauʻoa i antioxidants e fesoasoani e puipuia ai mai le faʻamaʻi faʻamaʻi.O se tasi o ia togalaau o le lanu moana.

Maʻisuka ma Antioxidants

O se tasi o aʻoaʻoga e faʻamatalaina le atinaʻeina o le inisalini ma le faʻafitauli o le maʻisuka o le atinaʻeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi i le tino. O le tele o suʻesuʻega o lona aafiaga i le maʻisuka ituaiga 2. Faʻatasi ai ma le faaputuputuina o faʻamalolo e leai se totogi e aʻafia ai le lamatia o le atinaʻe o le maʻisuka i tagata matutua e lei oʻo muamua i le gasegase o le maʻisuka.

E faʻapea foi i le atherosclerosis, faʻamalosisi o le oncology, maʻi o le maʻisuka (ituaiga lona lua) e taʻua o faʻamaʻi matutua. E mafua mai i le mea moni, i le taimi o le ola, i lalo o le aafiaga o le vevela, mai le eleelea ma le vai eleelea, i lalo o le aafiaga o le ultraviolet radiation, o le tino e ulu atu mai fafo ma molelaau ua taʻua o radical saoloto e faia i totonu.

I totonu o ia molemiti o loʻo misi se tasi pe sili atu eletise. Ina ia maua le mautu, latou te ave se eletise mai siama maloloina. O le faʻalavelave faʻaleagaina e taua o le faʻamalolo (oxidative) faʻamalosi.

E mafai e antioxidants ona tuʻuina atu a latou electrons e faʻaumatia ai ni masini e aunoa ma le leai o se faʻamautu. I totonu o se tino talavou ma se tulaga lelei o le polokalama puipuia, o le toe faʻaleleia o le faagasologa e vave, talu ai o loʻo i ai se punaoa lelei mo lenei mea. Mo tagata matutua, e tatau ona maua ni antioxidants mai fafo - faatasi ai ma meaai.

O faʻamalosiaga sili ona malosi o le natura moni o anthocyanini ma flavonoids, ao iai i laau totino o loʻo tuʻufaʻatasia ma isi mea e ola ai meaola e fesoasoani ai i le faʻaaogaina. O le mea lea, o sauniuniga faʻapitoa, e oʻo lava ia i latou e maua mai mea tau laau, e le mafai ona tauva ma mea masani.

O le faʻaaogaina o fualaau lanu i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e toe faʻaleleia ai lagona o le inisalini na talia ma i le taimi lava lea e puipuia ai vaʻa ma pancreas mai mea leaga.

O oloa gaosia mai meaola faʻasagalaʻau e aofia ai:

  • Prunes
  • Blueberries
  • Blueberries
  • Fualaau suamalie.
  • Grenades.
  • Fatu ma fatu.
  • Lauti faanatura ma kofe.

E le gata i lea, o lanu lanu uma i le uliuli, lanumoana, mumu ma le moli o loʻo i ai ni meatotino faʻasao, e maualuga atu, e sili atu le lanu. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, kuka, taʻavale pe a maeʻa le 15 minute, ua faʻaumatia ai antioxidants.

O le mea lea, fualaau sili ona aoga i le taimi lava e maeʻa ai.

O faʻamalologa o meatotino o laumei

O le tuufaatasiga o blueberries e aofia ai pectini, anthocyanini, catechins ma flavonoids, faapea foi ma vitamini B1, B2, PP, C ma le provitamin A. O elemene elemene o loo faatusaina i le magnesium, manganese, sodium, potassium ma le uʻamea. O nei vailaʻau o loʻo aofia uma i fualaau aina ma i laʻau o le laau. Blueberries o loʻo i ai ia ituaiga faʻamalolo:

  1. Aneti-inflammatory.
  2. Antioxidants.
  3. Suʻu le suāuʻu.
  4. Choleretic.
  5. Toto.
  6. Aneti-sclerotic.
  7. Antitumor.
  8. Vitamini
  9. Faʻaipoipo.
  10. Tonic

O le fiber ma le fasi keke e fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins ma radionuclides mai le tino, faʻateleina le gaioiga o le meaola.

