Auala e togafitia ai le maʻi o le maʻisuka vae

O le taatele o le maʻisuka o loʻo fesoʻotaʻi ma le suiga o le galue galue malosi i se olaga e le tauagafau, ma lona solia o meaʻai. O le faʻailoga lona lua o le maualuga maualuga o le maʻisuka o lona vave iloa lea i le amataga, aemaise lava i le taimi o suʻesuʻega faafomaʻi.

O le maʻi suka o se tulaga faʻaleagaina lea o loʻo i ai se suiga i le faʻalavelave o le gataifale, faʻasolosolo ma le faʻaogaina o le microcirculatory, lea e mafua ai le faʻaumatia o mea loloto o le tino i le faʻavaeina o le gangrene ma le maʻi papa. Faitau a matou tusiga e uiga i faailoga ma togafitiga o le maʻisuka vae, vaʻai i ata vaaia.

Mafuaʻaga mo le atiina ae

Pau lava le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le maʻi suka o le maʻisuka e leʻo faʻaogaina i le taimi umi. E tusa ai ma se suʻesuʻega faʻa-Rusia, maʻi o le maʻisuka vae ma le ono mafai ona faʻailogaina i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga I e sili atu ona taatele nai lo le ituaiga II:

  • na maua i le 2.2% le maʻi suka o le gaʻo i le maʻisuka ituaiga I ma le 2.0% o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II,
  • laiti gasegase na pagatia i le 1.2% ma le 0.7% o maʻi, i le faasologa,
  • o le maualuga o le toesea na faia 0.4% ma le 0.1% o le numera atoa o tagata gasegase i Rusia.

O le maualuga maualuga o le kulukose e afaina ai le puipui o le vaa, ma faasolosolo malie lava le faaleagaina ma avea ai ma mea e mafai ona pala.

I le gasologa o taimi, i luga o le nofoaga o le faaleagaina i totonu o ni tamai vaa, e amata ona fausia se pusa mai suauu cholesterol ma gaʻo maualalo.

Pe a oʻo le maualuga o le maʻa, o le toto e tafe i lenei vaega e vaivai pe taofi atoa.

O lenei faagasologa ua valaauina maʻisuka microangiopathy.

O le tele o capilali e fetaui i totonu o namu taitasi, i totonu o vae ma totonu o totoga, ma o le maʻisuka microangiopathy lea e oʻo atu ai i le foliga mai o le isi faʻamalosia o le maʻisuka - o le maʻisuka polyneuropathy.

O le isi laasaga i le faʻaumatia o le tino, lea e atiina ae i le maualuga ole maualuga o le toto suka, o le atinaʻe lea maʻisuka macroangiopathy. O lenei faiga faʻaleaga afaina ai le tele o vaa i le tino atoa: i vae, mafaufau, gaʻo, mata. O nei faʻalavelave faʻapitoa o mafuaʻaga o le maʻi suka.

O faailoga muamua o se faʻalavelave o le maʻisuka e pei o le maʻisuka vae e aofia ai:

  1. Faʻaitiitia o le mafaufau muamua i tamatamai vae, ona sosoo ai lea i vaega maualuga.
  2. Faʻaitiitia o le vevela vae o se taunuuga o le faʻaitiitia o le toto.
  3. Le faʻaalia o tiga i vae pe a savali, ma i mataupu maualuluga ma malolo.
  4. Tingling, goosebumps, numbness - Faʻatasi i le faaupuga "parapisia", o faʻamatalaga sili ona taatele o le neuropathy o le maʻisuka.
  5. Faʻamatalaina o le paʻu i luga o vae - i le amataga, latou te mumu, o nisi taimi e matua fula mai. I taimi mulimuli ane o le maʻi, o vae e avea ma cyanotic poʻo le lanu.
  6. Laasaga mulimuli o le vae o le maʻisuka o le faʻaalia o faʻamaoniga nei e mafai ona mafaufauina: afaina toto, e masani lava i luga o le tasi, pito i lalo o le vae, i le sooga o le tamatamailima muamua. Faatasi ai ma le umi e le o faamaloloina ai maʻi o le gaʻo, e masani ona aliali mai pustular diseases (felon, paronychia, abscesses, phlegmon), ma le gangrene.

O le a le vae o le maʻisuka, o loʻo faʻaalia i le ata:

Faʻalagolago i le maualuga o le faaleagaina o le vascular bed and the nerves in the lower extremities, the diabetic foot syndrome has a stage process. O lenei faʻagasologa o faʻafitauli o loʻo taʻitaʻia le Wagner faʻavasegaina o vae o le maʻisuka, faʻaaogaina e fomai tipitipi talu mai le 1997. I lenei faʻavasegaga, e lima laasaga o le faʻamaʻi e iloga:

  1. 0 le laasaga - faʻaalia i suiga i foliga o le vae, ona o le atinaʻeina o le osteoarthrosis. I le ata o le amataga o le vae o le maʻisuka, o le minoi o le paʻu, o ona tino, ma le lanu enaena e mafai ona vaaia.
  2. Vaega 1 - ua aliali mai se ulupo papa, lea e aliali mai ai gaʻo gaʻo e aunoa ma le aofia ai maso ma mea loloto.
  3. 2 tulaga - O le ulcerative process e oʻo atu i maso, tendons, ponaivi ma sooga. I lenei laasaga, ua uma ona manaʻomia le falemai i se falemaʻi mo togafitiga faʻafomaʻi.
  4. 3 tulaga - faatasi ai ma suiga muamua i totonu o masini o vae, pulupulu purulenti o le ponaivi - osteomyelitis - e aliali mai. E le gata i lea, i totonu o le loloto o masini, o vaega e tapulaa o le puru puru ua aliali mai - o le abscesses e mafua mai i le maʻi anaerobic (e masani lava poʻo le Pseudomonas aeruginosa, ma se manogi e sili ona taʻuina).
  5. Vaega 4 - i le taimi lenei o le gangrene o tamatamailima ma alofilima e aliali mai. O manua oti e uliuli, ma o loʻo i ai se tuaoi manino, e leai se lagona faʻalogo. I le taimi lenei, o tamai topalaga o tamatamailima po o foci o le necrosis o loʻo faia. E fautuaina foi le faia o taotoga e faʻaleleia ai le toto.
  6. 5 vaega - o le gangrene e faʻaauau pea ona salalau maualuga, ma e mafai ona faʻaumatia le vae atoa, lalo vae, ma e oʻo lava i se vaega o le ogavae. I lenei laasaga, na pau lava le auala o togafitiga o le toesea maualuga, lea e mafai ona laveai ai le soifua o le tagata maʻi.

O le a le phlebitis, ma le auala e togafitia ai? Faitau le sootaga.

O le maʻi suka - o le a lona foliga? Tagaʻi i le ata:

E faʻapefea ona togafitia se vae o le maʻisuka?

I le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka, o mea e manaʻomia muamua mo le faʻamautuina o le tulaga o:

  1. Tuufaatasia ma le faʻaitiitia o le suka toto i le tulaga maualuga - lelei, e tatau ona itiiti ifo i le 9 mmol / l. Faʻatasi ai ma lenei kulukose, o le a sili atu ona toe faʻaleleia tagata gasegase ma ua faʻaititia le lamatiaga o le maʻi paʻu ma le gangrene.
  2. Lafoaʻiina o le vaega pito i lalo - O le malologa mo vae, aemaise i le vaega 3 ma le 4, e manaʻomia. Soʻo se avega i luga o vae e mafai ona oʻo atu ai i manua faʻapipiʻi o masini mūmū, faʻapea foʻi sooga ma musele, lea e taʻitaʻia ai le salalau o le faʻaogaina o le tino i luga o le vae.
  3. Tausisia le taumafa sili ona matuia ma mauaina tofiga fualaau.
  4. E tatau taofi le inu pia ma ulaula - O nei leaga leaga e afaina tele ai le gasegase o le faamai, ma faaitiitia ai taunuuga o togafitiga i le leai.

I le vaega lona lua ma le tolu e fautuaina e faʻaaoga vailaau antibacterial mo togafitiga o le maʻisuka vae.

I le faaopoopo atu i togafitiga i fafo atu o le papa ma le loloto o le mai, e manaʻomia le faʻaaoga umi o vailaau faʻamaʻi, talu ai o le faʻamaʻi e tatau ona faʻaumatia mo le faʻamalolo vave.

I vaega 3 ma le 4 o le faʻamaʻi, e na o tulaga e faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi, o le toe faʻafoʻiina o le toto i le pito i lalo e mafai.

Toe faʻafoʻiina o le toto i vae o se maʻisuka ma fualaau faasaina e le aoga i lenei taimi. Ina ia toe faʻafoʻi le toto i pito i lalo, e faʻaaogaina le angioplasty ma le uaea.

O nei faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i lalo o le puleaina o le leitio ma le televise faʻasalalauga. Mo lenei mea, o le a faʻaaogaina se faʻaoga faʻapitoa faapitoa i le faga. Faatasi ai ma le fesoasoani a le suʻega, ua faʻalauteleina le faga, ma ua faʻapipiʻiina se vaipuna i totonu o lona lumanaʻi - o se pulu, lea e avea o se ituaiga faʻavaa mo le vaʻa. O lenei mea e maua ai le toto lelei i vevela o le tino, lea e fesoasoani i le vave faʻamalolo o maʻi pipisi.

I le lima o taimi faʻamaʻi, togafitia togafitiga e le talafeagai. I lalo o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina (vailaau faʻamalosi), o le tino o le tino e aveeseina le tele o senitimita i luga atu o le tino maliu. O ia gaoioiga e taʻua o le toesea. Faʻaolaina o tagata gasegase mo le lima tausaga, pe a maeʻa le toesea maualuga, e na o le 40%.

Faitau i lenei tusiga pe faʻapefea ona togafitia maʻi faʻamaʻi ma veins varicose.

Faaiuga

Afai o loʻo maua oe i le maʻisuka, e tatau ona e asiasi i le endocrinologist ia le itiiti ifo i le fa taimi i le tausaga ma mataʻituina lau maualuga o le kulukose o le toto. Faatasi ai ma lona siitaga, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. Le maualuga o le suka e mafua ai ituaiga uma o faʻafitauli: faʻamaʻi o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, ma isi.

Afai o faailoga muamua o le maʻisuka vae e aliali mai, e tatau ona e asiasi atu i se fomai tipitipi polyclinic poʻo se nofoaga faapitoa i le itiiti ifo i le tasi i le tausaga. Manatua o lou soifua maloloina o loʻo i ou lima!

Faʻailoga muamua

O tagata e mafatia i le maʻisuka e manaʻomia le togafitia lelei o latou soifua maloloina. O lenei faʻamaʻi mafai ona avea ma mafuaaga autu o le atinaʻega o faʻafitauli matuia tele. E manaʻomia lou asiasi atu e le aunoa i lau fomaʻi, o le a fesoasoani i vaega muamua lava o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e faʻamaonia ai meaola faʻapitoa. O faailoga muamua o vae o le maʻisuka o:

  • Paʻu i vae.
  • Susunuina ma le sasaina o le paʻu.
  • Faʻasalaga tuʻufaʻatasia.
  • Faʻitiʻitia le lagona o le moto.
  • Le oti o le tino.
  • E masani ona le fiafia.

O lea, o faailoga o le vae o le maʻisuka na lisiina i luga. O le taimi nei e aoga le talanoa pe aisea ua tupu ai lenei maʻi. O le atinaʻeina o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka vae ua faʻaalia i le umi ma maualuga tele. O lenei mea mataʻutia ua amata ona aʻafia ai le gata, ae o le tino atoa o le tagata. I na gasegase ei ai o latou toto o loʻo i ai le maualuga o le suauu, e masani lava ona tupu oso oso. Ona o lenei mea, o toto toto ua amata ona alualu i luma ma faaleagaina. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻalavelave faʻalavelave. I le avea ai o se tulafono, o taualumaga o le degenerative e tupu mai ma foliga vaaia o nai palanisi fulafula. I le lumanaʻi, pe a oʻo ina sili atu le ogaoga o le gaioiga o le gaioiga, o le a amata ona iai ni soliga vaaia i luga o le paʻu. O le mafuaʻaga autu o le vae o le maʻisuka o se maʻi tuga faʻasolo. Ona o lenei mea, o le ufiufi o vae o se tagata maʻi ua amata ona faasolosolo malie le mafiafia. O le faʻamaʻi o le faʻamaʻi ua faʻapupulaina i luga o le maualuga: O le tagata gasegase e masani lava ona i ai siama siama poʻo le faʻaleagaina. I le faʻaopoopoga, o lona paʻu e sili ona leaga. Ona o lenei mea, o manuʻa, o sana ma vavave ua amata ona aliali mai i luga. Ma o se manua o le vae, o seevae malulu ma le le lelei, o siama pipisi e ono afaina ai ma gaioiga e le afaina, e mafai foi ona faaosofia ai le atiina ae o se maʻi suka.

O faʻafitauli o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka vae o le a faalagolago tonu lava i le ituaiga tino o lenei liona na tupu i le maʻi. E le gata i lea, o le gasegase o le faamai o loo i ai se faatosinaga malosi i le natura o faalavelave na tutupu ma eseese tulaga ogaoga. O le toʻatele o tagata atamamai faʻaonapōnei e iloa lelei ituaiga autu e tolu o le faʻamaʻi. O le mea e masani ai, latou te mafaia ona suʻeina siama siama ma neuropathic forms. Mai lea taimi i lea taimi, o se maʻi e mafai ona fuafua se fomaʻi fefiloi. O ona foliga e talitutusa lava ma fualaau oona ma neuropathic. E tusa ai ma fuainumera, o le meaola muamua e tupu i le tusa o le 65-70 pasene, fefiloi - i le 25-30 pasene, ma le estchemic - i le itulagi o le 10 pasene. Ma e mafai ona e vaʻavaʻai faʻamatala mai le tasi i le isi e ala i faailoga nei:

Faʻafefiloi foliga. O lenei fomu o loʻo faʻaalia i uiga o ituaiga uma o le maʻisuka vae.

Neuropathic. Ona o le faasologa o faagasologa o le degenerative, o vaega o fiva namu e amata ona aafia tele. Ona o le a, e lagona e le tagata maʻi se lagona mu tumau, tingling, goosebumps, ma le paʻu vevela. O le paʻu o le tagata maʻi e tumau pea le mafanafana ma vevela. I se tulaga sili atu ona tele o le maʻi, e suia ai e le tagata le foliga o sooga, ma maʻi pipili i mea inu vai e iloa i luga o le paʻu.

Ischemic. O lenei ituaiga o vae o le maʻisuka o se taunuuga lea e amata ona aʻafia ai le tele ma le toto toto. Ma e mafai ona e fuafuaina e ala i vaivaiga masani, tiga, faʻaitiitia o le maʻi suka. A maeʻa sina taimi, amata ona vaivai le tagata maʻi. Ma o ona vae e amata ona liu lanu viole.

Ia faaeteete! E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi, e lua miliona tagata e maliliu mai le maʻisuka ma faʻafitauli eseese e mafua mai i lenei maʻi. Afai e leai se lagolago talafeagai mo le tino, ona oʻo lea i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli eseese, faasolosolo malie le faʻavevesiina o le tino o le tagata. O aʻafiaga autu o le: nephropathy, gangrene diabetic, retinopathy, hypoglycemia, maʻi o le gaʻo, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le oncology. O le mea moni, i tulaga taʻitasi e faʻamatalaina, o se tagata e maua i le maʻisuka e mate, e tau ai le faʻamaʻi, pe amata ona liua i se tagata maʻi. O le a le mea e tatau ona faia i na tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka?

E le mafai ona faʻalogoina le pulsation i tua o tulivae. Afai e le togafitia lenei maʻi, e mafai ona iu i le oti o le tamatamai lima poʻo le vae atoa.

Afai e matauina se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka vaevaega, ona tupu ai lea o ni faʻamatalaga faapitoa. Ua e feiloai i latou i luga. O laʻasaga taitasi o le vae o le maʻisuka ei ai ona lava faʻaaliga patino. I le avea ai o se tulafono, faʻaaoga e fomaʻi le faʻavasegaga nei:

Laasaga laititi. O le tagata maʻi e leʻi oʻo i se liona o le paʻu, ae o loʻo i ai pea le maualuga o le lamatia o le atiaʻe o le maʻi suka. O loʻo ia te ia sina faʻaletonu itiiti o vae ma le paʻu o le paʻu o loʻo matauina.

Muamua tulaga - i lenei tulaga, e maua i luga o le paʻu o le tagata maʻi ni faʻamaʻi maʻi. Latou te mafua ai le le fiafia o se tagata.

Lona lua tulaga. O faʻafitauli faʻapitoa o pathogenic e amata ona afaina ai le musika o le tino, fiber, ma tendon. E pei o le ponaivi o le tino, o loʻo tumau pea ona tuʻufaʻatasia.

Le fa fa. E maua e le fomaʻi le gangrene o le tamatamailima, poʻo le vae atoa.

Lima lona lima. O le tagata maʻi e atiina ae se maʻi matuia o le necrosis e manaʻomia ai le tosoina o le lima.

Faʻailoga

O le maʻi suka o se maʻi tuga tele. Faʻatasi ai ma se taimi umi o le togafitiga, o lenei faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga. Ona o le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le faʻaliliuga o aʻafiaga o le nerve i le tino o le maʻi ua amata ona faʻalavelaveina, ma le amataina o toto toto ua amata. O mea uma e mafai ona faʻamatalaina e ono mafai ona taʻitaʻia ai le maʻi o le maʻisuka. Afai o le maʻi ua maua i le faamaʻi e se fomaʻi, e tatau i le tagata mulimuli ona fuafua le ituaiga o le maʻi ma lona tikeri. E naʻo le maeʻa lenei mea, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina se togafitiga atoatoa i le maʻi. O le faʻamaoniga o se vae o le maʻisuka e aofia ai le tele o fuataga:

  1. Faʻaauau foliga faʻataʻitaʻi ma x-ray o ni suʻesuʻega e fesoasoani e malamalama pe aʻafia ai le gaʻo o le ponaivi pe leai foi.
  2. Asiasiga ata o lala. O lenei faiga e fesoasoani e fuafua ai pe o iai faailoga muamua o vae o le maʻisuka o loʻo i luga o le paʻu.
  3. Iloiloga Faʻatino. Fesoasoani e fuafua le tele o mea masani e faʻalavelaveina.
  4. Faʻasaina o vaʻa o pito i lalo. Fesoasoani e saili le mea tonu o le poloka.
  5. Suesueina o talafaasolopito o mea o loʻo i totonu o le maʻi. I le faʻaaogaina o lenei faiga, e mafai ona e fuafua pe tatau ona ave i ai i le tagata gasegase.
  6. Fuaina o le tapuvae - brachial index.
  7. Iloiloina ata o pito i lalo.
  8. Vaʻa faʻafuaseʻi.

Manatua! I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, e tatau i le tagata maʻi ona faia se faʻataʻitaʻiga o le faʻasalalauga faʻasalalauga.

O le autu autu o lenei suʻesuʻega o le faʻatinoina lea o se sui soʻotaga i le toto. A oʻo i le suʻega x-ray, e amata ona faʻamaonia.O lenei faiga e fesoasoani e iloilo ai le tulaga o le tino circulatory system i vaega pito i lalo o le maʻi. Ae ui lava i lea, e mafai ona afaina tele ai le polokalama o fatuga a le tagata maʻi. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faia pe a fuafua se togafitiga faʻapitoa.

Togafitiga metotia

Tou te malamalama o le maʻi maʻisuka e i ai nisi tulaga. Ae ui i lea, o le togafitiga ole vae o le maʻisuka o le a manaʻomia ai le faʻalagolago faʻatasi mai le maʻi. E leai se tulaga e tatau ona e togafitia ai oe lava i lenei maʻi, talu ai ona e mafai ona mafua ai ni faigata ogaoga. O le tele o taimi, o le tuai i togafitiga e tupu mo se tagata maʻi o le mafuaʻaga o le toesea o le tino atoa. Matou te fautuaina oe e faʻalogo i le manatu o tagata tomai faapitoa e mafai ona filifili se metotia sili atu ona lelei e aʻafia ai lenei leona.

Faʻatau togafitiga.

I le mea e te iloa ai le maʻi o le maʻisuka i le taimi, ona mafai lea ona e fofoina atoatoa lenei faʻamaʻi ma le fesoasoani o fualaau. E masani lava, mo lenei togafitiga, e lua ituaiga o vailaʻau e faʻaaogaina atoa. O le faʻavae o togafitiga o fualaau ia e fuafua e faʻaumatia ai le faʻaalia o le maʻi, ma toe faʻafoʻi ai foi le masani ai metabolism. A maeʻa sina taimi, o le lagona masani e mafai ona toe foʻi i vae o le tagata maʻi. O le a mafai ona ia faʻaumatia atoa le le mautonu.

Fomai sauniuniga. Ua fuafua e faʻafaigofieina faiga faʻavae, e fesoasoani foi e taofia le faʻaumatia o toto toto. I le faʻaopoopoga, o le faʻaaoga pea o fualaau oona o le a fesoasoani e faʻagesegese le alualu i luma o uiga uma e foliga mai i le tagata maʻi. E tatau ona manatuaina o fualaau faasaina ma a latou tui e tatau ona faʻatuina e se fomaʻi. O le a mafai ona ia faia lenei mea i luga o le setete o le tino. Mo le togafitiga o le maʻisuka vae, ua faatonuina e le fomaʻi fualaau e iai mea nei:

  1. Faʻataunuʻuina le tafe toto i totonu o masini ma fiva namu.
  2. Faʻateleina le faʻaleleia o aʻafiaga o le nasu i luga o filo.
  3. E mafai ona faʻaaogaina atoatoa le le atoatoa o le elemene feaveaʻi.
  4. E aveesea ai toxins mai le tino.

Ae, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina fualaau nei: Tiogamma, Espa-Lipon, Faatalanoaga . O nei tupe ua leva ona mafai ona faʻamaonia i latou i le itu lelei. E le gata i lea, ao faagasolo togafitiga e tatau ona ave B vitamini , talu ai ona o le maʻisuka, o le faʻaoʻoina o nei vailaʻau o loʻo faʻaititia tele. I le avea ai o se tulafono, ina ia toe faʻafoʻi le paleni o vitamini, ua fautuaina e fomaʻi injections Benfotiamine, Milgamma, Neuromultivitis. Ina ia faʻaumatia le faʻaalia o le faʻamaʻi, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina se togafitiga faʻapitoa. E taua le matauina atonu e le o faʻamatalaina i tagata maʻi uma, talu ai i totonu o se vaega o tagata o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e amata ona mafua ai le paʻu mataʻutia i le lagona o le tino.

O le tagata maʻi e faʻasaina mai le tagofia o meaʻai ma vailaʻau faʻamaʻi e faʻafefe ai faʻamatalaga masani. I le mea e iai se tagata na te faʻaalia faʻaalia o se vae o le maʻisuka, ona faatonuina ai lea e le fomaʻi ni tagata e tetee atu i le maʻisuka. E faasaina ona ave na o na tagata mamaʻi e mafatia i le glaucome poo le faateleina o le mamafa o le toto. Mo le mafuaʻaga lenei, o fomaʻi e faʻamatalaina nei vailaau nei: Gabapentin, Pregabalin, Deloxetine. Ina ia mafai ona togafitia le vae o le maʻisuka ina ia lelei tele mo le tagata maʻi, o le maualuga o le toto maualuga e tatau ona faʻavasega. Muamua, e tatau ona e taofia uma le ulaula tapaa, inu ava malosi, ma isi masaniga leaga. O nisi vailaʻau o le a fesoasoani foi e taulimaina le maualuga o le toto, e pei o le: Nifedipine, Verapamil, Lisinopril, Lisinopril . Ole vailaau ua filifilia, ole tulafono, e le solia le metabolism. E taua tele lenei i le maʻisuka.

Ina ia faia togafitiga lelei ole vae o le maʻisuka, e tatau foi ona faia uma fuafuaga e toe faʻaleleia ai le tala o le lipid. O le tagata gasegase e tatau ona mulimulitai i se meaʻai e fesoasoani e faʻaititia le kulukose toto. Mo lenei mea, e mafai e fomai ona faatonuina ni vailaau faapitoa i le tagata maʻi - sateen. Simvastatin ma Lovastatin na mafai ona maua le lauiloa tele. O laʻasaga laiti o le acetylsalicylic acid o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le gangrene i le vae o le maʻisuka. E tatau foi ona maitauina ei ai le tele o faʻailoga, ona o le faʻatagaina e faʻaaoga fualaau. O le faʻaauau pea o togafitiga faʻapitoa i lenei fualaau faasaina e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular. E le gata i lea, o le fomaʻi o le maʻisuka, o le fomaʻi e faʻamatalaina ai fualaau o antithrombotic. Faafetai ia i latou, e mafai ona faʻamaopoopoina le toto ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le atinaʻe. O fualaau faasaina e aofia ai:

  • Ginkgo Biloba Extract.
  • Pentoxifylline (Wasonite, Trental),
  • Sulodexide

O le aoga o mea o loʻo taʻua i luga ua faʻamaonia e le gafatia e faʻaateleina le tele o le mamao o le savali o se tagata maʻi o loʻo i ai se faʻalavelave pipisi faʻamaʻi. ae, e ui i lea, o lo latou faʻaaogaina o le a fautuaina i na o le 2 vaega muamua o maʻi. I le tulaga o se tagata gasegase i le ogaoga ogaoga, o loʻo faʻatulagaina prostaglandins (Vazaprostan, Alprostan).

Faʻatonuga faʻapitoa

O le maʻisuka vae syndrome mcb e tatau ona togafitia. Ma o le mea lea e tatau ona tatou talanoa atili i auiliiliga. O le mea moni, o le togafitiga faʻapitoa e aoga tele i le togafitiga o le maʻisuka vae. O lenei faʻagaioiga e faʻamaonia pe afai o togafitiga fualaau faʻasaina e le mafai ona maua ai soʻo se togafitiga. O le taotoga e fesoasoani i se taimi puupuu e faʻafetaui ai faiga faʻapipiʻi ma le purulenti. I le faʻaopoopoga, o le a fesoasoani le taʻalo e aloese mai le tupu mai o le siama mai pito i tua ma le salalau o mea ua oti i le tino o le maʻi. O togafitiga faʻapipiʻi o vae o le maʻisuka e faʻavae i le natia ma aveese le phlegoma vae. O le isi itu, o le tipi o le tino, o le tosoina o tamatamailima ma le tipi, le vavalalata o sooga poʻo le faʻasalaga o le tino atoa. O mea uma o le a faalagolago i le tulaga o le salalau o le gangrene. E tatau foi ona amanaia e faapea o le gasegase o taotoga e mafai ona na o le toomaga o le siama ma le masani ai o le toto. E mafai ona faʻamalolo le siakiina o le Ischemia:

  1. E ala i le aloese. E faʻapipiʻi e le fomaʻi se pipili i le toto o le toto e faʻamautu ai le tafe toto.
  2. Faaaoga le angioplasty paluni. Ua aveese e le fomai le mea na faaleagaina ai toto. O lenei mea e faʻaumatia ai lo latou faʻasalaina.
  3. Faʻaaogāina o le tui, e faʻapipiʻi se tui faʻapitoa i totonu o le aluga i le vae vae poʻo le vae.

O le mea e masani ai, e mafai ona faʻamalolo se vae o le maʻisuka i le faʻamaʻi. O lenei faiga e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina uma o le toto, o le soliga o lea mea na mafua mai i le mafuaʻaga ole vae o le maʻisuka. A maeʻa le taotoga, e tuʻuina atu e le fomaʻi le tagata gasegase e faʻatino le taʻaloga paʻu palasitino

Faʻasologa o togafitiga faʻasoifua

O le maʻi pipisi o le maʻi e mafai ona vaaia i le ata. Ae le gata i vailaʻau, e mafai ona e suʻe nisi togafitiga. I le amataga lava o le tupu o le maʻisuka, e mafai ona e taumafai e fofo lenei liona ma le fesoasoani o isi togafitiga. A faʻapea o le faʻamaʻi ua matua alualu i luma, o lona uiga o le faʻaogaina o nei metotia faʻatasi ai ma togafitiga masani o le a fesoasoani ia te oe e maua ai se lelei sili atu. O le tele lava o tagata e faʻaaoga fua o loʻo mulimuli mai:

  • Blueberries O lenei fale e matua tulaga ese lava. E mafai ona vave faʻavaveina le maualuga o le suka i le masani. O le antioxidants o loʻo aofia ai i laumei e fesoasoani e faʻavae le toto ma toe faʻafoʻi ai le metabolism. E tatau ona e 'ai e tusa ma le tasi ipu tioata i aso taʻitasi i le taimi e' ai ai. I le taumalulu, e mafai ona e 'ai i niisa po o ni laʻau maego.
  • E le gata i lea, o laulaau o le paluga po o le paga o le a fesoasoani ia te oe e taulima ai le maʻi o le maʻisuka. O nei laau toto e matua aoga lava i le mamago ma i se foliga fou. O mea aoga o nei laupepa e fesoasoani e maua ai se faʻamalositino faʻamaʻi ma le malosi. E sili atu le faia o ni mea e teu ai poʻo ni lotions mai ia i latou, faʻaaogaina se laʻau 2-3 taimi i le aso i le manua. E le gata i lea, e mafai ona e faia se teuteuga o le sipuni se tasi o le suavai mama i le 250 gm vai. O le mea e tupu ai le paluga o le a fesoasoani ia te oe e aveesea le tele o le vai mai le tino ma faʻamaonia ai le gasegase o le lymph.
  • Fufulu le suauu. O lenei mea faigaluega ua manatu e tulaga ese, aua o loʻo i ai se faleteuoloa o mea aoga. O le a fesoasoani i le faʻamalolo vave o manua, toe faʻaleleia le toto masani, fasioti uma mea faʻapitoa faʻamaʻi. Afai e te togafitia i taimi uma maʻi mama i le suauu, e mafai ona vave faʻamalolo ma faʻaaoga le faʻaleagaina oe.
  • E mafai ona e faʻamaloloina se faʻamaʻi pei o se maʻi suka i le kefir masani masani. O le tuufaatasiga o lenei vaiinu e aofia ai le tele o siama tulaga ese lea e mafai ona ulu i totonu o le paʻu, faatelevaveina ai le togafitiga ma faamaluluina. Ina ia mafai ai ona maua se lelei sili atu, ua fautuaina e fafasi se manua ua togafitia i le kefir ma nilala mama. O lenei faiga o le a fesoasoani e puipui lou paʻu mai maʻi pipisi.
  • O le teuteu o le 'upega, o le chamomile, o le paluga ma le ufi o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi le feʻaveaʻi i pito pito i lalo. Ina ia saunia lenei mea teuteu, e tatau ona ave uma vaega faʻamatalaina i vaega tutusa ma faʻafefiloi lelei. Ona tatau lea ona e 3 ni laulau punetipi o le mutia i le lita o le vai inu ma tuu e tuu mo le lua, tolu itula. Mai le mea e maua mai ai le paluga, e tatau ona e faia ni meaʻai ma togafitia i vae.

Gymnastics faʻamalosi

Gymnastics faʻamālōlōina o le vaega autu lea o togafitiga o le maʻisuka vae. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei faiga, o le a mafai ona e toe faʻafoʻiina le auala o le toto, faʻapea foʻi ma le faʻaumatia o le toto toto. Ole vave amata togafitiga ole a fesoasoani ia oe e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese, faʻaitiitia le ono mafai ona faia togafitiga, e tatau i se fomaʻi ona aʻoaʻo lona maʻi pe faapefea ona totogi. O lenei faiga o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o ou vae i le gafatia galue, lagona lelei, ma faʻamaloloina ai le faʻalavelave ma le susunuina o lagona. E mafai foi ona e pipii i le tagata faaletagata lenei:

E tatau ona e taoto i lou tua ma sii i luga lou vae ile tulivae. I se isi itu, e tatau ona faasaʻo le vae, sosoo ai ma le tasi, ona sosoo ai lea ma le isi.

  • E tatau ona e suʻe ese ou vae ia oe.
  • Faʻasalalau ma alu ese mai oe lava vae paʻu i vae.
  • E tatau ona siitia faʻapitoa i le tino, ona saʻo, ona vae agavale lea.
  • Taumafai e tusi se liʻo poʻo ni maualuga i ou vae. Aua nei tuʻu le tasi vae i le isi, o le a faʻaitiitia ai le toto.
  • E tatau ona e nofo i luga o se nofoa ma malolo ou vae ile fola. Ona sosoo lea ma lalo ifo ma sii i luga totini.
  • Laʻasaga ma faʻasalalau ou tamatamai vae.
  • Aumai se polo laʻititi ma tuu i le va o ou vae, tuʻi.
  • Tino faataamilo mea i luga o le fola, ma galue i luga o ou vae.

Afai e te faia i taimi uma ia faʻatulagaga uma faʻatulagaina, e mafai ona faʻaitiitia le lamatia o lou vae o le maʻisuka. Faʻafetai i nei taʻaloga, e mafai ona e faʻamautuina le tafe toto i pito i lalo, ma faʻamalosia le corset muscle. O le mea sili lea e puipuia ai maʻi uma.

Maʻisuka vae meaʻai

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli o le maʻi o le maʻisuka, o le toʻatele e auai i fomaʻi e fautuaina o latou gasegase e mulimuli i se meaʻai. O loʻo faʻaalia mo i latou uma o loʻo mafatia i le maʻisuka. Muamua, e tatau ona e taumafai e faʻamaʻaʻafoa uma ipu faʻafefe, meaai lelei ma maualuga-calorie. O vailaʻau faʻamalosi sili atu e tatau ona suia i ni mea faigata. O lo oi ai i latou i mea taumafa. Ae afai e le mafai ona e ola i se aso e aunoa ma le suka, ona taumafai lea e suitulaga i le fusi.

O le a le mea e aafia ai le atinaʻeina o togafitiga ma pe faapefea ona foliga

Faatasi ai ma le umi o le maʻisuka, o se maualuga taua o le kulukose o loo i ai i taimi uma i totonu o le toto, lea e aʻafia ai le tulaga o le lapisi lapisi ma aʻafi. O se taunuuga o lenei mea, o le le lelei o meaai a le tino o le pito i lalo. O suiga o le a faʻaalia i le solia o le fausaga o le paʻu, ligaments ma maso, o le mea na mafua ai ona faia se vae o le maʻisuka. O le auala lenei e foliga ai le vae o le maʻisuka i ata: https://disk.yandex.ru/a/5vnm_cwA3HMGKU

Afai i le taimi e fuafua ai le suiga amata i vae, o le faagasologa e mafai ona faʻagesegese pe faʻamalo foi. O faailo nei o vae o le maʻisuka ma fesuiaiga o loʻo i ai le vaʻaia:

  • Faʻaitiitia o le faʻalogo.
  • Sogi o vae.
  • Lelava i vae pito i lalo pe a savali.
  • Paʻa i vae maualalo, faʻalavelave i le po, malolo pe pe a savali.
  • Faʻatele pe faʻaitiitia le vevela ole pito i lalo.

E i ai se suiga i le lanu o le paʻu i luga o vae, faʻaalia i le mumu po o le uila. E masani lava ona tumau le paʻu o paʻu. E i ai le faʻaititia o le lauulu i pito pito i lalo. E i ai le solia o le lagona, lea e faʻaalia i foliga o se lagona mu, tingling, maʻi. O le umi o le faʻamaloloina o sana, manua, magia, faʻavasegaina ma foliga o fao ma maʻi vae o uiga ia.

O le faʻaitiitia o le lagona lelei o se tasi lea o mea muamua e tupu i se togafitiga e pei o le maʻisuka vae. Muamua, o le lagona faʻalogo lelei e faʻalavelaveina, ona oʻo lea i le vevela, tiga ma le malosi.

O nei suiga e mafua mai i le faʻaleagaina o le nerve conduction ona o le toto maualuga.

O le fetoina o vae e afua mai i le faateleina o le gasegase o puipui o tamai vaa ma le fatu fatu i fatuga o le maʻisuka. O faʻalavelave puipuia o loʻo aʻafia i lalo o lenei faʻamaʻi e paʻu ai puipui o toto toto, ma o le faateleina o le mafiafia o le puipui vascular e sili atu ona faʻalavelave ai faʻafitauli. O nei suiga e le mafai ona faʻafitia, o lea o togafitiga faʻasolosolo e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa o faʻamaoniga.

Soʻo se faʻamaʻi ma manua e toetoe lava a leai se faitioga mai le maʻi ma e le faʻamalolo lelei. I lenei tulaga, o le faagasologa e mafai ona faateteleina i le atinaʻe o le gangrene. Uluai vae e masani lava ona oʻo atu i le oti o vae. O le paʻu o le maʻisuka vae e taofia le afu ma o loʻo i ai le paʻu vevela matutu. O le paʻu ma lenei faʻamaʻi e amata ona tafe ma taitai atu ai i le fausiaina o maʻi mama e liua e liua i le gangrene. Uluai maʻi e le malolo mo se taimi umi, o loʻo siosiomia e le paʻu o le paʻu ma, o se tulafono, e loloto.

O se fesuiaiga o le vevela o le tino i le vaega o le vae e masani lava ona fesoʻotaʻi ma se faʻafitauli i le toto poʻo se faʻamaʻi. O le solia o le fausaga o fao e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o se faʻamaʻi pipisi poʻo se manua e mafua ai le maʻi.

E oʻo lava i le tuʻimomomoʻoina poʻo le manua e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli i le tino o le gangrene poʻo le necrosis!

O le maʻisuka vae e faʻaalia ona o le foliga mai o ponaivi o le ponaivi i foliga o hama-e pei o tamatamailima po o se ponaivi ua faateleina i le lima matua. O lenei togafitiga e mafua mai i le mea moni o le galuega o maso i le itu o pito pito i lalo ua poloka. I lenei tulaga, o seevae faʻapitoa ma seevae faʻapitoa o le a fesoasoani.

O le faʻalavelave matuia o le gangrene o le maʻisuka. O lenei tulaga e tupu pe a, i le faaopoopo atu i le le lava o le toto ma le innervation o le vae, ua pipii ai se maʻi anaerobic. O le togafitiga faʻapitoa e amataina i se taimi pupuu ma taʻitaʻia ai le tosoina o le tino. I tulaga ogaoga, o nisi o gasegase e maua ai le vae o le Charcot i le maʻi suka, lea e aʻafia ai le masini-siaki.E faigata i faʻalavelave pipisi ma le faʻaogaina, lea, faatasi ai ma se suiga i le tino maskotakeletal, e mafua ai le le atoatoa o le maʻi.

Faʻafefea ona taulimaina le faʻamaʻi i le amataga?

O le uluai laasaga o le atinaʻeina ole vae o le maʻisuka e faʻaalia ai le solia o le lagona o le paʻu ma le faʻavaeina o le ulcer ulcer lea e leai ni faʻamaʻi pipisi. Afai o togafitiga e faʻatinoina i lenei vaitau, o le a ono mafai ona faʻamalolo vave le faʻamaʻi e aunoa ma le faʻaopoopoga o se maʻi anaerobic ma faʻalauteleina le gangrene. E le gata i lea, o le aoga o togafitiga e faalagolago i le maualuga o le puipuia o le tafe toto.

Afai e le faʻavaivaia le toto, ona togafitia lea o le maʻisuka vae ile fale e aofia ai auala nei:

  • Taui mo le maʻisuka.
  • Faatapulaa le laueseina.
  • Faʻaleleia lelei le tumama o le peptic ulcer.
  • Antibacterial drugs.
  • Faʻaaofiofia se olaga ola maloloina.
  • Faʻafofoina o faʻamaʻi e afaina tele ai le togafitiga o se ulupo.

O nei togafiti togafitiga uma e aofia ai le puipuia o vae o le maʻisuka.

Afai o le tagata gasegase ua i ai se tulaga matautia i le tafe o le toto, ona faaopoopo atu lea i nei metotia, o vailaʻau e fesoasoani e toe faʻafoʻi toto.

Ole masani ole toto ole kulukose toto e manaʻomia e le gata ina faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi, ae ia taofia ai foi le fausiaina o maʻi fou, faʻapea foi ma le faʻamalosia o faiga faʻafofo. E le gata i lea, o le loliina o le lima, lea e aofia ai le faaitiitia o le avega i luga o le vae ua aafia, o se laasaga taua i le togafitiga o se maʻi e pei o le maʻi suka. E maua lenei mea i le ofuina o seevae faʻapitoa. Afai o loʻo iai le ulua i tua o vae, ua fautuaina e faʻaitiitia le taimi e faʻaalu i seevae o le auala, ma nai lo lea e mafai ona e seevae seevae vaivai. Afai o le manua o loʻo i le vae pito i lalo, e tatau ona faaitiitia le nofo tumau o le tagata maʻi. O masini faʻapipiʻi faʻapitoa e fesoasoani e taulimaina ai se faaletonu i le eria o le lagolago.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka vae, e tatau i le tagata gasegase ona lafoai uma masani leaga,
ina ia le faʻaleagaina le tulaga o le tino!

O le togafitiga o le maʻisuka o le maʻisuka e aʻafia ai le taotoga o suʻisuʻi e le mafai ona faʻaaogaina. Ona togafitia lea e le fomai le manua i le saline. O lenei mea e mafai ai e oe ona taofi le salalau atili o siama. O lenei metotia e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o fualaau antibacterial. O nei tupe o loʻo faʻamatalaina i tagata uma e maua i le maʻisuka o vae o le maʻisuka. Ole togafitiga antibacterial e naʻo le faʻatagaina a le fomaʻi aoga. E tatau ona manatuaina o loʻo i ai vaega o fualaau oona ua vavaeeseina ma le solia o le toto i pito pito i lalo. O nei peta-blockers o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ma le maʻi fatu fatu.

Faʻaauau pea le soifua maloloina lelei mo se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻi suka o lona maʻi, o lona uiga o le lafoai o masani leaga.

O le faʻamalosia o le ava e le gata ina faʻaleagaina ai le neuropathy, ae faʻapupulaina foi le maualuga o kulukose o le toto. O le ulaula e atili ai ona aʻafia ai faailoga o le atherosclerosis, lea e matua aʻafia ai le ala o le maʻi.

O faʻamaʻi e manaʻomia ona faʻamalolo, talu ai ona latou faʻagesegese le faagasologa o le faʻamalositino o se maʻi o le peptic ma fesoasoani i le faʻamaʻi, aofia ai:

  • Malifa neoplasms.
  • Anemia
  • Faʻasologa o le faalēaogā taimi.
  • Faavaivai masani.
  • Faʻi maʻi.

E tatau foi ona e gauai atu i:

  • Meaʻai le lelei.
  • Faʻaalia o hormones ma cytostatics.

Faatasi ai ma le faʻamaonia o le solia o le toto, ua toetoe lava a maeʻa le faagasologa o le faamalologa, lea e vave ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le gangrene ma le tipi. O le toe faʻaleleia o le masani ai toto e masani lava ona faia e le o le tau o vailaʻau, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani o nei taotoga o taotoga e pei o taotoga i totonu o le tino ma le taʻalo ese.

I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi, o tagata gasegase e taumafai e faʻaumatia le faʻamaʻi i le fale. E masani lava, o togafitiga faa-popoto e fesoasoani i tagata o loo saili e togafitia lelei le vae o le maʻisuka, lea, e le pei o togafitiga faaleaganuu, e leai se aafiaga taua, ae e mafai ona faaitiitia ai le tulaga. Aua e te mafaufau e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi, talu ai e mafai ona e faʻaleagaina le ala o le maʻi. Togafitiga ole vae ole maʻi suka ma togafitiga faa-tagata e tatau ona faia pe afai o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le gangrene e laʻititi lava. E tatau ona tuʻuina atu i tagata soʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi ma vailaʻau.

Afai e te mauaina uluai faailoga o le maʻi, ia mautinoa e feiloaʻi ma se fomaʻi e aloese mai faʻalavelave!

Faatasi ai ma mea masani masani mo le togafitia o le maʻisuka vae i le amataga, faʻaaogaina i le lotoifale, o mea nei e iloga:

  • Fufulu le suauu. O lenei meafaigaluega e iai aʻafiaga o le antibacterial ma le analgesic.
  • Laʻau paʻu vevela. E faʻaaogaina i le vaega na aʻafia, ona o le togafitia muamua o le nofoaga o le talosaga ma le paseka faʻatasi. O lenei meafaigaluega e faʻaalia ai le faʻamaloloina o manuʻa ma isi faaletonu o le paʻu.
  • Blueberries O lenei vaifofo ei ai le gafatia e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto ma faʻaitiitia ai faʻaaliga o le maʻisuka, o lea e fautuaina ai e faʻatau e tusa ma le tolu tioata i le aso o nei fua.

O lea la, o le maʻi o le maʻi suka o se tasi lea o faʻalavelave sili ona lamatia o le maʻisuka, ae ui i lea, o togafitiga vave, e mafai ona faʻagesegese ai le togafitiga o le maʻi ma aloese mai le faʻavaeina o maʻi suka. O le tele o itu o le togafitiga o lenei tulaga e faʻalagolago i le tagata maʻi, o lea e tatau ai ona e mafaufau ma le totoa i mataupu o le tumama o pito i lalo ma ia na o ni seevae lelei e maua ai le vae o le maʻisuka.

Tausiga o le Maʻisuka

O le tausiga o le paʻu ile vae o le maʻisuka e taua tele. Afai e te taumafai e faʻapipiʻi saʻo nei mea, e mafai ona e aloese mai faʻalavelave matuia. I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻavauvau faʻaalia. E tatau ona amata ona e tausia ma le totoʻa lou paʻu i le taimi lava e uma ai ona faʻaalia ai mea e faʻaaogaina, vavave, tipi. Matou te fautua atu ia te oe e siaki le tulaga o le mea e tasi ma le avanoa i aso taitasi. Matou te le fautuaina oe e savali e aunoa ma se seevae i se vae o le maʻisuka, ina ia e le aʻafia soo se faʻamaʻi. E tatau foi ona maitauina e tatau ona e faia seevae i luga o le toe. O seevae e tatau ona i ai ni auala faʻapitoa, lea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le ono lamatia o vae. I taimi o le tautoulu ma le taumalulu e manaʻomia ai ona faʻaaogaina le 'aʻai mai na o mea masani. E le gata i lea, e tatau ona lelei la latou lapisi ina ia mautinoa ai e le afaina le lima. Taumafai e tumau i le malulu pe a mafai, ona o lona aʻafiaga e mafua ai le vasoconstriction. E matua lamatia tele lenei mea mo tagata e maua i le maʻisuka vae. Fai le taʻele i aso uma. E mafai ona e faaopoopo i ai le masima sami poʻo ni vai susu faʻamalolo i le taele. I le mea e te matuai malulu, e faasaina le faʻaaogaina o pamu poʻo le suʻe o ou vae mo le mafanafana. O nei mea uma e mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu. A maeʻa ona taele, e manaʻomia ona fufulu lelei ou vae ma faʻaaoga ni kulimi faapitoa ia i latou. O le faʻafitauli o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaleleia atili le teena o au masani leaga. E manaʻomia lou asiasi atu i lau fomaʻi i taimi uma. O le a mafai ona ia maitauina soʻo se faʻafitauli faʻapitoa i le taimi.

Puipuiga

Afai ei ai se maʻi e pei o se maʻi suka, ona mafai loa lea ona e faia le togafitiga saʻo ma isi metotia. Ina ia puipuia ni aʻafiaga ogaoga o le maʻisuka vaevae, e tatau ona e tausisi pea i fautuaga uma a lau fomaʻi. E tatau ona manatuaina o paʻu paʻu uma e maua i le maʻisuka e matua faigata lava ona togafitia. Latou te faamaloloina mo se taimi umi lava ma e mafai ona lavea. E tusa ai ma fuainumera, i le 25 pasene o mataupu, o le maʻisuka vae e taʻitaʻia ai le vaevaeina o le tino. O le mea moni, o lenei mea e oʻo atu ai i le le atoatoa ma le faʻaitiitia o le lelei o le olaga. O le mea e puipuia ai le maʻisuka vae o le mulimuli i se meaʻai patino. Faʻafetai i lenei mea, o le a mafai ona e puleaina pea lou toto suka ma toe faʻafoʻi atoa le toto. E le gata i lea, e tatau ona e ofuina ni seevae maualuga ma lelei e le afaina ai ou vae. E taua le faʻapipiʻi ma le faʻaeteete vae, ina ia mafai ona taofia le faia o vaʻa ma manuʻa.

Vaevae mo tagata gasegase vae gasegase

O seevae filifilia lelei o le a fesoasoani i se tagata maʻi i le maʻisuka e aloese mai le faʻavaeina o le maʻi suka. Mo i latou ua iai se faʻamaʻi, o nei seevae e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻavaivai. Vaevaega mo i latou e maua i le maʻisuka e tatau ona:

  • I luga o laces poʻo Velcro, ina ia mafai ai ona maua le avanoa e suia ai pea le voluma.
  • Faʻatauvaʻa pe faʻatasi ma le numera itiiti.
  • Faatasi ai ma tagata taʻitoʻatasi, lea na faia e amanaʻiaina ai uiga faʻaanatura o le vae ua faaleagaina.
  • Faatasi ai ma le faʻamafanafana. O lona mafiafia e tatau ona itiiti ifo i le 1 cm.
  • Faatasi ai ma se mea e le mafai ona suia.
  • Faʻasolo lautele.
  • Faʻamasaga pito i luma o le mulivae.
  • Faʻatasi ma le pito i luga ma le faʻalanu o mea e gaosia.

I le tulaga e te manaʻo e faʻatau ni seevae faʻalelei, ona e taumafai e tausisi i nisi o tulafono. E fautuaina oe e fomaʻi e faʻatau i le afa lona lua o le aso, talu mai lenei vaitau ua faʻaitiitia le fula o vae. O seevae tatau e tatau ona faʻalelei, vaivai, nofo lelei i luga o le vae, aua le faʻamalosi ae le faia

Tusi ni faaiuga

Afai e te oʻo i nei laina, ona mafai loa lea ona e faʻamoemoe, ona e maʻi ai lea ma oe pele ia te oe i le maʻisuka. Sa matou faia se suʻesuʻega, matou te suʻesuʻeina le tele o mea eseese, ma faʻatautaia le tele o metotia ma fualaau oona mo le maʻisuka. Ae o le faaiuga o lenei mea. A aunoa ma se faʻasesega, o vailaʻau uma, pe afai latou te taʻitaʻia i se taunuuga le tumau, o le taimi lava na maeʻa ai le faʻaaogaina o le tino, na amata faʻafouina le faʻamaʻi. Pau lava le fualaau e mafai ona maua ai se taunuuga lelei o Diagen. O se aʻafiaga malosi, o lenei meafaigaluega na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga