Miramistin ma sauniuniga chlorhexidine: o le a le eseesega? Faʻamatalaga

Miramistin ma le chlorhexidine e tutusa uma lava fualaau oona - fomaʻi (tagai i le vaega "Disinfection"). O loʻo faʻaaogaina mo le faʻaumatiaina ma togafitiga faʻapitoa o vailaʻau eseese ma paʻu, faʻapea foʻi isi meaola faʻalauiloa. Ae ui i lea, o le miramistin e tusa ma le 20 taimi sili atu lona tau nai lo le chlorhexidine.

Miramistin e sili atu le tau nai lo le chlorhexidine. 350-400 rubles (150 ml)

E ui i le tutusa o le tulaga ma le tulaga lava e tasi o le tuufaatasiga (e lua uma e maua i ni fofo), e eseese i latou i le gaioiga galue. I le chlorhexidine, o le - gluconic masima (bigluconate). Miramistin ei ai se isi mea galue malosi - benzyldimethyl 3- (myristoylamino) proppy ammonium chloride monohydrate (ioe, o se faʻalavelave faʻalavelave).

O le mea moni lava, o mea gaioiolosi eseese e tau atu i aafiaga eseese. O le mea moni, o vailaau uma e lua o viseptics, ma e feagai uma ma le tele o mea faafomaʻi, e aofia ai mea e afaina. Ae peitai, o eseesega i le va oi latou o loʻo i ai.

Faatomuaga amata

Ae e te leʻi aʻoga e uiga i vailaau o Miramistin ma Chlorhexidine (o le a le eseesega), e tatau ona e faamasani lelei i nei vailaau. O togafitiga e lua o ni vailaau lelei. E mafai ona e faʻatau i latou e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi i soʻo se fale talavai. O loʻo faʻatau atu i voluma ma fomu eseese. O pusa pusa ua mamanuina mo le faigofie o le faaaogaina.

E tele gasegase e talitonu o Miramistin ma Chlorhexidine o le fofo lava lea. O le a le eseesega i le va oi latou - tagata e le o vaʻaia. E ui i lea, o loʻo i ai pea feeseeseaiga. O vailaau faafomai ei ai a latou lava uiga. Mafaufau i eseesega i nisi auiliiliga ma saili pe mafai ona suia se vailaau faʻatasi ma le isi.

Tau o tau

Eseesega taua i le va o Miramistin ma Chlorhexidine i le tau. E pei ona uma ona e iloa, e mafai ona faʻatau uma vailaʻau e aunoa ma se faʻamaumauga ile falemaʻi. O gaioiga o loʻo faʻatau atu ai e eseese. Mo le 50 mililiters o le solution o Miramistin e tatau ona e totogia pe tusa ma le 250 rubles. O le viseptic "Chlorhexidine" e taugofie: e le silia le 20 ruulu i le 50 mililiters.

E masani ona lipotia mai e tagata maʻi "Chlorhexidine" sili. Uma ona o le taugofie o le fualaau faasaina. E masani ona i ai i tagata le manatu sese o vailaau tutusa. Afai e te suʻe i le tuufaatasiga o fualaau faasaina, e mafai ona e iloa o vaifofo o loʻo i ai se fomaʻi ese. Miramistine e aofia ai le benzyldimethyl ammonium monohydrate, ao Chlorhexidine e aofia ai chlorhexidine bigluconate. O le muamua ma le taua tele i le va o fualaau faasaina. A uma, o le metotia o le galue ma le aʻafiaga o fualaau e faʻalagolago i le tuufaatasiga.

Aotelega o le faaaogaina

O le a se tala e uiga i le faʻaaogaina o vailaʻau "Miramistin" ma le "Chlorhexidine"? O le a le eseesega? Faʻatasi ai ma le angina, o nei vailaʻau uma e lua o loʻo faʻaaogaina e tagata gasegase e togafitia ai tonesils ma le larynx mumū. Latou te faʻamamaina siama siama ma faʻamaʻi tino mucous. E faʻaaogaina foi mo le faʻavaivaiina o isi eria: i le gynnecology, dentistry, otorhinolaryngology, taotoga.

O fualaau uma e aoga e faasaga i siama. O le Miramistin e aʻafia foi i faʻamaʻi pipisi o viral, e faʻaumatia ai le siama o le herpes, HIV ma isi. E le mafai e Chlorhexidine ona taulimaina. O le mea lea, o le eseesega lona lua i le va o fualaau oona o la latou faiga lea.

Faailoga ma le faʻamaʻiina o loʻo faʻamatalaina i le faʻamatalaga

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i vaifofo o Miramistin ma Chlorhexidine (o le a le eseesega i le va oi latou), e tatau ona e faʻatatau i faatonuga. O le faʻamatalaga o loʻo taʻua ai e lua antiseptics ua mamanuina e togafitia ai le paʻu o le paʻu. "Fautuaga a le Chlorhexidine" e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o mea tifaga, mea faigata. E tatau ona faʻaaoga e faamama ai lima o tagata fomaʻi, tagata faigaluega i le umukuka. Ua lipotia mai e le Miramistin annotation o le fofo e faʻaaogaina e togafitia ai le paʻu o le tino, manua, tipi ma mu. E faʻaaogaina mo le faʻaleleia o le mucous membranes. O lenei vailaau e faʻaaogaina e togafitia ai tamaiti (faʻatasi ma le pharyngitis, rhinitis, stomatitis).

E le mafai ona faʻaaoga uma vailaʻau faʻamalosi i le gaioiga galue. O le eseesega i le va oi latou o le "Chlorhexidine" e le mafai ona faʻaaogaina mo tamaiti ma faʻamaʻi aʻafiaga o le paʻu. Fai mai le aʻoaʻoga, o se fofo tuʻufaʻatasiga e mafai ona matua lamatia mo se tagata, talu ai o togafitiga faʻatasi ai ma ia e mafua ai le mu ma le paʻu o le paʻu.

Metotia ma le umi o le faʻaaogaina

Afai tatou te talanoa e uiga i le faʻaaogaina o vailaau Miramistin ma Chlorhexidine - o le a le eseesega? O le solution chlorhexidine e faʻaaoga i le paʻu (aemaise lava, ma lima) mo le lua minute. Afai e oʻo mai i le gaioiga o mea faigata ma meafaigaluega, ona faʻaaogaina lea i ni aofaiga e le faʻamapulaʻaina. I le faʻafitauli, o le vailaʻau faʻamalositino e faʻatautaia faapitoa i le tulaga o suppositories. Mo le faʻaleleia o le mucous membranes, o le vailaʻau e faʻaaoga mo le silia ma le fitu aso sosoo. O le fautuaga lenei a fomaʻi.

Ua faatonuina e fomai Miramistin mo se vaitaimi umi atu. Talu ai o le aʻafiaga o le fualaau faasaina e agamalu, e mafai ona faʻaaoga mo taimi le faʻamapulaʻaina. E fautuaina le faʻaaogaina o se visepisi mo le faʻavaivaiina o tonesils ma le gutu i le tonsillitis poʻo le pharyngitis. E faʻatagaina le tuiina o vailaʻau i totonu o fuaitau o le nasal ma le rhinorrhea. O le vailaʻau e faʻaaogaina foi i le va. O lenei vailaʻau faʻapitoa ua faʻamaonia mo le faʻamoemoe o le puipuia poʻo togafitiga.

Faʻaiʻuga matuia ma le le mautonu i le taimi o le faʻaaogaina o vailaʻau

O vailaʻau uma e lua e mafai ona faʻaosofia ai se mea faʻafefe: Miramistin ma Chlorhexidine. O le a le eseesega mo le isu? A maeʻa ona faʻaaogaina i le mucous membranes, o faʻamaʻi pipisi e mafua ai se lagona mu. I le tulaga o Miramistin, e vave ona alu vave ma e masani lava e le afaina ai le maʻi. O le faʻaaogaina o le "Chlorhexidine" e mafua mai i le faʻafefe o le tino ma se lagona e le manaia le mu, mago, lea e umi se taimi. Pe a togafitia se faʻaʻata, e le mafua ai le faʻavauvau o Miramistin. O lona uiga o le "Chlorhexidine" o loʻo i ai foi se tofo le fiafia.

O le faʻaaogaina o Miramistin e seasea ona afua ai ni aʻafiaga leaga. I le tele o tulaga, o le vailaʻau e lelei le faʻafeiloaʻi e oo lava i tamaiti laiti. "Chlorhexidine" e mafai ona faʻafefe ai le paʻu ma le mucous membranes, faʻamago, mafua ai ni mea faʻalavelave matautia. E i ai tulaga pe a togafitia le vavalo o le lauga ma le "Chlorhexidine" na mafua ai le pisia o nifo, faʻaumatia o le uila, teuina o ni maa ma le tofo i le tofo.

Faamatalaga Faaopopo

O a nisi faʻamatalaga o iai iina e uiga i Miramistin ma Chlorhexidine? O le a le eseesega mo se faai? E pei ona uma ona e iloa, o le fofo mulimuli ua i ai se tofo oona. O le mea lea, o lona faʻaaogaina mo le togafitiga o larynx ma tonesils atonu e le lelei. Afai e te faʻafuasei ona foloina Miramistin, e le tatau ona e faʻamoemoe i ni mea le lelei. Ae afai e maua i totonu le "Chlorhexidine" - o le mea matautia lenei. Afai o le vailaʻau e faʻafuaseʻi ona foloina, vave faʻaleagaina ma fufulu le manava.

O le vailaʻau "Miramistin" e mafai ona faʻaaoga i le ophthalmology. Latou te togafitia mata i le vavao. O le faʻaaogaina o le "Chlorhexidine" i lenei eria ua solia. Afai e ulu atu le fualaau i totonu o mata, ona fufulu vave loa lea i le tele o vai. A maeʻa lenei mea, ia mautinoa e vaʻaia se fomaʻi. O se vailaau e mafua ai se ogaoga ogaoga.

Mea gaosi

O nisi taimi ou te lagona ai o le mea lava e tasi.

E le gata i tagata faigaluega faʻamaʻi e sau i le blog, o lea ou te taʻu atu ai i tagata uma:

Leai, e eseese o latou gaioiga.

I le chlorhexidine, o le mea galue malosi e taua o le "chlorhexidine bigluconate."

Ua i ai mai le igoa ua manino o le tuufaatasiga o loo aofia ai le chlorine.

Tatou te manatua le pisapisalo, chloramine, lea ua leva ona faʻaaogaina mo le faʻapalapalaina, aʻo latou osofaia ma le le alofa i luga o masini vavave.

Chlorhexidine - mai le taʻava lava e tasi. Ou te fai atu, o le malosi malosi lea e tasi.

Na tuufaatasia i Peretania i le 1950, ona faʻaalia ai lea i totonu o faʻataʻitaʻiga falemaʻi lona malosi o le antimicrobial, na alu ai o ia i atunuu eseese ma konetineta.

Miramistin. O le mea galue malosi e faigofie tele: benzyldimethyl (3- (myristoylamino) proppy) ammonium chloride monohydrate.

O lona talafaasolopito na amata i le 70 o le seneturi mulimuli i le USSR.

Na muai fuafuaina mo tagata vaalele. Ua i ai i le taimi muamua o vaalele vaalele, na amata ona tupu mai tala fou mai le vaeluaina: e le na o le apu ma le pi e fuga i totonu o vaa, ae o colonies o siama ma pulou.

Nofoaga na tapunia, o le vevela tumau o le 22-23 tikeri, ma meaola ninii e masani ona ola i luga o le paʻu ma le lauulu o tagata vaalele na muaʻi fuafuaina i lenei mea. Ma o na fomaʻi, lea sa latou maua i luga o le auala, na foliga mai ua leai se aoga.

O le mea lea, e talafeagai le atiaeina o se fualaau faasaina lea o le a gaoioi i siama, e aofia ai vailaau oona, ma siama.

O tofotofoga muamua na faia i le 10 tausaga.

Ona oo mai lea o taimi faigata mo le atunuu. O le faʻatupeina mo le tele o galuega faʻavae ua maeʻa.

E le mafai ona faʻasalalau le antiseptiki fou pe a na le mo Moscow Olympia. Na faʻamoemoeina o le fia afe o tagata mai fafo o le ao mai i le laumua, ma o le USSR Matagaluega o le Soifua Maloloina o loʻo taufaiofo: e peiseai ua i ai se teteʻe i faʻamaʻi pipisi i feusuaiga i totonu o se atunuu lea e leai se feusuaiga.

I luga o le laulau, na tuʻu ai e le Minisita o le Soifua Malōlōina faʻamatalaga e uiga i Chlorhexidine ma, i le mea na tupu, i Miramistin (i na tausaga na valaʻauina eseese), lea na faʻamaonia e tulaga ese i le tele o itu.

O le Minisita o le Soifua Mal l ina na maofa i meatotino o le antiseptic fou, ma faaauau pea ona galue.

I le 1993, na faʻamalolo ai le vaega muamua o le vailaʻau.

O lea la, afai o Chlorhexidine muamua o le fanau a se tagata ese, o Miramistin tatou ia, tagatanuu.

E faapefea ona galue le chlorhexidine ma le miramistin?

Faʻaleagaina le paʻu o le cell cellular microbial, faʻateleina lona mafai. O loʻo i ai se lago o mea e manaʻomia mo lona i ai, ma o le a fano.

  • I le maualuga o le maualalo ifo i le 0.01% o loʻo i ai lona aʻafiaga, o lona uiga. e taofia ai le tuputupu ae o siama.
  • I le maualuga o le sili atu i le 0.01%, na te fasiotia microbes ma faʻamaʻi fomaʻi (e i ai lona aʻafiaga ma le virucidal).
  • I le maualuga maualuga atu i luga o le 0.05%, e faaleagaina ai gaʻo pathogenic.

Faaiuga: 0.05 ma le 0.5% vaifofo chlorhexidine o loʻo faʻaalia i le tuʻuina atu o vailaau mo togafitiga e aoga tele i le tele o togafitiga.

Aʻo: O le chlorhexidine e mafai ona afaina ai le paʻu ma mucous membranes. Mai ia te ia, o nisi taimi o loʻo i ai vailaau faʻasaina (tele lava i mucous membranes).

  1. E i ai lona aʻafiaga. O le masini e tutusa ma le chlorhexidine.
  2. Faʻatinoina le faiga o le toe faʻafouina (faʻamalologa).
  3. E i ai le gaoioiga o le muserosmolar. O lona uiga e tosina ai le manava o le tino, o lea e faʻaitiitia ai le manua ma o loʻo siʻitia ai.
  4. Sorb (absorbs) purulent exudate. Faʻavave faʻamaʻi faʻavave vave. Na te puipuia le manua mai siama, pala.

E le faʻaleagaina le ola o sela paʻu. E le mafua ai ona mu mumu.

Faaiuga: O le miramistin e sili atu le malosi nai lo le chlorhexidine, saogalemu.

O ai o loʻo latou galulue ai?

Fuafua mo ia:

  1. ituaiga meaola ninii eseese, e aofia ai staphylococci, streptococci, chlamydia, ureaplasma, sui o le syphilis, gonorrhea.
  2. musika - meaola e le o taʻua i totonu o faatonuga.
  3. afifi ai siama. E taua foi i latou "faigata," pe "faigata ona faatulagaina."

Vailaau faigofie e aofia ai le DNA poʻo le RNA (o lona uiga, o se mole o loʻo teuina faʻamatalaga o le kenera) ma lona peletini puipuia o le palatini (paʻu).

O siama faʻalavelave ei ai se membrane faaopoopo e aofia ai lipoproteins. O le chlorhexidine e faʻaumatia ai, mafua ai le maliu o le siama.

O faʻataʻitaʻiga o faʻamaʻi faʻalavelave: o le herpes simplex virus, o le HIV (HIV) immunodeficiency tagata.

O le tele o faʻamaʻi e mafua ai le SARS e faigofie, o lea o le faʻamaʻavale ma Chlorhexidine i le popofou o le SARS e le talafeagai.

  1. O le faigofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o trichomonads o mafuaʻaga ia o trichomoniasis.

O loʻo galue i luga o faʻatoʻaga tutusa e pei ole Chlorhexidine.

E le gata i lea:

  • gaioiga e faasagatau atu i le falemaʻi. O nei ituaiga ituaiga o microbes ua fesuisuiai i le olaga i se falemaʻi. O vailaʻau faʻamaʻi masani e le ave i latou, ona latou faʻafefete, ma maua ni meatotino faapitoa. O le tele o taimi o Staphylococcus aureus, streptococcus, Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, ma isi. O nei microbes e tele lava ina nafa ma le atinaʻeina o faigamalo tuga tuga i tagata mamaʻi ua le toe gasegase sa i le falemaʻi mo se taimi umi.
  • malosi e faʻafefete i le fefete, dermatophytes (o mea autu e mafua ai le sologa o le mycoses), socomycetes (o se ituaiga o gaʻo manu). O loo galue o ia e oo lava i na pulou ia ua avea ma puipuiga i sui o le antifungal.

I luga o le Initaneti, na ou sau ai i le suauu o Miramistin, lea o loo faailoaina, ma isi, mo le togafitiga o mycoses vae. Ae i totonu o falemaʻi a Rusia na ou le mauaina o ia. Pe oi ai iina?

Faaiuga:

O le tele o galuega a Miramistin e maualuga.

O afea e faʻaaoga ai chlorhexidine ma miramistin?

  1. Puipuiga o faʻamaʻi pipisi i feusuaiga: syphilis, gonorrhea, trichomoniasis, chlamydia, herpes, HIV, ma isi.
  2. Le faʻaaogaina o lima, mea faigaluega, togafiti taʻavale.
  3. Puipuiga o le suppuration o abrasions, manuʻa.
  4. Faʻasaʻi manuʻa.
  5. Fuʻa - e puipuia ai faʻamaʻi.
  6. Faamai o le gaʻo tautala: gingivitis, stomatitis, perioontitis, etc.
  7. Puipuiga o siama pe a uma le taotoga o nifo (mo se faʻataʻitaʻiga, toso nifo) ma manipulations.
  8. I le kenekolo, o le chlorhexidine irrigation e faʻaaoga e puipuia ai le faʻamaʻi o le tina failele.
  9. I suʻesuʻega, i le togafitiga faʻapitoa o le urethritis (mumū o le urethra).
  10. Puipuiga o siama faʻaleagaina pe a uma ona asiasi i baths, saunas, vaituloto.
  11. Taofiga o seevae e puipuia ai le toe faʻamaʻi i le togafitiga o le mycoses vae.
  12. Le faʻaaogaina o le inisiua i le leai o le ava malosi poʻo le ava malosi.

O le tau o Miramistin e sili atu le maualuga, o le mea lea, e pei o se tulafono, e le o faaaogaina mo le faʻamaʻiina o lima, meafaigaluega, seevae, mo le puipuia o siama faʻanatura pe a uma ona asiasi atu i nofoaga lautele e mafai ona e suʻeina ai le fuga.

O faitauga e totoe e tutusa.

Pule oe pe fai:

  • O togafitiga atoatoa o le otitis media (paʻu i totonu o le taliga, taoto ai turundas), agasalausitis (sinusitis e fufulu i le taimi o le puncture).
  • Afai e tatau ai, e mafai ona totoina i mata: conjunctivitis, faʻailoga mata, mu. E oʻo lava i mata o mata e aofia ai Miramistin i le manatu tutusa e pei o le fofo mo le faʻaaogaina i fafo. Ua taʻua i latou o le Okomistin.

Faaiuga:

O le chlorhexidine i le fofo o loʻo i ai le lautele o le faʻaaogaina o se meafaigaluega faʻapitoa, ma Miramistin - faʻapitoa.

Aafiaga o le tino

Pe a faʻaaogaina i luga vai vaifofo e le o aʻafia i totonu o le toto, e leai se faʻaoga lelei. I le tulaga o le gasegase faanatinati, e le o gaioiga.

Aʻo: Ae ui i lea, ua lapataia e le kamupanī:

Afai o le fofo e faʻaaogaina faʻafuasei, fai le gaosiga, tuʻuina atu se mea valea.

O le mea lea, i le mea moni, i faatonuga mo le chlorhexidine matou te LE VAAI i se faʻamaoniga manino e faʻaaoga mo le tonsillitis, tonsillitis. E le o tagata uma e iloa le auala e teu ai. E moni lenei mea mo tamaiti. E faigofie ona latou foloina.

Ava oona e faʻapitoa i le paʻu, e mafai ona mafua ai le atuatuvale o le tino tutotonu.

Faatonuga faapitoa:

I le tulaga o fesoʻotaʻiga faʻafuaseʻi ma soʻo se vaifofo chlorhexidine i mata, faʻamama vave ma maeʻaeʻa i le vai.

Aloese mai le ulu atu i le taliga i totonu. E mafai ona fai, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻamalolo otitis media. O le mea lea, e le faʻafefeina le chlorhexidine i totonu o le taliga.

Pe a faʻaaogaina pito i luga i le paʻu ma le mucous membranes, e le o aʻafia.

Faʻafitauliina faʻafuaseʻi e le o iai se faʻafitauli o le soifua maloloina. O le fualaau oona e sau i fafo.

Faaiuga:

Miramistin e sili atu le saogalemu.

Miramistin ma chlorhexidine - o le a le eseesega?

Faʻafitauli faʻapitonuʻu i le lotoifale o se vaega taua o le togafitiga o le tele o siama siama. O le osofaʻiga i meaola ninii e amata tele ona faʻagesegese i nei fualaau oona, e taugofie, e gafatia e tagata gasegase ma e tele le tele o gaioiga. O le faʻatusatusaga o le chlorhexidine ma le Miramistin, o se tasi o vailaʻau faʻapitoa e sili ona lauiloa, e tatau ona fesoasoani i la latou filifiliga mo faʻamaʻi eseese, aemaise lava talu ai e masani lava ona masani e pei o analogues o le tasi ma le isi.

  • O le tuufaatasiga o le vailaʻau o Miramistin e aofia ai le benzyldimethylammonium chloride monohydrate.
  • Chlorhexidine e aofia ai le chlorhexidine bigluconate.

Faʻatinoga o gaioiga

E ui i le mea moni o nei vailaʻau e lua e le o le mea lava e tasi, o la latou faiga o le gaioiga e tutusa. O mea gaioiolosi o vailaʻau faʻafesoʻotaʻi e fegalegaleai ma le atigi siama o siama ma mafua ai lona faʻaumatia, lea e oʻo atu ai i le oti o meaola ninii. O fualaau faʻamalositino e le aafia ai sela tagata. O le fomaʻi o gaioiga e faasaga i fomaʻi o le mea lea o le eseesega i le va o chlorhexidine ma miramistin. Chlorhexidine e malosi e faasaga i:

  • O le sui mafuaʻaga o le gonorrhea,
  • O le sui mafuaʻaga o syphilis,
  • Trichomonads
  • Chlamydia
  • O faʻalavelave faʻasaina i vailaau faʻamaʻi, siama ma le tele o siama (HIV, herpes, ma isi).

O le parakalafa mulimuli e le o lona uiga o Chlorhexidine e mafai ona togafitia nei maʻi, ae mafai ai ona faʻamaonia mea faitino.

Miramistin's activity spectrum:

  • Streptococcus
  • Staphylococci,
  • E. coli
  • O le tele o fualaau pathogenic,
  • O sui soʻo o faʻamaʻi pipisi i feusuaiga,
  • Se numera o siama.

