E faʻapefea ona faia le faʻamalosi mo le paʻu

O le faʻamoemoega o le pancreas o le faʻamalosi lea o le sua o le pancreatic, lea e fesoasoani e faʻataʻi meaai i totonu o le tootoo laiti. O lenei sua suamalie ei ai se tali maualuga, ma, faʻatasi ai ma le pia faʻalilolilo e le gallbladder, fesoasoani e faʻaitiitia le malosi o sua oona. O le faʻaogaina lea o le tino o le pancreas.

O le pancreas o loʻo i tua o le manava, ae o lona "ulu" e latalata i le laina tutotonu, ma o le "siʻu" o loʻo i le itu tauagavale o le hypochondrium, i talaane o le vavao o le colon. O lona umi e tusa ma le sefululima senitimita. O le pancreas o loʻo i ai foi le galuega endocrine, o le faʻasaʻoina lea o le inisalini i totonu o le toto, lea e fesoasoani i suauu e faʻaaogaina ai le suka o loʻo i totonu o le toto. A maua le inisalini i le le lava o mea, o le mafuaʻaga lea e faamutaina ai le maʻisuka ma le suka.

Talu ai e taʻitasi i tatou ma faʻateleina le suka, o le pancreas e faʻamalosia e galue malosi ma maua ai le tele o inisalini i se taimi pupuu. O le inisalini o le tino e tuulafoaiina i totonu o le toto, e mafua ai le hypoglycemia, ona sosoo ai lea ma fualaau faasaina e mafai ona fesoasoani e aveesea le suka.
Galulue ma ou tamatamailima i le itu tauagavale o le hypochondrium, o le ae nofo i luga ae o le pancreas. E le pei o le vaovao, e faigofie lava ona afaina, aemaise lava pe a 'aina e se tagata le tele o suka. O le massage o le pancreas e faʻaleleia lelei ai lana galuega, ae tatau ona faia ma le agavaʻa - o le denser le pancreas, o le sili atu ona manaia e tatau ona puipui.

Pancreatic Massage Technique

a. Tuʻu le pito o le alofilima i le ogatotonu o le manava, ina ia sili atu i luga o le ulu o le pancreas, ma faʻamalosi atili. Fai le taumafaiga e mafai e le tamaititi ona tu ai. Afai e talafeagai, faʻaopopo le mamafa o le isi lima e ala i le tuʻu i luga. Afai e te galulue ma se tagata o loʻo faʻaaogaina le tele o suka, poʻo le inu ava malosi, o lenei nofoaga o le a matua tiga lava (Fig 7-6). Aua nei galo le tulafono faavae: faʻalosolo lemu ma lemu. O le mamafa o le pancreas, o le sili atu foi lea o le massage e tatau ona.

e. Faasolo i luga le pancreas e ala i le taamilotilo o le alofilima o le alofilima ma tamailima. (Lapataiga: ia faia ni gaioiga agai i le ogatotonu o le tino ina ia le mafai ona ulu atu maa ma tioata i totonu o le tino.) A e oʻo atu i le pito i lalo o le pancreas latalata i le itu tauagavale o le hypochondrium (pe a faʻaitiitia le maualuga o le gland), e tatau ona faʻaitiitia le mamafa o loʻo faʻaaoga e ou tamatamailima faalēaogaina (Fig 7-7).

i. Faʻatasi ma le tamaititi, e tatau ona e fai atu le Spleen Sound (HUUUUU) i le taimi o le massage.

Afai e te faamasani oe, faʻaaoga le metotia faavae o motusia faʻailoga i lima uma. I lenei tulaga, e mafai ona e faateleina le mamafa pe ae nofo i lalo ma malolo i ou tamatamailima (Fig 7-8). lomia e econet.ru

E te fiafia i le tusiga? Ona lagolagoina lea oi matou lolomi:

Ituaiga massage

E tele filifiliga mo le massage o le pancreas. I le faaopoopo atu i le aafiaga tuusao faaletino i luga o le manava, o se togafitiga lelei e faaalia ai le tutoatasi o le faatinoga o faamalositino, ituaiga o le kuka ma le malosi.

E mafai ona faia ni faʻamalositino aʻo tu, saofai pe taoto i lalo. E manaʻomia ona faʻatinoina ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso. O le mea autu o le faia o gaioiga uma ma le fiafia ae le o le soona galue. I uluai vasega, 1-2 auala e tatau ona faia, faasolosolo malie ona faateleina le aofai o faʻatinoga i le 8-9 i le taimi.

O gaioiga ogaoga o le manava:

  1. Manava manava ma taofi lau manava. I le taimi lenei, tusi malosi i totonu o le manava ma faitau i le mafaufau i le 3, ona e vevela ma malolo.
  2. Manava manava ma taofi lau manava. Faʻamaʻi le manava ma tumau ai i se tulaga talitutusa mo le 3-5 sekone, ona vevela ma malolo.
  3. Fai se manava, ae le o atoa, ae o le afa. I lenei tulaga, e mafai ona e lagonaina le malosi tele o le diaphragm. Faʻailoa lou manava ma faitau i le 3, vela ma malolo.

I le pancreatitis e le masani ai, e mafai ona faia le massage i le nofoaga o suʻesuʻeina o le endocrin gland: i luga o le pito i totonu o le tauau tauagavale agai i luga o le uila. Mo le faʻataʻitaʻiga o le ae manaʻomia na o le lua poʻo le 3 faletupe.

O le paʻu i le nofoaga o le faʻaaogaina o koneteina e tatau ona lūlūina i le pelo o le penisini poʻo se kulimi suāsusu. E tatau ona manua le filifili o le fulufulu mamoe i luga o masini suāuʻu ma susu i le ava malosi. Faʻailoga se moli faapitoa ma tuu i se fagu mo le 1-2 sekone e mumu ai le okesene.

Liliu vave le atigipusa ma tuu i le mea ua faailoaina. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautinoa o le susunuina o le fulufulu mamoe e le faʻafuaseʻi ona paʻu i lalo o le mea e mafai, ona e lamatia ai le mafuaʻaga o se mu ogaoga.

I se tulaga talitutusa, e tatau ona e tuʻuina mea na totoe ma tuʻu mo 10-15 minute. O le faailoga autu o le mea saʻo o le a fetaui lelei ia fagu i le paʻu, ma o le epidermis i lalo ifo o le a tulai maualuga.

Ina ia faʻaleleia le togafitiga o le massage masima, e tatau ona ufiufi le maʻi. A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona malolo. O le auala e mafai ona massage e 1-1.5 masina. Manipulations e tatau ona faia 1-2 taimi i le vaiaso.

O taunuuga sili ona lelei e faʻaalia i le massage vae, o loʻo i ai mea o loʻo i ai le biologically active. Pe a faʻaalia atu ia i latou, e mafai ona e maua se aafiaga lelei i luga o le paʻu: faʻaitiitia le tiga ma le gaogao, faʻaitiitia le gaioiga o le mea e le lelei ai le faʻaleagaina ma faateleina le puipuiga.

A faʻamaʻiina vae, e tolu vaega autu e faʻaaogaina:

  • Ioe, o loʻo i tua o le muamua metatarsophalange faʻatasi i le itu o tamatamailima,
  • Tai Bai, tuu i le isi itu o le muamua metatarsophalangeal joint, latalata i le vae,
  • Pulu-la, e maua i le pito i lalo o le ponaivi muamua o le metatarsal, mai lona taualuga.

O le massage o le faʻaleagaga faʻapitoa i luga o le faʻataʻitaʻiga ma le vaʻaia o laufanua ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻiina le faʻaogaina o gaioiga o totoga, tino, masculoskeletal system, ma le paʻu.

Ua uma ona atiaʻe nei ituaiga massage:

  • mataʻutia
  • tusi
  • mafai
  • hydromassage
  • massage i le ea ma isi.

Mo le togafitiga o pancreatitis, faʻapitoa, faʻamalosi ma e mafai ona faʻaaogaina le massage.

O le auala masani e faʻaaogaina mo le faʻamalosi ma mo le malologa.

O loʻo faʻatinoina e ala i gaoioiga nei:

  • Faʻalavelave. Soso le potu massage, faia i le amataga ma i le faaiuga o le taualumaga.
  • Faʻasusu. Na te vevela ma faʻafesoʻotaʻi le nofoaga faʻasao.
  • Togafitiga. O le tuʻuina atu i nisi o vaega i vaega eseese o faagaioiga o le manava a le tagata maʻi e mafai ai e oe ona ausia se lelei lelei i le lotoifale pe a faʻaaoga saʻo.
  • Kneading. E i ai sona aʻafia ona o le faʻaleagaina o aʻafiaga ma le faʻamalosia o le toto.
  • Faʻaliliuga faʻapitoa - faʻamaʻi, tatuʻi. E faʻaaogaina ma le faʻaeteete, ma na o le vaitaimi lava o le faʻamagaloga atoatoa, faʻateleina le tafega o le puleaina o gland.

Massage masalomia mo pancreatitis

O se fomaʻi togafitiga faʻafesoʻotaʻi e faʻapipiʻi togafitiga faaletino ma le manava. O lenei mea e mafai ai e oe ona galue i luga o le gland mai totonu e ala i le faʻaitiitia o le diaphragm, o le maso o le puipui o le abdomina tua ma o latou malologa.

Faʻasalaga faʻapitoa o le maʻisuka mo le maʻisuka e maua ai se aafiaga i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi. E faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini e le gland, faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le suka ma le faʻapalaina o le suka.

Manatu faʻaalia mo le faʻamalosi

Faʻasologa o loʻo i le itu i sisifo, ona o le mafai ona faia e tusa lava pe oʻo i le vaega o le maʻi. O loʻo faʻavae i luga o le faʻataʻitaʻiga o taga e ala i le faʻamalosi o le palpation i luga o mataʻaga o le tino.

UlutalaLocalizationEria o aʻafiaga
Da-do (Sp2)O le pito i luma o le muamua mafutaga faʻavae metatarsal, lea e pasia ai le paʻu o paʻepaʻei paʻepaʻe ma le mumu
  • faʻaleleia le felafolafoai o vai i totonu o le tino, faʻaleleia le puleaina o le gland, faʻaitiitia ai le solia o le tafe,
  • faaleleia atili le toto i totoga uma ma tino
Tai By (Sp3)O le pito i tua o le muamua mafutaga faʻalaʻau metatarsal, i luga o le laina paʻepaʻe paʻepaʻe ma le mumu
  • faaleleia atili toto,
  • pe a mamafa i le taimi lava e tasi ma Da-do ma isi mea, e mafai ona faʻaumatia faʻaaliga faʻaalia o pancreatitis (tiga, afaina, afu, popofana, ma isi)
Gun Sun (Sp4)O le pito i lalo ole mata o le uluaʻi metatarsal
  • aveese faʻamaoniga o faʻaletonu o soʻo se tulaga,
  • galue i luga o le manava, faʻaitiitia le faailoga o le faʻafitauli o le dyspepsia

O manatu e mafua mai i le au faifeʻau o le paʻu ma faʻafeiloaʻi. O le aʻafiaga e faia e ala i le sogasoga malosi o le mamafa ma gaioiga fausaga i le faasologa o le itu i le itu i le mamao mo le 20-30 sekone.

Sa lauiloa i le seneturi mulimuli. Lenei e seasea faaaogaina. O le auala mo le faatonutonuina o le pancreas e aofia ai le faʻaaogaina o le sili atu ma le 2-3 ipu.

E mafai ona faʻamaʻi le tua i pancreatitis

Aʻo leʻi faia le paʻu i luga o le nofoaga o loʻo faʻafeiloaʻiina i le suauu pe o se suauu, e mafai mo tamaiti. O taʻavale e tuʻuina i tua, i le pito i totonu o le tauau o le tauau i le itu agavale - i le faʻaogaina o le gland. O le faʻamuamua muamua - e le sili atu i le 5 minute, o le a sili atu ile 15-20 minute. O le umi o le vasega o le 1.5-2 masina ma le faʻasolosolo tasi o taualumaga i le vaiaso.

E mafai ona faia ni faʻamalositino aʻo tu, saofai pe taoto i lalo. E manaʻomia ona faʻatinoina ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso. O le mea autu o le faia o gaioiga uma ma le fiafia ae le o le soona galue. I uluai vasega, 1-2 auala e tatau ona faia, faasolosolo malie ona faateleina le aofai o faʻatinoga i le 8-9 i le taimi.

Pancreatitis Diet

A taʻalo i taʻaloga, e taua le aua nei faʻagaloina meaʻai talafeagai. O lenei mataupu faavae e le itiiti ifo le talafeagai mo faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o se taumafa paleni o le faavae lea mo se toe manuia manuia. Soʻo se vavaeese mai le lisi ua faʻatagaina e se tagata fai meaʻai e mafai ona amata se osofaʻiga fou.

O le mea e ave i ai le faamuamua o fualaau aina ma fualaau faisua, oloa gaosi susu, ituaiga o iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo, pata. O le meaʻai e faʻafouina fou ma mafanafana. Laʻau poʻo le uila. I masina muamua ina ua maeʻa le faʻailoga, o le meaʻai e nutimomoia pe solo i se faʻavevela.

O se gasegase leaga, ae na fautuaina aʻu e laʻu uo i le togafitiga o pancreatitis, e faaopoopo atu i mea na faatonuina au e le fomai e ave.

Faailoa malie ia oloa, taitasi. Ole faʻalavelave faʻafuaseʻi o se faʻafitauli faʻafuaseʻi o le faʻafitauli e mafai ona tutupu i mea masani masani.

Fofo faʻapitoa i togafitiga o le pancreas

O vailaʻau faʻapitoa e masani ona leva ma auala faʻamalosi mo togafitiga o le pancreas. Na ia faʻaputuina i totonu o lana faʻamalosi ma faʻaaoga lelei le faiga o le tele o auala aoga o le faʻamaloloina o le pancreas.

O mea autu autu, muamua lava, o sauniuniga o le natura masani, o le faʻaaogaina e le mafua ai aʻafiaga, ae e fesoasoani i se toe faʻaleleia ma le agamalu o le lelei o le faʻatinoga o le pancreas.

O le mea pito i sili ona aoga, i totonu o metotia a tagata e faʻamalolo ai, o fualaau aoga ma togafitiga. Latou te fesoasoani e faʻaitiitia le tiga, faʻamamaina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, faaleleia atili le galuega a le gallbladder, totoina ma isi totoga, fesoasoani e toe faʻafoʻi ana galuega tauave, ae le faʻaalia isi aʻa i aʻafiaga leaga. Ua latou faamaonia i latou lava i togafitiga togafitiga i tamaiti ma tagata matutua.

O fualaau e fai ai le seleselega o le seleselega e tatau ona faia galuega nei: antispasmodic (Japanese Sophora, wormwood, mint, calamus, oregano), anti-inflammatory (bark aspen, yarrow, chamomile, immortelle, St. John's wort), regenerative (mulberry, rootain root, aloe, sushitsa) .

I le taimi o le vevela tele, e faʻamalieina ai le tiga ma faʻaitiitia ai le faʻailoga, o le tuufaatasiga o fuamasi e aofia ai mea nei: herbsain, cinnamon, wormwood, mint, yarrow, chamomile, Japanese Sophora.

I le mumulu faifai pea o le gland, o loʻo faʻaaogaina ai vaega o loʻo i ai le antispasmodic, anti-inflammatory, carminative ma sokogonnym. O le tuufaatasiga e aofia ai laʻau: sisi o sana o loʻo faʻafefiloi ma chicory (root), fennel (fatu), fualaau anise, fuamoa mafiafia, plantain (lanceolate), apex common wormwood (Chernobyl), burdock (root), rosemary auro, hill hodgepodge (tumulus) fanua).

I totonu o le pancreatitis e masani ai, o le tuufaatasiga o fualaau o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaaogaina: fuga o le wheatgrass (aʻa), o le saseti, o le plantain, o le pakiaka, o le laumei, o le paʻukeke, o le launiu, o le pafe o le buckthorn, o le togalaau, o le vao vao, o le muti lateral grass, leaves Sage.

Yoga, acupuncture, acupressure, moxotherapy. E le o se lisi atoa o taualumaga e amataina ai le togafitiga o togafitiga i sasaʻe. Muamua lava, latou te aofia ai faʻataʻitaʻiga e faʻataunuʻuina ai le suavai, faʻapea foʻi ma le toe faʻafoʻiina o le tino o le tino mamai i le maualuga o le tino.

O faʻamatalaga ma mea muamua e mafai ona taʻua o se auala e faʻamalolo ai le gland e faʻaaoga ai Sahaja Yoga. I le fatu o lona faʻamalologa i le tino o le tagata, e fa mea taua e fa: ea, vai, afi ma eleele.

Ae le o taimi uma e mafai ona aoga ai togafitiga o le pancreas. O nisi taimi latou te lamatia ai le ola maloloina. O loʻo i ai fua o loʻo fautua mai ai le faʻaaogaina o resini, caraway fatu, celandine, suamalie fou, urine, ma isi.

Pe a tupu le faʻavauvau i le tino o le tagata ma e matua afaina ai se mea, ma o vailaʻau e le aumaia ai le toomaga, ua sauni o ia e faʻaaoga auala eseese, na o le faatea ese o tiga tiga.

I le gasegase pancreatitis e faʻasaina:

  • Le faʻaaogaina o sua suamalie fou. E fautuaina e aloese mai le faʻaaogaina o fautuaga faʻapitoa e fautuaina ai le faʻaaogaina o le pateta o le pateta, o le sua o le radisi ma le kapisi, o le sua mai lau aloe.
  • E le mafai ona e faʻaaogaina laau totő o loʻo faʻavasegaina o ni mea oona pe vaivai. Mo se faʻataʻitaʻiga, celandine, tansy. O le talosagaina o pili ma le iai o celandine e mafai ona afaina. Tansy e le tatau ona faʻaaogaina mo tamaiti aʻoga ma tamaiti aoga laiti - o le vailaʻau oona.
  • E le mafai ona e faʻaaoga fualaʻau i togafitiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o vaega o mea faʻapitoa - totoga, urini, fuamoa pala ma isi mea, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le oona matuia.
  • E le mafai ona e faia i le taimi o le gasegase o le maʻi o le paina kesi (gutu), cuminini uliuli, laʻau bay, vineka, masima.

O lea "togafitiga" e vavaeeseina i le togafitiga o le pancreas. Aʻo leʻi toe foʻi atu i togafitiga faʻasolosolo ma faia se filifiliga o fua o fualaau faʻapitoa e faʻaaoga e togafitia ai cholecystitis, faʻasolosolo maʻi ma le tino pancreatitis, maʻi suka ma isi faʻamaʻi, ia mautinoa e fesiligia se fomaʻi ma maua se faʻatagaga mo lenei togafitiga.

I totonu o se laasaga laititi, e le fautuaina e faʻaaogaina na o togafitiga o togafitiga, talu ai e ono afaina ai ma faʻaleagaina le tulaga oi ai nei.

FAʻATASI! O le faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e tuʻuina atu mo naʻo faʻamatalaga! E leai se 'upega tafaʻilagi e mafai ona foia lau faafitauli i le toesea. Matou te fautua atu e te faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo nisi faʻatalanoaga ma togafitiga.

