Pau mea e tatau ona e iloa e uiga i mea suamalie: o le a, mea aoga ma leaga

Ina ia faatumauina le tulaga masani o le tino ma le maʻisuka ma le gaʻo, e tatau i tagata ona lafoaia le faaaogaina o suka. O le faʻaaogaina tele o lea mea e mafai foi ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o faʻamaʻi o nifo ma fatu. Mo le nifo suamalie, o lenei mea o se faafitauli ogaoga, o lea ua ofoina atu ai e tuʻuina atu sui nai lo le suka i le taumafataga. I le taimi lava e tasi, e toatele e iai ni fesili pe o se oloa faapena e saogalemu ma pe o le a foi le faatagaga faatagaina o aso uma. Ina ia taulimaina lenei mea, e tatau ona e mafaufau i uiga o ona ituaiga ma o latou aafiaga i le tino.

O le a lenei mea

I le faauigaga, o mea ia e le o iai le kulukose, ae ona o le i ai o ni vaega ua maua ai le meaai o se tofo suamalie.

E mafai ona e faatauina ni mea suamalie i falemaʻi poʻo faleoloa. Ua faʻasaʻolotoina i latou i foliga o se paʻu, vai poʻo ni meaʻai. O ituaiga muamua e lua e faigofie mo le taoina, saunia o sau ma sauniuniga i le taumalulu. Lisi o suamalie ua faaopoopo i meainu e faaleleia ai o latou tofo (compote, lauti, kofe).

O se tasi o aoga sili o le faʻaaogaina o mea suamalie o lo latou tau maualalo. E mafua lenei mea ona o le suamalie o ia oloa e 100 pe sili atu foi taimi e maualuga atu nai lo le suka, ma e tatau ona e faʻaopopoina i meaai i ni mea laiti tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, 1 kg o le aspartame e mafai ona sui ai le 200 kilokalama o le suka.

O a ni mea suamalie suamalie?

Faʻalagolago i le auala e sauniuni ai, o mea suamalie e vaevaeina i ituaiga e lua:

  • natura. O nei mea e maua mai mea tau laau, o nisi o ia mea e maualuga i kalori. Ae latou te paʻu i lalo i le pancreas, o lea latou te le saofagā ai i le tupu malosi o le kulukose o le toto,
  • gaosia. O se oloa o lenei ituaiga e faia mai i vailaau faʻasolomika, o lona uiga e leʻo le kalori. O lenei meatotino e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o suamalie suamalie i meaʻai e faʻatatau i le paʻu mamafa.

Faʻaopopoina o soʻo se vailaʻau faʻamalosi i mea taumafa e vave ona oʻo atu pe mulimuli ane oʻo atu ai i ni mea sese matuia i le galuega o totoga eseese. E moni lava lenei mea mo tagata o loʻo faʻasalalau le oloa i totonu o le taumafataga ona o le faʻasaʻoina o le suka. Ona o le faʻamaʻi, ua faʻavaivaia lo latou soifua maloloina, o lea o le a le gata i lea, o le a sili atu ona leaga le faʻaogaina o le tino.

Uiga o le mea taatele

E tele ni mea suamalie suamalie, o le mea la pe a filifilia i latou, e tatau ona e amanaʻia uiga o aʻafiaga o mea taʻitasi i le tino. O mea manogi e eseese i le auala o sauniuniga, o le malosi o le suamalie, o le auai i le metabolism ma le tuufaatasiga o kemikali.

Na mauaina e le saienitisi o Dubrunfo i le 1847. Na ia iloaina o le faʻamalosi o le suka i le lactic acid o le suka galo, o loʻo i ai se vailaau i totonu, o ona meatotino e ese mai le kulukose.

Fructose o loʻo maua i fualaau faisua, vine ma fua. O lona suamalie e sili atu lona maualuga nai lo le suka i le toeitiiti 1.8 p., Ma o lona kalori mea itiiti e itiiti ifo. Ole fuainumera o le vailaʻau o le 19, ma o le suka e 80, o lea o le faʻaaogaina o sea oloa o le a le avea ma tupuga malosi i le kulukose i totonu o le toto. I nai tootoo, o le faʻaaogaina o se suauu e saogalemu mo le maʻisuka, ae o lona faʻaopoopoga i aso uma i meaʻai e le manaomia, talu ai i le faagasologa o le metabolism o le a avea ma glucose. E le sili atu i le 30-45 g le fua o aso taitasi o le vailaʻau.

O le oloa e tuʻuina atu i foliga o se paʻu paʻepaʻe, lea e solo lelei i se vai. I le taimi o le vevela o togafitiga, o ona meatotino e le o suia, o le mea lea e masani ona faʻaaoga ai le fructose mo le faia o jam, jams ma le tao.

Faʻatauga o le faʻamalosisi fua:

  • saunia le tafe talafeagai o le kulukose i totonu o le toto,
  • e leai sona malosi faʻaleagaina i le nifo niila,
  • E i ai lona malosi, lea e fesoasoani e faatumauina se tulaga masani o le tino i le taimi o le mamafa o le tino.

O mea le lelei e aofia ai le mafai ona vaeluaina le monosaccharide naʻo le ate. O le mea lea, o le faʻaaoga soo o le fructose e faʻateleina ai le avega i luga o le okeni, lea e lamatia ai le faʻalavelaveina o ana galuega. E talitonu foi o mea sili atu e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o le IBS, e faʻaalia e le afaina, le manava o le intestinal, manava manava poʻo le manava.

O se mea suamalie masani lenei e maua mai lau o se laau o le igoa e tasi. E tupu i Pasila ma Paraguay. O le maualuga o le suamalie e mafua ona o le i ai i lona vailaʻau kemikolo o glycosides.

Na o le toe foi mai o le oona oona, lea e le mafai e tagata uma ona faʻaaogaina. Ae o tagata gaosi oloa o loʻo taumafai pea e faʻaleleia lenei tulaga e ala i le faamamaina atili o le vaomatua.

  • taofi meatotino pe a uma le faʻamafanafana,
  • sili atu le suamalie o le suka i le 200 r.,
  • o le tuufaatasiga e aofia ai le tele o micronutrients aoga,
  • fesoasoani e faʻaitiitia le toxins ma le cholesterol,
  • faʻasaʻo le faʻafefeteina ma le toto maualuga,
  • faamalosia ai toto toto
  • faʻamaonia le galue o le faiʻai,
  • fesoasoani e faʻagesegese le tuputupu ae o le tino.

O fua o aso taitasi o le oloa e 4 mg i le 1 kilokalama o le mamafa.

O le vailaau o loʻo maua i le tele o fua o laʻau mumu mauga, faʻapea foʻi ma fua o apricots ma apu. O faʻataunuʻuga o le kalori ma le malosi o laʻau manogi e itiiti ifo nai lo le suka, o le mea lea e masani ona faaopoopo le sorbitol i meaʻai.

Ole fua ole aso o le suamalie e 15-40 g. O le le lelei o le oloa o le foliga mai o se aafiaga matuia ma le afaina i le tele o le faaaogaina.

E maua le suamalie e ala i le faʻamalosi o le kulukose mai fualaau aina mata ma fualaau faisua (sana, tapioca). Latou te faʻasaʻoina i foliga o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe foliga tutusa ma le suka.

Faamanuiaga o le Faaaogaina o le Erythritol:

  • e le sili atu i le 0.2 kcal mea o kalori e sili atu i le 0.2 kcal, o le tele naua o atunuu na mafua ai le vailaʻau i non-kalori,
  • solu i totonu o le suavai,
  • e le afaina ai le nifo nifo, o le mea lea, e le saofaga i le atinaʻeina o caries,
  • leai ni aʻafiaga.

O le le lava o le agavaʻa e mafai ai ona matou fautuaina se tāua suamalie e sili ona saogalemu mo le soifua maloloina.

O le gaosia o lenei mea suamalie suamalie e faia mai le suka masani e ala i le togafitia i le chlorine. I foliga vaaia, o le vailaau e foliga i tioata o lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi, e le aoga, ae o loʻo i ai se suamalie suamalie.

Faʻapitoa o Sucralose Sweetener:

  • suamalie e sili atu i le suka i le 600 p.,
  • GI = 0,
  • faʻamalosi i se aso
  • taofi meatotino pe a vevela,
  • manatu o se mea e leai se mea e maua ai le kalori
  • tofo e pei o le suka.

Faʻavae i luga o le tele o suʻega, na faʻamaonia ai o le suamalie e matua saogalemu lava i le taimi o le maitaga ma aʻo laʻititi. E ui o le toatele e fesiligia lenei mea moni, talu ai o le auala e maua mai ai le vailaau o le togafitia i le chlorine. O ia togafitiga e faia ina ia faʻaitiitia ai le kalori, ae, atonu, ma le umi faʻaaogaina o le oloa, o lenei mea o le a oʻo atu ai i aʻafiaga e le manaʻomia. O le faʻatagaina o aso taitasi e 15 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino.

O lenei suauu manogi o loʻo avanoa i foliga o se paʻu paʻepaʻe poʻo ni papa. I le faleoloa o mea taumafa, e masani lava ona faaopoopo i meainu malulu, siama ma yoghurts.

O le lelei o le faʻaaogaina o le aspartame o le suamalie suamalie (200 p. E sili atu nai lo le suka), leai o calories ma taugofie. Ae faʻavae i luga o suʻesuʻega, o le suamalie e sili atu ona afaina i le tino nai lo le lelei:

  • o loʻo i ai se avanoa e atiaʻe ai le kanesa o le susu,
  • e fesoasoani i le faʻalavelave moe, faaletonu o le mafaufau-faʻalagona ma le faʻaleagaina o mea,
  • o le faʻaaoga masani e mafua ai le ulu o le ulu, faʻalavelave, o le galala,
  • i le vevela i luga aʻe o le +30 tikeri e faʻaleagaina ai i mea oona (phenylalanine ma methanol, lea e mulimuli ane liliu mai i formaldehyde). O le mea lea, o tagata e ave aspartame oloa o loʻo i luga o le lamatiaga mo le atinaeina o pateni.

I totonu o Europa, e le fautuaina le faaopoopoina mo tamaiti ei lalo o le 14 tausaga ma fafine maʻitaga. Le maualuga i le aso e mafai ona faʻaumatia e le sili atu i le 40 mg. O sea suamalie e maua i lalo o le igoa "Novasvit". E mafai ona faʻaopopo 1 le papa i mea inu i le aso.

O lenei mea suamalie na maua i se faalavelave faafuasei e le saienitisi Falberg i le 1879. E sili atu le suamalie nai lo le suka i le 450 r., E faigofie ona suauu i le vai, e le aveesea ai ana meatotino pe a vevela, ma e le o gauaiina e le tino.

E le fautuaina le suamalie i le sili atu i le 0.2 g i le aso, talu ai o se mea e sili atu ona maualuga e fesoasoani i le atinaʻeina o maʻi mama ma cholelithiasis. O le mea lea, pe a faʻapipiʻi se taumafataga, e tatau ona e faatapulaa le taumafa o asikulimi ma mea gaosi mea e gaosi ai, lea e masani ona aofia ai le saccharin. E mafai ona e fuafuaina lona auai i le oloa e ala i le i ai i luga o le afifiina o le tusiga i luga o le anotusi o le faʻaopoopoga E 954.

O se mea faʻapitoa e faʻaaogaina i totonu o le alalafaga taumafa a atunuu o le CIS muamua. E 30 f. sili atu ona suamalie nai lo le suka, e leai ni calories, e solo lelei i le vai ma e tu ai le vevela i le vevela maualuga.

Cyclamate ua solia i fafine maʻitaga, aemaise i le uluaʻi masina muamua. O gasegase o gasegase, pe a fegalegaleai ma ia, e fausia ai mea e afaina tele ai le atinaʻe o le fomaʻi. E le fautuaina le faʻamaina o vailaau faʻasaina e tamaitai i taimi o susu ma tamaiti i lalo o le 4 tausaga. O le isi mea le lelei o le mea suamalie o le mafai lea ona atiaʻe tumutumu o le tino (o suʻega sa faia i kusi). Ole fua ole aso ole 11 mg i le 1 kg o le mamafa ole tino.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o mea suamalie

Talu ai ona o uiga o mea, e mafai ona tatou taliina le fesili ole mea e leaga ai le suamalie:

  • o le masani ona faaaoga ma le tele o fuataga e fesoasoani i le atinaʻeina ma le faʻaleagaina o faʻamaoniga o faʻafitauli eseese (oncology, faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, gastrointestinal tract, fatu ma mata). E moni lava lenei mea mo suamalie suamalie,
  • faʻaosofia le faateleina o le manaʻo. O supplements e le faateleina ai le kulukose o le toto, o lona uiga o se lagona o le atoatoa e oʻo mai mulimuli ane. O le lagona o le fiaai e mafua ai ona faateleina e le tagata le tele o meaai, lea e mafua ai le faateleina o le gaʻo o le tino.

Ae o mea suamalie ei ai foi meatotino lelei. O se laulau e faʻatusatusa i aoga o le suka ma mea suamalie suamalie o le a fesoasoani e fuafua ai.

FeʻauSugaTalia
Calories 100 g o oloa398 kcalMai le 0 i le 375 kcal, lea e mautinoa ai le itiiti o le auai i le gaosiga o le gaʻo ma le leai o ni aʻafiaga i luga o le mamafa. E fia calorie i se mea suamalie e faalagolago i lona ituaiga. O le taua o le taumafa o vailaau gaosi, sei vagana ai le saccharin, o le 0.
TaliaSuauu suka i le 0.6-600 p., O le mea lea, o le oloa e faʻaaogaina i ni vaega laiti
Aafiaga i luga o le nifoFaaumatiaLatou te le maua se malosi faʻamalosi, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe faʻamaʻi o nifo ma le gaʻo
Faateleina le kulukose o le totoAnapogiFaigofie

O le vailaʻau faʻamalosi o nisi o mea suamalie faalenatura e mauoa i micronutrients aoga, o le mea lea, o lo latou faʻaaogaina i le vailaʻau tuʻufaʻatasia e fesoasoani e faʻamalosi ai le puipuiga o le tino ma faʻaleleia le soifua manuia. O le aoga autu o le suka o le faateleina lea o le gaosiga o le malosi ma faateleina le tafe toto i totonu o le faiʻai, lea e faateleina ai le malosi o le tino ma faaleleia ai le mafaufau. Ae i le taimi lava e tasi, o mea suamalie e faʻaleagaina ai le foliga ma le tulaga o nifo, ma faʻateleina ai foi le lamatiaga o le fatuina o pathoces cardiovascular.

O le a le mea manogi?


O mea suamalie ua malamalama o lona uiga o mea faapitoa e faamatalaina i se suamalie manaia, ae o le maualalo o le kalori ma le maualalo o le faasino igoa.

Ua leva ona taumafai tagata mo se taimi umi e sui ai mea faʻaleleia faʻaleaganuʻu ma se oloa e sili atu ona taugofie ma taugofie. O lea, i Roma anamua, o vai ma nisi meainu na suamalieina i le acetate.

E ui lava i le mea moni o lenei tuufaatasiga o le oona, o lona faʻaaogaina e umi - seia oʻo i le 19 senituri. Saccharin na faia i le 1879, aspartame i le 1965. I le taimi nei, o le tele o mea faigaluega na foliga mai e suia ai le suka.

Saienitisi saienitisi mea suamalie ma suamalie. O le tagata muamua e aofia ai i le metabolism o gaʻo ma e toetoe lava o le mea lava e tasi o le kalori e faʻamamaina. E le o aofia ai i latou i le metabolism; o lo latou malosi e latalata ile zero.

Faʻavasegaga

O le suamalie e maua i ituaiga eseese ma maua ai se fatuga faapitoa. Latou te ese foi i uiga o le tofo, mea o le kalori, index glycemic. Mo faʻasalalauga i le tele o suiga faʻapitoa ma le filifilia o le ituaiga talafeagai, ua atiaʻe se faʻavasegaga.

E tusa ai ma le faʻasaʻoga, e iloagofie le suamalie:

I le tikeri o le suamalie:

  • volumous (e tutusa ma le suauu e tofo ai),
  • ogaoga suamalie (e tele taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka).

O le vaega muamua e aofia ai le maltitol, lectitol isomalt, xylitol, bochite sorbitol, o le lona lua e aofia ai le thaumatin, saccharin stevioside, glycyrrhizin moneline, aspartame cyclamate, neohesperidin, Acesulfame K.

I le tau aogā, o loʻo suia i le:

  • maualuga-kalori (pe a ma le 4 kcal / g),
  • calorie-leai.

O le vaega muamua e aofia ai le isomalt, sorbitol, alcool, mannitol, fructose, xylitol, le lona lua-saccharin, aspartame, sucarlose, acesulfame K, cyclamate.

E mafua mai i le amataga ma le tuufaatasiga, o mea suamalie o:

  • natura (oligosaccharides, monosaccharides, mea e le o le saccharide ituaiga, suauu eletise, siliva oona),
  • gaosia (e le o iai i le natura, ua faia e vailaau kemini).

Faanatura

I lalo o le suamalie faalenatura e malamalama i mea e latalata i le tuufaatasiga ma le kalori mea e mafai ona faʻamalosi. Fomaʻi na faʻaaogaina le fautuaina o le maʻisuka e sui ai le suka masani ma le suka. Na taʻua Fructose o le mea aupito sili ona saogalemu e tuʻuina atu ai ipu ma mea inu e suamalie.


O vaega o mea suamalie masani o:

  • aafiaga itiiti i luga o le gaosiga o gaʻo,
  • maualuga le kalori akoonu
  • le lava suamalie suamalie i so o se maliega,
  • leaga.

O mea e masani ai mo le suka faamamaina o le meli, stevia, xylitol, sukaniu, sorbitol, syrup agave, atisikoke a Ierusalema, maple, artichoke.


O le fructose e faʻapipiʻi lemu le tino, ua liua i le gasologa o le faasologa i le kulukose. O le vailaʻau o loʻo maua i le nectar, vine, vine. 1.6 taimi sili ona suamalie nai lo le suka.

E foliga mai o se paʻu paʻepaʻe, lea vave ma faʻamaʻapeʻa atoa i se vai. Aʻo vevela, o le mea na suia ai le mea totino.

Ua faamaonia e saienitisi faafomaʻi e faapea, o le fructose e faaitiitia ai le ono lamatia o le nifo. Ae e mafai ona mafua ai le pala.

I aso nei, o loʻo faʻamatalaina i le maʻisuka, ae a le o isi mea e le talafeagai. A maeʻa, o le fructose e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose plasma.

A faʻaleagaina le avova, o le a faʻaitiitia le lagona o le ate i le ate i le insulin hormone.


15 taimi sili atu ona suamalie nai lo le faamamaina. O le upusii e aofia ai le vevioside ma sili atu i le suka i le suamalie e 150-300 taimi.

E le pei o isi mea e masani ai, o le stevia e leai ni calories ma e leai sona tofo.

O aoga o le stevia mo le maʻisuka ua faamaonia e saienitisi: ua maua ai e mafai e le vailaau ona faaitiitia le maualuga o le suka i le tino, faamalosia le puipuiga o le suka, maualalo le toto maualuga, maua ai le togafitiga, togafitiga ma le antimicrobial.


Sorbitol o loʻo iai i fualaau ma fua. Ae maise lava o le tele o mea i luga o le mauga. I lalo o tuutuuga o gaosiga o galuega, e maua ai le sorbitol e le oxidation o le kulukose.

O le vailaʻau o loʻo i ai le paʻu tutusa, solo lelei i le vai, ma e itiiti ifo i le suka i le suamalie.

O le faʻaopoopoga o meaai o loʻo faʻaalia mai i le maualuga o le kalori ma le faʻavave o le faaaogaina i totonu o masini o okeni. O loʻo i ai sona faʻalautelega ma le faʻaaogaina.

E i ai i totonu o le sunflower husks, corn cobs. O le Xylitol e tutusa ma le cane ma le sugar sugar i le suamalie. E maualuga le kalori ma mafai ona afaina ai le fuainumera. O loʻo i ai se faʻalogona agamalu ma le faʻaaloalo.O aʻafiaga leaga, e mafai ona mafua ai le gaosiga ma le pala.

Mo le maʻisuka, o mea suamalie faalenatura ua faatagaina i le tui na faʻasinoina e lau fomaʻi. O le tele o le masani e taʻitaʻia ai le hyperglycemia ma le maʻi suka.

Faʻatau

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O suauu suamalie suamalie e leai ni meaʻai, ei ai se faʻamaufaʻailoga maualalo.

Latou te le aʻafia le metabolism o le carbohydrate. Talu ai ona o nei mea e gaosia ai fua, e faigata ona faʻamaonia lo latou saogalemu.

Faatasi ai ma le faateleina o metotia, atonu e lagona ai e se tagata se tofo ese. O meaʻai suamalie e aofia ai le saccharin, sucralose, cyclamate, aspartame.


O le masima lenei o le sulfobenzoic acid. E foliga mai o se paʻu paʻepaʻe, faigofie faʻafefete i le vai.

E talafeagai mo le maʻisuka mamafa. Sweeter than sugar, i lona tino mamā o loo i ai se tofo oona.

90% maua e le faʻaogaina o le tino, faʻapipiʻi i totonu o fusi o okeni, aemaise i le vevela. O le mea lea, afai e te faʻaleagaina lenei vailaau, o loʻo i ai se faʻalavelave o se tino oona.

Na faʻapipiʻiina i le amataga o le 80 tausaga. 600 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka. E faʻamoemoeina e le tino i le 15.5% ma ua faʻamavae atoa i le aso talu ona uma le taumafa. E leai se aʻafiaga o le sucralose, e faatagaina i le maitaga.

E fautuaina le sucralose mo i latou oe fuafua e leiloa le mamafa.


E faʻataʻitaʻiina i totonu o mea inu inu. Ua lelei le solo i le vai. 30 taimi e sili atu le suamalie nai lo le faamamaina masani.

I totonu o le alalafaga taumafa e faʻaaogaina faʻatasi ma le saccher. O le mea e gaosia ai meaʻai e afaina i le 50%, faʻaputu i le vevela. O loʻo i ai se meatotino teratogenic, o le mea lea e faʻasaina ai tamaitai i tulaga.

E foliga mai o se paʻu paʻepaʻe. I le popolega, e gasegase i amino acids ma le methanol, o se vailaau malosi. A maeʻa le faʻamaʻi, ona suia lea o le methanol i le formaldehyde. Aspartame e le tatau ona vevela. O lea ituaiga tagata e faamamaina e masani lava ona seasea lava ona e le fautuaina mo le maʻisuka.

O suamalie suamalie e sili atu ona talafeagai mo tagata ei ai maʻi e gata i le endocrine nai lo le natura (ona o lo latou maualalo o le faasinomaga). Ae, talu ai o vailaau nei, e mafai ona mafua ai se faʻafitauli o le tino o le tino. E tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete e tagata pagatia le faʻaaogaina o mea mama.

Glycemic index and calories content

O suamalie suamalie e mafai ona i ai le eseesega o le malosi o le eletise, igoa ole glycemia.

O lea la, o le fructose o loʻo i ai le 375, xylitol - 367, ma le sorbitol - 354 kcal / 100 g. Mo le faʻatusatusaga: i le 100 kalama o le 399 kcal faʻaleleia masani.

Stevia e leai se calorie. O le aoga o le malosi o sui gaosia o le suka e suia mai le 30 i le 350 kcal mo le 100 kalama.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o le saccharin, sucralose, cyclamate, aspartame e leai. Mo mea suamalie faalenatura, o lenei faailoga e faalagolago i le tikeri o le crystallization, le auala gaosiga, ma mea masani e faʻaaogaina. O le numera o le sorbitol o le 9, o le fructose is 20, o le stevia 0 0, xylitol e 7.

Maitre de sucre

E aofia ai gaʻo meaʻai e le lelei le gauai i totonu o le mea oona ma e le faʻateleina le kulūkose. E 650 paʻu i totonu o se afifi, o ia mea uma e le silia ma le 53 kcal. O le vailaʻau ua filifilia e ave i ai le mamafa o le mamafa: mo le 10 kg 3 capsules o Maitre de Sucre e lava.

Sweeteners Maitre de Sucre

Soifua sili

O se mea gaosia e aofia ai le saccharinate ma le sodium cyclamate. O le tino e le o aʻafia ma faʻamalosi e fatugaʻo. E le faʻateleina le faʻaogaina o le glycemia i le toto ma e talafeagai mo le maʻisuka o ituaiga muamua ma le lua. E oʻo i le 16 capsules e faatagaina i le aso.

O le stevia i laulau. E taʻua o le suamalie sili ona lauiloa. E tasi le capsule e aofia ai le 140 mg o fualaau toto. Ole fua maualuga ole aso mo le maʻisuka e 8 vaega.

Faʻasologa o saccher ma cyclamate. E leai se aofaʻi o faʻamaumauga faʻamaonia ma le kalori. O le vort e mafai ona mafua ai le paʻu o le paʻu, pancreatitis, faʻateleina o le ate ma fatu fatu. O le mea lea, e le fautuaina mo le maʻisuka e faʻaaoga lenei meafaigaluega matautia.

O le tuufaatasiga e aofia ai le saccharin, fumaic acid ma le soda baking. I Sukrazit e leai ni cyclamates e faʻaosofia le kanesa. Ole fualaau faasaina e le o aʻafia e le tino ma e le faateleina le mamafa o le tino. Ua solo lelei nei maa, e talafeagai mo sauniuniga o meaʻai, paluga susu. Ole fua pito i maualuga i aso taitasi e 0.7 kalama i le kilokalama o le mamafa o tagata.

Sucrazite i laulau

Suā gaosi meaʻai

O mea e gaosi ai le suka e seasea faatauina atu i falemaʻi ma faleoloa, o lea e tatau ona faʻatonuina i luga o le initaneti. O lenei ituaiga o mea suamalie e sili atu ona faigofie le faʻaoga ma le tuʻuina atu.

O le vailaau faʻasaina e aofia ai le erythritol ma le fualaau suamalie e sii mai Luo Han Guo. Erythritol e vaivai nai lo le suka i le suamalie e 30% ma le caloric i le 14 taimi. Ae o Lacanto e le o gauaiina e le tino, o lea e le lelei ai se tagata. E le gata i lea, o le vailaʻau e le aʻafia ai le maualuga o le kulukose i le plasma. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka.


O le tuufaatasiga o le paʻu e aofia ai le sucralose, stevia, rosehip ma le Jerusalem artichoke extract, erythritol. O nei mea ei ai le aoga aoga i le soifua maloloina o le maʻisuka.

FitParad faʻamalosia le faʻaogaina o le tino ma faʻamautu le maualuga o le glycemia i totonu o le masani.

O sea suamalie e le mafai ona aʻafia i togafitiga faʻamaʻi, a leai o le a le toe maua ai ana mea aoga ma avea ma mea e afaina ai le tino.

Mea suamalie i meaʻai ma meaai taumafa


I aso nei, mo tagata o loʻo mataʻituina a latou fuainumera, mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e gaosia e le au gaosi mea taumafa meaai ma mea suamalie, o loʻo faʻaalia mai i le maualalo o le kalori ma le faʻamaualalo o le maʻisuka.

O le mea lea, o loʻo i ai le suka i le suʻamuʻu, soda, meringues, waffles, sweets ma pusa.

E tele suʻega i luga o le Initaneti lea e mafai ai ona saunia se mea suamalie suamalie e le faateleina ai le kulukose i totonu o le toto ma e le afaina ai le mamafa. O le fructose, sorbitol ma le xylitol e masani ona faʻaaogaina.

O mea suamalie e tatau ona faʻaaogaina i le faʻalelei, aua e mafai ona latou faʻapipiʻiina i le tino, mafua ai ona o meaʻai, vaisu ma le tele o faafitauli o le soifua maloloina.

O le a le kulukose e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka i tamaiti ma tagata matutua?


O le filifiliga o le suka e suitulaga i le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka. Afai e faigata le faʻamaʻi, e maua le taui lelei, ona mafai lea ona faʻaaoga soʻo se ituaiga o suauu.

E tatau i le suamalie ona faʻamalieina le tele o mea e manaʻomia: ia saogalemu, maua se mea manaia ma ia faia se vaega itiiti i le gaʻo gaʻo.

E sili atu mo tamaiti ma tagata matutua ei ai fatugaʻo, fatu o le ate e faʻaaoga ai mea manogi e sili ona leaga: sucralose ma stevia.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i aoga ma mea leaga o mea suamalie i le vitio:

E tele mea suka. O loʻo faʻavasegaina e tusa ai ma tulaga maʻoti ma e aʻafia ai le setete o le soifua maloloina i auala eseese. E le tatau ona e faʻaleagaina ia ituaiga oloa: e tatau ona faia se fualaau i aso taitasi e le sili atu i le tulaga ua faʻatuina. O le suka sili ona lelei e suitulaga i le maʻisuka e taua o le stevia.

Sweeteners - o le ā le lamatiaga i le soifua maloloina o tagata?

Sei o tatou faʻatalanoaina auiliiliga i fesili:

  • Aisea e sui ai le suka?
  • Saua suamalie - pe o iai moni lava i latou?
  • Faʻaleagaina pe faʻamanuiaina pe a le maua le mamafa mai suamalie?

O sina mea e uiga i le matautia o le suka

O le mea moni o le 'ai o le suka paʻepaʻe e leaga, tatou te iloa uma. O nisi nei o finauga e sili ona mamana e ono mafai ai ona e mafaufau i le talafeagai o le faʻaaogaina o lenei mea suamalie:

  1. Sugar e faʻafefe ai faʻafitauli o le ate, ona o le faateleina o le lapoa, o le tele o gaʻo e maua i totonu, ma mafua ai ona maua le ate o le ate, ma mulimuli ane mafai ona lamatia ai le cirrhosis poo le kanesa!
  2. O se tasi o mafuaʻaga o le mama o le tino e mafua ai le tele o le suka.
  3. E mafai e le suka ona mafua ai faʻalavelave faʻaleagamoni i le tino.
  4. O le faʻaaogaina o se mea manogi e mafua ai se faʻamaʻi matautia o le Alzheimer.
  5. Faʻapogai ai migraines ma ulu o le ulu, e faʻapupula ai o tatou manua.
  6. E faʻamalosia ai faʻamaʻi fatuga, mafua ai maa ma faʻalavelave ai le masani ai o le gaioiga masani.
  7. O le suka e mafai ona mafua ai le le mautonu faifai pea, talu mai le taimi e faʻaumatia ai, o le fua faatatau o le faʻateleina o meaʻai e vave faʻaitiitia ma faʻamaʻi faʻamaʻi.
  8. O le maualuga o le suka e mafai ona mafua ai le kanesa gallbladder.
  9. Sugar o se fualaau oona lava ia, aua o se vaisu, e pei o le ava malosi ma o lenei oloa e afaina foi!

E i ai se mea e mafaufau i ai, a ea?

O se mea matautia tele o le toetoe lava o meaai uma tatou te 'ai e aofia ai le suka. O se lisi matagofie lenei o fua oa tatou meaai: falaoa, sausage, sau sau (mayonnaise, ketchup), mea faʻafiafia, soʻo se ava malosi.

E le masalosalo tagata pe o le a le tele o le suka latou te 'ai i le aso e tasi, ma mafaufau o le mea moni lava, pe leai foi!

Ia, mafaufau i ai, o se sipuni o suka i le lauti, se ulugalii i kofe, pe mafai ona e gafatia se fasi keke, ma o mea uma ia. Ae e foliga mai e le o mea uma! E foliga mai o le "natiaina" o le taumafaina o le suka, o le mea aupito sili lea ona lamatia i lo tatou soifua maloloina.

E talafeagai mo outou, uo, le faʻaaogaina o le 10-16 fasi-kesi o le suka faamama i le taimi? Leai?

Ma ia inu i le afa-lita fagu o Coca-Cola i le taimi? Huh?

Ae i totonu o le lita o Coca-Cola, o loʻo aofia ai na o sina aofaiga o suka.

O se faʻataʻitaʻiga faigofie lenei o le '' natia 'o le suka ma lona leaga, aua tatou te le iloa ma e le o vaʻavaʻai pe o le a le tele o mea tatou te' ai, ma o lea tatou te manatu ai e le o iai.

O tagata sili atu ona faitau lelei, oi latou e iloa e uiga i ai, o loo faanatinati e fesuiai i sui suka. Ma afai latou te vaʻai i le faʻamatalaga i luga o le afifi o le oloa e le o aofia ai le suka, latou te le popole, ma latou tumau ai, ua faamalieina i la latou filifiliga, talitonu e leai se mea e lamatia ai lo latou ola maloloina.

Sweeteners - o le a lea?

I lona autu, o mea moni ia "mea taufaasese" lea e mafai ona faaseseina ai le tofo o pulumu a se tagata, ma i le taimi lava e tasi e le oi ai soʻo se mea aoga ma malosi mo le tino.

O lenei meatotino ia i latou - o le le lava o gaʻo, o lona uiga o calories (malosi), e faʻaaogaina e le au gaosi oloa e faʻasalalau lelei ai a latou vailaʻau kemini.

A maeʻa, pe afai e leai ni vailaʻau, ole leai ni calories, saʻo, a ea?

O le mea lea, o tagata uma e mananao e leiloa le mamafa, naunau tele, faʻatau mai meaʻai eseese o loʻo i ai mea suamalie i la latou fatuga. E na o le tasi le sini - e le o le tele o calori faaopoopo.

A uma, o mea uma e lelei, saʻo? E mafai ona e tele ituaiga uma o laʻau suamalie, ma i le taimi e tasi e le maua ai calories sili atu, o lona uiga - aua e te gaʻo!

Ae ui i lea, e le o mea uma, e pei o le lanu ma le matagofie e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai.

O le a le "togafiti" o mea suka suka, ma fai meaʻai suka e maua ai ni faʻamanuiaga pe afaina pe a le maua le mamafa?

Sa faia e saienitisi Amerika se suʻesuʻega ogaoga, lea na umi se taimi ma na latou aafia ai i le tele o tagata. E tusa ai ma lipoti na lolomiina o lenei suʻesuʻega, e foliga mai o sui uma o sugar sugar uma e matua faʻaleagaina ai le metabolism i le tino o le tagata.

O se taunuuga o lenei aafiaga, o le gasegase lautele o le tino ua faʻalavelaveina, ma o loʻo i ai se naunau malosi e 'ai atili ma sili atu!

E foliga mai o se taunuuga o lenei meaʻai, o loʻo i ai pea le tele o calories, ma o le leai o se mamafa o le mamafa lea na mafai ona leiloloa ma le faigata e toe foʻi mai.

Afai latou te iloa uma lava le "galo o le mamafa" ma le nifo suamalie, o le a se suega ogaoga ma le le lelei, latou te faʻaalia o latou tino ma mafaufauga, faʻapouliuli le talitonuina o nei tagata suamalie!

Afai o le suka i totonu lava ia e lamatia mo le soifua maloloina ma sili ona leaga mo le tino, o mea suamalie o ni mea moni oona!

E le gata i lea, o le mea oona o loʻo i totonu lava o le ... "filemu" ma e le o vaaia i se "autu" faapena.

Ae, o lenei "filemu" e le faʻaitiitia ai le matautia ma le'ona!

O i latou oe tuʻuina atu a tatou mea e sili ona fiafia i ai ma meainu e maua ai le suamalie, ma e masani lava ona tuʻuina mai e gaosi oloa e pei o le maualalo o le kalori (e ui lava e masani ona LELEI!).

E le gata i lea, o tagata gaosiga, toetoe lava i le tulaga aloaʻia, na latou taʻutinoina e leai se afaina i le soifua maloloina o le tagata, ae, o se tulafono, o se pepelo!

O kamupani tetele meaai ua leva ona faaopoopo mea manogi suamalie i a latou oloa nai lo le suka! Ma o tagata faatau e manatu i ai o se "lelei." Ia, e le afaina ai le suka! O lea, o mea uma e lelei, o lea tatou te mafaufau ai, ma le sese o tatou!

O a mea suamalie?

O le mea moni, e tele le tele o ituaiga. O matou, uo, o le a masani, i lenei tusiga, faatasi ai ma mea e sili ona masani ai i le suka, ina ia mafai ai ona e iloaina i latou ma fuafua pe o afea e te faitau ai i le tuufaatasiga i luga o afifi.

O lenei vailaʻau e tusa ma le 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka paepae masani. Aspartame o le taimi sili lea ona lauiloa ma ... i le taimi lava e tasi, o le suamalie sili ona matautia!

O lona tuufaatasiga e faigofie, o le phenylalanine ma le aspartic acid. E mautinoa lava o tagata uma e gaosi oloa e fai mai o le aspartame, pe a faʻaaogaina i le faʻamautuina, e leai se afaina.

Ae peitaʻi, afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se vailaʻau vailaʻau oona, o le a la, i le aotelega, fua e mafai ona tatou talanoa ai?

O le "fualaau masani" poʻo le "fua" o le taimi e leʻi oti ai se tagata, saʻo? Afai e le oti o ia, ona ia faaaogaina lea o le "fua" ...

Ae o le a le faʻafefe ma le afaina mo le tino o se fesili lagolago, o le a la?

Ma e na o le tasi lava le itu.

Ma o iinei, le lona lua, o le tatou masalosalo pe o le a le tele o le aofai o lenei aspartame o loʻo 'ai i le aso!

Ma o mea uma ona ua faaopoopoina i le taimi nei, e tusa lava po o fea.

A uma, e sili atu le taugofie ma e manaʻomia tele, laʻitiiti. O le a se isi mea e manaʻomia e tagata gaosi oloa ona maua ai ni tupe lelei?

O le mea sili ona lamatia o le aspartame, pe a vevela i le 30 tikeri Celsius, o le phenylalanine ma le methanol. Ma o le methanol o le a liua i totonu o le carcendene tino formaldehyde - o le mea moni moni!

O fatugaʻo e muamua ona mafatia ma tali atu i lenei mea leaga. Mai iinei e oo mai ai le fula o le tino, e ui lava "Ou te leʻi 'ai lava i se mea e sili ona leaga!", O se tulaga masani?

O le lamatiaga o le aspartame ua manino ona faailoa mai e ala i le iuga o le tasi suesuega. E le lelei le talanoa e uiga i ai, ma o se mea alofa mo manu mama, ae o mea moni o mea moni ma e faatuatuaina.

E pei o le tala, o isi faʻamatalaga e le tatau ai!

O se "aiga" o le aspartame ma ei ai lona foliga tutusa ma ia.

I le taimi nei, o le mea pito sili lea ona lauiloa o tagata suamalie uma, ona o le TEN TUSI taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka paepae masani!

O lenei sugar substitute na folafolaina "LE LE FAATATAU" ma "faamaonia" aloaia i le 1988.

E i ai se aafiaga matagofie i le mafaufau o le tagata.

E masani ona taliaina e faapea o le "fualaau saogalemu" (o le faaupuga "e le o le oti") o lenei mea e sui ai le suka e tasi le gram i le aso.

O lenei suamalie e malosi ma faʻaaoga lautele, i le toetoe lava o falemaʻi uma lava ma e oʻo lava i falemaʻi.

Faʻalogo lelei! I Egelani, Kanata ma le tele o atunuu o le lalolagi, o le acesulfame potassium e faasaina mo le faaaogaina i le tulafono!

Na toe maua mai i le 19 senituri, e faʻaitiitia ai mafatiaga o tagata maua i le maʻisuka. E mafai ona tatou fai mai o se tasi lenei o mea muamua e sili ona suamalie.

Saccharin sa faʻaaogaina lautele i le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi, ona o le le mafai ona maua ma le tau maualuga o le suka.

O lenei vailaau e 400 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani ma o lea e sili ona aoga mo tagata gaosi meaai.

E i ai faʻamaoniga faʻamaonia mai suʻesuʻega faasaienisi e taʻu mai ai o le saccharin e maualuga lona tino o le tino, ma e mafai ona mafua ai le fausia ma le atinaʻeina ole tino mama i le tino!

O le tele lava o taimi, e faʻapitoa i mea uma e masani ona faʻamaonia: mea suamalie, kulimi, ice cream, pata, meainu vevela, keke meataalo, ma isi.

E mafai ona e mafaufauina le mea oona e mafai ona e faʻatauina mo lau fanau ile faleoloa? O le mea lea, suesue ma le faaeteete le tuufaatasiga o oloa e te mauaina, pe a iai mea matautia, o le a sili atu ona lafoai. Manatua o le soifua maloloina e sili atu le tau ma e le mafai ona faʻatau!

E tusa ma le 35 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka masani. E tumau i le maualuga o le vevela, e sili atu ona solu i le vai. O nei foliga e mafai ai ona faʻaaoga lenei vailaau i le alalafaga taumafa mo le kuka.

Cyclamate o le sugar sili ona taatele e suitulaga i Rusia ma atunuu o muamua le Union.

Ma faʻatasi ma i matou, e faʻatagaina, faʻamolemole 'ai le mea oona! Leai se manatu.

Siaki la matou laulau o meaai leaga meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia o le soifua maloloina.

E maua mai i le atigi fatu fatu, fatu o sana, nisi o fualaau aina ma fualaʻau. O le ava lea e lima-atula, lea e matua tutusa lava ma le suka masani, i calories ma le suamalie. O le mafuaaga lena mo le gaosiga o fale gaosimea, e matua le aoga lava.

Xylitol e itiiti ifo nai lo isi mea suamalie e faʻaumatia ai le nifo, o lea e faaopoopoina i le tuufaatasiga o le tele o nifo ma le gaʻo.

O le faʻatagaina o le xylitol o le 50 kalama i le aso. Afai e sili atu, o le a faʻafuaseʻi ona amata le ita ile manava (manava manava). Matou te iloa o loʻo i ai se faʻamaoniga manino o le microflora o le intestinal ma aʻafiaga leaga uma e aʻafia ai.

O lenei vailaʻau o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga sili ona maualuga, o lea e matua faʻatupulaʻia ai le suka toto. O lenei suamalie o se mea moni moni mo le maʻisuka.

Maltodextrin e vave faʻafeiloaʻi ma ulu atu i le toto, e pei lava o le suka. Afai e taʻitaʻia e se tagata se olaga ola solo, o le a faʻapupulaina lenei mea leaga ma tuʻuina i totonu ole tino o le tino i le gaʻo!

  1. Toeitiiti lava suʻesuʻega uma ua faʻamaonia ai e mafai e le maltodextrin ona suia le tuufaatasiga o siama oona, faʻapupulaina ai le tuputupu ae o microorganisms "leaga" ma faʻalavelave ai le tuputupu ae o mea aoga.
  2. O se isi suʻesuʻega na faʻamaonia ai o le faʻaaogaina o le maltodextrin e mafai ona oʻo atu i le faʻamaʻi o Crohn.
  3. E maua ai le sao i le ola o salmonella matautia, ma e mafua ai ona maua i faʻamaʻi masani.
  4. O se suʻesuʻega suʻesuʻega na faia i le 2012 na faʻaalia ai e mafai e le maltodextrin ona faʻafeteina le tetee atu i siama o e.coli i faʻamaʻi o le intestinal, ma mafua ai le faaletonu autoimmune!
  5. O se suʻesuʻega i le 2013 na faʻaalia ai afai e te faʻaaoga le maltodextrin, e mafai ona e maua ni faafitauli ogaoga i le gastrointestinal tract (manava, afaina, gaʻo).
  6. O se nofoaga suʻesuʻe i Boston (USA) o loʻo faʻatautaia ai foi se suʻesuʻega na faʻaalia ai o le vailaʻau maltodextrin e faʻavaivaia ai le gasegase antibacterial o sela. Faʻafesoʻotaʻi le puipuiga faʻapitoa i totonu o le manava, ma e oʻo atu ai i le ogaoga o faʻataʻitaʻiga ma faʻamaʻi i totonu o le manava!

O mea taua na mafua ai le afaina, o le vevela ma le paʻu o le tino na matauina i nisi o tagata o nei suesuega, o nei mea uma na mafua ona o le faaaogaina o lenei suka.

Maltodextrin e masani lava ona gaosia mai le saito, o le mea lea e aofia ai le paluga, lea e le mafai ona aveesea i le taimi o le gaosiga. Ma mo na tagata e le mafai ona faʻafeiloaʻi i le paʻu, o le maltodextrin o se mea ogaoga tele, natia!

O se isi faʻaopoopoga mea taumafa lea e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie i le gaosiga o meaʻai, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le manogi ma le tofo. O le 600 taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani.

O le sucralose e maua mai i le suka paepae masani. E faia lenei mea i togafitiga faʻasolosolo chlorine! O le faʻamoemoe o lenei faʻaogaina o le faʻaititia o le kalori matāʻupu o le oloa latou te maua.

O se taunuuga, e foliga mai "o le tasi ua malolo, ao le isi ua malolo"

E na o se numera itiiti o mea suamalie e sili ona lauiloa lea e fiafia le au gaosi e faʻaaoga, o le mea lea ua tuʻuina uma ai i tatou i le lamatiaga faaletino! Ou te manatu ua ia te oe mea uma e te iloa e uiga i ai.

Aisea e faʻaaoga ai suamalie?

O se fesili saʻo ma manaia e tulai mai: afai o le suka e sili ona leaga i le soifua maloloina o tagata, aisea la e le faasaina ai, ae faʻaaogaina?

  1. O le mea moni o le suamalie e tele ma e oʻo lava i le fiaselau taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, na o le tasi le kilogram o aspartame e mafai ona sui ai le 250 kilokalama o le suka paepae. Ma e tasi le kilokalama o le neotam e mafai ona suia 10,000 kilokalama o suka.
  2. O mea suamalie e tele taimi e sili atu le taugofie nai lo le suka masani, ma o se tupe lelei ma se tupe maua lelei mo le kamupani! Ma o nei mea e faigofie e taugofie, mo le mafuaʻaga e moni ai, "kemisi".
  3. I le mulimuli ai i le masani ai pisinisi, e mafai ona faigofie ona tatou malamalama o le falemaʻi faʻamalositisi e FIAFIA ma e oo lava ia tatou faʻamaʻi e manaʻomia. E faanoanoa le iloa o lenei mea, ae o mea moni ia.

E faanoanoa le iloa o lenei mea, ae leai se mea e tatau ona faia, e faapena foi lo tatou moni moni.

E taua le taʻua o le taimi lava na amata ai ona amata mataupu amata i luga o le mataupu pe o le a le mea o le suka e lamatia mo le soifua maloloina o le tagata, o le taimi lava lea, o le tele o tagata gaosi oloa o loʻo faʻaaogaina lenei kemisi ua le toe taʻua a latou mea i totonu o mea e teu ai oloa!

I le taimi lava e tasi, e aunoa ma le faatuai, o tusitala e tusia - "sugar", ae o le mea moni o loo i ai se mea e sui ai, ma o le kemisi o le vai mama!

O fea se mea e mafai ona i ai mea suamalie?

O nei mea, lea e suia ai le suka, i le faaopoopo atu i meaʻai, lea na faʻamatalaina i luga, e masani lava o loʻo aofia ai:

  • i vitamini, fualaau, vailaʻau ma mineral complexes, soʻo se laulau ma mea faʻafefiloi, i se upu - i mea tau vailaʻau faʻatau,
  • i oloa e fautuaina mo taʻaloga taaloga: mea e maua ai le mamafa, proteins, amino acids ma faʻalavelave eseese,
  • Faʻaopoopoga (faʻaopoopoga o meaola faʻapitoa), faʻapea foʻi ma isi oloa a kamupani e faʻapitoa i le faʻatau atu o mea tau soifua maloloina.

Faaiuga

I le taimi nei ua e iloa le mea e lamatia ai le suka i lo tatou ola maloloina, e mafai ona tatou maua iuga nei.

Ia mautinoa ia suesue ma le faaeteete ma faitau ia fatuga i luga o le afifiina i faleoloa aʻo leʻi faia ni faʻatau. Taumafai e aloese mai le faʻatau mai o oloa e aofia ai vailaʻau kemisi.

Aloese mai mea le lelei o mea taumafa ma mea gaosi oloa e aofia ai meaʻai suka!

O le mea moni o le suamalie faalenatura e le gata e suia ai le suka ma vailaau vailaau mo i tatou, ae ia maua ai foi o tatou tino ma vitamini ma aoga, meaʻai, o lo latou lelei lea i luga o le suka ma mea faʻainisinia. I le uma, o sitaili natura o se fiafiaga o le tofo ma se manuia i le tino!

Tuua Lau Faamatalaga