Vaega o le togafitiga o le dyslipidemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 Tusitusiga o se tusiga faasaienitisi i le faapitoa - Fomai ma le Soifua Maloloina

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le anapogi i luga o le toto ma pe a maeʻa se taumafataga e le masalomia o se tulaga tutoʻatasi o le aʻafiaga o maʻi fatu fatu, ae o le aʻafiaga o le dyslipidemia i luga o le lamatiaga o maʻi fatu fatu i le tulaga atoa o mea lamatia e foliga mai e pulea.

E tusa ai ma le 3 National Health and nutrition nutrition study i Amerika, 69% o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e faʻaleagaina le gasegase lipid (V.

O loʻo i ai le faʻamaoniga o le faateleina o le faaputuga platelet pe a faʻaalia i le LDL glyc.

O le aʻafiaga o le hyperglycemia i luga o le atherogenesis i totonu o le lapisi vascular e maua mai i le atinaʻeina o le gasegase o le endothelial vascular lautele ma le faateleina o mea pāpā i le faʻamaʻi faʻamaʻi (F Cerielo et al., 1997). O le faʻaalia o le aʻafiaga o le taliaina o le toto monocytes i le vasothelium vascular o se tasi lea o mafuaʻaga taua i le atinaʻe o le atherosclerotic o le puipui vascular. O mafuaaga autu mo le faateleina o le monocyte-endothelial fegalegaleaiga i le maʻisuka ituaiga 2 o le atuatuvale ma le faateleina i le maualuga o le gaosiga o mea gaosia i le gataifale. O le maualuga o le lipid peroxyidation atonu e le o se mafuaaga, ae o se ata o le i ai o micro-ma macroangiopathies.

Ona o le saofaga tele a le dyslipidemia i le atinaʻeina o micro-ma macroangiopathies i le maʻisuka, o le au atamamai o le European Group Policy Diabetes Group i le 1998 na faʻaalia ai tulaga lamatia mo le atinaʻeina o maʻi fatu cardiovascular i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fuafua i le tikeri o le dyslipidemia (Laulau 5).

Le mafutaga i le va o le dyslipoproteinemia i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi cardiovascular.

O le American Diabetes Association mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae a aunoa ma le faʻamaloiloina o le atherosclerosis o le matelaina o maliu, e faʻamaonia ai maʻi na maua i maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e tusa ai ma le aʻafiaga o faʻafitauli o le cardiovascular.

O le tusiga o le faasaienisi i le autu "Vaega o togafitiga o le dyslipidemia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2"

S.A. URAZGILDEEVA 1 3, MD, O.F. MALYGINA 2, Ph.D.

1 Nofoaga Faʻasaienisi-Falemai ma le Faʻaaogaina "Cardiology", Faculty of Medicine, St. Petersburg State University

2 North-West State Medical University. I.I. Mechnikov, St. Petersburg

3 Nofoaga mo le Atherosclerosis ma le Lipid Disorders o le Falemai Falemai Nu 122 o loʻo faaigoaina mulimuli ane L.G. Sokolova, St. Petersburg

TULAFONO O LE TULAGA O DYSLIPIDIA

I PATIENTS MA LE 2 TYPE DIABETES MELLITUS

O le iloiloga e tuuto atu i foliga o le siamaina ma le togafitia o le dyslipidemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ina ia puipuia ai faafitauli ogaoga o le cardiovascular.

lipid target levels

saogalemu o le lipid-lowering therapy

O le maʻi suka (DM) o se gasegase faasolosolo faasolosolo i le XXI senituri. faʻamaʻi faʻamaʻi moni. E tusa ai ma le International Diabetes Federation, o le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi i le lalolagi i le 2015 e oo atu i le 415 miliona tagata. I le 2040, o le faateleina o le numera o tagata gasegase i le 682 miliona o loʻo faʻamoemoeina, o lona uiga, o lenei maʻi e le o toe umi ona maua i totonu o le sefulu tagata i le lalolagi. O le mea lea, o le maʻisuka e lamatia ai le atinaʻe gafataulimaina o tagata soifua. O le tulaga i Rusia na toe faʻaalia ai le lalolagi atoa. O le mea lea, e tusa ai ma le Setete Resitara o Tagata Malisi, i Ianuari 2015 e tusa ma le 4.1 miliona tagata i le Rusia, ma e sili atu i le 90% oi latou na maua i le maʻisuka ituaiga 2 - 3.7 miliona. I le taimi nei, o taunuuga o le puleaina ma suesuega a le epidemiology FSBI "Endocrinological Scientific Center" o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Russian Federation i le vaitau mai le 2002 i le 2010, na faaalia ai o le numera moni o tagata mamaʻi i le maʻisuka i Rusia e 3-4 taimi sili atu nai lo le aloaia aloaia ma oʻo atu i le 9-10 miliona tagata, pe tusa ma le 7% o le faitau aofaʻi. E tusa ai ma le International Diabetes Federation, i Rusia o loo i ai le tusa ma le 12.1 miliona tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma o lo tatou atunuu o loʻo i ai le lima o tulaga o le faʻaogaina o lenei faʻamaʻi, ma tuua China, Initia, Amerika ma Pasila i luma atu. O le numera o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka, o se tasi o mafuaʻaga autū o le le atoatoa ma le maliu o tagata gasegase, ua faateleina foi.

FAʻAMATALAGA O TALOSAGA MA FAʻAMATALAGA FAʻAVAE

O le hyperglycemia masani i le maʻisuka eo faatasi ma le faaleagaina ma le faʻaleagaina o totoga ma gaʻo eseese (aemaise o mata, gaʻo ma neura), ona o se suiga lautele o le microvasculature poʻo microangiopathy. Micro ma macroangiopathies e taʻitaʻia ai le soifua maloloina o le cardiovascular i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e 4-5 taimi sili atu ona maualuga nai lo lenei faʻaaliga i le faitau aofaʻi lautele. 80% o maliu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fesootaʻi ma faʻamatalaga o le atherosclerosis, ma o le% oi latou na mafua mai i le fatu fatu fatu (CHD). E sili atu ma le 75% o falemaʻi o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma faʻaaliga o le atherosclerosis o le tasi poʻo le isi localization. O le mea lea, o le 50-70% o faʻamavaega e le o le faʻamaʻi o pito i lalo e mafua mai i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Micro ma macroangiopathies e taʻitaʻia ai le soifua maloloina o le cardiovascular i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e 4-5 taimi e maualuga atu nai lo lenei faʻaalia i le faitau aofaʻi lautele

O nisi o le endocrinologists e manatu i le atherosclerosis o se faʻalavelave o le maʻisuka ona o le leaga o aafiaga o le hyperglycemia ma aʻafiaga faʻavae i luga o le masini vascular system. I le faʻatusatusaga ma faʻafitauli faʻapitoa: o le maʻisuka retinopathy ma le nephropathy - o le atherosclerosis e taʻua o le macrovascular complication. I le taimi lava e tasi, e manino lava i cardiologists o le atherosclerosis i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o le maʻisuka e avea o se tasi o itu e sili ona taua mo le atinaʻe o le atherosclerosis. O le mea lea, o suʻesuʻega a le epidemiologia tele, INTRherART, na faʻatinoina i le 2000-2004, na faʻaalia ai o le maʻisuka o le lona tolu pito sili ona taua o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le faʻataunuʻu o le myocardial (AMI)

pe a uma ona solia le lipid metabolism ma le ulaula, e oʻo lava i luma o le maualuga o le toto.

Ua lauiloa foi o le maʻisuka e matuia faʻalavelaveina ai le faʻasolosolo o le gasegase o le fatu fatu o le fatu ma faʻateleina ai le aʻafiaga o faʻafitauli matuia ma le soifuaga faaletino i le atinaʻeina o gaioiga ogaoga. IHD i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo tafe mai foliga e masani ai le lōia. O le angina pectoris e tele lava ina faʻalavelaveina, ma e oʻo lava i se soliga ogaoga o le tafe toto e le mafai ona o faatasi ma le tiga. I nisi tulaga, e oʻo lava i le AMI e mafai ona leai se faʻaletino i le natura ma e naʻo le taimi o le ECG e pueina ai. O le vasega o le AMI e faʻaalia i le faʻaitiitia o le faagasologa o le toe faaleleia, lea e mafai ona oʻo atu ai i le fausia o le anesysm o le taumatau agavale e sili atu nai lo tagata taʻitasi o loʻo i ai kulūkose masani. E le gata i lea, o faʻamaumauga ogaoga o le fatu cardiac ma faʻaaliga o le le atoatoa o fatu fatu ua tusia, o lona uiga e matua mafatia ai le maʻisuka microangiopathy.

I le avea ai o se otootoga auiliili o 11 T1MI faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga na faʻatinoina mai le 1997 i le 2006, e pei o le 62,000 o tagata gasegase, e 17.1% o faʻamaʻi na aafia i le maʻisuka. Mo nei maʻi, o le 30-aso o le soifua maloloina o le tino e 8.5% ma le atinaʻeina o le AMI ma se faʻaopoopoga i le BT ma le 2.1% ma le AMI e aunoa ma se faʻaopoopoga i le vaega BT, lea e tusa ma le 2 taimi e sili atu nai lo i maʻi ma le AMI e aunoa ma le maʻisuka. O tusitala o le lomiga faasalalau e manatu i lenei mea taua i le fuafuaina o togafitiga o ituaiga o gasegase e manaomia ai le togafitiga e sili ona malosi, e oo lava i "togafitiga," e aofia ai lipid-lowering. O faʻamatalaga faʻamaʻi o mea lilo e masani ona faʻaalia mai ai le natura mataga o faʻamaʻi o le fatu, e faigata ai ona faia le taotoga o le myocardium. O nei tagata gasegase o loʻo faʻaalia foi i se laasaga o le atherosclerotic o le tele o vaituloto loloto, e aofia ai laʻau o le muscle, ma le naunau e atiina ae ni gasegase vascular ma le pala o papa i le fatuina o le thrombosis. E tatau ona maitauina o le atherosclerotic faagasologa i le maʻisuka e sili atu ona tupu muamua nai lo tagata taitoatasi e le maua lenei faʻamaʻi. O le mea moni o le i ai o faʻafitauli o le lipid metabolism ogaoga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e taua tele i lenei mea.

Vaega o le dyslipidemia i le maʻisuka malosi

E tusa ai ma le faʻamatalaga o le maʻi ua fautuaina i algorithms o togafitiga faʻapitoa faʻafomaʻi mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le maʻisuka o se faʻafitauli o le gasegase (metabolic) o loʻo taʻua i le hyperglycemia masani, lea e mafua mai i le soliga o le inisalini, le inisalini, poʻo mea uma e lua. O le mea moni, o le autu autu o le inisalini i le tino o le tagata ia mautinoa le faʻavaveina o le kulukose i totonu o sela ma lona faʻaaogaina o se punaoa vave o le malosi. Ae ui i lea, o le inisalini o hormone e sili atu ona fusi tele

taga, faʻataʻitaʻiina isi ituaiga fesuiaiga. O le inisalini o le tele, lea e tupu mai i le i ai o le faʻamalosia o le inisalini i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le tele o aʻafiaga e mafai ona mafaufau i le atherogenic. O le inisalini e mafua ai le malosi o le monocytes, e faʻaolaina ai le faʻaopoopoga o gaʻo HMC, e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le endothelial ma le faateleina o le platelet ma le faʻatupulaia o le platelet.

O le tele o taimi, e maua ai le maʻisuka ituaiga 2, o le dyslipidemia (DLP) e atiina ae, o lona lua i le natura. I nisi tulaga, o le iloaina o se DLP e mafai ona muamua atu i le siakiina o le gasegase o le gataifale ma avea ma faavae mo se suega o le faapaleni kullukose.

Suesuega. INTRHEART na faʻaalia ai o le maʻisuka o le vaega lona tolu e sili ona taua mo le atinaʻeina o le gasegase o le myocardial i tamaʻi vaeluagaina ina ua maeʻa le lipid metabolism ma le ulaula, e muamua lava.

O uiga autu o le DLP i le maʻisuka ituaiga 2 o se faateleina i le maualuga o triglycerides (TG) i le tuufaatasiga o lipoproteins maualalo maualalo (VLDL) ma le faaitiitia i le maualuga o lipoprotein cholesterol (HDL cholesterol).

O le mafuaaga o le atinaʻeina o le hypertriglyceridemia (GTG) i le maʻisuka ituaiga 2, o le maualalo o le lagona o le visceral tissue adipose i le aafiaga o le antilipolytic o le inisalini e mafai ona valaau, lea e mafua ai le faateleina o le lipolysis, o le ulufale atu i le tele o mea aoga gaʻo i totonu o le taulaga ma, o se taunuuga, faateleina le faʻaopoopoga o le TG ma le VLDL e le ate. E le gata i lea, faatasi ai ma le hyperglycemia, o le gaoioiga o le endothelial lipoprotein lipase (LPL), lea e nafa ma le faʻatafunaga o le TG ma le VLDL, ua faʻaititia, lea e faʻatele ai lenei solia. O le faʻaitiitia o le HDL cholesterol i le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le faateleina o le LPL ma faʻamalosi le HDL catabolism. O le maualuga o le cholesterol i le lipoproteins maualalo (LDL) i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e masani lava ona le faateleina, ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase ua maua i le DLP tuufaatasi pe fefiloi, aemaise lava pe a tupu aʻe le maʻisuka i se talaaga o le DLP matua, i le genetically predetermined. I le taimi lava e tasi, e tusa lava pe i lalo ifo o le maualuga o le LDL cholesterol, o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻailoaina i se vaega o le LDL itiiti eleʻele ma le maualuga o le atherogenicity ona o lo latou malosi maualuga e paʻu ai ma glycosylate. I le isi itu, o le glycosylation ma le faʻamaʻiina o le HDL e oʻo atu ai i se faʻaitiʻitia oa latou meatotino antiatherogenic. O le atinaʻeina o le nephropathy o le maʻisuka i tagata mamaʻi e faʻateleina ai le siʻitia o le taimi muamua i le maualuga o le TG ma le faʻaitiitia i le maualuga o le HDL cholesterol. O le tele o suiga i le fusi o le lipid e mafai ona tupu ile vavae ese, ae o le tele lava o taimi e tuufaatasia ai ma e taʻua o le lipid lipid e ono, 7.

O le suʻesuʻeina ole falemaʻi o le DLP o le maʻisuka e mafai ona avea ma faʻamatalaga faʻapitoa pe afai e le o faia le filifiliga tonu o le maualuga ole LDL cholesterol. O le faiga masani Friedwald lauiloa ma faʻaaogaina mo le fuafuaina o le maualuga o le LDL cholesterol e le mafai ona faʻaaogaina i tagata mamai, ona o le maualuga o le TG ma le maualalo o le HDL cholesterol e oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia o le iuga. I le maualuga o le TG o le 4.5 mmol / L, o le fuaina o le maualuga o le LDL cholesterol e faʻaogaina ai lenei faʻatonuga e sese. E mafai ona faia le filifiliga saʻo o le maualuga o le LDL cholesterol mamao mai fale suʻesuʻe uma. E tusa ai ma fautuaga a le EAB 2011 ma le NOA / RKO 2012, ua fautuaina e faapea o tagata taitoatasi ei ai le maualuga TG o le £ 2.3 mmol / l e fuafua ai le maualuga o le cholesterol e le fesoʻotaʻi ma le HDL (cholesterol-non-HDL). O lenei faailoga e fuafua lelei lava - mai le maualuga o le cholesterol atoa, e tatau ona toesea le maualuga o le HDL cholesterol 8, 9.

O uiga autu o le DLP

ma le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻaopoopoga o le maualuga

triglycerides, lipoproteins

matuā maualalo ma le faʻaititia o maualuga

maualuga lipoprotein cholesterol

I totonu o fale suesue a le lipid faapitoa, e mafai ona fuafua ni faʻamatalaga faaopoopo o loʻo taʻua ai le DLP o le maʻisuka lona lua ma avea o se faitioga saʻo ma vave mo le atherogenicity o le toto toto: o mea o loʻo maua i le LDL ma le palaff apo. O nisi taimi o nei suʻega e faʻatagaina ai oe e faia se faaiuga faʻamaonia e uiga i le manaʻomia mo le faʻasaʻoina o fualaau faasaina o le DLP, e ui lava o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, mo le tele o vaega, o gasegase e maualuga le cardiovascular (SS), lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le lipid-lowering therapy.

TYPE 2 TOTONU O LE TAGATA - TAMAITI O SE TOTOGI MAUA I LE VAEGA O LE VAEGA

Iloiloga o le tulaga lamatia CC e taua tele mo le atinaʻeina o le puleaina lelei o tagata maʻi ma le tofiaina o le togafitiga talafeagai e mafai ona faatumauina le maualuga o le LDL cholesterol. E tusa ai ma aiaiga o fautuaga ESC / EASD na malilie i ai i le maʻisuka, prediabetes ma le CVD, faʻaaogaina i le 2014, o tagata gasegase e tatau ona mafaufauina o se vaega maualuga ma maualuga le lamatia o faʻamaʻi CC-tagata: gasegase e maua i le maʻisuka ma le itiiti ifo ma le tasi le aʻafiaga mo SS faʻamaʻi poʻo le faʻaleagaina o aʻafiaga faʻapitoa e tatau ona manatu o se kulupu sili ona lamatia, ma isi maʻi uma o loʻo maua i le maʻisuka o se vaega maualuga. O maʻi e maua i le ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1 ma le faʻaleagaina o totoga o loʻo aʻafia ma microalbuminuria o loʻo faʻavasegaina maualuga maualuga CC-lamatia e tusa ai ma aiaiga o fautuaga mo le faʻasaʻoina o le dyslipidemia NLA / RKO 2012 ma le EAS 2011 , faatasi ai ma tagata gasegase e maua mai i le coronary arthritis / / o le afaina o le atherosclerosis, o le faamai o le ischemic, ma le maʻi tigaina o le gaʻo tuusaʻo pe ogaoga foi, faapea foi ma tagata gasegase e 10 tausaga o le CC-death o le MAULE £ 10% (Ripoti 1). I le taimi lava e tasi, o le tulaga lamatia o le atiaeina o le CC-complications i tagata mamai e maua i le maʻisuka e maualuga atu nai lo tagata e aunoa ma lenei maʻi, ma o tamaitai e 5 taimi le maualuga, i alii 3 taimi 8, 9. O le mea lea, afai e iloiloina le lamatiaga o se taunuuga matautia e tusa ai ma le fua o le SCORE, , mo se faʻataʻitaʻiga, i le 5%, mo tamaitai ma alii e maua i le maʻisuka e 25 ma le 15%, i le faasologa, o lona uiga, o nei tagata gasegase e mafai ona faʻamaonia o se tulaga sili ona lamatia o le CC-complications.

TULAGA O LE HYPOLIPIDEMIC THERAPY OF PATIENTS WITH TYPE 2 DIABETES MELLITUS

Laulau 1. Tulaga faʻatulagaina ole lipoprotein cholesterol (LDL cholesterol) mo maʻi o vasega eseese o cardiovascular (CV) aʻafiaga 8, 9

SS-lamatiaga Vaega o le LDL cholesterol, mmol / l

E maualuga tele le lamatia) o tagata e maua i le maʻi o le fatu ma / poʻo le atherosclerosis o le tino, faʻamalosi i le ischemic, faʻamaonia i auala diagnostics b) tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1 ma le faʻaleagaina o le tino ma le microalbuminuria c) maʻi faʻasolosolo masani - fua o le filtuls glomerular (GFR) i E le mafai ona e maua mea e te manaʻomia? Taumafai le 'auʻaunaga filifilia filifiliga.

Tulaga maualuga i) o se faʻaopoopoga taua i se tasi o mea lamatia, mo se faʻataʻitaʻiga, HCS ogaoga poʻo le maualuga AH b) faʻatasi ai ma se lamatiaga SCORE o le SCORE - ¿5% ma i le Le mafai ona e maua mea e te manaʻomia? Taumafai le 'auʻaunaga filifilia filifiliga.

ASPEN 505 Atorvastatin 10 mg / placebo 18%

TOTOGI 586 Tatalo 40 mg / placebo 25% (p = 0.05)

LIPID 1077 Tatalo 40 mg / placebo 21 °% (p i E le mafai ona e maua mea e te manaʻomia? Taumafai se galuega filifilia.

o lo latou aafiaga autu o se faaitiitia i le maualuga o le TG e ala i le 20-50%, o le content o le cholesterol atoa ma le LDL cholesterol e faaitiitia i le 10-25% i lalo o le gaioiga o fibrates. E tatau ona maitauina o le iʻuga o togafitiga ma fibrates, o loʻo i ai se faʻaopoopoga taua i le HDL cholesterol (e 10-25%).I le faaopoopo atu i le lipid-lowering effect itself, fibrates, i le faapitoa o le palota, ua i ai se aafiaga o le tetee-inflammatory ma faaitiitia le maualuga o le uric acid i le plasma. I se tasi o uluai suesuega o fualaau oona o le vasega o fibrates, hemphibrozil, HHS, 135 tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2 na auai. I le vaega togafitiga o togafitiga, o le numera o SS na tutupu e 60% le itiiti ifo i le vaega placebo, ae ona o le laʻititi laʻitiiti, o le eseesega e le taua tele. O le VA-HIT suesuega na aofia ai tagata mamaʻi maualalo le maualuga o le LDL cholesterol, 769 tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2, e tusa ma le tolu o le numera o tagata maʻi (2,531 tagata). I lenei vaega, o le eseesega i le numera o SS i le va oi latou na mauaina gemfibrozil ma placebo e 24% ma sa taua tele (p = 0.05).

FIELD ma ACCORD suʻesuʻega faʻatasi ai ma le faʻamaoni ua faʻamaonia le mea moni o le faʻaitiitia o le aʻafiaga o faʻafitauli o le CC e mafai ona faʻamoemoeina i na o tagata o loʻo i ai THG ogaoga ma le maualuga o le HDL cholesterol. Na latou matauina se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faʻamaʻi ma gasegase o le maʻisuka lua. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le suʻesuʻega a le FIELD, sa i ai se taua (79%) faʻaitiitia i le alualu i luma o le retinopathy o le retina i le vaega o togafiti togafitiga, ma o le manaʻomia mo le faʻamalosia o le laser na faʻaititia e le 37%. O suiga faapena na matauina i le nephropathy ma le neuropathy o le maʻisuka. O le lamatiaga o le tuputupu aʻe o le nephropathy o le maʻisuka na faʻaititia e le 18%, ma le alualu i luma o proteinuria e 14%. I lalo o le faatosinaga o le togafitia o togafitiga, o le faifai pea o le vavaeeseina o le maʻisuka ona o le maʻisuka vae ua faaitiitia e le 47%. E tatau ona maitauina o le faʻaitiitia o le taimi o faʻafitauli uma o le maʻisuka o loʻo maua i le maʻisuka sa maitauina e tusa lava po o le a le faʻamalosi o le tino, le maualuga o le toto poʻo le faʻailoga lipid. O le faʻaaogaina o lenei aafiaga atonu e mafua mai i le anti-inflammatory and antioxidant properties of solitudebrate ma e manaʻomia ai se suʻesuʻega atili. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fibrates, faatasi ai ma le faʻaaogaina o fuainumera, e faʻamaonia i le togafitiga o le DLP i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

I se maualuga o le TG e le sili atu i le 4.5 mmol / L, o le fualaau o fualaau faasaina ua faatonuina e avea ma fualaau muamua filifilia, ma aʻo tausia le THG faaupuina (luga aʻe o le 2.3 mmol / L), o se vailaʻau lona lua, fenofibrate, ua faaopoopo i le togafitiga. Afai o le maualuga o le TG e sili atu i le 4.5 mmol / l, o le pulega tutusa o le statin ma le faʻamaoni 17, 18 e mafai ona faʻamaonia. O le masani lava, o le faʻaaogaina o le lipid-lowering therapy e faʻamauina ai nisi o tiute i le fomaʻi e uiga i le siakiina faifai pea o le saogalemu o togafitiga. A faʻaaoga faʻatasi le statin ma fibrate, faʻatautaia le gaioiga o le creatin phosphokinase

(CPK) e faia i le 3 masina. le tausaga muamua o togafitiga, e tusa lava poo le leai o faitioga a le maʻi ma le vaivai. E mulimuli mai i le 6 masina. mataitu le gaoioiga o alanine aminotransferase (ALT) ma le creatinine levels. I lenei itu, ou te fia matauina o le galuega a le ALT ma le CPK e tatau ona iloiloina aʻo le i amata le lipid-lowering therapy, lea, e ui i lea, e moni mo soʻo se gasegase, e le gata o tagata gasegase. E le gata i lea, e tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o le gemfibrosil ma soʻo se fuainumera e faʻasaina ona o le maualuga o le aʻafiaga o aʻafiaga leaga e mafua mai i vailaau o vailaau mo togafitiga o lenei fualaau faasaina 8, 9.

Algorithms mo le tuʻuina atu o togafitiga faʻapitoa faʻafomaʻi mo tagata mamai e maua i le maʻisuka faʻatulagaina statins mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka i le i ai o se tulaga sili ona maualuga pe afai e le ausia tulaga maualuga o le LDL ma le TG cholesterol

Mafaufau i le taua o le lipid-lowering therapy to reduce the risk of SS events in patients with type 2 diabetes, ou te fia matauina le mea moni o tofotofoga tetele na mafua ai ona faamaonia le taua o

pulea lelei i le faaitiitia o le lamatiaga o le alualu i luma o faafitauli ogaoga i lenei vaega o tagata gasegase 19, 20, 21.

O maʻi e maua ile maʻisuka ituaiga 2 i le tele o tulaga e tatau ona vaʻaia o se tulaga maualuga o le cardiovascular risk.

O le dyslipidemia tulagalua i tagata mamai e maua i le maʻisuka ei ai lava ona uiga: o se maualuga maualuga o triglycerides ma le maualuga o le HDL cholesterol, faapea foi ma le faateleina o mea o le LDL itiiti.

E pei o tulimataʻi i le togafitiga o le dyslipidemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, i le faaopoopo i le maualuga o le LDL cholesterol, e mafai ona faʻaaogaina le faasino igoa ole-HDL-C.

O le vasega autu o fualaau oona ua fautuaina mo le faʻaaogaina o tagata mamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2 o fuainumera, e masani lava le atorvastatin ma rose-vasatin.

I le faʻaopoopoga i fuainumera, e mafai ona faʻaaogaina le inhibitor absorption o le ezetimibe cholesterol, ma mafai ona faʻaaogaina le faʻaitiitia o le triglycerides ma puipuia ai faʻafitauli o le microvascular i maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. f

1. IDF Diabetes Atlas, 7th Edition, 2015. http // www. diabeteslaslas.org/resources/2015-atlas.html.

2. Fautuaga ile falemaʻi: "Algorithms mo togafitiga faʻapitoa faapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka," 7th edition, 2015, faʻataʻatia e le II. Dedova, M.V. Ono-kovoy.

3. Yusuf S, Hawken S, Ounpuu S et al. INTERCHART Suesue tagata sailiili. Aafiaga o mea faʻaleagaina e ono suia ai le aʻafiaga o le myocardial infringements i 52 vaega (le INTERHEART Study): suʻesuʻega faʻapitoa. Lancet, 2004, 364 (9438): 937-952.

4. Donahoe SM, Atewart GC, McCabe CY et al. Maʻisuka ma le ola i le tino e mulimuli i faʻamaʻi pipisi o le coronary syndroms. LAMA, 2007, 298 (7): 765-775.

5. Krasilnikova E.I., Agalelei Y. V., Shlyakhto E.V. O le matafaioi o le insulin i le atinaʻe o le atherosclerosis. I totonu o le tusi. Atherosclerosis Faʻafitauli o le pathogenesis ma togafitiga. SPb. 2006: 137-163.

6. Glinkina I.V. Togafitiga o le gasegase o le gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. Le fomaʻi aoga, 2002, 6: 6-8.

7. Sniderman AD, Lamarche B, Tilley J et al. Hypertriglyceridemic hyperapoB i le maʻisuka ituaiga 2. Maʻisuka Care, 2002, 25 (3): 579-582.

8. ESC / EAS Taʻiala mo le puleaina o dyslipilaias. Le Vaega Galulue mo le puleaina o dyslipilaia o le European Society of Cardiology (ESC) ma Europa

Atherosclerosis Society (EAS). Atherosclerosis. 2011, 217: S1-S44.

9. Faʻailogaina ma le faʻasaʻoina o le lipid metabolism disorders mo le puipuia ma le togafitiga o le atherosclerosis. Fautuaga Rusia (V revision). Atherosclerosis ma le dyslipidemia, 2012, 4.

10. Fautuaga mo le maʻisuka, prediabetes and cardiovascular disease. O le European Society of Cardiology (ESC) o le maʻisuka, Prediabetes ma Cardiovascular Working Group i le galulue faʻatasi ai ma le Faalapotopotoga Europa mo le Suesueina o le Maʻisuka (EASD). Rusia Journal of Cardiology, 2014, 3 (107): 7-61.

11. Kwiterovich PO. Dyslipidemia i Vaega Faapitoa. Dyslipidemia, 2010: 124.

12.2013 ACC / AHA taʻiala mo le togafitiga o le cholesterol toto e faʻaitiitia ai le atherosclerotic cardiovascular risk i tagata matutua: o se lipoti a le American College of Cardiology / American Heart Association Task Force on Practice Guidelines. Circulation, 2014, 129, 25 (Faʻata 2): 1-45.

13. Jones PH, Davidson MH, Stein EA et al. Faatusatusaga o le malosi ma le saogalemu o le rosuv-astatin i le atorvastatin, simvastin ma pravastatin i luga o tui (STELLAR faamasinoga). Amer. J. Cardiol., 2003, 92 (2): 152-160.

14. Urazgildeeva S.A. O togafitiga o le tino i le faiga masani a se fomaʻi i luga o se falemai. Fautuaga faafomaʻi ile falemaʻi. 2013, 6: 56-64.

15. Warraich HL, Wong ND, Rana JS. Matafaioi mo togafitiga faʻatasi i le maʻisuka dyslipidemia. Curr. Cardiol. Rep, 2015, 17 (5): 32.

16. Setema A, Simes RJ, Barter P et al. Aafiaga o togafitiga faʻavaʻaiga tumau i luga o le cardiovascular events i le 9795 tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (suesuega a le FIELD): faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiina. Lancet, 2005, 366 (9500): 1849-1861.

17. Fale P, Mant, Diaz J, Turner C. Guideline Development Group. Faʻafoega o le maʻisuka ituaiga 2: otootoga o le faʻafouina o le NICE guidance. BMJ, 2008, 336 (7656): 1306-1308.

18. Taʻi le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua: puleaina. NICE guideline Lomia: 2 Tesema 2015. manaia. org.uk/guidance/ng28.

19. Suesuega ole Suʻe Suʻe Suʻe ole UK (UKPDS) Vaega. Le malosi o le toto-glucose ma le sulphonylure-e pei o le inisalini pe a faatusatusa i togafitiga masani ma tulaga lamatia o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka (UKPDS). Lancet, 1998, 352 (9178): 837-853.

20. Khaw KT, Wareham N et al. Faʻalapotopotoga o le hemoglobin A1C ma faʻamaʻi pipisi ma le soifuaga faitino i tagata matutua: o le Suʻesuʻega Suʻesuʻega a Europa i le Cancer i Norfolk. Ann. Faʻasalalauga. Med ,, 2004, 141 (6): 413-420.

21. Hardy DS, Hoelscher DM, Aragaki C et al., Faʻalapotopotoga o faʻamatalaga faʻapitoa ma le glycemic avega e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi o le fatu fatu i totonu o Amerika ma Aferika Amerika ma e aunoa ma le maʻisuka ituaiga 2: o le Atherosclerosis Risk in Communities Study. Ann. Epidemiol., 2010, 20 (8): 610-616.

HMG-COA Reductase inhibitors (statins)

I le avea ai o se vasega, o nei fualaau oona e sili ona faigofie ona faapalepale ma aupito sili ona lelei i le faʻaitiitia o le LDL cholesterol, ma o le mea lea i aso nei e sili ona lauiloa i le togafitiga o le hyperlipidemia.
Lovastatin, simvastatin ma pravastatin o ni metabolites o sigi poʻo mea e maua mai ai nei metabolites. E ui o le palavastatin, atorvastatin ma rosuvastatin o ni vailaʻau gaʻo atoatoa. Lovastatin ma simvastatin o "fualaau faʻamaʻi", talu ai ona amata ona latou maua faʻamalositino naʻo le maea ai o le gaʻo i le ate. O fualaau o loʻo totoe ua uma ona faʻatinoina i se faiga galue.
Faʻatinoga o gaioiga. O le HMG-CoA rehibitase inhibitors, o le taofia o le enzyme autu o le cholesterol synthesis, HMG-CoA reductase, e mafua ai foi le faaitiitia o le gaosia o le Apo B100 o loo i ai lipoproteins ma faaosofia ai le taliaina o le LDL receptors. O le iʻuga, o le plasma content of LDL cholesterol and VLDL triglycerides e faʻaitiitia ai le mamafa, aemaise lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.
Pharmacokinetics O le manava gastrointestinal o nei vailaau e eseese mai le 30% (atorvastatin) i le> 90% (fluvastatin). O fuainumera uma e faʻafefeteina i le ate i totonu o le 50% (pravastatin) - 79% (simvastatin). O tulafono e sili ona maualuga i le pene (> 80%), sei vagana ai le pravastatin, o le sili atu i le 50% lona fusifusi. Lovastatin, simvastatin ma le atorvastatin ua faʻapipiʻiina i le cytochrome P450 e le enzyme CYP3A4, ma o le fluvastatin ma le rosuvastatin o ni mea ia mo le CYP2C29 enzyme, e ui o le rosuvastatin e faʻateleina e le suia. O le faʻasalaga faʻapitoa e tupu mai i le sulfonation ma i totonu o le ate-patino faapitoa organic organic transport transport, lea e nafa ma le pueina o fuainumera mai le taamilosaga. O le ate o le nofoaga autu mo le faʻaumatiaina o fuainumera. O le faʻamalositino taua o fatugaʻo e naʻo le pravastatin, ae o le le atoatoa, o le maualuga o le pravastatin i le toto e le faateleina, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻamaʻiina i le ate. Laʻasaga o le televave ma le faʻavaveina o le toto i siama maʻi. Talu ai ona o le sili ona maualalo o le faʻataʻitaʻiga o le uiga o le atorvastatin (70 mg%.

O le aʻafiaga autu o statins o le myositis, lea e seasea lava ona atiae.

1 mataupu / 2000 tagata maʻi. E ui lava e le aofia ai fuainumera i fualaau faasaina, o le faateleina o le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi o le hepatic e mafai ona matauina e tusa ma o latou talaaga, ma o le mea lea, e tatau ona suʻesuʻeina le galuega o le ate aʻo leʻi faʻatulagaina statins. O tulafono e le aafia ai le metabolism o le carbohydrate.
O tulafono e solia i le taimi o le maitaga ma le susu. I le au matutua, e tatau ona faia togafitiga e amata mai ile togi maualalo, ona e mafai ona faateleina le lagona lelei ia i latou.
Faʻaiʻuga. O aʻafiaga masani masani e aofia ai le faʻasolosolo, o le dyspepsia, faamaʻi, ma le tiga o le tino. O mataupu laiti o le myopathy ma le rhabdomyolysis, lea na o faatasi ma tiga matuitui ogaoga, ua faamatalaina. E seasea lava, o le gasegase e vaaia ile togafitiga o fuainumera.

Sequestrants of acid acids

O resini e faʻafeiloaʻi i le vailaau oona, lea e taʻua o le squestrants of acid acids (SCFA), e mafua ai le faʻaitiitia o le LDL-C e 15-30% ma i le taimi lava lea e aʻafia ai le maualuga ole HDL. TFA e ono mafai ona faʻateleina triglycerides. O le American Diabetes Association ua ia iloa le TFA o se togafitiga taua mo le dyslipidemia i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ma o latou HDL-faʻaitiitia le aafiaga e galulue faʻatasi ma le HMG-CoA reductase inhibitors (statins) pe a faʻaoga faʻatasi. O fualaau faasaina o lenei faasologa o Colesevelam e faʻaitiitia ai foi le maualuga o HbAlc i le T2DM - 0.5% sili atu nai lo le placebo. I lenei itu, ia Ianuari 2008, na aloaia ai e le FDA le Wheel e pei o se isi fualaau faasaina.
Faʻatinoga o gaioiga. SKHK fusifusia le bile acid i totonu o le manava, ma taofia ai lo latou gaioiga. O le faʻaitiitia o le faʻasalaga o meaola eleʻele e faʻaolaina ai le 7-alpha-hydroxylase enzyme hepatic, lea e nafa ma le liua o le cholesterol e maua ai le suka. O le faateleina o le suiga o le cholesterol i le bile acid e faaosofia ai le LDL, o le a faateleina ai le faasao o le LDL mai le toto. O se taunuuga, o le FAFA e faʻaitiitia le cholesterol atoa, LDL, apolipoprotein B ma faʻateleina le faʻasalalauga o le HDL-C. O le masini e mafua ai le faʻaitiitia o le glycemia i lalo o le malosi ole SCFA e le o iloa.
Pharmacokinetics SKHK e faʻaaogaina i se tikeri maualalo ma faʻaalia ai le latou aafiaga ile tulaga o le intestinal. O le togafitiga faʻalagolago i le tikeri o le cholesterol e faʻaititia ma faʻaalia pe a mavae ni nai vaiaso.
Tafaoga faʻamalosi. SKHK e aʻafia ai le afaina ma le tikeri o le tele o fualaau faasaina, e aofia ai le sulfonamides, lemoni, faʻasolosolo ma le faʻaipoipo. I soʻo se tulaga, afai o le fualaau faasaina ei ai se "gaioiga vavalalata o gaioiga," e tatau ona 4 itula aʻo lei faia le SCFA pe 4 itula pe a maeʻa le faʻailogaina o le CFA.
Lelei togafitiga, faʻaletonu ma aʻafiaga itu. SKHK e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le hypercholesterolemia, ae talu ai ona e mafai ona mafua ai le faateleina o triglycerides, o lenei faailoga o le gaʻo gaʻo e tatau ona toe mataʻituina. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le tatau ona faʻasinoina le SCLC i tagata gasegase e maua ai le hyper-triglyceridemia. Ona o le tulai mai o le faamaʻi i tagata gasegase e maua le TFA, o lenei itu e mafai ona avea ma faafitauli faapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ona o le faʻamaonia o le hypoglycemic effect, e sili mo Wheelworms le faʻamaonia o le maʻisuka ituaiga 2. Taimi taimi - aloese mai le faʻaaogaina o le sulfonamides ma isi vailaʻau, matauina o le itula i luma ma le 6 itula i le maeʻa ai o le FAFA, e mafai ona avea ma faʻafitauli mo le toatele.
O aʻafiaga autu o le TFA o le mau ma le dyspepsia. O le myalgia, pancreatitis, le faʻavavevaveina o le afaina ai o le ate, le afaina ma le faateleina o enzymes o le ate na mataʻituina foi.
Contraindications ma tapulaa. O le SKHK ua faʻaseseina i tagata mamaʻi ma maa i le gallbladder, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi atoa o le biliary poʻo le faʻalavelave o le gastrointestinal, ma e tatau ona i ai le tausiga faʻapitoa i tagata mamaʻi e maualuga le triglycerides i le toto.

O faʻamaʻi faʻamaʻi vailaʻau (fenofibrate ma le heme-fibrosyl) o le lipar alpha alphabet and have pronoun pronounced on lipid metabolism, reducing the risk of cardiovascular events. E fautuaina i latou mo le togafitiga o le dyslipidemia i tagata mamai e maua i le maʻisuka. O le mea lautele, i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le fibrates e faʻaitiitia ai triglycerides e 35-50%, LDL-C e 5-20% ma faʻaleleia le HDL-C e 10-20%. O le faapalepale ua manatu o se mea taua mo le togafitia o le LDL-C maualuga i tagata mamai o le tagata lea e le mafai ona maua ai le maualuga o le lipid maualuga ma maua ai le malosi pe a faaaogaina i fuainumera.


Faʻatinoga o gaioiga. I le faʻatinoina o le PPAR-a, fibrates alter lipid metabolism e pei ona taʻua i lalo:

  • faateleina le lipoprotein lipase synthesis,
  • faateleina le faʻaopoopoga o apo A-I ma apo A-P, o vailaʻau autu o le HDL,
  • faateleina le faʻaopoopoga o le ABC-A1, lea e fesoasoani i le tafe o le cholesterol i le apo A-1 i le faagasologa o le HDL biogenesis,
  • faaitiitia le apo A-C, o se inhibitors o le lipoprotein lipase ma faateleina le apo A-V, o le tuufaatasiga lea e faaitiitia ai le maualuga o le lipoproteins e maua i le TG,
  • faʻaitiitia le faʻamatalaga o le tele o le protein (absorption) o le cholesterol (Nieman-Pick C1-like 1).

I le faaopoopo atu i aafiaga o loʻo i luga, o le uso-brother esters e faaitiitia le lipogenesis o le hepatic e ala i le fusifusia i le hepatitis X receptor (PCR), faʻasaina PCR-vaʻaia le lipogenesis. E le gata i lea, i le faʻaopopoina i le aʻafiaina o le lipid metabolism, o fibrates e mafai ona i ai se aafiaga atiatherogenic e ala i faiga nei:

  • o le fenofibrate e faaitiitia ai le maualuga o le C-reactive protein, interleukin 6 ma lipoprotein e fesootai le phospholipase A2, tolu faailoga o le mumū,
  • o le faʻamaoni e faʻaitiitia ai le gaioiga o le matrix metal protease ma e mafai ona faʻaleleia le faʻatutuina o kapeta,
  • faʻamalosi, ae atonu e le o isi mea e maua mai i le phibric acid, e faʻamalosia ai le faʻapipiʻi o le endothelial vascular N0 synthetase,
  • fibrinic acid derivatives e faʻatapulaʻa ai le faʻalauteleina o le iniseti o le plasminogen activator type 1 e faaosofia e le inisalini, lea e faʻaleleia ai galuega fibrinolytic i le T2DM, lea e maua i le hyperinsulinemia.

Le sili atu le aoga nai lo le gemfibrozil, e faʻaititia ai le maualuga o le LDL-C i tagata mamaʻi i le maualuga muamua o le LDL ma faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol e leʻo aofia i le HDL-C i tagata mamaʻi e iai le hypertriglyceridemia. E mafai ona aoga le faʻamaonia i le faʻaitiitia o le LDL maualuga i tagata gasegase maualalo le TG pe a fai ua le maua le fuainumera, le nicotinic acid, ma le SCFA. O le faʻamaonia e faʻaitiitia ai le maualuga o le uric acid, faʻateleina ai le faʻamalosi o le ura-tov.
Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina. O le mea lautele, e tatau ona faʻaaogaina fibrates ma le faʻaeteete i fuainumera, aua o lenei mea e faʻapupula ai le lamatia o le myopathy ma le rhabdo-myolysis. Talu ai ona o fibrates ua fusifusia i albumin, latou te faʻaleleia le aafiaga o warfarin.
Lelei togafitiga, faʻaletonu ma aʻafiaga itu. O le aoga o le fibrates na suʻesuʻeina i le tele o suʻesuʻega faʻapitoa. E faavae i luga o faʻamaumauga na maua i totonu ia i latou, o faaiuga nei e mafai ona tosina mai:

  • O se iloiloga talu ai nei o le NNT data (Helsinky Heart Trial, gemfibrozil) na faaalia ai o le sili sili ona lelei mo le gemfibrozil o loo i ai i se vaega faapitoa lamatiaga: o loo i ai i le taimi e tasi le maualuga o le cholesterol-LDL / cholesterol-HDL (> 5) ma le maualuga o TG> 200 mg%. I lenei vaega na mafua ai le 71% o le faʻaitiitia o le lamatia o le PRS,
  • i le VA-HIT suʻesuʻega (Veteran Affears HDL Interventin Trial), i le taimi lava e tasi, o le maualuga o le aoga o gemfibrozil na faʻaalia mo le fesuiaiga o le maualuga o le gaosiga o le carbohydrate metabolism - mai le faʻavaivaia o le faapalepale i le maʻisuka manino,
  • i le suʻesuʻega a le DIAS (Suesuega o le Maʻisuka Aterosclerosis Diabetes) i faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka ituaiga 2 na mafua ai le alualu i luma lemu o le atherosclerosis, lea na faʻaalia i le angiographically,

Faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua, o le togafitiga o le togafitia o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma fibrates ua manatu ua faamaonia. I aso nei, o le maʻisuka statins o le filifiliga muamua lea. Failati e tatau ona faʻatulagaina i na gasegase e le talia toleniga o statins, poʻo se vaega o le faʻamalosia o togafitiga i tagata gasegase i hyperlipidemia mafiafia fefiloi ma LDL-C maualuga. E le gata i lea, i le tuufaatasiga, o le avanoa i fibrates e tuʻuina atu i le faʻamaoni.
Fitipela (aemaise lava le faʻamaoni) e mafai foi ona faʻaaogaina e faʻaititia ai le maualuga o le LDL i tagata maʻi maualalo le maualuga o le TG, ae mo lenei faʻamoemoe, ua tuʻuina atu i vailaʻau o isi vasega - statins, nanicic acid ma le SCFA.
Ina ia ausia le maualuga, o le togafitiga ma fibrates e oʻo i le 3-6 masina e manaʻomia.
Talu ai ona o le fibrates e faateleina ai le lamatiaga o le faia o cholelithiasis, e le tatau ona faatonuina i latou e maua i le maʻisuka ma le motusia le mama o le biliary tract ona o le neuropathy autū o le maʻisuka.
Feterate e faʻaaogaina e fatugaʻo, ma o le mea lea e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le tikeri o le alualu i luma o tagata gasegase o le maʻisuka nephropathy, faapea foi ma tagata matutua. Fitirate e le o faʻasinoina mo fafine maʻitaga ma ao faagasolo le lactation.
Faʻafefe o gasegase e sili ona taatele i togafiti faʻamaʻi ma aofia ai le dyspepsia, leu, vomiting, papū poʻo le manava, tiga o le manava ma le faʻaleleia o le kesi. I le 2-3% o tagata gasegase, o le paʻu o le paʻu e foliga mai. O aʻafiaga mai le faʻalavelave o le tino, e pei o le vevela, moe, le mautonu le vaʻai, le neuropathy lautele, atuatuvale, faʻafitauli o le libido, ma le erectile le afaina, faʻasolosolo ma togafitiga ma gemfibrozil.


NICOTIC ACID (Niacin)

Niacin (niacin, nicotinamide) o le vaitamini (B3, PP) ma ua faʻaaogaina e togafitia le hyperlipidemia mo le 50 tausaga talu ai. I le tele o tui, e sili atu i le masani masani masani, o le niacin e faʻaitiitia ai le maualuga o plasma o VLDL ma le LDL, i le tasi itu, ma faʻaleleia le maualuga o le HDL, i le isi. E na o le pau lenei o fualaau faʻataʻitaʻi e faʻaitiitia ai le lipoprotein (a). Ae peitai, o le tele o itu itu e faigata ai ona faʻaaoga.
Niacin ua fautuaina e avea ma laina muamua o togafitiga mo hypertriglyceridemia ma / poo le LDL-C i le maualalo o HDL-C. I lenei tulaga, e mafai ona tuʻuina atu le niacin i fuainumera, SCFA poʻo le ezetimibe.
Faʻatinoga o gaioiga. Niacin afaina le metabolism o apo-lipoprotein B (lipoproteins B-lipoproteins), faapea foi ma le HDL. E ala i le faʻamalosia o le GPR109A le talipupuni i le adipocyte, niacin e mafua ai se faʻaitiitiga i le CAMP, lea e toe taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le maualuga o le lipase-sensitive senate i totonu o le tino. O le iʻuga, o le gasegase o le TG ma le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo mai mea faʻapitoa e faʻaitiitia. O lenei mea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo maualalo (FFAs) i totonu o le ate, o se mea autu mo le fausia o TG ile LDL. E le gata i lea, o le maualuga ole maualuga ole TG e ala i le taofia o le gaoioiga o le digricerol acyl transferase 2, o se enzyme autu i le faʻamatalaga triglyceride.
Manatua o le beta-hydroxybutyrate o se mea masani mo le GPR109A, ma o lea o le faʻafouina o le GPR109A faʻalauteleina le tetee o le tino i le atinaʻe o ketoacidosis.
O le aʻafiaga o le lipoproteins lipoproteins apo B e faʻatalanoaina e ala i le gaioiga o le vailaʻau nicotinic i luga o le faʻasologa o le VLDL synthesis. Niacin e faʻaitiitia le gaioiga o le ate o le VLDL, lea e tele lava ina aʻafia ma se faʻaitiitia o le tafe o le FFA mai le tino o le tino i le ate. E le gata i lea, olecin e taofia le tuufaatasia o le TG ma faʻaleleia le faʻaleagaina intracellular o le apo B i hepatocytes. I suʻesuʻega suʻesuʻega, o le faʻaitiitia o le VLDL laʻititi na maitauina pe a faʻaitiitia le anapogi TG. Talu ai o le LDL o se metabolite o le VLDL, o le mea lea, o le faaitiitia o le gaosiga o le VLDL ua o faatasi ma se faaitiitia i le maualuga o le LDL i le toto.
E le gata i lea, e ala ile faiga ole media prostechlandin, o le acidic nicotinic e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le CDV receptor surface CD, lea e aofia i le faʻamaina o le LDL.
Ole maualuga o le HDL-C e maualuga ai le maualuga o le HDL-C nai lo isi lipid-modifying drugs, ma o lenei mea e mafua mai i le faaitiitia i le HDL le lafoaia, lea, i le itu, atonu o se taunuuga o se faaitiitia o le TG i le toto.
O Niacin e faʻamalosia le faʻapitoa o le ABC-A1, o se tagata autu o le vaʻaia o le intracellular o le amataga o le felauaiga o le cholesterol.
O le mea lea:

  • faʻalavelaveina le faʻasaʻolotoina o le FFA mai le tino,
  • faateleina le gaoioiga o lipoprotein lipase,
  • faʻaitiitia le faʻasolosolo mataʻutia,
  • faʻaitiitia le felauaiga o triglycerides o VLDL,
  • inhibits lipolysis.

Pharmacokinetics O le Niacin e vave ona oʻo i le manava ma le tootoo. O le maualuga o le maualuga o le toto e matauina i le 45 minute pe a uma le pulega, ma faaumiumi - 4-5 itula talu ona uma le pulega. Vasodilation e 20 minute pe a maeʻa ona le umi le umi o le niacin ma e tusa o le itula. E tusa ma le 12% o le niacin ua leai se suiga i le urine, ae afai o le fualaau e silia ma le 1000 mg / aso, o le metabolic processes of niacin i le tino ua tumu ma ua sili atu i le urine i se aofaiga tele atu. O le Niacin e faʻapupula i le ate, faʻafeiloaʻi ma faʻafeiloaʻi tino.
Tafaoga faʻamalosi. O Rhabdo-myolysis e seasea tupu aʻe pe a ave le niacin i fuainumera. Talu ai ona o le olecin e fesootaʻi ma le TFN, o le va o le niacin ma le NFA e tatau ona 1 le itula muamua ma le 4-6 itula i le maeʻa ai o le FAFA. Talu ai ona o le totocin e faʻaaogaina ai toto toto, e ono mafai ai ona faʻamalosia le aʻafiaga o fualaau oona lea e faʻalauteleina ai vaʻa toto - o le palapala ma calcium channel blockers.

Fualaau faasaina, tui ma togafiti togafitiga
NICOTINAMIDE (NICOTINAMIDE) - o le muamua fualaau o le 100 mg 2 taimi i le aso, faatasi ai ma le maualuga o le 100 mg, i le vaiaso, seia oo i le dose ile 500 mg 2 taimi i le aso. Ma le isi, o le fualaau o loʻo faʻasaina i le 500 mg e faʻataunuʻu ai tulaga tau togafitiga. Ole fua e mafai ona oʻo i le 4 g / aso, ae masani lava 1500 mg / aso e lava. e faʻaitiitia ai le hypertriglyceridemia. Afai o loʻo i ai se palakalafa o le paʻu o le paʻu, o le 1 itula ao le i faia le tui, o le aspirin ua faʻamaonia i se fua maualalo.
O le umi o le niacin o loo i ai i totonu o fualaau o 500, 750 ma le 1000 mg. O le fua muamua e 500 mg, lea e siitia i le 500 mg i le 4 vaiaso. Ole fua ole tausiga e 1-2 g i le aso. Le maualuga e 2 g / aso.

Falemaʻi malosi. I le fua o le 3-4 g i le aso, o le acidic nicotinic e aafia ai le maualuga o le lipoproteins e pei ona taʻua i lalo:

  • faaitiitia le maualuga o le LDL-C e 20-30%,
  • faaitiitia le maualuga o le TG e 20-50%,
  • faateleina le maualuga o le HDL-C e 25-50%,
  • faaitiitia lipoprotein (a) e 30%.

E tusa ai ma le faʻamalositino ile aoga, e faʻatonuina e manatu ua taʻua o manatu ole faʻaaogaina mo le iloiloina o le atherosclerosis, ole a faʻaititia ai le acid nicotinic:

  • le aofaʻi o le tino
  • cardiovascular mortality,
  • le faʻafia ona faʻaleagaina o le faʻaogaina o le myocardial.

Faʻaiʻuga, faʻalavelave. E oʻo atu i le 30% o tagata gasegase e le mafai ona faapalepale niacin ona o ona aʻafiaga: mumu, mago, ichthyosis ma le paʻu o le paʻu, acanthosis uliuli, gastritis, maʻi o le peptic, faʻamaʻipatitis, tiga o le tino, faateleina o le uric acid, gout, resistance insulin, hyperglycemia, masalomia ma le leiloa o le mafaufau (e le masani ai), o le arrhythmia o le atrial (e le o se taimi), ma le ogaoga o le gaʻo (rare).
O le paʻu o le paʻu e mafai ona faʻaititia e ala i le faia o togi laʻititi o aspirin poo soo se isi inhibitor prostaglandin (ibuprofen 200 mg), lea ua faʻatonuina i le 30 minute aʻo leʻi tupu. O aʻafiaga e mafai ona faʻaititia pe afai e amata togafitiga i nai togi, o le vailaʻau e ave i meaai, ae le o mea inu vevela. E le gata i lea, ua fautuaina e amata togafitiga faʻatasi ma se vailaau e le o umi le umi ma sui i se umi faaumiumi pe afai o le mumu e le mafai ona faʻalavelaveina ma e le mafai ona faʻaaogaina e ala i le faia o se inhibitor prostaglandin. Faʻasagaga o togafitiga faʻamaʻi ma le umi o le nicotinic acid, o le amataina o le mumu e le mautinoa, e masani ona i ai le tiga o le tino poʻo le hepatitis.
O tagata maʻi e maualalo le gasegase o le maʻisuka (o le anapogi anapogi, NTG) e mafai ona tupu ai le maʻisuka i le taimi o togafitiga ma le niacin, ma o gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona manaʻomia ai se fua tele o suka-lowering drugs, e ui lava e le faateleina le HbAlc. E le gata i lea, o le siʻitia o le glycemia e le afaina ai le faʻaitiitia o le tele o taimi faʻaleagaina o le cardiovascular i lalo ole aʻafiaga o le niacin.
Niacin ua faʻailoaina i tagata gasegase o le solia o le ate, o le maʻi o le peptic malosi, i le taimi o le maitaga ma le lactation, e oʻo atu i le 16 tausaga le matua ma le gaioiga o le tino.


OMEGA-3 TUSI ACIDS

O vailaau faafomai o lenei vasega o lo o aofia ai le umi o omega-3 gaʻo gaʻo (EFA) - eicosopentaenoic acid (EPA) ma le docosahexaenoic acid (DHA) - ma faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le hypertriglyceridemia. Ae ui i lea, o latou aafiaga lelei e le faatapulaaina i le aafiaga i le maualuga o triglycerides, ma ua faamautuina ei ai le malosi o le atherogenic ma faaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le fatu fatu o le fatu ma le maliu e le faamoemoeina o le arrhythmogenic. O se taunuuga, na fautuaina e le American Association of Cardiology tagata e maua i le cardiovascular o le 1 g i le aso o le EPA faatasi ai ma le DHA. Na maua ai foi o nei meaola e puipuia mai ai le gasegase o musika, ma ua iai foi se aafiaga lelei i nisi o tulaga atuatuvale.
I le maʻisuka, ua fautuaina i latou mo le togafitiga o hypertriglyceridemia ma e faʻaaoga lautele e avea o se togafitiga faaopoopo mo fuainumera, ao latou faʻaitiitia ai triglycerides ma le insulin resistance i T2DM.
Le faʻatinoga o le gaioiga ma le faʻamalositino. E talitonuina o FFA o loʻo aafia ai le faʻasologa o VLDL ma triglycerides i le ate. E le gata i lea, latou te aʻafia ai le triglycerides i le sili atu, ma faasaga i le talaaga o le 3-6 g i le aso, o le maualuga o le TG e faʻaititia e le 25-50%. E pei o gemfibrozil, e mafai e le WFA ona faateleina le LDL ma le aofai o le cholesterol e 10%, aemaise lava i tagata ei ai le dyslipidemia tuufaatasi. HDL OZHK e le aafia. O le aʻafiaga lelei o le TFA i le faʻasolosolo malosi i tagata ua togafitia i le maualuga o le toto maualuga ua faamatalaina.
Faatasi ai ma le T2DM, sa i ai se faateleina o le faateleina o le LDL ma le aofaiga o le cholesterol. I le T2DM, o le OZHK e masani ona faʻaaogaina e fai ma mea faʻapipiʻi i le faʻasologa o fuainumera i le tulaga o le hypertriglyceridemia ma le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le insulin.
Pharmacokinetics OZHK vave ona gauai pe a uma le pulega ma tufatufa atu ile tino. E faʻamamaʻa faʻamaʻi gasegase i le taimi o le faʻamaʻi faʻamaʻiina i le CO2 ma le vai.
Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina. Talu ai o loʻo aʻafia e le WFA le faʻalauteleina o le platelets, e tatau ona faʻaeteete faapitoa pe a faʻamaonia ni mea e puipuia ai le tino, mea faʻamalosi, ma le iniseti. E le o iloa le taua o lenei fegalegaleaiga gafatia.
Sauniuniga, tui ma togafiti togafitiga. O le fua masani o le WFA i totonu o capsules e 4 g i le aso, e tasi pe 2 taimi i le aso. E mafai ona faalēaogāina le fualaau faʻamaʻi pe a fai e le ausia le togafitiga o loʻo manaʻomia i le lua masina.
Aafiaga ma faʻaleagaina. O le mea e masani ai, o le phenosis, o le suiga o le tofo, o le le mautonu o le gastrointestinal, o le tiga, o foliga o le malulu, o le faateleina o le tuusaʻo i faʻamaʻi pipisi, ma le faateleina o osofaiga angina i le taimi o togafitiga ma le WFA. Sa i ai le faateleina o le maualuga o suega o le ate - ALT ma ACT, lea e tatau ona mataitu i le togafitiga o le OZHK.
Ole OZHK fualaau e le tatau ona faʻamatalaina i le maʻitaga ma le lactating women, faapea foi i lalo o le 18 tausaga. E le o iloa pe o le FFA e aʻafia ai le ate ma le fatu fatu.

Taʻiala o le faʻaaogaina o fualaau oona mo le maʻisuka


Ina ia faʻaititia le LDL-C:

  • sili atu i ai statins
  • isi fualaau faasaina e aofia ai le NFA, ezetimibe, fenofibrate, poo le niacin.


Faʻaopoopo le HDL-C:

  • nicotinic acid pe fibrates. Le maualalo o faʻamaʻi:
  • fibrates (fenofibrate, gemfibrozil), niacin, maualuga gase o fuainumera (mo na gasegase ua siitia LDL-C).

Faatasi ai ma le hyperlipidemia tuufaatasi:

  • filifiliga muamua: maualuga tootoo o fuainumera,
  • filifiliga lona lua: statins faʻatasi ma fibrates,
  • filifiliga lona tolu: statins faʻatasi ma le niacin.

E 5 mafuaʻaga e mafua ai ona fautuaina le faʻamaopoopoina o lipid-lowering therapy:

  • maualuga le faʻaitiitia o le LDL-C,
  • maualuga le faʻaitiitia o le cholesterol-VLDL,
  • faaitiitia aafiaga o fualaau faasaina e ala i le faaaogaina o se vaega maualalo ifo o mea taitasi i le tuufaatasiga mo togafitiga,
  • le mafai ona faʻaaoga le TFA i tagata gasegase e maua i le hypertriglyceridemia ma le maualuga LDL-C,
  • e faʻaitiitia ai le maualuga o le LDL-C lea na atiaeina ona o le togafitiga o le hypertriglyceridemia ma fibrate

Manatu o le pulea lelei - togafitiga o le dyslipidemia i le maʻisuka ituaiga 2

Tulaga maualalo LDL - O le sini autu, ma e masani lava ona maualuga le maualuga o le maualuga e tusa lava pe i ai le malosi o le kulukose. ADA fautuaina le amataina o togafitiga ma togafitiga faafomaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le saʻo LDL alafua.

Fautuaga NCEP (AT III) e latalata foi. I tulaga uma e lua, o le tulaga maualuga o LDL O fualaau e aafia ai lipoprotein metabolism

Ua faia suʻesuʻega faatasi ai ma ni fuainumera fou, ia e maualuga le aoga o aafiaga i luga o lipids ma lipoproteins, ma o le mea lea o le tele o filifiliga e faamoemoeina i tausaga a sau.

O tulafono e mafai foi ona aoga aʻafiaga ma i luga o le maualuga ole plasma TG ma HDL. I lenei itu, o lo latou faʻaaogaina i le maʻi gasegase ma le maʻisuka ituaiga 2 e tauamiotonuina, pe a faʻaateleina le maualuga o le TG ma o le maualuga o le HDL e tuʻuina atu. O le faʻamaonia o faʻamaoniga o le maualuga o le TG ma le faʻaitiitia o le HDL o faʻafitauli lamatia o le cardiovascular o loʻo faʻataʻitaʻiina ai le manaʻomia ona ausia sini faʻamoemoe o nei faailoilo.

E le gata i lea, o le mataupu o le talosaga fibrate Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le cardiovascular i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le dyslipidemia, lea na faʻatalanoaina muamua ai, o se tali lelei ua maua nei e tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa. E pei o le LDL, o le pulea malosi o le glycemic e mafai ona faʻaleleia ai le TG ma / poʻo le HDL, ae e seasea oʻo atu i tulaga faʻatulagaina, e oʻo lava i se suiga taua i le olaga ma le tuufaatasiga o le hypoglycemic therapy.

E uiga i le tau Tala TG E i ai nisi faʻafitauli i le ADA ma le NCEP (ATP III). NCEP (ATP III) faʻavasega vasega TG e pei ona taua i lalo:
Tulaga masani 500mg%

ADA Ou te ioe i vaega muamua e lua ma le maualuga o le TG Sapalai faʻamaloilo mo le fetuunaʻi o le lipid / lipoprotein levels

NCEP (APR III) o loʻo faʻamaonia ai o oloa VLDLP - "vaega o loʻo vaevaeina" - "toega" - o atherogenic. I le faʻagasologa o togafitiga, o VLDL e suʻesuʻeina e le maualuga o lipoproteins totoe. I tagata taitoatasi e maualuga TG (> 200 mg%), o le eseesega i le va o le cholesterol ma le HDL (non-HDL) o se sini lona lua o togafitiga. O lenei faailo mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona itiiti ifo ma le 130 mg%.

Taʻiala o le Loto Mataga / Lipoprotein Pule i le ituaiga 2 Tisuka

1. O toto toto e fuafua ai le maualuga o le cholesterol, TG, HDL, LDL e ave i luga o se manava gaogao, pe a maeʻa le 8 itula le anapogi.
2. O le maualuga e mafai ona maua ai le puleaina o meaʻai, o le mamafa ma le fualaau e tatau ona maua e maua ai le maualuga o le HbAlc level 45 mg% mo alii ma le 55 mg% mo tamaitai.

4. Afai e le ausia ia tulaga faatauaina o le cholesterol ma le LDL, e tatau ona faatonuina le togafitiga o le statin ma faateleina le latou fualaau i luga o le tai kuata tausaga e ausia ai le sini o togafitiga.
5. Afai e le ausia e le TG le tulaga maualuga i le tulaga o le LDL Faʻasalaga o le uumi o le lipid mo le amataina o meaʻai ma vailaʻau faʻapitoa i tagata matutua ma le maʻisuka

Manatu autu: faʻamatalaga mai faʻasalaga faʻavasegaina i luga o le malosi o le pulea o le dyslipidemia i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2

- Faʻaleleia o le glycemic e faʻaleleia ai le lipid profile i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le dyslipidemia, ae e seasea ona toe foʻi mai i le tulaga masani.
- O suʻesuʻega e tolu i le puipuiga muamua na faʻaalia ai o le 25-30% le faʻaitiitia o le LDL maualuga ma le faʻamalosi o fuainumera i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le lamatiaga o mea e tupu i le coronary events e 34-37%.
- E lua suʻesuʻega i le puipuiga mai le lua na faʻaalia ai foi le faʻaitiitia o le faʻafitauli o faʻamaʻi-vascular events i le taimi o suʻesuʻega o fuainumera i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma faʻamaʻi o le fatu.

- E tolu mea e ono suʻesuʻeina, e masani lava i luga o le numera o le prophylaxis, na faʻaalia ai o le faaitiitia o maualuga TG o le 27-31% ma le faateleina o le HDL levels e 5-6% i le taimi o togafitiga ma fibrates e faʻaitiitia ai le lamatiaga o mea e tutupu i le coronary po o le alualu i luma o le arteriomatosis o le coronary e tusa ai ma le angiography i tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ituaiga.
- Mo le puleaina o fusi o le lipid, o fualaau 4 o fualaau oona ua faʻaaogaina: statins, sequestrants of acid acid, acidic nicotinic, fibrates.
- O togafitiga o le pulea malosi o lipids / lipoproteins i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamatalaina.
- O le faʻaopoopoga o le tautinoga o se mea taua i le faʻatinoga o le faʻatinoga o polokalama.

Faamatalaga mo tagata tomai faapitoa

  • Falemaʻi -
  • Lomiga -
  • Endocrinology -
  • Aafiaga i le faasaʻoina o le dyslipidemia i le maʻisuka ituaiga 2

O le faʻamatalaga ua faʻamoemoeina mo fomai tausi soifua ma e le mafai ona faʻaaogaina e isi tagata, e aofia ai le sui o se feutagaiga ma se fomaʻi ma filifili ai le faʻaaogaina o nei fualaau faʻasaina!

Tuua Lau Faamatalaga