Afai o le suka toto e 11 i le 11

Talofa Na maua aʻu i le maʻisuka ituaiga 2. Muamua, o laulau na faatonuina, sa ou aveina mo le 2 tausaga, o le suka sa i le tulaga e 11 i le 15 mmol / L. Ina ua maeʻa le tausaga fou, i le aso 8 o Ianuari, na maualuga le suka i le 24 mmol / L ma i le aso lava na faatonuina ai e le fomai le inisalini (Levemir). O le suauu na toe oʻo i le 11-15 mmol / L.
Ina ua mavae le 2 vaiaso, 3 aso, ou te lei tuiina le inisalini, ae toe ave fualaau (Na ou manao e siaki) - o le taunuuga o le 11-15 iunite. Aʻo leʻi faia le taotoga o le mata (glaucoma), na faaopoopo e le fomai se mea puupuu (umi o le humulin) i le umi o le inisalini. I totonu o le 3 aso, na pa'ū le maualuga o le suka i le 8.5, ae na toe amata mai le 11 i le 15 mmol / l. Sa ou fia iloa mai ia te oe, masalo ei ai loʻu ituaiga maʻisuka faapitoa pe ou te manaʻo e tui nisi insulin? Ou te tausia le meaai fautuaina e le fomai.

Lelei lelei E i ai sau tulaga masani o le maʻisuka e le afaina. Masalo e iai lou 1 ituaiga o maʻisuka, o le insulin-e faalagolago, talu ai e le fesoasoani le papa. Po o le a lava le ituaiga o suka suka e te maua, afai oe teu le suka i se tulaga maualuga, o le ae atiina ae le tele o faʻafitauli. E le gata i lea, faatasi ai ma na maualuga suga maualuga e mafai ona e maua le ketoacidosis.

E te tusia o oe o le glaucoma ma ua e taoto i ou mata. Ua ou le fiafia, o le a leaga lou foliga, e ui lava i le taotoga, pe afai e te le aumaia lou toto suka i le masani i le lata mai.

"Ou te tausia le meaai fautuaina e le fomai." Ia, o le mea moni, ua faatonuina oe e lau fomaʻi le numera masani o le taumafataga 9, lea e le aumaia ai le maualuga o le suka i le masani, aua tumu tele i gaʻo. Ae e oʻo lava i lenei taumafataga, e mafai ona e maua le suka i le maualuga o le 6-8 mmol / l, pe afai e te filifilia le fua saʻo ole inisalini. E iai sou faʻalavelave faʻafuaseʻi ma suga, faʻasalaga o le maʻisuka, ma le togafitiga o le inisalini e leʻi filifilia lava. E te manaʻomia vave fua, ma e naʻo oe e mafai ona ave, ae le o lau fomaʻi, o ia, e pei ona ou malamalama i ai, e le fetaui, pe afai na te faatagaina oe e nofo i lenei setete. Suia lenei fomaʻi, pe a manaʻomia, alu i le totogi (e ui lava e le o le mea moni o le ai ai se fomaʻi lelei). Auai i le faʻaleleia o oe lava.

O le a se mea e tatau ona e faia e toe aumai ai lou suka toto i le masani? Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

Laasaga 1 Amata le aʻoaʻoga a le tagata ia i le maʻisuka. Toe faitau lenei 'upega tafaʻilagi (aemaise lava le Dr. Bernstein Diet section), faʻapea foi ma le diabetesmed.ru. O mea taua uma. Ua ou malamalama o loʻo e le lelei le totogi o lou maʻi ma sui le tiute i le fomaʻi (o lē e le manaʻomia oe). "O le soifua maloloina o le tumutumu lea e oʻo i ai tagata uma mo ia lava."

Laasaga 2 Ia malamalama e mautinoa e te manaʻomia le tuʻuina o le inisalini, e le fesoasoani faʻamalama ia te oe. E le faʻamaonia le mea saʻo ole insulin. E tatau ona e filifili ma le totoʻa le fua o le insulin. Tusi i lalo au suga, tuʻu le insulin aʻo leʻi 'ai. O le a le mea e tatau ona e faia i le taeao? (Lantus, Levemir) - tuʻuina i le taeao ma le afiafi (Lantus e lelei foi le tuʻuina o le 2 tasi i le aso, ae le naʻo le tasi). Ia mautinoa e faʻatau le glucose i totonu o fualaau (poʻo le teuina o se mea manaia i luga o le lima), pe afai oi ai se "hype" ona o se faʻasologa o mea sese, vave taofi i fualaau suamalie poʻo le kulukose.

Laasaga 3 A maeʻa ona faitauina mea o nei nofoaga e lua, e tatau ona e malamalama o le mafuaaga o lau suga maualuga o CARBOHYDRATES. E tatau ona e iloa auala e faʻagata ai. O le mea lelei, ou te fautuaina oe e amata ona mulimuli i le meaai a Bernstein, lea e gata i le 30 kalama i le aso. I le taimi muamua o le a le masani, ae o mea uma o le a amata ona aliaʻe, aemaise lava i le talaaga o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le soifua maloloina lelei.

Afai e te le masalosalo e uiga i lenei taumafa (pe a uma, e le lagolagoina e vailaau aloaia lenei ituaiga o meaʻai, e ui lava o le maʻisuka e faʻapipiʻi i lenei tulaga taumafa o latou suʻi i se tulaga maualuga, maualalo le cholesterol toto ma toe foia ai faʻafitauli), ona mulimuli lea i le Diet No. 9, mo e mafai foi ona lagolagoina le sili atu pe itiiti ifo foi le sugarsu taliaina. Ae ia e silafia o le mulimuli i se taumafataga e 9 o le a taʻitaʻia ai oe i faʻafitauli, e pei o le a 'aina ia oe gaʻo ma o le a faateleina le suka pe a uma ona' ai (postprandial glycemia).

Laasaga 4 Faʻaauau pea le siakiina o lou glycemia, ia faʻamalie lelei lou maualuga ole kulukose o le toto i le va o le 4.5 i le 6 mmol / l, o lona uiga. pei lava o se tagata soifua maloloina. E mo oe, ae le o fomai.. E mafai e sugarsi sili ona lelei i luga o se meaʻai laiti-kapeti ona faaleleia atili lau mata. O le isi faʻamatalaga - faia se auʻiliʻiliga mo le hemoglobin glycated - atonu o le a matua faateleina i totonu oe. Afai e te alu i luga o se meaʻai maualalo, e leaga le vave faʻaititia o lou suka toto i le maualuga. O le mea lea, ia tausia i le maualuga, fai mai, 6-7 mmol / L mo le ono masina muamua poo le tausaga, ma na ona faʻaitiitia i le 4.5-6 mmol / L. E sili ona lelei mea uma.

