O le a le mea e fesoasoani i paʻu o aspen, mea aoga ma le faʻasaʻo

Talu mai aso anamua, o le paʻu o le aspen ua faʻaaogaina e puipuia ai mai togafiti faataulaitu ma agaga leaga. O le Aspen o le siteki ua avea ma togafiti sili ona faatuatuaina mo vampires. I ona po nei, o le paʻu o aspen e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina e le o se mea puipuia e puipuia ai le pogisa, ae o se vailaau lelei mo le tele o faʻamaʻi.

Ae ui i lea, o le paʻu o aspen e tatau ona mafai lelei ona faʻapipiʻi ma saunia. Na o le pau lava lea tulaga o le a mafai ai e ia ona tuʻuina atu le togafitiga manaʻomia. E le gata i lea, aua neʻi galo e uiga i faʻamaʻiloga ma tapulaʻa i le faʻaaogaina o se fomaʻi masani.

Faʻavae ma meaʻai

O le paʻu e tamaoaiga i meaʻai. E aofia ai:

  • salicin,
  • afa,
  • manuia
  • glucose
  • fructose
  • micro ma elemene elemene,
  • tannins
  • vailaau oona
  • phenoglycosides,
  • acids (benzoic, ascorbic, malic).
Aspen i le natura

Ua matauina e le au atamamai o le tuufaatasiga o le paʻu o le aspen e talitutusa lava ma vaega ia e aofia ai aspirin. O se mea manaia e faapea, o le paʻu o le aspen lea na muai faaaogaina i le gaosiga o Aspirin.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E mafai ona faʻaaogaina paʻu o Aspen i le togafitiga o maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

  • masani le ulu
  • popolevale, atuatuvale,
  • faʻaleagaina
  • faʻatasi faʻamaʻi
  • faʻamaʻi viral
  • malulu, maʻi,
  • faʻamaʻi o le faʻalapotopotoga faʻapitoa,
  • faʻamaʻi faʻamalolo
  • afaina o le gastrointestinal disks
  • suiga taua i metotia faʻavae i le tino,
  • neoplasms oncology o mamanu ma le leaga,
  • syphilis
  • maʻisuka malosi
  • liona afaina o le pito i luga ma lalo ifo o le manava,
  • bronchitis
  • tiga faʻamau,
  • fufulu,
  • otaota o le tui,
  • vailaʻau.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le paʻu o le aspen e mafai ai e oe ona faʻamamā le tino o parasites, anufe, toxins, toxins, faʻasaʻo le maʻi tigaina, fiva. O le faʻaaoga masani o se fomaʻi masani e fesoasoani i le faʻaleleia o le manaʻo, o lea e mafai ai ona avea le paʻu o aspen ma se fesoasoani faʻamaoni mo le anorexia.

Faamalologa o meatotino, faʻamalositino

O le paʻu o loʻo i ai sona malosi faʻamalolo. E ui lava i le mea moni e faapea, o vailaau faʻapitoa e le iloa ai le faʻaaogaina o se fomaʻi masani i le togafitiga o nisi faʻamaʻi, o le aʻafiaga o le cortex e mafai ona avea ma tauvaga faigata mo le tele o fualaau taugata.

O le faʻailoga masani o loʻo i ai le itu nei:

  • filifili
  • antioxyidant
  • antipyretic,
  • antibacterial
  • anti-inflammatory
  • astringent
  • faʻamaʻi manuʻa
  • toe faʻaleleia
  • faʻamaʻi.
Aspen paʻu

E ui lava i le aoga o le gaioiga, e le fautuaina e faʻaaoga auala e faʻavae i luga o le paʻu i le monotherapy, aemaise lava pe a fai o le maʻi i se tulaga maualuga.

Auala e faʻapipiʻi ai

Ina ia maua e le paʻu se aafiaga aoga i le tino, e tatau ona aoina saʻo ma i le taimi tatau. Aveese le paʻu e tatau ona na o laau laiti lava! O le paʻu o le faʻailoa, o le toeaina aspen e matua leai lava sona faʻamalologa.

O le taimi sili mo le aoina o le paʻu mai le amataga o Mati e oo i le ogatotonu o Iuni. E fautuaina e filifili laau e ola i totonu o se siosiomaga e faʻalelei ai le siosiomaga. O le mafiafia o le paʻu e le itiiti ifo i le 5 mm.

Aumai se paʻu

A uma ona aoina, e tatau ona tipi le paʻu i ni fasi vaega ma faʻagogo. E tatau ona faʻamago i se mea pogisa poʻo totonu o le ogaumu. A maeʻa ona tuʻuina atu le faʻamalositino autu, e mafai ona e agai i le foafoaga o vailaau togafitiga. I luga o le faavae o paʻu o aspen, decoctions, ointments ma tinctures ua saunia.

E mafai ona e teuina le kuka mago mo le 1-2 tausaga i taga lalaga. Nofoaga e teuina ai - faʻamago, pouliuli, aua le faʻafefe.

E faʻafefea ona kuka

Faatonuga auiliili mo le sauniuniga o vailaʻau e faavae i luga o le paʻu o aspen:

  1. Atagofie. Fufulu le paʻu i le mea sili e mafai ai, sasaa i totonu o se fagu, sasaa vai. Mo le 100 g o le paʻu paʻu, e manaʻomia le 500 ml o le vai. Simmer mo le afa itula. A maeʻa lena, aveese mai le vevela ma tumau pea 6-7 itula.

Afai e le mafai ona faʻaaoga se oloa fou, e mafai ona faʻatau i se fale talavai. I lenei tulaga, ua sili atu ona faigofie le faʻafeusua - e tatau ona e faʻatumu le paʻu o le fale talavai ma le vai inu ma faʻaosooso e le sili atu ma le 10 minute.

  1. Tincture. Ina ia saunia le fusi, e te manaʻomia le 500 g o le paʻu aspen. E tatau ona mamago! Liligi i totonu o se fagu po o se ipu fagu, sasaa vodka (500 ml). Tuu ipu i se mea pogisa ma malulu. Faʻamalosia se vaiaso.
  2. Uu manogi. Ina ia saunia le suauu, o le paluga na maua i le taimi o le susunuina o le paʻu aspen (10 g) o le a manaʻomia. E fefiloi ma le manava oona pepe po o le gaʻo paʻu (50 g). Ma le isi, o mea e lua o loʻo faʻafefiloi seia oʻo ina tutusa lelei.

A uma ona maua le suāuʻu aspen, e tatau ona tuʻuina le paluga i totonu o se atigi pusa. Teu i totonu o le pusaaisa.

  1. Kvass. Sasaa le aspen i totonu ole fagu lita e tolu lita. E mafai ona faatumuina le afa o le apa. Faaopopo le 200 g o le sukalala suamalie, 30 g o le kulimi kirimoli o mea oona gaʻo. A faʻapipiʻi mea uma i le fagu, faʻatumu i le vai mafanafana i luga. Tumau vavalalata, faʻasolosolo i se mea pogisa, malulu mo vaiaso e lua. A o faagasolo lenei taimi, e tupu le faʻagasologa.

Faʻafaigofie ona saunia togafitiga faʻaleaganuʻu o le a mafai ai e oe vave ona saogalemu ma le saogalemu i le tele o faʻafitauli, faʻamaʻi.

Faatonuga mo le faaaogaina

O vailaau sauniuni e tatau ona saʻo saʻo. Fautuaga mo le faʻaaoga lelei o suauʻu aspen, faʻasolo ma teuteu, faʻapea foʻi le kvass:

  1. Atagofie. Inuina e fautuaina i luga o se manava gaogao. O le metotia sili ona lelei o le 50 g 4 taimi i le aso. O le teuteuga i le fuainumera faʻamaonia e talafeagai mo le togafitia o maʻi faʻapitoa e pei o le maʻisuka, gout, cystitis. Mo tiga faʻatasi, e tatau ona e inu 20-25 g i le aso, mo se taimi umi (e oʻo i le 6 masina).

E mafai ona faʻaaogā le suka e pei o le lotion. Ina ia faia lenei mea, faʻamama le cotton i totonu o le susu, ona faʻagasolo lea o le faʻafitauli. O ituaiga ituaiga o le a fesoasoani i le aveesea o le gasegase, paʻu, paʻu o le paʻu ma manuʻa.

  1. Tincture. Faʻaaʻi faatolu faatolu i le aso mo se sipuni sipuni. E faasaina le faʻaaogaina o le fofo i luga o se manava gaogao, pe a uma ona 'ai. O le tincture ua fuafuaina mo le togafitiga o le gasegase oona, gasegase, rūmatism, tiga faʻatasi. E faʻatagaina oe e aveese faʻamaʻi ma anufe mai le tino. E mafai ona faʻaaogaina i togafitiga faʻafitauli o faʻafitauli tama (o loʻo i ai le maualuga o le togafitiga i le togafitiga o prostatitis).

E le gata i lea, o le tincture ua faʻaaogaina o se anti-inflammatory, antibacterial, antispasmodic. Totoga - 25 faʻafefe tolu taimi i le aso.

  1. Uu manogi. O le suauu Aspen e aoga i le togafitiga o soʻo se faʻafitauli o le paʻu. O le oloa e faʻaaogaina i se vaega itiiti i le vaega o le faafitauli, faʻasalaina i totonu o le paʻu ma le faʻafefeina o gaioiga. O le faʻasologa e toe faalua i le aso.
  2. Kvass. E tatau ona e inu kvass mo le 2-3 masina, i aso uma 200 ml tolu taimi i le aso. O le faamaloloina kvass e aoga i le togafitiga o le maʻisuka, malulu, maʻi viral, tonsillitis, urolithiasis.

Fautuaga faaopoopo mo le faʻaaogaina o se vailaau faʻamaʻi:

  1. Faʻafetai i phenoglycosides o loʻo i totonu o le paʻu o le aspen, tincture ma decoction e sili ona aoga i le faʻamamāina o le tino o le tagata mai i anufe, faʻamaʻi ma pathogenic microorganisms. Mo lenei mea, e tatau ona ave se decoction (80 ml taʻitasi) poʻo le tincture (20 g i le tasi) mo le masina.
  2. Afai ei ai ou faʻamatalaga o se malulu, fomaʻi poʻo isi faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi viral, e tatau ona e inu 500 ml o le tinomi i aso uma.
  3. Mo le toothache o soʻo se malosi (mai le vaivai i le malosi), e tatau ona fufulu lou gutu i se teuteuga o le vevela o le potu.
  4. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ina ia faʻamaonia le suka toto i le taeao i luga o se manava gaogao, e tatau ona e inu 100 kalama o decoction. Po o le suia o le susu i le kvass, inu i totonu o se ipu malamalama i le taeao, aoauli ma le afiafi.

O le aspen broth e alofa tele i tamaitai, aua e oo lava i tagata tomai faapitoa o le cosmetologists latou te fautuaina e faʻaaoga i le tausiga o le paʻu. Se aofaiga itiiti o le susu ua fefiloi ma le kulimi, kulimi poo le masini vali. O lenei faʻasasiga o le a faʻafefe ai le paʻu, lamolemole, veveve, manino o paʻu, paʻuuliuli, mea lanu uliuli, tuʻuina atu elasticity ma elasticity.

Tapulaa ma le faʻailoga

Soo se meafaigaluega e faʻaaoga i le togafitiga o nisi faʻamaʻi e iai le tapulaa i le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o faʻamaoniga. E faʻaaogaina foi lenei mea i oloa lanu paʻu.

E taua le matauina o le paʻu, lelei le potopoto ma saunia, e lelei ona tuʻuina e le tino. O le faʻailoga autu o le puipuia o le tagata lava ia i vaega o le tuufaatasiga o le cortex. Ae o loʻo i ai foʻi faʻamaumauga ma faatonuga faʻapitoa e manaʻomia ona e gauai atu i ai aʻo lei amataina togafitiga:

  1. E le fautuaina e ave se fusi ma se teuteu mo le faʻamalosi (o le aʻafiaga o le paʻu e ono afaina ai le faafitauli).
  2. A faʻaaogaina vailaʻau e faʻavae i luga o le paʻu o le aspen, e tatau ona e aloese mai le faʻaaogaina o manu, faʻapea ma mea manogi, meaʻai ma meaʻai.
  3. Ole faʻateleina o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i luga o le pa o le aspen e mafai ona afaina ai le microflora o le intestinal. O se taunuuga - dysbiosis. Ina ia taofia lona tupuga, aua nei ave decoctions, kvass ma tincture mo le umi atu nai lo le tolu masina. Afai e te manaʻo e faʻaauau pea le togafiti o le togafitiga, e tatau ona e malolo (ia le itiiti ifo i le 2 vaiaso). A uma lenei mea, e mafai ona e toe foʻi i le falemaʻi.

I le taimi o le maʻitaga ma le susu, inuina o se decoction, tincture, kvass e tatau ona taofia. O le suauu Aspen e mafai ona faʻaaogaina pe a uma ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa. O teuteuga, kvass ma suauʻu mo tamaiti e mafai ona faʻaaogaina e pei ona faʻatonuina e se fomaʻi.

O le paʻu Aspen o se meaalofa faʻapitoa masani. Faatasi ai ma le tusitusi faitautusi o lona faʻaogaina, e mafai ona e maua mai i se tulaga tutoatasi ni fualaau malosi ma lelei mo le togafitiga o faʻamaʻi tuga. Ae e tatau ona e faʻaaogaina pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

O le a se foliga o le aspen ma pe o fea e tupu ai

Aspen, e taua foi o le poplar poplar, e faatatau i laau mai Poplar genus o le aiga Willow. O lenei laau toto e ola mai le 80 i le 100 tausaga ma e oʻo atu i le 35 - 40 mita le maualuga. O le fua o le kalama e 1 m.

Aspen o loʻo i ai se aʻa faʻalaʻau malosi e oʻo i totonu o le eleele, lea e mafai ai e le laau ona ola i luga o le eleele, pe o le oneone poʻo le taamilo. O le tele lava o taimi, e mafai ona vaaia i vaomatua vaeluaina o le vasa feʻaveaʻi. Aspart o loʻo tufatufa atu i Europa atoa, faapea foi i Mongolia, Saina ma luga o le teritori o le Penisula Korea.

O laulaʻau o le aspen o loʻo i ai se foliga masani o se faʻaaliga 4-8 cm le umi faʻatasi ma faʻamau i pito. O le pito i fafo o le laupepa e lalelei, o le itu i tua o le matte. O petioles e umi ma e faʻaleleiina mai itu ma i lalo, e mafua mai ona o lau laititi e oʻo lava i sina paʻu o le matagi. I le tautotogo, e valivali le lau o aspen i ata eseese o lanu samasama ma le mumu.

E toto le laau i le masina o Aperila, ao leʻi oʻo mai lau muamua. O fugalaau laititi e fai ai ni fusi i le ituaiga o tautaliga, lea e vaevaeina i le tane ma le fafine. O le tautaliga a alii e umi (13 - 15 cm) ma maua ai le sili atu o lanu paʻu, tamaitai - lanumeamata ma puupuu. I le faaiuga o le vaitau o le fugalaau, o fualaau laiti e faia i foliga o se pusa fatu ua teuteu ma lalo.

O le paʻu o se laau laʻititi e masani ona lamolemole, lauulu-lanumeamata. Faatasi ai ma le matua, o le a sili atu ona pogisa, o loo i ai i luga i luga o le taamilosaga umi. Talu ai ona o ana meatotino, ua maua ai e le paʻu aspen le faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e fai ma fomaʻi ma le tele o ituaiga o gaioiga.

O le vailaʻau faʻasolosolo o paʻu o aspen

O paʻu Aspen e aofia ai le tele o minerale aoga, e pei o le copper, zinc, iodine, uʻamea, cobalt ma le molybdenum. O loʻo aofia ai foi nisi o meaʻai gaʻo, e fai ma faʻataʻitaʻiga, lauric, behenic ma arachinic. O lona tuufaatasiga e mauoa i vitamini C, A, faapea foi ma tannins.

Ae ui i lea, o faʻamalologa autu o faʻamalologa o paʻu o aspen e fesoʻotaʻi ma le salicin, lea e faia i tagata e pei o le aspirin. I lenei itu, o fualaau faasaina o aspen ua i ai se feteenaiga malosi i le afaina o le malulu masani e pei o anti-inflammatory ma antipyretic fualaau faasaina. Bark o loʻo faʻaaogaina foi i le cosmetology ma togafitiga.

Faʻaaogaina o meaola o aspen paʻu

O faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina ole paʻu o le aspen e le faʻapulaʻaina i aafiaga antipyretic. E le gata i lea, o le paʻu o le laau e tele isi mea aoga ma ua faʻaaogaina e avea o se auala:

  • vaʻalele
  • antibacterial
  • anti-inflammatory
  • filifili
  • faʻamaʻi
  • lelmintic,
  • faasaga i le tale.

Ma e ui lava i togafitiga faʻaleaganuʻu masani o le paʻu o le aspen e naʻo le avea o se meaola faʻapitoa, o le aoga o lenei vailaau e matua talisapaia i vailaau faʻasoifua.

O a faʻamaʻi e fesoasoani ai le paʻu o le aspen?

O vailaau faʻaleagaina o le aspen bark fesoasoani i togafitiga o le tele o faʻamaʻi:

  • bronchial asthma, paʻu, moe tale, tuberculosis,
  • arthrosis, rheumatism, radiculitis ma isi faʻamaʻi faʻatasi,
  • faʻamaʻi pipisi e aafia ai le gastrointestinal tract, manava ma le dysentery,
  • faʻamaʻi o fatugaʻo ma le polokalama urinary,
  • maʻisuka malosi
  • prostatitis, afaina,
  • eczema, dermatitis, psoriasis.

O sauniuniga e faʻavae i luga o le paʻu o aspen e mafai ona maua ai le tele o aogā i le tino pe afai o latou o se vaega o se togafitiga faʻapitoa ma faatoa faʻaaogaina pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi. A le o lea, e mafai ona latou afaina ai le soifua maloloina.

O le a le aoga o paʻu o aspen

Faatasi ai ma se aʻafiaga e le afaina ai, o le paʻu o lenei laau o se vailaau lelei mo totoga o le mago mago i faamai o le tumutumu o le respiratory upper and valve oral. E lelei le fautuaina o ia i le tau faasaga i le afaina o faʻamaʻi pipisi o le faʻaogaina o le tino ona o ona aʻa.

O le aspen e faʻamanuia lelei le tiga ma faʻaitiitia ai le mumu i maso ma sooga. E faʻamalosia ai le gafatia o fusi e faʻafouina, o se taunuuga o le faʻamaloloina o le manua o le faʻavaveina ma o le malosi atoa o le tino i le faʻaleagaina o le siosiomaga.

Sauniuniga, lea e aofia ai mea faʻapitoa, faʻamalosi lelei le taulimaina o helminths, aemaise lava i le opisthorchis - anufe mai le vasega o faʻailoga e ulu atu i le tino o le tagata pe a 'ai ni afu o iʻa e afaina.

I le faaopoopo atu, faʻafetai i vailaʻau faʻaaogaina ma suauu tāua, o le pa o le aspen o loʻo i ai sona aafiaga i luga o le tino o le tagata, faʻaitiitia ai manaʻoga o le manaʻo ma faʻamalosia ai le tino puipuia.

Mo alii

E i ai i le paʻu Aspen ni faʻamanuiaga sili mo alii. E afaina ai le gaosiga o hormones o feusuaiga ma faʻaleleia ai le toto i totoga o le pelvic. O se taunuuga, o le malosi o le malosi e faateleina ai le naunau i feusuaiga.

O mea faʻamalolo o le paʻu o aspen e masani ona fesoasoani i nisi o oncoco ma i le tulaga o le faʻaleagaina o le urogenital system, aemaise lava, ma le prostate adenoma.

Mo tamaitai

Tupe faʻaaoga mai le paʻu o aspen ma tamaitai. E faʻaaogaina mo le faʻamaʻi tigaina e faʻaitiitia ai le vavao. Aspen e faʻaaoga foi mo le gau o le mamafa e avea o se faʻaopoopoga o meaai faʻalauiloa. Talu ai ona o le paʻu o lenei laau e faʻaleleia ai le gasegase ma fesoasoani e faʻaitiitia le toxins matautia ma le tele o le suavai, e manuia le fesoasoani i kilokalama e le manaʻomia.

Assemble tuufaatasia e mafai ona ave ma tamaiti. O mea aoga o le laau e saogalemu i luga o le tino tuputupu aʻe o le tamaititi, fesoasoani e faatelevave le metabolism ma faʻaleleia ai le manaʻo. E aoga foi i diathesis, enuresis ma faʻamaʻi pipisi.Ae ui i lea, o teuteuga ma mea e maua ai le paʻu o le aspen e tatau ona tuuina atu naʻo le faʻatagaga a le tamaititi maʻi ma i le leai o ni faʻamaʻi o le tino i nei mea totino i tamaiti.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

Talu ai ona o lona faʻamalologa, o le paʻu aspen o se tagatanuu faʻalogo a tagata mo le tele o tausaga. E faʻaaogaina e sauni ai teuteu o le soifua maloloina, mea inu, mea inu, mea inu ava, ma le kvass.

O na vailaʻau e faʻavae i luga o le ulu o le aspen e leai se afaina i le tino, ae na o le pau lava le mea e maua mai, e taua le mafai ona faʻaputuina saʻo mea e gaosia. O le seleseleina o le paʻu o Mati ia Aperila, aʻo lei tupu. O laau talavou e leai se paʻu e sili atu nai lo le 5 mm e talafeagai mo le seleseleina. Oti ese le paʻu ma le faaeteete ina ia le afaina ai le fafie. E sili ona lelei le tipi ese o le paʻu mai lala - o lea o le a toe vave maua mai le laau.

E tatau ona tipi i totonu o ni fasi vaega ma le maeʻa maeʻaeʻa i se nofoaga matutu, lelei, e aunoa ma le faʻaaliaina o mea e gaosia e faʻasaʻo ai le la. Teuina le paʻu o le aspen i totonu o se pusa lapisi mo le silia ma le 3 tausaga.

Pe a suia le lanu ma le manogi o le paʻu, e aoga le lafoina e aunoa ma le faatuai. O mea faapena e le mafai ona faʻaaogaina i le sauniuniga o vailaau, aua e ono afaina ai le tino.

O se teuteuga o le aspen e fesoasoani i le malulu ma le tonsillitis, e aveese lelei ai le vevela. O le faʻaaogaina o le aspen bark decoction ma le manava ma isi faʻamaʻi pipisi. Faatasi ai ma tagata o loo matamata i le ata, ua manatu o se auala lelei e aveesea ai le mamafa.

O le saunia o le oloa e manaʻomia ai:

  • 1 tbsp. l mūmū mama mea faʻapitoa mo le 1 ipu vai malulu.
  • Aumai i se mea vevela.
  • A maeʻa le vai, faʻapipiʻi mo le 3 minute.
  • Faʻamalosi mo le 2 itula.
  • Faʻasusu le uʻu.

Ave le broth i totonu o le 3 taimi i le aso mo le 20 minute aʻo leʻi 'ai le ipu. O le umi o le vasega e faʻalagolago i le natura o le maʻi, ae le tatau ona sili atu i le 2 masina, pe a maeʻa ona tatau lea ona faia se malologa e 3-vaiaso i le faʻaaogaina o vailaʻau.

Faʻasusu le faʻafefete

O faʻamanuiaga o le aspen bark infusion i le tele o auala e faʻatusatusa i aoga o decoction - e faʻaaogaina foi mo faʻamaʻi o le pito i luga o le respiratory tract. Faʻatasi ai, o loʻo faʻaaogaina ai solo e faʻaitiitia ai le mumū o le oral vevela ma le toothaches. E le gata i lea, o le faʻaogaina o faʻamaʻi e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, aʻo latou faʻavasegaina le maualuga o le suka suka. Ina ia saunia le faʻavae, e tatau ona e:

  • Ave 1 tbsp. l aspen paʻu.
  • Liligi 1 ipu fufulu vai.
  • Faʻamalaga mo le 2 itula e vaelua ai.
  • Faʻailoga ao lei aveina i totonu.

Faʻaaogā le faʻasolosolo i le fua tutusa e pei o le teuteu.

Ava malosi

Tincture o paʻu o aspen, saunia ma vodka, e talafeagai mo le faʻaaogaina o totonu ma fafo. E faʻaaogaina i faʻalavelave faʻaleagaina ma osofaʻiga o le maʻi malulu. O faʻamalologa o le faʻasolosolo o paʻu o le aspen e faʻaaogaina i le tau faasagatau i anufe ma faʻamafanafana faʻatasi.

Saunia se mea e pei o lenei:

  • E tasi le sipuni sipuni o le paʻu paʻu mago ua sasaa le 10 tbsp. l Vodka.
  • Latou te tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma tuʻu ai mo le 1 i le 2 vaiaso.
  • Ona fufulu lea.

Faaaoga le vailaau faʻatau 3 taimi i le aso mo le 1pp. aʻo taumafa.

Leai se aoga e sili atu ona aoga mai le ufiufi aspen. O loʻo i ai a latou mea antibacterial ma faʻaleleia faamalologa o manu, o le mea lea, e fetaui lelei mo le togafitia o mumu, manua, suauʻu, ma vaʻa. O le meafaigaluega e lelei ona aʻafia i faʻafitauli paʻu e pei ole eczema, siama ma le dermatitis. E afaina i tiga i maso ma sooga e faʻaitiitia ai le tiga.

O le suauu e saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo:

  • E tatau ona e ave le 10 g o le aspen.
  • Faʻafefiloi ma le 50 g o le gaʻo po o le pelo o le penisini.
  • Faʻamaʻosaʻo lelei ia mea.
  • Tuʻu le suauu i totonu o le pusaaisa mo le 1 aso ina ia faʻaogaina.

O se suauʻu o le aspen paʻu e faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina 1 le taimi i le aso ma se paʻu e tusa ma le 2-4 mm le ufiufi ma ufiufi i se uʻu gau. Afai e togafitia se manuʻa matala, e tatau muamua ona faʻamamaina i se vaifofo e le o faʻasasaʻo o le potassium. E faʻaauau le togafitiga o le suauʻu seia oʻo ina toe faʻafouina le tino.

Aspen Bark Aveese

E faʻaaoga foi le paʻu Aspen e sauni ai le vaega. O le mea e leaga ai, e toetoe lava a le mafai ona maua i le fale, talu ai e faʻaaogaina se sipuni o aspen, mo le faʻaaogaina o ni masini faapitoa e manaʻomia.

O loʻo i ai i le fale talavai mea e maua mai laau toto. I ona meatotino, e talitutusa lava ma se teuteuga ma le ufiufi o le paʻu aspen. Ia faia e tusa ai ma faatonuga, 3 taimi i le aso mo le masina, faʻasese le 15 - 20 gogo o fualaau faasaina i le 1pp. vai. O le vailaau faʻasaina ei ai se aafiaga o le antispasmodic ma ua faʻaaoga e puipuia ai le afaina o le mai ma le prostatitis.

Aspen Kvass

O Aspen kvass o se tasi o suʻega lelei a tagata mo le toe faʻafoʻisia o se tino vaivai. E faʻaleleia ai le puipuia o le puipuia o le tagata, faʻamalofia ai toxins ma faʻamaʻi pipisi, ma faʻamaonia ai le manaʻoga. O se vaiinu lelei mai le paʻu o aspen e faigofie lava ona saunia:

  • O se ipu mama e tolu-lita ua tumu i le afa ma le paʻu fou po o le 3 ipu o le eleele maso.
  • Faaopopo 1 le ipu suka ma le 1 tsp. kulimi mumu.
  • Ona sasaa lea o le vai i luga.
  • O le ua o le atigipusa ua ufiufi i le gau.
  • Faataga le inu e faʻamafanafana mo le 10 i le 15 aso.

O le inu i na kvass e fautuaina i le va o 'aiga o le 2 i le 3 ipu tioata i le aso. A maeʻa ona faʻaaoga, faʻaopopo le 1 ipu vai ma le 1pp i le fagu. suka. O lenei aofaiga o meaʻai o le a lava mo le 2 i le 3 masina.

Togafiti

O mea aoga o le paʻu o le aspen ua faʻaaogaina i le tau faasaga i le maʻisuka, ona o le i ai i le mea totino o vailaʻau o loʻo avea o se suiga masani mo le inisalini. E fautuaina le maʻisuka, faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, e inu ai se teuteuga mai le paʻu o lenei laau. E sili ona aoga i amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi. I le avea ai o se tulafono, o se isi auala tutusa e fuafuaina mo le 2 masina o le masani ona faʻaaogaina. Afai e manaʻomia, toe faia togafitiga e leʻi muamua atu i le 3 vaiaso talu ona maeʻa le vasega.

Aveesea o parasite

O le aspen ua faʻatuina ia lava e avea o se vailaʻau e tetee atu i anufe. Tannins - tannins o loʻo maua i laau, faʻaumatia le tino o le alofa ma aveeseina mai le tino e aunoa ma se afaina i tagata. O le sili atu ona taulimaina ma le faʻaogaina o vailaau faʻasolosolo o vailaʻau oona. E masani ona ave i le opisthorchiasis ma giardiasis.

Ae peitaʻi, o faʻamalologa o le faʻasolosolo o le paʻu o aspen o le a le aumaia ai ni manuia i tagata ei ai le cirrhosis, talu ai o le ava malosi e ono afaina ai lenei maʻi. I lenei tulaga, e sili ona lelei le fufulu o le tino o anufe ma le fesoasoani o se decoction.

Le taua faasaga i prostatitis

O le lelei o aafiaga o le faamaloloina o paʻu o aspen ua faamaumauina ma se maʻi masani i alii e pei o prostatitis. O mea malosi i totonu o le laau e faʻaumatia ai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi ma faʻamalo ai le fulafula ma le mumū, lea e fesoasoani i le faʻamautuina o le polokalama urinary. O lenei faʻamaʻi e mafai ona tutusa le lelei ma togafitiga faʻapitoa - o mea uma e lua ma teuteuga fesoasoani. E matuā aoga lava le faʻasologa o le paʻu laau.

Le faʻaaogaina o le aspen i le cosmetology

O le tamao'āiga o meaola eletise ma elemene o loʻo i totonu o le aspen o loʻo i ai se aoga aoga i le tulaga o le lauulu ma le paʻu, o le mafuaʻaga lea ua avea ai le gaosiga o nei mea totino ma mea e sili ona lauiloa mo le fausiaina o foliga vaaia i le fale.

Aemaise lava, o le lauulu ma le lauulu e aoga e fufuluina i teuteuga ma infusions e faavae i luga o le paʻu. Assemble faʻasolosolo e tuʻuina foi i aʻa o le lauulu ina ia fiafia le lauulu ma susulu ma maloloina.

O le anti-inflammatory and antibacterial properties o le aspen paʻu ua avea ma vaega taua o le faamamaina o foliga. O le mulumulu masani e fufuluina i teuteu ma infusions e mafai ona faʻamalolo ai siama ma paʻu. O le faʻaaogāina o suauʻu e fesoasoani e faʻamaluluina ai le paʻu ma tuʻuina atu i ai, e faʻamalo ai le mumu ma le tatuʻu.

4 faamatalaga

O le faʻaaogaina o le tele o laau i togafitiga ma le faʻaleleia o le soifua maloloina o le tagata e toe foʻi atu i seneturi. Suavai ma ava malosi, gasegase ma suauu taua e maua mai laau olaola ma laau toto: o laau, fugalaau, moa, vao ma laau ua faʻaaogaina uma i vailaʻau faʻapitoa faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa.

E le o tagata uma latou te iloa o loʻo i ai se mea totino o loʻo e ofo ai i ona togafitiga faʻapitoa - o le aspen bark, o ona vailaʻau faʻaleagaina ma le faʻamavaeina e mafua mai i vaega o meaola o loʻo iai i totonu. I le auala, i le faamalologa, latou te le gata o le paʻu o lenei laau, e aofia i le aiga o le willow ma e ese lona igoa - fefefe poplar, ae o isi vaega foi o aspen: pulumu, vine ma lau.

O le asō, ou te fia taʻuina atu ia te oe e uiga i le tuufaatasiga, uiga lelei ma le faʻaaogaina o le paʻu o aspen mo togafitiga ma le puipuia o maʻi eseese ma tulaga faʻaleagaina o le tino. I le aʻoaʻoina o le auala e fesoasoani ai le paʻu o le aspen, atonu o le ae faʻaaogaina lenei laau i totonu o se fale faʻapitoa falemaʻi.

Faiga o meaola oona ma mea tau togafitiga

O meaola nei e maua mai i meaʻai e maua mai i le paʻu o le aspen:

  • suga masani (fructose, sucrose, glucose, ma isi),
  • tannin
  • mea faʻavave
  • phenol glycosides ma glycosides oona, aemaise lava salicin ma populin,
  • gaʻo gaʻo o le maualuga aupito maualuga, e aofia ai arachinic, lauric, capric, sohenic,
  • aoga faʻamama
  • suauu o minerale o le potassium, calcium, iron, magnesium, sodium, phosphorus, ma isi,
  • vitamini ma fuamini-pei o le faʻamalosi (carotene, acid ascorbic, vaega B),
  • anthocyanins
  • bioflavonoids,
  • vailaau oona
  • antioxidants.

O se ituaiga malosi tele o le paʻu o le aspen masani e filifilia ai mea nei mo togafitiga: faʻamoemoe, antitussive, oncoprotective, antimicrobial, anti-inflammatory, choleretic, anthelmintic, astringent, diaphoretic, sedative ma antiparasitic.

O meatotino o laulaau, aʻa ma tumutumu o aspen

O aoga o le aspen mo le tino o le tagata e le gata i le paʻu. O isi vaega o lenei laau o loʻo i ai foi togafitiga faafomai. O le mea lea, mai laulaau o aspen, uaua ma mea vevela vevela ua maua lea e fesoasoani mai i le rūmatism, o le afaina ma le gasegase.

O aʻa ma aʻa o le aspen i le fugalaau ua faaopoopoina i le suauu. O nei mea, o loʻo faʻaaogaina ai foi togafitiga e togafitia ai gastritis ma faʻamaʻi ate.

E ui lava o le paʻu o aspen o le mea sili lea ona lauiloa, ae o fua e mafai ona suia i nisi lava vaega, aua o latou meatotino e tele lava ina foliga tutusa.

O le a le mea e fesoasoani i le paʻu o aspen?

E tele naua meaʻai e maua mai i paʻu oona i vao anamua. O teuteuga, o meaʻai i luga o le alcohol ethyl, o vai i luga o vai inu (infusions), o mea faʻaleleia o loʻo saunia mai mea masani. E masani lava, o fualaau totoga o se vaega o vailaʻau faʻaonapo nei. O le taua faapitoa o le faʻamalologa o meaʻai o le aspen bark mo tagata o vaitausaga uma.

I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina le meafaitino mo faafitauli ma fatuga (jade), o le vevela (cystitis, urethritis) ma le faagasologa o le urination (urinary incontinence, faʻamaʻi tiga), mo togafitiga o gout ma rumatism, manava ma gastritis. E fesoasoani foʻi le pa o Aspen i faʻamaʻi faʻapitoa o tama, o le mea e masani ona masani ai o le prostate adenoma, vaivai ma prostatitis.

O lenei meafaitino e taua tele mo le faʻamalosia o puipuiga. Aspen e faʻaleleia le tulaga o le broncho-pulmonary system ma faʻamaeʻaina le mucous membranes o le kekone, lea e faʻaaogaina i le togafitiga o le tale o le isoping, bronchial asthma, tuberculosis pulmonary, bronchitis and pleurisy.

E leai se masalosalo o mea e maua mai i le vaega o le suamalie o Aspen, o le a faʻaleleia ai le manava ma le faʻamalositino o le gastric juice, faʻamamaina le gastrointestinal tract from helminths, parasites, bacterial pathogenic, faʻamaʻapeʻa ai le membrane mucous mo faʻalavelave, maʻi ma le manava, faʻaleleia le tulaga o le ate, o le vevela ma le talo.

E fautuaina le faʻaaogaina o fafo o le paʻu o le aspen i foliga o vailaʻau, lotions, faʻasalaga, faʻamalosi i togafitiga faʻasolosolo e faʻamamā ai le paʻu ma faʻalauteleina togafitiga faʻamalolo i luma o manua manu, mu, abrasions, magiati, tipi, suauu, faʻapea foi togafitiga faʻapitoa o le eczema, ulia, furunculosis , carbunculosis, aʻa.

O mea faʻamalolo o le aspen faʻaleleia le tulaga o le faʻalavelave o le tino, talu ai o le decoction o loʻo i ai sina aʻafiaga aʻa. O loʻo faʻamatalaina i vailaau faʻapitoa i le faateleina o le atuatuvale, atuatuvalega, neurosis, le mautonu, le fiafia, ita, tamaitai o loo i ai i le misa ma le misa.

Togafitiga o le mucous membranes o le oral vavalo (fufulu) ma le faʻaʻofu i le fusi ma le teuteu o le paʻu o le aspen e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mumū i le tonsillitis, e faʻamalolo ai le faʻaleagaina o le tino epithelial ma stomatitis, maʻi o le gutu, ma faʻagata foʻi le toothache aʻo lei asiasi atu i le fomaʻi.

I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga o le prostatitis ma le paʻu o aspen e masani lava ona faia e fomaʻi masani ma faʻalauiloaina herbalists. E tusa ai ma iloiloga o tane oe na ave ni vaega o nei mea totino, o le faʻaleleia atili e amata ile masina o togafitiga faifai pea. E pei ona faʻaalia, o le maua o se fua mausali ma lelei lelei, o se togafitiga faʻapitoa mo togafitiga e mafai ona ausia i se aso e tasi mo le tele o masina.

Vaega o se vailaau togafitiga

O mea faʻamalolo ma le faʻasaʻoina o paʻu o aspen ua leva ona faʻamatalaina i vailaʻau masani. O le fiafia i lenei mea taua o mea tau vailaau faʻasolosolo e faasolosolo malie lava ona toe ola. O loʻo suʻesuʻeina suʻesuʻega fale suʻesuʻe, o mea aoga i le vailaʻau faʻasolosolo o le laau o loʻo maua, ae o lea e leʻo aofia ai i le pharmacopoeia. I totonu o falemaʻi faʻapitoa e tuʻuina atu e avea o se faʻaopoopoga meaʻai.

Faʻafefiloi o paʻu o aspen ma aʻafiaga

E ui i le leai o se masalosalo, i nisi tulaga, e mafai ona afaina ai le soifua maloloina i oloa gaosi oloa.

O lo latou faʻaaogaina e le manaʻomia:

  • tagata ei ai le le faʻamaoni i le oloa,
  • fafine i le maʻitaga
  • i tina tausimai
  • tagata e le mautonu.

O le faʻaaogaina o sauniuni o aspen e mafai foi ona i ai se aʻafiaga leaga i nisi o faʻamaʻi o le tino, e pei o le bronchitis ma le SARS. Ina ia aloese mai aafiaga leaga o ia vailaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina.

E faʻapefea ona togafitia i le paʻu o aspen?

O le a ou tuuina atu na o le sili ona lauiloa i togafitiga faʻasoifua maloloina faʻasolosolo i le paʻu o le aspen, o le faʻaaogaina o le a mafai ai e oe ona faaleleia atili lou soifua maloloina ma le manuia o tagata uma o le aiga.

O le teuteu o le paʻu o se laau ua faatonuina e aveese ai le tiga o faʻaaliga i le taimi o le faʻauigaina, le faʻasolosolo, e pei o le cystitis, adenoma, prostatitis, gastritis, manava manava, leai se manaʻoga ma isi faʻafitauli. O le togafitiga e 1 le masina, ona manaʻomia lea o le lua vaiaso. Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Ina ia saunia le susu, ile lita o le vai vevela, 100 g o meaʻai e amataina ile palapala ile paʻu, ona faʻafefiloi lea ole palu ile vevela vevela mo le kuata ile 15-30 ml i le afa ile itula ole tolu aso i le aso. E fautuaina le elixir mo le faʻaoga i totonu ma mo le faʻaaogaina fafo.

O le faʻaogaina o mea e masani ai mo le ava malosi, lea e faigofie ona saunia i le fale, e fautuaina e inu faʻatasi ma maʻi faʻapitoa o le genitourinary system ma ia togafitia ai faʻamaʻi pipisi. O le togafitiga masani e masani lava e 12 vaiaso.

Ina ia saunia le vailaau, o se fagu tioata ua faatumulia i le 0.2 kilokalama o le paʻu paʻu, ua tumu i le afa lita o le ava malosi (76%), ua pupuʻu i se paʻu ma ua taofiofia i totonu o se fale paolo mo le tusa o le 15 aso.Nai lo le ava, e taliaina le vodka maualuga. Ave le siʻosiʻusiʻu o le 20 pata i le tai kuata o vai mama i le tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E fautuaina e le Dermatologists ia togafitia o gasegase, paʻu, comedones, uʻu ma le paʻu o le apa o le aspen faatasi ai ma swabs cotton ua faʻafefeteina i totonu o le paʻu (faʻaaogaina i le lotoifale i vaega ua aafia o mata, ua, tua ma vaega uma o le tino).

Faʻafefete faʻafefete e talafeagai mo mataupu uma. O se sipuni tele o le paʻu o le aspen gau o loʻo ave i totonu o se ipu vai inu ma tuʻu i lalo o le tapuni mo le itiiti ifo i le 2 itula, pe a uma ona faʻamamaina le vai e ala i le gaosi poʻo le ie na gaugau i ni mea e tele.

Totoga - 1-2 punetini, tolu taimi i le aso, aʻo leʻi 'aʻai. E pei o le ave o le susu, pe a maeʻa masina faalemasina, e manaʻomia aso e sefulufa aso malolo.

Uu manogi ma le suauʻu suauu mo le laupepa

Mai le lefulefu o loʻo totoe pe a uma le vevela o le aspen, i le fale, e mafai ona e saunia se vailaʻau faʻamalolo faʻapitoa ma faʻamaʻi faʻamaʻi. E lava le faʻafefiloi 10 kalama o le pefu ua faʻamamaina ma le 50 kalama o vailaʻau vailaʻau vailaʻau poʻo soʻo se gaʻo e leai ni toto, mo se faataitaiga, totonu, puaa, tamai mamoe, e maua ai se faʻamalologa. O le suauu e faʻaaogaina i vaega o le faʻafitauli o le paʻu ma se mea lamolemole i lalo o le laei faʻapitoa poʻo le aunoa foi ile 6-12 itula.

O le isi elixir e sili ona manaia mo le faʻaaogaina fafo o se suauʻu suauu mai le paʻu o aspen. Taʻu meaʻai i le paʻu e faʻaaoga ai se mea e fai ai le kofe ma faʻafefiloi i le olive faʻasiliina e leʻi faʻamaonia i le fua faatatau o le 1: 5. Nai lo le suauʻu olive, pi, apricot, fatu vine po o sana e talia. O loʻo faʻatumauina pea le kulupu i totonu o se pusa tioata faʻamaufaʻailoga mo le 15 aso. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona fufulu le oloa e ala i le tele o laʻau o gau.

Contraindications

E pei lava o soʻo se togafitiga, o le paʻu o le aspen e iai lona faʻasiga. I se tulaga e le masani ai, ei ai se allergy e toto ai mea.

E le manaʻomia le ave o fale i le taimi o le maitaga ma le lactation.

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga le matutua, aʻo leʻi amataina togafitiga ma mea e manaʻomia, e manaʻomia se faʻatalanoaga faʻatagaina ma se fomaʻi.

Afai ei ai ou maʻi faʻasolosolo o le faʻaogaina o meaʻai ma isi totoga, ona tatau lea ona logoina le tagata tomai faapitoa o loʻo vaʻai ia te oe aʻo leʻi amataina togafitiga.

Faletusi

Aspen. O se ata ata mai le tusi a O. V. Tome Flora von Deutschland, Österreich und der Schweiz, 1885.

Common Aspen - o se laau e le manaʻomia ai se faʻamatalaga faʻamaʻi auiliiliga. O lenei laau laʻau, faatasi ai ma le gatete o laulaau ma le paʻu sinasina lanu enaena, e tele lava. O le faʻamoemoe o le ola e 90 tausaga, maualuga e 35 mita. O le laupapa e faigofie ona maua i faʻamaʻi, o lea e seasea ona e vaʻavaʻai i se toeaina tuai ma se ogalaau ola maloloina. O le laau e mafai ona maua i vaeluaga ma vao vaeluaina, olaola i le vaiaai o alder, oak, birch, pine. E mafai foi ona fausia se vaega o le mama aspen. I totonu o le vaomatua-steppe zone, e mafai ona fausia ai ni togavao, e masani ona latalata i vai. E le fiafia o ia i le tele o vaipanoa o le konetineta Eurasia.

Mo le puipuia o mea e faʻamalolo ai le paʻu o aspen, e tatau ona e tausisi i tulafono mo le faʻatauina o meafaitino mataʻutia.

  • Taimi ma le nofoaga o le aoina. E fautuaina le seleseleina o meafaitino i Mati, pe a amata le tafe. E taua foi le filifilia o se vaega e mama i le vaʻaia.
  • Laʻau filifilia. O le paʻu e tatau ona tusa ma le 5 mm le uumi, e aveʻesea mai le talavou, maloloina aspen.
  • Faʻapitoa tausiga. O le tipi i luga o le ogalaau e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina le fafie. E tatau foi ona laiti i le eria ina ia mafai ona toe maua mai le laau. E fautuaina e aveese le paʻu mai laau i le eria o le fuafuaina o le pa'ū. E mafai foi ona e aveesea le paʻu mai lala laiti o laau matutua.
  • Toto ma teuina. O le paʻu ua tipiina i ni vaega laiti, faʻagogo i tulaga masani (e le tatau ona faʻatagaina le susulu ma le susulu o le la). E mafai ona afifiina i taga lino. O mea laititi e teuina mo le 1 le tausaga. O nisi punavai e faailoa ai se vaitaimi ese - 3 tausaga.

Aspen buds ma laʻau e seleseleina foʻi, lea e tutusa (tusa lava pe itiiti le faʻailoaina) meatotino.

Faʻataʻitaʻiga

O mea faʻamalolo o le paʻu o aspen:

  • lelmintic,
  • anti-rheumatic
  • vaʻalele
  • fofo
  • anti-inflammatory
  • faalilolilo
  • antidiarrheal,
  • antimicrobial
  • meaʻai
  • antipyretic,
  • antioxyidant
  • toe faʻaleleia.
  • faʻamaʻi.

O mea aoga o le paʻu o aspen e faʻamatalaina e le fomaʻi faʻapitoa o vailaʻau:

  • glycosides (aemaise lava, salicin, populin),
  • gaʻo
  • gaʻo ma mea faʻamalosi
  • tiga
  • phenol carbon compi
  • gaʻo gaʻo
  • ethers
  • vitamini ma minerale,
  • 'oa tele o le tannins.

Lisi o faʻamatalaga

O le a le mea e fai i le paʻu o aspen? O a ni suʻesuʻega o lenei vaifofo sili ona aoga?

  • O mea faʻamalolo o le aspen paʻu mo le maʻisuka. I lenei faʻamaʻi, aspen e aoga mo le tele o enzymes. E faʻamautuina le metabolism ma le suka toto, e faʻamalosia ai le pancreas ma le endocrin system. O loʻo faʻaalia mo le maʻisuka ituaiga 2, ma le le lava o le gaosiga o le inisalini.
  • Togafitiga o opisthorchiasis ma le paʻu o aspen. O lenei vaifofo aoga mo togafitiga na lauiloa io tatou tuaa. Aspen, e le pei o gasegase gasegase gaosia, e le o se mea matautia i le ate, mafua ai le itiiti o aʻafiaga o le itu ma faʻamamā le tino o toxins ma helminths faʻamalo lelei mea e gaosia. Ae peitai, e le o faʻataʻitaʻiga uma e iloa le aoga o lenei vailaau mo faʻamaʻi ma le faʻaaogaina (opisthorchiasis) ma giardia (giardiasis).
  • Togafitiga o le fatugaʻo ma le vevela aspen bark. O le fualaau faasaina e avea o se malosi malosi e tetee atu ai i le ita. O ona teuteuga ua faatonuina e faaleleia atili ai le urination, ma le jade, cystitis, leurethritis.
  • O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le aspen paʻu mo faʻamaʻi faʻamaʻi. Talu mai taimi anamua, o le laau na manatu o se vitusive malosi, o lona uiga, e faaitiitia ai le le mautonu o le tale tale. O lenei sauniuniga o laʻau e na o se fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina! O vailaau Antitussive e mafai ona lamatia (aemaise lava mo tamaiti) ma taʻitaʻia ai faʻafitauli. O le mea moni, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma vailaau faʻapitoa o vailaʻau faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi poʻo le bronchitis, e taua le aua le faʻamavaeina, aua le faʻaitiitia le tale, ae ia faʻateleina lona aoga ma ia fua mai. O le a fautuaina le faʻaaogaina o lenei laau ma se mea e mataʻutia, o le faʻavauvau o le maʻi (pulmonary tuberculosis, pleurisy, whooping cou, bronchial asthma).
  • Faamai o sooga ma maso. Fautuaina mo le arthrosis, rumaumati, gouty tiga, radiculitis. O le meafaigaluega e faʻamalolo ai le mumū, fula ma le tiga i totonu o sooga ma maso, faʻaleleia le toto, e puipuia ai le teuina o masima. E aoga foi le ave faʻamalositisi faʻamalolo ma nei tagata suʻesuʻe. E le gata i lea, o lenei vailaʻau ua faʻataʻitaʻiina mo le faʻasolosolo ma le faʻaleagaina o le nerve sciatic (sciatica).
  • Polokalame masini. Talia mo faʻamaʻi o le ate, felafolafoaʻi, vaeluaina, manava ma fatu. Inu i le gastrointestinal infections (e aofia ai le dysentery), faʻaogaina o meaʻai, afaina o le afaina, e faʻasaʻo ai le manaʻo ma le faʻanofo.
  • Mo alii. O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le solia o le faiga o meaʻai. O le tele lava o taimi latou te inu ai le paʻu o aspen ma le prostatitis, adenoma ma faʻaosofia ai le malosi.
  • Mo tamaitai. E leai se lauiloa ma le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i le gynnecology. I tala o tagata, ua taʻu mai ai o le mutia e fesoasoani i le mumū o ovaries ma vaitaimi mamafa. E toʻatele fafine latou te tagofia le vailaau faʻamaʻi mo le mamafa o le mamafa e avea o se faʻaopoopoga meaʻai I soo se tulaga, talu ai nei o nei vailaʻau faʻapitoa ua faʻatulagaina i lenei auala. O le mea moni, o lenei mea faigaluega faʻavavevave le faʻaaogaina o gasegase, aveesea le tele o le vai mai le tino ma mafai ona saofagā i le paʻu mamafa.
  • Faʻamatalaga i fafo. O teuteuga, infusions ma tinctures e faʻaaogaina foi i fafo. Ua faatonuina mo le angina, stomatitis, gingivitis, toothache. O le meafaigaluega e faʻamālōlōina le mucosa vave pe a uma ona toso le nifo. E mafai ona faia ni faʻamau ma mea e mafai ona faia mo mumu, manuʻa, faʻapipiʻi, maʻi o le gaʻo, lichen, eczema ma isi paʻu o le paʻu.

O le a se isi mea e fesoasoani i paʻu paʻu? O loʻo talitonuina o lenei fofo faʻaleaganuʻu o loʻo i ai mea e faʻaleagaina. Aemaise lava, e mafai ona taofia le tuputupu aʻe o le staphylococcus ma le Pseudomonas aeruginosa. E sili ona aoga le inuina o le gasegase mai fatuga o aspen ma siama siama.

Ata teuteu ma le fusi

O se teuteuga o le paʻu aspen e faʻaaogaina mo faʻamaoniga uma ma faʻamaʻi. Mo le faaaogaina i fafo, ua saunia mea teuteu ma mea e faʻaogaina. Latou te faʻamalolo le afaina o le faai, o le mucosa o le tautala, avea o se viseptics, antimicrobials ma painkillers.

Saunia o se teuteuga o paʻu o aspen

  1. Ave 1 tbsp. l mea gaosi.
  2. Sasaa se ipu vai.
  3. Simmer mo le 3 minute.
  4. Faʻamalosia se itula.
  5. Faʻasologa.

Fautuaina e ave le 20 minute aʻo leʻi faia meaai 3 taimi i le aso mo le ¼ cup.

  1. Ave 1 tbsp. l mea gaosi.
  2. Sasaa se ipu vai inu.
  3. Faʻaosooso 2 itula.
  4. Faʻasologa.

Ave i le mea lava lea e tasi o le decoction. I le tautotogo, e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu mata e fai ai togafitiga fale. I le togafitiga o le maʻi suka ma le paʻu o aspen, e masani ona masani ona faʻaaogaina vai ma teuteu. Ua aofia ai i latou i togafitiga faigata, lea o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga faafomai.

O le faʻaogaina o vodka mai le paʻu aspen e faʻaaogaina i fafo ma fafo. E faapitoa lava le fesoasoani i le tale (e mafai ona tautala faʻalua pe faaopoopo e ala i le faʻamaʻaina), faʻamaʻi gasegase, faʻamaʻi tamaʻitaʻi o le natura mumusu, mastopathy, gout, rūmatism, migraines, ma le mimitaina o le tino.

  1. Ave 1 tbsp. l ufi paʻu.
  2. Liligi 10 tbsp. l alcohol 40% (vodka).
  3. Faʻaauau 7-14 aso i se nofoaga mafanafana.
  4. Faʻasologa.

Ave le 1 tsp. 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai. E mafai ona faʻavaivai i se vaega itiiti o le vai.

O le tele o iloiloga lelei e uiga i le ointments e faʻavae i luga o le paʻu aspen. E faʻaaogaina i fafo mo le togafitia o manuʻa, faʻavavelapala, mumu, tui o le gaʻo, vavave. O le paʻu o aspen ma le uʻamea laupapa, o mea manogi mo le eczema e masani lava ona saunia. E le gata i lea, o le oloa e lafoina i totonu o maso ma sooga ma le neuralgia, rumati ma le gouty tiga.

  1. Ave le 10 g o le asis ash.
  2. Faʻafefiloi ma le 50 g gaʻo.
  3. Faʻailoga.

I le avea ai o se faavae, e mafai ona e faʻaaogaina le puaa, gaʻo siʻosiʻomaga, pata i luga o le fale poʻo le laʻau o le suauʻu. E mafai foi ona e saunia ni ouga mai le paʻu paʻu o aspen.

Suauʻu suāuʻu suāuʻu

  1. Ave le vaega e tasi e nutimomoia le paʻu.
  2. Liligi 5 vaega o le suauu olive.
  3. Faʻamalosi 14 aso i se nofoaga mafanafana.
  4. Faʻasologa.

O lea suauu, e pei o le suauʻu, e faʻaaogaina e togafitia ai le paʻu.

Faʻamatalaga ile togafitiga ole prostatitis ma le adenoma

O a ni vailaau faʻaleagaina ma faʻalavelaveina o le paʻu o le aspen mo maʻi o alii?

  • Aspen ulu ma le prostate adenoma. O se tasi lea o togafitiga sili ona tautaua a tagata, lea e mafai ona gafatia, faʻamalositino, meatotino e tetee atu i mea leaga. Ae ui i lea, o fomaʻi o loʻo taʻutino mai e mafai e le tagata lava ia ona faʻataʻitaʻiina se faʻafitauli o le tulaga ma le tuputupu ae o le adenoma. I faʻamatalaga sili ona itiiti, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ma faia se suʻega atoa. Togafitiga ma togafitiga faa-aganuu, aemaise lava o le paʻu o aspen, e aoga i na o le amataga o le faamai. O ituaiga tuulafoaia o le faamai i togafitiga masani ua fautuaina e togafitia togafitiga.
  • Aspen mai le prostatitis. Faʻafofo faʻamalolo e faʻamalieina le fulafula, afaina o le gutu prostate, lea e faʻaitiitia ai le tiga ma faʻamaonia ai le faagasologa o le urination. O se togafitiga sili ona lelei mo faʻamaʻi o le vailaau o manu, e aofia ai siama. Faʻatasi ma le prostatitis, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le microclysters ma le baths.

O le sili ona aoga mo faʻamaʻi tama ua manatu o le uaina o le ava. Latou te inuina i se umi umi, pe a uma le malologa latou te ui i se vasega lona lua. E tatau ona manatuaina o vailaʻau e maua ai se aafiaga faʻateleina ma e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻamalosi faʻatasi ma togafitiga faaumiumi.

Faʻaaogaina i le cosmetology

O le vailaau faʻamalositino e le lauiloa tele i le cosmetology, e ui lava o loʻo i ai se vailaʻau mamana malosi, o le anti-inflammatory, o le faʻamuamua o le matua. O loʻo i ai i le laau le tele o vitamini, meaola faʻasolosolo, mea e manaʻomia mo le soifua maloloina ma le paʻu. E faʻapefea ona ou faʻaogaina lenei mea faigaluega?

  • Hair. E aoga le fufuluina i le vai deco deco ma infusions mo le paʻu, lauulu malulu. O le meafaigaluega e mafai foi ona ufiufi i lauulu lauulu e faamalosia ai i latou, fafagaina ai le maaleale.
  • Mata. O le ava malosi e mafai ona faʻaaogaina i le lotoifale - mo le togafitiga o faʻamala, pulumu mumu, pustules. E pei o se mimiti, faʻaaogaina vai ma mea faʻaoga. O nei tupe e le faʻamagoina ai le paʻu, e lelei mo siama, faʻalavelave paʻu talavou. Mo siama, e mafai foi ona faʻaogaina ni manogi o le pefu po o le paʻu. O le oloa e faʻamaluluina ai le vevela, faʻamaʻaʻaina le paʻu, faʻamalosia atili ma faʻalelei.

O a ni faʻamatalaga aupito sili ona aoga ma faʻamaonia mo le togafitia o paʻu o aspen? O le meafaigaluega e faʻaaogaina e faʻamalolo ai osofaʻiga o le tale, ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, endocrine, faʻalaʻau faʻapitoa i fafine ma tane, gout, rheumatism ma le neuralgia. E faʻaaogaina i fafo mo togafitiga o mumu, manuʻa o le purulenti, eczema, faʻala, paʻu.

O le a le paʻu o aspen

O le laau aspen e taatele i Rusia ma Europa. Mo le tele o seneturi, na faʻaaogaina e tau ai giardia, siama o le hepatic, anufe parasitic ma anufe paʻu. I le taimi lava lea e tasi, e le lelei le laau ma faatagaina ai le gaosia o fualaau oona i luga o se tulaga tau alamanuia. O se fuainumera tele o tannins i le tuufaatasiga o vailaau e faavae i luga o le aspen e tauivi ma le manumalo i soʻo se ituaiga.

Faamalologa meatotino

I le taua faasaga i le helminthiasis, o le apa o le aspen e faʻaaogaina e fai ma vailaau, e ui o mea faapitoa e maua i lālā, aʻa, lau. E mafai e Aspen ona toe faʻafoʻiina lelei le pito i luga, lea ua aveʻesea e maua ai fualaau oona lea o loʻo i ai i totonu o isi vaega o le laau se mea e sili ona maualuga. E le gata i lea, o aspirin ma nisi o vailaau faʻasaʻi na faia mai luga. O mea faʻamalolo o paʻu o aspen o loʻo faʻavae i luga o le tele o mea taua aoga, vitamini ma meaola.

Aspen pepese mai faʻasolosolo faʻamalositino ma le manuia e fesoasoani ai i le faʻafetai i ana vailaʻau faʻamaʻi ma anti-inflammatory. I le faʻaopoopoga i helminth, e mafai ona tau i le rūmāmatika, faʻamaʻi fatuga, opisthorchiasis, gastritis, cystitis, maʻi paʻu, paʻu o le paʻu, ma faʻamalosia lelei le ate ma le loto. E moni lenei mea mo laau totō na ola i luga o eleele mama i fafo atu o nofoaga ua afaina.

Faamanuiaga ma le afaina

Soo se mea, e oʻo lava i le laau sili ona aoga, ma le faʻaaoga tatau po o le faʻaaoga tele, e mafai ona liua i mea oona. Aspen e pipisi mai faʻataʻitaʻiga i le tulaga o le faʻaleagaina o vailaau faʻasaina ma mea faʻavae e faʻavae i luga o lea mea e mafai ona mafua ai le le mautonu ma faʻamaʻi faʻafitauli i le tagata lava ia i se mea. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o paʻu o aspen e faʻamoemoeina e le fomaʻi:

  • golicides phenolic,
  • tannins
  • flavonoids
  • vailaau oona
  • glycine petaine
  • faʻatau
  • togi
  • o suauu taua
  • elemene o elemene (uʻamea, zinc, copper, bromine, nickel),
  • moe
  • anthocyanins
  • polysaccharides
  • pectin.

Aspen Bark Treatment

Afai na filifili se tagata e amata togafitiga ma le paʻu o le aspen mo parasite i totonu o le tino, ona aoga lea i le filifilia o fualaau mo teuteuga poʻo tinctures e talafeagai mo le tino. O se fesuiaiga le saʻo i le mea e sili ona lelei o le a le maua ai se lelei lelei, ma o le mea e sili ona leaga o le a aumaia ai nisi faʻafitauli. O le mea lea, ao lei faia togafitiga a tagata, e aoga le feutagai ma se fomaʻi faapitoa.

Le faʻaaogaina o le tinotu o le aspen i vodka

O le mea sili e manatuaina o le inu o le ava malosi e le tatau ona faʻaaoga i meaai. O le fesili e le o le ava malosi, ae o mea malolosi, faatasi ai ma vodka, o le a mafua ai le afaina o le ate ma fatuga. O le mea lea, e tatau ona tausia e le fomaʻi le fualaau.O le faʻaaogaina o le tinotu o le aspen i luga o le vodka e faʻamaonia pe a manaʻomia se vaega faapitoa o mea o iai. E mafai ona e faʻatau pe faia oe lava.

Le faʻaaogaina o se teuteuga o le paʻu o aspen

E mafai ona e faʻaaogaina se teuteuga o paʻu o aspen ma le tele o faʻamaʻi mo tagata matutua ma mo tamaiti faʻafetai i elemene taʻitasi:

  • fulu, fevers, colds, ma le malaria - salicyl,
  • faaleleia atili o meaʻai ma meaʻai - vevela o le vine,
  • aveeseina o sooga,
  • le taua i le gastritis ma le manava faʻapitoa i astringents,
  • afālmintic effect - tannin, phenol glycosides, isi tannins.

E faʻafefea ona suʻi le paʻu aspen

Ina ia maua le gaʻo sili ona aoga, e tatau ona e mulimulitai i le fua, teuina ma le faʻaaogaina o tekinolosi. I lenei auala, o le a mafai ona sili atu le aogā o tannins ma phenol glycosides i le taua e faasaga i helminths. O se faʻamatalaga lenei o le fua aupito faigofie mo le gaosia o paʻu o aspen, lea e mafai ona faʻatinoina i luga o le faavae o mea na faʻaputu faʻatasi pe faʻatau i se fale talavai:

  1. E manaʻomia ai le 50 kalama o le paʻu ma le 0.5 lita o le vai mama.
  2. Tipi le paʻu i le paʻu tutusa, sasaa vai i totonu o se apa uʻamea.
  3. Pipi i luga ole vevela mo le 10-15 minute.
  4. Aveese mai le vevela ma tumau i le pouliuli mo le 4-5 itula.
  5. Faʻaaogā le gaʻo 4-5 taimi i le aso ile tasi sip (o le maualuga o le tannins e lapoa tele ma o se fua tele e na ona afaina ai le tino).

Ascipe Bark Fua Faʻatau

I luga o le 'upega tafailagi e mafai ona e maua se numera tele o filifiliga mo recipes mo tinctures luga o paʻu o aspen mo soʻo se faʻamaʻi. O le tele o na mea e ese ai i se isi mea e manaʻomia i vodka ma aspen. Lalo o se fua faʻatoʻaga faʻamalosia lautele lea e fesoasoani i le tau faasaga i le manumalo. O le mea autu e manatua o le sao saʻo ma le mea moni e na o se fesoasoani lagolago, ae le o le fualaau autu.

  1. Manaomia le 100 kalama o le paʻu o aspen, 200 ml o vodka poo le ava malosi. Le malosi o le vai e le taua, aua o le faʻamaunuuga maeʻa o le a faʻavaivai i le vai. E mafai ona e faʻalauteleina le tele o vaega, o le mea autu o le faatumauina lea o vaega.
  2. Faʻafefiloi mea o loʻo i totonu o se ipu mafiafia ma faʻapuni vavalalata (sili atu i se tapuni uʻamea).
  3. Faʻaosooso i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso.
  4. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻaaoga le fofo ma aveese uma vaega o le laau.
  5. Ave se sipuniti faʻafefe i le kuata o le vai aʻo leʻi 'ai.

Contraindications

E taua tele lou faʻaaogaina o faʻamatalaga mai lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa. O le mea muamua lava e manatua o le mafai lea ona le mafai e tagata taitoatasi ona le faapalepale i soo se mea, lea e tele naua i mea masani. I faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e fesootaʻi ma le faʻafitauli o le constipation poʻo le dysbiosis, e sili atu le lafoai o nei mea teuteu poʻo mea laiti, talu ai o loʻo aofia ai le tele o elemene eletise. A le o lea, e leai ni faʻasalaga mo le paʻu o aspen.

Vitio: aspen bark i vailaau masani

Sergey, e 42 tausaga le matua o Tinamatua na ia aumaia le afua mai fatu fatu e pei o se tamaititi pe ai ai ni faafitauli o le manava faatasi ai ma pala. E fia tausaga ua mavae, ma ou te le faʻaaogaina isi laupepa. E le gata i lea, o le tincture i le vodka e sili atu ona lelei le fesoasoani, ma o le suka e lelei tele mo le tale e pei o se faʻamoemoe. O vailaʻau faʻaleagaina e le sese, ma o mea uma i ona po nei e faʻavaeina.

Olga, 35 tausaga le matua Aumai le tama teine ​​aupito itiiti mai se tolauapiga a tamaiti - anufe. A o latou o, sa latou faatalitali, pasia suega, tamoe atu i fomai, sa fautuaina au e le tina o loʻu tina ou te inu pusa aspen mo le faamamaina. Sa le talitonu moni o ia, na o le na o le faatagaina o lona aiga e aua neʻi faatiga. Ae o iloiloga talu ai nei aʻo leʻi amataina le vasega, na faʻaalia ai le paʻu o le aspen mai pusi.

Marina, 20 tausaga talu mai le tamaitiiti, sa i ai faafitauli i fomaʻi, ma ina ua uma le fananau, na amata ona tafe le toto e toetoe lava o taimi uma pe a 'ai pe fufulu o latou nifo. E leai ni vitamini poʻo ni fomai na fesoasoani. Aveesea e uiga i decoctions o le aspen bark (asinol). Sa ou filifili e faataitai e aunoa ma se faamoemoe tele i se taunuuga. O le mea e ofo ai, e itiiti le toto, ae o se tofo oona e itiiti.

Stepan, 56 tausaga.ʻUa ou inuina le Ivan-tea ma le aspen mai le prostatitis mo le tele o tausaga. Ou te iloa foi o le aspen paʻu mai pulu e pei o timuga ma anufe fesoasoani, ae ou te lei fetaiai lava ma lenei mea i loʻu olaga. Ma na mafai ona ia faʻamaʻaloina paʻu i luga o vae - lotions mai aspen bark extract. Na toetoe lava a leai se mea na tupu, e ui lava na sili atu ma le tausaga na ou mafatia ai i falemaʻi. Ou te moe foi i luga o se ogalaau.

Faaiuga

O suʻesuʻega o le fesili pe o le a le aoga ma le faʻaleagaina o paʻu o aspen o loʻo faʻamaonia le tulaga lelei o le fale o se fomaʻi faʻalagolago i tagata, ae ui i lea, o le faateleina o le togafitiga fautuaina ma le le tausisia o faʻamaoniga e mafai ona mafua ai le tele o faafitauli. E taua le manatuaina o le togafitiga a le tagata lava ia e aunoa ma se fautuaga faafomaʻi e mafai ona faʻaleagaina uma ai faʻamalologa o le meafaitino ma faʻamaonia ai foi le mea o iai. Ina ia faʻateleina le lelei o le faʻavaeina o tagata, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le togafitiga o faʻamaʻi i se fesoʻotaiga faʻatasi ma faʻatinoina i lalo o le vaavaaiga manino a se tagata tomai faapitoa.

Composition of Aspen Bark

O paʻu o Aspen o loʻo aofia ai vaega taua nei:

  • carbohydrates (glucose, succase, fructose),
  • tannins
  • afaina gaʻo
  • lauric fatty acid,
  • arachin fatty acid
  • o le suka gaʻo
  • phenol glycosides,
  • oona glycoside populin,
  • oona glycoside salicin,
  • aoga faʻamama
  • minerale
  • vitamini.

Le seleseleina o le aspen i le fale

E moni, e mafai ona e faʻatau ni solo i le fale talavai, ae afai o nei laau e ola i lau eria, ona mafai lea ona e faia oe lava.

Ina ia faia lenei mea, matau tulafono nei:

  • o le seleseleina o le paʻu o aspen e manaʻomia mo le vaitau mai ia Mati ia Iuni,
  • seleselega mamao mai aai, auala tetele ma gaosiga o alamanuia,
  • tipi le pito i fafo mai laau laiti, pe afai foi ua matua le vaomatua, ona tipi ese lea o le paʻu mai le ogalaau, ae mai laau talavou ua leva ona ola,
  • aua le faʻagogo le paʻu, e pei o isi togalaau vailaʻau, i le la,
  • o le potu o le ae faʻamago ai e tatau ona lelei le faʻaleleia,
  • E mafai ona e teuina se paʻu mago mo le tolu tausaga i taga taga.

Ina ia tipiina le pito i fafo o le laau e te manaʻomia se naifi malosi. I le filifilia o se laau laʻititi e ala i lanu (malamalama lanu meamata) ma le mafiafia o le ogalaau (e le sili atu ma le 10-15 cm le lautele), e lua itu vaeluaina e tatau ona faia.

O le mamao i le va o faʻavae e tatau ona 25-30 cm. Ma, i le va o nei mea, e talafeagai le faia o se mea e faʻasaga i le itu i luga ma faʻapipiʻi lemu le fasi laau.

O le tipiina o fasi pepa i se naifi e le fautuaina, aua e mafai ona e faaleagaina le ogalaau ma mea aoga tele, e le tele naua i totonu o le ogalaau e pei o le paʻu. Ina ia aua nei faaleagaina le laau, oti ese le paʻu mai laau eseese.

Uu i le fale i se nofoaga pogisa, lelei. E mafai ona faʻamago i totonu o le ogaumu, ae i le maualalo o le vevela ina ia le mu ai le paʻu. A maeʻa, tipi i totonu o ni fasi lauusiusi 5-10 mm le lautele ma tuʻu i totonu o ato fagu po o fagu tioata ma faʻavaa. Teu ato ma fagu i potu pogisa.

Aspen Bark mo maʻi suka

I totonu o le maʻisuka, e faʻaaogaina i le tinctures poʻo teuteuga, ae na o se auala faaopoopo i le togafitiga autu!

O le maʻi suka o se maʻi ogaoga o le endocrine tele e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.

I le taimi o togafitiga, ina ia mafai ai ona maualuga le maualuga o le suka, e faaopoopo i togafitiga fualaau, e tatau i se tagata ona siakiina e le aunoa lana suka, mulimuli i se meaai ma fai gaoioiga faaletino i aso taitasi.

Mo le tele o togafitiga togafitiga, e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu o le aspen e fesoasoani e faʻaititia ai lou kulukose toto. O lenei metotia e talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka i le taimi muamua. Mo maʻi o le insulin, o lenei auala e le fetaui lelei!

  • Ina ia faʻaleleia lou tulaga, e mafai ona e 'ave le lauti maeʻa i taeao uma. Mo lenei mea e tatau ona e 'ave le 1 tbsp. sipuni o le paʻu paʻu o aspen, sasaa 200 ml o le vai ma kuka i luga o vevela mo le 10 minute. Inu inu.
  • E mafai foi ona e 1 tbsp. o se sipuni o le eleele o le aspen e paʻu ai i le po i se vevela. Ma inu i le aso i tamai sipuni (2-3 sip). E fautuaina i luma o taumafataga taitasi ma i le taeao, i le taimi lava e maeʻa ai.

Pe a togafitia le maʻisuka, e le fautuaina e fomaʻi ia inu vine, e sili atu ona inu le paʻu i lona tino mama ma sili atu e aunoa ma le meli ma le suka, ina ia le faʻaitiitia ai le faʻamalolo o le paʻu o aspen.

O le togafitiga e tatau ona 1-2 masina. Afai e manaʻomia, e mafai ona toe faia pe a uma le 1 masina.

E mafai foʻi ona e inu aspen kvass i le taumafanafana e fesoasoani e faʻaititia lou toto suka. Ina ia saunia mea e te manaʻomia:

  • ave se fagu lita 3 ma faʻatumu i le afa o le aspen,
  • faaopoopo i ai 1 tbsp. suka ma le 1 tbsp. kulimi mumu
  • tuʻu i se mea pogisa mo le faʻamaga mo le 2 vaiaso ma inu 1-2 ipu malamalama i aso uma.

Ma le tele o le vai inu, faʻaopoopo i ai le aofaʻi i se fagu ma faaopoopo 1 tbsp. pepelo. suka. E mafai ona e inu kvass mo le 2-3 masina (e aunoa ma le suia o le paʻu, ae na ona faaopoopo vai i le fagu ma faaopoopo ai le suka).

Aspen paʻu mo faʻamaʻi o le tino o le tino

Aspen mo fafine e faʻaaogaina i le togafitiga o le cystitis, i le tulaga o le taofiofi o le urinary ma le urinary incontinence, ma i isi faʻamaʻi o le vevela, aemaise lava i luga o matua.

Aspen paʻu o loʻo i ai le faʻataʻitaʻiga, anti-inflammatory, antipyretic ma analgesic meatotino. I lenei tulaga, o teuteuga mai le pa o le aspen e fesoasoani i le faatelevaveina o le siama o le urine.

E mafai ona e faʻaaogaina le lauti tutusa, o le fua o lea mea ua tuʻuina atu i luga mai le 1 tbsp. pepelo. eleele o aspen ma 200 ml o vai. E tatau ona e inuina seiloga e mou atu faailoga o le maʻi ona sosoo ai lea ma le isi 10 aso.

E le gata i lea, o lenei lauti e mafai ona saunia mo tane ma fafine prostatitis.

Prostatitis o se maʻi taatele o alii i aso nei, lea e mafai ona mafua mai i le tele o masani leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ola feusuaʻiga ola, poʻo le isi itu, o lona toesea, malosi malosi faʻaletino, poʻo le isi itu, o le toesea atoa, le tele o le inu po o le maalili ole aoga.

E faigofie tele ma vave ona togafitia i le taimi muamua le faʻamalosi, e naʻo le faigata ona faʻamaonia i le taimi lava lena, aua o faailoga muamua o le faʻamaʻi e talitutusa lava ma le malulu masani ma e toalaiti tagata o le a vave ona o atu i le falemaʻi.

O le faʻaaogaina o le aspen bark mo prostatitis o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai le faʻailogaina ma le faʻamautuina o le urination. O resini o loʻo i totonu o le cortex o le a fesoasoani e faʻamalolo manuʻa ma microcracks faʻavae i le prostate.

  • I le faaopoopo atu i le lauti, e mafai ona e 'ai i luga o se manava leʻo 1/3 sipuniti o le faʻagogo ma le eleele e pei o le paʻu, faʻafefe i le vai faʻatasi i le aso.
  • E mafai ona e 'aveʻese le 15 pata i le 3 aso i le aso o le aspen paʻu ma ia mautinoa e' ai.

Mo le faʻaleleia atili o le mafai, e mafai ona e saunia le tinotu i luga o le paʻu o aspen ma le vodka. Ina ia faia lenei mea, sasaa i vodka ma faʻaauau pea le 2 vaiaso. Faʻaalu 3 taimi i le aso, 50 g aʻo leʻi 'ai. O le taunuuga e mafai ona vaaia e tusa lava pe a maeʻa le vaiaso.

Tuua Lau Faamatalaga