O se tagata e maua i le maʻisuka ei ai le aia tatau e faia ai mea e alofa i ai o ia! Faʻatalanoaga ma le DiaCllenge Project Sui o loʻo i luga o le suka suka

I le aso 14 o Setema, o le YouTube o le a muamua faʻavaeina se galuega tulaga ese - o le mea moni muamua e faʻaalia ai le aumaia o tagata ma le maʻisuka ituaiga 1. O lana sini o le talepeina lea o faʻataʻitaʻiga e uiga i lenei faʻamaʻi ma taʻu pe o le a le auala e mafai ona suia ai le lelei o le olaga o se tagata e maua i le maʻisuka mo le lelei. Na matou talosagaina le sui o DiaChallenge Daria Sanina e faʻamatala atu lana tala ma faʻamatalaga ia i matou e uiga i le poloketi.

Daria Sanina

Dasha, faamolemole taʻu mai ia i matou e uiga ia te oe lava. E fia tausaga oe i ai i le maʻisuka? O le a lau mea o fai? Na faʻapefea ona e oʻo i DiaChallenge ma o le a se mea e te faʻamoemoe mai ai?

E 29 oʻu tausaga, o loʻu maʻisuka e 16 tausaga. 15 oi latou ou te leʻi mulimuli i suga (toto suka - pe tusa. ed.) ma ola ai i le mataupu faavae o le "o le a le umi ou te ola ai - pe o le a le umi o le a ou ola ai." Ae o se olaga atoatoa, i le atoatoa. E moni, o se olaga lelei na le aoga. O le tiga o le vae, o le atuatuvale, o le malepelepe i meaʻai, o faafitauli i le vaega o meaʻai. Tatalo insulin i mata. XE e leʻi faitauina. E ala i se vavega, na mafai ona ou ola e oo mai i lenei aso. (E mafai faapefea ona ou faia lenei mea?) Ou te manatu sa fesoasoani ia te aʻu e tagata o le auvaʻa mo vaa ia na tuu e loʻu tina (o ia o se fomaʻi), o loʻu naunau mo taaloga, o se punaoa ola ma se agelu lelei tele. E i ai laʻu pisinisi pisinisi faatosina. Talu ai nei, sa ou mulimuli i se itulau i le Instagram lea ou te taʻu atu ma faʻaalia ai o le maʻisuka e le o se faasalaga.

I le masina o Setema 2017, na ou faʻapipiʻiina ai se pamu insulin, ma na ou vaaia se faasalalauga mo se fale e aunoa ma se totogi i le Instagram ma ou talitonu ai o le pamu o se panacea mo le maʻisuka ma o le a ave mea uma mo aʻu. O lea - o lenei mea ua matua sese lava! Sa tatau ona ou lesitala i se aʻoga o le maʻisuka e iloa ai le auala e galue ai le pamu, ma ia toe masani lelei i le maʻisuka ma loʻu tino. Ae e le lava le malamalama, e masani ona ou faamamaina (mai le upu "hypoglycemia", o lona uiga o le faaitiitia o le suka o le toto - pe tusa. ed.), maua le mamafa ma manaʻo e aveese le pamu.

I luga o le itulau o le suauu meli, na ou iloa ai faamatalaga e uiga i le lafoina i le DiaChallenge, lea na taua tele ia te aʻu, talu ai ou te fiafia i mea e fai. Ioe, o le mea tonu lava lea na ou mafaufau i ai pe a latou filifilia au - o se mea e sili ona faigata. Ae ou te leʻi manatu o lenei faigamalaga o le a suia atoa ai loʻu olaga, o aʻu mea e 'ai, o laʻu auala e aʻoaʻo ai, aʻoaʻo mai ia te aʻu pe faapefea ona filifili aʻu lava inumaga o le inisalini, aua le fefe e nofo ai ma le maʻisuka ma, i le taimi e tasi, fiafia i le olaga.

O le a le tali atu a oe pele ia te oe, aiga ma au uo pe a iloa lau maʻi? O le a sou lagona?

Tue. Ioe, o se mea na faateia ai.

Na 12 oʻu tausaga, i le masina e 13. Sa amata ona ou inu pia tele vai, tamoe i le faletaele i le potuaoga ma 'ai mea uma. I le taimi lava e tasi, o aʻu o se teineitiiti faigofie. Ou te leʻi maʻi, leai se popolega, ma i se tulaga lautele, e leai se mea maʻi.

Ina ua amata ona ou tamoe i le faletaele 3-5 taimi i le lesona, sa amata ona ou mafaufau o loo i ai pea se mea sese. Ou te manatua pea le tapuni i le faletaele ma le auala na ou inuina ai vai mai le lita, o le suavai sili lea ona suamalie i le lalolagi ... Ma e tatau ona ou faitio i loʻu tina.

Na tusi au e Tina i le falemai, foai toto. Sa ou faimalaga i le aoga i lena aso. Sa matua mama !! Sa fautuaina au e le tausimai e aua le faalagolago i luga o lauusiusi ma faatalitali mo taunuuga. Sa ou alu ma faatau mai ia te au se pulu i fatu laau mama, ua ufiufi i le sukalati (sa i ai aʻu upu a tamaiti, ou te lei faalogo i se tasi). Sa ou nofo i le fale, tipi i totonu o le mafanafana ma sa matua fiafia lava mai lena luʻitau - e faaseʻe le aʻoga. Ona sau tamomoe lea o tamomoe faatasi ai ma taunuuga o le auiliiliga - 12 mmol ma se masani masani o le 4-6 mmol - ma fai mai: "Saunia, matou te oi le falemai, oe maua le maʻi suka."

Ou te leʻi malamalama i se mea, ua ou ola maloloina, leai se mea e tiga ai aʻu, aisea ua ou i ai i le falemaʻi? Aisea latou te tuʻuina mai ai ia te au ni meaʻai, vavao aʻu e 'ai le suamalie ma faʻalavelave inisiua aʻo leʻi' ai? Ioe ioe, sa ou i ai foi i le teʻi.

DiaChallenge - o le mea moni muamua a le lalolagi e faʻaalia i olaga o tagata maua i le maʻisuka

.E i ai se mea e te moemiti i ai ae ua le mafai ona e faia ona o le maʻisuka?

Leai. O aʻu miti uma o le a mautinoa lava, ma o le maʻisuka e le o se faʻalavelave i lenei, ae o se fesoasoani. O le maʻisuka e tatau ona aʻoaʻoina e talia. Faatasi ma i matou (tagata e maua i le maʻisuka - pe tusa. mumu.) e leai lava se inisalini, ma o isi mea uma ona o le le lava o le amio pulea ma le leai o se malamalama.

O a ni manatu sese e uiga i le maʻisuka ma oe lava o se tagata o loʻo nofo i le maʻisuka ua e feagai?

Aʻo leʻi tuʻuina le pamu ma le inu i le lalolagi o tagata e maua i le maʻisuka, sa ou manatu ua atoatoa uma. Vaʻai faalemafaufau i loʻu teʻi ina ua ou iloa o loʻo i ai le maʻisuka i tagata taʻalo matagofie ma lelei, ma o le maʻisuka e le o se faʻalavelave i se tino matagofie, ae o le palasi.

A o leʻi feiloai i teineiti i le poloketi (Olya ma Lena), na ou manatu o le fananau mai o le maʻisuka e matua faigata lava, o le taimi lava ou te fuafua ai e maʻitaga, e mafai ona aveese mai loʻu olaga i le tausaga atoa, ona o le a ou nofo i le falemaʻi. O se manatu sese tele lenei. Faʻatasi ma le maʻisuka, latou te lele / malolo / taalo i taʻaloga ma ola i le auala e tasi e pei o fafine maʻitaga e leai se maʻisuka.

Afai na valaʻauina oe e se fomaʻi lelei e faʻataunuʻu se tasi o ou manaʻoga, ae le faʻafefe oe mai le maʻisuka, o le a se mea e te manaʻo ai?

O loʻu faanaunauga loloto o le nofo latalata i le vasa po o le sami.

Ata mai le pueina o DiaChallenge. Daria Sanina ma le faiaoga Alexei Shkuratov, o le, pei o tagata auai, ei ai le maʻisuka ituaiga 1

O se tagata e maua i le maʻisuka o le a le pine pe vaivai, popole e uiga i taeao ma e oʻo lava i le faʻavauvau. I taimi faapea, o le lagolago a aiga poʻo uo e matua taua lava - o le a sou manatu e tatau ona tatau? O le a se mea e te manaʻo e te faʻalogo i ai? O le a se mea e mafai ona faia mo oe e fesoasoani moni ai?

O laʻu fua o upu a loʻu tina. E le gata i lea, e masani lava ona tutusa: "Manatua mea na mafai ona e ola ai, o isi mea uma e leai se mea, e te malosi - e mafai ona e faia!"

O le mea moni o le 7 tausaga talu ai i loʻu olaga na i ai se mataupu, o manatuaga e sili atu le taua ia te aʻu pe a amata ona ou faitio. O loʻu itu tauagavale o le manava na amata ona tiga matuia. I le gasologa o le masina, na latou ave au i falemai uma e lata ane i le fale, faia se ata o le ultrasound, ma faia ni suʻega. Muamua lava, pe a faʻalogo fomaʻi i le tiga o le tino i le maʻisuka, o le masalosaloga e mafua i faʻamaʻi o le pancreas ma fatuga. Latou te lei mauaina se mea faapena. Na ou taofi le 'ai, ma na amata le ketoacidosis, lea e sau faatasi ma tiga i le tino, aemaise i le manava, ma ua uma ona ou maua. Na foliga mai ia te aʻu ua leiloloa loʻu mafaufau. E foliga mai e le gata ia te au, o le mafuaaga lena na latou valaauliaina ai au i se fomai faapitoa o le mafaufau, na ia aioi mai ia te au ou te ai, ma sa ou aioi atu e fai se mea ma lenei tiga. Ma sa faasinoina au i se fomai tipitipi. Aso Sa, afiafi, o le fomaʻi i luga o le telefoni e maua ai se uila i loʻu aoga tauagavale. O se tamai uila e masani ona le faʻaaogaina. Ma i le mea tonu lava, valaau se fomaʻi. Ma i lalo o laʻu matafaioi, latou te tipi ese le 4 cm o se fomaʻi mama. Anesisia, o le acetone o loʻo faaauau pea ona susunuina aʻu mai totonu, ma ua aveina aʻu i le maʻi tigaina. Na faatoa leva ona tautino mai e Tina na taʻuina atu ia te ia o lana tama teine ​​o le a le ola lana tama teine ​​seia oo i le taeao. E leai se mea na ola. Mo ni nai masina na ou le alu ese ai mai le moega, o le taamilosaga i le aoauli, na ou aoao e toe 'ai, toe savali, leiloa 25 kilokalama. Ae na toe soifua mai o ia. Faifaimalie, faatasi ai ma le lagolago a le aiga.

Ua suia oʻu manatu e uiga i amioga. Sa ou maua se avanoa ou te ola ai, e le mafai ona tuuina atu i tagata uma. E leai saʻu aia tatau e lafoai pe le taulimaina na mea le lelei e pei o se uiga le lelei, alofa faanatinati.

E faʻapefea ona e lagolagoina se tagata na ia mauaina lata mai talu ai lona faʻamautinoaga ma e le mafai ona taliaina?

"Afai e te fia ola, fai," o le fautuaga lea a Dasha Sanina.

Afai e te manaʻo e ola, fai. O mea uma lava o loʻo i ou lima.

Na 15 tausaga na ou talia ai loʻu maʻisuka. Mo le 15 tausaga na ou faʻamaonia ai aʻu lava, loʻu tina ma e pele ia te aʻu. Ou te lei taliaina ma ou te leʻi lagona le soifua maloloina! E ui lava sa ou matua fia talitonu i ai.

Aua le faʻaumatia lou taimi! E le o tagata uma e laki e pei o au. O le tausaga o le taupulepulega e lava mo se tasi e tumau ai le le atoatoa mo le tele o latou olaga.

Vaavaai mo isi maʻisuka! Auai i le alalafaga, faʻafeiloaʻi, fesoʻotai, lagolago e tutusa ma oe, ma o nisi taimi o se faʻataʻitaʻiga, fesoasoani le mea moni!

Aoao ia e ata ia te oe lava, i tulaga. Ma na o le ataata tele lava!

O le a lau uunaiga mo le auai i DiaChallenge?

Motugaafa: Ou te manaʻo e fananau i tamaiti soifua maloloina ma ola i le matua, aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻafetaia oʻu faafitauli ma faʻaalia i laʻu faʻataʻitaʻiga e le tuai ona sui loʻu olaga mo le lelei.

O le a le mea sili ona faigata i le poloketi ma o le a le mea sili ona faigofie?

E faigata le aʻoaʻoina o le amio pulea: tausia se tusi o le pulea e le tagata o ia lava i aso uma, aua neʻi 'ai le tele o meaʻai, gaosia pusa ma mafaufau i meaʻai mo a taeao, aʻoaʻo e faitau ma matau mea o le kalori i aso taitasi.

Ina ua maeʻa se suʻega a le fomaʻi i le amataga o le poloketi, na latou maua ni faʻalavelave i oʻu mata, e tatau ona ou faia se laser ma faʻapipiʻi vaʻaia ina ia le toe i ai le toe vavaeina i le lumanaʻi. E le sili ona leaga ma sili ona faigata. Sa faigata le ola i le le lava o taʻaloga i le taimi o le falemaʻi.

Sa faigata ona matelaina mo le 6-8 itula i le falemaʻi pe a latou siaki loʻu fale. E faigata le siakiina o le faavae ma faʻalavelave ia te oe lava. Ma sa faigata ona taofi le fai o fesili i le endocrinologist o le poloketi pe a amata le tulaga o galuega tutoatasi, ia ola i le vaeluaga ma tagata auai, tagata atamamai, ma le au fai ata tifaga.

Ae o le mea faigofie o le faʻaalu o taimi i Aso Sa uma e te malamalama ai.

O le igoa o le poloketi e aofia ai le upu Lui, o lona uiga "luitau". O le a le luʻi na e feagai ina ua e auai i le polokalama DiaChallenge, ma o le a le mea na tupu mai ai?

Sa ou luitauina loʻu lelava ma loʻu fefe, suia atoa loʻu olaga, oʻu manatu i le maʻisuka ma amata ona faaosofia tagata e pei o aʻu.

TALI ATILI E UIGA I LE TULAFONO

O le DiaChallenge poloketi o se faʻasalalauga o ni faʻatulagaga se lua - o se faʻamatalaga ma se faʻamatalaga moni. E 9 tagata sa maua i le maʻisuka ituaiga 1: oi latou uma lava ei ai a latou lava sini: o se tasi na manaʻo e aʻoaʻo le auala e totogi ai le maʻisuka, e manaʻo se isi e fetaui, o isi e manaʻomia e foia faafitauli faʻalagona.

Mo le tolu masina, e toatolu tagata tomai faapitoa na galulue faatasi ma sui auai o le poloketi: o se fomaʻi o le mafaufau, o se endocrinologist, ma o se faiaoga. Na na o le tasi i le vaiaso na feiloai ai i latou uma, ma i le taimi puupuu lenei, na fesoasoani ai tagata tomai faapitoa i le auai e saili se galuega mo i latou lava ma taliina fesili na tulaʻi mai ia i latou. Na manumalo tagata na auai ia i latou ma aʻoaʻoina e pulea a latou maʻisuka ae le o ni tulaga faʻapitoa o avanoa vavalalata, ae i le olaga masani.

O tagata auai ma tagata atamamai o le moni o loʻo faʻaalia DiaChallenge

"O la tatou kamupani e na o le pau lea o Rusia na gaosia le mita o le kulukose toto ma o lenei tausaga e faailogaina lona 25 tausaga. O le DiaChallenge poloketi na fanau mai ona sa matou mananao e saofagā i le atiina ae o tulaga taua o tagata lautele. Matou te mananao i le soifua maloloina i totonu ia i latou e muamua sau, ma o le mea lenei o le DiaChallenge poloketi ua lata mai. O le mea lea, o le a aoga le matamata ai e le gata mo tagata e maua i le maʻisuka ma o latou aiga, ae mo tagata foi e le fesootai i le faamaʻi, "o le tala lea a Ekaterina.

E le gata i le auai atu i le endocrinologist, psychologist ma le faiaoga mo le 3 masina, ae maua e le aufaasesega le atoatoaga o mea e mataʻituina e le Satellite Express mo le ono masina ma se suʻesuʻega faafomai atoatoa i le amataga o le poloketi ma ina maeʻa. E tusa ai ma taunuʻuga o laʻasaga taʻitasi, o le tagata e sili ona malosi ma mataalia o le a faʻatuina atu i ai se tinoitupe o le 100,000 rubles.

O le mea muamua o le poloketi e faʻatulagaina mo Setema 14: sainia mo DiaChallenge Channelina ia le misia le mea muamua. O le ata o le a aofia ai vaega e 14 o le a tuʻuina atu i luga o le upega taʻi vaiaso.

Maʻisuka - O se Aiga Lautele Tele. pine meli

"O se tagata e maua i le maʻisuka ei ai le aiā tatau e faia ai mea e alofa i ai o ia!" Faʻatalanoaga ma le DiaChallenge project auai i le soifuaga o tagata maua i le maʻisuka

I le aso 14 o Setema, na amata ai e YouTube se galuega tulaga ese, o le mea muamua na faaalia e aumai tagata faatasi ma le maʻisuka ituaiga 1. O lana sini o le talepeina lea o faʻataʻitaʻiga e uiga i lenei faʻamaʻi ma taʻu pe o le a le auala e mafai ona suia ai le lelei o le olaga o se tagata e maua i le maʻisuka mo le lelei. Na matou talosagaina le sui auai o DiaChallenge Anastasia Martyniuk e faasoa mai ia i matou ana tala ma lagona o le poloketi.

Tuua Lau Faamatalaga