Pomoli insulin: o le a, iloiloga, tau i Rusia

O loʻo tuʻuina atu e le kamupani le tele o faʻataʻitaʻiga e eseese i uiga. O nisi nei o faʻamatalaga faʻamatalaga:

Eseesega ile va o pamu 5xx ma 7xx:

  1. O le maualuga o le vai resitara o le 5xx - 1.8ml (180 iunite), y 7xx - 3ml (300 iunite)
  2. Tulaga Sili - 5xx itiiti ifo nai lo 7xx
Vaʻaiga faʻavae:

512/712 * 515/715 (Faʻaaliga) - (laasaga basal - 0.05 iunite, bolus step - 0.1 iunite)

E mafai ona faʻaaogaina i le OpenAPS faʻapipiʻi pancreas, Loop (* 512/712 OpenAPS)

522/722 (Taimi Moni) - (laasaga basal - 0.05 iunite, bolus step - 0.1 iunite) + mataʻituina (minilink transmitter, eletise eletise).

E mafai ona faʻaaogaina ma le OpenAPS faʻapipiʻi pancreas system, Loop

523/723 (Feteʻenaʻi) - (microstep: basal - 0.025, bolus - 0.05) + mataʻituina (minilink transmitter, eletise eletini).

E mafai ona faʻaaogaina i le OpenAPS le pancreas artificial, Loop (faʻatasi ma le firmware 2.4A poʻo lalo ifo)

551/554/754 (530g, Veo) - O se pamu ma se microstep, mataʻituina, faʻaaogaina o le inisalini mo le 2 itula faʻatasi ma le hype (minilink transmitter, seneta sensors).

554/754 E mafai ona faʻaaogāina i le paneta laupepa OpenAPS, Loop (European Veo, ma le firmware 2.6A poʻo le maualalo, OR Canadian Veo ma le firmware 2.7A poʻo lalo ifo).

630g - O le pamu ma se microstep, mataʻituina, faʻapipiʻiina o le inisalini mo le 2 itula faʻatasi ai ma le hype (leitua e puipuia le transmitter, eletise eletise).

640g - O se pamu ma se microstep, mataʻituina, faʻaleleia ma le faʻafouina o le faʻafouina o le inisalini pe a oʻo i le maualuga o le kulukose o loʻo faʻamaonia i totonu o tulaga (ia aloese mai le mea e mafai ai) (leoleo 2 link transmitter, eletise eletise).

670g - Pump with microstep, monitoring, basal self-regulatory (tausi 3 link transmitter, tausi 3 sensosi).

780g (2020) - O se pamu faʻatasi ma se microstep, mataʻituina, tulafono faatonutonu a le basal, autobuses mo le faʻasaʻo.

Accu-Chek Combo - pamu, basal pitch mai le 0.01 U / h, bolus pitch mai le 0.1 U, faʻamaeʻaina ma le mamao ese ma le mita ua fausia, ia tuʻuina atu mamao mamao le pamu e ala i le Bluetooth. E mafai ona faʻaaogāina i le system system pancreas o le AndroidAPS

Accu-chek malamalama - Pamu ma le faʻaogaina mamao e ala i le Bluetooth. O le taofiofi mamao e faia i le faʻailoga o le telefoni faʻatasi ma se mata paʻi. O loʻo i ai se mita-fale, se faʻasalalauga faʻaeletoroni ma se isi faiga o lapataiga, fautuaga ma faʻamatalaga. O le laasaga laititi e mai le 0.02 U / h, o le bolus step e mai le 0.1 U. O le fua faatatau o le pulega o le bolus e faʻatonutonuina. Mo lenei pamu, o loʻo maua muamua tane tane inisalini mo le faʻatau. E mafai ona faʻaaogāina i le system system pancreas o le AndroidAPS

Accu-Chek Combo
O le pamu e faʻapipiʻiina ma se mamao mamao e foliga mai o se glucometer (i le mea moni, tasi), ma talu ai e mafai ona e faʻaaogaina e ulufale mamao atu ai i totonu o le pamu, faatasi ai ma le laʻititi o le pamu o le filifiliga sili mo i latou e le mananao e "faʻamalamalama".

  • E aofia ai le 315 iunite o le inisalini
  • Lanu Uʻamea Mamao Mamao
  • O le pamu e mafai ona faʻaaoga ese mai le mamao mamao.
  • Le lava o CGM
  • Le lava se vai

Accu-chek malamalama
O le ofo fou lea mai le Accu Check, o loʻo avanoa nei i Peretania.

  • E aofia ai le 200 iunite o le inisalini
  • Laʻu paʻu paʻu
  • Faaaogaina o cartridges muamua
  • O le pamu e mafai ona faʻaaoga ese mai le mamao mamao.
  • Le lava o CGM
  • Le lava se vai
O le faʻavae lenei o se faʻaonapo nei o le faʻapotopotoina o le Agaga e aunoa ma ni faʻaleleia atili, ae faʻamautinoa ai nisi o faʻafitauli e uiga i le faʻaleleia.

Pule - pusa penisini le inisiua

E aofia ai le pamu (lalo), lea e faapipii i le tino (e tusa ai ma le ituaiga o mataituina), ma le PDM masini. O le pamu e aofia ai mea uma: o se vaituloto, o se cannula, o se faʻalapotopotoga e fesoʻotaʻi ai ma masini uma ma mea eletise e talafeagai mo le pamu e galue ai ma fesootai ma le PDM
I lalo o le galuega e 72 + 8 itula, o le 9 mulimuli lea o le a faʻailoa mai pea ma faamanatu ia te oe e sui. Afai o le taimi lenei e te liliuina le PDM, ona fai lea mo se taimi e toʻafilemu
O loʻo faʻaaogaina pamu i totonu o le fale ma le PDM; o le mea lea, o le pamu e galue e tusa ai ma ona faatulagaga seia oʻo ina suia i le PDM, ae o le a galulue tutusa i latou i le auala tutusa pe afai e faʻaaogaina i le PDM lava
O le tau mo le PDM UST-400 o loʻo i ai i le mea e $ 600, ma le tasi i lalo ifo o tau e $ 20-25 (o le itiiti ifo o le 10 e manaʻomia mo le masina)

Tupulaga o le Atua 3:

  1. O le mea muamua lava ua leva ona ola i lona olaga i faletalimalo
    • e ese mai le telē tele o fale
    • toetoe o i latou uma ua maeʻa
    • E faʻaaogaina se faʻatautaia o leitio e fesoʻotaʻi ma le PDM.
    • le faʻasalaga e leʻi faoa ma tuulafoaia
    • PDM: UST-200
  2. Le gasologa o loʻo iai nei o aiga (codenamed Eros) - o le sili ona lauiloa i le taimi nei
    • pipi e laiti nai lo le uluai augatupulaga
    • PDM UST-400 e le ogatasi ma muamua
    • faʻaaogaina le leitio faʻasalalau e faʻaaogaina mo fesootaiga
    • o le mea lea ua fai mai o le maliega ua toetoe lava a lofituina, ae e le lava lenei mea e faasaoloto ai i le tele o le faatinoga ma ona o lenei ...
    • i le taimi e le mafai ai ona faia soʻo se ituaiga fesuiaiga o suiga (AndroidAPS, OpenAPS ma isi)
  3. O le isi augatupulaga e faʻatau atu ma faʻaaoga i le 2019 (codenamed Faaseʻe).
  4. puipui tele ua faasaoina
  5. PDM fou (Ou te le iloa le faʻataʻitaʻiga), e le fetaui ma le muamua
  6. O le fale ma le PDM o loʻo faʻafesoʻotaʻi e ala atu i le Bluetooth, e faʻamalamalama i le lumanaʻi e sui PDM i se telefoni masani ma ...
  7. atonu o le a sili atu ona faigofie le tafe ma oso faʻavave e faʻatatau i lenei augatupulaga
  8. O se maliliega sa sainia ma Tidepool - o se pisinisi faʻatautaia o le faʻaaogaina i luga o le faʻamoemoe e fai se tapuni tapuni e faʻaaoga ai
  9. E tusa ai ma tala, o le a avea le telefoni feaveai o se PDM, lea o le a latou poloka ai isi galuega uma, lea e faaosofia atili ai le faamoemoe mo i latou e faamoemoeina se tapuni tapuni

Ominae lelei:

  • Leai ni masini - o le pamu atoa lava e faʻapipiʻiina i le tino i le nofoaga e faʻatulagaina ai ma e le manaʻomia ai nisi faʻaopoopoga poʻo ni vaega e lata ane i ai.
  • O le telefoni feaveai a le PDM ole telefoni e sili atu ona faigofie nai lo le puleaina mai se pamu lea e faʻapipiʻi i le taifau ma se lima.
  • Pods e le fefefe i le vai ma feaveaʻi lelei i latou, lea e faʻaitiitia ai le manaʻoga e nofo e aunoa ma le insalini basal mo lenei taimi.
Faʻasalaga:

