O faʻamalologa o meaʻai mo le maʻisuka

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e matua taua lava le mulimuli i se taumafataga faapitoa e faʻamoemoe e faaleleia ai le gastrointestinal tract. Talu ai ona o le pancreas e le mafai ona feagai ma le gaosiga o le insulin e taulima ai le faateleina o le suka toto, o le suka e tatau ona manaʻomia i se meaʻai.

Mataupu e faatatau i ai:
  • Faʻafefea ona faia ni oona mo togafitiga ole
  • Leli mai meaʻai: mea aoga ma le faʻasaʻo
  • Matou te aʻoaʻoina e uiga i aogā ma faʻamaʻaloga o le avo deco decoction mo le tino
  • Oona: mea tau vailaʻau ma faʻamaʻi
  • Mea aoga o le oat decoction
  • O meaai e aofia ai gaʻo meaʻai e tatau ona faʻaititia ina ia le maua ai le tele o suka i totonu o le toto pe a maeʻa ona gaʻo. O le taumafaina o meaai e faʻaitiitia ai le suka ma le faʻaleleia atili o le soifua maloloina e leʻo se mea faigaluega vave vave. Ae o le tausiga masani o se meaai e le aoga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga.

    Faʻamanuiaga mo le tino

    Oona o se tasi lea o vaifofo masani ma mea aoga e fesoasoani e faʻaititia ai le suka maualuga. O le a le suia le inisalini i le faagasologa o lona ulufale atu i totonu o le masini. Ae faʻatasi ai ma se faʻaitiitia iloga o le aofaʻi o le suka, o le mamafa i luga o le tino ua faʻaitiitia, ma le leiloa o le vai talafeagai, ma faʻatasi ai ma mea e manaʻomia mo le tino, ua faʻaitiitia.

    Taua! I totonu o le susu, infusions, porridge mai oats o loʻo iai inulin. O se faʻasolosolo ile inisalini e faʻalaʻau laau e iai se mea talitutusa.

    Fuga kuka

    E leai se vave ae aoga o le oats decoctions na maua e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o kuka kuka na tuʻuina atu:

    1. Totoga 1. O le afaina i luga o le vai ua saunia mai le 100 g o fualaau aina suamalie ua leai se palu ma le fua ma 750 ml o vai ua tunu. Faʻamalosi mo le 10 itula. A maeʻa lenei, faʻamago le vai ma ave mo se aso. E mafai ona e faʻaleleia le aʻafiaga pe a fai e te faʻaogaina se falaoamata mai le oats.
    2. Fua 2. O le fusi e saunia mai fatu oatele (300 g) ma le vai inu ua faʻamamaina i le vevela o le 70 tikeri (3 l). Faʻafeiʻaiga o oima i le vai ma faʻagasolo i le po. Faʻasusu lelei i se ie. O lenei vaifofo e tatau ona onā i le aso atoa i taimi e lagona ai le fia inu.
    3. Totoga 3. Faʻaaogāina o vao faʻamaʻi ma le faʻaopoopoga o fatu o le flax ma laʻau tigo mamago. O meaʻai e tatau ona faia i tutusa tutusa. Ave 1 le sipunipuni o le aoina ma sasaa se ipu vai inu i totonu o se vevela. Faʻamalosia se aso. Faaaoga ni nai taimi i le aso.

    O le maʻisuka ituaiga 1, poʻo le maʻisuka faʻalagolago i le insulin, e manaʻomia togafitiga ogaoga ma togafitiga faifai pea. I le vaitau 20 o le seneturi mulimuli, o se laasaga ogaoga na faia i vailaau - na faia ai le inisalini. E le o gaosia mai e le paʻu i tagata gasegase i lenei ituaiga faʻamaʻi. E taofia ai le kulukose mai le ulu atu i sela o le tino ma ua o ese mai le tino ma le vai.

    Talu ai ona o le tele o le kulukose o loʻo aluese, e manaʻomia e le tino ona faʻasaʻo le tele o le suavai i lenei gaioiga, lea e oʻo atu ai i le faʻamalūina o le tino. O le mea lea, i nei tagata gasegase o loʻo i ai pea i taimi uma. A aunoa ma ni meaʻai talafeagai ma togafitiga, e ono maliu se tagata faapena. Mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, o se mea maualalo ole gaʻo gaʻo e taua tele.

    I le maʻisuka ituaiga 1

    O meaʻai e fautuaina e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1, e le gata i le tulaga o se vailaʻau vailaʻau, ae na avea foi ma ipu e saunia. O le mea moni, o le oatmeal e aoga mo le 'aiga o le taeao po o se isi taumafataga. A maeʻa ona faʻapalaina, o mea e tatau ai ma vitamini e ulufale atu i le tino. E fesoasoani i le faʻamalosia o le tino, ma faʻafefeteina ai foi le paʻu. Ma ei ai le tele o isi uiga lelei mo le faʻaleleia o le faʻatinoga o totoga.

    O sea falaoise e mafai ona saunia uma mai fatu mama o le oats ma mai fafie oona e faʻatau atu i le filifili faleoloa.

    E tatau ona manatua! O le vave lava o le fanua e ese mai i ana meatotino mai le oatmeal e faia mai fatu o le oato atoa. E faʻapipiʻi foi e le au gaosiga ni mea e le mafai ona afaina ai le tino.

    Ina ia faʻaitiitia le tulaga o le tagata maʻi, e mafai ona e inu i se teuteuga o fatu oat. E te manaʻomia le 1 ipu tiogo e sasaa ai le 2 -3 lita o le vai ma faʻafefe ile vevela vevela mo le 1 itula. O lenei susu e mafai ona ave i le tele o le ipu i le aso atoa. Teuina i se nofoaga malulu poʻo totonu o le pusaaisa.

    E fautuaina mai e le mea taumafa taumafa meaʻai e aofia ai le oatmeal porridge i lau taumafataga. Talu ai o lenei ipu o loʻo i ai se faasinomaga o le maulalo, o le fesoasoani e faʻaititia ai le suka ma taofia ai le atinaʻeina o coma. E tatau ona faʻavelaina sea falaologa mo le silia ma le lima minute.

    I le faaopoopo atu i fatu ma vaomago, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai le fala. Latou te le gata ina tuʻuina atu le tino i le calcium, magnesium ma vitamini, ae faʻaleleia atili ai le motumotu o le intestinal ma aveesea toxins mai le tino. E mafai ona amata mai le 1 tsp. i le aso, faasolosolo malie le faateleina i le tolu sipuni i le aso. Ae e tatau ona fufulu i lalo i le tele o vai.

    O le oat e tuʻuina atu le tino i vailaʻau ma fualaʻau, faʻaititia le toto suka. O lenei mea e mafai ai ona maua le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaititia ai le tui o le insulin i aso taitasi, ma mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaititia le suka toto i le masani.

    E mafai ona e 'aina fua oona, ua uma ona matou tusia e uiga i aoga mo le tino. O loʻo i ai se mea sili atu i le enzyme nai lo le faʻamago.

    1. Ina ia saunia, o susu e susunuina i le vai mafanafana.
    2. I ni nai aso talu ona aliali mai le totogo, ua fufuluina, mago ma palapala i totonu o se mea e faʻafefeteina, faaopoopo vai.

    Mo le faʻaogagofie, e mafai ona e faʻatau faʻatau oatatal. E tusa ai ma a latou mea taua, 3 o nei paʻu o le a suitulaga i se galuega o le oatmeal. I le faaopoopo atu i ai, e faigofie ona faʻaaoga ao fafo atu o le fale.

    Oat kissel e lauiloa (faitau e uiga i penefiti ma pe faapefea ona kuka ai iinei), kuka mai le oatmeal ma le faaopoopoina o le susu poo le kefir. Kissel e mafai ona kuka ile eseesega. Ae o le masani lava e kuka ai le tele o mea manogi, ma o meaʻai e tipi e faʻaaoga ai se naifi.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o se tulafono, maualuga toto maualuga, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani o teuteuga ma mea faʻaleagaina mai le mai, o le mamafa e toe foʻi i le masani.