Afai ei ai ni au fesili, tusi i faʻamatalaga i luga o lenei pou. I nei fautuaga, na ou taʻua ai laʻu vaaiga i le maʻisuka taui e faavae i luga o le faitauga o tusi a Dr. R. Bernstein "Diabetes Solution" ma le "The Diabetes Diet", faapea foi i loʻu iloa o le mulimuli i lenei meaai ma le totogiina o loʻu maʻisuka (E i ai laʻu ituaiga 1, 1996). I le taimi muamua, sa le talitonu foi o ia, ae afai e maua pea le suka i le mea sao, na ia faia lenei auala i le faatuatua ma e le faalogo i finauga faasaga i lenei ituaiga meaai. O le faʻamapulaʻaina o gaʻo i lau mea taumafa e sili atu le faigata nai lo le taumafa i taimi masani, pei o le a talafeagai e ala i le faʻamalosi e lafoai se numera o oloa, e aofia ai fualaau aina, suamalie, falaoa ma isi.

Ou te moomoo ia te oe i le soifua maloloina ma le manuia i le totogiina o lou maʻisuka.

Le faʻaaogaina o fualaau mo le kullukose 11 mmol / l

Pills e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka e fautuaina mo tagata mamaʻi i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. E tatau ona latou onā i taimi masani, e le mafai ona e faʻalavelaveina le togafitiga autu - meaʻai maloloina, aʻoaʻoga i taaloga.

A oʻo ina maua le suka o le toto i le 11 iunite, o vailaau e faʻamatalaina e se fomai faapitoa. Aua nei e tago fua fualaau. E pei o vailaau uma, ei ai a latou lava faailoaga, o le faʻasaʻoina, e mafai ona oʻo atu i aʻafiaga o le aʻafiaga poʻo le le talafeagai i se ata falemaʻi faapitoa.

E tolu vaega. Muamua e aofia ai mea e maua ai le sulfonylurea, lea e fesoasoani i le pancreas e faʻapipiʻi ai le insulin. Ole maualuga ole Biguanides e faʻaleleia atili ai le gasegase o masini mūmū i se vailaau oona. Ua faʻatagaina tagata faʻataga e faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo i le gastrointestinal tract.

E masani ona faʻamatalaina i le suka 11 mmol / l:

  • Pusa Maninil, Amarilu, NovoNorm ma le maʻisuka (sui o le sulfonylurea o meaola). Latou te mafua ai aʻafiaga. O le mea sili ona taatele le leaga o le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic.
  • Galue, Glucophage, Siofor - o le biguanides.
  • Glucobai, Polyphepan - inhibitors.

O le Siofor i le tele o mataupu e faʻamaonia i tagata maʻi pe afai o le falemaʻi e faigata tele i luga o le maʻi mama. Ave i le taeao. O pusa e fesoasoani e faʻaleleia ai le gasegase o le lipid i totonu o le tino, faʻaitiitia le aofaʻi o mea gaʻo.

E faʻatagaina le tuʻufaʻatasiga o faʻasinomaga faʻatasi ma le sulfonylurea o mea e maua mai ma le inisalini. E mafai ona latou faʻateleina le faʻasalaga o le lactic acid i totonu o le tino, o le mea lea o le suʻega e fuafuaina faʻapitoa.

O faʻatagaina e taofia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le iniseti, lea e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le tino o le maʻisuka. Ae peitai, afai e le o mulimulitaina le taumafa, o le a gauai le tagata i le tele o mea inu, o le manava o le manava e atiina ae, afaina, ma le gasegase o le gasegase e faalavelaveina.

Galvus ma Januvia o se augatupulaga fou o papa maʻa o loʻo faʻaalia e se lisi itiiti o aʻafiaga o loʻo aʻafia ma gaioiga vave.

Juices mo le sugar normalization

A maua le suka i le 11 iunite, o fualaau suamalie ma meaʻai e fesoasoani e faʻaititia le fuainumera. O faʻamatalaga e uiga i lenei togafitiga e lelei, mai fomaʻi ma gasegase. O le patate juice e lauiloa. E vave faʻaleleia le soifua manuia.

Ave le "vailaau" e tusa ai ma se polokalama. Muamua e tatau ona e inuina le 100 ml i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai. A maeʻa le tasi le vaiaso o togafitiga, e faʻaleleia le gaʻo i le 200 ml, ae e faalua i le aso e faalua.

I le faʻaopopo i le tuʻuina atu o le faailoilo, o se aafiaga aoga i le manava o loʻo matauina, o le elemene o le gastric o le a faʻaitiitia, faʻaleleia atili le gaioiga o le tino, maʻi faʻamaʻi ma le pala.

Faʻasoifua fualaau mo le maʻisuka:

  1. O le suamelo ma le pulupulu e ave i le 120ml tolu taimi i le aso. O le umi ole togafitiga e lua vaiaso. E sili atu le inu i le afa itula ao lei faia se taumafataga poʻo se itula mulimuli ane.
  2. O le kulimi suamalie e faʻaulu ao le i ai taumafa, e le mafai ona ave i se auala faʻapitoa. Fufulu i le vai manino i tutusa tutusa. Ole taimi e faʻaaogā ai e 4 taimi i le aso, o le fua o le sua mama mama e 4 sipuni. O le umi o le togafitiga e tolu vaiaso. O le meafaigaluega e afaina ai totoga o faʻaaliga.
  3. O se faʻafefiloi o sua. Faafefiloi le lua punetini o le suamato, kapisi, apu ma le 1 tbsp. se sipuni o le suamalie. Inu i luma o le taumafataga autu. Fai faʻatasi i le aso. O le togafitiga e lua masina.
  4. O se faʻafefiloi o dogwood, pears ma rapberries. Faʻafefiloi i le tutusa tutusa, auauna atu i le taimi - 50 ml. Inu i le 20 minute ao leʻi faia taumafataga. Faʻaalu 3-4 taimi i le aso. O togafitiga e lua vaiaso. I nisi tulaga, tasi le masina e tumau.

A o togafitiga, e tatau ona e pulea le suka i totonu o le tino. Afai o togafitiga a tagata lautele i le ituaiga o suavai e le maua ai le manaʻoga i totonu o le 4-7 aso, ona le talafeagai lea o le togafitiga.

Glucose Lowering Products

Masalo, o meaai o le auala faigofie lea e fesoasoani ai i le maʻisuka ia maua le fiafia e ala i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le tino. E pei o "vailaau" faʻaaoga fualaau faisua, vine, mea manogi, fua, ma isi.

Blueberries e tumu i tannins, minerale, alkaloids, antioxidants, ma isi vaega aoga. E mafai ona 'ai e oʻo atu i le 200 g i le aso.

I O faʻamaoniga e aofia ai le le gaioiga o le tino ma le faʻamaʻi.

Ina ia faʻaitiitia le manaʻai i le talaaga o le maʻisuka, ia faʻasolosolo le faiga o meaʻai i le tino, e tatau ona e 'ai cucumama fou. E mafai ona fai a latou fualaau faisua ma le faʻaopoopoga ole laʻititi o le suauʻu fuālaʻau.

"Vailaau faʻamalosi" oloa ma gaʻo 11 iunite:

  • Fugalaʻau fou, tamato, kāloti o loʻo aofia i le lisi o aso taʻitasi. A mavae ni nai vaiaso, e mafai ona e vaʻai i uluaʻi iuga. O maʻi suka e matauina le faigofie ona pulea le kulukose, e leai ni oso i le toto suka.
  • O le lanu uliuli o se fualaau aina suamalie i le tele o mea e faaleleia atili ai le gaioiga o le pancreas. E mafai ona 'ai e oʻo atu i le 150 g i le aso. Contraindications - gasegase gastric, gastritis.
  • I le faaopoopo atu i lona tuufaatasiga tele, o le kapeti ei ai se mea anti-inflammatory ma fesoasoani e faʻatafunaina ai meaola ninii. E mafai ona e suʻeina le vai, pe 'ai foi.
  • Buckwheat e ave se tulaga maualuga i totonu o oloa e fesoasoani i le faʻamautuina o le glycemia. E i ai le tele o filifiliga o taumafa. E mafai ona e 'ai fualaʻau i luga o le vai poʻo sina susu. I luga o le faavae o le teu o loʻo i ai se fuataga: fuga fatu i totonu o se apa mago, faʻafefe ma se kofe kofe. Faʻaopopo lua laulau punini o le paʻu i se ipu malamalama o le kefir, faʻaauau 10 itula. Ave le fualaau faasaina 20 minute aʻo leʻi 'ai.
  • O le avocado e aofia ai fiva solu, o gaʻo mamafatu, calcium, phosphorus, uʻamea, gaʻo siama, lea e le gata ina fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le suka, ae e faʻaleleia ai foi le tulaga o le puipuia.

O le pepa lanu lanu mumu o le saturates o le tino ma le acid ascorbic ma antioxidants, faaitiitia ai le suka, faateleina ai le pa puipui o le tino, ma taofia ai le faia o mea e fai. O le millet e le aofia ai le suka, ae ua faʻamaoaigaina i le fiber o mea totō. Afai e tolu taimi i le vaiaso e te 'ai, ona maeʻa lea o le masina e mafai ona galo e uiga i eseesega i le kulukose i le tino.

O le atiseti o Ierusalema ua faʻamalosia ma le inisalini ma le fructose, lea e mafai ona faʻaleleia ai le gaosiga o le gaʻo i le tino. E lava le 'ai tasi o fualaau faisua i se laulaʻau poʻo se kuka i le aso. O le faʻaaogaina masani o le kāleni e maua ai le faʻamalosia o le pancreas, ma faʻatoʻa faʻaaogaina e le antioxidants fualaau o gaosiga o le faʻafouina.

Pini, pi ma lentils - o se faaola ola mo le maʻisuka. O vailaʻau i le tuufaatasiga o le kulukose, faʻamaonia le faʻaaogaina o metabolic, ma aveese toxins.

Isi Suʻega Fesoasoani Faʻafomai

I isi vailaau, o le tele o suʻega ua tuʻuina atu e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino, faʻaitiitia le suka mai le 11 iunite ma le mamafa, ma faʻasaʻo ai faʻamaʻi faʻaalia o le maʻisuka.

E saogalemu i latou, e leai lava se faʻasalaga, e mafai ona faʻaaoga e tusa lava po o le a le matua. Pau lava le faʻamagaloga e faapea o le fua o le kulimi e ese lava mo tagata uma, o lea e le mafai ai ona mautinoa se taunuuga o le 100%.

Afai o le metotia ua filifilia i totonu o le 3-7 aso e le fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka toto e aunoa ma ni papa i le tele o vaega, e tatau ona e suʻeina se isi togafiti togafitiga. A fai e se tagata maʻi fualaau, e taua tele le fefaʻatauaʻi i se fomaʻi e uiga i le faufautua o le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-popoto.

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulūkose, o fesoasoani e fesoasoani:

  1. O fesoasoani lelei e fesoasoani. E tatau ona e faia mea nei: ave se sipuni sipuni o paluga e leai ni falaoa, sasaa le 500 ml o le vai, tuʻu le afi, faʻapipiʻi mo le 15 minute. Faʻamalosia le lua itula. Ave i le tutusa tutusa 4 taimi i le aso. O le togafitiga e 2-4 vaiaso.
  2. Ave se sipuni sipuni o launiu fou, sasaa le suavai suavai 500. Simmer i le afi mo le lima minute. Fufulu, malu. Aumai le 20 minute ao lei faia se taumafataga, o le dosiga e 120 ml. E faapena foi, ua saunia se vailaau i luga o le faavae o le lanu moana fou. O le togafitiga e sili atu ma le ono masina.
  3. Mo le 120 ml o le vai, e 40 g o paʻu paina o le a manaʻomia. Simmer mo le itula e tasi. Inu se tasi sipuni sipuni ao leʻi 'aʻai. O le umi o le togafitiga o le 3 masina, 10 aso leʻa, toe fai.
  4. Lago 8 laʻau i totonu o le vevela, sasaa 300 ml o le vai vevela, alu e faʻaosooso i le po atoa. Latou te inuina le oloa i se mafanafana 30 minute aʻo leʻi 'ai, o le taimi e fa 3 aso i le aso. O le umi o togafitiga e 4 masina.
  5. I le 250 ml o le vai faaopoopo i ai le sipuni tele o le aʻa o le Leuzea. Faʻamalosia se aso. Ave 1 tbsp. l faatolu i le aso.

O le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ae e le o lona uiga o le ola ma se faʻamaʻi e muta. O se faasologa paleni, gaioiga faaletino, pulea o suka - o le ki i se ola umi e aunoa ma ni masini i le kulukose. E mafai ona e faʻatoʻilaloina le faʻamaʻi e ala i se seti o fuataga, faʻamalosia le tuʻufaʻatasia o fualaau faasaina ma le faʻaaogaina masani o togafitiga.

O le a le mea e fai i le maualuga o le suka i le toto o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻatau togafitiga

E faapefea ona faʻaitiitia le suka o le toto ma le molimau o le "11"? O fualaau e faʻaaogaina e faʻavasegaina ai kulūkose maualuga. Ua faatonuina i latou mo le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e masani ona faia e aunoa ma le faalavelaveina.

Ua faatonuina e le fomaʻi fualaau faasaina, i le amanaia o le soifua maloloina lautele o le tagata gasegase, faʻamaʻi ma faʻamalosia aʻafiaga. O nisi taimi e umi se taimi e filifili ai se fofo lelei ma saogalemu.

E tolu vaega o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e faʻavasegaina ai le suka o le toto.

  1. Faʻaauau o le sulfonylureas (Amaryl, Diabeton, Maninil, ma isi), lea e faʻaosofia ai le pancreas ma faateleina ai le gaosiga o le inisalini.
  2. Biguanides ua fuafua e faʻaleleia le gasegase o le tino i le inisalini.O vailaʻau o lenei vaega o Galuega, Glucophage, faʻapea foi ma Siofor, lea e faʻaleleia atili ai le gasegase o le lipid ma faʻaititia ai le aofaʻi o mea faʻapipiʻi.
  3. E faʻaitiitia e le tagata faʻatagaina le faʻafefe o gaʻo mai le gastrointestinal tract, aemaise o le inumaga (Polyphepan and Glucobay).

Laʻau suamalie

Fesoasoani e faʻaleleia le faʻaaliga ma maualalo le kulukose. Fufulu le vai inu vai i tutusa tutusa (4 tbsp.) Ma ave 4 taimi i le aso mo le 3 vaiaso.

Ina ia faʻamaonia le suka o le toto, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai e aofia ai le faʻasaʻoina o suka ma meaʻai o le gaʻo.

O le faʻataga e aofia ai:

  • sipuni
  • oloa faʻapipiʻi
  • ava malosi ma le gaosia o meainu.

E fautuaina ina ia faʻamalosia le taumafa i fualaau aina ma fualaau faisua, mea manogi ma mea manogi.

Taumamafa i aso uma. E mauʻoa i antioxidants ma tannins. Afai e mafai, 'ai ni fua fou 200 g i le aso.

Ina ia faʻamaonia lou tuinanau ma faʻateleina lau metabolism, ia 'ai kukama fou. Paʻu, kāloti, pepa logo ma le kāpeti ei ai foi mea aoga.

O le lanu uliuli e faʻaolaina ai le paʻu ma le inisalini. Taumafa 100-150 g o fualaau faisua i aso taitasi. I le taimi lava e tasi, ia manatua o le radish uliuli e faʻasaina i le gastritis poʻo le maʻi o le gaʻo.

Faʻaaofia le keke ma le millet i le taumafataga. O meaʻai e fesoasoani i le aveeseina o toxins ma le faʻapalaina o oloa, faʻapea foi le faʻavasegaina o le maualuga o le glycemia. E mafai ona faʻaaoga le Buckwheat e sauniuni ai se mea faʻapitoa: faʻafeu ai fafie i totonu o se apa mago, ona e tilotilo ai lea i se mea e fai ai le kofe. I se ipu malamalama o le kefir, faʻaopoopo 2 tbsp. l paʻu ma alu mo le 10 itula. Inu i le 20 minute ao leʻi faia taumafataga.

'Ai le avocados ma le artichoke a Ierusalema - o nei meaʻai e tamaoaiga i meaʻai ma fiber. Latou te fesoasoani e faʻavasegaina le suka o le toto, faʻamalosia le faiga o gasegase ma faateleina le faʻamaʻi. O le inisetike o Ierusalema o loʻo i ai foi le malosi o le faʻasolosolo ma faʻaosofia ai le pancreas.

Legumes pei o pi, pi ma lentils o le a fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le suka, aveese le toxins ma le vave faʻavaveina o metabolic process. Faʻaaofia nei mea taumafa i lau taumafataga.

Fofo faʻapitoa

O vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le suka toto ma faʻaumatia faʻamaʻi le lelei.

  • 40 g vili paʻu, sasaa le 120 ml o le vai ma faapuna i luga ole vevela mo le 1 itula. Inu 1 tbsp. l ao lei faia ni taumafataga mo le 3 masina. A maeʻa le sefulu aso malolo, e mafai ona e toe faia le vasega.
  • Se sipuni sipuni o oats, sasaa 0.5 lita o le vai ma faʻapipiʻi mo le 15 minute. Fafaga le susu mo le 2 itula, ona vaevaeina lea i le 4 tutusa tutusa ma inu i le aso atoa. O le umi o togafitiga e 2-4 vaiaso.
  • 1 tbsp. l Laʻau a Levzea e sasaa se ipu vai ma alu mo se aso. Ave le faʻasalasaga faʻaselau i le aso mo se sipuni sipuni.
  • Tuu 8 laulaau o laurel i se vevela ma sasaa 300 ml o le vai vevela. Tuʻu i le po. Ave faʻatau faatolu i le aso afa afa itula ao le i taumafa. O le togafitiga e 4 masina.

Faʻatasi ai ma le suka toto o le 11 mmol / L, o fua talafeagai e tatau ona faia e faʻavasega ai ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli. Faʻaaogā se mea taumafa, togafitiga vai, tagata poʻo vailaʻau. Afai e le aoga lenei mea, e tatau ona e faia se suʻega maeʻaeʻa ma amata ona e maua fualaau faʻamalosi malolosi.

Suga Suauu 11 - O Le A Le Uiga

O le pancreatic activity e mafai ona faatupuina ai le hyperglycemia, lea e oʻo atu ai le maualuga o le suka i le toto i le 11.1 iunite pe sili atu. Faʻavaivaia e se faʻamaʻi poʻo le mumū, o le okeni e le o toe gaosia le insulin, lea e tau atu i le faaputuputuina o le kulukose i totonu o masini. O se taumafataga ma se faʻalauteleina o le faʻaaogaina o mea manogi ma mea suamalie e mafua ai ona sili atu le maualuga o sela ma glucose. Latou te le aʻafia i le aofaʻi saʻo, lea e mafua ai le maualuga o le suka. O isi mafuaaga o le hyperglycemia muamua na maua i se tagata soifua maloloina, lea e mafai ona ausia ai le maualuga o le suka i le 11.8-11.9 mmol / l ma le maualuga, e aofia ai:

  • ogaoga tiga o le tiga
  • leai se faamalositino po o, i se isi itu, malosi malosi faaletino,
  • ogaoga ogaoga, atuatuvale lagona,
  • faʻamaʻi e aafia ai le tino o le endocrine,
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • maʻisuka atiaʻe i le ituaiga muamua poʻo le lua.

Afai o le suʻega o le toto na faʻaalia ai le suka o le sugar 11, o le a faia se suʻesuʻega faaopoopo e fuafua ai le tele o faailoga e suia muamua ma pe a maeʻa taumafa, faʻapena foi pe faapefea ona maua le kulukose. E tele tagata gasegase e fiafia i mea e fai i lenei mataupu? E tatau ona latou faia suʻega faʻasolosolo, faʻasolosolo ona suʻe suʻega faʻasolosolo, fai se vailaʻau o le pancreas, faʻatalanoa se neurologist, fomai tipitipi, fomai suʻesuʻe.

O mafuaʻaga e mafua ai ona faamauina se maualuga maualuga o suka, mo se faʻataʻitaʻiga, 11.6 mmol / l i le maʻisuka, atonu e natia i:

  • tagofia o vailaʻau: hormones, fomaʻi faʻamataʻu tautala, togafitiga,
  • vaisu i le ava ma le ulaula tapaa,
  • popole
  • lafoaʻi injections inisalini,
  • le mafai ona mulimuli i le meaai fautuaina,
  • o le leai o se tulaga,
  • ate faʻamaʻi
  • leai se gaoioiga faaletino,
  • faʻamaʻi e aafia ai le pancreas,
  • viral, malulu poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le suka toto e ono matautia mo le maʻisuka? O le maualuga o le kulukose i le silia ma le 7 e manatu mamafa. Afai mo le tagata e toatasi le taua o le suka o le 11.2 mmol / L o le oti, o le isi o le a pagatia ma le toʻa i le 20 iunite. I soo se tulaga, e le mafai ona faatagaina ia eseesega. O le mea autu o le faʻaumatia vave lea o le mafuaaga o le glycemia.

O nisi taimi o le togafitiga o le inisalini e le maua ai le fesoasoani talafeagai, ma o le maualuga o suka i le toto e faateleina ai. Ole inisalini ile inisalini e le mafai ona aoga mo ni mafuaaga:

  • fua saʻo
  • solia o le auala ma fuafuaga mo le faafoeina o se vailaau,
  • o le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i se nofoaga ua faʻamaonia mai muamua na tui,
  • le faʻaaogaina o se vaiinu vaifofo mo le faʻapalapalaina aʻo leʻi faʻaofiina le nila,
  • faʻafefiloi ituaiga ituaiga inisalini i totonu o se tasi o tui.

Soʻo se tagata maʻi e ave le inisalini e tatau ona masani lelei i tulafono mo le tuiina ma aʻoaʻo e fuafua tutoatasi le metotia ina ia puipuia ai tulaga ogaoga.

E tatau ona ou fefe

E talitonuina o le maualuga o le suka i le 11 iunite o se faailoga lea o se foliga malie o le glycemia. Afai e manaʻomia ni fua faʻatatau i le taimi, o le a mafai ona alofia ni faʻafitauli ogaoga. Faʻatasi ai ma tulaga faʻamausali o le 11.3-11.7 mmol / l ma le sili atu, o le a tulai mai faafitauli matuia o le soifua maloloina.

O faʻamaoniga o le glycemia o le a sili atu le malamalama:

  • faʻaauau faifaipea
  • ogaoga galala ma le magogo i le oral veve,
  • le fiafia, leai se malosi, faaitiitia le faatinoga,
  • faateleina pe faaitiitia le fiaai, lea e tau atu i tupe mama po o le leiloa faafuasei,
  • faʻasalaga o le tino puipuia, ona o le maʻi e masani lava ona pagatia mai maʻi ma malulu,
  • vaivai gaioiga toe faʻafou. O le masani masani poʻo le faʻamaʻaloina o maʻi mo se taimi umi lava, feʻaveaʻi, mumusu,
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • sasaina o le paʻu - sili atu i lenei mea,
  • afaina, gaogao, tiga i vae,
  • faʻaitiitia le faʻasolosolo o feusuaʻiga, faʻasologa o le erectile.

Ole maualuga o le toto toto o le 11 iunite e mafai ona oo atu ai i tulaga matautia:

  • lactacidic coma, e mafua mai i le faaputuputu o gaʻo tele o le lactic acid, lea e mafua ai ona le iloa le mafaufau, manava manava, faʻaitiitia le malosi o le toto,
  • ketoacidosis, o loʻo faʻaalia e le faʻaopoopoga o tino o le ketone. E masani lava ona matauina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O lenei tulaga e faʻaleagaina ai le galuega o totoga taua,
  • o le hyperosmolar e mafua mai i le malosi o oso i le suka (pe a maualuga le maualuga o le 11.5 iunite ma e mafai ona oʻo i le 19, 20). O le tulaga faʻaleagaina e masani lava ona tusia i le ituaiga lona lua o le maʻisuka i tagata matutua nai lo le 50 tausaga.

E le gata i lea, o le tagata gasegase ua lamatia i le atinaʻeina o ituaiga faʻamaʻi:

  • faʻaleagaina le retina ma le mata,
  • faʻamaʻi fatu
  • lameness
  • faiʻai i le faiʻai,
  • faʻaleagaina faʻauʻu,
  • faaleagaina o totoga i totonu,
  • faamai o ponaivi ma sooga.

O latou alualu i luma, e masani ona masani i le natura. O togafitiga faʻapitoa ma le agavaa e fesoasoani e faatumauina ai le tulaga o le maʻi ma taofia ai le leaga o lona soifua maloloina.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 11

Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli o le hyperglycemia, lea e mafai ona oʻo i ai le maualuga ole 11.4 mmol / l, e mafai ona e mulimuli ma le faaeteete i fautuaga uma a le endocrinologist ma le tagata e fai meaʻai. O le a taʻu atu e le fomaʻi ia te oe mea e tatau ona fai i ia tulaga, ma pe faʻapefea ona vave faʻaititia le glucose concentration.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e tatau ona faia i taimi uma le fua o le suka. E le gata i lea, o le tagata gasegase e faʻaalia le lelei o meaʻai ma taʻaloga. Vailaʻau faatonuina naʻo se fomaʻi. Faʻaaogaina o au vailaʻau e matautia.

E tolu vaega o fualaau oona e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  1. Biguanides - sui o le hypoglycemic, o le vaega e aofia ai le metformin.
  2. O mea e maua mai le sulfonylureas, lea, afai e le saʻo, e mafai ona mafua ai le hypoglycemia.
  3. O faʻataga e faʻatuai ai le alualu i luma o faiga faʻapitoa i le tino.

E fautuaina foi le faaaogaina o vine i le maualuga o le suka. E sili ona aoga le patate juice. E pei ona taua i lalo: muamua, ½ cup faʻatolu i le aso, afa itula ao lei faia le taumafataga. A maeʻa le vaiaso, ona faʻatupulaʻia lea o le tui i le 2/3 mata tioata, ae o le faʻafeiloaʻiga e faʻalua faalua i le aso. O se vailaau faʻamalositisi o le a faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, faʻaleleia le 'ailaina o otaota, faʻaitiitia le eletise o le tino, ma fesoasoani i le vave faʻamalolo o manua

O togafitiga fualaau e mafai ona faia i le faʻaaogaina o isi oloa:

  1. Paloni O le pulupulu faatasi ma le sua o le inu 120 ml tolu taimi / aso mo le lua vaiaso.
  2. Blueberries O le sua o nei fua suamalie ua faʻafefeteina i le vai 1: 1 ma ua onā fa i le aso ao le i faia taumafa i le afa afa mo le tolu vaiaso. O lenei meafaigaluega e faʻalelei atoatoa ai le vaʻaia.
  3. Raspberries. O lona sua suamalie, faatasi ai ma le paina ma le vinewood, ua fefiloi i tutusa tutusa ma ave i le 50 ml 3-4 taimi / aso mo le 2 vaiaso. O nisi taimi e faaauau le vasega mo le tasi masina.

Taua! I lalo ifo o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le toto toto i se glucometer. Afai e le fesoasoani fua i le maeʻa o se vaiaso o le masani ona faʻaaogaina, ona le talafeagai lea o togafitiga mo le maʻi.

O le auala aupito sili ona lelei e faʻamaonia ai le tulaga ma faʻaleleia atili le manuia o le tausisia lea o se taumafataga faapitoa. E le o lona uiga o mea uma e sili ona e fiafia i ai o le a faʻamutaina mai le lisi. Ae ia fetuunai le taumafataga ma aofia ai meaai maloloina i le taumafataga, ia suia i latou i le gaʻo o "pomu" o le a manaʻomia.

I le suka, e 11 iunite e sili ona taua - pikiapu fou, tamato, radish uliuli, kapisi, keke, avoka, Ierusalema artichoke, millet, pepa lanu mumu, ma leki. E tatau ona lafoai meaʻai, meaʻai, ulaula, meaʻai falai, paluga, meaʻai vave, sodas ma agaga. E tutusa lava le taua o le mataituina o le paleni o le vai.

Pe a faʻavaeina se meaʻai mo le maʻisuka, e tatau i se tasi ona amanaʻia lana gaioiga faaletino. O meaai maualalo ole kalori ua faʻamaonia pe a le lava le tele o le taumafa a le tagata ma lana avega e le lava. Afai e manaʻomia, e tatau i le tagata maʻi ona togafitia togafitiga. O nei mea uma e tatau ona tuʻufaʻatasia ma se soifua maloloina lelei, lelei le malolo, aloese mai le atuatuvale ma faʻafitauli o le mafaufau-lagona.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Manaʻomia le suʻega

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mafua ai le mamafa o tamaiti. O le vaega aʻafia e aofia ai e le gata o tagata gaʻo, ae faʻapea foi i latou e fiafia e faʻaalu se taimi i le komepiuta, 'ai meaʻai ma inu i le Coca-Cola hamburger.

O le mea e fefefe ai o le taimi muamua o le maʻisuka o le ituaiga lona lua e le tuʻu ese atu. Afai e le maualuga le maualuga o le suka, ona le toe tupu lea o isi faʻamaoniga. Ae o le maʻi ua amata ona faʻaumatia ia totoga ma ua alualu i luma.

Faatasi ai ma se "tulaga" o le suka i totonu o se tagata, o isi faailoga e aliali mai:

  • Masicharyngeal mucosa, o se tagata e fiainu pea,
  • Uiga masani
  • O le fetogiina o le tino,
  • Lē vaivai, moe.


Tagata faʻataʻitaʻi na faʻamaonia ituaiga lua o le maʻisuka:

  1. O le ituaiga muamua o faʻamaʻi o le togafitia o maʻi o le autoimmune. O le faʻamaʻi e paʻu i le pancreas, e aʻafia ai ia peta beta. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo iai le inisalini ma e tatau ona tui se tui i aso uma. O le ituaiga muamua o faʻamaʻi e masani lava ona faʻatasi ma e mafai ona pasi atu i genes mai matua i tamaiti.
  2. O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi ua maua. E mafai ona tupu le maʻi i soo se matua, ae o le tele o tagata i le 60 tausaga o le mamafa o mafatiaga. O gasegase o le tagata gasegase e leai se lagona lelei i le inisalini, lea e maua mai i le pancreas i le aofaiga e tatau ai mo se tagata. O se tagata gasegase o le ituaiga lona lua e mafai ona faia e aunoa ma le inisetiina o le inisalini i aso taitasi. O togafitiga e filifilia e faalagolago i le maualuga o le suka i le toto.

E tele falemaʻi e fautuaina le suʻega ese mo le hemoglobin glycosylated (HbA1C). O se metotia faʻataʻitaʻi faʻaonapo nei lea e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o le suka i le 3 masina mulimuli.

I le faʻaaogaina o se suʻesuʻega o meaola, o le a maua ai e le fomaʻi le aofaʻi o totola mūmū mūmū ua fesoʻotaʻi ma le glucose e se tali e le mafai ona faʻafitia. O le maualuga o le vaevaega o le suka i totonu o le toto, o le sili atu ona faigata ma le amanaia le ituaiga o le maʻi. O taunuuga o le auiliiliga e le afaina i se tulaga faigata, gaoioiga faaletino po o le le paleni i aso talu ai nei.

Tulaga masani poʻo tulaga faʻamaʻi

O le toto e aveesea mai se vein e fuafua ai le maualuga o le suka. O le faʻatinoga e faʻatino i le taeao i luga o se manava gaogao. E masani lava, e le sili atu i le 5, 6 mmol / L. le suka toto. O le laasaga ua manatu o se faailoga o le 7.0 mmol / L.

O le laulau o loʻo faʻaalia ai faailoilo na maua ai le maʻi:

Tulaga faatauainaSuga le maualuga i luga o se manava gaogao, mmol / l2 itula i le maea ai ona faʻatauina, mmol / lHbA1C,%
Fua faʻatatau3,5–5,5E itiiti ifo i le 7.8E itiiti ifo i le 6.5%
Hyperglycemia5,6–6,97,8–11,0E itiiti ifo i le 6.5%
MaʻisukaSili atu pe tutusa i le 7.0Sili atu pe tutusa i le 11, 1E sili atu ma le tutusa ma le 6.5%

O faʻamaʻi pipisi o le kulūkose e matautia. Ole fua anapogi o le 5.6-6.9 mmol / L e manatu e masani, ae o loʻo iai i le pito i luga. O le tagata maʻi o loʻo i ai i se tulaga muamua ma le tiga ma e manaʻomia togafitiga.

Afai i lalo o le carbohydrate ave le maualuga o le suka i le maualuga o le toto i le 7.8-11.0 mmol / L, o le a le maua ai le glucose toleniga. I le fua faatatau o le 11.0 mmol / L o le tagata maʻi, o le maʻi suka e vavaeeseina le kulūkose 0.1 mmol / L mai le siama. I le 11.1 mmol / L, o le maʻisuka ua maua.

Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻeina, e lua taimi e tuʻuina atu ai suʻega. O suʻega suʻega o le a fesoasoani i le puleaina o le hyperglycemia. I se tulaga faigata, o le kulukose i le maʻi e osooso tasi. E le gata i lea, o nisi vailaʻau ma le inu o le la ma le suka i le taeao e mafai ona maua ai se tali.

Meaʻai e fai ma togafitiga

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ma le suka o le 11.0 mmol / L, o se meaai maualalo-kalori e fautuaina mo le maʻi. A aunoa ma togafitiga ma meaʻai talafeagai, o le maʻisuka e maua i le tagata gasegase i se taimi puupuu lava.

Ina ia tausisia se taumafa maualalo-kalori, e fautuaina e vaevae mea uma i ni vaega se tolu:

  1. Faatagaina
  2. Faatagaina i ni tapulaa tapulaa. (E mafai ona e 'ai pe a manaʻomia, ae le silia 50-100 g),
  3. Faasaina.

O le vaega faatagaina ua pau i totonu: fualaʻau, lauti ma suka leai ni suka. O se tuusaunoaga i fualaau faisua o pateta, seafood, susu susu susu (cheese cheese, kefir, susu susu).

O oloa faʻatagaina ae faʻamapulaʻaina e aofia ai le falaoa o le falaoa, o le paluga, o le aano o le aano (palufiti, susu susu, pipi, fasi lapiti), oloa gaosi susu ma le gaʻo o meaʻai e itiiti ifo i le 1.5%,

O le faʻasalaga e aofia ai: mea e gaosia ai, sugar, oloa o le falaoamata o le saito, ulaula, mayonnaise, kirimulu suamalie, pata, pi, pi, puaa, sukalati, meli, mea inu ava ma meainu suamalie.

E faatagaina e inu sina uaina mūmū mūmū i le vaiaso. O le mumu mūmū faalenatura e faʻaleleia le hemoglobin ma faʻamaopoopoina faiga faʻavaomalo i le tino.

Afai e te manaʻo i sukalati, e mafai ona e 'aina se tasi o fasi pusa oona. Ae ia faatagaina ia vaivaiga e le sili atu ma le faatasi i le masina. E tatau ona ave le faʻaeteete i fua suamalie: faʻi, peʻa. O le meaai e faaopoopoina i le lanumeamata lanumeamata ma le rimoni.

Lafumanu mai meaʻai ua faatagaina e saunia e ala i le vevela poʻo le tao i totonu ole ogaumu, e aunoa ma le faaopoopoina o le suauʻu manogi. Aʻo le kukaina o le kuka, e le o faʻaaogaina ni laumei vave. O fatu kulupu uma o le a fesoasoani i le leiloa o le mamafa ma faʻamaonia le galuega o le intestinal: buckwheat, rice brown, ma oats.

Ua mamanuina le lisi ina ia maua ai taumafa i le tolu itula. E le tatau ona sili atu i le 150 g le taumafataga o meaai. O le taumafataga mulimuli e faia i le sili atu i le 18.00. Seia oʻo i le 20-00, e mafai ona faamalieina le fiaʻai i se ipu vai laititi o le kefir poʻo le apu.

Faatasi ai ma le taumafataga, ua fautuaina e sainia mo le falemaalo. Ae e le tatau ona vave tuuina atu i le tino ni uta tetele. Mo tagata amata, savavali i luga o se lapisi ma faʻaaogaina masini cardiovascular e faatagaina.

Afai o le maualuga o le suka i le toto e 11.0 mmol / L, ona faatauina lea o le mita o le kulukose toto. O le masini e fesoasoani e fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I lalo o le togafitiga faafomaʻi ma le maualalo o le kalori meaai, e tatau ona oʻo mai faʻamaʻi anapogi i le masani ma e le sili atu i le 5.5 mmol / L.

Tulaga masani po o le vavae ese

Ina ia maua le maualuga o le suka, latou te suʻeina se suʻega toto mai se tamatamailima poʻo se vein i le fale suʻesuʻe poʻo le fale e faʻaaoga ai se glucometer. O loʻo i ai tulaga faʻapitoa na tuʻuina atu e WHO, faʻafetai i le mea e mafai e le fomaʻi ma le onosaʻi ona faʻamaonia le i ai o mea faʻaletonu, faʻapea foi ma le uiga o lenei mea.

Laulau. Faailoga e iloa ai le hyperglycemia.

Tulaga faatauainaI luga o se manava gaogao, mmol / l2 itula pe a uma se taumafataga, mmol / lO le hemoglobin glycated,%
Norm3,5–5,5itiiti ifo i le 7.8itiiti ifo i le 6.5
Hyperglycemia5,6–6,97,8–11
SD7 ma sili atu11.1 ma sili atusili atu nai lo le 6.5

O togafitiga o le Endocrine e maua i faailoga i luga ae o le 11 mmol / L. Afai o le toto toto o le suka o le 7.8-11 mmol / L, e maua ai se siama o le maʻisuka latent. E mafai ona e fuafuaina le i ai o le faamai e ala i le faia o se suega o le faapaleni kullukose.

I faʻamaoniga 11-11.9 mmol / l, o le suʻesuʻeina o le hyperglycemia maualuluga ua faia.

Mafuaʻaga talafeagai

E oʻo lava i le maualuga maualuga o le suka e le tatau ona faʻalelei. O le Hyperglycemia e le o taimi uma e mafua ai le le lelei o togafitiga mo le maʻisuka. E mafai ona faʻaalia ai isi faʻamaʻi.

O le mafuaaga taatele o le maualuga o le toto suka o le maʻi o le endocrine ua taʻua o le maʻisuka. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o nisi vailaʻau faʻamaʻi ma aʻafiaga faʻapitoa e ono aʻafia ai le ono avea ma mafuaaga o maualuga maualuga o kulukose.

Tulaga faatauainaI luga o se manava gaogao, mmol / l2 itula pe a uma se taumafataga, mmol / lO le hemoglobin glycated,% Norm3,5–5,5itiiti ifo i le 7.8itiiti ifo i le 6.5 Hyperglycemia5,6–6,97,8–11 SD7 ma sili atu11.1 ma sili atusili atu nai lo le 6.5

O togafitiga o le Endocrine e maua i faailoga i luga ae o le 11 mmol / L. Afai o le toto toto o le suka o le 7.8-11 mmol / L, e maua ai se siama o le maʻisuka latent. E mafai ona e fuafuaina le i ai o le faamai e ala i le faia o se suega o le faapaleni kullukose.

I faʻamaoniga 11-11.9 mmol / l, o le suʻesuʻeina o le hyperglycemia maualuluga ua faia.

Le ata o le falemaʻi ma le faateleina o le maualuga o le kulukose

Faatasi ai ma le faateleina o le suka i le 11.9 mmol / l, o le tino e faailo ai se tagata e uiga i le faafitauli. O faʻamatalaga nei e aliali mai:

  • migraines
  • manogi o le acetone mai le gutu,
  • faailoga o le retinopathy o le maʻisuka,
  • faʻaauau faifaipea
  • taoto ma vili
  • vaivaiga
  • vaivai
  • tagi
  • faateleina le galala
  • puupuu le manava
  • mago o mucous membranes.

O le i ai o le hyperglycemia o loʻo faʻaalia e le arrhythmia, fiaai, faʻalavelaveina o lima poʻo vae. Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, e maua ai e tagata mama le mamafa

Aisea e matautia ai le faateleina o le kulukose i le 11.9 mol / l

E masani ona osooso i luga o le suka, e le pasi e aunoa ma se ala. O loʻo faʻamoemoeina e le tagata le atiaʻeina o faʻalavelave faʻapitoa mai le fatugalemu o le tino o le tino, fatu ma fatuga masani. Aua le pasi ma faafitauli i le vaʻai.

  1. O lenei tulaga e lamatia ai le atinaʻeina o le maʻisuka vae. O lenei faʻalavelave e fesoʻotaʻi atu i se faʻalavelave o le microcirculatory ma le neurotrophic disorders lea e oʻo atu ai i le maʻi o le tino, le necrosis lima, e oʻo atu ai i le gangrene.
  2. Faaleagaina o neura o le vae. E vaivai faʻavaivaia musika, faʻalavelave le gasegase, suia suiga o le paʻu i le paʻu.
  3. Faʻafitauli faʻapipii. O lenei tulaga e faʻaalia i le soliga o le gasegase lautele, o lo latou tuputupu ae ma le leo i totonu o le tupe.

O le Hyperglycemia ma le kulukose o le 11-11.9 mmol / L e oʻo atu ai i le maualuga o le toto, coma, ma le nephropathy.

O le tele o nei faʻafitauli e faʻagasolo pea ma alualu i luma vave. Latou te le faʻamalolo atoatoa. O tagata maʻi e na o togafitiga faʻamaonia, o le faʻamoemoega o le puipuia lea o le faʻaleagaina.

Faʻamatalaga o le maʻisuka

Ina ia maua se faʻamaoniga, o le ae manaomia le foai o le toto i luga o se manava gaogao. Ae ui i lea, e le lava lea e iloa ai le ituaiga o maʻisuka o loʻo maua e le maʻi.

O le nosología o le maʻi o le endocrin e faʻatuina pe a maeʻa se talaʻaga faafomaʻi. Ua avatu e le fomai se faatonuga e fuafua ai le maualuga o le C-peptide i luga o se manava gaogao ma le maea faamalositino. O le toto o le toto o faʻatautau o le GAD e iloiloina foi.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le C-peptide e laʻititi nai lo le masani. O lona tau e itiiti ifo nai lo le 0.2 mmol / l, o le inisalini e faaitiitia i le 0.003 mM / ml, o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le le lava o le insulin.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le C-peptide e maualuga atu, e oʻo atu i le 3.7 mmol / L. O se maualuga maualuga e mafai ona taʻu mai ai le faʻaofiina o vailaʻau faʻalaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le dextrose. O le gaosiga o le pancreatic poʻo le totoina o okeni o suauu beta e aʻafia ai le molimau.

Fesoasoani muamua mo le suka maualuga

Muamua lava, fuaina le kulukose plasma. Ina ia faʻaititia le maualuga o le suka i le ituaiga 1 o le maʻi endocrine e 2.78-5.55 mmol / l, e tatau ona faʻaofi le 0.3 U o le inisalini / kg ma tuʻuina le tele o vai. Afai e le pa'ū le kulūkose, valaʻau se falemaʻi.

Afai e umi se taimi e malaga ai le falemaʻi ma o loʻo maʻi le maʻi o le maʻi, 100-200 IU o le inisalini e faʻatautaia. E le gata i lea, o le afa muamua o le tui o loʻo faʻatonuina i se auala faʻapitoa, le lona lua - i le vavalalata.

I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e faʻaauau pea ona ave suālaʻau palapala, mulimuli i meaʻai lelei ma faamalositino. Afai o le maualuga o le suka e oso maualuga atu i luga aʻe o le 11 mmol / L ma oʻo i le 11.9 mmol / L pe sili atu, e fautuaina e te inu muamua le sua pateta.

I le iloa ai o le faateleina o le suka, aua le vave alu i inisiua. O le siloni, o se fuga o vine ma fugalaau o le a fesoasoani e toe faafoi i le masani. O togafitiga fualaau e fesoasoani i le tau faasaga i le hyperglycemia.

Tuua Lau Faamatalaga