Vaʻaina mo le maʻisuka

O vine ua mafaufauina o se oloa aoga ona o le tele o fualaau aina ma fualaau aina. Ae o se tasi lea o fua suamalie, o le 'ai e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le gaʻo o le tino ma le faateleina o le suka. Mafaufau pe o vine mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona aofia i totonu o le meaai.

Pectins ma tannins,

B vitamini, tocopherol, biotin.

O mea taua ma taua mo le amino, dextrose, glucose ma le sucrose.

Taumafa tau taumafa

VaʻaiPuipuia, gFats, gCarbohydrates, gCalories, kcalItū falaoaGlycemic index
Fua fou0,60,316,468,51,445
Suauu paʻu099,90899054
Faʻi vine20,572300665

E ui lava i le fua o le GI, o fualaau vine e aofia ai le tele o carbohydrates, lea e vave ona gauai ma faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. O le mea lea, o le faʻalauteleina o le faʻamaʻi, o nei fualaʻau e le fautuaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka, ae na o le tele lava o fua.

Faamanuiaga ma le afaina

E masani lava, o vine e vavae ese mai le lisi mo le solia o le endocrine polokalama. Talu ai nei na maua ai e saienitisi e faapea, o vine ei ai sona aafiaga lelei i gasegase o le suka: e foliga mai o vaega o le oloa e le gata ina faaleleia atili ai le faagaoioia o le tele o tino, ae e iai foi se aafiaga puipuia i le maʻi maualalo. Ua finau tagata popoto faapea o le faʻaaogaina tatau e mafai:

  • Ina ia faʻaleleia le faʻatinoina o le tino, tuʻuina atu le malosi o le tino, faʻaleleia le gaioiga o le fatu ma toto toto.
  • Fesoasoani e faʻamamā le tino o le cholesterol ma toxins, faʻamautuina ai le manava o le manava ma faʻasaʻo le faʻasologa, faʻaititia le toto maualuga.
  • E i ai sona aafiaga lelei i le gaioiga o fatugaʻo, aemaise lava i le fausiaina o maa, faʻaleleia le vaʻaia, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi: ei ai faʻamaoniga e tatau ona amanaia.

Contraindications

Ona o le fuainumera tele o meaola, sugars ma tannins, o le taumafa o vine ua solia i:

  • afaina ate
  • pepatic ulcer
  • maʻisuka i foliga masani ma i vaega mulimuli,
  • gallbladder faamaʻi
  • mamafa tele.
  • Taua! O maʻi suka e naʻo le faʻatagaina e 'ai fualaau mumu. Faʻaaogaina o se togafitiga e tatau ona talanoa ma lau fomaʻi.

Aua neʻi aveʻesea fua mo tamaʻitaʻi aʻo maʻitaga pe a latou atiaʻe le maʻisuka. I lenei tulaga, e manaʻomia e tinā faʻamoemoe le tausisia o se taumafataga e faʻamapulaʻa ai le faʻaaogaina o meaai suamalie.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

O tagata maʻi e pipii i le LLP e faʻamapulaʻaina le faʻaaogaina o le carbohydrate. Naʻo gaʻo vailaʻau faʻamalosi i mea laiti ma meaʻai o le protein e faatagaina. Carbohydrate i vine - vave vave ona eli, faʻaleleia le suka ma faʻaosoina le foliga mai o tupe mama. O le mea lea, o vine o loʻo i luga o le lisi o meaai faasaina mo i latou oe mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo ma e manaʻo e faʻaumatia ni paʻu faaopoopo.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le faʻaaogaina o vine e avea o se faʻasologa ma togafitiga o le maʻi e tatau ona malilie i le fomaʻi. E tatau ona e amata i nai vaega, ma faasolosolo malie le faateleina o le aofaiga. Ole fua pito i maualuga ole aso e 12 vaega. O le umi o togafitiga e le sili atu ma le tasi ma le afa masina. Lua vaiaso ao leʻi oʻo i le faaiuga o le vasega, e tatau ona faaitiitia le fua faatatau i le afa. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e ave meaʻai e mafua ai le afaina: apples, kefir, cheese cheese, etc.

E inu foi le sua o le vine, e aunoa ma le faaopoopoina o le suka.

O le taua tele i le tino o le suauʻu vine vine. O loʻo i ai meaʻai gaʻo e lelei mo le soifua maloloina, ma e mafai ona faʻaaogaina i fafo ma fafo. E taua tele i le maʻisuka ia manatua e maualuga i le kalori ma e le o tele naua.

E faʻatagaina vine e faʻaaogaina i ni mea laiti i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma o nisi taimi e aoga atoatoa le tuʻuina atu o fua. I le leai o ni faʻasalaga, o le a latou manuia ai le soifua maloloina ma faʻaleleia le tino.

Lisi o tusi faʻaaogaina:

  • Le soifua maloloina lelei o tagata gasegase maua i le maʻisuka. Ed. Vl.V. Shkarina. 2016. ISBN 978-5-7032-1117-5,
  • Faʻatauga. Taitaiga. Baranovsky A.Yu. 2017. ISBN 978-5-496-02276-7,
  • Se vaifofo mo le maʻisuka mai Dr. Bernstein. 2011. ISBN 978-0316182690.

E mafai ona iai vine mo le maʻisuka

E tusa ai ma faʻamatalaga faafomaʻi, o tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia le faʻaitiitia o le aofaʻi o meaʻai i a latou meaʻai i aso taitasi, ma le suamalie i ni faiga ogaoga e tatau ona lafoai atoa. O le taumafaina o meaʻai e mafua ai le tupu malosi o le suka toto e le aofia. E le lava le tele, e faatatau foi lenei mea i fualaau aina ma fualaau e foliga mai e le afaina.

O vine i le mea muamua i lenei lisi o oloa faʻasaina. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le maualuga maualuga o le suka i fualaau nutmeg. O le faʻamatalaga faʻapitoa o le oloa e sili atu ma le 48 iunite, mo le maʻisuka o lenei faailoga e maualuga tele.

E leʻi leva talu ai, o le faʻaaogaina o nei sua suamalie mo le maʻisuka sa tapunia. O le aso, o lenei fesili o loʻo vaʻaia i se auala e ese le eseese. Sa faia e saienitisi se sailiga e faamaonia ai e mafai ona togafitia e vine mumu ia ituaiga o maʻi e pei o le maʻisuka.

O vine mama mo le maʻisuka e le gata ina faʻamaʻaina, ae faʻaaoga foi e avea o se togafitiga ma le faʻasolosolo mo le maʻisuka. O le taʻiala i vailaʻau faʻataʻitaʻiina ma togafitiga o fuamoa o le nutmeg ua taʻua o le ampelotherapy.

Faaaoga mo le puipuia ma togafitiga o le maʻisuka

Afai e fautuaina e le fomaʻi le faʻaaogaina o vine mo le maʻisuka e avea o se togafitiga, e tatau ona manatua i lou mafaufau e pei o soo se fualaau faasaina, o le a manaʻomia ona faia se tui.

Afai e leai ni fua fou, ona mafai lea ona e suia i le suamalie mai vine mumu e aunoa ma le faaopoopo o le suka ma i tulaga talafeagai. I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona e lafoaia uma oloa e faʻaleleia ai le fugaina o oloa i totonu o le manava ma faʻaosofia le faʻaleleia o le kesi.

Vaega o le aofia ai i le taumafa o le maʻisuka

E tatau ona manatuaina o vine i le maʻi suka o se oloa e le faʻatagaina. E naʻo togafitiga e mafai ona faʻaaogaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma fualaau o vailaʻau mūmū taʻitasi e talafeagai mo nei faʻamoemoega.

E le o tagata maʻisuka uma e mafai ona faʻamatalaina lenei oloa e avea o se fomaʻi togafitiga ma faʻasolosolo. E mafai lenei i mataupu nei:

    E lagona le maʻi, o le tulaga o le faʻamaʻi e le ogaoga pe alualu i luma. O le tagata maʻi na te tausia se faʻamaumauga faʻamaoni o XE (iunite falaoa).

O vine e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le maʻisuka, o le a iai sona aoga aoga i luga o le galuega o le tino, lea e tele naua avega i taimi o maʻi. E fesoasoani le fiva e faʻasaʻo ai soliga i le vaega o meaʻai, o le a maua ai se faʻafitauli itiiti. O fua o le Nutmeg o le a faʻaalia ma fesoasoani e faʻafetaui le uiga vaivai o le maʻi masani o le maʻi.

E leai se tulaga e tatau ona e faʻamaina vine ma le maualuga maualuga e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi. E naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona fuafua pe mafai ona faʻaaoga lenei oloa e fai ma faʻaoga faʻapitoa i lau mataupu faapitoa.

Filifili fua o le lelei lelei, e le fautuaina e faʻaaoga faʻataʻitaʻiga e le o vaʻaia pe sili atu. E le afaina le ituaiga ma le foliga o vine, o le mea e sili ona manaʻomia o le mumu.

Le vine e mafai ona maua i le maʻisuka?

Na maua loʻu tinamatua i le maʻisuka i le leva o le taimi. O le gauai atu na faasino atu i le mea moni na maua e ia le kanesa o le pancreatic. Nofo e tautala. Faatasi ai ma lenei ituaiga o kanesa, e le mafai ona laveai i tulaga ua tatou mautinoa ai.

O lea iinei. Na te le 'ai ma le manino i se mea, ae na o ia na ole mai e faatau ana vine ma le sua o vine. Na latou faia se suʻega toto, ona o nisi o faʻaʻailoga na aliali mai (Sa ou laitiiti, ou te le manatuaina po o fea). Na latou mauaina foi le maʻisuka, lea e lei tupu muamua.

Pe e tulaʻi mai i le talaaga o le kanesa, pe mai le faʻaaogaina o le sua o vine i le tele o mea. Ou te le iloa. Ae ou te fefe lava. Ou te fiafia tele i vine. E mafai ona ou 'ai nei pe leai foi, pe a iai se lamatiaga moni o le maʻisuka?

E tusa ai ma le mea ou te iloa, o vine e mafai, ae na o le pogisa ma sina mea itiiti lava. E manino lava e le o kilokalama poʻo lita, e pei ona faia e lou tinamatua. I se tulaga lautele, afai e te masalomia le maʻisuka, e sili atu le vavaeeseina o suamalie suamalie ma suamalie suamalie o fualaau taitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le vine vine ma "tamaʻitaʻi" tamatamailima "e mautinoa e le mafai. O se vine mama ma e matua suamalie lava.

I le lautele, afai e te fefe o le a maua oe i le maʻisuka, ona o lou tinamatua na maua, ona taofi lea. E naʻo lou i ai o se vailaau, ae atonu e le tupu i se mea. E i ai i tagata uma se tulaga lamatia, pe afai e leai se aoga, ona e ai lea i ni aofaiga ma pe na faapefea foi ona e 'ai muamua.

Iulia, afai e te vaai i le tuufaatasiga o vine o le a e malamalama i ai! O vine i le 70 pasene e aofia ai le vai, ae o le isi, e tusa ma le 30 pasene, o le suka ma le glucose. Ae e ui lava i lea, o vine e aoga tele! E aofia ai le tele o amino acids, uʻamea, lipine acid ma sili atu mai le laulau faʻavaitaimi!

Ae mo le faʻaaogaina o vine mo tagata e maua i le maʻisuka, e le mafai ona e faʻaaogaina! O ou atuatuvalega e le mafaamatalaina! AUA! O le tuusaunoaga o le vine mumu! E mafai ona e 'ai, ae le sili atu i le 12 fasi vaega i le aso, ona e le o le taimi!

Vine ma le maʻisuka

O vine e tele mafuaʻaga lelei e tatau ai ona avea o se vaega o se meaʻai maloloina. E tamaoaiga i minerale, vitamini ma fiber. O fualaau ma fualaau 'aina e aofia ai le tele o kulukose ma fructose, ae e le o se mafuaaga lea e vavaeeseina ai mai latou meaʻai mo le maʻisuka. O vine e mafai ona faʻalavelaveina le paleni o le kulukose i totonu o le toto, o le mea lea, e mafai ona 'aina i ni vaega laiti i luga o le fautuaga a se fomaʻi poʻo se tagata fai meaʻai.

I le mea mulimuli, o le maualuga o le suka o le toto o le a le vave tulai pe afai e 'ai e le tagata maʻi vine. E mafai ona e faʻauluina i le tolu tautua o vine i aso uma - o le tasi lenei o taumafataga ma taumafataga taʻitasi. O le American Diabetes Association fautuaina le aofia ai o vine vine mumu ma le uliuli i le taumafa o le maʻisuka.

Maʻisuka aʻo maitaga

O vine mamago i lenei tulaga e le o se fesoasoani lelei. O le a lelei tele le faʻaaogaina o vine ma isi fualaau e maua ai le suka ma sili atu gaʻo. E mafai ona avea ma fugalaau, mo se faataitaiga.

Afai o le mamafa e maua i le taimi o le maitaga, e sili ona lelei le aloese mai le 'aina o vine. E ui lava e leai se fegalegaleaiga i le va o vine ma le maʻisuka ituaiga, o le aʻafia o le maʻisuka faʻaseʻe e mafai ona faʻaititia ona o le maualuga o le gaʻo.

O se aso e mafai ona e 'ai mai le 12 i le 15 vine vine, e le fautuaina e fomaʻi nisi mea. E pei o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o le auala sili lava o le faʻafefiloi o le lanumumu, uliuli, ma le lanu meamata.

Ituaiga 1 maʻisuka

Mo se taimi umi, sa masalosalo saienitisi pe o aʻafiaga vine na i ai le aafiaga i le maʻisuka ituaiga 1. E lei leva ona maua o le faʻaaogaina o se fuainumera o vine e mafai ona faʻagesegese ai le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 1. Mo le faʻataʻitaʻiga, na faaopoopoina e fomaʻi paʻu vine i le 'aiga o maʻi. O tagata maʻi i le vaega faʻataʻitaʻi e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le maʻisuka. Sa latou maua se tulaga sili atu ona lelei o le olaga, ola umi ma tumau i le soifua maloloina.

E mafai ona maua le laulaʻau vine i luga o le faʻatau ma faaopoopo i ipu e pei ona fautuaina mai e se fomaʻi. Mo i latou e masani ona faʻaaogaina, o le pancreas e sili atu ona maloloina.

Ituaiga 2 maʻisuka

E tele suʻesuʻega ua faʻaalia e mafai e vine ona faʻaitiitia le toto ma puleaina le faʻamalosia o le insulin. O le mea lea, o nei fua e fesoasoani e faʻafefe ai le maʻisuka ituaiga 2.

O tamaʻitaʻi ma fafine e lamatia mo le atiinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaititia lenei lamatiaga i vine. Mo i latou ua mafatia i lenei ituaiga o suka suka, e tatau ona faaopoopoina vine i le meaai e faʻaitiitia ai le tui o le insulin ma faʻaleleia le suka o le toto. O le a taofia ai foi le atinaʻeina o ituaiga eseese o le maʻisuka.

Blueberries, vine ma apu o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka, ma atili ai le sua

E tusa ai ma tusitala, o le aʻafiaga le lelei o le sua e mafai ona faʻamatalaina e le mea moni o loʻo pasi vave atu i luga o le fualaau oona ma e sili atu ona faigofie ona eli nai lo fua.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le inisalini e gaosia i le masani pe oʻo foʻi i le tele o mea tetele, ae o le faiga ole fegalegaleaiga ma suauu o le tino ua faʻalavelaveina. I lenei tulaga, o tagata maʻi ua faatonuina se taumafa ma fualaau oona.

E tusa ai ma se faʻasalalauga mai le Harvard School of Health, na suʻesuʻeina e le au suʻesuʻe suʻesuʻega mai le lata i le 187.4,000 tagata na aoina mai e le tolu suʻesuʻega o le soifua maloloina umi i le Iunaite Setete i le 1984-2008. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka, maʻi cardiovascular poʻo le kanesa na le aofia ai mai le faʻataʻitaʻiga. 6.5% o tagata auai (sili atu nai lo le 12,000 tagata) na atiaʻe le maʻisuka aʻo faagasolo le taimi o suʻesuʻega.

O i latou na auai e sili atu ma le faalua i le vaiaso ona 'aina le taumafa, e pei o vine, vine, apu, na maua i le 23% le maualalo o le maʻisuka ituaiga 2 nai lo i latou na faʻaumatia le itiiti ifo ma le tasi e tasi le masina.

I le isi itu, oi latou na inu i le tasi poo le sili atu foi tautua o fualaau suamalie i aso uma e faateleina ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2 e 21%. E tusa ai ma suʻesuʻega a saienitisi, o le sui faigofie o tolu ipu malamalama o le suamalie ma le tolu fua i le vaiaso e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka e 7%.

E tusa ai ma le tusitala, o le aʻafiaga le lelei o le sua e mafai ona faʻamatalaina e le mea moni o loʻo pasi vave atu i luga o le fualaau oona, ma e sili atu le faigofie ona eli nai lo fualaau aina uma, e tusa lava pe o iai i latou lava se tele o suauu e faʻateleina ai le suka.

E tusa ai ma tusitala, e tele suʻesuʻega e manaʻomia e faʻamautu ai mea oona i apu, vine ma vine e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka.

Ampelotherapy

Ampelotherapy (mai le ampelo ... ma le Eleni) togafiti - togafitiga), togafitiga vine, le faʻaaogaina o vine fou ma vine suamalie mo le togafitiga o faʻamaʻi eseese, e masani ona masani. O se tasi o metotia o togafitiga o le soifua maloloina ma e faʻaaogaina e pei ona faʻamatalaina e le fomaʻi faʻatasi ma vailaʻau ma isi ituaiga togafitiga.

O Hippocrates ma lana tamaititi o Asklepiad, Pliny, o nisi o fomaʻi Arapi (Celsus, Aurellon, Abu Bakr ar-Razi) na tusi e uiga i meaʻai ma togafitiga o vine i aso anamua, ma le Middle Ages Riverius ma isi.

O vine ua faaaoga lelei, ma o loo faia nei i le taimi nei, aemaise lava i atunuu ia e taatele ai le Islam, Buddhism (Aikupito, Syria, Arapi, Iran, Iraq, Afghanistan, Initia, ma isi).

I Rusia, o mataupu o le ampelotherapy na muai faia i le galuega a V. N. Dmitriev "Togafitiga ma vine i Yalta, i le talafatai i saute o Crimea" (1878). O le faasaienisi ma le faavae o faavae o le ampelotherapy, ua faamautuina e suesuega faasaienisi ma suesuega a le tino, na faataatia mulimuli ane, i le 20s. o se vaega o fomaʻi, na taʻitaʻia e A. Dyakonov, na atiina ae i latou ma faʻaaogaina togafitiga mo togafitiga i le talafatai i saute o Crimea (i Yalta).

O vine e aofia ai glucose, fructose ma isi sugars digestible faigofie. Faafetai i nei gaʻo, 1 kilokalama o vine vine (faatasi ai ma le suka i le 16-18%) e maua ai le 700-900 kcal. E le gata i lea, o fualaau aina e aofia ai meaola eseese (malic, tartaric, silicic, citric, succinic, gallic, formic, oxalic, salicylic, pectic, see substances Pectin), mineral ma tannins, elemene elemene, vitamini C (Ascorbic acid), B vitamini, provitamin A (carotene), bioflavonoids, o nisi o enzymes (invertase, protease, pectinase, ma isi mea), faʻalavelave. O le paʻu o vine o loʻo i ai ni mea lanu, anu (spring), ma isi.

I le taimi o le ampelotherapy, o metabolic processes, aemaise le metabolism o le suavai, ua faʻaleleia, o le malosi o le gaogao o le gaʻo ua faʻaleleia, o mea faʻasolosolo faʻasolosolo ua sili atu ona vave faʻaumatia mai le tino, ua faʻaleleia le gaioiga o le intininal, o le galuega faalilolilo o le manava e faʻapitoa, ma ua faʻaleleia le manaʻo.

I le avea ai o se mea taumafa o le maualuga o le paleni o taumafa, toetoe lava o ituaiga vine uma i se tulaga o le matua atoatoa e mafai ona faʻaaogaina. Faʻaaogaina togafitiga o vine i nofoaga faʻapitoa o le itu i Saute o Crimea ma isi Nofoaga Auro o le Iukureini, i nofoaga o Georgia, Armenia, Azerbaijan, Wed Asia, Moldova, ma isi.

Ampelotherapy ua fautuaina mo maʻi o le fatu, bronchi, fatugaʻo, ma le ate. O vine ua faatonuina mo gasegase gastrointestinal, faatasi ai ma le atonic ma le spasticitis, faatasi ai ma le anemia, gout, foliga masani o le pulmonary tuberculosis, faatasi ai ma le faaleaogaina o le tino, e pei o se masani lautele pe a maeʻa ona maua mai faamai pipisi.

O le tele o vine po o vine vine, ma le umi ole togafitiga, e atofaina taitoatasi. I le faʻaaogaina o vine ma sua o vine i totonu o le soifua maloloina o Moldova i le togafitiga o nei faʻamaʻi, na faʻatautaia e Dr. P. N. Germanov taiala na faʻamaonia e le Scientific Council i le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le MSSR i le 1964.

Ampelotherapy e solia i le maʻisuka, gaʻo, pepatic ulcer, colitis, faʻatasi ma le manava, enteritis ma le enterocolitis, gasegase tele, stomatitis, gingivitis, glossitis, gasegase o le tuberculosis, etc.

I le avea ai o se mea taumafa fualaau taumafa ma le maualuga o le paleni o mea taumafa ma le manaia o le suamalie, o fualaau mamago (vine, lemoni ma vine) e faaaoga, e aofia ai le 73% Sugars ma le tele o masima.

Lea, lala laau, fatu ma vine o se mea taua tele i le ampelotherapy. O le tele o le lelei ile togafitiga ole togafitiga ole sauniuniga e maua mai vine, lea e faʻaaogaina mo le gasegase toto, faʻaitiitia, ma le teʻi.

O vine e aofia ai:

    vai (80.0%), vailaau oona (0.4-0.8), sugars (16-26), fiber (0.6-0.8), meaola faʻasaina (0.9-1.5), pectin mea (0.2-0.6), pentosans (0.6-0.8 mg%).

I totonu o le sua o loo i ai:

    vitamini C, vaega B, P ma le PP, lipine, salts salts (205 mg%), calcium, magnesium, uʻamea (0.5-0.6 mg%), manganese, cobalt, enzymes.

O fualaau oona, fualaau aina vine e puleaina e malic ma tartar, lea e fuafua ai lona tofo. O le paʻu o vine o loʻo i ai ni taneta ma ni vailaʻau, faʻapea foʻi ma suauu tāua. O vine e faʻamaonia e ala i le i ai o le aofaʻi tele o siama. Faatasi ai ma le ampelotherapy o vine i le kilo kilokalama i le aso, e mafai ona e maua 2-3 masani i aso taʻitasi o le gaʻo.

E i ai foi le kulimi K i vine - mai le 0.5 i le 1.2-2 mg%. O le vailaʻau o vine e tutusa lava ma le susu o tagata. O le mea lea, o vine ei ai vitamini e tolu e fesootai tuusaʻo ma le toto totoina ma le totoina: gaʻo, lea e faʻaleleia ai le totoina, vitamini K, lea e aʻafia ai le toto toto, ma le vitamini P, lea e faʻamalosi ai puipui o toto toto ma faʻasaʻo ai le toto.

O fua o vine o se meaʻai fua tele. E aoga tele i gaioiga mataʻutia o le manava o le tino. O vine e aoga foi i uluaʻi ituaiga o le gasegase e avea o se meaʻai ma le sola maloloina.

O fualaau oona e maua mai i le suamalie, o le mimiti ma le faʻamalolo, e fautuaina ai mo le anemia, gastritis ma le faʻateleina o le eletise o le gastric juice, asthma bronchial, disabilities, hemorrhoids, maʻi o le ate ma fatugaʻo, maʻi fatu fatuga, maualuga maualuga ma le mafaufauga, ma le vaivai o le maʻi, moe spastic ma le atonic constipation.

O le togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina i aso taitasi o le 1 i le 1.5-2 kg o vine e leai ni fatu ile 3 vaeluaina popo i le tasi itula aʻo le i ai meaai mo le 1-2 masina. E mafai ona e faʻaaogaina le sua o vine i totonu o se ipu malamalama i se faʻafefe, aumai se tasi fua ile 2 mata. A o faagasolo lea vaitaimi, ua fautuaina e aua neʻi 'ai le aano o manufasi, susu susu, ava malosi.

O le sauniuniga o le vine na mafua ai ona faʻaaogaina le toto, gau, faateʻia. E faʻaleleia ai le toto ma faʻaitiitia ai le mafai ona gafatia o membranes vascular. Ua fautuaina le ampelotherapy mo le faʻaaogaina i mataupu o mea oona ma arsenic, cocaine, morphine, strychnine, sodium nitrite.

Glucose o loʻo iai i le sua ma fualaau aina ei ai sona aafiaga lelei i le musika ma le gaioiga o galuega a le loto. E fautuaina le sua o le vine mo le aveeseina o le uric acid mai le tino, faatasi ai ma urolithiasis, faatasi ai ma le le atoatoa, toto maualuga.

O faʻamatalaga ma mea teuteu o laʻau i vailaʻau faʻataʻitaʻi na faʻaaogaina e faʻamamaina ai ile angina, mo le sauniuniga o mea mamafa ma le taele mo paʻu o le paʻu, fualaau aina mama fou - o le faʻamalolo manuʻa. Ae ui i lea, o lenei auala lelei ma foliga mai e le afaina o togafitiga e mafai ona faia e pei ona faatonuina ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E le mafai ona e taumafa i le tele o fuālaʻau i ituaiga tino o le gasegase, mea tele (e fesoasoani i tupe maua). Aʻo leʻi amataina le ampelotherapy, e tatau ona faʻatumu nifo, pe a iai se manaʻoga, fai ni auiliiliga talafeagai.

I falemaʻi faafomaʻi, o le ampelotherapy e masani ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi fatu cardiovascular, aemaise lava le le atoatoa o le tino, ma le faʻamalosi i le ate, fatuga fatuga (gasegase taatele ma le masani), faʻamaʻi pipisi ma le tumau o le hepatitis, foliga masani o le pulusary tuberculosis, bronchitis and pulmonary heart disease, disorders gaosiga o galuega, lea e ogatasi ma suiga i le malosi o le vai gastric, colitis, gout ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le togafitiga e 3-4 vaiaso. I le le atoatoa ma le fatu o le fatu, o togafitiga vine ua faatonuina i le ituaiga o le lafoaia mo 2-3 aso ile laina. Mo se aso, o le maʻi e tuʻuina atu i le 1-2 kilokalama o vine i 5-8 inumaga.

Aemaise lava, fualaau maloloina mo tamaiti o se mea e gaosi ai meaʻai o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina. O tamaiti e ola lelei, ia faapaleni, ia le lelei. O manatu na faaalia ai e tusa ma le 1 kilokalama o vine fou, o le mamafa o le tino o tamaiti i le masina e faateleina i le 1.5-4 kilokalama.

A uma, o meaʻai e aofia ai i le 1 kilokalama o vine (o le suka maualuga lava) e maua ai le malosi, e tutusa ma le 25-33% o le tagata i aso taitasi e manaʻomia ai. 1 kg o fualaau mo le aoga o le malosi o le 227 g o falaoa, 387 g aano o manu, 1.1 kilokalama o pateta, 1.1 l o le susu.

O le sua o le vine e le o se mea e faʻaaogaina e avea o se meafaigaluega e faʻapipii ai le paʻu, faatosina ma faʻamaeʻaina ai ni mea. I le mea lea, o se laumei manifinifi o le fulufulu mamoe po o le gau na gaugau i totonu o ni tuʻulaʻau ua faʻamalūina i le sua fou ma faʻaaoga i mata ma le ua mo le 20-25 minute. A maeʻa ona aveese lenei paluga, ona fufulu lea o mata i le vai mafana, mago i se solo vaivai ma faʻafefiloi i le kulimi. E fautuaina le faia o se vai taʻele ao lei faia le taʻaloga.

Glycemic Grape Index

Ina ia malamalama pe mafai ona faʻaaogaina vine mo le maʻisuka, e tatau ona e iloa lona faʻamaumauga ma le kalori. Mo le 100 kalama o le oloa, o lona kalori o mea uma o le a na o le 72 kcal - o se faailoga maualalo lea.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'ai meaai faatasi ai ma se upusii e oʻo atu i le 50 PIECES, o se faʻaaliga e manatu saogalemu. O lea la, o le fualaau o le vine vine e le sili atu i le 45 PIECES, e le o fautuaina e endocrinologists i meaʻai.

O le mea e faʻapea, o le meaʻai lenei pe'ā uma ona faʻauʻu vave ona "avatu" le kulūkose o le tino ma le maualuga o le suka. O vine e aofia ai le fructose feteenaʻi faigofie. O le mea lea, o le aina o vine ma le maʻisuka e matua le manaomia. I meaai, o lenei mea e le manaomia. E ui lava i faʻamatalaga faʻapitoa e oʻo lava i se auala mo le togafitia o se faʻamaʻi "suamalie" ma vine.

E tatau ona maitauina e le faatagaina foi vine e aofia ai i le taumafataga, o lona faasinomaga o le 65 iunite, ma o le aoga taua mo le 100 kalama o le oloa e 267 kcal.

Vai vine i vailaau faʻasoifua

I totonu o tagata faʻapitoa, o laʻau vine e masani ona faʻaaoga e saunia ai mea teuteu eseese. E mafai ona faʻamagoina lau o vine mama.

Mo lenei mea, lapopoa ma fai laulaau ua ave ma faʻagogo i totonu o le paolo.

Afai e leai se manaʻoga e faʻatau oloa, ona faigofie lea ona faʻatau i soo se fale talavai. Afai ei ai faafitauli i fatuga ma le faʻavaeina o maʻa i totonu, o le mea teuteu lea ua saunia.

Mo se tasi e galue:

  1. 10 kalama (tasi le sipunipuni) o lau vine mamago mamago mo se ipu vai inu,
  2. fufulu i le afi ma aumai i se vevela,
  3. pe'ā uma ona tuʻuina atu mo le isi sefulu minute,
  4. faataga le susu e faʻamafanafana ia lava.

E masani lava o le togafitiga e lua vaiaso. Ave se mea teuteu ile afa itula ao leʻi 'aʻai, 50 milliliters i le taimi.

E mafai foi ona saunia se teuteuga o lau o vine mama fou. O lenei fomaʻi faʻamalolo e feteʻenaʻi le faʻaleleia, faʻaleleia le vaʻai ma faʻamaonia le faiga o le cardiovascular.

O le susu ua saunia e pei ona taua i lalo:

  • tipi le tolu selau kalama o laulaau i totonu o se mea e gaosia ai le suamalie, kukaina lelei,
  • sasaa lita uma lita o vai aisa,
  • faʻamalosi le oloa i se nofoaga malulu mo aso e tolu,
  • Faʻamasala le faʻasolosolo sauniuni e ala i le sipisi ma teuina i totonu o le pusaaisa.

O lea teuteuga e faatagaina mo naʻo le tolu aso, pe a maeʻa e tatau ona faia se malologa mo aso e fitu.

A maeʻa ona 'ai se itula mulimuli ane, 100 milliliters i le taimi e tasi, tolu taimi i le aso.

Fautuaga lautele

E taua le iloa o mataupu faavae o togafitiga o meaʻai mo le maʻisuka o lona uiga o le 'ai i se taumafataga i ni vaega laiti, lima pe ono taimi i le aso. Afai o tatou talanoa e uiga i fualaau aina ma vine, ona tatau lea ona aina i le afa muamua o le aso.

E manaʻomia lenei mea ina ia mafai ai ona vave faʻamalosi le kullukose, ona o le gaioiga faaletino, lea e tupu i le afa muamua o le aso.

I le faaopoopo i le filifilia o meaai mo a latou GI ma kalori, mai se taumafataga o aso uma e tatau ona e faʻaaogaina le tele o meaʻai.

E aofia ai:

  1. kulimi mumu, margarine ma le pata,
  2. laisa paepae, semolina ma le falaoamata sana,
  3. kapoti carotisi ma beets,
  4. suka, sukalati, suti ma falaoamata oloa,
  5. gaʻo gaʻo - puaa, tamai mamoe, pato,
  6. iʻa e sili ona lelei - maʻaleʻale, pangasius, sea language,
  7. iʻa faiva - susu ma caviar,
  8. paluga tatau o le falaoamata o le falaoamata kuka,
  9. fualaau suamalie ma meaʻai suamalie, meainu suamalie,
  10. ava malosi

E le gata i lea, ina ia mafai ai ona totogi le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi ia faamalositino i aso taitasi, pe a ma le 45 minute. E mafai ona e tuuina atu le fiafia i se tasi pe lua taaloga. Mo se faataitaiga pei o lenei:

  • aau
  • toso
  • yoga
  • uila
  • Taaloga ma Nordic savavali.

O le mea lea o le togafitiga mo le maʻisuka e le na o se faʻaitiitia o le suka toto e aunoa ma fualaau, ae o se faʻamalosia lautele o le tino.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aoga o vine mo le tino o le tagata.

Aisea e leai

Ae, e ui lava i ona lelei uma, o vine ei ai le tele o mea inu. E matuā afaina ai i latou o loʻo feagai ma le maʻisuka. O se fua faatatau taua o le gaʻo gaʻo o le a matua afaina tele ai i latou o loʻo maʻi i se taimi mulimuli ane o le faʻavaeina. O lona uiga,

o le sili atu ona maualuga o le maʻisuka, o le itiiti ifo o vine e mafai ona aina i le aso.

Ae ui i lea, e leʻi leva talu ai nei, na faʻataunuʻuina e le au suʻesuʻe, o vine e mafai ona taofia le faʻavaeina o se maʻi. O le mea lea, o le faʻaogaina lelei o le tuʻuina atu o le a avea ma puipuiga lelei o faʻafitauli o le maʻisuka. O le mafuaʻaga lea e mafai ona faʻaaogaina, ae tusa ai ma tulafono faʻapitoa ma e naʻo ni ituaiga eseese.

Taua le manatuaina pe a togafitia vine

Afai e faamaonia e le fomai le metotia o togafitiga o le maʻisuka i vine, ona e manatua lea, pei o soo se vailaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina mo sina taimi.

O le togafitiga ma le puipuiga e le tatau ona sili atu i le 35-40 aso.

Ole vaega na faatagaina e le fomaʻi e le tatau ona lapoa. I aso muamua o togafitiga, e mafai ona fai ai ni nai pusa vine (faalagolago i le maualuga o le maʻi) ma faasolosolo lemu.

Ole fua ole aso ole maʻisuka e 12 vine, ae e tatau ona faʻaaogaina i le aso atoa, ma aua nei 'ai uma i le taimi e tasi, ina ia le afaina ai le tino. O le 14 aso mulimuli o togafitiga vine mo le maʻisuka, e tatau ona faʻaititia le numera o fualaʻau o le a faatagaina e le fomaʻi e fai ma togafitiga ma puipuiga, 2 taimi.

O vine mama mo le maʻisuka o se mea e le tusa ai ma le tulafono ma leaga. O le tuusaunoaga o na o ni vine mūmū eseese. Ua faatagaina fomaʻi e 'ai vine fou pe inu i le sua o vine e tasi, ae i totonu o se faʻatagaga faatagaina.

O le mea autu e mafai ona aafia ai lou soifua manuia pe a 'aina fua o la latou faafouga ma le tikeri o le tino.

Ina ia puipuia oe lava mai le oso malosi i le suka o le toto, ia 'ai le 1 ipu taʻitasi, ia tunu lelei ma, pe a tatau ai, fufuluina ile vai.

Aua nei galo le tausisia o le tulafono faatagaina.

Mataʻituina lou ola maloloina! Taumafa vitamini, matamata mo le suka toto ma ia maloloina!

O loʻo i ai se taʻiala atoa - ampelotherapy (togafitiga ma vine). Ae ui i lea, e tatau ona vave matauina e le aoga le auai i na togafitiga, ona o lenei mea e mafua mai i taunuuga le lelei o le a faaleagaina ai le ola maloloina o le maʻisuka.

Afai na faʻamaonia e le fomaʻi le metotia o togafitiga ma lenei tama, ona le tatau lea ona sili atu i le ono vaiaso sosoo. E le gata i lea, o vine e tatau ona faʻamalosia faʻamalosi tuusaʻo ma i ni vaega laiti, ma faʻaititia ai le tele.

Faʻamanuia pe faʻaleagaina

Faatasi ai ma lenei faamai, e le o meaai uma e mafai ona aina, ma e tele e mafai ona faatapulaaina i le tele. O le tapulaʻa e aʻafia ai le faʻaaogaina o meaʻai e faʻatele ai le suka toto.

O vine o se tasi oi latou, aua o lenei pipi o loʻo i ai le tele o kulukose, ma isi sugars. E ui lava i lea, e foliga mai o le maʻisuka e mafai ona malosi le tau ma vine, ae naʻo le mumu.

O lenei tama e mafai ona faʻatoʻilaloina faʻafitauli eseese e faʻaosofia ai le maʻi. O se mea sili lea ona lelei le gasegase ma le fomaʻi.

E toatele e le mananao e aveese atoa ia fua mai le lisi ona o le maualuga o mea o mea e tatau ai. A uma mea uma, latou te faʻamamaina le tino ma vitamini, meaola, minerale.

E faigata tele ona faʻamaualuga mea aoga o vine. Pe a faʻaaogaina, e matauina:

  • toe faʻaleleia, faʻaleleia,
  • lagona malosi i luga o le ponaivi ponaivi,
  • faaleleia atili o le faagaoioia o totoga toto,
  • loto fuatiaifo,
  • faamalosi toto,
  • maualuga le hemoglobin,
  • faamamaina o toso mago,
  • saoasaoa o le toe faʻaleleia pe a uma le faʻamalositino, popole.

Ae o nisi faʻamaʻi, o le a tatau ona lafoaʻi lona faʻaaogaina. O fua e le mafai ona 'ai i ia tulaga:

  • manava o le manava
  • faʻalavelave o le gallbladder,
  • afaina o le ate.

O le faʻaaogaina o le oloa o loʻo fesiligia e faʻasoleina i le pancreatitis. E mafai ona ia faʻamalosia le tulaga.

O le oloa e sili ona aoga mo i latou e maua i le maʻisuka oe ua uma ona latou maua ni faʻafitauli o le fatu, toto toto. Berries e saofagā i le faʻamautinoaina o gaioiga o le fatu, faʻavae toto, faʻaitiitia le edema, faʻamaonia le galuega o veins, capillaries. Latou te puleaina foi le toto, e taofia ai mai luga.

O le meaʻai o le a faʻamalosia atoatoa ai le puipuiga o le tagata maʻi i le maʻisuka, o le a lelei ai le aʻafiaga o le setete o le tino. O le fiva fiber o le a sili atu ona taulimaina le taʻavale, ma maua ai se aafiaga vaivai, ma o le a fesoasoani foi i faʻamaʻi vailaʻau, faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract.

O le oloa o se vailaau aoga mo le vaivai, e maua ai le malosi ma le malosi, faapea foi ma se panacea mo pathoces o fatuga, sooga e fesootai ma le faateleina o le i ai o masima eseese ma le uric acid i le tino.

O fualaau mama mo le maʻisuka e mafai ona faʻamalosi uma pe afai, e faaopoopo atu i le togafitiga autu, o le tagata maʻi e afaina ai le ate, o le manava o le manava, oona, ma faafitauli matuia i le gall vladder. O pusi e mafai foi ona faʻaleagaina le pala o le nifo, o lea e tatau ai ona e mulimulitai i tulafono o le tumama o le tino pe a uma ona 'ai.

E mafai ona ou faʻaaogaina?

I le maʻisuka, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o vaega o loʻo i ai se maualuga maualuga o suka.

O vine ua aofia ai foi i totonu o le lisi o oloa faʻasaina, ona o se meaʻai suamalie ma se tofo faʻamaonia ma le tele o suka. Talu ai ona o lenei mea, ua manatu maualuga tele-kalori, ae e faigofie lava ile digestible ile tino.

O le taimi nei e le o faʻamaonia e fomaʻi lenei oloa, ae, mo nisi o faʻamaoniga, latou te fautuaina ma faatonuina togafitiga. O le mea lea, mo i latou o loʻo mafaufau: "E mafai ona 'ai vine ma le maʻisuka," o loʻo i ai se tali mautinoa - naʻo nisi ituaiga eseese e mafai ona lelei ma lelei.

I lona tuufaatasiga, o fualaau aina e tele meaʻai eseese e talafeagai mo soʻo se tino, e aofia ai:

  • ituaiga eseese o suka - fructose, sucrose ma glucose,
  • fiber
  • tanning components
  • vitamini - nisi o vaega B, C, P, A ma K,
  • elemene o elemene, e taʻua o le phosphorus, potassium, ma le cobalt, faʻatasi ma le magnesium ma le uʻamea,
  • meaola - e pei o le tartaric, citric, malic. E sili atu i le amber, phosphoric, foliga, sosoo ai ma le pulu,
  • pectin.

O nei vailaau uma e maloloina, ae le tutusa uma i le tino o le maʻisuka.

Mea aoga

Talu ai ona o lenei fualaau suamalie o loʻo i ai se tamaoaiga tele e na ona aafia ai le soifua maloloina o le tagata i le auala aupito sili ona lelei, e tatau ona e mafaufau pe oa mea aoga e iai:

  • o le manava ma le fatu e galue lelei
  • o le nofoa e avea ma masani
  • vitamini ma minerale faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • faʻamamaina le galuega o le cardiovascular system ma puipuia le faʻaalia o faafitauli ma le fatu fatu,
  • ua le toe i ai le manava ma le fulafula o pito,
  • ua faʻaititia le toto maualuga, o lea e lelei ai le faʻaaoga o le maualuga o le toto maualuga,
  • fesoasoani i le faʻalauteleina o vaʻa toto ma faʻaumatia le faʻamalosia,
  • fesoasoani i le faʻaleleia o le lagona, faʻaitiitia le aʻafiaga o se tulaga faigata,
  • toe faʻafouina le paʻu ma faʻavasegaina la latou lanu,
  • o se mea puipuia e puipuia ai le gasegase, aemaise lava i faʻamatalaga muamua,
  • e maua ai se lagona o le malosi ma faʻanoanoa le vaivai,
  • e puipuia le faʻaalia o maʻi o gaʻo, sooga.

Seisi faʻamatalaga e uiga i mea aoga ma mea e aofia ai vitamini i vine:

E faʻapefea ona 'ai vine mo le maʻisuka

E pei ona taʻua i luga, o le maʻisuka e mafai ona 'ai lenei' au, ae na o togafitiga faafomaʻi, e masani lava ona na o ituaiga mūmū, pe afai ei ai fatu, ona le afaina ai lea o le iuga. Ae i le taimi lava e tasi, aua neʻi galo e tele naua le suka, o lea e tatau ai ona e mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga uma a fomaʻi.

E tatau foi ona e matauina le fua saʻo, lea o le a le mafai ona afaina ai se tagata.

O le togafitiga e le tumau umi-naʻo le ono vaiaso, i le taimi muamua o le a mafai ona faia se fualaau itiiti, lea o le a faasolosolo malie lava. Mo tagata amata, e taua le 'ai na o nai vine, ma sili atu le sua mai ia i latou, e fuafua ai le tali a le tino.

Faatasi ai ma se ituaiga o meaai, e tatau ona e mulimuli i nisi o tulafono:

- e le mafai ona e 'ai uma i aso taʻitasi i le taimi, e fautuaina e tufatufaina atu mo le aso atoa,

- i se tulaga patino mai lau taumafataga e tatau ona e vaʻaia uma mea taumafa ia, faatasi ai ma vine, e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le kesi ma faʻafefe ai le gastrointestinal tract,

- i vaiaso mulimuli o togafitiga, o le aofai o lenei meaai e tatau ona vavae.

Afai e te filifili e le 'ai, ae inu vine, ona mafai lea ona faia le sua mai le tasi ituaiga, aua e le fautuaina le mixing. Ina ia mafai ai ona suamalie le sua, e tatau ona e faaopoopo i ai le suka, o le a fesoasoani e le mafua ai le oso malosi i le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto.

Faatasi ai ma se ituaiga o meaai, e tatau ona mataʻituina le toto suka ma tufatufaina lelei fua o totoe i le taumafataga ina ia aua le faʻafefeina le paleni kulukose.

Tusi faamaonia faafomaʻi

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e aafia ai tagata e le o iloa lelei lona ola. Fuainumera o fuainumera faafomai e faapea, mo se tagata e tasi ua iloa e maʻi o loo i ai isi e toatolu e le o iloa lo latou maʻi. O le maʻisuka o se maʻi masani faʻapitoa e mafua mai i le le atoatoa o le insulin i le tino o le tagata. O le maʻi suka e lua ituaiga: o le ituaiga muamua ma le lona lua.

O le maʻisuka o loʻo faʻaalia i le tele o faʻamaoniga e matua aʻafia ai le soifua o le tagata maʻi: fia inu pea, ole atu e alu i le faletaele, tuʻinanau tuʻinanau, ae vaivaiga faʻaletino ma vaivai faifai pea. O faʻamalolo laiti e faʻamalolo umi atu nai lo le mea e masani ai, ma o le ulu e masani ona faʻafefe. O aʻafiaga o le alualu i luma o togafitiga e matautia, e aʻafia ai le lamatiaga o le paʻu ma le fatu fatuga, faʻapea foi ma le le atoatoa ma e oʻo lava i le faʻamalosi. Gangrene o pito i tua e mafai ona atiaʻe poʻo se vaʻai e ono pa'ū.

E mafai ona ou 'aina vine mo le maʻisuka?

O se mea lauiloa-i le maʻi suka, e tatau ona faʻaitiitia, pe faʻamafoaʻeseina uma meaʻai e tele naua mea e maua mai i le maʻisuka. Ma afai e ogaoga le faʻamaʻi, e tatau ona e vaʻaia ni meaʻai suamalie mai le taumafataga lautele. E tatau ona faʻaese pe faʻatapulaʻa na oloa e aafia ai le maualuga o le suka i le toto o le tagata.

O le lisi o nei meaai e lautele: salima, ulaula, suamalie. Ma le tele foi o fualaau aina, e ulu i fua o fualaau mumu. O fualaau suamalie e le na o le maualuga-kalori, ae e aofia ai foi le tele o kulukose ma isi sugars o loʻo gauaiina e le tino o le tagata.

O le mafuaʻaga lena na matua faasaina ai vine i le maʻisuka ituaiga 2. O suesuega talu ai nei a saienitisi na mafua ai ona maua se suʻesuʻega fou - e mafai ona faʻamaloloina togafitiga e ala i le 'aina o fualaau mumu. O le mea moni, ua maua e saienitisi o fualaau suamalie ma suamalie atoatoa e mafai ona taulimaina ma le lelei mea e mafua ai se maʻi matautia. I se isi faaupuga, o fua o fualaau mumu e mafai ona avea ma vailaʻau faʻamalolo ma faʻamalolo sili ona lelei e aʻafia ai le maʻisuka.

Togavine mo togafitiga o maʻi suka

O le mea e maofa ai, ina ua maeʻa le faʻamaonia o faʻamaonia o fuamū mūmū, na amata ona faʻafeiloai i latou i togafitiga masani. O lenei e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia le togafitiga ma vine, ae o taimi uma i lalo o le malosi o le kulukose o le toto ma e le silia le 6 vaiaso. E le gata i lea, e le mafai e le tagata gasegase ona 'ai fua vine i le tele o mea, o le vailaau e faʻatapulaʻaina i se mea maualalo. E le gata i lea, e tatau ona e amataina se togafitiga faʻapitoa faʻatasi ma le 'ai na o ni nai vine - o lenei mea o le a mafai ai e oe ona iloilo le aafiaga o le tagata lava ia. Afai e lelei, ona faasolosolo malie lea ona faateleina le numera o vine.

E faʻatagaina e 'ai le 12 fua i le aso - leai se isi. O le tali pito sili ona lelei o le tufatufa atu lea o vine mo le 3 taumafataga: fa mo le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi. Ma o lea mo le toeitiiti atoa le lua masina.

E fautuaina foi ina ia toe faʻaitiitia le numera o vine pe a lua vaiaso e totoe ao leʻi oʻo i le faaiuga o le taimi o togafitiga. E le gata i lea, i le taimi o togafitiga ma fualaau mūmū o vine, o oloa gaosi susu ma meaʻai e mafua ai le afaina o le tino e tatau ona vavae ese mai taumafa i aso taitasi.

Itū taua o le vasega togafitiga

O le mea taua tele o le mea moni lea ua uma ona toe faia i le tele o taimi - o togafitiga e mafai ona faia na o fua mumu. O fua uma o vine e leai se aoga ma e lamatia foʻi mo le maʻisuka. Ae leai ni mea taua taua, mo se faataitaiga, e le afaina pe fou. Leai se mea e tatau ona e suʻeina ai se ituaiga faapitoa ma fuafua le i ai o fatu - e taua le i ai o se lanu mumu.

O le isi itu e mafai ona aʻafia ai le togafiti o togafitiga o vine o le mama o vine. E taua tele le fua lelei o fualaau aina suamalie, ma ua matua - e aofia ai le tele o meaʻai, o lona uiga o le a sili atu le lelei. E taua tele le leai o ni laau palamole ma nutimomoia ma se ponaivi malepe.

O se auala sili e puipuia ai o le auala tonu lea o le faʻaaogaina o le pipi. E tatau ona faʻatau lelei uma, e aunoa ma le taumafai e togi ma 'ai le meaʻai atoa i le aso i le taimi. O lenei mea e faʻaitiitia ai le toto toto i le sili atu ona lelei nai lo le vave faʻaleleia - o le a sili atu ona lelei le faʻaaogāina o mea.

Tuua Lau Faamatalaga