O le chlorhexidine e faʻaaoga mo:

  • Le faʻaleagaina o le paʻu o tagata gasegase mo faʻalavelave i le lotoifale (injections, aveeseina o sutures, ma isi),
  • Lafoaʻi lima o le aufaigaluega faafomaʻi,
  • Le faʻaaogaina o nisi mea faʻapitoa ma mea faigaluega,
  • I le avea ai o se mea faʻapitoa pe a fufuluina manuʻa, alavai, i taimi o laei,
  • O se vaega o togafitiga o soʻo se liona o le paʻu.

  • I le avea ai o se vaega o le faʻamalosia o togafitiga mo liona afaina o totoga o le ENT,
  • I le avea ai o se vaega o le faʻamalosia o togafitiga mo liona feusuaʻiga o le vavagana o waha,
  • I le avea ai o se mea faʻapitoa pe a fufuluina manuʻa, alavai, i taimi o laei,
  • O se vaega o togafitiga o soʻo se liona o le paʻu, e aofia ai mu.

Faʻaleaga aʻafia

Miramistin faʻafetaui lelei ma faʻamaʻi faʻafitauli. O lona uiga, e aoga tele i togalaau, HIV ma ituaiga microorganisms tutusa.

Ae o le chlorhexidine i le maualuga o le 0.05%, lea e faatauina atu i falemaʻi, e leai sona aʻafiaga. E na o le sili atu "malosi" fofo e mafai ona mitamita i le faatinoga talafeagai. Ae ui i lea, e le fautuaina i latou mo togafitiga faʻapitoa o le paʻu.

Folasaga faʻasalalau ma tau

Le tau o le chlorhexidine e faalagolago tele i le kamupanī:

  • 0.05% fofo, 10 mili, pulou pata, 5 pi. - 40 - 45 p,
  • O se fofo o le 0.05%, 100 ml, 1 le fagu - 7 - 60 r,
  • O se fofo o le 0.05%, sulu, 100 ml - 90 - 100 r,
  • Faʻamatalaga o le ava malosi 0.5%, faʻamalolo, 100 ml - 20 - 25 r,
  • Ava oona 100%, fagu lita 1 - 75 - 200 r,
  • Vaatauga faʻaleagaga 16 mg, 10 pi. - 140 - 150 p.

O tau mo Miramistin e mafai foi ona fesuisuiai e faalagolago i le kamupanī:

  • O se tali o le 0.01%, o se fagu o le 50ml - 200 - 210 r,
  • O se tali o le 0.01%, o se fagu 500 ml - 810 - 820 r,
  • O se tali o le 0.01%, o se fagu faʻatasi ma se tagata talosaga, 50 ml - 310 - 320 r,
  • O se fofo o le 0.01%, o se fagu e iai se moli, 50 ml - 220 - 240 r,
  • O se fofo o le 0.01%, o se fagu e iai se moli, 150 ml - 360 - 380 r.

Miramistin poʻo le Chlorhexidine - o le fea e sili?

O le faʻatusatusaina o vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o latou uiga uma: tau, fusi o alaleo, faigofie o le faʻaoga, o fea oi latou e sili atu le malosi mo faʻamaʻi eseese.

Ona o lona tau maualalo ma le maualuga tele, o le Chlorhexidine e mafai ona faʻaaogaina i tulaga uma e manaʻomia ai le tele o le antiseptic. E mafai ona faʻaaoga mo le fufuluina o manuʻa, alavai, faʻaaogaina o meafaigaluega - o nei mea uma e manaomia i nisi taimi mai le 100 i le 1000 ml o le vailaʻau. E le gata i lea, o Chlorhexidine e mafai ona avea ma sui o Miramistin i le toetoe o soo se tulaga. O lona pito sili ona toe foi mai o le mea lea e le mafai ona tatalia le tofo, lea e lagona e ia lava pe a ulu atu i totonu o le gaogao po o le tautala. Ona o lenei mea e le talafeagai ai le mafaufau i le mea sili mo le faai, Miramistin poʻo le Chlorhexidine. O le ae suia e faavavau lou mafaufau e uiga i le faʻaaogaina o le chlorhexidine nai lo Miramistin i le isu poʻo le angina, tonsillitis pe a uma se suʻega e tasi.

O le Miramistin e masani ona faʻaaogaina i le gynnecology ma le urology. Ona o le tele o ituaiga o gaioiga, e fesoasoani i faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, faʻatasi ai ma le maʻi o le mai. Ona o lona gafatia e taofiofia ai le tuputupu aʻe o le siva-pei o le sigi, ua faʻaaogaina ai Miramistin mo le vevela. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e puipuia lelei pe a faʻaaogaina e pei o le faʻaʻamu o le faai i le laryngitis, tonsillitis, ma isi.

O le mea lea, o le Chlorhexidine e tatau ona sili ona fiafia i tulaga uma e manaomia ai le tele o le antiseptic. Faaaoga fualaau faasaina, i le mea moni, i lita e maualalo lona tau. O le eseesega tele ma le lelei o Miramistin o le gafatia e faʻamalosia ai faʻamaʻi pipisi ma sili atu ona lelei le tofo. E mafua mai i nei meatotino lea e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi o le gaʻo ma le gutu o le tino, le gaosia o le tino.

I le tulaga o togafitiga dermatological, o vailaʻau uma e lua e leʻo faʻaalia o latou pito sili ona lelei. Latou te vave vevela, ma mafai foi ona faʻamago le paʻu pe'āfai e te faʻaaogaina vaiinu. E le gata i lea, latou te le fesoasoani tele e oʻo lava i nai mea masani. Ioe, e mafai ma e tatau ona fufuluina o latou lima o se vailaau, ae e tatau ona togafitia atoatoa maʻi paʻu ma vailaau eseese.

Miramistin ma Chlorhexidine: o le a le eseesega?

E masani lava ona lipotia mai e le au faipisinisi le tali tutusa o nei fofo. O le mea moni, o fualaau oona e tele le eseesega. E le tatau ona fesuiai.

O maʻi mai o latou lava poto masani e mafai ona mautinoa e ese vailaau. O fualaau faasaina "Chlorhexidine" i togafitiga o mucous e mafua ai le mu, mumu. E talanoa tagata e uiga i se tofo le fiafia, o nisi taimi e mafua ai le fomu. O le togafitiga o Miramistin, e tusa ai ma tagata faaaoga, e taugata tele. Ae i le taimi lava e tasi o loʻo iai ona lelei. O le fofo e togafitia lelei ai le eleele mucous, e le afaina ai. Faʻaaogaina mo tamaiti e faigofie. O vailaʻau e leai se mea oona, e tutusa lelei ma le vai masani. O le aoga o le tali e faʻamaonia e ala i suʻesuʻega. E faʻamamaʻa ai siama siama, fungal ma viral.

O le tele o tagata gasegase e fenumiai: o le a le eseesega i le va o Miramistin ma Chlorhexidine, o le a le eseesega? Mo togafiti, e tusa ai ma manatu faʻafomaʻi, na o le uluai antiseptic e mafai ona faʻataʻitaʻiina. E faʻaaogaina mo siama siama ma viral, tracheitis. O le fualaau faasaina "Chlorhexidine" ua faasaina ona ulufale e ala ile mafanafana. O ia togafitiga e mafai ona mafua ai le mu muʻamuʻa i vaega o le manava ma mucous membranes. O se taunuuga, o togafitiga e le gata e le aumaia ai le toomaga. E tatau ona e faʻasalalauina taunuuga o ia togafitiga.

Nai lo o se faaiuga

E pei ona e malamalama i ai, o le auala o Miramistin ma Chlorhexidine e foliga mai e tutusa lava i le taimi muamua na tilotilo ai. O lo latou faʻamoemoega e matua ese lava. O le mea lea, afai ua uma ona faatonuina oe i le Miramistin, e le tatau ona e suia ina ia mafai ona e laveai. O le le lelei o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aʻafia ai taunuuga le lelei, o le faʻaumatiaina e mafai ona sili atu ona taugata ia te oe. Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasao, ia mautinoa e suesue le faʻamatalaga o loʻo pipii i ai. Togafitiga o tamaiti e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi. Ou te moomoo ia manuia lou soifua maloloina!

O le a le filifiliga: Miramistin poʻo le Chlorhexidine?

I le togafitiga faafomaʻi, e masani lava ona faʻamatalaina viseptics: Miramistin poʻo le Chlorhexidine. O nisi e finau e leai se eseesega i le va o fualaau, ae e le o lea.

I le togafitiga faafomaʻi, e masani lava ona faʻamatalaina viseptics: Miramistin poʻo le Chlorhexidine.

Faʻamatala puupuu o fualaau

O le elemene aoga o Miramistin o le benzyldimethyl ammonium chloride monohydrate, ma o le ausilali o le vai faamama. O le faʻaogaina o le mea galue malosi o le 0.01%.

O le vailaʻau o loʻo galue malosi e faasaga i le staphylococci ma le streptococci, lefete ma ascomycetes, faʻamaʻapeʻa ma anaerobic pathogens. E taofia ai galuega taua a le VIL, chlamydia, gonococcus, herpes, Trichomonas ma le solo. O se tasi o ona lelei, o le aʻafia lea i le falemaʻi e faʻasaina faʻamaʻi.

O le elemene aoga o Chlorhexidine o le chlorhexidine bigluconate. E gaoioi e faasaga i le streptococci, staphylococci, musigil, herpes, nisi o palatini. O le vailaau faʻasaina e maua i faʻasalalauga eseese, lea e mafai ai e oe ona faʻamalosia pe faʻavaivaia le faʻaaogaina o le faʻamaʻi.

Ole fofo ile mafaufau (0.05-0.2%) e faʻaaogaina ile togafitiga ole otootoga o mafaufauga, nifo, urology, faʻamaʻi fomaʻi, faʻapea foi ma togafiti ma taotoga. O fualaau faasaina ma se maualuga maualuga (0.5-2%) e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi, le gaosiga o mea tau fomaʻi ma masini. O vailaʻau aupito sili ona vailaʻau e aofia ai le 5-20% chlorhexidine. E faʻaaogaina mo le sauniuniga o fofo e faavae ile vai, glycerol poʻo le ava malosi.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

Aʻo leʻi filifilia se tasi o vailaau, e tatau ona e faia se faʻamatalaga faʻatusatusa.

O uiga masani o Chlorhexidine ma Miramistin o:

  • antibacterial ma antiseptic properties,
  • le faiga lava e tasi o le gaioiga (faʻaleagaina o le siama siama siama),
  • leai se lipoti o lipoti o le malosi o le microbial,
  • faʻasaoina o le gaioioga faʻataʻitaʻi i le i ai o le toto, tulei, i totonu ma isi vai.

O Miramistin, e pei o Chlorhexidine, e leai ni lipoti o le teteʻe ile microbial.

O le a le eseesega?

Eseesega o fualaau faasaina e sili atu nai lo mea masani. E aofia ai:

  1. Faʻavae. O le faavae o fualaau oona e eseese gaioiga galue.
  2. Gaioiga gaioiga. O Miramistin ei ai lona aafiaga i siama (HIV, herpes, ma isi), ma Chlorhexidine 0.05% e leai sona aafiaga. O fofo sili atu fofo e iai gaioiga o le antiviral, ae o le faʻaaogaina e mafua ai le mu.
  3. Aafiaga i luga o le paʻu ma mucous membranes. Miramistin e gaoioi lemu e aunoa ma le afaina o aʻafiaga. O le faʻaaogaina o le chlorhexidine e mafai ona tuʻuina mai faatasi ma le mu, dermatitis, sosogiina, faʻamaʻi o le tino, tartar deposition, ma le sima (pe a fufulu le gutu).
  4. Umi o le togafitiga. O le chlorhexidine e mafai ona faʻaaogaina e le sili atu ma le fitu aso i le laina, Miramistin - e aunoa ma ni faʻamau.
  5. Le tofo. O Miramistin e leai sona tofo, ma o le chlorhexidine o lona tofo malosi.
  6. Contraindications O le Miramistin e faʻasaina ona faʻaaogaina mo le faʻamalosia o le tagata lava ia, ma lona tutusa mo le le faapalepale, dermatitis, togafitiga o le fanau, vailaau i le atinaʻeina o allergies.

Aafiaga o le Chlorhexidine ma le Miramistin

  • O se faʻafitauli faʻafefe.
  • Paʻu paʻu.
  • Tue le paʻu.
  • Dermatitis
  • Ata pueina, ioe. vevela paʻu pe a uma ona faʻaalia i le la.
  • O foliga vaaia o lanu enaena i luga o nifo pe a maeʻa ona faʻagasolo solo gutu.
  • Talosaga a Tartar.
  • Faʻatau le solia.

Taua: Ia Fepuari 2017, na tuʻuina mai ai e le FDA le lapataiga o le Food and Drug Administration, lea na lapatai mai ai na lipotia le afaina anaphylactic i le faʻaaogaina o oloa gaosi chlorhexidine. O le mea lea, faʻatau le chlorhexidine, saili pe o le tagata faʻatau e faigofie i allergies.

  • Lagonaina o le mumu o le afi (alu i ni nai sekone).
  • O se faʻafitauli faʻafefe.

Faaiuga: O le Miramistin e maua ai feeseeseaiga leaga ma e sili atu ona faapalepale.

Contraindications

  • Vaʻavaʻavega.
  • Dermatitis.

Lapataiga:

Mo tamaiti, i luga o le upega tafaʻilagi a le vailaʻau o loʻo i ai fautuaga e faʻaaoga ai Miramistin talu mai le fanau mai mo le vevela o le diaper, o le foliga mai o pustules i luga o le paʻu, ma le togafitiga o stomatitis, pharyngitis, tonsillitis, tonsillitis, mo togafitiga o manua, abrasions, nofoaga o iniseti.

Taua: 'aua le faʻataʻoto i le faai o tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga ina ia aloese mai le laryngospasm!

E leai se mea e taʻua e faatatau i le maʻitaga ma le lacting women, ae na tuʻuina atu e le o aʻafia le vailaau i le paʻu ma mucous membranes, e leai se faʻaoga lelei, e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga ma le lactation.

Faaiuga:

Miramistin ei ai le lautele o le au maimoa.

Fesoʻotaiga

E le tatau ona tuʻuina le chlorhexidine ma le fasimoli. O le mea lea, ao lei togafitia le paʻu ma le Chlorhexidine, e le tatau ona fufuluina i le fasimoli.

Miramistin faʻaleleia le aʻafiaga o vailaau faʻamaʻi ma antimycotics pe a faʻaoga faatasi.

O le chlorhexidine e oona. E le mafai e tagata uma ona fufulu o latou gutu po o le faʻata.

Miramistin e sili atu le maualuga.

O le miramistin ma le chlorhexidine tutusa?

O vailaau uma e lua o vailaau faʻamaʻi, ma o lo latou lautele e vavalalata. Ae aua le fetaui lelei. O le tuufaatasiga o le tupe e matua ese lava.
Benzyl dimethyl 3- (myristoylamino) propylammonium chloride monohydrate o le gaioiga malosi a miramistin. Mai le ausilali - naʻo le vai.
O le igoa atoa o le vailaʻau lona lua o le chlorhexidine bigluconate. E iai foi se vaifofo vai.

Faʻasalaga Fomu. O afea?

0.5% vaifofo oona talafeagai mo manua o le purulenti, mea e momoe ai, maʻi o le gaʻo.

0.5% vaifofo vai Ou te fautua atu mo le faʻaaogaina o lima, pe a fai o tagata, mo se faʻataʻitaʻiga, alu i se faigamalaga, faʻamaʻi meafaigāluega, nofoaga o tui.

I isi tulaga uma - 0.05% vai tali.

Faʻatasi ma le gynnecological pont - mo le togafitiga ma le puipuia o faʻamalosivale, vailavalea, pe a faʻamaʻavale, faʻavauvau i totonu o le vaʻa, faʻasaʻoloto mai le mea faʻapitoa.

Miramistin faʻatasi ai ma se urological applicator e faʻamaeʻa i se uila moli aemaise lava mo se tamaloa malaga poʻo e masani ona faimalaga i malaga malaga.

Miramistin ma le pulumu pulumu faigofie mo le faʻavaivaia o le faai, isu, gutu, togafiti o manuʻa, faʻafefeteina o paʻu.

Miramistin i se afifi o le 500 ml - Le ituaiga sili ona lelei o le faʻamalolo mo le togafitia o manua, mumu, aʻafiaga o le tino, tui o le gaʻo, i ai se nofoaga tele.

Talosagaina e le tagata talosaga pe a mafai ona ofoina atu se vaifofo faʻafofo

  1. E i ai loʻu ituaiga antiseptic i luga o le auala.
  2. Faʻaleagaina pe a uma ona aveeseina lauulu.
  3. Paʻu o le paʻu pe a maeʻa le fao.
  4. Fuā (vai) sana. (Tausia le nila ma le paʻu i se antiseptic, faʻapipiʻi ma le faaeteete le saito, toe togafiti le paʻu i se antiseptic).
  5. E faʻapefea ona vaʻaia le taliga pe a uma le afaina?
  6. E faʻapefea ona vaʻaia le paʻu pe a uma ona tatu / peʻa?
  7. E mafai faʻapefea ona ou togafitia se maʻi o le gaʻo? (Tuuina atu se antiseptic faʻatasi ma isi sooupu).
  8. E faʻapefea ona togafitia togafiti? (Tuuina atu se antiseptic faʻatasi ma isi sooupu).
  9. E faʻafefea ona taulimaina seevae ina ia le toe faʻaleagaina?
  10. E i ai laʻu mea mai se sosolo vae. (Aumai se fomaʻi faʻatasi ma Chlorhexidine mo le togafitiga o seevae ma le paʻu o le tino maloloina).
  11. Ou te alu i le vai / sauna. E i ai se mea e puipuia ai au mai le galo?
  12. Maʻi maʻi. (Aumai se antiseptic faʻatasi ma isi sui.) Afai o le stomatitis i se tamaitiiti - alofa mo Miramistin).
  13. Na afaina ai gom. (Tuuina atu se antiseptic faʻatasi ma isi sooupu).
  14. Paʻepaʻe paepae i le gutu, 'ave se vailaʻau faʻamaʻi. (Afai o faila o le faitio i se tamaitiiti - Miramistin. E le mafai e tamaiti laiti ona tuʻi io latou gutu! Vili se fusi i lou tamatamailima, faʻamama i Miramistin ma togafiti lou gutu).
  15. Na latou aveesea le nifo. E faʻapefea ona e fufulu lou gutu? E le i faatonuina e le fomai se mea.
  16. Sa ou maua le ava malosi mo le iniseti. - (Suʻe 0.5% ava malosi Chlorhexidine solution).
  17. E i ai loʻu faʻata tiga. Maua se mea e puipui. Na o le taugofie. (Chlorhexidine).

O le a se isi mea? Faʻaopoopo!

Gaioiga o le paʻu

O le gasegase ile miramistin e seasea lava. O fualaau faasaina ei ai se aafiaga agamalu i luga o le paʻu.Ae ui i lea, na lipotia mai tali o le maʻi.

O le chlorhexidine e sili atu ona "'ai." O mea e le masani ai ma le gasegase e sili atu ona taatele, o le susunuina ma le vevela e matauina foi. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani poʻo le faʻaaogaina o le chlorhexidine i maualuga maualuga, o le dermatitis e mafai ona tupu - mumū o le paʻu.

Fesili e masani ona fesiligia

E mafai ona ou faʻaaogaina Miramistin mo suʻapala? Afai o lea, pe faʻapefea ona fuaina?

O le Miramistin e le o faamoemoe e faʻaaogaina i le tulaga o le faʻalavelave. Faʻatasi ai ma le ARVI, e pei o isi vailaʻau faʻamaʻi, e le afaina ai le tele o siama. E le gata i lea, aua nei galo o le manavaina e ala i se uila e talafeagai, e pei o se tulafono, mo faʻamaʻi pipisi o le afi mimiti LOWER. I se faʻamaʻi pipisi, o se vailaau faʻasaʻo masani e masani ona faʻamatalaina tautala pe matua, ma ua lava lea.

Afai na faatonuina e le fomaʻi Miramistin mo le manavaina e ala i se pulupulu ma e lei fai mai pe faapefea ona faaalu, ona 2 palu ai lea o le antiseptic i le 2 ml o le tino. fofo.

E mafai ona faʻaaoga le chlorhexidine poʻo le miramistin e solo ai le paʻu o foliga ina ia leai se paʻu?

Le aoga o siama e ola i luga o le paʻu ma faatino le tele o galuega taua. Leai se mea e faʻaumatia ai i latou ma faʻaitiitia ai le puipuiga o le lotoifale.

E mafai ona fufulu loʻu gutu i aso uma ma Chlorhexidine poʻo Miramistin?

O le tali e talitutusa ma le muamua: aua nei faʻalavelaveina le paleni o le microflora masani o le gaʻo tautala. E le o se mea e tupu mai ai e le fautuaina le tolo i luga o le chlorhexidine mo le faaumiumi faʻaaogaina.

E mafai ona faʻafefe Miramistin i le alafau mai totonu poʻo i luga ole tamaititi o se tamaititi pe afai ei ai sona mumu mumu?

Muamua, e le o iai se angina, e le galue i luga o siama e mafua ai le SARS.

Lona lua, o lenei metotia o le talosaga, o le mea galue malosi e ulu atu i le faai i ni nai aofaiga e le lava mo le togafitiga.

Uo, o na mea uma lava. Sa ou taumafai e aloese mai iloiloga o mea e fai ina ia leai se tasi e molia aʻu i se tala masani. Afai na leva ona tatou faatasi ma aʻu, ua e iloa ou uiga faaalia i le faasalalauina. Sa leai se faasalalauga i le blog, leai, ma o le a le mafai.

Afai oi ai sau fesili, fesili.

Afai oi ai se mea e faaopoopo, faaopoopo. E faapitoa lava loʻu fiafia i talosaga a le au faipisinisi lea e mafai ona e ofoina atu ai se visefofo.

Afai e te manaʻo e maua faʻamatalaga e ala i meli e uiga i le tuʻuina atu o se tusiga fou poʻo se vitio fou, faʻapipii i le nusipepa.

O le pepa faʻapitoa o loʻo i lalo o tusitusiga taʻitasi ma i le taumatau taumatau. A maeʻa le faʻamaonia o le saofaga, o le ae maua se faʻamaumauga atoa o pepa fefaʻatauaʻiga e aoga mo le galuega. E moni, o isi taimi e lafo atu ai tusi i le "spam" poʻo le "faʻaleleia" le faila. Siaki.

Afai ei ai se mea, tusi.

Toe vaʻai i le Falemaʻi mo le blog blog a tagata!

Faatasi ai ma lou alofa ia Marina Kuznetsova

P.S. Mo se faʻatusatusaga o vailaʻau faʻapitoa na taʻua i totonu o le tusiga ma Mestamidine ma Octenisept - tagaʻii faʻamatalaga.

Le au faitau pele!

Afai e te fiafia i le tusiga, afai e te manaʻo e fesili, faaopoopo, faʻasoa faʻamatalaga, e mafai ona e faia i se tulaga faʻapitoa i lalo.

Tau lava faʻamolemole aua le faʻalogo! O au faʻamatalaga o loʻu mafuaaga autu lea mo ni mea fou mo oe.

O le a ou matua faafetai pe afai e te faʻasoa se sootaga i lenei tusiga ma au uo ma au uo i luga o fesoʻotaʻiga lautele.

Na o le kiliki i le pāfesootai. o fesoʻotaʻiga o oe o se tagata o le.

Faʻasalaga kulupu fesoʻotaʻi. O telefoni feaveaʻi faʻateleina siaki siaki, tupe maua, totogi, maualalo le suka, mamafa, cholesterol, faʻasaʻo le osteochondrosis, vae faʻavae, otaota!

O fea e sili atu le saogalemu?

E taua le Miramistin o se fualaau saogalemu ma sili atu ona lautele. E talafeagai mo le togafitia o le paʻu ma mucous membranes, e le afaina ai aʻafiaga (e aofia ai pe faʻaleagaina faʻafuasei, togafitia afi ma manuʻa matala). O vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina e ala i le maʻitaga ma le lactating women.

O le chlorhexidine e faʻaaogaina i le taimi o le lactation ma le maʻitaga, ae faʻamautinoa. E mafua ai le tele o aʻafiaga o loʻo aʻafia pea i le taimi. Aua nei faatagaina le vailaʻau e ulufale atu i mata ma le manava. Afai e te faʻafuasei ona foloina le vailaʻau, e tatau ona e faʻaleagaina le vailaʻau, faia le taele gasegase ma faʻavave.

E mafai ona ou sui Miramistin ma Chlorhexidine?

O fualaau e fesuiaʻi, ae le o mea uma lava. E mafai ona e suia Miramistin ma Chlorhexidine i togafitiga o le urogenital faʻamaʻi, togafiti o se manua poʻo le mu. E le gata i lea, o se fofo fofo o le fualaau faasaina e faaaoga mo le gaosia o seevae, meafaigaluega faafomai ma meafaifaaili.

E mafai ona faʻaaogaina le chlorhexidine nai lo Miramistin pe afai e le muaʻi filifilia se tagata i le atinaʻeina o gasegase o le tino. A le o lea, o aʻafiaga e tupu i le tulaga o le vevela, vevesi, vevela, ma isi mea faapena. E tatau foi ona manatua i le mafaufau o le chlorhexidine o loʻo i ai se laina telefoni feaveaʻi ma e le o gaioiga e faasaga i faʻamaʻi.

E le mafai ona suia Miramistin ma se analog e aunoa ma le faʻatagaga a se fomaʻi. O lenei mea e afaina i foliga vaaia o ni uiga le lelei ma le faaitiitia o le aoga o togafitiga.

Mo le puipuia o STDs

O vailaʻau uma e lua e mafai ona puipuia le atinaʻeina o STDs. Auala e faʻaaogaina mo le faʻaofiina i totonu o le vaʻa ma le urethra, togafitiga o le paʻu pala, genital and thighs. I lenei tulaga, o le chlorhexidine e naʻo mataupu faʻafuaseʻi e faʻaaogaina, pe a maeʻa le vavalalata e le silia le lua itula ua pasia.

Tulaga lautele o fualaau faasaina

O nei vailaʻau faʻaonaponei o loʻo i ai le aʻafiaga o le antibacterial, e faʻaleagaina ai siama siama o siama. O le tetee ia i latou i siama e le mafai ona atiaʻe, e tusa lava pe faʻaaoga umi. O le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaoga ai vailaau faʻamaʻi i falemaʻi, lea e tele ai siama e lagona i le fale ma le maua ai le faʻafitauli i nisi o vailaʻau.

Miramistin poʻo le chlorhexidine e faʻaaogaina:

  • ma faʻamaʻi pipisi, afaina, faʻamaʻi pipisi o le oral vevela, nasopharynx,
  • faʻatasi ai ma le faʻaogaina o faiga faʻavae i le faʻaogaina o le fomaʻi ma le gataifale, faʻamaʻi pipisi,
  • faatasi ai ma manuʻa, mumu, sulu,
  • mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga.

Pe a togafitia manua, o le faʻamalositino o le toto, tuleia, ma le i ai o se pu e le faʻalavelave i le aoga o fualaau.

E faapefea ona eseese?

O eseesega i le va o miramistin ma le chlorhexidine o loʻo tuʻuina atu i le laulau mo le manino.

FeʻauChlorhexidineMiramistin
Faʻaleaga aʻafiaNaʻo ni fofo maualuga maualuga e le fautuaina mo togafitiga o paʻuFaʻasalaga i soʻo se ituaiga o faʻamalolo
Faʻailoga antibacterialFaʻataugaFaʻaleagaina le tele o ituaiga siama nai lo le chlorhexidine, faʻapea foi a latou meaʻai
Toto totoE foliga mai e le aʻafia. Ae le o tagata suʻesuʻe uma e ioe i ai.E le aʻafia, e na o se faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu
Aafiaga i luga o le paʻu ma mucous membranesE mafai ona faia le mu o mucous membranes ma le paʻu vevelaE le mafua ai le mu, e faʻaaogaina e oʻo lava i le ophthalmology
Tali atu i le AllergicE masani lavaFaʻamauina ae seasea lava
Faʻaaogā mo mea faigaluega faʻapitoa ma lugaFaʻaaogaLe talafeagai, taugata tele
TatauE matua tigaE toetoe lava a le tutusa

O le laulau ua faaalia ai o miramistin e sili atu ona lelei nai lo chlorhexidine. I le tasi itu, o nei fualaau oona e tutusa lelei lava:

  • i le togafitiga o gingivitis, stomatitis, periodontitis ma isi faʻamaʻi o le vavagana o waha,
  • i togafitiga o faamaʻi o le ENT,
  • mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga (chlamydia, ureaplasmosis, gonorrhea, syphilis, trichomoniasis),
  • mo le togafitia o manua o le paʻu,
  • i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le gynecological, Candida fungi, faʻamaʻaloga o le fale.

Ae tutusa le tonsillitis (tonsillitis) i tamaiti e sili atu ona faigofie ona togafitia i le miramistin. E ono teena e le tama le fufulu ma le chlorhexidine ona o le le fiafia ma le susunuina o le mucous membrane. O le faʻaaogaina o miramistin mo le togafitiga o le faʻamaʻi e faatagaina mai le tolu tausaga. O loʻo iai le vailaʻau, e aofia ai le fulufulu mo le faʻavaivai.

O le matua e oʻo i le 12 tausaga o se faʻalavelave mo le faʻaaogaina o le chlorhexidine. Afai e afaina faʻafuaseʻi, e mafai ona mafua ai le ita tele o le mucosa gastric.

Miramistin e saogalemu e foloina. Ae le o se vailaʻau mo le faʻaaogaina i totonu. Ma, e pei lava o isi vailaʻau, e tatau ona teuina mai le mea e mafai ona maua e tamaiti.

Talu ai o miramistin e le o aʻafia i le toto ma e seasea mafua ona mafua ai ona afaina, e leai lava ni aʻafiaga i itu, e fautuaina mo tina maitaga ma e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i vaʻa.

O le isi mea sili ona lelei i lenei visepisi e mafai ona faʻaaoga i le umi e te fiafia ai. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le chlorhexidine, e ono tupu ai le ita o le paʻu.

Lenei e taugofie

Ae o le chlorhexidine foi e tasi lona taua tele. O lona tau pe a ma le 10-15 taimi e maualalo ai nai lo le faʻasologa. O lenei vailaau faʻapitoa e maua i luga o le faʻatau atu i totonu o fagu o le 100 ml, ma i ipu o le 5 lita. I totonu o falemaʻi faʻapitoa e faʻaaogaina mo gaosiga o mea faigaluega, galuega galue, lima o tagata faigaluega faafomai.
O se tagata matua e le o se mea e ono afaina ai le tino, e mafai ona sefe lelei togafitiga e ala i le filifilia o le chlorhexidine. Ae o le suia o le tasi fualaau faasaina ma le isi e na o le faʻatagaga a le fomaʻi e faatagaina.

Faʻamatalaga o fomai ma tagata gasegase

Toeitiiti lava o tagata gasegase uma e tali atu ma le naunautai e uiga i miramistin, ma taʻua o se "mo taimi uma." E faʻaaogaina faʻaaogaina e le gata o se vailaʻau, ae faʻapea foʻi mo le togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi pipisi o le manava, i le tulaga o inhalations mo le faigofie o le faʻaogaina o le sputum.
Ae ui i lea, o le chlorhexidine foi e fiafia i se "alofa alofa" lelei. E fiafia tagata uma i lona aʻafiaga faʻapitoa, faʻalelei, leai se paʻu (e ese mai le iodine ma le lanu meamata), tau maualalo. Aua le fiafia: tofo le lelei, susunuina i luga o foliga mucous, pepa tuʻuina (o le vai e le faigofie i taimi uma ona faʻaoga i paʻu o le paʻu).

E faʻaaoga e tagata talavou le chlorhexidine e faʻatau ai siama ma togafitia togafitiga pe a uma se mea e le puipuia. Faʻaaogā faʻaogaina mo le faʻamaʻiina o manicure ma le pedicure.

O fomaʻi e sili atu ona taofiofia i le faʻaalia o le maelega mo miramistin. Mo fomaʻi, o le tofo oona ma le mu o lagona e le taua e pei o le togafitiga. Ma e leai se tasi oi latou e masalosalo o le tau o miramistin e maualuga tele. O le mea lea, o fomaʻi e faʻamaoni ai le chlorhexidine, pe a mafai, e aunoa ma le faʻaituau i togafitiga, e faʻasaoina le atotupe a le tagata maʻi.

Gargle

E mafai ona fufuluina faʻatasi ma le Miramistin, talu ai e le afaina ai le mucous membranes. O le faʻaaogaina o le chlorhexidine mo lenei faʻamoemoe e afaina i le foliga mai o mu ma lagona le lelei: ogaoga mu ma le vevela. Afai o le fofo faʻafuaseʻi ona ulu atu i totonu o le faʻalavelave, o le inisua e mafai ona atiaʻe.

I le kenera

O vailaʻau uma e lua o loʻo faʻaaogaina i le gynnecology, ae o Miramistin e sili atu ona lelei ma saogalemu. E mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻitaga ma le lactating women. O le mea autu o le taofia lea o fualaau mai le ulu atu i le gutu pepe.

Miramistin ua faʻataʻitaʻiina mo tamaiti mai le 3 tausaga le matutua, ma Chlorhexidine - mo tamaiti mai le 12 tausaga. O nisi tufuga e fautuaina le faʻaaogaina o le chlorhexidine naʻo tagata matutua.

A o laʻititi, e le o faʻamaonia fualaau,

Le manatu o fomaʻi

Anna Mikhailovna, otolaryngologist, St. Petersburg: "E masani ona ou faatonuina Miramistin mo tagata mamaʻi ma le tonsillitis, taliga o le fatu, ma isi. O le vailaʻau e aoga e faasaga i siama ma siama, saogalemu. Na o le toe foi mai o lona tau maualuga lea. "

Igor Alekseevich, Urologist, Makhachkala: "O fualaau faasaina e faia ai se galuega lelei ma faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi urological. Ou te fautuaina le faʻaaogaina o Miramistin mo aʻu maʻi, aua e sili atu ona faʻafefe ma e le mafua ai le lagona mu pe a ulu atu i le mucous membranes. Afai e le mafai e se tagata ona faʻatau le faʻatauga o lenei vailaʻau, ou te faatagaina le faʻaaogaina o le chlorhexidine. "

Inna Stepanovna, fomaʻi, Kazan: "O fualaau e lelei. O le lisi o faʻamatalaga mo lo latou faʻaaogaina e aofia ai faʻamaʻi pipisi, lea e mafai ai ona faʻamatalaina i le gynnecology. Faʻaipoipo e pei o Miramistin ona o lona maualuga tele ma le leai o ni faʻafitauli matuia. E mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe o fafine maʻitaga. "

Suʻega o maʻi mo Miramistin ma Chlorhexidine

Marina, 29 tausaga, Smolensk: "I le tausaga ua mavae, sa masani ona ou maʻi, e le o se masina e aunoa ma se malulu. O le otolaryngologist fautuaina e faʻaaoga Miramistin i taimi uma e amata ai se faʻaʻi tiga. Soso le vailaʻau i le maea ai o taumafataga ma ao le i momoe. A mavae le 1 aso e alu ese le tiga, o le atiaʻeina o le faamai e taofi. Ou te leʻi maʻi mo se taimi umi faʻafetai i lenei vailaʻau. "

Larisa, 34, Kaliningrad: "Ina ua maua e le tamaititi se tale malosi, na fautuaina e le fomai peterikian e faamama lona gutu i Miramistin ma avea ma se tagata e faatalitali. Sa amata ona alu ese le Sputum, o le mumu i le faai ua mou atu. Ma o le mea sili ona taua, o lenei vailaau e saogalemu mo tamaiti. "

Tiana, 42 tausaga, St. Petersburg: "Sa ou mafuta ma se tagata ese, o lea na ou tuiina ai se tamai Chlorhexidine i totonu o le urethra. I le taimi lava na maeʻa ai, o se lagona o le mu na foliga mai e leʻi umi se taimi. Atonu o le fualaau faasaina e aoga, ae o le a ou le toe faaaogaina. "

Aafiaga i luga o le mucous membranes

O le Miramistin e toetoe lava a le mafai ona le mafai ona iloa e le gata i le paʻu, ae faapena foi i luga o le mucous membranes. I nisi tulaga, o loʻo i ai sina lagona mumu itiiti e vave ona pasia.

O le chlorhexidine e sili ona matautia mo le mucous membranes. O le mea lea, o lona faʻafesoʻotaʻi ma masini mūmū o le isu, gutu, faʻata, urethra poʻo faʻalapotopotoga e matua faʻavaivai.

O Miramistin e manaia lona tofo, o lea e mafai ona faʻaaogaina e tamaiti e le fiafia i vailaʻau faʻamaʻi. Ae o le chlorhexidine, i se isi itu, ei ai se tofo tele.

Aafiaga pe a faʻaaogaina i fomaʻi

E leai ni aʻafiaga o Miramistin pe'ā faʻaaogaina i fomai nifo ma e saogalemu pe a faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le chlorhexidine e naʻo le fufulu o le gutu pe mo le vaʻaia o nifo taʻitasi. E matautia tele pe a faʻalavelave faʻafuaseʻi (e tatau ona e faʻaleagaina le vailaina, fufulu oona, ona ave ai lea o meaola). I le faaopoopo atu i ai, o le chlorhexidine ei ai ona aʻafiaga e aʻafia ai - o loʻo i ai le uila, e oʻo atu ai i le le tumau le solia o le tofo ma faʻafefe ai le teuina o le tartar.

Faaleaogaina o meafaigaluega ma luga

O le Miramistin, ioe, e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa o luga ma meafaigaluega. Ae ui i lea, o lenei mea e le talafeagai le tamaoaiga, talu ai o le fualaau faasaina e maualuga lona tau. Mo le faʻapalapalaina, ua fautuaina e faʻaaoga le chlorhexidine i le maualuga o le 1%, lea ei ai le malosi o fualaau oona, e aofia ai ma faʻamaʻi faigata.

Miramistin ma le chlorhexidine e iai foi lona aafiaga faapena. Peitai, o le lautele o la latou talosaga e eseese. O le mea lea, ua sili atu ona lelei le miramistin mo togafitiga faʻapitoa o mucous membranes ma le paʻu. Ae o le chlorhexidine e lelei tele mo le faʻaaogaina o meafaigaluega ma galuega galue.

Tuua Lau Faamatalaga