E mafai ona 'ai le radis i le maualuga o le cholesterol?

O le mea moni o le cholesterol lamatia i le tino o le tagata e matua le mafaamatalaina na faia mo se taimi umi. O le tele o metotia na faia e faʻafetaui ai le mea matautia. E faʻaaoga uma metotia ma fualaau faasaina, ae o i latou uma e le faia se togafitiga faʻapitoa e aunoa ma le matauina o se taumafataga faapitoa ma le faatinoina o faʻamalositino. E le faigata ona iloa le fualaʻau gaosia o le cholesterol, e tatau ona aofia ai i le faasologa o vaiaso o se tasi o vaega. O le faamamafa e tatau ona tuʻuina i luga o le mea moni e faapea o le tetee i le atherosclerosis, e le lava le faʻasaʻoina o meaʻai, i tulaga sili atu o le aoga o na o vailaau agavaa o le a matauina.

Ioe, e le tatau ona galo ia i tatou le gauai atu i le mea moni e faapea o le cholesterol o se mea aoga e tatau ai mo le gaioiga masani o le tino o le tagata, ae o le faateleina o lona matuitui leaga e aafia ai le gaioiga o le fatu ma toto toto. O le mauaina o se fualaau aina e aveesea ai le cholesterol e le faigata tele, o luga o fata o supermarkets, faleoloa faleoloa ma maketi, aua o se lauiloa lauiloa ma taatele.

Aisea e tatau ai le cholesterol i totonu o le tino?

O le Cholesterol e masani lava ona iloa o se vaega aoga. O le tele o taimi, ua tofia ai o ia i le avea ma se elemene leaga lea e pipii ai toto toto ma ni atherosclerotic plate. E ui lava i le afaina o le tino, ae o loo i ai pea lona lelei, mo se faataitaiga, e le mafai e le tino o le tagata ona galue lelei e aunoa ma lenei mea.

E masani lava, o lenei elemene e gaosia i le ate o tagata taitoatasi ma faʻamautinoaina le masani masani o auala nei:

  • fesoasoani e faʻatuina le faagasologa o le gaosia o talo,
  • ave se vaega malosi i le malepe o gaʻo eletise,
  • fesoasoani e maua ai hormones
  • e auai i le faiga o le ave faʻatasi o vitamini,
  • o le vaega pito sili lea e fesoasoani i le faʻapipiʻiina o le faagasologa o le fausiaina o siama fou.

E ui lava i faʻamanuiaga o loʻo i luga ma faʻamatalaina, o le elemene elemene e mafai ona afaina ai tagata, e masani lava o solitulafono e mafua mai i le faʻaitiitia o le faʻaleagaina poʻo le faateleina o le paleni. O le faateleina o le pasene o le vaega e aofia ai le faateleina o le aʻafiaga o le atherosclerosis ma isi faafitauli o le fatu cardiovascular. O ia faʻamaʻi e ono lamatia ai, latou te ave taʻitasi le faitau afe o tagata.

O mafuaʻaga autu o le tele

E tatau ona manatuaina o le sili atu o le elemene o loʻo gaosia e le tino o le tagata, ae pe a ma le 20% o le aofaʻi atoa o le vaega e sau ma meaai. E faavae i luga o lenei, e mafai ona faʻamaonia e faapea, mo le faasaʻo paleni, e tatau ai ona toe teuteuina ia mataupu faavae o meaʻai. I le taimi muamua, o mea uma lava e faigofie tele - e faʻamaonia ai faʻamaoniga, o le teenaina o meaola manu e lava, ae e le saʻo lenei mea, ona o le le lava o meaʻai e aofia i meaʻai manu e afaina ai le soifua manuia lautele o se tagata. E tutusa uma lava, pe mafai ona faʻaaogaina meaai lelei e aofia ai gaʻo manu ma tausia pea le paleni o le vaega i le tino? O le mea moni, o loʻo i ai se auala mai lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i le fualaʻau e aveesea ai le cholesterol. O lona faʻaaogaina o le a fesoasoani e faatumauina se paleni lelei, aʻo galo ai nisi o meaʻai.

Afai o le tino o le tino mo se taimi umi e sili atu nai lo le cholesterol ma meaʻai, o lea suiga e aofia ai le lamatiaga o le atiina ae o faʻamaʻi o le cardiovascular system. O se elemene o le mafuaaga taatele lea o le maa i totonu o vaʻa, ma o sea faʻavavega ua mafua mai i:

  • leiloa o le masini vascular,
  • papa e ulufale atu i le toto,
  • o le faaputuputuina o mea manogi i luga o puipui o toto toto,
  • se tui toto
  • faʻamalosi o le mama
  • faʻaleagaina o le myocardial.

I le tele o tulaga, afai e maua se tasi o nei faaletonu, e manaʻomia e le tagata maʻi se togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. Afai e tolopo le togafitiga faafomai, o le tulaga lamatia o le atiaeina o faafitauli, e aofia ai maliu, ua faateleina. O le mafuaʻaga lenei e taua ai le muai totogia faapitoa o le soifua maloloina o le fatu ma toto toto, ma matauina tulafono faavae o se olaga ola maloloina.

Faʻafefea ona faʻaititia tulaga taua?

E i ai ni metotia faʻapitoa e faʻamaonia ai le paleni o mea leaga i totonu o le toto o le tagata i totonu o tapulaa masani. o se tasi o mea taua o meaai lelei. E tatau ona maitauina o le faʻaaogaina o vaega toto o le taumafataga e faʻaitiitia ai faʻamaoniga e le lava. O le faamamafaina e tatau ona tuu i luga o le taumafaina o elemene ei ai le malosi e faaitiitia ai le mamafa o mea leaga. Fualaau faisua e maualalo ai le cholesterol e tatau ona faia i se faiga masani, ma i le tele o aofaiga, ina ia mafai ona maua mai nisi o faamanuiaga.

Muamua lava, e tatau ona faʻalogo lelei i oloa o loʻo lisi atu i le lisi o loʻo i lalo:

  • radis
  • radis
  • daikon
  • eseese greens, aemaise lava se seleni seleni,
  • lanumeamata lanumeamata
  • kelele (vao ma laau).

O elemene lisiina e mafai ona faʻaaogaina taʻitoʻatasi pe faʻafeiloaia i salati o se paluga lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le salad of radishes, onions and all kinds of greens e faʻaaogaina i le sunflower poʻo isi mea manogi fuālaʻu o le a fesoasoani e faʻamalieina lou fiaai ma i le taimi lava lea e fesoasoani e faatumauina se paleni i se tulaga talafeagai. E le tatau ona faʻagaloina o le fualaʻau o le cholesterol-lowering e iai le uiga ese o le faʻafefeina o le mucous membranes, aua o lona taumafa e le faʻamauaina e solia i tagata e maua i le gastritis ma isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O le lisi mo tagata maʻi taʻitasi e tatau ona faʻapipiʻatasi taʻitasi, o le a fesoasoani le tagata poto masani i meaʻai i lenei mea, o ai o le a mafai ona faia le meaai fautuaina, ia mafaufau i faʻamatalaga autu.

Mea moni! I tulaga maualuga, ina ia faʻamaonia le paleni o le vailaau, e le lava le faasaʻoina o meaʻai, e manaʻomia se faʻafitauli faigata, e aofia ai le tagofia o vailaʻau, gaioiga faaletino ma meaʻai faapitoa. E aoga le gauai atu i metotia o togalaau, mo se faataitaiga, o afu e maualalo ai le cholesterol e i ai se aafiaga lelei i le tino ma e talia lelei.

Radish o le fili autu o le cholesterol

O lenei fualaau faisua ua vavae ese e avea o se mea taua autu e talafeagai mo le tetee atu i tulaga maualuga o se elemene matautia i le toto o le tagata. E mafua le mafuaʻaga i le mea moni o le susulu e aofia ai le tele o fiva. O mea vaivai o lenei natura e fesoasoani i le tino o le tagata e toe faʻafoʻisia ai galuega masani ma aveese mea leaga.

O le fualaau faisua e aofia ai le tele o faʻalavelave eseese o elemene, pe a 'aina, lea e faʻamalosia ai le tino atoa. O le faʻaaogaina o sea oloa e fesoasoani i le faʻavaeina o le faʻaaogaina o le gaioiga ona o le gaosiga o le gaosisini. Fesoasoani i le elemene i le faʻaumatia o toxins pathogenic, fesoasoani e aveesea ai toxins faʻaputu, faʻaleleia le gaioiga o le ate.

Aua nei galo e faaopoopo atu i susulu, e mafai ona e faʻaaogaina isi, fualaʻau maloloina lelei ma fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lemoni o le vaatau sili ona lelei, e faigata tele ona lisiina ona mea aoga. Pe a faʻavaeina le faavae o le taumafataga, e tatau ona amanaia e tatau i le tino o le tagata ona maua elemene uma i ni aofaiga talafeagai, ona aoga ai lea o meaʻai.

Faʻatoʻilaloina mea totino o le laisa

O le 'ai o fualaau faʻasalalau, e pei o le susulu, e mafai ona fesoasoani e puipuia le kanesa. E tusa ai ma faʻamatalaga faasaienisi, o fualaʻau faʻasalalau e aofia ai mea faʻapipiʻi e faʻauʻu i totonu o le isothiocyanates faʻatasi ai ma le vai. O le isothiocyanates e fesoasoani e faʻamamā le tino o mea e mafua ai le kanesa ma puipuia ai le faʻaleleia o le toto.

O se suesuega i le 2010 na faaalia ai o le pakiaka root extract na i ai le tele o ituaiga o isothiocyanates na mafua ai le oti i le cell i nisi o laina o le kanesa.

1/2 ipu radish e maua ai le tino o le tagata 1 gram o fiber. O le 'ai o nai tautua i aso taʻitasi e fesoasoani ia te oe e ausia ai lau sini o le tui i aso taʻitasi. O le fiva e fesoasoani e puipuia le faʻamalosi e ala i le faʻamalamalamaina o maʻa ma masani. E manaʻomia le fiva talafeagai e fesoasoani ai i le gasegase e alu i totonu o le manava. Faʻaauau ona faʻaaoga radishes, e mafai ona e ausia le mea e manaʻo ai. E mafai foi e le fiva ona fesoasoani e pulea le suka suka, ma e fesootaʻi ma le mamafa o le mamafa ma tuʻu ifo le cholesterol.

O lau laisa e mafai ona aoga tele. O suʻesuʻega 2008 a tamaʻi na maua ai le maualuga o le cholesterol taumafa o loʻo fautua mai ai o lālā lanu o se puna lelei o le fiber mo le faʻaleleia o le gaʻo. Atonu o se vaega lenei ona o le faateleina o le gaosiga o pati.

O se suʻesuʻega eseese na faʻaalia ai e mafai ona fesoasoani le sua o le radis e puipuia ai le maʻi o le manava e ala i le puipuia o tino ma le faʻamalosiina o le paʻu mucosal. O le ufiufi mucous e fesoasoani i le puipuia o le manava ma le gaʻo mai le le fiafia o meaola ninii ma le faaleagaina o toxins e mafai ona mafua ai le mai ma le mumu.

E tusa ai ma mea o loʻo i luga, e manino pe mafai ona 'ai le radis i le maualuga o le cholesterol. O le tali i lenei fesili o le a lelei pea.

O le oloa e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol, ma toe faʻafoisia ai le tino atoa.

Aisea e manaomia ai e le tino le cholesterol

I le tautala ai e uiga i lenei tuufaatasiga, e toaitiiti tagata latou te taʻua i se auala lelei. Ae ui i lea, e aunoa ma le cholesterol, o le a le mafai ona faia le masani a tagata. O le mea moni e faapea, o lenei mea e gaosia i totonu o le ate ma faʻaalia ai ia matafaioi:

  • faʻaosofia le faʻavaeina ole talo
  • aofia ai i le malepe o gaʻo eletise,
  • o se elemene taua i le fausiaina o siama fou.

A aunoa ma le cholesterol, o le absorption ma le tuufaatasiga o nisi vitamini, hormones ma isi mea taua o le a le mafai. I le taimi lava e tasi, o lenei vaega e ono afaina ai le tino. E tupu lenei mea pe a tulaʻi pe pa'ū le cholesterol. Ae peitai, e pei ona faaalia i le faatinoga, e masani lava ona tupu le mea muamua.

Aisea ua sili atu ai le cholesterol

O le tele o le cholesterol e gaosia e le tino lava ia. Peitai, e tusa ma le 20 pasene o lenei mea e maua e le tino mai fafo, e ala i meaai. Afai, faatasi ai ma meaai, tele le cholesterol ulufale atu i le tino, e tele faafitauli e atiina ae. Ona o lenei mea e tatau ai ona faʻaaoga meaai e faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol leaga.

Atherosclerosis - togafitiga o le radisa i le fale

O le atherosclerosis o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e avea ma paʻu mafiafia tele i totonu.

E tupu lenei mea ona o le lafoaia o le cholesterol ona o se olaga le taua, meaai le lelei, mamafa, vevesi, ulaula, faapea foi ma nisi o gasegase masani.

E vavalalata le toto toto, faʻaitiitia le gaʻo, lea ei ai se faʻaleagaga i luga o le faʻatinoina o mamanu uma o le tino. I lenei tusiga, o togafitiga a tagata mo togafitiga (puipuiga) o le atherosclerosis e faʻaaogaina ai le radish uliuli.

O le atherosclerosis o le fatu o le fatu fatu i le taimi e mafai ona oʻo atu ai i se osofaiga o le fatu, ma le atherosclerosis o laʻau lea e tafe atu ai le toto i le faiʻai e tele lava ina muta i le paʻu. O le faʻalavelave o le faʻamaʻi o loʻo taʻoto i le mea moni e mafai ona aliali mai e tusa lava pe laʻitiiti, e aunoa ma le faʻaalia o ni faʻaʻailoga.

O le faʻamaoni i lenei tulaga e avea ma se mea leaga leaga. Pe a maua e tagata o le aiga le atherosclerosis, e tatau ona faia ni lapataiga taua. E taua le fetuunaʻi o lau meaai i se taimi tatau e faʻaitiitia ai le taumafaina o meaʻai gaʻo.

Le matautia o le tele o cholesterol

Afai e maua e le tino le tele o cholesterol i taimi uma nai lo le mea e tatau ai, e mafai ona mafua ai se maʻi tuga. Talu ai ona o le cholesterol e faʻateleina le faʻavaeina o tui palapala, e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga faapena:

  • faaitiitia o le tino vascular,
  • le faʻasaʻolotoina o faʻamalalalapalapa i totonu o le toto,
  • o le teuina o gaʻo-e pei o loʻo faʻapipiʻi i puipui puipui,
  • vavalalata o mea vavalalata,
  • se tui toto
  • fatu fatu
  • pulmonary embolism.

I le tele o faʻamaʻi, o le maʻi e manaʻomia le fesoasoani faʻapitoa. A leai, e ono tupu le oti. Maʻeu se sili atu le lelei o le mataʻituina o le soifua maloloina o le faʻamalositino mai le amataga ma ia 'ai pea fualaau faisua e maualalo ai le cholesterol.

Falemaʻi o Atherosclerosis

At atherosclerosis o vailaau vavalalata e aliali mai ai faʻamaoniga e pei o le maʻi tigaina, vavao, mafaufau faʻaletonu, faʻaitiitia le mafaufau mafaufau.

  • O maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le tiga i totonu o le loto, faʻapea foʻi ma tua o le sternum.
  • Atherosclerosis o pito i lalo o loʻo faʻaalia i le tiga o le muso pe a savali, gaogao ma malulu vae.

Atherosclerosis Treatment: Faamatalaga lautele

I le taimi nei, e le o se fualaau e tasi e mafai ona toe faʻafoʻi ai vaa ua afaina ma toe faʻafoʻi le faʻamaʻi.

Ae ui i lea, o se taumafa maualalo i le cholesterol, o le atiina ae o le atherosclerosis e taofia.

A maeʻa le fatu fatu, ua faatonuina vailaau togafitiga e aofia ai mea faʻamalosi e puipuia ai le faʻaalia o toto i pusa vavalalata.

O se taotoga faʻapitoa mo le faʻaleleia o le toto i le muso o le fatu o le fatu o le coronary artery avoids grafting. I le taimi o le taotoga, o le vaega o le toto totoʻa e faia mai i vaʻa o isi vaega o le tino.

Mai togafitiga faa-tagata atherosclerosis e tatau ona maitauina le laisalea e aofia ai le filifili. E faʻateʻa ai le faʻaopoopoga o le cholesterol i totonu o le toto, faia le puipuiga o le maʻi.

Laʻau vevela ma le faʻafefeteina o laʻau ma strawberries mai le atherosclerosis

Ave le 10 kalama o le vao o St. John, o le kinnamon, motherwort ma laulaau o coltsfoot (St. John's wort e mafai ona sili atu), 4-5 vine o le vineberry vao, 10 kalama o fatu fatu. Tui faatasi mea uma, sasaa 300 ml o le vai kuka ma kuka i luga ole vevela mo le 5 minute. Faʻaosooso i se nofoaga mafanafana. A maeʻa le mafanafana, faʻaopoopo le 100 ml o le suka.

O fualaau e tatau ona ave i le kuata kuaina faatolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E mafai ona togafitia oe i le auala lenei mo le lua masina, ma a maeʻa le masina - toe fai le kosi.

Laʻau vevela ma se teuteuga o fua o le caraway, lau o le laʻau, aʻa o le hawthorn mo le atherosclerosis

Fai se faaputuga o vaega e lua o le caraway fatu, lua vaega o laʻau paʻuwinkle ma se tasi o vaega o le vine ma le lanu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Fufulu uma mea uma, faʻafefiloi, sasaa 6 sipuni tele o le faʻafefiloi ma le tasi ipu malamalama vai ma faʻapipiʻi mo le 10-15 minute.

Faʻasua le gauga ua saunia ma sasaa le suamalie mūmū 100 ml i totonu ina ua maeʻa le mafanafana. O le vailaau faʻamaʻaʻaina ua ave 3-4 taimi i le aso, 50 ml i le lua vaiaso.

E faʻapefea ona faia le suʻega?

O faʻamatalaga e faʻatinoina e ala i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa poʻo le fale suesue e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa. I le auala muamua, e ave le toto i luga o se manava gaogao ma se glucometer mai se tamailima. I lenei tulaga, o le taunuuga e leʻo saʻo ma ua manatu o le uluaʻi amataga. O lenei meafaigaluega lelei e faʻaaoga i le fale mo le puleaina o le suka tumau. Afai o se vavaeese mai le masani masani, e toe faʻaalia i le suʻesuʻega. O le toto e masani ona aveesea mai se vein.O le siama o le maʻisuka ua faia pe afai, a maeʻa le suʻeina o le toto i aso eseese, o le taunuuga e faʻaalia ai le tele o le masani. E tusa ma le 90% o tagata gasegase uma na maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Faailoga o le maualuga o le kulukose

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le mea lautele, o faʻamaʻi o le maʻisuka i le tele o gasegase e talitutusa lava, e ui atonu e ono fesuisuiai e fuafua i le matua ma le umi o le maʻi. E masani lava, o faailoga muamua o le maualuga maualuga o le suka:

  1. O le gutu gutu o se tasi lea o faʻaaliga iloga o le maʻisuka.
  2. Polydipsia ma polyuria. O le galala malosi ma le faʻasaʻolotoina o le tele o le urine o faailoga sili ia o le maualuga o le suka. O le manava o se faailo mai le tino e uiga i le manaʻoga e faʻaleleia le suavai ina ia aloese mai le faʻamalolo. O fatuga, i le isi itu, e faamama ese le glucose maualuga, faʻasaʻo le faateleina o le urine.
  3. Vaivai ma vaivaiga. Sugar e le oʻo atu i sela, faʻavave i totonu o le toto, o le mea lea e leai se malosi o le musika e faʻaalia ai le gaioiga.
  4. Faʻamālōlōina o faʻamaʻaloga, manua, abrasions, tipi. E taua le aloese mai le faaleagaina o le paʻu, aua e faigofie tele i siama, lea e mafua ai nisi faʻafitauli.
  5. Faʻatele pe faʻaitiitia le mamafa o le tino.
  6. Faailoga masani o le maʻisuka o maʻi paʻu ma faʻamaʻi pipisi e mafua ai le vevela. E mafai ona avea ma fulufulu, masini, pulpitis, afaina o le urinary tract ma le urethra.
  7. Le manogi o le acetone mai le tino. O le mea masani lenei mo maualuga maualuga o suka. O se faailoga lea o le ketoacidosis o le maʻisuka, o se tulaga e lamatia ai le ola.

Mulimuli ane, o le tagata maʻi e atiaʻe uiga nei o le maualuga maualuga:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Maʻisuka maculopathy ma le retinopathy - maʻi o le tino e faʻaleagaina le vaai. O le retinopathy, lea e aafia ai mata o mata, o le mafuaaga autu o le tauaso tauaso i le maʻisuka.
  • Faʻafeusuaʻi, le tatalaina o nifo.
  • Faʻaitiitia le faʻalogona ile pito i tua: tingling, numbness, fusi nifo, suiga i le tiga ma le vevela i luga o lima ma vae.
  • Faʻamatalaga faʻaogalua: manava manava poʻo le malosi, tiga o le manava, faʻanoanoa feeseeseaiga, faigata faʻafefe.
  • O le vevela o le pito i tua o se taunuuga o le tuai ma le faaputuputuina o le vai i le tino. O ia ituaiga faʻamaoniga e sili atu ona tupu i se tuufaatasiga o le maʻisuka ma le toto maualuga.
  • O faʻaaliga o le maualuga maualuga o le sugar e aofia ai le faaletonu o le tino, le palatini i le urine ma isi faʻafitauli faʻapitoa.
  • Faamai o le fatu ma toto toto.
  • Erectile faʻaleagaina, faʻaauau pea faʻafitauli o le urinary.
  • Faitiitia le atamai ma le manatuaina.

Aisea e tulai mai ai le kulukose toto?

O mafuaaga mo le faateleina o le suka e eseese. O le taatele o nei mea o le ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, o loo i ai nisi mea:

  • tulaga faigata
  • o le i ai i le taumafa o meaai ma le anapogi, o lona uiga, o masini gasegase digestible,
  • ogaoga faʻamaʻi pipisi.

Maua maualuga taumafa

O se meaai e maua i le toto maualuga o le kulukose maualuga o se vaega taua o togafitiga. O mataupu faavae o mea taumafa e tatau ona matauina:

  • Taumamafa i taimi uma, i ni vaega laiti, 5-6 taimi i le aso, i itula tutusa,
  • inu le itiiti ifo i le 1-2 lita o le vai i le aso,
  • oloa e tatau ona aofia ai mea uma e tatau mo le olaga,
  • meaʻai fila-meaʻai e manaʻomia
  • fualaau faisua e tatau ona 'ai i aso uma
  • Aloese mai meaai mama
  • aloese mai meainu malosi.

E tatau ona e 'ai meaʻai e le faʻateleina le kulukose o le toto ma e leai ni meaʻai. Faatasi ai ma:

  • meaʻai e maualalo le gaʻo meaai,
  • iʻa maualalo-gaʻo
  • oloa susu,
  • buckwheat, rice, oatmeal,
  • falaoa rye
  • fuamoa (e sili atu ma le lua i le aso),
  • pi, pi
  • fualaau faisua: eggplant, lanu mumu ma le lanu meamata, radisi, kapisi, radishes, aniani, laau afu, kalani, seleni, kukama, mina, salatini, tamato, pama lanumeamata,
  • fualaau aina ma vine: apu, pears, blueberries, cranberries, fusi mauga, lingonberries, quinces, lemons.

E tatau ona tuʻuina atu i le gaʻo fualaʻau, e tatau ona suia le suka i le meli ma le suamalie. O meaai e sili ona lelei le kuka, tunu, kuka ma kuka.

Mea e le mafai ona 'aina

I le tulaga o le maualuga maualuga o le toto, e tatau ona e lafoai ia oloa e pei o:

  • falaoamata, falaoamata ma mea teuteu: keke, falaoa, suamalie, ice cream, pies, faasao, sodas, pasta, suka,
  • gaʻo gaʻo, iʻa, ulaula, palu, meaai kuka,
  • meaʻai susu: gaʻo susu, kulimi kulimi, kirimi kirimigi, sisi falaoʻa,
  • mayonnaise
  • fua suamalie ma fualaau mamago: mati, vine, vine.

Faaiuga

E le mafaufau fomaʻi le maʻisuka e avea o se faasalaga, e ui lava o le mea moni o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. Afai e te mauaina vave faailoga o le maualuga o le toto suka, e mafai loa ona e amata fetuutuunai lou tulaga ma iloa auala e ola ai. O lenei mea o le a aloese ai poʻo le faʻatuai tele ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga ma aʻafiaga e pei o le tauaso, gangrene, tosoina o pito i lalo, nephropathy.

Le faʻaitiitia o le cholesterol

E tele auala faigofie e fesoasoani e tausia le cholesterol masani. Muamua lava, o le mea tonu lea e tatau ai. Ae ui i lea, e le lava le na o le faʻaaoga pea o fualaau faisua ma fua.

O fualaau faisua e faʻaitiitia ai le cholesterol leaga e maua ai le tele o aoga, e tatau lava ona 'aina i se auala masani ma i le tele o mea. Ae o le a le mea e taulai i ai? E sili atu le taua nai lo isi o fualaau aina nei:

  • radis, radish poo daikon,
  • greens
  • aniani ma le kalaka.

Radisa faasaga i le cholesterol

O lenei fualaau faisua ua manatu e sili ona lelei pe afai e te manaʻomia ni oloa e maualalo ai le cholesterol. O le a le mafuaʻaga o lenei mea? O le tuufaatasiga o le radisa, daikon ma fualaau faisua faapena e tele le fiber. O nei fiva meaʻai e fesoasoani i le tino e faʻaumatia ai le tele o le cholesterol ma toe faʻaleleia le masani ai.

I le faʻaopoopoga i le maualuga o lona fiber content, o loʻo i ai i le radisa se tamaoaiga tele o elemene.

O lenei fualaau faisua e faʻamalosia ai i latou i le tino atoa. Faatasi ai ma lona faʻaogaina, faʻalauiloaina le faʻalauiloaina o faiga. O le sua suamalie e amata ona sili atu ona malosi, e fesoasoani i le faʻamautuina o feteenaʻiga o le mea e gaosia. O le vailaau faʻamaonia ua fesoasoani e faʻamamā le tino o toxins ma toxins, faʻaleleia le ate ma le talo. Ae o le ate o loʻo faʻagasolo ma aveesea le tele o le cholesterol mai le tino! Ae peitai, o lenei fualaau aina e le naʻo le tasi lea e fesoasoani e foia ai le faafitauli.

O le matafaioi o oloa lanumeamata

O le tele o fualaau lanumeamata lanumeamata e faʻaaogaina atoa ai le cholesterol sili atu. Ina ia taunuʻu le taunuʻuga i le vave e mafai ai, e tatau ona faʻaopopo pea fualaau faisua i le taumafataga:

O nei aganuu lanu e le gata ina feagai ma le maualuga o le cholesterol, ae e faʻamalosia ai le tino atoa ma le tamaoaiga o vitamini ma minerale. O fualaau faisua uma o loʻo taua i luga e fesoasoani foi i le tausia lelei o le tino.

O le matafaioi o aniani ma le kalama

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol leaga, e le gata e mafai ona e 'ai i aniani ma garlic, ae e kuka ai foi ni mea faapitoa faapitoa. O mea nei o le a manaʻomia:

Tasi fualaau faisua faatasi ai ma se mea e gaosi ai le suamalie po o le suavai. Sasaa vodka ma faʻaoso mo se masina. Ave le 20 fuga i aso uma i luga o se manava gaogao, faʻamalo le tuufaatasiga i le vai poʻo le susu. E fautuaina e faʻaaoga le tincture e le gata o se togafitiga, ae faʻapea foi o se mea faʻasolosolo.

Ina ia foia le faafitauli, e le mafai ona e faʻaaogaina se tasi fualaau faisua, ae tele i le taimi e tasi. Afai e le taliaina ni oloa e faʻatau ai, e mafai ona faʻatagaina le kuka. I lenei tulaga, o le oloa e leai sona taimi e leiloa ai ana meatotino taua.

I le faʻaopoopoga i luga, o fualaau faisua nei o lo o manuia foʻi le tauvaga o cholesterol:

Afai o le faʻalavelave ua faʻateleina, e mafai ona e faʻaaogaina se taumafa matagofie. E naʻo le taimi e leʻo iai se faʻamaʻi faʻamaʻi, ma o le maʻi o loʻo i ai se manava ola maloloina. O togafitiga faapena e faigofie ona faia i le taumafanafana, pe a tele ni fualaʻau ma fua.

Mo le tele o vaiaso, ua fautuaina e faʻaaoga na o oloa o fualaau. E taua le suia o ia mea, ia mautinoa o loʻo tumau pea paleni. O le a fesoasoani lenei mea i se taimi pupuu e faamama ai lou tino ma le lalolalo o le cholesterol.

Afai o se taumafa paleni e foliga mai e leʻo, e mafai ona e taumafai i se isi auala. O le a umi se taimi e maua ai le taunuuga, ae o le a tumau pea le manuia. Nai lo le fesuiaiga atoa i meaʻai mata, e tatau ona e faʻamavae taumafa leaga pe a faalua i le vaiaso. O lona lua, aso lua i le vaiaso, o le lisi e tatau ona aofia ai na o fualaau faisua ma fua. O lenei metotia o le faʻamamaina o le tino e ofoofogia taunuuga.

Fua e Faʻatasi ma Cholesterol

Ae ui i lea, e le gata o fualaʻau e aoga i le cholesterol. O nisi fualaau e aofia ai foi le tele o fiber ma mea taua e fesoasoani i le tau faasaga i le faafitauli. O lea, e fautuaina e 'ai fua nei:

I le maualuga o le cholesterol, e pei ona e iloa, e tatau ona e 'ai meaai lelei, ae e taua foi le iloa o mea e tatau ona faʻaesea mai le meaai. E tele oloa e masani ona masani ai malo i luga o le laulau ma i le taimi e tasi e mafai ona faateleina le cholesterol.

O le a le mea e faʻamalosia ai le cholesterol

Afai e te mataʻituina muamua le meaʻai tatau, e foliga mai o le a le tatau ona e alu i se meaʻai malosi. E i ai meaai e maua vave ai le tino i le cholesterol nai lo le mea e tatau ai. Muamua lava, o nei oloa gaosi susu. E taua le mataʻituina le aofaiga o kulimi kulimi, pata, kulimi ma le sisi susu.

E le o meaʻai uma e talafeagai mo se tagata e maualuga i le cholesterol maualuga. E sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i mea e maualalo le gaʻo, e pei o le moa po o isi moa, nai lo le faʻamamaina o oe i puaa po o pipi.

E tatau ona manatua e tusa lava pe i ai i le moa ua i ai se punaoa maualalo o le cholesterol. O le paʻu lenei. O le mea lea, ao le i ai, e sili atu le mama.

Ma, e moni, e taua le lafoai atoa o meaai vave. O nei meaʻai anapogi e aofia ai le tele o gaʻo paʻu, lea o le a le faʻatamaoaigaina ai le tino, ae na ona faateleina ai le maualuga o le cholesterol leaga. O le 'aiina o meaai sao ma le siakiina o le aofaiga o loʻo' aina, e mafai e se tasi ona tausisia pea le maualuga o le cholesterol maualuga ma tumau pea le malosi ma le soifua maloloina!

O le kulimi suamalie ua fefiloi ma le uwthorn, horsetail, mistletoe ma le vinca infusion

Faʻafefiloi ma vaʻaia ma le faʻaeteete vaega e lua o fugalaau o vao vao ma le vao, o le tasi vaega o laʻau laiti ma le lanu paʻepaʻe. Liligi le ono laulau puneteni o mea e tupu mai ai ma se ipu vai inu, faʻamalosi. Lisi le susu (pe a uma ona fufulu ma faamafanafana) e faʻafesoʻotaʻi ma se ipu malamalama vai suamalie.

E manaia le inu uma o fualaau oona, e tusa ma le 400 ml, i le tasi aso i ni vaega laiti. Ma i le aso na sosoo ai, ia saunia se fualaau fou. E mafai ona togafitia oe mo le atherosclerosis i lenei auala mo le lua masina, a maeʻa e te manaʻomia se malologa e tasi le masina.

O se faʻafefiloi o le afu o le yarrow, o le St. John's wort, arnica ma le susu o le radis uliuli mai le atherosclerosis

Ina ia tuufaatasia se aoina o se tasi o vaega o fugalaau arnica, tolu vaega o le mutia o St. John ma vaega e fa o le grassrow grass. Faʻafefiloi mea uma, sasaa se ipu vai inu ma alu mo le itula e tasi.

Faʻasusu ma faʻafefiloi faʻafefiloi ma le suamalie uliuli (200 ml).

Togafitiga o le atherosclerosis ma lenei togafitiga faa-tagata e tatau ona faia se vasega o le tolu vaiaso, e tatau ona e ave lenei mea faigaluega i le tolu i le fa taimi i le aso, 50 ml ia mea taitasi.

E faʻafefea ona faʻaaoga fualaʻau i le togafitiga o le atherosclerosis

Ole auala faigofie lea ile togafitiga ole atherosclerosis i le fale.

E tatau ona saunia se salati mai pito i luga o le radis, beets ma kāloti, mo le faʻaogaina o le faʻaaogaina e avea o se sui sola maloloina mo le atherosclerosis, e sili atu le tipi pito i luga.

Liligi le suāuu olive ma 'ai i ni vaega laiti tolu i le fa taimi i le aso ma le taumafataga autu. O sea salateri o le a sili atu ona aoga pe afai e te faaopoopoina le asparagus, radisa poʻo seleli seleni (pe faʻatasi uma).

O le isi fua e faʻavae i le suamalie: o le taimi lenei ma aniani

Tulipuni ni tafaʻi fuifisi e lua, faʻafefiloi, sasaa le masini e maua ai se ipu ava malosi ma faʻaosooso i se mea pogisa mo vaiaso e tolu. O isi togafitiga o le atherosclerosis ma lenei vaifofo e pei o lenei: mo le 100 ml o le suamalie ua suamalieina, e tasi le sipuniti o le sipuni o le sipini ua faaopoopoina, fefiloi ma inu i vaega tutusa i le aso atoa.

O fualaau faisua e maualalo ai le cholesterol

I le faʻaaogaina o se meaai ma fualaʻau ua fautuaina, e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto o se tagata, ma puipuia ai le tino mai le tele o gasegase ma e toe faʻafoisia ai lou soifua maloloina muamua e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau.

O maʻi eseese cardiovascular e aʻafia ai le fausia o le cholesterol deposits ma oʻo ai i le faʻamaogaina o toto toto, i le faateleina o le toto, i le atinaʻeina o maʻi fatu fatu e mafai ona puipuia e ala i le 'ai e le gata o meaʻai ua fautuaina mo mea tau fomaʻi, ae faapena foi, e tusa ai ma fautuaga a tagata fai meaʻai, mea maualalo, gaʻo meaai poʻo le filifilia o meaʻai a le vaomatua.

Mea autu

E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, o oloa e faʻatonutonuina ai le toto cholesterol ma aafia ai lona manava, o le faʻasaʻolotoina o le tino mai ia mea, o fualaau faisua ia e aofia ai filo, fufulu mamanu ma faʻaaogaina le tele o mea leaga ma faʻataunuʻu oloa.

O fualaau faisua e maualalo ai cholesterol e aofia ai, mo se faataitaiga, zucini, kapisi, eggplant, kāloti, lapisi, ituaiga uma o kapisi ma le tele o isi, o loʻo ola i totonu o la tatou taʻavale, o meaʻai e mauʻoa i fiva.

Fualaau faisua e aveesea ai le cholesterol e tatau ona fou pe uʻu, uʻu, ae leai se mea e falai.

Ae le o fualaau faisua uma e mafai ona 'aina faʻamaʻi, ma o nisi taimi o le tele o le faʻaaogaina o fualaau aina mata, fualaau faisua ma suavai mai ia mea e le aoga, ae leaga ai le tino. Pe a faʻaaoga fualaʻau mata mata, e ono iai ni faʻafitauli i tagata e vaivai le pancreas; o le inu ava suamalie e le fautuaina foi mo le maʻisuka.

O fualaau faisua ma fualaau aina e sili atu ona faigata ona eli nai lo le vevela poʻo le kuka.

E mafai ona e 'ai fualaʻau kuka ma le cholesterol, ae e le tatau ona e ave faʻatasi ma i latou, o le a le mafai ona latou aafia i le metabolism ma le toxication ma le manuia e tasi e pei o se mea mama, i se isi itu, i le tele o fualaau faisua e mafai ona faʻaleagaina le metabolism vai-masima, faʻalavelave ai galuega ate ma fualaau oona, talu ai o le vinika, masima ma isi vaega o loʻo aofia i le faasao.

Faʻu fualaau faisua

O lea la, o loʻo i ai metotia mo le saunia o fualaau faisua mo meaola paleni saogalemu ma i le taimi lava e tasi mo le faʻaititia o le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto.

O nei metotia e aofia ai:

  • folaina fualaau faisua i totonu o sina suavai suamalie seia mama,
  • fufulu i le vai seia oʻo i le afa saunia, sosoo ai ma le uu i totonu o se apa faapitoa e aunoa ma le suauu poo le faaopoopoina o nai mataua o suauu olive,
  • uila - i totonu o se vaalele faʻapitoa poʻo se fafie faʻamaʻavale e lua, o lona faavae o se vai vai,
  • faʻamafanafanaina pe itiiti pe leai foi.

E le tatau ona faʻagaloina fualaau faisua e mafai ona faʻaaogaina e le gata i la latou mamanu, ae faʻapipiʻi foi i masini, paluga pateta, ma faʻatau meaʻai i le fale, ma faʻamalosia ai, faʻamalosia ai au meaai i aso uma, aveʻesea le ate, ma faʻamalosi puipui o toto toto.

O fualaau faisua e tupu tele i le toetoe o soo se tau.I le tau malulu, i le le i ai o vaomatua o laau aoga, e tatau ona e faʻaaoga muamua fualaau faisua ma aʻa aʻa, ae o le mea e sili ona lelei e tatau ona tuʻuina atu i ni mea faʻapipii tioata e teuina i totonu o potu poʻo potu malulu, nai lo le faʻasaoina.

E le gata o le fiva o fualaau faisua e aoga, ae o vailaʻau o loʻo iai i totonu - pectin, phytosterols, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol.

Ina ia mafai ona faʻaleleia lelei fualaau faisua i lalo ifo o le cholesterol, e tatau ona e faatulaga fualaʻau e tusa ai ma le latou tikeri o le aoga, ona avea lea o tulaga maualuluga e:

  1. O ituaiga o kapisi lanu, soo se ituaiga, pe o le broccoli, lanu mumu pe valivali, e paʻepaʻe foi, kohlrabi, pulupulu Brussels, lea e manao ai le tagata, o le kāpeti e sili atu ona tele i le fiber nai lo isi fualaau faisua uma, e tatau ona tuʻuina atu i laʻau kapeti laʻau.
  2. O se vaega taua o le faʻaaogaina o ituaiga eseese ole eggplant i meaʻai faafomaʻi, o fualaau faisua nei i totonu o le tele o suauu e manaʻomia mo le fatu e galue ai, pe a faʻavelaina eggplants, e tatau ona e gauai atu i le mea moni o loʻo latou gaʻo le tele o gaʻo, lea e le manaʻomia mo meaai paleni.
  3. Pepa, faʻamaunu i totonu o salati maualalo-calorie, faʻasaina na o oe poʻo le faʻatasi ai ma isi fualaau faisua, e mafai ona lelei le 'aiga atoa mo le' aiga o le afiafi poʻo le avea o se taumafataga lona lua mo le 'aiga o le afiafi. O fualaau faisua nei o loʻo i ai mea e mafai ona taofia le faʻavaeina o pusa cholesterol.
  4. Lulu, radisa, radish, daikon - o nei togalaau togafitiga uma e mafai ona tauva ma vailaau faʻaonapo nei e tusa ai ma a latou penefiti.
  5. O fualaau faisua lanumeamata, o laʻau laʻau laʻau: aniani, pulu, sorrel, pasili, seleni, meaʻai, salati, e mafai ona aveesea le cholesterol matautia mai le tino, faaopoopo ai vitamini taua, faʻatamaoaigaina o se tagata faʻamaʻi.
  6. Zucchini, zucchini, kukama, tamato o ituaiga eseese uma ei ai meatotino e mafai ai ona latou manatu e avea o se faatulagaga o vaa a le tagata.
  7. O le kulūlū o se fualaau aoga e le aoga tele mo meaai paleni, ua faʻamaonia e fomaʻi afai e te 'ai i le 100 aso, o le aʻafiaga o le maʻi fatu fatu e matua faʻaitiitia, o le maualuga o le cholesterol e faʻaitiitia ma faʻapitoa, ae faʻaaogaina i aso taitasi.

Auala le sao

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e tele naua meaʻai mo le sauniaina o fualaʻau mo le cholesterol.

E le mafai e tagata uma ona faʻaaoga ia fautuaga, aua o tagata e mafatia i le gastritis, o le toto maualuga, o faʻamaʻi ate e le mafai ona gafatia le kākalo, ma le tele o isi e le tatau ona faʻaaoga togafitiga faʻapitoa e aunoa ma le fefe.

I totonu o Peretania, lea e toatele foi tagata e mafatia i le tele o cholesterol leaga, e pei o lo tatou atunuu, ua tuufaatasia ma tofotofoina e le au fai meaʻai se meaai e mafai ona faamamaina le tino o le cholesterol e 15 pasene pe sili atu e ala i le aina o fualaau aina e lima o fualaau aina po o fualaau faisua i le aso.

I totonu o fualaau faisua ua fautuaina mai e le au Peretania o Peretania o le maualalo o le cholesterol o: broccoli ma spinach, o loo i ai le lutein maloloina ma e le faatagaina le tele o le cholesterol e faamautu i totonu o se vaa, letusi, tamato, pateta, kāloti, pi, sana, pi.

O vaega laiti i le tele o taimi i le aso o nei oloa - lua i le tolu kapu kuka, fesoasoani e faʻamamā le tino.

Ole togafitiga o fualaau suamalie e lauiloa i tupulaga talavou - e aofia ai le tele o fualaau faisua; suamalie fou e tatau ona faʻaumatia toetoe lava a maeʻa ona latou gaosia, sei vagana ai le galala - e tatau ona tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le itiiti ifo ma le lua itula. Ma o le mea e totoe - latou te faʻafefiloi le sua o seleni ma kāloti, kāloti ma kukama, seleni ma pateta, e faʻaaogaina i ni mea laiti ma e faigata ona taʻua o se meainu inu, ae o le mea moni o loʻo i ai se aoga mai ia i latou.

Mea taumafa mo le maualuga o le cholesterol - o se auiliiliga auiliili ma fautuaga aoga. Faataʻitaʻiga o le maualuga o le Cholesterol Diet Examples

Cholesterol e mafai ona ese. E faʻaleagaina poʻo faʻamanuiaina le tino? E faʻapefea ona fesoasoani se taumafataga e faʻafaigofie le cholesterol? Seʻio tatou vaai pe o le a le cholesterol. ma o le a le matafaioi o loʻo ia faia i le tino o le tagata.

O le metabolic process e tele lava ina faalagolago i vailaau faʻamalosi, lea e aofia ai le vailaʻau o le vailaʻau o le cholesterol. Apalai o le kulimi, hormones o feusuaiga, ma vitamini e mafua mai ai.

A aunoa ma latou, o le lelei o le galueaina o le tino e faigofie, aua e tatau lava ona tatau ona aveesea toxins ma oloa gaosia i le gasegase, auai i le gaioiga o le tino, ma faatonutonu le tafe o mea eseese i totonu o masini.

Ae i le taimi lava e tasi, o ni atherosclerotic plate e mafai ona mafua ai faʻafitauli pipisi e mafai ona fausia i totonu o toto toto. I nisi tulaga, e ono lamatia tele. Ua afaina ai vaa i le tuusao saʻo o le cholesterol e ulu atu i le toto o se vaega o le lipoprotein complexes.

O le cholesterol televave ua siitia atu i le ate ma le decomposes i ni vaega eseese - metabolites, lea e aveesea mai le tino. O le maualuga o le HDL (maualuga eletise lipoprotein complexes) e faʻaleleia ai le antisclerotic meatotino, ae o le cholesterol e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi ma le taofiofia o gaʻo mamao.

O le tele o taimi e tupu lenei mea i le tele o meaʻai, maʻi o le maʻisuka, faʻafitauli o le tino, faʻateleina le faʻamalosi, gout, maʻi o le ate, faʻaleagaina o le toto o le thyroid. O meaai mo le cholesterol ua mamanuina e faaitiitia ai le tele o meaai e faateleina ai le cholesterol i le toto.

O le taumafaina o nei oloa e tatau ona faatapulaaina muamua i meaʻai mo sina taimi, ona taumafai lea e avea ona elemene o se auala e ola ai.

Mea taumafa mo le maualuga o le cholesterol - o a meaai e mafai ona ou 'ai

Mai fua o le falaoamata, e tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai mai le falaoamata o le wholemeal, o le ate faʻavave, paluga e leʻi faʻasalalau. O Porridge mai faʻamala (oat, wheat, buckwheat), faʻapea foʻi ma soupuni o le cereal. - Meaʻai ma iʻa - na o ituaiga e maualalo maualalo, e leai se paʻu, i totonu o le kuka ma kuka.

Sausage oloa - sauati le maualalo, ham. - Afai e te manaʻo moni e 'aina le meaʻai - e sili atu le suamalie i le susu, e mafai ona e filifilia ni iʻa.

- fualaʻau maualalo-gaʻo, - fualaʻau, fua ('aina mata ma le suka), suamalie,

- fualaʻau: kāpeti o soo se ituaiga, beets, kāloti, zucini, kukama, tamato, pateta, letus, greens.

E le faʻateleina e le lapoa le cholesterol - e mafai ona 'aina e pei lava ona mafai e le tino. I totonu o meainu, pulupulu fusi, lanu uliuli ma le lanu meamata, kofe, inu kofe, sua suamalie fou e sili ona lelei.

I le taimi o le taumafataga, e mafai ona e 'ai falaoa fala i le afa ma le saito (150 kalama i le aso), sina suka.

Meaʻai mo le maualuga o le cholesterol - o meaai e le tatau ona faʻaumatia

E le aofia ai i le lisi meaʻai (aemaise o le kulimi), oloa sukalati, sola ma gaʻo, meaʻai gaʻo - aano o manu, iʻa, pailani, moa, caviar fish, offal (fatuga, ate, mafaufau, ulaula ma meaʻai vevela), gaʻo kuka.

Faatasi ai ma meaʻai susu, aua le filifilia tele gaʻo.
Semolina porridge, pasta, fualaau suamalie suamalie, ma ituaiga ituaiga fualaau faisua e pei o le radis ma le radis, o le meaʻai, e mafai ona maua ai le tele o le cholesterol.

O le malosi o lauti, koko ma kofe e leaga foʻi.

Meaʻai mo le maualuga o le cholesterol - faʻataʻitaʻiga o le lisi

Ina ia maualalo le cholesterol, e tatau ona e toe iloilo lelei au mea taumafa, ia le umi mo le umi o le taumafataga. O lapisi e sili ona lelei pe kukaina, faʻamaʻafia atoa meaʻai fried, e pei o le falai, gaʻo faʻafeteina ua gaosia.

Meaʻai e tatau ona le faʻamaloloina, taʻalo ma se vaega itiiti o le suauʻu manogi. Ae e le mafai ona aveese atoatoa le cholesterol mai le taumafataga, ae e sili atu le tuʻufaʻatasia o ia oloa ma meaʻai faʻatoʻaga e aofia ai le tele o fiva.

Vitamin D e mafai ona tuʻuina atu iʻa, ma sina siʻosiʻomaga o iʻa. O minerale e mafai ona saturate le tino ma ni fatu.

Filifili filifiliga

Breakfast: matou te kukaina omelet ma aano o manu, (140 grams), falala keke, tea ma susu (gaʻo maualalo).

2 breakfast "kelp salad, Lunch: o le cereal soup (o le karite i fualaau faisua, fuālaʻau fuālaʻau, pulou vavalaʻau, meaʻai fualaʻau.

Afiafi o le afiafi: liligi i totonu o le vevela, (200 ml o decoction), soya bun (50 g). Taumafa: fualaau suamalie, iʻa tunu, lauti ma susu.

I le po: kefir (200 ml).

Breakfast: kuka mai le keke keke, tea. 2 keke taeao: tasi le apu. Taumafa: karite (soup) ma fualaau faisua ma fuālaʻau manogi, Soa o meaʻai poʻo meatballs, fuālaʻau fuālaʻau (kāloti), faʻapipiʻi. Taumafa: vavae se rose. Taina o le afiafi: selesele fualaau faisua i se salati, vaitau ma le suauu manogi. Pelu faʻataʻavale i se saumalie. Potato. Tea

Se ipu malamalama o le kefir mo le po.

Breakfast (i le 8 i le taeao): palatini o palatini ma le susu, pata ma kirimoli suamalie, poo le oatmeal ma le susu ma le pata, salamata fuamoa i laau aina, lauti poo le kofe ma susu. Lua 'aiga o le taeao (i le 11 aso): falaoa lafoaʻi ma sina suka, faaopoopo i ai le apu, se ipu o le broth rose.

Taʻaloga (14 itula): kuka kuka ma pateta, kapisi, kāloti ma tamato. Taʻu le aano ma aʻau faʻatasi ma se falaoa. Laveina apu. Taumafa: Fagaoa, falaoa paʻepaʻi, suka, fualaau aina fou, se ava ava malosi. Pelu faʻataʻavale ma iʻa (vaʻa), pilaf ma fualaau mamago, lauti.

I le po, inu i se ipu tioata.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol - fesoasoani aoga

E faʻapefea ona faʻaitiitia le faʻafailele o tagata cholesterol? O se fua faigofie e aofia ai naʻo mea e lua - o le horseradish ma le manogi o le kulimi suamalie. Grate aʻa horseradish i luga o se mea lelei, faaopoopo i ai se tasi ipu tioata oona. Faʻaalu 3-4 taimi i le aso ma meaai. E lelei le faʻaopoopoina o se kālatila tunu i lenei (e aunoa ma le faʻafefiloi).

O fualaau aina suamalie e fesoasoani foi i le maualalo o le cholesterol. Fua o togafiti: - fefiloi o le sukaroti (100 kalama) ma le 60 kalama o le sukalari,

- faʻafefiloi le sukaroti (1/2 ipu) faʻatasi ma le kukama ma le suka tiloti (¼ cup taitasi).

O le a le masani o le cholesterol i totonu o le toto?

Tagata soifua maloloina e i ai se numera o le cholesterol e itiiti ifo ma le 5 mmol / L.
Afai o loʻo mafatia se tagata mai faʻamaʻi fatu cardiovascular, maʻi maʻi suka, o lona uiga e ono itiiti ifo nai lo le 4.5 mmol / l.

Maualuga taumafa o le cholesterol

O le cholesterol maualuga o se faafitauli lauiloa i le lalolagi nei. O le mafuaaga autu o lenei maʻi o se olaga le lelei ma, aemaise lava, meaai le lelei: meaai vave, o le tele o meaai le lelei, o le masani o le faʻaopoopo ma le faʻavasegaina o meaai ma sau suamalie, ma sili atu.

E tatau ona ou faapea atu o le cholesterol lava ia e le gata e afaina, ae, mo se faataitaiga, e aafia tuusao i le fausiaina o sela fou. O le masani lelei o le cholesterol e 5 mmol / l. O fesuisuiai laiti i lenei faailoilo e taliaina lelei ma faalagolago i meaʻai.

O le toʻatele o tagata e iai se faʻafitauli i le maualuga o le cholesterol maualuga, o le mea e leaga ai, e tatau ona toe iloilo lelei a latou meaʻai, lea o le a aʻafia i nisi o faʻafitauli, ae o le taui o le a lelei le soifua maloloina ma faʻaitiitia le faʻaititia o le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli e pei o le atherosclerosis, stroke ma faʻalavelave atoa o maʻi cardiovascular .

High Cholesterol Prohibited Products

O lea la, afai e maualuga lou cholesterol, e tatau ona muamua faʻaitiitia le gaʻo oona ma le tele o kalori o meaʻai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻaitiitia le taumafaina o meaai maualuga-kalori o meaola - manu gaʻo, mea faʻatau, oloa gaosi susu ma meaʻai gaʻo maualuga, faapea foi ma meaʻai falai.

O mea nei e tatau ona aofia ai:

  • Sweet bakery
  • Pasta
  • Suga
  • Sukalati

Ae, i le mataupu faavae, o le tapulaʻa o nei oloa o le masani lea o se meaʻai maloloina, ma o le leai o se mea e manaʻomia muamua e toetoe o meaʻai uma. O se mea e ofo ai i le tulaga o le mafai ona totoina le cholesterol toto ua tuuina mai ia i tatou e ala i oloa masani e pei o semolina, radisa, radis, sorrel ma le silati.

Ma o le taimi nei, o fuamoa moa, lea ua avea ma tagata e le maua i luga o le tele o laulau e mafua mai i le maualuga o le cholesterol i totonu o le yolks, e leʻi leva ona maeʻa le latou talaaga. O le suʻesuʻega o lenei lomiga na faʻaalia ai o le 'ai o fuamoa e le gata e le fesoasoani i le cholesterol e faʻaputuina i le tino, ae faʻaititia foi lona maualuga, ina ia mafai ai ona e fiafia i au mea e fiafia i ai e aunoa ma ni faʻafitauli.

Mea e fesoʻotai ai:

  • E i ai fua o meaʻai?
  • Cholesterol taumafa

Mea ua faatagaina

Ina ia maualalo le cholesterol, e mafai ona e 'ai mea taumafa i luga o flavonoids:

E le gata i lea, o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le tele o gaʻo manu i le taumafataga, ma lona lua, o le a faʻaitiitia ai le faʻafefe o le cholesterol i totonu o le ipu oona, o lona uiga o le a itiiti le toto.

Na o le paʻu lava o le tino! O le 20 kilokalama i le 2 vaiaso, pe afai e faʻafefe i le vai ...

E tatau foi ona e gauai atu i meaola oona e aofia ai omega-3 -ite. O le a latou fesoasoani i le faʻamautuina o gaʻo gaʻo ma o le a avea o se fesoasoani lelei i le tau faasaga i cholesterol.

Aua neʻi galo e te faʻamafanafanaina oe lava i ni vaega laiti o fatu ma fatu mai lea taimi i lea taimi, e ui lava oi latou maualuga-kalori, ae o suauu mama i totonu ia e fesoasoani e aveesea ai le tele o le cholesterol.

Filifili meaʻai maualuga i le fiber - o le a le gata ina faʻaitiitia ai le tele o meaai o le cholesterol-i totonu o le taumafataga, ae fesoasoani foi e "aoina" ma aveesea mai le tino. Aemaise lava, e tatau ona e tilotilo totoa i oloa o loʻo i ai le ituaiga suauu e mafai ona sosolo vai, mo se faataitaiga, apu, leki ma le oatmeal.

"Le lelei ma le lelei"

E tatau ona ou fai atu o le cholesterol e masani ona vaevaeina i le "leaga" ma le "lelei."

O le cholesterol lelei o ni meaola ninii laiti e le taitai atu ai i luga o puipui o maʻa ma e le mafai ona avea ma mafuaʻaga o le maʻi cardiovascular.

Ae o le "leaga" cholesterol, atonu e te ono mate mai le igoa, o lou fili - o mea uma lava e maualalo ai le cholesterol e fesoʻotaʻi ma lea.

O le laulau o le cholesterol i totonu o oloa eseese.

Maualalo le Cholesterol Diet Menu

Sei o tatou tilotilo i se faʻataʻitaʻiga o se meaai mo tagata e maua i le toto maualuga o le cholesterol. O le ae talitonu o le maualuga o le cholesterol e le gata e le faatapulaaina ai lou saolotoga o meaai, ae e avea foi ma se mafuaaga lelei e toe iloilo ai au meaʻai ma sui i se taumafataga maloloina.

Mo le 'aiga o le taeao e mafai lava ona e 'aina se vaega o omelet i le susu po o se kirimigi mumu faatasi ma se salati o fualaau faisua fou ma se fasi keke falaoa. Pe oe faʻamalieina oe lava ma se vaega o le oatmeal i le susu ma le pata ma fualaau aina ma se ipu lauti lanumeamata. Ma fuamoa moa tipi, peleina e le toʻatele mo le 'aiga o le taeao, alu lelei ma se fasi keke falaoa ma se ipu inu kofe.

Nai lo o le malologa sili atu le taumafa i ni fualaau aina po o le inu i se ipu vai suamalie.

Mo le malologa E mafai ona e faʻamalieina oe, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le sua o fualaau suamalie ma pateta poʻo taʻaleʻa vaʻaia ma se vaega itiiti o se falaoa poʻo se salati. E mafai foi ona e kukaina le kuka poʻo isi ipu mai fualaau 'aina e leʻi faʻasalaina ma tautua ma ni meaʻai po o falaoa atoa o le falaoa. E sili le inu i le 'aiga o le aoauli e aunoa ma le faʻaigoaina pe faʻafefete mai sopo o le rose.

O le "meaʻai tele" i le va o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi o le ai ai sina luʻu o nati ma fualaau mamago, o se vaega o le siʻisi o le siʻi kulimi ma fualaau aina poo se ipu malamalama o le kefir.

Itula aʻo leʻi momoe tatau ona fai le 'aiga o le afiafi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le iʻa ma le saladisi salalau fou. O fualaau aina suamalie po o se salati ma fuamoa ua tunu ma palu pateta e lelei foi.

E pei ona mafai ona e vaʻaia mai lenei meaʻai i aso taitasi, o le maualuga o le cholesterol e le o se faasalaga.

E le gata i lea, e mafai ona e fofoina e ala i le fesuiaiga i se soifua maloloina lelei, lea, e faaopoopo atu i le cholesterol, e foia ai isi faafitauli tau le soifua maloloina.

(1 , 5,00 mai le 5)
Lolomi ...

Meaai ma Meaʻai E le mafai ona e 'ai ma le Cholesterol maualuga

O le Cholesterol o se vailaʻau lea e faia se vaega saʻo i le metabolism. E ulu atu i le tino o le tagata faatasi ai ma meaola manu ma le gaʻo gaʻo.

O le maualuga o le cholesterol i le toto o se faailoga sili ona taua, talu ai ona o lona sili atu e mafai ona aʻafia ai le atinaʻe o maʻi cardiovascular, stroke, ma atherosclerosis.

O le a le mea e le fautuaina ma e le tatau ona 'aina ma le maualuga o le cholesterol ma mea e te manaʻomia e teʻena e le tumau, ma o le a taʻu mai i lenei tusiga.

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga

O metabolic processes e vavalalata vavalalata ma le cholesterol, lea, i le itu, e talafeagai mo le gaosiga masani o nisi o hormones ma vitamini.

O mea nei e ono aʻafia ai le siʻitia o le cholesterol:

  1. Gout
  2. O le maʻi suka. I lenei tulaga, o le tagata gasegase ua matua faʻalavelaveina le metabolism o gaʻo ma gaʻo i totonu o le tino.
  3. Taumafa le lelei. O lenei mea e faatatau i le faaaogaina o gaʻo ma falai.
  4. Faʻasalaga lau galuega faʻasolosolo.
  5. Faʻasologa o maʻi ate.
  6. Oona tele o se tagata.
  7. O le gasegase o le tagata i le gasegase o le tino (e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le ate, thyroid gland, gastrointestinal tract, ma isi).
  8. Fuʻa.
  9. Faʻaaoga soo o meainu malolosi.
  10. E le o sologa lelei (ola).

O a gaʻo leaga?

I le maualuga o le cholesterol, o le maʻi e maualuga le ono lamatia o le fatu, o le mea autu o le meaʻai i lenei tulaga, o le faaitiitia o le matautia o faailo i le vave e mafai ai. O le mea lea, o le "leaga" gaʻo e tatau ona le aofia mai le lisi.

I meaai, o gaʻo uma lava e mafai ona vaevaeina e aoga ma faʻaleagaina, pe, i se isi faaupuga, tumu ma e le tumu.

E 'ai e se tagata gaʻo tumu ma gaʻo ma iʻa.

O gaʻo "leaga" poʻo mea e taʻua o gasegase o le gaʻo e maua pe a faʻaalia i le hydrogen, o lona uiga, i le vevela maualuga. O le ituaiga o gaʻo lea e manatu o le "fili" o le cholesterol, aua e vave ona nofo i luga o puipui o toto toto ma faʻafefe ai. O se taunuuga, e mafai e se tagata ona faia se tui toto ma isi faʻafitauli.

Lisi o meaai e le mafai ona e 'ai

I le tulaga e maua ai se maualuga maualuga o le cholesterol i le toto o se tagata, e tatau ona ia vavaeese atoa meaʻai nei mai le lisi:

  1. Alu malosi i soo se ituaiga ma le tele. O le ava malosi e le tatau ona faʻamalo ona e afaina ai le ate (ona o le anotusi o toxins), lea o le a afaina ai le tino ma aʻafia ai le aoga o le vaega o meaʻai. E le gata i lea, o le ava malosi e fai ai mea eleelea, aemaise lava pe a faʻafefiloi ma le ulaula. Mo lenei mafuaʻaga, fomai e fautuaina le aveeseina o nei mea ua fai ma vaisu, pe afai e le o le faavavau, ona le itiiti ifo lea seia oo i le tulaga o le cholesterol i totonu o le toto e masani lava.
  2. Mea manaia matagofie. I aso nei, o nei oloa o le punavai autu lea o gasegase oona i totonu o le tino o le tagata. O le mea moni, o le tele o faleoloa o loʻo faʻaaogaina nei e faʻaaogaina ai le pama pama ma le margarine nai lo le pata maloloina. Mo lenei mafuaʻaga, e le tatau i se tagata e maualuga le cholesterol i le toto ona 'ai i mea taumafa faʻamalosi: soʻo se mea e gaosi ai keke, keke, keke, sukalati ma kofe, marmalade (sei vagana ai gaʻo mea leaga e aofia ai vailaau oona), taffles.
  3. O meaai anapogi o se oloa e faateleina ai le cholesterol e sili atu i le fa taimi. E pei ona e iloa, o fusi falai ma hamburger patties ua falai i totonu o le suauu, lea e sili ona afaina i toto o tagata soifua, ma, ioe, vave vave ona oʻo atu i le cholesterol faateleina. O le mea lautele, o tagata fai meaʻai e le fautuaina tagata i soʻo se faʻamaʻi o le meaʻai (aemaise lava le ate, manava ma le pancreas) e 'ai ai meaai, meaʻai ma meaʻai vave.
  4. Fat ma sooga uma. O nei oloa e maua ai gaʻo faigofie, ma e oʻo lava i ni mea laiti e vave ona ave e le tino ma le faʻaaogaina o vaʻa.
  5. Mayonnaise I le taimi nei, o lenei oloa e toetoe lava o pusaaisa uma, ae le malamalama tagata uma i lona afaina i le tino. O tagata e maualuga le cholesterol, faapea foi ma gasegase e iai soʻo se faʻamaʻi pipisi, e matua faʻasaina le taumafaina o sea oloa, e tusa lava pe itiiti le aofai. Nai lo lena, e fautuaina e le au faifaatoaga le faʻaaogaina o se moli kulimi moli.
  6. O fuamoa. I totonu o lenei setete, e le tatau ona 'ai le kuka, ma sili atu ona falai fuamoa, aemaise lava le isu (o se punavai o mea manogi gaʻo). Afai e te manaʻo moni e 'ai i lenei oloa, o le tasi taimi i le vaiaso e mafai ai ona e faʻamaʻaina fuamoa moa mama.
  7. Suamalie E tumau pea i totonu o le tino ma afaina ai le gaioiga o fatugaʻo, o le mafuaʻaga lea e le o sologa lelei ai polokalama a tagata. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona lafoai le masima i lona tino mamā, faʻapea ai ma mea faʻafefiloi (faʻasaoina, paluga, iʻa, ma isi). E tatau ona e iloa o laʻititi laʻitiiti, o le masima e aoga mo tagata, ae peitai, o se laina laititi, lea e matautia mo le soifua maloloina e sopoʻia. E le gata i lea, e manaʻomia lou mafai ona saʻo le faʻatusatusaina o le tele o le masima e faʻaaogaina, aua e mafai ona aofia i oloa eseese.
  8. Fusi iʻa, faʻapea foi iʻa o ituaiga gaʻo (iʻa, gataifale, samasoni). E le gata i lea, o spurs ma iʻa i le suauu o se punavai lelei o le cholesterol maualuga. E lelei tele le teena o na oloa e faʻavavau.
  9. Meaʻai suamalie (pato, anufe, puaa, mamoe) e matua le manaomia e 'ai mo tagata e maualuga le cholesterol. Nai lo o ia ituaiga aano o manu, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i ana meaʻai - lapiti, pipi, moa, salu, toka.
  10. O meaʻai suamalie ma gaʻo e maualuga le gaʻo, o lea o lenei meaai o loʻo i luga o lenei lisi o mea e le mafai ona e 'ai. E le gata i lea, e aofia ai le faʻaogaina o pulou ma teuteuga.

Faaopoopoga mea taumafa faasaina mo le maualuga o le Cholesterol

  1. Sour-milk products with high fat content - susu atoa, falaoisi, cheese cheese, cream cream, kefir. I le tulaga e leai se gaʻo o le oloa, e mafai ona e 'ai. Ma o le a le afaina ai, naʻo le manuia.
  2. Fuga falaoa, pancakes ma aemaise fried pies, e sili ona fiafia ile matagaluega anapogi.

O ia ituaiga lelei e sili atu ona faʻaumatia seia oʻo ina toe faʻafoʻisia le metabolism ma e le masani ona faʻaumatia. Pizza ona o mea leaga, aemaise lava, mayonnaise, sisi ma le soisi e le o se oloa fautuaina. E ui lava i lenei mea, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e kuka le pizza saʻo, o le a aofia ai fualaʻau ma laau.

Laʻau, fuamoa, aniani aniani, mumusu ma le sipuni e afaina tele ai le mucosa gastric, o lea e le fautuaina ai i latou mo maʻi faʻaleaga. E le gata i lea, o nei oloa e le mafai ona 'aina faʻatasi ma le faʻamalosia o faʻamaʻi masani o faʻamaʻi tino.

  • Mai fualaʻau, e mafai ona 'ai e toetoe o mea uma seʻi vagana ai le semolina porridge (pe a kuka i le susu).
  • O fualaau mamago ua faʻamalolo e sili ona suia i mea masani.
  • O le tea uliuli malosi e le manaʻomia. E sili atu le sui o le lanu lanumeamata poʻo le papaʻe, e pei foi o le pulupa lapisi.

    Ae mo le auala e kuka ai ma lona vevela togafitiga, e matua faasaina le fula ma ulaula. E mafai ona e kuka, kuka ma uu.

    I le tulaga e faigata tele i se tagata ona vave alu atu i meaai e kuka ai ipu, e pei o se isi mea, aano po o iʻa e mafai ona taoina i lalo o se afifi seia oʻo ina lanu enaena. O le tofo o ia ipu o le a le sili atu le leaga i luga o le meaʻai poʻo le pani.

    E taua le iloa! Fomaʻi fautuaina e faʻapea o tagata e iai faʻamaʻi o le cardiovascular system switch to food vegetarian, e pei o le fiber e sili atu le soifua maloloina ma faigofie ona eli, e le pei o meaola manu leaga. I le taimi muamua, o se taumafataga atonu e le masani ai mo se tagata, ae a mavae ni nai masina, ona sui lea o le tino i se lisi ma o le tagata lava ia o le a ia lagona le alualu i luma i lona tulaga.

    Vaega o taumafa

    O meaai uma faasaina ma le maualuga o le cholesterol e le tatau ona faʻaaogaina e tusa lava pe laiti. O lenei taumafataga e aofia ai le faʻaaogaina atoa o meaola e maua ai gaʻo ma e mafai ona faʻaleleia le cholesterol. O le mea lea, e faʻatagaina le tagata e 'ai e sili atu i le lima kalama o le gaʻo i le aso.

    O le faavae o le taumafa i lenei setete e tatau ona avea ma cereals - buckwheat, rice, oatmeal. E tatau ona e kukaina e aunoa ma le faaopoopo o masima i le vai. E le gata i lea, e mafai ona faaopoopo faʻamaʻi i soupisi vine ma fualaʻau fualaʻau. O ia taumafataga e mafai ona maua i le faasologa o meaai i aso uma.

    I le vaitau, e mafai ona faʻaaogaina le laʻau faʻaiʻu, cloves, pasisa ma le dill. Pepa ma isi vevela vevela e tatau ona lafoai.

    E mafai ona faia mai i le iʻa ni cutlets ma ni gaʻo. E mafai foi ona tuʻuina iʻa ma galu. E sili atu le faʻafefe o palu i lenei oloa, talu ai e sili lona manaia.

    O faʻamafaʻaivaʻai faʻatapulaʻa, honey, dates, apricots ua mamago, vine ma pulu faʻatagaina. E lelei foi le 'ai o le mumumu o le manogi ma le tilo. Eseese ituaiga o nati o le a fetaui ma le taumafa.

    Mai fua o susu susu, e mafai mea uma sei vagana ai meaʻai gaʻo, faʻapea foʻi ituaiga eseese o le sisi malo. E fautuaina foi le faʻaaogaina o susu susu, yogurt ma kefir i aso uma. O le a latou faatosinaina lelei le faʻagasoloina o faagasologa o otaota, ma faaleleia le metabolism.

    E aoga tele mo tagata e maualuga le cholesterol e 'ai fualaau faisua. E tatau ona latou i ai i le taumafataga i aso uma, e aunoa ma se faʻasalaga. Mai fualaau faisua e mafai ona e faʻafefiloi ai soupasi, soʻo, ituaiga uma o pusa. Ole zucchini faʻataʻitaʻi lelei lava, kāloti ma le isalaʻelu.

    I le avea ai ma se isi mea i meaʻai a manu (faatasi ai ma le maualuga o le lamatia o le fatu), e mafai ona e kuka kuka ma pi. E tusa ai ma faʻamatalaga faʻatekinolosi, latou te le maualalo ifo ia i latou uma ma o le a mafai ona faʻavaveina se tagata i le vave lava o se moa.

    O falaoa fou ma falaoa e tatau ona suia i falaoa mago keke ma keke kuki. E pei ona taʻua i luga, o pies ma pancakes ma le cholesterol e le o ni uo lelei.

    E fautuaina malosi e le 'ai mea taumafa taumafa le faʻamalosia o lau'aiga ma fua. E mafai ona taoina apu, faʻi, kiwi, oranisi ma isi fua. E ui lava i ni mea laiti, ae o fualaau aina e tatau ona i luga o le lisi. E faʻamalosia foi le faʻaaogaina o sua, e le o faʻatau, lea e aofia ai le tele o suka, ae o fale na faia.

    E le gata i lea, o fualaau fualaau suamalie e taua foi le aoga tele.

    Fautua a le fomai

    A maeʻa ona iloa e se tagata e le mafai ona e 'ai ma le cholesterol, e manaʻomia ona ia filifilia se meaʻai e pei ona faʻamatalaina e le fomaʻi poʻo le tausinisi i mea taʻitasi.

    E filifilia e faʻatatau i iuga o suʻega, o le matua o le maʻi, o le i ai o faʻatasi ma faʻamaʻi tigaina ma faʻamaʻi masani.
    O le mea lea, mo tagata eseese, e ono i ai ni eseesega i lenei lisi meaai.

    O lenei mea o le a sili ona faʻaalia pe afai, i le faaopoopo i le faʻafitauli o le cholesterol, o le tagata maʻi e maua foi i le maʻisuka poʻo le maʻi o le ate. I lenei tulaga, o le taumafa a tagata o le a manaʻomia ai le tuufaatasiga saʻo ma fetuunaiga.

    Mo lenei mafuaaga, e le fautuaina e fomai le faatonuina o se lisi mo i latou lava, ae ia faamaopoopo uma a latou taga ma le fomaʻi o loo auai.

    E le gata i lea, faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, e fautuaina e tagata atamamai tagata ina ia auai i gaoioiga faaletino. O le mea moni, tatou te le o talanoa e uiga i le vaivai i le tele o itula o toleniga ma taʻaloga faʻapolofesa i le mavae ai o le tele o tausaga o le ola mama.

    O le mea moni, ina ia aumaia lou tino i foliga masani faaletino, o le a lava le faia o ni auala uumi, alu e aau, tietie i se uila po o le tamoe. E le gata i lea, pe a manaʻomia, e mafai e se tagata ona filifili isi taʻaloga. O le mea autu lava o nei mea e faia e tuʻu ai e se tagata le mafanafana ma amata ona faʻamalosia le tino i lona tino.

    Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma taomi Ctrl + Ulufalema o le a tatou toe faaleleia!

    Cholesterol-fualaau fualaau: radis, daikon, riki poʻo gaʻau

    Sa latou talanoa e uiga i le manaʻomia ona mataʻituina le maualuga o le cholesterol mo se taimi umi. E iloa ai o le cholesterol lava ia o se vaega taua o le tino o le tagata, ae o lona maualuga o mea e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le galueaina o toto toto ma le fatu. E moni pe afai e masani ona e faʻaaoga radishes - o se fualaʻau e aveesea ai le cholesterol sili atu nai lo isi - e mafai ona e taulimaina le faafitauli?

  • Tuua Lau Faamatalaga