Lua sui pancreatic suiga: o le a le uiga?

Faʻailoga pancreatitis (CP) e mafai ona atiaʻe pe afai o se tagata:

  • e le ogatasi ma faiga faavae muamua o le soifua maloloina lelei,
  • faʻaleagaina le ava malosi
  • ulaula
  • galue i tulaga o gaioiga leaga e aʻafia ai ma le faʻaaogaina o mea oona,
  • mo se taimi umi e manaʻomia ai ituaiga o vailaau faʻasaina-o vailaau faʻamaʻi, immunosuppressants, nateriuretics, fualaau oona, ma isi.

E masani lava o mea taua e taʻua i le amataga o le lisi o loʻo faia ai se tulaga leaga: o le toatele o tagata e aumaia a latou tino o meaʻai, o loʻo aveʻesea foʻi e ipu mama ma meaʻai vevela.

Matou te faaopoopo atu o nisi o saienitisi e aofia ai le vavalalata i le mafuaʻaga o le CP.

Mafuaʻaga o Pancreatitis

Le faʻavaeina o le afi lona lua o le pancreas (o se okeni o lo o aofia ai meatala faalilolilo e maua ai ni mea faapitoa o ituaiga natura) atonu e le o le talaaga:

  • diverticulitis, papillitis ma isi suiga i le papilla leodenal lapoa,
  • gallstone faamaʻi (o se tulaga lea o le tino, ua faʻaalia i le solia o lona tulaga masani, o le ola, ma lona mafai gafatia ona tausia lona homeostasis) (lenei tulaga (manatu faʻapitoa e faʻaalia ai se seti o tulaga faʻamautuina o fuainumera fesuiaʻi o se mea) o le tino, ua faʻaalia i le solia o ana galuega masani, o le ola, ma lona mafai ona faatumauina lona homeostasis),
  • cholecystitis
  • Helicobacter pylori gastritis,
  • enterocolitis
  • pepatic ulcer
  • maʻisuka malosi
  • ogaoga faʻamaʻi pipisi, aemaise lava na mafua mai i siama o le hepatitis ma mumps,
  • hyperlipidemia,
  • hyperparathyroidism.

O nisi taimi e fefiloi le natura o le faamai - o lona uiga, e mafua mai i nisi tulaga i le taimi e tasi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi lava lea e tasi le alualu i luma ma le ava malosi).

O le vaevaega lautele o pancreatitis i le tulaga muamua ma le lua, e le gata o se tala masani, ae o se gaioiga sili ona aoga. E mafai ai e le fomaʻi ona vave faʻalautele ile togafitiga o lea faʻamaʻi (o se tulaga lea o le tino, ua faʻaalia i le solia o lona tulaga masani, o le ola, ma lona mafai gafatia ona tausia lona homeostasis), o le faʻavae autu lea o faafitauli o le maʻi.

Polokalame atinae tau CP

Mo le au faitau aʻoaʻoina, faʻamatalaga e uiga i le pathogenesis o pancreatiti (vaega o faʻamaʻi (o se tulaga lea o le tino, ua faʻaalia i le solia o lona tulaga masani, o le ola, ma lona mafai gafatia ona tausia lona homeostasis) ma faʻafitauli e mafua ai ona mumu le pancreas), lea o loo lomia i lalo.

I totonu o le tusi lesona i luga o le gastroenterology i lalo o le failautusi aoao a le au suʻesuʻe o RAMS F.I. Komarov ma sui usufono o RAMS A.L. Grebёneva na faailoa mai:

I le pathogenesis o le pancreatitis e masani ai, o se tasi o auala autu o le faʻamalosia o enzymes pancreatic, faʻataʻitaʻiga muamua, ma le "faʻaogaina o le tagata lava ia" o le pancreatic tissue.

I nisi faʻamatalaga, o le faafitauli e faʻaalia e O.N. Failaʻau i le tusiga "Chronic pancreatitis (vaega o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi lea e matauina ai le mumū o le pancreas): o nisi vaega o le pathogenesis, diagnosis and treatments (se gaioiga o lona sini o le faʻaitiitia, aveesea poʻo le faʻaaogaina o faʻamaoniga ma faʻaaliga o se faʻamaʻi poʻo se manua, tulaga faʻaleagaina poʻo isi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le ola,) "(Nu. 1 Consilium-Medicine mo le 2002, Vaega 4).

I se vaega taua o tagata gasegase, o le itu autu o le faateleina lea o le mamafa i le faiga o le tino, e mafua ai le faaleagaina o le tino ma mafua ai se osofaʻiga o mea e tutupu e mafua ai le faʻafouina o enzymes i le pancreas.

O le masini lona lua, e tusa ai ma le O.N. Minushkina, o se teuina o le polotini e afua mai i nai vaega laiti o le pancreas.

Ma le mea mulimuli, o le polokalame lona tolu o le atinaʻeina o le CP lea na ia faʻamaonia o se faiga faʻaogaina o se natura viral, faʻalavelave i le saoasaoa o apoptosis.

Faʻaiʻuga o le pancreatitis masani ma ona aʻafiaga

O le pancreas o se totoga taua e aofia i le gaosia o hormones, e nafa ma le gaosia o enzymes talafeagai mo le gaogao. Meaʻai le lelei, o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, o le faʻaauau pea o le ava malosi e mafua ai le faʻailogaina o le tino i luga o le pancreatic tissues, ua taʻua o le pancreatitis i vailaʻau. E masani lava o se faʻamaʻi (lenei tulaga (manatu faʻapitoa e faʻaalia ai se seti o tulaga faʻamautuina o fuainumera fesuiaʻi o se mea) o le tino, ua faʻaalia i le solia o ana galuega masani, o le ola, ma lona mafai ona faatumauina lona homeostasis) e tupu i se tulaga atuatuvale, i tulaga o le atuatuvale pea ma le leai o se malologa lelei. O le atinaʻeina o togafitiga e maualuga le lamatiaga o faʻalavelave lamatia i le ola.

Ituaiga faʻamaʻi

I totonu o lomiga faafomaʻi o loʻo i ai le tele o filifiliga mo le faʻavasegaina o faʻamaʻi faʻamatalaina. Manatunatu po o le a le mea sili ona lauiloa.

O le pancreatiti o aso e vaevaeina i tulaga o le amataga:

  • Afai o le maʻi na amata muamua i le pancreas, e taua o le matua.
  • O le pancreatite lona lua e tupu mai i le talaaga o isi maʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi o le tino, enterocolitis, cholecystitis.
  • Post-traumatic pancreatitis o le taunuuga o se manua tuga, poʻo se taotoga.

Faʻailoga pancreatitis i vailaau faʻatele e masani lava ona vaevaeina i vaega laiti, e eseese ona o mafuaʻaga, o faʻamaoniga, o le maʻi:

  • afaina
  • faʻaauau (toe faʻaosooso)
  • ava malosi (mea oona).

O le pancreatite faʻamaʻi e mulimuli i le hepatitis, mumps, ma le typhus.

O le faaletonu faifaipea o le pancreatitis e mafua mai i le le mautonu o le faaletonu o le tino o le pancreas. Le eseesega i le tino o le faamaʻi i le masani ona suia o faʻamagaloga ma faʻateleina, faʻatasi ai ma tiga matuia. O se osofaiga lona lua e mafai ona mafua ona o le le tausisia o meaai faatonuina, inu pia, poo le tagofia o fualaau. Faʻaaliga o le masani ai o le pancreatitis faifai pea e masani ona matauina i le soifuaga o le maʻi.

O tagata o loʻo faʻaaogaina le ava malosi i se faʻaauau faifai pea o le a sili atu ona atiaʻe le pancreatite oona. O le ethyl alcohol o loʻo i totonu o le ava malosi e maua ai se aafiaga faataumaoi i luga o le paʻu (elemene o le vaega lona valu (e tusa ai ma le vasega tuai - o le vaega lona lua o le vaega lona valu) o le vaitaimi lona fa o le vaitaimi o elemene elemene o D. I. Mendeleev i le numera atomic 26) e oʻo atu ai i le mumū. I lalo o le aafiaga o le itu, o le faamaʻi e masani lava ona maua i le hypertriglyceridemia, o le tele o triglycerides e maua i tagata mamaʻi i le toto.

Faʻavae o le pancreatitis masani i tamaiti

O le mea e leaga ai, o le pancreatitis e masani ona maua i tamaiti, e tupu mai i foliga. O le maʻi e tupu ona o manuʻa, faʻalavelave faʻaleagaina, vavaeeseina i le galuega a isi totoga o le gastrointestinal tract, malnutrition, ma fualaau. O le faafitauli autu o le le mafai e se tamaitiiti laʻititi ona faʻaalia se faailoga faʻalavelave. E maua le faʻamaʻi e aunoa ma ni faʻaaliga manino, i vaitau pupuʻu e vomiting, faʻalavelave, tiga loloto o le manava, maina ai.

O mafuaʻaga autu o le pancreatitis e masani ona masani:

  • leaga masani
  • le lelei
  • popole
  • faʻalavelave faʻamaʻi (cholecystitis, maʻi o le tino, ma isi),
  • manuʻa
  • gall vid dyscholy.

O fomaʻi e talitonu i le tele o tulaga, o le pancreatitis e faʻalauteleina e avea o se faʻalavelave o cholecystitis masani.

Faailoga o Taimi Pancreatitis

E tusa ai ma le ata o le falemaʻi, o le pancreatitis e masani ona vaevaeina i ni fomu: latent, polysymptomatic, tiga, pseudotumor, dyspeptic. O le tiga tiga o loʻo faʻaalia i le ogaoga o tiga tiga.

I isi tulaga, o le pancreatitis e leai se tiga e tupu i le amataga o le maʻi, o le vaitaimi e tumau i le tele o tausaga. Faatasi ai ma le faʻamalosia, o loʻo matauina faailoga:

  • tiga i lalo o le pili i le itu tauagavale,
  • totoa gau
  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • tele o tiga pe a uma ona 'ai meaʻai gaʻo,
  • faateleina le faʻamalolo
  • malogogogo, paʻuʻu, uʻamea, afaina,
  • leai se manaʻo.

Faʻasalaga (O se solitulafono, gaioiga poo se mea e le faia e feteenai ma manaoga o tulafono masani ma faia e se tagata mama, "Solitulafono", o se tasi o tala muamua a Sergey Lukyanenko) i le galuega a le pancreas e aʻafia ai le tulaga masani o se tagata, e mafua ai le le mautonu. I le leai o se faʻaogaina masani, o le le lava o le mea e manaʻomia i totonu o le tino e tupu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sasaina e masani ona tupu i le pancreatitis. E mafua lenei mea ona o le pancreatic edema, e mafua ai ona aʻafia isi totoga e mafua mai i le allergy i fualaau.

O le gasegase o le faʻamaʻi e faʻatasi ma le gau o le lauulu, le gaogao ma le faʻamalosi o fao. Afai e le togafitia, e mafai ona maua se lauulu o le ulu.

Faʻalavelave ma faʻafitauli o le pancreatitis masani

O le faʻamaʻi faʻamatalaina o se faʻalavelave i le toe foʻi mai o faailoga i taimi o le faʻamagaloga, o le tagata gasegase i le taimi o le faʻamalamalamaga e foliga mai o le maʻi ua faʻamalolo, ma ua toe foi i lona ala masani. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreatitis o loʻo faasolosolo ina atiaʻe, o le lisi e aofia ai faʻamaʻi matautia (o se tulaga lea o le tino, ua faʻaalia i le solia o lona tulaga masani, o le ola, ma lona mafai gafatia ona tausia lona homeostasis).

O le tele o taimi, o maʻi e iai ni faʻafitauli:

  • (faʻatautaia ona o le solia o le sau o le talo mai le gallbladder),
  • totoʻa faʻalotoifale ona o le gaioiga o le tino ma le uluga,
  • le atinaʻeina o faʻamaʻi ma abscesses,
  • o le faʻavaeina o uila ma fistulas,
  • le atinaʻe o le maʻisuka
  • gasegase.

I le tele o tulaga, o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia mai ai cysts, ma avea ma faʻalavelave o le pancreatitis. O sui ua faatumulia i le suavai ua maua i le faagasologa o suesuega o ultrasound. I lenei tulaga, o le taotoga e le maalofia. Aveesea le faʻaaogaina o le taotoga laparoscopic.

Afai na tupu muamua le faʻamaʻi i tagata matutua, o aso nei o suiga faalelalolagi i le pancreas e masani ona tupu i tupulaga talavou. O le le lelei o le tausami o meaai e mafua ai le palacreas e mafatia ma leiloa ai le galuega. O se foliga masani o le atiaʻeina o le maʻi, o le taimi lea o le vai inu, e tatau ai mo le faʻaleleia masani, e taofi le lafoina i le duodenum. O le tulaga e mafua ai le pancreatitis ma le le atoatoa o le exocrine, o le matautia o le atiaʻe o le maʻisuka.

I le leai o se togafitiga, o le faʻamaʻi ua sili atu ona aʻafia i isi tulaga ogaoga, o isi faʻafitauli o loʻo tupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le iʻuga o le palacreatic deformity, o le pancreatitis o le atrophitis e tupu: o le maualuga o le gland e faʻaitiitia, ma le leaga o le gaosiga o le gaosiga. E masani lava o se faʻamaʻi lea ua avea ma vaega mulimuli o le pancreatite oona. E taʻitaʻia atu ai i se tulaga matautia: atrophy o sela o le tino e tupu ai (o se okeni o lo o aofia ai meatala faalilolilo e maua ai ni mea faapitoa o ituaiga natura), o le okeni e leiloa lana galuega, o meaʻai e le toe masani ona afaina ma o le tino (tino ola faatasi ma se tuufaatasiga o meatotino e iloagofie mai mea e le o ola, e aofia ai le metabolism, tausia e le tagata lava ia o lona fausaga ma le faatulagaga, le mafai ona toe gaosia pe a oo) (tino ola faatasi ma se tuufaatasiga o meatotino e iloagofie mai mea e le o ola, e aofia ai le metabolism, tausia e le tagata lava ia o lona fausaga ma le faatulagaga, le mafai ona toe gaosia pe a oo) amata ona pagatia i le le lava o vitamini ma meaʻai.

O faʻamaʻi o le pancreas e i ai foi se aafiaga tuusaʻo i le gaioiga o le autonomic system of the body. O le mamafa mo pancreatitis e faalagolago i foliga ma tulaga o le maʻi. O le masaniga masani o loʻo faʻaalia i se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa. O le faateleina e masani ona faʻaalia ai le tiga i lenei faʻamaʻi.

Afai o le pancreatitis o lona lua, o le tulaga e faigata i le mea moni o se tagata e mafatia i le tele o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma faʻaalia ma faʻaalia tutusa. I lenei tulaga, o le fuafuaina o le mafuaaga autu o le atinaʻeina o togafitiga e faigata. Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani lava ona tupu faatasi le cholecystitis ma le pancreatitis, pe afai o le mea muamua e afaina ai le gallbladder, ma le lona lua o le pancreas. O faʻamaoniga tutusa. Pancreatitis, faʻalavelaveina le cholecystitis, e faʻaalia mai e le ogaoga o le herpes.

Amata le pancreatitis e mafai ona oʻo i se tulaga ogaoga, o loʻo lamatia ai le olaga o se tagata. I le avea ai o se tulafono, o le faagasologa e ogatasi ma le tele o faʻalavelavega - kesi, abscesses, gaʻo toto.

O le tele o le pancreatitis i le afa o mataupu e afaina, ona e mafua ai le le lelei o totoga taua (Laʻau - se eseesega o ituaiga eseese o sel ma fusi e faatino ai se galuega faapitoa i totonu o se tino ola) I tagata gasegase ma se maʻi ogaoga ua maua (atonu o lona uiga: Pepa (atonu o lona uiga: O le foliga o le mataupu - o le tulaga vavalalata o tuaoi (itu) o le mataupu, mea faitino, faapea foi le tulaga vavalalata o tulaga laina) mataupu autu - o le tulaga vavalalata o tuaoi (taʻavale) o le autu, mea faitino, faʻapea foi le tulaga vavalalata o itu o le laina) o le mānava e tele lava ina faigata, e mafai ona iloa ai le loimata o totoga i totonu, ma o le electrocardiogram e faʻaalia ai le faʻaleagaina o le myocardial.

Faʻamatalaga ma togafitiga

E le mafai ma e lamatia foi le faʻamaonia oe i lenei tulaga, talu ai o le tele o faʻamaʻi o loʻo faʻaalia foliga tutusa ma le faʻavasegaina o le tiga (faʻataʻitaʻiga, gastritis ma pancreatitis). Mo lenei faʻamoemoe, e taua tele le faʻatalanoa o se fomaʻi. Ole suʻesuʻeina vave o le faʻamaʻi o le a aloese ai mai faʻalavelave ma aʻafiaga ogaoga. E toʻatele e liliu atu i se tagata gastroenterologist pe afai o le faʻamaʻi e le mafai ona faʻafitia, ae tatau ona faia lenei mea i le faailoga muamua o le solia o le gastrointestinal tract. Sailia fesoasoani mai se fomaʻi e taua. O le saoasaoa e mafai ona e maua ai le suʻesuʻega talafeagai, o le sili atu foi lea o le lelei o le faʻasolosolo mo le toe faʻaleleia.

I le taimi muamua, o le gastroenterologist o le a faʻalogo i faitioga, faia se suʻesuʻega o le paʻu, laulaufaiva, ma faʻapipiʻi le manava. Le faʻamalamalamaina o le siama, o suʻega faʻaopoopo ma taualumaga e tatau ona faʻatulagaina.

O suiga faʻapitoa i le pancreas e maua i le faʻaaogaina o suʻesuʻega: faʻataʻitaʻiga, suʻesuʻega o toto ma le toto o meaola, ultrasound o organs abdominal, CTG. I le pule faitalia a le fomaʻi, o suʻesuʻega faaopoopo e faia, mo se faataitaiga, o se suʻega manava, MRI, X-ray, ma isi.

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le tele o faʻamaoniga o le auʻiliʻiliga o le urine mo le diastase, o le taunuuga lea e taʻu mai ai le maualuga o le enzyme pancreatic lea e maua ai le malepe o meaʻai gaʻo. O le maualuga o le diastasis urine, o le malosi o le faagasologa o le mumusu. O le masani e 64 iunite, ma se faʻamaʻi, o numera e faitau selau taimi.

I taimi o faigata, e maua e gasegase ni faʻaʻailoga e mafai ona taʻu mai ai le faʻaleagaina o le myocardial, o le ECG mo pancreatitis e faia e faʻaaoga ai (vaega o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi lea e matauina ai le mumū o le pancreas).

E faʻavae i luga o se seti o faʻataʻitaʻiga na mauaina, e filifili ai le fomaʻi i le tofiaina o togafitiga lelei, lea e filifilia taitoatasi. E muamua mafaufau fomaʻi togafiti togafitiga (se gaioiga o lona sini o le faʻaitiitia, aveesea poʻo le faʻaaogaina o faʻamaoniga ma faʻaaliga o se faʻamaʻi poʻo se manua, tulaga faʻaleagaina poʻo isi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le ola,) ma na o mataupu ogaoga ua ia sauniuni e togafitia togafitiga faʻapitoa. Ae ui i lea, o le filifiliga o metotia e tuusaʻo tonu lava i le tulaga na talosaga ai le maʻi mo se fesoasoani.

Mafaufau i mataupu autu o togafitiga (se gaioiga o lona sini o le faʻaitiitia, aveesea poʻo le faʻaaogaina o faʻamaoniga ma faʻaaliga o se faʻamaʻi poʻo se manua, tulaga faʻaleagaina poʻo isi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le ola,) popo pancreatiti (vaega o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi lea e matauina ai le mumū o le pancreas):

  1. Muamua lava, e tatau ona malamalama i le mafuaʻaga na atiina ae ai le maʻi, ma faʻaesea ai nei mea, aʻo latou faʻaleagaina le tulaga o le maʻi. E masani lava o mafuaʻaga mafuaʻaga o ulaula, ava malosi, meaʻai gaʻo.
  2. I taimi o faigata, e taua le matauina o le moega e malolo, i le tulaga o le faʻamagaloina ua mafai ai ona toe foʻi i le ala masani o le olaga.
  3. Ua faatonuina e le fomaʻi fualaau, lea e aofia ai le analgesia, togafitiga o le enzyme, aveina o vailaau oona, antioxidants, ma isi.se gaioiga o lona sini o le faʻaitiitia, aveesea poʻo le faʻaaogaina o faʻamaoniga ma faʻaaliga o se faʻamaʻi poʻo se manua, tulaga faʻaleagaina poʻo isi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le ola,) O le pancreatitis e faʻaaogaina "Methyluracil", o loʻo i ai se malosi malosi e tetee ai i le ita ma faʻaosofia ai le toe faʻafouina o sela ua faaleagaina (vaega faʻavae ma le aoga o elemene faʻavae o le fausaga ma le taua tele o meaola uma (sei vagana ai viruses ma viroids - ituaiga o soifua e le o iai se faʻaoga cellular)) O fualaau faasaina e manatu lelei e togafitia mo le togafitiga o le pancreatitis, lea e fesoasoani e aveesea ai le tiga ma faaitiitia le pule o le sua.
  4. E tatau ona totogi faapitoa ile pancreatiti (vaega o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi lea e matauina ai le mumū o le pancreas), lea e taua mo le toe faʻaleleia. I foliga masani, ia mautinoa o loʻo tumau pea meaʻai. I le taimi lava e tasi, o le maualalo ole aofaʻi o meaʻai gaʻo ma oloa e faʻaosofia ai le faasea ua faatagaina i le lisi. O le laulau togafitiga e faʻamatala auʻiliʻili faʻatasi ma le fomaʻi. E taua le malamalama o le faʻamagaloina e le o se togafitiga sili, o lea ia mataʻituina lau meaʻai e oo lava i nei aso.
  5. Ina ia tausia le puipuiga vave talu ai nei, e masani ona fautuaina e fomai se meafaigaluega e pei o le ASD 2. O lenei vailaʻau, ona o lona malosi e puipuia ai, ua faaaogaina i le togafitiga o le tele o faamai matuia, i se faaopoopoga, ua manatu o se vailaau malosi. O se mea faigaluega na atiae i le 50s o le seneturi talu ai faatasi ai ma le auai o le A.S. Dorogova, o le mea lea, o mataitusi amata o le saienitisi ua avea ma igoa. O le vaega lona lua o le vailaau faʻasaina e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis, ona e iai sona aʻafiaga-inflammatory, ma faʻasaʻo ai foʻi togafitiga fualaau.

Laparoscopy

Afai, i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona iloa foliga o maʻi, poʻo se faʻamaonia e pei o le pancreatic necrosis poʻo le cystic pancreatitis, na filifili le fomaʻi e faia le laparoscopy. O le taotoga e faia i totonu o le falemaʻi, a maeʻa lea e manaʻomia ina ia tausia e le fomaʻi mo sina taimi.

O lenei taualumaga e manatu saogalemu, leai se tiga, leai ni maʻila e tumau pea pe a maeʻa. I le taimi lava e tasi, o le laparoscopy e faigofie ona faʻasaina e tagata gasegase ma e le manaʻomia ai le toe faʻaleleia o taimi umi.

Fofo faʻapitoa

I le maliliega ma le fomaʻi, e mafai ona faʻatagaina le togafitia o le pancreatitis ma le faʻaaogaina o vailaau masani. Burdock, lea e lauiloa e pei o le "burdock", e sili ona lauiloa i togafitiga o se faʻamaʻi.

O lenei laau e masani ona iloa o se vao. Ae ui i lea, o le afaina, ona o lona tannin, antimicrobial, analgesic, choleretic ma le tele o isi meatotino, e taua i le togafitiga o pancreatitis. Burdock o se faʻafitauli faʻapitoa.

O le tele o faʻataʻitaʻiga a tagata e aofia ai le aʻa o le paʻu, o loʻo faʻapipiʻiina ai meaʻai ma teuteuga. Ina ia faia lenei mea, ave le aʻa, ao leʻi oʻo mai le laulaau, tipi, sasaa vai inu (500 ml i le teaspoon), faʻaauau i se vevela i le po. I le gasologa o le aso, o le fofo e onā. E fautuaina le lua masina.

E le gata o le aʻa e aoga. Ua saunia foi se siaki teuteu o meaola mai laulaau. Ina ia faia lenei mea, ave lauʻau, fufulu, tapena ma le faaeteete. O ni nai sipuni o sea paʻu ua sasaaina i totonu o se ipu vai ma aumai i se vevela. Inu inu faalua i le aso.

Fautuaga lautele mo le pancreatitis lemu

Le togafitiga o se maʻi ogaoga - pancreatitis - e manaʻomia ai se togafitiga ogaoga i togafitiga. O le maʻi lava ia (o se tulaga lea o le tino, ua faʻaalia i le solia o lona tulaga masani, o le ola, ma lona mafai gafatia ona tausia lona homeostasis) o le a le galue. Faʻatasi ma soʻo se ituaiga pancreatitis, e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi.

Ina ia aloese mai le atinaʻega o le faʻamaʻi ma faʻafitauli mulimuli ane, e tatau ona mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, 'ai le mea saʻo, taʻitaʻia se soifua maloloina, faʻalogo i lou tino ma suʻe fesoasoani faafomaʻi ile taimi.

O le pancreas ua manatu lelei o le soifua maloloina pe afai o lona faʻalogo e tutusa ma lenei faailoilo o le faʻamaonia lelei o le vavao ma le ate. E mafai e le fomaʻi ona vaʻai i le ulu, tino ma le siʻu o le pancreas i luga o le mata mata, o ona vaega uma e sili lona lelei.

Ae, o le mea e leaga ai, e seasea lava ona vaʻaia e fomaʻi se ata lanu nuanua i luga o le siakiina oa latou gasegase, aua o tagata maloloina e le o mai i le falemaʻi. Mo le mumusu, poʻo le iai o se fomaʻi eseese, pancreas, o le mea e taʻua o suiga o le tino e fesuiaʻi.

O le a le mea e faʻasalalau?

O suiga faʻapitoa i meaʻai o le pancreatic o loʻo i totonu o le lotoifale (fofo) poʻo le faʻasalalau (fefiloi). O le faʻasalalauga faʻaaoga e faʻaaoga i le fisiki ma le kemisi. Ma o le iloiloga o lenei vaitaimi mai le manatu o nei faasaienisi o le a fesoasoani e malamalama lelei ai i le natura o faagasologa o loʻo faia i totonu o la tatou tino.

O le faʻasalalauga e mafua mai le upu Latina, ma o lona uiga o fegalegaleaiga, faasalalau. I se isi faaupuga, o le gauaʻiina o molelaʻau poʻo ni mamanu o se tasi o vailaʻau i le va o molemene poʻo ni mamanu o se isi mea.

E mafai ona mataʻituina le uiga o le faʻasalalau pe afai e sasaa le vaitusi i totonu o le vai. I le anatomy, o le faʻasalalau o lona uiga o le faʻamatalaina ma le sui o le tasi lelaʻau i le isi. O le mea lea e masani ona matauina i le pancreas, lea o siaki faʻasolosolo faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma sela maloloina. O le mea lea, o fesuiaiga o suiga pancreatic e masani ona maua i le ultrasound.

O le a le suiga o pancreatic suiga?

I tagata matutua, aemaise lava i latou o loʻo aʻafia i le maʻi cardiovascular, toto totoʻa, ma i latou o loʻo mafatia mai le maʻisuka, o meaola maloloina o le pancreatic e masani lava ona oti i lalo o tulaga faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma fesoʻotaʻi poʻo foliga lelei i totonu o latou tulaga.

O lenei tulaga e le amanaiaina o se faamaʻi, ma o le mea lea e le togafitia. Ae o le ultrasound o loʻo faʻaalia ai le tele o le faʻalogo i le masani masani o le okeni. O ia suiga ua maitauina i solitulafono nei:

  • toto i le okeni o le enzyme
  • le gaioiga o le biliary tract
  • galuega o le ate
  • metabolic ma endocrin.

O faʻamaoniga faʻapitoa o uiga ia o le pancreatitis, faʻalavelave faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo. Afai e le maua se faʻamaoniga o le maʻi o le pancreatitis, ona le amanaʻia lea o le DIPI e avea o se faʻamaʻi ma e le o faʻamaonia togafitiga. O le sini o le faasalalauina o suiga, e pei o se tulafono, e avea ma pancreatic parenchyma, o lona uiga, o le glandular tissue e faatinoina ai galuega faavae o le okeni. O se suiga o le tino e suia e mafai ona tumau i le natura ma e le o faaalia mai mo se taimi umi.

Aisea e tutupu ai MDI i masini pancreatic?

O mafuaʻaga nei e taʻitaʻia ai le DIPI:

  1. le mautonu i meaai paleni. O le tele o gaʻo, fuālaʻau, suamalie, suamalie ma meaʻai vevela.
  2. genis predisposition
  3. popole popole
  4. ava malosi ma le vaisu o le nicotine
  5. afaina o gasegase
  6. le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le leai o le inisalini i totonu o le toto ma le kulukose i le urine e faʻaosofia foi le DIPH. O se vaega faʻaosofia o le pancreatitis, lea e manaʻomia ai togafitiga ma le gauai mai le tagata maʻi ia te ia lava.

Faailoga o le DIP

Faailoga o le DI i totonu o masini e faalagolago tuusaʻo i le faʻamaʻi pipisi (o se tulaga lea o le tino, ua faʻaalia i le solia o lona tulaga masani, o le ola, ma lona mafai gafatia ona tausia lona homeostasis) Faatasi ai ma faailoga autu e aofia ai se lagona o le vaivai i totonu o le manava, o le manava masani ma le taʻavale. O le gase o le pancreatitis e faʻatasi ma le faateleina o le mamafa i le papa pancreatic duct, lea e mafua ai ona faʻaleagaina.

O enzymes digesite e ulu atu i sela o le tino o le tino, ma e oʻo atu ai i le oona o le tino (tino ola faatasi ma se tuufaatasiga o meatotino e iloagofie mai mea e le o ola, e aofia ai le metabolism, tausia e le tagata lava ia o lona fausaga ma le faatulagaga, le mafai ona toe gaosia pe a oo) O le maʻi e oʻo i tiga i le itu tauagavale i lalo o le sternum, nausea, liliu atu i le vomiting. O le toto toto e paʻu, o le fatu e vave televave. O le tulaga e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi togafitiga.

I le laasaga muamua o le pancreatitis chronic, o le edema ma le iti o le hemorrhages o loo aliali mai i totonu o masini o le gland. I le aluga o taimi, o le pancreas ua faʻaitiitia le lapopoa, o le fesoʻotaʻiga o mea e tupu, ua suia ai le tino pala o le gland enzymes. O se taunuuga, o le gaosiga o enzymes digestive ua faʻalavelaveina.

I le fibrosis, o loʻo i ai foi se fesuiaiga o meaola maloloina o le pancreatic ma le faʻavaeina o mea fesoʻotaʻi. E faʻaititia le gaosia o hormones ma enzymes. I le amataga o le faamai, e le o matauina faailoga, pe foliga tutusa ma faailoilo o le mumu o le pancreatic.

Faʻatasi ma le lipomatosis, o fomaʻi tino masani e sui i le tino o le tino. O le tino e amata ona iloa le le lava o hormones taua ma enzymes oona. O le mamafa o le lipomatosis e faalagolago i le maualuga o le DIP. Faatasi ai ma le CI laiti, e le tupu togafitiga. Ae i le faagasologa o le faʻalauteleina o le lipoid tissu, ua faʻapipiʻi le parenchyma, o se taunuuga, o le gaioiga o le pancreas ua faʻalavelaveina ma o le tiga e aliali mai.

Fesuiai suiga i le parenchyma pancreatic

O totoga o le tino e vaevaeina i totonu o le faʻapipiʻi ma le vaeluaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ate, faʻafeiloaʻi, ma le pancreas o ni fusi paʻu (Organ (Laʻau - se eseesega o ituaiga eseese o sel ma fusi e faatino ai se galuega faapitoa i totonu o se tino ola) - se eseesega eseese o ituaiga eseese o sel ma masini e faatino ai se galuega faapitoa i totonu o se meaola ola), ma o le manava, gaʻo ma le vevela e le manaia. Parenchyma ua taʻua o le tino (ie lalaga ie na faia i luga o se meaola e ala i le lalagaina o fulufulu faʻaoga tutusa) pancreas, lea e maua ai enzymes ma hormones.

O le i ai o le MD o le parenchyma gland o loʻo faʻamaonia ai e leai ni maʻa, tumama ma tumutumu i totonu o le okeni, ma o le mafuaaga o ia suiga e tumau pea ona fuafuaina. O mea sili ona taatele e taʻitaʻia ai le faʻavasegaina o parenchyma o:

  1. faʻasolosolo poʻo le tino pancreatiti
  2. maʻisuka malosi.

Aʻo faʻataʻitaʻiina, e masani lava ona matauina se faʻaopoopoga o le parenchyma, lea e tupu mai i le talaaga o le faʻaogaina o le fibrosis - faʻateleina o le mea faʻafesoʻotaʻi, ma o le a mafua ai ona faateleina lona maualuga. O lenei gasegase e tupu ona o le le atoatoa i le metabolism. Lipomatosis, poʻo le suia o le parenchyma ma le tino gaʻo, e mafua ai foi ona faateleina le faʻalogo.

O le pancreatitis e mafua ai mea e manaʻomia muamua mo le fuga o le gland, o le tele o suiga o parenchyma. O le mea la lea, o le tali faʻamataʻu o le tino e sui (ie lalaga ie na faia i luga o se meaola e ala i le lalagaina o fulufulu faʻaoga tutusa).

Taunuʻuga o suiga faʻatonu

O le a le mea e mafua ai le tele o fesili ma e oʻo lava i le fefe, ae na o le uiga o le okeni e tali atu i suiga e tutupu i totoga lata ane. E le talafeagai le mafuaʻaga o lenei tulaga e lamatia ai le soifua maloloina ma le ola lautele.

O suiga faʻaleleia e mafai ona mafua ai le ogaoga o tiga, suiga i le glycemia, suiga i le faʻaogaina o le tino. I le tulaga o suiga o le tali atu, o le parenchyma e faalēaogāina ni naimoni e aofia ai le gaʻo ma le gaʻo gaʻo, o loʻo i ai se vaivaiga le tele o le vai pancreatic ma le enzymes e tatau ai mo le faʻaogaina o meaai. O le mea lea, i lenei laasaga, o se taumafa paleni e taua tele.

O suiga i le pancreas e mafua mai i le malosi o le gaioiga o le biliary ma le ate e taʻua o le osofaia o le pancreatitis reactive, o lona uiga o suiga i le parenchyma, fula, ma le faateleina o le totoga o le okeni.

I tagata matutua ma tamaiti, o le faʻamaʻi e avea ma tali i faʻamaʻi o le gastrointestinal system, ma o nei mea e masani ona mauaina:

  • gasegase ogaoga ma le tumau,
  • ulcerative colitis
  • ulunua o le manava ma le maʻi ulutala,
  • masani masani ole cholecystitis.

O suiga fou i le pancreas e tupu mai ona o le faʻamaʻalogaina o le talo i totonu o le gaʻo ma le vevela, o loʻo faʻaalia suiga suiga i le parenchyma. E mafai ona iloa se solitulafono naʻo le faafetai i le ultrasound. O na ituaiga totoga e masani lava ona maua i tamaiti.

O isi laasaga e tupu i faʻamaʻi o le ate, o lona gaioiga e gafa ma le faʻamalosiina o le talo e sui foi.

E suia e le pancreatic ductal le mea? O le faʻasalaga e avea o se faʻafitauli matuia, e faaopoopo atu i le ogaoga o tiga, o se tagata e mafatia i gaioiga taua i le galuega a le okeni, e oo lava i le oti o le tino. O le tiga e lagona ona o le taofiofia o le tino, le maualuga o le toto, ma le ita o le gland e ala i fualaau oona.

O se mea le maofa o le a avea ma suiga lona lua, talu ai e masani lava ona tupu e aunoa ma ni faailoilo, e seasea lava ona gauai atu i ai, ma le faamoemoe o se faamai o tino eseese atoatoa. E i ai se mea e tupu i nisi o nofoaga, e talanoa i se neoplasm leaga.

I le amataga o le faagasologa, o le tele o le foci e le taua, e le pine ae sosolo i luga o se vaega tele, o le a lofituina le sua o le pancreatic, ua faapea mai ua faateleina le maualuga o le toto i totonu o ala, lea e masani ona avea ma faafitauli matuia.

Mafuaaga o suiga o le pancreatic

O le faagasologa o le "ofu" o le tino e masani lava mo totoga uma ma tino. O le pancreas e leai se faʻalavelave. O le mafuaaga lea o se tasi o mafuaʻaga taatele o suiga o okeni.

E le gata i lea, ei ai isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o le tele o elemene inflammatory, ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi.O le mea sili, o le mafuaʻaga o se suiga i le pancreas o se maʻi ogaoga faʻaleagaina. Fibrosis, faʻapea foʻi ma le lipomatosis, e ono mafua ai se tulaga talitutusa.

Faʻafeiloaʻi suiga o le pancreatic

O se tasi o ituaiga taatele masani o suiga o le pancreatic o loʻo faʻavavela. A le o lea, i vailaau oona ua taʻua ai i latou o le mesenchymal. O se faʻaaliga uiga ese lenei o le le mautonu o le faiga o metabolic i tisipotiga fesoʻotai, lea e tuusao saʻo i le stroma o le okeni ma le puipui o le vaa. Latou te tupu i se vaega faapitoa o le oran, lea na faia e le microvasculature ma mea vavalalata latalata ane.

O suiga i le pancreas e mafai ona tupu mai o se taunuuga o le faaputuputuina o metabolic processes i totonu o le toto, e ala i le faʻaaogaina poʻo le le talafeagai. O faʻafitauli tutusa e tolu ituaiga:

Suiga galue i le pancreas

O le mea sili, i le fomaʻi, o loʻo faʻatulagaina suiga o galuega i le pancreas. Faatasi ai ma lenei faagasologa o le physiological, o loo i ai se soliga o le galuega o le exocrine o le okeni, o ona faailoga ua faaalia manino. I le avea ai o se tulafono, e le o toe i ai le tele o faʻailoga.

O le suʻeina o se maʻi e matua faigata lava. E oo lava i se tagata poto faapitoa i le ultrasound e le o taimi uma e fuafuaina ai se suiga o galuega, talu mai le tele o taimi, o se okeni maʻi e le ese mai se mea maloloina. E na o se tagata tomai faapitoa e mafai ona iloa se siitaga laitiiti.

E mafai foi ona fuafuaina e ia faailoga e pei o le tiga i le itu tauagavale o le iʻu, o le le lava o le manao, ma le le fiafia.

Faʻafeiloaʻiga pancreatic suiga

O le faʻaolaina o suiga o tausaga e matua. O le faasologa o le matua ua aafia uma ai le endocrin ma le fualaau oona ma mafua ai ona solia le malosi, fetuunaiga o faagasologa. E le gata i lea, o lenei aafiaga e tupu e le gata i le maualuga o sela, ae faapena foi i le maualuga o le tino atoa. O le pancreas e faʻapitoa i suiga.

E faʻaalia lava ia, muamua lava, e ala i le faʻaititia o le gafatia o gaioiga o le okeni, aemaise lava, e le lava le faʻasologa o inisalini. I le itu, o lenei mea e mafua ai le solia o le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo.

Pancreatic Degenerative Changes

Ae o tagata mamaʻi o le degenerative suiga i le pancreas o latou gasegase. Ae sili atu, o la latou vaisu o le ava malosi. Ma le isi, e le o le lelei poʻo le tele o meainu e aʻafia ai le faʻaalia o lenei gaioiga. E tusa lava pe a uma le tasi o fualaau o se vaega tele o se ava malosi, o le a le amata ona atiaʻe le faaletonu o le tino o lenei okeni, faapea foi ma le hypoxia i le lotoifale. Afai e te le faia togafitiga faʻasolosolo taimi ole soifua maloloina, pancreatitis, chimi, maʻa, ma le edema o lenei okeni e mafai ona atiaʻe.

Pancreatic discoloration

O lenei tulaga e faatatau i le faʻafefeteina o faʻafitauli o le pancreas. O le igoa faailo e mafai ona iloa i na o le taimi o le ultrasound. I le faagasologa o lenei suʻesuʻega, ua faʻavaeina ai se suiga i le tulaga o le toe faʻalogoina o le totoga atoa. E le o se mea e ese ai, taua, ae na o se faʻalavelave faʻaleagaina lea e faʻaalia ai nisi ituaiga o maʻi o le tino na tuʻuina mai.

O le i ai o se lanu eleelea o le pancreas o se faailoga lea o se paʻu i le okeni poʻo le faʻamalosia o le fua o ona masini. O le mafuaʻaga o lenei tulaga o le i ai o se taulaiga o le mumū, sclerosis. E le gata i lea, o le vevesi lanu e mafai ona tupu ona o le atrophy o le toto poʻo le taotoga.

Suiga faʻafesoʻotaʻi i le pancreas

Latou te tulaʻi i le telefoni feaveaʻi. O le mafuaʻaga sili ona taatele o lenei tulaga, o ni faʻagasologa taimi masani ma faʻaogaina o le pancreas.

I uluaʻi laʻasaga, suiga o morphological i le pancreas atonu e le tupu. O le maʻi o le a naʻo ia lava pe a oʻo i le pito i luga o lona atinaʻe. O le masani lava, e maua i latou i meafaigaluega ma auala suʻesuʻe. E masani lava, o le tulaga e faʻamautinoaina e se suiga i le vailaʻau faʻasolosolo ma vailaʻau o toto ma urine. O nisi taimi, e gaosia e le tagata gase susu mo le suʻega.

O sea tulaga e le mafai ona tuʻuina e aunoa ma se taulaʻi tatau. A leai, e mafai ona leaga.

Fesuiaʻi suiga i le fausaga o le pancreas.

E foliga mai o se mea e masani ai le fausaga o le pancreatic grains. O le faateleina o le saito o se tasi lea o filifiliga mo le masani. O le tuufaatasiga o le laʻau faʻatasi ma le faʻamalosi o puipui o le gallbladder ma le hepatic ducts o loʻo taʻu mai ai suiga fomaʻi ma fesuiaiga o mea e tutupu i totonu o le gland ma e mafua mai i meaai le talafeagai.

O le mea sili, o le pancreas (elemene o le vaega lona valu (e tusa ai ma le vasega tuai - o le vaega lona lua o le vaega lona valu) o le vaitaimi lona fa o le vaitaimi o elemene elemene o D. I. Mendeleev i le numera atomic 26) (elemene o le vaega lona valu (e tusa ai ma le vasega tuai - o le vaega lona lua o le vaega lona valu) o le vaitaimi lona fa o le vaitaimi o elemene elemene o D. I. Mendeleev i le numera atomic 26) e tatau ona i ai se foliga tutusa lelei le fatuina e foliga tutusa ma le faʻamalosia o le ate. A o tuputupu aʻe se tagata, e mafai ona faʻalauteleina le faʻalogo. Ae o le faʻateleina o le tino e mafai ona taʻu mai le lipomatosis, lea e masani ai mo le maʻisuka.

DIP faʻamalosi

E ala i suiga i le pancreas, lona lua suiga, o le tali o le gland (o se okeni o lo o aofia ai meatala faalilolilo e maua ai ni mea faapitoa o ituaiga natura) mo le tasi poʻo le isi pathology i totoga o meaʻai, lea e fesoʻotaʻi vavalalata ai le gland. O le tele lava o taimi, o loʻo i lalo o le faʻaleagaina o faʻamaʻi ate, poʻo faafitauli i le va o le biliary, talu ai ona o nei totoga e fesoʻotaʻi vavalalata le pancreas. I le ultrasound, o MD responsives e tali tutusa ma le pancreatitis, ona e mafai ona tupu, ona o le lua pancreatitis.

TIPJ Faʻo

O le DI fibrous e faʻaogaina ai le gaʻo faʻafesoʻotaʻi i totonu o le gland e salalau i totonu o sela o le tino. O mafuaʻaga nei e mafua ai lenei faiga:

  • gasegase o le tino
  • masani ai ona inu le ava malosi
  • faʻaogaina o mea faʻanatura
  • leaga vailaʻau.

O le mea mulimuli e aʻafia ai e le gata i le paʻu, ae o le tino atoa o le tino. O fesuiaiga o suiga fibrotic o loʻo faʻaalia i le faateleina o le faʻalogo ma le maualuga o le tino (ie lalaga ie na faia i luga o se meaola e ala i le lalagaina o fulufulu faʻaoga tutusa) O le fesuiaʻiina o suiga fibrotic atonu e taʻu mai ai le i ai o se fomaʻi mama o le tino o le glandular - fibroma, lea e faʻamalosi ai le pancreas i ni itu taua, e mafua ai le tiga.

Afai o le fibroma o loʻo i luga o le ulu o le pancreas, o le pine tile pinched e faia ai se faailoga o le jaundice. O le faʻafoligaina e le tumutumu o le duodenum e oʻo atu ai i le gaioiga, vomiting, ma isi faʻamaoniga e tutusa ma le faʻalavelave i le tui.

Dystrophic DIPJ

Faʻasalalauina o le dystrophy pancreatic (o se okeni o lo o aofia ai meatala faalilolilo e maua ai ni mea faapitoa o ituaiga natura) O se fesuiaiga fesuisuiai o sosoʻo maloloina o le tino o le glandular ma gaʻo gaʻo e le mafai ona faʻatinoina le galuega autu o le pancreas, lea e tau atu i le faʻaogaina o le gland. E ui o le lipodystrophic pancreatic o loʻo i ai se vaega laitiiti o le pancreas, o togafitiga faʻatau togafitiga faasao ma se taumafataga o loʻo faʻaaogaina foi. I le faaleagaina o le sili atu i le afa o le okeni, pe a faʻalavelaveina le gland, latou te faia togafitiga faʻapitoa.

Pancreatic tail DI

O lenei okeni faalilolilo e vaevaeina vaevaeina i ni elemene e tolu: o le ulu, o le tino, ma le siʻusiʻu paʻu (atonu o lona uiga: O le foliga o le mataupu - o le tulaga vavalalata o tuaoi (itu) o le mataupu, mea faitino, faapea foi le tulaga vavalalata o tulaga laina) e lata ane i le tafatafa. O lona lautele lautele e 2-3cm. O iinei e amata ai le taʻavale, e tusa ma le 15 cm le umi, ma pasi uma le gland. O le pipiiina o vela o le hepatic e masani ona avea ma mafuaʻaga o le TI o le siʻusiʻu, ma o nei suiga ua faʻaalia i le faʻamalosi poʻo le faʻalauteleina o lenei vaega o le okeni.

O le fefaʻasoaʻiga o le siʻosiʻesega fesuiaiga e suia ai faʻamatalaga mo le kuata o patho uma o le pancreas. Faatasi ai ma ni nai iʻuga laiti o le siʻusiʻu, togafitiga (se gaioiga o lona sini o le faʻaitiitia, aveesea poʻo le faʻaitiitia o faʻamaoniga ma faʻaaliga o se faʻamaʻi poʻo se manua, tulaga faʻaleagaina poʻo isi soliga (O se solitulafono, gaioiga poo se mea e le faia e feteenai ma manaoga o tulafono masani ma faia e se tagata mama, "Solitulafono", o se tasi o tala muamua a Sergey Lukyanenko) ola) tausi. Mo le loloto o le tino, faʻaaogaina le taotoga - aveese le siʻusiʻu, ma puipuia ai toto toto.

E uiga i suiga o suiga i le pancreas o le a taʻuina atu ai le vitio:

Faʻamatalaga o suiga suiga

O loʻo faʻamoemoe le DIPI e faʻaaoga se masini ultrasound. O faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai se faʻaopoopoga pe faʻaitiitia i le maualuga o le tino, fesuiaiga o le faʻavae, fofo o le mumū. Ae le lava lenei mea. Ma o le mea lea, ia faʻamaonia le i ai o le DI, se suʻega o le toto o le toto, faʻamaʻiina o le gland (o se okeni o lo o aofia ai meatala faalilolilo e maua ai ni mea faapitoa o ituaiga natura) E le o le vaega mulimuli i le siama o loʻo faia e le kaisis, o lona uiga, o se suʻesuʻega o le maʻi e uiga i le i ai o faitioga, mea faigaluega ma le faʻamalologa. E le gata i lea, o se iloiloga lautele o le toto, urine o feces, ma le tiposcopy gastrointestinal ua faia. O le faʻamoemoe o le suʻesuʻega e:

  1. aofaiga o pancreatic ma glucose enzymes i totonu o le toto
  2. fuainumera o le inhibitor i trypsin.

O le faʻasalalauga e mafai ai e oe ona fuafua le tele o le gland, tulaga (manatu faʻapitoa e faʻaalia ai se seti o tulaga faʻamautuina o fuainumera fesuiaʻi o se mea) le taʻavale, le i ai o fomaʻi ma faʻamaufaʻailoga. E le gata i lea, o loʻo faʻatinoina faʻamaumauga faʻataʻitaʻi ma le ERCP e faʻamalamalama ai mafuaʻaga moni o suiga i totonu ole tisipese o le okeni o le enzyme.

Puipuiga

E faʻapefea vave ona atinaʻe le DI i le paʻu, ma atonu foi i le ate ma isi totoga (Laʻau - se eseesega o ituaiga eseese o sel ma fusi e faatino ai se galuega faapitoa i totonu o se tino ola), e faalagolago ile maʻi. O le faʻagasologa o le vaivai o faʻalavelave faʻapitoa e mafai ona faʻagesegese, pe afai e te mulimuli i tulafono faigofie:

  • Faʻamalie uma le ava malosi
  • Atiae le taumafa lelei, taumafa soo ma i ni vaega laiti,
  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo,
  • Inu suamalie ma le fualaau suamalie
  • Faʻasese taumafa faila i soo se ituaiga.

O le DIPJ e le o se faasalaga i le taimi nei. E leai se mafuaaga e fefe ai. O le mea masani, o ia faʻasesega e faʻaalia ai masani masani e tutupu i totonu o le tino. Ae afai e maua le MDs i tua o le tiga, ona tatau ai lea ona e toe suʻesuʻe atili ma faʻaeteete atili ia oe lava ma lou tino.

Taʻu i au uo! Fetufaai lenei tusiga ma au uo i luga o lau upega tafaʻilagi fiafia e sili ona e fiafia iai i le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga lautele Faafetai lava!

O le a lenei mea

O suiga faʻafouina i le pancreas, e ui lava i le igoa mataʻutia, e le tupu na oi latou lava ma e le o taʻua o se maʻi tuʻu ese. O tali ia o lenei okeni i nisi o gasegase o totoga o le gastrointestinal tract, faʻapea foʻi ma aʻafiaga leaga o loʻo aʻafia ai le tino o le fanau.

O le pancreas lava, lona lua pito i tele i le manava pe a uma le ate, e lua mea taua - e maua mai ai le inisalini e tatau ai mo le masini o le suka ma maua mai ai le vai o le pancreatic, e aunoa ma se auala e le masani ai.

E ala atu i le ala, o lenei vai e tafe atu i le duodenum. O le tulaga o nei laupepa e taua tele mo le pancreas. Talu ai o okeni uma o le gastrointestinal tract e fesoʻotaʻi atu i se faʻaogaina o lekese, soʻo se maʻi o se tasi oi latou e vave ona aafia ai le pancreas, mafua ai ni suiga.

O le numera o tamaiti o loʻo maua e ona fomaʻi suiga faapena. E talitonu saienitisi o se vaega itiiti lenei o le aʻafiaga o se mea o loʻo tutupu i le siʻosiʻomaga, o le tele o faʻasaʻo ma mea e gaosi, e oo lava i pepe pepe.

Mafuaaga o mea tutupu

O enzymes e maua mai i le pancreas e na o le malosi lava pe a faʻapipiʻiina ma le vailaau oona. Ae ui i lea, faatasi ai ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, o le tuiina o le vai mai le duodenum e mafai.

Faʻafesoʻotaʻi e faʻaagaoioia ai le enzymes i luma atu o le taimi, ao le i ulufale i totonu o le inumaga. O le faagasologa o le faʻaleleia o otaota amata e le amata i le mea o loʻo manaʻomia, ma o le pancreas e amata amata ona eli. E taʻua lenei mea i vailaʻau faʻasolosolo o le pancreatitis, ma o sea suiga ua manatu e sili ona taatele

O le tele o faʻamaʻi, pei o gastritis, hepatitis, faafitauli i le gallroododitis, gastroduodenitis. O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o suiga faʻamalosi i le pancreas e mafai ona avea ma mea e le lelei ai le taumafa - e le lelei le 'ai o le pepe pe, i se isi itu, pe a fai, e faʻatagaina o ia e faʻaaogaina meaʻai vave, mea meataalo, fuʻa ma le suamalie suamalie ma le tele o meainu ma mea manogi.

O le pancreas e mafai ona faʻalauteleina, e mafai ona amataina i totonu o le tino i le tali atu i nisi o faʻamaʻi pipisi e pei o le misela po o le fiva fiva, inu i toxins, ave vailaʻau, aemaise lava mo le faʻaaoga umi o vailaʻau. O nisi taimi o le "amataga" o le faʻaaogaina o aʻafiaga e faʻaleleia ai suiga o le faʻaaogaina lea o le togafitiga faʻapitoa i le tino.

I le laʻitiiti ma le matua, e leʻo faʻamavaeina se vaega o le mafaufau - e mafai e le pancreas ona faʻaleagaina galuega, e pei ona latou fai mai, i neura, pe a uma ona feagai ma se faʻalavelave ogaoga.

O suiga faʻafouina i le pancreas e naʻo le moni o le i ai o se isi faʻamaʻi, ae mafai foi ona latou faʻaalia lagona le lelei. E mafai e fanau ona atiina ae se maʻi tigaina faʻamaonia, faʻapalaina, ma maualuga le maualuga o le suka.

O le pancreas, faʻapitoa i na faiga faʻaleagaina e faʻateleina ai le lapoa, e mafai ona sosolo. E mafai e le tamaititi ona tupu le vomiting, manava, manava, ma atonu e ono faalavelaveina e ala i le tosoina o tiga i le pito i luga. Ae ui i lea, i le tele o mataupu, o suiga faʻamalosia e tutupu e aunoa ma ni faʻamaoniga uma ma avea ma "maua" i luga o le ultrasound of the digestive tract.

O faʻamatalaga nei e mafai ona faʻaalia ai faafitauli i le pancreas:

Paʻa i le tumutumu pito i luga, i le manava, lea e fai si laʻititi pe afai o le tamaititi e nofo i le nofoa faʻatasi ma sina tamaʻi susu i luma.

Vomit ma meaai e leʻi faʻaaogaina. O le faʻaleagaina e le aumaia ai le toomaga.

Malosiaga talafeagai i le vevela o le tino.

Faʻasaʻo masani. O mea tau feʻau e maua ai le vai, o se mea manogi le manogi. Afai ua iai se suiga umi mo le umi o le taimi, o lona uiga e le maluelue le nofoa o le tamaititi-o le manava o le manava e suia i le tau ma le isi itu.

O le gutu gutu, pe a suʻesuʻeina le vevela o le oral, e iloa ai se ufi paʻu i luga o le laulaufaiva.

Suiga o le manaʻo. O le tamaititi e amata ona 'aina sina mea itiiti, ma e le taliaina foi na ipu na te fiafia i ai muamua.

Faʻasolosolo taimi masani, faʻateleina le kesi, pala, afaina.

O le vaivai, faʻaititia le tino atoa o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga