Ituaiga o gaioiga mo le pancreatic necrosis

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Pancreatic necrosis o se faʻamaʻi o le pancreas, lea e faʻailoaina i le oti o le okeni. E afua ona o le lomiina o le gland (autolysis) i ona lava enzymes.

E masani ona i ai le necrosis o le pancreatic ma le peritonitis, faʻapipiʻiina ma gaioiga faʻapipiʻi i totonu o le manava o le manava ma faʻafitauli eseese. Pancreatic necrosis e mafai ona vaʻaia o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ma o se faʻalavelave ogaoga o le maʻi pancreatite. I le avea ai o se faʻamaʻi ese, e masani ona maua i tupulaga talavou.

O ituaiga nei o le pancreatic necrosis e iloagofie:

  1. E tusa ai ma le faʻaauau o le faagasologa - faʻalautele (faatapulaʻa) ma salalau.
  2. E tusa ai ma le i ai o faʻamaʻi i le pancreas ua afaina, e le aoga (leai se afaina) ma ua pisia.

O le sateile pancreatic necrosis ua vaevaeina i le hemorrhagic, lea e faʻaalia i le toto toto, gaʻo ma fefiloi, lea e sili ona taatele.

O le gasegase o le faʻamaʻi ua faʻafefeteina ma alualu i luma.

Mafuaaga ma faailoga o le pancreatic necrosis

E tele mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le maʻi.

O le mea sili ona taatele e aafia ai le setete o le pancreas ma le atinaʻeina o togafitiga o le faaumiumi le faʻaleagaina o le ava.

I le faaopoopo atu i lenei mea, o se tasi o mafuaʻaga e ono mafua mai i le faamaʻi e mafai ona solia ai le taumafa, tele le taumafaina o meaʻai ma gaʻo.

E le gata i lea, o aʻafiaga lamatia o:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi poʻo siama i le tino,
  • manava po o le maʻi ulutala,
  • gallstones
  • Togafitiga poʻo manua o le tino
  • afaina o gastrointestinal ua i ai nei,
  • fualaau faasaina.

A maeʻa ona faʻaalia i se tasi poʻo ni mafuaʻaga, e mafai ona tupu le necrosis pancreatic, lea e tolu vaega ole atinaʻe:

  1. Toxia - i lenei tulaga, o toxins faʻalilolilo e siama faʻasaga i le toto.
  2. O le toesea o se tapulaa faʻatapulaʻaina o le pancreas ma o nisi taimi e aʻafia ai.
  3. Suiga tetele - i le gland ma le lalata vavalalata.

E tusa ai ma vaega o le necrosis, o uiga taua e tupu:

  • tiga - o le tele lava o faʻataʻitaʻiga o faʻamaʻi e matua malosi tele, e le mafai ona faʻalogo, ae mafai ona faʻaitiitia pe afai e taoto faʻatasi ma ou tulivae i lou manava,
  • taʻavale
  • vili - e le fesoʻotaʻi ma le 'ai, aʻo vomits e se tagata le toto mucous toto, ae leai se toomaga,
  • maʻi faʻamaʻi - e mafua ona o le faʻamalaina tele, gasegase e mafua mai i le vomiting, le maʻi e fia inu i taimi uma, o ona paʻu ma mucous membranes ua mamago, o le urination ua matua faʻaititia pe ua maeʻa atoa,
  • muamua mumu, ona palloruli lea o le paʻu,
  • hyperthermia
  • fufulu
  • taua tachycardia,
  • o foliga vaaia o lanu viole i luga o le manava, papa ma tua,

I le maeʻa ai o le 5-9 aso, e leai se lelei o le tino ma le le atoatoa o meaola uma.

Faʻafomaʻi mo le togafitiga o le necrosis pancreatic

Muamua lava, o le tagata maʻi e faʻamaonia se moega malosi e malolo, anapogi faʻamālōlōina. O le sini autu a le fomaʻi o le taofi lea o le tiga o le tiga.

Mo le faʻamoemoega o lenei mea, ua faʻaofiina ai faʻasalaga ma antispasmodics. Ina ia taofia le galuega faalilolilo a le pancreas, ona o le mea moni, o lona faʻaumatiaga, o le tagata maʻi ua faʻataʻitaʻiina sauniuniga o le antienzyme.

O le sili ona taʻutaʻua oi latou ma faʻateleina i togafitiga faafomaʻi, o Kontrikal (o isi igoa o Trasilol ma Gordoks). O le isi laasaga o le toe faʻaleleia o faʻaagaga o le vai na leiloa i le taimi o le vomiting. Mo lenei mea, o loʻo faʻaaogaina ai vaifofo faʻafefe o vailaau faʻasolosolo. E manaʻomia foi le faʻaitiitia o le vevela ile vaega o le mumū - faʻaaoga le aisa. Aukilani faʻatagaina - e faʻaumatia ai le fualaau oona.

Afai o le togafitiga uma e le aoga, o se faʻafitauli o le pancreas ua tupu, pe ua salalau le gaioiga i totoga vavalalata ma i le peritoneum (peritonitis), ua faʻaalia ai togafitiga faʻafuaseʻi faʻapitoa.

Taʻaloga mo le pancreatic necrosis

O gaioioiga e faia i le necrosis o le pancreatic e vaevaeina i se mea e le manava ma tatala, pe tuusaʻo.

O faʻalavelave faʻaleagaina e faʻaaogaina pe afai e na o se vaega faatapulaa o le pancreas ua tupu necrosis, ae o lona itu autu o loʻo mafai pea ona galue.

I luga o le nofoaga o le liona, e faʻaputuina ai le susu ma le tino maliu, lea e tatau ona aveeseina. O loʻo aveʻesea siaki pe a maeʻa le faʻatinoina o faʻataʻitaʻiga mo suʻesuʻega faʻasolosolo, suʻesuʻega faʻaleaganuʻu ma suʻesuʻega o meaola.

O se iloiloga o le bacteriological e faamanino ai le i ai o siama faʻamaʻi i totonu o le gland, ao suʻesuʻeina e le suʻesuʻega o suʻesuʻega pe iai ni sela oona e mafai ona avea ma puna o le atinaʻeina o se paʻu vevela, ma o le vailaʻau faʻasaina o le suavai ua faʻasaoina ua suʻesuʻeina i luga o se meaola. O le taotoga e faʻatinoina i lalo o le puleaina o le ultrasound.

E lua ituaiga o faʻalavelave faʻaleagaina:

  1. Faʻailoga - o le aveeseina muamua o se mea e ese mai le gland ua afaina. O loʻo faʻatinoina i le tulaga o le necrosis pancreatic nonfected. E masani lava, pe a uma le afaina, o le a le afaina se vai fou.
  2. Ole faʻaleleia o le faʻapipiʻiina lea o se nila lea e faasolo malie ai le tafe. Faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi, le vaega o le faaleagaina o le okeni, e mafai ona faʻapipiʻiina se numera ese o alavai o ituaiga eseese ma diameters. E ala i le faʻaleleia o alavai, ua fufulu le pancreas ma faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi. O lenei metotia e faʻaaogaina mo le siama o le gland, pe afai foi e le aumaia e le punch le taunuuga lelei.

Faatasi ai ma ituaiga faʻaleagaina faʻaleagaina o le teleitonitonitis, e faʻamalosia ai fomai tipitipi e faʻaaogaina ni taotoga tuusaʻo tuusao.

O le taotoga taotoga e aofia ai le facrectomy necrectomy, o lona uiga. aveeseina o ana vaega oti. Afai ua atiae le necrosis ona o togafitiga o le biliary tract, ona mafai lea ona faʻaumatia. O nisi taimi o le gall vladder or even the splin e mafai ona ave.

Afai o le necrosis o le pancreatic e faʻatasi ma le peritonitis, ona faʻamaʻapeʻa atoa lea o le lua o le manava, ma o le faʻapipiʻiina o alavai e talafeagai.

Tatalaina gaioiga e faia e faʻaaoga ai laparoscopy. O le aʻafiaga o le metotia o se faʻataʻitaʻiga atoa o gaoioiga na faia. Ina ia faia lenei mea, e faʻafeiloaʻi ata puʻe e ala i se laʻititi laʻititi i le manava o le manava, ma o mea uma e tutupu e faʻaalia i le tele o faʻaaliga i le mata mata.

I le faʻaopoopoga i le laparoscopy, o le pancreatomento-bursostomy e faʻaaogaina - o se mea faapitoa e tuʻu ai se manua matala pe a uma le laparotomy e faʻaogaina ai le paʻu e ala i le tatala o le toto.

O aʻafiaga o le pancreatic necrosis

O le averesi o le tino mo le pancreatic necrosis o le 50%, o le faailoga e sau mai le 30 i le 70%.

O tagata olaola e manaʻomia le tuʻuina atu i taimi talafeagai ma le talafeagai togafitiga.

A maeʻa le faʻamaʻi, naʻo le galuega o le exocrine o le pancreas e faʻavaivaia, o lona uiga, o le faʻamalositino o enzymes digestive ua faʻavaivaia.

I le taimi lava e tasi, o le galuega o le endocrine e masani lava - o lemoni e faʻasaʻo ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (insulin, glucagon) e saʻo lelei.

O faʻafitauli nei o maʻi ua taʻua i luga ua mafai:

  • otaota o le otaota
  • faʻasolosolo taimi masani i totonu o le pancreas,
  • i le kuata o mataupu - maʻisuka
  • e mafai ona tutupu mai kalagi sese i totonu o le gland,
  • le mautonu i le aofaiga o lipids i totonu o le toto,
  • maa i totonu o laina.

E mafai ona faia le pancreatic necrosis i:

  1. O le mamafa
  2. O le faamaʻi
  3. Faʻavaʻa faʻavalea

I le faʻaopoopoga, o le toe faʻaleleia o le faʻamaʻi e mafai ma le faʻaaogaina o meaʻai ma gaʻo.

Toe faʻaleleia pe a maeʻa le necrosis pancreatic

A maeʻa le taotoga, e le mafai e le tagata maʻi ona galue mo le tolu i le fa masina pe sili atu foi. O le laʻasaga o le faʻatulagaina o taimi e faalagolago ile tausaga o le maʻi (tagata matua e matua faigata lava ona tumau i ia taualumaga, o le mafuaʻaga lea e maualuga ai le ono maliu), le mamafa o le tulaga, ma, sili atu ona taua, i le tausiga ma le tausiga o aiga ma uo.

O aso muamua e lua, o le maʻi e tatau ona iai i le falemaʻi maʻi tigaina o le falemaʻi, lea e masani ona fuaina ai e le tausimai le toto totoga, suʻega toto mo glucose ma eletise, suega o le urine, fuafua le hematocrit (fua o le numera o elemene ua fausiaina i le aofaiga ole plasma). Faʻatasi ai ma se tulaga mautu, o le tagata maʻi e tuʻuina atu i le uarota i le matagaluega o taotoga lautele.

E le faatagaina faʻamaʻi e 'ai i soʻo se mea ao iai i le maʻi tigaina. I le aso lona tolu, o le lauti e aunoa ma le suka ma fugalaau, masini suamalie suamalie i luga o le sua o fualaau aina, araisa ma le falalati keke, polotini omela (afa afa i le aso), falaoa mago (naʻo le ono aso), cheese cheese, pata (15 g). I le vaiaso muamua, e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e ai ai gaʻo, ma a maeʻa le fitu i le sefulu aso e mafai ona e faʻalauiloaina malie le aano o manu ma iʻa. O tagata maʻi e faʻatuʻi atu i le fale pe a ma le 2 masina.

I le fale, e tatau i tagata gasegase ona mulimuli i se meaʻai, faia ni vailaʻau o le hypoglycemic e faʻafoʻi ai le maualuga o le kulukose o le toto, o le enzymes e faʻaleleia ai otaota, faʻamalositino ma alu i le physiotherapy.

O mataupu faavae autu o le taumafa pe a maeʻa le necrosis:

  • meaʻai masani i vaega laiti (a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso),
  • uia atoatoa o masani leaga,
  • mea kuka kuka kuka e tatau ona mafanafana (leai se mea e vevela ma malulu, ao latou faʻaitaʻiaina le mea e maua ai le manava),
  • na o le kuka, uʻu pe fufuluina ipu i pepa ua nutimomoia pe faʻapipiʻiina.

O mea faasaina mo pancreatic necrosis o:

  1. Pulu falaoa ma le mufui.
  2. Barley, falaoamata sana.
  3. Legumes.
  4. Meaʻai ma iʻa.
  5. Fuʻu, falai, ulaula ma togiina.
  6. Meaʻai fagota.
  7. Lisi o loʻo i ai pulou.
  8. Rich thths.
  9. Taimi.
  10. Paʻu paʻepaʻe.
  11. Mea gaʻo susu gaʻo.
  12. O fuamoa.

  • falaoa mago
  • o le sisi falaoa-maualalo
  • vai inu meaai suamalie,
  • palu pasi o le saito,
  • fualaau faisua
  • sua e le o nifo,
  • totoʻa aano ma iʻa,
  • fualaau faisua ma pata,

E le gata i lea, faatasi ai ma le necrosis pancreatic, e mafai ona e faʻaaogaina kuki e leai ni suka i ni tapulaa faʻapulaʻa.

Prognosis pe a maeʻa le necrosis ma le puipuia o le maʻi

O togafitiga ma togafitiga faʻapitoa o le pancreatic necrosis o loʻo i ai se faʻasolosolo fefiloi.

O le avanoa e ola ai e tusa ma le limasefulu pasene. E faʻalagolago lava i le taunuuga o le taʻaloga, e pei ona uma ona fai, i luga o le itupa ma le matutua o tagata mamaʻi, i luga o le lelei o galuega a fomai tipitipi, i luga o maʻi o le tausisia o le taumafataga, ma le masani ona faʻaaoga togafitiga faʻasoifua maloloina.

Afai e 'ai e le tagata maʻi meaʻai, ulaula, inupia le ava malosi, o le a le umi se taimi e faʻamagalo ai.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se ituaiga soifuaga e mafai ona taʻitaʻiina vave ai le gland, ma o le tau mo le faʻatamala atonu e maualuga tele.

O tagata maʻi na faia le taotoga mo le necrosis pancreatic e tatau ona faʻaauau le togafitiga na faʻamatalaina e le fomaʻi io latou olaga atoa, mulimuli i ona fautuaga.

O tagata maʻi e tatau ona suʻesuʻeina i taimi uma mo le kulūkose ina ia le misia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, o se suʻega masani o le suʻesuʻeina o vailaʻau o aso taitasi ma le fua o le urination i le ao ma le po, ma asiasi i le potu faʻamalosi e iloa ai pe iai ni masima pe a uma le taotoga.

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e taua le onosaʻi ma vave faʻatino le inisalini ma ave suʻisu.

Puipuiga o le faamai e faapenei:

  1. Vaʻaia ma le atoatoa o togafitiga o faʻamaʻi (hepatitis, cirrhosis, degeneration fatty) ma le biliary tra chorela (cholelithiasis),
  2. E fautuaina e teena le auai i le taumafataga o le gaʻo, suamalie, ulaula, vela, meaʻai kuka, pe faʻaitiitia lona faʻaaogaina,
  3. E tatau ona lafoaʻi masani leaga - ava malosi, tapaa ma fualaau, aua ua i ai so latou aafiaga matautia i luga o le ate ma le pancreas,
  4. E tatau ona e faʻaeteete i manua o le manava,
  5. Mo faʻamauaʻiga muamua o le vaega o meaʻai, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi,
  6. O gaioiga faʻale-tino e fautuaina e faia i aso uma,

E le gata i lea, e tatau ona e lafoaia atoatoa le faʻaaoga poʻo le faʻaitiitia o mea ua fai ma vaisu i sugary inu mea inu.

E uiga i le pancreatic necrosis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Maʻisuka ma anufe

E mafai ona maua siama anufe ma le maʻisuka? Ioe, ioe. Ae o se mea tāua o le tupu mai o le maʻisuka e aʻafia ai le tala o le pala. I le uma lava, e masani ona taliaina e faapea o le maʻisuka o loʻo i ai mafuaaga uma o le atinaʻe. O le a tatou taulimaina nei mataupu i nisi auiliiliga.

  • E mafai ona i ai anufe i le maʻisuka?
  • E mafai e anufe ona faʻaosoosoina le atiina ae o le maʻisuka?
  • O a parasite e mafai ona faʻaalia i le maʻisuka?
  • O mafuaʻaga mo le faʻaalia - faʻapefea ona ou maʻi?
  • Faailoga
  • O faʻafitauli ma faʻafitauli
  • Faʻailoga
  • Tomai masani
  • Fofo faʻapitoa
  • Lapataiga mo le Puipuia o le Maʻi

E mafai ona i ai anufe i le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le tino puipuia o le tino ua matua mafatia lava, o lea ua faigofie ai ona faʻapipiʻi le tino i faʻamaʻi pipisi o meaola ninii - anufe. Ae o le a le mea e sili ona taua, o le maʻisuka e atiina ae i le talaaga o le le talafeagai o le gaosia o nisi o hormones ma enzymes e le pancreas. Fesoasoani, i le isi itu, e manaʻo e fausiaina i lenei totoga faapitoa. O le mea lea, anufe ma le maʻisuka e vavalalata vavalalata.

E mafai e anufe ona faʻaosoosoina le atiina ae o le maʻisuka?

Fesoasoani i parasite e masani lava ona faʻalauiloaina i le pancreas, talu ai o mea elemene e lelei mo le atinaʻeina o anufe (inisalini, ma isi) o loʻo gaosia i totonu. O nei microelements latou te fafagaina, ma faateleina lo latou numera. I le tele o osofaʻiga, o le faʻaumatia o suauu-e maua ai le inisalini e tupu. O le mea la lea, o le tele o le suka e faʻapipiʻiina i le toto, e oʻo atu ai i le maʻisuka.

Afai tatou te talanoa e uiga i le masini o le atiina ae o le maʻisuka i luga o tua o faʻamaʻi i anufe, ona mafai lea ona tatou mafaufau i se faʻataʻitaʻiga ma se fuluu Siberia. O lenei tauleʻaleʻa e tau atu i le opisthorchiasis, lea e aʻafia ai le polokalame o le hepatobiliary. I le faaleagaina o le pancreas, e tupu aʻe ai le mumū, lea e tupu ai le pancreatitis poʻo le necrosis pancreatic.

O nei maʻi faʻaleaga e faʻaumatia ai ia peta peta e maua ai le inisalini. O le mea lea, o le hormone ua le toe gaosia, pe o le gaosiga e faʻaitiitia i le tele o taimi. Ua faateleina le suka o le toto.

E le gata i lea, i le i ai o parasite i le tino, o le faateleina o le manaʻo, o le a amata e le tagata ona soona tagofia mea taumafa e toetoe lava a le mafai ona puipuia. Ma o lenei mea o se avega mamafa i luga o okeni o le gastrointestinal tract, ate ma le pancreas. O le mea lenei e tau atu ai i le faʻaaogaina ma le faʻamutaina o le faʻasiga o le inisalini.

O lenei lomiga e talanoaina auiliili atili i le vitio lenei:

O a parasite e mafai ona faʻaalia i le maʻisuka?

Aʻo le i faʻamaonia le sootaga tuusao i le va o helminot ma le maʻisuka, sa faia e saienitisi suʻesuʻega ma suʻega faifai pea. Na maua ai e le o ituaiga uma o parasite e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka, ae na o le:

  • Siberian fluke, e faasaga i tua o loʻo faʻaleleia e opisthorchiasis,
  • povi faʻataʻavale e faʻasaina teniarinhoz,
  • toxoplasma mafua ai toxoplasmosis,
  • ufiufi pepa faifefe hymenolepidosis,
  • Giardia e fesoasoani i le tupuga o giardiasis,
  • plasmodia - malaria e atiaʻe,
  • amoeba - amoebiasis,
  • cryptosporida - cryptosporidiosis,
  • microsporida - faʻaleagaina faʻaleagaina o le pancreas,
  • Leishmania - Leishmania,
  • pneumocystis - pneumocystosis.