  • I le taimi nei, o le le mafai o soo se ituaiga faga
  • PRICE Ona o le mea moni e tatau ona suia atoa le pamu ma maeʻa i aso uma e tolu ma le tele o le tau o le tele o mea, o pamu uma o se tasi lea o pamu sili ona taugofie i le taimi nei.
  • O le tasi oi latou e aofia ai le 85-200 iunite o le inisalini. Afai i le faaiuga o le faʻaoga ao le i alu le inisalini, ona mafai lea ona tosoina le insulin i le tui, ae afai o le pata e alu ese mai le inisalini, ona e le toe faʻaopopoina lea o se mea fou.
  • E le mafai e Omnipod ona faatagaina oe e seti le tulaga faavae i le 0, ae e mafai ona e faʻamalo le faavae mo le 12 itula, lea e mafai ona faʻaaogaina e faataitai ai se base zero. O lenei folafolaga e faʻapipiʻi i Totonu
  • O le laʻititi laʻasaga mo le faʻaofiina o le insalini basal o le 0.05ED. E leai ni filifiliga mo le 0.025ED
  • Afai e te leiloa pe soli le PDM, e tatau ona e faʻaaoga le mea fou ma le fale fou, i le taimi nei, o le a galue le tagata tuai i le polokalama faʻapipiʻi fesoʻotaʻiga ao lei oʻo i le faaiuga o lona taimi. O le a le mafai e Bolus ona fai.
  • O Omnipod e le o se sui aloaia i totonu o atunuu o le CIS ma o lona faatauina mai e le aloaia i taimi uma ma e le o mautinoa, e fesootai ma lenei ...
  • Afai e le mafai e se tasi, ona faatoa mafai ona suia i lalo o le tusi saisai ma i le taimi nei e tatau ona e tuʻuina seisi sub.
  • I le taimi lava na te musu ai i lalo, na te fafaguina le fatu-ma le lua ma e lua filifiliga:
    1. pe ae faʻafesoʻotaʻi le PDM, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le fale, ona o le PDM o le a tatou vaʻai i se code sese, o le a tapunia ma e tatau ona sui
    2. afai e le mafai e le PDM ona faʻafesoʻotaʻi le fale, ona tatau lea ona e tuʻuina se mea fou, ae o le mea tuai e le tapunia. e faapipii i totonu o le lua i le pito i lalo o le fale e te manaʻomia e teu ai se kilipa pepa, ae o loʻo i ai ni tagata na talepe i lalo o le samala, siitia se taavale pe lafoina i totonu o se kisaisaisa
O le faʻaaogaina o le tuai e fesoʻotai ma le lamatiaga o se paʻu oti, talu ai ua fausia i lalo ma o le tino atoa e faalagolago ia i latou. E leai se tasi na faʻatapulaʻaina le masini komepiuta, ae o le taimi e faʻaaogaina ai le 72 + 8 itula e faigata tele ona tuʻuina atu i le PDM ma o le a le toe umi se taimi.

Laʻau insulin

O tagata o loʻo mafatia i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka o nisi taimi e faigata tele ona o le manaʻomia ona tuiina pea le inisalini. O le mea moni, o le manaʻoga e faʻaaogaina vailaau talafeagai i nisi taimi e tupu i se nofoaga le atoatoa, mo se faataitaiga, i le felauaiga. Mo se tagata e iai se faʻamaʻi, e mafai ona faigata ile mafaufau.

Ae ui i lea, o vailaau faʻaonapo nei e le tumau. I le taimi nei, o loʻo i ai se masini e fesoasoani e foia ai lenei faafitauli - o le insulin pump.

O le a lenei mea

O le pomu insulin o se tamai masini e taʻavale i luga o maʻa ma faʻaaogaina se vaega o le insulin i le tino o le tagata. O le fua ole manaʻomia ole taimi ole taimi ole a tuʻuina i totonu o le masini masini. Ma le isi, e tatau i le fomaʻi ona faia lenei mea, aua O tafaʻatasi uma e taʻitasi mo tagata taitoatasi.

O lenei masini e aofia ai ni vaega:

  • Pump O se pamu e maua ai inisalini, ma se komepiuta o loʻo i ai le faʻatonuina o le masini,
  • Cartridge O le pusa lenei o loʻo iai le inisalini,
  • Faʻasologa o mea e faʻaaoga. E aofia ai se nila manifinifi (cannula), lea e tuiina ai le inisalini i lalo o le paʻu ma le pulumu ina ia faʻafesoʻotaʻi le atigipusa ma le inisalini i le taifau. E tatau ona suia nei mea uma i aso uma e tolu,
  • Ia ma, ioe, manaʻomia ni maa.

O loʻo faʻapipiʻiina le pusa o le cannula ma se paʻu i le nofoaga e masani ona tuiina ai le inisalini i ni tui, o lona uiga. sulu, manava, tauau. O le masini lava ia e faʻapipiʻi i le fusi o lavalava o le tagata maʻi e faʻaaoga ai se kiliva faapitoa.

O le malosi e maua ai le inisalini e tatau ona sui vave peʻa maeʻa, ina ia aua nei faʻalavelaveina le faasologa o fualaau faasaina.

O le togafitiga o le insulin i le pump, e matua faigofie lava mo tamaiti, aua o le fualaau latou te manaomia e le tele, ma o mea sese i le faʻatatauga ma le folasaga e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei. Ma o lenei masini e mafai ai e oe ona fuafua le tele o vailaʻau faʻasoifua maloloina e maualuga maualuga.

E tatau i le fomaʻi ona faʻatulaga lenei masini. O loʻo faʻalauiloa mai ai mea e tatau ai ma aʻoaʻo ai le tagata i le faʻaaoga tatau. E le mafai ona e faia lenei mea na o oe lava, aua e na o le tasi le mea sese laitiiti e mafai ona taitai atu i taunuuga e le mafaafitia, ma e oo lava i le maʻi suka.

E mafai ona aveese le pamu aʻo e aau. Ae pe a maeʻa, o se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona fuaina a latou suka toto ina ia mautinoa o le maualuga e le taua.

Faʻasologa o auala

I le iloa ai o le tagata taitoatasi o le tagata lava ia, e lua ituaiga pamu o togafitiga insulin. E mafai ona faʻaoga le masini i ni auala se lua:

I le tulaga muamua, o le tuuina atu o le inisalini i le tino o le tagata e tupu pea. O le masini e faʻapipiʻi taʻitoʻatasi, lea e mafai ai ona e faatumauina le tulaga tatau o le hormone i le tino i le gasologa o le aso. O le fomaʻi o le a fetuʻunaʻi le masini ina ia tuʻuina atu le inisalini i se saoasaoa vave i vaitaimi ua faʻaalia. O le laʻititi laʻasaga e mai le 0.1 iunite. i le itula.

E i ai le tele o vaega o le faʻavaveina o le inisalini:

  • Aso.
  • O le po. I le avea ai o se tulafono, e manaʻomia le insulin i le tino i lenei taimi.
  • Taeao I lenei vaitau, e ese mai ai, o le manaoga o le tino mo le inisalini e tulaʻi mai.

O nei laasaga e mafai ona fetuutuunai faʻatasi ma le fomaʻi, ona filifili lea o le mea e manaʻomia i lenei taimi.

O le pulus o se mea patino, faʻaaoga tasi o le insulin e faʻasalalau ai le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto.

E tele ituaiga o faʻailoga:

  • Tagavai. I lenei tulaga, o le inumaga manaomia o le inisalini e faʻatautaia tasi. E masani ona faʻaaogaina pe'āfai e 'ai faʻamaʻi meaai ma se tele o mea inu' olo ma sina tamaʻi palatini. O lenei bolus vave vave ona toe faʻafoʻi le toto toto masani.
  • Lotoa. A faʻaaogaina lenei ituaiga o inisalini e faasolosolo malie ona tufatufa i le tino. O le taimi o le a galue ai le hormone i le tino o le a faateleina. O lenei ituaiga e lelei le faʻaaoga pe afai e tumu le meaʻai i meaola ma gaʻo.
  • Faalua. I lenei tulaga, e lua ituaiga muamua na faʻaaogaina i le taimi e tasi. I.e. muamua lava, o se fuataga muamua lava maualuga maualuga o loʻo faʻatonutonuina, ma o le iuga o ana gaioiga e sili atu ona umi. O lenei fomu e sili atu ona faʻaaoga pe a 'ai meaʻai gaʻo ma maualuga-carb.
  • Sili. I lenei tulaga, o loʻo faʻatupulaia le faʻatinoina o le tulaga masani. E faʻaaogaina pe a 'ai, ona o le maualuga o le toto suka e vave ola vave.

O le tagata poto faapitoa o le a filifilia le ala talafeagai mo le puleaina o le inisalini mo tagata taitoatasi maʻi.

O le togafitiga o le inisalini i luga o le pump e maua i le lauiloa. E mafai ona faʻaaogaina e soʻo se tasi e maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, ei ai faʻamaoniga patino e fautuaina ai e fomaʻi le faʻaogaina o lenei metotia. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Afai o le glukose maualuga e matua le maluelue, o lona uiga masani ona tulaʻi pe paʻu lemu.
  • Afai e masani ona faʻaalia e se tagata faailoga o le hypoglycemia, o le. glukose maualuga lalo i lalo ifo o le 3.33 mmol / L.
  • Afai o le tagata maʻi ei lalo o le 18 tausaga. E tele taimi e faigata ai i se tamaititi ona faʻatuina se fualaau o le inisalini, ma o se mea sese i le aofaʻi o le hormone e faʻatonuina e ono oʻo atu ai i ni faafitauli sili atu.
  • Afai o loʻo fuafua e se fafine se maʻitaga, pe ua uma ona maʻitaga.
  • Afai ei ai se faʻalavelave o le taeao, e matua faateleina le toto toto ao leʻi ala i luga.
  • Afai e tatau ona tui e le tagata le inisalini masani ma i ni togi laiti.
  • Afai e manaʻo le tagata gasegase e faʻaaogaina se pamu insulin.
  • Faʻatasi ma se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi ma faʻafitauli ona o se taunuuga.
  • Tagata e taʻitaʻia se olaga ola malosi.

Contraindications

O lenei masini e iai ona lava faʻasalaga:

  • O sea ituaiga masini e le faʻaaogaina i tagata ei ai soʻo se ituaiga o gasegase mafaufau. E faʻamaonia lenei mea i le mea moni e mafai e se tagata ona faʻaaogaina le pamu i se tulaga le atoatoa, e mafua ai ona sili atu le faigata o le soifua maloloina.
  • Afai e le manaʻo se tagata pe le mafai foi ona iloa pe faʻapefea ona togafitia lelei lona maʻi, o lona uiga. e musu e amanaʻiaina le faʻasologa o fuainumera o oloa, o tulafono mo le faʻaaogaina o le masini ma le filifilia o le tulaga talafeagai o le pulega o inisalini.
  • O le pamu e le faʻaaogaina le inisalini umi, ae na o le pupuʻu, ma e mafai ona taʻitaʻia ai i le suka toto pe afai e te tape le masini.
  • I se vaaiga maualalo. O le a faigata mo se tagata ona faitau faʻamau i luga o le pamu pupuni.

O lenei tamai masini e tele mea lelei:

  • Le faʻaleleia o le ola o le tagata maʻi. E le manaʻomia e se tagata ona popole i taimi uma e aunoa ma le faagaloina o le tuiina i le taimi, o le inisalini lava ia e fafagaina pea i totonu o le tino.
  • O pamu e faʻaaogaina le insulin, e le mafai ona faʻatapulaʻaina au mea taumafa.
  • O le faʻaaogaina o lenei masini e mafai ai e se tagata ona faʻamaonia lona faʻamaʻi, aemaise lava pe afai e taua le mafaufau ia te ia.
  • Faʻafetai i lenei masini, o le fuainumera manaʻomia e faʻatatau ma le saʻo saʻo, e ese mai le faʻaaogaina o tui tui inisalini. I le faʻaopoopoga, e mafai e le tagata gasegase ona filifili le ituaiga o mea o le hormone o loʻo manaʻomia i le taimi nei.
  • O se mea e leai se masalosalo, o le faʻaaogaina o sea ituaiga masini e mafai ona faʻaititia ai le numera o paʻu tiga o paʻu.

Ae ui i lea, o le pomu o le inisalini ei ai foi itu le lelei e tatau ona e iloa. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Tau maualuga. O le tausiga o sea ituaiga masini e taugofie tele, aua e manaʻomia ona sui sui e le aunoa.
  • O nofoaga o tui e mafai ona mafua ai le mumū.
  • E tatau ona mataʻituina pea le faagaoioia o le pamu, le tulaga o maa ina ia le tape le masini i le taimi sese.
  • Talu ai o lenei mea o se masini faaeletonika, e mafai ona faia ni gaioiga faʻapitoa. O se taunuuga, e tatau i le tagata ona tui le inisalini i isi auala e faʻamaonia ai lona tulaga.
  • Faatasi ai ma le tasi masini, e le mafai ona faamaloloina le faamaʻi. E tatau ona e tausisia le ola sao, mataʻituina le maualuga o le toto suka, ia maitauina le masani o vaega falaoa i le meaʻai.

Tau ma le auala e maua ai e aunoa ma se totogi

Ae paga lea, o le tui o le insulin i le taimi nei o se taugata tele. O lona tau e mafai ona oʻo atu i le 200,000 rubles. Ma le isi, o masina uma e te manaʻomia e faʻatau ai sapalai talafeagai, ma e tusa ma le 10,000 rubles. E le mafai e tagata uma ona gafatia, aemaise lava talu ai o le maʻisuka e masani ona tele ni fualaau taugata e taugata.

Ae ui i lea, e mafai ona e maua lenei masini mo le saolotoga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aoina mai ni pepa e faʻamaonia ai le manaʻomia ona faʻaogaina lenei masini mo le olaga masani.

Pump insulin o togafitiga e talafeagai mo tamaiti e maua i le maʻisuka, ina ia leai ni mea sese i le fua o le homone. Ina ia mafai ona maua se pamu mo se tamaititi e aunoa ma se totogi, e tatau ona e tusi i le Faaputugatupe Fesoasoani a Rusia. O mea nei e tatau ona faʻapipiʻi i le tusi:

  • tusi faamaonia o tulaga tautupe o matua mai le nofoaga o galuega a tina ma tama,
  • se faʻamatalaga mai le penisione i luga o le faʻatupega o tupe pe a fai o le tamaititi na tuʻuina atu i ai le le atoatoa,
  • pepa fanau
  • faaiuga a le fomaʻi maʻi e uiga i le suʻesuʻega (faʻamaufaʻailoga ma le saini a se fomaʻi),
  • tali mai a le pulega a le malo pe a teena e le pulega o le lotoifale,
  • nisi ata o le pepe.

E faigata lava ona maua se pusa insulin mo le saoloto, ae o le mea autu e le o le tuʻuina atu ma maua le masini e manaʻomia mo le soifua maloloina.

I le taimi nei, o lenei masini e tutusa le numera o itu lelei ma leaga, ae ui i lea, o le gaosia o mea tau fomaʻi e le o iai i se tasi nofoaga, ae o loʻo faʻaauau pea ona atinaʻe.

Ma atonu pe a mavae le tele o tausaga, o le a maua se pamu insulin pe afai e le o tagata uma, ona oʻo lea i le tele o tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi matautia - maʻisuka.

Ae peitai, e taua le manatuaina e le mafai ona e puipuia oe lava mai le faʻamaʻi ma se masini e tasi, e tatau ona e mulimuli i faʻasologa o isi fomaʻi ma usitai i se soifua maloloina lelei ma meaʻai.

Pamu fuʻu insulin: o le a le mea e faʻamoemoe i le 2017?

O le taimi nei i luga o maketi faavaomalo o loʻo i ai le tele o ituaiga pamu inisalini. I Rusia, o le maʻisuka maketi ua leva ona vaeluaina i le va o ni tagata gaosia se lua: o le American company Medtronic ma le Swiss Roche (Accu-Chek). O le mea lea, o le fesili o filifiliga mo le maʻisuka ile aiga e le taua tele.

O le ISA o se mea e matua ese lava - o le tauvaga e nofotupu iinei, faʻalauiloaina ai le alualu i luma o tekinolosi. O tauvaga eseese e tauva mo tagata faatau, lotogatasi i faiga faatekinolosi ma taumafaiga i tausaga taitasi e faaleleia a latou oloa.

Pumps o le a sili atu le atamai i galuega ma faʻaonapo nei i le mamanu. O le fesoʻotaʻiga telefoni feaveaʻi e le o se mea taugata, ae o se mea tatau. O le mamao ese mai le pamu e le tatau ona toe foliga e pei o se walkie-talkie atediluvian, touchscreen ma se lisi o lanu e sui.

Ma, ioe, o le mea e sili ona taua o le tuuga e atiae le algorithm sili ona maualuga mo le fegalegaleaiga i le va o le pamu ma le CGM (polokalama o le siakiina), lea e iu lava ina avea ma se "pancreas e leai ni mea".

I lenei tusiga, na ou filifili ai e aoina mea sili ona manaia ma talanoa e uiga i ai mea o le a tupu i pamu insulin i 2017.

Toeitiiti Artificial Pancreas mai Medtronic

Muamua i le faʻamoemoe faʻapelepeleina o maʻisuka uma i le lalolagi - ia tuʻufaʻatasia ni mea maʻoti se lua (pamu ma le mataituina) i se tasi atamai - na sau le kamupani Medtronic. O le talaʻaga o le fausiaina o le "pancreas artificial" e pei o se autū o le faʻaleleia o le insulin o loʻo faʻavae i luga o le siakiina o le kulukose o loʻo faʻaauau pea mo le silia ma le 10 tausaga. Ia Oketopa o lenei tausaga, na aloaia aloaia e le FDA le uluai ituaiga faiga - MiniMed 670G. O lenei mea, o le mea moni, o se mea taua tele i luga o le lalolagi atoa, ae e mamao mai le tini, ae o se auala i luga o le auala e faamaea ai le saolotoga o le maʻisuka - o le "tapuni tapuni". O le masini e saʻo lava e pei o le kulupu ("faʻapipiʻi faʻamalama kulupu"), talu ai e naʻo se vaega o le galuega na o ia, e pei o, fuafua ma faʻasaʻo le insalini basal.

O le oloa e aofia ai le pamu insulin ma le masini mo le faʻaauau pea o le Enlite 3 glucose. O le faʻalagolago i fua o masini, o le tino lava ia e faʻapupula pe faʻaitiitia ai le tuʻuina atu o insulin. Faʻaauau tau faʻatatau Mo le galuega, o le numera i totonu 6.6 mmol (120 mg). O lona uiga, o le faiga e faʻamalosia ai insulin i tua atu e aunoa ma lou auai, taumafai e faatumauina le kulūkose i se tulaga saogalemu. O mea uma e gaosia i meaai ma tui o le bolus insulin e tatau ona faia ma le lima. O le a fai mai se tasi: "Ia, o le a le mea, pe afai ou te manaʻomia pea le fuaina o gaʻo?"

O meaʻai e tumau pea i le maʻisuka, ae na o le aso. Ma i le po? Vaʻai faalemafaufau i le saʻo lelei o le faʻaogaina o le tino, o le tausiga uma a lau suka o le a ave e le tekinisia. E foliga mai ia te au o se mea moni lava lenei mea. I le aoauli, e faasaʻo le suka ua se ese, o le misiona e mafai ona mafai.

Ma iinei saunia se faasologa taimi i le po O galuega ile fale e le o se galuega faigofie. E tele mea taua: o le tala saʻo, taimi ma mea e aofia ai le 'aiga o le afiafi, gaoioiga faʻaletino, le gaioiga o hormones. Faʻaopopo i lenei tulaga lamatia o le popo o le popo, ma e masani lava o le ae le moe.

Faatasi ai ma faafitauli uma e ono tulai mai i le gasologa o le aso, o le a ou tuuina atu mea uma i le lalolagi mo se tafaoga masani, filemu e aunoa ma le injections ma inispers juice.

O le MiniMed 670G o loʻo fautuaina nei mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1. silia le 14 tausaga. Ae ui i lea, o le masini e fuafua foi e suʻesuʻe i le faʻataʻitaʻiga i tamaiti mai le 7 i le 13 tamaiti. Mo mafuaaga manino, o le oloa e le faʻatagaina mo le faʻaaoga i lalo ifo o le 7 tausaga le matutua ma mo i latou e faʻaaogaina le itiiti ifo i le 8 iunite o inisalini i le aso. I totonu o le US, e tatau ona ulufale le maketi i le maketi i le tautotogo o le 2017.