Tomai faʻapitoa

Togafitiga o le pancreas i le fale faatasi ai ma togafitiga faa-aganuu, mea lelei talafeagai, e maua ai se aafiaga lelei i le faatulagaina lelei o ana galuega taua, ma fesoasoani e faamama ai le mumu. Latou te maua se mea lelei i nisi taimi e tusa lava pe le maua e metotia masani le faʻamoemoega na faʻamoemoeina.

O le aotelega mulimuli o le a maua ai ni taunuuga lelei i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi: togafitiga faʻamaʻi faʻatasi ma togafitiga faʻataʻitaʻi.

Faʻasalaga o le pancreatitis masani, o le anapogi mo le tele o aso e fesoasoani e aveesea ai le tiga, aʻo inu na o le kuka poo le vai minerale e aunoa ma le kesi, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, paleni paleni, ma le tausisia o tulafono masani.

O faailoga o le mumū leaga e na o tulaga mulimuli ia e faʻaalia ai, o le togafitiga o le pancreatitis i le fale ma lona puipuiga e faia i se taimi umi aʻo leʻi tulaʻi mai faafitauli. O le faʻavae o le faʻamalolologa ma le fesoasoani o vailaʻau faʻale-aganuʻu o le faʻaaogaina o togalaau togafitiga ma totogifuapauina o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina.

Togafitiga o le pancreatitis e manaʻomia ai se auala faʻapitoa e faʻamalosia ai le mea o le aioiofia, faʻasologa o pathogenetic ma faʻamaoniga o le maʻi. O le soʻotaga faʻatasi o togafitiga fualaau, o le tausisia o se taumafa malosi Nu.5 e tusa ai ma Pevzner, ma o le olaga sao ua manatu lelei.

Vasega ma se tino filifilia filifilia o gymnastics togafitiga ma se vasega massage faʻapitoa e aofia ai foi i le polokalame toe faaleleia o maʻi. Massage ma pancreatitis e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le tino, faʻavave le toe faʻafouina o masini glandular, ma toe faʻafoʻisia ana galuega.

Faatinoga i luga o le pancreas

I le laasaga o le mumu o le pancreatic inflammation, o soʻo se faʻaogaina i le okeni e faʻaleagaina ona o le tiga ogaoga, leu, vomiting, manava manava ma se tulaga lautele ogaoga o se tagata. I le taimi lea, e tatau i le tagata maʻi ona vave anapogi mo le 2-3 aso muamua, inu naʻo le vai mama poʻo se fagu o le rose vao. Ole lafu e tatau ona faʻaaogaina i le manava, o le moega malolo e tatau ona maitauina.

E le mafai ona i ai se tautalaga o soʻo se faʻamaʻi i le taimi o le faʻamalologa o le faʻasalaga o le tino.

Ae faatasi ai ma le fesuiaiga o se faamaʻi masani i le vaega o le faamagaloga, o nisi o metotia tafaoga e matua faatelevaveina ai le toe maua mai o le maʻi. O massage ei ai le tele o aʻafiaga lelei i togafitiga o le pancreas:

  1. O loʻo i ai se vavao o okeni musele mumu (pancreatic ducts, gall sladder, choledochus).
  2. O le hepatic-duodenal, liva-gastric ligaments e malolo, lea e faʻaleleia mo le faʻafesoʻotaʻi le togafitiga faʻafesoʻotaʻi saʻo ile gland.
  3. O le taamilosaga toto ma le innervation o totoga i totonu e toe faʻaleleia.
  4. O le lolovaia o mea o loʻo i totonu o le pancreas, faʻapea foʻi ma le talo, faʻaleleia. O lenei mea e taofia ai le atinaʻe o cholecystitis, cholelithiasis, togafitiga o le dyskinesia o le biliary tract ma intestines.
  5. O le tulaga o le endocrin gland e masani ona faʻatulaga. Ole mea taua lenei mo le pancreatogenic maʻi suka.

E faʻapefea ona faia se massage i se gland mumū?

E tele auala mo le massaging o le pancreas. E tatau ona malamalama e le mafai ona faʻafefete le gland lava ia, talu ai o loʻo i totonu o le manava pito i lalo o le manava ma le fatu. O nei totoga, faapea foi ma le ate ma le gall soda, e matua faaosofia lava. Ae e oʻo lava i se faʻaogaina faʻainisinia e mafua ai le tele o faʻamanuiaga i le paʻu. Soo se ituaiga massage e tatau ona faia na o se fomaʻi e masani i le tino ma le physiology o totoga i totonu.

Vasega lauiloa

O lenei metotia o le faʻamaʻiina o le manava e faʻamoemoe i le taofiofi o okeni, sosoo ai ma le faʻaosofia o le masani o le exocrine ma le endocrine o le pancreas.

O auala autu o massage masani ma o latou aafiaga i luga o le tino:

  1. Faʻalavelave: faʻafesoʻotaʻi le puipui pito i luma, teuteu fusi mo le lumanaʻi fou.
  2. Faʻapipiʻi: faʻamaʻi tino paʻu (i fafo ma totonu), faʻaleleia le toto i totonu oi latou.
  3. O aʻafiaga o le auala sili muamua lea o le aʻafiaga i le lotoifale i luga o mea e fetaui ma le faʻalauiloaina o se meaʻai (head, body or tail). O loʻo faʻaauau le faʻatinoga e tusa ai ma vaega o le manava. Ua fesili le fomai i le tagata gasegase e manava loloto i lona manava, ona vevela lea i le tele e mafai ai, ma i le taimi o le manava, na te lolomiina se vaega faapitoa i lona manava. O le mea lea, o le faʻamaʻiina o fafo o totoga o loʻo tuʻufaʻatasia ma le faʻaogaina o taʻaloga a le tino.
  4. Kneading: o le loloto lea o le massage (palpation) o le pancreas e faʻaolaina ai le toto i totonu o le tino.
  5. Faʻafeiloaʻi, faʻamaina - faʻalogoina massage faʻalelei e faʻaleleia ai le tafega o le manava faʻanoanoa mai le pancreas.

Afai e maua e le tagata maʻi se faʻalavelave faʻavauvau poʻo se tiga i le taimi o le masini, e tatau ona faʻagata le faʻasalaga pe tatau ona faʻaitiitia le malosi o le aʻafiaga.

Acupressure

O le le faʻaaogaina o togafitiga o le massage faʻalesiosiomaga e manatu foi e aoga tele mo togafitiga o pancreatitis. O se aʻafiaga i le lotoifale i vaevaega o le vaevaega o le vae e mafua ai se tali manino i totonu o okeni e fetaui ma nei manatu. O le faʻamalosiina o vaega i le vaega o le muamua metatarsophalangeal joint ma luga o le vae e faʻaleleia ai le manava faʻanatura, totoina i le pancreas, faʻaitiitia le tiga i totonu o le manava ma uiga o le maʻi pipisi. Acupressure e faʻatinoina e ala i le faʻamalosi ma le malosi i luga o nei eria mo le 30 sekone, faʻafeiloaʻi ma gaioiga faʻavae.

O le lelei o le gaioiga, pe a maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi ma taitaia se sauniga, o le tagata maʻi, ma manatuaina le tulaga o mea e ola ai le tino, e mafai ona faʻafoʻosaʻoina i latou i le fale. O lenei metotia o togafitiga faʻapitoa e aoga mo tagata matutua ma tamaiti.

E mafai ona faia le massage?

Massage e faʻaaoga ai vailaʻau faafomaʻi mo le pancreatitis e masani ona i ai se aafiaga lelei i le tulaga o le pancreas. Faletupe tuʻufaʻatasia le totoga o le mamanu maʻi. I le pito i tua, o lenei nofoaga o le va i le va o le uaea ma le pito i totonu o le tauau tauagavale. Faaaoga 2-3 ipu. Tulaga o le faʻatulagaga:

  1. Lubricate mama, toe faʻafoʻi tua ma paʻu o le suauu.
  2. Faʻapipiʻi se fasi ie fulufulu mamoe i luga o tweezers, faʻamamaina i le ava malosi, tuʻu i ai le afi.
  3. Tuu le mumu mu i totonu o se fagu vaigogo mo le 1 le lua, aveese ma tuʻu le fagu i luga o le mea e manaʻomia o le paʻu.
  4. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ia mautinoa e le mafai ona tosoina le paʻu i totonu o le apa, faʻapipiʻi le tagata maʻi i se palanikeke mafanafana poʻo se palanikeke, tuʻu le uluai taualumaga mo le 5, ona 10 minute.
  5. E tatau ona aveese ma le faaeteete, uʻu le paʻu i le lima e tasi, ma le isi e sii le pito o le fagu.
  6. A maeʻa ona aveese ia pusa, tuʻu le tagata maʻi e taoto i lalo ifo o le afifi mo le afa itula.

O le auala o le massage e masani ona aofia ai 5-6 faʻavae 1 taimi i le vaiaso. O ia auala e mafua ai le tele o le toto i le paʻu o le tua, ma le tafe o le toto i totonu o le tino, e aofia ai le paʻu, e faʻaleleia atili.

E faʻapefea ona e faʻamalolo oe?

I lona ia lava, e mafai foi e le tagata gasegase ona fai se masini manava i ona lava luga e tusa ai ma fautuaga a se tagata poto faapitoa. O le faʻamalositino o se auala lelei ma leai se totogi. Ae e tatau ona muamua feutagai ma lau fomaʻi, filifili le auala talafeagai e faʻaalia ai. O le tagata maʻi e tatau ona lagona le faamalieina, e tusa ai ma taunuuga o suʻega faʻamalositino ma le ultrasound o le tino o le tino e le tatau ona i ai ni faailo o le mumū tele i le pancreas po o isi totoga o le digestive tract.

Massage Metotia

O le filifiliga sili mo le masiofo o le pancreas, faʻamasinoina e ala i iloiloga o tagata gasegase ma fomaʻi, o ituaiga eseese o le manava e faia i soo se tulaga (nofo, tu i luga o fa, taʻoto i lalo):

  • faiga manava faigofie
  • faamalositino "masini mimiti"
  • masini visceral-diaphragmatic-osteopathic.

O le isi metotia o le taofiofi a le tagata lava ia o le aʻafia lea o se "massager" fale-o se polo tenisi, lea e mafai ona paʻu i le itu tauagavale o le hypochondrium i le tulaga maualuga, ma punou vae i tulivae. O le polo e tatau ona faia i le lima taumatau, ma faʻailo i le lima agavale mai luga e faʻaleleia ai le aʻafiaga. Pe a manava le manava pe a uma le faʻamaʻaloga, e tatau, faʻamalosi malosi, e taʻalo le polo mai le itu i le ogatotonu ma luga atu i le iʻuʻai. O lea ituaiga massage e manatu e aoga mo le maʻisuka ma le suka maualuga.

O nei metotia o le masio maso o le tino e tatau ona faia i aso uma (1-2 taimi i le aso) ma le faapalepale lelei o le faiga. O se tulaga taua mo le aoga o le manava o le tino o le manava ma le gaogao i le taimi o lona faʻatinoga.

Visiseral-diaphragmatic-massage massage osteopathic

O lenei ituaiga massage o se tasi lea o metotia o le manava e faʻavae i luga o le faaosofia o totoga o le manava o le manava (visceral) e ala i le suiina o le mamafa o le intra-abdomina ma le faʻaaogaina o le diaphragm ma maso abdominal. Visiseral-diaphragmatic-oseopathic massage e faia i ni vaega:

  1. Fai se uumi fa fafati, e aofia ai lagona o le faatumuina o le manava i lalo ma le ea, sosoo ai ma le umbilical region, hypochondrium ma, mulimuli ane, o mama. I le pito i luga o musumusuga, e tatau ona e le manava mo se lua sekone.
  2. Faia se faʻamalologa faaumiumi, e aofia ai vaega tutusa e 4, ae na faia le amio saʻo.
  3. A maeʻaeʻa atoatoa ma taofi lau manava, e manaʻomia ona e faia ni faʻalavelave respirala e 4 o le pusa, lea e malolo ai musele o le manava o le manava: lelei, naʻo le diaphragm e galue.
  4. I le taimi o le manava o loʻo e taofiofi ai, ia faia ni gaioiga se 4 ma le musele o le iniseti: muamua e te manaʻo e faʻamalosi le kulupu pito i luga, ona oʻo lea i le ogatotonu ma, i le pito i lalo, o le pito i lalo o le lomitusi.

O le muamua ituaiga massage e tatau ona aofia ai le 4-5 vaega. O le faʻapalepale lelei o lenei auala o le manava, o le maʻi masani masani o le soifua mālōlōina e mafai ona oʻo i le 15-16 taimi.

Contraindications mo massage

E i ai le tele o tulaga faʻaleagaina lea e solia ai soʻo se massage:

  • se auala tele o le purulent-inflammatory process i le pancreas po o isi okeni,
  • paʻu o le paʻu,
  • fiva mo soʻo se mafuaaga
  • le maualuga o le toto maualuga i le le pulea lelei o fualaau faasaina-faatosina le faateleina o le toto,
  • ava malosi,
  • malupuipuia leaga o soʻo se faʻasalalauga, aemaise lava i totonu o le manava,
  • naunau e tafe toto (gastrointestinal, uterine poʻo isi),
  • le i ai o se maʻi o le mafaufau i le tulaga o le taupulepulega,
  • togafitiga o le neurological (epilepsy ma faʻalavelave masani faʻapitoa).

O le massage o se tasi lea o auala sili ona lelei ma le fiafia e faʻamalolo ai le pancreas ma le pancreatitis. O taualumaga e tatau ona faia e se tagata ua aʻoaʻoina ma se aʻoga faafomai i le tulaga o le faʻamagaloina pea o le maʻi. O le faʻafoʻi e le tagata ia te ia e faʻaaogaina ai se metotia filifilia filifilia e aoga.

E tatau i se fomaʻi muamua ona togafitiga ia mautinoa e leai se mumu mumū o le pancreas ma isi tulaga e solia ai le massage.

Soifua maloloina maloloina: Faʻasaina Saina

Faatasi ai ma le pancreas i lenei meridian o le soifua maloloina o le tamaʻi. O nei totoga e lua e fesoʻotaʻi vavalalata ma faʻamalosia le tasi i le isi. O le faʻaleleia o le gagana i lenei mataupu o le a aafia uma ai nei faiga uma e lua, toe faafoiina i latou i le paleni tutusa, lea o le a mafua ai ona faʻavaivaia le faʻamaʻi.

O le au faifeʻau autu i le tino o le tagata

E talitonuina e lua mafuaʻaga autu e mafua ai ona gasegase - leai se malosi Qi ma lona taamilosaga i totonu o masini o le totoga i totonu, po o lona soona faasili. I le tulaga muamua, o le le lava o le malosi o le viia o le manava o le a taitai atu ai i le faasolosolo o faagasologa i totonu o le okeni, o le a mafua ai ona manino lelei le tino ma faaitiitia ai le faatinoga. I le tulaga lona lua, o le tele o le faateleina o le malosi o le a faʻaosofia ai le atinaʻeina o faiga faʻaleagaina.

O fegalegaleaiga a le au faifeʻau autu e toasefululua o le ki lea i le ola maloloina lelei ma le umi o le ola. Afai o le galuega a le itiiti ifo ma le tasi oi latou ua faʻalavelaveina, o lona uiga o lenei mea e mafua ai ona sili atu faʻamaʻi.

O tagata poto masani e masani ona talitonu o faamai o totoga i totonu, pe a faapea, e le o iai i le natura. O nei mea uma sa faia e fomaʻi lava ia ina ia mafai ai ona taumafai e faʻavasegaina le tele o maʻi faaletino. O le mea moni, o le faʻapogai o faʻamaʻi uma lava e tutusa lava - o le solia o le faʻaogaina o le malosiaga i totonu, lona le atoatoa.

Pancreas ma Spleen Meridian

O le tulafono lava e tasi e faatatau i faamaʻi pancreatic. O se aganuʻu le faʻasaʻoina o tagata autu e toʻasefulu lua i fomaʻi faʻapitoa Saina i le sefululua masina o le tausaga. O le mea lea, o tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi, e amata tele ona oʻo i faʻalavelave i se vaitaimi patino.

Ae o lenei mea e masani ona faauigaina e le fomai i aso nei e le masani ai - fai mai, ua le maua e fomai se mea e sili atu nai lo le faafesootaia o lenei uiga ese ma meaai masani po o le lelei o le vai vai (o lenei lisi e lautele ma e tele ni manatu sese).

O le taimi sili ona maualuga o le gaoioiga a le meridian o le vaʻavaʻa ma le pancreas e mai le iva i le taeao i le sefulutasi.

O tausaga taʻitasi, i le ogatotonu o le tautotogo, o se faʻalavelave tele o faʻamaʻi o le manava ma le paʻu amata - e mafua ona o le taamilosaga faaletausaga o le taamilosaga o le malosi.

O lenei faʻamatalaga e tatau ona iloa e le itiiti ifo ina ia mafai ai ona iloa le taua o vailaʻau faʻasaina ma lona poto. E leai se fomai i le lalolagi e mafai ona malilie o mea faapena e mafai ona i ai sona uiga (pe oi ai foi i latou). I le taimi nei, e leai se mea e faʻafesoʻotaʻi ai vailaau faʻaonapo nei - e na o le tele o tagata mamaʻi, ma o le tele o faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo e ala i le faʻaaogaina o fualaau.

Faʻafefea ona fesoasoani le Qigong i lau Pancreas

O masaniga o le qigong e mafai ona faaitiitia ai le leaga o faʻaaliga o le faʻamaʻi o le vaʻaia ma le paʻu, ma i lalo o le faʻaauau masani, o le ai ai se malosi faʻamalolo i nei tino.

E tatau ona e iloa o le meridian o le pancreas ma le vaʻaleʻa e 21 ona pito, o le pito muamua o loʻo i le pito, ma le pito i tua o le lima matua. O le meridian foi e pasia i le va o nei manatu, o loo tu i le itu taumatau o le tino ma i le itu tauagavale, e peiseaʻi o loo faʻafesoʻotaʻi itu e lua o le tino o le tagata.

E talitonuina o le taina o le "meridian" maʻi o le tali aupito sili lea ona lelei mo le faʻamalolo vave. Ina ia faia lenei mea, e tatau i le lōia, i se isi faasologa, ona pipi ma lona alofilima i luga o laina taitasi mai le pito i lalo, ona amata mai lea i luga agai i lalo. O le mea lea, o le faʻafouina o malosiaga taʻitasi i le vaeluaga o le vaʻavaʻa ma le pancreas, e mafai ona e faʻamautuina le atoatoa o le faʻatinoga o nei faiga faʻalotoifale.

Ma o le masaniga masani o le a taua tele iinei: o le pancreas o se okeni faigata lea e manaomia le fafagaina faifai pea o le soifua maloloina.

Faʻalogo i itula o gaoioiga a le meridian, o loʻo tuʻuina atu i luga. Afai i lenei taimi e te lagona le masani ai, ona e taumafai lea e tapuni ia malosiaga i lenei taimi.Afai o le faʻamaʻi e afua ai oe i le tiga ma le le mautonu i le taimi o le taeao, e faʻatali mo na itula pe a faigofie atu ia te oe, ma o le a le aoga le faʻafitauli.

E tatau ona taʻu mai le uiga o le upu "tapping". I le taimi lenei, o se mea e vaivai (e le o le malosi) patting o le eletise malosi, lea e faia i se pama matala.

Fai lemu ma le toʻa i le taimi o le lesona: pe a sii aʻe lou alofilima aʻo leʻi faʻaaogaina le lapisi, ia e manava, faʻaititia lou alofilima i le vaega o le malosi, pe a paʻi le lima i lou tino - exhale.

Auai i le gagana Samoa i aso uma, taumafai e aua neʻi faʻalavelaveina le faʻatinoina o le tino. Aʻo le i amataina le vasega, faʻamalosi le potu ma ofuina ni laei lelava (e pei o se mitiafu ma se ofuvae) e faia i le mea masani.

O a vaega taua e tatau ona e gauai faapitoa i ai?

Atonu ua uma ona e maitau ia te oe lava o le meridian i lona fausaga e talitutusa lava ma le fuafuaga tulagaese o le eleele eleʻele: e iai foi vaega eseese (taofi) lea o le a alu ai le "nofoaafi malosi" ma le le mautonu. O nisi o nei manatu o loʻo i ai a latou lava gaioiga faʻapitoa, ia i ai se faʻamatalaga sili atu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, lua vaega i le pito i lalo o vae e eseese uiga. O lea tusi Ioe fai, e lua mai le pito o le lima matua (i luga o lana lafu muamua) o se mea manaia. E ui o le manatu shan-qiui lalo ifo o le ponaivi i luga o le vae pito i lalo, e ese mai ai, o se auala filemu.

I lenei tulaga, o le manatu Ioe fai mafai ona fesoasoani i le feagai ma tiga o le tino i totonu o le manava, setete fabrile, ei ai lona malosi. Se vaega shan-qiu O le a iai se faʻaaliga iloga o aʻafiaga, o le a oʻo mai i le fesoasoani o le fulafulaina, vomiting, ma le faʻaogaina o mea leaga.

Laupapa o mea taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi ma o latou aafiaga pe a taina

O le pancreas o le tino sili ona taua i totonu ole gaioiga e maua ai enzymes pipii mo le atoatoa o le gaioiga o le manava. Afai e le lelei le faiga o lenei faiga, o lona uiga o le a faʻamaonia le vaega atoa o le digestive.

O le togitogi o se okeni lea e mafai ai e oe ona toe faʻafoisia le paleni tatau ole toto. E tusa ai ma taʻaloga o vailaʻau faʻaleagaina Saina, o faʻamaʻi o nei faiga e fesoʻotaʻi vavalalata. I le faʻatusatusaina o le galue i luga o le vavao ma le pancreas, o le togafitiga fesoasoani o le a fesoasoani i le vave toe faʻafoʻiina o latou soifua maloloina.

E faapefea ona aoga

Faʻailoga Igoa Faʻailoga nofoaga
San Yin JiaoI lalo o le vae i luga o le ponaivi, o le ono o le pito mai le pito (mai le lapoa lapoa)Le faʻamalologa i le tulaga o le le lava o le gaioiga o le gaioiga, e faʻalautele ai le manaʻo, ma le vomia pe a uma ona 'ai, tiga i le pito i lalo
Uso eTusi i le pito i lalo ole pito i lalo, o le pito lona lua i lalo o le lapoa lapoaFaʻalavelave faʻapitoa i le gaogao o le intestinal, ma le tiga i le palanaina, ma le malosi, tiga i le pito i lalo
Fu ahO le lona tolu pito i luga mai le pute (o le pito muamua o le pito i luga aʻe o le lua pute)Faʻailoaina i le i ai o le tiga ma le vavave i totonu o le manava, aoga mo le faʻamalosi, ma le manava i le toto ma le pulou
IoeSe mata i le itu o le pute lea o loʻo i ai i le lainaFaʻataʻituina le faʻasaʻo, fesoasoani i le faʻalavelave o le manava, faʻasaʻo le tiga i le pito i lalo
Fu o iaLua pito i luga i luga o le itu, o le sefulu ma le tolu o lalo i lalo o le lapoa lapoaO le a faʻavaivaia ai le tulaga o le manava ma le vomia, faʻaitiitia ai le manava o le manava

E mafai foi ona e faʻafesoʻotaʻi masini taʻitasi pe a uma ona e faʻaaogaina le meridian atoa. Ae ia manatua o aafiaga nofofua ma le fevaevaeaiga i luga o vaega taʻitasi o le a le maua ai le manaʻoga, aua muamua e te manaʻomia le faʻaaogaina o le meridian atoa, o ona taʻiala taʻitasi.

E tatau ona maitauina e faapea o le toe faʻaleleia o galuega felagolagomaʻi o le tino o le tino, e mafai foi ona faʻaaogaina le acupuncture e avea o se faʻaopoopoga i togafitiga faʻasoifua maloloina. I lenei tulaga, o le malosi taua o le meridian ua tuʻia i le loloto e 1.5 i le 2 cm.

Acupuncture - o se pupuʻu o le paʻu ma se meafaigaluega e faʻagaoioia ai le manaʻoga o le meridian

Taʻu le meridian mo le faʻamālōlōina o le pancreas ma faʻaleleia: o se taʻiala faʻapitoa

Muamua, malolo ma manava lemu. Lagona le toafilemu, e tatau ona filemu le vaʻaiga ia oe ina neʻi leai se mea e vaʻavaʻai mai le manava manava talafeagai.

  1. Ave se nofoa poʻo se nofoa, tuu se tasi vae i luga. I le taimi lava e tasi, o lau tua e saʻo, o le tino e faʻalaʻi agai i luma i le vae. O loʻo e tu i luga o le tasi vae i luga o le fola, e tu i luga i tulivae.
  2. Aumai lou lima i le vae i luga o le nofoa. Afai o lou vae tauagavale e punou, ona faʻaaoga lea o lou lima tauagavale.
  3. Mai le pito i lalo i luga, mai le lapoa lapoa, amata faʻataʻitaʻi au taʻalo ma lou alofilima.
  4. 21 malosi o le uiga o le 21 lima o patipati.
  5. E mafai ona e mafaufau ia oe lava ina ia e le faia se mea sese.
  6. Afai e leiloa lau faitau pe ua e le mautonu - toe amata le faamalositino.
  7. A uma ona faʻamalositino i le tasi itu o le tino, sui lou vae i luga o le nofoa.
  8. Fai tutusa ma le isi itu o le tino.

Afai e te manaʻomia se lagolago faaopoopo mai soʻo se malosiaga o le meridian (mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻavaivai ai le tigaina poʻo le tiga o le manava), ona faʻagaoioia lea e ala i le sologa lelei o le lima matua o lou lima.

A maeʻa lena, tuu lou lima taumatau i lau eria i lalo o le pusa ma luga o le pute. E tusa ma le tasi le palu i luga o lona maualuga. I totonu o se lio faataamilosaga, ia muamua ona fai lenei vaega i le tasi itu, ona sosoo ai lea ma le isi. Sui lima ma toe fai le gaoioiga.

E mafai ona e faʻapipiʻiina le faʻaleagaina o le Meridian pancreatic ma le faʻasologa o le tamatamailima. Mo se faʻataʻitaʻiga, muamua faʻaagaoioia le meridian ma pats, ma a maeʻa le faamalositino, toe fai faatasi ma le fesoasoani o le mamafa.

Tulaga e mafai ona faʻatali mo oe pe a uma le faʻamalositino

E tatau ona e malamalama, i le taimi o le galuega a le meridian, pe a amata ona toe foi i lana uluai galuega ma toe faʻaleleia, o le taimi muamua e te ono faʻamoemoeina ai le faʻamaonia o faʻamaoniga poʻo le faʻaleagaina foi o le tulaga. E le o se mea matautia ma e le o le fefe ma e na o le pau lava le mea na solia ai lou tino i le faʻamaloloina o oe lava.

O na faʻalavelave faʻaleagaina na atiaeina i taimi o maʻi, toxins na faʻapipiʻiina i totonu o le tino ona o lona le lelei - o nei mea uma i le taimi e tasi o le a amata ona tuua lou tino.

Afai a maeʻa vasega (poʻo le taimi) ia amata ona e lagona le maʻi pe e lua foi le faʻaogaina - toʻafilemu ma iloa le mea e tupu tele pe a faʻamalosi tino o le tino. Mafaufau mo oe lava - afai e pipiiina lau paipa i totonu o le fale, ona amata lea ona faaputuputu i totonu o mea oona ma mea oona ma mea oona. O le taimi lava e te faʻaaogaina ai le fesuiaiga, o nei mea uma o le a faʻafefe ai se vaitafe malosi.

Afai e te lagona le sili atu le leaga pe a maeʻa le tafaoga muamua, ona e le fefe. O le mana o le mana e faagasolo, malosi Qi faʻaauau le "Meridian maʻi." I le tele o taimi, o faila o loia e faitio i ia uiga, ae vave ona mou atu pe afai e te le fiu.

Aisea e taua tele ai le faaauauina o le faatinoga o le faamaloloina o ia lava, e tusa lava pe i le taimi muamua na mafua ai ona leaga? I taimi nei, o le maʻi e vave amata ona tuʻua oe, le toe faʻaleleia o sela ua toe faʻafouina, fusi ma siama ua toe faʻaleleia, o le tino atoa ua amataina se faagasologa malosi toe faʻaleleia.

E mafai ona faʻatusatusa lenei mea i le faʻalauteleina o le vevela o le tino i le taimi o le malulu, pe a togi e le tino ona malosiaga uma i totonu o le taua faasaga i le pathogen o faʻamaʻi. O le mea moni, o se faʻataʻitaʻiga lilo e mafai ona aʻafia ai lou manuia lautele.

Afai e te taofi vasega, o le toe faʻaleleia o le a taofi ma o le a le toe faaauau. E le mafai e le maʻi ona alu ese mai lou tino; e tatau ona toe amataina.

Manatua pe a oʻo i se faʻafitauli ogaoga, o a tatou tino i totonu e mafai ona faʻaputu moni toxins ma mea e aʻafia ai i tatou. I le laasaga o le faʻamaʻaina, o le okeni o le a vavalalata moni i latou, ma o se taunuuga o lea ua faamalosia ai le tino e tau ma latou ma aveesea mai i latou i ni aofaiga tetele mai lou tino.

Ioe, afai e te lagona le le lelei, ona tatau lea ona tolopo le vasega. Faatali seiloga e te lagona lelei. Ae aua e te fefe e toe fai le mea na tupu - e tusa lava pe a oʻo i le isi vaitau e manuia ai oe e te lagona ai le le toe maʻi, o le ae le lagona le faʻalavelave muamua. Ae o le a aoga tele le faʻaopoopoina o faʻamalologa masani ma faʻamalosia o faʻatinoga o le faʻaauau i le faʻatinoga o le faʻafouina o le faʻafouga. Mo se faʻataʻitaʻiga, "Sky Rise", o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le polokalame puipuia.

Manatua o le faʻailoga mo le faʻamālōlōina o le pancreas o se meafaigaluega mamana e faʻatatau i le faʻafouina o le malosiaga i totonu o le meridian. Ma, e pei lava o soʻo se togafiti togafiti, e mafai ona maua ai se numera o nai mea taua laiti e mafua mai i le inupia o lou lava tino.

Massage technique mo pancreatitis ma e le gata: aoga lelei i luga o le pancreas mo le faamalologa

Massage o se tasi lea o auala sili ona tuai o togafitiga. Na faʻaogaina mo le puipuia ma togafitiga o le tele o faʻamaʻi.

Ma i le taimi nei, o le metotia e lauiloa ma faʻaaogaina i soʻo se alamanuia faafomaʻi, aua e mafai ai ona faʻaaogaina fualaau e faʻaitiitia faʻaititia ai faʻaalia o faʻamaʻi.

I faʻamaʻi masani, o le massage e puipuia ai faʻasalaga ma faʻaleleia le toe faʻaleleia pe a maeʻa osofaʻiga.

Massage mo le puipuia o le toe foʻi mai o pancreatitis

Massage mo pancreatitis e faʻatapulaʻaina i le taimi o le faʻamalologa o falemaʻi. O le gasegase o le tino i le pancreas e faʻapupulaina ai le gasegase, faʻaleleia le toto ma faʻaleleia le gaosiga o le elekone. E fesoasoani lea i le vave faʻavaveina o le toe faʻaleleia.

O le a le taimi e mafai ai ma le mafai ona faia le massage e fai?

Fomaʻi togafitiga ma le massage e pei o se tasi o ona metotia e mafai ona faatagaina i le taimi o le faʻamalositino atoa ma le faʻamagaloina o fale suʻesuʻe. O le tagata maʻi e le tatau ona i ai ni faʻamaoniga, i auiliiliga - o faʻamaoniga e masani pe suia laitiiti.

E le gata i lea, o le massage o le manava mo le pancreatitis e talafeagai e puipuia ai le vevela. E faia i vasega i taimi taʻitasi i le tausaga. E tele gasegase ua lipotia mai le tele o le faʻaleleia atili o le soifua maloloina ma le faʻaitiitia o le faoa faamalosi i le faagasologa masani o le togafitiga o le maʻi.

E na o le tasi lava le ituaiga o togafitiga massage, lea e mafai ona faatagaina e tusa lava pe o le taimi umi ma e mafai ona fesoasoani i le faamamaina o le tiga e aunoa ma le lagolago faafomaʻi. O le faʻataʻitaʻiga lea o le faʻataʻitaʻiga e fesoʻotaʻi ma le vaega o le reflexology. O le faia o le metotia e manaʻomia ai se tagata tomai faapitoa i lenei matata, o nisi auala e mafai ona faʻaaogaina e avea ma fesoasoani a le tagata lava ia.

E i ai le faʻasaʻo le faʻamaonia i le faiga:

  • se tulaga laititi o le faamai,
  • pancreatic necrosis,
  • faamai pipisi o isi nofoaga,
  • faʻamaʻi pipisi
  • afaina maualuga i le taimi o le faʻalavelave,
  • tulaga masani ogaoga o le maʻi,
  • soʻo se ituaiga o le toilalo: toe foʻi, faʻamaʻi ma isi,
  • tulaga faʻapitoa: faʻaʻau fatuga, taʻavale,
  • togafitiga faʻavae o soʻo se faʻafanua,
  • ava malosi,
  • tulaga o le thrombocytopenic ma togafitiga o le faʻaaogaina o le toto,
  • fomaʻi mafaufau.

O le vasega o massage faʻapitoa mo faʻamaʻi pipisi o le pancreatic e tatau ona ave a itiiti ifo ma le tasi i le ono masina. E fautuaina le aʻoaʻoina o le mea mo le fesoasoani a le tagata lava ia, o le saʻo lelei o le a aveesea ai faailoga e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. Ipuina - e faia e le vasega e le silia ma le tasi i le tausaga.

E aoga le i ai o se massage i luma o pancreatitis?

O le tele lava o tagata mamaʻi latou te iloa le aoga o faʻafitauli o le massage pancreatic lea e aumaia i le tino. Ae toetoe lava a leai se tasi na te iloaina o le aʻafiaina o faatosinaga i okeni mai totonu o le a aumaia ai le sili atu ona aoga. E ui i lea, e faigata ona faia se ituaiga massage, talu ai e le mafai ona matau mea uma ma pulea le mea e fai ai manipulation.

O le masini pancreatic e mafai ona faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu le pancreatitis

O le a le mea e tuʻuina atu ma pe faʻafefea ona faia le massage i le flamed gland

O le massage o pancreatic ua manatu o se puipuiga lelei o pancreatitis. I le faagasologa, o aʻafiaga lata ane e aʻafia, o lea e tele atu le manuia.

O faamalositino e faigofie, ae latou te faʻaleleia lelei le tafe o le toto, faʻamaonia le tafe o le pulelasi o le gland, lea e tele enzymes.

O togafitiga togafitiga e faʻamalolo ai le mimiti, faʻaitiitia le faʻamaʻiina, lea e masani ona matauina i taimi o le pancreatitis.

E mafai ona faʻatinoina le faʻatinoga, ae faʻaeteete, ao ia siaki pea le tulaga o le maʻi. O le uta i le taimi o le massage o le pancreas e tatau ona faifai malie. Afai e te lagona le vaivai pe le lelei, e tatau ona taofi vasega.

  • Faʻafiafia i le loloto e mafai ai, ma pe a e faʻamalosi, taofi le manava. I le vaitau, tusi i le manava, faitau i le 2-4 ma malolo.
  • Mafaʻatasi i le tele e mafai ai, ma aʻo e manava, taofi le manava. I le va o sighs, faʻapupula le "peritoneum", faitau i le 3 ma faʻafilemu maso.
  • Fai se manava ma le tolopoina o le afa afa e faʻaola. E tatau ona e lagona le le mautonu i totonu. A maeʻa lenei mea, faʻamalosi le vaega ole manava ma faʻaalu, toe fai.

Pomreatic massage e faʻaaoga ai le manava

O nei metotia atonu e lava e faʻamalo ai le faʻaleagaina o le faʻaogaina i le pancreas. O ia manipulations e mafai ona faia ao nofo, taoto i lalo ma tu. O le togafitiga togafitiga o le pancreas e faalua ona faia i le aso.

Muamua, 3 auala o le tasi faamalositino ua maeʻa, ona tatau lea i taimi uma e te manaʻomia e faʻaopoopo le numera o faʻatinoga. E le aoga le faʻalavelave ma auai i togafitiga faʻamalosi e ala i le malosi, talu ai o le faʻamoemoe o le faʻataʻitaʻiga o le faʻaleleia o le soifua maloloina.

O faamalositino mo le mumu o le pancreas

I se totini mafanafana e te manaʻomia e tuu ai se polo tenisi, liliu i totonu. Ave le totini ma lou lima taumatau, ma faʻamalosi le faʻamau i le lima tauagavale i le tino o le itu e tasi i le hypochondrium.

Exhale ma faʻatasi loa i totonu o le manava, amata ona faatino le viliina o gaioiga ma le polo i lalo o le lima oomi i le tino. Faʻamiloga gaioiga i tafatafa. A o taofi le manava, e tatau ona mamafa le polo, ma aʻo manava, faʻafilemu maso.

O lenei gaioiga e talafeagai mo le maualuga o le toto.

Pe a taitaia le massage i fafo, e tatau ona e iloa po o fea le mea e te galue ai

Massage ma pancreatitis o se faʻafitauli e fai, ona o mea faʻale-tino e le mafai ai ona faia faʻataʻitaʻiga atoa.

O le gland o loʻo i tua o le manava ma le fatu, o lea i le taimi o le massage e tatau ona e iloa nofoaga i luga o le manava e tatau ona aʻafia. O le massage o pancreatic ua manatu o se auala vave ma faigofie e aveesea ai le pancreatitis. Afai e le fesoasoani, o le a sili ona faafaigofieina le ala o le faamaʻi.

O le gaioiga e aoga i le taimi masani o le pancreatitis ma le faʻasolosolo.

A e le mafai ona e faia massa

  • Le i ai o se faʻagasologa o le faʻaogaina ma le faʻapipiʻiina. Afai o se vevela po o se fiva e aliali mai i luga o le tala o se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi, o le massage e le manaʻomia.
  • Faʻasalaga o le lymphodes, e le mafai ona faia togafitiga faafomaʻi; faʻalavelave ma tiga tiga e mafai ona tupu.
  • Afai o se tagata ua matua malosi lona mamafa, ua teena le massage. O le faʻatinoga e mafai ona faʻaosofia ai le ogaoga o le faʻaleagaina ma le faʻamaʻi pipisi. O le maʻi e mafai ma e tatau ona tausia ma fesoasoani i fualaau faasaina.
  • I le inupia, o le massage e mafua ai le fesuiaiga ma e leai se aoga.

E faʻasaina le faʻamaʻi o le gland i le toto maualuga

  • Afai o le gasea ma le vomiting ua i ai e aunoa ma le ava malosi, e le fautuaina foi massage.
  • I luga o le oncology, o le taualumaga ua solia.E mafua mai i le mea moni e faapea o le massage e vave faʻavaveina ai le toto, ma i le kanesa, e mafua ai le tuputupu ae o le toto.
  • O le gasegase ma faʻamaʻi toto e faʻasaina foi mo le massage. I lalo o le faatosinaga o le faʻamalosi, o le tulaga e faʻaleagaina.
  • Faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻaletonu o le mafaufau, o le massage e mafai ona faʻaosofia ai le fefe ma le faʻamalosi i le tagata maʻi. Tulaga maualuga o le afaina o isi. Mo lenei mafuaaga, e le fautuaina le taualumaga.
  • Ua mautinoa e le au atamamai e le mafai ona faia i le AIDS ma le tele o faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, talu ai o loʻo i ai se tulaga maualuga o le faʻaitiitia o le puipuiga.
  • Faʻasalaga, e le mafai foi ona faia togafitiga faafomaʻi. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le lamatiaga o le tafe toto e maualuga.

I le faaopoopo atu i nei tulaga, faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi e faʻaaogaina ma le faʻaeteete pe a iai ni veni ma fibroids.

O le tumutumu e na o le 15% o mataupu uma lava. Afai e le tupu le faʻavae ma e le faʻaitiitia, e sili atu le aveese mai le fomai tipitipi. Massage e fautuaina mo le pancreatitis, afaina o gaʻo, gastritis. Ioe, pe afai e leai se faʻavalevalea. O le faʻagasologa o le a faʻaleleia le tulaga lautele. Faatasi ai ma se malulu, e mafai foi ona e faia ni mea talitutusa faapena, ae sei vagana lava pe a le maua le vevela.

O massage e faʻaalia foi i le i ai o le mumū i fatugaʻo.

E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le taimi o le osteomyelitis. Faatasi ai ma se faiga o le puluga e fesoasoani i le atinaʻeina o le tulei i le gaʻo ponaivi, e tatau ona faʻatulagaina taʻitoʻatasi taʻitasi.

Massage o le mea aupito sili ona lelei i le taimi o le mumū o pancreatitis. E fesoasoani i le iloa o le faʻavasegaina o le tiga i le faʻamaʻi ma le nofoaga o le le mautonu. I lenei auala, e mafai ona e faʻamavaeina le soliga o le tino lea na maua e isi auala faʻataʻitaʻi.

I le pancreatitis, e fautuaina e usitai i fautuaga uma a le fomaʻi. Aua le manatu o le aveina o ni meaʻai mo togafitiga o le pancreas o le a fesoasoani e laveai se tagata mai le maʻi.

O togafitiga pancreatic e tatau ona atoatoa ma atoatoa. O isi faʻavae e fesoasoani e toe faʻafoʻiina le tino e tatau ona i ai i le taimi o le togafitiga.

E na o se vaega atoa o fesoasoani lagolago e mafai ona taʻitaʻia ai le toe faʻaleleia.

Mai le vitio o le ae iloa ai le togafitiga o le tino pancreatitis:

Massage mo pancreatitis

Faatasi ai ma le tele o lauiloa ma le leai o fualaau faasaina o le togafitia o le pancreatitis, o le sili ona lauiloa o le massage mo pancreatitis. Atonu e eseese faʻamatalaga, ae ao le i faia soʻo se ituaiga massage e fautuaina e faʻatalanoa se gastroenterologist.

O aoga ma faamanuiaga o le massage

O le massage ua manatu o se auala lelei e puipuia ai le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino i le pancreas. O le faʻaleleia atili o le toto ma le aʻafia o totoga lata ane e fesoasoani e aloese mai le faʻamalosi i totonu o le okeni, faʻamaonia le faʻamalositino ma faʻaitiitia le mumū.

O le faʻatinoga e faia muamua i minute uma, ona faʻateleina lea o le umi o vasega. E manaʻomia lenei mea e mataʻituina ai le tulaga o le tagata maʻi ma taofi pe afai e le lelei le faʻafesoʻotaʻi.

O faʻatinoga nei e faʻatinoina i so o se tulaga faʻalelei e faalua i le aso. Muamua, ia faia ni auala se tolu, ona faateleina lea o numera o auala i aso uma.

  • Faʻafeʻau mo le maualuga o le manava o le mama; pe a alu ese, taofi lou manava. Aveese le manava, faitau i le tolu ma faʻalelei lemu.
  • Mafaʻatasi i le mea sili e gata ai, taofi lou manava ao e faʻala. O le taimi lenei, aua nei toso i totonu o le manava, ae ia faʻamalamalama ma faitau i le tolu. Ona malolo lea ma sola malie.
  • Faʻavave i manava pupuu, faʻamalosi le paʻu ma taofi le manava laʻititi i le va o manava taitasi. A maeʻa le 5-7 sekone, faʻaola ma toe fai.

O ia manava faʻaogaina atonu e lava e faʻaitiitia ai le mumu i totonu o fusi o le gland. Afai o le maʻi i le taimi muamua, o le manava o le tino e aoga tele ma e le afaina.

Pe a faasaina taualumaga

  • I le gasologa o le gasologa o le tino ma faʻatasi ai ma soʻo, e faʻamaonia ai foi le manava. E le o fautuaina foi mo le fiva ma le vevela faatasi ai ma osofaiga o pancreatitis.
  • Faʻasolosolo i le mumusu o le lymph, aemaise lava, o le tino ma le tino, o le faamalositino e mafua ai le tiga ma le spasm. Faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le toto, ma le taimi e faʻaalia ai i le ava malosi, o le a tolopoina ia taualumaga, aua e mafai ona faʻaleagaina le tulaga o le maʻi.
  • Faʻamalosi, faʻamalositino e mafai ona oʻo atu ai i le vomiting. I le tafe toto, faamai o le eleele, venereal ma gynecological, o nei taualumaga ua solia mo le mafuaʻaga latou te faateleina le toto totoga i totoga. O lenei mea e mafai ona mafua ai le tupu o le tuputupu ae, televave faʻaopoopoga o faʻamaʻi pipisi, ma aʻa i luga o okeni pelvic.
  • E faʻamalosi mai foi tagata faapitoa e le tatau ona faia massages ma manava faʻamalosi i fibroids ma wen. O le massage aoga e na o pancreatitis, gastritis, faʻamaʻi fatuga e aunoa ma ni faʻalavelave faʻalavelave.

O le a le mea e fai i le taimi o le vevesi

I le taimi lea, o le tagata maʻi e matua faʻasaina soo se gaioiga faaletino. Naʻo le moe e malolo, matelaina ma le leai o soʻo se aʻafiaga i luga o le totoga mumū.

O le taimi lava e aveesea ai le maʻi tigaina, e mafai ona e faia se taʻaloga faigofie ma le faigofie. O lenei mea o le a aloese ai mai le malologa pe a maeʻa le moe umi, talu ai ona o le faʻalavelave e mafua ai faʻalavelave i le kolone, loto, māmā ma gaʻo.

Afai e faatonuina e le fomai ia tafaoga faamasani e oo lava i le moega e malolo, ia e faia ma le ogaoga atoa ina ia e le mafatia mai ni faafitauli faaopoopo i le moe.

Talia ma le faʻatagaina mai le falemaʻi

E le o iai ni massages faapitoa ma togafitiga o le physiotherapy mo pancreatitis. Pau lava le mea e mafai e se fomaʻi masini togafitiga ona fautuaina o le faia o faʻataʻitaʻiga i luga o le diaphragm ma maso abdominal.

O le mea moni e faapea o le pancreas e matua faigata lava ona aʻafia ma o loʻo ufiufi e le manava, aua o se aafiaga tuusao i le nofoaga o lona nofoaga o le a le maua ai le manaʻoga.

Ae ma le vevesi o maso o le manava ma le diaphragm, e tupu ai se aafiaga tuusao i le toto o le mumū. O le tagata suʻesuʻe o le mafaufau o le a fautuaina oe e faia ia faʻatinoga - gaoioiga faʻaletino e faʻalavelave mai mafaufauga o tiga, e mafai ai ona e lagona le vaivai vaivai.

O togafitiga togafitiga

A e toe foi atu i le fale mai le falemaʻi, e tatau ona e mulimuli i nei fautuaga mo le gaioiga faaletino. Muamua, o le savali i totonu o le ea fou i se saoasaoa talafeagai mo le afa itula ua fautuaina.

Savalivali faʻatasi ma le manava - o se siʻosiʻomaga lelei e tolu-laasaga ma se mea e faʻalelei. Faatasi ai ma foliga vaaia o le le toʻa i totonu o le mama, e mafai ona toe faʻaleleia le manava e le manava. Pe a toe faʻaleleia le manava, latou te toe foi i le faamalositino, faʻaititia le numera o laasaga mo le faʻamaʻaloga-faʻamaʻaloga i le lua.

O le faʻafefiloi o savali faʻatasi ai ma faʻatinoga o loʻo i luga, e mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona faʻaosoosoina osofaʻi ma faʻamalosia le faagasologa o le maʻi. O le mea moni, o le tausisia ma le tausisia o se meaai e pei ona faatonuina mai e se gastroenterologist poo le tausi meaʻai e talafeagai, faapea foi le mataʻituina faifaipea o le setete o le gland.

Massage Pancreatic Massage mo Pancreatitis - Gastrodoc

O le tele lava o tagata mamaʻi latou te iloa le aoga o faʻafitauli o le massage pancreatic lea e aumaia i le tino. Ae toetoe lava a leai se tasi na te iloaina o le aʻafiaina o faatosinaga i okeni mai totonu o le a aumaia ai le sili atu ona aoga. E ui i lea, e faigata ona faia se ituaiga massage, talu ai e le mafai ona matau mea uma ma pulea le mea e fai ai manipulation.

O le masini pancreatic e mafai ona faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu le pancreatitis

E faʻapefea ona faia le faʻamalosi mo le paʻu

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o auala e le masani ai o togafitiga, o le massage pancreatic e masani lava ona faaaoga. O le faʻatinoga e faʻamatalaina i le tele o faʻamatalaga. Aʻo le i faia se feutagaiga ma se gastroenterologist e manaʻomia.

O le togafitiga massage e mafai ona manatu o se puipuiga lelei o le faʻavavevaveina o le mumu o le pancreas. E faʻaleleia ai le toto, e puipuia ai le atinaʻeina o le vaʻaia, fesoasoani i le faʻamautuina o le gaosiga o enzymes, ma faʻaitiitia ai le mumū.

Faʻatinoina muamua le togafitiga i minute taitasi, i le aluga o taimi, e mafai ona faʻateleina le umi o le vasega. I le faagasologa, o le soifua manuia o le maʻi e tatau ona mataitu, afai e leaga, e taofi vave le sauniga.

Mafaufau pe faʻafefea ona aʻafia le paʻu i le massage, o le a le mea e faʻasaʻo ai le auala? Ma o le a tatou taliina foi le fesili, e mafai ona e faia ia oe lava, pe oe manaomia le fesoasoani a se fomai tipitipi fomai tipitipi?

Le aafiaga o le massage i luga o le gland

E mafai ona ou faia massage ma pancreatitis pe leai, oe maʻi e fiafia i ai? O ia togafitiga o loʻo faʻamatalaina e le tele o mea tau togafitiga. O le faia saʻo o taualumaga e faʻaleleia ai le toto i le vailaau o le manava, faʻamautinoaina le faʻafouina o metabolic processes, sili atu mea faʻalelei e ulufale atu i siama uma.

E fautuaina le faʻamaʻi e le gata i le pancreatitis, ae o le cholecystitis (mumū o le gallbladder) i fafo atu o le vaitaimi o le faʻamalolo, e maua i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le paʻu.

O se tagata tomai faapitoa e tatau ona faʻafefiloi le vailaau o le manava, talu ai ona o le le lelei o le faʻatinoga e mafua mai i le atinaʻe o tiga ma isi lagona le lelei. Faatasi ai ma le taofiofi a le tagata lava ia, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻagasoloina o le faʻaogaina o le inflammatory ma le toe foʻi mai o le maʻi.

O se masini e faia lelei e maua ai mea nei:

  • Aveesea o musele musele i le ate ma le 12 ulutala duodenal, o le manava ma le gastric ligaments,
  • Ua faʻaleleia le innervation ma ua faʻamalosia le pulelaa o le talo,
  • O le faʻaaogaina o le pule faitalia e faʻaleleia,
  • O le inflammation, o mea o loʻo tutupu i luga o le tino.

O se taunuuga o le faʻatinoga, e ono mafai ona faʻaititia le popolega ogaoga - o le manava o le maʻi e loloto atu. E le gata i lea, o potu taitasi e maua le aofaʻiga manaʻomia o le okesene, lea e faʻaalia ai galuega taua o le tino o le tagata.

O le faʻamaʻiina o le maʻi suka i le pancreatic e faʻamautuina ai le gataifale, faʻaleleia le soifua maloloina atoa, toe faʻafoisia le taamilosaga atoa.

Faʻafefea ona fesoasoani le massage e togafiti ai le pancreatitis

Togafitiga o le pancreatitis e manaʻomia ai se auala faʻapitoa e faʻamalosia ai le mea o le aioiofia, faʻasologa o pathogenetic ma faʻamaoniga o le maʻi.

O le soʻotaga faʻatasi o togafitiga fualaau, o le tausisia o se taumafa malosi Nu.5 e tusa ai ma Pevzner, ma o le olaga sao ua manatu lelei. Vasega ma se tino filifilia filifilia o gymnastics togafitiga ma se vasega massage faʻapitoa e aofia ai foi i le polokalame toe faaleleia o maʻi.

Massage ma pancreatitis e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le tino, faʻavave le toe faʻafouina o masini glandular, ma toe faʻafoʻisia ana galuega.

Massage Pancreatic mo le Maʻisuka

O le pancreas e avea ma vaega malosi i le olaga o le tino o le tagata. O le le talafeagai o le galueaina o lenei okeni taua o le mafuaaga lea mo le faʻaalia o faʻamaʻi eseese ma le maʻisuka, e aofia ai.

Toe faʻafoʻisia le gaioiga o le pancreas poʻo se vaega "lagolago" e mafai ona i ai faatasi ma le fesoasoani a le masini.

Taua! E faʻaalu faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E matua lamatia le filifili pe e mafai ona e faia lenei faiga.

Tulafono ma fautuaga mo le massage o le pancreas

O le pancreas o se okeni lea e sili ona maaleale ma faʻapitoa. O nei uiga lelei e faʻapitoa ma faʻaalia i na tulaga pe a avea i tatou ma "tagata e ona" faʻamaʻi o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga tuusao ma le pancreas.

O le mea lea, o soʻo se gaioiga e tatau ona faʻatino ma le faʻaeteete tele, ina ia mafai ai ona faʻamalolo, ae le o le faʻaleagaina.

I le taimi o le maʻi pancreatitis, e tatau ona lafoai massage pepe e aunoa ma le faatuai. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, pe a oʻo mai faailoga muamua o le vaivai, e fautuaina e taofi le masini.

Tulaga o le hyperglycemia, hypoglycemia, maʻisuka gaʻo, faigata tele o faʻamaʻi faʻamaʻi - o nei mea uma e manaʻomia ai se feutagaiga ma se fomaʻi e mafai ona tuʻuina atu mo taualumaga poʻo le fautuaina ia faʻaeteete ma aloese mai se auala massage.

Afai e maua le faʻatagaga a le fomaʻi, ona mafai lea ona e alu i le vasega. O faʻagasologa ma le masiofo o le pancreas e tatau ona faaeteete. A o faagasolo, ia pulea ou lagona ma le avega i le okeni - e tatau ona agamalu.

Pomreatic massage techniques

Ina ia faia ni massage, atonu e te manaʻomia se fala poʻo se moe mafanafana, se palanikeke poʻo se palanikeke e mafai ona sau, e pei ona faatino nisi o taotoga i luga o le fola. E mafai ona e faʻaaogaina se moega faigata, ae o se sofa poʻo se moega e le fetaui lelei mo taualumaga.

1. Taʻoto i le fola, i luga o lou tua. Vaevaega o le uʻamea vavae ese. Faʻaleleia le manava, i le mea e gata ai ma mafai ona ola, ma le tuai ona alu. Vae i totonu o lou manava, faitau i le tolu ona faʻafilemu lea.

2. O le isi faʻatinoga e faia i se tulaga tulaga ese, i luga o le fola. Faʻavalea ma faʻamalolo, ma le tuai i le faʻaleleia o le tino. I le taimi nei, "faʻafefe" le manava, taofi lou mānava ma faʻaalu i le tau o le "tolu".

3. I lenei faʻatinoga, e tatau ona e taulai atu i lagona e tulaʻi mai i le diaphragm. Manaia le manava seia oʻo i ai le ita. Ma le isi, e tatau ona e faia se taamilosaga o faʻatinoga. Faʻaiʻu le manava ma faʻafilemu, toe vaʻaia maso. I le tau o le "tolu" e faʻaleleia ma malolo ai.

4. Mo le isi faʻamalositino, o le ae manaʻomia se totini mama ma le polo mo le tenisi. E sili atu le sock vaivai i luga o le totini. Faasolosolo le lima agavale ma le mausali i le tino, tuu i le itu tauagavale o le hypochondrium. Aveese le manava ao alu ese atu ma i le taimi lava e tasi e faʻaaogaina ai ni gaioiga faʻavae i le itu tauagavale agai i nusipepa.

E fautuaina e faʻaititia le mamafa i le taimi e te le manava ma faʻavaivaia i le taimi o le faʻamalosi.

Mea e fiafia i ai i lenei autu!

O se faʻataʻitaʻiga e pei o le faʻavaivai e masani ona tatau ai i le vaitau pe a maeʻa le taotoga tuusaʻo, lea.

O le pancreas o se okeni o lona autu autu o le tulafono faifai pea o le gaʻo ma gaʻo gaʻo.

I le tele lava o mataupu, o maʻi uma e lua pancreatite ma faʻasalaga masani e togafitiga i se falemaʻi falemaʻi.

Pancreas massage vitio

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o auala e le masani ai o togafitiga, o le massage pancreatic e masani lava ona faaaoga. O le faʻatinoga e faʻamatalaina i le tele o faʻamatalaga.

Aʻo le i faia se feutagaiga ma se gastroenterologist e manaʻomia.

O le togafitiga massage e mafai ona manatu o se puipuiga lelei o le faʻavavevaveina o le mumu o le pancreas. E faʻaleleia ai le toto, e puipuia ai le atinaʻeina o le vaʻaia, fesoasoani i le faʻamautuina o le gaosiga o enzymes, ma faʻaitiitia ai le mumū.

Faʻatinoina muamua le togafitiga i minute taitasi, i le aluga o taimi, e mafai ona faʻateleina le umi o le vasega. I le faagasologa, o le soifua manuia o le maʻi e tatau ona mataitu, afai e leaga, e taofi vave le sauniga.

Mafaufau pe faʻafefea ona aʻafia le paʻu i le massage, o le a le mea e faʻasaʻo ai le auala? Ma o le a tatou taliina foi le fesili, e mafai ona e faia ia oe lava, pe oe manaomia le fesoasoani a se fomai tipitipi fomai tipitipi?

Tuua Lau Faamatalaga