New fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

Ua iloa e tagata uma o le maʻisuka ua vaevaeina i ni ituaiga 2. Inisalini e faalagolago i le maʻisuka ituaiga o le maʻisuka e mafua ona o le faaletonu i le pancreas, lea e taofi ai le gaosia o le inisalini pe maua mai i le tele o mea. I lenei tulaga, o le togafitiga faafomaʻi faʻatasi ma inisalini pei o fualaau oona e faʻaaogaina. I le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini e maua i le tele o aofaiga, ae e le mafai e suauu ona gaogaina. I lenei tulaga, o vailaau maʻisuka e tatau ona faʻamaonia le suka toto ma faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulukose.

O fualaau mo le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka e faʻatatau i uiga o le tagata maʻi, o lona matua, mamafa ma le iai o faʻamaʻi pipisi. E manino lava o na vailaau ua faatonuina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e matua le talafeagai lava mo le maʻisuka e le o gaosia ai le inisalini. O le mea lea, e naʻo se fomaʻi e mafai ona filifili le meafaigaluega saʻo ma fuafua le togafitiga talafeagai.

O lenei mea o le a fesoasoani e faʻagesegese ai le alualu i luma o le faʻamaʻi ma aloese ai mai faigata matuia. O a vailaʻau maʻisuka e sili atu ma sili atu le lelei? E faigata ona tuʻuina atu se tali le mautonu i lenei fesili, talu ai o se vailaʻau e fetaui lelei ma se tasi tagata maʻi ua faʻaleagaina uma i le isi. O le mea lea, o le a matou taumafai e tuʻuina atu se aotelega o fualaau sili ona lauiloa mo le maʻisuka ma amata i fualaau e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2.

Ituaiga lua o vailaau maʻisuka

Tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona alu e aunoa ma le suka-down tablets mo se taimi umi ma ia tausisia pea le taua o le kulukose o le toto i le na o le mulimuli i se taumafataga maualalo ma le gaosiga faaletino. Ae o tino faʻapitonuʻu o le tino e le iʻu ma pe a latou vaivai, e tatau i sui ona sui i le tagofia o fualaau.

O vailaʻau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamaonia pe a le maua e le taumafa ni aʻafiaga ma o le suka toto e faʻaauau pea ona faateleina mo le 3 masina. Ae i nisi tulaga, e oo lava i le inu o vailaʻau e leai se aoga. Ona tatau ai lea i le tagata gasegase ona sui i inisua o le inisalini.

O le lisi o fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2 e matua lautele lava, e mafai uma ona vaeluaina i ni vaega autu:

Ata: fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2

  1. O faʻasalalau o vailaʻau ia e faaosofia ai le faʻamalosia o le inisalini. I le isi itu, ua vaevaeina i ni vaega se lua: sulfonylurea o mea (Diabeton, Glurenorm) ma meglitinides (Novonorm).
  2. Sensitizers - vailaʻau e faʻalauteleina ai le lagona o gaʻo i le gaioiga o le inisalini. E vaevaeina foi i le 2 vaega laiti: biguanides (Metformin, Siofor) ma thiazolidinediones (Avandia, Aktos).
  3. Alpha glucosidase inhibitors. O fualaau i totonu o lenei vaega e nafa ma le faatonutonuina o le inu o gaʻo i totonu o le manava ma le aveesea mai le tino (Acarbose).
  4. O fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2 o le tupulaga fou e le fiafia. E aofia ai ia Januvia, Exenatide, Lyraglutide.

Sei o tatou nonofo i vaega taitasi o vailaau:

Sulfonylureas

Ata: Sulfonylurea

O sauniuniga o lenei vaega ua faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi mo le sili atu ma le 50 tausaga ma ua talafeagai lelei. E i ai so latou aafiaga o le hypoglycemie ona o se aafiaga tuusaʻo i luga o sela beta e maua ai le inisalini i le pancreas.

O gaioiga e tutupu i le telefoni feaveaʻi e maua ai le faʻasaʻoina o le inisalini ma lona tatalaina i le toto. O vailaʻau i lenei vaega e faʻalauteleina ai le lagona lelei o sela i le kulukose, puipui ai fatugaʻo mai le faʻaleagaina, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli faʻapitoa.

I le taimi lava e tasi, o sauniuniga o sulfonylurea e faʻafuaseʻi lava ona faʻaogaina sela o le pancreatic, mafua ai le faʻafefe o le tino, maua ai le mamafa, le galala, ma faʻaititia ai le lamatiaga o tulaga o le hypoglycemic. E le faʻaaogaina i latou e maua i le maʻisuka, tamaiti, maʻitaga ma fafine lacting.

A o togafitiga i fualaau faasaina, e tatau i le tagata gasegase ona tausisi lelei i se taumafataga o le maualalo o le kapitiva ma ia nonoa le faaaogaina o fualaau aina i le taumafataga. Sui mamalu o lenei vaega:

Glycvidone - o lenei vailaʻau e itiiti lava le faʻasaina, o le mea lea ua faʻataʻitaʻiina ai tagata mamaʻi e le o maua mai le togafitiga o mea taumafa mo tagata matutua. O aʻafiaga leaga (paʻu o le paʻu, diva) e mafai ona toe faʻafitia. E mafai ona faʻamautuina le vailaʻau e tusa lava pe le o toe faʻalavelaveina, talu ai e le auai le fatuga i lona manava mai le tino.

  • Maninil - ua manatu o le fualaau aupito sili ona malosi mo fualaau oona i le maʻisuka. E maua mai i le ituaiga o laupepa ma eseesega o le mea galue (1.75, 3.5 ma le 5 mg) ma e faʻaaogaina i laʻasaga uma o le fatuga o le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i se taimi umi (mai le 10 i le 24 itula).
  • Maʻisuka o le fualaau faasaina e sili ona aoga i le vaega muamua o le gaosiga o le inisalini. E faaopoopo atu ai le puipuiga malu o vaʻa toto mai aafiaga faʻaleagaina o le kulukose.
  • Amaryl o le fualaau sili lea mo le maʻisuka ituaiga 2. E le pei o isi fualaau o le suka, e le faʻaosofia ai le maualalo o tupe maua ma e itiiti ni aʻafiaga leaga i le loto ma toto. O le aoga o le vailaau faʻasaina o le aveese malie lea o le inisalini i totonu o le toto, lea e aloese ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.
  • O le tau o le sulfonylurea o sauniuniga mai le 170 i le 300 rubles.

    Meglitinides

    O le taʻiala o le gaioiga a lenei vaega o vailaʻau o le faʻaosofia lea o le gaosiga o le inisalini e le pancreas. Le aoga o vailaau e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le maualuga o le suka, o le tele o le inisalini o le a faʻapipiʻiina.

    Sui o meglitinides o sauniuniga Novonorm ma Starlix. Latou te auai i se tupulaga fou o fualaau faasaina, e iloa i se gaioiga pupuu. E tatau ona faia ni laulau i ni nai minute aʻo leʻi 'aʻai. E tele taimi e faʻamatalaina ai o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka. E mafai ona latou aʻafia ai aʻafiaga e pei ole tiga o le manava, manava manava, mea e afaina ai ma gaioiga o le hypoglycemic.

    1. Novonorm - e filifili e le fomaʻi le fua o le vailaʻau faʻatasi. O le laulau e faʻaalu 3-4 taimi i le aso, ao le i oʻo i taumafataga. Novonorm faʻaitiitia le kulūkose maualuga, o lea o le aʻafiaga o le pa'ū mataʻutia i le suka toto e itiiti lava. O le tau o le fualaau faasaina e mai le 180 rubles.
    2. Starlix - o le maualuga o le fualaau oona e matauina 60 minute pe a uma le pulega ma tumau mo le 6 -8 itula. O le vailaʻau e ese i le le faʻaosofia o le mamafa o le mamafa, e leai sona aʻafiaga i gaʻo ma le ate. O le fuataga ua filifilia taitoatasi.

    O nei vailaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e faalavelave i le faʻasaʻoina o le suka mai le ate ma saofagā ai i le sili atu o le inu ma le gaioiga o le kulukose i totonu o siama ma tisipesa o le tino. O vailaau faafomai o lenei vaega e le mafai ona faaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2 o loo mafatia mai le fatu po o le fatu fatu.

    O le gaioiga o biguanides e mai i le 6 i le 16 itula, latou te faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo ma gaʻo mai le tuāʻau oona ma e le faʻaosofia ai le pa'ū mataʻutia i le kulukose toto. E mafai ona latou faia se suiga i le tofo, inu, manava. O vailaau nei e aofia ai le vaega o biguanides:

    1. Siofor. O le fualaau faasaina e masani ona faatonuina mo tagata mamaʻi e mamafa tele, talu ai o le faaaogaina o fualaau e fesoasoani e aveesea ai le mamafa. O le maualuga o aso taitasi o fualaau e 3 g, ua vaevaeina i ni atopaʻu. O le togi lelei o vailaau e filifilia e le fomaʻi.
    2. Metformin. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻaaogāina o le kulukose i totonu o le inumaga ma faʻalautele ai lona faʻaogaina i totonu o vaʻa.O pusa e lelei ona tuʻuina e tagata gasegase, e mafai ona faʻamatalaina i le faʻatasi ma le inisalini ma le gaʻo mafanafana. E filifili e le fomaʻi le fua o le vailaʻau faʻatasi. O le faʻalavelave i le faʻaaogaina o Metformin o se uiga masani i le ketoacidosis, faʻamaʻi ogaoga ogaoga, ma le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga.

    O le tau masani o fualaau oona mai le 110 i le 260 ruuga.

    Thiazolidinediones

    O fualaau mo le maʻisuka i lenei vaega, faʻapea foi ma biguanides, faʻaleleia le faʻafefe o le kulukose e le tino o le tino ma faʻaitiitia le faʻasaʻoina o le suka mai le ate. Ae e le pei o le vaega muamua, o loʻo i ai se tau maualuga atu ma se lisi matagofie o aʻafiaga i itu. O mea nei e maua ai le mamafa, o le vaivai o ponaivi, eczema, fulafula, o se aafiaga leaga i galuega a le loto ma le ate.

    1. Aktos - o lenei meafaigaluega e mafai ona faʻaaoga e avea o se fualaau faʻasaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le gaioiga o pepa maʻalaʻau e faʻatatau i le faʻaleleia atili o le gasegase o masini i le inisalini, faʻavaveina o le sisiʻo o suga i le ate, faʻaititia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le tino. Faatasi ai ma le le lelei o le fualaau faasaina, o le faateleina o le mamafa o le tino ao faagasolo le pulega e matauina. O le tau o le vailaʻau e mai le 3000 rubles.
    2. Avandia - o se sui malosi malosi o le hypoglycemic o lona gaioiga e taulai i le faʻaleleia atili o metabolic processes, faʻaitiitia le maualuga o le kulukose toto ma faʻalauteleina le lagona o le tino i le inisalini. E mafai ona faʻaaoga pusa mo le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le monotherapy poʻo le tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau o le hypoglycemic. Ole fualaau e le tatau ona faʻamaonia mo faʻamaʻi fatugao, i le taimi o le maitaga, i le laʻititi ma le faʻaleleia o le tino i le mea galue. Faatasi ai ma ni uiga le lelei, o le foliga mai o le edema ma le soliga o galuega o le cardiovascular and digestive systems e matauina. O le tau masani o se vailaau e mai le 600 rubles.

    Alpha Glucosidase Inhibitors

    O vailaau o le maʻisuka tutusa e puipuia ai le gaosia o se iniseti faapitoa o le intestinal lea e faʻasaʻo ai vailaʻau maso. Ona o lenei mea, o le fua faatatau o le absorption o polysaccharides e telegese lemu. O vailaʻau faʻasolo nei o le suka, lea e toetoe lava a leai ni aʻafiaga i le itu, e le afaina ai le mama ma le tiga o le tino.

    E tatau ona ave laulau i le muamua meaai, latou te faʻaititia lelei le maualuga o le suka ma e le afaina ai sela o le pancreatic. O sauniuniga o lenei faasologa e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaau oona ma le inisalini, ae o le aʻafiaga o faʻaaliga o le hypoglycemic e faʻapupula. Sui mamalu o lenei vaega o Glucobay ma Miglitol.

    • Glucobai (Acarbose) - o le fualaau faasaina ua fautuaina e tatau ona ave pe afai o le maualuga o le suka o le a vave ona tupu vave pe a uma ona 'ai. O le vailaau faʻasaʻo lelei e faʻafefe, e le mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino. O laulau ua faʻataʻitaʻiina o togafitiga faʻaleleia e faʻaopoopo i se taumafataga maualalo maualalo. O le suʻega e filifilia taitoatasi, o le aso maualuga e mafai ona e ave le 300 mg o le vailaʻau, vaevaeina lenei fualaau i 3 atumaga.
    • Miglitol - o le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata gasegase i le tikeri maualuga o le maʻisuka ituaiga 2, pe afai o le taumafa ma gaoioiga faaletino e le maua ai se taunuuga. E fautuaina ia laumei e ave i luga o se manava gaogao. O faʻamaoniga i togafitiga ma Miglitol o le maʻitaga, tamaititi, faʻamaʻi masani o togafiti, o le i ai o le tele o hernias. I nisi o tulaga, o se sui o le hypoglycemic e faʻaosoina ai gaioiga o le allergic. O le tau o fualaau oona i lenei vaega e eseese mai le 300 i le 400 rubles.

    I tausaga talu ai nei, ua tulai mai ai se tupulaga fou o fualaau faasaina, o le aupepeti o le diepeptidyl peptidase, o latou gaioiga ua faamoemoe e faateleina ai le gaosiga o le inisalini e faavae i le maualuga o le kulukose. I se tino maloloina, e sili atu i le 70% o le inisalini e gaosia tonu i lalo o le aafiaga o le hormones incretin.

    O nei mea e amataina ai le faagasologa e pei o le faʻasaʻoina o le suka mai le ate ma le gaosia o le inisalini e puuna peta. O fualaau fou o loʻo faʻaaogaina e pei o le tutoatasi o lona uiga poʻo ua aofia i totonu o le togafitiga faʻapitoa.Latou te sulu lemu le maualuga o le kulukose ma faʻasao faleoloa e tau ai le maualuga o suka.

    Faʻaaoga fualaau i le taimi pe a maeʻa taumafa. E talia lelei i latou ma e le o saofaga i le mamafa o le tupe maua. O lenei vaega o tupe e aofia ai Januvia, Galvus, Saksagliptin.

    Januvia - o le fualaau faasaina ua gaosia i le ituaiga o mea e gaosia i totonu o meaʻai e aofia ai le 25, 50 ma le 100 mg. Ole vailaau e tatau ona naʻo le 1 le taimi ile aso. O Januvia e le mafua ai ona maua le mamafa, e lagolago malosi le glycemia i luga o se manava gaogao ma pe a 'ai. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻateleina ai le alualu i luma o le maʻisuka ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli faigata.

  • Galvus - o le gaioiga malosi o le vailaau - vildagliptin, e faʻaolaina ai le gaioiga o le pancreas. A maeʻa ona faʻatonuga, o le faʻamalositino o polypeptides ma le lagona o le peta bite e tupu, ma o le gaosiga o le inisalini ua faʻaaogaina. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina e avea ma monoteri, faaopoopo i le taumafa ma le gaioiga faaletino. Pe faʻatulagaina faʻatasi ma isi vailaʻau oona.
  • O le tau o Januvia o le 1,500 rubles, Galvus - 800 rubles.

    E toʻatele tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fefefe e sui i le inisalini. Ae ui i lea, afai o le togafitiga ma isi vailaʻau o le suka e le maua ai se taunuuga ma maualuga le maualuga o le suka i le 9 mmol / l pe a uma se taumafataga i le aluga o le vaiaso, e tatau ona e mafaufau e uiga i le faʻaaogaina o le inisalini.

    Faʻatasi ai ma ia faʻaʻailoga, e leai se isi vailaʻau faʻamalosi e mafai ona faʻamautuina le tulaga. O le le amanaiaina o fautuaga faafomaʻi e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli matautia, talu ai o le maualuga maualuga o le suka, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le lapopoʻa, gangrene o pito, leiloloa ma isi tulaga e mafua ai le le atoatoa.

    Isi vailaʻau maʻisuka

    Ata: Maʻisuka Alternative Drug - Diabenot

    O se tasi o vaifofo o togafitiga o le maʻisuka Diabenot. Ole mea fou lea e lua-vaega o loʻo faʻavae i luga ole vaega o mea totino. O le fualaau faasaina na atiina ae e fomaʻi Siamani ma e na o talu ai nei na faʻaalia i le maketi a Rusia.

    O le diabenot capsules e faʻamalosia ai le galue o suauu peta pancreatic, faʻamaonia faiga faʻapitoa, faʻamalo toto ma lymp, maualuga le maualuga o le suka, puipuia le atinaʻeina o faʻalavelave ma le lagolagoina o le tino puipuia.

    O le tagofia o fualaau faasaina o le a fesoasoani i le gaosiga o le inisalini, puipuia ai le glycemia ma toe faʻaleleia ai le ate ma le paʻu paʻu. O le vailaʻau e leai lava se faʻamaʻi ma aʻafiaga i itu. Ave falesa faalua i le aso (taeao ma afiafi). O le fualaau oona ua faatauina atu i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa. Faitau faʻatasi ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina ma iloiloga o Diabenot capsules iinei.

    Vaʻai 1 i le maʻisuka

    O vailaʻau faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 2: o inisalini taua ma isi vailaʻau o loʻo faʻamaonia e faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi.

    O se aganuu le agavaa o insulin, e fuafua i le umi o le gaioiga, i ni ituaiga:

    Short insulin - e itiiti lona umi ma e iai se togafiti togafitiga 15 minute pe a uma ona faʻafefiloi.

  • Ole inisalini laʻititi - ua faʻagaoioia pe a ma le 2 itula talu ona maeʻa le pulega.
  • Long insulin - amata ona galue 4-6 itula pe a uma le tui.
  • O le filifiliga o le fualaau sili ona lelei, o le filifilia o fualaau ma togafitiga togafitiga e faia e le endocrinologist. O togafitiga insulin e faia e ala i le tuiina poʻo le afaina o se pamu insulin, lea o le a faʻapipiʻiina ai fua o vailaʻau taua i le tino.

    O fualaau mai le vaega lona lua o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai:

    Ata: Faʻailoga ACE

    O le a latou faʻataʻitaʻiina le faʻamautuina o le toto ma le puipuia o aʻafiaga leaga o isi vailaʻau i fatugaʻo.

  • Vailaʻau faʻasoifua maloloina o lana gaioiga e faʻamoemoe i le faʻafefeina o faʻamaʻi gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le filifiliga o fualaau faasaina e faalagolago i le natura o le faafitauli ma faailoga o le togafitiga. O le fomaʻi o loʻo faʻatagaina togafitiga.
  • Faʻasolosolo ile maʻi cardiovascular, o fualaau o loʻo faʻamautuina e taofi ai faʻamaʻi o le maʻi ma lagolago le galuega o le fatu ma toto toto.
  • O le maʻisuka e masani ona faʻatasi ma faʻamaoniga o le atherosclerosis. Ina ia foia nei faʻaaliga, o vailaʻau e filifilia e maualalo ai le cholesterol toto.
  • Pe a aliali mai uiga o le natura o le nephropathy, e faʻaaogaina fualaau faʻasaina faʻamaʻi.
  • O togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 1 e faʻamoemoe e faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi ma puipuia ai faʻafitauli faigata. O le maʻi suka o loʻo manatu i ai i aso nei o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, ma o le a tatau ai ona faʻaaogaina fualaau o le suka poo le maua o le insulin i le olaga.

    Togafitiga Manatu

    Iloiloga Nu. 1

    O le tausaga ua mavae sa maua ai au i le toto maualuga. Na faatonuina e le fomaʻi se taumafa malosi ma faateleina le gaioiga faaletino. Ae o laʻu galuega e faʻapea e leʻo taimi uma e mafai ai ona 'ai meaai i le taimi. E le gata i lea, e leai se taimi mo vasega i le falemaʻi.

    Ae sa ou taumafai pea e tausisi i fautuaga faafomaʻi ma ia siakiina pea le suka o le toto. Mo sina taimi na mafai ai ona tausisia masani, ae talu ai nei lava o le maualuga o le kulukose sa maualuga pea ma e le mafai ona faʻaaogaina.

    O le mea lea, o le fomaʻi na faʻataʻitaʻiina ai le fua o fualaau faasaina o Miglitol. O lenei ou te ave fualaau oona i aso uma, ma ua faaitiitia le maualuga o laʻu suka, ma o loʻu tulaga ua faaleleia lelei.

    Dina, St. Petersburg

    O aʻu o le maʻisuka ma le poto masani, nofo i luga o le inisalini. O nisi taimi ei ai faigata i le faatauina o fualaau faasaina, ma i lona atoaga e mafai ona e ola. E i ai loʻu maʻisuka ituaiga 2, i le taimi muamua na latou faatonuina mai ai fualaau o le suka, meaʻai, faamalositino togafitiga. O nei togafitiga na maua ai taunuuga, ae, i le faaiuga, o lenei tulafono na faamuta le galue ma e tatau ona sui i inisua o le inisalini.

    Ou te faia se suʻesuʻega i tausaga taʻitasi, ou te siaki laʻu vaai, talu ai o loʻo i ai se tulaga lamatia o le toe faʻaleagaina, ma ou te alu foi i isi auala puipuia.

    Ua ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei ave Acarbose. O pusa e tatau ona onā i meaʻai. O loʻo latou talia lelei, aua nei faʻatatau i aʻafiaga, ma o le mea e sili ona taua, e le pei o isi suka o le suka, latou te le saofaga i le mauaina o isi pauna.

    E ui o lenei vaifofo e aoga tele, ioe, i le tuufaatasiga ma meaai maualalo-kalori ma faatapulaa ai le faaaogaina o ni mea inu suamalie faigofie.

    Vasega o vailaʻau

    Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, e leʻo vave ona togafitia togafitiga. Mo tagata e amataina, o se taumafa malosi ma le faʻatinoina faaletino e lava lea e maua ai le puleaina o le suka suka. Ae peitai, o ia mea e tutupu e le o taimi uma e maua ai ni taunuuga lelei. Ma afai e le o matauina i totonu o le 2-3 masina, ia fesoasoani i vailaʻau.

    O fualaau uma mo togafitiga o le maʻisuka e vaevaeina i ni vaega:

    • faʻamatalaga, faʻaleleia le faʻasiga o le inisalini e peta pene o le pancreas, ua vaevaeina i sulfonylureas ma megoitinides,
    • tagata e nofofua, lea e fesoasoani i le faateleina o le lagona o le tino i le insulin, e lua vaega laiti - biguanides ma thiazolidinediones,
    • alpha-glucosidase inhibitors e faʻaleleia ai le faagasologa o le vaeluaina, absorption ma le excretion o gaʻo mai le tino,
    • mea faʻatauvaʻa, o vailaʻau fou fou o loʻo i ai le tele o aʻafiaga i le tino.

    Togafitiga

    O le tagofia o fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2 e taulai i le ausiaina o sini nei:

    Faaitiitia le tui o inisalini.

    Faʻailoa le faagasologa o le inisalini faʻasologa.

    Tetee i le vave faʻavaveina o le kulukose i totonu o le toto.

    Aumai le paleni lipid i le tino i le masani.

    O togafitiga e tatau ona amata i se tasi o fualaau faasaina. I le lumanaʻi, o le faʻaofiina o isi vailaʻau e mafai. Afai e le mafai ona ausia le aʻafiaga manaomia, e fautuaina e le fomai le togafitiga o le insulin i le tagata maʻi.

    O vaega autu o fualaau faasaina

    O le tagofia o fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2 o se mea e manaʻomia mo le tausia o le soifua maloloina. Ae ui i lea, e le tatau ona galo ia i tatou le tausia o se soifua soifua maloloina ma le lelei o taumafa. Peitai, e le mafai e tagata uma ona maua le malosi ma faʻamalosia i latou lava e ola i se auala fou. O le mea lea, e manaʻomia tele le faʻasaʻoina o fualaau faasaina.

    Faʻalagolago i le togafitiga faʻaleagaina, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona faʻataʻitaʻiina fualaau oona mai vaega nei:

    O vailaʻau e faʻaumatia ai le faʻamalosia o le inisalini o faʻasalaga ma biguanides.

    O fualaau e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini i totonu o le tino o gaʻo ma sulfonylureas.

    O sauniuniga e iai se tuufaatasiga tuʻufaʻatasiga o incetinomimetics.

    Fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka:

    Biguanides o fualaau o fua o le metformin (Glucofage, Siofor).

    E maua togafitiga faʻapitoa e ala i le foia o galuega nei:

    I le faagasologa o le gaosiga o glycogen, faʻapea foʻi ma protein ma gaʻo, o le kulūkose ua faʻaititia.

    O tui e sili atu ona faigofie ile inisalini.

    I totonu o le ate, o tupe o glucose i le tulaga o le faateleina o le glycogen.

    O le suauu e ulufale i le toto i ni vaega laiti.

    Glucose e ulu atu i sela ma masini o totoga i totonu i ni aofaiga sili atu.

    I le amataga o togafitiga ma biguanides, o gasegase e atiaʻe aʻafiaga mai le tino. Ae ui i lea, a maeʻa le 14 aso o le a taofi, o lea e tatau ai ona e aveina ma le le mautonu. Afai e le tupu lenei mea, ona e manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa o le a suia le tulafono faʻapitoa.

    O nei aʻafiaga e aofia ai:

    Le foliga mai o se tofo o le uamea i le gutu.

    Sulfonylurea

    O aʻafiaga o Sulfonylurea o loʻo i ai le malosi e fusifusia ai i le peta receptors i sela ma faʻamalosia le gaosiga o le inisalini. O nei fualaau faasaina e aofia ai: glycidone, glurenorm, glibenclamide.

    Mo le taimi muamua, o fualaau oona o loʻo faʻamatalaina i le pito sili ona maualalo. Ma, i le silia ma le 7 aso, o le faasolosolo malie lava ona faateleina, ma aumaia i le tau e manaʻomia.

    O aʻafiaga o le faʻaaogaina o le sulfonylurea:

    Se paʻu mataʻu i le kulukose toto.

    Le foliga mai o se vevela i luga o le tino.

    Le faʻatoʻilaloina o le faʻaogaina o meaʻai.

    Falemaʻi e aofia ai sauniuniga o le numera ma le Repaglinide. O lo latou aʻafiaga o le faʻalauteleina lea o le gaosiga o le inisalini i le pancreas. O se taunuuga, e mafai ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a uma ona 'ai.

    Faʻaaogaina

    O se fuamomo mimetic o se vailaau ua taʻua o Exenatide. O lona gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaleleia o le gaosiga o le inisalini, lea e ono mafai ona o le aʻafia o le kulukose i totonu o le toto. I le taimi lava e tasi, o le gaosia o le kullucagon ma le gaʻo i totonu o le tino ua faʻaitiitia, o le faagasologa o le gaosia o meaai e vave faʻaitiitia, o lea e tumau umi ai le tagata maʻi. O le faʻaogaina o le vailaʻau o vailaʻau tuʻufaʻatasia.

    O le matua le aoga o le aveina oi latou o le tausea. I le avea ai o se tulafono, i le mavae ai o le 7-14 aso mai le amataga o togafitiga, ua mou ese le nausea.

    B-glucose inhibitors

    Acarbose o se fualaau faasaina mai le vaega o inhibitors b-glucosidase. E le o faʻamaonia le faʻamaʻiina o se fualaau faʻasaina mo togafitiga o le maʻisuka, ae le faʻaitiitia ai lona aoga. Ole fualaau faasaina e le ulu i le toto ma e le afaina ai le faagasologa ole inisalini.

    O le fualaau faasaina e ulufale atu ai i tauvaga ma gaʻo mai meaai. O lona gaioiga malosi e fusifusia ai i enzymes lea e gaosia e le tino e talepeina ai gaʻo. E fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai le fua faatatau o lo latou faʻamaʻi, lea e taofia ai osofaʻiga ogaoga i le maualuga o le suka.

    Vitio: Polokalame a Malysheva "Vailaʻau mo le matua. Faʻailoga ACE "

    Faʻatinoga o vailaʻau faʻamalosi

    O fualaau mo togafitiga o le maʻisuka ua i ai se aafiaga faigata: Amaril, Yanumet, Glibomet. Latou te faʻaitiitia le faʻaititia o le inisalini ma faʻalauteleina le faʻaogaina o lenei mea i le tino.

    Amaryl faʻaleleia le gaosia o le inisalini e le pancreas, ma faʻapupulaina ai foi le ono gasegase o tino i totonu.

    Afai o le taumafataga ma le faʻamuamua o fualaau oona e le mafai ai ona ausia le manaʻoga e manaʻomia, ona faʻasolo mai ai lea o Glibomet i tagata gasegase.

    Yanumet e puipuia ai le kulukose mai le pa'ū pa'ū i totonu o le toto, lea e taofia ai le suka. O lona mauaina e mafai ai e oe ona faʻateleina le malosi o meaʻai ma aʻoaʻoga.

    Vaʻaiga fou o fualaau

    DPP-4 inhibitors o se tupulaga fou o vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka. Latou te le aʻafia le gaosiga o le inisalini e pulou peta, ae puipuia se polypeptide faapitoa kulukone mai lona faʻaumatia e le enzyme DPP-4. O lenei glucan-polypeptide e talafeagai mo le gaioiga masani o le pancreas, aua e faʻaagaoioia ai le gaosiga o le inisalini. E le gata i lea, o loʻo faʻapipiʻiina e le initaneti DPP-4 le masaniga o le tino o le hypoglycemic hormone e ala i le tali atu i le glucagon.

    O le lelei o fualaau oona fou e aofia ai:

    O le tagata gasegase e le maua se toso malosi i le suka o le toto, talu mai le toe aumaia o le kulukose i le masani, e le toe galue le vailaʻau.

    O fualaau oona e le saofaga i tupe mama.

    E mafai ona faʻaaogaina i soo se vailaʻau e ese mai i le inisalini ma le faʻamaʻi o le inisalini.

    Ole aʻafiaga autu o le DPP-4 inhibitors o le latou saofagā i le faʻalavelaveina o le faʻapalaina o meaai. O lenei mea e faʻaalia e le tiga o le manava ma le gaioiga.

    E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau oona i lenei vaega i le tulaga o le gase o le ate ma le fatu fatu. Igoa o vailaau o se tupulaga fou: Sitagliptin, Saksagliptin, Vildagliptin.

    GLP-1 agonists o fualaau oona ia e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini ma fesoasoani e toe faʻafouina le fausaga o sela ua faaleagaina. Igoa o fualaau faasaina: Viktoza ma Baeta. O lo latou aʻafiaga e fesoasoani i le paʻu o mea mamafa i tagata ma le tele o meaʻai. GLP-1 agonists ua na o avanoa e maua ai vaifofo.

    Vitio: GPP-1 agonists: e tutusa uma?

    Lavega faʻavae

    O nisi taimi e maua ai le maʻisuka, e fautuaina le tagata maʻi e faia sauniuniga e faʻavae i vaega o lauʻau. Ua mamanuina e faʻafaigofieina le maualuga o le suka. O nisi o tagata gasegase latou te tagofia ni meaʻai mo le soifua maloloina, ae o le mea moni e leai. Latou te le faatagaina le toe faʻaleleia.

    Ae ui i lea, e le tatau ona teena. O nei vailaau e fesoasoani e faaleleia atili ai le soifua manuia o le maʻi, ae o togafitiga e tatau ona atoatoa. E mafai ona ave i le tulaga o vailaʻau.

    O le inisalini o le masani lea o togafitiga o fualaau. O lona gaioiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia le tikeri o le inu o le kulukose i totonu o le inumaga. E faʻaitiitia ai lona maualuga i le toto.

    O le faʻatagaina o le Insulate e mafai ai e oe ona faʻagasolo le pancreas ma faʻamautinoa le mamafa o le maʻi. E mafai ona ave uma e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, ma faʻatasi ai ma isi fualaau. Afai e te le faalavelaveina le togafitiga o le togafitiga, ona mafai lea ona e ausia se tulaga faʻamautuina o le maualuga o le suka. I lenei tulaga, e tatau ona pipii atu i se taumafataga ae le o ese mai fautuaga faafomaʻi.

    Vaega o togafitiga o le inisalini

    Afai e maʻi le maʻisuka mo le tele o tausaga (mai le 5 i le 10), ona manaʻomia lea e le tagata gasegase fualaau faʻamaʻi faapitoa. O ia maʻi e faʻataʻitaʻiina le inisalini o le inisalini mo sina taimi poʻo luga o se faʻaauau pea.

    O nisi taimi o le inisalini e faʻamaonia nai lo le 5 tausaga talu ona amata le maʻisuka. E filifili le fomaʻi i lenei fua pe a le mafai e isi vailaʻau ona maua le mea e manaʻomia.

    I tausaga ua mavae, o tagata na tagofia fualaau faasaina ma mulimuli i se taumafataga sa i ai se faasinomaga maualuga.I le taimi na faatonuina ai i latou i le inisalini, o nei gasegase ua leva ona iai ni faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka.

    Vitio: Suʻeina o le maʻisuka inisalini:

    I aso nei, o le inisalini ua lauiloa o le mea pito sili ona aoga mo le faʻaitiitia o le maualuga o le suka. E le pei o isi vailaʻau, e sili atu ona faigata le ulufale, faʻapea foʻi ma lona tau e sili atu.

    E tusa ma le 30-40% o tagata uma e maua i le maʻisuka e manaʻomia le inisalini. Ae ui i lea, o le faaiuga i le togafitiga o le inisalini e tatau ona faia e na o se endocrinologist e faavae i luga o se suesuega auiliili o le maʻi.

    E le mafai ona tuai i le siama o le maʻisuka. Ae maise lava le mataala i lo latou lava soifua maloloina e tatau ona avea ma tagata e mamafa tele, mafatia i pathoces o le pancreas, poo le maua o le gasegase o le maʻisuka.

    O fualaau o le suamalie o le suka e matautia ona e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu mataʻutia i le kulukose o le toto. O le mea lea, e fautuaina e iai siama e maualuga le maualuga o le suka (5-100 mmol / l).

    Tausiga matutua

    Afai o maʻi matutua ua mafatia i le maʻisuka, ona tatau lea ona faʻamatalaina ma le tausiga faapitoa. O le tele lava o taimi, e fautuaina ai ia tagata gasegase e faaaoga fualaau oona ei ai metformin.

    Togafitiga e faigata i manatu nei:

    I le matua, e faaopoopo atu i le maʻisuka, e masani lava ona i ai i isi tagata isi maʻi faʻaleaga.

    E le o tagata matutua taʻumatuaina e mafai ona gafatia le faʻatauina o faʻatau taugata.

    O faʻaʻailoga o le maʻisuka e mafai ona faʻalavelaveina ma faʻaalia ai le eseese o togafitiga.

    E masani lava, o le maʻisuka e iloa vave lava, pe a oʻo i le maʻi ua iai ni faʻalavelave matuia.

    Ina ia puipuia le maʻisuka mai le maua i le taimi muamua, e tatau ona foai atu le toto mo le suka pe a uma le 45-55 tausaga. O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e mafai ona o mai faatasi ma faʻalavelave i le cardiovascular system, urinary ma hepatobiliary systems.

    O faʻafitauli faigata o le faʻamaʻi e aofia ai le leai o se faʻaaliga ma le vavaeina o vae.

    O faʻafitauli faigata

    Afai o le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ua tuai, ona aʻafia lea ma se lamatiaga ogaoga o le soifua maloloina. O le mea lea, o faʻamaoniga muamua o le maʻi e tatau ona avea ma mafuaʻaga mo se suʻesuʻega auiliili.

    O le auala pito sili ona faigofie e fua ai le suka toto o le ave lea mai lou tamatamailima pe mai se vein. Afai e faʻamaonia le siama, ona filifilia lea e le fomaʻi se fuafuaga a le tagata mo le faʻasaʻoina o fualaau faasaina.

    E tatau ona fausia i mataupu faavae nei:

    O le kulukose toto e tatau ona fuaina i taimi uma.

    O le tagata gasegase e tatau ona taitaia se olaga ola malosi.

    O se mea e manaʻomia muamua o se meaʻai.

    O le tagofia o vailaʻau e tatau ona faʻamalosi.

    E naʻo le mafai ona pulea le maualuga o le suka i le toto ma le fesoʻotaʻi faʻatasi i togafitiga.

    Afai e le o mulimulitaia fautuaga faafomaʻi, ona tupu lea o le lamatiaga o le atiaeina o faʻafitauli nei:

    O le maʻisuka retinopathy ma le leai o se faʻaaliga.

    Pe a saʻo le filifilia o togafitiga togafitiga, e ono mafai ona taofiofia le maʻi ma aloese mai ni faafitauli matuia. O vailaʻau e mafai ona faatonuina e na o se fomaʻi.

    Le tele o fualaau suamalie o le suka

    O le laulau o loʻo i lalo o loʻo faʻamatalaina ai fualaʻau e sili ona lauiloa i le suka.

    Folafolaga ituaiga 2 Pisipisi o le Maʻisuka:

    Vaega ma le gaosiga autu autu

    Faiga faʻavae - sulfonylurea (glycoslazide)

    Vaega - sulfonylureas (glibenclamide)

    Basis - metformin (vaega - biguanides)

    Vaega - DPP-4 inhibitor (faavae - sitagliptin)

    Vaega o le initaneti DPP-4 (faʻavae i vildagliptin)

    Basis - liraglutide (kulupu - glucagon-like peptide-1 agonists)

    Faiga o kulupu - sulfonylurea (base - glimepiride)

    Tino - ituaiga 2 inhibitor transporter suauu (base - dapagliflosin)

    Le kulupu - ituaiga 2 inhibitor transporter initaneti (faavae - empagliflozin)

    O fualaau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona aofia i vaega nei:

    Glucagon-pei o le peptide-1 le tali o le talipupuni.

    Dipeptidyl peptinase-4 inhibitors (gliptins).

    Ituaiga ituaiga 2 inhibitors o le suauu glucose transporter (glyphlozines). O fualaau sili nei nei ona o vailaʻau.

    Sauniuniga o le ituaiga tuʻufaʻatasia, lea e aofia ai i le taimi nei ni mea taua se lua.

    O le a le fofō sili ona lelei mo le maʻisuka?

    O se tasi o fualaau sili ona lelei o Metformin. E seasea ona mafua ai ni aʻafiaga ogaoga ogaoga. Ae ui i lea, o gasegase e masani ona tupu le manava. Ina ia aloese mai le faamaluluina o le nofoa, e tatau ona faasolosolo malie ona e faateleina le fualaau o le fualaau faasaina. Ae ui i lea, Metformin, e ui lava i ona lelei, o le a le aveesea atoatoa le maʻisuka. E tatau i se tagata ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina.

    Metformin e mafai ona ave e le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E le o faʻamatalaina mo tagata e leai se faʻalavelave, faʻapea foʻi mo le gasegase. O le faʻasologa mai fafo o le Metformin o le fualaau oona Glucofage.

    Tuufaatasia fualaau faasaina mo le maʻisuka O Yanumet ma Galvus Met o fualaau aoga lelei, ae o le tau e maualuga.

    O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona atiae ona o le mea moni e le mafai e le tino ona gaosi meaʻai mai meaʻai, faapea foi ma le le atoatoa o le tino. O le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le suka o le toto, e tatau ona suia lelei lou olaga ma meaʻai. E le lava le maʻitaga.

    Afai e le fiu e le tagata gase ni mea leaga, o le a le toe umi pe a maeʻa ona faimalaga le vaega o le paʻu. O le inisiua o le insulin o le a le toe gaosia atoatoa. I lenei tulaga, e leai se vailaʻau, e oʻo lava ile sili ona taugata, o le a fesoasoani. Pau lava le ala o le ai ai ile inisalini, a leai o le tagata o le a atiina ae se maʻi suka ma o le a oti.

    O tagata e maua i le maʻisuka e seasea ona ola seia oo i le taimi e le toe galue ai fualaau. O le tele o taimi i ia ituaiga o gasegase e osofaia le fatu poʻo le afaina, ae le o se toilalo atoatoa o le pancreas e faʻatino ana galuega.

    Le faʻasologa o le maʻisuka fou

    O le tele o taimi, o vailaʻau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e talia i totonu o pepa. Ae peitai, o le atinaʻeina o fualaau oona fou i le tulaga o inisiua e mafai ona matua suia ai le tulaga. O le mea lea, o saienitisi o galulue i le kamupani Denmark Novo Nordiks na latou faia se vailaau faasaina e faaitiitia ai le insulin, lea e galue i luga o le faavae o le mea galue e taua o le liraglutide. I Rusia, ua lauiloa o Viktoza, ma i Europa ua faia i lalo o le igoa Saksenda. Ua faʻamaonia e avea o se fualaau fou mo le togafitia o le maʻisuka i tagata mamaʻi ma le gaʻo ma le BMI e silia ma le 30.

    O le aoga o lenei fualaau faasaina o le fesoasoani lea e tau le mamafa o le mamafa. O se mea faigata lenei mo fualaau faasaina o lenei faasologa. E ui lava o le gasegase o se tulaga lamatia mo le atinaʻega o faʻalavelave matuia o le maʻisuka. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le liraglutide na mafai ai ona faʻaititia le mamafa o maʻi e 9%. E leai se fualaau e maua ai le suka e mafai ona "mitamita" ai se aafiaga faapena.

    I le 2016, na faʻataunuʻu ai se suʻesuʻega na aofia ai le 9,000 tagata. E tumau mo le 4 tausaga. E mafai ona faʻamaonia o le avea o le leraglutide e mafai ai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular. I lenei tulaga, o le atinaʻeina o Novo Nordics e leʻi maeʻa. Ua tuʻuina mai e saienitisi se isi vailaau fou mo togafitiga o le maʻisuka e taʻua o le Semaglutide.

    I lenei taimi i le taimi - o lenei vailaau o loʻo i le tulaga o tofotofoga faʻapitoa, ae o lea ua iloa nei e le lautele o saienitisi. E mafua lenei mea i le mea moni o Semaglutide ei ai le malosi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le maʻi cardiovascular i tagata mamai. O suʻesuʻega e aofia ai le 3,000 tagata gasegase. Togafitiga ma lenei fualaau faasaina na tumau mo le 2 tausaga.E mafai ona faʻamautuina o le lamatiaga o le fatu ma le stroke na faʻaititia e le 26%, o se mea e sili ona manaia.

    O tagata uma lava e maua i le maʻisuka o loʻo lamatia i le osofaʻi o le fatu ma le taʻavale. O le mea lea, o le atinaʻeina o saienisi Sikani e mafai ona taʻua o se mea moni, o le a laveaʻiina ai olaga o le toʻatele o tagata. E tatau ona faʻatonutonuina i se auala faʻapitoa e le gata i tua ma le vaiaso. Ina ia ausia se faʻasologa o togafitiga, e tatau ona e na o le 1 inisi i le vaiaso. O le mea lea, o lenei e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o le maʻisuka e le o se faasalaga.

    E uiga i le fomaʻi: Mai le 2010 i le 2016 Fomaʻi o le falemaʻi faʻapitoa o le soifua maloloina o le numera soifua maloloina 21, le aai o elektrostal. Talu mai le 2016, o loʻo galue o ia i le nofoaga autu mo togafitiga Nu. 3.

    O a togafitiga e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1?

    O togafitiga autu mo le maʻisuka ituaiga 1 o le insulin. I nisi o gasegase, o le gasegase o le glucose metabolism e faigata i le mamafa. I lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ripoti o loʻo i ai metformin, e faaopoopo i inisalini inisua. O lenei vailaau i luga o le mamafa o tagata e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo insulin ma faaleleia ai le maʻisuka. Aua e te faʻamoemoe ma le fesoasoani o papa e lafoai atoa ai le iniseti o le inisalini.

    Faamolemole ia maitau le solia o le metformin i tagata ua maua i le nephropathy o le maʻisuka, o le maualuga o le filtration rate o fatugaʻo e maualalo ifo nai lo le 45 ml / min. Mo ituaiga maʻisuka ituaiga 1, o le faʻaaogaina o lenei fofo e le aoga lava. I le faaopoopo atu i le metformin, soʻo se isi meaʻai e iai le maʻisuka ituaiga 1 e le aoga. O isi vailaau toto e maualalo ai le suka e mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 na o le.

    E faʻapefea ona toe maua mai le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma fomaʻi ma vailaʻau?

    O mea e tatau ona e faia:

    1. Suʻe i se meaʻai maualalo-mau.
    2. Malamalama po o fea o fualaau lauiloa o le maʻisuka e matautia. Tetee e ave vave loa.
    3. E foliga mai, e talafeagai le amata ona ave se tasi o fualaau oona e le taugata ma e le afaina, o le gaioiga malosi o le metformin.
    4. Faʻaaogaina le itiiti ifo o nisi o aʻoga faaletino.
    5. Ina ia maua ai le suka i tagata soifua maloloina 4.0-5.5 mmol / L, atonu e te manaʻomia nisi injections o le inisalini i maualalo maualalo.

    O lenei metotia e mafai ai ona e pulea le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma le aveina o fualaau leaga ma e itiiti le fesootaʻi ma fomaʻi. E tatau ona mataʻituina le pulega i aso uma, e taʻitaʻia ai se olaga ola maloloina. E leai se auala faigofie e puipui ai oe lava mai le maʻisuka faigata i aso nei.



    Inisalini poʻo fualaau: faʻapefea ona fuafua le metotia o togafitiga?

    O le sini o le togafiti o le maʻisuka o le tausia o le toto suka i le 4.0-5.5 mmol / L, pei o tagata soifua maloloina. Muamua, o loʻo faʻaaogaina se taumafataga maualalo maualalo mo lenei mea. E faaopoopoina i nisi o fualaau, o le gaosiga gaosi o le metformin.

    O gaoioiga faʻale-tino e aoga foi - a le o le savali, ma sili atu le sogi. O nei fuataga e mafai ona maua ai le suka i le 7-9 mmol / L. Ole inumaga ole inumaga ole inisalini e manaʻomia ona faʻaopopo ia i latou e aumaia ai le kulukose toto i le tau.

    Aua e te paie e tui inisalini pe a manaʻomia. A le o lena, o le a faʻaauau pea ona atiaʻe se faʻalavelave o le maʻisuka, e ui lava e lemu.

    Afai e te aʻoaʻo e faia vave le injections, i le taimi lava lea, ona oʻo ai lea ina matua leai se leaga. Mo nisi faʻamatalaga, faʻafesoʻotaʻi le "Inisalini Administration: Where and How to Poke."

    O fomaʻi faʻapitoa e faʻamalosia ai le maʻisuka e 'ai ai meaʻai, ona tui ai lea o tui tele o le inisalini e aumai ai le suka maualuga. O lenei metotia e aumaia ai tagata gasegase i le tuugamau i le vaeluagalemu o tausaga, faaitiitia le mamafa i le faaputugatupe penisione.

    E mafai ona e fautuaina se vailaau mo le amataga o le maʻisuka ina ia le toe leaga?

    Saili suʻesuʻega lelei mo le maʻisuka ituaiga 2. Afai e amata ona e faʻaaogaina i le taimi muamua o le maʻi, ona e mafai lea ona tausia le suka toto, e pei o tagata soifua maloloina, e aunoa ma le iniseti o le inisalini.

    Aua e te taumafai e fofo lau maʻisuka i le taimi e tasi ma fesoasoani uma i nisi o fualaau faavavega.O fualaau e sili atu ona aoga ma saogalemu nai lo sauniuniga metformin e leʻi i ai nei.

    O togafitiga faʻaonaponei taugata ma taugata e gata lava. O lo latou aoga e tauagafau, ma o aʻafiaga i itu e mafai ona ogaoga.

    O le a le fua o le toto o le suka e maualalo le suka i le tupulaga mulimuli?

    O le toto aupito sili ona toto o le toto o le suka o lo o faʻaititia ai fualaau faasaina o ituaiga 2 inhibitors o le sodium glucose. O lenei vasega e aofia ai fualaau faasaina Forsig, Jardins ma Invokana. Aua e te faanatinati e faʻatau i latou i le fale talavai poʻo le faʻatonuga i luga o le initaneti ma le tuʻuina atu. O nei fualaau oona e taugata ma mafua ai foi aʻafiaga ogaoga. Iloilo faʻamatalaga auiliiliga e uiga ia i latou, ona filifili lea pe tatau ona togafitia e latou.

    O le a le ituaiga maʻisuka ituaiga 2 e le aʻafia ai aʻafiaga?

    E fesoasoani lelei Metformin i le maʻisuka ma e masani lava e le afaina ai aʻafiaga o itu. Mai le faʻaaogaina o nei fualaau o loʻo i ai le manava. Ae e mafai ona aloese mai pe afai e te faʻaaogaina le tulafono faʻatulagaina ma se faʻagasolo malie o le metotia. Faatasi ai ma ona lelei uma, o le metformin e le o se panacea mo le maʻisuka ma e le mafai ona suia le suiga i se olaga ola maloloina.

    Metformin e matua saogalemu lava mo tagata mamaʻi uma, sei vagana ai tagata gasegase ma le le atoatoa o le tino ma le cirrhosis. Iloilo le faʻailoga aʻo leʻi amataina togafitiga ma lenei fofo. O le glucopifa o se uluai faʻaofiina o le metformin. Galvus Met ma Yanumet e malolosi, ae sili atu ona taugata fualaau.

    Toeitiiti lava o isi vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2, sei vagana le metformin, mafua ai le le lelei ma le afaina o itu itu. Pe e te le fesoasoani foi, e le o ni mea. Faitau e uiga i vaega taʻitasi o vailaʻau o loʻo i ai i le taimi nei i lalo i lenei itulau.


    O le a le mea e fai pe afai e leai se vailaʻau o loʻo fesoasoani i le maualalo o le suka?

    O le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai ona o le le faapalepale i meaʻai gaʻo, ma ona o se olaga ola mama. O le faateleina o le suka toto e tatau ona faaosofia ai le tagata gasegase e fesuiai i se olaga ola maloloina, ae le na o le tagofia o fualaau.

    Afai e faʻaauau pea ona 'ai meaai a le maʻisuka, e mafai ona faʻavaivaia lana paʻu. O le gaosiga o lou lava inisalini o le a maeʻa atoa. A maeʻa lena, e leai se fualaau, e oʻo lava i mea sili ona fou ma taugata, o le a le toe fesoasoani e faʻaititia le suka. O se manaʻoga faanatinati e amata le tuiina o le inisalini, a leai o le a maua ai le maʻi suka ma le oti.

    O tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e seasea ona ola e vaʻai i fualaau oona e le toe fesoasoani. E masani lava o le fatu fatu poʻo le stroke e momoli atu ai i latou i le tuugamau aʻo leʻi maeʻa atoa le pancreas.

    O a fualaau aupito sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 mo tagata matutua matutua?

    O le faafitauli ogaoga o tagata matutua ua maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le leai o se uunaiga. Afai e leai se manaʻoga e tausisi i le pulega, o le a le fesoasoani foi pusa sili ona sili ona lelei ma sili ona taugata. E masani lava ona le manuia le tupulaga talavou e faʻaleleia le puleaina o le maʻisuka i matua matutua ona o le le lava o le faʻamalosi mo i latou, ma o nisi taimi ona o le amataina o le taotoga. O tagata matutua o loʻo faʻamalosia e ola umi ma e leai ni faʻafitauli faʻapitoa e faʻaaogaina togafitiga o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i luga o lenei 'upega tafaʻilagi. Metformin fualaau faasaina e aoga ia i latou.

    Ole vailaau ua filifilia e mafai ona ave e tagata maʻisuka oe le lava le taimi e atiaʻe ai le le atoatoa.

    O a ni togafitiga lelei mo le maʻisuka?

    O se meaʻai maualalo-carbids e faʻaumatia ai le tele o le vai mai le tino, faʻaititia le edema poʻo le faʻamaʻaʻaina atoa, faʻasaʻo le toto maualuga. O lenei aafiaga e vave ma mamana. E mafai ona iloa pe a mavae le lua i le tolu aso. Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga, faʻafetai i suiga i meaʻai, o le a mafai ona e teena le faia o togafitiga, ma i le taimi lava e tasi o isi vailaau mo le maualuga o le toto ma le faaletonu o le fatu.

    A e tusa lava pe o le a le mea e te popole ai i le edema mai lea taimi i lea taimi, fesili atu pe o le a le taula. O lenei meafaigaluega e faʻaoga i meaʻai.Mai i togafitiga faʻapitoa, sei vagana ua faʻaleagaina e le Indapamide le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Ma o mea uma e totoe e le afaina ai le toto toto. A maeʻa ona faʻafeiloaʻi i se taumafataga maualalo, o le mea moni e tatau ona ave na o mea e gasegase i le gasegase o fatu. Faitau iinei pe faapefea ona togafitia faʻaleagaina lenei faʻamaʻi ina ia mafai ai ona maua se faʻamanuiaga lelei.

    E i ai se vailaau lelei mo le faʻamamāina o toto toto mo le maʻisuka?

    O vailaʻau ma auala mo le faamamaina o ipu i aso nei e leʻi i ai nei. E naʻo tagata taʻutaʻua e mafai ona folafola atu e faʻamamaina au ipu o atherosclerotic plate. O le tele, i ni nai tausaga, o auala o le a faia e faʻamalosia ai ma toe faʻafouina toto. Ae seia oʻo i lenei taimi e tatau ona ola. Seʻia oʻo i lena taimi, ia e faʻaeteeteina se olaga ola maloloina e puipuia ai le atherosclerosis. Mulimuli i taiala o le maʻisuka o loʻo maua i lenei 'upega tafaʻilagi i aso uma.

    O le a le malulu e mafai ona ave e tagata maʻisuka?

    Auai i le puipuia ma le togafitia o le malulu e faʻaaoga ai metotia o loʻo faʻamatalaina i le tusi a Komarovsky, "Soifua Maloloina o le Tamaititi ma Aga Masani o Aiga".

    O nei metotia e le gata ina aoga mo tamaiti, ae mo tagata matutua foi. O le tele o taimi ma le malulu, e ave e tagata le paracetamol poo le aspirin. E masani lava, o nei vailaʻau e le aʻafia ai le suka o le toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E le tatau ona i ai i foliga o suamalie suamalie. Aua le ave faʻamalosi faʻatasi ma pepa antipyretic o loʻo faʻatauina i luga o le pusa. Afai e le faʻaleleia le tulaga o le maʻi i totonu o nai aso, talanoa i se fomaʻi.

    Folds ma isi faʻamaʻi pipisi, e pei o se tulafono, faʻateleina le maualuga o le suka i le maʻisuka ma faʻaitiitia le lagona o le tino i le inisalini. O le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e tui le inisalini, tusa lava pe masani ona latou le faia. A leai, o le malulu e mafai ona faʻateteleina le ala o le faʻamaʻi mo aso uma o totoe o lou olaga. Inu le tele o le vai ma le tila, aua i le taimi o le malulu, o loʻo i ai se faʻalavelave tele o le maʻisuka e mafua mai i le faʻamalaina.

    E mafai ona e fautuaina se vailaau mo vae mo le maʻisuka?

    Faʻasaga i le faʻalavelave i vae e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka, e leai se vailaʻau fesoasoani. Pau lava le vaifofo aoga o le togafitiga maeʻaeʻa o le maʻisuka e faʻaaoga ai metotia o loʻo faʻamatalaina i luga o lenei 'upega tafaʻilagi. E tatau ona tausia le suka i totonu o le 4.0-5.5 mmol / L. Afai e mafai ona e pulea le maualuga o lou kulukose, o le a le umi le taimi o le a le mafai ai ona e iloa le uiga o le neuropathy. O le tala lelei o lenei mea o se faʻalavelave faigata. O nisi fomaʻi e pei o le faatonuina ole acidic nicotinic, reopoliglyukin, pentoxifyline, actovegin ma le tele o isi vailaau faapena. E le o vailaau nei, ae o mea taumafa e leai ni faʻamalosi. Latou te le fesoasoani i mea uma, e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi ma isi aʻafiaga.

    Ina ia aveese le tiga i vae, e mafai e le fomai ona faatonu:

    • antidepressants (faʻatoʻaga o le toe faʻaleleia o le serotonin),
    • opiates (tramadol),
    • tagata faʻamalosi (muaʻi, muagavale, carbamazepine),
    • lidocaine.

    O nei vailaʻau uma e iai aʻafiaga ogaoga. E na o le fomaʻi e mafai ona faʻaaogaina. Taumafai e fai e aunoa ma latou. Faʻafitauli i vaʻa o vae e masani ona fesoʻotai ma le atherosclerosis, lea e faʻalavelave ai le tafe toto i le tino atoa. E foliga mai, a maeʻa le suʻeina o le toto mo le cholesterol, o le a faatonuina e le fomai e ave fuainumera.

    O le a le vaifofo lelei mo le maualuga o le cholesterol i le maʻisuka?

    O fualaau autu mo le maualuga o le cholesterol o fuainumera ia. Ua faatonuina e taofia le atinaʻe o le atherosclerosis, o le puipuia o le fatu ma le taʻavale. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o nei vailaʻau faʻateleina le maualuga o le suka i le 1-2 mmol / L. Ae ui i lea, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu ma le faʻamaʻi. O le mea lea, o le fua o le faʻaleagaina e faʻamanuiaina e masani ona fiafia i togafitiga ma nei fualaau. E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i fuainumera iinei. Vaʻai pe talafeagai mo oe ona ave.

    O isi vasega o fualaau faasaina o fibeti, o le siakiina o meainu suamalie, faapea foi ma le fualaau faasaina o le Ezetimibe, lea e taofia ai le taumafaina o le cholesterol meaai i totonu o le manava. O fualaau nei e mafai ona faʻaitiitia ai le toto cholesterol, ae latou te le faʻaitiitia ai le faaletino, e le pei o fuainumera. E le tatau ona aveina ina ia aua neʻi faʻamaonia tupe mo fualaau taugata ma e le faʻaalia i o latou aʻafiaga.

    Matamata i le vitio a Dr. Bernstein pe faapefea ona fesoʻotaʻi le maʻisuka, maualuga cholesterol, ma le valero horroone. Malamalama i le auala e fuafua ai le lamatiaga o le fatu fatu e ala i faailoilo o le "leaga" ma le "lelei" cholesterol i le toto. Saili po oa ni tulaga lamatia o le cardiovascular e te manaʻomia e mataʻitu, sei vagana ai le cholesterol.

    E mafai e se tagata e maua i le maʻisuka ona ave Viagra poo isi vailaau mo le le atoatoa?

    Fai mai suʻesuʻega, ole Viagra, Levitra ma Cialis e le afaina ai le maʻisuka, poʻo le faʻaleleia lelei o le maʻisuka. Muamua lava, taumafai i fualaau muamua o loʻo faʻatau atu i falemaʻi. A maeʻa lena mea, e mafai ona e faia se tulaga lamatia o le faʻatulagaina o tagatanuu taugofie Initia i luga o le initaneti ma faʻatusatusa le lelei o latou faʻamaumauga muamua. O nei tupe uma e faʻatino i luga o tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, e le mafai ona vaʻai le taunuʻuga i le taimi muamua. Suʻesuʻe faʻasolega aʻo leʻi faʻaaoga Viagra, Levitra ma Cialis.

    Fesili atu pe faʻapefea ona ese lau maualuga o lau testosterone i lou toto nai lo oe masani. Afai e talafeagai, talanoa i le urologist pe faʻafefea ona faaleleia atili. Dr. Bernstein na lipotia mai o le siitia o le testosterone i le toto i le ogatotonu o le matua masani ai le maualuga o le toto o le toto i tane e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Aua e te taumafai e ave ni fualaau o le "talatala", lea e faatauina atu i faleoloa o feusuaiga, ma e sili atu i ai, o le suʻesuʻeina faʻatasi ma le testosterone.

    Tusa 2 togafitiga o le maʻisuka: faʻavasegaga

    E mafai loa ona e alu i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e te fiafia i ai. Ae sili atu le faitau muamua o vaega o fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2, pe faapefea ona latou amio, pe faapefea ona eseese, o latou lelei ma mea le lelei. O mea taua o loʻo taua i lalo e taua tele e fomaʻi ma tagata gaosi pipi e natia ai mai gasegase. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka o se maketi tele, piliona o tala i le tausaga i le tinoitupe. O fualaau oona e tauva mo i latou. O le tele oi latou e tau le taugata, latou te fesoasoani tele, ma e oʻo lava ina afaina ai maʻi. Saili pe aisea ua faatonuina ai oe e le fomaʻi vailaau, ae le o isi.

    Igoa o fualaau faasainaVaega, mea galue malosi
    MaʻisukaSulfonylureas (Glyclazide) Faʻamatalaga
    ManinilO mea e maua mai le sulfonylureas (glibenclamide)
    Siofor ma GlyukofazhBiguanides (metformin)
    JanuviaDipeptidyl peptidase-4 inhibitor
    (sitagliptin)
    GalvusDipeptidyl peptidase-4 inhibitor
    (vildagliptin)
    VictozaGlucagon-e pei o le Peptide-1 Reson Agonist (liraglutide)
    AmalaSulfonylurea o meaola (glimepiride)
    ForsygaTusa 2 le iniseti o le gaosiga o le gaosiga o le sodium glucose (dapagliflozin)
    LaufanuaTusa 2 le iniseti o le gaosiga o le suauu glucose (empagliflozin)

    O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ua vaevaeina i vaega nei:

    • Biguanides (metformin)
    • Faʻamatalaga o sulfonylureas (CM)
    • Glinids (meglitinides)
    • Thiazolidinediones (glitazones)
    • Faʻataga o le Α-glucosidase
    • Glucagon-pei Peptide Receptor Agonists - 1
    • Dipeptidyl Peptidase-4 Inhibitors (Gliptins)
    • Ituaiga ituaiga 2 inhibitors o le suauu glucose (glyphlosins) - o fualaau pito lata mai
    • Faʻi vailaʻau faʻamaʻi e aofia ai mea taua e lua
    • Inisalini

    Lalo o loʻo faʻamatala auʻiliʻilia e uiga i nei vaega taʻitasi, o laulau e tuʻuina atu ai lisi o fualaau faʻasaina na faʻaulufaleina mai ma o latou tau e le taugata. Faitau faatonuga mo le faʻaaogaina o papamaʻa ua uma ona faʻatonuina. Iloilo po o le a le kulupu latou te auai, ona suesue lea i ona lelei, mea le lelei, faʻamaoniga, faʻaleagaina, aʻafiaga.

    Metformin (Siofor, Glucofage)

    Metformin, o se vaega o le group biguanide, o le ituaiga sili ona lauiloa o le maʻisuka ituaiga 2. O lenei meafaigaluega na faʻaaogaina talu mai le 1970, na talia ma taliaina e le faitau miliona o tagata gasegase. Ua faamaonia lona aoga ma le saogalemu. Metformin e faʻapupulaina le lagona o le masini i le inisalini, ma faʻaititia ai foi le gaosiga o le kulukose i le ate. Ona o lenei mea, ua maualalo ai le suka i le maʻisuka o loʻo mamafa tele. Metformin e le mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka, ae e faʻagesegeseina ai le atinaʻeina o faʻafitauli ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular.

    O tagata maʻi e masani lava ona maua uma nei faʻamanuiaga e aunoa ma ni aʻafiaga ogaoga ogaoga. E moni, atonu e maua ai le manava ma isi faʻalavelave tuga. Glucophage ma Siofor vailaʻau tala faʻamatalaina auala e aloese ai. O Dr. Bernstein o loo faapea mai o le uluai fualaau o le Glucofage e sili atu le malosi nai lo Siofor, ma e oo lava i le itiiti ifo, o le taugofie ole analogues a atunuu o le CIS. O le toʻatele o tagata maʻi Rusia e iai le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamaonia lenei mea. Afai e mafai ona e gafatia e ave se Glucophage faʻamaonia lelei, e sili atu le aua le faʻamalositino Siofor ma isi masini metformin taugofie.

    Glinids (meglitinides)

    Glinides (meglitinides) o fualaau ia e tutusa lelei ma sulfonylureas. O le eseesega o le amata lea ona vave galue, ae o lo latou aafiaga e pupuu. E fautuaina e le aʻoga ia maua e le maʻisuka nei vailaʻau aʻo leʻi faia taumafataga ina ia le tupu maualuga le suka pe a uma le taumafataga. O loʻo faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase o loʻo taumafa faʻatau. E tatau ona lafoai ile falemaʻi mo mafuaʻaga tutusa e pei o togafitiga ma le sulfonylureas. Latou te faʻaaogaina le pancreas, mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino. Me e sili atu le maualalo o le toto suka, e tau atu i le hypoglycemia. E foliga mai, faateleina le tulaga lamatia o le oti.

    FualaauGaioiga galueFaʻaaoga analogs sili atu taugofie
    NovoNormRepaglinideDiaglinide
    StarlixIgoa-

    Faʻataga o le Α-glucosidase

    O le inhibitors o Α-glucosidase o vailaʻau ia e poloka ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ua aina i totonu o le manava. I le taimi nei, o lenei vaega e aofia ai na o le tasi le fualaau oona Glucobay i fua o 50 ma le 100 mg. O lona gaioiga malosi o le a faʻavave. O tagata maʻi e le fiafia e tatau ona ave i lalo nei fualaau 3 taimi i le aso, latou te le fesoasoani tele ma e mafua ai ona le afaina ai le gastrointestinal. E le gata i lea, o Glucobay e tatau ona maualalo le mamafa o le tino, ae i le faatinoga, e leai se paʻu o le mamafa i tagata gasegase o loʻo togafitia i nei fualaau. O le 'ai o meaʻai faʻamalosi ma le tagofia o vailaʻau i le taimi e tasi e taofi ai lo latou gaogao e valea. Afai e te mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo, e leai se mea e faʻaaogaina ai le acarbose ma mafatiaga ona o ona aʻafiaga.

    Glucagon-pei Peptide Receptor Agonists - 1

    Glucagon-pei o le peptide-1 agonists o le senitini o fualaau ia mo le maʻisuka ituaiga 2 o le tupulaga fou. O latou lava, e leai so latou aafiaga i le kulukose o le toto, ae faʻaitiitia ai le manaʻo. Ona o le mea moni o le maʻisuka e itiiti ifo, o le pulea o lona maʻi ua faaleleia. Glucagon-pei o le peptide - 1 le agonists o le receptor e faʻagesegese ai le gaoioi o meaʻai mai le manava i le manava, ma faʻateleina lagona o le atoatoa. Dr. Bernstein o loo lipotia mai o nei fualaau oona e lelei mo tagata mamaʻi o loo mafatia i le le pulea o le 'ai. Ae paga lea, ua na o avanoa e pei o inisua pei o le inisalini. I totonu o laulau, latou te le oi ai. Afai e leai sau maʻi, o lona uiga e le mafai ona faʻaaogaina.

    FualaauGaioiga galueFaʻaiʻuga masani
    VictozaLiraglutideFaatasi i le aso
    BaetaFaʻaauau2 taimi i le aso
    Baeta LongFaʻasologa umiFaatasi i le vaiaso
    LycumumLixisenatideFaatasi i le aso
    FaʻasalagaFaʻaleagainaFaatasi i le vaiaso

    Glucagon-like peptide-1 agonists o le a avea ma fualaau fou e taugata ma e leai lava se tau faʻalogo taugofie. O fualaau nei e mafai ona mafua ai le pancreatitis, ae o le mea lamatia e laʻititi lava.Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oeo loʻo mafatia i le le pulea lelei o le 'ai, e mafai ona avea ma se aoga tele. Ua faʻasalaina i latou mo le maʻisuka oe ua iai le pancreatitis. I le taimi o togafitiga, e manaʻomia ona suʻeina e le aunoa le suʻega o le toto mo le panicreatic amylase enzyme mo le puipuia. Afai e sili atu le iʻuga, taofi le ave o vailaʻau.

    Ole fualaau o le Bayeta, lea e masani ona faʻaoga 2 taimi i le aso, e le talafeagai ona faʻaaogaina. Ua maua le poto masani i le faʻaaogaina o Victoza, lea e te manaʻomia e faʻaalu i le aso. E tatau ona tuʻuina atu se tui faʻapitoa aʻo leʻi 'ai, i le taimi e sili ona lamatia ai le maʻi. O le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai se masaniga leaga o le taumafa i le afiafi, i le po, ae le tutusa lea mo tagata uma. Glucagon-pei o le peptide - 1 tagata o loʻo maua le tui e tatau ona tui i le vaiaso i le vaiaso. Masalo o le a latou sili atu ona lelei i le faʻamautuina o le fia 'ai.

    Dipeptidyl Peptidase-4 Inhibitors (Gliptins)

    Dipeptidyl peptidase-4 inhibitors (glyptins) o vailaau fou mo le maʻisuka ituaiga 2, lea na faʻaalia i le faaiuga o le 2010. Latou te faʻaitiitia le toto suka e aunoa ma le faʻaitiitia o le pancreas ma le aʻafiaga o le hypoglycemia. O nei fualaau e masani ona le mafua ai ni aʻafiaga ogaoga, ae e le taugofie, ae latou te vaivai. E mafai ona faaopoopoina i le Glucophage poo le Siofor, pe afai o sauniuniga metformin e le lava le fesoasoani, ma e te le manaʻo e amata inisiua insulin. Gliptins e le faʻaitiʻitia le manava, e le pei o le klucagon-like peptide - 1 agonists. E masani lava ona latou faʻaitiitia le mamafa o le tino o le tagata maʻi - latou te le mafua ai ona faʻaititia pe paʻu le mamafa.

    FualaauGaioiga galue
    JanuviaSitagliptin
    GalvusVildagliptin
    OnglisaSaxagliptin
    TrazentaLinagliptin
    VipidiaAlogliptin
    SaterexGozogliptin

    Gliptin pateni e leʻi maeʻa. O le mea lea, e le maua avanoa taugofie mo le dipeptidyl peptidase-4 inhibitors.

    Ituaiga 2 tagata inhibitors o le gaosiga o le suauu glucose

    Tusa 2 tagata inhibitors o le gaosiga o le suauu (glyphlosins) o fualaau aupito lata mai ia e maualalo ai le suka o le toto. I le Russian Federation, na amata ai ona faʻatau atu le fualaau muamua mai lenei vaega i le 2014. O tagata uma lava e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe fiafia i talafou i le togafitiga o latou faʻamaʻi e faʻalogo i glyphlosins. O le a aoga mo oe le malamalama i le auala e aoga ai nei vailaau. I tagata soifua maloloina, o le toto toto o loʻo teuina i le lautele o le 4.0-5.5 mmol / L. Afai e alu i le 9-10 mmol / l, ona alu lea o le kulukose ma le urine. O le mea lea, i totonu o le toto ua faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga. O le aveina o ituaiga 2 inhibitors o le gaosiga o le suauu glucose e mafua ai fatugaʻo e gaosia ai le suka i le urine e tusa lava pe a oʻo i lona totoga ile 6-8 mmol / L. Glucose, lea e le mafai e le tino ona ufiufi, e vave ona alu ese i le mimi, nai lo le faasalalauina i totonu o le toto ma faaosofia ai le atiina ae o faafitauli o le maʻisuka.

    FualaauGaioiga galue
    ForsygaDapagliflozin
    LaufanuaEmpagliflozin
    InvokanaCanagliflozin

    Glyphlosins e le o se panacea mo le maʻisuka ituaiga 2. E i ai a latou mea leaga matuia. E sili atu le le fiafia o tagata maʻi e uiga i le tau maualuga. I tausaga o lumanaʻi, e le tatau i se tasi ona faʻamoemoe o foliga mai o analogues taugofie o nei fualaau faʻatau. E ese mai i le tau, o loʻo i ai pea se faʻafitauli o aʻafiaga.

    Glyphlosins e seasea afaina ai aʻafiaga i le taimi lava e maeʻa ai le pulega. O le tele o asiasiga i le falemaʻi (polyuria) ua faʻalauteleina. E ono i ai le faʻalalauina, aemaise lava i le maʻisuka matutua, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto. O faafitauli laiti uma ia. O aʻafiaga pito i luga e sili atu ona matautia. O le i ai o le kulukose i le urine e fatuina ai se siosiomaga lelei mo le atiina ae o sigi ma siama siama i le urethra. O se faʻafitauli masani ma ogaoga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oeo loʻo togafitia i fualaau faasaina Forsig, Jardins poʻo Invokana.

    Ae sili atu ona taua, pe afai e aapa atu fatugaʻo i fatugaʻo e ala i le uretra ma mafua ai le pyelonephritis.O le afaina o fatugaʻo e toetoe lava a le mafai ona faʻaleleia. O le aveina o vailaau malolosi e mafai ona faʻafefeina, ae le o le faʻaaogaina atoatoa. A maeʻa le togafitiga, o le siama i fatugaʻo e vave ona faʻafoʻisia lo latou agaga tauʻa. Ma i le gasologa o le taimi, e mafai ona latou atiaʻe faʻamatalaga faʻasaʻi.

    Faʻalogo i se taumafataga maualalo-gaosi e fesoasoani ma e leai se afaina. Afai e leai, ona talafeagai ai lea ona faʻatuina fualaau faasaina Forsig, Invident ma Jardins i le maʻisuka. Talu ai o se mea matagofie ma le leai o se taumafataga o loʻo ia te oe, e leai se manatu i le aveina o glyphlosins. Pyelonephritis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O faʻamaʻi pipisi urinary e le aumaia ai foi se fiafiaga. Aua e te faʻaalia oe lava i tulaga le talafeagai. O meaai, metformin tablets, faagaioiga faaletino, ma inisua o le inisalini maualalo e lava e pulea ai le maʻisuka ituaiga 2.

    Faʻauʻau faʻamaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2

    FualaauMea gaosi
    Galvus Met Vildagliptin + Metformin
    Janumet Sitagliptin + metformin
    Combogliz AluSaxagliptin + Metformin Faʻatonu
    GentaduetoLinagliptin + metformin
    SultofayInsulin degludec + liraglutide

    38 tala e uiga i le "Maʻisuka Masaʻi"

    Talofa, Seryozha! E 63 oʻu tausaga, mamafa 82 kilokalama. Mo le masina ma le afa, ao i ai i se taumafataga maualalo-gase, sa pa'ū le suka i le 6-7, o nisi taimi e faʻaititia. Aveese le afaina leaga taeao o Amaril. O lenei ou te ave glucophage 1000, 2 pi i le aso, lua Galvus tablets ma Levemir e 18 iunite i le po ma 8 i le taeao. Taʻu mai ia te aʻu, o le a se mea e tatau ona ou vavaeese mai le tali mai? E le fautuaina e le fomai se mea; E tele aʻu inisalini i loʻu tino - i le fua faatatau o le 2.7-10.4, o le taunuuga o le auiliiliga e 182.80. E le gata i lea, o le C-peptide 0.94 ng / ml i le fua 0.78-5.19. Na leiloa 7 kilokalama. Faamolemole taʻu mai le tali i laʻu fesili. Ma faafetai tele mo lenei taumafa!

    Latou te leʻi faʻaalia le maualuga, ae, atonu, e le o le pasiketipolo, e tele naua le mamafa.

    Suafa taumafa na faʻaititia i le 6-7, o nisi taimi e faʻaititia. Aveese le afaina leaga taeao o Amaril.

    E tele aʻu inisalini i loʻu tino - i le fua faatatau o le 2.7-10.4, o le taunuuga o le auiliiliga e 182.80. E le gata i lea, o le C-peptide 0.94 ng / ml i le fua 0.78-5.19.

    I totonu o lou toto, o le inisalini e tuiina lea o loʻo taamilo. O le taunuuga o le auiliiliga mo le C-peptide e maualalo. O lona uiga e itiiti le gaosiga o le inisalini. Ae o lenei taimi e sili atu nai lo le taimi e le maua ai! Vaʻaia lau meaʻai e ala i le mulimuli i se taumafataga maualalo. Faʻaauau i tui inisalini, pe a manaʻomia.

    Taʻu mai ia te aʻu, o le a se mea e tatau ona ou vavaeese mai le tali mai?

    O le a ou taumafai e faʻauvaina Galvus, aemaise lava e teu tupe.

    E sili atu mo oe le mafaufau e uiga i le faateleina o le gaioiga faaletino nai lo le faʻaitiitia o fualaau.

    Faʻatau le injections o le fualaau faasaina Levemir - aua le faitauina. Afai o loʻo e faʻaauau pea ona faia lenei mea i luga o le taimi, tuʻu le inisalini i luga o le lima i le tulaga o se malulu poʻo isi faʻamaʻi pipisi.

    O loʻu maualuga e 164 km. Ou te maua fualaau fualaau saoloto, aua ua ou le atoatoa. Ma, e pei ona ou malamalama i ai, o mea uma e tumau pea. Ma afai e maualalo le suka, o le a la?

    Ou te maua ni fualaau fualaau saoloto ona o loʻu le atoatoa

    Le pele na faaulufale mai fualaau faasaina mo le saoloto - ola ola malie

    e pei ona ou malamalama i ai, o mea uma e tumau pea.

    Ou te le manatu i ai i lou tulaga

    Ma afai e maualalo le suka, o le a la?

    I lenei tulaga, e manaʻomia lou faʻaititia o le tui o le insulin.

    E mafai ona e feagai ma lenei faafitauli pe afai e te faʻaleleia lau gaioiga faaletino.

    I tagata o loʻo i ai se olaga faʻapitoa, o le malosi o le inisalini e faʻaitiitia ai le taimi, nai lo le faʻateleina. Ae, e tatau ona faateleina.

    Talofa E 58 ou tausaga, maualuga 173 cm, mamafa 81 kilokalama, o se militeli litaea, ou te galue. Ituaiga 2 maʻisuka talu mai le 2011. Suʻega faʻapitoa: faʻamaʻi o le fatu, fatu o le atherosclerotic cardiosclerosis, maualuga 2 le maualuga o le maualuga, maualuga 1 le fatu le fatu.Ina ia totogi le maʻisuka, ou te tuiina le insaline Levemir i le 14 iunite ma ave Glucofage 2 taimi i le aso, i le 850 mg. Sugar e le sili atu nai lo le 7-8. Na faatonuina aʻu e le cardiologist i vailaau: Concor, Enam, Dibikor, Zilt ma Atoris. O nei vailaʻau e faʻaleagaina loʻu maʻisuka? E pei ona ou malamalama i ai, Concor e faalavelaveina le taamilosaga lautele, ma ua osofaia e Ator le ate. Faʻafetai i le taimi muamua mo lau tali!

    E pei ona ou malamalama i ai, Concor e faalavelaveina le taamilosaga lautele

    O le itu na e faʻaalia e le taua. O le uluai kopi o le fualaʻau Siamani o Concor o se tasi o peta sili ona lelei ma sili atu ona puipuia. Afai ei ai sau molimau moni, ona faʻaauau pea lea ona fai.

    E manaʻomia ona ou ave statins, saili i fafo - http://centr-zdorovja.com/statiny/

    Na faatonuina aʻu e le cardiologist i vailaau: Concor, Enam, Dibikor, Zilt ma Atoris. O nei vailaʻau e faʻaleagaina loʻu maʻisuka?

    Ua faatonuina oe i fualaau faʻaonapo nei faʻatasi ai ma aʻafiaga laiti. E toetoe lava a leai se aoga i le glucose metabolism.

    Suʻega faʻapitoa: faʻamaʻi o le fatu, fatu o le atherosclerotic cardiosclerosis, maualuga 2 le maualuga o le maualuga, maualuga 1 le fatu le fatu.

    O le lamatiaga o le oti mai se fatu fatu poʻo le toilalo fatu e maualuga tele. O le mea lea, e sili atu le inu vailaʻau.

    Afai o oe o oe, o le a ou suesue i se tusiga e uiga i le puipuiga o le fatu - http://centr-zdorovja.com/profilaktika-infarkta/ - ma faia mea e fai mai e faaopoopo i le ave o fualaau. Faatasi ai ma le faʻaleleia atili o le lelei ma faʻamaoniga o le toto maualuga, e mafai ona emu lemu, faʻaitiitia faʻaitiitia le fua o fualaau. Masalo o nisi oi latou o le a liliu atu e lafoai atoa. Ae o le tuliloaina o lenei mea e le tatau. O le sini autu o le puipuia oe lava mai le oso o le fatu ma le atinaʻeina o le fatu.

    E leai se mea e te mitamita ai, aua o faʻamaufaʻailoga e 1.5 taimi le maualuga nai lo tagata soifua maloloina. Suesue le polokalame o le maʻisuka ituaiga 2 - http://endocrin-patient.com/lechenie-diabeta-2-tipa/ - ma ia togafitia ma oe.

    Pele Sergey, ou te manaʻomia lau fautuaga. E 62 ou tausaga, mamafa 55 kg, maualuga 164 cm Ua ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 8 tausaga. E le gata i lea, o le autoimmune thyroiditis ma le hypothyroidism e 15 tausaga. E le mafai ona ou maua lalo le suka i le aso. O meaai ma taaloga e le lava le fesoasoani. O loʻo ou taʻitaʻia se olaga ola malosi, ou te le faitio i se mea, ae o le hemoglobin glycated e 10.6%. Ou te tuiina le fualaau faasaina Viktoza 1.2 i le taeao, ae ave pea Glucophage 1000 i le afiafi. O se taumafataga maualalo-carb, ae o le C-peptide na pa'ū i le 0.88. Na fefe tele! Ua fautuaina e le fomaʻi i luga o falemai vave mo le filifilia o inisalini. Ae ou te nofo i Lugansk, faatasi ai ma faafitauli uma na sosoo ai. Ua ou fefe tele i le inisalini, ae ou te fia ola atili! Faatali mo upu faamaoni. Faafetai

    E 62 ou tausaga, mamafa 55 kg, maualuga 164 cm Ua ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 8 tausaga.

    Ua faʻaseseina oe. O lou maʻi ua taʻua o le maʻisuka LADA. E mautinoa lava e tatau ona e tuiina le inisalini laitiiti. Ia, o le mea moni, ia matua usitai i se taumafataga maualalo maualalo.

    Ou te tuiina le fualaau faasaina Viktoza 1.2 i le taeao, ae ave pea Glucophage 1000 i le afiafi.

    O nei meafaigaluega uma e le aoga i lau mataupu. O loʻo faʻamoemoeina mo tagata ua mamafa tele, o le tele o gaʻo i totonu o le tino.

    Ou te le malamalama i mea e te fefe ai. Ole inisalini e le sili atu ona leaga nai lo Viktoza injections ua uma ona e faia.

    Tamoe i luga o le inisalini!

    O le suka o le taeao e masani lava 7-8, i le ao e pa'ū i le 5-6. O aso uma, o le mamafa o le taeao o le 179/120. Ou te ave verapamil - pe a uma ona pa'ū i le masani. Cholesterol 7 - O loʻo ou aveina atorvastatin. Mai le fatu fatu ou te talia ai Concor. Ou te taumafai e mulimuli i se meaai, ae o nisi taimi e maua ai le suka i le 12-13. Ua uma nei ona 10 tausaga. E 59 oʻu tausaga, maualuga 164 cm, mamafa 61 kilokalama. Faʻafetai mo le tali.

    Ina ia maua se tali, e tatau ona e fai se fesili.

    Tausaga 66 tausaga, maualuga 153 cm, mamafa 79 kg. Ou te maua i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 10 tausaga. Sa masani ona ou ave le metformin, o le suka na tumau i le 8-10. I le taimi nei, o le fua o le fatuga o fatugaʻo ua faaitiitia i le 39, o lea na faalēaogā ai le metformin. Ou te ave le 120 mg i le taeao, e pei foi o le taeao ma le afiafi. O maualuga o le suka e mai le 9.5 i le 12 i luga o se manava gaogao. I luga o le fautuaga a le endocrinologist, na fesootai ai Lantus 14 iunite. Ae ui i lea, o le maualuga o le suka e le manino le suiga. O le solofanua e masani ona oʻo i le 16 i le ogatotonu o le aso. Aisea e le fesoasoani ai le inisalini? Ae ia te ia, pe a uma le injections - o le maualuga o le suka e tumau pea e le suia. E leai se suiga taua i meaʻai. Aisea ua faapena ai E taua le faaauau o le tuiina o le inisalini pe afai e le faʻaitiitia le suka. Pe e mafai ona aunoa ma le i ai i luga o lau lava fua?

    Masalo na afaina ona o le solia o tulafono o le teuina, nisi auiliiliga - http://endocrin-patient.com/hranenie-insulina/

    E taua le faaauau o le tuiina o le inisalini pe afai e le faʻaitiitia le suka. Pe e mafai ona aunoa ma le i ai i luga o lau lava fua?

    E te faitau i lenei 'upega tafaʻilagi ma faʻaauau pea ona inu le gliclazide. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le fua o le fatuga o fatugaʻo i le 39 ml / min e le faʻafefeina oe. O lona uiga e le lava lau maualuga o le faʻamaonia mo togafitiga lelei. O le tuʻuina atu o fautuaga e le iloa ai le manatu.

    E 54 oʻu tausaga. O le maualuga 172 cm, mamafa 90 kilokalama. Ua ou maʻi mo le tusa ma se tausaga. Suʻega o suʻega - hemoglobin glycosylated 9.33%, C-peptide 2.87. Ou te aveina le metformin 500 mg, tasi le laulau 3 taimi i le aso pe a uma taumafa. Sugar e umia 6.5-8, ae o nisi taimi, aemaise i afiafi, e tupu 9.8-12.3. Atonu e tatau ona ou faateleina le fualaau ile afiafi? Faafetai

    Atonu e tatau ona ou faateleina le fualaau ile afiafi?

    E maualuga lou hemoglobin glycated. O se manaʻoga faanatinati e amata ona tui le inisalini, ona mafaufau lea e uiga i le faateleina o le fualaau o laupepa.

    Faafetai lava tele. Ou te moomoo ia te oe o le mea silisili i le lalolagi. O le nofoaga e sili ona lelei Sa ou aoaoina le tele o mea aoga. O ia lava e 35 tausaga na le maʻi. Ma o lenei, maʻisuka. Ae e le o se faʻamaʻi. Sa ia suia lona olaga. Faafetai ma lau 'upega tafaʻilagi.

    Faafetai mo finagalo faaalia. O le ai ai fesili - fesili, aua le matamuli.

    O le tali mulimuli ia Anatoly e leʻo manino. Afai o le C-peptide 2.87, e foliga mai, o lona inisalini e gaosia i le tele o aofaiga ma o le faafitauli o le le iloa lea e sela. Aiseā e faʻaopopo ai i le inisiua? Aisea e le faateleina ai le fua o le metformin? O le hemoglobin glycina ile lava e le oona? Ma o lona faʻaitiitia o se mea taua tele, e oʻo lava i le kulūkose masani i totonu o le toto. Aiseā e tuliloaina ai lenei faailo - tutusa lava, vave o le a le faʻaitiitia. Faafetai

    O le tali mulimuli ia Anatoly e leʻo manino. Afai o le C-peptide 2.87, e foliga mai, o lona inisalini e maua i le tele o aofaiga

    O lenei tagata gasegase e maualuga tele lona toto. E manaʻomia ona fanaina o ia i lalo i le iniseti o le inisalini. A le o lea, e mafai ona atiaʻe se faʻafitauli faigata o le maʻisuka masani poʻo le le mafai ona teteʻe. Afai e te laki, i le aluga o taimi e mafai ona e teenaina i aso uma le iniseti, puleaina o le maʻisuka i na o meaai, pulu ma le aʻoga faaletino. Sili atu le tuiina o le inisalini nai lo le oti mai faʻafitauli o le maʻisuka.

    O le hemoglobin glycina ile lava e le oona?

    O le kulukose maualuga e afaina ai le hemoglobin, ae o isi foi puipuiga, lea e tau atu i le atiina ae o faigata o le maʻisuka

    Aisea e le faateleina ai le fua o le metformin?

    E mafai ona faia lenei mea, ae e manaʻomia pea ona tuiina le inisalini i lenei tulaga.

    O se tamaitai, 58 tausaga, maualuga 154 cm, mamafa 78 kilokalama, suka ua faaalia lata mai, e tusa ma le 3 masina talu ai. O le endocrinologist na faatonuina le 850 mg metformin pe a uma le 'aiga o le taeao ma le' aiga o le afiafi, ma fafa 4 taimi i le aso. Ua e faʻalogo i se mea e uiga i le subetta, o se vailaau lelei pe leai? Na ou faitau i luga o le laitepa e tasi, o lenei mea o se meaʻai faaopoopo e le aoga. I le auala, e le pa'ū le sugar suka i lalo ifo 8. Ou te tausia se meaai.

    Ua e faʻalogo i se mea e uiga i le subetta, o se vailaau lelei pe leai? Na ou faitau i luga o le laitepa e tasi, o lenei mea o se meaʻai faaopoopo e le aoga.

    O se vailaau faʻaoga lenei. Aua e te alu i le fomai na toe faatonuina o ia. Taumafai e faʻaigoa lenei fomaʻi i luga o le Initaneti, pe a mafai.

    I le auala, e le pa'ū le sugar suka i lalo ifo 8. Ou te tausia se meaai.

    Ave se suʻega toto C-peptide - http://endocrin-patient.com/c-peptid/. Afai e tatau ai, amata le tuiina o le inisalini i maualalo maualalo.

    E 83 oʻu tausaga, maualuga 160 cm, mamafa 78 kilokalama. Ou te nofo i le maualuga o le 1200 m, ioe, hypoxia. O le maʻisuka na amata i le 2001, e 10 tausaga na faʻamanuia ai i meaʻai ma ola i le sami, ona faʻataʻitaʻiina lea o le Diabeton MV. Sa ou taofiofia le maualuga o le maualuga i le taimi nei ma pepa o Concor - 12.5 mg i le taeao, i le aoauli - Lozap, e le fesoasoani i taimi uma. Le malosi e tulai mai i le po. Pulse i le taimi nei 65-70. O le Hypothyroidism, o vailaʻau e leʻi faʻamaonia ona o le le lelei o le faapalepale, e foliga mai na amata i se taimi umi lava. O le gasegase o le myocardial, le lautele o le agavale agavale, le gaogao o le valve vavalo 2 tbsp. Pyelonephritis i le faʻamagaloina.

    Faʻafefea ona suia le maʻi suka? O fualaau uma e tumu i le faʻasaina. Sa ou taumafai Glucophage, ae ou te fefe ona o fatuga. Ou te taumafai e tausia se taumafataga maualalo maualalo, ae e le masani ona galue. E leai se tasi e fesili mai, e leai se finau o le endocrinologist i totonu o le laina 100 kilomita. Ioe, suka 6-7.

    O lona uiga o fatugaʻo ua matua faaleagaina.E lelei le suʻeina o suʻe toto ma urine.

    Sa ou taumafai Glucophage, ae ou te fefe ona o fatuga.

    Faʻafefea ona suia le maʻi suka? O fualaau uma e tumu i le faʻasaina.

    O le mea faʻapitoa, e tatau ona e matua suia lou olaga. E masani lava - o loʻo i ai lou matua matua ma faʻafitauli faigata e leʻi mafai ona faʻafitia. Ae sili atu i mea uma, ua faaleagaina fatugaʻo. E ono le mafai e oe ona ausia se alualu i luma taua. Ou te fautuaina oe e tuu mea uma e pei ona i ai.

    Talofa, alofa. E mafai ona ou ave le fualaau faasaina Trazhenta? Ou te leʻi mauaina faʻamatalaga i luga o le saite. Faafetai i le taimi muamua.

    E mafai ona ou ave le fualaau faasaina Trazhenta?

    Muamua, e tatau ona e aumaia le fua o le metformin i aso taitasi i le maualuga. Ma, afai e te manaʻo ma maua avanoa tau tupe, e mafai ona e faʻaopopoina lenei vailaʻau. Pe o nisi foi o ana analogues, mai le vaega e tasi. Afai o le maualuga o le c-peptide i le toto e maualalo, ona le mafai lea e nei fualaau uma ona laveaʻiina oe mai le tuiina o le inisalini, faʻaopoopo i le mulimuli i se meaʻai.

    Talofa. Tina e 65 tausaga le matua, maualuga 152 cm, mamafa 73 kilokalama, na leiloa le tele o le mamafa i le masina talu ai, o le maʻisuka na faʻaalia i le vaiaso ma le afa talu ai. I le taeao, o le sugar sugar was 17.8 mmol, na faatonuina ai e le fomai le papa o Laugalaau i le taeao ma le 2 glucophage Long 750 mg i le afiafi. O le taeao nei, o le taumafa o le taumafa o le 9.8., I le afiafi ua oʻo i le 12. E mafai ona aluese mai le ave o togalaau ma fesuiaiga i le glucophage? E faʻapefea ona fai? Faʻafetai i le taumafa. O le hemoglobin glycated 11.8%.

    Tina e 65 tausaga le matua, maualuga 152 cm, mamafa 73 kilokalama, na leiloa le mamafa o le mamafa i le masina talu ai, na faʻaalia ai le maʻisuka

    I le avea ai o se tulafono, e teena e tagata matutua le suiga, o le faʻaleleia atili o le pulea o le maʻisuka e le mafai. E le tatau ona e faʻaaluina le tele o taimi ma taumafaiga i lenei mea.

    E mafai ona e aloese mai faafitauli i le fale pe afai e te faitauina ma le faaeteete lenei saite ma mulimuli i fautuaga.

    E 53 oʻu tausaga, maualuga 163 cm, mamafa 83 kilokalama. O le maʻisuka ituaiga 2 na maua i le 3 aso talu ai, o le maualuga o le HbA1c e oo atu i le 6.5%, o le gaʻo o mea na afua mai. Fautuaina le laulau numera 9, siakiina o le toto toto, tausia se tusi o talaaga, puleaina o le urea, fatu fatu totoinini. A maeʻa le 3 masina, fai se suʻega mo le hemoglobin glycosylated. Ua ou malamalama o le sili atu o le mamafa na ou mauaina i le lua tausaga na i ai se matafaioi. Ioe, o le a ou aveesea. Ae, aisea na le faatonuina ai aʻu e le fomaʻi tipocrinologist i fualaau oona?

    O le mamafa mamafa na ou mauaina i le gasologa o le lua tausaga sa i ai se matafaioi. Ioe, o le a ou aveesea.

    aisea na le faatonuina ai e le fomai soo se vailaau ia te aʻu endocrinologist?

    O le sini a le fomaʻi o le tuleia oe i le vave e mafai ai. Ou te manatu, i totonu o le faapaologa o loʻo i ai pea lau uila tele.

    Na oi latou lava e mafai ona fiafia i le laveaiina o le maʻisuka.

    Hello Sergey!
    Tina e 83 tausaga le matua, e maʻi i le maʻisuka ituaiga 2. O le taimi mulimuli na ia tago ai i le glybomet i le taeao ma i le 5 i le taeao, na ia tuʻuina le 10 levemir i le po. Sa pulea lelei le suka suka. Sa i ai se paʻu i le tautoulu. Na latou fai mai a maeʻa le paʻu, o le a faʻatagaina Metformin. O le mea lea, o le levemir na toe foi mai mo le po o le 14 iunite, i le taeao ma le aoauli 3.5 'apalai na faʻaaogaina.................. I le taeao, ua oʻo i le 9, ua 13 tausaga, ae i le aoauli na siitia i le 15. I luga o lau 'upega tafaʻi,' ua 'ou faitau ai o le maninil o loʻo i ai sona itu. Ou te aioi atu ia te oe e fautua mai mea e mafai ona suia i le mannil i lenei tulaga, lea ua tuufaatasi ma levemir. O le a ou matua faafetai lava mo lau tali. Faafetai

    Tina e 83 tausaga le matua, e maʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

    I le avea ai o se tulafono, faatasi ai ma tagata matutua e sili atu le tuua o mea uma ona o lea, aua latou te teena suiga.

    E i ai lou uiga leaga. Afai e te faitauina ma le faaeteete le saite ma mulimuli i fautuaga, e mafai ona e aloese mai le maʻisuka i le fale, le atoatoa ma le vave maliu.

    O le tele o faamatalaga aoga i le tusiga ma i tali a le tagata tomai faapitoa Sergey Kushchenko i faamatalaga - faafetai. Ae o fesili e tumau pea. E uiga i le Maʻisuka ua tusia e le fesoasoani, ae ua afaina. E fautuaina le glucopka, ae ua fai mai e sili atu ona fefefe pe a iai ni faafitauli i fatugaʻo.

    O le a le mea e faʻaaoga mo loʻu tina i le suka 14.4, pe a iai pea lona toto maualuga, o le hypertrophy ventricular left, pancreatitis masani, o le pianlonephritis, ma o loʻo togafitia nei i le urology mo le cystitis ma le levofloxacin dropper. Mai le mamafa, sa faia e fomai le tui o Dibazole ma Valodip papa. Mo le tele o meaai Mezim.

    Mo se vaiaso i le falemaʻi - leai se moe. Sa masani ona ou inu pati pepe Sonnat - e mafai nei?

    O le tausaga o Tina e 62 tausaga, o le mamafa e 62 kilokalama, e pei o le maualuga o le 164 cm.I nai tausaga ua tuanaʻi, na leiloa ai lona 7-10 kilokalama ma mamafa ma ua pa'ū lana vaai. E masani ona faʻaalia lata mai i le po. Ou te leʻi mulimuli lava i se meaʻai ma ou te leʻi tagofia vailaʻau mo le maʻisuka, aua ou te le masalosalo i ai.

    O le a le eseesega i le va o Lada ma le maʻisuka ituaiga 2? O fea o tatou tulaga? Ua amata le taumafa. Na faatonuina e le fomai Dibazol, Actiseril, Nootropil, Sleep Life. Fesoasoani e laveai Tina.

    O le a le mea e tatau ona faʻaaoga mo loʻu tina i le suka 14.4, pe a iai pea lona maualuga o le toto maualuga, o le hypertrophy o le ventricular left, o le pancreatitis masani, o le pielonephritis. I nai tausaga ua tuanaʻi, na leiloa ai lona 7-10 kilokalama ma mamafa ma ua pa'ū lana vaai. E masani ona faʻaalia lata mai i le po.

    Mo se vaiaso i le falemaʻi - leai se moe. Sa masani ona ou inu pati pepe Sonnat - e mafai nei?

    Ou te le iloa, talanoa i se fomai

    O le a le eseesega i le va o Lada ma le maʻisuka ituaiga 2? O fea o tatou tulaga?

    O loʻo i ai sau T2DM faʻasolosolo, tuʻuina atu i le T1DM.

    E mafai mo le maʻisuka ituaiga 2 ona fesuiai i se vaitaimi polokalama anapogi anapogi? O le fea filifiliga e sili atu le aoga ma aoga - se aso poʻo le tolu? Pe tausisia le masani masani o le 8/16, pe a 8 itula o le taumafataga o meaai ma 16 itula o le malologa?

    E mafai mo le maʻisuka ituaiga 2 ona fesuiai i se vaitaimi polokalama anapogi anapogi?

    O le anapogi e le foia ai le faafitauli o le maʻisuka, ae mafai ona faʻaleagaina ai i latou i se toega.

    Afai e te le fiafia i le matelaina, aua le faʻamalosia oe lava, ae ia mulimuli i le taumafataga maualalo-carb faʻamatalaina i luga o lenei 'upega tafaʻilagi. Afai e te manaʻo pea e te matelaina, lelei, taumafai, i lou soifua maloloina. Aua neʻi galo e mataʻituina le suka ma tuʻu le insulin umi pe a manaʻomia.

    Lelei lelei
    O loʻu toalua e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e alu ile 2 i le afa, i le taeao. Suauu anapogi o le 5-5.5. Ina ua maeʻa le malulu, na oʻo le suka i le 14 ma e le toe foʻi i le masani. Ua faateleina le faletalimalo i se fualaau atoa o le 2 mg. Mai le asō, tatou te taumafai se fuamoa ma lemoni mai togafitiga faʻaleaganuʻu. Atonu e sui i se isi vailaau? Maʻisuka poʻo metformin?

    Na ou tuuina atu lau imeli i se paaga faapaaga o loo auai i sauniga maliu. I aso a sau o le a faʻafesoʻotaʻia oe ma ofoina atu tulaga lelei.

    Ua ou maʻi i le DM 2 mo le 16 tausaga. Suga sa masani ona masani ai. Ae talu ai nei, o se manava gaogao o le 13.7. Ou te taliaina Metformin 1000 ma le Diabeton MV. E tele naua faʻamaʻi ua ou iloa mai 1986, o aʻu o le tagata e faamaapeina le konekarate a Chernobyl. Talu mai le 2006, na ia le toe asiasi i falemai. O loʻo oʻu tausia au lava ia. E moni, e tele tupe e alu. O le a ou alu i le falemaʻi o le Matagaluega o Faalavelave Tutupu Faafuasei, e leʻi leva ona ou valaauliaina. E 69 oʻu tausaga. O le maualuga o le maualuga, ischemia, angina pectoris, hyperthyroidism. Sa ou taumafai fualaau taugata - leai se aoga. E tele taimi na faʻaalia ai le faʻaosoosoina o tagata taufaasese i luga o le Initaneti - leai se lagona. Muamua na leiloa le mamafa mai le 149 kg i le 108 kilokalama. O lenei ua faʻamalosi. Talitonu, o le a ou anapogi mo le 20 tausaga. Fautuaina le mea e fai. Faafetai

    E faʻamatala uma lava

    Foʻia faafitauli i le tofi o lau meatotino.

    Glucopifa ma Glucophage Long against Type 2 Mateʻo

    O le fualaau oona o le Glucofage e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo

    O le ituaiga muamua o fualaau faasaina e faatatau lea i vailaau e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaleleia o meaʻai gaʻo, lea ei ai le aoga aoga i luga o le pancreas. O le fua masani o le Glucophage o le 500 pe 850 mg o mea galue, lea e tatau ona faʻaaogaina e faʻatolu i le aso. Ave le vailaau i meaʻai poʻo vave pe a maeʻa.

    Talu ai e tatau ona faʻaaogaina nei laupepa i le tele o taimi i le aso, o le aʻafiaga o aʻafiaga i luga o le itu e faʻateleina le tele, e le tele ni tagata maʻi e le fiafia i ai. Ina ia faʻaitiitia le malosi o le fualaau oona i luga o le tino, na faʻaleleia ai foliga o Glucophage. O le umi faaumiumi o vailaau e mafai ai ona e tagofia le fualaau faasaina na o le faatasi i le aso.

    O se vaega o le Glucofage Long o le faʻagasolo lemu o le mea galue, lea e aloese ai i le oso malosi i le metformin i le vaega plasma o le toto.

    Faʻalogo!A faʻaaogaina le fualaau oona Glucofage, o le kuata o tagata gasegase e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi le lelei i le foliga o le paʻu o le intestinal, vomiting ma se malosi malosi i le gutu. Faatasi ai ma nei itu, e tatau ona e faalēaogāina fualaau ma faia togafitiga symptomatic.

    Tusa o le maʻisuka ituaiga II

    O lenei vailaʻau e mo le vasega o le GLP-1 agonists. E faʻaaogaina i le tulaga o se tui tui faapitoa, lea e faigofie ona tuʻuina atu se tui e oo lava i le fale.O le Baeta e aofia ai se hormone faapitoa lea e tutusa uma lava ma le mea e maua mai i le fualaau oona pe a ulu atu i ai meaai. E le gata i lea, o loo i ai le malosi i luga o le pancreas, lea e amata ai ona gaosia le inisalini. E tatau ona faia se tui i le tasi itula ao leʻi faia se taumafataga. O le tau o le fualaau faasaina e amata mai le 4800 i le 6000 rubles.

    O loʻo maua foi i le tulaga o se suauu, ae faʻafetai i le faʻaleleia o fuainumera o loʻo i ai se aafiaga faaumiumi i le tino atoa. O lenei mea e mafai ai ona e togiina le fualaau faasaina na o le faatasi i le aso, ae tasi foi le itula ao leʻi oʻo i taumafataga. O le tau o Victoza e 9500 rupu. O vailaau faʻamaʻi e tatau ona faʻatagaina i totonu o le pusaaisa. E manaʻomia foi le faʻalauiloaina i le taimi e tasi, lea e mafai ai e oe ona lagolago le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai ma le paʻu.

    O lenei vailaau faʻasaina o loʻo avanoa i le pepa laulau. O le tau o le tasi pusa e 1700 rubles. E mafai ona e aveina Januvia e tusa lava pe o le a le taumafataga, ae fautuaina e faia lenei mea i taimi masani. O le fua masani o le vailaau faasaina o le 100 mg o le mea galue malosi i lea aso ma lea aso. O togafitiga ma lenei vailaau e mafai ona avea o se fualaau e tasi e taofia ai faailoga o le maʻisuka, faapea foi ma se tuufaatasiga ma isi fualaau.

    O fualaau faasaina e mai vailaau o le vaega o inhibitors o le DPP-4. A faʻaaogaina o se itu, o nisi taimi na togafitia ai e nisi o tagata le maʻisuka ituaiga 1, lea na faʻamalosia ai tagata gasegase e ave le inisalini i se tulaga faifai pea pe a uma taumafataga taitasi. Onglisa e faʻaaogaina e pei o le monotherapy ma togafitiga faʻasoasoaina. Faatasi ai ma ituaiga togafitiga e lua, o le vailaʻau o le vailaau faasaina e 5 mg o le mea e galue malosi i lea aso ma lea aso.

    O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o kalone Galvus e tumau mo se aso

    O le vailaʻau e aʻafia foi i le kulupu o le DPP-4 inhibitors. Faaaoga Galvus i le aso. O le togafitiga fautuaina o le vailaau faasaina o le 50 mg o le mea galue, e tusa lava po o le a le meaʻai. O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o laʻau e tumau pea i le aso atoa, lea e faʻaitiitia ai le malosi o le fualaau oona i luga o le tino atoa. O le tau masani o Galvus o le 900 rubles. E pei o le Onglisa, o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 o se tasi o aʻafiaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

    Faʻalogo!O nei fualaau faasaina e faaleleia ai le taunuuga o togafitiga ma le Siofor ma le Glucofage. Ae o le manaʻomia mo lo latou faʻaaogaina e tatau ona faʻamalamalamaina i tulaga taʻitasi.

    Vailaʻau e faʻalauteleina ai le lagona o sela i insulin

    O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le tino o laupepa i se fua o le 15 i le 40 mg o le mea galue. O le fuafuaga maʻoti ma le fualaau mo tagata maʻi taitasi ua filifilia taitoatasi e mafaufau i le kulukose i le plasma toto. E masani lava, e amata togafitiga i se fua o le 15 mg, pe a maeʻa ona faia se faaiuga i luga o le manaʻoga e faʻaopoopoga le aofaʻiga o le Tulafono. E matua faasaina lava laulau e faʻasoa ma faʻatau. O le tau o se vailaʻau e 3000 rubles.

    E maua i le tele o tagata, lea e faʻatauina i se tau i le pusa 100-300 rubles. O le vailaʻau e tatau ona vave ave i le meaʻai poʻo le taimi lava e uma ai. O le fua muamua muamua o le mea galue o le 0.5 mg faalua i le aso. E mafai ona ave se fua muamua o le 0.87 mg o le vaitusi, ae na o le tasi i le aso. A maeʻa lena mea, o le a faʻagasolo malie le faʻatupulaʻia o le faʻavaiaso seia oʻo i le 2-3 g. E matua faasaina le sili atu i le fua o le mea galue i le tolu kalama.

    O le tau o se vailaʻau e 700 rubles. Glucobay i le ituaiga o laupepa ua gaosia. E tolu ituaiga o fualaau faasaina e faatagaina i le aso. O le suʻega e filifilia i tulaga taʻitasi, ma mafaufau i le suʻeina o le toto. I lenei tulaga, e mafai ona 50 pe 100 mg o le mea autu. Ave Glucobai i meaai masani.O le fualaau faasaina e tumau lona gaioiga mo le valu itula.

    O lenei vailaʻau na faatoa tulaʻi mai nei i luga o fale teu oloa ma e leʻi mauaina le tufatufa lautele. I le amataga o togafitiga, ua fautuaina tagata maʻi e ave Piouno i lea aso ma lea aso i se fua o le 15 mg o le mea galue. E faasolosolo lava, o le vailaau o le vailaʻau e mafai ona faateleina i le 45 mg i le taimi. E tatau ona e inuina le pulu i le taimi o le taumafataga autu i le taimi e tasi. O le tau o se vailaʻau e 700 rubles.

    O le aoga tele pe a faʻaaogaina lenei vailaʻau e maua i le togafitiga o tagata gasegase ma le maʻisuka ma le oona tele. E mafai ona e ave Astrozone e aunoa ma le manatu i meaai. O le fua muamua o le vailaʻau e 15 po o le 30 mg o le mea galue. Afai e talafeagai ma le le atoatoa o togafitiga, e mafai e le fomaʻi ona filifili e faʻaopoopo le dose i aso taitasi i le 45 mg. I le faʻaaogaina o le Astrozone i tulaga e le masani ai, o le a atiae e le gasegase se itu i le tulaga o le faateleina o le mamafa o le tino.

    Faʻalogo!O nei vailaʻau faʻapitoa e mafai foi ona faʻataʻitaʻiina mo le faʻasoasoaina o togafitiga ma le Siofor ma le Glucofage, ae e aoga le suʻega o le tagata maʻi i le tele e mafai ai ona aloese mai le atiina ae o aʻafiaga.

    O fualaau o le maʻisuka - o se lisi o fualaau sili ona lelei

    Papa mai le maʻi suka ua filifilia e faalagolago i le ituaiga o faamaʻi, lea ua vaevaeina i ituaiga e lua: inisalini-faalagolago ma e le manaomia ai le pulega o inisalini. Aʻo leʻi amataina togafitiga, suʻesuʻe le faʻavasegaina o vailaʻau o le suka, ma le faʻaaogaina o vaega taʻitasi ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina.

    O le aveina o fualaau o se vaega taua o le soifua o le maʻisuka.

    O le mataupu o le togafiti o le maʻisuka o le faatumauina o le suka i le maualuga o le 4.0-5.5 mmol / L. Mo lenei mea, faʻaopoopoga i le mulimuli i se taumafataga maualalo ma le masani ma le faʻaleleia faaletino, e taua le ave o vailaau saʻo.

    O vailaau mo togafitiga o le maʻisuka ua vaevaeina i ni vaega autu.

    O nei fualaau faasaina i ai se aafiaga hypoglycemic suka ona aafia i beta - sela nafa mo le gaosiga o inisalini i le pancreas. O faʻavae o lenei vaega e faʻaitiitia ai le faʻafitauli o le le atoatoa o le aoga ma le atinaʻe o maʻi fatu cardiovascular.

    Maninil - fualaau taugofie mo le maʻisuka

    Le lisi o mea sili ona lelei o le sulfonylurea:

    O vailaau faafomaʻi mo le maʻisuka o lenei vaega e talitutusa lava i le togafitiga o aʻafiaga o le sulfanilurea ma faaosofia ai le gaosiga o le inisalini. Latou lelei e faalagolago i luga o le mataupu i totonu o le suka i le toto.

    Ole Novonorm e manaʻomia mo le gaosiga o le inisalini

    Lisi o meglitinides lelei:

    I le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e le faʻaaogaina meglitinides.

    O vailaau faafomai o lenei vaega e taofia ai le faamatuu atu o le kulukose mai le ate ma saofagā ai i lona sili atu o le absorption i totonu o masini o le tino.

    Se fualaau mo le lelei o le kulukose

    Sili ona biguanides mataalia:

    O loʻo faʻamatalaina i latou i aʻafiaga e tasi i luga o le tino e pei o biguanides. O le eseesega autu o le tau maualuga atu ma se lisi matagofie o aʻafiaga i itu.

    O se fualaau tau fualaau o fualaau oona ma taugata

    E aofia ai:

    O le thiazolidinediones e leai se aoga i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1.

    O fualaau fou o fualaau oona lea e fesoasoani e faateleina le gaosiga o le inisalini ma faasaʻoina le suka mai le ate.

    Galvus e manaʻomia e tuʻuina atu le suka mai le ate

    O se lisi o gliptinov mataalia:

    Januvia e tuuitiitia le kulukose o le toto

    O nei tagata faufautua o aso nei e puipuia le gaosia o se enzyme e soloia ai gaʻo vailaʻau faʻasaina, lea e faʻaitiitia ai le fua o le absorption o polysaccharides. O loʻo faʻamaonia tagata faʻatagaina e le itiiti ifo o aʻafiaga o le itu ma e saogalemu mo le tino.

    E aofia ai:

    O vailaʻau o loʻo i luga e mafai ona faia faʻatasi ma vailaau o isi vaega ma insulin.

    O le augatupulaga lata mai o fualaau oona lea e maualalo ai le toto suka.O vailaau faafomai o lenei vaega e mafua ai fatuga e gaosia ai le kulukose i le urine i le taimi e mafua ai le maualuga o le suka i le toto mai le 6 i le 8 mmol / l.

    Meafaigaluega na faʻaaogaina mo le faʻaitiitia o le suka o le toto

    Lisi o gliflozinov mataalia:

    Vailaʻau e aofia ai metformin ma glyptins. Lisi o le auala sili ona lelei o ituaiga tuufaatasi:

    Aua le faʻaaoga fualaau faʻatau fua e le tatau ai - taumafai e tuʻuina atu le fiafia i biguanides saogalemu.

    Tuufaatasi meafaigaluega mo diabetics

    Inisalini poʻo fuamini - o le fea e sili atu mo le maʻisuka?

    I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, ua faʻaaogaina le inisalini, o le togafitiga o faʻamaʻi ituaiga 2 o se fomaʻi faigata e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻavasega ai le maualuga o le suka.

    Faʻaaogaina o fuataga faʻatusatusa i inisiua:

    • faigofie o le faʻaaogaina ma le teuina,
    • leai se faaletonu i le taimi o le taliaina,
    • pulea lelei o le hormone.

    O le lelei o le inisalini o le iniseti o se vave vave togafitiga ma le gafatia e filifili ai ituaiga inisalini sili ona talafeagai mo le tagata maʻi.

    Injections injections e faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 pe afai o le togafitiga fualaau e le maua ai se lelei lelei ma pe'ā uma ona 'ai le kulukosesese maualuga i le 9 mmol / L.

    O inisopa insulin e naʻo le taimi e le fesoasoani ai pailani

    "Ua ou mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 mo le 3 tausaga. Ina ia faʻamaonia le suka o le toto, i le faaopoopo atu i injections o le inisalini, ou te aveina fualaau Metformin. Aʻo aʻu, o le vaifofo sili lea mo le maʻisuka i se tau taugofie. O se uō o loʻo inuina lenei vailaʻau i le galuega e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 ma e fiafia i le iuga. "

    "E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2, lea na ou togafitia mo le tele o tausaga i le fualaau faasaina Januvia, ona sosoo ai lea ma Glucobaya. I le taimi muamua, o nei fualaau na fesoasoani ia te au, ae talu ai nei sa matua faigata loʻu tulaga. Na ou sui i le inisalini - o le faasinoala o le suka na pa'ū i le 6 mmol / l. Ou te alu foi i se meaai ma alu i totonu mo taaloga. "

    "E tusa ai ma taunuuga o suʻega, na faʻaalia mai e le fomaʻi e iai loʻu maualuga maualuga o le toto. O togafitiga e aofia ai meaai, taaloga, ma Miglitol. Ua ou inuina le fualaau faasaina mo le 2 masina ua uma - ua toe foi mai le kulukose i mea masani, ua faaleleia loʻu ola maloloina. O fualaau lelei, ae e taugata tele mo au. "

    O le faʻatasiina o se taumafa maualalo ma le faʻamalositino ma le faʻamalositino lelei o le a fesoasoani e faʻamausali le maualuga o le suka i le maʻisuka ituaiga 2.

    I le leai o ni faʻafitauli, ia tuʻuina atu i ai fualaau faasaina e aofia ai le metformin - latou te faʻamautuina le kulūkose ma laʻititi aʻafiaga. Ole fua ma le taimi ole faʻaaogaina o inisalini mo le ituaiga 1 faʻamaʻi e fuafua e le fomaʻi, ma mafaufau i uiga o tagata maʻi ole maʻi.

    Faatatau lenei tusiga

    (2 fuainumera, fua 5,00 mai le 5)

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le tino o le endocrine ma le tino atoa e aʻafia ma le soliga o le natura o le inisalini ma le gasegase o gasegase o le gaosiga mulimuli. O le maʻi suka e le mafai ona faʻamalosi i le auala lava e tasi e pei o se isu o le isu pe, fai mai, manava, faʻamalo faʻatasi ma le fesoasoani o fualaau faʻamalosi fualaau oona i le isu poʻo le microflora pathogenic i totonu o le manava. E masani lava e le mafai ona togafitia le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ma le fesoasoani o vailaau faʻaonapo nei, talu ai e leʻi iloa e fomaʻi le auala e gafa ai le pancreas pe tupu ai ona sela beta. Na o le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 o le insulin gasegase, lea e te manaʻomia e te ulu soo ai i le tino e ala i tui faʻapitoa poʻo inisua. E leai ni fualaau lelei mo le maʻisuka o le ituaiga muamua, e naʻo ausilali o ausilali, mo se faataitaiga, Siofor poʻo le kullucofage, lea e faʻaitiitia ai le teteʻe o sela i le inisalini.

    O le falemaʻi faʻamalositisi e taulai atu i le gaosia o vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e itiiti le lalaga auala ma faʻateleina faʻamaoniga lautele.O fualaau uma lava e mafai ona vaevaeina e ala i vailaʻau faʻasolosolo, taʻiala o le gaioiga ma sini o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

    E tolu luitau mo le fualaau oona:

    • osofia o sosolo o peta o tamaʻi motu o Langerhans o le pancreas e faʻatele ai le faʻasologa o le inisalini,
    • faateleina le maaleale o gaʻo o musika ma gaʻo gaʻo i insulin,
    • faʻagesegese le faʻafefe o le kulukose i totonu o le toto, poʻo le poloka foi i totonu o le inumaga.

    Sei tatou fai atu loa: e le o se tasi o fualaau faasaina, e aofia ai fualaau faasaina mo le maʻisuka o se augatupulaga fou, e mafai ona mautinoa ai se tulaga lelei atoatoa e aunoa ma ni itu. O le gaioiga o le gaosiga o le gaʻololosi e matua faigata lava ma faʻalagolago i le tele o mea e le mafai ona mafaufau atoa i ai. O le tagata maʻi e tatau ona saunia mo le mea moni e tatau ona filifilia togafitiga fualaau mo le tele o masina, e ala i le auala o faʻataʻitaʻiga faʻamaonia ma mea sese. O nisi o le diabetologists e masani lava e ulagia e sili atu le tuiina o insulin i le maʻisuka inisalini i totonu o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e aunoa ma le tigaina o le maʻi fatu nai lo le fasiotia o ni peta beta ma fualaau le talafeagai, ona tosinaina ai lea o le inisalini, ae i lalo ifo o tulaga le lelei.

    O lea, seʻi o tatou taumafai e alu ese mai le isi itu ma faʻamauaina fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai le tele o aogā i le tino.

    E tusa ai ma le tele o endocrinologists, o fualaau nei e puipuia ai le kulūkose i totonu o le iniseti ma puipuia ona lala mai i le toto. O le mea moni, o fualaau nei mo tagata e le lava le malosi. E le mafai ona latou teena le selu ma meaʻai ma fesuiaiga i se meaʻai maualalo, ae taumafai e faasese o latou lava tino. Latou te 'ai lauti ma inuina i fualaau e le tuʻu ai le suka i totonu o le toto.

    O le mea moni, o le masini o le gaioiga o fualaau oona o le faʻalavelave lea o le alpha-glucosidase, lea e mafua ai se pa puipui e le mafaamatalaina i luma o molekone. Ole fualaau autu o lenei ituaiga o le acarbose, e tolu taimi i le aso. O le tau o le acarbose e le maualuga tele, ae leai se manatu i se "togafitiga" - o se tagata e faʻaaluina tupe i fualaau faʻasaina ma luga o oloa gaosi oloa nai lo le le faatauina mai o le tasi poʻo le isi. O isi mea uma, o le acarbose e faʻamafanafanaina ai le faʻamafanafanaga o le gastrointestinal, e mafai ona fesoasoani i le atinaʻe o le ate ma le fatu fatu, e le mafai ona faia i le maitaga ma le lactation.

    O le tele o mea lelei o le acarbose ma analogues e toetoe lava a le afaina ai le soifua maloloina, latou te le lamatia ai le hypoglycemia (o le paʻu o le toto suka), latou te fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka ona o le faaletonu o le kulukose i gaʻo (o lona uiga, pe a le o le inisalini, ma o le mea moni o maso ma gaʻo eletise e le manaʻo e gauai ma e maualuga le maualuga o le suka i luga o le toto).

    I le tulaga lona lua i le faaupuga o le "le atoatoa" i fualaau o le maʻisuka, o mea ia e faʻaaoga i fafo atu o le insulin i totonu o motu o Langerhans. O se ituaiga o pope lea e faʻaaogaina ai le paʻu mo le ofuina. Mo sina taimi, o le a fesoasoani moni lava fualaau, gaʻo ma le inisalini e faʻasalalau, o le a oʻo mai se faʻavalevalea o le faʻaleleia atili ma oʻo lava i le toe faʻaleleia. Mo nisi tagata gasegase, o le a le o se mea sese, ae o se faamagaloga umi lava-o le maʻisuka e mafai ona tolopo mo le tele o tausaga. Ae o le taimi lava e taofi ai le togafitiga, e amata ona tupu le suka, ma e ono mafai ona suia le hyperglycemia ma le hypoglycemia. Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga o le mea e ono tupu, o mea uma o le a toe faʻafoʻi masani. Ma i nisi o gasegase e sili ona vaivai, o le a iu lava ina fouvale. O lenei mea e tupu i le maʻi pancreatite - o se faʻamaʻi oti ona o le gasegase tele ma le tiga o tiga tiga. A uma ona taofi faailoga o le pancreatitis i se tagata maʻi, o le CD-1 o le a toetoe lava a faaopoopoina i le CD-2, talu ai e le mafai ona ola fusi o le peta.

    O fualaau oona e faaosofia ai le fausiaina o le inisalini i le pancreas e aofia ai vaega e lua o fualaau faasaina:

    1. Fua o sulfonylureas - glycoslide, glycoside MB, glimepiride, glycidone, glipizide, gITizide GITS, glibenclamide.
    2. Meglitenides - repaglinide, nateglineide.

    I le faʻaopopo atu i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreas endocrine, o fualaau oona e avea ma taufaamatau i le tulaga o le hypoglycemia lē pulea ma faʻafefe ai le gastrointestinal tract. Faaaoga ni meaai se tele. O le tele o fomaʻi latou te tausia nei vailaʻau e fai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, nai lo le faʻaaogaina o vasega. E sili le inu i meglitenides, lea e leai se aʻafiaga faʻamalosia i peta beta, peitaʻi, o nei vailaʻau e sili atu le tau pe a faatusatusa i le sulfonylurea. Vaʻai i le laulau mo faʻatau fualaau ma vailaʻau.

    O fualaau e afaina ai le inisalini o tui, ua uma ona iai fualaau oona mo le maʻisuka fou, e sili atu ona aoga ma saogalemu, ae i se tau maualuga. O lenei vaega e aofia ai biguanides (muamua metformin) ma thiazolidinediones (pioglitazone).

    O nei mea e toetoe lava a le mafai ona oʻo atu ai i le maualuga o le hypoglycemia - o le suka e faʻaitiitia lemu ma i totonu o "itu talafeagai" - o le maualuga e mafai ona oʻo atu ai i meaʻai, ae le o se vailaʻau oona). I le taimi lava e tasi, o vailaʻau e mafai ona mafua ai le le toʻa, manava manava, maua o le mamafa. E le gata i lea, ua faamaonia ai o le pioglitazone, pe a faʻaaogaina i luga o le vasega, e faʻaititia ai le lamatiaga o le fatu, acidosis lactate (seasea), mafua ai le fula o vae ma faateleina ai le vaivai o ponaivi. E pei o isi vailaʻau faʻasaina, o nei vailaau e le tatau ona onā mo le ate ma le fatu fatu, faapea foi ma le maʻitaga ma le lactating women. E le aoga foi i latou e avea o se fofo faʻafuaseʻi ma se faʻafuaseʻi faʻapupulaina o le suka - o le aʻafiaga o fualaau o lenei vaega e le amata muamua nai lo le tolu itula pe a uma le pulega ma ua faaumiumi.

    O fualaau faʻasaina e leai ni mea e faʻaaogaina o togafitiga o le maʻisuka aupito lata mai o loʻo i ai pea i le falemaʻi. O nei mea e sili ona lelei, ae sili atu le taugofie o oloa na ofoina atu e le falemaʻi falemaʻi. I le faiga o le gaioiga, latou te foliga tutusa o le sulfonylurea ma meglitenides, o lona uiga, latou te faaosofia le tuufaatasiga o le inisalini masani e peta peta o le pancreas. O le eseʻesega taua o le faʻaosoosoina lea i se tulaga e sili atu le faigofie, faʻasalaga ma e le o tuusaʻo ma le maualuga o le kulukose ma le inisalini i totonu o le toto. O fualaau faasaina e aofia ai le faʻaogaina i totonu o le fegalegaleaiga o ituaiga uma o ituaiga hormone-producing, faʻapitoa o le alpha ma le beta, lea e faʻapipiʻi ai le glucagon ma le insulin. O se taunuuga, o le faagasologa e maua mai i se tulaga masani ma e le mate le tino o le tino mai le gaioiga.

    O le mea e leaga ai, o loʻo i ai le tele o aʻafiaga i iinei - o aʻafiaga o le pancreatitis o loʻo tumau pea, faʻaauau i vailaau faʻamaʻi, lea e mafai ona afua ai ni faʻamaʻi ogaoga. O le tele o vailaau faʻasaʻo e le mafai ona faʻaaogaina e ala i le tui (peitaʻi, o le maʻisuka, o le i ai i le lumanai o loʻo i ai se tui tui inisalini, o le a le fefe ma inisiua).

    O fualaau o lenei vaega e mafai ona faia pe a maeʻa suʻesuʻega ma suʻega faʻapitoa (faʻapitoa mo le faapalepale). E mautinoa lava o le tau sili ona taugata o fualaau oona. E i ai ni nai iloiloga e uiga i nei vailaʻau ma o latou feteʻenaʻi. E matua faʻasaina le faʻatau mai ma faʻaaoga e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi!

    O lenei vaega e aofia ai mea nei:

    • Dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4) inhibitors - vildagliptin, saxagliptin, sitagliptin,
    • Glucagon-pei o le peptide-1 le talileleia o le receptor: liraglutide, exenatide.

    O le vaega lona lua o fualaau oona ei ai le tele o faʻaopoopoga faaopoopo. Latou te puipuia pupu alpha ma peta o le pancreas, fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto, meaʻai ma le mamafa o le tino, lea e taua tele mo le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.Faatasi ai ma le togafitiga o le maʻisuka, o le faalauiloaina o meaai i le vaega o meaʻai ma meaʻai ma le suamalie o le kulukose i puipui o le tootoo laiti e masani lava. Ae o nei mea leaga ua taugofie tele i tulaga faa-Rusia.

    O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatautaia i luga o le faʻaaogaina o fualaau oona ma metformin. O se manatu le mautonu i luga o lamatiaga fesootai o lenei tuufaatasiga e leʻi atinaʻeina, ae e manino lava ua faaititia le leaga o le metformin. I lenei tulaga, e maua e le tagata gasegase avanoa tau tupe (faʻaitiitia le faʻaaogaina o fualaau oona e le taugata tele.

    Lalo o se laulau o fualaau uma mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua i le uiga o le gaioiga, igoa faʻavaomalo, faʻalogo Rusia, metotia ma le faʻaaogaina i aso taitasi.

    Lagolago Faʻasologa o Vailaau Faʻasolosolo Fesoasoani Faʻatele le mamafa ma Faʻaitiitia le Loto o lou Loto

    O le tausaga 2016, lea o loʻo oʻo mai i lana faaiuga saʻo, na aumaia ai le tele o mea manaia. E aunoa ma le fiafia i le falemaʻi "maua" e maua ai le faʻamoemoe i tagata gasegase e faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le maʻisuka.

    O le mea e leaga ai, o mea e le mafai ona faʻaaogaina e tupu i le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O le tele o taimi (i le 90% o mataupu), e le mafai e le pancreas ona maua le insulin i le tele o aofaiga pe le mafai e le tino ona faʻaaoga lelei, ona o le maualuga o le kulukose i le toto ma le maʻisuka ituaiga 2.

    Sei ou faamanatu atu ia te oe o le inisalini o le ki lea e tatalaina ai le auala mo le kulukose e sau mai meaai i totonu o le toto. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona tupu i soo se matua, ma e masani ona maua faalilolilo mo le tele o tausaga. E tusa ai ma fuainumera, o tagata maʻi uma e lua e le o iloa ni suiga ogaoga e tutupu i totonu o lona tino, lea e sili atu ona leaga ai le faʻamaʻiina o le maʻi.

    O le tele lava o taimi e masani ai, o le maʻisuka ituaiga 1 e lipotia, lea e masani lava ona faʻaaogaina ai sela o le pancreatic e faʻapipiʻi ai le inisalini, ona faʻasolosolo ai lea o le pulega o le hormone mai fafo.

    O le maʻisuka ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2, o loʻo totoe i le avanoa, e matua matautia lava: i le 6 sekone e tasi le ola. Ma le oti, e pei o se tulafono, e le o le gasegase lava ia, o lona uiga, o le faateleina o le toto suka, ae o ona taunuuga umi.

    O le mea lea, o le maʻisuka e le sili atu le matautia e pei o faʻamaʻi e "lafoaia". Matou te lisiina le mea sili ona taatele.

    • Paʻi cardiovascular, e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le fatu, o se aʻafiaga masani o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi-o le faʻaleagaina o le myocardial and stroke.
    • Faʻatoʻa o le fatu, poʻo le maʻisuka Nephropathy, lea e atiae ona o le faaleagaina o vaa o fatugaʻo. I le auala, o le pulea lelei o le kulūkose o le toto e matua faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu lenei faʻalavelave.
    • Mateʻo le neuropathy - faʻaleagaina le faʻalavelave faʻalavelave, e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o otaota, faʻaleagaina o feusuaiga, faʻaitiitia pe leai foi se lagona i totonu o vae. Ona o le faaitiitia o le lagona, e le mafai e tagata gasegase ona matau ni manuʻa laiti, lea e mafua mai i le atinaʻeina o se maʻi masani ma atonu e mafua ai le tosoina o vae.
    • Matelaina o le maʻisuka - faʻaleagaina mata, e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaaliga e oʻo ai i le faʻapouliuli.

    O nei faamai uma e mafai ona mafua ai le le atoatoa po o le oti foi, ae peitai o fatufatu o le cardiovascular ua saʻo le mafaufau o le sili ona taufaasese. O lenei faʻamaoniga o le tele o mafuaʻaga e mafua ai le maliu o le maʻisuka. Puleaina o le maualuga o le toto, o maʻi o le coronary cardiovascular, o le cholesterol o loʻo i luga o le pa ma le manaʻomia mo se taui talafeagai mo le glycemia lava ia.

    E oʻo lava i le mea sili ona lelei o mea tutupu - togafitiga talafeagai, mea taumafa, ma isi mea - o le lamatiaga o le oti mai le fatu fatu poʻo le taʻavale i le maʻisuka e sili atu le maualuga nai lo tagata latou te le maua i le hyperglycemia.Ae ui i lea, o fualaau fou hypoglycemic intended for the treatment of type 2 diabetes e mafai ona iu ai ina liliu le vete i se itu sili atu ona lelei ma faʻaleleia atili le faʻasologa o le maʻi.

    E masani lava, o fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka e le o le insulin-toto e tuuina atu e avea ma pulu tuʻu. O lenei tulafono le manino e leiloa i le oʻo mai o fualaau oona e faaosofia ai togafitiga o inisalini, e pei o le liraglutide. Na fatuina e saienitisi mai le kamupani lauiloa Tenimaka a le lalolagi e maua fualaau faasaina mo le maʻisuka, Novo Nordisk. O le fualaau oona i lalo o le igoa o igoa Saksenda (i le Russian Federation - Viktoza) na faʻaalia i Europa i le tausaga talu ai. Ua faʻamaonia e avea o se togafitiga mo le maʻisuka i tagata gasegase oona ma se numera o le tino (maualuga2 / mamafa) i luga atu o le 30.

    O se meatotino lelei o le lirapuutide, lea e faʻaeseese ai i le tele o isi fualaau oona, o le gafatia lea e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino - o se tulaga e seasea lava ona maua mo le tino o le hypoglycemic. O fualaau o le maʻisuka e masani ona saofagā i le mamafa o le tupe maua, ma o lenei tulaga o se faafitauli matuia, aua o le oona o se mea e sili ona lamatia. O suʻesuʻega na faʻaalia: i le taimi o togafitiga ma le leraglutide, o le mamafa o le tino o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na faʻaititia e le sili atu i le 9%, lea e mafai ona mafua i se ituaiga o faamaumauga o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le suka toto. Ae peitai, o se aafiaga aoga i luga o le mamafa e le na o le pau lea o le aoga o le liraglutide.

    O se suʻesuʻega na maeʻa i le 2016 ma le silia ma le 9,000 tagata na gasegase mo le toeitiiti atoa le 4 tausaga na faʻaalia ai o togafitiga i lenei vailaʻau e le gata e fesoasoani e faʻasaina le maualuga o le kulukose o le toto, ae faʻaititia ai foi le lamatiaga o le maʻi cardiovascular. O tagata musuia o Novo Nordisk e leʻi taofi iina ma i le 2016 na tuʻuina mai ai se isi vailaʻau faʻamalolo o le suka-Semaglutid.

    E tuai lava ona vaʻavaʻai mo se vaiaso i totonu o tusitaulima faafomaʻi: o lenei vailaau o loʻo faʻaauau pea i le falemaʻi, ae e oʻo lava i lenei "muaʻi faʻatau atu", na mafai ona tele le pisa i le lalolagi faasaienisi. O se sui fou o fualaau o le hypoglycemic parente na faateia ai tagata uma i lo latou gafatia e faaitiitia ai le ono tulai mai o faafitauli i le cardiovascular i le maʻisuka. E tusa ai ma se suʻesuʻega na faia ma le sili atu i le 3,000 tagata gasegase, o togafitiga faʻatasi ai ma vaiaso e na o le 2 tausaga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻauʻuina o le myocardial poʻo le stroke e tusa ma le 26%!

    Faʻaitiitia le ono tulaʻi mai i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻaleagaina o le cardiovascular, i lalo o le pelu a Damocles o loʻo sili ona ola ai le maʻisuka, toetoe o le kuata o se mea sili lea e mafai ona laveaʻiina le faitau afe o soifuaga. I le auala, semaglutide, faʻapea foi ma le liraglutide, o loʻo faʻapitoa ona faia, ma e tasi le tui i le vaiaso e lava e maua ai le iuga. O nei taunuuga mataʻina o le suʻesuʻega a saienitisi e mafai ai ona tilotilo atu i le lumanaʻi mo le faitau miliona o maʻi, faʻamalosia lo latou mautinoa: o le maʻisuka e le o se faasalaga.


    1. Dedov I.I., Kuraeva T. L., Peterkova V. A. O le maʻi suka i tamaiti ma tamaiti, GEOTAR-Media -, 2008. - 172 itu.

    2. Natalya, Aleksandrovna Lyubavina Immunity mo faʻalavelave faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka ituaiga 2 / Natalya Aleksandrovna Lyubavina, Galina Nikolaevna Varvarina und Viktor Vladimirovich Novikov. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2014 .-- 132 p.

    3. Vitaliy Kadzharyan und Natalya Kapshitar O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka: auala faʻaonapōnei i togafitiga, LAP Lambert Academic Publishing - M., 2015. - 104 p.

    Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

    Tuua Lau Faamatalaga