Eseese ituaiga o meaʻai i le taumafa o le maʻisuka

O le tele o tagata ua maua i lenei mea ua faamalosia e filifili ma le faaeteete aitema mea taumafa mo a latou lisi i aso uma, ona o la latou faasinomaga igoa. Ma o se taʻiala i le sauniuniga o le taumafataga o lo latou gafatia e faʻaitiitia ai le suka toto ma faʻafefeteina le pancreas. E iai le faʻapipiʻi ile vaega o ia oloa? E mafai ona ou faʻaaogaina mo le maʻisuka?

Faʻavaeina ma faʻamanuiaga o le faʻaogaina

O lenei laau ua ola i Aferika i Saute, i Initia, Saina, Amerika. O le igoa o se vailaʻau faʻamalosi i le faaliliuga e foliga mai o le aʻa. Ma e saʻo lenei mea. I le kukaina ma togafitiga o fualaʻau, na maua ai le aʻa o le totino e faʻaaoga lelei.

E tusa ma le 140 ituaiga o lenei laau tele i le lalolagi. Ae ui i lea, o le sili ona taua oi latou i le togafitiga o togafitiga e lanu uliuli ma papaʻe. Ma e eseese i latou i le gaioiga. O le aʻa uliuli e le togafitia, ma o le paʻepaʻe e fufulu ma faʻamago. O le tofo o le aʻa o le totomatua o le motu, o meaʻai. O le oloa e tumu i vitamini C, B2, B1, suauu taua, magnesium, potassium, sodium, zinc, amino acids. O le mea mulimuli, i le ala, e tele i totonu, ma o le mea e taua i le maʻisuka e toetoe lava o mea uma e tatau ai.

I le vaega tele o le aʻa, o loʻo i ai le tuufaatasiga o mea faʻalapotopotoga e taʻua o le meaʻai. E oʻo atu i le 70% oi latou. O faʻasalaga o mea ia o loʻo i ai ni resini. Latou te na o le tuʻuina atu o aʻa i se tofo malosi.

Ginger ma le maʻisuka

O le a le faʻaaogaina o aʻa faʻamau mo le tino? O ia o se tagata auai i le toetoe lava o metabolisi uma i le tino. O le faʻaaogaina o se oloa fou e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto, faʻaleleia le'onaina o otaota, faʻatonutonu le gaʻo gaʻo, ma faʻaitiitia ai le toto toto.

O le aoga o lenei oloa matautia mo le maʻisuka ituaiga 2 o le fesoasoani lea e foia faafitauli nei:

  1. Faʻamālōlōina le mumu.
  2. O loʻo i ai meatotino o le toe faʻafouina o le tino.
  3. E fesoasoani i le paʻu i lalo o pusa cholesterol.
  4. Faamalosia puipui o toto toto ma capillaries.
  5. Faʻasalaga, e avea o se mea faʻapitoa i le lotoifale.
  6. E tele ana meatotino.

O mea uma o loʻo i luga e mafai ai e tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2 ona aofia ai le oloa i la latou meaai.

Auala e faʻaaogaina ai le faʻamafaʻi

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina fualaau o le suka. O loʻo aʻafia foi aʻa i nei aʻafiaga. Mo lenei mafuaaga, aʻo leʻi amataina ona faʻaaogaina e tatau ona talanoa ma se endocrinologist. E tatau ona maitauina e le saʻo le faʻatusatusaga, e ono pa'ū le kulūkose i lalo o le 5.5 mol / L. Ma o lenei ua avea ma se tulaga taua tele ma le leai o se malamalama.

O le sili atu o le aʻa o le aʻa e mafai ona taitai atu ai i le siufo, ona vomia ai lea. O faʻaaliga faʻaalia o faʻamaʻi ma le manava, o le faʻateteleina o le soifua maloloina lautele.

E leai se alauni masani e taliaina i aso taʻitasi mo le faʻaoʻoina. O maʻisuka uma e tatau ona fuafua pe fia le tele o lenei oloa e mafai ona ia faʻaaoga i le aso. E fautuaina e le au atamamai e amata i nai laʻititi laʻititi pe afai e leʻi faʻaalia se oloa i fafo i luga o le lisi muamua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina mo le taimi muamua e faʻaaoga ai le aʻa e avea o se siva mo iʻa poʻo aano o manufasi. E tatau ona e fufuluina aʻa, tipi i ni vaega laiti ma tao se ipu ma i latou. E mafai ona faaopoopo faʻamaʻi faʻamaʻi totō i le maʻisuka 'muamua vasega. E le gata i lea, o se mea inu mai le aʻa e lelei ai le tino. Ua nutimomoia ma sasaa i totonu o sina vai inu. A maeʻa le faʻafefeteina, ona maua lea e le inu se tofo vevela. Inuina e fautuaina i luma o le taumafataga ile 30 minute. O le mea lea, o le oloa o le a faatonutonu ai le gaʻo gaʻo ma faʻaitiitia le mamafa o le maʻi.

O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 e i ai tapulaa. E le mafai ona e ulufale i totonu o le taumafataga mo le masalosalo, fatuga o le fatu, le vevela o le tino.

Faʻatulagaina o Mea

O aʻa o le ginger e aofia ai le 70% terpene hydrocarbons. O nei mea o loʻo tuʻuina atu i ai mea taumafa o se manogi manava. Ina ia malamalama pe ono mafai ona faʻaaoga le aʻa mo le le mautonu o le gaosiga o gaʻo, e tatau i se tasi ona mafaufau i lona fatuga ma faailoga eseese. O le mea lea, mo le 100 g o le oloa fou:

  • protein ma gaʻo - 1.8 g ia taʻitasi,
  • carbohydrates - 15.8 g
  • le mea o loʻo i ai i falaoa - 1.6 (i le aofaʻi o aʻa o le eleele - 5.9),
  • calorie content - 80 kcal,
  • o le glycemic index is 15, o lea o le oloa o se tasi lea o mea ua faamaonia mo le faʻaaogaina i le maʻisuka.

E aofia ai:

  • vitamini C, B3, In5 , In6, In9, E, K,
  • minerale - calcium, iron, phosphorus, sodium, zinc, magnesium, potassium, copper, villages,
  • suauu taua (1-3%), e aofia ai gingerol,
  • amino acids
  • omega-3, -6.

E aʻafia le aʻafia o le ginger i le metabolism, e aofia ai le carbohydrate ma le gaʻo, e faʻamalosia ai le fausiaina o meaʻai. Ona o lenei mea, o le maualuga o le maualuga o le suka e faaitiitia.

O le tele o le maʻisuka ei ai faafitauli i le gastrointestinal tract. E afua ona o le gaioiga o le gaioiga o neura, e nafa ma gaioiga o maso, o le faʻamalositino o enzymes ma mea aoga e talafeagai mo le faʻaogaina. O lenei tulaga e sili ona lamatia mo tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga I. A maeʻa le tui o le inisalini, maualalo le suka, ma o le kulukose e ulufale i le toto mulimuli ane, e mafua ai le hyperglycemia.

Faamalologa meatotino

O le faʻaaogaina o aʻa o lenei laau o loʻo i ai mea nei:

  • faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o mea e fai,
  • faamalosia ai toto toto, faateleina lo latou malosi,
  • talepeina lalo o le cholesterol,
  • sao i le paʻu o le mamafa,
  • faʻateleina le maualuga o le metabolism,
  • faaleleia atili le puipuiga
  • faaleleia le manatua
  • faamama le toto.

I le aʻoga e uiga i mea aoga o le faʻaogaina, o le toʻatele e amata faʻaaogaina le le mautonu. O lenei mea e ono afaina ai aʻafiaga poʻo e taʻitaʻia ai i le faʻafitauli o le maʻi. O le mea lea, o soʻo se suiga i le taumafataga e sili ona lelei faʻatasi ma le endocrinologist.

O le mulimuli i se taumafa ma le 'aiina o aʻa, lea e faʻavaveina ai le metabolism, e mafai ai ona e faʻaitiitia le mamafa ma sili atu ona lelei le pulea o le suka. Mo le maʻisuka, o le faʻaogaina o mea totino o se laau aoga e taua tele, talu ai i lenei faʻamaʻi ua faʻavaivaia le puipuiga a le tino.

Contraindications ma Puipuiga

E le fautuaina le aofia ai o aʻa i totonu o le taumafataga ma:

  • ogaoga taufaasese,
  • fatu faʻalavelave,
  • ate faʻamaʻi
  • gallstone faamaʻi
  • maualuga le vevela
  • paʻu peptic o le manava, duodenum,
  • tasi le le faapalepale.

Ona o le mea moni o le laau toto e faʻateleina le toto, e le fautuaina e faʻaaoga i le taimi lava e tasi i le aspirin.

Faʻaeteete i le faʻaaogaina o le togafiti e tatau ona mataituina e fafine maʻitaga. E ui lava e masani ona fai mai o lona fesoasoani o le faʻamaonia o le toxicosis ua matua vavalalata, ae a aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi, e le tatau ona e siakiina lenei mea ia oe lava.

A faʻaaogaina e taua tele le mataituina o le saogalemu. E le fautuaina e ai le sili atu i le 2 g i le 1 kg o le mamafa i le aso.

A leai, o le manava o le manava e ono amata, o le gaoi, vomiting o le a aliali mai. O le atinaʻeina o allergies e le mafai ona faʻasalaina.

Laʻau Faʻateʻa Gaʻo

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e faʻamalosi e mataʻituina ma le totoʻa le taumafataga, e masani ona talitonu e le mafai ona pipii atu i le taumafa maualalo o meaʻai e fautuaina e fomaʻi. E mafai ona faʻaleleia uiga o le tele o ipu i le na o le fesoasoani o le faʻamafaʻi.

O suʻesuʻega na faʻaalia ai o le faʻaaoga pea o aʻa o lenei laau e fesoasoani e faʻaititia ai le kulūkose ma faʻaititia ai le faʻamalosia o le insulin. Afai e te mulimuli i se taumafataga maualalo-kapiti ma aofia ai i le taumafataga, o le maʻi o le maʻi e masani ona faʻasolosolo vave: o le a amata ona "lelei" le tui ile inisalini na faia e le tino.

Auala e filifili ai le "saʻo" aʻa

A o lei faatauina se aʻa laau, e tatau ona e gauai atu i ona foliga vaaia. O le rhizome e tatau ona lanu, lamolemole, e aunoa ma ni afifi ma ni filo e tupu mai. E le tatau ona faʻatau mai ni mea vaivai, mūmū ma pala. E tatau ona tuʻufaʻatasiga i aʻa uumi. O le faʻaogaina o meaʻai ma suauu o loʻo iai i totonu e matua maualuga lava. O le siakiina o le lelei o le oloa e faigofie: e tatau ona e paʻu le paʻu ma se atigilima. E tatau ona enaena ma e mafai. Afai o le laau fou, o le manogi o le manogi o le a vave amata ona tafe mai ai.

Pe a faʻatau se aʻa i foliga o se paʻu, e taua le gauai atu i le olaga ola ma le saʻo o le afifi.

Tulaga o le teuina

O mea aoga o aʻa aʻa o le a leiloloa i le taimi o le vevela, vevela ma le vevela. E le gafatia na o le vevela i lalo - 4 ° C.

O aʻa fou i totonu o le pusaaisa e le o teuina mo le umi - e oʻo i le vaiaso. E mafai ona e faʻaleleia lenei vaitau pe afai e te muaʻi faʻamago i le la. O lea togafiti e taoto mo le tusa ma le 30 aso. E tatau ona faʻaaoga kopi kopi mo le ono masina.

Teu le mea totino e sili ona lelei i totonu o se taga pepa poʻo le ufiufi ata. I se siosiomaga malulu, ua amata ona fausiaina.

Togafitiga mo le maʻisuka

E ala i le tuʻuina atu o aʻafiaga o aʻafiaga i au mea taumafa, e mafai ona faasolosolo faasolosolo malie lau faʻaoga o le kulukose. I le maʻisuka ituaiga II, o le masani ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le togafiti e faʻaleleia ai le lagona o le tino i le inisalini. Faʻasaga i tua o lona faʻaaogaina, o le aofai o triglycerides ma le leaga o le cholesterol e faʻaitiitia. O le mea lea, i le maʻisuka, o lenei oloa e faʻaititia ai le lamatiaga o faʻafitauli.

O lenei taunuʻuga e maua ona o le i ai o le gingerol i le tuufaatasiga o le totino. E faʻamaopoopo le faagasologa o le kulūkose e ala i le maso o le skeletal e ala i le faʻateleina o le gaioiga o le protein GLUT4. O lona le atoatoa i le tino e mafua ai ona faaitiitia le lagona o le tino i le inisalini, ma le faateleina o le suka i le toto e faateleina.

E mafai ona e faʻaaogaina le aʻa i foliga fou, piʻoina, mago e pei o se faʻavasegaga mo ipu o manufasi ma salakeke. O loʻo faʻapipiʻi foi le faʻamaʻi i lauti ma pusa. E tele suʻega na faia mo le maʻisuka i lenei laau.

Ginger pickled diet

Ina ia aveesea le mamafa o le mamafa, o loʻo i ai sea fua. Tui se aʻa e tusa ma le 300 g, fufuluina, faʻafefe ma le masima ma alu mo le 12 itula. Ona uu lea i totonu o le vai malulu, tipi i totonu o ni tamai kesi ma kuka mo le 2-5 minute ma le pi. Aveese le togalaau, tuu i totonu o se fagu ma sasaa le faapaologa (faʻafefiloi 3 sipuni tele o le suka, 75 ml o le vai ma le 200 ml o le sukalati araisa).

O le ginger i lalo o sea marinade e maua ai se lanu piniki piniki. Faaopopo sina vaega itiiti pe a sauniuni meaai, lea o le a faaleleia ai lo latou tofo.

Ginger Drinks

I le tau faasaga i le mamafa o le mamafa ma le maualuga o le suka suka, o le tausiga faapitoa e totogi i meainu. Mo le gau o le mamafa, ua fautuaina ai sea fua. Grate le aʻa 7-10 cm le umi, faaopoopo le sua o le lemoni, moa moa, mea manogi e tofo ma suamalie. Liligi le paluga i totonu o le 2 lita o le vevela ae le o le vai inu.

O se faʻafefiloi o le faʻamaʻi ma le namononi e aʻafia ai le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. Tuu le 20 g o aʻa aʻa i se vevela ma sasaa vai vevela. Liligi i ai se pine o le paina paulo. Pe a maeʻa le 20 minute, faʻalavelave.

O tagata fiafia i le taumafataga o le a talisapaia le fefiloi o aʻa ma le kalaka. Sasaa vai inu i luga o mea aoga ma tuʻu mo le 20 minute. Laumua aʻo lei faʻaaogaina.

E mafai ona e inuina meainu i le aso atoa i soo se ituaiga, faʻafefiloi ma isi vai.

Mo le sauniuniga o mea suamalie, e te manaʻomia le 300 g o le mea totino ma le tutusa o le suka. O le maʻisuka e sili atu le faʻaaogaina o le suavai suavai Stevia e puipuia ai le atinaʻe o le hyperglycemia.

Suauu faʻapipiʻi mo le 40 minute i le vai, malulu ma vevela. Liligi le fasi pepa i le siva ma faʻafefiloi i luga o le vevela vevela seia oʻo ina toetoe lava faʻavaivaia uma le vai. E tatau ona manino le malamalama o le ginger. E taua le faʻamautinoa o le faagasologa o le kukaina o fualaau o le lumanaʻi i le lumanaʻi e le mu. E tatau ona latou faalavelaveina i taimi uma.

Tuu le kuka i luga o le palapala ma tuu i le ogaumu. I le pito i luga, e mafai ona fufuluina i le manogi suamalie. Fualaau suamalie mumu i le vevela o le 40-50 ° C mo le 40-60 minute. Teu le meaʻai maeʻa i totonu o se fagu vailaʻau ma se tapuni tapuni tapuni mo le tusa o le masina.

E mafai ona e faia se vai inu maloloina lelei mai le togafiti matutu. I luga o se ipu malamalama lauti masani, faaopoopo i ai se pine o paʻu laau ma se fasi keke o le lemon.

Mai se aʻa fou, ua saunia le vai e pei ona taua i lalo. E faʻamaligiina i le vai vevela po o se mea totino faʻamaʻaʻaina. O le mea e maua ai le vai e faʻaopoopo i le laʻau masani poʻo le laʻau.

Ginger Juice

E mafai ona e faʻateleina le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi, faʻaleleia le tulaga o vaʻa toto ma faʻamaonia le faʻaogaina o le tino e faʻaaoga ai lenei fua. Grate le aʻa fou, afifi i le kulimi ma faapipii le sua.

Inu 1 sipuniti i lea aso ma lea aso, faʻamaʻi muamua i totonu o le vai, laʻau mafana poʻo le fualaau fualaau suamalie (lelei lelei ma le apu ma le kāloti).

Sugar-faʻaitiʻitia kuki piʻamea

Ina ia saunia le kuka mo le maʻisuka, e lelei tele le faʻaaogaina o soya, oatmeal, flaxseed poʻo le buckwheat nai lo le falaoamata o le saito, ia tofo, nai lo le meli ma le suka - sui mo le "paʻu paepae". Stevia e sili ona lelei mo le taoina: e le malepe i le taimi o togafitiga vevela.

E mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina le falalaʻau, e aunoa ma le fefe i luga o le kulukose. Ae pe'ā saunia i latou, e le mafai ona e faʻaaogaina oloa e faʻasaina mo le solia o le gaʻo gaʻo. O analog aoga aoga e tatau ona faʻaaogaina.

I le leai o ni faʻasalaga ma tapulaa i luga o le faʻaaogaina, e mafai ona e saogalemu e aofia ai le faʻamafaʻi i le meaʻai. E fesoasoani i le faʻamautuina o le faʻapalapalaina, faʻaleleia le tulaga o vaʻa toto ma faaitiitia le foliga mai o ni meaʻai i le suka.

Tuua Lau Faamatalaga