Lisi mo le maʻisuka ituaiga 2 mai le endocrinologist

Lisi mo le maʻisuka ituaiga 2 mai le endocrinologist: recipes ma tips - Nutrition ma diets

O le ituaiga masani o le maʻisuka o le lona lua lea, ua maua i le 95% o tagata gasegase i lenei maʻi. Pe tusa ma le 80% o tagata gasegase i lenei ituaiga o le mamafa.

E tele mea e tutupu ona o le teuina o ni mea faapitoa i totonu o le gaʻo gaʻo. I le maʻisuka, o le mea lea e masani lava o le vaega o le manava ma le tino pito i luga. O lenei ituaiga o oona e taʻua o le manava - o se foliga tutusa ma le apu.

O le mamafa tele e le naʻo se mea e le fiafia i ai. E le gata i lea, o se faʻaopoopoga faʻapitoa i le puʻu ma le tuilaula atoa, o se aafiaga le lelei i le tino atoa. Afai o se tagata ei ai se pasene laitiiti o le mamafa o le mamafa e mafai ona faigofie ona savali agai i luga i le lima o le fola, o le a maua e se tagata gasegase le manava le manava i le lona tolu. O lenei vaega e iai sona aʻafiaga leaga i luga o vaʻa ua leva ona mafatia i le maʻisuka.

O le mafuaaga lena ua filifilia ai se meaai malosi mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e le o iai ni gaʻo i ipu.

Vaega o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

E masani ona iloa o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e le naʻo le togafitiga o fualaau faasaina, ae o gaioiga faaletino foi e faʻatasi ma se taumafa malosi - toetoe lava a matelaina. O lenei faiga e matua faigata ma e le mafai e tagata uma ona fai. O le mea moni, o le tausisia o nei tulafono autu o se olaga fou e faigata e le gata i le faaletino, ae faapena foi i le mafaufau. Ae faafetai ia te ia, e mafai ona e lafoaia uma le inisalini.

Fai mai tagata popoto faapea, e ui i le vavalalaina o ituaiga o maʻisuka, e tofu tagata uma ma lenei faʻamaʻi taʻitasi, pei o le tino o le maʻi. Ina ia ausia le sili ona maualuga, o le taumafa a le tagata lava ia o loʻo faʻamaonia mo ituaiga uma o le maʻisuka ituaiga 2, lea o loʻo i ai meaʻai e maualalo i luga o le 'elepeti o elemene e fai ma lisi o meaʻai i aso taʻitasi.

O le manatu lata mai o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e ala i le anapogi po o le pulega o le "leai se mea e le mafai" o le a le aumaia ai ni faamanuiaga talafeagai. E tusa lava pe sili atu le gaʻo o le tino, ae na o le malosi mai pini e le lava mo se tagata. I se taimi e le o toe mamao, o le matelaina o le fiaʻai o le a mafua ai le vaivai ma le fiaai i taimi uma Ma o sea tulaga o le a le taitai atu ai i soo se mea lelei.

I soo se tulaga, fuaina o lou suka toto pe a maeʻa taumafataga uma e tatau ona avea o se masani mausali.

Sauniuni mo se taumafa maualalo maualalo

Le togafitiga o le maʻisuka o soo se ituaiga, ae maise lava le lona lua, e manaʻomia ai se meaʻai, ae o le fesuisuiai o le matuia. O lapisi ma mea taumafa e maualalo i gaʻo gaʻo e mafai ai ona e pulea le gata toto, ae o lau mamafa.

Aʻo leʻi fesuiaʻi i se meaʻai malosi mo le maʻisuka ituaiga 2, e te manaʻomia:

  • aoao e siaki le suka. O le maʻisuka uma lava o lenei ituaiga o le insulin-faalagolago, o le mea lea o le puleaina ma le mafai ona faʻaitiitia le maualuga o lona toto i le toto,
  • ia mautinoa e feutagai ma se endocrinologist ma suʻesuʻe faamatalaga talafeagai uma e uiga i le hypoglycemia. E tatau ona e iloa ona faailoga, e taua le i ai o faʻamatalaga pe faapefea ona taofi lelei le faʻaalia o le hypoglycemia.

E masani lava, a maeʻa ona maua se suʻesuʻega, e tuʻuina atu i le tagata maʻi se lisi o mea e taliaina i se meaʻai masani, faʻamaonia i le vaitaimi o le Soviet - i se taimi na manatu ai tagata e le o iai ma e tutusa tagata uma, ma sili atu foi i le maʻi. E leai se aoga e fai atu, mo le tele o gasegase atonu o le a le talafeagai lelei lenei auala. E le gata i lea, o le maʻisuka ituaiga 2 e tele lava ina maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, lea e manaʻomia ai se uiga sili atu faʻaaloalo i le taumafataga.

E faʻafefea ona gaosia le gaʻo paʻu mo le maʻisuka

I lenei tulaga, o tagata gasegase latou te liliu atu i le endocrinologist ma le gastroenterologist mo se taumafa patino.I le faagasologa o le filifilia o oloa e taliaina, e tele mea taua ua fuafuaina e aafia ai le suka o le toto ma le tulaga o le tino maʻi atoa. E masani lava ona tupu e iai feteenaiga, ma i se tulaga faapena, e tatau ona e lafoaia atoa le oloa, ina ia le faʻaosofia ai ni faʻafitauli.

Faʻamatalaga mo le taumafataga Type 2 Meaʻai

  1. Fuainumera o faʻamatalaga i luga o le puleaina atoa o le suka i le 2 vaiaso. E taʻu mai ai:
  • toto o le insulin i lenei vaitau,
  • Faamatalaga faʻatau meaai
  • togafiti o fualaau faasaina ua faatonuina ma le igoa o fualaau faasaina ma le faiga o la latou pulega.
  1. O le aʻafiaga o inumaga o le inisalini ma isi vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka o loʻo faʻamalamalamaina.
  2. O le a le maualuga o le maualuga o le suka e faʻatusatusa i le 1 gram o gaʻo mai le 'aina.
  3. Fuainumera faamauina o le oso i le suka, ma mafaufau i le taimi o le aso.
  4. Mea e manaʻo i mea taumafa - meaai ma ipu e fiafia i ai. Maʻeu le tāua o le eseesega i le va o le faʻatagaina ma le manaʻomia o meaʻai.
  5. Mafaufau i le taimi ole taumafa ma le masani masani.
  6. O a faʻamaʻi e iai, e ese mai i le maʻisuka, ma pe o latou faʻamafanafana.
  7. O fualaau oona e ave sei vagana ai fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2.
  8. O aʻafiaga o le faʻamaʻi, pe afai ua uma ona tutupu, ua amanaia. Ole taulaiga faapitoa ile totogiina ole gastroparesis ole maʻisuka - taofia le gaoia ole manava pe a uma ona 'ai.

Ia mautinoa e faʻatau le umukuka ma fua o le fola. Meaʻai - ia pulea le mamafa o le taumafaina o meaai, e sili atu ona faigofie le faitauina o kalori. Papa e tu e matau suiga i lau lava mamafa.

Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 ina ia le maua ai le mamafa

Ona o le gasegase o loʻo i totonu o le maʻisuka ituaiga 2, e le lava le mulimuli i se meaʻai i le maualalo o le toto suka. O le gau o le mamafa o se mea taua tele mo le toe faʻaleleia. Endocrinologists ma nutritionists ua fautuaina ina ia muamua ona mulimuli i se taumafataga o le maualalo o le gaosiga i lalo ifo ma faʻaleleia le suka o le toto. O le mamafa i vaiaso taitasi i luga o se manava gaogao e tatau ona avea ma masani. Ae i le taimi lava e tasi, e le tatau ona e taulai atu i le pa'ū o le mamafa. I le taimi muamua, o le mea autu o le faʻaitiitia o le suka.

Aisea e faigata ai i le maʻisuka-tausi maʻi maʻisuka ona faʻaitiitia le mamafa:

  • ma le oona, o le toto e tele le insulin,
  • o le inisalini e ave i le maʻisuka e taofia ai le malepe o le gaʻo o meaʻai na tuʻuina i le tino,
  • ipu ma mea taumafa e maualalo ai le gaosiga o le carbohydrate e faʻaleleia ai le inisalini,
  • o le tino e amata ona fufulu meaʻai pe a uma ona tuʻu ile inisalini.

A uma le pa'ū o le suka ma o loʻo tumau pea lona maualuga i totonu o tapulaa talafeagai, e tatau ona e toe faaleleia le iuga mo ni nai vaiaso. A maeʻa lena mea, o ipu e iai mea patino e faʻapipiʻiina pe le aofia ai i le taumafataga e amata ai ona faʻaitiitia le mamafa.

O le anapogi faʻapitoa ma le taumafataga ma le leai atoatoa o gaʻo, pe afai latou te maua se taunuuga, e puupuu mo se taimi le tumau. O sea ituaiga o meaai, poʻo lona toesea, e mafua ai ona afaina ai le tino. Mo le maʻisuka, e taua tele meaai paleni mo meaai taʻitasi filifilia. O meaai mai mea taumafa-o meaʻai e faatagaina e faʻamautinoa ai le gaosiga o le inisalini ma lona maualuga ile tino. Faʻatasi ai ma le ala saʻo, o le leai o se mamafa o le a le toe avea ma faafitauli.

Tulafono o taumafa mai le endocrinologist

O le togafitiga o mea taumafa o le autu autu lea o le tau faasaga i le maʻisuka ituaiga 2, lea o le a le faatagaina ai le fesuiaiga o le faamai i se ituaiga o le insulin. E manaʻomia le alofia o le matelaina ma le taumafataga, meaʻai laiti, lima faʻaititia, lima i le ono taimi i le aso, sili atu i vaitaimi masani.

O le paleni o le vai o se vaega o soʻo se meaʻai. Lisi aso mai le lua lita. E mafai ona e faʻatatauina ma taʻitasi, mo meaʻai uma o calorie, e tasi le mililita o le vai inu. E fautuaina e inu le vai faamama, teas, kulimi mamago ma le koko. O fualaau suamalie, nectars, tiʻeli i le maso ua faʻasaina.

O le faasologa o aso taitasi e tatau ona aofia ai cereals, oloa susu, aano po o iʻa, fualaau faisua ma fua.I le tapenapenaga o ipu o le maʻisuka, e mafai ona faatagaina se togafitiga vevela.

O ituaiga nei o kuka e mafai ona faatagaina:

  • mo se ulugalii
  • i se fai kuka taofi
  • matala
  • faʻafeiloaʻi i totonu o se vaʻai, faʻatasi ai ma le tau itiiti o le suauu manogi,
  • i luga o le meaʻai
  • i le ogaumu.

E faʻasaina le faʻaaogaina, talu ai ona o le leaga o le cholesterol i meaʻai o manufasi, o le ipu ua matua leiloa lona aoga. O le faʻaaogaina o mea manogi ma meaʻai, e ese mai ai, e fautuaina mo maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a le gata ina tuʻuina atu meaai e le gata o se manaia lelei, ae fesoasoani foi i le tau faasaga i le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le taumafataga mulimuli, e tusa ai ma le endocrinologists, e tatau ona faia ia le itiiti ifo i le lua itula ae leʻi alu i le moega. E manaʻomia le meaʻai e maualalo le calorie ma e faigofie ona eli. O se taumafataga mulimuli o le a avea ma ipu tioata gaosia mai susu. O mea e maua mai le susu o le susu e le faʻasaina mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, ae maualuga i le kalori, o lea e lelei tele le faʻaaogaina i le taeao.

O oloa nei e tatau ona lafoai ese:

  1. sugar, sweets, muffin,
  2. gaʻo meaʻai, iʻa ma iʻa (milk, caviar),
  3. margarine, kulimi suamalie, pata,
  4. pateta, parsnips, beets kuka ma kāloti,
  5. falaoamata falaoamata - ia fautuaina e suitulaga i falaoa o meaʻai, falaoa o le falaoa,
  6. fualaau suamalie ma fualaau suamalie, nati,
  7. sima, meloni, persimmon, vine,
  8. aso, vine,
  9. mayonnaise, faleoloa faleoloa,
  10. agaga.

O meainu malolosi e afaina ai le galuega ole ate, e taua ai le ava o se mea oona ma poloka le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le tino. O lenei mea matautia e matautia mo le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo tui i le inisalini. Aʻo leʻi filifili e inu le 'ava malosi, e tatau ona e musu pe faʻaitiitia le tuiina o le hormone ina ia le faʻaosofia ai le hypoglycemia.

O le mulimuli i nei tulafono, o le a faʻaumatia ai e le tagata ni faafitauli i le toto maualuga. E tatau ona e iloa pe faapefea ona filifili oloa mo le lisi e ala ia latou GI.

Glycemic Index (GI) o Mea


O le taumafataga o loʻo faia i meaʻai ma vai inu o latou fuainumera o loʻo i lalo ifo. O nei meaʻai e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Mea taumafa ma le faasinomaga o nisi taimi e faatagaina i luga o le lisi, ae le sili atu ma le lua i le tolu taimi i le vaiaso, i le noatia i le faamagaloga, o le aofaiga o ia meaai e oo atu i le 150 kalama.

O oloa e maualuga le maualuga e afaina ai e le gata i le maʻisuka, ae faapena foi i tagata maloloina atoatoa. O loʻo i ai i totonu o vailaʻau faʻamalosi vave, i tagata lautele latou te taʻua foi o "mea gaogao" gaʻo, lea e maua ai sina lagona o le nofo filemu ma saofagā i le fausiaina o le tino.

I nisi tulaga, e mafai ona faateleina le GI. Afai e te gaosia le sua mai vine, fualaau aina maualalo, o le ai ai se maualuga maualuga. O lenei mea mataʻutia ua faʻamatala manino - faʻatasi ai ma lenei metotia o le gaosi, ua leiloa le fiber, lea e nafa ma le faʻavave ona faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le tino. O isi faʻasagaga e faʻaaoga i kāloti ma beets. I le fomu fou, o fomaʻi e faatagaina i latou e aofia i totonu o meaai i aso taitasi, ae matua le mafai ona kuka.

GI division vaega:

  • ala maualalo mai le 0 i le 49 iunite e aofia ai,
  • ave le aofaʻi i le 69 iunite,
  • se maualuga maualuga e 70 iunite pe sili atu.

O le faailo e mafai ona faʻaleleia e le tele o vaega i fualaau aina ma fua pe afai e faʻasoa (aumai i se tulaga tutusa).

Lua vasega


Endocrinologists fai mai o le afa o le taumafataga o loʻo nofoia e fualaʻau e pei o soup, itu ipu, salakeke. E sili atu le lelei o le faʻapipiʻiina o oloa i le faʻaitiitia o le vevela. E mafai ona fesuisuiai lau laʻau - basil, arugula, meaʻai, pasili, dill, oregano.

O sala e sili atu ona lelei meaai mama. E tatau ona faʻataunuʻuina i le kulimi kulimi e maualalo le manogi, fuālaʻau manogi po o le paluga pasi ma le 0% gaʻo. Kuki vave ao leʻi faʻaaogaina.

E vave vave ona faʻaleleia le salati. E manaʻomia lou tipiina o le avoka i fasi pepa, faaopoopo le 100 kalama o le arugula ma le kukaina o le susu o susu, masima ma solo i le sua o le tipolo.Faatumu mea uma i le suauu olive. O lea ituaiga ipu e fiafia e le gata i maʻi, ae o le a avea foi ma se teuteuga o soo se laulau fiafia.

O le mea lautele, o le arugula ua avea ma mea taua i le tele o ipu na tautuaina i fale talimalo. E tofo tele ma fiafia i se fualaau suamalie. Laʻau lelei e alu ma iʻa. O le mea lea, o le salati "matagofie o le gataifale" ua saunia mai mea nei:

  • 100 kalama o arugula,
  • lima tamato faapelepele
  • sefulu olive sua
  • sefulu faʻasee
  • se kuata o le lemoni
  • olive po o so o se isi suauu faamamaina,
  • masima e tofo.


Otioti le tamato ma le olive i le afa, ia faʻafefe le moa i le kuka susu mo le lua minute, ona tipi lea ma faaopoopo aano o manu i fualaau faisua.

Faʻafefiloi mea uma, faʻafefiloi le sua mai le lemon ma fufuluina le salati i luga o lea mea, vaitau ma le suauu manogi ma masima. Faʻalelei lelei. O lea ituaiga ipu e mafai ona mafaufauina o se taeao muamua o le taeao o le maʻisuka.

O se fualaau fualaau fualaau aina e taua o le "fualaau aina fua" ona o lona tuufaatasiga e aofia ai le tele o vitamini ma minerale, ae mo se taimi umi e maua ai se lagona o le fiafia, lea e taua mo tagata ua mamafa tele.

O vaega o loʻo taua i lalo o le a manaʻomia mo se "fualaʻau fefiloi":

  1. pulu mumu mumu - 200 kalama,
  2. tasi lanu mumu lanu,
  3. se laulaau lanumeamata
  4. musika po o soʻo se isi musika - 200 kalama,
  5. keke faapelepele - lima vaega,
  6. oona kulimi-maualalo-150 kene,
  7. letus leaves
  8. suauu - 100 kalama.

Muamua e tatau ona e faia ni a oe lava meaʻai - tipi le rai poo le falala falala i totonu o ni nai pusa ma faʻagogo i totonu o le ogaumu, pe a ma le luasefulu minute i le vevela o le 150 C, faʻaosoosoina ai.

Tipi le lanu mumu i afa mama ma sogi mo le afa itula i le vineta, faʻafefe tasi i le tasi i le vai. Otioti le musika i ni vaega se fa ma fuga i le suauʻu manogi i lalo o le tapuni, masima ma le pepa.

Tipi le siaki i le afa, faaopoopo musikulu, laau afu, pipi tao, riki ma croutons ua togiina i totonu o le sipisi, taimi le salati ma le kulimi suamalie, faʻafefiloi lelei. Auauna atu pe a uma ona tuʻuina le ipu i luga o laulati lau.

O le tasi tulafono e teu i lou mafaufau, o le salatisi o le kulupu vave lea aʻo le i auauna atu, ina ia leai se taimi e faʻamafanafana ai.

Meat ma le sasaʻa ipu


Meat o loʻo i ai ni meaola o manu e manaʻomia mo le tino. Mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o lenei oloa e tatau ona i luga o le lisi i aso uma. E tatau ona e filifilia ni meaʻai vela, aveese le paʻu ma le gaʻo mai ai. E leai ni a latou mea aoga, naʻo na o le cholesterol leaga ma le maualuga o le kalori. GI o meaʻai o manufasi e maualalo, mo se faʻataʻitaʻiga, o le glycemic index of turkey is zero units.

O susu sou e le tatau ona saunia mai aano o manu. E fautuaina e le Endocrinologists le faia o soupeti i le sua o le fualaau aina po o aano o manufasi, ae o le lona lua. O lona uiga, pe a uma le fafasi muamua o aano o aano o manufasi, e suavai le vai ma fou le sasaa, e kuka ai le aano, ma faʻaauau le sauniuni o le vai.

O le talitonuga ua leva ona faʻamautuina o le susu o le meaʻai sili lea mo le maʻisuka ituaiga 1. Ae e le saʻo lenei mea. Ua faamaonia e saienitisi mai fafo o vae o moa e aoga foi mo le maʻisuka, e aofia ai le faateleina o le uʻamea.

O ituaiga o aano o manufasi ma mea ua le mafai ona faatagaina:

  • salu
  • toso
  • moa
  • lafumanu
  • venison
  • solofanua manu
  • moa moa
  • lafumanu, ate, pulumu.


E mafai ona kuka le kuka i le ogaumu ma le faila kuka. O le metotia mulimuli na sili ona fiafia i ai le au faipule, aua e umi se taimi e alu ai. E tatau ona mulumulu le tino o le isu i lalo o le vai tafe ma faʻamago i le umukuka, masima ma pepa.

Faʻasala le salu ma le kulimi kulimi e maualalo le manogi ma faʻafefiloi ma le tele o laʻau, ma pasi atu i le lomitusi. Sasaa se sipuni o le suauu manogi ma sina sipuni tele o le vai faamama i le pito i lalo o le multicolo, tuʻu le salu. Cook mo le 45 minute i le faiga o tao. E mafai foi ona utaina fualaʻau tipi i totonu o poloka i le taimi e tasi pei o aano o manu (eggplant, tomato, riki), ma o le taunuuga o se meaʻai aano o manu fasi ma se falaoa.

O le ate mela ma le boiled buckwheat cutlets e eseese lelei lava le taumafa. Manaomia ia ituaiga oloa:

  1. ate - 300 kalama,
  2. Bose buckwheat - 100 kalama,
  3. tasi fuamoa
  4. tasi leisi
  5. se sipuni tele o le semolina.

Faʻamasaga le ate ma le sipuni e ala i se mea e teu ai meaʻai, pe faʻafefete i totonu o se paluga, faaopoopo le semolina ma fuamoa, masima ma le pepa. Fuga i totonu o se apa i totonu o se vaega itiiti o le suauʻu manogi po o le vaʻa.

E le gata i lea e mafai ona e saunia se paʻu mo le maʻisuka ma 'ai ai mo se meaai i le aoauli faatasi ai ma le falaoa.

I le vitio i lenei tusiga, o fautuaga a le fomaʻi e uiga i meaʻai o le maʻisuka ua tuʻuina mai.

O le a le meaʻai?

E faigata tele ona valaʻau ia te ia i se meaʻai. Nai lo o lea, o se mea e 'ai ma faʻasalaga. E aofia ai na o ni nai vaega:

  1. E tatau ona e 'ai e le aunoa, ae le o nisi taimi. E faasolosolo lava, e tatau ona masani oe e te nofo i le laulau i le taimi e tasi.
  2. O meaai i le aso e tatau ona le itiiti ifo i le lima, ae e sili atu le fuafua o lou olaga ina ia ono. Auaunaga e tatau ona laʻititi. O lenei ituaiga o meaʻai paleni e puipuia ai le faʻaalia o le hyperglycemia - o se oso i luga o suka pe a uma ona 'ai.
  3. Maualalo le kalori akoonu. E maua i fuainumera fuainumera o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka-2 e mamafa tele. E silia ma le 80 pasene o le numera atoa o tagata gasegase. O le mea lea, o ipu mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le sili atu o le mamafa e tatau ona i ai ma se mea e sili ona laitiiti, faʻataunuʻu kalori, ina ia mafai ai ona toe faʻafoʻi le mamafa i le masani. I le isi itu, o se tagata e masani lona matua ma le maualuga o le mamafa e le manaʻomia ona faitauina calories.
  4. Aveese uma gaʻo gaosi mai le laulau: margarine, mayonnaise, sau sau, meaʻai (aemaise lava i kulimi).

Pau lava tapulaʻa. Ae ui i lea, e tatau ona togafitia i latou ma le faateleina o le tiute ma matauina ma le malosi tele.

O le a le mea e le mafai ma mea e manaʻomia

Aʻo saunia ni ipu mo le maʻisuka ituaiga 2, e le tatau ona aofia ai ma fualaau:

  • Soo se sooga. Faʻapipiina e masani lava ona talia, ae o mea uma e ulaula - alu ese e faavavau.
  • O oloa uma e leʻi maeʻa. Ma afai e maua oe i le maʻisuka ma e le faʻaaogaina oe e tu i tafatafa o le ogaumu, e tatau ona e faʻaosoosoina le auala e kuka ai.
  • Meaʻai suamalie: puaa ma le mamoe.
  • Gaʻo susu gaʻo. E fautuaina le fesuiaʻi atoa i laʻau papaʻu, ituaiga meaʻai. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e tatau ona aloese ai le kulimi kulimi, ma i tulaga ogaoga ia faʻatau mai, ae le sili atu i le 15%.
  • O le kulimi malo e mafai ona filifilia, na o le tasi e maualalo le gaʻo.
  • E tatau ona sui le suka i suamalie e fautuaina e lau fomaʻi.

Ae ui i lea, o loʻo i ai foi oloa e faʻatagaina mo le aofia i ipu mo le maʻisuka ituaiga 2. E i ai le fautuaga faapitoa mai le endocrinologist: ia faalagolago i luga o iʻa ma iʻa iʻa, 'ai le tele o fualaʻau, fualaau aina (e le o suamalie, vine, i le ala, faasaina), fualaau faisua, otaota ma falaoa mai falaoamata pusa. Aua e te faʻaaoga oloa gaosi susu, tau lava ina e gauai atu i le latou gaʻo.

Faʻatau saʻo

E faaopoopo atu i nisi tapulaa i luga o mea aoga, o loʻo i ai fautuaga i le metotia o le gaosia o oloa e alu i ipu mo le maʻisuka ituaiga 2. E masani ona faʻaaoga naʻo mea e fai ai le kuka, taʻavale, taʻavale poʻo le tao tao. Mai meaʻai falai e tatau ona vele.

E iai tulafono mo le aʻoga. O le aano o le aano e faʻatau tino uma, o le paʻu e tatau ona aveese mai le manulele. E le gata i lea, i le moa, e tatau i le tasi ona tuʻuina atu le fiafia i le fatafata ma apaau, ma e tatau ona aloese mai gaʻo ma e le aoga tele vae. Afai e te faʻaaogaina le suauʻu manogi i le faʻamalosiina, e faaopoopoina i le pito i tua e puipuia ai mai le liuaina i se mea mamao mai le aoga.

Palu suamalie

E sili ona aoga o ipu mo le maʻisuka ituaiga 2 mai le paukini, ma i totonu ia i latou o soupeti. E faigofie lava ona latou saunia, aʻo lelei, lelei, ae le maualuga le kalori. O se tasi o tagata sili ona alofaina e tagata o loʻo faia i le auala lenei: o se fasi moa, 150 kalama (o le faasologa masani mo le aso), o loʻo taatia i totonu o le vai. Pe a vevela, e faʻafefiloi le palu, ma faʻatumu le pusa i le vai fou.O lenei faiga e faalua ona faaluaina, mulimuli ane ona kuka ai lea o le suka mo le tusa o le afa itula. O le pauna o le paukiki e vevela, tipi faʻamalamalamaina, fefiloi ma mama sisi ma sisi seia kuka. O meaʻai kuka kuka e pasi i se suauu toto, mulimuli ane e faʻapipiʻi le fualaau aina. A oʻo loa i le laugatasia, o le a sasaa le fasi moa. Pe a faʻamamaina le palukiniki, e tuʻuina ni nai fasi vaega o se fasi fasi laulau o le dorblu ma le mint i totonu o se ipu.

Musaka ma aano o manu

I le avea ai o se vasega lona lua mo le maʻisuka ituaiga 2, o recipes e ofoina atu se filifiliga tele. O se tasi o mea sili ona faatosina e foliga mai ia i tatou pei o lenei. I tulafono uma, faʻatasi ai ma le faʻamatuina o le vai muamua, ua kukaina se fasi lafumanu moa mo le afa kilokalama ma uʻuina e ala i se faʻi meaʻai faatasi ai ma aniani aniani e lua. E lua fualaʻau ma le zucini e tiʻetiʻe mai le paʻu ma 'auʻau ma tipi i totonu o le falaoamata, e faʻatau atu i totonu o matagaluega mo le maʻisuka ma faʻamalosi e fesoasoani i latou e tau ai le faʻamaʻi) ma togi eseese i le mama. Meaʻai e faʻamalieina ma faʻafefiloi i fuamoa e lua. O le pito i lalo o le pepa o loʻo salalau solo i laʻau tipi, lea o loʻo tuʻuina i luga o le eggplant, faʻafefeteina i le kākalo solo. O le isi e fafagaina aano o manu, zucchini i luga, ma isi mea, seia maeʻa ona maeʻa. O le pito i luga ua faataatia i totonu o pati o le toto, o le kulimi suamalie malamalama ua sasaina i fuamoa ma masima ma sasaa atu i luga. O le paʻu mulimuli e kukaina le kulimi. Mo le tasi vaetolu o le itula i totonu o le oven - ma fiafia i le manaia matagofie o se ipu meaai!

Poulati Chicken

Ae maise lava o mea taumafa ma faigofie ona faia ai fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 i se masini fai kuka. O le masini e foliga mai na mafua mo le sauniuniga o meaai mo lenei vaega o maʻi. O le kilo o le squirrel ua maeʻa ona tapenaina, ua sasaa le sipuni o le suauu suauu i totonu o le pesini, ua faʻapipiʻi le kāpeti, ma ua liliu le iunite i le faiga o "Baking" mo le luasefulu minute (fuafua i le tausaga o le fualaau faisua). Pe a faʻapipiʻi ma faamalulu le kapisi, ona sasaa ai lea o kapoti sipuni, kāloti ua kuka ma fasi vaega itiiti o le afa kilokalama o moa moa. A maeʻa le faailo e uiga i le faʻavae o le faʻatulagaga seti, o mea o loʻo i totonu o le pesini e faʻafefiloi, faʻafefe ma faʻafeiloaʻi ma se sipuni o le pati tamato, ma faʻafeiloaʻi le tele-cooker i le "Suʻe" mo le itula.

Pollock i sau saumati

E sili ona aoga o ipu iʻa mo le maʻisuka ituaiga 2. O fua o le multicolo e aofia ai soo se mea, o lea o le a tatou le faʻaaogaina ai le faigofie, ae faʻamautinoa ai le manaia o meaai. O le tino o polulu, pe a manaʻomia, e faʻamamaina, mulumuluina, vaevaeina ma faʻafefiloi ma masima. E lapisi le sipisi i afa mama, kāloti - i luga o ni pulu poʻo ni manoa (e mafai ona e faʻafefeteina). O tamato se lua ua totoina i le vai inu mo ni nai sekone, ona vave loa lea i le aisa, ua aveese le paʻu mai ia i latou, ma ua seleseleina fualaau faisua i liʻo. O mea uma lava ua faaputuputuina i totonu o se pesini i luga o laupepa: aniani - kāloti - tamato - polisi, sasaa i le suamati, suamalie i le pasili ma peppercorns. O le mimiti e filifilia ma o le taimi e tasi le itula.

Lili matala ma aano o manufasi

O ituaiga uma o cereal e toetoe lava sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2. I se masini fai kuka e kuka ai e toetoe a leai se auai i se kuka. Ma o lentil e sili ona fautuaina e fomaʻi. O le mea e le tatau ai ona e 'ai e' ai na o ia, e mafai ona e faʻaopopo meaʻai i le ipu, mo se faataitaiga, lafumanu. O se fasi tolu selau kalama e malepe i ni fasi laau manifi, tuu i totonu o se pesini ma le sipisi tipi ma tuu i lalo mo le lima minute i luga o se sipuni suamalie o le suauu manogi i le frying mode. Ona sasaa lea o se ipu alumini, ua sasaa le vai - o se tamatamailima i luga atu o le maualuga o oloa, o mea manogi ua faaopoopo ma o le "Cooking" mode ua liua mo le afa itula.

Nusipepa o povi

O lenei vaega faaosooso o le tino maliu ua fufuluina, tipi i ni vaega faigofie, tuu i totonu o se pesini, tumu i le vai ma tuu mo le lua itula i le "Taea". Ono afa afa o lo o taʻalo ma taʻaloga taʻavale (e mafai muamua, i le lava kuki e tasi, e mafai ona tutusa, i luga o le ogaumu). A maeʻa le faailo o le taimi, puʻupuʻu ma aniani, fasi pepa kāloti ma fasi pepa talo i totonu o le pesini.O le tulaga e tumau pea lava, o le taimi e faatapulaʻa i le afa itula. I le faaiuga, o se ipu vai suamati ma sina maso ua maeʻa ona sasaa e sasaa ai le moa.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 i le multicolo e tele ma eseese, e le gata i lea, latou te manaʻomia le tele o faafitauli nai lo le kukaina o ipu e tasi i luga o le ogaumu. O le mea lea, afai o oe poʻo se isi e latalata ane i se maʻi le lelei, e tatau ona e mafaufau e faʻaaogaina se mea aoga tele: o le a faafaigofieina ai lou olaga, aua e tatau ona e fafagaina le maʻi i taimi uma ma sili atu i ni mea lelei eseese.

Pudding Orange

Aʻo lisiina meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2, e le masani ona taʻuina atu pusa. Ma e toatele tagata e manatu o nei tagata le lelei ua faamalosia e faia e aunoa ma ni laulaau atoa. Ae peitai, e le o lea. Na o togafitiga ua saunia sina eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le auala lenei: fufulu tele moli ma fufulu le tolu o le itula i se vaega itiiti o le vai. A maeʻa le mafanafana, ona vavae ese ai lea o ponaivi, ma o le aano, faatasi ai ma le paʻu, e pasi atu i se masini suamalie i se falala manaia. O se fuamoa na sasaina i totonu o se ipu, lea e faʻapipiʻi ai le sorbitol (lua punetini), lua spoons o le sua o le lemoni ma le aofaʻi tutusa o le fua o lenei fua. E mafai ona e faʻapipiʻi sina kinasona mo le tofo. Ona faʻasaina lea o almonds eleele (e tusa ma le afa ipu tioata). O le masini e fefiloi ma le moli mamae, faʻafefete i tins (e mafai ona e faʻaaoga se tasi, lapoa) ma ufiufi i totonu ogaumu mo le fasefulu minute ma le vevela o 180 tikeri Celsius.

Oatieal Raisin Cookies

Afai e te fiafia i le paluga o oloa, o loʻo i ai foi ia meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2. O le taoina o lenei taimi o le a faʻavae i luga o le oatmeal - o le mea lea e sili atu le caloric ma sili atu ona leaga i le maʻi. Faʻaopopo i ai kuki i vine vine lelei (lua-tolu o le ipu tioata) ma fasi pepa (half cup). O se pauna o cereal ua faʻapipiʻiina ma fualaau aina ua saunia. Mililiters o le selau vai ua vevela, ua palu faatasi ma le manogi o le suauʻu olive ma sasaa i totonu o le masini. Mulimuli ane, ia faaopoopo se sipuni o le sorbitol ma le afa-soda, lea e tineia i le sua o le tipolo. A maeʻa le kulimi mulimuli o le paluga, ona fai lea o kuki ma tao mo le kuata o le itula i totonu o le ogaumu e vevela i le lua selau tikeri.

Aua e te manatu e matua faanoanoa tele - ipu mo le maʻisuka ituaiga 2. O fua faʻatasi ma ata o loʻo i totonu o le tusiga o le a faigofie ona faʻamaonia oe o taumafa taumafa e mafai ona suamalie ma lelei.

Tasi le toe iloiloga o "Menus for Type 2 Diabetic i Aso Taitasi ma Fugaga"

O le a ou tuuina atu ia te oe fautuaga lelei, ua sili atu ma le faatasi ona ou fesoasoani i ai. Aiseā e te faʻaumatia ai oe i meaai? O loʻo i ai se auala lelei e faʻafesoʻotaʻi vave ai au fomu - faʻatautaia. E atoatoa pe afai e te manaʻomia ia e matua lelei mo le aso malolo pe mo se mea taua na tupu - faʻapipiʻi, ma o le a vave lava ona toesea le 2-3 lapopoa, o le pulou e foliga mai, ua toso le pusa)

Vaega o se taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2

I le dietetics, ua atofaina e pei o le laulau Nu.9 ma ua fuafua i le faasaʻoina o le carbohydrate, protein ma le lipid metabolism, faapea foi ma le puipuia o le faaleagaina lea eo mai faatasi ma lenei faamai. O le mea e leaga ai, o le lisi o nei maʻi e lautele: mai le faaleagaina o mata, fatugaʻo, faʻalavelave faʻalavelave i faʻamaʻi o le cardiovascular ma le totoga.

O tulafono faavae o le taumafataga:

  • O le tau aogā o le malosi e tatau ona lava mo se olaga atoa - o le tusa ma le 2400 kcal. Faatasi ai ma le mamafa o le mamafa, o le kalori o meaʻai o le taumafataga ua faʻaititia ona o le faʻaitiitia o lona palatini ma mea inu gaʻo.
  • E tatau ona mataʻituina le sili ona lelei o le meaʻai i meaʻai: proteins, lipids and carbohydrates.
  • Suʻe oloa ma faigofie (faʻalelei poʻo faigofie digestible) carbohydrates ma mea faigata. O vailaau faʻamalosi ua faʻamamaina vave e le tino, faʻateleina le malosi, ae mafua ai foi ona oso i le toto suka. E leai ni a latou aoga aoga, e pei o fiva, minerale.
  • Faʻaititia le aofaiga o masima e faʻaaoga. O le masani e 6-7 g i le aso.
  • Mātauina le inu o fua. Inu seʻia oo i le 1.5 lita o le suavai leai.
  • Taumafa vaega - o le tupe sili ona lelei ile aso 6 taimi.
  • Latou te taumafai e aveese meaai mai le cholesterol mai meaai. O nei mea o aano o manu (mafaufau, gaʻo), puaa. O lenei vaega e aofia ai foi meaʻai a manu (saisi, sausage, sausages), pata, povi paluga, puaʻa pipi, faʻapea ma meaʻai susu ma gaʻo maualuga.
  • O le taumafa e faateleina ai le tele o filo (fiber), vitamini C ma le vaega B, lipotropic substances - amino acids e faatonutonu ai le metabolism o le cholesterol. Meaʻai e mauʻoa i le lipotropics - sina sisi gaʻo, soya, falaoamata soya, fuamoa moa.

Lisi o Mea e Faʻaalia

E le gata i lea, e mafai ona e faʻamalamalamaina oe i auiliiliga ma oloa e faʻaopoopo i lau meaai i aso taitasi:

  • Mo ipu muamua, e le faʻaaogaina ai aano o manu ma iʻa e fai pe faʻavela i luga o le suka. O le mea lea, o le vai muamua lea na kukaina ai aano o manufasi ma iʻa, ua uma ona vela, ma ua kukaina soupito i le vai lona lua. O soupeti oona e i ai i le taumafataga e le silia le 1 taimi i le vaiaso.
  • Mo le vasega lona lua, o ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo ua filifilia - hake, carp, pike, bream, pollock, perch. O povi ma moa (moa, tolotolo) e talafeagai foi.
  • O susu ma susu susu e tatau ona maualalo le gaʻo - yogurt, susu susu, kefir, yogurt, cheese cheese.
  • 4-5 fuamoa o loʻo faʻaaogaina i le vaiaso. Puipuia e tuʻuina atu le faamuamua - latou te faia omeleti. Yolks e le fautuaina mo le faʻaaoga.
  • Mai le paina o le karite, keke ma le oatmeal, ua saunia ai paluga, e mafai ona 'aina e le silia ma le 1 taimi i le aso.
  • O le areto e filifilia mai fatuga atoa, lala, fagu poʻo le falaoamata o le falaoamata 2. O le vaega fautuaina o le falaoamata oloa e le sili atu i le 300 g i le aso.

O mea inu, o le filifiliga e taofi i le salu o le rose, kukama ma le tamato vai, vai vai ma vaiinu, fualaau aina ma pusi compotes, faʻanenefu e gaosia le lanu uliuli ma lanu meamata, ma le susu e maualalo le gaʻo.

Lisi Faasaina o oloa

I le isi, e tatau ona faamasani oe lava i oloa e matua faasaina ona faaaoga:

  • O oloa e maua ai gaʻo vailaʻau - suka ma falaoamata mai le falaoamata paʻepaʻe.
  • O mea suamalie, paluga, meli, jam, jam, ice cream.
  • Pasta.
  • Manka, fig.
  • Kino, zucini, uka.
  • Fualaau suamalie suamalie e maua i le maso ma le suka - melon, faʻi ma nisi fualaau mamago.
  • Gaʻo faʻatauvaʻa - mutton, talipuni anufe.
  • Mai meaʻai susu, e le mafai ona e 'ai i le paʻu suamalie suamalie ma ni faʻaopoʻopo mea eseese, o fulufulu paʻu oisa, yogurts ma meaʻai fua ma faʻamalosi.
  • Meaʻai vela.
  • Soʻo se ava (tagaʻi foʻi i le ava malosi mo le maʻisuka).

E taua le iloa! O le mafuaaga e mafua ai le ituaiga lona lua o le maʻisuka.

Aso Gafua

  1. O le taeao e amata i le susu oatmeal (200 g), se fasi keke falala ma se ipu malamalama lanu uliuli e le i fafagaina.
  2. Aʻo leʻi faia le aoauli, 'ai se apu ma inu se ipu lauti e aunoa ma le suka.
  3. Mo le taumafataga o le aoauli, ua lava le 'ai o se vaega o le borscht e kuka i le aano o aano o manu, o le salati o kohlrabi ma apu (100 g), se fasi falaoa atoa ma inu mea uma ma se mea inu suamalie ma le suamalie.
  4. Taumafa ai laumei paʻu (100 g) ma le susu e le faʻasalaina mai le sipuni o le rose.
  5. Taumafa ma le kapisi ma cutisi aano o manu (200 g), tasi fuamoa moa, ma falaoa suamalie ma le laʻau e leai ni suamalie.
  6. A o lei momoe, latou te inuina se ipu malamalama o susu susu.
  1. Latou te 'aina le taeao ma le kusi cheese (150 g), faaopoopo i ai ni apricots ma ni paʻu mamago, falaleti keke (100 g), se fasi falaoa ma le pulu ma le lauti e aunoa ma le suka.
  2. Mo le taumafataga o le aoauli, ia na o le inu i ni meaʻai e leai se suka.
  3. O le 'aiga o le afiafi o le moa moa ma laʻau, kuka le kāpeti i fasi falaovi oona (100 g), falaoa atoa o le falaoa ma fufulu i lalo o vai inu e aunoa ma le kesi.
  4. Mo se meaai i le afiafi, fai sau apu.
  5. Caluiflower soufflée (200 g), meaʻai gaʻo (100 g), falaoa kulumu ma le blackcurrant compote (sugar free) e tautua.
  6. I le po - kefir.
  1. I le taeao, ia 'ai se vaega o le falalelele karite (250 g) ma le faʻaopoopoga o le pata (5 g), le falaoa ma le lauti suamalie.
  2. Ona latou inu lea i se ipu malamalama (ae le mai fualaau suamalie suamalie).
  3. Latou te 'ai ma le sua o le fualaʻau, o le salatisi o fualaau faisua fou - kukama poʻo tamato (100 g), iʻa tunu (70 g), falaoa o le falaoa ma le tea e leʻi faʻasaʻo.
  4. Mo se taumafataga i le aoauli - falafili eggplant (150 g), lauti e leai se suka.
  5. Mo le 'aiga o le afiafi, o le kāpeti schnitzel (200 g), o se fasi falaoa o le falaoa mai le falaoamata o le 2 grade, ua saunia le sua sukalani suamalie.
  6. Mo le taumafataga lona lua - yogurt (fale-na faia pe na faʻatauina, ae leai ni meaʻai).
  1. Fafagaina le taeao ma se salalaʻau fuamoa ma fasi moa (150 g), falaoa ma le pulu ma se fasi sisi, tila.
  2. Mo le malologa, fualaau aina.
  3. Mo le taumafataga o le aoauli, tuʻu i luga o le laulau iʻa, suauu gaosi (150 g), falaoa atoa o le falaoa, fualaau mamago compote (ae le suamalie, e pei o apricots mago, apu ma pears).
  4. Taumata fualaau 'aina (150 g) ma le lauti e aunoa ma le suka.
  5. Mo le 'aiga o le afiafi, keke keke (100 g), tasi le fuamoa, falaoa o le falaoa, lauti suamalie (ma le suamalie).
  6. Se ipu susu o susu susu.
  1. O taumafataga o le taeao e amata i se salati o kātiti fou ma le kāpeti paepae (100 g), se fasi iʻa fagota (150 g), falaoa keke ma le lauti e leʻi faʻasaʻo.
  2. I le aoauli, o le apu ma le suka-free compote.
  3. Tini i luga o fualaau faisua, fufuluina fualaau faisua (100 g) ma fasi pepa moa kuka (70 g), falaoa atoa o falaoa ma le lauti suamalie (faaopoopo le suauu).
  4. Mo se taumafataga i le aoauli e 'aina le tasi moli.
  5. Tausamaaga ma le paluga kuka (150 g) ma le lauti e leʻi faʻasaʻo.
  6. I le po latou te inu lefir.
  1. Palu eletini (150 g), falaoa suamalie ma 2 fasi sisi, inu vai inu (chicory) ma le suamalie ua saunia mo le 'aiga o le taeao.
  2. Mo le taumafataga o le aoauli - fualaau faisua (150 g).
  3. Mo le taumafataga o le aoauli, sa faʻaaogaina le sua vermicelli (faʻaaoga spaghetti mai falaoamata atoa), caviar fualaau aina (100 g), goulash manu (70 g), falaoa suamalie ma le lanu meamata e aunoa ma le suka.
  4. Mo le taumafataga o le aoauli-o le salati o fualaau faisua fou (100 g) ma le lauti e leʻi faʻasaʻoina.
  5. Tausamaaga ma le pati (100 g) e aunoa ma le faaopoopoina o araisa, kapisi fou (100 g), suamalie (faatasi ai ma le faaopoopo o le suauu).
  6. Ae leʻi alu ile moega - susu susu.

Aso Sa.

  1. O le taeao o le Aso Sa e aofia ai le salatisi o le artichoke sapalai ma le apu (100 g), o le suamalie (150 g), kuki keke keke (50 g), le lanu meamata.
  2. E tasi le ipu tioata i luga o se mea suamalie e lava mo le malologa.
  3. Mo le taumafataga o le aoauli - pi pi, karite ma moa (150 g), sua keke ma le faaopoopo o le suauu.
  4. O se taumafataga o le aoauli e fafagaina i salamata suamalie i le yogurt masani (150 g) ma le lauti e leʻi faʻasalaina.
  5. Mo le taumafataga o le afiafi - pele tileti (200 g), caviar eggplant (100 g), falaoa o le falaoa, lauti suamalie (ma le suamalie).
  6. Mo le taumafataga lona lua - yogurt (e le suamalie).

Saili atili e uiga i le lisi o le maʻisuka iinei.

Cabbage schnitzel

Meaʻai

  • 250 g pepa lauti,
  • 1 fuamoa
  • masima
  • fuālaʻau manogi mo le faʻavelaina.

Kuka:

  1. O lau o le kapisi e kukaina i le vai faʻafefe, faʻaliliu ma pipiʻi.
  2. Gagau i luga o se teutusi, faʻafefiloi i se fuamoa fasi.
  3. Faʻamuʻu le fusi o le schnitzels i totonu o se pani.

E mafai ona e lalagaina schnitzels i falaoa, ae o le aofaʻiga atoa o le faʻalauiloa o le ipu o le a faateleina.

Meat ma cutisi kapisi

Meaʻai

  • moa moa po o le lafumanu - 500 g,
  • paʻu paepae
  • 1 tamai kālati
  • 2 aniani,
  • masima
  • 2 fuamoa
  • 2-3 tbsp. punetipi o falaoamata
  • sulu saito (itiiti).

Kuka:

  1. Suauu aano o aano o manufasi, pela fualaau faisua.
  2. E paʻu uma i le faʻaaogaina o se mea e teu ai manu poʻo le tuʻufaʻatasia.
  3. Faaopopo i ai masima, fuamoa ma falaoamata.
  4. Faʻaavanoa vave i le faʻavaeina o cutisi, seia oʻo ina tuʻuina mai e le kapisi le sua.
  5. O loʻo tiʻetiʻelatila ile tipi i luga o le paʻu ma sosogi i totonu o le pani. O le Kapisi e tatau ona falai i totonu ma aua le mu i fafo.

Taumafai e faʻaaoga le itiiti o le paʻu ma kāloti e faʻaititia ai le fuainumera atoa o le ipu.

Vailaʻau suamalie

Meaʻai

  • 2-3 pateta,
  • kapisi
  • 1 leu o seleni,
  • 1-2 aniani,
  • aniani lanu meamata - o nai togi,
  • 1 tbsp. tatato totogo
  • garlic e tofo ai
  • 1 tbsp. se sipuni o falaoamata.

Kuka:

  1. O gaʻo, seleni ma le kapisi e faʻamaʻaina lelei.
  2. Fufulu faʻamalamalama i totonu o se fagu loloto i totonu o le suāuʻu fualaʻau.
  3. O fuamato ua teuteuina ua faaopoopoina i le paluga o fualaʻau fufuluina ma tuu ai e faʻapipiʻi.
  4. Faʻaopopo nisi vai ma faʻafefiloi i luga ole vevela.
  5. I le taimi nei, tuʻu se ipu vai (2 l) i luga o le ogaumu. E suamalie le vai ma faʻapipiʻi.
  6. A o tapunia le vai, tata falala ma tipi i totonu o kupita.
  7. O le taimi lava e tafe ai le vai, sasaa le pateta i totonu o le apa.
  8. I totonu o se paluga fualaʻau, lea e togi i totonu o le pani, sasaa le falaoamata ma tuʻu se afi malosi.
  9. O le mea mulimuli latou te faʻaopoopoina o le tipi greens ma le kalaka.
  10. Ona tuu uma lea o fualaʻau matala i totonu o se pani, pepa e tofo ai, tuu se laulaau matala ma vave ona tape le afi.

Puipuia omelet

Meaʻai

  • 3 squirrels,
  • 4 tbsp. sipuni tele o le susu ma mea maualalo maualalo,
  • masima e tofo
  • 1 tbsp. se sipuni o le pata ina ia lūlūina le siaki.

Kuka:

  1. Milu ma proteins e fefiloi, faʻafefe ma sasaina i se fusi poʻo se mea faʻapipiʻi. Afai e manaʻo ai, e faʻapipiʻi faʻamaʻaina greens i le faʻafefiloi.
  2. O le faʻafefiloi e sasaa i totonu o se ipu falala ma tuʻu i le tao i totonu o le ogaumu.

Vitio: Vaʻai le maʻisuka ituaiga 2

Elena Malysheva ma ana paaga o le a talanoa e uiga i oloa e maualalo ai le toto suka, lea e taua mo soo se ituaiga o maʻisuka:

O le taumafataga o se tasi lea o metotia o togafitiga, o lea matou te fautua malosi ai ia e faamasani i isi mataupu faavae mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ae o le tausia o meaʻai faafomaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le suka ma le tausia o se olaga ola malosi, o se tagata e ola atoatoa. E naʻo le fomaʻi e mafai ona filifili se meaai talafeagai, ia mafaufau i faʻamaʻi tumau o le maʻi, tulaga masani ma le maualuga o le suka.

Lisi o oloa faasaina ma faatagaina

Mea tau oloaMea faasainaMea ua faatagaina
MeainuO sua suamalie (mai vine), suamalie suamalie, tea ma le kofe ma le sukaTea ma le kofe e aunoa ma le suka, fualaau faisua, sua mai le apu, pi, pineapa, moli, vine
Mea gaosi susuCheeses e maua ai le gaʻo i le sili atu ma le 40% (vaivai), kulimi, kulimi mumu, pata, yogurt, susuFaʻasalaga faigata (itiiti ifo i le 40% gaʻo), kulimi mimiti ma yoghurt i ni mea laiti, susu susu ma kefir.
FuaFaʻi vine, aso, faʻi, fig, vineTapulaʻa - meli (e le sili atu ma le 1-2 laulau punetini i le aso). Fualaau suamalie ma suamalie ma vine (oranges, apples).
Fualaau faisuaFaʻamama ma gaosia meaai talafeagaiI ni mea laiti - pateta, beets, kāloti.

I soo se aofaiga - kapisi, kukama, tamato, letus, zucini, paukini, sukapi, eggelu FaʻailogaPasta, semolinaSoʻo se isi lava gaʻo vailaʻau e faʻavae i luga o gaʻo SoupAano o aano o manu, soupeti noodleLaʻau gaʻo maualalo (mai iʻa, moa), mushroom, soupu fuamoa, okroshka, soupeti soup, borsch. MeatEseesega o aano o manu (gaʻo): puaa, patoʻi, kusi. Sausage, meaʻai faʻapipiʻi, meaʻai kuka.Eseesega o aano o manu (gaʻo maualalo): lafumanu, moa, lapiti, laulaufaiva. Limited - ate. O iʻa ma iʻaCaviar, suauʻu kuka, iʻaʻai.Laʻau fagota, kuka ma tao tao. Falaoa falaoamata ma falaoamataPaʻepaʻe (saito) falaoa.Rye, falaoa fala. TaimiMea manogi, mea manogi, vevela mea manogi ma saulaTaimi o fualaʻau: pasili, pi.

Limited - horseradish, pepa, sinapi. IsiAlu, suti, meaʻai vave, mayonnaise, suka, fuamoa moaFuga papa

Faamolemole ia matau o le kapeti ma kukama o oloa ia e maualalo ai le suka o le toto.

Laei mo le maʻisuka mo le 'aiga o le taeao.

Kapisi ma apu apu

150 g o kapeti, 75 g o apu, 15 g o falaoa falaoa, 0.5 ipu o susu

Grate le kapisi, tuʻu i totonu o se fagu, sasaa i le afa afa ipu susu, tuʻu lemu ma faʻapala mo le 10 minute. Ona oʻo lea, seʻia maeʻa, pasi atu i se suʻi meaʻai.

Uu apu, tapuni lelei, faʻafefiloi ma kapisi masima, falaoamata rye

Pepa pepa, taʻavale i le falaoamata o le rye ma le fry

Manulele Tele Igilisi

600 g apu, 250 g sisi, 200 g paluga o falaoa enaena, 200 ml susu, 6 fuamoa

Palu soʻo o falaoa lanu meamata mo le 2 minute i le susu, taia fuamoa, faaopoopo i falaoa ma susu. Tipi ia apu mai le tumutumu ma le pele, pasi i latou i totonu o le falaoa lelei ma le sisi.Faaopopo apu ma le sisi i fua.

Taumafai e tuʻu ese le meaʻai ina ia mafai ai e fasipepa apu i totonu o le omelet.

Fuga i totonu o se uila.

Buckwheat rustic pancakes

500 ma le 200 g falaoamata tao (e mafai ona maua), 10 g o le fefete, 2 fuamoa, se sipuni o le pata, 2 ipu vai

Tuu se vaega o le falaoa falaoa, falaoa ma le fefete.

Pe a oʻo i le paluga, faʻaopopo le falaoamata falala, pata, sasaina fuamoa (ese mai i le yolks ma squirrels). Suauu le paluga paluga i vai inu.

Liligi i totonu o se pani, falai seia oʻo ina maua le pancake.

Salati o fualaau faisua, fualaau, vine

80 g peas, 150 g falulaʻau, 100 g kukama, 150 g tomato, 150 g apples, 120 g currants

Pelu faila o le suka i totonu o le vai faʻafefe, ona aveʻese lea ma faʻasese i ni mea laiti.

Uu apu ma pele. Otioti, faapea foi ma tamato ma kukama i fasi manifinifi. Faʻafefiloi uma mea uma, faaopoopo peʻa ma lau currants.

Rutabaga ma salati moli

0.5 rutabaga, 1 moli, 0.5 lemoni, 1 apu, se tamai suauu fualaʻau

Fufulu ma pi rutabaga, fufuluina apu, ae aua le peel. Skip apples and swede through a fine grater.

Uu le moli ma lemoni e vaevaeina i fasi pepa. Faʻailoa i se mea lelei. Faʻaopopo fasi pepa ma faʻafefe i le salati. Faʻafefiloi mea uma ma tuu i totonu o se ipu salati.

Paloni ma Salamata Fua

150 g fugalaʻau, 150 g selu, 100 g tamato, 150 g aisa, salati lanumeamata

Tipi ma tipi apu, tipi i fasi pepa. Otioti le siloni i totonu o centimita kupita.

Lafoaʻi lau laasisi i le ogatotonu o le ipu salati, tuʻu le kafisi tipi i luga o le puʻupuʻu, fualaau 'aina mama ma tamato i tafatafa o le pusa.

Palu falaoa

75 g aano o manu, 100 g o ponaivi, 20 g o le aniani, 800 ml o le vai, 20 g Karoti, pasesa, masima

O aano ma ivi e vavae pe vavae, tuu i totonu o le vai malulu, faaopoopo le masima. Faʻapipiʻi le vevela vevela mo le 2 itula, faaopoopo le sipuni ma kāloti i le afa itula ao lei kuka, ona faaopoopo lea o le pasili 2-3 minute aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le kuka.

Mushroom ma le Beetroot Soup

120 g beets, 20 g galu, 20 g aniani, 30 g kāloti, pi ma masima

E fufulu lelei ni puʻupuʻu mumu, tipi i ni fasi ie manifinifi ma kuka.

Peu sredded, tilotilo kuka, gaʻo tipi tipi ua tuʻuina i totonu o le gaʻo mashroom.

Vaʻaia ma le masima ma le kulumu ma faʻavela mo le isi 5 minute.

Sou ma Cucumbers ma Rice

60 g kukama, 20 g Karoti, 15 g o aniani, 100 ml o susu, 300 ml o le suka, 5 g greens, masima.

Faʻalaʻu le araisa i totonu o le vai inu, faʻavela seia sua. Vaitaimi i le susu, pulukama fou, valati, aniani.

Aumai i se vevela, kuka mo le 3-4 minute, ona tuʻu lea mo le 15-20 minute.

Aʻo le i faia le vaitau ma le opu.

Sulu suamalie Sisi

5 tbsp. punetuni o araisa, fualaau mama, 5 ipu vai, fua

Sasaa soʻo se vai inu, fualaau mamago, vai fefe, tapuni le tapuni, faʻamavae, ona vevela.

Sela lelaisa ese mo le 10 minute. Ona togi lea ma tuu atu i le sua o le suamalie, kuka ai i totonu mo le 20-30 minute.

A maeʻa ona e sauniuni, faʻaopopo muamua fualaau ma vine i le sua.

Sou mai le apu ma oso i luga

300 ml o vai, 20 g o le rose rose, 100 g o apu, 20 g araisa, acid citric ma masima

Taʻu ma tipi apu. Kuki le paʻu o le apu ma le fatu ma le rosehip mo le 10 minute, a maeʻa ona tuʻu ai lea mo se itula e tasi. Faʻasolo i se sieve, pikiina o vine ma tatugi apu.

Faaopopo apu i le broth rose, le vaitau o le sua ma le citric acid ma le araisa.

Toa tuai tuai

1.5 kāroti, se kuata o le kapeti, afa o le tipi, 1-1.5 lita o le aano o aano o manu, aniani, 2 tomato fou, pi, masima, faisua

Faʻaopopo le vaʻaiga ma le kapeti i le susu ma faʻafefea mo le 10 minute.

Ona tuu lea o aniani, kāloti, tamato, faaopoopo le masima ma le faisua laulaʻau ma vela mo le isi 5 minute.

Aveese le kesi ma faʻaopopo le opu, tuʻu faʻamafa mo le 2-3 minute.

Fusi iʻa ma pulou

100 g o kapisi fou, 200 g iʻa, 10 g pasili, 10 g o le vailaau 3%, 50 g o aniani, 150 g o beets, 40 g o kāloti, 20 g o falaoamata keke, opu, masima, 25 g o masimoli malogo,

Liligi le iʻa i le vai ma le kuka mo le 10 minute. Faʻaopopo aniani, kāloti, pasili, tipi le beets i ni fasipepa, tipi le kapisi, tipi faʻataʻalise puʻamu puʻamu. Kuki le kulimi atoa mo le 10 minute i luga o le vevela vevela.

Oti faʻamaʻi le faʻavao, fufulu i le falaoamata o le falaoamata, faga ese i se laulau mo le 1-2 minute, ona faʻaopopo atu lea o le kulimi ua maeʻa.

Faʻasalaga mo le 5-7 minute ma tuʻu le masini i le borsch.

Suauu moa ma fualaau faisua

400 g o musipolo fou, afa o le kapisi, 50 g o aniani lanumeamata, 400 g o le zucchini, 1.5 lita o le vai, 1 karotati, pasili, seleni aʻa, 1-2 tamato, pi, masima

Faʻasusu ia puʻamuʻu, pi ma tipi, sasaa vai inu ma simmer mo le 15 minute.

Otioti le kapoti i ni lio, tapuni le pasisa ma seleni, fefiloi ma mumu mama, fufuluina i anisi olati lelei i le faaiuga o le faga.

I totonu o se faʻafefe kuka i pulou, faʻapipiʻi kapisi gaosi ma le faʻafefiloi o kāloti ma otaota.

Susu mo le 5 minute, ona tipi lea o tamato ma le zucini i ni fasi fasi pepa ma faaopoopo i le sou, masima ma le kuka mo le isi 10 minute.

Pe a faaopoopo le au i le auauna

Fuga fuāmati ma le kuka o le sipuni

4 aniani (tipi i ni vaega se lua), masima ma le uliuli pepa, kilokalama tomato, 8 cloves o kelati, 4 kāloti, 25 g o le suauu olive, 10 mg o le rosemary, 60 miliona o le pata pateta, sua o le lemon, mint

Lasaa aniani, Rosemary, pepa, tamato, kalaka ma kāloti i luga o se tao tao ma vevela le ogaumu i le 200 ° C. Ona faʻafeu ai lea i le suāuʻu, kuka ma tao i le umu mo le 40 minute.

Ona latou suʻe ai lea, faʻatagaina e faʻaliliu, sasaa i le sua o le tipolo ma tuu mea uma i totonu o se mea faʻapalapala.

Afai e tatau ai, ia faaopoopo sina vai ma taia seia maeʻa.

Ona tuu lea o le supa i totonu o se pani, toe aumai i se mea e toe vevela ma auauna atu.

Suʻe kulū mo le afiafi.

Ofagaf ma Prune Stew

2 tbsp. sipuni tele o le falaoamata o le rai, 4 fasi fasi fasi pipi, Art. sipuni tele o le suauu, 12 tamai ulu o aniani, 450 ml o moa, Art. se sipuni o le pati tamato, 12 paʻu (ave fatu), masima ma pepa e tofo

Faʻaopopo le masima ma le pepa i le gaʻo ma fuli le fusi i totonu.

Fuga le sasisi ma le fulu i le suauu mo le 5 minute, ma liliu mai i lea taimi ma lea taimi.

Ona faaopoopo lea o le falaoamata o totoe, o le pati ma le paluga, tuufaatasi.

Liligi le sauuga e sau ai i totonu o se fagu ma faʻapipiʻi ma tuʻu i totonu o le oven mo le 1.5 itula i le 190 ° C. Faʻaopopo meaʻai 30 minute aʻo leʻi kukaina.

O le ipu e faʻaaogaina fualaau faisua.

Turkish Shrimp Pilaf

4 tbsp. sipuni tele o le suauʻu, sukani, 2 fasi pepa suamalie tetele, 350 g araisa, 2 teaspoons o le mint, 250 g o le gaogao paʻu, sua o le lua lemoni, pasili, masima, letus, 2 cloves o le kālati.

Togi le sipisi, pepa, kālati, faatasi ai ma le faaopoopo o le suauʻu i luga o le vevela vevela mo le 10 minute.

Faaopopo le suka, pepa o le mumu ma taofi le vevela mo le 2-3 minute, ona faaopoopo lea o vai ina ia ufiufi ai le pilaf.

Tausia 10-15 minute i le lemu o le kesi e aunoa ma se tapuni, seia oʻo ina vaivai le araisa.

Faaopopo le suamalie ma sina masima mo le tofo.

Cook mo le isi 4 minute, ona faaopoopo ai lea o le suamoni ma le pasili.

Auauna faʻamafanafana aʻo teuteuina i le letus.

Laʻau vela ma chives

500 g o kapeti, 1 kaloti, 250 g o pi, 300 g o aniani lanu meamata, 500 ml o le sua o fualaau aina, 1 aisa, pasisa ma le masima

Oti le tilati ma kāloti i totonu o le "spaghetti" poʻo le gaosi i totonu o se fatu laʻau.

Vaʻai faʻamafanafana lanu meamata.

Kuki mea uma i totonu o le suka gaosi mo le 15 minute i luga o le lemu o le gas.

Faʻasalaina lelei le aniani ma faaopoopo i le pi, kuka mo le isi 5 minute.

Faamasima ma fufuluina le ipu i le pasili.

Faʻataʻitaʻiga faigofie mo le maʻisuka mo le taumafataga

Kukamato cocktail

150 g kukama, 0.5 lemoni, 1 teaspoon o le meli masani, 2 kupita o le aisa

Fufulu kukama, peel, tipi i totonu o poloka ma pasi atu i totonu o se pulu. Fafati le sua i totonu o se vevela poʻo se susu.

Faaopopo le meli, suamalie o kukama ma lemoni i le mea faʻafefiloi ma taia lelei.

Liligi i totonu o se ipu malamalama ma faaopoopo i ai ni nai poloka kulimi. Inu i se vaomago.

Meaʻai mo le ituaiga 2 Tomaʻi suka

O le faafitauli ogaoga o le maʻisuka o loʻo mafatia mai le ituaiga lona lua o faʻamaʻi o le gaʻo. O taumafataga maloloina e fuafua i le tetee atu i le mamafa o le maʻi. E manaʻomia e le tino o le tino le tele o le inisalini. O loʻo i ai se liʻo mataʻutia, o le sili atu o le homone, o le tele foi o le numera o sima gaʻo. O le faamaʻi e vave ona tupu mai le gaioiga malosi a le inisalini.A aunoa ma lena, o le vaivai o le gaioiga o le pancreas, e oso i luga o le uta, e taofi atoatoa. O le mea lea e liliu ai se tagata i se inisalini e faalagolago i le inisalini.

O le tele o le maʻisuka e puipuia mai le aveesea o le mamafa ma le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, faʻamatalaga masani e uiga i meaʻai:

Ma o vailaʻau 'eseʻese ma gaʻo

Tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faʻaaoga le aofaʻi o le protein e avea ma tagata soifua maloloina. E leai ni meaʻai mai le taumafataga atoa pe faʻaaoga foi i ni tapulaa faʻapulaʻa. O tagata gasegase o loʻo faʻaalia meaʻai gaʻoloʻo e le televave le faateleina o le toto suka. O ia ituaiga o gaʻo e taʻua o le telegese pe faʻalavelave, ona o le fua o le absorption ma mea o loʻo i totonu o fiva (fila) i totonu.

  • cereals (buckwheat, millet, pele bela),
  • leki (peas, soya),
  • fualaau 'aina e le o le faʻamalaʻau (kapisi, greens, tamato, radishes, turnips, squash, paukena).

E leai se cholesterol i ipu fuālaʻau. O fualaau faisua e toetoe lava a leai se gaʻo (zucchini - 0.3 g, dill - 0.5 g mo le 100 g o oloa). Kāreti ma beets e tele fiber. E mafai ona 'aina e aunoa ma ni tapulaa, e ui i lo latou fiafia.

O se lisi faʻapitoa na fuafuaina mo aso uma i luga o se taumafataga maualalo mo le maʻisuka ituaiga 2 o le 1200 kcal / aso. E faʻaaogaina ai oloa ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. O le tau faʻatauaina e faʻaaogaina ai meaʻai ma a latou gasegase e faʻataʻitaʻi ai le tele o mea taumafa ina ia mafai ona fesuiaʻi ipu i le lisi o aso taʻitasi. O le mea lea, o le faasinomaga glycemic o le falaoa paʻepaʻe e 100, peʻa lanumeamata - 68, susu atoa - 39.

I le maʻisuka ituaiga 2, o tapulaa e faʻaaoga i oloa e maua ai le suka mama, pusa ma falaoa e gaosia mai le falaoamata lelei, fua suamalie ma vine (faʻi, vine), ma fualaau faisua (pateta, sana).

E ese feeseeseaʻi i latou lava. O mea ola e maua ai le 20% o taumafa i aso taʻitasi. I le mavae ai o le 45 tausaga, o lenei tausaga o le maʻisuka ituaiga 2 e taua tele, e fautuaina e sui le vaega o paletini manu (lafumanu, puaa, tamai mamoe) ma fualaau aina (soya, mushrooms, lentils), iʻa laititi ma iʻa.

Faʻamatalaga faʻapitoa o kuka e fautuaina mo le maʻisuka

I le lisi o taumafataga o togafitiga, o le maʻi o le pancreatic endocrine o loʻo i ai le numera o le laulau 9. E faʻatagaina tagata faʻamaʻi ona faʻaaoga suauu synthesized (xylitol, sorbitol) mo meainu suamalie. I le fua a tagata, o loʻo i ai ipu ma le fructose. Manugofie o le natura - o le meli o le 50% o le suauu gaʻo. O le maualuga o le fructose o le 32 (mo le faʻatusatusaga, suka - 87).

E i ai le faʻaaogaina o tekinolosi i le kukaina e mafai ai ona e mataʻituina le tulaga talafeagai mo le faʻamautuina o suka ma faʻaititia ai foi:

  • vevela o le mea taumafa
  • faʻateleina oloa
  • le faʻaaogaina o palatini, televave gaʻo,
  • taimi faʻaaoga.

O le faateleina o le vevela e faatelevaveina ai le faagasologa o gaioiga o meaola o le tino i totonu o le tino. I le taimi lava e tasi, o meaʻai o mea taumafa vevela e vave ona ulufale atu i le toto. O meaai e maua i le maʻisuka e tatau ona mafanafana, inu lelei. O le faʻaauau pea, o le faʻaaogaina o oloa laʻau mūmū e aofia ai filo mamafa e faʻamalosia. O lea, o le glycemic Index of apples is 52, o le sua mai ia i latou - 58, oran - 62, sua - 74.

O le tele o fautuaga mai le endocrinologist:

  • maʻisuka e tatau ona filifili fatuga atoa (e le o le semolina),
  • tao tao pateta, aua le masaa,
  • faʻaopoopo mea manogi i ipu (palapala lanu uliuli, paumone, turmeric, fatu lūlū),
  • taumafai e ai meaʻai gaʻo i le taeao.

O meaʻai e faaleleia atili ai meaʻai ma fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le toto. Calories mai meaʻai gaʻo e 'ai mo le' aiga o le taeao ma le aoauli, e pule le tino e faʻaalu seʻia oʻo i le iʻuga o le aso. O le tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o le masima laulau e faavae i luga o le mea moni e faapea, o lona tele o loʻo teuina i totonu o sooga, e fesoasoani i le atinaʻeina o le maualuga. O le faʻateleina o le faʻaosoina o le toto o se faailoga lea o le maʻisuka ituaiga 2.

Totogi sili ona lelei mo meaai maualalo-kalori

O meaʻai, salakeke, sandwiches e faaopoopo atu i ipu i luga o le laulau fiafia. E ala i le faʻaalia o le fatufatuaʻi ma le faʻaaogaina o faʻamatalaga o oloa e fautuaina e tagata maʻi endocrinological, e mafai ona e 'ai atoatoa. O meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le mamafa ma le numera o kalori o se ipu, o mea taʻitasi. O faʻamatalaga e mafai ai e oe ona amanaʻia, fetuutuunai pe a talafeagai ai, o le aofaiga o meaai e 'ai.

Sanuisi ma le vevela (125 Kcal)

Lulu le kulimi kulimi i luga o falaoa, tuʻu le iʻa, teuteu ma se liʻo o kāloti kuka ma fufuluina i gaʻo lanu meamata.

  • Rye falaoa - 12 g (26 Kcal),
  • sisi na gaosia - 10 g (23 Kcal),
  • fusi vao - 30 g (73 Kcal),
  • kāloti - 10 g (3 kcal).

Nai lo le togafiti o sisi, ua mafai ona faʻaaogaina se oloa maualalo-kalori - o se faʻafefiloi o le paluga o fale. Ua saunia i le auala lenei: masima, pepa, gaʻo tilati ma le pasesa ua faaopoopo i le 100 siʻisi falaoa gaʻo. 25 g o se tuufaatasiga eleele lelei e 18 kcal. E mafai ona teuteuina se sanuisi i se lala o le basil.

Fuamoa oona

Lalo i le ata, lua pale - 77 kcal. Faʻasinoa ma le faaeteete ia fuamoa ua gaosia i vaega e lua. Mash fafo le isu ma se vavae, faʻafefiloi ma le kulimi kulimi maualalo ma le gaʻo lanu meamata. Faamasima, faaopoopo le pepa lanu uliuli e tofo ai. E mafai ona e teuteuina le meaʻai i olive poʻo le tuʻuina o olive.

  • Egg - 43 g (67 Kcal),
  • aniani lanu meamata - 5 g (1 Kcal),
  • kirimigi 10% gaʻo - 8 g poo le 1pp. (9 kcal).

Iloiloga Autu o fuamoa, ona o le maualuga o le cholesterol o iai i totonu, e sese. Latou te tamaoaiga i le: polotini, vitamini (A, vaega B, D), o le faʻalavelave o fulufulu fuamoa, lecithin. O le le faʻatagaina atoa o se oloa maualuga-kalori mai le fua mo le maʻisuka ituaiga 2 e le talafeagai.

Caviar Squash (1 vaega - 93 Kcal)

O le zucini talavou faatasi ai ma se fasi mumu vaivai e tipi i totonu o poloka. Faaopopo le vai ma tuu i totonu o se apa. E manaomia e le vai le tele ina ia ufiufi fualaau faisua. Cook zucchini seia vaivai.

Tulifili tila ma kāloti, kuka lelei, fuga i le suauʻu manogi. Faaopopo le zuciniini uamea ma falai fualaau faisua i tomato fou, kalaka ma laau. Toto mea uma i se mea faʻafefiloi, masima, e mafai ona e faʻaaoga mea manogi. Ina ia faʻapipiʻi i se multicolo mo le 15-20 minute, e sui le multicolo i se mea e puipui ai le vaʻaiga, lea e tatau ai ona faʻateleina le caviar i taimi uma.

Mo 6 fesoasoani a le caviar:

  • zucchini - 500 g (135 Kcal),
  • aniani - 100 g (43 Kcal),
  • kāloti - 150 g (49 Kcal),
  • moa fualaʻau - 34 g (306 Kcal),
  • Tomatoes - 150 g (28 Kcal).

I le faʻaaogaina o le lapisi matamuli, e faʻamaʻapeʻaina ai ma faʻamaʻapeʻa. Pululokiniki poo zuciniini e mafai ona suia lelei le fualaʻau.

O le fua maualalo-kalori mo le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona lauiloa.

Leningrad pipi (1 auaunaga - 120 Kcal)

I totonu o le falaoa o manu e faaopoopo ai vine vine, pateta pateta ma kuka seia oʻo i le afa-kuka kuka. Grots carrots ma parsnips i luga o se fatu laumei. Faʻatuʻu fualaau faisua ma aniani tipi i le pata. Faaopopo tumama salupa, suamati mama, faga laulaau ma sosolo i le broth, tipi i totonu o kupita. Auauna i le piko ma laau.

Mo le 6 taumafa o le sua:

  • vine groats - 40 g (130 Kcal),
  • pateta - 200 g (166 kcal),
  • kāloti - 70 g (23 Kcal),
  • aniani - 80 (34 Kcal),
  • parsnip - 50 g (23 Kcal),
  • pulu - 100 g (19 Kcal),
  • suamati juice - 100 g (18 Kcal),
  • pata - 40 (299 Kcal).

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, i totonu o fua o muamua vasega, ua kuka le suka, e le faʻafefete pe sili atu gaʻo. E mafai ona faʻaaoga i le vaitau o isi meaʻai ma le isi.

Faʻataʻitaʻiga le faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka

I se faasologa vaiaso, i se tasi aso ma se taui lelei mo le suka toto, e mafai ona e maua se nofoaga mo le taumafataga. E fautuaina oe e le meaʻai taumafa e te kuka ma 'ai ma le fiafia. O mea taumafa e tatau ona aumaia ai se lagona manaia o le atoatoa, faamalieina mai meaai e tuuina atu i le tino e ala i meaai suamalie e kuka mai le paluga (pancakes, pancakes, pizza, muffins) e tusa ai ma fualaau faapitoa.E sili le lelei ona tao falaoa i le ogaumu, ae aua le falai i le suauu.

Mo le suʻega e faʻaaogaina:

  • falaoamata - suamalie pe fefiloi ma le saito,
  • kusi sisi - gaʻo e leai se gaʻo poo le kuka (suluguni, cheese cheese),
  • fuamoa moa (e tele le cholesterol i le isu),
  • musumusu mai o le suamalie.

Dessert "Cheesecakes" (1 vaega - 210 Kcal)

E masani ona faʻaaogaina le siʻisi sisi (e mafai ona e faʻasalalau i totonu o se fai meaʻai). Faʻafefiloi le meaʻai susu ma le falaoamata ma fuamoa, masima. Faʻaopopo vanilla (paina). Faʻasusu le paluga lelei ina ia maua ai se mea tutusa tutusa e tuu i tua lima. Sue fasi fasi (ovals, circles, sikuea). Fuga i le suauu manogi vevela i itu uma e lua. Faʻavave kekecakes i luga o pepa pepa solo ina ia mafai ona aveese le gaʻo sili atu.

  • kalu le maualalo-gaʻo - 500 g (430 Kcal),
  • falaoamata - 120 g (392 kcal),
  • fuamoa, 2 pi. - 86 g (135 kcal),
  • moa fualaʻau - 34 g (306 Kcal).

O le tautua o keke keke e fautuaina i fua, fua. O lea la, viburnum o se punavai o le acid ascorbic. O le siama ua faʻaalia mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto maualuga, o le ulu o le ulu.

O le faʻamaoniga o le maʻisuka faʻamanuiaina tagata e le mafai ona gasegase ma faʻafitauli matuia ma tuai. O togafitiga mo le maʻi o le pulea o le kulukose o le toto. A aunoa ma le malamalama i le aafiaga o mea eseese i luga o le fua faatatau o le faʻaaogāina o gaʻo mai meaʻai, o latou fuainumera maoaʻe, ma le kalori o meaʻai, e le mafai ona faʻatinoina le lelei. O le mea lea, ia tausia le soifua manuia o le tagata maʻi ma ia puipuia ai le maʻisuka faafitauli.

Uluai vasega mo le maʻisuka

O le tele o vasega muamua maloloina mo aso uma e eseese. E mafai ona vevela ma malulu. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona filifilia fualaau faisua, falala, ma le sou oat. Ae o pasta ma cereals e manaomia e faatapulaaina ai.

Vailaʻau suamalie. Meaʻai

  • moa susu - 1 pc.,
  • broccoli - 100 g
  • zucchini - 100 g
  • pulufela - 100 g,
  • Ierusalema atisitoke - 100 g,
  • aniani - 1 pc.,
  • tamato - 1 pc.,
  • kāloti - 1 pc.,
  • karite - 50 g
  • greens.

Metotia o le sauniuniga: o le karite ua fufulu mama ma fufulu ile vai malulu mo le 2.5-3 itula. I le taimi nei, e kuka mai le susu i le susu ma le 1.5 lita o vai. Ina ia saunia le laei, tamato, kāroti ma le sipisi e tipiina, tuu i totonu o se pani, faʻaopopo sina tamai susu ma ufiufi i se tapuni. Simmer mo le 5 minute. O le mea lea, o fualaau faisua o le a faatumauina le tele o vitamini, ma o le sua o le ai ai se lanu sili atu ona lanu. Aʻo sauni le aano, e aveʻesea mai le apa, ma faʻamamaina le susu. Ma le isi, sasaa le karite i le susu ma tao mo le tusa o le afa itula. I le taimi lea, ua saunia fualaʻau. Broccoli ma le cauliflower o loo faasoasoa i totonu o fualaau oona, sliced ​​zucchini, o le tosina o le atisosisi o Ierusalema ma le gaosi. I totonu o se faʻafefe faʻafefete faʻasaina fualaau faisua, masima e tofo ma kuka seia kuka. O le aano o manu e tipi i ni vaega laiti ma faaopoopo i le ipu faatasi ma laau aʻo leʻi auauna atu.

Borsch ma pi. Meaʻai

  • moa moa - 2 pcs.,
  • beets - 1 pc.,
  • Karoti 1 pc.,
  • lemon - 0.5 pcs.,
  • kapisi - 200 g
  • garlic - 2-3 cloves,
  • aniani - 1 pc.,
  • tamato tomati - 3 punetini,
  • bayi faisua, masima, pepa, greens.

Metotia o le sauniuniga: o susu e fagogo i le po i le vai malulu. I le taeao, ua suia le vai e mama ma ua kukaina pi seia oʻo i le afa saunia ma ni fasi moa. E suaina beets ma faʻapipiʻi i le kuka. Toe faʻafefeteina ma suʻi le sua o le afa o lemoni ina ia maua ai e le susu le lanu matagofie. Ua tipi le kapisi, o loʻo faʻapipiʻi kātiti i luga o se fatu ma faʻapipiʻi i le susu i le maea ai ona manino le beets. Ona faʻaopopo lea o le paʻu tumato, galati gaosi ma se sisi atoa. Pe a sauni fualaau faisua, ia faaopoopo mea manogi ma laau.

Desserts mo maʻi suka

E ui i le siama, o le tele o le maʻisuka e lelei le nifo. O faʻamafa o le maʻisuka faapitoa o le a fesoasoani i nei tagata e le lagona le tiga.

Se mea suamalie o paluka ma apples with thenamon. Meaʻai

  • apu - o se aofaiga e le mautonu,
  • uka - o se aofaiga e le mautonu,
  • afamona ia tofo.

Metotia o tapenapenaga: o le elekei o loʻo faʻamaʻapeʻa ma fufulu fatu, tipi i ni fasipepa ma afifiina i le pepa. Lasaa i luga o se pepa tao ma tuʻu i totonu o se ogaumu tao e vevela i le 180 ° C. Ina ia le fefe i le susunuina, o sina vai itiiti e sasaa mai i luga o se pepa tao tao. O apu foi o loo tipiina, afifi i le afifi ma tuu i le tao i luga o se pepa tao tao i se pauka. Pe a sauni le apu ma le paukini, e aveʻesea mai le ogaumu ma faʻamalolo sinamu. Pe a uma lena, ona nutimomoia lea i pateta pateta. E palu faʻamaʻi Apple ma palukiniki, faʻafefeteina i le kinamona ma fiafia i se mea e sili ona manaia ma faigofie.

Berry ice cream. Meaʻai

    • susu yogurt gaʻo - 200 g,
    • leona tipolo - 1 tsp,
    • fugalaau - 150 g
    • suamalie.

Sauniuniga: teu vine i se sieve, faaopoopo le sua o le lemon, mea suamalie ma le yogurt. Faʻafefiloi lelei ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le 1 itula. Pe a faʻamalosi le aisa kulimi, faʻapipiʻi i totonu o se mea faʻaleleia seʻia oʻo ina mauaina se vaega tutusa ma agamalu. A maeʻa le isi itula, ona toe fai lea o le taualumaga.

Mate Muamua Meaʻai

Uluai vasega mo le ituaiga 1-2 tagata e maʻisuka e taua tele pe a 'ai lelei. O a mea e kuka ai le maʻisuka mo le malologa? Mo se faʻataʻitaʻiga, kuka sipeti:

  • mo se ipu e te manaʻomia 250 gr. paʻepaʻe ma le faisualaʻau, aniani (lanu meamata ma aniani), aʻa pasili, 3-4 kāloti,
  • tipi mea sauniuni i ni vaega laiti, tuu i se pusa ma faʻatumu i vai,
  • tuu le tao i luga o le ogaumu, aumai i se vevela ma kuka mo le 30-35 minute,
  • tuu atu ia te ia e tumau mo le tusa o le 1 itula - ma amata le taumafataga!

Faʻavae i luga o faʻatonuga, fai a oe lava fualaau mo le maʻisuka. Taua: filifili meaai e leai ni gaʻo faatasi ai ma se faʻamaumauga maualalo maualalo (GI), lea e faatagaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Faʻamalie avanoa lua

O le tele o le maʻisuka e 2 e le fiafia i soupeti, o le mea lea mo i latou o meaai autu o aano o manu po o iʻa faatasi ma le itu o pata ma fualaau faisua o mea autu ia. Mafaufau i ni nai fuataga:

  • Cutlets. O se meaʻai ua saunia mo tagata mamaʻi o le maʻisuka e fesoasoani i le tausia o le maualuga o le suka i totonu o le faʻavae, ma tuʻu ai le tino ua tumu mo se taimi umi. O lona vaega e 500 gr. fufuluina aano o manu (moa) ma le fuamoa 1. Faʻasalaʻu le aano o manufasi, faʻaopoopo fuamoa moli, fufulu pepa ma masima i luga (filifiliga). Faʻasolo le mea e tupu ai, ia fai ni tipi ma tuʻu i luga o se pepa tao taofi i le tao pepa / kuka i le pata. Kuki i le ogaumu i le 200 °. A oʻo ina faʻapipiʻi faʻauʻuina iʻi naifi poʻo le vavaelatila - e mafai ona e mauaina.
  • Pizza O le ipu e leai se faʻaititia o le aʻa i le suka o le toto, o le mea lea mo le maʻisuka o le fua ua filifilia lelei. O le tupe faʻatagaina e 1-2 vaega i le aso. O le saunia o pisa e faigofie: ave 1.5-2 ipu falaoamata (rye), 250-300 ml o le susu poo le vai inu, afa o le sipuni o le susu, 3 fuamoa moa ma le masima. Mo le faʻatumu, lea o loʻo tuʻuina i luga o le tao, e te manaʻomia ni aniani, sisi (e lelei ona kuka), patato fou, sisi susu ma mayonnaise. Tipi le paluga ma tuu i luga o se mea e muaʻi faia. Onioni tuʻu i le pito i luga, fasi kuka ma pati. Grate kulusu ma fufuluina pizza i luga, ma fufulu i se fasi manifinifi o le mayonnaise. Tuu le ipu ile umu ma tao i le 180º mo le 30 minute.

  • Pepa afaina. Mo le toatele, o se kosi lona lua ma le manaʻomia lona lua i luga o le laulau, faʻapea foi ma le loto momomo ma faatagaina mo le maʻisuka. Mo le kuka, e te manaʻomia le araisa, 6 logo logo ma le 350 gr. vela le aano o manu, tamato, kalaka poʻo le fua o fualaau faisua - ia tofo. Taʻu le araisa mo le 6-8 minute ma taina pepa mai totonu. Tuu meaʻai moa fefiloi ma le falaoamata kuka i totonu ia i latou. Tuu le pepa i totonu o se pani, faʻatumu i le vai ma kuka i luga o le vevela vevela mo le 40-50 minute.

Sala mo le maʻisuka

O meaai lelei e aofia ai e le gata i le 1-2 ipu, ae faapea foi salamu ua saunia e tusa ai ma fualaau o le maʻisuka ma e aofia ai fualaau faisua: fauliflower, kāloti, broccoli, pepa, tamato, kukama, ma isi. E maualalo le GI, e taua mo le maʻisuka .

O se taumafataga tatau lelei mo le maʻisuka aofia ai le sauniuni o nei ipu e tusa ai ma fualaau:

  • Lafailati Salad. O le fualaau faisua e aoga mo le tino ona o lona tuufaatasiga o vitamini ma minerale. Amata le kukaina e ala i le kukaina o le falelola ma vaevaeina i ni vaega laiti. Ona ave lea o fuamoa 2 ma faʻafefiloi ma le 150 ml o susu.Tuu le kalelelepa i totonu o se mea tao tao, luga ma le mea e tupu mai ai ma fufuluina i le kuka (50-70 gr.). Tuu le salati i le ogaumu mo le 20 minute. O le meaʻai ua maeʻa o se tasi lea o fualaau sili ona faigofie mo togafitiga lelei ma maloloina mo le maʻisuka.

  • Pea ma le Falalaʻau Lafelu. O le ipu e talafeagai mo aano o manufasi pe mo se meaʻai. Mo le kuka, o le ae manaomia le kukalaʻau 200 gr., Suauu (fualaau faisua) 2 tsp, peas (green) 150 gr., 1 apu, 2 tamato, kapisi Saina (kuata) ma le suamati o le lemon (1 tsp). Kuki le failalelepa ma tipi i fasi pepa ma tamato ma le apu. Faʻafefiloi mea uma ma faʻaopopo le pi ma le kapeti a Beijing, o ona laʻau e vaeluaina. Vaʻai le salati i le sua o le lemoni ma tuʻu ai mo le 1-2 itula aʻo leʻi inu.

Faʻaaogaina o se kuka taofi mo le kukaina

Ina ia le totoina le suka toto, e le lava le iloa po o fea meaai e faatagaina - e tatau ona e gafa lelei. Mo lenei mea, e tele suʻega mo le maʻisuka na faia e ala i le fesoasoani a se masini fai kuka. O le masini e taua mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, aʻo sauniuni meaai i auala eseese. O pusa, pusa ma isi koneteina o le a le manaomia, ma o meaai o le a avea ma mea lelei ma talafeagai mo le maʻisuka, talu ai ona o se fua saʻo ua filifilia, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a le tulai mai.

Faʻaaogaina le masini, saunia le kāpeti gaosi ma aano o manu e tusa ai ma le fua:

  • ave le 1 kg o kapisi, 550-600 gr. soʻo se aano e mafai ona faʻatagaina mo le maʻisuka, kāloti ma aniani (1 pc.) ma le pati tamato (1 tbsp. l.),
  • tipi le kapisi i fasi pepa, ona tuu lea i totonu o se falaoa tele multicolo e muai kukaina i le suauu olive,
  • liliu le mode baking ma seti mo le afa itula,
  • pe a faʻamaonia oe e le meafaigaluega ua maeʻa le polokalama, faʻapipiʻi aniani aniani ma aano o manu ma kāloti kuka i le kapisi. Cook i le faiga lava e tasi mo le isi 30 minute,
  • vaitau e mafua ai le faʻafefiloi ma le masima, pepa (tofo) ma le patate pasene, ona faʻafefiloi ai lea,
  • liliu le mode salu mo le 1 itula - ma ua saunia le ipu.

O le fua e le mafua ai ona tupu i le toto toto ma e talafeagai mo meaai lelei i le maʻisuka, ma o le sauniuni e susulu i lalo e tipi mea uma ma tuu i totonu o le masini.

Le filifiliga o meaai mo le maʻisuka ituaiga 2

O lapisi e tatau ona i ai le tele o gaʻo, suka ma masima. O meaai mo le maʻisuka e mafai ona fesuisuiai ma soifua maloloina ona o le tele o fua o fua.

E fautuaina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le faʻaleagaina le falaoa. E fautuaina e 'ai le falaoa o le saito, lea e lelei le faʻaaluina ma e le afaina ai le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata. E le fautuaina le taoina o le maʻisuka. E aofia ai se aso e le mafai ona e 'ai e sili atu i le 200 kalama o pateta, e manaʻomia foʻi ona faʻapulaʻa le aofaʻi o kāpeti poʻo kālati' aina.

O meaai i aso uma mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona aofia ai meaʻai nei:

  • I le taeao, e tatau ona e 'aina se vaega itiiti o le falaoʻo keke e kuka i totonu o le vai, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o chicory ma sina fasi pata.
  • O le taeao lona lua e mafai ona aofia ai se fuamoa fualaau suamalie e faaaoga ai apu ma fualaau aina, e tatau ona e nofouta i fua o fua e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka.
  • I le taimi o le aoauli, e le fautuaina le borscht, saunia i luga o le faavae o le moa moa, faatasi ai ma le faaopoopoina o kirimi kirimoli, ua fautuaina. Inu i foliga o fualaau aina mamago.
  • Mo le laauli o le aoauli, e mafai ona e 'ai le paluga mai le siʻisi. O se laʻau ola maloloina maloloina ma lelei e fautuaina e pei o se vaiinu. E le fautuaina le taoina.
  • Mo le 'aiga o le afiafi, o meaʻai a le gaʻo e fetaui lelei ma se falaoa i le itu i le ituaiga o laʻau kuka. Inu i le ituaiga o lauti e le faʻasalaina.
  • O le taumafataga lona lua o loʻo aofia ai le tasi ipu tioata gaʻo susu.

E tatau ona manatua i le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e 'ai e le aunoa, ae o sina mea itiiti lava. O le taoina o meaʻai e suia i le sili atu o falaoa lelei o le saito. O fualaau faʻapitoa e fuafuaina e avea ma meaai lelei ma le masani ai.

Recipes for Type 2 Tisuka

E tele ituaiga o suʻega e lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 ma faʻavasega le soifua o le maʻisuka. E aofia ai na o ni mea maloloina, e taofi le tao ma isi ipu le lelei.

O se ipu o pi ma pi. I le gaosia o se ipu, e manaʻomia ai le 400 kalama o pini fou poʻo tioisa i palu ma pi, 400 kalama o aniani, lua sipuni tele o falaoamata, tolu sipuni o le pata, tasi sipuni sipuni o le sua o le tipolo, lua punetini o le pata patati, tasi o le silati, togalaau fou ma masima .

E vevela le pusa, 0.8 sipuni sipuni o le pata ua faaopoopoina, ua sasaaina pusa i luga o le palapala ua liusua ma falai mo le tolu minute. I le isi itu, ua ufiufi le apa ma ua uma ona fufulu pi pe a uma ona kuka. O fatu pi e tusitusi i se auala talitutusa. Ma o le a le faʻaumatia meatotino aoga o oloa, e tatau ona e faʻapipiʻi le sili atu ma le sefulu minute.

Oona ua maeʻa gaʻo, tufaina i le pata. O le manogi e sasaa i totonu o le apa ma falai mo le tolu minute. O le paluga Tomate ua faʻafefeteina i le vai ua sasaa i totonu o le apa, ua faaopoopo le sua o le lemoni, o le masima o le tofo lea ma ua sasaa mai fualaau fou. O le paluga o loʻo ufiufi i se tapuni ma vavae mo le tolu minute. E sasaa pi ma pi i totonu o le pani, ua tuu le garlic i totonu o le ipu ma ua vevela le paluga i lalo o se tapuni i luga o le vevela vevela. Pe a auauna atu, e mafai ona teuteuina le ipu i fasi kulato.

Kapisi ma zucini. I le gaosia o se ipu, e manaʻomia ai le 300 grams o le sukcini, 400 kalama o le failaʻau, tolu sipuni tele o le falaoamata, lua sipuni tele o le pata, 200 kalama o le kulimi oona, tasi le sipuni tele o le saumato, tasi le keke o le kalaka, tasi tomato, togalaau ma masima.

O le Zucchini ua matua fufuluina i le vai tafe ma tipi lelei i totonu o kupita. E fufulu foi le kukalaʻau i lalo o se vaitafe malosi ma vaevaeina i ni vaega. O fualaau faisua e tuʻuina i totonu o se fagu ma kuka seia maeʻa lelei, ona taoto ai lea i totonu o se mea e teu ai meaʻai i luma ole tafe vai.

E sasaa le manogi i totonu o le apa, tuʻu le pata ma faʻamafanafana ile vevela vevela. Paʻu kirimati, saumato tomati, 'otiʻoti lelei poʻo le masini kaluka, masima ma fuga mataʻetaʻe fou ua faaopoopo i le paluga. O le faʻafefiloi e faʻaosooso pea seia oʻo ina sauni le sau. A maeʻa lena, o le zucchini ma le kapisi o loʻo tuʻuina i totonu o le apa, o le fualaau faisua e faʻasaina mo le fa minute. E mafai ona teuteuina le 'atoʻamea maeʻa i fasi tumato.

Sini zucchini. Mo le kuka, o le a e manaʻomia se zucini e fa, se lima punetini o le keke, 8 musigilua, mashrooms malogo, o le ulu o le siʻiti, o le keke o le kelati, 200 kalama o le kulimi oona, tasi le sipuni tele o le falaoamata, suauu suauu, masima.

Buckwheat e vaʻaia lelei ma fufulu, faʻatumu ile vai ile 1 i le 2 ma tuʻu lemu lemu. A uma le faʻafefe o le vai, tipi aniani, masima masima ma masima e faaopoopo. O le ufiufi ua ufiufi i se tapuni, ua kuka ai le tao mo le 15 minute. I totonu o se pusa falai vevela ma le faʻaopoopoga o le suauʻu fuālaʻau, musika ma le kalama oloʻo tuʻuina. O le faʻafefiloi e falai mo le lima minute, a maeʻa ona tuʻuina lea o le falalaʻau kuka ma faʻavevela le ipu.

O le Zucchini ua vaeluaina ma o le a tosoina mai le tino mai ia i latou ina ia latou faia vaʻa ese. O le pulupini o le zucchini e aoga mo le fai o sau sau. Mo le faia o lenei mea, e faʻamamaina, tuu i totonu o se pani ma falai faatasi ma le faʻaopoopoga o le falaoamata, smarana ma le masima. O vaa e maua mai ai e siʻi suamalie, o se faʻafefiloi o falala ma pulou e sasaa i totonu. O le ipu e faʻaaogaina i le saula, tuu i totonu o se ogaumu e muaʻi faʻamamaina ma tao mo le 30 minute seia oʻo i le kuka. Ua teuteuina zucchini ua tumu i fasi keke ma tamato fou.

Salatini vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo fautuaina le maʻisuka e 'ai fualaau faisua fou, o lea la o salati ma vitamini e sili atu pei o se ipu faaopoopo.Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le 300 kalama o kāpeti kohlrabi, 200 kalama o kukama lanumeamata, o le ufiufi o le kalama, togalaau fou, fuālaʻau manogi ma masima. E le o le faapea o le togafitiga lea mo le maʻisuka ituaiga 2, ae i le tuufaatasiga, o lenei auala e aoga tele.

O le Kapisi ua fufulu lelei ma fufulu i se fatu. Komepa pe a uma le fufuluina e tipi i foliga o ni fusi. Lisi fualaau faisua, galala ma tipi afifi fou ua tuu i totonu o le salati. O le ipu e faʻaaogaina i le suauʻu manogi.

Sapalai muamua. O lenei ipu o le a faʻafesoʻotaʻia lelei soo se aso malolo. Ina ia fatuina, e te manaomia le 200 kalama o pi i totonu o pusi, 200 kalama o peʻa lanumeamata, 200 kalama o le falelola, o le apu fou, lua tamato, togalaau aina, lua sipuni tele o le sua o le lemon, tolu sipuni tele o le suauu manogi.

E vaevaeina le failaʻau i ni vaega, tuu i totonu o se pani i le vai, faaopoopo le masima e tofo ma kuka. I se tulaga talitutusa, e tatau ona e kukaina pi ma pi. Ua tipiina Tomatoes i liʻo, o le apu e tipi i totonu o kupita. O le puipuia o apu mai le pogisa pe a uma ona tipi, e tatau ona vave ona faia i le sua o le tipolo.

Laulaau laulamu lanumeamata o loʻo tuʻuina i luga o le lautele o le ipu, o fasi keke ua tuʻuina i luga o le nofoaga o le ipu, ona gaoia lea o se pi, ona sosoo ai lea ma le mama o le kapisi. Peʻa tuʻu i le ogatotonu o le ipu. I le pito i luga o le ipu ua teuteuina i apu apu, fasi pasisa ma le tao. O le salatisi ua faʻafefiloi ma le suauʻu fualaʻau fefiloi, sua o le lemon ma le masima.

Tuua Lau Faamatalaga