    Aafiaga le talafeagai o le taumafaina tele o le oatmeal

    E ui i le mea moni o le oatmeal e afaina ai le tino ma le faʻafitauli o le maʻi i le maʻisuka, e le tatau ona e faʻaaogaina ma 'ai soo, suia i isi oloa talafeagai.
    Faatasi ai ma le tele o le faaaogaina o le oatmeal, e ono i ai se aafiaga pe a faaputuputu le tino o le tino i le tino, lea e faalavelaveina ai le absorption o le calcium.

    Manatua! E leai se mea teuteu po o se meaʻai e mafai ona suia ai inisuasini i le maʻisuka ituaiga 1.

    O le matafaioi o le oats i le togafitiga o le maʻisuka

    I maʻi e maua i le maʻisuka, o le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le solia o faiga uma i le tino ma aʻafia ai le tulaga ma le faʻatinoina o le tele o totoga ma tino. O mea taumafa tatau e fesoasoani e pulea ai le suka i totonu o le tino, ma faafaigofieina ai le ala o le maʻi.

    Oatmeal ma le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele ma mafai ona tuʻuina atu le togafitiga talafeagai, pe a saunia o le a saunia ma 'ai e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi. O meaʻai e aoga tele aua o loʻo i ai le inulin i lona tuufaatasiga. O le a lenei mea

    O le polysaccharide lenei o mea totino, lea e aʻafia ai le tulaga o le tino o le tagata. E faasino atu i mea faʻapitoa, aua e le o aʻafia i le pito i luga. O loʻo faʻatautaia e le microflora o le kolone, ao maua mea uma e talafeagai mo le masani ma le gaioiga o le ola.

    E faʻamaonia o lenei mea e afaina ai le maʻisuka o ituaiga uma e lua, aua e mafai ona faʻatonutonuina le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.

    Pe a faʻaaogaina, ole mole mole inulin e le o pipii i le elekene hydrochloric. Latou te tosina atu kulūkose meaai ia i latou lava ma puipuia mai le pipiʻi i totonu o le toto, lea e taofia le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai i se tulaga malulu.

    I le auala lava e tasi, o le fusia ma le aveeseina o mea oona mai le tino e mafua mai i faʻafitauli faʻaleagafesa e tupu. Inulin e aofia ai fasi pupuvaga pupuu, lea, faatasi ai ma vailaʻau faʻasaina, atiaʻe le antioxidant ma le antitoxic i totonu o le tino.

    E mafai e le fructose ona ulu i totonu o nila e aunoa ma le fesoasoani a le inisalini ma suia atoa le kulukose i gaioiga faʻasolosolo. E le gata i lea, o mea pupuu, o le ulu atu i le puipui o le cell, e faafaigofie ai le pisia o le kulukose, ae ui i lea, i ni vaega laiti. O nei mea uma e mafua ai le faʻaitiitia ma le maualuga o le suka i totonu o le toto, o lona leiloloa i le urine, faʻafouina o gaʻo ma isi metabolic processes.

    Inulin e maualalo ai le cholesterol ma faʻaleleia le gaioiga o le gutu o le endocrine. O se taunuuga, o le soifua manuia lautele, gaioiga galue, faʻaleleia atili o le malosi. O le mea lea, afai ei ai le maʻisuka, ma o avo o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le fesoasoani fesoasoani muamua poʻo le umukuka, o le a mafai ona faafaigofieina le ala o le maʻi.

    O le a le auala pito sili e kuka ai?

    O se amataga lelei i le aso o le taimi o le oatmeal ma vaega o apricots ua mamago po o vine ua i luga o le laulau. Ina ia faia lenei mea, e le talafeagai le kukaina o le falala ma faʻaalu le taimi taua i le taeao. Suauu oatmeal i le vai inu, faaopoopo sina meli ma fualaau mamago. O le taeao fiafia ma maloloina lelei ua saunia!

    I totonu o paʻu oona, toetoe lava o mea aoga aoga e tasi e puipuia e pei o fatuga masani. Ae pe a filifilia le sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai ituaiga e manaʻomia le kuka, e le sili atu i le 3-5 minute, o le a sili atu ona aoga lenei oloa.

    Fautuaina e leai se isi mea faaopoopo e iai i lona fatuga, e aofia ai meaʻai fua, susu susu, faʻasao, ma sili atu foʻi ona maua ai le suka. Oatmeal e mafai ona tuʻufaʻatasia ma soʻo se fua ma ni fatu. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai ana meatotino aoga.

    O lea ituaiga ipu ei ai le GI maualalo, o le a fesoasoani i le faatumauina o le toto kullukose, ma o le a faʻamamaina ai le tino ma meaʻai talafeagai. Oatmeal e aofia ai:

    1. Puipuia e talafeagai mo le atinaʻe ma le faʻamalosia o le maso.
    2. Amino fesoasoani e manaʻomia tele e le matou tino.
    3. Vitini faʻalavelave, e aofia ai E, B, PP.
    4. O elemene o siaki o le magnesium, calcium, phosphorus, ma le zinc, sodium, le uʻamea.

    O le fiva māmā o le oatmeal e faʻafaigofie ai le faʻaogaina o le meaʻai. O le mea faapipii o se mumu matagofie lea mo le tino, faʻamamā uma toxins. Laititi gaʻo fesoasoani e faʻaititia le toto suka. E fesoasoani le kesi i le taofia o nifo, ponaivi ma lauulu soifua maloloina. Ma o le mea pito sili ona taua, o se faʻaosoosoga masani.

    O le taua o le taumafataga o le 100 g o sea ituaiga meaai e pei ona taʻua i lalo:

    • Puipuia - 12.4 g
    • Fats - 6.2 g
    • Carbohydrates - 59.6 g
    • Calories - 320 Kcal
    • Glycemic Index - 40

    O le mea lea, ina ia matagofie ma ola maloloina, faʻapena foi ia i ai i taimi uma se uiga lelei, 'ai le oatmeal!

    Vaʻaia togafitiga o oats

    I tala faʻasolopito, o meaʻai e teuteuina mo le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina. O lenei meafaigaluega e le suitulaga i le inisalini, ae o le faʻaaoga masani e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le tino. Ua faaitiitia le gau o le suavai, ma o le taufaamatau o le galala, faapea foi ma le taofiofia o meaʻai e tatau mo le tino ma le vai, ua toe foi. O lenei vailaau e le vave ona faia, ae faasolosolo malie ma aoga i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2.

    O le sauniuni o le faʻavae e matua faigofie lava. Tasi le selau karamu o fatu faʻatoʻa ile 0.75 lita o vai ua tunu. O nei mea uma e tatau ona faia i le po ina ia i ai le taimi e fofo ai mo le tusa ma le sefulu itula. O le taeao na sosoo ai, faʻaaogaina le vai ma ave i le aso e avea ma ipu autu. I le faaopoopo atu i lenei mea, ina ia maua vave ni taunuuga, e mafai ona e kuka falaoamata mai 'ai ma' ai ai o se taumafataga.

    O loʻo matou sauniuni le faʻafefeteina, ae i se auala ese. Liligi le tolu selau kalama o meaʻai mama mama ma se tolu lita o le vevela vevela (70 tikeri) vai. E pei ona i ai i le mataupu muamua, o le fofo o le a saunia i le afiafi ma tuu i le po atoa. E tatau ona fufulu ma le faaeteete e ala i le faaaogaina o se fasi ie poo se gau. O le oloa e maua ai e tatau ona onā i le ao, pe a fia inu.

    Matou te ave fualaʻau o le fasi, fatulala ma fatulaʻau mamago i tutusa tutusa. O mea laititi e tatau ona nutimomoia, fua le tasi sipuni sipuni ma vaeluaina i le vai. E fautuaina e fai lenei mea i se vevela, o le mea lea e sili atu le lelei o le fofo ma o le a sili atu le aoga. Faʻaosooso mo le afa aso, ona faʻamamaina lea o le pala. Inu i ni nai togafiti.

    Talu ai ona o le tele o suka e alu ese mai le tino, e manaʻomia e le maʻi ona inu tele. O lea ituaiga e afaina lelei e talafeagai uma e pei o se mea e inu ai, ma o se meaai e mafai ona tumu i meaʻai eseese, ma o se vailaau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose, faʻafefe ai le vai.

    Ofe ofe

    Ina ia faʻamalieina le ituaiga o faʻamaʻi ituaiga 2, e mafai ona e saunia se mea teuteu o fatu oatisi atoa e leʻi faʻasalaina. Sasaa le ipu e tasi o le cereal ma le lua i le tolu lita o le vai ma tumau le vevela mo le toeitiiti atoa le itula. Faamama le vaifofo e maua mai mea leaga ma faʻavelaina ma tuu i le teuina. I le gasologa o le aso, inu ni nai tioata o sea fofo, aua o gaʻo e faʻaitiitia ai le suka toto e aoga tele ma lelei.

    Oat Kissel

    E saunia le ipu mai le oatmeal i le vai poʻo, pe a manaʻomia, e mafai ona e faaopoopoina le susu. Mafaufau i le kukaina o le kulimi, fai le oatmeal e avea ma faavae. Ave le 200 g o le oloa ma faaopoopo se lita o vai. Kuki mo le fasefulu minute, ona togi lea ma olo le isi fulufulu i luga o se meaʻai, ona toe faʻafesoʻotaʻi lea i le susu ma kuka mo le lima minute. Kissel ua sauni!

    O lea ituaiga meafaigaluega o le a fesoasoani i faafitauli ma le vaega o meaʻai. O loʻo faʻafiafiaina ai foliga mucous, o mea e teu ai ma e aoga tele mo gastritis, flatulence, belching ma isi faʻafitauli.

    O le lala o le oati

    I le faʻaopoopoga i fatuga, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina i meaai poʻo le sauniuni foi o vailaau faʻamaʻi o le paranesi. O i latou o ni tagata lelei e tuʻuina atu vitamini, calcium, magnesium, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, ma faʻaleleia le faʻaumatia o toxins mai le tino. E tatau ona ave, amata i le tasi sipuniti, ma faasolosolo malie ona aumaia i le tolu sipuni i le aso. O se mea e manaʻomia mo lenei mea o le inu tele lea o vai.

    O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o oʻai i le maʻisuka

    Ina ia faʻamalolo le maʻi, ola umi, tamaoaiga ma fiafia, tausia le tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto, o le galuega, muamua, o le maʻisuka lava ia. O meaai lelei ma le aofia ai o oona i taumafa i aso taitasi o le a fesoasoani e ausia ai lenei taunuuga. O le a tatou iloiloina le vaega o le saito.

    Vailaau faʻamaʻi

    O le vailaau faʻamalosi o fatu o le oati, lea e maua mai ai fatu o pata, pata, falaoamata ma se ipu inu faapitoa, i le 100 kalama o le vaega gaosi o le oloa e faapenei:

    • polotini - 16.9 g
    • gaʻo - 6.9 g
    • carbohydrates (suauu ma suka) - 55.67 g,
    • filo meaai - 10.6 g,
    • efuefu - 1.72 g.

    • sodium - 2 mg
    • paluga - 429 mg
    • calcium - 54 mg
    • magnesium - 177 mg
    • fuamosa - 523 mg.

    • uʻamea - 4.72 mg
    • Manganese - 4.92 mg
    • apamemea - 626 mcg,
    • zinc - 3.97 mg.

    • B1 - 0.763 mg,
    • B2 - 0.139 mg
    • B5 - 1.349 mg
    • B6 - 0.119 mg,
    • B9 - 56 mcg,
    • PP - 0.961 mg.

    E le gata i lea, o le tuufaatasiga o fatu o le oatati e aofia ai mea taua o le amino (arginine, leucine, valine ma isi) - e tusa ma le 7.3 g, mea e le taua-o le amino (acid glutamic, glycine, etc.) - 9.55 g, saturated, monounsaturated and polyunsaturated fatty omega-3 - Fesoasoani 0.111 g ma omega-6 - 2.424 g.

    KBZhU o ituaiga eseese o oats

    O le kalori o meaʻai e faalagolago i lona ituaiga ma le auala o sauniuniga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 100 g o fatugogogogo e aofia ai le 389 kcal, ma o le kalori content of 100 g o Vita oats e na o le 250 kcal.O le sili ona maualalo o calorie oat products are bran (40 kcal) kuka i le vai ma le oatmeal mo le kuka umi (62 kcal).

    Oatmeal i luga o le vai e na o le 88 kcal mo le 100 g O lona tuufaatasiga: 3 g porotini, 1.7 g gaʻo ma le 15 g o carbohydrates.

    O mea o loʻo saunia i le susu susu o le a faapenei:

    • mea o kalori - 102 kcal,
    • protein - 3.2 g
    • gaʻo - 1.7 g
    • carbohydrates - 14.2 g.

    E pei ona mafai ona e vaʻai, e faʻaititia le calories ona o susu.

    Glycemic index

    Pe a fatuina se lisi o le maʻisuka, e taua le filifilia o meaai e ala i le glycemic index (GI).

    GI o se faailoga lea e atagia ai le fua faatatau o le kulukose i totonu o le tino pe a uma ona 'ai soo se meaʻai. Oatmeal - aoga tele 1 GI oloa. O lona faailoilo e 55 (tulaga tulaga i le tele o oloa eseese). O lenei mea e fiafia i le aofia ai o le oat products i le lisi o le maʻisuka. Ae maise lava i le maʻisuka ituaiga 2, pe a taua pe a le maua le mamafa.

    E mafai ona 'ai ni meaʻai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

    Talu ai ona o le puipuiga o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka ua faaitiitia, o lenei mafuaʻaga e maua ai faʻamaʻi pipisi. Ina ia tausia le puipuiga a le tino, o oloa oona e talafeagai ona o mea o loo iai i le tele o vitamini eseese.

    Taʻiala o le Maʻisuka

    E iai tulafono patino mo le 'ai o avo mo le maʻisuka. E aofia ai fautuaga nei:

    • e sili atu le kuka i kuka uumi taimi,
    • faaopoopo i ai sina pito i lalo o le suamalie (sipuni, meli, siamu, ma isi),
    • Mo le kukaina o le pata e le faʻaaogaina le susu susu ma e le faʻaopopo i ai le tele o pata.

    Tulaga masani o le faʻaaogaina

    Oona e tuʻuina atu le tino i se faʻalauteleina o le mamafa o le malosi ona o le maualuga o gaʻo, gaʻo ma gaʻo. O le fiva laʻau e tumau ai le lagona o le nofo fiafia mo se taimi umi. E fautuaina e le aufaitau le taumafaina o le oatmeal mo le 'aiga o le taeao i le 2-3 aso. Ae e le tatau ona e 'ai i aso uma, talu ai o le oatmeal o loʻo i ai le vailaʻau tino, lea e fusifusia ai le calcium mai le ponaivi.

    O le a le ituaiga e sili atu le lelei e 'ai ai le maʻisuka

    O loʻo i ai se fuainumera tele o ipu oona. E aoga uma i latou lava.

    Mo le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e 'ai le oatmeal mo le taeao o le taeao, salati ma fatu fatu.

    O nai fualaʻau talafeagai:

    1. Germinate oats fufulu fatu i totonu o le vai seia oʻo ina tupu mai. O nei totogo e faʻaaoga i salati pe faaopoopo i yoghurts. Faatasi ai ma le faʻaaogaina i aso taitasi, latou te mafaia le faʻamautuina o le toto suka.
    2. Kissel - meaai lelei, maloloina ma faigofie. Ina ia faia lenei mea, olo le fatu i le kofe kofe i se setete o le falaoamata ma le silotilo i luga o le vai ua kuka mai ai.
    3. O le lala o le oati - Se togafiti faigofie ma lelei mo le maʻisuka. Amata i le tasi le sipuni, o le oloa ua faʻavaivai i le vai ma inu. A o faagasolo le vaiaso, o le aofaʻi o le paʻu e tolu tolu.
    4. Porridge e sili atu le kuka mai na ituaiga o cereal e kuka mo le silia ma le 5 minute. E sili atu ona aoga le faʻaaogaina o oats i fatuga: faʻafefete i le afiafi, ma kuka i le taeao i luga o le vai poʻo le susu susu.

    Fualaau faʻapitoa

    O se teuteuga o fatu laʻau e leai ni paʻu ua saunia i le fua o le 1 ipu fatu i le 2-3 lita vai. O sua ua sasaa i totonu o le apa, sasaa i vai mama, aumai i se vevela ma faaitiitia i le afi sili ona filemu. Kuni le tapuni ma faʻapipiʻi mo le itula. Faʻamama, malu ma sau e teuina i totonu o le pusaaisa.

    O le fusi e faia i le afiafi, lelei i se vevela. Liligi 100 g o saito saito ma vai inu (0.75 L) ma, i le tapunia o le tapuni, tuu e faʻapipiʻi seia oʻo i le taeao. Filu ma inu i le taeao.

    Contraindications

    E i ai le tele o faʻamaʻi e le aoga le aafia ai i oona e oʻo lava ina faʻaitiitia le toto suka. O mea leaga e lua, e tatau ona e filifilia le tagata maualalo, o lea e sili ai le aua le lamatia. E ui i iloiloga lelei i le faʻamamaina o le tino i le oat deco deco, ae le mafai e tagata uma ona inu.

    Contraindications mo le tagofiaina o meaʻai e aofia ai:

    • gallstones pe leai foi,
    • toe le manuia
    • ogaoga o le fatu cardiovascular,
    • togafiti o le ate.

    O faʻamaoniga e faʻaalia ai o le maʻisuka o loʻo faʻalauteleina le filifiliina o ipu o fatu atoa ae le o "vavave" vave.

    Victoria, 38 tausaga: "Ua ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai tausaga talu ai i se nusipepa tuai sa ou faitau ai e uiga i aoga o se teuteuga o fatu oat. Na foliga mai e le na o le soifua maloloina, ae lelei foi i le tofo, e tutusa ma le lauti suamalie. Ou te tago i ni paluga e leai ni falaoa, olo i totonu o se mea e fai ai le kofe ma liligi le lua teaspoons o vai inu i totonu o se vai vevela. E mafai ona e inu i le 3-4 itula. I le taumafanafana, e le tatau ona e faia se tele o meainu mo le lumanaʻi, o le a vave ona faʻavave. "

    Maria, 55 tausaga:"Na ou maua fua o fatu. Mai se faʻafefiloi o fatuga eseese, e maua ai salamalie suamalie! Aua e te faʻavalevalea mo oe lava, faʻatau ni mea mama, leai ni meaʻai, moa mata, fufulu, sasaa i se pepa tao i luga o se solo, ufi, faʻamama. Faaopopo vai inu i aso uma. A maeʻa le 3-5 aso, e mafai ona faʻaaogaina totogo. "

    Faaiuga

    Oats ma oloa e faʻalagolago i ai e fesoasoani i le tau faasaga i le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua. O le lisi o meaʻai e tatau ona aofia ai ituaiga i ituaiga eseese. O ia meaʻai e maua ai le lelei tele i le faasaʻoina o le kulūkose o le toto. Ae ia manatua e aunoa ma le faaaogaina o fualaau faasaina, o le faamagaloga atoatoa e faigata ona ausia.

    Ia mautinoa ia mulimuli i le fautuaga a se endocrinologist - togafitia le maʻisuka e ala i le tuʻuina atu o vailaʻau ma togafitiga faʻataʻitaʻi.

    Laʻau oona

    E tele atu meaʻai nai lo foliga mamago, o lea e sili atu ona aoga. Mo lana tapenapenaga, ua suamalie sina fatu vevela mago i sina vai vevela. E tatau ona faʻamautinoa o loʻo susu mai pea le susu, ma e le malogo le fatu, a leai o le a le mafai ona totogo.

    E fufulu suamalie i le vai tafe ma le eleele i totonu o le suavai suamalie i vai faaopoopo. E liua i se mushy mass, lea o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa ma faʻaaogaina e togafitia ai lapisi mo le maʻisuka.

  • Tuua Lau Faamatalaga