Taofia le Zinc Insulin Injection for Diabetes

Taofia le inisalini sene tioata mo le tuiina (inisalini "K" ultralente) - sauniuniga mo le inisalini umi mo togafitiga o le maʻisuka.

O le taofiofi o le inisalini sine tioata o se tasi lea o fualaau e sili ona umi e maua ai le suka e tupu i le 6-8 itula i le maeʻa ai o le pulega, o lona aafiaga e oo atu i le maualuga o le 16-20 itula pe a uma le pulega ma e oʻo atu i le 30-36 itula.

Talosaga o talosaga

O le fualaau o le faʻamalologa ma le numera o injections o fualaau faasaina i le aso e tuʻuina taʻitasi mo tagata taʻitasi e maʻi, ma mafaufau i le aofaʻi o le suka na faʻanofo i le urine i taimi eseese o le aso, le maualuga o le toto, ma le umi ole aafiaga o le hypoglycemic.

O faʻamalologa uma e faʻamalolo-faʻasaʻoina o le inisalini e faʻaaogaina na o se mea faʻafuaseʻi.

Zinc Insulin Suspension Susuga Taʻiala

Rp.:Susu. Sinc-insulinin crystallisati pro injectionibus5,0
D. t. o. N 10 i le lagenis
S. Mo pulega faʻapitoa.

Taofia le inisalini sene tioata mo le tuiina (Suspensio Zinc-insulinini crystallisati pro injectionubus) o se faʻamalologa le tumau o le insulin tioata i le peta ma le pH o le 7.1-7.5. 1 ml o le faʻamalolologa e aofia ai le 40 IU o le inisalini.

O le faʻamalolologa e tuʻuina atu i le 5 ml ma le 10 ml vailaau faʻamaufaʻailoga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Le faʻaaogaina o le fualaau faasaina O le faʻamalolo o le insulin sinia mo le iniseti e fautuaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, e aofia ai tamaiti ma fafine i tulaga. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina lenei meafaigaluega i togafitiga faafomaʻi mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i le le atoatoa o le suka-lowering tablets, aemaise lava o sulfonylurea.

Zinc insulin e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o le faaleagaina o le loto ma toto, vaʻa o le maʻisuka ma le faʻaleagaina o mea. I le faaopoopo atu i ai, e taua tele mo gasegase ogaoga o le maʻisuka ma ao toe faʻafoʻi mai ia i latou, faʻapea foʻi ma manuʻa tuga poʻo lagona malolosi.

O le inisalini mosaʻo le tumau o le inisalini e faʻamoemoe mo le inisiua, ae o le tele lava o taimi e mafai ona faʻatonuina i totonu o le iniseti. Ole faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaina e matua faʻasaina, aua e mafai ona mafua ai se osofaiga ogaoga o le hypoglycemia.

O le vailaau o le vailaʻau o le insulin Zinc ua fuafuaina faʻapitoa mo tagata maʻi taitasi. E pei o isi insulin, e tatau ona faʻatonuina 1 pe 2 taimi i le aso, e fuafua i manaoga ole maʻi.

Pe a faʻaaoga se faʻamalologa o le inisalini i le taimi o le maitaga, e taua tele le manatuaina i totonu o le 3 masina muamua o le aveina o se tamaititi o se fafine atonu e faʻaitiitia ai le manaʻo mo le inisalini, ma i le isi 6 masina e sosoo ai, o le a faateleina. E tatau ona amanaia lenei mea pe a fuafua le fualaau o le vailaʻau.

A maeʻa le maʻitaga i le maʻisuka ma le taimi o susu, e taua le mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le suka o le toto ma, pe a tatau ai, fetuunai le fua o le insulin.

O le mataʻituina ma le faʻaeteete o le faʻatonu o le glucose e tatau ona faʻaauau pea seia oʻo ina faʻapitoa le tulaga.

I aso nei, o le susunuina o le inisalini sino e tele lava ina maua i falemaʻi i totonu o 'aʻai Rusia. O lenei mea e mafua ona o le faʻaalia o ituaiga faʻaonapo nei o inisalini faaumiumi, lea na aveeseina ai lenei vailaʻau mai pusa falemaʻi.

O le mea lea, e faigata tele ona taʻu le tau tonu o le insulin zinc. I totonu o falemaʻi, o loʻo faʻatau atu lenei vailaʻau i lalo ole igoa tau fefaʻatauaʻiga Insulin Semilent, Brinsulmidi MK, Iletin, Insulin Lente XO-S, Insulin Lente SPP, Insulin Lt VO-S, Insulin-Long SMK, SPP ma Monotard.

O faʻamatalaga e uiga i lenei vailaʻau e sili ona lelei. O le tele o tagata maʻi na maua i le maʻisuka ua faʻaaoga lelei mo le tele o tausaga. E ui lava i tausaga talu ai nei, ua tele ina suia i latou i isi tagata faʻaonapo nei.

E pei o faʻalogona ole inisalini sinia, e mafai ona e taʻuina soʻo se sauniuniga ole inisalini umi. E aofia ai Lantus, Insulin Ultralente, Insulin Ultralong, Insulin Ultratard, Levemir, Levulin ma Insulin Humulin NPH.

O fualaau nei o vailaʻau mo le maʻisuka o le tupulaga fou. O le inisalini e aofia i la latou tuufaatasiga o se tutusa o le inisalini o le tagata, e maua mai i le inisinia. O le mea lea, e masani lava e le afaina ai allergies ma e talia lelei e le maʻi.

O uiga sili ona taua o le inisalini o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Inisalini (insulinum)

O le hormone na gaosia e le b-sel o tamaʻi pancreatic o Langerhans.

O le mamafa mole mole o le inisalini e tusa ma le 12,000. I tali, pe a suia le pH o le suiga, o le insulin molecule e vavaeeseina i le 2 monomers ma le gaioiga. O le mamafa mole mole o le monomer e tusa ma le 6000.

O le monomer molecule e aofia ai filifili lua polypeptide, o le tasi o ia mea e aofia ai le 21 amino acids (filifili A), o le lona lua e aofia ai le 30 amino acids (filifili B). O filifili e fesoʻotaʻi i alalaupapa vaelualua.

I le taimi nei, o le faʻasinomaga o se molini o le inisalini ua faʻataunuuina.

O le inisalini ei ai lona tomai patino e faʻatonutonu ai le gaosiga o le carbohydrate, faʻaleleia le faʻaleleia o le kulūkose e fusi ma fai ai sona sao i le glycogen. E faʻafaigofie ai foʻi le ulu atu o le kulukose i totonu o sela.

Inisalini o se fomaʻi maʻoti faapitoa. Pe a faʻalauiloaina i totonu o le tino, faʻaititia le toto suka, faʻaitiitia lona faʻamalositino i le faʻamalosi, faʻaitiitia ai aʻafiaga o le maʻisuka.

Togafitiga o le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o le inisalini i tua o se meaʻai talafeagai.

O le inisalini e fuafua lelei i le ola maloloina (e ala ile gafatia e faʻaitiitia ai le suka i le lapeti ola maloloina). Mo le tasi le vaega o gaioiga (UNIT) poʻo se iunite faavaomalo (1 IE), o le gaoioiga o le 0.04082 mg o le inisalini tioata (tulaga masani) e ave.

I le faaopoopo atu i le aafiaga o le hypoglycemic, o le inisalini e mafua ai le tele o isi aʻafiaga: o le siʻitia o faleoloa o le glycogen maso, faateleina o le gaʻo, fausia o le peptide synthesis, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le protein, ma isi.

O le inisalini mo le faʻaaogaina faafomaʻi e maua mai i le pancreas o mammals (povi, puaa, ma isi).

I le taimi nei, faʻatasi ai ma le inisalini masani (inisalini mo tui), o loʻo i ai le tele o fualaau faʻasaina ma le umi o le gaioiga.

O le faʻaopoopoga o le zinc, protamine (protein) ma se pa puipui i nei vailaʻau e suia ai le fuataga o le amataina o le malosi o le suka, le taimi o le maualuga o le aafiaga ("peak" action) ma le aofaʻiga o le umi o le gaioiga.

O fualaau oona umi ua i ai le maualuga maualuga o le pH nai lo le inisalini mo le tuiina, lea e mafua ai ona le maua le tiga o le injections.

O vailaau uumi umi e mafai ona faʻatonuina i gasegase e itiiti ifo nai lo le inisalini mo le iniseti, lea e matua faʻamalosia ai togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O le gaoioiga sili ona vave ma le umi le umi (pe a ma le 6 itula) e faʻamalosia e le inisalini mo le iniseti, o se gaioiga umi (10-12 itula) e faʻaaogaina i le taofiga o le inisalini-zinc, sosoo ai ma le insulin-insulin mo le iniseti (i le 20 itula), ma le faʻamalolo o insulin protamine (18-30 itula), o le taofiga o le zinc-inisalini (e oo i le 24 itula), o le taofiofi o le insulin-zinc-insulin (24-36 itula) ma le taofiofi o le cristal zinc-insulin crystalline (seia oo i le 30-36 itula).

O le filifiliga o le fualaau oona e faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, o lona tulaga, o le tulaga lautele o le maʻi ma isi mea o le mataupu, faapea foi ma meatotino o le fualaau (vave o le amata ma le umi o le aafiaga o le hypoglycemic, pH, ma isi).

E masani lava, o vailaʻau faʻatasi ma faʻasolosolo gaioiga ua faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e iai ma faʻafitauli matuia o le faʻamaʻi, i mataupu na maua ai muamua e iniseti 2-3 inisiua o le inisalini (masani) i le aso.

I tulaga muamua ma maʻi o le maʻisuka, faʻapea foi ma faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka faʻamalosia ma le faʻaogaina o le faʻamalosi faifaipea ma faʻamaʻi pipisi, o vailaʻau faʻamaloilo ua faʻaseseina, i nei tulaga, o le inisalini masani mo inisi e faʻaaoga.

Inisalini mo tui (Inisalini pro injectionibus).

E maua le vailaʻau i le soloia o le inisalini tioata (faʻatasi ai ma le ola o meaola o le itiiti ifo ma le 22 PIECES i le 1 mg) i le vai faʻapalapalaina i le kulimi chlorhydric.

1.6-1.8% glycerol ua faaopoopo atu i le fofo ma le phenol (0.25-0.3%) e avea o se puipuiga, o le pH o le fofo o le 3.0-3.5. Le malamalama manino le vai. O le fualaau faʻasaina ua faʻamalolo mai i se gaoioiga e 40 poʻo le 80 PIECES i le 1 ml.

Faʻaaogaina mo le togafitiga o le maʻisuka.

O meaola e faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi, o le suka i totonu o le urine (i le fua faatatau o le 1 ED i le 5 g o le suka na faʻaaogaina i le urine). E masani lava, o vailaau (mo tagata matutua) e aofia ai le 10 i le 20 iunite i le aso. I le taimi lava e tasi, o se meaʻai talafeagai e faʻamatalaina.

O le faʻaaogaina o le inisalini ma le filifilia o atopaʻu o loʻo faia i lalo o le puleaina o le suka i totonu o le urine ma le toto ma le mataʻituina o tulaga lautele o le maʻi.

I le maʻi o le maʻisuka, o le fua o le inisalini e faʻapupulaina i le 100 IU pe sili atu i le aso (i le taimi e tasi, o le tagata gasegase ua tuʻuina atu i ai le kulukose).

O le inisalini mo le iniseti ua i ai se faʻavavega o le suka ma le puupuu. O le aafiaga e masani lava ona tupu i totonu o le 15-30 minute pe a uma le tui, o le "pito" o le gaioiga - pe a uma le 2-4 itula, le umi o le umi o le gaoioiga seia oo i le 6 itula.

O le vailaʻau ua tuiina i le 1-3 taimi i le aso, o le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i lalo o le paʻu poo le intramuscularly 15-20 minute aʻo leʻi 'ai. A faʻatolu faʻatolu, ona tufatufa atu lea o tui ina ia, i le tui mulimuli (aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi), o le laʻititi o le inisalini e faia e aloese mai le hypoglycemia i le aoauli.

E le gata i lea, o le inisalini e faia (e oʻo atu i le 50 iunite) na o le maʻisuka, pe afai e le lava le injections.

Pe a sui mai le togafitiga o le inisalini mo le injections i se faʻamaʻi faʻasaʻolotoga, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tali a le tagata maʻi, aemaise i aso muamua 7-10, pe a tatau ona faʻamaonia le fua o le fualaau faʻasaʻo.

Ina ia iloa le tali atu a le tagata maʻi i le fualaau faasaina, e fautuaina le faia o suʻesuʻega masani o le suka (pe a uma le 2-3 aso) i le urine na aoina i vaega i le aso, faapea foi ma le suesuega o le suka (i le taeao i luga o se manava gaogao).

Faʻalagolago i faʻamatalaga na maua, o itula o le faʻafoega o se vailaʻau faaumiumi ua faʻamaonia le amanaia o le taimi o le amataina o le maualuga o le maualuga o le suka, ma le taimi ole pulega faʻaopoopo (pe'ā tatau) ole inisalini masani ma le tufatufa o meaʻai i le taumafa i aso uma.

A o faagasolo togafitiga, o le suka i totonu o le urine e suʻesuʻeina a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le vaiaso, ma le maualuga o le suka i le toto e 1-2 taimi i le masina.

O fua ninii o le inisalini (4-8 iunite 1-2 taimi i le aso) e faʻaaogaina mo le paleni ole taumafa, faʻaitiitia o meaʻai, furunculosis, thyrotoxicosis, vevela tele o fafine maʻitaga, maʻi o le manava (atony, gastroptosis), siapatitis, uluaʻi ituaiga o le ate cirrhosis (glucose ua faatonuina i le taimi lava e tasi ( )

I le togafitiga o le mafaufau, o le inisalini e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai tulaga faʻasolosolo i le togafitiga o nisi ituaiga o schizophrenia. O le insulin coma (faateia) e mafua mai i le iniseti poo le intramuscular injection of inisalini mo le iniseti, e amata i le 4 IU, faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o le 4 IU seʻia oʻo mai foliga o le popoto poʻo le coma.

Pe a aliali mai, o le fua ole inisalini e le faʻateleina i totonu o le 2 aso, i le aso tolu o le a faʻaleleia e le 4 iunite ma faʻaauau togafitiga faʻapitoa i le faʻaopoopoga o gaʻo seia oʻo mai se pa. O le umi o le muamua coma e 5-10 minute, pe a maeʻa ona manaʻomia e se tasi ona taofi. I le lumanaʻi, o le umi o le coma e faʻatuputeleina i le 30-40 minute.

I le faagasologa o togafitiga, latou te valaau atu i se tasi e oo atu i le 25-30 taimi.

Taofi le coma i le afaina o le 20 ml o se vaifofo 40% kulukose. A maeʻa ona tuʻu le coma, e maua e le tagata maʻi le lauti ma le 150-200 g o suka ma le taeao. Afai a maeʻa le puleaina o le kulukose o le coma e le taofi, o le 400 ml o lauti o loʻo i ai le 200 g suka o le a faʻaofiina i totonu o le manava i totonu o se pu.

O le faʻaaogaina o le inisalini e tatau ona faia faʻamautinoa i itu uma. Faatasi ai ma lona faʻaogaina ma le le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, o le mea e le mafai ona tupu i le hypoglycemic e mafai ona tupu ma le le lava o le malamalama, faʻalavelave ma le faʻaitiitia o le gaioiga o le tino.

A oʻo mai faailoga o le hypoglycemia, e tatau ona tuʻuina atu le 100 g falaoa paepae poʻo kuki, ma faʻateleina faʻamaoniga, 2-3 laulau punumu poʻo le sili atu o suka.

I le tulaga o le le mautonu o le hypoglycemic, o le vai 40% glucose e tui i totonu o vein ma maua ai le tele o suka (silasila i luga).

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le inisalini o faʻamaʻi e tupu mai i le hypoglycemia, o le hepatitis tuga, o le cirrhosis, jaolic hemolytic, pancreatitis, nephritis, amyloidosis o fatugaʻo, urolithiasis, ulutala o le manava ma le duodenal, faʻaleagaga o le fatu.

E manaʻomia tele le tausiga i tagata maʻi e maua i le maʻisuka i le i ai o le le atoatoa o le matelaina ma le gasegase cerebrovascular.

Inisini injections e mafai ona tiga ona o le maualalo o le pH o le fofo.

Le ituaiga o faʻamagaloga o le inisalini: i fagu vailaau faʻamaoni, faʻamaʻi faʻamaufaʻailogaina i pusa paʻu o loʻo i ai le paʻu i totonu, 5-10 ml ma se gaoioiga e 40 ma le 80 PIECES i le 1 ml.

O le inisalini e aoina mai le fagu e ala i le tosoina ma se nila se tuila i se pulou paʻu, na faʻaulu muamua i le ava malosi poʻo le iodine solution.

Teuina o meaai: Lisi B. I le vevela o le 1 i le 10 °, e le faatagaina le malulu.

O le inisalini e maua mai i le pancreas o falesa (insulin) ua fai sina eseesega i le tuufaatasiga o le amino mai le insulin masani, ae ua latalata i ai i le tulaga o le gaosiga o le suka.

Pe a faatusatusa i le inisalini masani, o le inisalini o le cetacean e sili atu ona fai malie, pe a folasia i lalo o le paʻu, o le amataina o gaioiga e matauina i le 30-60 minute, maualuga pe a uma le 3-6 itula, o le umi o le gaoioiga e 6-10 itula.

Faʻaaogaina mo le maʻisuka (ituaiga ma le matuia).

Ona o le mea moni o le fualaau faasaina e ese mai i le fausaga o vailaau mai insulin e maua mai le paluga o povi ma puaa, o nisi taimi e aoga i mataupu e tetee atu i le inisalini masani, e faʻaaogaina foi pe a fai o siama faʻamaʻi e matauina mai insulin masani (peitaʻi, i nisi taimi Inisalini falesa e afua ai foi ona afaina ai le tino).

Ulufale i lalo o le paʻu poʻo le intramuscularly 1-3 taimi i le aso. O meaola, lapataiga, faʻafitauli faʻalavelave, o faʻamaʻiloga e tutusa ma le inisalini mo tui.
Ole inisalini whale e le fautuaina mo le maʻisuka, ona e sili atu ona lemu nai lo le insulin masani mo tui.

Folasaga: i totonu o fagu ua faʻamafaʻailogaina faʻamau i paʻu uʻamea i le paʻu-5, 10 ma le 10 ml ma se gaoioiga e 40 PIECES i le 1 ml.

Teuina: vaai insulin mo tui.

O le maʻi suka - o tapenaga o le inisalini

O le insulin-zinc-susunuina "A" (ICS "A") - amorphous zinc-insulin. O le vailaʻau e amata ona galue i le 1-1.5 itula i le maea ai o lana pulega faʻapitoa ma e tumau mo le 10-12 itula (o le sili ona lelei e matauina i le 5-7th itula pe a uma le tui). O le insulin-zinc-susunuina "A" e talitutusa ma le fualaau faasaina a Dutch "lipine e fitu".

O le insulin-zinc-suspension "K" (ICS "K") - inisalini zinc-insulin. I le iniseti, o lona aafiaga e amata i le 6-8 itula i le maeʻa ai o le pulega. E maua ai le aafiaga sili pe a mavae le 12-18 itula, ma maeʻa i le 28-30 itula. O se tutusa o le fualaau Danimaka "lipine lipine."

O le susunuina o insulin-zinc (ISC) o se paluga o le ICS "A" (30%) ma le ICS "K" (70%). O le amataga o le fualaau faasaina ua maeʻa le 1-1.5 itula ma e tumau mo le 24 itula. A maeʻa le puleaina o fualaau faasaina, e lua tapulaa maualuga o ana gaioiga e matauina - peʻa a ma le 5-7 itula ma le 12-18 itula, e fetaui ma le taimi ole gaioiga aupito sili ona lelei o vailaʻau o loʻo aofia ai. O le analogue o le "mea fou fou".

B-inisalini o se vaifofo e leai se afaina, le lanu o le inisalini ma se popo e saunia lelei.O le amataga o se aafiaga o le hypoglycemicity e tupu i le itula pe a uma le pulega. O le umi o le gaoioiga e 10-16 itula. E faia i Siamani.

O nei sauniuniga uma mo le inisalini umi o loʻo maua i le 5 ml fagu paʻu ma se mea e 40 iunite i le tasi mililita. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona lūlūina le viliamu seia oʻo ina aliali mai le gasegase. E tatau ona manatuaina o fualaau nei uma e mafai ona faʻafoeina i se auala faʻafuaseʻi. O a latou gaioiga ogaoga e le taliaina. E le mafai ona e faʻaogaina faʻatasi ai ma le maʻi suka.

E faʻapefea ona faia inisini insulin?

O le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e manaomia i aso uma injections o le inisalini (o nisi taimi i le aso) i taimi uma e tausia ai le ola manuia. O le mea lea, e fautuaina e tofu le tagata maʻi ma faʻaaoga le inisalini ile lava ia.

Injections e masani ona tuʻuina i lalo o le paʻu i le itu o fafo ma tua o le tauau poʻo lalo o le tauau o le tauau. Afai o le a gasegase le inisalini i lona lava maʻi, e sili ona talafeagai le faia o lenei mea i le tauagavale poʻo le ogavae (mai fafo), i totonu o le papa poʻo le ogatotonu o le manava.

Mo le injections, e sili atu le faʻaaogaina o le "inisalini" faʻasolosolo poo le tele o tui tui (1-2 ml) ma le 0.1 ml divisions.

Aʻo leʻi faia le inisalini, e tatau ona fuafua muamua le aofaiga o le vailaʻau e tuiina i le tui (aʻo taʻitaʻia e le fualaʻau na faatonuina e le fomaʻi).

O se faʻataʻitaʻiga lenei: afai e 40 iunite o inisalini e aofia ai le vai o le vailaau faʻasaina, ma e manaʻomia e le tagata gasegase ona ulufale atu i le 20 iunite, ona tatau loa lea ona suʻeina le 0.5ml o le inisalini i le suauu, lea e fetaui ma le 5 vaega o le 1-gram ma le 2.5 vaega o le syringe 2-gram.

O lenei faʻatusatusaga o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai se tuilaʻau masani, ae e sili atu le faʻaaogaina o se tui faapitoa mo insulin injections.

Pe a tui, e tatau ona matau le atoatoa o le gaʻo (ina ia aloese mai le faailoaina o faʻamaʻi).

O le auala o le puleaina o le inisalini e faigofie ma e le manaʻomia ni aʻoaʻoga faafomaʻi faʻapitoa. Ae peitai, o uluai injections e faia e le tagata maʻi na o ia lava e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se tausi maʻi ma lana fesoasoani.

A o lei faia se tui, e tatau i le tagata gasegase ona i ai se afifiulu i le inisalini, se tuilaina e lua nila, tweezers anatomics, coton absorbent, ethyl poo le methyl alcohol (ava malosi), o se mea faʻapipiʻi poo ipu e faapitoa le faʻapipiina o le suauu. E taua tele ile tagata maʻi mai le amataga ona ave faʻamaoni tui uma ma faʻaaogaina i le saʻo ma le inisiua. E le taliaina le agavaʻa iinei. O le faʻasalaina o le vaivai e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli faigata (abscesses, ma isi).

Aʻo leʻi tuiina, o le suauu e leʻo faʻapala, ma, faatasi ai ma nila ma suʻe, faʻaputu mo le 5-10 minute i vai mamā. E aveeseina le vevela malulu faʻatasi ma le tiso ma faʻapotopoto e aunoa ma le paʻi i luga o le piston ma le pito o le sisi. E faʻapipiʻi se nila i luga o le suauʻu ma le tine, o le faʻaogaina o le piston e aveesea ai le vai o loʻo totoe mai le tui.

O le inisalini mai le fagu e aoina mai e pei ona taua i lalo: o le piston o le suauu e aumai i le faailoga e fetaui ma le fuainumera o le inisalini, mulimuli ane o le pulu paʻu o le ampoule ua pipiʻi i le nila i luga o le suauu.

A faʻapipiʻi le nila i totonu o le moli (ao le i faatofuina i totonu o le vai), o le ea o loʻo i totonu o le suauu e tuʻuina atu (e faia lenei mea e ala i le taina o le piston). Ma, e ala i le sasaina o le fagu, ua faatofu ai le nila i se fofo ile inisalini. I lalo o le ea, e amata ona tafe le suavai i le suauu.

A maeʻa ona tāina le aofaʻi saʻo o le vailaau faʻasaina, o le nila ma le tuilaʻo e aveesea mai le faʻamalama. I le taimi o lenei togafiti, e mafai e le ea ona ulu i le suauu.

O le mea lea, e tatau ona faia le syringe mo sina taimi i le tolaula, ona tuʻu ese lea o le ea ma sina vai mai ai (o le mea lea e tatau ai ona e faʻaaogaina sina inisalini i totonu o le suauu nai lo le tui mo le tui).

O le nofoaga o tui e tatau ona faʻaumatia muamua i le fulufulu mamoe ma le ava malosi. Ma, o le paʻu o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi e puʻea ma le lima tauagavale, ma tuʻuina le nila i le lima taumatau.

A maeʻa lena, ia uu le nila ma le lima tauagavale i le vaeluaga ma le tuila, ma faʻapipiʻi le piston i le pito i le lima taumatau, pe a uma ona aveese le nila, o le nofoaga o inisiua e faʻapipiʻiina lelei i le ava malosi.

I le taimi o le tui, e tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai ole inisalini e le faʻapala i le tui o le nila ma le suauu (faaaoga na o nila e fetaui lelei ma le faʻamaeʻaina o le suauu).

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faagasologa atoa ole tui e leʻo iai ni faʻafitauli faapitoa. O le tagata gasegase vave ona maua tomai talafeagai. E naʻo le tatau ona matuā tausisia uma tulafono talafeagai ma lapataiga.

Inisalini ua suia le togafitiga o le maʻisuka. Ae o le togafitiga ma lona fesoasoani, e pei ona uma ona maitauina, e le saʻoloto mai nisi o mea faʻapitoa: e tatau ona taitaia le inisalini i le ituaiga o iniseti 2-3, ma o nisi taimi e fa 4 aso i le aso, o nisi taimi e matauina ai le hypoglycemia (afai e te le mulimuli i le meaai), i nisi tulaga ei ai se tagata le faapalepale, toesea pe a uma le tui, ma isi.

O le inisalini o se fualaau faasaina. O le mea lea, o lona faʻaaogaina o nisi taimi e tupu ai le faʻafefe o le tino. O le mafuaʻaga lea i nei tulaga e fautuaina ai e sui le faasologa o inisalini e faʻatonuina. I nisi o faʻamaʻi, o le inisalini e masani ona solia.

O vaisu i le inisalini e le atiina ae. E faigofie lava ona faalēaogāina, aemaise lava i le taimi nei, pe a iai ni vailaau oona e faʻamalosi ai e gasegase e le gutu. O nei mea e aofia ai vailaʻau faʻasaina o le sulfonamide ma biguanides.

Faʻamatalaga o le vailaʻau o le inisalini faʻasaina o le inisalini (faʻasaina le insulin zinc, compound): faatonuga, faʻaaogaina, faʻamaʻi ma faʻasologa.

  • Tagata faʻaaogāina, tagata faʻatau ma tagata faufautua

O le 1 ml o se vaifofo e le faaituau e maua ai le sulugatiti (i le foliga o le chloride) 47 μg, sodium chloride 7 mg, acetate sodium 1.4 mg, methyl parahydroxybenzoate 1 mg, faapea foi le sodium hydroxide ma le hydrochloric (mo le pH adjustment), i le 10 ml ipu , i totonu o se pepa cardboard 1 fagu.

Fesuiaiga o sauniuniga o inisalini suauu na gaosia e Novo Nordisk e tatau ona faia i lalo o tulaga faʻapitoa i le maualuga ua fuafuaina e le fomaʻi e tusa ai ma le faʻasologa manaʻomia (tele mo tamaiti) ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o tui inisalini.

I le mea pogisa i le vevela o le 2 8 C. I totonu o le pusaaisa. Teuina i se nofoaga e puipuia mai le la e susulu i le vevela o le potu e le sili atu i le 25 C mo le 6 vaiaso.

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

2 tausaga Faʻaluina i le 10 IU / ml, o le faʻamalosiga o le inisalini e tumau pea mo le 2 vaiaso pe a teuina i totonu o le pusaaisa e le o latalata i le kisaisa i le vevela ile 2-8 C.

I nisi o tulaga, o le faʻaalia o faʻamaʻi tino mai i vaega o le vailaʻau e mafai. O le tele o togafitiga fautuaina, o le mamafa o le tino, le fafagaina sese, faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le manava ma le vomia e ono mafua ai le hypoglycemia.

I le taimi lava e tasi, o le pusi o loʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina, o le afaina tele, o se lagona faifaipea o le fiaai, o le vave ona o le fatu ma le pulus, le fefe, popole, ma le leai o se faʻaoga i avanoa. A oʻo mai nei faʻaʻailoga, e manaʻomia le suʻeina o le toto e fuafua ai le maualuga o le suka o le toto ma fetuunai togafitiga. I ia tulaga, e faʻaaogaina se kululu e maua ai le kulūkose.

Afai e le lava le inisalini e maua ai le manu, ma le injections e le o faia i se taimi talafeagai, ona oʻo lea i le hyperglycemia (diabetic acidosis) e mafai ona tupu. E mafua lenei mea i le tupuga o le galala malosi, o le le mautonu, o le moe ma le le mautonu.

O le pusi na tuʻuina muamua le tui i le taeao ao leʻi 'ai. E le gata i lea, o le aofaʻi o fafaga e tatau ona 50% o le aofaʻi o taumafa i aso taitasi. O le fafagaina faalua o loʻo faʻatinoina pe a uma le 12 itula ma faʻamaonia foi pe a uma le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

I le noatia ma le fai fuafua i faatonuga, e leai ni itu taua e matauina. E ui lava o le faaumiumi o le faʻaaogaina o le caninsulin e ono mafua ai le lipodystrophy. Aua le tuʻuina atu le vailaʻau i meaʻai e maualalo le kulukose (hypoglycemia).

E10 Inisalini e faalagolago i le maʻisuka resitalaina E11 O le maʻisuka e leai se inisalini e mafua ai le maʻisuka O24 maʻi suka i le taimi o maitaga

Ole umi ole taimi ole insulin. Monocomponent (sili ona mama) puaa fefiloi-zinc-inisalini. Faʻaavanoa i le tulaga o le faʻamalolo le tumau mo le iniseti e aofia ai le 30% amorphous ma le 70% inisalini tioata.

Pharmacology

O le faʻaaogaina o le falemaʻi o le hypoglycemic.

Faʻafoe le metabolism o gaʻo, lipids ma proteins. E fesoʻotaʻi ma faʻamaumauga faapitoa o le paʻu cytoplasmic o sela ma fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. E ala i le faʻatoagaina o le CAMP (i totonu o suauʻu gaʻo ma ate o le ate) poʻo le tuusao saʻo i totonu o le masini (maso), o le faʻalavelave e faʻaaogaina intracellular, e aofia ai

e aʻafia ai le faʻaogaina o le glycolysis autu o le enzymes o le hexokinase, phosphofructokinase, pyruvate kinase, ma le tele o isi, e aofia ai le glycogen synthetase i totoga o le tino (ate, musika skeletal). Faʻateleina le faʻaogaina o siama faʻamau mo le kulūkose ma le fua o lona faʻaogaina e fuluʻi.

O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e faʻatasi ma le faateleina o le lipogenesis, glycogenogenesis, faʻasologa o le protein ma le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose. E i ai sona aafiaga le mautonu i le vai ma le mineral metabolism.

O le toesea ma le amataina o le aafiaga e faalagolago i le metotia (s / c poo le / m) ma le nofoaga (manava, ogavae, pusa) o le pulega, iniseti, insulin concentration i totonu o fualaau, ma isi mea. susu. T1 / 2 e 5-6 minute. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. E maua e fatugaʻo (30 80%).

Ituaiga 1 maʻisuka faʻamalosi, e aofia ai I totonu o tamaiti ma fafine maʻitaga (faatasi ai ma le le atoatoa o togafitiga o togafitiga), ituaiga 2 o le maʻisuka (faatasi ai ma le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic e mafua mai i le sulfonylurea), ma maʻi pipisi, taotoga taotoga tetele, i le taimi o le gaioiga, faatasi ai ma manuaga ma tulaga mafatia i tagata mamaʻi.

Contraindications

Ole gasegase, hypoglycemia, le lelei.

I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona faʻamaonia le faʻaitiitia (I trimester) poʻo se faʻaopoopoga (II ma le III) o inisalini manaoga. I le taimi o le susu, o le siakiina pea mo le tele o masina ua fautuaina (sei vagana ua manaʻomia le inisalini).

O le hypoglycemia (faʻatasi ai ma le tele o doses, faʻafefe pe faʻatuai ai le taumafa o mea taumafa, faʻamalositino malosi faaletino, faasaga i le talaaga o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi, aemaise lava i le vomiting ma le manava): pallor, sweating, palpitations, insomnia, atuatuvale ma isi faʻaʻailoga,

hyperglycemia ma le faamaʻi o le maʻisuka (i lalo ifo o doses, toesea injections, meaai le lelei, faasaga i tua o faʻamaʻi ma fiva), faʻatasi ai ma le galala, fiainu, le lava o le fiaʻai, flushing mata ma isi faʻaʻailoga, e oʻo i se coma ma coma,

afaina, e aofia ai. o anaphylactoid reactions (toso), vevela, angioedema, edema laryngeal, mea na o le anaphylactic, i le inisiua hyperemia ma le itching (i vaiaso muamua o togafitiga), lipodystrophy (ma le faaumiumi o le pulega i le nofoaga e tasi).

Fegalegaleaiga

faʻamatalaga faʻafofo tautala, mea faʻamaʻi faʻamaʻi-inflammatory, hormones thyroid, heparin, sauniuni i le lithium, nicotine (ulaula), thiazide ma le faasologa o meaʻai. Ethanol ma fomaʻi e faʻaitiitia ai le gaioiga (faʻamalositino fegalegaleaiga), e le fetaui (e le mafai ona faʻafefiloi) ma insulin insulin, ma isi suspensions ole inisalini-zinc.

Faʻasalaga

Faailoga: faailo o le hypoglycemia, afu malulu, vaivaiga, pallor o le paʻu, paʻu, gatete, popolevale, gaioiga, tingling i vae, laugutu, laulaufaiva, maʻi tiga, maʻi ogaoga, hypoglycemic coma.

Togafitiga: mo le hypoglycemia agamalu ma le mama, gaʻoina o le kulukose (fualaau kullucose, fualaau suamalie, honey, sugar and other sugar-rich foods), ma le tele o le hypoglycemia, aemaise lava le leai o se malamalama ma le 50ml o le 50% iv glucose solution sosoo ai ma le faaauau e aofia ai le 5 10% o le kulupu o le glucose, poʻo le 1 2 mg o le kullucagon (i / m, s / c, iv), i nisi tulaga, diazoxide iv 300 mg mo le 30 min i le 4 itula,

O le hypoglycemia (faʻatasi ai ma le tele o doses, faʻafefe pe faʻatuai ai le taumafa o mea taumafa, faʻamalositino malosi faaletino, faasaga i le talaaga o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi, aemaise lava i le vomiting ma le manava): pallor, sweating, palpitations, insomnia, atuatuvale ma isi faʻaʻailoga,

hyperglycemia ma le faamaʻi o le maʻisuka (i lalo ifo o doses, toesea injections, meaai le lelei, faasaga i tua o faʻamaʻi ma fiva), faʻatasi ai ma le galala, fiainu, le lava o le fiaʻai, flushing mata ma isi faʻaʻailoga, e oʻo i se coma ma coma,

afaina, e aofia ai. anaphylactoid reactions (toso) - fula, angioedema, edema laryngeal, mea o le anaphylactic, i le injection site - hyperemia ma le itching (i vaiaso muamua o togafitiga), lipodystrophy (faatasi ai ma le faaumiumi o le pulega i le nofoaga e tasi).

faʻamatalaga faʻafofo tautala, mea faʻamaʻi faʻamaʻi-inflammatory, hormones thyroid, heparin, sauniuni i le lithium, nicotine (ulaula), thiazide ma le faasologa o meaʻai. Ethanol ma fomaʻi e faʻaitiitia ai le gaioiga (faʻamalositino fegalegaleaiga), e le fetaui (e le mafai ona faʻafefiloi) ma insulin insulin, ma isi suspensions ole inisalini-zinc.

Pharmacological group

O sauniuniga o le inisalini-zinc-susunuina le kulupu e ese le taimi faʻalanumi. O le vailaʻau o le insulin-zinc-suspension A (amorphous zinc-insulin) e maua ai le maualuga o le suka i le 1 11/2 itula pe a uma le iniseti, e tusa ma le 7 itula, ona faasolosolo malie lea ona faʻaitiitia. O le aofaʻi o le umi o le faʻaititia o le suka i lenei vailaʻau e 10 12 itula.

O le vailaʻau o le insulin-zinc-suspension K (tioata-insulin) e sili atu le umi o le gaoioiga seia oo i le 30 itula i le maea ai o le tui, o le maualuga o le gaioiga e maua ile 12 i le 18 itula. O le faʻamaloloina o le inisalini-zinc (o le amorphous mixing and crystalline) o loʻo i ai se aofaiga atoa o le gaoioiga e oo atu i le 24 itula ma le maualuga pe a maeʻa le 8 i le 12 itula.

Pe a fesiitai se tagata maʻi i se tui o se insulin-zinc-sustaina A sauniuni, o le aofaʻiga o numera o inisalini muamua na tuiina i le maʻi i le lua poʻo le sili atu injections i le aso e tui i le taimi lava lea ao leʻi oʻo ile taeao.

Pe a faʻafeiloaʻi i le tuiina o le inisalini-insulin poo isi ituaiga insulin-zinc-susunuina (K pe faʻafefiloi) i le aso muamua ao leʻi oʻo i le taeao, faʻapipiʻi le inisalini i le aofaiga pe tusa o le tasi vaetolu o le aofaʻi atoa o le inisalini na maua i le aso muamua, o se fomaʻi o se tasi o le insulin ua leva ona taʻua muamua i se aofaiga e tutusa ma le lua-vae tolu o totoe o le aofaʻi o aso uma o le inisalini.

I le lumanaʻi, mai le aso e sosoo ai, e pei ona faatonuina e le fomaʻi, e mafai ona e fesuiaʻi i na o le tasi le injection o le inisalini e faʻateleina i le aso atoa aʻo leʻi oʻo i le taeao poʻo le faaauau pea ona faia inisaliga o inisalini e faʻateleina faʻatasi ai ma inisua faigofie insulin, e pei ona faamatalaina i luga.

Pe a faʻafeiloaʻi se tagata maʻi i injections o le inisalini-inisalini poo le faʻamalolo o le insulin-zinc o le ICC ma le ICSC, e tatau ona toe fausiaina lana meaai ina ia sili atu le tele o meaʻai e maualalo i le gaʻo i le taeao ma le afiafi.

E taua tele lenei mea i le ausia o le gaioiga o le suka i le aso atoa i le inuina o fualaau faasaina i aso taitasi ma ia aloese mai le amataina o le hypoglycemia i le po. Mo lenei mea, e fautuaina e tuʻuina atu e tagata gasegase sina vaega o meaai mo le moe (mo se faataitaiga, se ipu susu poo le kefir ma le 50 kalama o falaoa).

Ina ia filifilia le sauniuniga talafeagai ole inisalini ma se faʻaopoopoga faʻalauteleina ma ia fetuʻunaʻi le fualaau i le fomaʻi e matauina le maʻi, e tatau ona i ai faʻamatalaga i luga o le aofaʻi o le suka ua atofaina i tagata gasegase i taimi eseese o le aso. Mo lea, e tatau i le tagata maʻi ona aoina mai le urine i le aso mo le auiliiliga i ni vaega.

Afai e aliali mai o le tagata maʻi, mulimuli i le taumafataga o le physiological, e faʻaitiitia ai le suka i le urini sili atu i le afa muamua o le aso (pe a uma le 'aiga o le taeao ma le' aiga o le aoauli), ona o le tulaga lea o le faʻamalolo o le inisalini-zinc A e masani ona faatonuina.

Faatasi ai ma le tele o le vaevaega o le suka i le urini, e le gata i le ao, ae faapena foi i le afiafi, ua faatonuina e le fomai se tolopoina o le insulin-zinc i le tagata maʻi. A iai se faʻateleina o le pulelaʻau o le suka ma le urine i le po ma le taeao ao leʻi oʻo i le taeao, ona faʻasaʻoina lea o le inisalini-suspended K. I nei mataupu mulimuli e lua, o le puleaina o le insulin-zinc-insulin e mafai foi ona talafeagai.

Suga o maʻi, N.R. Pyasetskiy

Faatonuga faapitoa

I le faagasologa o togafitiga ma Caninsulin, o le pusi e tatau ona i ai i se meaai malosi. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faatonuina pe afai o le meaola e taua tele le mamafa. Ole inisalini e le mafai ona faʻaaogaina i le taimi lava e tasi faatasi ai ma antibiotic tetracycline, corticosteroids, sulfonamides ma progestogens.

Afai e suia le tulafono ma le natura o le taumafataga, ona suia ai lea ole vailaau Caninsulin. E faʻamaʻo foʻi le togafitiga pe a tutupu maʻi faʻamaʻi ma le ate, pe a uma le taotoga, i taimi o maitaga ma faʻamaʻi pipisi.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina

Katerina. E silia ma le 10 tausaga le tatou pusi, ma talu ai nei na maua ai o ia i le maʻisuka. Na fautuaina e le fomai le inisctions o Caninsulin, faalua i le aso. E le mafai ona ou fai atu o le aafiaga e matua lauiloa, ae o le pusi e sili atu le lagona, o le kulūkose o le a faasolosolo malie lava ona faaitiitia.

Anna Ou te fiafia i le fualaau faasaina. Sa matou faʻaaogaina le caninsulin mo se taimi umi, aua o le pusi na mafatia mai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka mo le tusa ma le 5 tausaga. Ou te leʻi matauina soʻo se itu aʻafiaga, ae leʻi faʻalauteleina le atunuʻu. E taua tele le mulimuli i se taumafa malosi e faʻaleleia le tulaga o le manu.

Olga I luga o le Initaneti, e masani ona tele feteenaiga e uiga i le fualaau faasaina. O iinei, e tele lava e mafai ona faʻalagolago i le tali a le tagata lava ia i vaega o loʻo i ai le tino o Caninsulin. E manaia e le tatou pusi, lelei lava pe a uma le inisiua o loʻo i ai se faʻapuupuuga o taimi o le fia ai.

Pese ma le umi inisalini - faʻaaogaina faʻatasi

I le togafitiga faaonaponei o le maʻisuka, ua faʻaaogaina uma le inisalini ma le inisalini puupuu. O le a sili atu ona faigofie mo le tele o tagata gasegase e faʻaaoga togafitiga faigata e faʻafefiloi ai le inisalini pupuu ma faʻateleina i se tasi o tuila, ma na o le tasi le paʻu o le paʻu nai lo le lua.

Faʻasoa

O le inisalini puupuu ma le inisalini e le umi ona gaoioi e le mafai ona faʻafefiloi. T.N. vailaʻau faʻasaina (galenic) faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le inisalini i se tulaga sili atu e mafai ai e oe ona tuʻu faʻatasi le insulin ma le insulin.

  • Pe a faʻafefiloi, e tatau ona manatua o le inisalini puupuu e sili atu lona malosi ma, pe afai e le faʻafefiloi, o lona aafiaga atonu o le a leiloa. Ua faʻataʻitaʻiina lava o le inisalini puupuu e mafai ona faʻafefiloi i le syringe tutusa ma se vaifofo o le protamine-inisalini. O le aʻafiaga o le inisalini puupuu e le faʻagesegese, o le inisalini solu e le noatia i le protamine.
  • E leai se afaina i kamupani uma na gaosia nei fualaau. O le mea lea, e faigofie lava ona faʻafefiloi faʻasalalauga i le humulin H poʻo le suʻega faʻapipiʻi ma le faʻamalosi. O nei vailaʻau inisalini e masani ona teuina.
  • Ae peitaʻi, e le tatau ona faʻafefiloi le faʻamalologa o le insulin-zinc tioata ma le inisalini puupuu, e pei faʻatasi ma le tele o ions inisite, o le inisalini puupuu e liua i le faʻasolosolo gaioiga o le inisalini.

E le o se mea e masani ai mo tagata gasegase muamua ona tui le inisalini puupuu, ma, e aunoa ma le aveeseina o le nila mai lalo o le paʻu, latou te tuiina le inisalini zinc. E le o faʻasaienisi faʻamaonia, e ui lava i lea, e mafai ona manatu e faapea o le faʻaofiina, o le paluga o insulin faʻatasi ma le inisalini zinc e maua i lalo o le paʻu, ma o lenei mea e taʻitaʻia ai le gaogao o le mea muamua.

Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga, o le tuueseesega o pulega insulin ma le inisalini sosolo e matua fautuaina (i le tulaga o le eseese o le injections i vaega eseese o paʻu, o le mamao i le va o tui tui e 1 cm).

Faailoga mo le faʻaaogaina o le taofiga o le insulin-zinc-insulin

O le taofiga o le inisalini zinc tioata e faʻaaogaina mo le maʻisuka o le tino ma le ogaoga o foliga.

O gasegase o le inisalini e maua ai le inisalini. O nei fualaau oona o se tuufaatasiga o insulin ma insulin i le fuainumera tumau (mixtard, actrafan, sulu sulu, ma isi).

O le mea sili ona lelei i le tulaga o le aoga o mea faʻalautele ia e aofia ai le 30% inisalini puupuu ma le 70% protamine insulin poʻo le 25% insulin ma le 75% protamine insulin. O le fua o vaega o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaoga.

O fualaau faasaina e talafeagai mo tagata mamai o loo tausisia se meaai e le aunoa, e taitaia se olaga ola, ma isi. (o le tele o matua matutua ma le maʻisuka ituaiga II).

Ae peitai, o le tuufaatasiga o sauniuniga ile inisalini e le talafeagai mo le togafitiga o le inisalini. Faatasi ai ma lenei togafitiga, e tatau ma e masani lava ona mafai ona suia le fua o le inisalini puupuu, e fuafua i mea o lo o gaosia ai le gaʻo i meaai, gaioiga faaletino, ma isi). Ole fua ole umi ile (basal) inisalini e fesuisuiai.

Tosiga ma le pulega

S / c loloto (i luga o le lima, i luga o le ogavae, afu, manava), aʻo leʻi faʻaaogaina, lulu le fagu seia oʻo ina maua se faʻamalologa tutusa, vave ona ao mai ma tuʻu le toto talafeagai, aua le faʻafefeteina le nofoaga o tui.

O le fualaau e faʻatulagaina taʻitoʻatasi (e faʻavae i le maualuga o le kulukose i le toto ma le mamafa o le tino). I aso taitasi o le sili atu nai lo le 0.6 U / kg, e tatau ona faʻaaogaina le 2 pe sili atu injections i vaega eseese o le tino.

Pe a suia mai injections o le pacone sili ona mama po o le inisalini o le tagata, e tumau pea le suia o le fualaau, pe a suia le vavalaʻau poʻo isi insulin (mixing monitoring glucose), e masani ona faʻaititia le fua faatatau e tusa ma le 10% (sei vagana ai e le sili atu i le 0.6 U / kg). Tagata mamaʻi e maua le 100 IU pe sili atu i le aso, pe a sui le inisalini, e fautuaina le falemai.

Sauniuniga saogalemu

E manaʻomia le fetuʻutuʻunaiga pe a suia le natura ma meaʻai, faʻatupulaia le tino, faʻamaʻi pipisi, fiva, manava, gastroparesis ma isi tulaga e faʻatuai ai le taumafa o mea taumafa, faʻalavelave faʻapipiʻi, faʻaleagaina o le thyroid gland, gland adrenal (addison's disease), pituitary gland (hypopituitism) o le faʻasolosolo o le maʻi o le ate, ma le maʻitaga, fafagaina o le susu, i tamaiti e faʻasalalauina tamaiti ma tagata gasegase na sili atu i le 65 tausaga le matua (faateleina le aʻafiaga o le hypoglycemia).

Faʻaitiitia le fualaau i le mea e tupu pe a fai o le faʻamavaeina o le ulaula tapaa, ma le maʻisuka ituaiga 1, faʻaleleia le vaeluaina i le va o faʻamanuiaga ma faʻaitiitia le fualaau i luga o tua o soʻo e mafua ai le hypoglycemia (faʻaopoopoga - ma le tofiaina o vailaau faʻamalosi).

E mafai ona faia se fetuʻunaʻiga o togafitiga i le 1-2 vaiaso talu ona sui le tasi ituaiga o inisalini ma le isi. E manaʻomia le faʻaeteete i le uluaʻi tofiga, suiga o le inisalini, faʻafitauli o le tino poʻo le mafaufau i tagata e aafia i le avetaʻavaleina o se taavale, puleaina auala eseese ma isi gaoioiga matautia e ono lamatia ai le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

I le taimi o le togafitiga, i le 3 masina (poʻo le sili atu foi ma se tulaga le mautonu), o le maualuga o le kulukose i le toto ua fuafuaina ma, afai e sili atu i le 11.1 mmol / l, ua fuafuaina le maualuga o ketones (acetone, ketoids). I le hypoglycemia ma le ketoacidosis, ua tusia ai le pH ma le mamafa o ions konatela i le toto toto,

Tuua Lau Faamatalaga