O le a le mea e fesoasoani i le suauu mo le faʻamaloloina o maʻi i le maʻisuka?

O le maʻisuka o se faʻamaʻi o le le atoatoa o le endocrine po o le inisalini o le faʻamaʻiina o le tui, lea e faʻafefeina ai le glucose. O faʻataʻitaʻiga e mafua ai se suiga i mea o le tino o le paʻu, ma toe faʻaleleia pe a uma ona tupu ni manua, ma e masani ona fesootaʻi le mumu poʻo le faʻamaʻi. Ole togafitiga o manua i le maʻisuka ua maeʻa ona faia ma le faaeteete ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli.

Vaega o faʻamaʻi manuʻa i le maʻisuka

O le faʻaauau pea o le maualuga o le suka i totonu o le toto e faʻamafiafia, lea e faʻaitiitia ai le tafe o toto toto. O lenei tulaga faapitoa o le maʻisuka e mafua ai le le lava o meaʻai ma le okesene lea e le ulu i totonu o le tino e ala atu i fesootaiga lautele o toto toto ma capillaries. O le gasegase ua faʻavaivaia, o le tino e le toe aoga masani, lea e avea ma mafuaaga autu o le faʻamalolo umi o le faʻamaʻi i le maʻisuka.

Afai tatou te liliu i fuainumera, ona faʻaalia ai lea o le suka o le toto: i luga o se manava gaogao - luga aʻe 8-8.5 mmol / l, pe a uma ona 'ai - i luga aʻe o le 10 mmol / l, togafitiga o manuʻa loloto e oʻo atu i le lua masina, ma le masani mo se tino soifua maloloina 1-2 vaiaso . O le paʻu o le toto i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le afaina o le tino.

O le polyneuropathy o le maʻisuka o se isi lea mafuaʻaga o le taulaina o faafitauli. Faʻaleagaina o le tino o le tino e faʻaitiitia ai le lagona o le paʻu.

Faʻafefea ma auala e togafitia ai se manuʻa

O le maʻi suka e faʻaitiitia ai le gafatia o sela e toe faʻafouina. O se tagata gasegase ma se maʻi i le tino e tatau ona togafitia i se taimi vave i se visepisi. A leai, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le suppuration.

E le fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faʻaoga mo manua tuga:

Ina ia le faʻaleagaina le tulaga, o le maʻisuka e tatau ona togafitia le manua i vailaau nei:

  • paluga o le paluga - pāmalolo faʻasalalau,
  • furatsilin - o se fofo poʻo se paʻu ua saunia mai i meaʻai.

O le fausaga o le tino o le tagata e maua ai nai tamai capillaries o loʻo i totonu o pito i lalo ma pito i luga. O le faʻaleagaina o puipui o toto toto e taʻitaʻia ai le vevela ma le paʻu o le paʻu. 35% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na maua i le maʻisuka vae syndrome. O faʻasolosolo e atiaʻe i uluaʻi laasaga e pei o siama masani i luga o le paʻu o vae. O aʻafiaga faʻapitoa ma vaʻa toto, faʻaitiitia le tiga, ma se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le gauai atu i le alualu i luma ma le atinaʻeina o le togafitiga, toso i togafitiga. I le gasologa o taimi, o maʻi le mai le faʻaalia i totonu o masini mūmū ma ponaivi o vae.

E taua le togafitia o manua vae i le maʻisuka faʻamalosi atoa:

  1. O se meaai faʻapitoa e totogi ai le gaosiga o le gaʻo gaʻo, lea e mafai faʻavaveina ai le faʻamalolo.
  2. Faʻavae i luga o foliga o le faʻamaʻi, faʻamalositisi o togafitiga mo faʻamaʻi mai le neuropathic, angiotherapy mo togafitiga faʻapitoa.
  3. Faʻaitiitia le avega i luga o le vae, faʻaofuofu seevae faʻasolosolo.
  4. Faʻasusu togafitiga ma isi lavalava e faʻapitoa i ai - mo manua o le tagi, faʻamago ma se mataʻu, ma isi.

Togafitiga o manua i tagata mamaʻi ma le maʻisuka

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka, faʻatasi ai ma se faʻaleagaga itiiti, e mafai ona ia faia togafitiga ile lava i le fale. Afai e maualuga le vevela, o le tulaga lautele e sili atu, o le togafitiga e sili atu i le masina, e sili atu ona saili le fesoasoani mai tagata tomai faapitoa. E tatau ona manatuaina o le maʻisuka, meaʻai faapitoa e talafeagai. Mo togafitiga e aoga, e tatau ona faʻamalosia le taumafa:

  • iʻa
  • ate
  • totoʻa manu
  • fualaau faisua fou
  • fualaau suamalie.

Faʻaleaga leaga

O le faʻamaloloina i le maʻisuka e mafai ona tolopo mo se vaitaimi umi. E oʻo lava i ni manua laiti e lamatia ai le maʻi. Afai e maua se maʻi, e tatau ona faia togafitiga nei:

  1. Faʻasolosolo se vaivaiga vaivai o le paluga palatini poʻo furatsilina. Faʻaleagaina le saite o mea leaga ma mea lata ane.
  2. Faaaoga le kulimi solcoseryl poʻo soʻo se isi lava faʻamalolo. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻavaveina o le toe faʻafouina o le tino i le maʻisuka, ma o le manua o le a vave ona faʻamalolo.
  3. Faia se laei po o se fasi laau patipati.

Togafitiga e tatau ona faia faalua i le aso. Fufulu ma le saline aʻo leʻi oʻo i le isi laʻei.

Purulent wound

O le siʻitia i le vevela, fulafula ma le mumu o meaʻoʻo latalata i le leona o loʻo taʻu mai ai ua afaina le manua. Atonu ei ai le lanu samasama o lanu samasama. Ole togafitiga ole manuʻa ole fatu ole maʻi suka e ese le ese mai le togafiti ole moli.

  1. I le taimi muamua, o mea e faaleagaina o mea e togafitigaina ma se viseptic e aveese ai le tulei.
  2. O se fasi mea laititi e faʻauluina i le suauu: Levomekol poʻo le Levosin, ona faʻaaogaina lea i le manua. E faʻaaoga se fusi i luga. O auala e mafai ona togafitia ai le mumunia ma aveese le gaʻo sili atu, o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o siama.
  3. A maeʻa le tuʻuina atu o le purulenti, o le a paʻu le paʻu i vailaau faʻamalolo. O nei mea e aofia ai suauu mama: Trofodermin, Solcoseryl, Methyluracil.

Ole togafitiga faʻapitoa e faʻatino pe afai o le manua e laʻititi ma e mafai ona tau i le fale. I mataupu e le faia ai se togafitiga poʻo le faʻaleagaina o le faʻateleina faʻafuaseʻi, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Atonu e faatonu e le fomai:

  1. Antibiotics mo le faʻafofoga tautala.
  2. Fomaʻi togafitiga faʻapitoa - ultrasound, laser.
  3. Le vasega o vitamini o le vaega B, C, E.
  4. O vailaʻau e faʻateleina ai le tetee o le tino, e le o faʻamalosia.
  5. Togafitiga faʻapipiʻi e faʻaaoga ai fualaau faʻalaʻau.

Manua faʻasalalau

O le sini autu o le togafitiga mulimuli ane o tagata e maua i le maʻisuka o le puipuia lea o siama. O le tele o le purulent mumū i le taimi o le faʻamālōlōina o faʻamaʻi pipisi e maualuga tele. Ole togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka maʻi e leai se aoga.

O le foliga mai o se purulent ile taulaʻi i se manua mulimuli ane e mafua ai le solia o le metabolism hydroionic, ketoocytosis, hyperglycemia, glycosuria. O le sili atu o le faʻalauteleina o le taulaʻi o le purulenti, o le sili atu lea o le maualuga o le inisalini i le nofoaga o le liona. Togafitiga e tatau ona vave faia.

Faʻamatalaga faasaienisi: 1 milliliter o le purulent mass e oʻo atu i le 15 PIECES o le inisalini. Afai e te le amata togafitiga i le taimi, o le purustic-septic process in a patient with diabetes e tau atu i le solia o le gaʻo, polotini, metabolism o le gaʻo, lea e mafua ai le tele o le inisalini, e faaiʻu i se coma.

92% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, faatasi ai ma le togafitiga lelei o manuaga o le postoperative, ausia le faamalologa atoatoa. I le tulaga o le suppuration o le manua, o le isi gaioiga e tatau ai, i le taimi lea, pe a maeʻa togafitiga atoatoa, ona faia lea o se togafitiga lona lua, sosoo ai ma le togafitia togafitiga.

Neuropathic

O le faafitauli o le togafitia o manua o le neuropathic i tagata e maua i le maʻisuka o le leai o se lagona o le paʻu - necrosis o le nerve endings. O le maʻisuka e le lagona le microtraumas ma e misia le taimi mo togafitiga lelei.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi o lenei ituaiga o maʻisuka, e tatau ai:

  • matau le tumama o le tagata lava ia, ia gauai faapitoa atu i togafitiga o le tumama i nofoaga ua aafia,
  • pulea le toto, talu ai o ona maualuga maualuga e mafua ai le faaleagaina o toto toto,
  • tausia le maualuga o le kulukose toto i se tulaga masani, lea e mafai ai ona e faatumauina le itiiti ifo o sina lagona o fiva namu.

I le tele o tulaga, o manua o le neuropathic i tagata e maua i le maʻisuka e avea ma taimi masani. O le togafitiga o loʻo i ai galuega taua nei:

  1. Faamamaina o le manua. E mafai ona faia i ni auala - o le nofoaga ma le tele o le mataupu o le liona:
    - faamamaina o le enzym,
    - faʻasologa o tafaoga o le pito i tua - aveeseina o mea e le o ni mea,
    - masini e faʻaaogā ai ofu faʻapitoa e mafai ona aveesea le detritus mai manua.
  2. Mataʻituina le aofaʻi ma le maualuga o le suavai na faʻatuina mai vaega na afaina i taimi o togafitiga.
  3. Fesoasoani Microflora i luga o le manua. Mo lenei mea, o mea manogi faapitoa, gels, lotions mai deco deco o otaota e faʻaaogaina.

Mata o togafiti a tagata e fesoasoani i le fale

I le avea ai o se togafitiga tutoʻatasi, o suʻega a tagata mo faʻamaʻi manuʻa i le maʻisuka ua le aoga. O togafitiga fale e mafai ona faʻaaogaina e fai ma togafitiga e faʻaleleia ai le faagasologa faʻamalolo. O fua o loʻo mulimuli mai na faʻamaonia lelei lava i latou:

  1. Celandine. Fufulu ma faʻamago lau o le laau. Faapipii i le manua manuʻa, faʻaaoga se fusi. Afai e leai se vaitau mo le celandine, ma e leai se auala e maua mai ai laʻau fou mo togafitiga, saunia se fofo mo paʻu. 1 tbsp. l otaota mago vaoland + 1 tbsp. (250 ml) vai.
  2. Calendula Saunia se teuteuga o laulaula fugalaau. Faaaoga i foliga o lotions, ma mo le togafitiga o le maʻi o le maʻisuka vaevaega, ia faia i aso uma ia bath bath from decoction.
  3. Alu sua. Faaaoga le sua o le aloe alofa i le manua faʻamamaina. Faʻaaogā se ofu e le faʻamaonia.
  4. Ea. Laʻau faʻasamala aʻa i le paʻu. Ina ia fufulu le paʻu o le paʻu, faʻamaʻi pipisi, ia sosolo le pito i luga o le ulutala ma le fusi paʻu. I le auala lava lea e tasi, e mafai ona faʻaaogaina pefu laupapa mo togafitiga.
  5. Propolis. Faʻafefiloi 20 g o le propolis i le 180-200 ml o le suauʻu manogi. Aumai le paluga i le 65 ° C ma faʻafefete i totonu o se vai vai mo le itiiti ifo ma le tasi le itula, e oʻo atu i le 8 itula. O le umi o le taimi mafanafana, o le sili atu lea o le faʻaogaina o le propolis i vailaau mai le suauʻu manogi. Faataga le fofo e malulu, vevela e ala i se faʻavevela ma mafai ona lupe le liona.

Le taimi e vaʻai ai i se fomaʻi

Fomaʻi fautuaina e suʻe fesoasoani faafomaʻi mo manua e maua ai le maʻisuka i tulaga e lua:

  1. Manua ogaoga manuʻa, lea o loʻo ola malosi.
  2. Purulent ulcer, e le o se taimi umi - e manaʻomia le togafitiga faʻapitoa.

Afai e togafitia togafitiga i le fale ma a maeʻa togafitiga lelei o le manua, e leai se faʻaleleia o loʻo mataituina, faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. E mafai ona avea le fomai tipitipi, endocrinologist poʻo le tagata poto faapitoa, ma se maʻi na maua i le maʻisuka. O le fomaʻi muamua e faatonuina togafitiga: antibacterial agents, e masani ona masani Levomekol mo le faʻaaogaina fafo. O le suāuʻu e afaina i vaega o gaosi, o laʻei aso uma e faia seia maeʻa faʻamaʻa le manua. Afai e fai ni laupepa purulenti, o le suauu e vevela i le vevela o le tino e faʻaaoga ai se suauu poʻo se pusi.

O le maʻisuka e le o se faasalaga. E faitau miliona tagata ola i se olaga masani e ala i le siakiina o latou maualuga o le suka. Amata le togafitiga o paʻu paʻu i se taimi talafeagai, aua le faʻatali mo ni faʻafitauli ma ia maloloina.

Mafuaaga o Manua

Paʻu o le maʻi o le maʻi suka mafua mai i le i ai o le neuropathy i le faʻatasi ai ma le maʻi o le maʻisuka. Faʻaleagaina o le tino e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le gaosiga o meaʻai gaʻo ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi le gaʻo ma le protein. O le tuʻuina atu o masini ma le okesene o loʻo faʻaitiitia, o le tafe toto i tamai ma vaʻa tetele e faʻalavelaveina. I lenei tulaga, e afaina ai neura, aemaise lava i pito pito i lalo. O se taunuuga, o le vevela ma le mago o le paʻu e aliali mai. E oo lava i nai mea laiti laiti poo mea e gaosia ai le avanoa e maua ai siama ma e faigata ona togafitia, o le togafitiga e umi lava ma mafai ona mafua ai ni faʻalavelave faʻalavelave matuia. O le maualuga o le kulukose ma le faʻavaivaia o le tino e puipuia ai foi e le faʻamalosia ai le faʻamalolo. O le mafuaaga lena, i le maitauina o faailoga muamua o le faaleagaina, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi. O le a ia uuina se suauu lelei mo le faʻamaʻi manuʻa i le maʻisuka.

Vaega o togafitiga e faʻaaoga ai le ointments

O le gau o le tino ola e mafua ai le paʻu vevela. I le tulaga o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o gasegase ua maua i le televave, e mafua ai le faamalolo, faʻafefe ai le afu. E fetaui lelei le tupu tele o manuʻa ma o latou faʻafitauli, ma e manaʻomia ona e mataʻituina lelei le tulaga o le paʻu, taʻele poʻo le taʻele.

Faʻaleagaina faʻamaʻi o manuʻa i le maʻisuka e mafai ona faʻatino e faʻaaoga ai kulimi ma suauu e le tutusa le malosi. O togafitiga faapena o le a sili ona lelei. E tatau foi ona manatuaina mo le puipuia ma le faʻamamaina o paʻu paʻu, e manaʻomia ona e faʻaogaina fualaau faʻapitoa, aemaise lava mo vaega e sili ona aʻafia (e masani lava o le pito i lalo ma luga o le pito i luga, o le sili atu ona faigofie ona maua i le gasegase). O manua e le faʻamalolo i le maʻisuka e le masani ai.

Faʻailogaina Gaioiga Gaoioiga

E faʻapefea ona togafitia manuʻa i le maʻisuka? Talu ai ona o le lagona o le paʻu o tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka ua faʻaitiitia, e le mafai ona sili atu ona taʻalo le pito i luga o le maʻisuka, e manaʻomia le mataʻituina le faʻaaogaina o le taele mafanafana mo vae, faʻavevela ma vevela. E leai se mea e tatau ona e ulaula ai, talu ai o le nicotine e vave faʻavaveina le faagasologa o le angiopathy ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o fualaau.Afai ei ai ni meaʻai, sola, paʻu, e tatau ona e fufuluina le manua i le vai mamā, faʻaaoga se visepisi ma mautinoa ia feutagai ma se fomaʻi o le a faʻamaonia le saʻo togafitiga. O le togafitiga o le a aofia ai se suauʻu mo le faʻaaogaina fafo ma mea faʻamaʻi mo le faʻaaogaina totonu. I nisi tulaga, o vailaau masani e fesoasoani e aveese ai manua, ae peitai, o ona metotia e faaaoga faapitoa i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa. Togafitiga e tatau ona faʻatinoina seia maeʻa le faʻamalolo, lea e mafai ona fai i nai vaiaso. O le mea pito sili ona taua o le sailia lea o fesoasoani faʻapitoa i le taimi.

Uu manogi mo faʻamaʻi manuʻa i le maʻisuka

Eseesega o le faʻaaogaina fafo e faʻalagolago i uiga o le manua. O ituaiga sili o paʻu o le paʻu e aofia ai:

O manogi sili ona taatele mo togafitiga e faapenei:

  • "Solcoseryl" - faʻavaveina le faiga o gataifale ma faʻafouina ai faʻaleagaga i fafo.
  • "Fusicutan" o se suauu e faavae i luga o le fusipic acid, lea ei ai lona aafiaga taua e tetee ai.
  • "Delaskin" - e iai le tannin e avea ma mea autu ma faʻaitiitia ai le mumū, faʻaleleia le toe faʻafouina o fausaga faʻapipiʻi faaleagaina.

O manuʻa matala i le maʻisuka e togafitia i fualaau faasaina e pei o:

  • Suauu suauu - taofi le suppuration ma faʻapalapala le paʻu.
  • O Baneocin o se vailaʻau malosi tele.
  • "Levomekol" - vave ma faʻavavevave ona toe faʻafouina mea. O le analogue o le "Dioxizole".

I le togafitiga o manua, o Vishnevsky ointments, ichthyol ma suauu streptocide e faʻaaogaina ai le antibacterial.

O manogi mo faʻamaʻi manuʻa i le maʻisuka e tatau ona faʻatonuina e se tagata tomai faapitoa. E tatau ona manatuaina o le togafitiga a le tagata lava ia e matautia.

O le a le mea e le taliaina i le tuufaatasiga o suauu mo le maʻisuka?

I le i ai o le maʻisuka, e le tatau ona i ai ni mea taua e pei o le salicylic acid, alcohol alcohol, vaega o vailaʻau ma vailaʻau, poʻo ni faʻasaʻo e faʻaleagaina le tulaga o manuʻa. O le faʻaaogaina o le glycerin e le manaʻomia foi, aua e afaina ai le paʻu, e sili atu le faigata ma mafua ai le mumū. E tatau ona filifili na auala e le afaina ai le tagata gasegase, mautinoa le saogalemu ma le manuia o togafitiga o manuaga, ma ia i ai se aafiaga taua. I le uma, ma le maʻisuka, o le faʻamaloloina o le maʻi e sili atu lemu nai lo tagata soifua maloloina.

Fautuaga mo le faʻaogaina o suauu

Ole numera o auala e fesoasoani e faʻamalosia ai aʻafiaga aoga o suauʻu ma kulimi. O nei mea e aofia ai le faia o faʻatinoga faʻapitoa e maua ai se aoga aoga i le toto i totonu o vae, lea, i le itu, e faʻaitiitia ai foliga vaaia o le mumu o le paʻu.O se massage e toetoe lava tutusa le aafiaga e mafai foi ona fesoasoani, ae o le tulaga ese e mafai ona faia mo tagata maʻi mamaʻi. Peitai, i le i ai o ni faaletonu ogaoga faaletino, e le mafai ona faia lea ituaiga taualumaga.

E le gata i lea, faatasi ai ma suauu, e mafai ona e faʻaaogaina fualaʻau faʻapitoa na faʻamatalaina faapitoa e se tagata tomai faapitoa.

Faʻaauau le faʻamaloloina o ala savali i le ea fou. Latou te le gata ina faʻaleleia le toto, ae faʻatagaina foi le paʻu e manava.

Le faʻaaogaina o suauʻu mo le puipuia

Ina ia faʻateleina le lelei o fua puipui, e tatau ona e mulimulitai i ni tulafono e faʻaitiitia ai le ono afaina ai manuʻa:

  • o le faʻaaogaina o vae paʻele ma le faʻamagoina atili maeʻaeʻa e puipuia ai le faaleagaina o le galo,
  • o le faʻaaogaina naʻo mea e lelei ai le tumama, tausia lelei o le paʻu,
  • le faʻaaogaina o lavalava e faia mai ie masani e aunoa ma ni mea gaosi mea gaosia,
  • lalagaina totini ma totini e faia i luga o laʻau mama, laʻei lelei e aunoa ma ni mulivae maualuga poʻo le atoa atoa,
  • le soloia o le manicure ma le pedicure, i taimi e ono aliali mai ai manuʻa fou,
  • faʻaaoga pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi faapitoa o susu susu.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le fesoasoani mai o vailaau faʻaonapōnei e mafai ona e fesoasoani i lou tino e taulimaina paʻu o le paʻu, ma ina ia aloese mai faʻalavelave, e tatau ona e tausisi i fautuaga a le fomaʻi i le filifilia o auala e faʻamalolo ai manuʻa i le maʻisuka.

O a mea tau fale talavai e mafai ona ou faʻaaogaina?

O suauu, o kulimi faʻamalolo ma isi vailaʻau mo le faʻaaogaina fafo e tatau ona i ai i taimi uma ma le tagata maʻi. O le taimi lava e afaina ai le paʻu, faʻaleagaina poʻo isi mumu o le paʻu e amata ona aliali mai, e tatau ona tatau loa ona faia ni fua talafeagai.

O le maʻisuka e tatau ona i ai i taimi uma se ituaiga o visefofo, ina ia, pe a tatau ai, o le togafitiga o le vaega faaleagaina o le paʻu ua maeʻa.

Afai o faʻafitauli o maʻi o le maʻisuka i le ituaiga o fiva e amata ona aliali, o le a amata ona afaina le paʻu, e tatau ona e faʻaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi manu. E i ai so latou aoga aoga i le togafitia o manua vae i le maʻisuka malosi, fesoasoani i le mumū ma faʻaitiitia ai le susu. O nei mea e aʻafia ai le ogatotonu Levomekol ma le Levosin, o spray Olazol ma Panthenol. E mafai foi ona e taumafai e togafitia manuʻa i le maʻisuka ma le betadine.

E mafai ona e afaina manuʻa i luga o le vae po o le tamatamailima i Olazol spray. O le tuufaatasiga o le suauu aerosol e aofia ai vaega e pei ole suauu buckthorn, boric acid, benzocaine ma le chloramphenicol. O loʻo iai le vailaau faʻasaina ma se faʻamalositino faʻaleagaina faʻapitoa.

O le pulupulu e faʻateleina le faʻamaloloina o manua, ma faʻapena foi ona faʻagesegeseina le faagasologa o le faʻaaogaina-o le tuʻuina atu o le polotini mai le paʻu. Ona o se mea e pei o le benzocaine, o se aafiaga mataga taua o le fualaau faasaina.

O le togafitiga o le togafitiga e mafai ona maua ona o le maualuga o le faʻasalalaga o mea uma o loʻo i luga. O le mea lea, o le faʻamalolo vave o manua, abrasions, mumu, gaʻo ma le faʻamamaina o le tiga i luga ole nofoaga o le faaleagaina o paʻu.

E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i siama faʻamaʻi pipisi i aso taʻitasi, e faʻaaoga ai se moli e oʻo i le fa taimi i le aso.

Aisea e afaina ai manuʻa ma e le faʻamalolo i le maʻisuka?

O le mafuaaga autu o paʻu o le paʻu o le maʻisuka neuropathy. E mafua lenei mea ona o le faʻaumatiaga o namu ma le faʻaleagaina o le paʻu. O se taunuuga, o soʻo se gasegase faʻamalosi mulimuli ane ma suiga laʻititi e le faʻamalolo i le taimi. Ona o le ogaoga o se manua o le vae i le maʻisuka malosi ma faʻafitauli faigata, e fautuaina oe e suesue nei manua i se eseesega.

I le auiliiliina atili o auiliiliga e uiga i mafuaʻaga ma taunuʻuga, ua gauai tagata atamamai i manatu nei:

  • paʻu vevela - ona o le gaioiga gaioiga, o loʻo i ai le leai o se vai ma, o se taunuuga, o le faʻamalaina. O le iʻuga, o loʻo paʻu le paʻu, ma o le galuega a le afu ma le vaʻavaʻa mataʻutia ua faʻaumatia. Faʻaopopo atili ma sili atu le pala, vavave ma faʻamaʻi,
  • sana - hyperkeratosis (tele gaosiga o saito) atonu o le taunuuga o le ofuina o seevae mausali. Mo lenei mafuaʻaga, e maua mai ai sana ma sana, lea e lolomi i luga o le paʻu. E mafua ai le afaina ai o le hemorrhages ma, o le iʻuga, o mamanu ulcerative,
  • o se anufe e aliali mai pe a faʻateteleina le tino puipuia o le tino, lea e masani ona afaina ai faʻailoga fao. Ona o lo latou faʻamalosi, o le mamafa o le mamafa e tupu i luga o le tamatamailima, feeseeseaiga, lea e faaosofia ai maʻi o le gaʻo.

O le isi tali i le fesili pe aisea e le manuia ai manuʻa e mafai ona vavaeeseina. Afai e te le vave amata togafitiga, o le tulaga o le maʻi mulimuli ane e maualuga, ma o lea e taua tele le feutagai ma se fomaʻi pe a aliali muamua lagona tiga. Talanoa pe aisea e le malolo ai le manua o le vae, faʻalogo i le leai o se puipuiga masani, le teena o le tumama. Talu ai ona o le faʻaaogaina o le faafitauli o loʻo tuʻuina atu i le maʻisuka, e taua tele le malamalama i le auala e tatau ai ona faʻatino togafitiga.

Vaega o togafitiga o manuʻa i le maʻisuka

O tagata uma e feagai ma le maʻisuka ua na o le naʻo le mataʻituina o le tulaga o le paʻu. O se meaai e vave ona faia lea e aofia ai le sili ona lelei o le vitamini ma microelements e fesoasoani i le vave faʻamalolo o paʻu. E le gata i lea, o le togafitia o manua i le maʻisuka o le aofia ai lea i taumafa i aso taitasi o oloa e pei o iʻa, ate, nati, fuamoa, faapea foi le oatmeal, fualaau faisua fou ma fua.

Soʻo se faaleagaina o le paʻu o le maʻisuka e tatau ona togafitia i vailaau faʻapitoa. Ole mea lea o le a aloese ai mai le faaopoopoina o manuʻa i le maʻisuka. Faʻatasi ai ma vailaʻau ma gaʻo faapitoa, e fautuaina e faʻaaoga vailaau faʻamaʻi, faapea foʻi ma vailaʻau. Talanoa e uiga i le auala e togafitia ai le ita i luga o lima ma isi manua, faʻalogo i:

  • le eseesega i le togafitiga o manuʻa o le natura neuropathic ma le maʻisuka vae. O le mea lea, o le toe faʻaleleia o le vasega e le tatau ona faʻatino e se maʻisuka na o ia,
  • le taua o le amanaʻiaina o uiga o le tino: ituaiga o maʻisuka, tausaga o le maʻi, le i ai o faʻafitauli,
  • togafitiga o manua tuga o le maʻisuka e mafai ona aofia ai e tusa lava pe i ai togafitiga faʻapope, ma o le mea lea e leai se tulaga fautuaina e faʻatuai ai le amataina o togafitiga.

Aʻo leʻi faʻaaogā faʻamaʻi manuʻa ma isi mea manogi e mafai ai oe ona togafitia manuʻa i le maʻi suka, e tatau ona e faamasani ia latou ituaiga ma isi mea.

Faʻasoga o le Faʻamama

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O faʻaaoga mo le faʻamalolo ma le togafitia o le faaleagaina o le paʻu ua vaevaeina i le faʻamaʻi manuʻa ma faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi. O togafitiga faʻapitoa e iai ni tulaga lelei. Muamua lava, o le maua o ia tupe i le maketi faʻaonaponei. E le gata i lea, o le faʻamaloloina o maʻi i le maʻisuka e mafua mai i le faapitoa o suauu ua fuafuaina e vave tele. E leai se tiga ma isi lagona le lelei i le faagasologa o togafitiga. O le mafuaʻaga lea e avea ai le gaosiga mo le togafitia o manuʻa i le maʻisuka o se mea gafatia lautele ma lelei.

O le faʻavasegaga o faʻamalologa o manuʻa mo le faʻaaogaina fafo e faʻalagolago i le natura o le manua. Ua vaevaeina nei vaega i manua o le gaʻo, o manua tatala ma purulenti. E faʻaaogaina Solcoseryl, Delaxin ma Fusicutan e avea ma mea e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le ulcerative dolphin. O le igoa muamua e fesoasoani i le faʻavavevaveina o auala e fesootaʻi ma le fesuiaiga, aʻo le lona lua, faʻafetai i tannin, o tau e faasaga i le faʻaogaina o faiga faʻavae. Fusicutan lauiloa foi se algorithm albaitherial e iloagofie ai.

I le maʻisuka, o vailaʻau nei e faʻaaogaina e togafitia ai manuʻa matala:

  • suauu suauu - faʻamago le paʻu, puipuia le suppuration o manuʻa luga,
  • Levomekol - faʻaleleia le toe faʻaleleia o fausaga o le tino e tusa lava pe sili atu ona faigata faʻalavelave. O le analogue o le tuufaatasiga o le dioxisole,
  • Baneocin - o le tuufaatasiga o le suauʻu e aofia ai vailaʻau malolosi (bacitracin). Talu ai ona o lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina le meafaigaluega e tusa lava pe i ai ni foliga le lelei o le mu.

Afai e tatau ona togafitia manuʻa o le purulenti, e fautuaina e faʻaaoga igoa e pei ole kulimi Vishnevsky, ichthyol ma streptocid. Muamua o loʻo faʻaalia e le malosi o le antibacterial, faʻatagaina e faʻaaogaina mo le faʻamalosi. O le faʻaaoga o le ichyol o le suauu e fesoasoani e faʻamalolo ma faʻaleagaina ai manuʻa tuʻa. Ina ia ausia le sili ona maualuga, e talafeagai le faʻaaogaina o le meafaigaluega i nisi o taimi i le aso. O le tuufaatasiga e mafai ona faʻaaogaina mo compresses ma lotions.

O le suauʻu Streptocide e faʻaaoga ai faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o lona faʻaaogaina e mafai ai ona e vave aveese le tulei mai le manua.

E taua le manatuaina o nisi o suauu ma oloa mo le faʻaaogaina i fafo e mafai ona faʻataʻitaʻiina faapitoa e se tagata tomai faapitoa.

I le tautalagia o igoa faʻailoga, latou te gauai atu i le faʻaaogaina o Diaderm, Ureata, Wirth o suauu ma isi auala. E mafai ona latou taulimaina le paʻu vevela, o le mumū e mafua ona o siama faʻaleaga. O le faʻapitoa faapitoa e tatau ona faʻamaonia le moni o le faʻaaogaina o vailaau masani.

Vailaau faʻapitoa

O meaʻai na maua mai i vailaʻau masani e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka. Peitai, o nisi tapulaa ua fuafuaina. Muamua lava, e le taliaina lenei mea e aunoa ma le maliega a le fomaʻi, ona o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻafitauli pe afai e le amanaia e le maʻi suka lenei tulafono. O le isi tapulaʻa, e le mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻale-aganuʻu i tulaga ogaoga, le i ai o faʻafitauli. Ma e moni, o nei fua e le tatau ona faʻalavelave pe faʻalavelave i le auala autu e faʻaleleia ai.

Ina ia mafai ona togafitia manuʻa e le faʻamalolo, e mafai ona faʻaaoga laulaʻau lalandine. E tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea:

  • e sili atu le faʻaaogaina o laulaau fou, ae o le a faia mea mama,
  • e fautuaina e fufulu muamua i latou,
  • e faʻamautinoa ai se toe faʻaleleia, o laulaau e manaʻomia ona fusi i se manua poʻo le maʻi ulua.

Talanoa pe faʻafefea ona togafitia manuʻa i se suka suka, faʻalogo i le faʻaaogaina o aʻa o le paʻu ma le celandine. E talafeagai le saunia o le faʻafefiloi o aʻa o le sukalandine paʻu (20 gr.), Burdock (30 gr.) Ma le olive poʻo le suāuʻu mata (100ml). O meaʻai na tuʻuina atu e tunu mo le 15 minute i luga o le vevela vevela ma faʻapalaina. O le lubricating o manuʻa le faʻamalolo e fautuaina mo le tele o vaiaso lua pe tolu taimi i le aso.

O le vaomalo fou o le kukama ua maua foi lona faaaogaina. O lea ituaiga o gaioiga o loʻo faʻaalia e se vailaʻau matuia o le antimicrobial exposure algorithm. E fautuaina i latou e faʻamalolo manuʻa o le purulenti, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻapipiʻi masini lua mo le lua i le tolu itula. A maeʻa le faʻamamaina o le manua i le sua, ona fautuaina lea e faʻaaoga ia mea na tuufaatasia muamua na faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi.

Togafitiga ma togafitiga faʻa-aganuʻu e aofia ai le faʻaaogaina o le sua sua. E sili atu le aoga pe'ā tatau ona togafitia faʻamaʻi o le ulcers. Ina ia saunia le vailaau vailaau, o le a tatau ai ona olo lau laʻau e ala i le pasiina i latou i se suʻi meaʻai. O le mea e maua mai ai le kulimi e tuʻi ma faʻamaʻaina, aua o le sua o le laau e tatau ona faʻaaogaina faapitoa. O manua e togafitia i lenei vaega, ma o le toe faʻaleleia o le auala e tatau ona tusa ma le lua vaiaso.

E le tatau ona galo ia i tatou le aoga o calendula, lea e faʻaaogaina e saunia ai meaʻai. Saunia le faʻavae e faʻatatau i vaega nei: lua tbsp. l fugalaau fugalaau e sasaa mai i le vai inu ma saosaoa mo le tusa ma le 120 minute. O le faʻasalalauga ua fautuaina e fautuaina e faʻaaoga i totonu o le 10 aso. Afai e le o lava le aoga, e fautuaina e faʻaaoga se isi vaifofo.

Puipuiga manuʻa o le purulenti

O le lisi o fua puipuia e mafai ona faʻaauau i le umi e mafai ai. O le mea lea, ou te fia nofo ai i luga autu:

  • savali e leai ni seevae e le fautuaina. E taua le vaʻaia lelei o seevae aʻo leʻi faʻaaogaina,
  • suʻega o suʻega i aso taʻitasi e fautuaina e faailoa ai manuʻa
  • fufuluina i aso uma o vae i le faʻaaogaina o oloa e le faʻamago ai le paʻu,
  • le teena o le vaisu o le nicotine, aua e faʻalautele ai le faʻagasolo o le toto. O lenei, i le itu, e faʻamalosia ai le toe faʻafouina o le tino ma faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • Faʻaaloalo i tulafono faatonutonu mo le saogalemu pe a faʻaaogaina masini e pei o se afi afi, faʻavevela poʻo le paʻu afi. O lenei mea o le a faʻaitiitia le ono mafai ona faʻaleagaina, mumu le paʻu.

I le tau malulu, e taua tele le mafanafana o ou seevae ma tumau i le auala mo le silia ma le 20 minute. I le taumafanafana, e tatau ona faʻaesea le ofuina o ia seevae, lea e iai ni oso i le va o tamatamai vae. E fautuaina le ofuina o ni seevae se tele, ma faia lenei mea. E fautuaina foi e aua le aveeseina masini, kati ma sana mai le paʻu lava ia.

E taua tele le faʻaaogaina o seevae mafanafana ma lavalava e le faʻamalosi ai le paʻu, ma maua ai foi ni mea e leai ni mea e faʻaaogaina ma ni aʻa. E le gata i lea, e le fautuaina e le au atamamai le taʻele po o le taele mo se taimi umi, aua i lalo o le aafiaga o le vai e paʻu ma paʻu ai le paʻu. O nei mea uma e matua faateleina ai le mafai ona afaina. E le tatau foi ona e faʻaaoga Vaseline ma soʻo se igoa ua saunia i luga o le faʻavae o suauu oona e faamalulu ai le paʻu. E mafua ona e le o aʻafia le paʻu.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Tuua Lau Faamatalaga