Pelu o vae i le maʻisuka malosi: ata ma togafitiga

O le faʻateleina o le faʻasologa faʻatasi ma le mumū e taua o le phlegmon. O le faʻamaʻi pipisi i totonu ole paʻu o le paʻu. O faʻamaʻi faʻamaʻi e ono mafua ai le faʻamaʻi. Faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi ma le malosi o le tino, faʻalautele pipisi. O a ni faʻafitauli e mafai ona i ai i luga o vae, pe faapefea ona togafitia saʻo?

O le mumūina o mea faʻaleagaina e mafua mai i microorganisms ma e leai ni tuaoi e taua o le phlegone.

O se mafuaaga taatele o le faʻaalia o le vae o le vae o le manua o manuʻa, o fuga o le gaʻo, e tele lava le mumū o le tino o le tino e muamua atu i luma o le pululomoni. E le pei o se vevela, e le faaputuputuina i luga o le tasi nofoaga ni vaega o pulupulu, ae salalau i ni mea loloto loloto, e leai se paʻu.

O faʻafitauli o le faʻamaʻi e mafai ona faʻailoaina pe manaʻomia se faʻamautinoaga faaopoopo.

Faʻasaga i tua o le taimi nei, o le phlegmon o le toe toe faʻaleleia. A aunoa ma ni fua talafeagai, e salalau le faʻamaʻi i vaʻaiga vavalalata.

E taua. I le maitauina o uluaʻi faailoga o le mumu, e tatau loa ona e faʻatalanoa i se fomai tipitipi e faʻamaonia ai mea taua ma faʻamaonia nisi togafitiga.

Faʻaiʻuga o le phlegmon vae

O le mafuaaga autu o le faamai i le maʻisuka o se faaitiitia o le puleaina o le suka i le toto. Faʻatasi ai ma le hyperglycemia, toetoe lava o tino uma o loʻo mafatia, ma toto laiti toto ma faamoega namu o pito i lalo i le mea muamua. O le mea lea, o le tagata maʻi e leai sona mafaufau i vae, e mafai ona ia faia ni seevae e le tutusa ma i le taimi e tasi e le lagona ai se faʻafitauli.

I le faʻaopoopoga, o le phlegmon e vavalalata vavalalata ma se mea ofoofogia e pei o sosoʻo. I le faʻaleagaina o le tino, faʻaleagaina le tele o mea e tutupu, o loʻo i ai le leiloa o fesoʻotaʻiga:

O nei laasaga masani e masani lava o le amataina o le le atoatoa o le tino, e aafia ai le tulaga o mea na totoe.

Faʻatasi ai ma le fua o le vae, pe afai e atiina ae i tua o le maʻisuka, o le tino e muamua faʻalavelave i meaʻai ma le okesene, ona iloa ai lea o le suʻesuʻeina ma le oti. E le gata i lea, o le mamafa o mea e mafai ona maua i fafo o le tino e mafai ona tele, e tupu e oʻo mai i le gangrene o se vaega tele o meaola poʻo ni tamatamailima i le taimi e tasi.

E le gata i lea, o le faʻalavelave faʻaleagaina e avea ma mea e mafua ai le atherosclerosis o laʻau tetele, talu mai le ono mafai ona fausia ni pa i luga o vaʻa toto e mafai ona punitia ai le tafe toto. Faʻatasi ai ma lenei atinaʻe o le faʻamaʻi, o le faʻaogaina o le maʻi e aofia ai:

  • tele vaega o meaola
  • atoa vae atoa.

E tatau ona malamalama o le tamalomoni o se maʻi tuga o le oona o le mafaufau. E atiina ae o se taunuuga o le faʻaleagaina o le tino maliu, lea o se siosiomaga lelei mo le tele o siama.

Talu ai ona o le phlegmon e faʻaalia tonu lava i le mai le necrotic o vae e fesootaʻi ma le le lava o le toto, e le mafai ona taʻua le faaleagaina o le tino i le mea muamua. Toetoe lava o taimi uma, e faʻaolaina ai le ola o se tagata, e tatau ona aveese mea e faaleagaina, ma o nisi taimi o le tino atoa. E na o le auala lenei e mafai ona tatou taofia ai le salalau atili o le mumū o le mumū.

E le o se faʻamaʻi pipisi, o le mea lea e mafua mai i siama i totonu o le loloto o le tino, o nei maʻi e ese mai le impetigo, o loʻo i luga o le laufanua le fomaʻi pathogenic.

Faailoga o le maʻi

O le mea autu e faʻalogo i ai tagata gasegase o tiga ogaoga i le vae ma le lagona o le atoatoa mai totonu. Latou te malosi ao savali ma tulei.

I le faʻaopoopoga, e maʻi le maʻi:

  • fulafula o le vae, ao lona fao ua faʻalelei, lea e sili ona maitauina pe a faʻatusatusa i le vae lona lua,
  • siitia le vevela i le nofoaga o le liona,
  • mūmū o le paʻu, i nisi o nofoaga (latalata i tamatamailima) o loʻo foliga mai se lanu mumu,
  • le tupu mai o fesuiaiga ona o se taunuuga o le faaputuputuina o le tulei,
  • afaina o le pipili i lalo o tulivae ma uila,
  • vaivaiga lautele ma le le fiafia,
  • vevela ma fiainu.

E iloa le faʻaleleia pe a taumafai e tui le vae, aʻo iai le lagona o loʻo i ai se vai faʻamalosi o loʻo minoi.

E mafua lenei ona o le leai o se paʻu i le phlegmon, ma o le mea lea o loʻo aʻafia ai pusa i totonu o masini. O mataupu faʻapitoa e faʻaaogaina na o le limiter.

I le fausiaina o foliga masani o le faʻamaʻi, o le a toetoe lava a toesea atoatoa ia faailoga. Nai lo le fesuisuiai, o le faʻaaogaina o se mea e maua i luga o le vae. O le paʻu i luga aʻe o le phlegmon e avea ma cyanotic (tagaʻi i le ata).

Faʻamaumauga o faʻamaʻi

Mo le faia o se suʻesuʻega, e manaʻomia e le fomaʻi ona aoina se faʻailoga, suʻesuʻe le tagata maʻi ma faʻasolosolo togafitiga faʻamaʻi.

O taunuʻuga autu e faia i le taimi o le suʻesuʻega ma le faʻamalologa o le vaega ua afaina, e ui i lea, e faʻamaonia le faʻamaonia, ua faʻamaonia:

  1. O se suʻega o le toto, pe afai o loʻo maualuga le maualuga o le ESR i totonu - o lenei mea e faʻamaonia ai le i ai o se faʻagasologa o le le fiafia.
  2. Iloiloga o mea o loo i totonu o le phlegmon, mo ia, o se puncture ua aveesea mai le mea na faia ma se tui, o loo aofia ai mea uma. Afai o loʻo iai se vai samasama mafiafia i le suauu, o loʻo faʻaalia ai le i ai o le tulei.
  3. Le suʻesuʻega o le suavai e maua mai ai e iloa ai le pathogen ma le tofiaina o fualaau talafeagai.

A maeʻa se faʻamaonia saʻo, togafitiga ma vailaʻau poʻo taotoga e faʻamatalaina.

Togafitiga ma taunuuga talafeagai

Togafitiga o le mumū o masini mumu o le vae o se faiga umi ma tiga. E aofia ai se seti o metotia, e aofia ai le taotoga autu o taotoga. Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o soʻo se faʻalavelave i le amio saʻo e matautia, talu ai o le faʻamalologa gasegase e telegese ma vaivai.

Mo le taotoga, e taua le faʻaititia o le maualuga o le suka ma faʻaitiitia i le taimi o le toe faʻaleleia. Mo lenei mea, o le maualuga o tui ole inisalini e masani ona faʻaaoga, e aofia ai tagata e mafatia i le ituaiga o maʻisuka lona lua.

O le taotoga lava ia e tupu i lalo o faʻamaʻi pipisi. E faia e le fomaʻi se mea e faʻaogaina ai le tino i luga o le nofoaga o le tuleia o le tuʻu, aveese, ma le tino oti. Ona faʻapipiʻi ai lea o alavai e aunoa ma le faʻaogaina.

O le manua ua toe faʻaleleia e ala ile faamoemoega lua.

O le taotoga e faigata, talu ai o loʻo i ai le tele o vaʻa toto, namu gataʻaga ma tendon i luga o le vae.

E taua tele mo le fomai tipitipi e le faʻaleagaina, ae ia mama atoatoa le manua.

I le faʻamalologa, e masani ona suia vaivai i taimi uma, ma o le manua e togafitia i vailaʻau ma vailaau faʻasaʻi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o se faʻamaʻi fou ma faʻaitiitia ai le edema ma le mumū.

O le vae, e pei o se tulafono, e tumau mo ni nai vaiaso, ina ia le mafai ai e le tagata gasegase ona faaleagaina mea na fusi, ma o le faagasologa o lo latou toefuataiga na saʻo.

I le tutusa, faʻaaogaina vailaʻau, e aofia ai le faʻafoega o:

  1. O vailaau faʻamalosi, muamua o ni alo o le au fusi o le spectrum e faʻamoemoe e faʻamalolo le mumu ma puipuia ai faʻamaʻi fou, ona faʻaaogaina ai lea o vailaʻau faʻataʻitaʻiina i se ituaiga faapitoa o microorganism lea na mafua ai le phlegmon.
  2. Analgesics, e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tiga o le postoperative ma le vave faʻaolaina o le maʻi. E mafai ona faʻaaogaina i foliga o injections, o suauʻu poʻo ni meaʻai.
  3. O vailaʻau Antitoxic ua faʻataʻitaʻiina i foliga o ni meaola, o mea ia e faʻamamaina ai le tino o mea e gaosia ai le microbial.
  4. O le faʻamalosiina o sooupu, i lenei tulaga o loʻo faʻamalosia ai fualaau faasaina ma vailaʻau-minerale complexes e faʻalautele ai le siʻufofoga o le tino.

O le malosi atoatoa e tele ni nai masina, o le taimi lea e faʻamalolo ai le manua ma faʻamalolo tino. O le tagata gasegase, e pei o se tulafono, ua faatonuina le malologa mo le moe, ma mo le vae se tulaga maualuga ina ia mafai ona tafe atu le suavai.

Ina ia faatelevave faʻamaʻi manuʻa, faʻaaogaina le kulimi methyluracil poʻo le Troxevasin gel. O le suauu o le suauu ma le ituaiga o meaola e aofia ai enzymes e faʻaaogaina e aveesea ai ni mea na mate.

I le tulaga o manua le lelei ma le tele o faaletonu, o le dermoplasty e faʻaaogaina, lea e natia ai nei faaletonu.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaaoga tupe e tausia ai se tino cardiovascular masani. O le inuina o le tele o suavai e fautuaina foi e fesoasoani i le faʻamalosi vave.

A maeʻa togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona fai ni seevae faʻamalosi, lea o le a taofia ai le toe faʻafouina o le siama ile tino.

I le tulaga na iloa ai le faamai i le taimi muamua, e le manaomia le taotoga pe a fai e le o faia le tui. Ona faʻataʻitaʻiina lea o le maʻi o loʻo i ai se suauu lanu samasama po o se faʻamalositino.

Afai e le togafitia, o le phlegmon vae e mafai ona taitai atu i:

  1. I le salalau o faʻamaʻi pipisi i totonu o le vascular system of legs ma le faʻavaeina o le palalebitis ma le thrombophlebitis.
  2. O le salalau o faʻamaʻi pipisi o le toto i le tino atoa, e mafua ai le vevela poʻo le mea oona matautia.
  3. I le fesuiaiga o le purulent process into the bones bone, lea e mafua mai i le atinaʻe o le osteomyelitis.
  4. I le atinaʻeina o se faiga o le pullente ma le necrotic, o lona salalau solo i le tino atoa ma le foliga mai o le gangrene, o le faʻamaʻalogaina lea e manaʻomia ai le faʻamavaeina o le vae.

E le mafai ona togafitia se faʻamaʻi pei o le pulukale i le fale naʻo ia. O lenei mea e mafai ona mafua ai le tuputupu ae o faʻamaʻi ma le atoatoa o le gau o le tino, ma i tulaga ogaoga, i le oti.

Vitio mai le tagata tomai faapitoa:

Fautuaga faʻasao

Puipuiga o le atinaʻeina o le phlegmon vae e aofia ai fua faigofie e tatau ona mulimulitaʻia e tagata uma, aemaise lava tagata e maua i le maʻisuka. Muamua lava, e tatau ona latou aloese mai faʻasalaga eseese o pito i tua, i le tulaga o faʻataunuʻuina, togafitia i latou i fomaʻi. Ma togafitia soʻo se faʻamaʻi pipisi seia maeʻa toe faʻaleleia. Faaaoga ni seevae lelei ma aoga e le mafua ai sana ma solo.

E taua tele le pulea o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma puipuia ona tulaga maualuga. I lenei tulaga, o se suʻega masani o le toto mo le suka ma le tausisi i togafitiga o meaʻai e taua tele.

Ina ia faʻamaopoopoina le toto i le pito i lalo, e fautuaina e faatino se seti o faʻatinoga, lea e atiaʻe mo tagata taʻitoʻatasi faʻapitoa, faʻalagolago i ona gafatia faaletino.

E tāua foi le faʻamalosia o le puipuiga o le tino e ala i le matauina o se soifua maloloina lelei ma le tagofiaina o vailaʻau. O lenei mea o le a fesoasoani i le tino e taulimaina ai microbes o taumafai e ulufale i totonu.

I le muaʻi foliga mai o faailoga o le palakalama, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a ia fautuaina togafitiga. I le leai o se tulaga e le mafaufauina e oe lava ia.

Mafuaʻaga o faʻamaʻi, faʻamaoniga

O le mea sili ona lamatia o le afaina o le tino o tagata ia e masani ona mumu. O mea nei, e pei o se tulafono, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, aemaise lava i latou o loʻo mafatia i ona tulaga ogaoga, ma faia ni tui tele o le inisalini.

O le ituaiga sili ona leaga o le palomoni o vae, na faia i luga o le moli. O le taulaiga o le afaina e mafai ona le lelei pe loloto.

O siama e ulufale i totonu o le tino o le tino e amata ona faateleina, ma mafua ai le mumū. O togafitiga taatele o staphylococcus ma streptococcus, e le masani ai, hemophilic bacillus ma isi siama.

I se tusi. Talu ai o le laʻasaga o le tino e fai i totonu o le loloto o le paʻu, o le phlegmon ua tapunia e le pipisi.

Faʻamatalaga e mafua ai le faʻamaʻi:

  • faʻaitiitia i puipuiga a le tino (HIV, faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi),
  • maʻisuka malosi
  • mafanafana tumau
  • faʻaleagaina i le epidermal layer ma masini mūmū.

I tagata o loʻo mafatia i le solia o le gaosiga o le carbohydrate, faʻaleagaina le lapisi, faʻalavelave puipui ma le puipuiga o galuega o le paʻu. O se taunuuga, o le phlegmon vae i le maʻisuka malosi e mafai ona taʻitaʻia e le gata i le gau o le tino, ae faʻapea foʻi i aʻafiaga ogaoga, e oo lava i le oti.

Ole togafitiga o le togafiti ole maʻi ole maʻisuka e faigata tele, talu ai e manaʻomia ai le toe faʻafoʻiina ole toto ile tino

Manatua. I nisi tulaga, o le foliga mai o le phlegmon e mafua ai le ulu atu i lalo o le paʻu o le tagata e le gata o microorganisms, ae faapea foi vailaau (gasoline, turpentine).

O le taulaiga o le mumu e le o siomia e se pusa mamafa. O le faʻaogaina o le gaioiga, faʻaogaina o avanoa faʻapitoa, e aofia ai se vaevaega taua. E masani ona tupu le gangrene i luga o le nofoaga o loʻo aʻafia, aemaise lava i le maʻisuka. O togafitiga manuia o le phlegmon vae e taofia ai le salalau o siama.

O le asiasiga mataʻituina o le mea na afaina e mafai ai e le fomai tipitipi ona vave iloa pe a maua ni faailoga ile luga. Afai e loloto le phlegmon, e manaʻomia se faʻataʻitaʻiga X-ray, ultrasound, MRI, CT poʻo le tosoina o le taulasea patho.

Togafitiga metotia

O le togafitiga autu mo le phlegmon vae o le taotoga.

Talu ai o faʻamaʻi mea e mafua ai le faʻamaʻi, o le alu i le fomaʻi e fesoasoani e taofia le salalau o siama.

E taua. Talu ai o le tosoina o le lima o loʻo faia i laasaga mulimuli ane, e manaʻomia le sailia o fautuaga mai se fomaʻi i se taimi vave lava aʻo leʻi oʻo i le faiga o le pulling-inflammatory e aʻafia ai le loloto o masini.

I le laasaga muamua o le atinaʻeina o le maʻi, seʻi oʻo ina oʻo i le faʻapalaina, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻia le maʻi e aunoa ma le faʻaaogaina i le autopsy. O le tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina togafitiga o le physiotherapeutic ma togafitiga faʻamalositino e faʻamautuina ai le gasegase o le lipid ma fesoasoani e faʻaitiitia ai le gasegase lautele.

E le tatau ona faʻaaogaina suʻesuʻega aʻo lei asiasi atu i se fomaʻi, talu ai ona o le leai o se tiga o le a faigata ai ona fuafua le phlegone i se taimi tatau.

O le luʻitau o le togafitia ole phlegmon vae o le maʻisuka. O le fomaʻi o loʻo faʻaalia uma le fogaeleele avanoa e maua ai ma o le tino o le gaʻo. O vailaʻau faʻamalosi malolosi e faʻamatalaina i le tagata maʻi. I le tulaga o se taunuuga manuia, o isi taualumaga o loʻo faʻaaogaina e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le toto. A maeʻa galuega faʻavave, ona faia ai lea o le faʻaaogaina o palasitika e fai ai le vae.

I se tusi. O gaioiga faʻasolosolo, i le taimi e faia ai se taʻaloga o mea e aofia ai purulenti, e faia i lalo o faʻamaʻi pipisi lautele.

O le autopsy o le phlegmon o vae e faia i se auala e le faʻaleagaina ai vaʻa ma faʻamavaega, faʻapea foi le maua o le avanoa i le localization o le faiga o le purulenti.

A maeʻa ona fufulu ma faʻafefe le lua, o faʻamalosi e aofia ai vailaʻau e faʻaaoga i le manua. O togafitiga faʻapitonuʻu eo faatasi ma le faʻamalosia o faʻamaʻi ma se taua lautele e faasaga i se sui sooupu. Failaʻau faʻapipiʻi tui, faʻamaʻi, vitamini ma faʻamalolo. Ina ia faʻamalolo le fiva ma le tiga, ua faʻamatalaina fualaau faʻamaʻi ma antiquiries. O le toe faʻaleleia faʻasalalauga e tele ni nai masina.

Ina ia faatelevave le teenaina o le tino maliu, faʻaaoga le suauu "Iruksol" poʻo se isi auala tutusa e aofia ai le enzymes. O le kulimi Methyluracil poʻo le Troxevasin e iai sona aafiaga lelei i le faʻamalolo o le faʻamalolo.

Ina ia puipuia le salalau o siama, o le faʻaaogaina o faʻamafanafanaga e faʻasaina

I le tulaga o le togafitiga lelei ma le puipuia o le tino, o le tagata maʻi pe a uma ona toe faʻaleleia e manaʻomia ona faia ni seevae faʻamalosi, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le avega i luga o le vaega o loʻo aʻafia, faʻapea foi ma le puipuia o le faʻafefe o le gafing, lea e masani ona avea ma se mea e le lelei ai ma le toe faʻaleleia ole phlegmon.

E taua. Ina ia aloese mai faʻafitauli ma le fesuiaiga o le maʻi i se tulaga masani, e manaʻomia e le maʻi ona mulimuli i fautuaga uma a se fomaʻi i le taimi atoa o le toe faʻaleleia.

O faʻafitauli faigata

O le faʻamaʻi, faʻasalalau i le toto ma le gasegase o loʻo i ai nei, ua lamatia ai le tele o faʻafitauli matuia:

  • o le faʻalavelave faʻalavelave lea e tupu i le vaega pito i lalo o le limasefulu i le taimi e aofia ai le vascular system ma taʻitaʻia ai le atinaʻeina o phlebitis ma thrombophlebitis,
  • i le tulaga o se faagasologa o le pulupulu e suia i le ponaivi, o le osteomyelitis e atiina ae,
  • o se siama taatele i le tino e oo atu ai i le sepsis ma le oona matautia o mea matautia,
  • faiga o le pullent-inflammatory ma le faʻaogaina, faʻalaʻi luga, e mafai ona oʻo atu i le tosoina o le vae poʻo le vae atoa.

O se tasi o faʻalavelave sili ona lamatia o le maʻisuka foot o le phlegmon. O fesoʻotaʻiga vave ma tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e tausia lou vae.

E taua. O se faʻamaoniga manuia o le maʻi e faalagolago i le saʻo ma le vave togafitiga.

Taofiaga

I le faʻaitiitia o le lamatiaga o le vaevaega o le phlegmon foot, e fautuaina ai e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, togafitia faʻamaʻi paʻu (paʻu, sikeripere) i se taimi talafeagai, faʻafefea ese ai le siama o le gasegase masani ma faʻatonu le metabolism. I le tulaga o se manua poʻo le faʻaititia o le ita, e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete le vaega ua aʻafia i vailaau faʻamaʻi pipisi.

Pelu o vae i le maʻisuka malosi: ata ma togafitiga

Afai e tupu le pululomoni i le maʻisuka, o lenei mea e matua aʻafia ai le togafitiga, faʻaleagaina ai le maʻi o le maʻi. O se laumei e masani ona mafua ai le atinaʻe o le gangrene, i le tulaga tonu na o le vavaeina o le vae vaivai o loʻo faʻaalia.

O Phlegone o se faʻaogaina o le inflammatory lea e aafia ai le tino gaʻo. E masani lava, o se liona o pito i lalo e lautele, e ese mai i le fao (o le masani masani o le purulention leion), o le phlegmon e faigofie ona salalau, e leai ni tuaoi manino.

O le tele o le mumu, pe a tupu aʻe i se talaaga o le maʻisuka, ua avea ma se taunuuga o se faagasologa faʻapitoa masani, o loʻo ufiufiina ai le popole ma le vascular system.

O le lavelave faapitoa o togafitiga e faapea o le phlegamoni e faʻaogaina i le natura, e le mafai ona taofia e aunoa ma le toe faʻafoisia o le toto ma le innervation. Mo lenei mafuaʻaga, o togafitiga e tatau ona manino.

Faailoga o tulaga eseese

O le laka o vae e maua i le maʻisuka e sili atu ona tupu i fafine e sili atu nai lo le 30 tausaga le matutua, o le umi o le maʻi i le averesi e le itiiti ifo ma le 6 tausaga. O le maʻi e mafai ona masalomia e ala i faailoga eseese, muamua lava, o le maʻi suka e iloa ai le faateleina o le numera o mataupu o le le lava o meaai ma le puipuiga o le lotoifale.

Afai e amata muamua faʻamatalaga o togafitiga, e manaʻomia le faia vave o togafitiga e mafai ona faʻamoemoe e faʻaaogaina ai le mailei o le vae, faʻaleleia atili le tulaga o masini mūmū.

A o faʻamaʻi le faʻamaʻi, ma se faʻamaoniga o le maʻisuka, ua iloa ai faailoga: tiga i sooga o tamatamaivae, o latou faaletonu, faʻamafanafanaina o vae, hypremia, fula o le tino, pallor o le paʻu, faʻavaveina o le maʻisini. I nisi taimi mulimuli ane o le faʻamaʻi, o se vaega o le faʻalauiloa o le phlegmon o loʻo aliali mai, o mea o loʻo i luga o le purulento ua aveeseina. I le palpation o nisi vaega o le vae, o lagona tiga e lagona.

E taua le maitauina i le tele o mataupu, o le a tupu vave le maʻi, e faaopoopo atu i faailo lautele, o nisi o maʻisuka e maitauina faailoga o le inupia o le tino. Faʻaleagaina e afua ona o le faaleagaina o le fusi o le vae e ala i siama faʻaleagaina.

O isi faʻalauiloa lautele o le taulane o:

  • o se saoasaoa vave i le vevela i le 40 tikeri ma luga atu,
  • vaivaiga i le tino
  • ulu matua
  • tele o taotoga
  • tagi
  • Tachycardia.

I nisi o tulaga, o gasegase e matauina le faateleina o le vaega o le lymph, le osofaʻi o le maʻisuka.

A oʻo ina faʻaauau pea le togafitiga o le paʻu i le paʻu o le paʻu, o le pullent inflammation e oʻo mai i totonu o le masini, o le fefaʻatauaʻiga i luga atu o lenei nofoaga e mafai ona maua ai se mea e sili ona lelei.

Afai e leai ni fuataga e faia, o maʻi e maua ai le tele ma sili atu o nofoaga fou o meaola, faʻaosofia ai le soona inu malosi, o se faʻavavevave vave o le soifua lelei.

Eseese o le phlegmon vae

E mafai ona eseese ituaiga o Phlegone, faʻamalosi le phlegmon o le pito i tua, mea faʻapipiʻi, mimiti ma le lautele.

O le lakapi o le tua e atiina ae ona o le afaina o siama faʻamaʻi. E mafai ona tupu lenei mea e ala i musele, faʻamaʻi manu feʻai. I lenei tulaga, o le phlegmon e mafai ona mafua ai le mumu, o le paʻu e maua mai ai se mana e le masani ai ma le le lelei. O le vae ua amata ona faateleina le lapoa, ua matua tupu tele lava. Afai e leai ni fuataga e fai, o le pasene o le pasi e alu atu i siama maloloina o le vae.

Faʻasolosolo ile palakalafa, e tele vaega o le paʻu ua afaina, latou te mumu, fula, ma faateleina le tiga. I mataupu ogaoga:

  1. faʻapitoa le tatalaina o le pulou mumū,
  2. faʻamaʻi pipisi i mea ola maloloina e seasea lava.

O le tulaga sili ona matautia o togafitiga o le mafaufau, e faigata ona iloa i se taimi talafeagai. A aunoa ma se togafitiga, o le afi mumusu e salalau atu i nofoaga maloloina o meaola. O lenei ituaiga e mafai ona vaʻaia e tumutumu o le tino i luga o le vae, i le tulaga lea, e faʻalauiloaina. I lalo o le faʻamalosia o tiga, o loʻo matou talanoa e uiga i le salalau o le faʻamaʻi i totonu o le loloto o masini.

O le itu i fafo e faigata foi ona iloa, aemaise lava ile amataga muamua o le atinae. Ole vave vave ona aʻafia ai le tino maloloina. O faʻamaʻi ma le lautele o le tino e laiti tele, fulafula, mumu ma le fulafula e le taua. Na o le pau lava le mea e mafai ona taʻu mai ai o le togafitiga o le tiga, faʻapeteina i le mamafa, savali.

O le tiga o le tiga e le taua, talu ai o laʻau pito i lalo e ufiufi i paʻu mafiafia, i lenei vaega o le tino o loʻo i ai ni nai namu.

Fuafuaga puipui

O le puipuia o le atinaʻe o le phlegmon vae e sili atu ona faigofie ma faigofie nai lo le faia o togafitiga taugata. E faigofie auala puipuia, latou te o mai i lalo e asiasi i se fomaʻi pe afai ei ai masalosaloga o faafitauli ma le paʻu e maua i le maʻisuka.

O le isi fautuaga o le suia lea o seevae pe a latou le toʻa ao savavali. E tatau ona faʻatauina se ulugalii fou, sili ona lelei ma se pelemu malu, e tatau ona faia se seevae lelei mo le maʻisuka ina ia faʻatonuina, ma ia amanaʻiaina mea faʻaanatura o le vae.

E le tatau ona galo ia i tatou le faateleina o le puipuiga, e aoga le taumafaina o fualaau faisua ma fualaau aina, e masani ona savali i totonu o le ea fou, ma faasolo ina ita.

Faʻaitiitia le faʻamaʻi puipuia e mafai ona faʻatagaina e aunoa ma se faʻatagaina o fualaau faʻasaina.

O se taunuuga, o le a matua faigata lava ona feagai ma le palomoni, o vailaau faʻamalositino o le a le aoga, e mafai ona faʻaauau le alualu i luma o togafitiga ona o le atinaʻeina o teteʻe.

E le o le vaega mulimuli e tuuina atu i le tumama o pito i lalo, e tatau ona tausia lelei ia vae, aua le malulu.

O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le ono faʻaleagaina o le faaleagaina o le microflora i totonu o le tino e ala i vavave ma abrasions.

Afai o na mea leaga ua foliga mai, o nisi taimi e puipuia ai faafitauli o le soifua maloloina ua lava tele le togafitia o le manua i se viseptic poo fualaau faasaina.

E pei lava o soʻo se faʻamaʻi, o le phlegmon e manaʻomia le gauai totoa ia te oe lava, lou soifua maloloina, faʻamalositino ma talafeagai taimi. A le o lena, o le a le alualu i luma le faagasologa o le inflammatory, i aso uma e faaitiitia ai le avanoa e laveai ai le vaega ua aafia ma le olaga.

Vaʻalo o le vae - o se faʻafitauli o le maʻisuka

O le maʻi suka e matautia e le gata i se faʻamatalaga tuusao i le tulaga o le faʻaleagaina o le ola lelei, ae faʻapea foʻi le aʻafiaga i galuega a isi totoga.

O le mea lea, o le faaleagaina o le vascular system i le vae e mafua ai le atinaʻe o le gangrene ma le phlegmon.

Mafuaaga o mea tutupu

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi, o lona uiga, e aʻafia ai le tino atoa, o le mea lea, o mea e manaʻomia muamua mo le tulaʻi mai o se faʻalavelave faigata o le maʻisuka o mea ia:

  • faʻaleagaina le faiga o tulafono faʻafefe i le vae,
  • faʻaleagaina le moega lapopoʻa o le tino: vevesi puipui puipui vascular,
  • faaitiitia le mafai gafatia o le tino,
  • suiga i le gataifale i le maualuga o le tino: faateleina le kulukose.

O le mea lea, e tusa ai ma le talaaga o suiga o loʻo i luga, o mafuaʻaga masani o le tupu ma le atinaʻeina o phlegmon vae e pei ona taua i lalo:

  • faamai pipisi o le paʻu,
  • tipi, tipi, faʻailoga manua,
  • suppuration valaau
  • microtrauma o le laufanua,
  • tino mai fafo (mea felanulanuaʻi),
  • toso fagu
  • afaina o le vae.

Soo se tasi o nei mafuaʻaga ua avea ma "faitotoa" mo le osofaia o siama eseese ma le toe gaosia mulimuli ma le faaosofia o le mumū i luga o le nofoaga o le ulu. O sui sili ona masani o se osofaiga osofaʻi: staphylococci, streptococci, hemophilic bacillus.

O le atinaʻeina o le vevela mumusu i le talaaga o le maʻisuka e vave ona tupu ma faʻaalia e ia lava:

  • o le faateleina o le vevela o le tino i le 39 tikeri pe sili atu +
  • sasaina o le paʻu i luga o le liona,
  • ogaoga vaivai
  • soona inu tele
  • tiga pe a oomi i luga vae i le taimi o le suʻega poʻo le feʻaveaiga,
  • faateleina le maualuga o vae,
  • siakiina o le paʻu i le mumu mumu,
  • faateleina le vevela i le lotoifale: o le vae i le nofoaga o le liona e vevela,
  • se lagona o le vai i le vae pe a paʻu,
  • faʻafitauli faʻapitoa: hypo- poʻo hyperglycemia, e oʻo i le atinaʻe o ketoacidosis.

O se faʻataʻitaʻiga faʻavasegaina o le mumū loloto o le mumū o loʻo tuʻuina atu i le ata:

I uluai faailoga o le maʻi, e tatau ona faia se asiasiga faanatinati i le fomai tipitipi e fuafua ai auala o togafitiga.

Faʻailoga

O le faʻamautinoaga ua faʻatuina e:

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

  1. Faatalanoa lelei le tagata maʻi.
  2. Asiasia o le vaega ua aafia o le vae.
  3. Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa suesue suʻesuʻega:
  • suesuega lautele o le toto, lea o loo i ai le faateleina o le maualuga o leukocytes ma o loo i ai le faateleina o le tau o le erythrocyte sedimentation rate (ESR),
  • aʻafiaga mai se purulent taulaʻi atu: vavaeeseina o le pathogen ma le naunautaiga o lona faʻaaloalo i vailaau faʻamaʻi.

Tomai masani

Faʻafeiloaʻi i togafitiga i togafitiga faafomaʻi e faʻalagolago i le tikeri o le atinaʻeina o le phlogmon, ae i le taimi lava e tasi, ua faʻataʻitaʻiina ai tagata uma. inisalini togafitiga.

I le vave togafitiga o se tagata maʻi i se faafitauli faigata, o togafitiga e ono faatapulaaina i le faatonuina anti-inflammatory tapenapenaga ("Iniseti", "Ibuprofen", "Diclofenac sodium", ma isi), antibacterial tupe ("Roxithromycin", "Azithromycin", "Ceftriaxone", "Aztreonam") ma vailaʻau, faaleleia o le tafe toto (Trental, Dialipon). O togafitiga faʻapitoa e aofia ai foi ma togafitiga o le physiotherapeutic ma togafitiga i le lotoifale ma le ogatotonu. Faitau atili e uiga i le togafitiga o manua vae e le o faʻamalolo ai iinei.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

E taua tele i aso uma o le faʻatali ma le phlegmon vae e faʻaitiitia ai le lelei o le faʻamaʻi.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le mumū, e na o le taotoga o maʻi e faʻatasi ma togafitiga faʻasaʻo e togafitia ai togafitiga e mafai ona taofia ai le toesea ma faʻaitiitia le lamatiaga o le oti.

E mafai ona e vaʻavaʻai i le autopsy o le phlegmon o le vae i totonu o le vitio na tuʻuina atu i lou mafaufau:

Fofo faʻapitoa

O le taua faasagatau i le phlegmon ma togafitiga masani faafomaʻi e le o maua ai ni mea lelei atoatoa, ona o se faiga masani ma taua tele e manaʻomia e togafitia ai le maʻi. O togafitiga o le faʻamaʻi faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-tagata e na o se fesoasoani laitiiti lava e faasaʻo ai le tulaga o le paʻu ma tau ai le faʻamaʻi.

Propolis-hypericum tincture. 50 g o propolis faufautua o loʻo i totonu o se palu ma sasaa le 0.3 l o le solution e 40 tikeri o le alcohol alcohol, ona faaopoopo ai lea o le 100 g o le gaosiga o le St. John's wort, faʻapipiʻi ma le tapuni. O le faʻamalosia e tatau ona fitu aso i se nofoaga malulu e aunoa ma se malamalama i le la, ia pasi i se faamama ma faʻaaoga ai ni paʻu, lea e faʻaaogaina ai le 20 g o le fofo ile 1/2 ipu o vai inu.

Eucalyptus infusion. I totonu o se vevela, vaelua le 2 sipuni tele o le eucalyptus i le 0.3 lita o le vai ua tunu, mausali, faʻafefe i le vai pe a uma le tolu i le fa itula. Talosaga: 1/3 ipu 4 taimi / aso ao lei faia taumafataga.

Clove infusion. Liligi le 3 sipuni tele o laulaʻau paʻu ma le 1 lita o le vai inu, a maeʻa le itula tatou te sasaa atu i le susu. Faʻaaogā: faʻamalosi i luga o le nofoaga ua aafia poʻo le 100 ml tautala fa fa i le lima taimi i le aso.

Laʻau seleselega. Plantain, calendula, lau birch, clover, comfrey, elecampane, aʻa marshmallow, calamus, galangal fefiloi i vaega tutusa. 2 sipuni tele o le aoina mo le 0.4 lita o le vai inu, e kuka mo le 10 minute, ia tumau 2 itula, faamama. I le faitalia, e mafai ona e faʻaopoopo se sipuni sipuni o le juiceainain ma se sipuni o le fusi e eualyaly. Faʻaaogaina: 2 sipuni puno i le aso mo aso e sefulu.

Suauu Burdock. Tipi le laʻau faʻasolosolo lelei ma faʻafefiloi ma le kirimulimi ile fua o le 2: 1. Faaaoga le mea na tupu i le mea na afaina i le afa itula. O le faʻamamaina o le paʻu o le gaʻo e lelei ona faia e le decoction of burdock: 1 le sipuni sipuni o le paluga o le paʻu ua sasaa atu i le 100 ml o le vai, aumai i se vevela, faʻamamaina, mago, ma faʻaaoga e faʻaaoga ai le suauʻu mai le paʻu.

Malosia le paʻu. 3-5 tbsp. l masini eleele mafolafola fefiloi ma le 4 tbsp. l falaoa o le falaoamata, fafasi se patch o le paʻu, faʻaaoga se fusi ma alu mo le umi o le moe o le po. O mea vailaau ua faaopoopo i le paʻu e faateleina ai le aoga o togafitiga i le lotoifale: acidic boric - 3 g, streptocid mafiafia - 8 g, xeroform - 12 g.

Faʻataunuʻu o le birch buds. Ave le 10 kalama o birch buds ma sasaa le 0.2 l o le vai inu, aumai i se vevela ile vevela vevela, pe a uma le 15 minute.faʻalavelave. Talosaga: o se meaola i luga o le nofoaga ua aafia poʻo le 1 tbsp. l totonu 3 r / d.

Phlegmon ogavae, vae maualalo, vae: faailoga, togafitiga mo le maʻisuka

Pelulomoni o le tibia o se faiga o le purulenti lea e leai ni tuaoi patino. E faigofie lava ona salalau atu i totoga lata ane. O le tele o taimi, o pathogens o staphylococcus, streptococcus, putrefactive ma microbiology anaerobic.

O lenei maʻi e le mafai ona aliali i luga o le vae pito i lalo, ae, mo se faataitaiga, i luga o le vae, ma talu ai ona o le tele o le faʻaogaina o le inflammatory, alu i lenei vaega o le vae.

O a mea e mafua ai le faʻamaʻi, oa ona uiga ma metotia o togafitiga - o le a matou taʻuina atu i lenei tusiga.

E mafai e le taulealea ona avea ma tagata matutua ma tamaiti o soo se itupa. O le afaina e amata i le avea o se togafitiga tutoatasi po o le atiina ae o se tuufaatasiga o le faagasologa o le purulenti: afaina, aloese, gasegase, osteomyelitis, sikipto, ma isi. I le faaopoopo atu i nei mafuaaga faʻaosofia, o mafuaaga e mafai ona aofia ai:

  • lima manua manuʻa,
  • gasegase o se mumu pipisi, iʻa po o se manu,
  • le folasaga i lalo o le paʻu o vailaʻau (kerosene, turpentine, gasoline, vailaʻau, ma isi),
  • solia o fua faʻasese i taimi o taotoga.

E mafai ona iai le lakapi i luga o le tino. I luga o fusi o le auvae, o le faʻamaʻi na maua ona o le le togafitia mo se vaitaimi umi o caries, tonsillitis tumau, lymphadenitis poo pulpitis. Thir phlegmon o nisi taimi o togafitiga muamua, ae e tele lava taimi o le atinaʻeina o le faamai ona o le gaoia o le tulei mai itu lata ane (faapaologa o le tapuvae, tisoa o le tino).

O le avanoa o le foliga o le phlegmon vae e faateleina i le faaitiitia o le puipuiga, o le taunuuga o le maʻisuka, oncology, HIV, hypovitaminosis, tuberculosis, eseese o le toto ma isi mafuaaga. I lenei tulaga, e vave ona tupu le faʻamaʻi ma ua i ai se faʻalavelave ogaoga. Ua maua e tagata suʻesuʻe e mafai foi ona mafua mai le gaosia o le temoni e ala i siama faʻatau.

O faʻasologa e masani ona matauina i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. E faʻaitiitia a latou tali puipuia, ma ona o lenei mea, e oʻo lava i faʻasalaga laiti o le paʻu e mafai ona afaina ai le tino. O le microflora faʻapitoa, o le ulu atu i se manua matala, e mafua ai le salalau vave o siama i le tino o le tagata maʻi.

O le sili ona lamatia o siama e puipuia i fualaau faasaina, mo se faataitaiga, Staphylococcus aureus. Afai e aʻafia ai le paʻu ma fusi, ona faʻataʻitaʻiina lea o le togafitiga.

O le microorganism e avea ma se faʻaosoosoga o le purulentlamua e le gata i le tulaga o le ulu atu i totonu o le manua, ae e aunoa foi ma le faaleagaina o le paʻu ma le gaʻo.

E mafai ona tupu lenei mea pe a maua e microbes le auala o le lymphogenous poʻo le toto.

Alcoholism ma le tagofia o fualaau oona e faʻalavelave ai le gaioiga o totoga uma o tagata, ma e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le aʻafiaga o pathogens. E mafua ai lenei mea i le masani ai o le soona inu. O le mea lea, o tagata faapena e masani ona mafatia i le faʻamaʻi o loʻo fesiligia.

O isi microbes e faʻaosofia foi le phlegmon. Pseudomonas aeruginosa, o loʻo nofo i le vai ma le eleele, ua faʻafeiloaia i totonu o le tino e mafua mai i le vaeluaina poʻo le gaʻo. Pasturella multocida oso i luga o paʻu o tagata e masani ona fesoʻotai ma dog ma pusi. O le faʻamaʻiina o le Erysipelothrix rhusiopathiae e mafai ona tupu mai i laʻau, iʻa, ma isi meaola ma meaola o le sami.

O le maʻi e mafai ona muamua (e tupu mai ona o se tuusaʻo tuusaʻo), lua (i le taimi o le fesuiaiga o le mumū mai le vavalalata), gasegase, faʻanofo, leʻo poʻo totonu, alualu i luma pe faʻagata.

E tusa ai ma le ituaiga o faʻaleagaga o le tino, e vaevaeina le phlegmon i ni ituaiga:

E tusa ai ma le metotia o le localization, o le faamaʻi ua vaevaeina e avea ma ituaiga: subcutaneous, intramuscular, subfascial, retroperitoneal, interorgan, faapea foi ma le phlegmon o le mediastinal tissue, lelemoni o le ua, lima tauagavale, vaevaevae, thivae ma le tamaloloa o vae. O le mafai ona maua o siama, aemaise lava togafitiga ma le gasegase i fualaau faasaina e mafua foi i le ituaiga o microorganism.

Afai o le mumū i le fausiaina o le tulei e tulaʻi i tafatafa o se okeni, ona valaʻau lea mai le igoa latina o lenei okeni faatasi ai ma le faaopoopoina o le "pai" prefix, o lona uiga o le "faataamilosaga" po o le "faataamilosaga". Mo se faʻataʻitaʻiga, i tafatafa o fatuga - paranephritis, latalata i le matua - parametritis.

A o faagasolo le vaitau, o le phlemoni e alu ese mai le tasi okeni i le isi. Mai le tamatamailima e mafai ona oʻo atu i maso o le povi, ona sosoo ai lea ma le ogavae.

O faʻamaoniga manino o le phlegmon o le a mumu, fulafula ma leaga le soifua maloloina. I le itu ua afaina, o le mumu i luga o le paʻu ma le fula ona o le faaputuputuina o le tulei e manino lava ona faaalia. Ua mataituina le fetoina o le pipisi o le lymph. O le Phlegone i se foliga lapopoa e faʻaalia i le maualuga o le vevela e oʻo atu i le 38-40º ma le maualuga, o le soona inu, fiainu, faʻafefeteina, le mautonu ma le ulu.

O le maʻi tigaina e vevela i le paʻi, o le paʻu o loʻo i luga e manaia. Pus e mafai ona liusuavai palapala loloto o meaola, ona o lenei mea o le a avea ma mea sili atu. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le tele o le phlegmon, o faailoga uma lava e sili atu ona faʻaalia.

O le tiga e masani lava, tafe, sili atu ona leaga i le po. E le gata i lea, o feeseeseaiga i fafo e ono mafai ona faaleagaina, ma o mea e tutupu i luga ole mea e mafai ona sau. O le tagata maʻi e puupuu le manava ma se fiva malosi.

E faʻaitiitia le totoga o le pulusalita ma le toto, e faʻasaʻo le urine, e matua afaina tele le ulu ma samasama i luga o le paʻu.

Afai ei ai se masalosaloga o le i ai o le phlegmon o le ogavae, ona suesueina loa lea e le fomaʻi lenei vaega o le vaega pito i lalo, ave le toto mo le auiliiliga, faapea foi ma le tulei lea e tatalaina mai le manua. O le suʻesuʻega muamua o le a iloa ai le mumu o le tino o le tagata maʻi, ma le lona lua o le a fuafua ai le ituaiga o pathogen e mafua ai le maʻi.

E ui lava o le phlegmon o se faʻamaʻi pipisi, e le o se mea pipisi. E masani lava ona atiae i lalo o le paʻu, ma o le tulaga o le epidermis e le faatagaina ai e alu i fafo ma salalau. O lenei mea e vaʻaia ai mai se faʻamaʻi faapena - impetigo, lea o loʻo taʻalo i luga o le paʻu ma e sili ona pipisi.

A aunoa ma le taotoga, o le palatini o le ogavae ma isi vaega o le vae pito i lalo e mafai ona togafitia i le taimi muamua, pe afai e leai se paʻu i lalo o le paʻu.

O le tagata gasegase e fautuaina malosi e matau le moe e malolo ma le le faʻamalosia o tulivae ma tapuvae.

O le tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina faʻamaʻi i totonu o le intramuscularly poʻo se faʻalavelave o vailaau faʻamaʻi ma corticosteroids, faʻapea foi ma le physiotherapy (UHF) ma le vevela vevela ile nofoaga maʻi. O se mea inu malosi e fautuaina foi ina ia mafai ai ona aveese le inisua o le tino i se taimi vave e mafai ai.

O ia tulaga e le tele, e masani ona liliu atu i le fomaʻi i se tulaga pe a manaomia vave le taotoga vave. Latou te faia faapenei:

  • O le faʻalavelave e faia i lalo o faʻafitauli lautele. Mo le tafe o le tulei, o mea pito i luga ma loloto o le vae pito i lalo ua fiafia.
  • Ia mama le liona ma faʻamaʻi.
  • Afai e manaʻomia, faʻapipiʻiina le alavai i le manua.
  • I le faaiuga o le taotoga, o loʻo faʻaaogaina se vailaau faʻamalosi ma suauu e faʻavae i luga o vailaʻau faʻasaina (Levomekol, Levosin).
  • O toxins o loʻo i ai i le tino o le tagata maʻi e faʻateleina e ala i le faʻafofoina o fofo, reopoliglukin ma le faʻamalosi.

Faatasi ai ma se liona tele, o se togafitiga faʻaonapo nei e masani ona fautuaina - dermatoplasty.

Afai ei ai se laumei lautele, e mafai ona umi le togafitiga. I le taimi o le faamalologa, e faʻaaogaina ai suauu ma se meaʻai (Vishnevsky liniment, Tetracycline, suauu Synthomycin).

O nei togafitiga o le a faia pe a aveese le alavai. Ina ia faʻateleina le tino, o le tagata maʻi e tui i le calcium chloride.

O nisi taimi o vailaʻau e faʻaaogaina e faʻavasegaina ai le galuega o le fatu, immunostimulants ma faʻalavelave o vitamini.

Ina ia faʻavaveina le teenaina o mea e le o le tino, e faʻamaonia ai enzymes proteolytic (Terrilitin, Chymotrypsin). O le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le tino e maua e ala i le faʻaaogaina o le Methyluracil ma le Troxevasin.

A maeʻa ona faʻasao mai le falemaʻi, faʻaaogaina ai le suāuʻu o le Troxevasin, o le uila o le sami poʻo le suauu o le rosehip e faʻapipiʻi ai le manua. Mo le vave faʻafouina o le maʻi, e masani ona fautuaina e fomaʻi le hirudotherapy (togafitiga ma lago).

O le enzyme lea e faalilolilo ai lenei manulele e faʻaleleia le toto i totonu o mea ua faaleagaina, faʻasaʻo le fulafula ma le mumū, ma faʻavaveina le faʻafouina o le tino.

Acupuncture ma togafitiga o le gasegase e maua ai foi iʻuga lelei.

O le televave o le togafitiga o le phlegmon e amataina, o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o aʻafiaga leaga. O le faʻalavelave pipisi lea e salalau i totonu o le toto ma le tino o le tino e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi e pei ole:

E le tatau ona e tuai le asiasiga i le fomaʻi ma taumafai e togafitia i isi metotia. Afai e le maua i le taimi le phlegmon, ona mafai lea ona maua mai faʻamaʻi luga, ma i tulaga maualuga, o le toto.

O le faʻamalosia o le puipuiga, o le saʻo ma le taimi ole togafitiga o le faʻaogaina ma le pulupulu o le tino o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le tamagi. E taua tele le faʻatuina lelei o le metabolism ma faʻateʻa ese ai le gasegase masani.

Mo le puipuia o le paluga o le ogavae ma le vae vae, e tatau ona aloese mai le faaleagaina o le paʻu o vae, aemaise lava i vaega o loʻo i ai le maualuga o le aʻafiaga o faʻamaʻi (vaomatua, vaitafe, sami, meaola manu).

Afai e faʻafuaseʻi ona e manuʻa lou vae, ia faʻanatinati ese mea mai fafo o loʻo mafai ona oʻo atu i le manua.

A maeʻa lena, ia togafiti le nofoaga faʻamaʻi ma se antiseptic (ava malosi, vodka, zelenka, iodine), faʻamaufaʻailogaina i se mea faʻapipii pe ufiufi ai se fusi faʻamalosi (ie).

E mafai foi ona aofia i le puipuiga se asiasiga vave i se fomai tipitipi poʻo se fomai tipitipi. O se faʻamatalaga ua faia i le taimi o le a aloese ai mai le matuia o le afaina o le tino ma togafitia ai le palatini ma togafitiga togafitiga. Mulimuli i nei taʻiala faigofie ma faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻeina o le maʻi i se tulaga maualalo.

Felilo o vae i le maʻisuka malosi: faailoga ma togafitiga, autopsy o le toe

O le faʻateleina o le faʻasologa faʻatasi ma le mumū e taua o le phlegmon. O le faʻamaʻi pipisi i totonu ole paʻu o le paʻu. O faʻamaʻi faʻamaʻi e ono mafua ai le faʻamaʻi. Faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi ma le malosi o le tino, faʻalautele pipisi. O a ni faʻafitauli e mafai ona i ai i luga o vae, pe faapefea ona togafitia saʻo?

O le mumūina o mea faʻaleagaina e mafua mai i microorganisms ma e leai ni tuaoi e taua o le phlegone.

O se mafuaaga taatele o le faʻaalia o le vae o le vae o le manua o manuʻa, o fuga o le gaʻo, e tele lava le mumū o le tino o le tino e muamua atu i luma o le pululomoni. E le pei o se vevela, e le faaputuputuina i luga o le tasi nofoaga ni vaega o pulupulu, ae salalau i ni mea loloto loloto, e leai se paʻu.

O faʻafitauli o le faʻamaʻi e mafai ona faʻailoaina pe manaʻomia se faʻamautinoaga faaopoopo.

Faʻasaga i tua o le taimi nei, o le phlegmon o le toe toe faʻaleleia. A aunoa ma ni fua talafeagai, e salalau le faʻamaʻi i vaʻaiga vavalalata.

Maʻisuka vae phlegmon: mafuaʻaga ma metotia o togafitiga

O le laumei o le vae o se gaioiga loloto, loloto-inflammatory i totonu o le tino o le tino ma lapisi vaivai. O le pine o le vae e masani ona o faatasi ma tagata gasegase i le maʻisuka. E tusa ai ma fuainumera mai pulega o le soifua maloloina, o le phlegmon vae i le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le faʻamavaeina i le afa o faʻalavelave taotoga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi, o lona uiga, e aʻafia ai le tino atoa, o le mea lea, o mea e manaʻomia muamua mo le tulaʻi mai o se faʻalavelave faigata o le maʻisuka o mea ia:

  • faʻaleagaina le faiga o tulafono faʻafefe i le vae,
  • faʻaleagaina le moega lapopoʻa o le tino: vevesi puipui puipui vascular,
  • faaitiitia le mafai gafatia o le tino,
  • suiga i le gataifale i le maualuga o le tino: faateleina le kulukose.

O le mea lea, e tusa ai ma le talaaga o suiga o loʻo i luga, o mafuaʻaga masani o le tupu ma le atinaʻeina o phlegmon vae e pei ona taua i lalo:

  • faamai pipisi o le paʻu,
  • tipi, tipi, faʻailoga manua,
  • suppuration valaau
  • microtrauma o le laufanua,
  • tino mai fafo (mea felanulanuaʻi),
  • toso fagu
  • afaina o le vae.

Soo se tasi o nei mafuaʻaga ua avea ma "faitotoa" mo le osofaia o siama eseese ma le toe gaosia mulimuli ma le faaosofia o le mumū i luga o le nofoaga o le ulu. O sui sili ona masani o se osofaiga osofaʻi: staphylococci, streptococci, hemophilic bacillus.

O le atinaʻeina o le vevela mumusu i le talaaga o le maʻisuka e vave ona tupu ma faʻaalia e ia lava:

  • o le faateleina o le vevela o le tino i le 39 tikeri pe sili atu +
  • sasaina o le paʻu i luga o le liona,
  • ogaoga vaivai
  • soona inu tele
  • tiga pe a oomi i luga vae i le taimi o le suʻega poʻo le feʻaveaiga,
  • faateleina le maualuga o vae,
  • siakiina o le paʻu i le mumu mumu,
  • faateleina le vevela i le lotoifale: o le vae i le nofoaga o le liona e vevela,
  • se lagona o le vai i le vae pe a paʻu,
  • faʻafitauli faʻapitoa: hypo- poʻo hyperglycemia, e oʻo i le atinaʻe o ketoacidosis.

O se faʻataʻitaʻiga faʻavasegaina o le mumū loloto o le mumū o loʻo tuʻuina atu i le ata:

Peluke talavae

O Phlegone o se faiga o le purulenti lea e tupu i gaʻo gaʻo. O le maʻi e faʻaalia ona o le tele o microbes maʻi. O le atinaʻeina o le maʻi e tupu i soo se vaega o le tino o le tino o le tagata. O le tele o taimi, o le mumū o le tino o le tino e tupu i vaega nei o le tino: o le pito i luma o le tino, o le fatafata, tua, totoa, sulu, ua, foliga.

O lenei faʻamaʻi e tupu mai ona o le faʻaopoopoga o meaola ninii e pei o streptococcus, staphylococcus, clostidia, Pseudomonas aeruginosa ma isi siama faʻamaʻi.

Microbes faʻapipiʻi le mea gaʻo i auala eseese, ae o le auala sili ona faigofie o le tatalaina lea o le manua e mafua mai i le taotoga, manua poʻo le tui.

E mafai foi e le bacteria ona ulu atu i le tino e ala i le tuiina o le lymph poo le toto. E i ai se avanoa e maua ai siama e ala i le faafesootai - pe afai o le pisa mai le afaina o loʻo aʻafia ma paʻi atu i le tino o mea o loʻo lata ane. O le salalau o siama e mafai foi ona avea ma se sikifacle po o se fao.

A o laʻititi, e mafai ona mafua mai le palatini i se siama hemophilic. O le gutu o pusi ma maile e aofia ai le siama o Pasturella multocida, lea e tuʻuina atu i tagata i le taimi o le gaʻo mo le 4-24 itula. Afai e maua se manua aʻo galue ma ni moli, iʻa o le gataifale, moa po o puaa, Erysipelothrix rhusiopathiae atonu o le mafuaʻaga o le phlegmon.

E masani lava mo le tino ona taumafai e aveese le afaina o ia lava. Na te faia lenei mea e ala i le faia o se kapoti faataamilo i le okeni na aʻafia. Afai e faʻaitiitia le faʻamaʻi poʻo se tagata e maua i faʻamaʻi masani, ona le toe mafai ai lea e le tino ona faʻataʻi le faʻamaʻi, ma e ono mafai ona tulei le puluvaga e ala i siama.

E tatau foi ona maitauina o le tele o microbes faʻamalosi e faʻamalosi ai se mea e faʻamavaeina ai le capsule puipuia, lea e mafua ai le faʻaopoopoga o le siama. E i ai le tele o mataupu pe a mafua mai le vailaʻau i vailaʻau. E mafai ona avea ma penisini, turpentine, kerosene ma isi mea e paʻu i lalo o le paʻu.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le puipuiga malu, o le tulaga lamatia o le atiaeina o le phlogone e faateleina. Afai ua le atoatoa le tino, ua maʻi tigaina pe mafatia i siama pipisi o le HIV, o loo i ai foi se avanoa e maua ai le mumu. Afai e le mafai e le tino ona tatalia le faʻamaʻi, o le a vave ona faateleina le paluga o le ogavae.

O le ituaiga o siama faʻamaʻi e faalagolago i le faʻaogaina o le maʻi ma faʻamaʻi fualaau e togafitia ai.O le pine o le vae pito i lalo e mafua mai i meaola oona e pei ona sili ona ogaoga.

O foliga o le phlegmon i fafo e foliga tutusa i soo se vaega o le tino. E masani ona vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • Luga - o le tino e aafia i na o le maso layer,
  • Lagona loloto - salalau i luga o mea uma e maua i totonu o le tino, e oʻo i le tino o le tino.

Faʻatasi ai ma le palalemoni papa, edema, fulafula ma le faʻatusatusaga o le vaega ua aafia o le tino. O le vaega o le mumū o loʻo i ai pea le tiga tiga.

O le paʻu o le vaega mumū o le tino o loʻo i ai se lanu mumu ma fiva. Lisi vavalalata vavalalata lata ane e faʻalautele ma amata ona afaina.

A maeʻa sina taimi, ona oʻo lea i le 38-40 tikeri, o le vevela o le tino atoa e oʻo atu i le 38-40 tikeri, vaivaiga lautele, vevela, galala ma le gutu.

Faatasi ai ma le loloto o le phlegmon, e mafai ona siitia le vevela o le tino i le 40-42 tikeri. O le cardiovascular system e amata ona pagatia, manavaina le manava, afu poʻo le vomiting e aliali mai. O le tele o le urine ua faʻaitiitia ua faʻaitiitia. O le phlegmon loloto e faʻaalia i le faateleina o le vaega o loʻo aʻafia ai le tino. Pe a lagona, e tupu le tiga.

O tino e lata ane i le phlegmon e mafai foi ona mafatia. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le phlegmon o le muscle iliopsoas, pe a siitia le vae, e mafai e le suilapalapa ona taʻavale i fafo. Afai o aʻafiaga o loʻo afaina, o mea i fafo e mafai ona pei o le oona e aunoa ma ni faʻaaliga vaaia.

E tele ituaiga o lemoni. Sei o tatou mafaufau i ai i auiliiliga.

Le faagasologa o le faia o le laʻau

Serous - o se ao puaoa e faʻapipiʻi i totonu o masini, aʻo le mea e ono le iloa i fafo.

Lelei - ua faʻaumatia le fausaga o le tino, ma ua gaosia ai le gas, o le taunuuga o le mea e taulai i ai le mumū o se manogi manogi le lelei. O le vaega mumū o le tino e mauaina se paolo uliuli uliuli. O le faia o le pala i totonu o le tino e mafua ai le inupia.

Purulent - o le pisa na salalau solo i le mea e taulai iai. O le iʻuga, o le maʻilala poʻo le fistulas e fai i tafatafa o le mumū. Aʻo salalau le faʻamaʻi, o totoga uma e lata ane i le nofoaga mumū ua tumu i le tulei.

Anaerobic - inflammation e maua ai vaega tele o le tino, lea e mafua ai le fausia o le fofo ma le faʻamalolo o gaʻo. O sosoʻo e aafia i le phlegmon ei ai se lanu uliuli-uliuli ma se manogi manogi. Afai e te paʻi atu i le vaega mumū o le tino, o le a e faʻalogoina se paʻu e aliali mai ona o le faaputuputu o gaʻo. I fafo atu, o sea phlegmon e pei o aano o manu.

Necrotic - i luga o le paʻu na pagatia i le phlegmon, o foliga paʻu ua paʻu, lea e sili atu i le taimi, ma i lona tulaga ei ai manua e mafai ona toto ai le toto. O togafitiga o Phlegone e faia i taotoga.

Faʻaiʻuga

O le maʻi e amata ona salalau solo i le tino, e aofia ai le lymph ma le toto, lea e mafua ai le inupia. E iai foi le avanoa e maua ai le lymphadenitis poo le sepsis.

Pelulo, faia i luga o foliga, e masani ona taʻitaʻia ai le mea moni o le siama e pasi atu i le faiʻai. Ma o lenei mea e mafai ona avea o se atiina ae o le maningitis purulenti.

O le pine Fuluka e masani lava ona taitai atu i le paʻu. Afai e afaina pe o puipui puipui, o lona uiga o le a le pine ae tupu le toto, e mafua ai le oti.

E faapefea ona togafitia le phlegmon vae i le maʻisuka?

A oʻo ina faʻavae le phlegmon, o togafitiga mo le maʻisuka e matua faigata lava, o le tele lava o taimi o le leona e mafua ai le faatupuina o le gangrene, e manaʻomia ai le tosoina o le vaega ua aʻafia.

O Phlegone o se faiga o le mumusu e le afaina ai le gaʻo, ma i le tele o tulaga, o se liona e lautele.

I le eseesega ma le masani masani o le purulention leions o le tino o le tino, o le phlegmon e le o manino lelei lona tuaoi ma ua faigofie ona faasalalauina.

Phlegone, atiae e tetee atu i le talaaga o le maʻisuka, o se taunuuga o se faagasologa faʻapitoa lautele o loʻo aʻafia ai le vascular and system system.

O le lavelave o le togafitiga o se faiga o le mumusili o le inflammatory o loʻo taʻoto i le mea moni o le liona e faʻaleleia i le natura, o lea e le mafai ai ona taofi e aunoa ma le toe faʻaleleia o le innervation ma le toto i le tino.

O le mea lea, o le togafitiga o le phlegmon, o le atiina ae i tua o le maʻisuka, e manaʻomia ai le fesoʻotaʻi faʻatasi.

O le mafuaaga autu o le atinaʻeina o phlegmon vae i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o se faʻaitiitia o le puleaina o tagata gasegase ma le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O le faateleina o le kulukose i totonu o le toto e afaina ai ituaiga ituaiga uma, ae o le faaleagaina o namu gata ma toto laiti toto e matua taua lava.

O le mea lea, o le tagata muamua e leai sona lagona i le nerve endings o le pito i lalo, ma le tele ina ia mafai ona ofuina ni seevae 2 e sili atu nai lo le mea e tatau ai ma e le lagona ai se faʻaletonu.

I le faʻaopoopoga, o le faiga o le atinaʻeina o le phlegmon i luga o le vae e fesoʻotaʻi vavalalata ma se mea uiga ese e pei o ni "vailaau". O lenei mea mataʻutia o se taunuuga o le toilalo o paranesi laiti - arterioles, lea e tuʻuina atu faatasi ma le leiloa o faʻamaoniga ma fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga i le va oi latou. O suiga faʻaleleia e mafua ai ona le atoatoa le tino, lea e aafia ai le tulaga o isi gaʻo.

I le tulaga o fualaʻau e atiaʻe e uiga i le talaaga o le maʻisuka, o le solia tele o meaʻai e ala i le okesene ma mea talafeagai e tupu, lea e mafua ai le latou suʻesuʻega ma le oti. O sea solia o meaʻai mea taumafa e mafai ona i ai tikeri eseese o le malosi ma e mafai ona oʻo atu i le gangrene o se vaega tele o meaola poʻo ni tamatamailima.

E le gata i lea, o le maʻisuka o se mea e mafua ai le atiaʻe o le atherosclerosis o laʻau tetele, talu ai ona faateleina ai le tulaga lamatia e taofia ai le tafe toto i luga o puipui o vaa faaleagaina. Faatasi ai ma lenei fesuisuiai, e tele vaega o tisipesa ma e oo lava i le vae atoa e mafai ona aafia i le faagasologa o le gasegase.

Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona malamalama o le tamaloloa o se faiga o le natura o se mea e le fiafia.

O le a tupu aʻe le laumei ona o le mea moni o le tino ua amata ona pala, lea o se eleele lelei tele mo le tele o siama. O le mea lea, o le phlegmon e tupu saʻo lava i le talaaga o mai le necrotic i le maʻisuka mafua ona o le le lava o le toto, ma le faaleagaina o le microflora pathogen o mea e le o se mea muamua.

Tuuina atu e faapea o le faaleagaina o vaa i lenei tulaga e le o se mea itiiti, faatasi ai ma le eletone o loo atiaeina i le maʻisuka, o loo faaauauina le faaleagaina o le tino ma le alualu i luma o se faagasologa o le inflammatory purulenti.

E masani lava, e faʻaola se tagata, o le aveeseina o meafaitino faaleagaina pe o le vaega atoa foi e manaʻomia e taofi ai le salalau o le faiga o le purulenti.

Pelu samo vae (vae, vae i lalo, masini mūmū): o le a le mea, o faʻamaoniga ma togafitiga

O Phlegone o se tulaga faʻaleagaina o loʻo faʻaalia mai i le foliga mai o se mea o loʻo faʻamaluluina i luga o le tino. O lona uiga iloga o le mea moni o le mumū e leai ni tuaoi manino.

I le leai o ni togafitiga faʻatulagaina, faʻavave ona faʻavaivaia le gaogao vaivai o loʻo taamilo. O le mea lea, o le phlegone e mafai ona vave faʻaleleia lona eria, faʻateleina loloto ma lautele. I le lumanaʻi, e mafai e le purulent process ona salalau atu i ligaga, maso ma evi.

Ua leva ona iloa e fomaʻi poʻo le a le uiga o le phlegmon ma lona tikeri.

O lenei tulaga faʻaleagaina e mafai ona avea ma faʻamaʻi tutoʻatasi ma le faʻalavelaveina o sepsis, carbuncle, sooga ma isi gaioiga e tutupu i le tino o le tagata.

Faʻatasi ai ma le faʻavaeina o le lemoni i luga o vae e aunoa ma se faʻalavelave faʻapitoa, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga ma le gangrene e maualuga. O lenei togafitiga e sili atu ona taatele i pepe faatoa fananau mai, faapea foi tagata e 17 i le 35 tausaga.

O le tele lava o taimi, o lea ituaiga aʻoga e iloa i tagata mamai o le AIDS.

O sea faʻavaega e mafai ona avea ma matāʻupu ma lua. E faʻalagolago pe faʻapefea ona aʻafia e le siama i luga ole palapala papaʻi. Faʻatasi ai ma le muamua o le phlegmon, o le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le microflora pathogenic e matauina i lalo o le paʻu, lea e masani ona tupu i le inisiua. I le tulaga lua o le faʻavaeina, o le vaʻavaaia o se fesuiaiga o gaioiga mumusu mai le vavao vavalalata.

E le gata i lea, o le phlegmon e mafai ona lelei tele ma tumau. Faʻalagolago i le tikeri o le tufatufaina atu, o sea aʻoga e mafai ona alualu i luma pe faatapulaaina. I laʻititi laʻititi, e le lelei. I tulaga ogaoga, o le faaleagaina e mafai ona loloto. Faʻalagolago i le ituaiga o faʻaleagaga o meaola, o laupega nei o le phlegmon e iloga:

O le tuʻuina atu o leona i le taimi nei, o sea ituaiga o mea e mafai ona toe maua mai i le tino, intramuscular, subcutaneous, interorgan, subpascial, phlengmon mediastinal, ma isi. O le maualuga o le vae, lima ma le ua masani. Faʻatasi ai ma se auala le lelei, o le faʻavae e mafai ona alu atu i tua atu o le itulagi faʻaanatura, e mafua ai le salalau atu o lenei togafitiga i totoga vavalalata.

I le taimi nei, ua iloa le auala e mafai ai e microorganisms ona oʻo i totonu o ni mea loloto. E oʻo lava i faʻafitauli faʻapitoa o mea faʻapitoa e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le pulu. E mafai ona latou ulu i totonu o le loloto e ala i soʻo se manuʻa, abrasions, gasegase lymphatic ma toto toto.

E masani lava o le aliali mai o sea ituaiga aʻoga e mataʻituina e uiga i le talaaga o pusi ma pusi. I le faʻaopoopoga, o lenei tulaga faʻaleagaina e masani lava ona atiina ae i tagata e masani ona faʻafeiloaʻi ma le tele o fagafao, e aofia ai puaa, mollusks, iʻa ma manulele.

O le tele o taimi e faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le phlegmon:

  • Proteus
  • streptococci, latou
  • pneumococci,
  • non-spore e faia anaerobes,
  • E. coli.

O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o lenei tulaga, o le gaioiga lea o meaola faʻapitoa faʻamaʻi. Aemaise lava le matautia o siama e puipuia i fualaau faasaina. O se faʻataʻitaʻiga mataʻutia o Staphylococcus aureus, o se gaʻo vaivai lea e matua faigata lava ona togafitia.

O le tele lava o taimi, o faʻalavelave faʻapomaʻi o meaola e ulu atu i totonu o le loloto i totonu o vaega leaga o le paʻu ma mucous membranes. E le gata i lea, o le faʻamaʻi pipisi e masani ona salalau i le auala o le lymphogenous poʻo auala toto, mo se faʻataʻitaʻiga, i le furunculosis, tonsillitis, caries, ma isi.

I se tulaga e le masani ai, o le atinaʻeina o le pulukale e mafai ona mafua mai i le microflora pathogenic, ae o vailaʻau. E masani ona matauina lenei mea i fualaau oona lea e tuiina i latou lava i fualaau faasaina i le fale mai mea eseese oona, ae aua le ulu i le vein.

I lenei tulaga, o mea oona e faʻamaʻapeʻa ai masini vaivai, lea e maua ai se siosiomaga sili ona lelei mo microflora pathogenic.

O loo i ai pea se numera o mea taua e mafua ai le televave o le faateleina o le palatini i le tele ma le toe gaosia o le microflora pathogenic. O le mea lea, a oʻo mai i aʻoga e pei o le phlegmon, o mafuaʻaga e mafai ona mauaa i le tele o mea taua ma le malosi.

E sili atu ma sili atu le ogaoga, o lenei tulaga faʻaleagaina e tupu i tagata e faʻavaivaia le puipuiga ma le tino vaivai. E le gata i lea, o le purulent phlegmon o le tibia e masani ona atiaʻe e tetee atu i le tulaga o le HIV, faapea foi i latou o loo mafatia i le gasegase ma faamai pipisi o le toto.

Alcoholism ma le tagofiaina o fualaau faasaina e mafua ai le faʻalavelaveina o mamanu uma o le tino, lea e mafai ai e se tagata o loʻo iai na ituaiga o mea ua fai ma vaisu ona le faʻasaina le faatosinaga o le microflora pathogenic. O le phlegmon vae e masani ona atiina ae e avea o se faʻalavelave o le maʻisuka.

O le faʻaleagaina o masini mūmū e ala i meaola faʻapitoa ole tino e sili atu ona faigata pe a fai e iai se faʻafitauli pipisi o se tagata.

Faʻaaliga faʻapitoa

I le tele o tulaga, o le atinaʻeina o lenei faʻavae ua i ai se faʻalavelave mataʻutia. O le vevela o le tino e maualuga lona maualuga i le 39-41 ° C. E le gata i lea, o faailoilo o le onosaʻi lautele e vave ona tupu. Tagata faitio e faitio i:

  • matuai galala
  • tagi
  • tiga o le ulu
  • malosi vaivai.

O le paʻu i luga atu o le mea e aafia ai e maua ai se lanu mumu ma faʻafefete. Afai oi ai le palatini o vae, o le limasini e matua faateleina i le tele. I le paʻi, o le nofoaga ua faaleagaina ua sili atu le vevela nai lo nofoaga vaʻaia e vaʻaia. E amata ona susulu le paʻu. E le mafai ona faʻatonuina tuaoi o le tufatufaina atu o le phlegmon.

E tele mea e mafai ona faʻafefeteina ai masini loloto, ma faʻalauteleina ai le faʻavaeina. Pe a oʻo ina faʻalauteleina le phlegmon, o le a amata ona faʻaalia i totonu o se pepa sili atu ona lelei.

E le gata i lea, o le paʻu i luga o le faʻavae e masani lava ona liusuavai, lea eo mai faatasi ma le faʻasaʻolotoina o se aofaiga tele o mea o le purulent.

O tagata maʻi e ono oʻo i le manava o le manava, faʻaitiitia le fatu ma le toto maualuga, faʻaititia le urination, tiga ma le samasama o le paʻu.

Tomai faʻapitoa

Talu ai e faʻapea o lenei tulaga faʻaleagaina e amata lelei lava, o togafitiga e faia i totonu o se falemaʻi. Muamua, o le tulei e aveese mai le mea o iai nei. I nisi tulaga, ua faia le taotoga ina ia maua ai mea e aofia ai. A maeʻa le alavai, o le manua e togafitia lelei ma fomaʻi.

E na o mataupu e le masani ai pe a le matauina le faʻaaogaina o le tino ma o le faʻavaeina o le aʻoga i se taimi amata e mafai ona faia ai le faʻamalositino i togafitiga faasao. O faʻamafanafanaga mafanafana ma faʻamafanafana mea e faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina. E le gata i lea, o faʻagasologa UHF ma dressings e mafai ona faʻaaogaina ai le suauu suauʻu.

I le i ai o le maualuga o le vevela o le tino ma le mea na fausia, o le taotoga e faʻatagaina. I le taimi o le taotoga, o puipui manua ua maeʻa faʻamamaina. Ole togafitiga ole phlegmon e mafai ona faʻaleleia ai le faʻavae i siama maloloina, faʻaitiitia le faʻalavelave ma faʻaitiitia le ono aʻafiaga o faʻafitauli.

O le mea masani, o se faʻaaogāina o loʻo faia i lalo o faʻamaʻi pipisi. I le loloto, e mafai ona faʻaogaina alavai. O laʻei ma suauu suauu mama poʻo se vaifofo o le hypertonic ma le maualuga o fualaau faʻamaʻi e faʻaaogaina i se manua o loʻo iai.

I le tele o le phlegmon, o togafitiga e mafai ona umi lava.

Afai o le manua e faʻaauau ona fesuiaʻi, toe faia le taotoga ma le dermatoplasty e mafai ona faia. E masani lava, e manaʻomia le togafitiga lautele. E le gata i lea, o le tuuʻesea o toxins o loʻo tuʻuina atu i le tino e faʻatinoina e ala i le faʻaofiina o se fofo o le Urotropin.

O le faateleina o le masini vascular, o le calcium chloride e mafai ona faʻatonuina i le maʻi. I le tele o le tiga, e mafai ona manaʻomia le faʻaaogaina o intramuscular o vailaau oona.

I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻamautuina ai le cardiovascular system, immunomodulators ma faʻamaʻi vitamini e manaʻomia.

O le a le phlegmon? Faʻavasegaga

E tele ituaiga o faʻamaʻi:

  1. Felika i tua. E aʻafia le tino i le tino ona o le faaleagaina o le paʻu pe ala atu foi i maso pe a fai o loʻo i ai i totonu ia faila o le pulusive-inflammatory. I le phlegmon vae, o se mumu reddening o le paʻu o loʻo i tua o le paʻu, e maua mai ai se susulu le lelei. O le vae e amata ona fula ma faateleina le tele. I le leai o se togafitiga talafeagai, e mafai e le tulei ona faʻalautele i le tino maloloina o le tino.
  2. Faʻasologa O lenei ituaiga e atiina ae o se taunuuga o le faaleagaina o se vaega tele o le paʻu.I le faagasologa o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le paʻu ua liua mūmū ma fulafula, o lagona tiga e foliga mai e faateleina pe afai e le togafitia le maʻi. O lenei ituaiga e matua faigofie lava ona iloa mai isi meaola. I tulaga sili atu, e mafai ona tupu se avanoa le avanoa o le avanoa purulenti. O le afaina mai lenei nofoaga e matua le maua lava i isi mea maloloina maloloina.
  3. Medial. O se tasi lenei o ituaiga e faigata ona iloa. E masani lava, i le leai o se togafitiga talafeagai, e salalau le faʻamaʻi i se vaega tele o siama maloloina. E mafai ona e iloa le uiga o lenei tamaloloa mai isi e ala ile fula i luga. Faatasi ai ma le medial, ua faalauiloaina. Afai o le tiga i le faʻamaʻi ua amata ona tupu, e ono taʻu mai ai o le tulei ma le faʻamaʻi na amata ona salalau ma alu atu i totonu o le loloto o tusitusiga.
  4. Faʻasologa. O le faʻamalamalamaina o lenei meaola e faigata tele, aemaise lava ile amataga o lona atinaʻe. O le faʻamaʻi vave e aʻafia ai mea ola maloloina. E faigata tele ona faia se mea e iloa ai, talu ai ona o lea ituaiga o lelekone ua matua le lava lava ia faailoga. Faʻatasi ai, o le vae e le pala, edema ma le mumu e le tupu. O le tiga i le eria ua afaina, ua faateleina i le mamafa poo le savali, e masani ona na o le pau lea o le faailoga o le maʻi. O lagona tiga e masani lava ona le faalauiloaina, talu ai ona ufiufi vae o le tagata i le paʻu o le paʻu, ma e le tele naua ni gata namu i lenei vaega o le tino.

Felika: togafitiga

A aunoa ma le taotoga, o le phlegmon vae e mafai ona faʻamalolo pe a fai e iloa i aso muamua o lona atinaʻe seia oʻo i le maʻi ma le pikiava na faia i lalo o le paʻu. O le tagata gasegase e faʻaalia le le faʻamalosia o le tino, le setete o le manava, togafitiga o togafitiga ma le togafitiga o le pululomoni ma vailaau faʻamaʻi poʻo vailaau faʻamaʻi ma corticosteroids.

Ae o le togafitiga e masani lava ona seasea lava ona tupu - e masani lava ona faʻatalanoa se fomaʻi i le tulaga pe a le toe manaʻomia se taotoga.

O togafitiga e masani lava ona faia e le taotoga, lea e tuʻuina atu ma le faʻaaogaina o togafitiga antibacterial. I vaega muamua, e taua le taofi o le tiga ma aveese faʻamaʻi mai le tino.

O le taotoga e faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino. I le faagasologa o le faʻagasologa, e faia e le fomaʻi i totonu o le pito i tua o le vae ma vaʻaia mea o loʻo i totonu.

A maeʻa le taotoga, e tatau ona faʻaaogaina le alavai i totonu o le nofoaga o loʻo tu ai le pusa.

A maeʻa le taotoga, e taua le faʻaitiitia o le mu. I lea tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faatonu ni corticosteroids, o suauʻu ma kulimi. E leai se tulaga e tatau ona togafitia le phlegmon i le fesoasoani a soo se vailaʻau poʻo togafitiga o le physiotherapeutic. O nei mea uma e mafai ona faʻaaoga i na o le amataga. Afai o nei mea uma e le aoga ma maʻi le tulaga o le maʻi, ua fautuaina e faia se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le taotoga e faia i le amataga o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻalavelave, faʻalauteleina o faʻamaʻi ma le inu o le tino.

Togafitiga o le phlogmon e tatau ona atoatoa, aemaise lava pe afai e atiina ae i le talaaga o le maʻisuka. Muamua lava, o le tatalaina o le foci o le pulukale o loʻo faia ma o latou togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻapitoa faʻapitoa. E manaʻomia ai foi metotia e faʻamoemoe e toe faʻafoʻi ai le toto i masini, e aofia ai:

  • angioprotectors
  • antispasmodics
  • sooupu e faaleleia atili ai mea o le toto.

E le gata i lea, e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻamaonia ai le gataifale lipeta, faʻapea foʻi ma vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaogaina o le permeability vascular ma le cholesterol synthesis. E le gata i lea, o vailaʻau ua faʻataʻitaʻiina ua faʻamoemoe e faʻamamā ai faʻamaoniga o loʻo i ai, e aofia ai le lautele o le soona inu ma le fiva.

O le tele o vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i se auala vavalalata ina ia faʻateleina le saoasaoa o lo latou faʻaalia i vaʻa faaleagaina.

O togafitiga togafitiga e faia lelei ma le faʻaeteete, talu ai ona o lenei tulaga, o soʻo se faʻaopoopoga faaopoopo e mafai ona faʻaosoina ai se faʻaleagaina o le tulaga. I le leai o se alualu i luma i le taimi o togafitiga ma auala agavaivai o togafitiga fualaau faasaina, o le vaeluaina poʻo le vaevaega o le vae e mafai ona faʻaalia.

I nisi tulaga, o le tosoina i le vaevae vae laʻititi ua fautuaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maliu vave o le maʻi.

E taua tele le sailia o le fesoasoani faafomaʻi i le taimi, talu ai o le tele o fomai tipitipi e naʻo le toesea i le taimi e tuai ai, pe a afaina ai le tino o le masini loloto o le tino ma e le mafai ai ona tupu aʻe.

O togafitiga talafeagai i le amataga o le atinaʻeina o le phlegmon e mafai ai e oe ona laveaʻi le lima, ae i le taimi lava e tasi, o le a manaʻomia e le tagata maʻi ona seevae faʻapitoa masani i lona soifuaga atoa, lea o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o sooga faʻasolosolo ma ponaivi.

E le gata i lea, o ia seevae e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le lapisi, lea e mafai ona avea mulimuli ane ma se mea e le lelei ai le faʻaogaina ma faʻaosoosoina ai le toe faʻafouina o le phlegone.

O sini o togafitiga mo le sola o tamatamailima ma le phlegmon:

  • tuʻuina atu se laʻau talafeagai o le purulent exudate,
  • puipuia le salalau o faʻamaʻi (faʻaaogaina o le necrectomy),
  • faia ni tulaga lelei mo le faʻamalologa ma ni galuega laiti ma faʻafitauli faʻapitoa.

Afai e tupu le pululomoni i le maʻisuka, o lenei mea e matua aʻafia ai le togafitiga, faʻaleagaina ai le maʻi o le maʻi. O se laumei e masani ona mafua ai le atinaʻe o le gangrene, i le tulaga tonu na o le vavaeina o le vae vaivai o loʻo faʻaalia.

O Phlegone o se faʻaogaina o le inflammatory lea e aafia ai le tino gaʻo. E masani lava, o se liona o pito i lalo e lautele, e ese mai i le fao (o le masani masani o le purulention leion), o le phlegmon e faigofie ona salalau, e leai ni tuaoi manino.

O le tele o le mumu, pe a tupu aʻe i se talaaga o le maʻisuka, ua avea ma se taunuuga o se faagasologa faʻapitoa masani, o loʻo ufiufiina ai le popole ma le vascular system.

O le lavelave faapitoa o togafitiga e faapea o le phlegamoni e faʻaogaina i le natura, e le mafai ona taofia e aunoa ma le toe faʻafoisia o le toto ma le innervation. Mo lenei mafuaʻaga, o togafitiga e tatau ona manino.

O le a le vae o le maʻisuka?

O le maʻisuka vae o se taunuuga o se faʻalavelave atoa o faʻafitauli o le neurotrophic ma le macrocirculatory, e maua i vaega vaʻaia o pito i lalo. O nei faaletonu e mafua ai le faʻaaogaina o masini mūmū ma paʻu o le paʻu i le vae.

I le avea ai o se tulafono, o le atinaʻeina o le maʻisuka vae ma faʻamaoniga manino o faʻataʻitaʻiga o loʻo matauina i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka mo le silia ma le 15-20 tausaga.

O le manatu o le vae o le maʻisuka o se ituaiga o mea faʻapitoa, talu ai o lenei faʻateleina o le maʻisuka e aʻafia ai faʻafitauli o le neurology, o nisi taimi palakalamoni, sooga, ma i nisi tulaga gangrene.

O le nofoaga autu o le localization o le togafitiga o mamanu vaivai o vae, talu ai o lenei vaega o le vae e sili atu ona manuʻa. O nai manua laiti, o mea manogi ma maʻila e ono faʻaosoina ai le foliga o se maʻi suka, o le mafuaaga lea e tatau ai i tagata e maua i le maʻisuka ona mataʻituina lelei le tulaga oo latou vae.

O le togafitiga ole vae o le maʻisuka e matua faigata lava, talu ai ona o le foliga mai o se manua e mafua ona o ni mea se lua i le taimi e tasi, o le faaititia o le tulaga o mea taumafa ma le okesene ona o le le lava o le toto, ma le le lava o le innervation o vae, e mafua ai ona le manuia le manua.

Tuua Lau Faamatalaga