Isofan insulin trade name, aʻafiaga o aʻafiaga, analogs, masini o le gaioiga, faʻasalaga, faʻamaoniga, iloiloga ma le tau faʻatatau


U.S. Food and Drug Administration
(FDA) ua faamaonia Tresiba / Tresiba (insulin degludec mo iniseti) ma Ryzodeg / Ryzodeg 70/30 (insulin degludec / insulin aspart mo injection) i le aso 25 o Setema e faaleleia atili ai le puleaina o le toto i tagata matutua e maua i le maʻisuka.

E tusa ai ma le Centers for Disease Control and Prevention, e tusa ma le 21 miliona tagata i le Iunaite Setete e mafatia i le maʻisuka. I le gasologa o taimi, o le maʻisuka e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o faʻalavelave ogaoga, e aofia ai maʻi fatu, tauaso, faʻaleagaina o le tino, ma faʻamaʻi fatu. Faʻaleleia o le puleaina o le suka i le toto e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o ia faʻafitauli.

«Umi umi le inisalini e taua tele le sao i le togafitiga o tagata gasegase ma le maualuga o le maʻisuka ma le ituaiga o maʻisuka II, "o le tala lea a Dr Jean-Marc Gettyer, o le Faatonu o le Metabolic and Endocrinological Department of the FDA's Center for Drug Evaluation and Research. "Matou te faʻaleleia pea le atinaʻe ma le lafoaʻi o vailaʻau e fesoasoani e faʻataʻi ai le maʻisuka."

Tresiba fualaau O se insulin faʻamaumau analogu ua leva ona faʻatulagaina e faʻaleleia atili ai le puleaina o tagata matutua i le ituaiga I ma le maʻisuka II. O le vailaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi i tulaga taitasi. Tresiba e faʻapitoa ona faʻatonuina i le aso i soo se taimi o le aso.

Agalelei ma le saogalemu Tresiba mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le ituaiga o maʻisuka faʻatasi ma le inisalini oral mo taumafataga, na iloiloina i le luasefulu-lua vaiaso ma tasi le 52-vaiaso faʻamalosia ma le mataʻituina mataupu faʻapitoa e aofia ai le 102 tagata mamaʻi.

Agalelei ma le saogalemu Tresiba mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II i le faʻatasi ma le vailaʻau autu o le maʻisuka o le vailaau sa iloiloina i totonu o le fa 26 vaiaso ma le lua 52-vaiaso faʻamalosia ma le mataʻituina faʻamaʻi togafitiga e aofia ai le 2 702 tagata gasegase. O tagata auai uma na faia se vailaau faʻataʻitaʻi.

I tagata gasegase i le ituaiga I ma le maʻisuka II oe na le lava le toto toto i le amataga o le suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o Treshiba na mafua ai le faʻaitiitia o le HbA1c (hemoglobin A1c poʻo le glycogemoglobin, o se faailoga o le suka o le toto), faʻatasi ai ma gaioiga a isi sauniuniga inisalini umi, na faamaonia muamua.

Le fualaau faasaina Ryzodeg 70/30 o se vailaʻau tuʻufaʻatasia: insulin-degludec, faʻasolosolo ile inisalini umi + inisalini, vaʻaiga o le inisalini maualuga. Ryzodeg ua mamanuina e faaleleia atili ai le pulea lelei o tagata matutua ei ai le maʻisuka.

Agalelei ma le saogalemu Ryzodeg 70/30, mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le ituaiga o maʻisuka faʻatasi ai ma le inisalini o tautala mo taumafataga, na iloiloina i se suʻesuʻega faʻatonuga e 26-vaiaso i le 362 tagata gasegase.

O le aoga ma le saogalemu o le Ryzodeg 70/30 mo le pulega 1-2 taimi i le aso e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II sa iloiloina i totonu o le fa vaiaso o tofotofoga i falemai e aofia ai le 998 tagata mamaʻi. O tagata auai uma na faia se vailaau faʻataʻitaʻi.

I tagata gasegase i le ituaiga I ma le maʻisuka ituaiga II oe na le lava le malosi o le toto i le amataga o le suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o Raizodeg 70/30 na mafua ai le faʻaitiitia o le HbA1c tutusa ma le mea na maua i le inisalini umi na faamaonia muamua poo le inisalini faʻatasi.

Sauniuniga Tresiba ma Ryzodeg faʻasolosolo i tagata gasegase e maualuga le maualuga o tino o le ketone i le toto poo le urine (ketoacidosis o le maʻisuka). O fomaʻi ma gasegase e tatau ona mataʻituina lelei a latou kulukose o le toto i le taimi o togafitiga o le inisalini. Tresiba ma Ryzodeg e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le suka (hypoglycemia) - o se tulaga e lamatia ai le ola. E tatau ona faia se suʻesuʻega sili atu ma le faʻaeteete pe a suia le suʻega o le inisalini, o le faʻaaogaina o isi vailaʻau e maualalo ai le kulukose, suiga i meaʻai, gaioiga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma tagata gasegase e le atoatoa pe faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le le mautonu ile hypoglycemia.

Faaaogaina o soʻo se inisalini e mafai ona afua ai ni faʻafitauli matuia o le faʻalavelave e ono lamatia ai le ola, e aofia ai anaphylaxis, faʻamaʻi masani o le paʻu, angioedema, bronchospasm, masalomia ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O aʻafiaga sili ona masani o aʻafiaga o Tresiba ma Risedeg na maua i le taimi o togafitiga faafomaʻi o hypoglycemia, reactions reactions, o se tali i le nofoaga o inisiua, lipodystrophy (toesea o le gaʻo) i le nofoaga o tui, paʻu o le paʻu, vevela, fulafula ma le mamafa.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le inisalini o se hormone taua lea, faatasi ai ma le glucagon, e aafia ai le toto suka. O le hormone o loʻo faia i suauu o le ß (peta beta) o le pancreas - o motu o Langerhans. O le galuega autu o le inisalini o le pulea lelei lea.

O le toesea atoatoa o le inisalini e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 - o le maʻi autoimmune. A o iai se ituaiga o le inisalini o le maʻi, o le tino le maua o le inisalini e matauina, o le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le le maua o le hormonone.

O le faʻamalosi mo le faʻasaʻoina o molelaʻau inisalini o le toto maualuga o le suka o le 5 mmol glucose i le lita o le toto. E le gata i lea, o gasegase eseese o amino ma gaʻo gaʻo maualalo e mafai ona mafua ai le faʻasaʻoina o mea oona: secretin, GLP-1, HIP ma gastrin. O le polypeptide insulinotropic faalagolago i le glucose e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini pe a uma ona 'ai.

O se analogic insulin e pipii i ni faʻamaumauga faapitoa o le inisalini ma mafai ai ona maua e kulukose mole molelaʻau e faʻaaogaina ai siama. O masini musele ma ate e maua ai le tele o numera o faʻamau. O le mea lea, e mafai ona latou faʻaaogaina se aofaiga tele o le kulukose i se taimi puupuu ma teu ai e avea ma glycogen pe liliu i le malosi.

Faailoga ma le faʻailoga

O le aafiaga o le fualaau faasaina ua suesueina i le silia ma le 3,000 tagata. E tele suʻesuʻega na laʻititi ma sa na o se vaega na lolomiina.