O nei microorganisms microorganisms e taʻitaʻia ai faʻamaʻi faʻapitoa, e aʻafia ai aʻafiaga e tupu ai le mafuaʻaga o le maʻisuka.

O mafuaʻaga mo le faʻaalia - faʻapefea ona ou maʻi?

E ono mafai ona maua i le tele o auala auala ese:

  1. E ala i le palapala, pe a savali se tagata i luga o eleele eleelea. E mafai ona i luga o le matafaga, natura, i le togalaau.
  2. E ono aʻafia oe ile lima eleelea, lea e sili atu ona uiga ile fanau.
  3. Fualaau e leʻi faʻasalaina, vine, fualaʻau.
  4. Sushi ma le faʻaaogaina o soo se iʻa.
  5. Manua le gaosia o aano o manufasi.
  6. Tapuni vai.
  7. Pets
  8. Fefaʻasoaʻiga ma feasogi.

Tusa e faʻatatau saʻo i le ituaiga o anufe, ae i se tulaga lautele, e mafai e se tasi ona iloatino ia faailoga lautele:

  • mamafa gau gau
  • faaitiitia pe faateleina manaoga,
  • vevela paʻu
  • oso i luga o le tino,
  • taʻavale
  • faʻalavelaveina o le mea e gaosia ai meaʻai,
  • leaga le manava mai le gutu
  • puupuu le manava
  • faateleina le afu.

O faʻafitauli ma faʻafitauli

O le osofaʻiga faʻapitoa e aofia ai le faʻatoʻilaloina ma le faʻaleagaina o le pancreas, lea e faʻateleina ai le ala o le maʻisuka. E le toe faʻaleleia ia sela peta mate, o lea e le mafai ai e le tino ona toe gaosia le horulone insulin. O le mea lea, o le maʻisuka e le mafai ona faʻaleleia.

O a isi taunuuga e mafai ona matauina:

  1. Faʻaipoʻaina o le tino ma le gaogao o anufe, ona o le mea e leiloa ai le gafatia o le faigaluega, ua tupu ai le le mautonu.
  2. O le le lava o vitamini, minerale ma isi mea aoga e atiina ae, talu ai ona e fafagaina i latou e helminths. E tusa lava po o le a le tele o le mea e 'ai e le tagata maʻi, e masani lava ona faʻaaogaina e le meaʻai meaʻai micronutrients.
  3. O le tele o helminths ua faʻapipiʻi i ipu inu, lea e faʻaleagaina ai siama ola maloloina ma totoga o okeni.
  4. E faʻalavelave le faʻafefeteina.
  5. E faʻaitiitia le faʻamaonia.
  6. Talu ai ona o faʻamaʻi pipisi e sosolo i totonu o faʻafesoʻotaʻiga uma, o aʻafiaga uma e afaina.
  7. I le taimi o le maʻitaga, o anufe e ulu i totonu o le placenta, ma afaina le pepe.
  8. Neurological disorders e atiina ae.

Faʻailoga

I le taimi muamua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le lotoifale o le a faʻafesoʻotaʻi le tagata gasegase i se faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi.

E faigata tele ona fuafua le suʻesuʻega o le parasite, o le mea lea, e tele faʻamalositino:

  1. O le faʻasologa o felaʻuaʻiga e mafai ai e oe ona maua pusa. O le suʻesuʻega e taʻua o le macroscopy. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai se talo lapotopoto, faʻaloʻu ma le pala, lea e ufiufi i se tapuni. O anufe o loʻo suʻesuʻeina e ala i se faʻalautele.
  2. Kato smear - microscopy. O le mea e leaga ai, o lenei laʻau e leʻo fuaina ai ituaiga uma o parasite, o le mea lea, e faia ai se faʻataʻitaʻiga, lea e faʻapipiʻiina ai le nofoa faʻatasi ma se sui soʻotaga.
  3. Suʻega faʻapitoa ole toto ole maʻi. O loʻo faʻaalia ai auupega o le Anthelmintic. E mafai ona avea lenei mea ma se auala e faʻamafuaina ai, o le immunoassay o le enzyme, o le faʻasolosolo o le gaogao, immuneoelectrophoresis, etc.
  4. Afai ei ai se faʻalavelave faʻaleagaina o le maso, e faia ai se biopsy.
  5. Masalo o le aveeseina o se faʻataʻitaʻiga o le palu talo, o le pulupulu o le manava ma le pancreas, o le sua oona.
  6. Suʻeina o le resonance faʻataʻitaʻi ma le auala Voll: faʻamalositino eletise.
  7. E iloa ai lino, ultrasound, faʻasologa o suʻesuʻega, ma le leitio o gaioiga i totonu.

Fofo faʻapitoa

O vailaʻau faʻapitoa i totonu o lona faʻamalosi o se fuainumera tele o fualaʻau e fesoasoani i le faʻaumatia o anufe. Matou te ofoina atu ina ia faamasani i auala sili ona aoga:

  1. Faʻafefiloi i le tutusa o vaega o wormwood ma yarrow. Mo le 250 ml o vai kuka, o le ae manaomia 2 sipuni tele o le aoina. Tuu le paluga i luga o le afi ma kuka mo le 20-30 minute. Faʻasologa. Faalua faalua i le aso - i luga o se manava gaogao i le taeao ma le afiafi, 200 ml. O le umi o togafitiga e le itiiti ifo ile vaiaso.
  2. I le fale talavai, faʻatau ai vao vao, tansy ma cloves. Toto laau ma se mea e gaosia. E tatau ona e maua se paʻu. Ave i luga se manava leʻo 1 lepp. Faʻatasi ai ma le tele o vai. O le vasega o le taliaina e 30 aso.
  3. Faʻatasia i tutusa tutusa le aʻa o le elecampane, tansy fugalaau ma lanu. Mo le 200 ml o le vai e manaʻomia ona e 'aina le sipuni se tasi o le faʻafefiloi. Fufulu le afi ma kuka mo le afa itula. Inu i le vaiaso mo le 4-5 punetini.
  4. Onion tincture. Fufulu ma tipi le aniani. Faatumu se fagu fagu i le afa (e mafai ona e fai si laʻititi). Faʻaopopo le vodka lelei i le ua o le fagu. Faʻamalosia 3 vaiaso. Faʻaaoga ao leʻi fafaga faalua i le aso mo le 1 tbsp. l
  5. E le taliaina e anufe le maualuga o le elemene i totonu o le manava, o le mea lea, e fautuaina e faʻaaoga ai le tele o sauerkraut poʻo lona masini. Ae ia maitauina, o le maualuga o le eletise, o le kapisi i lenei pepa e faʻasaina.
  6. O le Celandine tinctures e masani ona faʻaaoga mo helminths, lea ua uma ona salalau atu i le ate. Ao mai lau lau ma lau o celandine. Fufulu i latou ma fefiloi i le tutusa tutusa. I totonu o se ipu vai inu o le ae manaomia ai le sipuni se tasi ole paluga. A maeʻa le susu, faʻafefe. Fai faalua i le aso ao leʻi faia le aiga mo le tolu aso. O fua faʻatatau ua fuafuaina i le aso.
  7. E mafai ona e faʻaogaina launiu, lea o loʻo ufiufi pea i se laumei lanumeamata. E nutimomoia atoa (faatasi ai ma ni 'aʻa, lanumeamata lanumeamata ma atigi). Palu vai, sina masima. E manaʻomia lou sasaa o vai ina ia mafai ai ona ufiufi ia nati. A maeʻa le 3 itula o le faʻafefete, ave le 100-200 ml faʻalanu.
  8. O le suauʻu o se mea e sili ona fiafia i ai i vaega o loʻo faʻatatau i le faʻaumatia o helminths. Na o fatu e faʻaaoga. Faatumu i le 1/3 ipu, faaopoopo se lua sipuni tele o le meli vai ma le 1 teaspoon o le suauʻu. Faʻafefiloi lelei ma tuʻu ese mo le 4 itula e faʻaauau. Aumai meaʻai.
  9. Taumafa fualaʻau e le faatapulaaina po o le tincture. Mo le faia o lenei mea, ua nutimomoia ai palu ma tumu i sina vaega toʻaitiiti o le vai mafanafana.

Lapataiga mo le Puipuia o le Maʻi

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o siama o le helminth, mulimulitaia tulafono faʻafefe faigofie:

  • 'aua neʻi' ai meaʻai mata o meaola,
  • fufuluina fualaau mata, vine, fualaau faisua,
  • fufuluina ou lima pe a uma ona faʻaoga faletaele, auala, faʻafesoʻotaʻi ma manu, ma isi,
  • afai ei ai ni pusi, ni taifau ma isi meaola i le fale, ia e mautinoa ia tuʻuina atu ia i latou i le 3 masina fualaau oona,
  • taumafai e aua le savali solo i luga o le eleele,
  • aua le aau i le vai e le mama,
  • aua nei inu vai mai le vai,
  • feanu solo tagata masalomia,
  • pe a uma ona selesele aano o aano o manu po o iʻa, ia togafitia togafitiga lelei.

Afai ei ai ni nai faʻailoga laiti o faʻamaʻi ma anufe, ia vave alu i se fomaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi. Manatua o le alofa e ono afaina ai se maʻi faʻapitoa pei o le maʻisuka.

O se endocrinologist ua maua i le maʻisuka? Glucose o le toto i luga o le tapulaa pito i luga o le masani, amata ona matauina faafitauli tau le soifua maloloina e fesootaʻi ma maʻi le gasegase?

O mea faʻaonapo nei mo le fuaina o maualuga o le suka toto o loʻo avanoa mo tagata uma i aso nei, e ofoina atu e le au gaosi ituaiga o ituaiga o kulupu. Filifili se glucometer mo le fale e aoga tele e le gata mo tagata e maua i le maʻisuka, ae mo tagata soifua maloloina.

O le siakiina ma le fuainumera o suiga o le kulūkose o le toto o le a mafai ai e oe ona iloa le faʻamaʻi i le vave amata ma ia faia fua talafeagai ile taimi.

Pe a filifili e faʻatau se glucometer, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i itu taua uma ina ia mafai ai ona faia le filifiliga saʻo.

O tagata uma e manaʻomia se glucometer e mafai ona vaevaeina i vaega:

  • Inisalini e faalagolago i le maʻisuka.
  • Ole inisalini e faalagolago i le maʻisuka.
  • Tagata matutua.
  • Tamaiti.

Mo vaega taʻitasi taʻitasi, o loʻo i ai tulaga faʻavae mo le filifilia o le mea sili ona lelei o le mita.

E faapefea ona filifili se glucometer mo le maʻisuka?

Mataʻituina o lou kulukose toto mo le maʻisuka o se faʻagasologa o le olaga atoa. E na o le pau lea o le ala e puipuia ai se osofaiga, ae le o le maua o ni faafitauli ma ausia ai taui lelei. E lua ituaiga o maʻisuka: maʻisuka ituaiga 1 - inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma ituaiga 2 - maʻisuka-e faalagolago i le maʻisuka.

O le tele o glucometers e talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2. E talafeagai mo le faʻaaogaina o le fale ma fesoasoani e fuafua le cholesterol toto ma triglycerides. O nei faailo e tatau ona mataituina mo tagata e maua i le gasegase gasegase (obese), atherosclerosis, ma maʻi cardiovascular.

O se faʻataʻitaʻiga o se maualuga o le glucometa mo le mataʻituina o tafaoga faʻasolosolo i luga o le gaosiga o le Accutrend Plus (Accutrend Plus). O le mea sili ona faaletonu o le tau maualuga lea, ae o le maʻisuka ituaiga 1, e le talafeagai le fuaina masani o toto, o le mea lea e faʻaaogaina ai fasipepa.

I le tulaga o le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, e masani lava e tatau ona siaki le suka - a itiiti ifo ma le 4-5 taimi i le aso, ma faʻateleina ma taui leaga - e sili atu i taimi uma. Aʻo le i filifilia se glucometer, e fautuaina e fuafua le taʻi masina o le faʻaaogaina o sikola faʻataʻitaʻiga ma a latou tau, ona o le itu tau tamaoaiga o le mauaina o se vaega taua.

Faʻalogo! Afai e mafai ona maua ni suʻega faʻasolosolo ma faʻamalosi e aunoa ma le inisalini, ia mautinoa ia siaki ma lau fomaʻi mea o loʻo tuuina atu i le glucometers ma pe o le a le tele.

Itū'āiga 1 Mate Masi

Mo le filifiliga saʻo o se kenelelei lelei, e manaʻomia e le tagata o loʻo ola le insulin ona filifili ile seti talafeagai o uiga o le masini, faʻapea foi ma lona taua.

Taʻiala taua o glucometers:

  • Photometric poʻo gluceters eletene? O lo latou saʻo e tutusa lava (sili atu e uiga i le siakiina o le saʻo o glucometers), ae o masini e maua ai le metotia o fuataga e sili atu ona faigofie, e le manaʻomia le toto mo le auiliiliga, ma o le taunuuga o le a le siaki e mata, iloilo le lanu o le vaega o le suʻega.
  • Galuega leo. Mo tagata e le lelei le vaai, ma o le maʻisuka e aʻafia ai le leaga o mea vaaia, o lenei auala o le faasilasilaina o suega o taunuuga e sili ona lelei, ma o nisi taimi naʻo le filifiliga.
  • Le tele o mea mo suʻesuʻega. O lenei faailoga e sili ona taua mo tamaiti ma tagata matutua, o le pito maualalo o le puncture mo le pa'ū ifo o le toto e oo atu i le 0.6 μl e itiiti le tiga ma le faʻamalolo pe'ā maeʻa le faʻaaogaina o le meafaitino.
  • Taimi o fua. Fuaina i sekone, o masini faʻaonaponei e mafai ona maua fua saʻo i luga o le 5-10 sekone.
  • Faʻasaoina o le talafaasolopito i le manatua, fuainumera. O se tulaga sili ona faigofie mo tagata o loʻo tausia se tusi o le pulea e le tagata o ia lava.
  • O le fuaina o le maualuga o le ketone o se mea aoga mo le vave iloa o le ketoacidosis (DKA).
  • Faailoga e uiga i meaai. O le tuʻuina atu o faʻamatalaga e mafai ai ona e tausia saʻo fuainumera i itu e lua: kulūkose muamua aʻo leʻi maeʻa.
  • Faʻataʻitaʻiga o suʻega. E mafai ona seti ma le lima tulafono tulafono, suia, faʻaaogaina i se vaʻa faapitoa, ma o loʻo i ai glucometers e aunoa ma se faʻasologa.
  • Le tele o fasi siaki, o latou afifi ma le maeʻa aso.
  • Tusi faamaonia mo le masini.

Glucometers mo tagata matutua

O mita glucose toto ma le bioanalysers o toto e matua manaʻomia tele i tagata matutua, e faʻatau e matua, tama matua ma tinamatua o loʻo mafatia i le maʻisuka.

E le oi ai se faʻataʻitaʻiga o le glucometer, e tofu lava ma ona lava lelei ma faʻafitauli.

A filifilia se masini e faʻaaogaina e se tagata matua, o loʻo taʻitaʻia i latou i uiga nei:

  • Faʻaaogaina.
  • Tausiga, saʻo saʻo.
  • Totogi.

O le a sili atu ona talafeagai mo se tagata matua le faʻaaogaina o se masini ma se lapoa lapoa, lapoa faʻataʻitaʻiga ma se numera pito i lalo o le faʻaogaina o meafaigaluega.

Tagata matutua, ma e oʻo lava i le le lelei o le soifua maloloina, e sili atu le faʻaaogaina o kalu e aunoa ma ni tulafono laiti - o le a leai ni faafitauli i le manatuaina o le faʻasologa faʻasologa poʻo le sailia o se pu.

O uiga taua e mafai ona aofia ai le tau o mea taumafa, faapea foi ma lo latou faʻaogaina i le falemaʻi fesoʻotaʻiga. E tatau ona maua i taimi uma ia vaega o suʻega, o le mea lea, o le sili atu ona lauiloa i le faʻataʻitaʻiga, o le faigofie ona maua "mea e tatau ai" i totonu o falemaʻi lata ane poʻo faleoloa faapitoa.

E tele ni galuega tauave o glucometers e ono le aoga i tagata matutua: o se aofaiga tele o manatuaga masini, o le naunautaiga vave o taunuuga o fua, o le mafai ona fesootai i se komepiuta patino, ma isi.

Mo tagata matutua, o faʻataʻitaʻiga o glucometene saʻo e talafeagai:

  • VanTouch Filifili Faʻamasi (Filifili Faʻatasi): leai se faʻamaonia, faiga faʻataʻitaʻiga faigofie, vave maualuga le fuaina. Tau 900 r.
  • VanTouch Filifili (OneTouch Select): se numera tasi o pepa o faʻataʻitaʻiga e mafai ona sui, o faʻamatalaga o meaai e tuʻuina mai, faʻatonutonu lelei. Tau - 1000 r.
  • Accu-Chek Mobile (Accu-Chek Mobile): e leai se numera, o se mea e sili ona faigofie mo se puʻupuʻu tamatamailima, se kaseti faʻataʻitaʻi ma 50 fasi, le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i se PC. O le tau o le pusa e tusa ma le 4.5,000 rubles.
  • Contour TS (Contour TS): leai se faʻamaumauga, o le ola o le vaega o suʻega e ono masina. Tau mai le 700 rub.

O nei pusa o mea lelei ma maualuga na faʻaalia i latou lava i le faʻatinoga, maua le tele o tali lelei, e faʻatuatuaina ma faigofie ona faʻaogaina, ma o le saʻo o latou fuataga na ausia tulaga faʻatulagaina.

Glucometer mo se tamaititi

A fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o se tamaititi, e taua tele le faia o lenei faʻatonuga e le afaina pe a mafai ai. O le mea lea, o le faitalia autu mo le filifilia o se masini o le loloto lea o le pipisi o tamatamailima.

Accu-Chek Multclix ua avea o se tasi o peni sili ona lelei mo tamaiti, ae ua faatauina atu ese mai le laina Accu-Chek o masini.

O le tau o glucometers e ese mai i le 700 i le 3000 rubles ma le maualuga, o le tau e faalagolago i le kamupanī ma se seti o galuega tauave.

O le tau o tagata e sili atu i le toto-toto analyzers, lea e fuaina ai ni faailoga i le taimi e tasi, o se faasologa o le maualuga maualuga.

I se faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi faʻatasi ma se sikola 10 suega o le glucometer ma sekone, ma le peni mo le toso o loʻo faʻatau atu. E sili le vave ona maua se sapalai o sapalai, i tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai pea.

E tāua tele le faʻataunuʻu o le kulūkose i totonu o le toto ma se glucometer ma faʻaalia saʻo le suka o le toto. O nisi taimi atonu o le mita e sese ma faʻaalia le tele o taunuuga. Saili mafuaaga o mea sese →

O le kulūkose o le toto e mafai ona vave ma tonu le fuafuaina e faʻaaoga ai se glucometer feaveaʻi, o se masini faafomai faʻaonapōnei mo le faʻaaogaina o le fale. Iloilo ituaiga uma →

LifeScan ua lauiloa i le maketi o le mita o le kulukose toto mo le silia ma le 20 tausaga. Laua Taʻatasi Taʻi i le Ultra O mita faigofie o le kulukose o le toto e tatau ona mafaufauina o se tasi o mea pito sili ona lelei e tafao faamasani.

Laititi faʻasolosolo, faigofie o le taʻavale, avanoa faigofie, faigofie o le faʻatinoga, lelei ma le saoasaoa, o mea taua ia o nei masini. Iloiloga atoa →

A fua le fua o le suka toto, e taua le vave suʻeina o se suʻega, maua saʻo saʻoga e faitau lelei, ma ave se toto faataitai pe a mafua ai le le mautonu ma tiga, aemaise pe a sau i le maʻisuka.O Omron Optium O Omega glucometer ua ausia lelei nei meatotino. Fua o le Vaega →

O le One Touch Ultra Smart glucometer o se masini multifunctional, lea, e ala i le seti o filifiliga, e tutusa ma PDA atoa (pocket computer).

Ole mafaufauga ole volumetric ma avanoa sili ile polokalame e mafai ai ona e pulea e le gata o kulukose, ae o isi foi faailo: toto o le toto, toto toto, ma isi. Model Overview →

I aso nei o loʻo ofoina mai e le maketi le tele o vailaʻau. Mo se maʻisuka, e taua le filifilia o se mea talafeagai, faʻalagolago ma faʻatusatusa, aemaise lava mo le masani ona faʻaaogaina.

O se tasi oi latou o le Van Tach Select Simple glucometer, lea o loʻo iai nisi o mea matagofie. Tele i lenei →

Glucometer o se masini feaveaʻi e mafai ai ona e pulea le maualuga o le kulukose o le toto i le fale ma e le manaʻomia ni tomai faapitoa ma malamalama.

Talu ai nei, o le atunuʻu i totonu o le atunuʻu o loʻo gaosia ni masini e tauva ma tagata mai fafo. Faitau atili →

E mafai ona faia e aunoa ma se taotoga

Afai e maua le faʻamaʻi e aunoa ma ni faʻalavelave ogaoga, ona leai lea o se mea e manaʻomia mo faiga faʻavae. O le fomaʻi e faʻataʻitaʻi togafitiga faʻatoʻa togafitiga ma le tofiaina o le anapogi tumau, o se meaʻai mulimuli ane ma se faʻalavelave o fualaau faʻasaina ma le tele o ituaiga o gaioiga.

Afai o le togafitiga e faia i se taimi talafeagai ma talafeagai, o lona uiga o le togafitiga e aunoa ma se taotoga e maualuga. I le amataga o le pancreatic necrosis, o le taotoga e le aoga, talu ai e matua faigata lava ona iloa le faʻatinoina o le taulaʻi lea e atiaʻe ai maʻi. E le gata i lea, o le taotoga o le pancreatic e faʻalavelave faʻapitoa ma matautia. O tagata mamaʻi latou te faʻamaʻaʻaina. Faʻasolosolo i le taimi o le faʻasologa, o le tele o faʻafitauli e masani ona tulaʻi mai, o le mea lea e faʻaaogaina ai fua faʻasalalau i tulaga ogaoga.

Afai o le necrosis o le pancreatic, togafitiga fualaau faʻamalositino na faia i se tulaga talafeagai ma talafeagai, o lona uiga o le togafitiga e aunoa ma se taotoga e maualuga.

Afai o le pancreas i lalo o le gaioiga o le malosi o le enzymes ua vave ona faaleagaina o ia lava ma ua matua tele le vaega o le necrotic, ona tatau ai lea ona aveese le taʻavale o le tino ua faaleagaina. O le soifuaga o tagata gasegase e le mafai ona faʻaaogaina vave e maualuga. Faʻasolosolo i le mea mulimuli, o le tagata maʻi e mafai ona oti i se mataupu o itula.

O ai e manaʻomia se taotoga

Faʻaaliga mo togafitiga faʻapipiʻi ma le necrosis pancreatic:

  • afaina o le togafitiga,
  • afaina o le enzyme
  • afaina i le afaina o le manava,
  • septic phlegmon,
  • tiga o le tino e le mafai ona taofia e fualaau
  • ogaoga tele i totonu o le avanoa i le retroperitoneal,
  • purulenti poʻo le enzymatic peritonitis,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Faʻatasi ai ma le afaina ai o le gasegase i lalo o le faatosinaga o enzymes oona, o le faagasologa o le gasegase o loʻo agai i luma, o le gland bleeds and foci o le faaputuputuina o le toto i totonu o le paʻu. Faʻatasi ai ma le enzymatic peritonitis, o le tele o le vai e maua i totonu o le manava. E mafai e Felike ona fausiaina - o se gaʻo ua faʻamaligiina e leai ni tuaoi manino. Mai i lea mea, o se siama e tafe ai le toto pe i luga foi o auala o le gasegase e vave ona salalau i tua atu o tuaoi o le nofoaga o le liona.

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi o le tino maliu o le gland, o se faʻamatalaga mo togafitiga mo taotoga o le necrosis e le o toe i ai, fatuga, ma le manava o le tino, o le uiga o le telefoni.

E tatau ona iai faʻamalositino pe a sili atu ma le 50% o le pacreatic tissue ua mate, ona o le lamatiaga o le atiina ae o se tulaga teteʻi ma faʻafitauli faʻapitoa i aʻafiaga leaga mo le tino ua maualuga tele.

O togafitiga faʻapipiʻi mo le necrosis pancreatic e masani lava ona faia i ni vaega. O sini autū o le taʻaloga muamua:

  • aveeseina o mea uma ua oti
  • aveeseina o le suavai (alavai),
  • faaitiitia o le mamafa i totoga tuaoi,
  • faʻamalositino o laufanua e le mai le vavao.

O le gaioiga o le taotoga lea mo le pancreatic necrosis o le faʻamautinoaina lea o le puleʻaga. E aoga mo tagata maʻi uma lona lua. Afai e le mafai ona toe faʻaleleia le tulaga masani o le ala, ona toe tofia lea o le fua faʻataʻitaʻi. Faʻasolosolo ai le faʻaogaina o le necrosis, o togafitiga faʻamalosi ma le faʻaogaina o le taotoga e fai.

Taʻiala tuusao

Ituaiga o gaioiga tatala:

  • aveeseina o le tino
  • faʻasologa o le siʻusiʻu o le gland.

Faasaoina o se totoga mumu:

  • le manava o le gland (o le faʻavaeina o lona tino ma le siʻu mai le fiva),
  • necrectomy (aveeseina o le tino oti) poʻo le sequestrectomy (faʻasalaga o vaega taʻitasi o le necrosis).

O taotoga pancreatic e faʻatautaia.

I le pancreatic necrosis, o togafitiga faʻapitoa e aofia ai le aveeseina o le vaega o maliu o le pancreas poʻo le toetoe lava o nei okeni, ae o le gall soda foi, pe a manaʻomia. Afai e taofi le gland, na o tino oti e manaia, sosoo ai ma le totoga o paipa. Faʻatasi ma le necrosis o le pancreatic ma le peritonitis, o le tino atoa o le manava e togafiti ma togafitiga, ona faʻamautu ai lea o vaʻalele.

Faʻaitiitia le osofaia

Faʻatasi ai ma le necrosis o le pancreatic, o loʻo faʻaaogaina ia ituaiga o faʻataʻitaʻiga laiti:

  • faʻamaʻi - toʻesea tasi le taimi e faʻaumatia ai mai le faʻaoga o le foc i le gland ma le maʻi o le tino o le natura e le afaina,
  • alavai - o se tafega faifaipea o le suavai e ala i le nila i le tulaga o le siaki o le pancreatic necrosis.

Pancreatic drainage schemes.

Afai o togafitiga faʻapitoa i le natura, ona aveesea lea o le exudate i nisi o taimi e fesoasoani ai e aloese mai taotoga. Ae ui i lea, o le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le necrosis e masani lava ona avea o se mea le tumau e faʻaitiitia ai le edema. Afai o le faʻaleagaina o togafitiga e salalau, ona faʻaalia tonu lea o faʻatonuga faʻatonuina.

Faʻafouina

A maeʻa togafitiga, o le tagata maʻi e tuʻuina i luga o le resitalaina i totonu o le nofoaga faʻaleleia faʻaitulagi poʻo le falemaʻi i le mea e nofo ai. I le ono masina, e tatau ona ia suʻesuʻeina atoa le faʻaogaina o le tino. O suʻega e aofia ai suʻega o le toto ma le urine, o le ultrasound o le vevela, ma, pe'ā tatau ai, leitio ma le faʻataʻitaʻiga o le resonance magnetic.

Toe faʻafoʻatoaina o le tino ma le maʻi pipisi e le mafai ona fai e aunoa ma le tausisia o meaai Numera 5.

A oʻo mai le faʻamagaloga, e tuʻuina atu e le fomaʻi lisi lisi o maʻi o mea faasaina ma faʻatagaina. E tatau ona mulimuli mulimuli i se meaʻai seʻia oo lava ina tumau le tino o le maʻi.

I le vaitaimi o le toe faaleleia o loʻo fautuaina:

  • togafitiga o le physiotherapeutic
  • faʻatautaia faʻataʻitaʻiga o taʻaloga togafitiga,
  • malaga faanatinati
  • massage masani o le manava
  • malolo pe a uma ona 'ai
  • filemu o le mafaufau.

O le avanoa e toe faʻaleleia ai pe a maeʻa le taotoga o le tino e faʻalagolago i le tuufaatasiga o mea e pei ole:

  • le foliga ma le malosi o le pancreatic necrosis,
  • onosai tausaga
  • le lava o togafitiga
  • le tele o le siama o le gaʻo,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faʻasolosolo ai le gasegase o le tino, e faatagaina le tagata maʻi e inu 3-4 ipu ipu vai poo le fuga o le rosehip i le aso i le lima o aso pe a uma le taotoga. Afai e le o faʻalavelave lona tulaga, o le taumafa Numera 5p ua faʻamaonia, lea e tatau ona matauina mo le 3-4 vaiaso.

Faʻasolosolo ai le maʻi o le necrosis, e faatagaina le tagata maʻi e inu 3-4 ipu tioata i le aso i le aso lona lima pe a uma le taotoga.

O le tagata gasegase e tatau ona 'ai le tele o meaʻai i taimi uma, ae i ni vaega laiti ma e na o se foliga mafanafana. Faatasi ai ma ni uiga lelei, o le lisi o loʻo faʻapipiʻi faʻaopoopo i le tele o ipu i totonu o le kuka, uʻu poʻo le asu.

Meainu ma taboo oloa mo le panikalase o le necrosis:

  • malosi malosi, uaina, pia,
  • ituaiga o meaʻai, iʻa, meaʻai susu,
  • saisi, ulaula meaʻai, meaai kuka, pailani,
  • vevela vevela, mayonnaise,
  • fualaau faisua fou ma salima
  • falaoa fou
  • sweets, sukalati, soda.

Faʻaiʻuga

E tusa lava pe o faia togafitiga e fomai tipitipi o le tulaga sili ona maualuga, e le mafai ona mautinoa atoatoa le puipuiga o le maʻi mai le ogaoga o taunuuga. O le lisi o faʻafitauli faigata e tele:

  • malosi
  • toto i totonu
  • toso o le mamafa ona o le leiloa o le suavai e 20% pe sili atu foi,
  • loto vaivai ona o le faʻavaivaia o galuega faʻatulagaina o le ventricular,
  • vaivai o fatugaʻo,
  • faʻafitauli i mea faʻaleleia (faʻavevela o le okesene i maʻa o le pulmonary),
  • abscesses i totonu o le manava,
  • vailaʻau vavalalata loloto,
  • o le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, hypocalcemia - o se faaitiitia i le maualuga o le calcium i le tino, acidosis - o le le atoatoa o le tino-base ma le sili atu o meaola),
  • maʻisuka malosi
  • mafaufauga faʻapitoa (aemaise lava i le faʻaaogaina o le ava),
  • encephalopathies (ulu o le ulu, valevalenoa, le iloa lelei, faaitiitia le mafaufau malosi, osofaiga o le nerve, ma isi),
  • faʻaitiitia le tino vaaia, o nisi taimi e faʻapouliuli ai,
  • faʻaaliga o le le manuia o le okeni,
  • uʻu manogi
  • fistulas, abscesses, sepsis, phlegmon,
  • peritonitis.

O se faʻaleagaga leaga o le necrosis o le pancreatic e mafai pe afai:

  • fausaga o mea leaga i totonu o ana meaola,
  • fomaʻi faʻapitoa,
  • fesuiaiga o aʻafiaga (tali i le togafitiga o totoga lata ane) i le faʻaaogaina o aʻafiaga,
  • tulaga faateia.

O le lamatiaga o le oti ma le necrosis o le pancreatic e faateleina pe afai o le tagata maʻi e saili le fesoasoani faafomaʻi ua tuai tele, faapea foi ma mea e pei ole:

  • silia ma le 60 tausaga
  • ogaoga maualuga
  • leukocytosis
  • maualuga maualuga o le urea,
  • hyperglycemia
  • leai o se konateini i totonu o le tino,
  • acidosis
  • le i ai o le plasma toto i totonu o masini.

O fuainumera o maliu i le pancreatic necrosis e eseese mai le 40 i le 70%. E le gata i lea, o maʻi uma lava e lua e oti i luga o le laulau faʻaogaina. O se mafuaaga masani o le oti o se tulaga faateia o se tulaga e afaina ai-oona. O taunuʻuga leaga e mafai ona tupu i le 3-4 itula poʻo le aso. Afai o le a gasegase le maʻi, o lona maʻi ona o le tele o faʻafitauli faʻapipiʻi i le paitoneal cavity e matua foliga mai.

Tuua Lau Faamatalaga