O meaola faʻapitoa faʻatasi ai ma antioxidants e faʻalavelave ai le faagasologa o le soifua matua ma le atinaʻeina o suiga o le atherosclerotic i vaʻa toto, puipuia ai le tumutumu ma le atinaʻeina o teteʻe o le tino i le inisalini, lea e faʻamatalaina ai le aoga o blueberries i le maʻisuka.

O le gaioiga o antioxidants in blueberries e tele taimi e maualuga atu nai lo le blueberries, lea e faʻaaoga lelei e faʻaititia ai le suka toto. O le masani ai o le faaaogaina o vine e faamamaina ai toto toto mai le faaputuga o cholesterol, lea e faaleleia ai le toto ma le totoga o meaai ma le okesene.

O nei meatotino o le laumei i le maʻisuka fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le angiopathy, faʻapea foʻi ma le atinaʻeina o maʻi fatu fatu ma maʻi, e pei o le maualuga o le toto maualuga i le maʻisuka. I le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka, o lenei meafaigaluega e faʻaaogaina e puipuia ai le limite o le neuropathy, toe faʻafoʻiina le toto ma le innervation i totonu o mea na aafia ai vae.

O le togafitiga o le laumei o loʻo faʻaalia e solia ai le gaioiga o le cerebral. I maʻi o fualaau ma teuteuga mai laulaau, ulu o le ulu ma le vevela ua faaitiitia, manatua ma mafaufauga ua faaleleia.

O le faʻaaogaina o blueberries e faʻaleleia ai le vaʻai, e faʻaaogaina e puipuia ai le faapipiiina o le tioata, ma le maʻisuka retinopathy ma le toe faʻaleleia o le vaʻaia ma le maualuluga o mata, ma maua ai le gafatia e faʻaitiitia le vaivai o le mata.

O le lelei o aafiaga o fualaau mūmū i luga o le gaʻo gaʻo e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e puipuia ai le gaʻo o le gaʻo i le manava, faʻasaʻo le toto, ma faʻaleleia le fua faatatau o le lipoproteins. O fualaau laumei e faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e puipuia ai le maʻi o le ate.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le blueberries e aoga mo ia faʻamaʻi:

  • Hypovitaminosis ma le anemia.
  • Maʻi ma vailaʻau faʻamaʻi (e iai sona aʻafiaga).
  • Cystitis, pyelonephritis.
  • Ma le manava (suamalie fou).
  • Faʻatasi ma le malosi (faʻafefuga o lālā).

Faʻaaogaina o le Blueberries mo le maʻi suka

O le faʻaaogaina o laumei mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga fualaau fou, sua mai ia i latou, teuteuga ma mea faʻaleaga mai lau laʻau fou, ma fualaau mamago, lala ma fua. O vaega uma o lenei fale e maua ai se faʻamalologa.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o se teuteuga e saunia mai laʻau ma lālā. Ina ia faia lenei mea, filifili ni laulaau fou ma lala o laumei. Se ipu vai inu ma le 2 sipuni tele i totonu o le vai vai taʻele mo le 30 minute. O le suka e vevela, faʻafefeteina 5 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Fautuaina mo se aso o le 5 aso malolo.

O le lauti keke e onā i totonu o se ipu tioata 2-3 taimi i le aso, e manaia le tofo, ma e mafai ona e suia le lauti masani ma ia. Mo lana tapenapenaga, o le sipuni sipuni o lau po o vine o le a sasaa i se ipu vai inu. Faʻaosoosoina le po i se vevela.

Mai le maʻisuka, latou te inu foi i le teuteuina o lau ogo. O laʻau paʻu ua sasaa i le vai tafe ma teuina i totonu o le vai vaiinu mo le afa itula. Ou te inu i se fagu mafanafana i le afa afa i le aso. Faʻavae mo le sauniuniga o le broth: mo le sipuni 1 - o se ipu vai inu.

I se vevela, e mafai ona e saunia se fua o fualaau mamago mo le togafitia o le maʻisuka, ma pei o se vaitamini, vai inu. Mo lenei mea, o le sipuni tele o fualaau mamago e sasaa i le po ma se ipu vai inu. Ave le 2 sipuni tele o le afu ile 3 itula.

O le faʻaaogaina o laulaau i masani masani ole mafuaʻaga e le mafua ai aʻafiaga. Blueberries e taua foi o le pona, vai, gonobel, ma le marmoset. Faatasi ai ma nei igoa, o ia e nofo aitalafu i le rosemary, lea e masani ona tupu i tafatafa ane o ia. Afai o lau laʻau e oʻo mai i laumei, o se tulaga e foliga tutusa ma le inupia e mafai ona atiaʻe.

Lapataiga pe a faʻaaogaina laumei e fautuaina mo tagata mamaʻi ma faʻamaʻi pipisi ma le biliary dyskinesia. O le faʻamaonia o le le faʻapalepale tagata.

O fualaau faisua e mafai ona fautuaina i le taumafa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le gaʻo, aua o lenei fatu e maualalo le kalori ma e manaia lona tofo. O fualaau faʻamaʻi mo le maʻisuka ma le blueberries o se meafaigaluega lelei lea e mafai ona faʻaaoga uma e faʻaitiitia ai le suka ma faʻalautele ai le tino, faʻaleleia le lelei o le olaga o tagata gasegase. I luga o aoga aoga o laumei i le vitio i lenei tusiga o le a taʻu atu ia Elena Malysheva.

Blueberries ma le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi ogaoga o le endocrin, lea o loʻo faʻatasi ma le faʻateleina o le faateleina o le toto o le kulukose. O le maʻi e faatatau i le tino ona o le aafia i le togafitiga o toetoe o totoga uma i totonu o le tino o le tagata.

E sili ona aʻafia:

  • Vaʻa vaʻavaʻa - retinopathy,
  • Fatufiti - Nephropathy,
  • Laʻau laiti namu - polyneuropathy,
  • Laʻau faʻapitoa - angiopathy.

O faʻalavelave i le faʻatinoina o nei fausaga e tupu i le leai o togafitiga faʻamalosia ma le i ai o le hyperglycemia faifaipea.

Blueberries e le o se togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka. Ae ui i lea, o lona faʻaaoga masani e afaina ai le tulaga o le maʻi. O aʻafiaga lelei o fua i luga o le tino o tagata:

  • Faʻaitiitia le suka toto. O le aafiaga e tumau pea le filemu. E maua ona o le vaeluaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o gaʻo mai le vailaau oona,
  • Siitia le galueaina o toto toto. O vailaʻau faʻasaina o loʻo i luga o vine e faʻamalosi ai puipui o maʻa. E le gata i lea, o mea iloga o le toto e masani lava,
  • Faʻavaveina o le faʻagasologa o le toe faʻafouina o faʻamavae. O lenei aafiaga e taua tele mo tagata mamaʻi e maua ai le polyneuropathy. E maua le taunuʻuga ona o le gaioiga o vitamini B. Latou te auai i le toe faaleleia o fausaga ua faaleagaina,
  • Puipuia o faʻamaʻi pipisi o le tino. I le maʻisuka, o le faʻaitiitia o puipuiga a le tino o loʻo matauina. Blueberries faʻapipiʻiina i vitamini ma faʻateleina le faʻafetaui i microbic and pathogenic microbes.

I le faagasologa o le togafitia o se maʻi "suamalie", o le tasi e le mafai ona faalagolago i na o vine. Latou te galulue o se auala fesoasoani mo le faʻamālōlōina o le maʻi. E ala i le faʻaaogaina o laulaau mūmū i le maʻisuka ituaiga 2, o le lelei o fualaau faʻatauina e mafai ona faaleleia atili.

E mafai ona e 'ai se meaʻai masani, ae faʻatapulaʻa. Pe a faʻaaoga togafitiga faʻavae i le faʻaaogaina o laulaau, pulupulu poʻo vine, e tatau ona e faʻasalaga muamua i se fomaʻi e puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli.

Meatau aoga o vine

Blueberries o se oloa e fafaga ai le tino ma vitamini ma minerale. I le faaopoopo atu i uiga taua o loʻo taua i luga, e tele atu isi. Faatasi ai ma:

  • Faʻaleleia le faʻalaumalie. Fiber ma pectin fiva e avea o se vaega o se togafiti faʻanatura e faʻaosofia ai gaioiga o le manava. E mafai ona latou manatu o se mea vaivai,
  • Aveesea o toxins ma toxins. O le fusifusia o mea e le tatau ai, vailaau faʻasolosolo, faʻamaʻi mai i le tino o le tagata maʻi,
  • Tuufaatasia o le metabolism lautele. Vitamini ma minerale e auai i le toetoe lava o metotia uma. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaleleia atili le gasegase o le tino i aʻafiaga o vailaʻau,
  • Feteenaʻi le mamafa. Blueberries o fualaʻau maualalo-calorie. E faʻamaopoopoina le gaʻo gaʻo, lea e puipuia ai le teuina o le lipids i tino o le tino,
  • Faʻailogaina o le alualu i luma o le atherosclerosis. Blueberries e faʻaleagaina ai se vaega o le "leaga" cholesterol. Ona o lenei mea, e ono mafai ona faʻaititia le fua faʻatupulaia o ni atherosclerotic fou fou.

O nei aʻafiaga uma e le o faʻalauiloa. O lo oi ai i latou, ae ia ausia se taunuuga lelei, e tatau ona e faʻaaogaina le tele o blueberries. Aʻo leʻi faia ia togafitiga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

Blueberries mo le faasaʻoina o le gaosiga o le gaʻo vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina i ituaiga eseese. E le gata o fualaʻau e maua ai faʻamanuiaga, ae o laʻau foi, lala laau. E tele naua meaʻai mo le fausiaina o vailaau faʻamalosi lelei. Lalo o nisi nei.

O se meafaigaluega faigofie ma le faʻalagolago e fesoasoani i le malosi atoatoa o le tino ma le faʻamautuina o le gaʻo gaʻo. Ina ia fatuina, e te manaʻomia mea nei:

  • 15 g o lala fou o vine,
  • 15 g o lau o se laau,
  • 200 ml o vai.

O le faiga o kuka e faia i nisi o vaega:

  1. O mea laititi e sasaa i le vai,
  2. Aumai i se vevela ma kuka mo le 15 minute,
  3. Tuʻu e faʻaaoga mo le isi 2 itula,
  4. Filu.

Faʻaaogā se mea teuteu o lālā lanu moana e tatau ona 50 ml i le va o 'aiga. E mafai ona teuina le oloa i se nofoaga malulu mo le silia ma le 48 itula. A leai, o le a leiloa ona aoga aoga.

Dried Berry Infusion

Mai le igoa e manino lava o le autu autu o vailaau faʻataʻitaʻi o fualaau mamago ia o laumei. O le faagasologa o le fatuina o se meafaigaluega e faia i nisi o vaega:

  1. 25 g o laʻau e tatau ona liligi atu 200 ml o vai inu,
  2. Tuu i se vevela mo le 3-4 itula,
  3. Faʻasologa.

Faʻaaogā le faʻasoga faatolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O le lauti keke o se tasi o auala sili ona faigofie e faʻaaoga ai. E tatau ona liligi vai inu i luga o laʻau o le laau. E mafai ona tuʻufaʻatasia ma le lauti masani.

E tatau ona inu le aso atoa. O le a le afaina ai o ia.

Fua fou

Ina ia faʻaleleia le soifua manuia o se tagata ua solia le metabolism o le carbohydrate, e fautuaina e faʻaaoga soo fua fualaau suamalie. Ae ui i lea, e taua le 'ai e sili atu ma le tasi pe lua vine i le aso. I lenei tulaga, o le a leai se aoga.

O le fua faatatau o aso taitasi e 150-200 g o le oloa. Aua nei faʻaaogaina le silia ma le 300 g i le aso.

Laʻau suamalie ua faamaonia. E fafagaina le tino i vitamini ma minerale. I le foliga o le suavai, e televave lo latou gauai. E tatau ona e inuina le 100 ml ao le i uma taumafataga. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopoopo le 0.5 teaseti o le meli vai i le fagu.

Blueberries o se fatu maloloina ma lelei lea e mafai ma e tatau ona faʻaumatia e gasegase e maua i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i togafitiga masani, meaʻai ma togafitiga faaletino.

Tuua Lau Faamatalaga