I se suʻesuʻega tele, randomized, multicenter, lyspro inisalini na faʻatusatusaina ma isophan. 1,008 tagata e maua i le maʻisuka-o loʻo maʻi i le insulin-i totonu o lenei suʻesuʻega-igoa, lea na tumau ai le 6 masina. Na togafitia uma e tusa ai ma le mataupu faavae o togafitiga autu. O le fualaau faasaina na faia i le taimi lava lea ao lei faia taumafataga, faatasi ai ma le inisalini masani 30-45 minute ao lei faia taumafataga. I le faʻaaogaina o le lyspro, o le maualuga o monosaccharides i le toto na tupu tele ina ua uma ona 'ai nai lo le inisalini masani, o le maualuga o le glucose i le toto pe a uma ona' ai e 11.15 mmol / L ma le inisalini masani, 12.88 mmol / L ma le lyspro. E tusa ai ma le hemoglobin glycosylated (HbA c) ma le anapogi glucose concentrations, e leai ni eseesega tele i le va o togafitiga e lua.

I se suʻesuʻega talu ai nei, o le aoga o le vailaau faʻasaina sa suʻesuʻeina foi i le 722 tagata e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka. Sa i ai foi se tulaga maualalo maualalo o le toto suka pe a uma ona 'ai. I le faaiuga o le suʻesuʻega, o le maualuga o le kulukose e 1.6 mmol / L maualalo ma le 2 itula i le maeʻa o meaai nai lo le lyspro. O le hemoglobin glycated ua faaitiitia tutusa i vaega uma o togafitiga.

O le isi faamasinoga na faʻasalalau na lipotia mai le 336 tagata e maua i le maʻisuka ituaiga I ma le 295 faʻatasi ai ma le maʻisuka e leai se inisalini. O tagata maʻi na ave le lispro poo le isofan. Ma le isi, na tuuina atu le fualaau faasaina aʻo leʻi 'ai, ma faʻalogo 30-45 minute aʻo leʻi' ai. E le gata i lenei suʻesuʻega, lea na faʻamauina ai le 12 masina, na faʻaalia mai ai le faʻaitiitia o le kulupu o le kulukose pe a faatusatusa i isi vailaʻau. I le ituaiga o le maʻisuka, na maua ai foi e leofoa se faaitiitia o fuainumera i le hemoglobin glycated (e oʻo i le 8.1%). I tagata taitoatasi e maua i le maʻisuka ituaiga II, e leai se eseesega i le va o togafitiga togafitiga i lenei itu.

Faʻaiʻuga

O le hypoglycemia o le faafitauli sili lea ona taua o le togafitiga o le inisalini. O le tele lava o suʻesuʻega na faʻaaogaina ai faʻamalosiaga o le hypoglycemic poo le toto e sili atu nai lo le 3.5 mmol / L e fuafua ai le gaoia o le hypoglycemic. I ni suʻesuʻega tetele se lua, o le faʻataʻitaʻiga ma le hypoglycemia asymptomatic e le masani ai i tagata gasegase oe na ave faʻatasi, o lenei eseesega na sili ona faalauiloaina i le po.

I se suʻesuʻega i tagata e maua i le maʻisuka, o le hypoglycemia na tupu i le tusa ma le 6 taimi i le masina. I le vaeluaina o tauaso i le va o le lispro ma le isophane, e leai ni eseesega na maua i le taimi o le hypoglycemia symptomatic. Aʻo faʻaaogaina muamua le fualaau faasaina, o le lamatiaga o le hypoglycemia e sili pe a ma le 1-3 itula i le maea ai o le tui, ma faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le homulini insulin i le mavae o le 3-12 itula.

Talu ai ona o le lyspro e fesoʻotaʻi faʻatasi i le faʻaauau o le insulin-I-I (IGF-I), e fusifusia i IGF-I le sili atu nai lo le insulin masani. O le mea faʻapitoa, o IGF-I-pei o aʻafiaga e mafai ona fesoasoani i le atinaʻega o faʻafitauli o le microvascular pe, ona o le poto masani i se isi inisalini, e aʻafia ai foi gasegase gasegase.

O le hypoglycemia e tupu pe afai o le tagata gasegase e tele naua le fualaau faasaina, inu ava malosi, pe le tele foi. O faʻamalositino malosi e mafai i nisi taimi ona mafua ai se faʻafitauli ogaoga o le hypoglycemic.

O faʻamaoniga sili ona taatele o:

  • Hyperhidrosis,
  • Tremor
  • Faateleina le manaʻo
  • Vaʻai matala.

O le hypoglycemia e mafai ona vave totogiina e le dextrose poo se suamalie suamalie (apu opu). O le mea lea, o maʻisuka uma e tatau ona suʻeina le suka i taimi uma. Faʻasolo i taimi uma o le hypoglycemia ma le maʻisuka umi, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a pa'ū le maʻi i se paʻu. O fualaau, aemaise lava peta blockers, e mafai ona teu ai faailoga o le hypoglycemia.

O le Hyperglycemia e atiina ae pe a le lelei le fuafuaina ole aofaiga o meaai ma insulin. Iniseti ma nisi vailaʻau e ono mafua ai le hyperglycemia. I le maʻisuka ituaiga 1, o le le lava o le inisalini e taʻitaʻia ai le mea e taʻua o le ketoacidosis - o le faʻalauteleina o le tino o le tino. O lenei mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le malamalama (maʻi o le maʻisuka), ma i le tulaga sili ona leaga, oti. Ketoacidosis o se faʻafitauli faafomaʻi faʻafuaseʻi ma e tatau ona togafitia i taimi uma e le fomaʻi.

  • Naua ma vili
  • Uiga masani
  • Vaivai
  • Acetone

Faʻasologa ma le faʻaaogaina

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le vailaʻau e masani lava ona faʻaaogaina i se auala faʻapitoa - i totonu o le tino o le tino. O nofoaga e sili ona fiafia i ai le iniseti o le pito i lalo ma ogavae. O le fualaau faasaina ua tuiina i se manulele manifinifi ma puupuu i le lautele lapopoa o le paʻu. O le lelei o se peni pine o le tagata maʻi e mafai ona iloa le aofaiga tonu o le vailaʻau faʻataʻitaʻiina. Ole fua ole aso e fuafuaina e le fomaʻi.

O peni inisalini ei ai se nila manifinifi manifinifi. I le pito i luga o le 'au o se masini feaveaʻi. O le numera o suiga i le faatinoga e fuafua ai le tele o le insulin e tui i le taimi o le tui.

O pamu insulin e laiti, faʻapipiʻiina eletise ma faʻamalama polokalame o loʻo ofuina i le tino ma tuʻuina atu se masini faʻataʻitaʻiina o le inisalini i siama faʻapipiʻi e ala i se masini palasitika.

O le tui o le inisalini e talafeagai faapitoa lava mo tagata maʻisuka ma se faaletonu faaletonu o le olaga. Afai o le glycemia e fesuisuiai pea lava e oo lava i le tele o injections o le inisalini, o se pamu insulin e lelei ma saogalemu.

Fegalegaleaiga

O se vailaau e mafai ona fegalegaleai ma fualaau uma e iai le tuusao pe leai foi i le glycemia.

O le autu o le fualaau faasaina:

Faʻatauga igoa mo suiGaioiga galueLelei le togafitigaTau o pusa, lapisi.
MetoforminMetformin1-2 itula120
GlibenclamideGlibenclamide3-4 itula400

Le manatu o le fomaʻi ma le gasegase.

O le tino o le inisalini o se vailaʻau saogalemu ma faʻamaonia ua faʻaaogaina i le maʻisuka mo le tele o tausaga. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina e tatau ona fetuutuunai le fua o le fualaau faasaina.

Kirill Alexandrovich, diabetistist

Sa ou aveina le vailaau mo le 5 tausaga ma ou te le lagonaina ni aʻafiaga matuia. Afai e te le 'ai, e sosolo, o lou ulu o loʻo taamilo ma amata ona paʻu vave lou fatu. O se suʻi suka e faasaoina ai le tulaga. O osofaiga e seasea tupu, o lea ou te fiafia i le fualaau faasaina.

Tuua Lau Faamatalaga