Mafuaaga ma togafitiga o le edema i le maʻisuka

O le maʻi suka e tau atu ai i faʻalavelave faʻalavelave umi o le maʻi poʻo le le lava o taui. O le neuropathy sili ona taatele o pito i lalo.

O le taʻiala autu mo le atinaʻeina o le polyneuropathy o le maʻisuka o le manua i le puipui vascular e le maualuga o le kulukose toto. O le le maua o le toto ma le faʻavaivaia o le amio lelei o fiva namu e taʻitaʻia ai le vae o le maʻisuka.

O se tasi o faailoga o le neuropathy e fulafula mai pito i lalo. O faʻafitauli o le faʻalavelave popolega e le na o le pau lea o le mafuaʻaga e mafua ai le faitioga o tagata gasegase o le vae pito i lalo e tumu i le maʻisuka.

Mafuaʻaga o le vae o loʻo tupu i le maʻisuka

O le fulafula i luga o vae e tupu pe a oʻo i le tele o sela ma avanoa faʻapitoa e tumu i le suavai. O vae, e pei o vaega pito maualalo o le tino, e maua ai le avega silisili i le tulaga saʻo.

O le lūlūina o vae ma vae e faʻalagolago lava i le tele o faʻaopoopoga o le vai i totonu o le tino, ma luga o le mafai ona gafatia o pa puipui, o le gaioiga o le vevela ma le toto.

O le gase o le tino i le maʻisuka e mafai ona i ai ni tikeri o le malosi:

  • Pastous vae ma vaega pito i lalo o le vae pito i lalo: pe a tui i luga o le paʻu o le pito i luma o le vae pito i lalo, o loʻo tumau pea se alagalalo itiiti, faʻapea foʻi mai le mea e ola ai luga o totini.
  • O le fulafoaga i le lotoifale e mafai ona tasi le itu poʻo luga uma o vae i le itu o tapuvae, tapuvaevaevae.
  • Sogi o le vae maualalo i le maualuga o le tulivae. Pe a faʻamalosi mo se taimi umi, e tumau pea se tootoo. O le fetogi atonu e i luga o vae uma e lua pe na o le tasi foi.
  • Faʻafitauli o le paʻu i le talaaga o le edema. O fesoʻotaʻiga faʻateleina e mafai ona ufiufi i vavae, lea e atiina ae ai ni manua faʻamalolo ma maʻi pipili.

Faʻatasi ai ma se taimi umi i se tulaga saʻo, faʻatasi ai ma le faʻamalositino malosi, o le edema i le pito i lalo o le vae pito i lalo e mafai ona aliali mai i le afiafi, e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le malosi o le hydrostatic i luga o vaa ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi. O lea ituaiga o tusitusiga e tuusaʻo e aunoa ma togafitiga.

O fulafula e afaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le le atoatoa o le galueaina o le cardiovascular system, faʻatoʻa fatugao, faaleagaina o vaʻa vevela ma gasegase, faʻapea foʻi ma faʻaaliga o le oona poʻo le purulent inflammatory process in tissues.

O le le mautonu ma le togafitia o le puipui vascular e aofia ai le polyneuropathy syndrome. O le fulafula e masani lava ona sili atu ona faʻaalia i le atinaʻeina o se fomaʻi eseese o lenei faʻalavelave.

O le faagasologa e maua mai i le faaleagaina o puipui o toto toto lea e teuina ai le gaʻo ma le calcium i luga o puipui, o palasisolalala e faia i totonu o le lumenene o le gaʻo. Faʻaitiitia le faʻaleagaina o le toto, siama i totonu o veins e fesoasoani i hemorrhages i le paʻu ma le faʻatulagaina o le edema.

Faʻatasi ma le neuropathy, atonu o le a fulafula, sili atu ona faʻalogo i luga o le tasi vae. O le paʻu e malulu ma malulu. O tagata maʻi e faitio i le tiga pe a savali, faʻalavelave, faʻaitiitia le lagona, faʻalauteleina le mago ma le mafiafia o le paʻu, foliga vaaia o le pa'ū i luga o le mulivae.

I le tulaga o le alualu i luma, ulupulu e fai i luga o vae po o vae, lea e le malolo mo se taimi umi

O le cardiac edema faʻatasi ai ma le le atoatoa o le tino e iai ni uiga uiga ese:

  1. E masani lava ona i luga o vae e lua.
  2. Edema i le amataga o le laʻititi, ma le faʻasesega ogaoga - faʻafefe, faʻalautele i tulivae.
  3. O le fetogi i le taeao e faaitiitia ma faateleina i le afiafi.

O le edema fomaʻi i le taeao e mafai ona avea ma tasi o faʻamaoniga o le nephropathy o le maʻisuka. I le faʻaopoopoga i vae, o lima ma laumata maualalo e mafai ona fuga. I le taimi lava e tasi, o le fulafula o le tino e sili atu ona logoina nai lo sulu. Faʻaleagaina o fatugaʻo i le maʻisuka e masani ona maua mai i tua o le toto maualuga.

O loʻo maua i le maʻisuka e mafai ona fulafula i faʻamaʻi vein - veinsose veins ma thrombophlebitis. Edema e tasi pe sili atu ona faʻamaonia i luga o se tasi o vae, faʻaauau pea, mafiafia. Faamalosi pe a maeʻa le umi. Le tele o tapuvae fao. A maeʻa ona faʻaitiitia se tulaga faʻavave.

I faʻamaʻi o le tino o le tino, o taunuuga o le erysipelas, o le edema tele ma le mausali, ua le afaina i le taimi o le aso poʻo se suiga i le tulaga o le tino. O le fausiaina o se "aluga" i tua o le vae o le uiga lea.

O le gasegase o le maʻisuka e tupu i le fula o le tapuvae po o tulivae. I lenei tulaga, o le edema i le lotoifale, naʻo le itu o le sooga mumu, e o faatasi ma le gasegase vaivai ma tiga aʻo faagasolo.

Aisea e afaina ai le maʻisuka?

O faʻasalaga o le gaosiga o le gaʻo gaʻo e mafua ai le faateleina o le toto toto. O le alualu i luma o le maʻisuka e aʻafia ai meaʻai o meaola ma masani ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le edema. O le vai e faʻapupulaina i totonu o totoga o le tino ma masini, faʻaleagaina le manuia o le maʻi. O se tagata e amata amata ona feagai ma faigata i le gaioiga, o le le mautonu le lagona le mautonu e aliali mai i totonu o vae.

I le maʻisuka, o le fulafula o le pito i lalo e matauina ona o le gasegase o le tino ma tulafono faatonutonu.

E tele mafuaʻaga o le fausia o le sua. O le tele lava o lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o le neuropathy, lea e foliga mai e le o se talaaga o le hyperglycemia masani, o le mafuaʻaga lea e amata ai ona oti le nerve. E masani ona fulafula vae ma faaleagaina ai toto toto.

O isi mafuaaga o le faʻaleleia o le susu i totonu o masini e aofia ai:

  • veinsose veins
  • maʻitaga
  • loto vaivai
  • faʻamaʻi fatu
  • angiopathy
  • leaga meaʻai
  • solia o le masima-masima metabolism,
  • fai seevae seevae.

Faʻalagolago i le fea o okeni e aʻafia, o faailoga nei e iloga:

  1. Fufuluina o lima ma vae: mumu o le paʻu, tingling, susunuina, tiga, faʻaleagaina o le lima matua, faʻavave le faʻamalolo o manuʻa, o le tupu o le maʻisuka vae.
  2. Faʻatoʻaina o fatuga: o foliga e vevela, o le faagasologa e amata ona salalau mai le pito i luga i lalo, pe a e kiliki i le paʻu, o le pu e aliali mai vave vave ese. Vaʻavave.
  3. Cardmac edema: o le vae ua fetogi, o le faagasologa ua salalau atu i totoga o le tino ma sulu, ua le mafai ona matauina, o le fatu o le fatu ua faalavelaveina. O le paʻu e avea ma cyanotic, malulu i le paʻi, o le fossa e faʻalelei lemu.

Inisalini o le fulafula i le maʻisuka ituaiga 1 e na o le amataga lava o le togafitiga o le inisalini. Faailoga o togafitiga e aofia ai le faaletonu le vaaia o le tino, fula o foliga, perineum, lima, vae. A maeʻa sina taimi, o le a mou atu na uiga le lelei na oi latou lava.

O le a le lamatiaga o le edema neuropathic?

Neuropathy le mautonu e faʻalauteleina i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 ona o le leai o togafitiga. O le iʻuga, ua faʻaumatia aʻafiaga namu. O vae o se tagata e ono paʻu, e le toe lagona le tiga mai le mu, manua. Ona o le leai o se lagona i taimi o le faaleagaina o le paʻu, e ono aʻafia ai se siama, lea i le ogaoga o mataupu e mafua ai ona vavaeeseina le lala ua faaleagaina.

O maʻi o le maʻisuka e amataina i luga o le taimi. O ona laasaga autu:

  • muamua - o faʻamaoniga e toetoe lava a toesea, ma o togafitiga e maua i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa,
  • gasegase vae vae, ona amata ai lea ona mumu ma mimiti ona vae,
  • mulimuli - maʻi pipisi, necrosis ma gangrene ma isi faʻamavaega ua faia.

Neuropathic faʻasiasia i le maʻisuka e oʻo atu ai i le verombosis loloto loloto. Faatasi ai ma lenei soliga, o vae e matua le lelei, o tiga e tupu, e lagona e se tagata le le toʻa i se tulaga tumau. O faʻasalaga massage e faʻasaina ma lenei faʻamaʻi. O lenei mea e tele lava ina fesoasoani i le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻapipiʻi o le ario pulmonary, ma o le tele o tulaga e mafua ai le oti.

Neuropathic faʻasiasia i le maʻisuka e oʻo atu ai i le verombosis loloto loloto.

Afai e fulafula vae, ona aveese lea o le edema, e tatau i le maʻisuka ona tausisia nisi fautuaga:

  • o le suka toto e tatau ona faʻamaonia e aloese ai mai le faaleagaina o vaʻa,
  • oe manaʻomia e taofi le ulaula aua o le nicotine e taʻitaʻia ai le atinaʻe o vasospasm,
  • e tatau ona e mulimuli i se taumafataga, aemaise lava i le faʻanoanoa, lea na atiae e faasaga i le talaaga o le maʻisuka ituaiga 2, mo lenei mea, faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma gaʻo manu.

Togafitiga o le edema e tupu:

  1. Conservative. Faatasi ai ma le fesoasoani a vailaau ma togafitiga faa-aganuu e faavasegaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, aveese le vai faatupulaia mai le tino.
  2. Totogi O vaega laiti o le paʻu o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi e aveesea. Faʻataunuʻu le angioplasty (toe faʻafouina vascular). I aʻafiaga ogaoga, o vae vaevaega pe vavaeʻese atoa.

Afai e fuga le vae, ona latou togafitia lea o lenei tulaga ma le faʻaaogaina o fualaau nei:

  • angiotensin receptors blockers e faʻaitiitia ai le toto maualuga (Valsartan),
  • togafitiga e aveesea le tele o le vai mai le tino ona o le faateleina o le tele o le urine (Veroshpiron, Furosemide),
  • ACE o loʻo puipuia le faʻalavelave mai faʻamaʻi fatuga (captopril),
  • analgesics e fesoasoani ai le tiga (Ketorolac, Ketorol),
  • vasabilator metabolist (riboxin),
  • vailaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina e faʻamaʻi ai maʻi ma manuʻa (Furacilin, Miramistin),
  • Faʻaopoopoga e toe faʻafoʻi le paleni o minerale ma vitamini (Oligim).

O vailaʻau aupito sili ona aoga mo togafitiga o le diabetic edema o:

  • Valsartan - faʻasaʻo le toto maualuga, faʻaititia le lamatiaga o le toilalo o le fatu.
  • Actovegin - faʻaleleia le gasegase o le cell, faʻateleina le tafe toto.
  • Thiogamma - faʻaleleia le tulaga o filo o le nerve lautele, faʻalauteleina le faʻaogaina o le glycogen i le ate.

Afai o gaʻo, abrasions, poʻo abrasions e tutupu i le taimi o le edema diabetic, e le tatau ona togafitia i iodine, ava malosi, poʻo le lanu meamata. O lenei mea e faʻapupulaina ai le tulaga, ona o na tupe e faʻamago ai le paʻu sili atu. Betadine e sili ona lelei mo lenei mea. O lea e le afaina ai le paʻu, e manaʻomia ona faʻamamaina vae i suauʻu ma fafaga kulimi i afiafi uma.

Tuua Lau Faamatalaga