Tandem: faʻatasi ma Dexcom ma T: pikiapu e aunoa ma le faʻaaogaina o taalogaLe kamupani Tandem, lea e maua ai atonu o le insulin sili ona lelei i le mamanu Pump T: mitimulimuli moni lava i tulagavae o Medtronic. Tandem foi e auai i le fausiaina o se "poloka tapunia tapunia," ae ui i lea, o le galulue faatasi ma le vaega autu o le mataʻituina o polokalame - o le Dexcom brand. E leʻi leva talu ai nei, na faʻatuina atu ai e le kamupani se kopi fou o lana pamu T: mimiti X2, faʻaopoopoina le atamai e faʻatumu ai, ma faʻapena ai le ala mo le faʻafouina o fesoʻotaʻiga i le lumanai.

T: mimiti X2 maua se fesoʻotaiga vavalalata Bluetooth ma le vaavaaiga a Dexcom ma se telefoni feʻaveaʻi, faʻapea foʻi ma le mafai ona faʻafouina le komepiuta i luga o le initaneti (faʻafouina faʻamatalaga faʻainitaneti). O le mea e tupu ai, o se tulaga tulaga ese lea o le kamupani - e leai se isi gaosiga e iai sona uiga.

Afai e tulaʻi mai nisi faʻafouga fou ma galuega, e te le manaʻomia le suia o le masini i se mea fou, ua lava vave faʻafou le polokalama. Ou te vave manatuaina le faʻataʻitaʻiga ma iOS, lea e manaʻomia ona faʻafouina i taimi uma i le lomiga fou.

I le tulaga o le mitiiti, o le a tatou taulaʻi muamua i le vavalalata ma le mataituina ma le faʻatinoga o le algorithm pancreatic altificial artificial.

O le mea lea, o le fesootaiga ma le Dexcom G5 ua faatulagaina mo le ogatotonu o le 2017, o le faalauiloaina o le tapeina vave o le inisalini ma le masalomia o le hypoglycemia (vavalalata o le glucose susunuina) o loo faamoemoeina i le faaiuga o le 2017, ma o le polokalama "tapuni tapuni" e faamoemoeina i le 2018.

Ua faʻamoemoe foi le kamupani e tauva ma se tasi-o-a-ituaiga oloa - o le Inumplet Omnipod Wireless Pump. Tandem o loo atiae lana lava lomiga pamu pamu valaau T: taaloga.

O le tino o le a aofia ai le telefoni ile telefoni-mamao ma se vaʻa faʻapitoa faʻatasi ai ma le inisalini e pipii saʻo i le paʻu (pei o lalo ifo). O le patch o le a umia 200 iunite o inisalini, ma o le a faʻatinoina pe mai le mamao mamao poʻo le talosaga i luga o le telefoni.

O loʻo faʻaauau le atinaʻeina o le oloa: i le taimi muamua, na fuafuaina fuafuaga faʻataʻitaʻi mo le 2016, ma le talosaga i le FDA mo le 2017. O lea la ua manino lava ua siitia sina taimi.

Insulet: Omnipod ma telefoni ma faʻatasi ma Dexcom

O le tausaga lenei ma se poloketi o le maʻisuka Glooko na faalauiloaina telefoni feaveaʻi mo tagata e faaaogaina le polokalama Omnipod.

O le tusi talosaga e maua mai faʻamatalaga mai le mamao mamao (PDM) ma tuʻuina atu faʻamatalaga i totonu o le Glooko, lea e ofoina atu se tusi o le tagata lava ia, faʻasalalauga, kalafa ma fautuaga.

E manatu o Omnipod o le a mulimuli i le ala o Dexcom, o lona uiga, o le a taulaʻi atu i le fesoʻotaʻi ma le telefoni, ma alu malie ese mai le faʻaaogaina o se mamao mamao ese, lea e ono avea ma se mea faigaluega (pei o se tagata e talia le Dexcom G5).

O loʻo faʻapea foi le kamupani o le "au miti" i le vaega o le "pancreas". O le siakiina o le Omnipod + Dexcom o le a faʻaauau i le mode AGC (Automated Glucose Control) algorithm.

Ua fai mai tagata atiae le algorithm o le a sili atu ona mafai tagata faʻapitoao lona uiga, o le a faʻaalia ai uiga patino o tagata maʻi taitoatasi, ma e le na o le faʻalagolago i le maualuga ole kulukose o loʻo maua mai le mataʻituina.

E faavae i luga o le auʻiliʻiliga o faʻamaumauga a le tagata lava ia, e pei o le manaomia i aso taitasi mo le inisalini, le fua faatatau o le inisalini i gaʻo, gaʻo ma le meaʻai, o le algorithm o le a fausia se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. Faʻasalaga, e tatau ona ia filifili mo oe le tele o le inisalini e te manaʻomia i le taimi e tasi. E foliga e pei o fomai faasaienisi.

I le taimi nei, na amataina nei faʻamasinoga faʻavae i lenei tausaga. Afai e lelei mea uma, ona e faʻatali lea mo le talosaga i le FDA i le 2017.

Ou te faʻamoemoe moni lava, i le tausaga fou, o kamupani o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga o le a galulue malosi ina ia mafai ai e le manaʻoga o maʻisuka uma ona le itiiti ifo i le tasi le laasaga e sili atu ona vavalalata io latou tulaga.

Muamua masani ma Omnipod

O se iloiloga puupuu lea atonu o le sili lea o le malosi o le insulin i le lalolagi i le taimi - OmniPod. O lea la, aisea ua ou manatu ai o Omnipod, o le sili ona lelei o le insulin?

O le vaega pito sili ona taua o le pomini o le insulin OmniPod o le leai lea o se paipa e faʻaaogaina ai le inisalini i le gaʻo gaʻo ("No tubing" o le mea muamua lea latou te tusia i luga o faasalalauga uma i Western Western omnipod)! O lona uiga, o lenei pamu e le o se pusa masani ma laina ma masini, ae o se tele-system on patch (ua taʻua o lenei POD). Faʻapipiʻiina - pe a faʻapipiʻi le pamu i le tino, o le inisalini e tuʻuina atu i totonu o le atigi vai, ma faʻatautaia le faʻaaogaina o se masini faapitoa faʻapitoa, e pei o se atamai laʻititi, e taʻua o le Personal Diabetes Manager, poʻo, i se aotelega, PDM.

O nei mea uma e maua ai le tele o tulaga faʻamanuiaina i luga o isi pamu insulin:

  • e leai se paʻu - o le pamu e masani lava i luga o le tino, e oʻo lava i taimi o vai - o le mea lea, o le inisalini e masani lava ona faʻaauau pea e tusa lava pe o le a le mea e te faia
  • e leai se paʻu - e mafai ona faʻapipiʻi le pamu i soo se mea ma e leai se tasi na te mateina o loʻo e faʻaaogaina le pamu - o faʻatonuga uma, e aofia ai le faʻaofiina o se bolus, o loʻo faʻaaogaina le PDM (Personal Diabetes Manager), e foliga mai o se telefoni ma faigofie ona i lau ato.
    Mo le tele o tagata gasegase, o se lagona o le saolotoga mai i uaea e taua tele, ma o se tasi lea o mafuaʻaga e suia ai le pamu ma faʻaaogaina masani i le faʻaaogaina o le pamu, pe afai e mafai ai ona inisiua.
  • faʻapipiʻi faʻapipiʻiina o se kapuni o le telon i lalo o le paʻu - faʻapipiʻiina o le catheter e ala i le tāina o se kī se tasi i le PDM. E te le vaʻaia le nila, e le mafai ona e faʻapipiʻi saʻo le kesi.
  • O le PDM (Pule o le Tagata Taʻitoʻatasi) o se komepiuta moni ma se glucometer ua fausia - e mafai ona teu uma faʻamaumauga ma faʻaali fuainumera fuainumera i luga, fuaina le suka toto, faitau inumaga o inisalini ma inisalini malosi, ma i ai se faletusi o meaʻai.

Polokalame faʻapitoa o le Pump Insulin OmniPod:

Faʻavae Basal7 talaaga basal ma le 24 vaitaimi i totonu taʻitasi.
Laasaga o le insulin Basal0.05 iunite / itula i le 30 iunite / itula maualuga
Palu le tumau7 masini faʻavaitaimi e mafai ona faʻaaoga.

Suiga i le lua pasene ma iunite o inisalini i le itula.

Bolus calculatorE aofia ai vaega taʻitasi o itu ma taulaiga.
Insulin bolus laasaga0.05, 0.1, 0.5, 1.0 iunite

FaʻapitoaVae

Palu faʻatasiE oʻo atu i le 200 iunite o le insulin ultra / puupuu ma se faʻamasinoga o le U100
Polokalama e faʻaaogaina i totonu o le masini faʻapipiʻi9mm faʻafefiloi pulu tioata
Vai vaiIPX8 (e oo i le 7.6 mita i le 60 minute)
FaʻamatalagaFaʻasologa: 4.1 cm x 6.2 cm x 1.7 cm

Pauna: 34 kalama ma se tane atoa

FaʻapitoaPDM

Fausia i totonuFreeStyle®toto kulukose totoFaʻasalalauina o le pusa mo le faʻataʻitaʻiga
Faletusi o loʻo fausiaCarbohydrate count mo le silia ma le 1000 meaai
Lanu lanu LCD lanu tele3.6 cm x 4.8 cm, 6.1 cm sikuea
Manatua90 aso (e oo atu i le 5,400 mea na tutupu)
Polokalame faʻapipiʻi ma faʻalogo
Loka a le tamaititi
FaʻamatalagaPunaoamalosi: 2 AAA maʻa

Faʻasologa 6.4 cm x 11.4 cm x 2.5 cm - lelei le uu i lou lima

Pauna 125 grams i maʻa

Tausaga e 4 tausaga

O le pamu lava ia i Rusia e le mafai ona faʻatau. I le taimi nei, o Omnipod e sili ona faigofie e faʻatau i Isaraelu pe i totonu o la tatou faleoloa. A e faʻatau i Isaraelu, o le ae manaʻomia se fomaʻi mai lau fomaʻi, o le a tatau ona faʻatumu ni pepa se lua i le lumanaʻi mo le pamu o le inisalini.

O POD taʻitasi mo le polokalama Omnipod e faʻapipiʻiina e pei ona tatau ai i se tagata e tasi. I totonu o le pamu ia lava i luga o le patch ma se suauu mo le pamuina o le inisalini i totonu o le pamu. Ua uma ona faʻaaogaina le tane i totonu o le pamu, o lea e le suia, ae o le pamu atoa e sui. Ua fuafuaina le tane mo le 180 iunite.

O le pamu lava ia ua faʻamaonia e tapuni pe a mavae le 80 itula. O le mea lea, afai o loʻo i ai lou inisalini e sili atu ma le 54 iunite i le aso, ona paʻu lea o le pamu ma manaʻomia se suiga e sili atu i le 3 aso. Afai e itiiti le manaʻo, ona tatau lea ona aoina le inisalini i totonu o le pamu e faavae ile 3.3 aso (80 itula).

O le pamu o loʻo faʻaaogaina se uila o le piezo i aso nei, lea e maua ai se laasaga mo le faʻaofiina o le insalal basal o le 0.025 vaega / itula. O loʻo i ai foʻi ni maʻa na fausia i totonu o le 3 aso o le a le mafai ona faʻatuina.

O le faʻatinoga o le POD e matua faigofie lava. Matou te aoina le aofaiga o le insulin i totonu o le tui. Matou te tulei le pulu i le pito i lalo o le pamu ma faʻaaoga uma inisalini i totonu o le tane. Afai na e suʻeina le inisalini e aunoa ma le ea, ona leai lea o le ea ma o le a alu i totonu o le tane - o le laina i luga o le paʻu o loʻo pipii faʻatasi pe a uma ona faʻagasolo le isla ma taofia ai le vaʻaia mai o le ea.

Ona tatou saunia ai lea o le paʻu - faʻapipiʻi ma faʻamaʻi. O le a lava le lautele, ae o lenei mea e mautinoa ai le faʻamautuina o le pamu i luga o le tino ma sili atu ona taua, e mafai ai e le POD ona faʻapipiʻi saʻo se pusa i lalo o le paʻu. O nofoaga faʻapipiʻi POD e tutusa uma lava ma le faʻaaogaina o faiga faʻavae.

I le auala, i totonu o le tapuni o le pusa, o se tagata matua ma se tamaititi o ata tusi ua tusia e faasino i nofoaga e faʻatulaga ai. Ae e tatau ona e manatuaina ua faʻapipiʻi le nila e tusa ma le 9 mm. O le mea lea, tatou te aveeseina le pusa puipui mai le matagaluega o loʻo i ai le pusi, aveese le pepa puipui mai le patch ma faʻapipiʻi le POD i le vaega filifilia o le paʻu.

E sili atu le faʻapipiʻi i se vaega faʻapitoa, e tusa lava po o le a le tele i luga o le auala - pe afai e te faʻaaogaina o le a matua le fiafia lava. I le masani ai, e pei o le faʻapipiʻiina o masini faʻapalapala o isi pamu, e le mafai ona faʻapipiʻi le POD i luga o veʻa, i luga o le paʻu mumū, i luga o friction, laina masani ma laina laina, i luga o le laina paepae o le manava.

Ina ua uma ona faapipiiina le POD, na toetoe a le toe fiafia ia i matou ma mea uma lava ua faia e faaaoga ai le PDM.

PDM o se ituaiga komepiuta patino lea e faafaigofie fesootaiga ma le pamu. I le telē, e telē tele pe a faʻatusatusa i telefoni faʻaonapōnei, ae le mafua ai le teena. O loʻo faʻaputuina mai i le paʻu palasitika uumi, o le fausiaina o le monolithic, e le galo i soo se mea ma ou te manatu o le a mafai ona tatalia le pau i le fola. E faigofie ona uu i lou lima, o tamatamailima i luga o le mataupu e le tumau.

O le tele o le pito i luma o loʻo nofoia e le lau. E le paʻi le laupepa, lanu, matte, susulu, e le minoi i le la, o mea uma lava o loʻo i ai o loʻo manino lelei.

I lalo tonu o le lau, o loo i ai laina e tolu i le laina, o galuega ia suiga e fuafua i le galuega e filifilia i le lisi ma o loʻo faʻaalia i le pito i lalo ole lau.O le kulini e lava le puipuia e taofia ai kiliki pe faʻafesoʻotaʻi.

I lalo o le lau o loʻo i ai faʻamalositino, o loʻo i ai se kulupu faʻafanua e aofia ai kulupu luga / lalo, fale (taimi-taimi i luga ma le mamao) ma fesoasoani.

I le pito i tua o se vaega mo lua maʻa. I luga o le pito i lalo - o le taulaga mo fasi siaki - na o simple Freestyle Papillon e faʻaaogaina. I luga o le pito pito i luga o se fesoʻotaʻi miniUSB.

O le puleaina o lau pamu ma le PDM e matua tele lava. E le o le mea lea e te vaʻai ai i totonu o le laititi o le ata, o le taumafai e faʻalautele le pamu e tusa ma le umi o le faʻaogaina o le polokalama, ma i le taimi lava e tasi e le foliga mai o se tagata faatupu faalavelave ma se vaega e pulea. E leai se mea e taofi oe mai le pulea o le pamu. O le fesoʻotaʻiga i le pamu e ala i le leitio.

Ou te lei mauaina le mamao aupito maualuga i le va o le PDM ma le pamu i faatonuga, ae i se mamao o le 1.5-2 mita mai le maʻi, sa ou faatu lemu le pomu insulin. O se mea tāua o le leai o se pamu e masani ona faʻafesoʻotaʻi ma PDM. E fesoʻotaʻi faʻatasi i le taimi o le faʻaofiina o le bolus, sui suiga, suia o le pamu ma faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le taimi atoa na latou "momoe", lea e laveaiina ai le mana o le pikiapu.

O le lisi autu a le PDM e faigofie ma saʻo. O le mea sili e iloa ai e le mafai ona motusia le pamu ma le PDM i luga o le lisi, ma o le mea lea e le tatau ai ona e fefe i le lisi ma kiliki i le kuluma. O le mea e leaga ai, o le lisi o loʻo i totonu o se isi gagana e ese mai i le Rusia, ae o le Igilisi e matua faigofie lava iina ma o le a le faigata ona faʻataʻitaʻiina.

A e faʻatagaina le PDM, o le a talosagaina oe e faʻagaoioi le POD pe leai. O le lisi e faigofie lava ma e aofia ai ata uma ma faʻamatalaga faʻamatalaga. O gaioiga taʻitasi i le lisi o loʻo tuʻu mai faatasi ma se fesili faʻamalamalama, ata mulimuli, ma i le vaega o fuainumera o loʻo i ai kalafi.

E masani lava, o le pamu o loʻo i ai le calculate calculate e mafai foi ona faʻatusatusa le inisalini malosi. O loʻo i ai foi tulaga faʻamaonia mo pamu - tulaga faʻavaitaimi le tumau, faalua ma le maualuga o galu, ma isi.

Ma o se faʻamatalaga faigofie ma lautele o oloa, ae paga lea na o le Igilisi ma i le faatulagaga a Amerika.

Toe foʻi i le suia o le pamu, ona sosoo ai lea ma le tuiina o le pamu i le tino, e tatau ona e alu i le "More actions" menu, filifili "Suiga PAD" ona mulimuli lea i faatonuga i luga o le lau.

O le pamu lava ia o le a tuliesea le piston, fuafua le aofaiga o le inisalini i totonu o le tane ma, mo aʻu le tulaga sili ona mataʻina, o le a ulu atu i totonu o le taifau i totonu o le tino e leai se tiga. Talu ai

o le folasaga o le taifau e faia e le masini, e aunoa ma le fesoasoani a le tagata ma o le vaega o le pamu e lapoa, ona e moni lava o lenei pamu e leai ni faafitauli i le kolani le saʻo, e aofia ai le faʻapipiʻiina, faʻapalaina ma isi faʻafitauli e faʻaalia ai le faʻaogaina o isi pamu i le taimi e faʻatulaga ai.

E mo aʻu, i le avea ai o se fomaʻi, o le mea pito sili ona taua - ou te mautinoa o sugar maualuga e le mafai ona i ai i le tulaga o le pule o le insulin. E ui lava i le 9 mm, e lelei foi le taifau mo tamaiti. e faʻafeiloaʻiina i sina tulaga.

Vitio aloaia mai le atinaʻe:

E uiga i le tamaititi "muamua" ma "pe a uma" ona faʻaaoga le pamu:

Faʻamama ae le o ni inisiua

O le tui o le inisalini e mafai ai e oe ona faʻatautaia pea le homone, e le o le mea e tupu i inisua masani o inisua. O le aoga sili lenei o le pamu i luga masani o injections masani. E matua faʻamalosia le togafitiga o le maʻisuka. E le gata i lea, e faʻamavaeina ai le manaʻoga mo pulega umi o le inisalini.

Soo se ituaiga masini e aofia ai le tele o elemene.

  1. O se pamu o se komipiuta komipiuta. O lenei pamu e maua ai le tele o le inisalini e manaʻomia e togafitia ai le maʻisuka.
  2. Malosiaga mo inisalini.
  3. Mea faʻapipiʻi e manaʻomia mo le puleaina o le inisalini.

I pamu nei, o le tuʻuina atu o vailaau e le itiiti ifo ma le tolu aso. O le tagata maʻi na te faʻapipiʻitinoina le tele o taimi o le puleaina o le hormone ma lona aofaiga. E faia lenei mea pe a fai o se pancreas maloloina o loʻo faʻapipiʻiina le inisalini.

E tuʻuina se nila i luga o le manava e taʻavale ai le inisalini. E faʻamautuina i se fesoasoani faʻasoa. E fesoʻotaʻi le nila i le pamu e ala i se pusa. O loʻo tuʻuina meafaigaluega i luga o se fusi.

Ina ia mafai ona faia le inisalini, e tatau ona faia uma faʻatatau tatauga. Ma, o le auai o se tagata i sea folasaga e le manaomia, ma o meafaigaluega e faailoa mai ai le fua talafeagai, e fuafua i le galuega a le polokalama.

I lenei tulaga, e naʻo le inisalini o loʻo faʻatautaia.

O faʻamanuiaga o le togafitia o le maʻisuka ma pamu insulin e manino lava.

  1. O le hormone e vave ona faʻapipiʻi i le tino, lea e faʻaaogaina atoa ai le manaʻoga mo le inisalini lautele.
  2. E mafai e le tagata faʻaaoga ona maua le maualuga maualuga o le pulega o le hormone, lea e le o matauina i ni injections masani.
  3. O le pipiʻi o le paʻu e tele lava ina taatele.
  4. Faʻataʻo saʻo le fuaina o le bolus - mo le mea lenei e tatau ona e ulufale naʻo vaega taʻitasi o maʻi.
  5. O le tagata gasegase e mafai ona pulea uma faailoilo o le maʻisuka, ma o lenei mea ua maeʻa faʻaaogaina atoa le polokalama na fausia.
  6. O le pamu e teuina faʻamaumauga o faʻamaumauga i le mafaufau ma e faigofie lava ona faʻafeiloaʻi i se komepiuta mo le gaioiga.

O a uiga e taua

O se auiliiliga o iloiloga o le tele o tagata gasegase ua fautuaina ai e tatau ona i ai ni ituaiga uiga taua o le pumpulin sili ona lelei:

  • na te faatonutonuina le laasaga o le pule o le insulin,
  • o lona tau e fetaui ma le tulaga lelei ma le seti o ata,
  • e mafai ona e faʻatulaga le masini faafetai i ituaiga o inisalini
  • e mafai ona e faʻatatauina le fua o le insulin e faʻatonutonuina faʻafuaseʻi,
  • o meafaigaluega na fausia-i totonu o le mafaufau,
  • o lona uiga o se oso i le suka,
  • e i ai se mamao mamao
  • ei ai se lisi i Rusia,
  • umiaina meatotino maualuluga.

AccuChekCombo Pumps

O le Accu Chek Combo ole inisalini pamu o se faiga lelei tele lea e mafai ai e oe ona mataituina lau kulūkose toto ma puleaina le insulin pe a manaʻomia. Accu Chek Combo e mafai ai ona e:

  • puleaina le inisalini i le uati e fuafua i manaoga o tagata taitoatasi,
  • e faʻatagaina ai oe e faʻatautaia lelei le tuʻuina atu o le insulin i le physiological,
  • e lima ona talaaga e mafai ona suia e fuafua i le manaʻomia mo se hormone,
  • e mafai ai ona e ulu atu i ituaiga o bolus e fa lea e matua aofia ai le manaomia mo le inisalini,
  • ofo atu i le tagata faʻaaoga ni nai menus, e faʻatatau i le maualuga,
  • e mafai ona galue faʻatasi ma se mamao mamao.

Faitau foi O le a le diabetic self-monitoring diary?

I le faʻaopoopoga, o le tui o le inisalini e mafai ai e oe ona fua lau faafetai i le suka toto i le mita ua fausia.

O lenei mea e faʻafaigofieina ai le galuega ma le polokalama Accu Chek Combo, ona o le a mafai e le tagata gasegase ona iloilo le aoga o le puleaina o inisalini.

O le lisi o tagata e faʻaaogaina le Accu Chek Combo e faigofie ma mafai ona maua, e oʻo lava i tagata faʻapitoa ma i latou e leʻi faʻaaogaina ia ituaiga mea e pulea ai le puleaina o le inisalini.

E mafai foi ona:

  • faʻavae ni faʻaopoopoga faʻaopoopo o pulega,
  • seti faʻamanatu
  • faatulaga se lisi taʻitasi,
  • fesiitai faamatalaga i se komepiuta.

O nei mea uma e mafua ai le pomu o le inisalini Accu Chek Combo e taua tele mo le pulega o le inisalini faasolosolo.

Ole tau o le Accu Chek Combo insulin pamu e lata mai. 1300 tālā

Faʻamatalaga e uiga ile Accu Chek Combo pamu insulin

"E tatau ona ou siaki pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e te misia le taimi o le faʻauluina o vailaau poʻo le faʻalauiloaina o le dose, o faʻafitauli e tulaʻi mai. Accu Chek Combo o le tali moni lea i oʻu faafitauli. " Svetlana, 31 tausaga.

"O nisi taimi ou te galo ai e tui le inisalini. O le polokalama Accu Chek Combo o se fesoasoani mo au. " Marina, 40 tausaga.

"Ou te fautuaina tagata uma e vaavaaia lo latou ola maloloina e faatau ai lenei tui o le inisalini. E faigofie tele le puleaina o le inisalini ma ia. " Sergey, 28 tausaga.

"Na o le taimi nei ua ou matua mautinoa i loʻu ola maloloina, aua o lenei pamu e mafai ai ona e foia uma faafitauli o le maʻisuka." Ivan, 28 tausaga.

O nei iloiloga e faailoa ai le mautinoa o le masini.

Pump Medtronic

O le tui o le inisalini o Amerika Medtronic e maua ai le gaosiga o le inisalini ina ia mafai ai ona tausia pea lona aofaʻiga manaʻomia. Na faia e le kamupanī mea uma ina ia faigofie ai le mafai ona faʻaaoga. Ole penisini o le inisalini ei ai lona laʻititi, ina ia mafai ona faʻaalia i lalo ole lavalava.

O le masini e mafai ai ona e ulufale i le inisalini ma le maualuga e mafai ona saʻo. Ma faʻafetai i le fale o Bolus Helper, o loʻo mafai ona e faʻatulagaina le aofaʻi o le gaioiga malosi e manaʻomia i luga o le tele o meaʻai ma le maualuga o le glycemia.

Faatasi ai ma isi faʻaopoopoga lelei o le faiga e:

  • se masini mo le faʻaaliaina muamua o se kesipa i le tino,
  • se faamanatu o le taimi o le puleaina o le inisalini tui,
  • o se faamanatu o le inisalini ua muta,
  • fausiaina-i le uati o le uati ma le tele o faailo o leo lelei,
  • faʻamatalaga faʻafuaseʻi
  • fesoʻotaʻiga mamao mamao
  • filifiliga tele o faʻaaoga tagata,
  • tele-user menu
  • lapoa tele
  • le mafai ona loka le piano.

O nei mea uma e mafai ai ona taitaia le inisalini e faʻalagolago i manaoga o le tagata maʻi ma puipuia ai le amataina o faʻamaʻi o le maʻisuka. Ma o tulaga o le a taʻuina atu ia te oe e tatau ona e ulufale i le faʻaofiina o le vailaʻau poʻo fua le maualuga o le kulukose. O mea faʻaaoga mo se ituaiga masini e maua i taimi uma. E mafai foi ona e matamata i ata i luga o le initaneti mo se folasaga atoatoa i le faagaoioiga o le pamu.

O pamu mita Medtronic ua tuʻuina atu i ai mea sili ona lelei i aso nei mo le siakiina atoa o le kulūsese o le toto. O lea e mafai ai e se tagata ona fuafua fua se tulaga e lamatia ai le ola-o se hypoglycemic coma. O lenei mea e sili ona taua i le po, pe a pa'ū mataʻu i le suka i totonu o le toto, o se tagata e toetoe lava leai se puipuiga.

Faʻaogaina i le taimi nei Medtronic polokalama e le gata ina mafai ona tuʻuina atu le inisalini i tui o le tino, ae le gata i lea e taofi le tui pe a manaʻomia. O le faʻamalolo litaea o le inisalini e tupu mo le lua itula pe a uma ona faʻaalia e le masini le maualuga o le kulukose. O le aoga o lenei auala sili ona fou mo le faafoeina o le inisalini ua faamaonia e le tele o suesuega i aso nei.

Faitau foi: E mafai ona aveesea le maʻisuka

Ole vaʻa Medtronic o se tasi o pule sili ona lelei o le maʻisuka. Tau o faʻatau sili ona lelei - lata mai. 1900 tālā

Medtronic pump reviews

"Ina ia pulea le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e tatau ona ou maua pea le inisalini o le inisalini. I loʻu tulaga, o le Medtronic pamu o le tali sili ona lelei. O le taimi nei ou te tausia pea le maʻi i lalo o le puleaina ma tui inisalini pe a tatau ai. " Irina, 31 tausaga.

"Faatasi ai ma lenei pamu, e mafai ona ou matua toafilemu ma ou le popole i le misi o le taimi o le pulega o fualaau faasaina. Na ou matauina o le maualuga o laʻu suka o se mea masani. " Taisia, 23 tausaga.

"Sa masani lava ona ou fefe e misia le taimi o le pule o le inisalini pe faia foi se mea sese. Faatasi ai ma lenei pamu, o faafitauli faapena na tuua. " Ilya, 32 tausaga.

"O le masini sili lea e pulea ai le maʻisuka ma o lona tau e faʻalelei." Sergey, 46 tausaga.

Nai lo o totoa

O le mea lea, o faiga faʻapitoa o pulega inisalini e faʻatagaina ai le mataʻituina o le taimi ole maʻi ole maʻi. O pamu insulin e le na o masini e maua ai le mea e manaʻomia e se tagata.

O se faʻaaogaina tele o fesoʻotaiga vavave faʻaneionapo lea e mafai ai e oe ona siaki sina suiga i le tulaga o le tagata ma ulufale ai i le aofaiga tonu ole inisalini. Ma o lona tau e ogatasi lelei ma faamanuiaga o loʻo aumaia.

O le tulaga o se tagata ua matua faaleleia.

I faiga faʻaonapo nei, o fuataga uma ma faʻatulagaga talafeagai e faia faʻafuasei lava. O faʻamatalaga talafeagai uma e tuʻuina atu i se telefoni po o se komepiuta.

O fuataga uma e tatau ona faʻatulagaina ma le faʻaeteete ma fuafua i se telefoni po o le PC. O le mea moni, o pamu fou o inisalini o puluvave o se eletise maualuga-tech.

O i latou o loʻo maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e maua uma avanoa o le lagona e tutoatasi mai le "fasioti tagata lemu".

O le tele o pamu o inisalini nei e tofotofoina e le gata i le fale, ae faapena foi i falemai i aso nei. O loʻo faʻaalia mai i ni iloiloga lelei e uiga ia i latou. O faʻamatalaga suʻesuʻega e faʻaalia ai le faʻamaoni o nei masini ma se auala faaonaponei mo togafitiga o le maʻisuka.

O le a le tele o le tau o le insulin pump - tau i Rusia ma isi atunuu

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafua ona o le le lava o le inisalini, o se hormone taua e aʻafia i le metabolism.

Ae peitai, i le taimi nei e leai ni auala e faʻamalosi ai le tino e gaosia ai lenei vailaau i lona lava i luma o le faʻamaʻi o loʻo taʻua. O le mea lea, e tatau i se tagata ona tui tui inisalini.

E mafai ona faia lenei mea i le tele o auala. O le metotia tuai e aofia ai le faʻaaogaina o se peni-serve i taimi masani. Ae o loʻo i ai le tele o faʻafitauli faʻapitoa. Muamua o le manaʻoga e tausisia le pulega.

O le tagata maʻi e tatau ona tuʻuina atu se tui i se taimi faapitoa. I le taimi lava e tasi, e masani lava ona manaʻomia se tui faʻatasi ma ia. Lua - o lenei metotia e aofia ai le faʻaaogaina o le inisalini umi, lea e le taliaina lelei e le tino.

O le auala sili ona lata mai e tuʻuina atu ai le homone o loʻo fesiligia i le tino o le tagata ia faʻaaogaina se pamu faapitoa. O lenei filifiliga ua sili atu ona lelei ma e tele naua mea lelei. O tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka latou matauina o lenei masini latou te lagona e tutusa ma muamua ao leʻi oʻo mai o latou maʻi.

Aotelega o ituaiga lauiloa o le maʻisuka ma a latou galuega

E tele ituaiga o pamu e maua mo le faʻatau. Ona o lenei mea, o se tagata gasegase e manaomia se ituaiga masini e mafai ona leiloa i ni ituaiga ituaiga eseese. Ina ia faia se filifiliga, e mafai ona e mafaufau i filifiliga e 4 sili ona lauiloa.

Omnipod o se masini e ese mai i le leai o ni masini. O se faiga faʻapipiʻi. O lenei mea e maua ai le saolotoga tele o le gaioiga. Ma o le a le mea e sili atu ona taua - o le tane e puipuia mai le susu, o lea e mafai ai foʻi ona e taʻele.

Faʻasalaga e faʻaogaina e ala ile vaʻavaʻaʻiga faapitoa ma se mata. E le gata i lea, e mafai e le masini ona maua faʻamatalaga e uiga i le gaioiga o le suka i le taimi nei ma faʻasaoina faʻamatalaga talafeagai mo lona suʻesuʻeina mulimuli ane.

Medtronic MiniMed Paradigm MMT-754

O le isi masini MMT-754 o se tasi o faʻataʻitaʻiga lauiloa mai Medtronic. E faia i foliga o se pager. O le pamu ei ai se tamai LCD mata e faʻaalia ai faʻamatalaga taua.

E le pei o Omnipod, o lenei masini e tasi le lima. E maua ai le inisalini mai le faatanoa. O faʻamatalaga o le aofaiga o loʻo i ai nei o le kulukose, i le isi itu, e tuʻuina atu e aunoa ma se faʻaleleia. Mo lenei mea, o se masini faʻapitoa e faʻapitoa ona fesoʻotaʻi ma le tino.

Accu-Chek Agaga Combo

Accu-Chek Spirit Combo - tutusa ma le MMT-754, ae o loʻo i ai se mamao mamao e fesootai ma le pamu e ala i le Bluetooth. Faʻaaogaina, e mafai ona e suʻeina le inumaga o le inisalini e aunoa ma le aveeseina o le masini autu.

E pei o meafaigaluega muamua meafaigaluega, o le tasi e mafai ona taina. Faafetai ia te ia, e mafai e se tagata ona matamata i faamatalaga e uiga i le inisalini ma le malosi o le suka i suiga i le 6 aso talu ai.

Dana Diabecare IIS

Dana Diabecare IIS o se isi masini faʻaalia. E puipuia mai le susu ma vai. Ua fai mai le kamupanī faʻapea o lenei pamu e mafai ona e lele i le loloto o le 2.4 mita e aunoa ma se afaina i le eletise.

O loʻo i ai se calculate-in calculator e mafai ai e oe ona fuafua le aofaʻi o le inisalini e faʻatonuina e faʻavae i luga o le aofaʻi ma uiga o mea taumafa e taumafa.ads-mob-1

O le a le tele o le tau o le insulin pump: tau i atunuu eseese

O le tau e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga. O lea, mo se faataitaiga, o le MINIMED 640G ua faʻatau atu mo le 230,000.

Pe a liua i le o Belarusian rubles, o le tau o se pusa insulin e amata mai le 2500-2800. I totonu o Iukureini, i le isi itu, o ia ituaiga masini ua faatauina i le tau e 23,000 hryvnia.

O le tau o le pusa insulin e faalagolago tele lava i le mamanu o foliga, galuega, ma le saogalemu o le masini ma lona gaosi oloa.

E mafai e se maʻisuka ona i ai se masini e leai se totogi?

I Rusia, e tolu iugafono: Nu. 2762-P ma le Nu. 1273 mai le Malo ma le No. 930n mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina.

E tusa ai ma i latou, o tagata gasegase maua i le maʻisuka ei ai le aia tatau e faʻalagolago ai i le mauaina saoloto o masini o loʻo fesiligia.

Ae o le tele o fomaʻi latou te le iloa e uiga i lenei mea poʻo le le manaʻo foi e faʻamaʻa ma pepa ina ia maua ai e le tagata maʻi se pamu insulin i le tau o le setete. O le mea lea, e fautuaina e te faia se taimi atofaina i luga o nei tusitusiga .ads-mob-2

Afai e teena pea e le fomaʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le Matagaluega o le Soifua Maloloina i le lotoifale, ma afai e le fesoasoani, ona tuusao saʻo lea i le Matagaluega o le Soifua Maloloina. Pe afai o le teenaina na maua i soo se tulaga, e tatau ona tuʻuina atu se tusi talosaga i le ofisa o le loia moliaga i le nofoaga e nofo ai.

Ina ia tele avanoa o le manuia, e fautuaina e talosaga le lagolago a se loia.

O le a le tele o le tau o le insulin ma le auala e filifili saʻo ai:

O le pumpulin insulin o se masini lea e le gata e faigofie ona faʻaoga, ae e iai foi sona aafiaga aoga i le soifua maloloina o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O le mea lea, e fautuaina e maua mo le toetoe o maʻisuka uma lava.

Pau lava le mea e mafai ona taofia ai oe mai le faʻatau mai o lona tau maualuga. Ae, e pei ona taʻua i luga, i Rusia e mafai ona maua le masini e aofia ai le leai o se totogi.

O le a le pamu insulin

O le talafou o le tatalaina o se masini faafomaʻi fou lea e sui ai injections o le hormone pancreatic e sili ona fiafia i ai le maʻisuka. Ma latou te popole e uiga i le fesili o le a le pumpulin insulin, pe faʻapefea ona faʻaaogaina. E le gata i lea, e toatele e naunau pe mafai ona maua mai e aunoa ma se totogi.

O le pomu insulin o se masini faaeletonika ma se faiga faʻaopoopo o le maʻisuka. I lana galuega galue, e pei o se okeni o le pancreas. E maua ai le fesoʻotaʻiga faifaipea ma gaʻo gaʻo, lea e faʻatino ai le inisalini.

Peitai, o le tulaga mo le leai o le mataituina faifai pea o le kulukose i totonu o le toto e tau atu i le mea moni e faapea, i totonu o se tagata e mafua mai i le tele o le hormone hypoglycemia e mautinoa lava e tupu.

I le mauaina o lenei mea, sa oʻo mai ai saienitisi e tatau ona faaopoopo i le masini ma se isi galuega. O lea sa i ai ni faʻataʻitaʻiga fou o pamu inisalini, o lona uiga e fesoʻotaʻi ma le mataʻituina o le kulukose i totonu o le toto.

O le maʻisuka masini e faʻamalosia i maʻa. O faʻamatalaga e uiga i le taimi ma le faʻasolosolo ua tusia ma teu i le mafaufau o le pager. O tafaoga e setiina e le endocrinologist aoga e faalagolago i uiga ma manaʻoga o le tino o le tagata maʻi. E le fautuaina e faʻapipiʻatasi le masini, talu ai e tusa lava pe itiiti le faʻamaoni e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o se coma.

Tufuga Faʻatusi

O le inisiua insulin o togafitiga e aofia ai mea nei:

  • se supavaisa ma se masini komepiuta,
  • kilika - o le vaega tuʻufaʻatasia i le itu o le masini o se fagu mo le inisalini,
  • o se taifau e iai le paleni o le nila mo le faʻatonuina o le hormone ma le pipili, faʻamautinoaina lona fesootaʻi ma le vaʻa,
  • Pamu - o se elemene elemene o le masini.

Ua faʻapipiʻi le taifau i le eria sili ona tumaʻoti o fualaau faasaina: o le ogavae, pito i lalo poʻo le pito i luga o le tauau. Mo le faaleleia, faʻaaoga se patch masani. O le masini lava ia, faʻapipiʻiina ata, e faʻapipii i lavalava.

O le faʻalavelave o le vaʻa, afifi ma le cannula o loʻo i ai le igoa masani, e pei o se faʻaogaina o mea. O lenei faiga e suia i aso uma e tolu faatasi ma le punavai o le faʻatagaina o le inisalini. I le togafitiga, e naʻo le inisalini faʻamalosi pe puupuu e faʻaaoga, e pei o: Humalog, NovoRapid.

Suauu toto e masani lava 3.8 mmol / L

E faʻapefea ona tumau le suka i le 2019

Faʻafefea ona galue le pamu

Ina ia faafaigofie le faagaoioia o le masini, o tagata mamaʻi o loo maua i le maʻisuka ua ofoina atu ituaiga e lua o tulafono faatonutonu: bolus ma le basal therapy.

O le faʻaaogaina o le inisalini i le vai o le pancreatic e tupu i le tali atu i le taumafa o mea taumafa e faʻaitiitia ai le oso malosi i le suka o le toto.

Faʻalagolago i le natura o meaai, latou te iloa ai:

  • Le auala masani. Faʻatulagaina mo tagata gasegase o lo latou taumafa e puleaina e le tele o mea inu. O se tui se tasi o inisalini e fesoasoani i le vave faʻasaʻoina o le kulukose i totonu o le toto.
  • Lotoa. O le auala o le pulega e ese mai le muamua e ala i le faigese o le hormone i le tino. E talafeagai mo i latou o loʻo 'ai i meaʻai e maua ai le gaʻo ma le polotini.
  • Faalua. Faʻatasia uma auala e lua. I le taimi muamua, o le inisalini e faʻasaʻolotoina i le saoasaoa, ona i ai lea o le faʻagasolo malie o le faʻaaogaina o fualaau faasaina faatasi ai ma le faateleina o le umi o le gaioiga. Aumai o taʻaloga i le masani pe a faʻamaʻaina e gasegase taumafa gaʻo maualuga.
  • Sili. O le ala masani o le a faaluaina pe a oʻo i le maualuga o le suka i le toto.

Faʻaauau pea le tuʻuina atu o le hormone ma le tele o pulega ma le numera o iunite i le taimi. O lenei faʻatulagaga o faʻatonuga e mafai ai ona e faʻamauina le maualuga o le kulukose i totonu o taʻaloga masani i le aso atoa.

E le pei o le pulus togafitiga, o le puleaina o le basal e aofia ai le tolu vaega o le inisalini e faaaogaina:

  • taeao - o le kalori o meaʻai i le taimi o nei itula o le maualuga ma le manaomia mo le inisalini e tutusa,
  • i aso uma - o le aofaiga o le hormone e itiiti ifo nai lo le taeao,
  • i le po - o le fualaau o le mea e itiiti lava.

O le auala o le faʻaaogaina o le inisalini meafaigaluega ua faatonuina ma fuafuaina e le fomaʻi. E naʻo se tagata tomai faʻapitoa e mafai ona atiaʻe se taʻiala taʻitasi mo tagata taʻitoʻatasi.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le pumpulin insulin mo le ituaiga 1 o le maʻisuka ua fautuaina, mo le ituaiga 2 pe afai e manaʻomia e le tagata maʻi le inisalini.

O le mafuaaga e faʻatau ai le masini e:

  • le manaʻo o le tagata maʻi
  • le mausali o faitauga o le kulukose o le toto,
  • tau o le suka i lalo ole 3 mmol / l.,
  • le le mafaia e le tamaititi ona fuafua le fua saʻo,
  • o le i ai o le maʻisuka i se fafine maʻitaga,
  • le faateleina le le pulea o le kulukose i le taeao,
  • le manaʻomia mo le faʻaauau pea ona faʻaleleia le hormone,
  • maʻi gasegase ma faʻamaoniga o faʻalavelave.

Tusi lesona

Auala taʻitasi o togafitiga o le inisalini e faʻavae i tulafono mo le fuafuaina o le fua o le hormonone pancreatic. Muamua, ua fuafuaina le fua faatatau o aso taitasi, lea e masani lava ona faatonuina i le tagata maʻi aʻo leʻi mauaina le masini. O le fuainumera e mafua mai e faʻaititia e le itiiti ifo ma le 20% o le uluai kopi. I le faiga faavae o le masini, o le fua ole fuainumera e tutusa ma le afa pasene o le numera o numera o numera.

Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai DiaLife. O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

  • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
  • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
  • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
  • Faʻaleleia le vaʻai
  • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • E leai se faʻailoga

Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

Faataitaiga: o se tagata gasegase i lalo o tulaga masani na faʻaaogaina le 56 iunite inisalini A faʻaaogaina le pamu, o le aofaʻiga atoa e 44.8 iunite. (56 * 80/100 = 44.8). O le mea lea, o le togafitiga o le basal e faia ile aofaiga e 22.4 iunite. i le aso ma le 0.93 iunite. i le 60 minute.

O le basal i aso taitasi e tufatufa atu i le aso atoa. Ona suia lea o le fua o le fafaga i le maualuga o le suka i totonu o le toto i le po ma le ao.

Faʻatasi ai ma togafitiga o le pulus, o le tele o le hormonone administration e tumau pea tutusa, e pei o le tui. O le masini e faʻapipiʻitūina ma le lima ao leʻi faia le taumafataga e le tagata maʻi.

Faataʻitaʻi Vaaiga Aoao

E mafai ona e iloa po o le fea o pusa insulin e lelei mai le laulau i lalo. O se faʻamatalaga lenei o masini mai tagata taatele o loʻo faia i Rusia.

Ulutala Igoa puupuu
Medtronic MMT-715Faʻafaigofie ona faʻaaoga le masini. O ia lava e manatu i le maualuga o le suka o le toto, o le tau e tumau pea mo le silia ma le 4 vaiaso.
Medtronic MMT-522, MMT-722O se tasi o masini e iai le galuega o le puleaina o le kulukose o le toto. O faʻamaumauga na maua i le taimi o le fua e masani ona faʻamoemoe i le mafaufau mo le masini mo le 3 masina. I se tulaga e lamatia ai le soifua, na te tuuina mai se faailo iloga.
Medtronic Veo MMT-554 ma MMT-754O le masini o loʻo i ai masini ma galuega uma, faʻapea foʻi ma le kopi muamua. Lelei mo tamaiti laiti e seasea ona gauai atu i le homone. O le lelei o le faʻataʻitaʻiga o le taofia lea o le puleaina o le inisalini pe afai e atiaʻe e le tagata maʻi le hypoglycemia.
Roche Accu-Chek ComboO le masini ua faʻapipiʻiina i ai se galuega faaopoopo - Bluetooth, lea e mafai ai ona faʻatautaia e aunoa ma le tosina mai o manatu o isi tagata. I le faaopoopo atu i ai, e teteʻe i le vai. E faʻamaonia e le kamupanī le faʻamaoni o le masini.

E mafai ona faʻatauina se masini mo se tau e amata mai i le 20,000 i le 200,000 rubles, e fuafua i le lelei ma le gaosiga.

O le tau masani i Moscou o le pomu insulin mo le maʻisuka e 122,000 rubles.

E faʻapefea ona maua se pusa insulin mo le leai o se totogi

I le faasologa a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia i le 2014, ua tuuina atu i le maʻisuka se pamu insulin i le leai o se totogi. Ua lava le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, o le mea mulimuli, e tatau ona faʻatumu pepa faʻamaonia le manaʻoga o le maʻi mo le masini.

A maeʻa ona maua le masini, e sainia e le tagata maʻi se maliliega o le a le mafai ona ia maua ni tupe mai le setete e totogi ai tau o mea mo le masini. Tamaiti e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamanuia mai faamanuiaga faaopoopo o pulega faʻalotoifale.

Le itu leaga o le pamu o le maʻisuka

E ui lava i faatosinaga lelei a le masini, e mafai ona e mauaina se numera o mea le lelei i lona faaaogaina. O le tau maualuga e mafua ai ona e mafaufau e uiga i aoga. E le gata i lea, o se mea taugata e le o lona uiga e maualuga lona lelei, o le faʻaaoga masani o suauʻu o le a sili atu ona taugofie.

O se masini faʻapitoa, e pei lava o soʻo se isi lava masini, e faigofie lava i le gaioiga. E mafai ona ia taofia le puleaina o le inisalini, e mafai ona oso ese pe afaina le paipa, ma o le a alu ese le taifau.

O nisi tagata maʻisuka latou te manaʻo e tuiina le inisalini i se peni tui nai lo le faia o se pamu, lea e faʻasaina ai le feʻaveaʻi ma faʻalavelave faʻafefe i le faʻaaogāina o vai ma le faia o aʻoaʻoga faʻapitoa.

O se taifau e faʻapipiʻi i se mea faʻapitoa e manaʻomia ai le usitai i tulafono tulafono e puipuia ai faʻamaʻi mai le ulu atu i totonu. A leai, i lona tulaga e mafai ona avea ma se mea e faʻaaogaina, lea e tatau ona vaʻaia le taotoga.

Faʻamatalaga o le pamu mo le maʻisuka

Ua ou mafatia i le maʻisuka mo le tele o tausaga. Faʻataʻa mai e fomaʻi ia te au i taimi uma loʻu maualuga maualuga o le glycogemoglobin. Sa ou faatauina se masini ma se galuega e mataituina ai le kulukose. O lenei ou te le galo le tuiina o le hormone i le taimi, ma e lapatai mai le masini pe afai e alu le maualuga o le kulukose.

Svetlana, 38 tausaga

O laʻu tama teine ​​e na o le 12 tausaga le matua ma e iai lona maʻisuka ituaiga 1. E le fiafia o ia e ala i le po ma tui i le inisalini, talu ai i le taeao o le glucose e oʻo i lona tau sili ona taua. Faafetai i le pamu, na foia lenei mataupu. O le masini e faigofie ona faʻapipiʻiina ma faʻalautele le fua o le hormone i le po.

Ekaterina, 30 tausaga

O le pomu o le maʻisuka o se mea e matua le lelei ma sili atu le taugata. Ae ou te lei mauaina, e tatau ona ou faatali mo se taimi umi mo le laina. Ma ina ua uma ona ou faapipiiina, sa ou iloaina o se mea le aoga. O le masini e susulu atu i lavalava, e mafai ona tosoina mai masini i le taimi o le gaioiga. O le mea lea, mo aʻu e sili atu le faʻaaogaina o se tui.

Faʻavae i luga o iloiloga, e mafai ona tatou faʻapea o le masini inisalini o le autu o le tele o faafitauli mo le maʻisuka. Ae le mafai e tagata uma ona gafatia le manaia o le maʻisuka pamu.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Lyudmila Antonova ia Tesema 2018 na tuuina mai ai se faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga