Loto o le fatu i le maʻisuka

O le mafuaʻaga autu o le maliu i le maʻisuka o le fatu ma le maʻi vascular. E tusa ma le 82% latou te nonofo ai, ma o latou pito sili ona tele o le faʻaleagaina o le myocardial.

O le gasegase o le fatu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e sili atu ona ogaoga, o le atiaʻeina o le fatu o le fatu, o le puʻeina o le loto, o le gasegase ma le malepelepe o le fatu.

I lenei tulaga, o le faʻalagolago i le tikeri o le faʻaleagaina o fua o le maʻisuka i luga o le maʻisuka totogiina ma le maualuga o le gaʻo gaʻo gaʻo na maua.

Faʻaiʻuga o le loto ma le faʻaleagaina o vailaʻau i tagata mamai

O le faʻamuamua i faʻamaʻi fatu e faʻapupulaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e oo lava i vaega e maua ai le gaosiga o le carbohydrate, o lona uiga, e iai togafitiga. O lenei tulaga e fesootaʻi ma le matafaioi o le inisalini i le gaʻo gaʻo. E le gata i le faateleina o le kulukose o le toto, o le le lava o le inisalini e faʻamalosia le lipolysis ma le faʻavaeina o tino o le ketone.

I le taimi lava e tasi, o le maualuga o triglycerides i le toto e faateleina, o le faʻaopoopoga o le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo i le toto. O le vaega lona lua o le faateleina o le totoina o toto, o le faʻapipiʻiina o toto i paʻu toto. O le faateleina o le kulukose o le a faatelevaveina ai le fausia o proteins glycosylated, o lona sootaga ma le hemoglobin e faalavelaveina ai le faaooina o le okesene i masini, lea e faaleleia atili ai le hypoxia.

I le maʻisuka ituaiga 2, e ui lava i le faateleina o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto ma le hyperglycemia, o le faʻasaʻolotoina o le tui o le inisalini e faʻateleina. O se tasi oi latou o le somatotropin. E faʻaleleia ai le vaevaeina o siama maso maso maso ma le ulu o gaʻo i totonu ia i latou.

Atherosclerosis foi e alualu i luma ma ia tulaga

  • Mafuaaga
  • Toto maualuga.
  • Fuʻa.

O le foliga mai o le porotini i le urini o se faailoga faʻamaonia le lelei mo se fatu osofaʻi ma le maʻisuka.

O le faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka e aunoa ma le tigaina

O le faʻaleagaina o le maʻisuka i le maʻisuka o loʻo i ai uiga o faʻamatalaga faʻapitoa. E atiina ae i se vaitaimi faaumiumi o le maʻisuka, ma atonu e leai ni faʻaaliga o maʻi fatu fatu (CHD). O ia suʻesuʻega e leai se aoga e faʻapupulaina i se "mea natia," faʻapitoa i le fatu o le maʻisuka.

O mafuaʻaga mafuaʻaga o lenei vasega atonu o le salalau o veʻa lapopoʻa i tamai capillaries i totonu o le puipui o le fatu, lea e oʻo atu ai i le tafe toto ma le foliga mai o le ischémia ma meaʻai o le myocardial. O faʻafitauli o le Dystrophic e faʻaitiitia ai le lagona o le oona maua i totonu o le fatu maso.

O le leona lava lea o tamai capillaries e faʻamalosia ai le atinaʻeina o le faʻamalama (faʻaitiitia) le tafe toto, lea e fesoasoani i le toe faʻafouina o le fatu, le gasegase ma le malepe o le fatu.

I le gasegase o le maʻisuka ma le faʻaleagaina o le myocardial, o se auala e leai se tiga e oʻo atu ai i se faʻamaʻi pipisi, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le tino i tagata gasegase. O lenei mea e sili atu le lamatia ma le tele o osofaʻiga o fatu, faʻapea foi ma le maualuga o le toto maualuga.

O mafuaʻaga e masani ai ona faʻateleina le maʻi o le myocardial ma le maʻisuka masani o le tasi:

  1. O le toilalo o tamai vaa i totonu o le fatu maso.
  2. Suiga i le gafatia o le faʻamalosia ma le faʻaogaina o le faʻamaʻi.
  3. Faʻafuaseʻi faʻavavega i le toto suka - lapala o le maʻisuka.

I le labile auala o le maʻisuka, o le maualuga o le inisalini, ma le hypoglycemia, e mafua ai le faʻasaʻolotoina o catecholamines i totonu o le toto mai sulu o loʻo iai.

I lalo o la latou gaioiga, o vaʻa e faʻapitoa, o le fatu e faʻapupula.

O aʻafiaga o aʻafiaga mo le osofaʻi o le fatu o faʻalavelave i le maʻisuka

Faʻatasi ma faʻamaʻi fatu fatu, e aofia ai pe a maeʻa le fatu fatu, ma le maʻisuka, o le fatu o le fatu faʻamaʻavale, o le masani masani o vaʻa fatu, faʻavavevave le alualu i luma. O le i ai o le maʻisuka e faigata ai ona faʻatino le taotoga o vailaʻau.O le mea lea, o maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona amata togafitiga o faʻamaʻi fatu i le vave e mafai ai.

Ma o le fuafuaga o suʻesuʻega mo nei tagata gasegase e tatau ona aofia ai faʻamalositiga faʻamalosi i le taimi o le ECG, o le siama o le mataʻituina ma le aveesea o le ECG i le aso. O lenei mea ua faʻaalia faapitoa mo le ulaula faʻatasi, gasegase abdominal, toto maualuga, faʻateleina triglycerides i le toto, ma faʻaitiitia ai le lipoproteins maualuga.

I le faʻaleagaina o le myocardial, faʻapea foʻi ma le maʻisuka, o se mea na tupu mai i le maʻisuka e tāua. O le mea lea, pe a maua se tagata gasegase i le maʻisuka e iai ni aiga vavalalata oe ua i ai le gaioiga o le myocardia, o le le toʻa, poʻo isi vailaʻau o maʻi fatu fatu, ua manatu o ia o se faʻalavelave tele mo faʻalavelave faʻafuaseʻi.

E le gata i lea, o isi mea taua e fesoasoani i le ogaoga o maʻi o le fatu i tagata mamaʻi ma le maʻisuka o:

  • O le faʻaogalagi o le angiopathy, faʻaleagaina le endarteritis, vasculitis.
  • Matelaina o le maʻisuka
  • Mateʻo le nephropathy ma le albuminuria.
  • Faigata Faigata
  • Dyslipidemia

Togafitiga o le faʻaleagaina o le myocardia ma le maʻisuka

O le vaega autu e fuafua ai le faʻamalositino o se osofaʻi o fatu i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o le faʻamautinoaina lea o sini faʻapitoa. I le taimi lava e tasi, latou te taumafai e tausisia le maualuga o le suka mai le 5 i le 7.8 mmol / L, ma mafai ai ona siitia i le 10. E le fautuaina se faaitiitia i lalo o le 4 po o le 5 mmol / L.

O tagata maʻi ua faʻaalia togafitiga o le inisalini e le gata mo le maʻisuka ituaiga 1, ae o le hyperglycemia faifai pea e sili atu nai lo le 10 mmol / l, meaʻai matua, ma tulaga ogaoga. Afai e maua e tagata gasegase togafitiga, mo se faataitaiga, na latou ave Metformin, ma o latou faailoga o le arrhythmia, faaletonu o le fatu, angina pectoris ogaoga, ona toe siitia atu lea i le inisalini.

O le inisalini pupuu e faʻaauau ona faʻaauau ona faia i totonu o se kululu e tutusa ma le 5% kulukose. O fua o le suka e fuaina i itula uma. Afai e maʻi le tagata maʻi, ona mafai lea ona ia 'ai meaai i luga o le tala o le faʻamalosia o le inisalini.

O le tagofiaina o fualaau e faʻaitiitia ai le suka i le tulaga o le faʻaleagaina o le myocardia mai le sulfanylurea poʻo le omea e mafai ona na o le faʻaumatiaina o faʻailoga o le le atoatoa o le matelaina. O fualaau faasaina e pei o Metformin, ma le faʻaaogaina masani e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi o le myocardial ma le maʻi fatu fatu, e faʻasalaina i le taimi umi.

Metformin e le faatagaina oe e vave pulea le glycemia, ma o lona pulega i tulaga o le le lelei o le ola maloloina e mafua ai ona faateleina le aʻafiaga o le lactic acidosis.

Metformin e aʻafia ai foʻi le aʻafiaga o le maʻi faʻasolosolo umi o le faʻaogaina o le myocardial.

I le taimi lava e tasi, na maua ai le faʻamaoniga, pe a maeʻa le taotoga, o le metformin 850 e faʻaleleia ai le tafaoga o le hemodynamic ma faʻapuupuu le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga.

O faʻavae autu o togafitiga mo le faʻaleagaina o le myocardial:

  1. Tausia o le suka toto masani.
  2. Faʻaititia ma faatumauina le toto maualuga i le maualuga 130/80 mm Hg
  3. Faʻaitiitia o le cholesterol toto.
  4. Totogi totoga o le toto
  5. Loto fatuga mo togafitiga o faʻamaʻi fatu fatu

Taumafa pe a uma le fatu fatu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

Mea taumafa pe a maeʻa le fatu o le maʻisuka e faalagolago i le vaitaimi o le maʻi. I le vaiaso muamua ina ua maeʻa le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial, o taimi faʻafefeteina faʻatasi ma masini fuālaʻau kuka, masini fualaau faisua, sei vagana ai pateta, pata, vagana ai semolina ma araisa, o loʻo faʻaalia. E le mafai ona faʻaoga le masima.

O aano o manu po o iʻa e aunoa ma se lavea e mafai ona faatagaina, e sili lava i le ituaiga o tipi uʻamea po o meaʻai. E mafai ona e 'ai i le siʻisiʻi, gaʻo gaʻo ma mea inu susu-susu. O le ulaula, vaʻavaʻa, oloa kuka, sisi, kofe ma sukalati, lauti malosi e faʻasaina.

I le vaiaso lona lua, e mafai ona e tuʻuina atu ni meaʻai e le o se meaʻai, ae faʻasaʻo le faʻaoga o masima, meaʻai, falai, meaʻai ma gaʻo.O iʻa ma aano o manufasi e faʻatagaina e le sili atu ma le tasi i le aso ona 'ai, ma Navar e faʻasaina. E mafai ona e kuka le kuka ma le paluga o le cereal, masini failaʻau, zucini, kāloti.

O le lona tolu o taimi o le afaina o le a amata i le masina, ma o le taumafa mo se fatu fatu i lenei vaitau e tatau ona maualalo le kalori, e gata le vai i le lita i le aso, ma masima e le sili atu i le 3 g Fautuaina ipu ma iʻa, ma meaai e maua i le potassium: fatu, sami kapisi, nati, lentils.

O mataupu autu o mea taumafa pe a maeʻa le osofaʻi o le fatu:

  • Faʻaititia le aoga o le kalori.
  • Faʻesea mea taumafa ma le cholesterol: gaʻo gaʻo, meaʻai, gaʻo, gaʻo manu, pata, kulimi mumu, kulimi gaʻo.
  • Vagana faʻataʻavaʻavaʻa faigofie: suka, pusa, mea faʻafiafia.
  • Teʻena koko, kofe, mea manogi. Faatapulaa sukalati ma lauti.
  • Faaitiitia vai ma masima.
  • E le mafai ona e faʻailo meaai.

O taumafa a tagata soifua e aofia ai suauʻu fuālaʻau, fualaau faisua e ese mai i pateta, paluga o fatu saito atoa, fua e le o faʻasusu, ma vine. E sili atu le faʻagata le aano i le 1 taimi i le aso 3-4 taimi i le vaiaso. O iʻa e maualalo le gaʻo, cheese cheese, kefir, yogurt, susu susu ma yogurt e aunoa ma ni faʻaopoopoga e fautuaina e fai ma puna o porotini. E mafai ona e kuka se omelet 1 le taimi i le aso.

E fautuaina ina ia faʻaaoga fualaau faisua e pei ona mafai ai i salakeke ma le suauu manogi ma otaota, o ipu muamua e saunia i le ituaiga o soupisi vao. E mafai ona e kukaina se sooga fualaau aina po o se pusa mo le teuteuina.

Le faʻaleleia o le tofo o ipu, lemoni ma le suamati, o le kulimi vailaʻau o loʻo faʻaaogaina. Ina ia faʻateleina le fiva i totonu o le meaai, e tatau ona e faʻaogaina le fala o se faʻaopoopoga i falaoa, kisisi ma susu susu.

E tatau ona mulimulitaia uma mataupu faavae o le soifua maloloina mo le maʻisuka, ma ia manatu i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o meaola ma manu. E fautuaina e mautinoa le faʻaitiitia o le mamafa pe a faʻatuputeleina, aua o lenei mea e afaina ai le gasegase o le maʻisuka ma le maʻi fatu fatu.

I le vitio i lenei tusiga, sa matou faʻaauau pea ona faʻalautele le autu o le osofaʻi o le fatu i le maʻisuka.

I le maʻisuka, o le infarction myocardial e faalua ona sili atu taimi

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le faʻaleagaina o le myocardial o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka e tupu i tagata maʻi i le 50% o mataupu. I le maʻisuka, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le fatu faʻafuaseʻi e tupu i se tausaga na muamua atu nai lo i latou e le maua i le maʻisuka.

O le gasegase o le myocardial ma le maʻisuka ua matua matautia ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o le mea lea o le togafitiga o tagata gasegase ma nei tagata faʻamaonia o se mea ogaoga ma e manaʻomia ai le gauai faapitoa.

Faʻapitoa o se fatu osofaia i le maʻisuka

Le maualuga o le kulukose o le toto, lea e mafua ai le lafoina o le cholesterol i luga o puipui o toto toto, o le fausia o ni atherosclerotic plate, faʻaitiitiina o le lumen. O nei mea uma ua avea ma mafuaʻaga mo le atiina ae o maʻi fatu fatu (angina pectoris, arrhythmia ma le fatu o le fatu, osofaʻi fatu).

O le faʻavaeina o paʻu toto e oʻo atu ai i le vavalalata o le lumena o toto toto ma le solia o le toto masani. O le gaioiga o le fatu ua faʻalavelaveina, ma o le aʻafiaga o lona malepelepe ma lona fatu o le a faateleina. E masani ona afaina i le maliu o le maʻi.

O le maʻi fatu i le maʻisuka ua taʻua o le "fatu o le maʻisuka."

O le mea sili lava iinei, i lalo o le pa, le myocardium, le pamu o le fatu e pamu ai le toto. E faʻateleina le fatu i le tele, ma faasaga i lenei talaaga, foliga le atoatoa o le fatu.

O le maʻisuka e tele lava ina iai le maualuga o le toto maualuga, lea e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli - e aofia ai i se vailaʻau oona. O lenei mea e matua aʻafia ai le faiga masani o le faʻamalolo ma le faʻavaeina o le taulaina o le faʻasalaga post-infarction. O le aʻafiaga o le gau o le fatu ma le maʻi o le maʻi ua faateleina.

I le myocardium e aʻafia ai le tulaga o le maʻisuka, o le fua faatatau o metabolic processes e faʻaitiitia. E iloa e faapea i le maʻisuka, e masani lava e 4 taimi e sili atu ona foliga mai o se fatu fatu-faʻalaʻi fatu e liua i totonu o se mea lautele.

E masani ona tupu le angina, faʻaalia i le tiga o le fata. O maʻi e iai nei faʻaʻailoga masani e manaʻomia le sola ese ma le pipisi.

Mo le gau o le mamafa ma le toe faʻafouina o le tino: e mafai ona inu Metformin pe a leai se maʻi suka?

Metformin o se suka o le suka e maualalo le suka e faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2 (2T). Ua iloa le vailaʻau mo le tele o tausaga.

Na maua i tua i le 1929 le maualuga o ona suka. Ae o Metformin na faʻaaogaina i na o le 1970, ae o isi biguanides na aveesea mai le falemaʻi.

O le vailaau faʻasaina e iai foi isi mea aoga, e aofia ai le faʻavaveina o le faasologa o le matua. Ae e mafai ona inu Metformin pe a leai se maʻi suka? O lenei mataupu o loʻo suʻesuʻeina ma le malosi e fomaʻi ma tagata gasegase.

Loto o le fatu i le maʻisuka

O le faʻaleagaina o le myocardial o se tasi o faʻafitauli matuia o le maʻisuka. O faʻasologa e mafua mai i le faʻafitauli o le tino e faʻalavelave ai le galuega o vaega taua uma o le tino. O se taunuuga, o le aʻafiaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system e faʻapupula.

O le maʻi suka o se faʻafitauli faʻapitoa pe a afaina ai le kulukose i le gaioiga o le fatu. O le thrombosis na mafua ai le vavalalata o toto toto, o le tafe toto ua afaina. O le toto e mafiafia ma matagofie, o ona suiga e suia. O le maʻi e vave ona tupu, e maua mai i se tulaga ogaoga. O togafitiga uumi e manaʻomia ile amanaʻia o maʻi faʻapitoa e mafua mai i maualuga maualuga o suka.

O le maʻisuka ua taʻua o le "fatu o le maʻisuka"

I le maʻisuka, o le faateleina o le toto maualuga o le toto e masani lava ona matauina, o se taunuuga, o le fatu e faateleina i le lapoa, o le aoric anerysm e tupu, lea e masani ona tupu i le loto momomo. I tulaga lamatia o tagata ei ai uiga:

  • togafitiga faʻapitoa,
  • ulaula (faʻaluaina le ono mafai ona oso i le fatu),
  • ava malosi
  • maualuga le toto maualuga
  • mamafa tele.

I le maʻisuka, o le metabolic process slows down, immunity decreases, angina pectoris e atiina ae. O loʻo iai se manaʻoga faʻavavevave mo taotoga vailaʻau vavalalata ma taʻavale. O le tulaga ese o le masani ona tupu se fatu fatu e aunoa ma ni faailoga sili ona leaga ona o le faaitiitia o le lagona o le fatu o mea.

O le maʻi e vave ona tupu, o faʻafitauli e tulaʻi mai i se faʻalavelave matautia. O le faʻaleagaina o le myocardial i tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafua ai le faʻateleina o le toto. O le Hypoxia e faʻaleleia e ala i le faʻaaogaina o le okesene ile tino.

O le i ai o le polotini i le urini o se faailoga faʻapitoa leaga mo se fatu osofaia i le maʻisuka.

O aʻafiaga mafua mai o se fatu fatu i le maʻisuka o siama laiti laiti ua afaina o fatu o totonu o le fatu. O le le lava o le toto e tafe atu ai i le siama ma le matelaina o le myocardial. E le mafai ona tupu ni auala e le mafai ona faʻaaoga. Ua faʻalavelaveina auala o le toe faʻafoʻisia, o le atinaʻeina o le osofaʻi o le fatu fatu faʻafuaseʻi e masani ona tupu nai lo tagata soifua maloloina. O taunuuga ma faigata e sili atu ona faigata. E manaʻomia ai le toe faʻaleleia, tumau mausali i fautuaga a fomaʻi, meaʻai talafeagai.

O faʻafitauli matuia o fatu faʻamaʻi i le maʻisuka maʻi e fesoasoani i le tele o mea:

  • vaʻaia faʻafesoʻotaʻi angiopathy,
  • soloia le endarteritis,
  • vasculitis
  • maʻisuka nephropathy ma albuminuria,
  • dyslipidemia.

Ina ia vaʻai se fatu o le fatu i se maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina le metotia o le faʻamautuina o faʻamatalaga glycemia. O le maualuga o le sukū o loʻo tumau i le va o le 6 i le 7.8 mmol / L, o le maualuga o le faʻatagaina o le 10. E le tatau ona faʻatagaina e paʻu lalo ifo 4-5 mmol / L. O le togafitiga o insulin o loʻo faʻamatalaina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma tagata e maualuga le hyperglycemia, e sili atu nai lo le 10 mmol / l, meaʻai matua, o se faʻalavelave ogaoga o le maʻi. Afai e le aoga le aveina o pepa, o le a tuʻuina atu gasegase i le inisalini.

O fualaau e faʻaitiitia ai le kulūkose ua faʻamaonia pe a maeʻa ona faʻamautuina le le lava o le gaʻo. O faʻavae autu o togafitiga mo le faʻaleagaina o le myocardial:

  • faʻasologaina o le toto toto
  • maualalo le cholesterol
  • faatumauina o le toto maualuga i le maualuga o le 130/80 mm RT. Art.,
  • faʻamalositino mo toto toto,
  • fualaau mo le cardiovascular system ma le togafitiga o faamaʻi pipisi.

E tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina se tulafono faʻatonutonu i lona olaga atoa.

Faailoga o se fatu fatu i tagata e maua i le maʻisuka

Tagata mamai e maua i le maʻisuka, ona o le faʻaitiitia o le gasegase o le tino, e le matauina ai suiga faʻaleagaina ona o le leai o se tiga. E tele faʻamaoniga e fesootaʻi ma isi faʻamaʻi. O nisi taimi na o se suʻesuʻega masani e faʻaalia ai se faafitauli o le loto. O le faʻamaʻi e alu i se tulaga maualuga, e le mafai ona faʻaaogaina auala.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona faʻaalia se fatu fatu i auala eseese:

  • vomiting mo le leai o se mafuaʻaga
  • malaise
  • loto faʻalavelave fatu
  • vaivaiga
  • puupuu le manava
  • tiga tiga o le fatafata
  • tiga e faʻamalulu i le ua, auvae, tauau, po o le lima.

Mo maʻi o le maʻisuka, e taua le ave i taimi uma vailaʻau nitroglycerin.

Fuainumera faamaumauina ua sili atu ona osofaʻia tagata i le fatu. I fafine o loʻo maua i le maʻisuka, e le o faʻamaoniaina ia faailoga, e itiiti ifo i le lamatiaga mo le faʻaleagaina o le myocardial.

E masani lava o uluaʻi faʻamaoniga o le faʻamaʻi e mafua mai i le soona galue, vaivai, malulu, uiga o le tino. O masani i le olaga e pagatia i le taimi o le fanau mai, i aso faigata, e le faʻafefea e tamaitai ona faʻafesoʻotaʻi le malaise ma faʻalavelave fatu. O le aʻafiaga e faʻapupula i le matua, pe a oʻo mai le mamafa o le tino, totoina le toto, faʻamalosia le matua o tausaga, ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

O nisi taimi faatasi ai ma le MI o loo i ai le tulaga le mautonu, o le manava. I totonu o tagata ulaula, e sau faatasi ma le manava manava ma le tale, lea e mafua mai i taunuuga o se masaniga leaga. I ia tulaga, o le faafitauli ua naʻo luga o le cardiogram e iloa ai. O ituaiga sili ona matuia e faʻaalia i se tulaga teteʻi, leai se mafaufauga, edema pulmonary.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o faʻafitauli e iai a latou lava auiliiliga. O le lamatiaga o se fatu faʻafuaseʻi e aliali mai i tagata mai le amataga. Uiga iloga:

  • fulafula ma le paʻu o vae,
  • faʻaauau faifaipea
  • vaivai,
  • se faʻateleina o le mamafa o le mamafa o le tino,
  • vavao.

O se fatu osofaʻi ma le maʻisuka faʻamalosia i tagata o loʻo mafatia i se maʻi mo se taimi umi e sili atu ona faigata. O le faʻamalosia o galuega a le tino e faʻapupula ai le ono aʻafiaga o faʻafitauli, ei ai le tulaga lamatia o le oti. I ia ituaiga o gasegase, o le fatu o le fatu e le afaina, ae televave, o nisi taimi e vave. E taua le faia o fua i le taimi ma faʻatonu togafitiga ogaoga.

Vaega o le ala o se fatu osofaʻi i le maʻisuka:

  • o le pasene o le aʻafiaga o le maualuga o le maualuga o maualuga
  • faʻaopoopoga o le faʻalavelaveina o vaʻaia o le myocardial,
  • o le avanoa o le oti e maualuga atu nai lo tagata soifua maloloina.

Afai e le togafitia, o le "maʻisuka fatu" e maualuga lona lamatiaga e taofi ai.

O le fatu o le maʻisuka e faʻateleina ai le lamatiaga o le maʻi ma le ono mafai ona faʻalavelave lua.

O le maʻisuka pe a uma le fatu

E masani lava pe a maeʻa se fatu fatuga e iloa ai le maualuga o le suka i le toto ma maua ai le maʻisuka, o le ituaiga ma le fomu ua fuafuaina.

O faʻafitauli o le loto e faʻaosofia e se maualuga maualuga o le kulukose, ma o le mea lea e mafua ai ona faʻalavelaveina le toto, e le mafai ona faʻasalalau taualumaga. Suesuega ma togafitiga e faia atoa. E faasolosolo lava, i nai tootoo, e faia ai le inisalini, e faʻamalosia ai togafitiga faafouina o le cardiological. O taunuuga e faʻalagolago i le ituaiga ma le ituaiga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaoniga o falemaʻi, togafitiga faʻafomaʻi ua faʻamaonia. I le amataga, e le faʻaaogaina le inisalini.

O tagata gasegase e ofoina atu ituaiga e lua o le toe faʻaleleia pe a maeʻa se fatu oso:

  • faaletino (toleniga ma taʻaloga)
  • mafaufau faʻapitoa (talatalanoaga, vailaʻau o le psychotropic pe'ā tatau).

A maeʻa le toe faʻaleleia atoatoa, faʻavavevave ona savali i totonu o le ea fou, faʻapitoa le fautuaina o faamalositino. Ina ia mafai ona taofia, latou te taitaia ni togafitiga o le psychotherapy e taulai i le faamautuina o le tino. O ituaiga uma o togafitiga faafomai e lauiloa.

Meaʻai mo le osofaʻi fatu ma le maʻisuka

O mea taumafa e tatau ona fuafua e faalagolago i le vaitaimi o le faamai. Ina ia aloese mai faʻafitauli ma toe faʻaleagaina i le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi se meaʻai faapitoa. O le paleni o taumafa o loʻo atinaʻe, ma le amanaʻiaina o uiga taʻitasi, le faapalepale o le tino.

I le vaiaso muamua e fautuaina e 'ai i ni vaega laiti:

  • masusu suamalie fualaʻau ma paluga pateta (sei vagana ai pateta),
  • falaoʻo (vagana ai semolina ma araisa),
  • gaʻo le aano ma iʻa (kuka pe uʻu),
  • meatballs ma patties, tunu e aunoa ma le suauu po o le vaʻa,
  • meaʻai susu ma meainu,
  • uila vaovao.

I le vaiaso lona lua, e le o lapisi ipu. O iʻa ma aano o manu i le taumafataga o loʻo i ai na o le 1 taimi i le aso. O meaʻai suamalie, faʻaleleia fualaau faisua ua faaopoopoina. Contraindications:

  • ulaula
  • marinades ma meaai kuka,
  • sisi
  • sukalati
  • kofe ma le lauti malosi.

O le meaai e maualalo i calories. O gaʻo, falaoamata, nati, ma lentils e fautuaina.

O ia meaʻai e faʻaogaina e puipuia ai le toe faʻaleagaina i ituaiga ituaiga o maʻisuka eseese. O le tuufaatasiga ma le fuainumera o oloa e fuafuaina e lau fomaʻi. E manaomia e tagata maʻi le faatumauina o le maualuga o le inisalini i totonu o le tino, e puipuia ai le gaʻo i le suka.

O meaai e faavae i luga o fualaau aina ma fualaʻau. E lelei le 'aina o iʻa kuka ma iʻa.

Fualaau faisua ma fualaau mo le maʻisuka pe a maeʻa le fatu, fautuaina e tagata atamamai:

  • tamato
  • kukama
  • meaʻai
  • broccoli
  • fuluʻilaʻau, kāpeti paepae ma pulupulu Brussels,
  • asparagus
  • lanu
  • cherries
  • peaches
  • apricots
  • apu
  • Oranges
  • pears
  • Kiwi

O maʻi suka ei ai se taumafataga faapitoa io latou olaga atoa. E fautuaina le lafoai o masima, suauu ma gaʻo meaai. Faaaoga le suauu olive e pei o se salati salalau. Mataupu faavae autu o meaai paleni:

  • o le i ai o le potassium ma le magnesium i meaʻai,
  • le faʻaaogaina o taumafa mamafa, meaola manu,
  • o ipu uma e leai se masima,
  • teena o meaai falai,
  • faatapulaaina o le ava, e oʻo i le 1.2 l,
  • o le i ai o moa i le taumafataga,
  • tele o ipu vai
  • malosi lauti ma kofe - kapu,
  • fualaau faisua fou,
  • sukalati
  • aloese mai meaʻai gaʻo,
  • falaoa e le tatau ona fou.

O le tofo o le ipu ua faaleleia i le sua o le tipolo poo le vailaau o le apple cider. Ua faaopoopo le lala i le meaai o se punavai faaopoopo o fiva. E tatau ona faapaleni mea taumafa, ia 'ai i le 2-3 itula. E le faatagaina le anapogi.

O le lisi i le maeʻa o le fatu fatu e ese mai meaai masani a le maʻisuka. O lenei mea e aʻafia ai le faʻafitauli o le faʻamaʻi, faʻaititia ai le lamatiaga o faʻafitauli. O le le tausisia e mafua mai i faafitauli. Fuafuaga faʻasoasoa fuafua lelei mo tagata mamafa. E tatau ona mulimulitaia lenei taumafa i le olaga atoa.

Faailoga o se fatu osofaʻi ma le maʻisuka

I le afa o tagata uma e maua i le maʻisuka, i le faagasologa o le atiaʻeina o le faʻamaʻi, o se fatu fatu faʻapitoa pei o se fatu osofaia. E afua mai i le mea moni e faapea, o le maʻi endocrinological e mafua ai le tui toto, o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto toto ma le tuʻuina o le cholesterol i luga oo latou puipui. O nei mea uma e aʻafia ai le gaioiga o le tino cardiovascular, o le mafuaʻaga lea e tatau ai i le tagata maʻi ona suʻeina i se taimi se suʻega talafeagai i le matagaluega o cardiology.

Faʻamatalaga lamatia autu

O le tele o faʻamaʻi fatu e maua i le maʻisuka e tupu i le 82% o tagata uma na maua i lenei maʻi. O le aʻafiaga o lenei aʻafiaga e faʻaititia tele pe a tutupu mea nei:

  1. Le i ai o le maʻi cardiovascular i aiga vavalalata.O lenei mea o loʻo faʻaalia ai se gasegase o le genetic, e mafua mai i aʻafiaga e masani ona faʻasalalau mai matua i le tamaititi.
  2. O nisi o amioga leaga. Muamua lava, e faʻaaoga lenei mea i le ulaula, lea e mafai ona faaluaina le avanoa o se faafitauli. E mafua mai i le mea moni e faapea o loʻo i ai se ofoofogia o le ofuina o vaa.
  3. Faateleina le maualuga o le toto (BP). Soo se ituaiga o le maualuga o le toto maualuga e fesoasoani i le mea moni o loo i ai se pupuvaga o le tino cardiovascular system.
  4. O le mamafa o le mamafa, faʻaosofia lenei po o le tikeri o le meaʻai. Afai o le puuga o le tamaloa e silia ma le 101 sene, ma o le fafine e 89 centimita, e taua le amataina o se taua ma le mamafa. O le tele lava o taimi, o le mamafa o le mamafa o loʻo faia ai le faʻavaeina o atherosclerotic plate i totonu o vaʻa e afaina ai vaa.
  5. Maualuga maualuga o gaʻo i le toto. O latou taunuuga o le toto ma le faʻamaina ma le faʻavaeina o pusa cholesterol.

I lenei auala faʻaleagaina o le myocardial i le maʻisuka - O se faafitauli masani lea e manaʻomia ona saunia mo.

O mafuaʻaga autū o faʻamaʻi

O le fatu fatu ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoʻotaʻi atu e le gata i le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi, ae faʻapea foʻi ma le inisalini, lea e faʻaaogaina ina ia lelei. Ua maua e saienitisi faapea e oo lava i tagata ei ai vailaau o loʻo i ai i le vailaʻau o loʻo i ai se tulaga faapitoa o le maʻisuka. O lona uiga o le taimi lava e maua ai e fomaʻi le faapalepale gaʻo, e tatau ona vave faia ni gaioiga e faʻamoemoe i le faatumauina o le faʻatinoga o le cardiovascular system. I ia tulaga, o le faafitauli e mafua tonu lava i suiga i le lipid metabolism i le tino o le tagata.

I se tulaga lautele, e iloa e tagata atamamai mafuaʻaga e ono mafua ai le osofaʻi o le fatu i le maʻisuka:

  1. O le faateleina o le tele o le gaʻo i totonu o le toto.
  2. Le maualuga o le maualuga o tino o le ketone.
  3. O le faʻaalia o toto e pipili ona o le toto toto.
  4. Le faʻaalia o le tele o le tele o le protein glycosylated.
  5. Le tupuga o le okeni hypoxia.
  6. O le vaevaega o siama muso mafiafia, sosoo ai ma le ulufale atu o lipids i totonu ia i latou e ala i le faʻasaʻolotoina o le tupu o le tuputupu aʻe.

O lea la, o mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le myocardial i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona ese tele. O le tele o taimi, e le mafai ona iloa pe o le a le mea tonu na afaina ai le atinaʻe o togafitiga cardiovascular. E mafua ona o le mea moni o tagata gasegase e masani lava ona i ai nisi o faafitauli o le soifua maloloina i luga.

Faailoga o le maʻi

O faʻafitauli o le faʻaleagaina o le myocardial i tagata mamai e maua i le maʻisuka e aofia ai faʻamaoniga nei, e taugata ona gauai i:

  • Tigā mamafa i le pusa.
  • Naua ma vili.
  • Tele vaivaiga e faʻaititia ai le faʻatinoga.
  • Faiva i le pao o le fatu maso.

I le tele o tulaga, o le tiga o se fatu fatuga e le mafai ona faʻamalofia e faʻaumatia faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga masani. Muamua lava, e faʻaoga lenei i le nitroglycerin. O le tele o taimi, o le tiga e tuʻuina atu i le ua, le tauʻau.

O le maʻisuka na mafua ai le faʻaleagaina o le myocardial i le tele o taimi, ae o faʻamaoniga o lenei togafitiga e mafai ai e oe ona iloa ma taofia i le taimi. Ae ui i lea, o nisi tagata gasegase e le gauai atu i soo se suiga i le soifua maloloina. E mafua ona o le mea moni e mafua mai i faʻafitauli i le tino o le endocrine, o lo latou faʻalogo i totoga i totonu.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

E toʻatele e fai mai e uiga i Metformin e faʻaʻumiʻumi ai le ola. Ma o lenei mea na fai mai e saienitisi o loʻo faia suʻesuʻega faʻapitoa o le vailaʻau. E ui o le faʻamatalaga i le vailaʻau e faʻamaonia ai e naʻo le maʻisuka malosi 2T, e mafai ona mamafa i le gaʻo ma le insulin.

Metformin 500 mg

E mafai foi ona faʻaaogaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka 1T. Peitai, o Metformin ua na o se faaopoopoga i le insulin. Mai i le faʻailogaina e manino ai o tagata e leai se metabolism o le carbohydrate e le fautuaina e faʻaaogaina.

O le a le mea e tupu pe afai e te ave Metformin e aunoa ma le maʻisuka? O le tali na tuʻuina mai e saienitisi oe na suʻesuʻeina meatotino o lenei vailaʻau, e mafai ai ona taofiofi le faasologa o le soifuaga o le tino, ma i le tulaga faʻapitoa.

Le fualaau faasaina Metformin:

  • taligalu le atinaʻe o le faʻamaʻi o le Alzheimer, lea o loʻo aʻafia ai siama namu mo le manatua,
  • e faʻamalosia ai sela sela, e fesoasoani i le faʻaalia o potu fou o faiʻai (faiʻai ma le vaeluala),
  • fesoasoani e toe faʻaleleia le faiʻai o le nerve pe a uma le paʻu,
  • e puipuia ai le atinaʻeina o le tele sclerosis.

I le faaopoopo atu i se aafiaga lelei i le faiai, Metformin faʻafaigofie le galuega a isi totoga ma tino o le tino:

  • fesoasoani e taofiofia ai le faʻalaumalie o le mumu e fesootaʻi ma le maualuga o le maʻisuka o le C-reactive protein,
  • e faʻalavelave ai le atinaʻeina o faʻamaʻi e mafua mai le matua o le fatu, toto toto,
  • e faʻafefeteina ai le fuafuaina o vascular, lea e aʻafia ai le galuega a le loto,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa (prostate, lung, ate, pancreas). O nisi taimi e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o chemotherapy,
  • e puipuia ai le maʻisuka ma aʻafiaga tutusa,
  • faaleleia atili feusuaiga i alii matutua,
  • togafiti o le osteoporosis ma le gasegase oona e fesootai ma le atinaʻe o le maʻisuka,
  • faaleleia lau galuega,
  • fesoasoani i fatuga ma le nephropathy,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • Fesoasoani e puipuia le gasegase mai le maʻi.

Ua maua nei i le taimi nei le galuega tuai o le soifua tuai. Aʻo leʻi oʻo i lenei, na faʻaaogaina Metformin e tau ai le maʻisuka. Ae o faʻamatalaga na maua e ala i le siakiina o tagata mamaʻi na togafitia togafitiga faʻatasi ma lenei fomaʻi togafitiga na faʻaalia ai latou te nonofo i le kuata le umi nai lo tagata e aunoa ma lenei faʻamaʻi.

O le mea lea na mafaufau ai saienitisi e uiga i le matua o le matua o Metformin. Ae o faatonuga mo lona faʻaaogaina e le o atagia ai lenei mea, ona o le matua e le o se faʻamaʻi, ae o se faiga masani o le faamaeaina o se olaga.

O le toe faʻafouina o le:

  • aveeseina o pusa cholesterol mai ipu. Ua faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis, faʻavaeina toto, faʻaleleia le toto,
  • faʻaleleia faiga faʻavaʻa. E faʻaititia le manaʻoga, lea e mafua ai le faʻagesegese, faʻaitiitia le mamafa o le mamafa o le tino ma le faʻatulagaina o le mamafa,
  • faʻaitiitia le faʻaogaina o le kulūkose o le intestinal. O le faapaleniina o molelatini poloka ua puipuia.

Metformin e aʻafia i le tolu augatupulaga tetele. O lona gaosiga gaosi o le metformin hydrochloride, faaopoopoina e isi vailaʻau kemini.

O le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina e faasaga i le maʻisuka e matua malie lava. E aofia ai le taofiofia o le faagasologa o le gluconeogenesis, aʻo faʻamalosia ai le glycolysis.

O lenei mea e oʻo atu ai i le sili atu o le inu o le kulūkose, aʻo faʻaitiitia le tikeri o lona faʻaaogaina mai le ipu o le intestinal. Metformin, e le o se stimulator o le gaosiga o le inisalini, e le mafua ai ona paʻu tele i le kulukose.

O le faʻaaogaina o Metformin, e tusa ai ma faatonuga o loʻo tuʻuina atu i le vailaau faʻasaina, ua faʻaalia mo:

  • faʻaaliga o le inisalini faʻasaʻo poʻo le maʻi faʻasolo,
  • glucose toleni
  • o le maʻisuka e fesoʻotaʻi atu i mea mataʻutia
  • sikole scleropolycystic ovary,
  • maʻi maʻisuka 2T ma togafitiga faʻapitoa,
  • maʻisuka 1T ma inisalini injections.

Ae e mafai ona ave Metformin pe afai e leai se maʻisuka? Ioe, o loʻo i ai meatotino o se vailaʻau e mafai ona faʻatau ai le manuʻa ma le faasologa o le matua i tagata e leai se maʻisuka.

Taunuuga o Loss Taulaga

E mafai ona inu le metformin mo le gau o le mamafa, pe afai o le suka e masani? O lenei itu o le fualaau oona e afua ona o lona malosi e tau ai e le gata i pusa i totonu o toto, ae faapea foi ma tupe mama.

Paʻu le mamafa pe a faʻaaogaina se vailaau e mafua ona o laasaga nei:

  • televave faʻamalolo o meaʻai,
  • faaitiitia o le aofaiga o carbohydrates mauaina,
  • faʻalauteleina le kulukose i gaʻo maso.

O lenei mea e aveesea ai le lagona o le fiaaai faifaipea, e saofagā ai i le saoasaoa vave i le mamafa o le tino. Ae manaʻomia ona e susunuina le gaʻo ao mate.

Ina ia leiloa le mamafa, e tatau ona e lafoai:

  • sweets, desserts,
  • falaoamata oloa
  • pateta.

O le faʻagasologa o le faʻafiafiaga, e pei o falemaʻi toe faʻafoeina i aso uma, e manaʻomia foi. E tatau ona matauina ma le faaeteete ia tulafono inu. Ae o le faʻaaogaina o le ava malosi e matua faʻasaina.

E tatau ona manatuaina o le leiloa o le mamafa o se faʻaopoopoga o le fualaau faasaina. Ma e naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua le manaʻoga mo Metformin e faʻafefete le gaʻo.

Talosaga mo le tuai (matua-matua)

Metformin o loʻo faʻaaogaina foi e puipuia ai suiga o tausaga i le tino.

E ui o le vailaʻau e le o se faʻamalosi mo le talavou e faʻavavau, e mafai ai e oe ona:

  • toe faʻafoʻi le tuʻuina atu o le faiʻai i le numera manaʻomia,
  • faaitiitia le lamatiaga o neoplasms mama,
  • faamalosia le muso o le fatu.

O le faafitauli autu o le tino o le matua o le atherosclerosis, lea e faʻalavelave ai le gaioiga o le fatu ma toto. O ia lea na mafua ai le tele o maliu e tupu vave.

Tupe faʻaalu o cholesterol e oʻo atu ai i le atherosclerosis e tupu ona o:

  • soliga o le lelei o le galueaina o le pancreas,
  • se faaletonu i totonu ole tino puipuia,
  • faʻafitauli faʻapitoa.

O le mafuaʻaga o le olaga ola e masani ona taʻitaʻia e tagata matutua, aʻo latou tausia le lava voluma ma le kalori o meaʻai, ma o nisi foi taimi e sili atu i latou.

O lenei mea e mafua ai le faʻamaʻalogaina o le toto i totonu o vaa ma le faʻavaeina o tupe teu cholesterol. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol, faʻaleleia le tafe toto ma faʻasalalau le galuega o totoga uma ma mamanu. E mafai foi ona ave Metformin pe afai e leai se maʻisuka? E mafai, ae na o le toesea o le faʻasaina.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o Metformin o:

  • acidosis (tele pe faʻasalalau),
  • taimi o le maitaga, fafagaina,
  • afaina i lenei fualaau faasaina,
  • ate po o le faaletonu o le fatu,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faailoga o le hypoxia pe a ave lenei vailaʻau,
  • faʻamaʻavaʻaina o le tino ma faʻamaʻi pipisi,
  • maʻi gastrointestinal (ulia),
  • sili atu le malosi faaletino.

Faaaoga le Metformin mo le leiloa o le mamafa ma le toe faafouina e talafeagai ile amanaʻia o aʻafiaga e ono aʻafia ai:

  • faateleina le aʻafiaga o le anorexia
  • gaioiga, vili, maʻi manava atonu e tupu,
  • o nisi taimi e foliga mai ai se tofo tioata
  • e mafai ona tupu le ania
  • o loʻo i ai se faʻaitiitia o le fuainumera o vitio B, ma o le faʻaopopoina o le faʻaogaina o sauniuniga o loʻo aofia ai, e manaʻomia,
  • ma le faʻaaoga tele, e mafai ona tupu le hypoglycemia,
  • se faʻataʻitaʻiga faʻafeiloaʻiga e ono tupu i faafitauli paʻu.

Faʻataʻitaʻiga ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina i le fualaau faasaina Metformin:

O le metotia o le faʻaaogaina o Metformin e le mo le togafitia o le maʻisuka e le saʻo. Amata le togafitiga a le tagata lava ia ma filifili le fua saʻo saʻo oe lava e aunoa ma le faʻatalanoaina o se tausi soifua maloloina ma ni aʻafiaga e le mafaamatalaina. Ma e tusa lava po o le a le faʻavasegaina o le faʻalogoina o gasegase, o le auai o le fomai i le faagasologa o le leiloa o le mamafa / toe faafouina ma Metformin e talafeagai.

Muamua fesoasoani mo se fatu osofaʻi ma le maʻisuka

Ina ia faʻaumatia se fatu fatu e mafua mai i le maʻisuka i le taimi, e tatau ona e malamalama i le auala e tatau ona faia ai le fesoasoani muamua i ia tulaga. Ua fautuaina e fomaʻi ia manipulations:

  1. O le tagata maʻi e tatau ona taoto na o ia lava ma o lona vaega pito i luga e siʻi aʻe i luga. E masani lava, e le mafai e tagata gasegase ona faia lenei mea na oi latou lava, o lea e tatau ona faia lenei mea i na tagata lata mai.
  2. E tatau i se tagata ona mautinoa le maua pea o le ea fou. Ina ia faia lenei mea, tatala le faamalama, faʻamalosi le potu, aveese le fusi ma tatala le fusi.
  3. E masani ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le toto ma le fatu.
  4. Afai e mafai, e tatau i le tagata gasegase ona ave le nitroglycerin poʻo nisi o fualaau oona. Muamua lava, o lenei atugaluga e uiga i le afaina o valerian.

Faʻafetai i faʻatonuga o loʻo i luga, e mafai ona faʻaolaina le ola o se tagata maʻi o loʻo i ai se faʻamaʻi e pei o le faʻaleagaina o le myocardial ma le maʻisuka.

Faʻamatalaga o le maʻi

Ina ia mafai ona iloa le faʻaleagaina o le myocardia e mafua mai ile maʻisuka, e tatau ona faʻaogaina metotia nei:

  • Talafaasolopito. Muamua lava, e manaʻomia e le fomaʻi ona suʻesuʻeina foliga o le maʻi o le endocrinological. E le gata i lea, e tatau i le fomaʻi ona malamalama pe a iai ni faafitauli i le loto, o le a le malosi o le tiga, ma isi.
  • ECG O le electrocardiography e mafai ai e oe ona malamalama i foliga o le muso o le fatu.
  • Aoaoina ma le suʻesuʻeina o le toto. O lenei ituaiga suʻesuʻega e mafai ai ona e malamalama pe i ai ni faʻailoga faʻapitoa i le tino o le maʻi poʻo nisi lava faʻafitauli, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le faia o sikula i totonu o le loto. O lenei mea e masani ona faʻaalia i le faateleina o le ESR ma le toto paʻepaʻe paepae.
  • Echocardiography. O se tasi lea o metotia o le ultrasound, lea e faʻatatau i le suʻesuʻeina o suiga i le tino ma galuega o le fatu ma ona mea faʻapitoa.
  • Roentgenography. E talafeagai ina ia malamalama ai i suiga ua tutupu i totonu o le pulmonary system.

Suauu toto pe a maeʻa se osofaʻi fatu e tatau ona pulea lelei. E mafua lenei mea i le mea moni o le maualuga o le kulukose e mafai ona mulimuli atu i le tele o isi aʻafiaga, e aʻafia ai le toe faʻafouina o faʻafitauli o le fatu.

Taua le iloa

O le "uiga" o le faʻaleagaina o le myocardial i le maʻi suka o le faʻateleina lea ona tupu le maʻi e aunoa ma se tiga, talu ai o le lagona o le loto o le tino e faʻaitiitia.

I le maʻisuka, o nisi taimi e leai se tiga matuia ma le mu, o le faʻaalia o se mea e masani ai ma se fatu fatu. Atonu latou te le masalomia o loʻo i ai se fatu fatu, ma latou ola faatasi ai.

E aunoa ma le tausiga lelei, o faʻafitauli matuia e mulimuli ane faʻavae e oʻo i le puʻeina o le loto.

E masani lava o gasegase o taoto i totonu o le fatu fatuga o le matagaluega ua matua faʻafitia uma o latou gasegase ma o loʻo faanatinati e siaki. Ma afai e oso faafuasei le suka, o le loto i lenei tulaga e mafai ona "oso i luga".

Vaega o lamatiaga

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e te maitauina mea nei i totonu oe, ona e ono lamatia ai lea. E sili atu ona e maua se faʻalavelave o le myocardial nai lo isi tagata e le maua le maʻisuka.

  • O le maʻisuka ua uma ona avea ma se tulaga lamatia.
  • O le faʻaleagaina o le myocardial i totonu o se tasi o ou aiga (e oʻo i le 55 tausaga i fafine ma oʻo atu i le 65 tausaga i alii) e matua faateleina ai le ono osofaia o le fatu i lau mataupu.
  • O le ulaula 2 taimi e faʻateleina ai le osofaia o le fatu. E fesoasoani tele i le televave o le faʻaaogaina o toto toto. O le matautia o le ulaula i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina auʻiliʻili atili iinei.
  • O le maualuga o le maualuga poʻo le maualuga o le toto maualuga e mafua ai ona faʻaitiitia le toto toto.
  • Afai ole sili atu i le 101 cm mo le tane ma e sili atu i le 89 cm mo le fafine, o lona uiga o le mea taua tele, faateleina le "leaga" cholesterol, o le lamatiaga o le atherosclerotic plate ma le taofia o mea tau fatu.
  • Laititi maualalo o le cholesterol lelei e afaina tele ai le gaioiga o le fatu cardiovascular.
  • E maualuga le maualuga o triglycerides (gaʻo) i le toto e tau atu ai i maʻi fatu.

Mai nei mea uma e mafai ona tatou faʻauʻuina o le maʻisuka o lo tatou numera tasi lea o fili ma e tatau ona tatou tau muamua.

Puipuiga

O togafitiga sili, e pei ona e iloa, o le puipuiga, ma ina ia puipuia ai fatu fatu, e tatau ai:

  • Mataitu le kulūkose toto (laulau o le suka).
  • Mataitu lau cholesterol.
  • Asiasia lou endocrinologist ma le cardiologist i taimi uma.
  • Taofi le ulaula ma inu ava malosi. Aisea e le faatagaina ai le ava malosi i le maʻisuka o le tali a fomaʻi.
  • Mulimuli i meaai lelei mo le maʻisuka.
  • Faʻaaoga vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi.
  • Mataitu le toto.
  • Maʻeu e moe ma malolo.
  • Tulimulitaʻi i le mea sili ona lelei o gaoioiga faaletino.

Togafitiga

O togafitiga atoatoa o le faʻaleagaina o le myocardial o le a manaʻomia ai feutagaiga ma se cardiologist lelei, suʻesuʻega maeʻaeʻa ma le telefaeteted, ma le pulea atoatoa o le togafitiga.

O le togafitiga o le faʻaleagaina o le myocardia ma le maʻisuka o se galuega faigata. Fuataga e pei o le angioplasty poʻo le pipisi e sili atu le aoga nai lo togafitiga faʻasaʻo. Latou te faʻaititia le lamatiaga o osofaʻiga o fatu ma maliu.

O tagata maʻi i le maualuga o le lamatiaga o le maʻi gasegase tuga o loʻo aʻafia ai togafitiga. O lenei mea e masani lava o se gaioiga faʻafefea ma togafitiga.

O le maʻisuka ua i ai le tele o aʻafiaga o faʻafitauli. O le mea lea, ina ia taofia, e masani ona maua e fomaʻi ni togafitiga o le x-ray mo le toe faʻafouina o vaʻa-gataifale. O lenei metotia e faʻaaoga i le 12 itula muamua pe a uma le tui.

I lo tatou atunuu, o faʻamaʻi faʻamaʻi e tumau pea ona le maua. Ma talu ai ona e le mafai e tagata uma ona gafatia, e toatele e fiafia i mataupu o togafitiga fualaau.

Talu ai ona o faʻafitauli faʻaleagafesa e tupu i le maʻisuka, o le togafitiga faʻasolosolo e matua aoga lava.

I le tulaga lautele, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻataʻitaʻiga ma fualaau faʻasaienisi fou ua faʻamaonia lelei i le faatinoga e le gata ina faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular, ae faʻasaina foi le tupu mai o faʻafitauli pe a maeʻa le infarction myocardial ma le stroke.

Faʻatulagaina o Vaega

E tusa ai ma le faʻatonuga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ile aso 04.06.1991 numera 117 i tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa i le maʻisuka, ua tuʻuina atu se tusi faamaonia faafomaʻi i le faʻatulagaga o lenei tulaga seia oʻo i le 18 tausaga. O le maʻisuka e tusa ai ma lenei faʻatonuga ua tuʻuina atu i le vaega III: o loʻo i ai se lisi o tulaga faʻaleagaina e maua ai le aia tatau e atofa ai le le atoatoa. O le palakalafa 15 o loo faailoa mai ai le maʻisuka (o ona foliga o le insulin).

O lenei tulaga e taʻitaʻia ai se faʻagata o le olaga o le tamaititi. E manaʻomia e ia le puipuiga lautele, fesoasoani a le setete.

A maeʻa, o le maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini o le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le atinaʻeina o faʻalavelave matuia e le mafai ona faʻafefeteina i le gaioiga o mamanu ma okeni. O se tusi faamaonia faafomaʻi i luga o le tuʻuina atu o le le atoʻatoa le malosi e tuʻuina atu 1 le taimi e oʻo i le 18 tausaga. A o leʻi oʻo i le 18 aso fanau, e alu tamaiti mo se suʻega VTEC.

I se tulaga ese, ua faia se lipoti faafomaʻi e uiga i le manaʻoga e tuʻuina atu i le tamaititi meafaigaluega faʻapitoa. O nei mea e aofia ai masini faʻapitoa, masini e manaʻomia e totogi ai le tulaga ma faafaigofie ai ona fetuunai.

Faʻapipiʻiina le Lagolago

E tusa ai ma tulafono a le Faʻalapotopotoga, o tamaiti e mafatia i le maʻisuka, o latou sui e agavaa e faʻamauina:

  • o le tuʻuina atu o togafitiga faʻapitoa tau soifua maloloina (poʻo i luga o tulaga faʻamaonia),
  • tufatufa atu vailaau tatau,
  • tupe maua mo le falemaʻi ma togafitiga mo le soifua maloloina o se tamaititi ua i ai le atoʻatoa le malosi (ua tuʻuina mai se tagatanuʻu faʻatasi ma se faʻasologa i luga o tulaga tutusa),
  • malaga saoloto i le nofoaga mo togafitiga togafitiga (faʻa-tasi i le tausaga),
  • tuusaunoaga mai lafoga totogi
  • le amanaiaina o le le atoatoa atoatoa mo le auaunaga faamiliteli,
  • se toesea i luga o aoga ma lisi i le aofaiga o le itiiti ifo ma le 50%,
  • tuusaunoaga mai le manaoga e totogi le lafoga o taavale (e tatau ona avea ma meatotino a se tamaititi e le atoatoa),
  • tuusaunoaga lafoga: fanua, meatotino a tagata taitoatasi, meaalofa, tofi,
  • taui mo tau faʻatupulaia i le faʻatinoina o aʻoaʻoga i le fale,
  • ulufale atu i nofoaga tau aʻoaʻoga i luga o se tulaga e le tauva.

Aiga e mafua ai ona maua e tamaiti o le maʻisuka le aia tatau e fuafua ai i le tulaga faamuamua o le mauaina o fuafuaga na fuafuaina mo le fausiaina po o le tausia o fale tumaoti, nofoaga ma fale.

O isi aia tatau e faʻamaonia i mātua pe afai o loʻo maua le latou maʻi i le maʻisuka ma e iai se faʻaletonu:

  • malaga saoloto i le nofoaga o togafitiga,
  • faaopoopo 4 aso mai masina taitasi (tuʻuina i le matua matua),
  • aiaiga o le malologa e le i totogiina o le 14 aso,
  • toesega i tupe maua lafoga,
  • o le taimi o le tausiga o se tamaititi ei ai le atoʻatoa ua atofaina e faitauina i le umi o le tautua.

Afai o se tamaititi ua faʻamaonia o se tagata e le atoatoa le malosi i lalo o le 8 tausaga, ona avea lea ma se matua e popole ia te ia ma se mea inisiua i le silia ma le 20 tausaga, e iai le aia tatau e litaea ai i luma o le taimi faatulagaina: fafine 50 tausaga, alii 55.

Tina o tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa, faʻaaogaina lo latou saolotoga, e mafai ona latou maua le aia tatau e asiasi ai i le teritori o le faʻasaoina faʻapitoa i le tausaga mo le 7 aso.

Le faʻatagaina o maʻi

A o leʻi malamalama i le auala e maua ai tamaiti maua i le maʻisuka, e tatau ona lesitala le le atoatoa. A o laʻititi lava, o le maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini 1 e maua ai le maʻisuka. O tamaiti uma lava o loʻo i ai nei ituaiga faʻamaʻi ua i ai le aia tatau i le tulaga o se tagata e le atoatoa le malosi: e le o tofiaina i latou se vaega. O le fomaʻi o loʻo tuʻuina atu se faaiuga e taʻu mai ai o le tamaititi o se tamaitiiti e le atoatoa. Ina ia atofaina lenei tulaga o le a e manaʻomia:

  • talosaga mai le sui tulafono (tausi, matua),
  • pepa e iloagofie ai le tama ma sui,
  • pepa faafomaʻi (kata, suʻega o suʻesuʻega, faʻamalolo mai falemaʻi),
  • isi faʻamatalaga e uiga i le manaʻoga e fai mai le fomai.

A uma ona tusia se manatu ma tofia se vaega, e mafai ona e faʻamoemoe e maua ni faʻamanuiaga. E maua foi e tamaiti le penisione o mea faʻaletonu. O lona telē i 2017 o le 11,903.51 rubles.

E mafai foʻi e matua ona faʻalagolago i se alauni ile tausiga laiti - o totogi totogi nei i se matua e le o faigaluega e faʻamalosia e tausia se tamaitiiti ei ai maʻi le atoatoa. O lona telē ua faʻatuina e le Decree of the President o le Russian Federation ma e tusa ma le 5500 rubles. mo matua ma tagata tausi. O isi tagata o le a mauaina taui i le aofaiga e 1200 rubles. Totogi masina o totogi faʻatasi ma le penisione mo le tamaititi.

Maua o fualaau

O matua ei ai tamaiti ei ai manaoga faapitoa e fiafia i mea latou te tuuina atu e aunoa ma se totogi i le fale talavai. O le faʻamaumauga mo fualaau e aunoa ma se totogi e tatau ona faʻatonuina e lau fomaʻi. I lalo o le tulafono, o tagata gasegase ua faʻatagaina e le atoatoa le agavaa e mafai ona maua:

  • fualaau faasaina e fuafua e tuuitiitia le suka o le toto,
  • o se glucometer ma se suʻega i ai,
  • isi fualaau oona e talafeagai mo togafitiga o taunuuga ma faʻafitauli o le faʻamaʻi.

O vailaau faafomai e tatau ona tuuina atu i le aofaiga ua fuafuaina e le fomai. O le endocrinologist e tatau ona taʻitaʻia e le tulaga o togafitiga faafomaʻi mo maʻi o le insulin. Na ia tusia se taotoga mo vailaau: e tatau ona maua i totonu o le masina mai le taimi na tuʻuina atu ai le faʻasalalauga. Toeitiiti lava o vailaau uma ua faatonuina mo le maʻisuka e sili ona lelei.

I le masina e mafai ona e maua:

  • 100 alcohol alcohol
  • inisalini tui tui, ola,
  • syringes pei o le "Plyapen", "Novopen" 1 ma le 2,
  • inisalini

E le gata i lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻalagolago i le tuʻuina atu saoloto o vailaʻau faʻatau. Le lisi o vailaʻau faʻapitoa:

  • Inisalini Glargin: faʻafofo mo pulega faʻapitoa,
  • Inisalini Aspart: vaifofo tui,
  • Inisinia Tatala: tui i lalo o le paʻu,
  • Inisalini Aspart: faʻamalolo le palolo mo tui,
  • O le inisalini biphasic tagata e fai ma faʻamalolo mo le pulega faʻapipiʻi,
  • Insulin Lizpro i le tulaga o se fofo mo le tui,
  • inisalini soluble tagata i le ituaiga o se fofo mo le tui,
  • Inisalini insulin: faʻamalolo mo le tui.

Ole vailaʻau maʻoti e filifilia e le fomaʻi. O ai e manaomia le inisalini saoloto? O tamaiti uma lava e iai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e mafai ona talia.

E le gata i lea, o isi vailaʻau e faʻalagolago i se faʻamaʻi:

  • filifili peta-blockers
  • beta ma le faʻailoga o le pi,
  • afuaga o le dihydropyridine, phenylalkylamine,
  • ACE inhibitors
  • angiotensin II tagata faʻatau,
  • HMG-CoA rehibitase inhibitors,
  • fibrates
  • glycogen gaumoni,
  • penisillin group agents, e aofia ai ma se tuufaatasiga ma le peta-lactamase inhibitors,
  • salicylic acid (o ona fua),
  • fluoroquinolones.

O le fua na tusia i luga o le faavae o suʻega ma suʻega. O le mea masani lava, o loʻo faʻamalosia e le endocrinologists fualaau ina ia lava mo le masina. E mafai ona e maua ni vailaʻau lelei i na o falemaʻi faʻapitoa i matagaluega faʻapitoa mo le tuʻuina atu o fualaau faasaina fualaau faasaina.

E mafai ona e suʻeina e uiga i le maua o vailaau faʻasaina i le falemaʻi ua tuʻuina atu i lau falemaʻi soifua maloloina. O lana numera telefoni e tatau ona faʻaalia i luga o le faʻasalaga o faʻasalaga. E le gata i lea, o faʻamatalaga pe mafai ona maua ni vailaau e maua fua e ala ile valaʻau ile 24-itula ole fesoasoani ole fesoasoani.

Isi ituaiga lagolago

I le faaopoopo atu i vailaau e leai se totogi, o tamaiti e maua i le maʻisuka e mafai foi ona maua ni tupe mo faʻataʻitaʻiga. E aofia ai:

  • glucometers
  • fasi siaki manaʻomia e fua ai kulūkose.

E faigata ona iloa pe fia le tele o suʻega mo se glucometer ua faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le tofiga e tatau ona faʻatino e le fomaʻi, e faʻatatau i faʻamaoniga taua. I le tele o tulaga, e manatu o tagata e faalagolago ile insulin e manaʻomia 3 suʻega taʻitasi i le aso. Afai o se numera sili atu o suʻega suʻega e manaʻomia e faʻamautinoa ai galuega taua, ma o lenei mea moni ua faʻamaonia e fomaʻi, o lona uiga e mafai ona tatou faʻamoemoe e talia i latou i le tele o manaʻoga.

Afai e fuafua e le fomaʻi e faapea o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e manaʻomia ai vailaau e le o se vaega o le tulaga o le tausiga, e tuʻuina atu foi e aunoa ma se totogi. E faʻaoga lenei i vailaʻau ma masini e manaʻomia mo le mataituina o le setete ma le tausia o le setete o le soifua maloloina.

I nisi o itulagi, latou te mumusu e tuʻuina atu ni suʻega e aunoa ma se totogi, faʻamaonia le mea moni oi latou o mea taumafa, ae le o se mea faʻapitoa. Ae o le le faʻasalaina o ia gaioiga e faʻamaonia e le faamasinoga.

E le gata i lea, e mafai ona maua e tagata gasegase le falemai i le falemai i le 730 taimi i le tausaga mo suʻega o le toto ma le faʻatonuina o le maualuga o le kulukose.

O le poloaiga a le Malo o le Rusia i le aso 29 o Tesema, 2014 Nu 2762-r na faʻaalia ai se lisi o oloa o loʻo tuʻuina atu pe a tuʻuina se seti o auaunaga faʻaagafesootai e tusa ai ma faʻatulagaga, ma tupe o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tino o se vaega o polokalame e mautinoa ai le tuʻuina atu o togafitiga faʻapitoa. E aofia ai:

  • faiga mo le mataituina o le kulukose,
  • penisini faʻamamafa faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i se glucometer ua fausia,
  • inisalini autoinjectors faʻatasi ai ma kata faʻafesuiaʻiga e aofia ai,
  • folasia mo le afaina o le insulin cannula.

E mafai ona e suʻe pe faʻapefea ona maua ni masini ma vailaau mai se fomaʻi poʻo le endocrinologist. Ae e tusa lava pe maua ni mea faʻapitoa ma faʻamautinoa le tulaga e leai se totogi, o maʻi (o latou matua) e tele lava ina latou faʻatau ni vaega eseese mo a latou tupe.

MI togafitiga

Ina ia faʻamaonia le tulaga o se tagata maʻi, e tatau ona ia pulea le maualuga o le toto maualuga ma le fua o le fatu.

E le gata i lea, e taua tele le faʻasaʻoina o le maualuga o le kulukose ma le toto cholesterol.

E fautuaina foi e tagata tomai faapitoa le faamaligiina o le toto, talu ai ona o lenei faafitauli e mafua ai le fausia o paʻu toto e mafai ona poloka ai le vaa ma faaoso ai se isi osofaiga fatu.

Fomaʻi togafitiga

O le maʻisuka, e ui lava i le faʻafuaseʻi o le taʻavale o le myocardial, e manaʻomia ai le togafitiga o le inisalini mo le maʻi.E manaʻomia le faʻaaogaina naʻo le inisalini puupuu.

E le fautuaina e fomaʻi le faaaogaina o fualaau faasaina lea e mafai ona faʻaitiitia ai le suka, aʻo faʻasino atu i le sulfanylurea poʻo vaega omea. E faʻaaoga lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, Metformin.

Ina ia faʻaalialia le toto, e tatau i le tagata maʻi ona ave se moega. I le faaopoopo i ai, o vailaʻau faʻasaina e faʻataʻitaʻiina ma glycosides cardiac.

O togafitiga faʻamaʻi e faʻaaogaina i na o mataupu pe a iai faʻamaʻiloga i togafitiga faʻapope. O le mea mulimuli e faʻatagaina ai oe e faʻavave vave ma toe lelei ona toe faʻafoisia le tafe toto. E faia lea mea e ala i le angioplasty poʻo le faʻamalosiina o vaa.

E mafai ona faia se taʻavale pe a iai se tamaloa po o se tamaitai i se tulaga mausali, e aunoa ma le aʻafiaga ogaoga na mafua ai ona maua i le maʻisuka.

Mea taumafa pe a maeʻa se fatu fatu

O le taumafataga pe a uma ona faaleagaina e le tagata maʻi le myocardium o le fatu o se vaega taua o togafitiga. Muamua, o fomaʻi i aso popo e faasaina se tagata e faʻaaoga le masima. E le gata i lea, ao faagasolo lenei vaitaimi, e fautuaina naʻo le faʻaaogaina o fualaau faisua. E mafai ona faʻatagaina palu ma pata eseese, sei vagana ai semolina ma araisa.

O faʻaaliga uma o meaʻai a le tagata na aʻafia i le faʻaleagaina o le myocardial o loʻo faʻamatalaina i le taumafataga Numera 9. Afai ei ai se tulaga lamatia o le toe foʻi, e mafai e fomaʻi ona fautuaina ni tulafono sili ona mamafa mo le 'aiina o meaai.

O tulafono masani o meaʻai i le maeʻa ai o le MI i le maʻisuka o:

  1. O meaai a le tagata gasegase e tatau ona maualalo i calorie. Meaʻai e mafai ona faʻaaogaina i mataupu faapitoa.
  2. E faʻasaina le 'aina o meaai maualuga i le cholesterol. E le o fautuaina foi mea taumafa ma meaʻai manu. E faʻaaoga lenei mea i aano o manufasi ma mea e gaosia mai susu, faatasi ai ma le tele o offal.
  3. E taua tele le faʻatapulaʻaina o lau faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi faigofie. E mafai ona latou malamalama i le suka i le toto o le tagata.
  4. E sili le vavaeeseina o koko, kofe ma mea manogi mai le meaai. I lenei tulaga, e tatau ona e faatapulaaina le faaaogaina o le lauti, sukalati, vai ma masima.
  5. O meaʻai faʻafefete e mafai foʻi ona faʻaosoosoina se tasi poʻo se isi faʻafitauli leaga, o lea e tatau ai ona e lafoaia.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia, aua e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o aʻafiaga ogaoga e aʻafia ai le ola o le tagata ma le soifua maloloina. O le mafuaʻaga lea e matua taua tele ai le tausisi i fautuaga uma a le fomaʻi ma o le a faia i taimi taʻitasi se suʻesuʻega atoa o totoga ma tino.

A. T. Ogulov: O le toto mama o le mafuaaga lea o maa, fatu fatu ma le maʻisuka

O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau.

O lenei tausaga 2018, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo le olaga fiafia o le maʻisuka, o lea na ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le mea e gata ai, ia ola faigofie ma fiafia.

Paʻu faʻamaʻi ma le maʻisuka

E tusa ai ma fuainumera, o le afa o tagata e maua i le maʻisuka (DM) latou te atinaʻe le faʻasaina o le myocardial (MI). O le faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka faʻaleagaga o maʻi matautia lea e masani ona tuufaatasia.

O vaega o le gasegase o le maʻisuka e mafua ai le vevela o le toto, vavalalata o le toto o le toto ma le teuina o le cholesterol i luga oo latou puipui, o le mafuaaga lea e faateleina ai le lamatia o le myocardial infarction.

I le maʻisuka, e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina pea o latou soifua maloloina.

Mafuaaga o togafitiga i le maʻisuka

O le atinaʻeina o se fatu fatu i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoʻotaʻi atu e le gata i le faateleina o le kulukose i totonu o le tino, ae faʻapea foʻi ma le inisalini.O se vailaau i se fatu fatu e mafai ona iloa e tusa lava pe i ai tagata ei ai togavao, pe a le faʻavaivaia le faapalepale i gaʻo. E mafua lenei mea ona o le lipid metabolism ma le matafaioi o le inisalini i lenei faagasologa. I le lautele, o mafuaaga nei o le osofaʻi o le fatu i le maʻisuka e mafai ona iloagofie:

  • o le faateleina o le maualuga o le toto ma le faaosofia o le fausia o tino o le ketone ona o le le lava o le inisalini,
  • toto toto, mafiafia o le toto,
  • o le fausia o le glycosylated protein ona o le tele o le kulukose i le tino,
  • hypoxia ona o le sootaga o le kulukose ma le hemoglobin,
  • vaeluagalemu o maso vavalalata ma le ulu atu o le lipids i totonu ia i latou ona o le tatalaina o le hormone o le tuputupu aʻe - o se tagata e tetee i le insulin.

Faailoga o togafitiga

O le faʻaleagaina o le myocardial o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka e tupu i tagata maʻi i le 50% o mataupu.

O faʻapogai autu o se osofaiga o le fatu i fafine ma alii e maua i le maʻisuka o:

  • mamafa tiga i totonu o le pusa,
  • taoto, vili,
  • vaivaiga lautele
  • loto vaivai fatu.

E le mafai ona taofi le tiga i le nitroglycerin, e avatu i le ua, tauau, auvae. O le i ai o ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai faʻafitauli fatu ma mafai ai ona fesoasoani vave i le tagata maʻi. Ae ui i lea, e le faigofie i taimi uma ona iloa se osofaʻi fatu lea e aʻafia ai le tala o le maʻisuka.

Tusa lava poʻo le a le ituaiga o maʻisuka, o le maʻi gasegase o le tino e faʻaitiitia, o le mafuaʻaga lea e le afaina ai le fatu fatu. Ona o lea mea, e le maua e se tagata le togafitiga talafeagai, lea e aʻafia ai le tulaga o le muso o le fatu ma e mafai ona oʻo atu ai i lona malepelepe.

O le lamatiaga o fatu fatu i le maʻisuka pe a maeʻa ona osofaʻia le fatu fatu.

Faʻatau togafitiga

Po o le a lava le ituaiga o maʻisuka, o loʻo faailoaina atu i tagata gasegase togafitiga o le inisalini. E faʻaaogaina le inisalini puupuu. O vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka mai le sulfonylurea poʻo le vaega omea, mo se faʻataʻitaʻiga, Metformin, e le mafai ona faia i le taimi umi.

Ina ia faʻaitiitia le toto ma faʻafefe toto, o loʻo faʻatulagaina moega. O vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau oona e faʻaaogaina foi. O togafitiga faʻamaʻi e le aoga tele nai lo taʻaloga, ma faia i le i ai o faʻasagaga i togafitiga faʻapope.

Faʻavave ma toe lelei le toe faʻafoʻiina o le toto e mafai ai le angioplasty ma le vevela vascular.

Le metformin vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2: tulaga lelei, mea le lelei, faʻamaoniga

Le togafitiga o le maʻisuka e matua faigata lava ma taʻitasi. O le faʻaaogaina o fualaau faʻapitoa e mafua mai e le gata i le maualuga o le atinaʻeina o le maʻi, o uiga o le maʻi, faʻaleagaga faʻamaʻi, ae faʻapea foi i le ituaiga o maʻisuka lava ia. O le ituaiga muamua o le insulin-faalagolago, o le autu o le faʻaaogaina o le togafitiga o le inisalini ma togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi.

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e faatatau i faʻamaʻi gasegase ma faʻaleleia i le faagasologa o le olaga pe afai ei ai se aʻafiaga leaga o le faʻaosofia o mea. O le fualaau faasaina Metformin mo le maʻisuka ituaiga 2 na faʻaaoga mo le tele o tausaga. E faʻaaogaina vailaʻau, e aʻafia ai le vasega o biguanides.

E i ai le tele o aʻafiaga faʻapitoa, aemaise lava le taua mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Pharmacological group

Metformin ua leva ona lauiloa. E faʻaaogaina vailaʻau, e aʻafia ai le vasega o biguanides.

O le faiga o le gaioiga a Metformin e faʻavae i luga o le faʻafouina o le protein kinase protein e ala i le faʻaleleia o le gaosiga o le monophosphate adenosine (AMP) i le cell cellcleus.

E ala i le faʻagaoioia o faʻalavelave mitochondrial, ua faʻalauteleina ai e Metformin le aofaiga o le protein kinase o le cytoplasm cell. E iloa e uiga i lenei enzyme e faapea o ia aafiaga e.

  1. Faatasi ai ma le faateleina o le faagaioiga faaletino, o le malosi o le protein kinase e maua ai le lelei o le gasegase o le tino mo le cardiovascular system.
  2. O le protein kinase e fatuina i le hypothalamus e faʻaaogaina ai le ogatotonu o meaʻai paleni, ma faʻaitiitia ai le manaʻo.
  3. E aofia ai i le tulafono faatonutonu o le kulukose ma le lipid base metabolism.

O le manaʻoga e faʻamaonia fualaau o le tele o faʻamatalaga o vailaʻau ma vaega o se manaoga faanatinati i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le tulaga o tagata gasegase o le hyperglycemia e tele lava ina le lava pe leai foi ona o le mea moni e faapea:

  • o fua o vailaau oona hyleglycemic ua le filifilia lelei,
  • e leai se pulea lelei o maualuga o kulukose o le toto,
  • o le faʻaitiitia o le suka e maua mai i vailaau faʻapitoa o le tasi vaega o falemaʻi.

Fesoasoani i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II

Afai o se tagata e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai se le atoʻatoa, ona ia maua lea o le aia tatau e maua ai vailaʻau faʻasaʻoloto ma faʻamaʻi.

O le mea lea, e ala i le poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina Nu 748 o le 12/11/2007, o le maʻisuka e tatau ona:

  • 180 fasi siaki mo se glucometer,
  • tuʻuina atu o se peni tui mo le puleaina o inisalini (i le taimi e tasi, pe'ā tatau ai, toe faia se tasi ile 2 tausaga),
  • tuʻuina o ni iniseti e tuiina ai peni tui (110 tausaga taʻitasi).

O le lisi o fualaau faasaina mo le 2017 mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai vailaau nei i le laulau:

  • Glyclazide
  • Glycidone
  • Acarbose
  • Glucopeli,
  • Glipizide,
  • Glibenclamide,
  • Glimepiride
  • Metformin
  • Repaglinide,
  • Rosiglitazone.

O fualaau faasaina ua filifilia e le fomaʻi. Na ia tusia se taotoga mo lana lisiti e aunoa ma se totogi: o le numera manaomia o afifi ua fuafuaina i le masina. Ua tusia e le fomaʻi se talavai e tusa ai ma le taimi fautuaina mo le tagofia o fualaau faasaina. I le avea ai o se tulafono, o le fale sili ona taugofie fale e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi. E tele gasegase e fai mai latou te le aoga. O le mea lea, e tatau ona e faʻatau ni vailaʻau i au oe lava tau.

Ae o le tuufaatasiga o le tulaga o togafitiga faafomaʻi mo tagata mamaʻi ma se maʻi e le o le inisalini e faʻalagolago ile maʻi e aofia ai le tofiaina o isi vailaʻau:

  • sooupu e aafia ai le polokalame cardiovascular: Inhibitors ACE, AT-1 tagata teteʻe, beta-blockers, taʻavale o le calcium,
  • toto e aʻafia ai sui soʻo: faʻaaogaina, lipid-lowering,
  • fualaau faasaina
  • fualaau e tatau ai mo le togafitiga o le urinary tract and kidneys,
  • vailaʻau e faʻamoemoe mo togafitiga o le osteoporosis (osteogenesis stimulants),
  • vailaau talafeagai mo togafitiga ma le puipuia o liona pona (antibacterial medicines).

Pe a faʻamatalaina, o tagata ei ai manaoga faʻapitoa e iai le aia tatau e talosagaina ai se faʻamaumauga mo le tuʻuina atu o fualaau faasaina.

Pe a tofia se vaega, o le maʻisuka o le a maua se peni maʻi. O lona telē o le a faʻalagolago i le umi o le auʻaunaga, o le numera o aofaʻiga o penisione.

Motoga o le Mafaufau

I le tulaga o se vaega atoʻatoa ua le atoʻatoaina, o vailaau talafeagai e tatau ona tuʻuina atu e aunoa ma se totogi. Ae afai o le tagata maʻi ua maua i le maʻisuka, ona ia te ia le aia e faitau ai i luga o le fesoasoani fua mai le setete. Faatasi ai ma e le atoatoa, e tatau ona latou:

  • tufatufa atu fualaau faasaina (fualaau oona ma le fualaau faasaina e togafitia ai aafiaga o le maʻisuka),
  • Tuʻu ni fasi siaki mo le mita
  • tuʻuina atu togafitiga faafomaʻi, auina atu suʻega i nofoaga autu faapitoa.

Ae o faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma le faʻafitauli o le a le maua. E le tatau ona latou faalagolago i:

  • mauaina o se penisione
  • tuusaunoaga mai le tele o lafoga ma totogifuapauina,
  • faʻaitiitiga i pili faʻaaoga,
  • mauaina o togafitiga ile togafitiga ile saolotoga.

E le gata i lea, o le maʻisuka e tatau ona faʻatauina faʻatasi le glucometer.

O le setete o loʻo taumafai e lagolago tagata ma tamaiti o loʻo mafatia i le maʻisuka. Ae tele taimi e le lava le fesoasoani ua tuʻuina atu: o tagata gasegase ua faʻamalosi e maua se vaega o vailaau, o lona uiga o le togafitia o le tulaga ma le taui mo le maʻi na oi latou lava.

Aafiaga faʻaleagaina o le metformin

Biguanides i le lautele, Metformin faapitoa, ei ai le tele o tulaga sili ona lelei pe a faatusatusa i isi fualaau faasaina o lenei itu.O le aʻafiaga o lenei vailaʻau vailaʻau e faʻamauina i le maualuga o le toto, o lona uiga, e le faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae faʻapupulaina ai le lagona o sela i le inisalini. Aafiaga i luga o le masini e maua e Metformin:

  • o le maualuga o le glucose gaosia e le ate
  • faʻaauau le gaioiga o le faʻaaogaina o faʻamalosi o gaʻo,
  • faʻaititia le inisalini gasegase o siama,
  • o le aofaʻi o kulukose o loʻo faʻaaogaina i totonu o le tootoo laiti ua faaitiitia.

O le faaitiitia o le kulukose toto e mafua mai i le faateleina o le lagona o le inisalini i siaki. Faʻaititia le aofaʻi o le suka lea e faʻafefiloi i totonu o le vavao e tupu i se tulaga maualalo, ae peitai, o lenei aafiaga o Metformin e taua tele foi.

O se faʻamatalaga lelei o le maualuga o le faʻamaʻiina o meaʻai gaʻo o:

  • faaitiitia le lamatia o le atherosclerotic plate plate formation i luga o le gasegase vascular,
  • leiloa o le mamafa, aemaise lava mo tagata mamaʻi ma le gaʻo i le maʻisuka,
  • faʻaititia le toto maualuga.

Faitau foi Faʻafefea ona togafitia aʻu mo le savali ma le maʻisuka

O fuatini Metformin, pe a ave e tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2, e le faʻaosofia ai le faateleina o fuainumera o le tino, e le o saofaga foi i le faateleina o le toto insulin levels (hyperinsulinemia), ma o le pa'ū mataʻutia o le toto glucose (hypoglycemia) e saogalemu.

O le tuputupu aʻe o le lipid oxide faʻamalosi aʻo faia Metformin, faʻaopoopo i mea lelei, e pei o se pa'ū o le cholesterol ma le triglyceride pito i totonu o le toto, ei ai le itu faʻafeagai.

Tulaga le lelei o le talosaga

O fuatini Metformin e amataina ai se ituaiga anaerobic o le faʻateleina o faʻamaʻi faʻamaʻiina o triglycerides ma gaʻo gaʻo. I le faagasologa o le faʻavaeina ma le phosphorylation o vailaʻau, ua faʻatupulaia ai le tele o le lactate, lea e mafai ona mafua ai le faʻaititia o le vailaʻau o le hydrogen o le homeostasis - acidosis.

O lenei vailaau vailaʻau - lactate - o se oloa gaosi, o le aofaʻi o loʻo faʻaitiitia tele pe a faʻaaogaina le Metformin i le faʻamalosia o togafitiga o le maʻisuka.

E tatau ona maitauina o le tupu mai o le lactic acidosis atonu o se mea e leʻi mafaufauina, aemaise lava le le fiafia i ia togafitiga. Faailoga o se faaitiitia i le hydrogen index o le siosiomaga i totonu e ala i oloa o le acetolysis - lactate, o loo vaivai le faamatalaina ma e le o ni uiga o lenei tulaga patino.

  1. Faʻagasolo ona faʻatupulaia vaivaiga.
  2. Faateleina le moe.
  3. Faʻasaina o faʻamaʻi.
  4. Ua aliali mai le atuatuvale.
  5. O le faʻagasologa o felauaiga o le tino.
  6. O le manava e papaʻu.
  7. E faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto.
  8. Ua faʻaitiitia le vevela o le tino.
  9. Paʻu musika i vaega eseese.
  10. E mafai ona tupu le tiga o le tino.

I le togafitiga o le acidosis lactic, o le togafitiga o le symptomatic ua faatonuina, i mataupu ogaoga, ua faailoa mai le faiga o le hemodialysis.

Contraindications i le pulega o le metformin

O le tele o faʻasolega lea e le fautuaina ai e faʻatonu ai pepa Metformin o suiga faʻaleagaina ma faʻamaʻi o gaʻo, mama, cardiovascular system ma nisi tulaga o le tino.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le faʻamavaega faʻamalosi e faʻamaonia ai lenei vailaʻau o le gasegase taʻaloga masani poʻo isi faʻafitauli i le masaniga o le gaioiga o fatugaʻo.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, faatasi ai ma faafitauli o totoga o le tino o le tino, o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia malosi i totonu o masini o fatugaʻo, o le excretion o le lactate i le urine e faʻavaivaia, ma e mafua ai ona sili atu ona mamafa i totonu o maso.

O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e tatau foi ona mataala pe a faatonuina le fualaau. O faʻamaʻi pipisi e pei o le gasegase o vailaau faʻamaʻi, poʻo le gase cirrhosis o le ava malosi poʻo le le faʻasalalaʻau ole ola, o loʻo i luga o le lisi o faʻailoga mo togafitiga ma lenei fualaau faasaina. E tusa lava pe itiiti ifo le tumau le faateleina ole maualuga o le gasegase o le transamase i le Metformin mo le faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2.

O le ava malosi o loʻo i ai foi se nofoaga taua i le lisi o faʻamaoniga mo le tofiaina o Metformin togafitiga.

O le faaletonu o le cardiovascular taimi o se faʻalavelave ona o le faʻaitiitia o le fua o le tino. Mo mafuaʻaga lava e tasi, o le matua o tagata gasegase, e tusa ma le onosefulu tausaga ma le matua, e mafai ona taua o le solia.

Faitau foi Mea e te manaʻomia e te iloa e uiga ile togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

E tusa ai ma nisi o tagata suʻesuʻe, o se talaʻaga o le faʻaleagaina o le myocardial e le o se faʻamaoniga manino mo le faʻatulagaina.

Ia mautinoa e faʻamalo le pulu i ni nai aso ao leʻi taofiofi:

  • suesuega leitio e uiga i totoga o parenchymal,
  • soʻo se togafitiga togafitiga fuafuaina.

O le faʻaaogaina o le radioisotopes e afaina ai le gaioiga o le ate, ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e ono oʻo atu ai i le le mautonu i le gaioiga o le tino.

O le aʻafiaga leaga o Metformin i le faia o se tui fibrin o loʻo faʻamaonia i le mea moni e mafai ona faateleina le toto toto. Faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻapitoa faʻapitoa, e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o le toto ma le faʻaleagaina toto.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, e tatau ona manatua pea e le Metformin e le tatau ona faʻatulagaina faʻapitoa. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea i le taimi o le maitaga ma le taimi o le lactation, o le mamafa i luga o fatugaʻo ma le ate e faʻatupulaʻia i le tele o taimi, o le mea lea ua solia ai le Metformin.

Faailoga mo le tofiga

O le tolu pilio o faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2, lea, faatasi ai ma le faʻasaʻoina o faʻamatalaga, o se mea taua ina ia mafai ai ona faʻamaonia le fualaau faasaina Metformin.

  1. Stable maualuga le maualuga o le toto.
  2. O le mamafa, isesa.
  3. Stable glucose maualuga.

E pei ona taʻua muamua, o fualaau Metformin e maua ai le faʻalauteleina o le faʻalogoina o suauu tuusaʻo i le inisalini, faʻamalosia le metabolism, faʻaitiitia le manava, ma faʻaitiitia faʻafitauli o le atherosclerotic o le cardiovascular system.

O le mea lea, faʻatasi ai ma le maualuga o le toto maualuga, lea e tuʻuina atu i le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga ma lenei vailaʻau e fautuaina. O le taua tele le faʻaitiitia o aʻafiaga o le faatupuina o le fatu fatu o le fatu maso ma le atherosclerotic pathologies.

O le faʻaitiitia o le mamafa o gasegase e tupu ona o le vaega o taumafa. O le ogatotonu o le fiaai i le faʻalavelave faʻalavelave e faʻasaʻoina, faʻatasi ai ma le faʻamautuina o mea taumafa - faatasi ai ma nei aʻafiaga e mafai ona maua ma e mafai e tagata gasegase ona faʻaititia le mamafa e ala i togafitiga faʻavasega.

O le mataʻu o le kulukose o le toto e le tupu ona o le hypoglycemia, ae ona o le faʻaitiitia o le teteʻeina o fusi lautele ile inisalini. O le mea lea, o le maualuga o le inisalini i le toto e faaitiitia, lea e afaina ai foi le tulaga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.

Faaiuga

O le vailaʻau o le vailaʻau faʻamalositino e patino lava i le tagata lava ia. O nei pusa e aofia ai le lima selau piligramms o le mea o loʻo galue ma ua faʻataʻitaʻiina i le amataga o togafitiga, tasi pe lua papaʻi i le aso, ona tatau lea ona tatau le tolu i le fa o laulau i le aso. Faʻasalaga e tupu i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E taua le manatua o le tagofia o fualaau faasaina e le ogatusa ma le ava malosi, o lenei mea e mafai ona tupu ai le lactic acidosis.

O le a le faʻamatalaga o le suka o loʻo faʻatulagaina e Metformin

Metformin o se tasi lea o vailaʻau sili ona taatele o loʻo faʻamatalaina i togafitiga o le maʻisuka, pe afai e leai se mea e maua mai i togafitiga o meaʻai ma gaioiga faaletino. Ae peitai, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina foi mo le polycystic ovary syndrome, faʻamaʻi fatuga, fatu fatu, ma faafitauli o le ate.

Metformin e faʻaaogaina foi e togafitia ai togafitiga, lea e faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2. E fesoasoani i sulu e faʻaaogaina le inisalini, faʻapea foi le maualuga o le suka.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le suka e sili atu i le 7.9 mmol / L.Faʻatasi ai ma nei faʻataʻitaʻiga, e tatau ona togafitiga vave, o le faʻalavelave lea e aofia ai togafitiga o meaʻai, gaioiga faʻapitoa ma togafitiga o fualaau.

Faʻafefea ona aʻafia le maʻisuka i le Metformin

Metformin ua avea ma fualaau autu mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o kulukose e natia e le ate. E le gata i lea, o le insulin e amata ona sili atu ona lelei ona iloa e sulu o le tino, e fesoasoani ai i maso e faʻaaoga lelei ai.

O vailaʻau faʻapitoa e maua mai i le vasega o biguanides, o loʻo iai na ituaiga o gaioiga:

  • faaitiitia le aofai o kulukose e gaosia e le ate,
  • faaleleia le inisalini gasegase o siaki,
  • faʻalavelaveina le faʻaʻauʻau o le kulukose.

O lenei vailaʻau e le mafai ona fofoina atoatoa se tagata o le maʻisuka, ae o le saʻo lelei o fualaau oona, taumafa ma faamalositino e mafai ona fesoasoani e faʻamaonia le kulukose toto.

O le faʻamautuina o le toto totoga o le toto, lea e maua e ala i le faʻaaogaina o Metformin, e fesoasoani e aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o le fatu fatu, stroke, faʻaleagaina gaʻo, mata ma aʻa.

Le auala e ave ai Metformin mo le maʻisuka

O vailaau filifilia lelei e taua tele i le togafitiga, aua latou te fesoasoani e le gata ina faʻaititia le kulūkose, ae faʻaleleia atili ai le siama i le insulin.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Faʻaaogutu faʻamalosi fualaau, e masani lava 1-3 taimi i le aso faatasi ai ma taumafataga. A uma ona ave, e tatau ona e inu pikiapu i le tele o vai.

Ituaiga 1 maʻisuka

I togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, e le faʻaaogaina Metformin, talu ai e le mafai ona aʻafia ai siama. E mafua ona o lenei ituaiga faʻamaʻi o siaki e masani ona iloa ai le inisalini, peitaʻi, o le pancreas e maua ai sina vaega o le hormone pe leai foi, o se taunuuga, o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai.

Ituaiga 2 maʻisuka

O le tui mo le maʻisuka ituaiga 2 e fuafua e mafaufau i le tulaga lautele o le tagata ma le i ai o faʻamaʻi pipisi. O le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina le amanaʻiaina o mea taua, pei o le:

  • tausaga
  • tulaga lautele
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • ave isi fualaau
  • olaga soifua
  • fualaau faasaina.

Ina ia maua le malosi sili mai togafitiga, e tatau ona e mulimuli ma le faʻaeteete i faatonuga a le fomaʻi.

  • Mo tagata matutua (mai le 18 tausaga). Ole fua muamua ole masani ile 500 mg 2 taimi i le aso, poo le 850 mg i le aso. E tatau ona ave le fualaau faʻatau ma meaai. Suiga i fuataga ua faatonuina e le fomaʻi: ua siitia i le 500 mg i le vaiaso pe 850 mg i le 2 vaiaso. O le mea lea, o le aofaʻi o fualaau e 2550 mg i le aso. Afai o le aofaʻi o fualaau e sili atu i le 2000 mg i le aso, ona tatau lea ona vaevaeina i 3 inumaga. O le maualuga ole faʻatagaina o le 2550 mg i le aso.
  • Mo tamaiti (10-17 tausaga). Ole fua muamua ole 500 mg i le aso, vaevaeina ile 2 togi. I le leai o le pulea o maualuga o le suka, o le a oʻo i le 1000 mg ma e faalua i le aso ona faalua. Mulimuli ane, e mafai ona siitia le vaega e le isi 1000 mg. O le maualuga faatagaina o le dose e 2000 mg i le aso.

Faʻaiʻuga

E pei lava o soʻo se vailaʻau, metformin e mafua ai aʻafiaga. Faatasi ai ma i latou, o soliga o ituaiga eseese o le tino ua faamauina:

  • faʻaogaina o le tino: tofo o le tofo, faʻavauvau,
  • paʻu: vevela, itching, urticaria, erythema,
  • gastrointestinal tract: naʻo, susu, manava, gasegase, tiga o le manava, vili,
  • mafaufau: atuatuvale, le mautonu.

O ia faʻafitauli e le manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa, e faaopoopo atu i le fetuunaiga o fualaau. E masani lava, e mou atu i totonu o nai aso po o vaiaso.

Afai o aʻafiaga o aʻafiaga e faʻateleina ma afaina ai le le mautonu, e manaʻomia vave ona faʻafesoʻotaʻi se falemaʻi. O ia tulaga e ono lamatia ai le ola o le tagata. I le tulaga o le lactic acidosis, o le a aliali mai faailoga nei:

  • vaivai
  • vaivaiga
  • tiga o musika
  • puupuu le manava
  • moe
  • ogaoga tiga i le manava
  • vavao
  • telegese ma faaletonu le fatu fatu.

E le gata i lea, o Metformin e mafai ona mafua ai se paʻu mataʻutia i le toto o le suka, lea e tuʻuina atu i ai faʻamaoniga:

  • tiga o le ulu
  • vaivaiga
  • gatete i le tino
  • vavao
  • faʻaleagaina
  • sosolo
  • fiaaai
  • fatu palpitations.

O se vailaau e mafai ona aafia ai le tino o le tagata i auala eseese. O le mea lea, i le itu o aʻafiaga o le itu, e tatau ona e taofia le ave ma vave ona e talanoa i se fomaʻi e fetuunai le fualaau ole vailaʻau.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Fomaʻi iloilo

Metformin o se vailaau e sili ona manaʻomia mo togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 2. O se mea tāua o le togafitiga o togafitiga, ae fesoasoani Metformin i le tagata e maua ai le inisalini. O le tele o tagata gasegase e faʻaleleia a latou suka i le 10 aso muamua o togafitiga. E mulimuli ane togafitiga e manaʻomia e faʻamautu ai iuga.

Alexander Motvienko, endocrinologist.

Matou te fautuaina metformin io matou tagata maʻi ina ia faʻaleleia atili le gasegase o le insulin ma faʻaitiitia le faʻaogaina o le intestinal o le kulukose. O lenei vailaʻau e fesoasoani i le tino e tau ai le faʻamaʻi lava ia e aunoa ma le faʻaaogaina o le insulin. E tele gasegase galo e ave le vailaau i le taimi, ona o lenei mea, o togafitiga e le aoga ma e tatau ona sui i inisiua. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata e mulimuli ia tatou fautuaga o loʻo i ai se tulaga lelei i togafitiga.

Victoria Yakovleva, endocrinologist.

Tala o le Maʻisuka

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2, o lea ou te ave Metformin 2 taimi i le aso mo le 500 mg. Ua amata ona matauina le alualu i luma, na ou taofia le aveesea o le mamafa ma ua faaleleia loʻu tulaga lautele. Ou te le matauina soʻo se itu.

Sa maua aʻu i le maʻisuka ituaiga 2 i le 1.5 masina talu ai. O le maualuga o loʻu suka o le 15.8. Na faatonuina e le fomai Metformin 500 mg i le aso mo le vaiaso muamua ma faalua i le aso mulimuli ane. I le masina mulimuli ane, ua faaleleia loʻu tulaga, o le suka o le suka o loʻo tausia i le tusa ma le 7.9. E tatau ona sui laʻu meaai i sina mea e aloese ai mai le manava.

Metformin e faatatau i vailaʻau e faʻaleleia ai le tulaga mo le maʻisuka ituaiga 2. E faʻaleleia ai le lagona o sela i le inisalini ma faʻalavelave ai le gaosia o le kulukose i le ate. Faatasi ai ma aʻafiaga o le itu, o le sili ona faʻalauiloa o faʻalavelave o le vaega o meaʻai. Metformin fesoasoani i le maʻisuka togafiti ituaiga, ae ui i lea, o loʻo i ai vaega o tagata ua solia i le togafitiga o lenei fualaau faasaina.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Faʻafitauli faʻapitoa o Metformin

O le faʻalavelave faʻapitoa i le tino e leai se inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka o se tasi lea o mea lelei o se fualaau lelei. O le gaioiga galue e le gata ina faʻamautuina ai le suka toto, ae faʻasaʻoina foi le lipid metabolism. O le vailaau faʻasaina ei ai sona aʻafiaga i le gaioiga o le pancreas (o loʻo faʻaalia ai le aafiaga o le hypoglycemio), o le paʻu tele i le glucose concentration e masani lava ona le aofia ai.

A maeʻa ona ave Metformin, e faʻaalia lelei e le tino vaega o se sui sui a le antidiabetic:

  • o le fua o le kulukose mai le lipids ma proteins ua faaitiitia,
  • lagona o le tino i le inisalini
  • glycogen e faʻasaʻoloto mai i sela o le ate lemu lemu, toe foʻi mai le maualuga o le suka i le masani,
  • o fiva musika e sili atu le malosi o le kulukose,
  • aveeseina o le cholesterol matautia, ua faaleleia atili, o le gaosiga o le gataifale ua masani,
  • 'aveʻeseina o le kulukose mai le tootoo e le o toe toaga,
  • i totonu o le vaega o meaʻai o loʻo i ai, o loʻo i ai se suiga sili atu o le kulukose.

E sili atu ma le 50% o tagata mamaʻi ma le faʻamalosia o le inisalini ma le le lava o le inisalini gaosiga e maua ai se aafiaga lelei o le hypoglycemic.

E mafai ona faʻaoga Metformin e puipuia ai le maʻisuka?

O fomaʻi Amerika i le faaiuga o le 20 senituri na taitaia se suʻesuʻega tele ina ia suʻesuʻe le aafiaga o se sui o le hypoglycemic ma aʻafiaga lautele.

Na valaʻauina tagata maʻi i le lamatiaga: i le faʻavaivaia o le kulukose ma le faʻamaonia o le gasegase.

O le toʻatele na mafatia mai le gaʻo, faitioina le maualuga o le toto maualuga, faʻafitauli o le loto, o suʻesuʻega na faʻaalia ai se tulaga ogaoga o triglycerides ma le "leaga" cholesterol.

O fuataga faapitoa ma suʻega na faia i 27 nofoaga tutotonu. Na mauaina e le tagata Metformin faalua i le aso i le 850 g mo le tolu tausaga. O suʻesuʻega ua faʻaalia: togafitiga o vailaau faʻasaina, faʻatasi ma le faʻasaʻoga o mea ola ma mea taumafa, faʻaitiitia le soifua maloloina mai maʻi fatu cardiovascular.

O le vailaʻau faʻasaina na faʻaalia ai le sili atu o le malosi ma le faʻamautuina o le faʻamautuina o fua o le suka i le toto ma se predisposition i le maʻisuka i tagata o loʻo i ai le ogaoga o le manuʻa. E tusa lava pe tausia se olaga masani, o le ono mafai ona atiaʻe se ituaiga o maʻisuka-tutoʻatasi o le maʻisuka na faʻaititia e le 30%. O taunuuga o le togafitiga ao maliu, o le siitaga i le afi, ma le faaitiitia i le maualuga o le atuatuvale na sili atu ona maualuga: i le 58% o tagata o loo lamatia, o le kulūkose ua malupuipuia.

O togafiti talafeagai ma taimi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le hyperglycemia. Afai o faʻamuamua ma le inisalini e faʻaalia e le endocrinologist's prescription, e tatau ona e ave Metformin pepa poo analogues ma le mea lava e tasi ina ia faʻamaonia le taua ole kulukose.

Faatonuga faapitoa

Pe a togafitia ma Metformin, e taua le iloa: o le maualuga maualuga o le mea e galue ai e le maua ai le hypoglycemia, ae o le maualuga, e mafai ona tupu se tulaga matautia - lactic acidosis. O le maʻisuka ma aiga o le tagata gasegase e tatau ona iloa faailoga o suiga o le patholi ina ia mafai ai ona vave valaau se falemaʻi mo lana falemai vave.

Le ata o le falemaʻi ma le atinaʻeina o le lactic acidosis:

  • vave le manava
  • manava manava
  • le maalili
  • taʻavale
  • tiga loloto o le manava
  • vili
  • tiga tiga
  • leai se mafaufau.

E taua le gauai atu i faailoilo o le lactic acidosis i le taimi, faʻaumatia Metformin, ma talanoa i se fomaʻi. Afai e le maua se fesoasoani, o le a amataina se coma lactacidic, mulimuli ane ai se taunuʻuga leaga.

Metformin hydrochloride o se vaega o le tele o fualaau faasaina. Faʻataʻitaʻiina e vailaʻau faʻasaina vailaau faʻamalosi ma mea aoga i lalo o igoa eseese i falemaʻi. O le eseesega i vaega o ausilali e masani lava e le afaina ai faiga ile tino.

Suafa lelei e faavae i metformin hydrochloride:

  1. Formin.
  2. Glucopeli.
  3. Metospanin.
  4. Glycomet.
  5. Siofor.
  6. Glyminfor.
  7. Novoformin.
  8. Vero-Metformin.
  9. Vaevae.
  10. Dianormet ma isi.

O faʻamatalaga e uiga i Metformin ma ona analogues e faʻamaonia ai le maualalo o le suka i le maʻisuka ituaiga 2.

O le aafiaga lelei o le togafitiga ma se ituaiga o togafitiga o le inisalini e faʻaalia foi. I le noatia ma le fai fuafua i le masani i aso uma, o aʻafiaga leaga e tutupu i se pasene laitiiti o tagata gasegase. Totogi taliaina (mai le 110 i le 190 rubles, le afifiina Nu 30 ma le 60) o se mea e le mautinoa le aoga i se umi umi o togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga