E faʻapefea ona 'aina ia marshmallows? O le mea e sili ona manaia e uiga i meaʻai a Amerika e tofo i Crema Caffe!

Marshmallow (mai le Igilisi Marshmallow) - o se oloa gaosia e pei o se marshmallow poʻo le manava. Marshmallow e aofia ai le suka poʻo le sipuni o sana, gelatin, faʻamaluluina i le vai vevela, glucose, sasaina i le setete o le omomi, lea e mafai ona faaopoopo i ai sina vaega o vailaʻau ma meaʻai.

O le igoa "marsh mallow" lava ia ua faaliliuina o le "marsh mallow", o le mea lea i le Igilisi e taʻua o le laau o marshmallow medicinal of the family Malva. O se paʻu paʻepaʻe e pei o le paʻepaʻe e pei o le paʻepaʻe paʻepaʻe na maua mai le aʻa marshmallow. I le aluga o taimi, na suia ai marshmallows i le gelatin ma le malo. O le "ea" i aso nei o marshmallows muamua na aliali mai i le Iunaite Setete i le 1950. Na amata ona lafoaia le kamupani Kraft.

O nai vaega laiti o marshmallows e faʻapipiʻi i salama, faʻatoʻa, asikulimi, teuteu i keke ma pusa. O se auala e masani ai ona 'ai o le faʻaopoopoina lea o fasi laumei masima i koko, sukalati vevela poʻo kofe. O le auala e sili ona lauiloa ma e masani ai ona masani ai le kukaina i Amerika, o le faʻailo lea o pusa i luga o se afi i le va o vaomatua. O le vevela, masima e faateleina le lapopoa, i totonu e avea ma le malulu ma viscous, ma i luga o le brown brown, grasted. O le suka i le tuufaatasiga e liliu atu i le caramel i le taimi o le seleseleina.

Marshmallows e faʻatauina i le mamafa ma taga. E masani ona papaʻe, o nisi taimi e lanu. E i ai foi masima marshmallows i le sukalati poo le caramel e susulu, faatasi ai ma ni nati ma ni mea faaopoopo. Tele ma laʻititi, lapotopoto ma sikuea. Marshmallows foi e fai ai mastic mo le teuteuina o keke ma paluga.

O le faʻaaogaina o marshmallow vailaʻau mo le gaosia o laʻau suamalie e toe foʻi atu i Aikupito anamua, lea na maua mai ai le sua mai lenei laau ma faʻafefiloi ma nati ma le meli. E tusa ai ma se isi fua tuai, na faʻaaoga le aʻa marshmallow, ae le o lona sua. Na faʻamamaina le aʻa e faʻaalia ai le ogatotonu, lea na kukaina i le suka suka. Ona faʻamago ai lea o le vai, ma na maua mai ai se suamalie vaivai ma le suamalie, lea e tatau ona tatina mo se taimi umi.

I le XIX senituri, na faʻatautaia ai e le au gaosi oloa faʻamaonia Farani nisi o mea fou i le fua mo le kukaina o selu, ma aumaia lenei oloa gaosi i foliga o marshmallows. O nei mea gaosi oloa na faia i nisi o itulagi e tagata e umia ni meaola laiti na maua mai le sua mai le aʻa o le marshmallow ma sasaina ei latou lava. O nei mea suamalie na sili ona lauiloa, ae o lo latou gaosiga o le taimi lea. I le faaiuga o le 19 senituri, na atiaʻe ai e tagata gaosi Farani se auala e faʻafeiloaʻi ai lenei tapulaʻa e ala i le faʻaaogaina o fuamoa paʻepaʻe poʻo le gelatin ma le kulimi sana e maua ai le mea e manaʻomia. O lenei metotia na faʻaitiitia ai le mamafa o le suʻeina o le sua mai le aʻa o le marshmallow ma faʻapipiʻi ai, ae na manaʻomia ai le tekonolosi faʻatautaia e faʻapipiʻi ai le gelatin i le kulimi sana.

O le isi vaega iloga o le atinaʻeina o le marshmallow i aso nei na folasia mai e le mea fou faatoa maua mai i lona faʻasalaga e American Alex Doumak i le 1948. O lenei mea na mafai ai ona faʻaaogaina uma masini marshmallows ma maua ai oloa faʻalanuʻu, lea o loʻo fesootaʻi nei ma manulele faʻaonapo nei. O mea uma na faʻaaogaina na pipili, fefiloi ma fetoʻai i foliga o se paʻu, na vaeluaina ma faʻafefeteina i ni vaega o le faʻafefiloi o le kulimi sana ma le suka suka. O Alex Doumak na faavaeina Doumak i le 1961, e faavae i luga o se pateni mo lenei faagasologa.

Toma masini ma marshmallows

"Smure" o se taʻaloga lauiloa lauiloa. O se mea faigofie ma lelei le togafiti e aofia ai palalamu fried, kuki ma le sukalati.

I le taimi muamua, sa saunia le "Smory" i taimi o faafiafiaga i fafo, fuluina marshmallows i luga o se afi. Ae ui i lea, o le fiafia mo lenei mea suamalie e matua tele na amata ona latou saunia i tulaga o le taulaga - i ogaumu ma ogaumu aiseatea.

O le mea taumafa e sui ma faigofie, ae sili ona manaia - e oo lava i lona igoa "Smore" na fanau i le faapuupuuina o le fuaitau "O nisi mea" - "o sina mea itiiti". O le mea moni, o le taumafai, e faigata ona taofi, lima e oʻo atu mo le faʻaopoopoga.

O le faʻapipiʻiina o kuki faʻanoanoa, o lapisi mafanafana sili ona suamalie ma le sukalati sinasina e matua faʻalavelave ma sili ona lelei. E le gata i lea, e toʻalua i le tasi - ma le meaʻai, ma faafiafiaga, aua o le kuka smora e manaia, malie ma faigofie tele.

I le taimi nei, e tele lomiga o le sauniuniga o le "Smorov", ae o le a matou faasoa atu ia te oe le filifiliga sili ona faigofie, ma sili ona lauiloa. O lea, sei tatou kuka le Smora masani.

O le faʻataʻitaʻiga masani o le meaʻai e na o le tolu mea e aofia ai:
Pipiʻi anufe poʻo kuki,
Marshmallow,
Pogisa tipi.

O le "togafiti" autu o le mea taumafa o loʻo i totonu o masima suamalie suamalie, lea e pipii faatasi kuki ma tuʻuina atu le amio saʻo. I lona masani masani, o le marshmallows e gaʻo ma le pala, ae afai e vevela, e liusua pei o le asikulimi i le la, e liua i se mea sili ona manaia ma malu. O le tulaga tonu lea tatou te manaʻomia.

E mafai ona e ausiaina i le tele o auala:
Fuga marshmallows i luga o se afi poʻo luga o se ogaumu,
Faʻafesoʻotaʻi vave masima i luga o kuki ma faʻamafanafana i latou i totonu o le microwave, e sili ona lelei ile faʻaogaina o meaʻai,
Pe tao i totonu o le ogaumu (180-200 tikeri, e le sili atu ma le 3-5 minute seia oʻo i le enaena auro).

O le mea lea, faʻatasi ai ma masima marshmallows, ua tuʻuina i luga o kuki. Tuu se fasi sukalati i luga o le isi kuki. Fesoʻotaʻi 2 kuki ma faʻapipiʻi lemu i ou tamatamailima. Manatua marshmallows "pipii faʻatasi" vaega uma i se tasi se tasi, ma o le vevela e sau mai ai o le a faʻavaivaia le sukalati. Ua sauni lau Smor! Le fiafia tele!

Marshmallows

Ou te manatu o tagata faʻaaogaina o Povarenka e iloa le "marmysh". O ia o Marshmallows, o ia o Marshmallow. O le mea lea o le taina o le marshmallow. E le malamalama tagata uma i lona tofo ma e masani ona faʻaaoga e fai ai le mastic. O le 'upega tafaʻilagi ua uma ona i ai fualaʻau ma le igoa e tasi, ae o le paʻepaʻe paʻepaʻe o se tasi lea o mea taua o loʻo i ai. Sa ou kukaina lenei mea i ni nai taimi - e manaia tele, ae ... e le o lena! Marshmallows i luga o squirrels e sili atu pei o le ea o le ea, e faigofie ona foloina, toetoe lava a aunoa ma le mimiti. O le mea moni, e mafai ona faʻalauteleina). O nei faʻafetai uma i le sipuni o le sipuni, e mafai ai e le marshmallows ona palasitina. Ma ioe! - masima marshmallows e le faʻaogaina palatini. Ma le faʻamaoni)) I le auala, e faaopoopo atu i le mastic, masima e mafai foi ona talafeagai mo se isi mea ...

Faʻamatalaga ma iloiloga

Iulai 21, 2018 Nata-Vika-80 #

Aperila 26, 2018 Xenia 0703 #

Aperila 26, 2018 terry-68 #

Aperila 26, 2018 Xenia 0703 #

Aperila 26, 2018 Lisa Petrovna #

Aperila 26, 2018 Xenia 0703 #

Aperila 26, 2018 bg-ru #

Mati 18, 2018 Drozdova-72 #

Ianuari 30, 2018 ermolina tv #

Faʻamalie sina mea itiiti ma faʻaopopo le susu i totonu o le sipuni o le vai.
Foam mamanu. A maeʻa le 5-10 minute, o le a faʻaitiitia le puama ma ua sauni le siva. E le mafai ona mou ese le pulu - i soo se tulaga, tape le afi pe a maeʻa le 10 minute, pe e teu

Novema 28, 2017 Maria Lagoikina #

Novema 28, 2017 weta-k #

Novema 17, 2017 tanushka mikki #

Novema 17, 2017 GourmetLana #

Iulai 14, 2017 Alena Zenova #

Novema 28, 2017 Maria Lagoikina #

Iulai 2, 2017 mikatarra #

Aperila 3, 2017 aj heart lu #

Lave i laasaga:

Mo le faia o le Marshmallow ile fale e tafe ai masima, matou te manaomia le suka gaosia, vai, pulu vaovao, gelatin, ma le suka suka ma le pateta pateta e fufuluina ai meaai mama. I le auala, ae le o le pateta, e mafai ona e saogalemu e faʻaaogaina le kulimi maso, pe a e manaʻo. O se fuataga auiliili mo le sauniuniga o le vavao vafefe ua uma ona ou tuuina atu ia te oe i le tausaga talu ai - tagai iinei. E mafai foi ona suia i le sipuni sana.

O lea, o le mea muamua e fai o le gelatin. E mafai ona eseese ituaiga: laʻau, tasi e manaʻomia ona faʻafefete i le vai, ma vave. I lenei tulaga, sa ou vave, ma e te faitau i taimi uma i le afifi - o le auala na saunia ai e faalagolago i ai. O lea la, afai ei ai sau gelatin masani, faʻaalu i le 100 milliliters o le vai malulu ua tunu, faʻaoso ma faʻaliliu mo le 30-40 minute. A maeʻa lena, vevela i luga ole vevela vevela, faʻavevesi pea lava pea, seia oʻo ina faʻavaivaia. Aua neʻi faʻafefeteina, a leai o le gelatin o le a leiloa ana mea e taalili ai! O le vave gelatin ua lava e faatumuina ai i le vevela vevela vai ma faʻafefiloi lelei ina ia faʻasalalau fatu uma i totonu o le vai.

O le taunuuga e na o se fofo lava lea - e fautuaina e vaʻaia, talu ai e le o faʻamavae atoa uma ia gelatin.

Liligi nisi gelatin vevela i totonu o le fagu pusa. Tau lava filifili, aua a oʻo i le faagasologa o le sasaina, o le masima marshmallow o le a matua faateleina le voluma.

Faʻavave saunia vave le sipuni. Mo le faia o lenei mea, sasaa 400 gla o suka faasili i totonu o se tamai fagu, sasaa le 100 mililiters of water and 160 grams of syrup.

Matou te faʻavevela le vevela, ma, faʻaosooso, aumai i se vevela. E tatau ona e faʻapipiʻi le siva seʻia oʻo i le vevela e oʻo i le 110 tikeri. Talu ai e leai se mea ou te fuaina i ai, matou te iloa le sauniuni, o le tautala, mo le mata - o se suʻega mo se polo vaivai po o se filo lamolemole. O lona uiga afai e te ave se mataua o le siva ma vave tuʻu i totonu o le vai aisa, o le a liua i se polo vaivai. A leai - faapipii se matāua o le siva i le va o tamatamailima e lua ma faʻalautele - o se filo lamolemole e tatau ona faʻalauteleina. I le aotelega, sa ou kukaina le sipuni pe a uma ona kuka mo le tusa o le 6-7 minute.

A toeitiiti lava sauni le sipuni, fai le afi laʻititi ma amata ona sasa le gelatin ma se paluga ile maualuga maualuga. Ua malolo i lalo sina mea ma i le faagasologa o le sasaina o le a amata ona fausia ai se afu palapala. A aunoa ma le taofi e sasa (Na ou tu e ave se ata), sasaa se vevela vevela o le suka (e le o le kuka, e pei o le vevela suka) i le gelatin.

Faʻamau mea uma i le maualuga maualuga seia oʻo ina mauaina se masima marshmallow mafiafia. E le pei o le faavae mo fualaau aina marshmallows ma fuamoa paʻepaʻe, o iinei o le a le malulu le manogi, sili atu le manogi, e tautala ai. Ou te leʻi matauina le tele o le mea na galue ai le tagata e faʻafefiloi mo au - Ou te manatu o oe lava ia o le a malamalama pe a lava.

E fautuaina le saunia o le fomu i le taimi muamua, talu ai ona o le masima marshmallow e vave televave ma o le a faigata ona galulue faatasi. I le faia o lenei, ave soʻo se pusa talafeagai ma ni itu (ia i ai se ipu falaoa pulufaʻi 30x20 senitimita), ia ufiufi i pepa tao ma agalelei (aua le faʻafememeʻi, a leai o mea uma o le a pipii faʻatasi e le mafai ona e aveesea!) Fafasi i le paluga o le suka ma le sisi (faʻafefiloi sift).

Faʻasalalau vave le marshmallow i totonu o le faʻaoga ma faʻafetaui ma se sipuni poʻo se vaʻa. O le mea lea, o lea ua mafai ona e malolo - matou te lafoina avanoa mo Marshmallow i se nofoaga malulu (pusaaisa po o le faletalimalo) mo le 2-4 itula.

O le saunia o le taina o marshmallows e faigofie ona siaki ma faigofie - paʻi i le masini. Afai e le mafai ona pipii i ou tamatamailima ma faʻalelei atoatoa ona foliga, e mafai ona e tipiina i ni vaega. Mo le faia o lenei mea, ia sosolo foi i luga i le paluga o le suka ma le malo.

Matou te aveeseina le mea faigaluega mai le fulufulu ma faʻaaoga se naifi malosi e tipiina ai le masini i ni mea faʻaogaina. O le lau e mafai ona pipii i le totonu o le marshmallow - na o le fufuluina ma solo.

E tumau pea le vavae ese o le kiona-paʻepaʻe papaʻe i se falaoa suamalie, a leai o le a latou pipii faatasi i taimi o teuina. Na o le luluina na o le susulu.

O le aofaiga lenei o marshmallow homemade marshmallow tatou te maua - e tusa ma le 700 gm. Teuina i totonu o se ato poʻo se faʻamaufaʻailoga faʻamau faʻatasi ma se tapuni.

Ou te mautinoa o lenei fua faigofie faigofie o meaai mamago a le fale o le a oʻo mai i le lima ma o le ae saunia moni Marshmallows ma lau fanau. Tau lava e le tuʻuina atu i tamaiti le tele (e na o aʻu lava ou te iloa pe ua faapefea ona latou sauniuni e filemu lemu ma talie, ao tamoe ese mai le umukuka) - o loʻo i ai le tele o suka. Ae ui lava i lea, o nisi taimi e mafai ai ona e faʻamafanafanaina au pele, aemaise lava talu ai o lenei mea o se mea matagofie fale, e aunoa ma ni vailaau, mea e faʻaleleia ai le vevela ma isi E.

Matou te manaʻomia:

  • Glucose Syrup - 80 gr. (1) + 115 gr. (2)
  • Sugar - 260 gr.
  • Suavai - 95 gr.
  • Gelatin - 20 gr.
  • Aumai vanilla - o nai mataua
  • Suauu gaʻo ma le faʻamalolo o le sana - e tusa ma le 50 g ia mea taitasi. (mo le faʻasusu).

Glucose sipuni e mafai ona faʻatau i faleoloa o pastry. E mafai foi ona e suia i le sipuni o sana poo le siva suamalie felauai.

O le a vave ona ou faia se tuusaunoaga. O le faagasologa o le saunia o marshmallows e le faigata, ae aunoa ma se paluga tuʻufaʻatasia e le faigofie tele ona faia. Talu ai ona o le mea autu i le faia o lenei mea taumafa o le sasa.

Matou te manaʻomia se puluvaʻa malosi, ma e mafai ona e faʻatagaina lenei galuega. Ona faia lea o masima-naʻo se mea mataga)))

  1. Saunia vave tao pepa. Ufiufi i luga o se paʻu e leai se togitogi (poʻo se pepa faʻamamaina lelei), ma le pulou lelei i le suauʻu manogi.
  2. Sook le gelatin. Afai e te faʻaaogaina le gelatin pepa, faʻafefete i se aofaiga le mautonu o le vai malulu. Afai e te faʻaaogaina le paʻu (gelatin granular), ona faʻaalu lea i le afa o le faʻaaliga o le vai.
  3. Liligi le kulūkose sipuni (1) i totonu o le pesini faʻafefiloi. Faʻaopopo le vanilla extract.
  4. Liligi vai i totonu o le paluga, faaopoopo le suka, kulupu o le kulukose (2), aumai le paluga i se vevela, faʻaitiitia le vevela ma faʻafefe i le 107С. Afai e leai se vevela, ona oʻo lea i le 5 minute.
  5. A oʻo atu le siva i le 107 ° C, aveese mai le vevela, faʻaopoopo le gelatin ma faʻaosooso vave e faʻamavae le gelatin. E aunoa ma se faatuai, sasaa le siva ma le gelatin i totonu o le ipu faʻafefiloi (i luga o le sipuni glucose (1)) ma taia le faʻafefiloi ma le fusi. Muamua i le saoasaoa o le vave, ona faateleina le saoasaoa i le toetoe lava a maualuga.
  6. Uʻu le paluga seia oʻo i lalo ifo ile 30C, o lona uiga, e amata ona mafanafana.
  7. O le faʻafefiloi o le a liliu i le paʻepaʻe, faʻaateleina le maualuga. O le a sili atu ona mataʻutia ma matagofie. O le a tafe lemu mai i le lapisi. O le faiga o le sasaina e tusa ma le 10 minute.
  8. Faʻasaga le paluga i se taga fai meaʻai ma se talo lapotopoto (1 inisi le lautele), pe na o le tipi ese le pito o le taga ina ia tusa le 1 cm le diamita.
  9. Tuu ni fasi uumi (sooga) mai le taga i luga o le pepa tao. Sa totoina saisi i le umi atoa o le pepa tao. Matou te latalata ane, ae o lea e le pipii faatasi. E tatau i le masini ona faʻaauau ona foliga ma e le afaina. Mai le aofaʻiga o meaʻai, ua ou faʻatumu atoatoa ni fagu e 2 (30 * 40 cm).
  10. Uʻu masima marshmallows ma le faʻafefiloi o le maso ma le suka suka i totonu o se suauu ma tuʻu ai e seti mo le 12-24 itula.
  11. A maeʻa le taimi atofaina, aveese ma le faaeteete ia "sooga" mai le pusa ma taʻavale taʻitasi i le paluga o le maso ma le suka suka (1: 1), ina ia latou manava i itu uma.
  12. O le seleselega na tipiina le "sausages" i vaega 10-15 cm le umi, ma faia ai fasi pepa. Tusi fasipepa taitasi i se nonoa (e le matua fufusi ina ia aua nei galu).
  13. Ave ni nai nalulesi i ou lima ma lulu lemu e solo ese le tele o le paʻu ma le malo.

E mafai foi ona e faia le marshmallows i ni foliga eseese. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e uma le sasaina i se taimi muamua atu (pe a oʻo i le 40C) le vevela o le paluga.

Tuu le faʻafefiloi faʻafefiloi i totonu o se pepa tao taofi e ufiufi ai i luga o se fasi laau (poʻo le tao pepa). Faʻamau (pepa) faʻamamaina ma le faʻaeteete lelei le suāuʻu manogi.

Fua vave le paluga ina ia maua ai le 6-8 mm le mamafa. E tatau ona vave faia lenei mea, aua aʻo mafanafana le paluga, e usitai ia te oe. Pe a faʻamalieina, e le o se palasitisi ma o le a faigata ona faʻafetaui le faʻafefiloi lelei.

Tuu le nofoaga e faʻamalosi mo le 12-14 itula. A maeʻa lena, ia tipiina i ni tagata faʻatau faʻatasi ma se naifi (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga, tafatolu, taʻavale, ma isi).

Pe mafai foi ona e faʻaaogaina ni kuki kuki (naʻo le pito i lalo e tatau ona i ai le lelei o le tipi) ma faʻaaoga e tipi ai ata (loto, fetu, fugalaau). Ona viliina lea o lapisi kemisi i le paluga o le suka ma le malo.

Le fiafia tele!)))

Marshmallows ua teuina mo se taimi umi i le afifiina lelei o le afifi.

Cook ma le fiafia!

Ma o le a ou fiafia tele pe afai e te lolomiina ata o au desserts e tusa ai ma lenei fua ma se hashtag #mypastryschool poʻo # saunia

O Oe O SE TAIMI!

Gickbread kuki mai A i Z

GETUINA SE VAEGA FUAFUA MO LE VAEGA!

E faʻafefea la e te 'ai ai marshmallows?

Marshmallows e 'aina e pei o lena - o se mea suamalie tele ma suamalie, aemaise lava le fiafia o tamaiti mo lona tulaga le masani ma le manaia lelei. Ae o loʻo tele pea filifiliga.

I Crema Caffe, na faʻatautaia ai e malo malo masima i auala eseese. Muamua, ioe, ma le kofe, koko ma le sukalati vevela. Scooped a handful of goodies - ma i totonu o se ipu. Pe a faʻafefete le masima marshmallows i totonu o le vaiinu, e maua ai se fofo malie lelei. Na inu se tasi i "sina mea naua", ae sili atu le fiafia pe a fai e le kofe ma marshmallows se paluga suamalie. I le auala, o lenei mea suamalie o se sui lelei tele lea mo le suka, aua o calories e leai se mea vagana ai: 333 Kcal mo le 100 g.

E pei ona i ai, e mafai foi ona e faia ni toasts ma marshmallows. O faatonuga i luga o le afifi na fautuaina le faʻaaogaina o se microwave, ae mo le tofo na latou filifilia se filifiliga sili atu ona faigofie - o se sanuisi. O masima lapisi e tuʻuina i le va o le toasts, faʻamafanafanaina - ma voila! - ua saunia se meaʻai fiafia! O le tutusa e foliga tutusa ma se pa, o le mafanafana o le faatumuina o lenei tota ua atoatoa mo le tuai o le aiga o le taeao.

O le auala sili ona masani e kuka ai lenei meaai i totonu o Amerika o masimasi marshmallows. Sa i ai fesili e uiga ia te ia, sili atu nai lo le! Marshmallows GALUEGA pe a faʻafefete le fuga, e ufiufi i se mea manaia, ma totonu latou te matua vaivai ma matagofie. O le a tatou le talitonu i le upu - o le a tatou siaki i le uluai afi mumulu. O se fautuaga aoga mai tagata tomai faapitoa - aua le susunuina meaʻai i luga o le afi, e sili atu le tausia o masima masima I luga o se afi, e pei o se palukeke. Ona maua lea e le suamalie le lanu auro e manaʻomia.

O le a latou talisapaia foi le faigofie e faʻaaogaina le mastic - o se oloa faʻalelei, ae le masani ona maua i faleoloa, mo le teuteuina o keke ma pusa. E manaʻomia lou faʻafefeteina o marshmallows, faʻapipiʻi le suka suka, coloring colored pe'ā e manaʻo ai - ma fafo, e faia ai mea teuteu o meaʻai.

E leai se taimi mo se tofo i Crema Caffe? Vaʻai i le fale gaosi i le taimi nei: e mafai ona e faʻataʻitaʻiina le mea moni o le marshmallows GUANDY iinei i le taimi nei! Afai e te fiafia i ai, ona faʻaalu lea o le oloa i le lisi mo se taimi umi.

Tuua Lau Faamatalaga