Le aoga o le malie ma lona afaina

O le mea sili ona taatele i Asia o ni manulele na faia mai le sumeka legume, e taʻua o le siva. E faʻaaogaina pi pi mo le gaosiga o le masini. Oona oona, o aogā ma faʻamaʻi e le mafai ona faʻamagaloina, salalau ma maua ai se tulaga tulaga ese i le tino, ona o le maualuga o mea aoga elemene aoga. O se punavai o le malosi ma le malosi.

Faʻailo foliga o tioata tioata

Funchoza o se mea taumafa matagofie i le tofo lea e le o taʻuina ai mea e 'ai, o lona uiga, e toetoe lava a le mafai ona maua, ae mafai ona talia ma faamamafa le manogi ma le tofo o isi oloa, lea e avea ai le funchose o se falaoa.

Saogala Saina e lelei ma meaʻai ma vela. O ipu e lelei mo ia:

  • aano o manufasi, aemaise lava o puaa, faʻapipiʻiina i se masi mumu poʻo kuka i fualaʻau,
  • mushroom tautua ma le soya soya,
  • iʻa, e aofia ai le sami.

E mafai ona faʻaaoga ni laulu i vasega muamua ma le lua, i salakeke ua fautuaina e tautua le oloa i se tulaga mafanafana.

E tele suʻega mo le faia, faʻatulagaina o se mea e mafai ona maua, o le mauaina o le lauiloa, iloiloga lelei ma le faʻaauau i le tele o atunuu i le salafa o le lalolagi. O le mea moni, o le siʻosiʻomaga ua faʻavaeina o ia o se oloa tulaga ese lea e mafai ona faʻatalanoaina le taumafataga e oo lava mo tagata ei ai ni uiga faʻapitoa o le physiological ma se tulaga o le soifua maloloina, e manaʻomia ai ni tapulaa i meaʻai.

O faʻamalologa o le tino o le tagata ma ona faiga faʻavae

Noodles e le gata o se mea lelei ma malie, ae ua lauiloa foi ona o le lelei o lona aafiaga i le puipuiga ma le taua o metabolic processes e aafia ai le tulaga o le soifua maloloina.

Aafiaga lelei o le malie i:

  • mamanu - ona o le taua tele o le fiva, o meaʻai e faʻaleleia ma faʻamaonia ai le manaʻoga, fesoasoani e faʻafitia ai faʻafitauli na mafua ona o le pala. O le maua o le faʻasaʻo, o le oloa e fiafia i le faʻaumatia o mea oona ma mea leaga mai le tino, faʻamamaina o le gastrointestinal tract,
  • cardiovascular system - maua i pi, lea o le mea autu i totonu o namu, magnesium ma le potassium e iai sona aoga aoga i le gaioiga o le fatu. E fesoʻotaʻi le potassium ma le faʻataʻitaʻiga o fatuga o le fatu, magnesium - e pulea le lio o le fatu ma faʻamaonia ai le faʻatinoina o ona sela,
  • o le tino o le tino - B vitamins, ma i le sivasisia o loo i ai ia "sui" o lenei vaega e pei o le thiamine, riboflavin, le pantothenic acid, pyridoxine, siama gaosi, e le neurotropic ma ua faaaogaina lelei e foia ai le faaletonu o le tino ma le fatugalemu o le tino. E faʻaaogaina e faaosofia ai le faiga masani o le toe faʻafouina o galuega o fusi nifo i le tulaga o le tele o faʻaleagaga o neura ma vaʻalaʻau, lea e faʻaalia mai i le leai o ni mea e faia i le lotofuatiaifo, lagona faʻaleagaina o pathologies, faʻalavelave faʻafuaseʻi, o aʻafiaga eseese,
  • masukoskeletal system - o mea o loʻo maua i le calcium ma le phosphorus i le funchose e fautua mai ai le faʻamamaina o le tino e tatau ai mo le malosi o le skeleton o le macroelements. O le kesi ua suia i totonu o le tino i le kolamu o le ponaivi, lea e maua ai le malosi i le lagolagoina o le tino, o lona uiga, o le skeleton, e faatonutonu ai le fesuiaiga o sela o ponaivi, e puipuia ai le tupu o le osteoporosis. O le faʻaleleia o se minerale taua, aua e maua i sela, masima i le tino atoa, o le leai o se mea e le mafai ona faʻaaogaina mo le puipuiga o le tino, aua o le kopole e avea ma se faamama mo fatugaʻo, toe faʻaleleia o le tino o le tino, atinaʻeina o genes vavalalata (poloka fale), macromolecules: faʻamalosi, deoxyribonucleic ma gaidonucleic acid.

Faaaogaina o meaʻai mo le matagofie o le tino

Vitamin E, lea e maua i totonu o se oloa maloloina, ua manatu o intracellular. o se antioxidant o loʻo i ai se malosi faʻafouina ma galue e ala i le gaosia o le tino!

Frunchosa o se sailiga moni e faʻagaoioia ai le gaioiga o le toe faʻafouina, ona:

  • mo le paʻu paʻu e avea o se mea puipuia mo le matua, ona o le matutua o le matua o loʻo i ai se faʻavavega o lona aafiaga, e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o sela o le paʻu, ma faʻafetai uma i le vaitamini E o loʻo i totonu o le oloa,
  • o loʻo i ai se faʻagasologa o le faʻaleleiina o mimiti o loʻo i ai nei,
  • se ituaiga o faletalimalo masani,
  • o le paʻu e masani ona faʻaaogaina ni noodles e sili atu ona malosi, o loʻo i ai le malosi,
  • O le vitamini E o se tuuga mo le amata amataina o le toe faʻafouina o le tino, faʻaleleia atili o toto toto, faapea foi le saturation o sela e maua ai le okesene.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o meaʻai i meaai o le a aʻafia ai le soifua maloloina lelei o lauulu ma fao.

O mea aoga aoga o le amino o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata, e aofia ai le aafiaga e mafai ona maitauina ma afaina ai le fausiaina o sela fou, o le faʻaleleia o le masini cellular ma le vitamini metabolism, lea e fesoasoani e taofiofia ai le faagasologa o le matua ma le malosi o le matua i luga o le tino.

Faʻatauga o se vailaau faʻamalosia ma le faʻamaʻi

O le vitamin E tutusa uma o le a tuʻuina atu i le tino atoa se lagona o le malosi, faʻaleleia le lanu o le paʻu ua paʻu, e afaina ai le tulaga o le tino, ma faʻafefe ai le le mautonu ma le atuatuvale.

I le avea ai o se antioxidant, o le oloa o le a faamaonia e avea o se sui o le faʻamaʻiina o gaioiga o mea mai le taumafa i aso taitasi.

Faatasi ai ma meaai

A maeʻa, o le 'ai o le mea e sili ona lelei! O le mea moni, o vailaʻau faʻasaʻa faʻalavelave o loʻo aofia ai i lona fatuga o loʻo faʻaalia ai faʻalelei e pei o le maualalo o le kalori oloa lea e mafai ona e fiafia e aofia ai i au mea taumafa ma faʻalauteleina au mea taumafa ao taufaʻatau mamafa. O le mea autu e le o le tuʻufaʻatasiga pe a 'aina i saula maualuga-kalori, lea e masani ona faʻafetaui lenei ipu.

O le masani ona faʻaaogaina e avea ma meaʻai e mafua ai le faʻaitiitia o le gaʻo ma le suka, aʻo le malosi e le o leiloloa, tausia lelei le soifua maloloina, e le o lagona le vaivai, ma e leai se vitamini ma mea aoga ma elemene aoga.

Saogalemu mo tagata mamaʻi

Natura Saina ua faʻatuina ia lava e avea o se oloa saogalemu e le o iai ni allergens i lona tuufaatasiga, lea e faaosofia ai se lagona tiga ma le faʻalauteleina o le malamalama ile vaega. O aʻafiaga mafuaʻaga o le faʻafitauli o le allergic, proteins ma le kulūlūlū e le o aofia ai i le oloa, o se mea lelei lenei o taumafa a Asia ma faʻamaonia ai i isi e ala i se avanoa taua. E mafai ona faʻaaogaina le manogi mo meaai e oʻo lava i le sili ona maaleale i meaʻai.

Ma le faʻaeteete!

Funchoza o se totini tioata ma se lanu manino pe a uma ona kuka. Ae o le elemene autu o le taloina o le mung e sili atu le taugata nai lo mea ua faʻaaogaina i le gaosiga o analogs, e pei o le araisa.

O fualaau o le rice e le malie ma pe a maeʻa le vevela o le a avea ma paʻepaʻe, e ui lava e toetoe lava a le mafai ona iloa se faʻamaʻi Asia i lona tulaga masani.

O le mea lea, ina ia mafai ai e le tagata vavalalata ona vavalalata i le punavai, e faʻaaogaina e le au gaosi le taʻitaʻa, lea e maua ai le meafaitino se mea e faʻamaeʻa ai, lea e matua afaina ma oona i ona meatotino. O le tofoina o nati "le" e mafai, i le mea e sili ona lelei, e oʻo atu ai i le ogaoga o le faʻamaʻavale, poʻo le oti foi i le sili ona leaga. O le faʻaaogaina o se fesuiaiga o meaʻai tioata i meaʻai e mafai ona afaina ai le tino ma lamatia ai le ola o le tagata. O se faaputuputu faifaipea o le taʻitaʻi i ponaivi e mafai foi, lea o le a mulimuli ane iʻu ai i le faʻaumatiaga. O le vailaʻau o loʻo i ai le gafatia e taulai atu i fatugaʻo ma le ate o se tagata.

O le faʻateleina o le faʻaaogaina o nuanua faanatura e mafai ona mafua ai se ituaiga mea leaga, aua o le faʻaaogaina o mea sili ona lautele ma leai se mea e sili atu ona leaga e mafai ona i ai le faʻafeagai i le tino. I mea uma lava, aemaise lava i meaʻai, e tatau ona e tausisi i le masani ma le masani.

Tuua Lau Faamatalaga