Faʻailoga o le tui mo insulin Humulin: o le a le mea, tau ma iloiloga

O le vailaʻau faʻasaina o le Humulin NPH e aofia ai le inisalini-isophan, lea e umi le umi o ana gaoioiga. E faʻamoemoe mo le faʻaauau pea ona faʻaaogaina ina ia mafai ona faatumauina le maualuga o le kulukose toto i totonu o tapulaa masani.

Faʻaavanoa o se faʻamalologa mo pulega faʻapitoa i vailaau i totonu o le Iunaite Setete, Eli Lilly & Company. Ma o le Falani Farani Lilly Farani e maua mai le inisalini Humulin NPH i foliga o kalama ma se peni.

O le fualaau faasaina e foliga mai o le taofiofia o se lanu po o le lanu.

O le aafiaga o le falemaʻi o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o le faʻaopoopoga o le toto i totonu o nila ma masini e faʻaaoga ai Humulin NPH. I le maʻisuka, o le gaosiga o le pancreatic insulin hormone ua faaitiitia, lea e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi.

Ole fualaau faasaina e faʻaaogaina ai le kulukose e faʻaogaina i sela e manaʻomia ai meaʻai. O le inisalini e fegalegaleai ma ni tagata faapitoa i luga o le potu, lea e faaosofia ai le tele o metotia o meaola, lea e aofia ai, aemaise lava le fausia o hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase.

Le felauaiga o le kulukose i masini mai le toto, pe a faʻaitiitia.

Fale faʻamaloilo

  • O le togafitiga faʻapitoa e amata ile itula pe a uma le tui.
  • O le faʻaitiitia o le suka e tusa ma le 18 itula.
  • O le sili o le aafiaga pe a mavae le 2 itula ma oʻo atu i le 8 itula mai le taimi o le pulega.

O sea fesuiaiga i le va o le gaioiga o le fualaau faasaina e faalagolago i le nofoaga o le puleaina o le taofiga ma le gaoioiga a le tagata maʻi. O nei meatotino e tatau ona amanaia pe a tofia se suʻega masani ma le taimi o le pulega.

Ona o le faʻalauteleina o le faʻaleleia o le aʻafiaga, o le Humulin NPH ua faʻatalanoaina faʻatasi ma le inisalini puupuu ma le vave.

Tufatufaina ma le sogasoga mai le tino:

  • Inisalini Humulin NPH e le ulu atu i le puipui o le hematoplacental ma e le faʻasalaina e ala i le mammary glands ma le susu.
  • Le gaoioi i le ate ma fatuga e ala i le enzyme insulinase.
  • Faʻamamaina o fualaau faasaina e masani lava i fatugaʻo.

O aʻafiaga e le talafeagai e aofia ai:

  • hypoglycemia o se faʻalavelave faʻalavelave ma le le lava le faia o le suʻega. Faʻaalia i le leiloa o le mafaufau, lea e mafai ona fenumiai ma le gasegase hyperglycemic,
  • faʻamaʻi pipisi i le nofoaga o loʻo tuiina (mumu, sasaina, fulafula),
  • sosolo
  • puupuu le manava
  • manatu faʻapitoa
  • urticaria
  • Tachycardia
  • lipodystrophy - atrophy i le lotoifale o gaʻo gaʻo.

Tulafono lautele o le faaaogaina

  1. O le vailaʻau e tatau ona faia i lalo o le paʻu o le tauau, pulou, totoa poʻo puipui pito i luma, ma o nisi taimi e tui ai le intramuscular.
  2. A maeʻa le tui, e le tatau ona e solomuli malosi ma masalomia le vaega o osofaiga.
  3. E faasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  4. O le fualaau e filifilia taʻitoʻatasi e le endocrinologist ma e faʻavae i luga o taunuuga o se suʻega toto mo le suka.

O mea autu o le fualaau faasaina

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i le i ai o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi o le gaioiga.

E tele ituaiga o vailaʻau o le Humulin.

O nei fualaau oona e eseese i le taimi o gaioiga i le tino.

I le taimi nei, o vailaau nei o loʻo maua i luga o le falemaʻi faʻamalositisi:

  1. Inisalini Humulin P (faʻaaogaina) - o se vailaau faʻatauvaʻa.
  2. O le Humulin NPH o se vailaʻau o le faʻalauteleina o mea, lea e amata ona faʻaalia le gaoioiga i le itula pe a maeʻa le pulega, ma o le maualuga o le taunuʻuga e maua i le ono i le valu itula.
  3. Inisalini Humulin M3 o se vailaʻau o le umi o le taimi e faʻaalia ai. E maua i le tulaga o se faʻamalologa e lua-vaega, lea e aofia ai le insulin Humulin Regular ma Humulin NPH.

O le aʻafiaga autu o le fualaau faasaina e fuafua i le faatonutonuina o le faagasologa o le metabolism o le kulukose, faapea foi i le faatelevaveina o le anabolism.

E faʻaaogaina foi le Pule Faatonu o le Humulin e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 i le i ai o mea nei:

  • afai i taimi o togafiti faʻalavelave o loʻo i ai se faʻaaliga o le teteʻe i fualaau o le suka,
  • le atinaʻe o ketoacidosis,
  • afai ei ai se maʻi pipisi,
  • faʻalavelave faʻasoesa
  • pe afai, e iai se manaʻoga e faʻafeiloaʻi le tagata maʻi i se umi umi o le togafitiga o le inisalini.

O le inisalini o le inisalini Humulin e mafai ona tuʻuina atu i ni auala autu se lua:

  1. Faʻaalolo mo le injection tui i lalo o le paʻu.
  2. Tali mo tui.

I le taimi nei, e tele fualaau oona e mafai ona suitulaga ai le Humulin. O nei fualaau oona o loʻo i ai i la latou tuufaatasiga le mea taua e tasi - inisalini. O nei sui e aofia ai:

  • Galue ma Apidra,
  • Biosulin ma Berlsulin,
  • Gensulin ma le insulin,
  • I totonu ma Insuman,
  • Lantus ma Pensulin.

I nisi tulaga, e mafai ona faʻaaoga le protamine. E faasa ona filifili pe sui lau vailaʻau. E naʻo le fomaʻi e mafai ona fautuaina le fualaau tatau talafeagai i le tagata maʻi i le saʻo saʻo, ia amanaʻia le matuia o maʻi faʻaleagaina ma uiga taʻitasi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o insulin Humulin NPH ma M3: o le tau o fualaau faasaina ma iloiloga

Humulin NPH ma isi vaega o lenei vaega o vailaau faʻafomaʻi o fualaau ia e faʻaaogaina e togafitia ai tagata e maua i le maʻisuka.

O vailaau faʻasoifua maloloina e maualalo ai le suka, e pei ona faia i luga o le tino o le inisalini e faʻamalosia ai le tagata.

O le mafuaʻaga autu o le gaosiga o meaola o le faʻaitiitia o le kulūkose i totonu o le toto e ala i le faʻapipiʻi atu i totonu o le tino ma faʻaogaina i totonu ole faiga ole gasegase o siama.

O le a le Humulin?

I aso nei, o le upu Humulin e mafai ona vaaia i igoa o ni fualaau e fuafua e faʻaitiitia ai le toto toto - Humulin NPH, MoH, Regular and Ultralent.

O eseesega i le auala mo le gaosia o nei fualaau faasaina e maua ai le gaosiga taitasi o le suka ma ona lava uiga. O lenei vaega e amanaia pe a faatonuina le togafitiga mo tagata e maua i le maʻisuka.

I le faaopoopo atu i le insulin (o le vaega autu, fuaina i le IU), o vailaʻau e aofia ai meaʻai, e pei o le vai faʻamaʻi, protamines, acid carbolic, metacresol, o le zinc oxide, sodium hydroxide, ma isi.

O le hormone pancreatic o loʻo faʻapipiʻiina i cartridges, vials, ma peni. O faʻamatalaga faʻaopoopo e faʻamatalaina ai uiga o le faʻaaogaina o fualaau oona.

Aʻo leʻi faʻaaogāina, o cartridges ma vials e le tatau ona luluina malosi; o mea uma e manaʻomia mo le faʻamaofiofia o le suavai o loʻo taʻavale i le va o alofilima.

O le mea sili ona talafeagai mo le faʻaaogaina e le maʻisuka o se peni tui.

O le faʻaaogaina o fualaau ua taʻua e mafai ai ona maua togafitiga lelei mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, aʻo latou saofagā i le sui o le tulaga le atoatoa ma le vavalalata o le hormone oona o le pancreas. Faʻamatalaina Himulin (fuataga, tulafono) e tatau ona avea ma se endocrinologist. I le lumanaʻi, pe a manaʻomia, e mafai e le fomaʻi aoga ona faʻasaʻo togafitiga togafitiga.

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le inisalini ua faʻamaonia i se tagata mo le olaga. Faatasi ai ma le faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2, lea eoʻo mai ma faʻamaʻi pipisi, o togafitiga e maua mai i vasega o eseesega eseese. E taua le manatuaina o se faʻamaʻi e manaʻomia ai le faʻaofiina o le hormone faʻamalosi i totonu o le tino, e le mafai ona e teena le togafitiga o le inisalini, e le mafai ona aloese mai ai ni ogaoga ogaoga.

O le tau o fualaau o lenei vaega o vailaʻau faʻalagolago e faalagolago i le umi o gaioiga ma le ituaiga o afifi.O le tau fuafuaina i fagu e amata mai le 500 rubles., O le tau i faletusi - mai le 1000 rubles., I peni tui o le sili atu ma le 1500 rubles.

Ina ia fuafuaina le tui ma le taimi o le tagofia o fualaau faasaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist

E faʻalagolago lava i le eseese

O ituaiga o tupe ma aafiaga i luga o le tino o loo faamatalaina i lalo.

O le fualaau faasaina ua faia e ala i le faʻaaogaina o le DNA ma faʻateleina le umi o galuega. O le autu o le fualaau faasaina o le faatonutonuina o le metabolism glucose.

Fesoasoani e faʻalavelaveina le faagasologa o le palatini ma maua ai le aʻafiaga o le tino. Humulin NPH e faʻateleina le gaioiga o enzymes e faʻamalosia ai le faʻavaeina o le glycogen i maso maso.

E faʻaleleia ai le maualuga o meaʻai gaʻo, e aʻafia ai le maualuga o le glycerol, faʻaleleia atili le gaosia o le protein ma faʻamalosia ai le faʻaaogaina o gaʻo aminocarboxylic i sela maso.

Analogs e faʻaitiitia ai le suka toto:

  1. Actrafan NM.
  2. Diafan ChSP.
  3. Faʻamaulalo N.
  4. Protafan NM.
  5. Humodar B.

A uma le iniseti, ona amata lea ona fai le fofo pe a uma le 1 le itula, ona maua lea o le malosi i totonu o le 2-8 itula, o le a tumau pea le gaioiga mo le 18-20 itula. O le taimi mo le gaioiga o le hormone e faʻalagolago i le fua na faʻaaoga, le nofoaga o inisiua, ma le gaioiga a le tagata.

Humulin NPH ua faʻaalia mo le faʻaaoga i:

  1. Maʻisuka faʻatasi ai ma togafitiga fautuaina ile insulin.
  2. O le maʻisuka muamua na maua.
  3. O fafine maʻitaga e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka.

Fai mai le faatonuga e le o faʻamaonia le vailaʻau mo tagata ei ai le hypoglycemia o loʻo i ai nei, lea e mafua mai i le pa'ū o le kulukose toto i lalo ifo o le 3.5 mmol / L, i le toto toto - 3.3 mmol / L, i tagata gasegase e maua ai le gasegase i vaega taʻitasi o le vailaʻau.
O aʻafiaga e ono tupu pe'ā uma ona faʻaaogaina le vailaʻau e masani ona faʻaalia:

  1. Hypoglycemia.
  2. Faʻaleagaina o le tino.
  3. Malosiaga masani ma faʻalauiloa i le lotoifale.

Ae mo le televave o le fualaau faasaina, e leai ni faailoilo patino o le taofiga. O faʻamaoniga autu o loʻo manatu i le amataga o le hypoglycemia. O le tulaga e ogatasi ma ulu o le ulu, tachycardia, faʻafiafia ma le paʻu o le paʻu. Ina ia aloese mai faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, e filifilia e le fomaʻi le fua mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, ma mafaufau i le maualuga o le glycemia.

Faatasi ai ma le maualuga o le fualaau faasaina, o le hypoglycemia e mafai ona tupu.

Humulin M3, e pei o le fofo muamua, o se gasologa faaumiumi. E maua i le foliga o se faʻamalologa e lua, o tioata tioata e aofia ai insulin humulin (30%) ma humulin-nph (70%). O le mafuaʻaga autu o Humulin Mz o le faʻatonutonuina o le kulūkose metabolism.

O le vailaʻau e fesoasoani e fausia ai le musika, vave ona tuʻuina atu kulukose ma aminocarboxylic acid i totonu o sela o muso ma isi mea e ese mai le faiʻai. Humulin M3 fesoasoani ile ate ole tagata liliu mai glucose i le glycogen, faʻalavelave i le gluconeogenesis ma liliu mai le sili atu kulukose i totonu o le gaʻo ma le visceral.

Analogues o fualaau faasaina:

  1. Protafan NM.
  2. Farmasulin.
  3. Galue Faigaluega.
  4. Lantus Optiset.

A maeʻa tui, Humulin M3 amata ona galue pe a maeʻa le 30-60 minute, o le maualuga o le taunuʻuga e ausia ile 2-12 itula, o le umi o le inisalini e 24 itula. O mea e aafia ai le maualuga o le gaoioiga a Humulin m3 e fesoʻotaʻi ma le vaega filifilia o le tui ma le fua, faʻatasi ai ma le gaioiga faaletino o le tagata ma lana meaʻai.

  1. Tagata e maua i le maʻisuka latou te manaʻomia le togafitiga o le inisalini.
  2. O fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka ituaiga.

O faʻafitauli o le inisalini o le neutrality e faʻasaina i le siama o le hypoglycemia ma le faʻamaualuga i mea o le tuufaatasiga. O le togafitiga o insulin e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, lea o le a faʻaaogaina ai le atinaʻe ma le faʻaogaina o le hypoglycemia, lea e mafai ona avea, i le tulaga sili ona lelei, le mafuaʻaga o le atuatuvale ma le leiloa o le mafaufau, i le sili ona leaga - le amataga o le oti.

I le taimi o le togafitiga o le inisalini, e mafai e tagata gasegase ona maua se faʻalavelave faʻaleagaina i le lotoifale, lea e masani lava ona faʻaalia e ala i le vevela, vevela, poʻo le fulafula o le paʻu i le inisiua. O le paʻu o le paʻu e faʻapitoa i totonu ole 1-2 aso, i tulaga faigata ile lua vaiaso e manaʻomia. O nisi taimi o nei faailoga o se faailoga lea o le tui le saʻo.

O se mea e le masani ai, e sili atu ona leaga, ae o ona faʻaaliga e sili atu ona ogaoga nai lo mea ua tuanai, e pei o le vevelaina o le tino, le manava o le manava, le maualalo o le toto, tele le sosolo ma vave vave le fatu. I tulaga patino, o se allergy e mafai ona avea ma se lamatiaga matautia i le olaga o se tagata, o le tulaga e faasaʻoina e ala i togafitiga faafuasei, o le faʻaaogaina o le faʻasalaga ma le sui o fualaau faasaina.

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata e manaomia le togafitiga o le inisalini.

  • Humulin regula - gaioiga pupuu

O le Humulin P o se tuufaatasiga o le DNA ma le puupuu o le taimi e faʻaalia ai. O le autu autu o le faʻatonutonuina o le kulūkose metabolism. O galuega uma ua tofia i le vailaau e tutusa ma le mataupu faavae o le faʻaalia i isi manulele.

O le vaifofo ua faailoa mai mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le maʻi suka o le ituaiga muamua ma le lua, faatasi ai ma le tetee o le tino i vailaʻau oona ma le vailaʻau faʻasolosolo.

O le Humulin regula ua faatonuina:

  1. Faʻatasi ma le ketoacidosis o le maʻisuka.
  2. Ketoacidotic ma le hyperosmola coma.
  3. Afai o le maʻisuka na aliali mai i le taimi o le fanauina o se tamaititi (i lalo ifo o le toilalo o meaʻai).
  4. Faatasi ai ma se auala le tumau o le togafitia o le maʻisuka i siama.
  5. Pe a suia le faalauteleina o le inisalini.
  6. Aʻo leʻi faia taotoga, faʻasolosolo faʻasolosolo.

O le Humulin P ua solia i le tulaga o le faʻamaʻapeʻaina i vaega taʻitasi o le vailaau faʻasaina ma maua ai le hypoglycemia. O le fomaʻi taʻitasi na te faatonuina le tagata maʻi i se fualaau ma le tui tui e amanaʻia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto aʻo le i ai ma pe a mavae le 1-2 itula mulimuli ane. I le faʻaopoopoga, i le taimi o se fualaau, o le maualuga o le suka i le urine ma le vaega faapitoa o le faʻamaʻi e aofia ai.

O le fualaau fualaau faasaina, e le pei o mea ua tuanai, e mafai ona faia i totonu o le intramuscularly, i luga o se auala e aunoa ma le mafaufau. O le auala sili ona taatele o le pulega o se mea faʻapitoa. I le maʻisuka faigata ma le maʻi o le maʻisuka, e sili atu ona manaʻo i le IV ma le IM injections. Faatasi ai ma le monotherapy, o le fualaau faasaina e taitaia 3-6 taimi i le aso. Ina ia faʻaesea le tupu o le lipodystrophy, o le nofoaga o injections e suia i taimi uma.

Humulin P, pe afai e tatau ai, ua tuʻufaʻatasia ma se vailaʻau o le hormone o le faʻalauteleina o le faʻaalia. Faʻamatalaga iloga o le fualaau faasaina:

  1. NM.
  2. Biosulin R.
  3. Faʻasologa o le GT.
  4. Rosinsulin R.

O le fualaau faasaina ua faatonuina pe a suia le faalauteleina o le inisalini

O le tau o nei mea e amata mai le 185 ruulu, o le Rosinsulin o le fualaau sili ona taugata, o lona tau i aso nei e sili atu i le 900 rubles. Suʻeina o le inisalini ma se analog e tatau ona faia ma le auai o le fomaʻi aoga. O le tau sili ona taugofie o Humulin R o Actrapid, o le sili ona lauiloa o le NovoRapid Flekspen.

  • Long Humultultralente

Inisalini Humulin ultralente o se isi fualaau faasaina ua faʻaalia mo le faʻaaogaina o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le oloa e faʻavae i luga o le DNA recombinant ma o se oloa gaosi umi.

O le faʻamalologa e faʻaaogaina pe a uma le tolu itula talu ona tui, o le maualuga o le taunuʻuga e ausia i totonu o le 18 itula.

Faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai le umi o le umi o le Humulinultralente e 24-28 itula.

Ua faatulaga e le fomaʻi le fualaau o fualaau mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, i le mafaufau i le tulaga o le maʻi. O le vailaau faʻamaina e faʻasalaina, o injections e loloto lalo ifo o le paʻu 1-2 taimi i le aso. A faʻapipiʻi le Humulin Ultralente ma le isi hormonone, o le a tuʻuina atu loa se tui.

O le manaʻomia mo le inisalini e maualuga pe a maʻi se tagata, feagai ma le atuatuvale, faia faʻamaʻi pepe, glucocorticoids poʻo hormones thyroid. Ma, i se isi itu, e faaitiitia i le ate ma fatu fatugasegasegase, aʻo ave faʻamaʻi ma MAB initaneti.

Analogues o fualaau faasaina: Humodar K25, Gensulin M30, Insuman Comb ma Farmasulin.

Mafaufau i faʻamaoniga ma aʻafiaga itu.

E pei o tamaʻitaʻi uma, Insulin Ultralente e faʻasaina i mataupu o le hypoglycemia faʻaauau ma le malosi tele i vaega taʻitasi o le oloa.

E tusa ai ma le au atamamai, o se itu e seasea ona aliali mai o ia lava o se faʻafefe o le tino.

O se mea e mafai ona tupu pe a uma le inisiua e lipodystrophy, lea e faʻaitiitia ai le tino o le tino o le tino i totonu o le tino, ma le malosi o le inisalini.

I se tulaga e le masani ai, o le fualaau faasaina e tupu ai se mea e afaina ai.

  • O se faʻasologa taua o humulin - Protaphane

Inisalini Protafan NM ua faʻaalia mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, mo le faʻamaoniga o le sulfonylurea o mea na maua, mo faʻamaʻi e faʻapipiʻiina ai le maʻi suka, i le taotoga ma le taimi o faʻasologa, i fafine maʻitaga.

Protafan o loʻo faʻamatalaina i tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o manaʻoga o lona tino. E tusa ai ma faatonuga, o le manaʻomia mo se fua o le hormone e 0.3 - 1 IU / kg / aso.

O le manaʻoga e faʻateleina ai tagata mamaʻi i le inisalini (faʻaleagaina le tali o le tino i insulin), o le tele lava o lenei mea e tupu i tagata gasegase i le taimi o le laititi ma i tagata e matua tele.

Faʻamaʻoina o le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faʻatinoina e le fomaʻi maʻi pe afai e atiaʻe e le tagata maʻi se maʻi faʻamaʻi, aemaise lava pe afai o le fomaʻi e afaina. O le suʻega ua fetuunai mo faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo ma faʻamaʻi o le thyroid gland.

O le Protafan NM e faʻaaogaina e avea o se iniseti subcutaneous i le monotherapy ma faʻatasi ai ma ni faʻamaʻi pupuʻu vave pe vave.

Inisalini insulin: iloiloga, tau, faatonuga mo le faʻaaogaina

I le 1 ml. O le vailaʻau o le Humulin Humulin e aofia ai le 100 IU o le inisalini recombinant tagata. O mea aoga o le 30% insulin insoluble ma 70% insulin isofan.

I le avea ai ma vaega lagolago o loʻo faʻaaogaina:

  • faʻasoesa metacresol,
  • phenol
  • sodium hydrogen phosphate heptahydrate,
  • hydrochloric acid,
  • glycerol
  • suauu zinc
  • protamine sulfate,
  • sodium hydroxide
  • vai.

Faiga faʻapolopolo

O le tuiina o le Humulin M3 inisalini e maua i le tulaga o le taofiga mo le puleaina o subcutaneous i totonu o le 10 ml fagu, faapea foi i le 1.5 ma le 3 ml cartridges, o loʻo afifiina i pusa o 5 fasi pepa. Cartridges ua mamanuina mo le faaaogaina i le Humapen ma le BD-Pen syringes.

O fualaau faasaina ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic.

Humulin M3 e faatatau i fualaau o le DNA, o le inisalini o se faʻalavelave e lua-laasaga o le tuiina i le umi o le gaioiga o gaioiga.

A maeʻa le puleaina o le vailaau faʻamalositisi, e aoga le falemaʻi i le 30-60 minute. O le maualuga o le aafiaga e mai i le 2 i le 12 itula, o le aofaʻiga o le umi o le aafiaga e 18-24 itula.

O le inisalini o le inisalini e ono fesuisuiai e fuafua i le nofoaga o le puleaina o fualaau faasaina, o le sao o le fuainumera ua filifilia, le gaioiga faaletino o le maʻi, meaʻai ma isi mea.

O le aʻafiaga autu o le Humulin M3 e fesoʻotai ma le faʻatonutonuina o le faʻaaogaina o le kulukose. O le inisalini foi e iai sona aʻafiaga. I le toetoe lava o mea uma (vagana ai le faiʻai) ma maso, insulin e faʻaalia ai le gaioiga intracellular o le kulukose ma mea amino, ma mafua ai foi le saoasaoa o le anabolism protein.

O le insulin e fesoasoani i le suia o le kulukose i le glycogen, ma fesoasoani foi e faaliliuina le sili atu o le suka i gaʻo ma faʻalavelave ai le gluconeogenesis.

Faailoga mo le faʻaaoga ma aʻafiaga itu

  1. O le maʻi suka, lea e fautuaina ai le togafitiga o le inisalini.
  2. Tisipisi gasegase (maʻisuka o fafine maʻitaga).

  1. Faamamaina o le hypoglycemia.
  2. Vaʻavaʻavega.

E masani lava i taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le inisalini sauniuniga, e aofia ai le Humulin M3, o le atinaʻeina o le hypoglycemia e mataituina. Afai ei ai se faʻalavelave matuia, e mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻasolosolo o le tino (faʻasalaga ma le leiloa o le mafaufau) ma oʻo ai i le maliu o le maʻi.

I nisi o tagata gasegase, e mafai ona tutupu ni faʻafitauli o le maʻi, faʻaalia i le paʻu o le paʻu, fulafula ma le mumu i le nofoaga o tui. E masani lava, o nei uiga e mou atu i latou lava i totonu o ni nai aso poʻo ni vaiaso pe a uma le amataga o togafitiga.

O nisi taimi e leai se fesootaʻiga ma le faʻaaogaina o le fualaau faasaina lava ia, ae o le taunuuga o le aʻafiaga o aʻafiaga mai fafo poʻo se tui le saʻo.

O loʻo i ai faʻaaliga o le maʻi o se natura natura. E tele naua mea e tutupu, ae sili atu ona ogaoga. Faatasi ai ma ia tali, o mea nei e tupu:

  • faigata le manava
  • faʻataʻoto faʻamaʻi
  • fatu fatu
  • pa'ū i le toto toto
  • puupuu le manava
  • soona inu tele.

I tulaga aupito sili ona ogaoga, o mea e mafua ai ona osofia le ola o le tagata maʻi ma e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi. O nisi taimi e manaʻomia ai le sui o le inisalini poʻo le faʻanatinati.

A faʻaaogaina le inisalini manu, tetee, faʻaaogaina o fualaau faasaina, poʻo le lipodystrophy e mafai ona atiaʻe. Pe a faatonuina le inisalini Humulin M3, o le tulaga e ono oʻo i ai taunuuga e toetoe lava a leai.

Inisalini pulega

Ina ia saʻo le tuiina o le vailaʻau, e tatau ona e faʻataunuʻu muamua ni faʻamatalaga muamua. Muamua e tatau ona e fuafuaina le nofoaga e tui ai, fufuluina ou lima ma solo i le mea lenei i se ie e susu i le ava malosi.

Ona e manaʻomia lea e aveese le pulou puipuia mai le nila o le nila, faʻapipiʻi le paʻu (faʻalaloa poʻo pinu), faʻaofi le nila ma faia se tui. Ona tatau lea ona aveese le nila ma mo ni nai sekone, e aunoa ma le afaina, taomi le nofoaga o tuiina ma se solo. A maeʻa lena mea, faatasi ai ma le fesoasoani a le pupuni pito i fafo, e tatau ona e vaʻaia le nila, aveese ma toe tuʻu le pulou i luga o le sisi.

E le mafai ona e faʻaogaina le falesa synerue tutusa le faalua. E faʻaaogaina le vili poʻo le penisini seia oʻo ina leai se mea, ona lafoai lea. O peni vili e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia.

Faʻasalaga

Humulin M3 NPH, e pei o isi fualaau oona i lenei vaega o fualaau faasaina, e le o iai se faʻamaoniga saʻo o le faʻalavelave, talu ai o le maualuga o le kulukose i le toto e faʻamoemoe i le vavalalata masani i le va o le kulukose, insulin ma isi metabolic processes. Ae ui i lea, o le maualuga o le inisalini e mafai ona iai aʻafiaga leaga.

O le Hypoglycemia e atiina ae ona o se mea e le masani ai i le va o le insulin i totonu o le plasma ma le tau o le malosi ma le taumafaina o mea taumafa.

O faʻamaoniga nei o uiga ia o le faʻapipiʻi o le hypoglycemia:

  • faʻafefe
  • Tachycardia
  • vili
  • soona inu tele,
  • pallo o le paʻu
  • gatete
  • tiga o le ulu
  • fenumiai.

I nisi tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se talafaasolopito umi o le maʻisuka malosi poʻo lona mataituina lelei, o faailoga o le amata o le hypoglycemia e ono suia. O le hypoglycemia mama e mafai ona puipuia mai i le ave o le kulukose po o le suka. O nisi taimi atonu e te manaʻomia e fetuunai le fua o le insulin, toe iloilo le meaʻai poʻo le suia o le tino.

O le hypoglycemia faʻaleagaina e masani lava ona togafitia i lalo o le faʻaaogaina o le glucagon, poʻo le intramuscular administration, sosoo ai ma le gaosiga o gaʻo. I tulaga ogaoga, i le i ai o ni faʻafitauli o le neurological, faʻavevesi poʻo le faʻata, i le faaopoopo atu i le tui o le glucagon, o le kulukosese concentrates e tatau ona faʻatonuina i se auala vavalalata.

I le lumanaʻi, ina ia puipuia ai le toe foʻi mai o le hypoglycemia, e tatau i le tagata gasegase ona ave meaʻai gaʻo. O tulaga faʻamaʻi tigaina e manaʻomia ai le falemaʻi faʻafuaseʻi.

Tausiga o Vailaʻau NPH

O le aoga o Humulin M3 e faʻaleleia e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau oona, o le ethanol, o meaola salicylic acid, inhibitors monoamine oxidase, sulfonamides, inhibitors ACE, angiotensin II receptors blocksers, non-selective beta-blockers.

Glucocorticoid fualaau faasaina, hormones tuputupu aʻe, fomaʻi tautala, danazole, hormones thyroid, thiezide diuretics, beta2-sympathomimetics e mafua ai ona faaitiitia le aafiaga o le insulin i le hypoglycemic.

Faamalosia pe, i se isi itu, faʻavaivaia le faʻalagolago i le insulin e mafai ona maua i luga ma isi analogues o le somatostatin.

O faʻamaʻi o le hypoglycemia e lubricia ao ave clonidine, reserpine ma beta-blockers.

Tuutuuga o le faatauina atu, teuina

Humulin M3 NPH o loʻo maua i le fale talavai i na o togafitiga.

E tatau ona teuina le vailaʻau i le vevela o le 2 i le 8 tikeri, e le mafai ona faʻamaʻi ma faʻaalia i le susulu o le la ma le vevela.

O se inisalini insulin NPH e mafai ona teuina i le vevela o le 15 i le 25 tikeri mo le 28 aso.

I lalo o le tulaga manaomia o le vevela, o le sauniuniga a le NPH e teuina mo le 3 tausaga.

Faatonuga faapitoa

Faʻasalaga le faʻatagaina o togafitiga poʻo le filifilia o faʻasolosolo sese (aemaise lava mo tagata e tui ile insulin) e mafai ona taʻitaʻia ai le ketoacidosis o le maʻisuka poo le hyperglycemia, lea e ono lamatia ai le soifua o le tagata maʻi.

I nisi tagata, pe a faʻaaogaina le inisalini o le tagata, o le faʻaalia o le hypoglycemia o loʻo lata mai atonu e ese mai i faʻamaoniga e foliga mai o le inisalini manu, pe ono i ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le tagata maʻi e tatau ona iloa afai e masani le toto kullukose (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le malosi o le inisalini), ona mafai lea ona mou ese atu ia faʻamaoniga e taʻu mai ai le hypoglycemia.

O nei faʻaaliga e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaalia ese pe a fai e ave e se tagata ni peta-blockers poʻo se maʻi o le maʻisuka umi, faʻapea foʻi ma le i ai o le neuropathy o le maʻisuka.

Afai o le hyperglycemia, e pei o le hypoglycemia, e le faasaʻoina i se taimi talafeagai, e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau, coma, ma e oo lava i le maliu o le maʻi.

Ole fesuiaiga o le tagata maʻi i isi inisalini NPH o inisalini sauniuniga poʻo o latou ituaiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Suʻeina o le inisalini i se vailaau faʻasaina ma se gaioiga ese, metotia gaosi (DNA recombinant, manu), ituaiga (puaʻa, analog) atonu e manaʻomia faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe, i se isi itu, faʻamaʻologa lelei o fua faʻatatau.

Faʻasalaga o fatugaʻo poʻo le ate, e le lava le pituitary function, o le le lelei o le gaioioiga o taalalaʻau ma le vevela, o le maʻi mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia, ma o le faʻaosoosoina o lagona faʻaletino ma isi tulaga, e ese mai ai, faʻalautele.

O le tagata maʻi e tatau ona manatua i taimi uma le ono mafai ona atiaʻe le hypoglycemia ma suʻesuʻe lelei le tulaga o lona tino pe a ave se taavale poʻo le manaʻoga mo se galuega matautia.

  • Monodar (K15, K30, K50),
  • Novomix 30 Flexspen,
  • Ryzodeg Flextach,
  • Humalog Mix (25, 50).
  • Gensulin M (10, 20, 30, 40, 50),
  • Gensulin N,
  • Rinsulin NPH,
  • Farmasulin H 30/70,
  • Humodar B,
  • Vosulin 30/70,
  • Vosulin N,
  • Mikstard 30 NM
  • Protafan NM,
  • Humulin.

Tina ma le lactation

Afai o loʻo maʻi se fafine maʻitaga i le maʻisuka, o lona uiga e taua tele mo ia le puleaina o le glycemia. I le taimi nei, o le inisalini e masani lava ona suia i taimi eseese. I le uluaʻi masina, o le a pa'ū, ma i le lona lua ma le lona tolu, o lona uiga e mafai ona talafeagai le fetuunaiga o fualaau.

E le gata i lea, o se suiga i metotia, taumafa ma gaoioiga faʻaletino atonu e manaʻomia i le taimi o le lactation.

Afai o lenei sauniuniga ile inisalini e talafeagai lelei mo se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o lona uiga o iloiloga e uiga i Humulin M3 e masani ona lelei. E tusa ai ma tagata gasegase, o le fualaau faasaina e aoga tele ma e leai lava ni aʻafiaga.

E taua le manatua e matua faʻasaina le faʻatonuina o le inisalini mo oe lava, faʻapea foʻi ma le suia i le isi.

O le tasi fagu o Humulin M3 ma se voluma e 10 ml tau mai le 500 i le 600 rubles, o se afifi o le 5ml cartridges i le va o 1000-1200 rubles.

O le a le peni

Na toe faia i tua i le 1983, ae o nei aso e tele ituaiga o ituaiga ituaiga mea. I se tulaga aoao, soʻo se peni o se tui mo humulinini poʻo se peni penisini mo le biosulin e tutusa ma le peni tusitusi (mai le igoa) ma o loʻo i ai le faatulagaga lenei:

  • Pusa - o se mataupu e foliga mai o se atigipusa mai se peni tusitusi,
  • O se fale e tatala i le tasi pito ma le va i le isi. O se manulele e tumu i le insulin e faʻapipiʻiina i totonu o lenei vaega, i le isi lima o loʻo i ai se pa puipui, ma se masini e mafai ona faʻatulagaina le dose saʻo ma kiliki: tasi kiliki - tasi le iunite.
  • O le nila. Latou te tuʻuina i luga o le pito o le lima aʻo leʻi tuiina ia lava. O le lima e sasao mai le lua o le suauu, ma pe a faia le tui, ona aveese lea o le nila.
  • O se pulou o loʻo ofuina i luga o le masini ae e le o faʻaaogaina. O se peni vailaau e ese mai se penisini insulin lea e mafai ona faʻaaoga i le tele o taimi ma luga atu i le tele o tausaga. Ae e faigofie ona faʻaaoga:
  1. E tatala le mataupu, aveese le masini, aveese le pupuni mai ia mea,
  2. Ua tuu le nila, ua aveese foi le pulou,
  3. O le peni e tafe i le lima ina ia mafai ai ona faʻafesoʻotaʻi le inisalini i totonu o le lima. E mafai ona e faʻaluaina le tele o taimi,
  4. Muamua, se seti o le lua iunite ua setiina, oomi le button shutter. Ina ia tuʻu uma atu le ea, lafo i fafo se mataua o le insulin,
  5. I le taimi nei ua manaʻomia le fua ole manaʻomia e le maʻi, ua faia se tui (e mafai ona i totonu o le manava, tauau, lima poʻo le vae). Afai e tatau ai, o le inisiua e faia e oo lava i lavalava, o le mea autu o le gaugau o le paʻu,
  6. Faasolo i luga o le pa o le pa puipui ma faatali mo ni nai sekone. Matou te le tuʻuina le lafu seʻia maeʻa uma ona tui le inisalini,
  7. E mafai ona aveese le nila, tuu le ufiufi i luga o le masini ma natia mea uma i le mataupu.

O se peni suauu ei ai ona lelei ma mea le lelei.

O lea la, o lenei metotia e faigofie lava: a uma, e mafai foi ona e tuiina le inisalini e aunoa ma le afaina, ma i totonu o se aʻoga poʻo se fale faigaluega, o lona nila e sili atu ona faigata nai lo se isi lava ma e le afaina lava le paʻu.

E talafeagai mo tagata ei ai faʻafitauli faʻaaliga ma mo tagata ei ai manaoga faʻapitoa.

Faatasi ai ma vaivaiga, o le pine suauu e masani ona malepe, ma e le mafai ona toe faaleleia, aua o le masini o le tuusaʻo fuaina o le solia ua solia.

I se faaopoopoga, o lenei masini e le taugofie, ma o se tagata maʻi e manaomia le tusa ma le toatolu oi latou, e aofia ai le tasi mo le sui ma lua mo tagata faigaluega. O le 150 lenei mo le seti atoa. O togafitiga e taugofie. Ioe, ma e le mafai ona e faatauina se peni faapena i soo se mea.

Ae ui i lea, o le inisalini i ipu e masani ona masani ai nai lo le insulin mo peni. E le gata i lea, o le tele o tufuga e faia ni peni faapitoa mo latou inisalini, o lea o le pikiina i luga e mafai ona faigata.

Ma o loʻo i ai foi se peni tui mo le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi vave. O le tele lava o taimi e faʻaaogaina ai i vailaʻau faʻafuaseʻi. O nisi taimi o ia peni o loʻo aofia i totonu o pusa faalavelave faʻafuaseʻi. E lelei i latou e faigofie ona latou faʻaaogaina, ma o fualaau oona e faia faʻapitoa. O lo latou le lelei o le leai o se faʻalagolago nai lo se suauu masani ma se tau tele.

Faiga lauiloa o peni pine

O le mea moni, e tele le penisini, e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai na o mea na e faamoemoeina mo insulin mai nisi o gaosi oloa, ae o loʻo i ai i latou na lauiloa i o tatou latitudes.

  • Faʻailogaina o le penisini pen. Fausia e le Swiss company Ipsomed. E i ai se faʻamatalaga eletise i le pito. O le faʻaali ma le mamanu e talafeagai mo le saʻo lelei o le filifiliga. E talafeagai mo le biosulin (P po o H). Ole maualuga pito i luga e 60 iunite. Tau - 2.5,000 rubles,
  • Syringe pen autofoam mataʻutia. Faʻapipiʻiina ma se mea faʻapipiʻi tufatufa, ma se faʻaopoopoga mo le amataga o le button. Faʻafesoʻotaʻi ma sola se mea e faʻaaogaina, talafeagai mo ituaiga insulin e pei o le biosulin, romasulin, peopleulin ma Eli Lilly.O le mea sili e tatau ona i ai i le 3 mm le kesi. E i ai foi se fesuiaiga o se peni ma se fomaʻi i vaega e lua ma le maualuga o le 42 iunite.
  • Huma Pen Ergo. Lelei pipi peni mo humusulin mai Eli Lilly. O lona laasaga e tutusa ma le tasi iunite, faʻapipiʻiina ma se masini faʻapitoa,
  • Togi tui Novo Pen 3. Faʻatinoga masini mai tagata gaosi Denmark Novo Nordisk. E i ai se masini e tuʻuina atu ma e talafeagai mo insulin e pei o Novomikst3, Protofan, Actrapid, Novorapid,
  • Opti Pen Pro 1. French pen ma le tufatufaina atu i foliga o se masini eletise faaeletonika. O le tulaga ese e le mafai ona toe faʻaaogaina lona pulu, o lona uiga ua naʻo le lua tausaga le aoga,
  • Novo Pen Echo. Se vailaau faʻaonaponei mai Danimaka e tasi mai Novo Nordisk. E eseese i se laʻasaga laʻitiiti: 0.5. E talafeagai mo inisua ma le faʻamaualuga o le U100 o ituaiga nei: Protofan, Novoparid, Actapride, faʻapea Novomikst3.

Faʻapipiʻiina ma se faʻaaliga e faʻaalia ai le faʻamaʻi mulimuli o le inisalini ua faʻaumatia ma ina ua tui. A oʻo mai le inumaga atoa, o le masini e faia le leo tele. O le piston e matua faigofie lava le gau, e oʻo lava i se tamaititi e mafai ona faʻaaogaina se ituaiga masini ...

  • HumaPen Luxura HD. Isi masini fuafuaina mo le humulin. E i ai se laasaga laitiiti i le afa afa, e avanoa i lanu eseese, ma o le mea e sili ona taua o le pe a tusia le tui, o le peni e lafoina se kiliki faʻapitoa.
  • Faʻailoga o le tui mo insulin Humulin: o le a le mea, tau ma iloiloga

    Inisalini Humulin NPH e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi i se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1. O maʻi e mafatia mai le mea moni e le mafai e le pancreas ona maua fua le insulin i le homone.

    O le Humulin e sui i le inisalini o le tagata. E tele iloiloga o loʻo taʻu mai ai le lelei o lenei vailaʻau ma faigofie lona faapalepale.

    O le tau o le fualaau faasaina e eseese i le 1,500 rubles. I aso nei, e mafai foi ona e mauaina le tele o analogues o fualaau faasaina, faapea foi ma fualaau faasaina.

    Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

    O fua uma o fualaau faasaina ua faatonuina e le fomaʻi, e faavae i luga o uiga patino o le tagata maʻi ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

    Humulin Humulin E fautuaina le pule faatonu ina ia tui pe tusa ma le afa itula ao le i faia le taumafataga autu, ae o le numera pito i maualuga ole injections i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le ono.

    I nisi tulaga, o le injections e faia ae le i ai, ae pe a ma le itula pe lua pe a maeʻa.

    O tui fou taitasi e tatau ona faʻaofiina i se nofoaga fou ina ia aloese ai mai le fatuga o lipodystrophy. O sea Pule Faatonu e mafai ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa, i totonu o le intramuscularly ma e oʻo lava i le faʻasauā. O auala mulimuli nei e masani lava ona faʻaaogaina e fomai i le taimi o taotoga poo le maʻi o le maʻisuka i se maʻi.

    E le gata i lea, o le vailaau faasaina i nisi tulaga ua tuufaatasia ma isi fualaau oona antipyretic.

    Ole fua ole fualaau ole fualaau e fuafua e se fomai faapitoa, ma e masani lava e sau mai le 30 i le 40 iunite i le aso.

    Ae o le vailaʻau o Inisalini Humulin NPH, e matua faasaina lava ona faia ma le le fiafia. O le taofiga poo le faʻamalosi e faia i lalo o le paʻu poʻo, i nisi o tulaga, i le intramuscularly.

    Ina ia saʻo le tui, o le ae manaʻomia ni tomai faʻapitoa.

    Algorithm mo le inisalini Humulin NPH

    • O le manualala i totonu o vailaau aʻo leʻi faʻaaogaina e tatau ona faʻafefiloi e ala i le faataavaleina o le voli i le va o alofilima seia oʻo ina aliali mai le lanu o le susu. Aua le luluina, fulu, pe faʻaaogaina le insulin ma se paluga i luga o puipui o le fagu.
    • Humulin NPH i cartridges e le gata o le taʻaloga i le va o alofilima, toe fai le gaoioiga 10 taimi, ae faʻafefiloi foi, ia liua malie le kalama. Ia faʻamautinoa ua saunia le inisalini mo le faʻafoega e ala i le iloiloina o le tutusa ma lanu. E tatau ona iai ni mea e aofia ai i le lanu o le susu. Aua nei luluina pe fufui le fualaau faasaina. Aua neʻi faʻaaoga le vaifofo ma le cereal poʻo le pala.O isi insulin e le mafai ona tui i totonu o le kesi ma e le mafai ona toe faʻatumu.
    • O le peni a le syringe e aofia ai le 3 ml o le insulin-isophan i se fualaau o le 100 IU / ml. Mo le 1 inisi, ia le silia i le 60 IU. O le masini e mafai ai ona tuʻuina atu i le saʻo atoatoa e oʻo atu i le 1 IU. Ia mautinoa o loʻo faʻapipiʻi le nila i le masini.

    - Fufulu lima e faʻaaogā ai le fasimoli, ona togafitia lea i latou i se vailaʻau faʻapitoa.

    - Filifili i luga o le nofoaga o tui ma togafitia le paʻu i se vaifofo visepisi.

    - Suʻe isi nofoaga o inisiua ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e sili atu nai lo le tasi i le masina.

    E faʻapefea ona tuiina le fualaau faasaina?

    Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o tui inisalini i lalo o le paʻu, e tatau ona e mautinoa e le ulu le nila i totonu ole vaʻa toto, ma aua foi nei faia ni masini faʻafesoʻotaʻi vave aʻo le i tuiina.

    I aso nei, e tele mea faʻapitoa mo le tui, mo le inisalini. O nei mea e aofia ai cartridges, peni tui, ma tui inisalini.

    Aʻo leʻi faʻaaogaina le faʻamalolo, e tatau ona taamilo i alofilima ina ia tutusa le vai i totonu o le ampoule. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻanoanoa, lea e fesoasoani i le foliga mai o le afu, e tatau ona aloese.

    Afai e faʻaaogaina se tui tui inisalini mo le iniseti, o le fualaau ua fautuaina e le fomaʻi ua seti i le fua faatatau o le 100 iunite i le 1 mililita. O katataʻa faapitoa ei ai a latou lava faatonuga mo le faʻaaoga, lea e tatau ona faitauina muamua. I totonu, i le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai faʻamatalaga i le auala e lelei ai le filo ma faʻapipiʻi le nila. E le gata i lea, o na ituaiga masini e faamoemoe mo le faʻaaogaina e tasi, ae o le toe faʻatumuina o nei mea e matua faasaina.

    O le NPH e mafai ona faʻaoga faʻatasi ma le Pule Faatonu. I lenei tulaga, e tatau ona muamua aoina le inisalini, ona faaumiumi lea. Fai ma le faʻaeteete le tao ina ia le faʻafefiloi ia vailaʻau e lua.

    E tatau foi ona maitau o kulupu nei o vailaʻau e mafai ona faʻaititia le aoga o fualaau faʻamalosi:

    1. Faʻamataʻu tautala.
    2. Corticosteroids.
    3. Ole fualaau mo togafitiga ole maʻi o thyroid.
    4. O nisi ituaiga o togafitiga ma vailaau.

    Ina ia faʻaititia le maualuga o le suka, o lona uiga o:

    • vailaau hypoglycemic,
    • acetylsalicylic acid
    • ava malosi ma sauniuniga o loʻo aofia ai.

    I le faaopoopo atu i ai, o le sulfonamides e mafai ona faʻapupulaina le faʻaitiitia o le suka.

    Lapataiga mo le faʻaaogaina o fualaau

    O le aʻafiaga o le fualaau faasaina ma lona aʻafiaga i luga o le tino ua naʻo pe afai o faʻasalaga uma ma faatonuga a le fomaʻi ua matua mulimuli lava.

    E i ai tulaga e mafai ai ona tupu aʻafiaga.

    O le tupuga o aʻafiaga i itu e masani ona fesoʻotaʻi ma le solia o le tui tui poʻo le taimi e faʻateleina ai laasaga fautuaina.

    Lapataiga autu e aofia ai mea nei:

    1. O le hypoglycemia e mafai ona atiina ae, o le ituaiga ogaoga e mafua ai le amataina o le hypoglycemic coma. O le tagata maʻi e ono oʻo i le atuatuvale ma le leai o se malamalama.
    2. Le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino, lea e faʻaalia i foliga o le suamalie o le paʻu, mumu, fulafula o le tino. O ia ituaiga o faʻataʻitaʻiga e le tumau, ma, i le avea ai o se tulafono, ua na o ia lava i aso e lua.
    3. Le foliga mai o se mea e masani ai. O ia ituaiga o gaioiga e tupu i le tulaga o faigata i le manava, fatu o le loto, ma le faaitiitia o le toto i lalo ifo o tulaga faatauaina. O le le lava o le manava ma le maualuga o le afu.

    E le taumate, lipodystrophy e mafai ona matauina. E tusa ai ma iloiloga, o se faʻaaliga le lelei e mafai ona na o sauniuniga o manu.

    O le vailaau e matua faʻasaina:

    • i le i ai o le hypoglycemia, ona e mafai ona maualalo le kulukose o le toto,
    • pe a vaʻaia le gasegase i se tasi poʻo le sili atu vaega o le vailaʻau.

    O se fomaʻi le talafeagai pe filifilia foi e mafai ona faʻaalia i foliga o faʻamaoniga nei:

    1. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka i le toto e sili atu i le masani.
    2. Le maualuga o le popole.
    3. Tigā.
    4. Tiga ma vaivaiga lautele o le tino.
    5. O foliga vaaia o le faoa faamalosi.
    6. Pallor o le paʻu.
    7. Le foliga mai o le afu malulu.

    Ina ia faʻaumatia faailoga o loʻo i luga, e mafai ona e 'ai meaʻai e maua ai le maualuga maualuga o meaʻai gaʻo. Afai e ogaoga le faʻalavelave, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faapitoa.

    E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i le taimi o le maitaga poʻo le susu. E tatau ona maitauina i totonu o le tolu masina muamua, o le manaomia o le hormone i fafine e faʻaititia, pe a maeʻa (i le lona lua ma le tolu piliona) e faʻateleina.

    Ua maua i suesuega faafomaʻi o le tuiina o le inisalini e leai sona aʻafiaga.

    Faʻapitoa o le faʻaaogaina o le masini sosoʻo penisini

    1. Ave ese le pulou i le toso ese mai fafo nai lo le fesuiaʻi.
    2. Siaki le inisalini, ola ola, lauulu ma le lanu.
    3. Saunia se nila tuila e pei ona faamatalaina i luga.
    4. Vili le atigilima seiloga e malu.
    5. Aveese lua pulou mai le nila. Aua nei lafoaia le pulou pito i fafo.
    6. Siaki le inisinia.
    7. E gagau le paʻu ma tui le nila ile paʻu i le maualuga o le 45 tikeri.
    8. Faailoa le inisalini ile uuina lea o le faamau i lou limamatua seia oo ina taofi, faitau lemu le mafaufau i le 5.
    9. A uma ona aveese le nila, tuu se polo o le ava i le nofoaga e tuiina ai e aunoa ma le afaina poʻo le nutimomoia o le paʻu. E masani lava, o le pa'ū o le inisalini e mafai ona tumau pea i le pito o le nila, ae le o le lafoaʻi, o lona uiga o se inumaga le atoatoa.
    10. Kuni le nila ma le pulou pito i fafo ma lafo ese.

    Malosiaga fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

    Fualaau e faʻaleleia ai le aʻafiaga o Humulin:

    • suālaʻau maualalo,
    • antidepressants - inhibitors monoamine oxidase,
    • fualaau faasaina mai le vaega o le ACE ma le peta blockers,
    • carbonic anhydrase inhibitors,
    • imidazoles
    • tetracycline antibiotic,
    • tapenaga o lithium
    • B vitamini,
    • leophylline
    • ava malosi oona.

    Fualaau e taofiofi ai le gaioiga o le inisalini Humulin NPH:

    • fualaau o le fanau mai
    • glucocorticosteroids,
    • vevela vevela,
    • togafitiga
    • tricyclic antidepressants,
    • sooupu e faʻaosoina le faʻalavelave popole popole,
    • kesi o le kesi,
    • faʻasologa o talakalame.

    Analogs o Humulin

    Faʻailoa igoaFaʻatau
    Insuman BazalSanofi-Aventis Deutschland GmbH, (Siamani)
    ProtafanNovo Nordisk A / S, (Tenimaka)
    Berlinsulin N Basal U-40 ma Berlisulin N Basal PenBerlin-Chemie AG, (Siamani)
    Actrafan HMNovo Nordisk A / O, (Tenimaka)
    Br-Insulmidi ChSPBryntsalov-A, (Rusia)
    Humodar BIndar Insulin CJSC, (Iukureini)
    Isofan Insulin Ipu a le LalolagiAI CN Galenika, (Yugoslavia)
    HomofanPliva, (Croatia)
    Biogulin NPHBioroba SA, (Pasila)

    Toe iloiloga ole inisalini-isophan antidiabetic drugs:

    Sa ou manaʻo e fai se faasaʻoga - e faʻatagaina le faʻatonuina o le inisalini umi faʻapitoa!

    Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

    Humulin NPH o DNA recombinant inisalini tagata ma le umi o le taimi e faʻaalia ai, o le aʻafiaga autu o le faʻatonutonuina glucose metabolism. O le fualaau faasaina foi e faaalia ai faʻamaonia aoga.

    I totonu o le tino o le tagata (sei vagana ai le mafaufau), inisalini Humulin NPH e faʻagaoioia le felauaiga amino acids ma glucose, ma faʻateleina ai foʻi faiga polotini o le anabolism.

    I le tutusa i le ate, o le vailaʻau e faʻateleina ai le fausiaina o glycogen mai glucosefaʻaosofia le suiga o tupe faasili glucose i gaʻofaʻalavelave gluconeogenesis.

    O le amataga o le inisalini o le Humulin NPH e maitauina i le 60 minute talu ona maeʻa le pulega, ma le sili atu le aoga i le vaitau mai le 2 i le 8 itula ma le umi o le gaioiga i totonu ole 18-20 itula.

    Vaʻaia eseesega o tagata i le faʻatinoga inisalini faʻalagolago i le filifiliga o fualaau, nofoaga faʻapipiʻi, faʻapea foi ma le gaioiga faaletino o le maʻi.

    Faʻaiʻuga

    O le itu autu o le hypoglycemia, lea i le tulaga o se tulaga ogaoga e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau ma e oo lava i le maliu (seasea lava).

    E i ai foi se mea e ono le mafai ona faia lipodystrophy.

    Faʻaaliga Allergic o se natura natura:

    Faʻaalia faʻafitauli o le natura i le lotoifale:

    • fulafula poʻo sasaa i le vaega o le tui (e masani ona taofi i totonu o nai vaiaso),
    • hyperemia.

    Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Humulin NPH

    O le fua o Humulin NPH e filifilia taitoatasi, e tusa ai ma le maualuga o glycemia le maʻi.

    O iniseti ogaoga o le Humulin NPH e faʻasaina!

    E tatau ona faʻatautaia le emulsion, i nisi o tulaga, e faʻatagaina IM injections. Faʻapipiʻi togafitiga e faia i totonu o le manava, tauau, papa poʻo le ogavae. O le nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia 30 aso e le sili atu ma le tasi le tui e faia i se nofoaga e tasi.

    Inisiua SC e manaʻomia ai se tomai patino o le pulega ma le puipuiga. E tatau ona aloese mai le tuʻuina o le nila i totonu o le toto, ae le o le faʻafefeteina o le nofoaga o tui, ma ia faʻaogaina masini mo le faʻamautu lelei o fualaau faasaina.

    Sauniuniga ma le puleaina o Humulin NPH

    Ma le sini faamalolo le inisalini, aʻo leʻi faʻaaogaina, o vailaau ma cartridges o le sauniuniga o le Humulin NPH e fautuaina ina ia taʻi 10 taimi i alofilima o ou lima ma luluina le numera tutusa (liliu i le 180 °) seia oʻo i le sauniuniga e maua se tulaga o le lanu mūmū e latalata i le susu poʻo se mea e tutusa lelei. O le fufuluina o le fualaau faasaina e le tatau ona, talu ai o le puao na fausia i lenei auala e mafai ona faalavelave i le filifilia tonu o le fualaau.

    Vials ma cartridges e tatau ona siaki ma le tausiga faapitoa. Aloese mai le faaaogaina inisalini faʻatasi ai ma laʻau eleelea poʻo mea papaʻe paʻepaʻe o loʻo pipii atu i puipui poʻo le pito i lalo o le fagu, ma faʻaalia ai se mamanu mamanu.

    O le mamanu o le kalama e le mafai ai ona faʻafefiloi ana mea i isi inisalini, faʻapea foʻi ma le toe faʻafoʻiina o le kesi.

    Pe a faʻaaoga vailaau, e aoina le avega i lena inisalini tuila, lea e tutusa ma le tusiga inisalini (eg 100 IU / 1 ml inisalini = 1 ml tuila) ma faia e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi.

    I le faʻaaogaina o faletalimalo, e tatau ona usitai i faatonuga a le kamupanī o le sisiva mo le faʻapipiʻiina, faʻapipiʻi le nila, ma faʻatautaia inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, o faatonuga mo Humulin NPH i le penisini o le Sini Vaʻavaʻai Quick Pen.

    A maeʻa le tui, faʻaaoga le pito i fafo o le nila, aveese le nila lava ia ma faʻaumatia i se auala saogalemu, ona tapuni lea o le 'au ma le pulou. O lenei faiga e tuʻuina atu ai nisi mea mama, e puipuia ai le ea mai le ulufale atu, puipuia le taofiofia o le fualaau faasaina ma lona mafai ona pisia.

    Olela ma peni tui e le tatau ona toe faʻaaoga pe faʻaaogaina e isi. O vials ma cartridges e faʻaaogaina seʻia maeʻa le vailaʻau, ona lafoai lea.

    Masalo o le faʻaofiina o Humulin NPH faʻatasi ma Humulin masani.

    Aisea, ina ia mafai ai ona taofia le ulu atu i totonu o le fagu inisalini gaioiga umi, o le muamua e fai i le suauu inisalini gaioiga puupuu.

    O lenei paluga e fautuaina ina ia vave faʻafeiloai pe a maeʻa. Mo le saʻo saʻo o lua inisalini e mafai ona faʻaogaina mea eseese.

    Fegalegaleaiga

    Faʻaititia le lelei o le hypoglycemous o le Humulin NPH ma le faʻamafanafanaina faʻaiuga tautalavevela glucocorticoids, thiezide diureticstricyclic fofo, Faʻaauau.

    Faʻatasia Faʻatinoga ethanolhypoglycemic drugs (oral), salicylateMAO inhibitors sulfonamides, peta blockers Faʻaleleia aafiaga o le hypoglycemicity o Humulin NPH.

    Reserpine, Clonidine ma peta blockers e mafai ona faʻaaogaina ai faailoga o le hypoglycemia.

    I le maitaga (ma lactation)

    Tagata maʻi ma maʻisuka logoina lau 'auʻaunaga soifua maloloina e uiga i fuafuaga poʻo mea tutupu o maitaga, e pei ona masani ai, o le manaʻomia inisalini faʻaititia i le uluaʻi tausaga muamua ma faʻaopoopo i le lona lua ma le tolu (3) piliona (e mafai ona talafeagai le tofiga inisalini ma faʻateleina fetuunaiga).

    E le gata i lea, e mafai ona manaʻomia ni fetuunaiga ma / poʻo ni fetuunaiga i le gasologa o le vaitau lactation.

    Pe a filifilia inisalini e tatau i le fomaʻi ona suʻe le tulaga o le maʻi mai itu talafeagai uma ma filifili se fualaau faasaina e talafeagai lelei mo lenei tagata maʻi faapitoa.

    I lenei tulaga, o le vailaʻau o Humulin NPH e faʻaalia ai togafitiga lelei ma e mafai ona faʻaaogaina mo se vaitaimi uumi.

    Price Humulin NPH, le mea e faʻatau ai

    E mafai ona e faatauina le Humulin NPH i le averesi: o se fagu 10 ml Numera 1 - 550 rubles, 3 ml cartridges Numera 5 - 1500 rubles.

    • Humulin NPH susuga 100 IU / ml 10 ml Lilly Eli Lilly & Kamupani
    • Humulin NPH susuga 100 IU / ml 3 ml 5 pcs.
    • Humulin NPH susuga 100ME / ml 3ml Numera 5 cartridges + QuickPenEli Lilly & Penina tui a le kamupani
    • Humulin NPH susuga 100ME / ml 3ml Leai 5 cartridgesEli Lilly & Company
    • Humulin NPH susuga 100MU / ml 10ml Nu. 1 le talo Lilly & Company

    TAIMI FAATASI! O faʻamatalaga i luga o vailaʻau i luga o le 'upega tafaʻilagi o se faʻamatalaga faʻapitoa, e aoina mai faʻalapotopotoga lautele ma e le mafai ona avea o se faavae mo le filifili i le faʻaaogaina o vailaau i le taimi o togafitiga. Aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau Humulin NPH, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

    Faatau i totonu o la matou faleoloa se peni tui HumaPen Luxura - DiaMarka

    Popo faʻafeiloaʻi ma galue malosi HumaPen Luxura ma se laasaga o le 1 le iunite. O le peni tui a le Eli Lilly (Eli Lilly) o loʻo i ai le 3 ml cartridge. O le manoa o loʻo i ai ni foliga manino matagofie, o loʻo i ai masini faʻapipiʻi.

    E mafai ona le gata o se auala e totogi ai le maʻisuka, ae o se mea teuteu moni pe afai e te tuuina i totonu o le taga o lou ofutino po o le peleue. O se tulaga malosi ma tumau e puipuia le peni tui mai le faaleagaina, e tusa lava pe e te faʻafuaseʻi faʻapalaina i le fola.

    O le faʻaopoopoga o fualaau o le 1 le iunite.

    O le syringe pen na gaosia e Eli Lilly ma e talafeagai mo insulin uma o lenei gaosiga:

    Faʻalogo! O le HumaPen Luxura Syringe Pen e talafeagai foi mo le inisalini biosulin. Ole tau o lenei peni tui mo Biosulin e talafeagai.

    E le gata i lea, i ou lava tulaga lamatia ma ono lamatia, e mafai ona e faʻaaogaina lenei peni mo inisalini "i Apidra.
    Faʻamatalaga faʻamatalaga Faʻailoga peni HumaPen Luxura

    • Fuafuaina mo le 3 ml penphi (300 iunite).
    • O le laʻititi laʻitiiti o se seti o inisalini o le 1 le iunite.
    • Ole maualuga ole fua ile seti e tasi e 60 iunite.
    • Faʻamatalaga: 165x25x23 mm
    • Pauna: 30g.

    Vaega o le tui tui HumaPen Luxura:

    • Vaaia le leo ma le leo pe a faʻamaʻo vaega taʻitasi o inisalini
    • Malosiaga e faalēaogā ai le fua
    • Tulaga sili ona lelei "i le faʻapotopotoga
    • Uiga matagofie ma lelei
    • Maea talafeagai, sili ona maualuga le mataupu e faʻapipiʻi le auʻau lava ia.

    • Humapen Luxura Syringe Pen
    • Tulaga (o loʻo i ai se nofoaga i le mataupu mo ni gaʻo avanoa ma se kesi inisalini)
    • Faatonuga i le gagana Rusia

    HumaPen Luxura Syringe Pen Faamaonia mo le faʻatau atu i Rusia. O ata o oloa, e aofia ai le lanu, e ono eseese mai foliga moni. O loʻo i ai foʻi le suiga i totonu o le pusa e aunoa ma se faʻaaliga. O lenei faʻamatalaga e le o se ofo lautele.

    HumaPen Luxura Syringe Pen - tau 2150.00 rub., Ata, faʻamatalaga faʻapitoa, tulaga tuʻuina atu i Rusia. Faʻatau HumaPen Luxura Syringe Pen i luga o le upega tafaʻilagi https: diamarka.com, na o le faʻatumu i luga o le initaneti poo le valaau: +7 (3452) 542-147, +7 (922) 483-55-85.

    Humulin: faatonuga mo le faʻaaoga, tau, iloiloga ma analogues

    O se sauniuniga lelei ole inisalini e tatau ona i ai le itiiti ifo o faʻamaʻi ma aʻafiaga ile itu, ona o le maʻisuka ua uma ona feagai ma le tele o faʻamaʻi pipisi. Ma o lenei vailaau e ese mai analogues i ni auala eseese, e aofia ai ona meatotino. Mafaufau pe aisea e lelei ai le NPH mo le maʻisuka e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

    Faʻamaumauga o le INN

    O le igoa faavaomalo o le inisalini-isophan (inisinia o le tagata).

    E masani ona gaosia e Lilly Farani SAAS, Farani.

    Sui i Rusia: "Eli Lilly Vostok S.A."

    O le "Humulinism" e eseese i le tau e faʻatatau i le faʻamalolo: fagu mai 300-500 rubles, cartridges mai le 800-1000 rubles. O le tau atonu e eseese i totonu o aai eseese ma falemaʻi.

    Faʻataʻitaʻiga

    Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

    Humulin NPH o DNA recombinant inisalini tagata ma le umi o le taimi e faʻaalia ai, o le aʻafiaga autu o le faʻatonutonuina glucose metabolism. O le fualaau faasaina foi e faaalia ai faʻamaonia aoga.

    I totonu o le tino o le tagata (sei vagana ai le mafaufau), inisalini Humulin NPH e faʻagaoioia le felauaiga amino acids ma glucose, ma faʻateleina ai foʻi faiga polotini o le anabolism.

    I le tutusa i le ate, o le vailaʻau e faʻateleina ai le fausiaina o glycogen mai glucosefaʻaosofia le suiga o tupe faasili glucose i gaʻofaʻalavelave gluconeogenesis.

    O le amataga o le inisalini o le Humulin NPH e maitauina i le 60 minute talu ona maeʻa le pulega, ma le sili atu le aoga i le vaitau mai le 2 i le 8 itula ma le umi o le gaioiga i totonu ole 18-20 itula.

    Vaʻaia eseesega o tagata i le faʻatinoga inisalini faʻalagolago i le filifiliga o fualaau, nofoaga faʻapipiʻi, faʻapea foi ma le gaioiga faaletino o le maʻi.

    Faailoga mo le faʻaaogaina

    O le vailaau faasaina Humulin NPH ua faailoaina mo le faaaogaina i:

    • muaʻi mauaina maʻisuka,
    • maʻisukai le tulaga o faʻamatalaga mo le tofiga inisalini togafitiga,
    • o maitaga i tua o le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga 2).

    Contraindications

    • hypoglycemiao loʻo matauina nei
    • hypersensitivity i luga o vaega o Humulin NPH.

    Faʻaiʻuga

    O le itu autu o le hypoglycemia, lea i le tulaga o se tulaga ogaoga e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau ma e oo lava i le maliu (seasea lava).

    E i ai foi se mea e ono le mafai ona faia lipodystrophy.

    Faʻaaliga Allergic o se natura natura:

    Faʻaalia faʻafitauli o le natura i le lotoifale:

    • fulafula poʻo sasaa i le vaega o le tui (e masani ona taofi i totonu o nai vaiaso),
    • hyperemia.

    Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Humulin NPH

    O le fua o Humulin NPH e filifilia taitoatasi, e tusa ai ma le maualuga o glycemia le maʻi.

    O iniseti ogaoga o le Humulin NPH e faʻasaina!

    E tatau ona faʻatautaia le emulsion, i nisi o tulaga, e faʻatagaina IM injections. Faʻapipiʻi togafitiga e faia i totonu o le manava, tauau, papa poʻo le ogavae. O le nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia 30 aso e le sili atu ma le tasi le tui e faia i se nofoaga e tasi.

    Inisiua SC e manaʻomia ai se tomai patino o le pulega ma le puipuiga. E tatau ona aloese mai le tuʻuina o le nila i totonu o le toto, ae le o le faʻafefeteina o le nofoaga o tui, ma ia faʻaogaina masini mo le faʻamautu lelei o fualaau faasaina.

    Sauniuniga ma le puleaina o Humulin NPH

    Ma le sini faamalolo le inisalini, aʻo leʻi faʻaaogaina, o vailaau ma cartridges o le sauniuniga o le Humulin NPH e fautuaina ina ia taʻi 10 taimi i alofilima o ou lima ma luluina le numera tutusa (liliu i le 180 °) seia oʻo i le sauniuniga e maua se tulaga o le lanu mūmū e latalata i le susu poʻo se mea e tutusa lelei. O le fufuluina o le fualaau faasaina e le tatau ona, talu ai o le puao na fausia i lenei auala e mafai ona faalavelave i le filifilia tonu o le fualaau.

    Vials ma cartridges e tatau ona siaki ma le tausiga faapitoa. Aloese mai le faaaogaina inisalini faʻatasi ai ma laʻau eleelea poʻo mea papaʻe paʻepaʻe o loʻo pipii atu i puipui poʻo le pito i lalo o le fagu, ma faʻaalia ai se mamanu mamanu.

    O le mamanu o le kalama e le mafai ai ona faʻafefiloi ana mea i isi inisalini, faʻapea foʻi ma le toe faʻafoʻiina o le kesi.

    Pe a faʻaaoga vailaau, e aoina le avega i lena inisalini tuila, lea e tutusa ma le tusiga inisalini (eg 100 IU / 1 ml inisalini = 1 ml tuila) ma faia e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi.

    I le faʻaaogaina o faletalimalo, e tatau ona usitai i faatonuga a le kamupanī o le sisiva mo le faʻapipiʻiina, faʻapipiʻi le nila, ma faʻatautaia inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, o faatonuga mo Humulin NPH i le penisini o le Sini Vaʻavaʻai Quick Pen.

    A maeʻa le tui, faʻaaoga le pito i fafo o le nila, aveese le nila lava ia ma faʻaumatia i se auala saogalemu, ona tapuni lea o le 'au ma le pulou. O lenei faiga e tuʻuina atu ai nisi mea mama, e puipuia ai le ea mai le ulufale atu, puipuia le taofiofia o le fualaau faasaina ma lona mafai ona pisia.

    Olela ma peni tui e le tatau ona toe faʻaaoga pe faʻaaogaina e isi. O vials ma cartridges e faʻaaogaina seʻia maeʻa le vailaʻau, ona lafoai lea.

    Masalo o le faʻaofiina o Humulin NPH faʻatasi ma Humulin masani.

    Aisea, ina ia mafai ai ona taofia le ulu atu i totonu o le fagu inisalini gaioiga umi, o le muamua e fai i le suauu inisalini gaioiga puupuu.

    O lenei paluga e fautuaina ina ia vave faʻafeiloai pe a maeʻa. Mo le saʻo saʻo o lua inisalini e mafai ona faʻaogaina mea eseese.

    Faʻasalaga

    I lea tulaga, e leai se tulaga maualuga o Humulin NPH. O faʻamaoniga o ni faʻaaliga. hypoglycemiafaatasi ma le faateleina sosolofaʻafefe Tachycardiatiga o le ulu pallor paʻu o le paʻu gatete, fenumiaivili.

    I nisi tulaga, o faʻamaoniga e muamua atu i le hypoglycemia (umi le maʻisuka poʻo lona malosi malosi) e ono suia.

    Faʻaaliga hypoglycemia agamalu, e masani lava ona taofia e ala i tautalaga tautala suka poʻo glucose (dextrose) I le lumanaʻi, atonu e te manaʻomia le fetuunaʻi o meaʻai, fualaau inisalini po o le gaioiga faaletino.

    Fetuunaiga hypoglycemia ogaoga faʻatinoina e faia e le SC poʻo le in / m tui glucagon, faʻatasi ai ma isi faʻafofoga tautala gaʻo.

    Faʻaaliga o ogaoga hypoglycemia e mafai ona faʻatasi coma, Neurological Disorders poʻo spasmso loʻo maua i le iv injection glucose concentrateds (dextrose) poʻo le s / c poʻo le introduction / m glucagon. I le lumanaʻi, ina ia mafai ai ona taofia le toe faʻafouina o faailoga, o se taumafataga o mauoa gaʻo.

    Fegalegaleaiga

    Faʻaititia le lelei o le hypoglycemous o le Humulin NPH ma le faʻamafanafanaina faʻaiuga tautalavevela glucocorticoids, thiezide diureticstricyclic fofo, Faʻaauau.

    Faʻatasia Faʻatinoga ethanolhypoglycemic drugs (oral), salicylateMAO inhibitors sulfonamides, peta blockers Faʻaleleia aafiaga o le hypoglycemicity o Humulin NPH.

    Reserpine, Clonidine ma peta blockers e mafai ona faʻaaogaina ai faailoga o le hypoglycemia.

    Vaitaimi o le faʻatau

    E manaʻomia se faʻatauga e faʻatau ai le inisalini.

    Tulaga o le teuina

    O le vailaʻau o le Humulin NPH o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa (2 - 8 ° C), aua nei togi.

    O fualaau faasaina o loʻo faʻaaoga i totonu o le kesi ma totonu o le fagu e mafai ona teuina mo le 28 aso ile vevela ole potu.

    Aso faʻauma

    Faʻamatalaga lelei - 24 masina.

    Faatonuga faapitoa

    Filifili le manaʻoga e faʻafeiloaʻi le tagata maʻi ile isi vailaʻau poʻo le ituaiga inisalini e na o se fomaʻi e mafai ai. O lenei suiga e tatau ona faia i lalo o le malosi o le tulaga o le maʻi.

    Suiga ituaiga inisalini gaoioiga(Faʻaauau, M3 ma isi

    ), o ona ituaiga (tagata, puaa, analog) poʻo le gaosiga gaosi (manu afuaga po o DNA recombinant) e ono manaʻomia ai le faʻamautuina o fualaau, i le amataga o le pulega ma le taimi o togafitiga, faasolosolo lava i le gasologa o vaiaso poʻo masina.

    Inisalini o le faalagolago e mafai ona faaitiitia ma toe le manuiapituitary gland suluvevela ate.

    At lagona atuatuvale ma faʻatasi ai ma nisi faʻafitauli, atonu o le ai ai se manaoga faateleina inisalini.

    O nisi taimi o fetuunaiga o mea e talafeagai pe a suia meaai pe faateleina gaoioiga faaletino.

    I nisi o gasegase, pe afai e faʻaaogaina inisalini tagatafaailoga muamua hypoglycemia atonu e ese mai i latou pe a faʻaaoga inisalini manu pe faʻaitiitia foi le faʻailoa.

    Tulaga masani o plasma kulūkoseona o le malosi inisalini togafitigae taʻitaʻia ai le leiloloa o mea uma poʻo nisi faʻaaliga hypoglycemiamea e te manaʻomia e logoina ai le maʻi.

    Faailoga o le amataga hypoglycemia e mafai ona faʻamalosi pe suia i le tulaga o le faʻaoga tutusa peta blockers, maʻisuka neuropathy po o le umi maʻisuka malosi.

    I nisi tulaga, i le lotoifale maʻi faʻaaliga e mafai ona atiae mo mafuaaga e le fesootai i aʻafiaga o fualaau faasaina (mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu o le tino ona o le faʻaaogaina o se sui faʻamaina poʻo le tui le talafeagai).

    E le taumate, e mafai ona vave togafitia togafitiga faʻaleaʻi (systemic allergic reactions) (faʻataʻitaʻiga faʻaleagaina poʻo sui o le inisalini).

    Ona o faʻamaoniga talafeagai hypoglycemia e tatau ona faia uma puipuiga pe a faia galuega matautia ma ave se taavale.

    • Inisalini-Faʻailoga faʻafuaseʻi,
    • Monotard HM,
    • Inisalini-Ferein ChSP,
    • Monotard MC,
    • Humodar B,
    • Pensulin SS.

    O le faasologa o le puleaina, fuataga ma le numera o inisiua e filifilia taitoatasi e le fomaʻi, e tusa ai ma manaoga faapitoa ole maʻi.

    I le maitaga (ma lactation)

    Tagata maʻi ma maʻisuka logoina lau 'auʻaunaga soifua maloloina e uiga i fuafuaga poʻo mea tutupu o maitaga, e pei ona masani ai, o le manaʻomia inisalini faʻaititia i le uluaʻi tausaga muamua ma faʻaopoopo i le lona lua ma le tolu (3) piliona (e mafai ona talafeagai le tofiga inisalini ma faʻateleina fetuunaiga).

    E le gata i lea, e mafai ona manaʻomia ni fetuunaiga ma / poʻo ni fetuunaiga i le gasologa o le vaitau lactation.

    Pe a filifilia inisalini e tatau i le fomaʻi ona suʻe le tulaga o le maʻi mai itu talafeagai uma ma filifili se fualaau faasaina e talafeagai lelei mo lenei tagata maʻi faapitoa.

    I lenei tulaga, o le vailaʻau o Humulin NPH e faʻaalia ai togafitiga lelei ma e mafai ona faʻaaogaina mo se vaitaimi uumi.

    Price Humulin NPH, le mea e faʻatau ai

    E mafai ona e faatauina le Humulin NPH i le averesi: o se fagu 10 ml Numera 1 - 550 rubles, 3 ml cartridges Numera 5 - 1500 rubles.

    • Humulin NPH susuga 100 IU / ml 10 ml Lilly Eli Lilly & Kamupani
    • Humulin NPH susuga 100 IU / ml 3 ml 5 pcs.
    • Humulin NPH susuga 100ME / ml 3ml Numera 5 cartridges + QuickPenEli Lilly & Penina tui a le kamupani
    • Humulin NPH susuga 100ME / ml 3ml Leai 5 cartridgesEli Lilly & Company
    • Humulin NPH susuga 100MU / ml 10ml Nu. 1 le talo Lilly & Company

    TAIMI FAATASI! O faʻamatalaga i luga o vailaʻau i luga o le 'upega tafaʻilagi o se faʻamatalaga faʻapitoa, e aoina mai faʻalapotopotoga lautele ma e le mafai ona avea o se faavae mo le filifili i le faʻaaogaina o vailaau i le taimi o togafitiga. Aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau Humulin NPH, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

    Faatau i totonu o la matou faleoloa se peni tui HumaPen Luxura - DiaMarka

    Popo faʻafeiloaʻi ma galue malosi HumaPen Luxura ma se laasaga o le 1 le iunite. O le peni tui a le Eli Lilly (Eli Lilly) o loʻo i ai le 3 ml cartridge. O le manoa o loʻo i ai ni foliga manino matagofie, o loʻo i ai masini faʻapipiʻi.

    E mafai ona le gata o se auala e totogi ai le maʻisuka, ae o se mea teuteu moni pe afai e te tuuina i totonu o le taga o lou ofutino po o le peleue. O se tulaga malosi ma tumau e puipuia le peni tui mai le faaleagaina, e tusa lava pe e te faʻafuaseʻi faʻapalaina i le fola.

    O le faʻaopoopoga o fualaau o le 1 le iunite.

    O le syringe pen na gaosia e Eli Lilly ma e talafeagai mo insulin uma o lenei gaosiga:

    Faʻalogo! O le HumaPen Luxura Syringe Pen e talafeagai foi mo le inisalini biosulin.Ole tau o lenei peni tui mo Biosulin e talafeagai.

    E le gata i lea, i ou lava tulaga lamatia ma ono lamatia, e mafai ona e faʻaaogaina lenei peni mo inisalini "i Apidra.
    Faʻamatalaga faʻamatalaga Faʻailoga peni HumaPen Luxura

    • Fuafuaina mo le 3 ml penphi (300 iunite).
    • O le laʻititi laʻitiiti o se seti o inisalini o le 1 le iunite.
    • Ole maualuga ole fua ile seti e tasi e 60 iunite.
    • Faʻamatalaga: 165x25x23 mm
    • Pauna: 30g.

    Vaega o le tui tui HumaPen Luxura:

    • Vaaia le leo ma le leo pe a faʻamaʻo vaega taʻitasi o inisalini
    • Malosiaga e faalēaogā ai le fua
    • Tulaga sili ona lelei "i le faʻapotopotoga
    • Uiga matagofie ma lelei
    • Maea talafeagai, sili ona maualuga le mataupu e faʻapipiʻi le auʻau lava ia.

    • Humapen Luxura Syringe Pen
    • Tulaga (o loʻo i ai se nofoaga i le mataupu mo ni gaʻo avanoa ma se kesi inisalini)
    • Faatonuga i le gagana Rusia

    HumaPen Luxura Syringe Pen Faamaonia mo le faʻatau atu i Rusia. O ata o oloa, e aofia ai le lanu, e ono eseese mai foliga moni. O loʻo i ai foʻi le suiga i totonu o le pusa e aunoa ma se faʻaaliga. O lenei faʻamatalaga e le o se ofo lautele.

    HumaPen Luxura Syringe Pen - tau 2150.00 rub., Ata, faʻamatalaga faʻapitoa, tulaga tuʻuina atu i Rusia. Faʻatau HumaPen Luxura Syringe Pen i luga o le upega tafaʻilagi https: diamarka.com, na o le faʻatumu i luga o le initaneti poo le valaau: +7 (3452) 542-147, +7 (922) 483-55-85.

    Humulin: faatonuga mo le faʻaaoga, tau, iloiloga ma analogues

    O se sauniuniga lelei ole inisalini e tatau ona i ai le itiiti ifo o faʻamaʻi ma aʻafiaga ile itu, ona o le maʻisuka ua uma ona feagai ma le tele o faʻamaʻi pipisi. Ma o lenei vailaau e ese mai analogues i ni auala eseese, e aofia ai ona meatotino. Mafaufau pe aisea e lelei ai le NPH mo le maʻisuka e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

    Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

    O loʻo maua uma i le tulaga o le faʻamalolo mo le puleaina o gaʻo i meaʻai ("Humulin" NPH ma le MZ), ma i le foliga o cartridges ma se pine tui ("Humulin Regular"). O le faʻamalolo mo le faʻafoega o le ofisa e tuʻuina atu ile 10 ml. Le lanu o le faʻamalologa e le mafiafia pe manogi, o se voluma e 100 IU / ml i totonu o le penisini peni o le 1.5 poʻo le 3 ml. I totonu o se pepa pepa o 5 sisiʻo o loʻo i luga ole palani palasitika.

    O le tuufaatasiga e aofia ai le inisalini (tagata poo le biphasic, 100 IU / ml), meaola: metacresol, glycerol, protamine sulfate, phenol, o le zinc oxide, sodium hydrogen phosphate, vai mo le tuiina.

    Faʻamaumauga o le INN

    O le igoa faavaomalo o le inisalini-isophan (inisinia o le tagata).

    E masani ona gaosia e Lilly Farani SAAS, Farani.

    Sui i Rusia: "Eli Lilly Vostok S.A."

    O le "Humulinism" e eseese i le tau e faʻatatau i le faʻamalolo: fagu mai 300-500 rubles, cartridges mai le 800-1000 rubles. O le tau atonu e eseese i totonu o aai eseese ma falemaʻi.

    Faʻataʻitaʻiga

    "O le Humulin NPH" o se DNA insulin human recombinant. E faʻatonutonuina ai le glucose metabolism, faʻaitiitia ai lona maualuga e ala i le faʻalauteleina o lona gaioiga e ala i siama ma masini, ma faʻavaveina ai le anabolism protein. O le felauaiga o le kulukose i masini mai le toto, o le mea lea e faʻaititia ai lona faʻatupulaia.

    E iai foʻi aʻafiaga o le tino ma le faʻasaʻo-faʻasaʻo i luga o fomaʻi tino. O se sauniuniga o le inisalini e galue i le telefoni.

    O le togafitiga faʻaalia e faʻaalia i le 1 le itula talu ona maeʻa le faʻafoega, hypoglycemic - e 18 itula, o le malosi aupito maualuga - pe a uma le 2 itula ma oʻo atu i le 8 itula mai le taimi o le tolopo.

    Humulin Ole masani ole sauniuniga ole inisalini e le pupuu.

    O le Humulin MZ o se faʻafefiloi o le inisalini puupuu ma le gaioiga. E faʻamalosia le faʻaitiitia o le suka i le tino. E aliali mai ile afa itula pe a uma le inisiua, o le umi e 18-24 itula, e fuafua i uiga o le tino ma isi itu taua (meaʻai, gaoioiga faʻaletino).

    Pharmacokinetics

    O le fua faatatau o le faʻaaliga o le aʻafiaga e faʻatatau tonu lava i le nofoaga o inisiua, o le togafitiga faʻataʻitaʻiina ma le vailaʻau ua filifilia. E tufatufaina faʻasalalau i luga o tisipenisione, e le oʻo i le susu o susu ma le placenta. E faʻaumatia faʻapitoa i gaʻo ma le ate e le enzyme insulinase, faʻamalosi e fatugaʻo.

    • Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka.
    • O le maʻitaga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka maualuga (ma le le atoatoa o taumafa).

    Contraindications

    • hypoglycemiao loʻo matauina nei
    • hypersensitivity i luga o vaega o Humulin NPH.

    Faʻaiʻuga

    O le itu autu o le hypoglycemia, lea i le tulaga o se tulaga ogaoga e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau ma e oo lava i le maliu (seasea lava).

    E i ai foi se mea e ono le mafai ona faia lipodystrophy.

    Faʻaaliga Allergic o se natura natura:

    Faʻaalia faʻafitauli o le natura i le lotoifale:

    • fulafula poʻo sasaa i le vaega o le tui (e masani ona taofi i totonu o nai vaiaso),
    • hyperemia.

    Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Humulin NPH

    O le fua o Humulin NPH e filifilia taitoatasi, e tusa ai ma le maualuga o glycemia le maʻi.

    O iniseti ogaoga o le Humulin NPH e faʻasaina!

    E tatau ona faʻatautaia le emulsion, i nisi o tulaga, e faʻatagaina IM injections. Faʻapipiʻi togafitiga e faia i totonu o le manava, tauau, papa poʻo le ogavae. O le nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia 30 aso e le sili atu ma le tasi le tui e faia i se nofoaga e tasi.

    Inisiua SC e manaʻomia ai se tomai patino o le pulega ma le puipuiga. E tatau ona aloese mai le tuʻuina o le nila i totonu o le toto, ae le o le faʻafefeteina o le nofoaga o tui, ma ia faʻaogaina masini mo le faʻamautu lelei o fualaau faasaina.

    Sauniuniga ma le puleaina o Humulin NPH

    Ma le sini faamalolo le inisalini, aʻo leʻi faʻaaogaina, o vailaau ma cartridges o le sauniuniga o le Humulin NPH e fautuaina ina ia taʻi 10 taimi i alofilima o ou lima ma luluina le numera tutusa (liliu i le 180 °) seia oʻo i le sauniuniga e maua se tulaga o le lanu mūmū e latalata i le susu poʻo se mea e tutusa lelei. O le fufuluina o le fualaau faasaina e le tatau ona, talu ai o le puao na fausia i lenei auala e mafai ona faalavelave i le filifilia tonu o le fualaau.

    Vials ma cartridges e tatau ona siaki ma le tausiga faapitoa. Aloese mai le faaaogaina inisalini faʻatasi ai ma laʻau eleelea poʻo mea papaʻe paʻepaʻe o loʻo pipii atu i puipui poʻo le pito i lalo o le fagu, ma faʻaalia ai se mamanu mamanu.

    O le mamanu o le kalama e le mafai ai ona faʻafefiloi ana mea i isi inisalini, faʻapea foʻi ma le toe faʻafoʻiina o le kesi.

    Pe a faʻaaoga vailaau, e aoina le avega i lena inisalini tuila, lea e tutusa ma le tusiga inisalini (eg 100 IU / 1 ml inisalini = 1 ml tuila) ma faia e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi.

    I le faʻaaogaina o faletalimalo, e tatau ona usitai i faatonuga a le kamupanī o le sisiva mo le faʻapipiʻiina, faʻapipiʻi le nila, ma faʻatautaia inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, o faatonuga mo Humulin NPH i le penisini o le Sini Vaʻavaʻai Quick Pen.

    A maeʻa le tui, faʻaaoga le pito i fafo o le nila, aveese le nila lava ia ma faʻaumatia i se auala saogalemu, ona tapuni lea o le 'au ma le pulou. O lenei faiga e tuʻuina atu ai nisi mea mama, e puipuia ai le ea mai le ulufale atu, puipuia le taofiofia o le fualaau faasaina ma lona mafai ona pisia.

    Olela ma peni tui e le tatau ona toe faʻaaoga pe faʻaaogaina e isi. O vials ma cartridges e faʻaaogaina seʻia maeʻa le vailaʻau, ona lafoai lea.

    Masalo o le faʻaofiina o Humulin NPH faʻatasi ma Humulin masani.

    Aisea, ina ia mafai ai ona taofia le ulu atu i totonu o le fagu inisalini gaioiga umi, o le muamua e fai i le suauu inisalini gaioiga puupuu.

    O lenei paluga e fautuaina ina ia vave faʻafeiloai pe a maeʻa. Mo le saʻo saʻo o lua inisalini e mafai ona faʻaogaina mea eseese.

    Faʻasalaga

    I lea tulaga, e leai se tulaga maualuga o Humulin NPH.O faʻamaoniga o ni faʻaaliga. hypoglycemiafaatasi ma le faateleina sosolofaʻafefe Tachycardiatiga o le ulu pallor paʻu o le paʻu gatete, fenumiaivili.

    I nisi tulaga, o faʻamaoniga e muamua atu i le hypoglycemia (umi le maʻisuka poʻo lona malosi malosi) e ono suia.

    Faʻaaliga hypoglycemia agamalu, e masani lava ona taofia e ala i tautalaga tautala suka poʻo glucose (dextrose) I le lumanaʻi, atonu e te manaʻomia le fetuunaʻi o meaʻai, fualaau inisalini po o le gaioiga faaletino.

    Fetuunaiga hypoglycemia ogaoga faʻatinoina e faia e le SC poʻo le in / m tui glucagon, faʻatasi ai ma isi faʻafofoga tautala gaʻo.

    Faʻaaliga o ogaoga hypoglycemia e mafai ona faʻatasi coma, Neurological Disorders poʻo spasmso loʻo maua i le iv injection glucose concentrateds (dextrose) poʻo le s / c poʻo le introduction / m glucagon. I le lumanaʻi, ina ia mafai ai ona taofia le toe faʻafouina o faailoga, o se taumafataga o mauoa gaʻo.

    Fegalegaleaiga

    Faʻaititia le lelei o le hypoglycemous o le Humulin NPH ma le faʻamafanafanaina faʻaiuga tautalavevela glucocorticoids, thiezide diureticstricyclic fofo, Faʻaauau.

    Faʻatasia Faʻatinoga ethanolhypoglycemic drugs (oral), salicylateMAO inhibitors sulfonamides, peta blockers Faʻaleleia aafiaga o le hypoglycemicity o Humulin NPH.

    Reserpine, Clonidine ma peta blockers e mafai ona faʻaaogaina ai faailoga o le hypoglycemia.

    Vaitaimi o le faʻatau

    E manaʻomia se faʻatauga e faʻatau ai le inisalini.

    Tulaga o le teuina

    O le vailaʻau o le Humulin NPH o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa (2 - 8 ° C), aua nei togi.

    O fualaau faasaina o loʻo faʻaaoga i totonu o le kesi ma totonu o le fagu e mafai ona teuina mo le 28 aso ile vevela ole potu.

    Aso faʻauma

    Faʻamatalaga lelei - 24 masina.

    Faatonuga faapitoa

    Filifili le manaʻoga e faʻafeiloaʻi le tagata maʻi ile isi vailaʻau poʻo le ituaiga inisalini e na o se fomaʻi e mafai ai. O lenei suiga e tatau ona faia i lalo o le malosi o le tulaga o le maʻi.

    Suiga ituaiga inisalini gaoioiga(Faʻaauau, M3 ma isi

    ), o ona ituaiga (tagata, puaa, analog) poʻo le gaosiga gaosi (manu afuaga po o DNA recombinant) e ono manaʻomia ai le faʻamautuina o fualaau, i le amataga o le pulega ma le taimi o togafitiga, faasolosolo lava i le gasologa o vaiaso poʻo masina.

    Inisalini o le faalagolago e mafai ona faaitiitia ma toe le manuiapituitary gland suluvevela ate.

    At lagona atuatuvale ma faʻatasi ai ma nisi faʻafitauli, atonu o le ai ai se manaoga faateleina inisalini.

    O nisi taimi o fetuunaiga o mea e talafeagai pe a suia meaai pe faateleina gaoioiga faaletino.

    I nisi o gasegase, pe afai e faʻaaogaina inisalini tagatafaailoga muamua hypoglycemia atonu e ese mai i latou pe a faʻaaoga inisalini manu pe faʻaitiitia foi le faʻailoa.

    Tulaga masani o plasma kulūkoseona o le malosi inisalini togafitigae taʻitaʻia ai le leiloloa o mea uma poʻo nisi faʻaaliga hypoglycemiamea e te manaʻomia e logoina ai le maʻi.

    Faailoga o le amataga hypoglycemia e mafai ona faʻamalosi pe suia i le tulaga o le faʻaoga tutusa peta blockers, maʻisuka neuropathy po o le umi maʻisuka malosi.

    I nisi tulaga, i le lotoifale maʻi faʻaaliga e mafai ona atiae mo mafuaaga e le fesootai i aʻafiaga o fualaau faasaina (mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu o le tino ona o le faʻaaogaina o se sui faʻamaina poʻo le tui le talafeagai).

    E le taumate, e mafai ona vave togafitia togafitiga faʻaleaʻi (systemic allergic reactions) (faʻataʻitaʻiga faʻaleagaina poʻo sui o le inisalini).

    Ona o faʻamaoniga talafeagai hypoglycemia e tatau ona faia uma puipuiga pe a faia galuega matautia ma ave se taavale.

    • Inisalini-Faʻailoga faʻafuaseʻi,
    • Monotard HM,
    • Inisalini-Ferein ChSP,
    • Monotard MC,
    • Humodar B,
    • Pensulin SS.

    O le faasologa o le puleaina, fuataga ma le numera o inisiua e filifilia taitoatasi e le fomaʻi, e tusa ai ma manaoga faapitoa ole maʻi.

    I le maitaga (ma lactation)

    Tagata maʻi ma maʻisuka logoina lau 'auʻaunaga soifua maloloina e uiga i fuafuaga poʻo mea tutupu o maitaga, e pei ona masani ai, o le manaʻomia inisalini faʻaititia i le uluaʻi tausaga muamua ma faʻaopoopo i le lona lua ma le tolu (3) piliona (e mafai ona talafeagai le tofiga inisalini ma faʻateleina fetuunaiga).

    E le gata i lea, e mafai ona manaʻomia ni fetuunaiga ma / poʻo ni fetuunaiga i le gasologa o le vaitau lactation.

    Pe a filifilia inisalini e tatau i le fomaʻi ona suʻe le tulaga o le maʻi mai itu talafeagai uma ma filifili se fualaau faasaina e talafeagai lelei mo lenei tagata maʻi faapitoa.

    I lenei tulaga, o le vailaʻau o Humulin NPH e faʻaalia ai togafitiga lelei ma e mafai ona faʻaaogaina mo se vaitaimi uumi.

    Price Humulin NPH, le mea e faʻatau ai

    E mafai ona e faatauina le Humulin NPH i le averesi: o se fagu 10 ml Numera 1 - 550 rubles, 3 ml cartridges Numera 5 - 1500 rubles.

    • Humulin NPH susuga 100 IU / ml 10 ml Lilly Eli Lilly & Kamupani
    • Humulin NPH susuga 100 IU / ml 3 ml 5 pcs.
    • Humulin NPH susuga 100ME / ml 3ml Numera 5 cartridges + QuickPenEli Lilly & Penina tui a le kamupani
    • Humulin NPH susuga 100ME / ml 3ml Leai 5 cartridgesEli Lilly & Company
    • Humulin NPH susuga 100MU / ml 10ml Nu. 1 le talo Lilly & Company

    TAIMI FAATASI! O faʻamatalaga i luga o vailaʻau i luga o le 'upega tafaʻilagi o se faʻamatalaga faʻapitoa, e aoina mai faʻalapotopotoga lautele ma e le mafai ona avea o se faavae mo le filifili i le faʻaaogaina o vailaau i le taimi o togafitiga. Aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau Humulin NPH, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

    Faatau i totonu o la matou faleoloa se peni tui HumaPen Luxura - DiaMarka

    Popo faʻafeiloaʻi ma galue malosi HumaPen Luxura ma se laasaga o le 1 le iunite. O le peni tui a le Eli Lilly (Eli Lilly) o loʻo i ai le 3 ml cartridge. O le manoa o loʻo i ai ni foliga manino matagofie, o loʻo i ai masini faʻapipiʻi.

    E mafai ona le gata o se auala e totogi ai le maʻisuka, ae o se mea teuteu moni pe afai e te tuuina i totonu o le taga o lou ofutino po o le peleue. O se tulaga malosi ma tumau e puipuia le peni tui mai le faaleagaina, e tusa lava pe e te faʻafuaseʻi faʻapalaina i le fola.

    O le faʻaopoopoga o fualaau o le 1 le iunite.

    O le syringe pen na gaosia e Eli Lilly ma e talafeagai mo insulin uma o lenei gaosiga:

    Faʻalogo! O le HumaPen Luxura Syringe Pen e talafeagai foi mo le inisalini biosulin. Ole tau o lenei peni tui mo Biosulin e talafeagai.

    E le gata i lea, i ou lava tulaga lamatia ma ono lamatia, e mafai ona e faʻaaogaina lenei peni mo inisalini "i Apidra.
    Faʻamatalaga faʻamatalaga Faʻailoga peni HumaPen Luxura

    • Fuafuaina mo le 3 ml penphi (300 iunite).
    • O le laʻititi laʻitiiti o se seti o inisalini o le 1 le iunite.
    • Ole maualuga ole fua ile seti e tasi e 60 iunite.
    • Faʻamatalaga: 165x25x23 mm
    • Pauna: 30g.

    Vaega o le tui tui HumaPen Luxura:

    • Vaaia le leo ma le leo pe a faʻamaʻo vaega taʻitasi o inisalini
    • Malosiaga e faalēaogā ai le fua
    • Tulaga sili ona lelei "i le faʻapotopotoga
    • Uiga matagofie ma lelei
    • Maea talafeagai, sili ona maualuga le mataupu e faʻapipiʻi le auʻau lava ia.

    • Humapen Luxura Syringe Pen
    • Tulaga (o loʻo i ai se nofoaga i le mataupu mo ni gaʻo avanoa ma se kesi inisalini)
    • Faatonuga i le gagana Rusia

    HumaPen Luxura Syringe Pen Faamaonia mo le faʻatau atu i Rusia. O ata o oloa, e aofia ai le lanu, e ono eseese mai foliga moni. O loʻo i ai foʻi le suiga i totonu o le pusa e aunoa ma se faʻaaliga. O lenei faʻamatalaga e le o se ofo lautele.

    HumaPen Luxura Syringe Pen - tau 2150.00 rub., Ata, faʻamatalaga faʻapitoa, tulaga tuʻuina atu i Rusia. Faʻatau HumaPen Luxura Syringe Pen i luga o le upega tafaʻilagi https: diamarka.com, na o le faʻatumu i luga o le initaneti poo le valaau: +7 (3452) 542-147, +7 (922) 483-55-85.

    Humulin: faatonuga mo le faʻaaoga, tau, iloiloga ma analogues

    O se sauniuniga lelei ole inisalini e tatau ona i ai le itiiti ifo o faʻamaʻi ma aʻafiaga ile itu, ona o le maʻisuka ua uma ona feagai ma le tele o faʻamaʻi pipisi. Ma o lenei vailaau e ese mai analogues i ni auala eseese, e aofia ai ona meatotino. Mafaufau pe aisea e lelei ai le NPH mo le maʻisuka e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

    Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

    O loʻo maua uma i le tulaga o le faʻamalolo mo le puleaina o gaʻo i meaʻai ("Humulin" NPH ma le MZ), ma i le foliga o cartridges ma se pine tui ("Humulin Regular"). O le faʻamalolo mo le faʻafoega o le ofisa e tuʻuina atu ile 10 ml. Le lanu o le faʻamalologa e le mafiafia pe manogi, o se voluma e 100 IU / ml i totonu o le penisini peni o le 1.5 poʻo le 3 ml. I totonu o se pepa pepa o 5 sisiʻo o loʻo i luga ole palani palasitika.

    O le tuufaatasiga e aofia ai le inisalini (tagata poo le biphasic, 100 IU / ml), meaola: metacresol, glycerol, protamine sulfate, phenol, o le zinc oxide, sodium hydrogen phosphate, vai mo le tuiina.

    Faʻamaumauga o le INN

    O le igoa faavaomalo o le inisalini-isophan (inisinia o le tagata).

    E masani ona gaosia e Lilly Farani SAAS, Farani.

    Sui i Rusia: "Eli Lilly Vostok S.A."

    O le "Humulinism" e eseese i le tau e faʻatatau i le faʻamalolo: fagu mai 300-500 rubles, cartridges mai le 800-1000 rubles. O le tau atonu e eseese i totonu o aai eseese ma falemaʻi.

    Faʻataʻitaʻiga

    "O le Humulin NPH" o se DNA insulin human recombinant. E faʻatonutonuina ai le glucose metabolism, faʻaitiitia ai lona maualuga e ala i le faʻalauteleina o lona gaioiga e ala i siama ma masini, ma faʻavaveina ai le anabolism protein. O le felauaiga o le kulukose i masini mai le toto, o le mea lea e faʻaititia ai lona faʻatupulaia.

    E iai foʻi aʻafiaga o le tino ma le faʻasaʻo-faʻasaʻo i luga o fomaʻi tino. O se sauniuniga o le inisalini e galue i le telefoni.

    O le togafitiga faʻaalia e faʻaalia i le 1 le itula talu ona maeʻa le faʻafoega, hypoglycemic - e 18 itula, o le malosi aupito maualuga - pe a uma le 2 itula ma oʻo atu i le 8 itula mai le taimi o le tolopo.

    Humulin Ole masani ole sauniuniga ole inisalini e le pupuu.

    O le Humulin MZ o se faʻafefiloi o le inisalini puupuu ma le gaioiga. E faʻamalosia le faʻaitiitia o le suka i le tino. E aliali mai ile afa itula pe a uma le inisiua, o le umi e 18-24 itula, e fuafua i uiga o le tino ma isi itu taua (meaʻai, gaoioiga faʻaletino).

    Pharmacokinetics

    O le fua faatatau o le faʻaaliga o le aʻafiaga e faʻatatau tonu lava i le nofoaga o inisiua, o le togafitiga faʻataʻitaʻiina ma le vailaʻau ua filifilia. E tufatufaina faʻasalalau i luga o tisipenisione, e le oʻo i le susu o susu ma le placenta. E faʻaumatia faʻapitoa i gaʻo ma le ate e le enzyme insulinase, faʻamalosi e fatugaʻo.

    • Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka.
    • O le maʻitaga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka maualuga (ma le le atoatoa o taumafa).

    Contraindications

    • Hypoglycemia (lalo ifo 3.3-5.5 mmol / L kulukose i totonu o le toto).
    • Ole gaioiga ile vaega.

    Faatonuga mo le faʻaaoga (metotia)

    Ua faatulaga e le fomaʻi le fualaau, e fuafua i le maualuga o le glycemia e tusa ai ma taunuuga o suʻega. E faʻatonuina i se auala faʻapitoa pe faʻapipiʻi ile vaʻa 1-2 taimi i le aso. O nofoaga o inisiua o le manava, kulupu, tauau, poʻo sulu. Ina ia aloese mai le lipodystrophy, e tatau ona suia le nofoaga i taimi uma ina ia le toe faʻafia ona sili atu i le tasi i le masina.

    A uma le tui, e le mafai ona faʻamaʻi le paʻu. Aloese mai le ulu i totonu o toto toto ina ia le faia se hematoma. Soʻo se tagata maʻi e tatau ona toleniina e le fomaʻi poʻo le tausi maʻi i le saʻo lelei o le faʻatonutonuina o fualaau faasaina ma le saogalemu.

    Tina ma le lactation

    E tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le fuafuaina o le maitaga poʻo lona amataga. E manaʻomia lenei mea e faasaʻo ai togafitiga.

    O le manaʻomia mo le inisalini i tagata maʻitaga ua maʻitaga e masani ona faʻaititia i le uluaʻi masina muamua, ae faʻatupulaʻia le lua ma le tolu. I le taimi o le lactation, e manaʻomia foʻi fetuunaiga ma meaʻai.

    O le mea lautele, o Humulin e leʻi faʻaalia ai se faʻaogaina o aʻafiaga i faʻalavelave uma, o lona uiga o togafitiga o tina e saogalemu mo le tamaititi.

    Biosulin pe vave: o le fea e sili atu?

    O nei mea o gaioiga e maua mai i le auala o le biosynthetic (DNA recombinant) ona o se suiga o le enzymatic o le insulin. E latalata tele i le inisalini o le tagata. E tofu uma lava o latou aʻafiaga pupuu, o lea e faigata ai ona fai po o fea e sili atu. O le faaiuga i le tofiga e faia e se fomaʻi.

    Faatusatusaga ma analogues

    Ina ia malamalama po o le a le vailaau e sili atu ona fetaui mo le faʻaaogaina, mafaufau i mea tutusa.

      Protafan. Aano malosi: inisalini tagata. Gaosiga: Novo Nordisk A / S Novo-Alle, DK-2880 Baggswerd, Tenimaka.

    Tau: fofo mai 370 rubles, cartridges mai le 800 rubles.

    Gaioiga: o le sui o le hypoglycemic o le umi o le taimi.

    Faʻamatalaga: e itiiti ni faʻamalologa ma aʻafiaga, e fetaui lelei mo le maʻitaga ma le lactating women.

    Cons: e le mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma thiazolidinediones, aua o loʻo i ai se lamatiaga o le toilalo o le fatu, ma e faʻapipiʻiina foi i totonu o le intramuscularly, na o se mea faʻafuaseʻi. Faʻapitoa. Gaʻo gaosiga: inisalini tagata. Fausia: "Novo Nordisk A / S Novo-Alle, DK-2880" Baggswerd, Tenimaka.

    Tau: fofo mai 390 ru, cartridges - mai le 800 rubles.

    Gaioiga: vailaʻau oona mo le umi.

    Pros: e talafeagai mo tamaiti ma talavou, maʻitaga ma fafine lacting, e mafai ona faʻatinoina i se auala faʻapitoa ma le le fiafia, faigofie ona faʻaaoga i fafo atu o le fale.

    Cons: e na o le faʻaaogaina e faʻatasi ai faʻatasi, e le mafai ona faʻaoga faʻatasi ma thiazolidinediones.

    Olga: "E faigofie lava ona sau i le tulaga o fagu. O le tina o le tina ua leva ona maua i le maʻisuka, e te manaʻomia le siakiina pea o le tulaga ma le malosi e tuʻuina atu ai se tui e le gata i le fale. O le faamalieina i le taunuuga, ua sili atu lona lagona. "

    Svetlana: "Na latou taʻua Humulin i le taimi o le maitaga. E mataʻutia le taliaina, faʻafuaseʻi o le a aʻafia ai le tamaititi. Ae na faʻamautinoa e le fomai o se vailaau saogalemu lea, e oo lava i tamaiti ua faatonuina. Ma fesoasoani le mea moni, na toe foi mai le suka i le masani, leai ni aʻafiaga faʻaleaga! "

    Igor: "E iai loʻu maʻisuka ituaiga 1. E taugata tele le togafitia i soo se tulaga, o lea ou te manao ai i le vailaau e mautinoa lava le fesoasoani. Na faatonuina e le fomai "Humulin", ua ou faaaogaina nei mo le ono masina i le taimi nei. O le faʻagata le tumau e taugofie, ae e sili atu ona faigofie mo aʻu le faʻaaogaina o cartridges. I le lautele, ua faamalieina aʻu: Na ou toesea le suka ma ua saʻo le tau. "

    Faaiuga

    "Humulinism" o le sili lea ona aoga ma saogalemu mo le togafitiga o le maʻisuka. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e fesoasoani e faatumauina ai le toto toto masani ma faaalu sina taimi i inisiua. O le toʻatele o tagata e faʻaaogaina lenei fualaau faasaina na o ni iloiloga lelei, ma o loʻo faʻaalia ai foi lona faʻamaoni ma le lelei.

    Nul humulin, isalini insulin mo le maʻisuka

    I Rusia, e tusa ma le 3 miliona tagata mai le faitau aofaʻi o tagata o le atunuʻu ua mafatia i se faʻamaʻi pipisi i le lalolagi atoa - maʻisuka.

    Mo le tele o vaega, e masani ona asiasi atu le maʻisuka i le endocrinologists ma tutoatasi e suʻe suʻega o le kulukose toto.

    O le numera o mataupu e tupu i lea aso ma lea aso, ma o aso uma lava e faamauina ai le faamaʻi i le 200 tagata, ma i le 90% o mataupu o le maʻisuka ituaiga 2.

    I vaega muamua, o vailaʻau tuʻufofoga e faʻaaogaina e faʻaititia ai le kulūkose, ma o le inisinia o le inisalini e faʻaumatia i tua. I le auala, o le tele o togafitiga o le inisalini ua amata ona tuai, e ui lava e tele naua fualaau faʻasaina e iai se aafiaga faʻafomaʻi. I le tulaga lautele, o vailaʻau mo le faʻaitiitia o le suka o le toto e pei o se tui e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu.

    • gaioiga puupuu
    • gaioiga puupuu
    • le umi o le umi o le gaioiga.
    1. Analogues o le inisalini o le tagata:
    • gaioiga fefiloi (tutusa + tagata),
    • faʻafefiloi o gaioiga laiti ma le gaioiga.

    Sauniuniga o le Neutral Protamine Hagedorn

    O sauniuniga e faia e kamupani eseese, ma e naʻo le fomaʻi e tatau ona filifilia le mea talafeagai.

    E leai se mea e te sui ai fualaau, aua o lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai le le mautonu o le gaioiga o le tino, ona o le le lelei o le fualaau oona fou.

    E oo lava i se vaega o ausilali laiti e mafai ona mafua ai se tali tele atu o le allergic. O le numera o sui o le protamine Hagedorn o loʻo lisiina i le laulau o loʻo faʻatusalia ai fualaau sili ona faʻaaoga i Rusia.

    AtunuʻuKamupanī kamupaniIgoa o fualaau faasaina
    TenimakaNovoNordiskPROTAFAN® NM

    Protafan® NM Penfill®

    Aikupito

    ISA

    TULAFONO LUMA

    ELI LILLY & Kamupani

    HUMULIN® NPH
    SiamaniSANOFI-AVENTIS DeutschlandINSUMAN® BASAL GT

    O le a le eseesega i le va o le NPH insulin ma isi inisalini?

    Inisalini ma fualaau faʻasaina o fualaau faʻatau fua. O se faapuupuuga uiga ese e sau mai le igoa Latina Neutral Protamine Hagedorn. I Rusia, e mafai ona e mauaina isi igoa e le o fefaatauaiga o fualaau faasaina (PTsI poo le ole).

    O lenei vailaʻau e maua e pei o se faʻamalologa mo le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga ma tioata inisalini. O le mea lea, o se sauniuniga tioata tioata e tumau pea i lalo o le paʻu mo se taimi umi, ulu atu i le toto ma lemu. I lenei itu, insulin, e taua o le npx, e galue mo le 12-16 itula, e 2-3 taimi le umi nai lo isi inisalini tagata.

    Ina ia mafai ona ausia le aoga aupito sili ona aoga o le inisalini ole NPH, e tatau ona mulimuli i le auala o le faia o inisiga. O suʻesuʻega na faʻaalia ai e naʻo le 9% o tagata gasegase e faʻaaogaina le inofan saʻo e ulufale i le fuainumera manaomia, ae o isi e le amanaʻia le ala saʻo.

    O le tele o NPH e maua mai e kamupani vailaʻau faʻamalosi i cartridges mo le mulimuli ane o le puleaina o inisalini, e ui i lea, e le o kamupani uma e matauina le sao atoatoa o le fualaau ile taimi e faamatuu atu ai fualaau faasaina.

    O sauniuniga a le NPH e vaʻaia i latou lava, vaevaeina i le inisalini puaa ma le tagata. A suia le tasi vailaʻau faʻatasi ma le isi, o le fausaga o le vailaʻau o loʻo ulufale i suiga o le toto, talu ai e ese le amino acids i totonu ole inisalini tagata ma porcine.

    Faailoga mo le faʻaaogaina o Humulin

    O le Humulin e talafeagai mo le faʻaaogaina e fafine maʻitaga e mafua i le maʻisuka ituaiga 2. E mafai e le endocrinologist ona fautuaina injections o le humulin mo le taimi muamua e maua ai le maʻisuka i se tagata maʻi, pe a suia le isi vailaʻau (pe afai e faailoa atu), ia faaauau le inisalini togafitiga.

    Faʻamaumauga mo le Faʻatonu Faʻatonu

    1. O le faʻaofiina o soʻo se ituaiga insulin e tatau ona vave, pe faʻavae i luga ole data ole glucometer.
    2. O le nofoaga o tui e tatau ona suia i taimi uma.
    3. O se vailaau faʻatasi ma se NPH fualaau faʻamaʻi poʻo se peni ma se falaʻoumi humulin e tatau ona uma atoa le 20 taimi aʻo leʻi faʻaaogaina, ae aua le luluina.
    4. Afai e te faʻaaogaina le faʻamaualuga i totonu o se fagu, ona le mafai lea ona e faʻaaogaina se tui sekone e tasi mo le faʻafoega faifai pea, o lenei tulafono e faʻaaoga foi i peni tui.
    5. Aua le faʻaaogaina tui tui inisalini ma peni tui o isi tagata gasegase.
    6. O le nila mai le suauu tuila e tatau ona aveese vave pe a uma le tui.
    7. Afai o se vaega o le inisalini e toe foʻi mai i lalo o le paʻu, aua nei toe faʻaaogaina le dose ole humulin.
    8. Afai e te manaʻo e faʻaaoga le ava malosi, poʻo le ava malosi e tui mo le iniseti, ona faʻatali lea seia maeʻa atoa le ava i luga o le paʻu.
    9. Afai o foliga papaʻe paʻepaʻe e pei o se lanu malulu e aliali i puipui o le fagu, e le mafai ona e faʻaaogaina.
    10. O le Humulin Regular ma le NPH e mafai ona faʻafefiloi i se tui se tasi, ae o Humulin e masani ona faʻaulu muamua.O lenei tulafono e na o le humulin lava e tusia, e le mafai ona faʻafefiloi fualaau o isi vaega i se tui tui insulin.

    Lactation ma maitaga

    O nisi fafine e maua i le maʻisuka o le a vave ona mafaufau e uiga i fanau.Sili atu, i le mea e gata ai, pe afai o le inisalini e faʻaaogaina e faasaʻo ai le kulūkose, aemaise lava, humulin ma le makaina o le NPH.

    E toʻatele fafine e le amanaʻia lo latou tulaga o le soifua mālōlōina, ma le faaeteete o le aʻafiaga o fualaau oona e le afaina ai le tamaititi. Ae ui i lea, e le mafai ona le amanaiaina le tagofia o vailaʻau i le afaina ai o oe lava, talu ai o le a afaina ai le afaina o le tama.

    E taua tele le fuafuaina o le maitaga i le taimi muamua, ma logoina le fomaʻi e le gata i luga o le mea na tupu, ae faʻapea foi i le taimi o le fuafuaga. I masina taʻitasi, o se asiasiga i le endocrinologist e faʻamalosia, aua o ia lea e tatau ona feagai ma le fesuiaiga o le fualaau faasaina. E manaʻomia e se fafine ona saunia mo le mea moni e faapea, i le muamua o le tolu masina, o le fua o le inisalini o le a maualalo ifo nai lo le mea masani, ma i le lona lua ma le tolu o le a faateleina.

    Tuua Lau Faamatalaga