Tulip: faatonuga mo le faʻaaoga, analogues ma iloiloga, tau i falemaʻi o Rusia

Atorvastatin - inhibitor filifilia HMG-CoA reductaseaofia ai i le faʻapipiʻi cholesterol i le ate. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e fesoasoani i le faateleina o le numera o le faʻaleleia - LDL i luga o sel, lea e taʻitaʻia ai le alualu i luma ma le metabolism o LDL. Fesoasoani i tulaga maualalo cholesterol, lipoproteins, LDL cholesterol, apolipoprotein-B.

I maʻi ma hypercholesterolemia (aiga, matua) ma afaina hyperlipidemia faaitiitia le maualuga VLDL cholesterol ma TG.

E tusa ma le 40 mg, o le vailaʻau e faʻaititia ai le LDL e le 50%, cholesterol e 37%, triglycerides e 29%, ma le apo-B e 42%. E faʻatatau i le fualaau, e faʻaititia ai le maualuga o le LDL i le hypercholesterolemia i aiga, lea e puipuia i togafitiga ma isi fualaau o le lipid-lowering. O le aafiaga e aliali i le vaiaso lona tolu mai le amataga o togafitiga, ma o le maualuga o le aoga e ausia i le masina.

Pharmacokinetics

E maualuga le maualuga o le faʻaalu. Cmax i le toto e fuafua i le 2 itula. O le faʻaitiitia o le LDL cholesterol e le faalagolago i le taimi e ave ai fualaau (taeao po o le afiafi). O loʻo i ai se mafutaga i le va o le toʻotoʻo ma le tikeri o le faʻaaogaina.

O le leai o se avanoa e maualalo -12%, lea e fesootaʻi ma se metabolism i le vaega o meaʻai. Faʻafesoʻotaʻiga ma puluʻi toto 98%. E maua i le ate i lalo o le gaioiga o le isoenzymes ma le faʻavaeina o gasegase malolosi. O le gaioiga o metabolites e tumau 20-30 itula. E mafua mai i le manava. T1 / 2 - 14 itula. I le urine, e 2% o le tui na fuafuaina.

Contraindications

  • maʻi ate
  • hypersensitivity
  • myopathy,
  • maʻitaga ma lactation,
  • tausaga e 18 tausaga
  • le faapalepale Lactose.

Faʻamatalaga ma le faʻaeteete pe afea hyperthyroidism, faʻailoga faʻapitoa, sepsiseleelea eletise.

Faʻaiʻuga

Faʻafitauli matuia masani:

  • tiga o le ulu astheniavaivaiga tigā, paresthesia,
  • faʻataʻitaʻigafelagolagomaʻi ma tua o tiga,
  • paʻu vevela, paʻu, urticaria,
  • i luga o le edema.

E leʻi leva ona feagai ma ni aʻafiaga leaga:

  • amnesia, le neuropathy lautele,
  • hepatitis, lanu, anorexia, pancreatitis,
  • gaogao myositis, rhabdomyolysis,
  • tinisitus
  • angioedema, polymorphic erythema,
  • hyper - poʻo le hypoglycemia, maualuga le maualuga ole CPK ile toto,
  • thrombocytopenia,
  • alopecia,
  • tupe mama, suiga i le malosi.

Tulip, faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma metotia)

O le fualaau faasaina e faʻafoe tautala i soo se taimi o le aso.

O le fualaau o le fualaau faasaina e faalagolago lea i le maualuga o le cholesterol ma le mai le 10 mg i le 80 mg i le aso. O le tele o taimi, 10 mg poʻo le 20 mg o loʻo faʻatulagaina. O le maualuga o le maʻisuka e 80 mg.

O vaiaso uma e 3-4, o le maualuga o le lipids e pulea ma o le fualaau o le vailaʻau e faʻataʻitaʻia. I tagata gasegase e le atoatoa le aoga, e le faʻamaʻo le fua. Afai e le lava le galuega o le ate, o le a faʻaitiitia le fua o le tino i le mataʻituina e le aunoa o gaioiga (ACT ma le ALT).

Fegalegaleaiga

Pe a faʻaaogaina fibrates, erythromycin, cyclosporine, clarithromycin, faʻailoga ma immunosuppressive drugs, nicotinic acid o le lamatiaga o le myopathy ua faateleina.

CYP3A4 Inhibitors Isoenzyme mafua ai se faʻaopoopoga i le atorvastatin concentration.

Cyclosporin faʻaleleia le bioavailability ma le faʻatupulaia o le atorvastatin. Erythromycin, diltiazem ma clarithromycin e faʻateleina foi le faʻamalosia o fualaau faasaina. Itraconazole e taʻitaʻia ai le AUC o le atorvastatin i le 3 taimi.

O le faʻateleina o le taumafaina o le sua o le vine e mafua ai le faateleina o le maualuga o le atorvastatin.

Faʻaaoga faʻatasi ma efavirenz poʻo rifampicin e aofia ai se faʻaitiitia i le faʻamalosi o le vailaʻau.

Anetusi faaitiitia le maualuga o lenei fualaau faasaina e 35%.
Aafiaga o le tino i le taimi e ave ai colestipol sili atu le maualuga nai lo fualaau taʻitasi taʻitasi.

Pe a faʻaaoga digoxin ma le atorvastatin i mea maualuga, o le faʻateleina o le digoxin faʻalautele. Atorvastatin e faʻapuupuu le taimi ole taimi ole taimi e faʻaaoga faatasi ai warfarin. Amlodipine e le afaina ai le pharmacokinetics o lenei fualaau faasaina.

Analogs of Tulip

Ator, Atoris, Atorvastatin, Atorvastatin-Teva, Thorvacard, Liptonorm, Novostat, Torvazin, Torvalip, Torvas.

Tulip iloilo

O fualaau aupito sili ona aoga mo le togafitia o le hyperlipidemia o fuainumera ia, o lona lelei na faamaonia i suʻesuʻega o falemaʻi. I le faʻatinoga, o uluai fualaau faʻasaina ma o latou ituaiga e masani ona faʻaaogaina: atorvastatin (Tulip) simvastatin (Vasilip, Atherostat, Simlo), lovastatin (Holartar) Atorvastatin (Tulip) o se vailaʻau faʻasaina o loʻo i ai le umi o le ola nai lo isi fuainumera. O loʻo i ai le gafatia e faʻaitiitia ai faʻamaʻi. O se taunuuga o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, o le faʻaitiitia o le taimi o le maliu faʻafuaseʻi ua ausia, faʻaleagaina o le myocardial, o le manaʻoga mo le osofaia o le vaʻa. E faʻaitiitia ai le alualu i luma. atherosclerosis. Togafitiga e amata i se fatu laʻititi, ma faasolosolo malie le alualu i luma e ausia ai le maualuga o le lipoproteins.

O se tasi o faafitauli ma togafitiga o fuainumera o lo latou tau maualuga, ma lipoti mai e tagata gasegase. O lenei faafitauli e foia e ituaiga, e aofia ai le Tulip. O le vailaau faʻasaina e lelei le faʻafefe, ae o loʻo faʻaalia i aʻafiaga e masani ai masani o statins: o le faateleina i le maualuga o le ate ma musika enzymes (CPK). I a latou iloiloga, ua gauai atu tagata gasegase i lenei mea. Afai o le maualuga o enzymes o le ate e sili atu i le 3 taimi, ma CPK e 5 taimi maualuga nai lo le falesuesue masani, ua faalēaogāina le vailaʻau. Pe a toe foʻi mai le enzymes i tulaga masani, e toe faʻafoʻi togafitiga, ae o le vailaʻau e ave i lalo ifo. O le tele o tagata gasegase e maitauina le tiga o le manava, afaina, manava manava po o le malosi, ma le le mautonu. E seasea ona maua le myopathy ma e faʻaalia i le tiga ma vaivaiga i maso. O nei mea uma e le tumau ma e mou atu pe a uma le faʻaitiitia o le faʻaititia.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le a le mea e fesoasoani ia Tulip? Faʻamatala le fualaau faasaina i mataupu nei:

  • o se faʻaitiitia i le maualuga o le cholesterol ma le cholesterol ma le LDL cholesterol (lipoprotein cholesterol) maualalo i le gasegase ma le hypercholesterolemia aiga (faatasi ai ma le le atoatoa po o le le lava o taumafa ma isi togafitiga e leai ni vailaʻau),
  • o le faaitiitia o maualuga maualuga o apo-B (apolipoprotein B), TG (thyroglobulin), Chs ma Chs-LDL ma le faateleina o le maualuga o le Chs-HDL (maualuga lipoprotein cholesterol) i tagata mamaʻi i hyperlipidemia ma heterozygous aiga e le masani ai ma aiga hypercholesterolemia (i le tuufaatasiga ma auala e le o togafitiga faafomaʻi togafitiga i le tulaga o le leai o se aoga),
  • E le gata i lea, o le tele o faafitauli e maua mai i le cardiovascular i maʻi, e leai ni faʻamaʻi pipisi o le fatu o le fatu fatu (fatu fatu o le fatu), ae e tele foʻi aʻafiaga mo lona atinaʻe (toto maualuga, retinopathy, maʻi o le maʻisuka, faalagolago i le nicotine, albuminuria, genetic predisposition, low concentration of HDL-C in plasma, tausaga e sili atu i le 55)
  • puipuiga lona lua o faʻafitauli faʻapitoa o le cardiovascular i tagata gasegase e maua i le maʻi o le fatu.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le fagu, fua

Aʻo leʻi amataina togafitiga (e pei ona i ai i le taimi), e tatau ona mulimulitaia se fua masani o le hypocholesterolemic.

O pusa e faia faʻafofoga, e tusa lava po o le a le meaʻai. O le fualaau e mai le 10 mg i le 80 mg i le aso ma e faalagolago i le ogaoga o le maʻi ma uiga o le tino.

Ole fua maualuga o aso taitasi o le 80 mg i le aso.

Vaʻaia masani e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina:

  • Peraimeri (heterozygous hereditary and polygenic) hypercholesterolemia (ituaiga IIa) ma hyperlipidemia ua fefiloi (ituaiga IIb): Tulip 10 mg i le aso. Afai e tatau ai, o le siitia malie o le dose i le 80 mg e mafai (2 papa o le 40 mg i le tasi).
  • Homozygous hypercholesterolemia: 80 mg (2 fagu. Tulip 40 mg) 1 taimi i le aso.
  • Puipuiga o le atinaʻeina o fatu cardiovascular: Tulip 10 mg 1 taimi i le aso.
  • Afai e le ausia le faʻamoemoe maualuga LDL maualuga, e mafai ona faateleina le fualaau o le vailaʻau i le 80 mg i le aso, e fuafua i le tali a le tagata maʻi ma se vaeluaga o le 2 i le 4 vaiaso.

I le amataga o le togafitiga, pe a uma le 2-4 vaiaso o togafitiga, ma pe a maeʻa foi fualaau taitasi, e tatau ona fuafua le maualuga o le lipids i le plasma ina ia vave ona fetuunai le fualaau.

O le fetuunaiga o le tino mo le le atoatoa o le aoga ma le matua ua le manaomia.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega ma tagata matutua, e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau. I le tulaga o le gase o le tino, faʻaaoga ma le faʻaeteete, siakiina pea le gaoioiga o enzymes o le ate.

Afai o le a matauina le faateleina o le gaoioiga a ACT poo le ALT e sili atu nai lo le 3 taimi faʻatusatusa i le VGN, e fautuaina e faʻaititia le fualaau poʻo le faʻaaogaina o le vailaʻau.

E tatau ona logoina tagata maʻi e uiga i le manaʻomia ona vave talanoa i se fomaʻi pe afai e iai ni tiga ma / poʻo ni vaivaiga e le mafaamatalaina, aemaise lava o faʻatasi ma se faʻalavelave lautele ma le fiva.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

Tulip - Sui o le tino.

Atorvastatin o se tagata faʻatagaina faʻataʻitaʻitipi filifilia o le HMG-CoA reductase, o se enzyme e liua ai le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A i le mevalonic acid, o se vailaau o vaʻaia, e aofia ai le cholesterol.

Triglycerides (TG) ma le cholesterol (Xc) o loʻo aofia i le tuufaatasiga o le lipoproteins maualalo maualalo (VLDL) ao faagasolo le faʻasologa o le ate, ulufale i le plasma o le toto ma ave atu i tisipesa lautele. Laititi lipoproteins (LDL) maualalo mai i le VLDL ao fegalegaleai ma le LDL receptors.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le maualuga o le aofaʻi o le cholesterol, LDL ma le apolipoprotein B (apo-B) i le plasma toto e fesoasoani i le atherosclerosis ma o loʻo aʻafia ai i aʻafiaga lamatia mo le maʻi cardiovascular, aʻo faateleina le maualuga o le lipoproteins maualuga (HDL) e faʻaitiitia ai le lamatiaga atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

O le Atorvastatin e faʻaitiitia ai le mamafa o le cholesterol ma le lipoproteins i le plasma toto ona o le faʻasaina o le HMG-CoA reductase, faʻasalaga o le cholesterol i le ate ma le faateleina o le numera o le "ate" LDL receptors i luga o le potu, lea e oʻo atu ai i le alualu i luma ma le catabolism o le LDL (e tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa).

Atorvastatin e faʻaitiitia ai le faʻaogaina ma le faʻatupulaia o le LDL-C, o le Ch, apo-B i maʻi ma le homozygous ma le heterozygous hypercholesterolemia, matua hypercholesterolemia ma hyperlipidemia ua fefiloi.

E mafua ai foi le faaitiitia o le maualuga o le cholesterol-VLDL ma le TG ma le faateleina o le maualuga o le cholesterol-HDL ma apolipoprotein A-1 (apo-A).

I tagata gasegase ma le dysbetalipoproteinemia, o le faʻaitiitia o le lipoproteins vavave o le Xc-LAPP ua faʻaitiitia.

O le atorvastatin i doses o le 10 mg ma le 20 mg e faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol e 29% ma le 33%, LDL - e 39% ma le 43%, apo-B - e 32% ma le 35% ma le TG - e 14% ma le 26% faateleina le maualuga o le HDL cholesterol ma apo-A.

O le atorvastatin i doses o le 40 mg e faʻaitiitia ai le maualuga o le maualuga o le cholesterol e 37%, LDL - e 50%, apo-B - e 42% ma TG - e 29%, mafua ai le faateleina o le maualuga o le cholesterol ma le HDL ma apo-A.

Faʻavave-faʻatupulaia ma le faʻavaivaia le faʻamalosia o le LDL i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia familial homozygous, faʻasaʻo togafitiga faʻatasi ma isi fualaau o le lipid-lowering.

E leai ni aʻafiaga o le tino ma le toto.

O le togafitiga faʻasolosolo e atiina ae i le 2 vaiaso talu ona amata le togafitiga, e oʻo i le maualuga pe a uma le 4 vaiaso ma tumau i le taimi o togafitiga.

Faʻasologa o Tulip Substitutes

O le analogue e taugofie mai le 104 rubles.

Atorvastatin o se mea tutusa o le gagana Rusia, o lea e taugofie ai nai lo togafitiga mai fafo, e ui lava e le eseese tele i le tuufaatasiga. E faʻamaonia i le tulaga o le faʻaleleia o le tino, i le taimi o le maitaga ma le lactation.

Atorvastatin-Teva (pusa) Faʻailoga: 11 Maualuga

O le analogue e taugofie mai le 97 rubles.

Atorvastatin-Teva o se fomaʻi Isaraelu e masani lava e le eseese i le tuufaatasiga, o lea o le lisi o faʻamatalaga, faʻamaʻiloga ma aʻafiaga e tutusa. Mea gaosi galue: atorvastatin calcium i le tele o dosages (fuafua i le pepa o le faʻamalolo).

O le analogue e taugofie mai 65 rubles.

Tagata gaosi: Oxford (Initia)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • 20 mg papa, 30 pcs.
Faatonuga mo le faaaogaina

Lipotord ei ai le foliga tutusa e tasi e pei o le "uluai" fualaau faasaina. Vaega tuai o le atorvastatin calcium trihydrate (e tutusa ma le atorvastatin 10 mg). O lenei sui e iai le lisi tele o tofiga, o le mea lea, ao lei amataina togafitiga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

Analogs i le tuufaatasiga ma faailoga mo le faʻaaoga

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Amvastan --56 UAH
Atorvacor --31 UAH
Atoris 34 tusi7 UAH
Vasocline --57 UAH
Livostor atorvastatin--26 UAH
Liprimar atorvastatin54 solo57 UAH
Thorvacard 26 tusi45 UAH
Atorvastatin 12 solo21 UAH
Limistin Atorvastatin--82 UAH
Lipodemin Atorvastatin--76 UAH
Litorva atorvastatin----
Pleostin atorvastatin----
Tolevas atorvastatin--106 UAH
Torvazin Atorvastatin----
Torzax atorvastatin--60 UAH
Etset atorvastatin--61 UAH
Aztor ----
Astin Atorvastatin89 tusi89 UAH
Atocor --43 UAH
Atorvasterol --55 UAH
Atotex --128 UAH
Novostat 222 suʻe--
Atorvastatin-Teva Atorvastatin15 tusi24 UAH
Atorvastatin Alsi Atorvastatin----
Lipromak-LF atorvastatin----
Vazator atorvastatin23 solo--
Atorem atorvastatin--61 UAH
Vasoclin-Darnitsa atorvastatin--56 UAH

Le lisi o loʻo i luga o analogues, o loʻo faʻaalia ai Tipip sui, e sili ona talafeagai ona o latou tutusa foliga o mea gaosi ma e faʻatasi e tusa ai ma le faʻaaliga mo le faʻaaoga

Analogs e ala i le faʻamaoniga ma le auala e faʻaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Vabadin 10 mg simvastatin----
Vabadin 20 mg simvastatin----
Vabadin 40 mg simvastatin----
Vasilip simvastatin31 suʻe32 UAH
Zokor simvastatin106 suʻe4 UAH
Zokor Forte simvastatin206 suʻe15 UAH
Simvatin simvastatin--73 UAH
Vabadin --30 UAH
Simvastatin 7 tusi35 UAH
Vasostat-Health simvastatin--17 UAH
Vasta simvastatin----
Kardak simvastatin--77 UAH
Simvakor-Darnitsa simvastatin----
Simvastatin-zentiva simvastatin229 suʻe84 UAH
Simstat simvastatin----
Alleste --38 UAH
Zosta ----
Lovastatin lovastatin52 solo33 UAH
Aia tatau faaletagata pravastatin----
Leskol 2586 tusi400 UAH
Leskol Forte 2673 tusi2144 UAH
Leskol XL fluvastatin--400 UAH
Crestor rosuvastatin29 tusi60 UAH
Mertenil rosuvastatin179 suʻe77 UAH
Klivas rosuvastatin--2 UAH
Rovix rosuvastatin--143 UAH
Rosart Rosuvastatin47 suʻe29 UAH
Rosuvastatin Rosator--79 UAH
Rosuvastatin Krka rosuvastatin----
Rosuvastatin Sandoz Rosuvastatin--76 UAH
Rosuvastatin-Teva Rosuvastatin--30 UAH
Rosucard Rosuvastatin20 solo54 UAH
Rosulip Rosuvastatin13 tusi42 UAH
Rosusta Rosuvastatin--137 UAH
Roxera rosuvastatin5 suʻe25 UAH
Romazik rosuvastatin--93 UAH
Romestine rosuvastatin--89 UAH
Rosucor rosuvastatin----
Anapogi anapogi----
Acorta Rosuvastatin Calcium249 suʻe480 UAH
Tevastor-Teva 383 suʻe--
Rosistark rosuvastatin13 tusi--
Suvardio rosuvastatin19 solo--
Redistatin Rosuvastatin--88 UAH
Rustor rosuvastatin----
Livazo pitavastatin173 suʻe34 UAH

Eseesega o mea, atonu e fetaui lelei i faʻaaliga ma auala e faʻaaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Lopid Gemfibrozil--780 UAH
Lipofen faʻamaoni--129 UAH
Tricor 145 mg fenofibrate942 suʻe--
Trilipix Faʻamamaina----
Pms-cholestyramine faʻamalama faʻamalama moli moli masani--674 UAH
Paʻu suamalie Suauʻu Suauu109 solo14 UAH
Ravisol Periwinkle laʻititi, Hawthorn, uila vao, solofanua, White whiteletoe, Iapani Sofora, Horsetail--29 UAH
Sicode iʻa----
Vitrum cardio tuufaatasiga o le tele o mea galue1137 solo74 UAH
Omacor tuufaatasiga o le tele o mea galue1320 suʻe528 UAH
Fuauu fagota o iʻa25 solo4 UAH
Epadol-Neo faʻaopoopoga o le tele o mea galue--125 UAH
Ezetrol ezetimibe1208 paʻu1250 UAH
Faʻailoga Evolokumab14 500 suʻeUAH 26381
Talosaga alorocomab--28415 UAH

E faʻapefea ona maua se faʻaletonu taugofie o se taugata taugata?

Ina ia maua se faʻasologa taugofie i se vailaʻau, se generic poʻo se synonym, muamua o mea uma matou te fautuaina e gauai atu i le tuufaatasiga, e faʻaaogaina i mea tutusa ma mea e faʻaaogaina mo faʻaaogaina. O le mea lava lea e tasi o le fualaau faasaina o le a faailoa mai ai o le vailaʻau e tutusa lava ma le fualaau faasaina, vailaau faafomai ma tutusa. Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i vaega le atoatoa o fualaau tutusa, lea e mafai ona aafia ai le saogalemu ma le aoga. Aua nei galo e uiga i faatonuga a fomaʻi, togafitiga o le tagata lava ia e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina, o lea la e masani ona e talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau.

Faiga Faʻafofo

tulafono faatonutonu. Leai: P N015755 / 01 o le 02/02/09 - faʻavavauAso o le toe resitalaina: 01/11/13
TULIP ®
tulafono faatonutonu. Leai: P N015755 / 01 o le 02/02/09 - faʻavavauAso o le toe resitalaina: 01/11/13
tulafono faatonutonu. Leai.: LP-000126 mai le 01/11/11 - faʻavavauToe resitalaina: 01/12/16

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Palama vali ata papaʻe pe toetoe lava paepae, lapotopoto, biconvex, togitogia i le "HLA 10" i le tasi itu, vaaiga gau: paʻepaʻe paʻepaʻe.

1 le
atorvastatin (i le tulaga o le atorvastatin calcium)10 mg

Tagata faʻatau: lactose monohydrate - 34.8 mg, sodium croscarmellose - 19.2 mg, hyprolose - 2 mg, polysorbate 80 - 2.6 mg, oxide magnesium mamafa - 26 mg, colloidal silicon dioxide - 1.2 mg, magnesium stearate - 1 mg, cellulose microcrystalline - up to 250 mg .

Faʻavaeina Shell: hypromelilose - 2.976 mg, faʻamalolo - 0.744 mg, dioxide (E171) - 1.38 mg, macrogol 6000 - 0.6 mg, talc - 0.3 mg.

10 pi - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.
10 pi - paʻu (9) - teuina o pepa pepa.

Palama vali ata lanu samasama, lapotopoto, biconvex, ma le togitogiga "HLA 20" i le tasi itu, vaai i le gau: papae paʻepaʻe.

1 le
atorvastatin (i le tulaga o le atorvastatin calcium)20 mg

Tagata faʻatau: lactose monohydrate - 34.8 mg, sodium croscarmellose - 19.2 mg, hyprolose - 2 mg, polysorbate 80 - 2.6 mg, oxide magnesium mamafa - 26 mg, colloidal silicon dioxide - 1.2 mg, magnesium stearate - 1 mg, cellulose microcrystalline - up to 250 mg .

Faʻavaeina Shell: hypromelilose - 2.976 mg, faʻamalolo - 0.744 mg, dioxide o le titanium (E171) - 1.368 mg, macrogol 6000 - 0.6 mg, talc - 0.3 mg, uila samasama samasama (E172) - 0.012 mg.

10 pi - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.
10 pi - paʻu (9) - teuina o pepa pepa.

Palama vali ata papae ma se lanu samasama-lanu enaena, lapotopoto, biconvex, togitogia i le "HLA 40" - i le tasi itu, vaaiga gau: papae paʻepaʻe.

1 le
atorvastatin calcium41.43 mg
e fetaui ma mea o loʻo i ai i le atorvastatin40 mg

Tagata faʻataumicrocrystalline cellulose - 284.97 mg, lactose monohydrate - 69.6 mg, sodium croscarmellose - 38.4 mg, hyprolose - 4 mg, polysorbate 80 - 5.2 mg, oxide magnesium mamafa - 52 mg, colloidal silicon dioxide - 2.4 mg, magnesium stearate - 2 mg.

Faʻavaeina Shell: hypromelilose - 5.952 mg, faʻamalolo - 1.488 mg, dioxide - 2.736 mg, macrogol 6000 - 1.2 mg, talc - 0.6 mg, uila samasama samasama (E172) - 0.024 mg.

10 pi - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

Atorvastatin o se tagata faʻatagaina faʻataʻitaʻitipi filifilia o le HMG-CoA reductase, o se enzyme e liua ai le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A i le mevalonic acid, o se vailaau o vaʻaia, e aofia ai le cholesterol.

Triglycerides (TG) ma le cholesterol (Xc) o loʻo aofia i le tuufaatasiga o le lipoproteins maualalo maualalo (VLDL) ao faagasolo le faʻasologa o le ate, ulufale i le plasma o le toto ma ave atu i tisipesa lautele. Laititi lipoproteins (LDL) maualalo mai i le VLDL ao fegalegaleai ma le LDL receptors.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le maualuga o le aofaʻi o le cholesterol, LDL ma le apolipoprotein B (apo-B) i le plasma toto e fesoasoani i le atherosclerosis ma o loʻo aʻafia ai i aʻafiaga lamatia mo le maʻi cardiovascular, aʻo faateleina le maualuga o le lipoproteins maualuga (HDL) e faʻaitiitia ai le lamatiaga atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

O le Atorvastatin e faʻaitiitia ai le mamafa o le cholesterol ma le lipoproteins i le plasma toto ona o le faʻasaina o le HMG-CoA reductase, faʻasalaga o le cholesterol i le ate ma le faateleina o le numera o le "ate" LDL receptors i luga o le potu, lea e oʻo atu ai i le alualu i luma ma le catabolism o le LDL (e tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa).

Atorvastatin e faʻaitiitia ai le faʻaogaina ma le faʻatupulaia o le LDL-C, o le Ch, apo-B i maʻi ma le homozygous ma le heterozygous hypercholesterolemia, matua hypercholesterolemia ma hyperlipidemia ua fefiloi.

E mafua ai foi le faaitiitia o le maualuga o le cholesterol-VLDL ma le TG ma le faateleina o le maualuga o le cholesterol-HDL ma apolipoprotein A-1 (apo-A).

I tagata gasegase ma le dysbetalipoproteinemia, o le faʻaitiitia o le lipoproteins vavave o le Xc-LAPP ua faʻaitiitia.

O le atorvastatin i doses o le 10 mg ma le 20 mg e faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol e 29% ma le 33%, LDL - e 39% ma le 43%, apo-B - e 32% ma le 35% ma le TG - e 14% ma le 26% faateleina le maualuga o le HDL cholesterol ma apo-A.

O le atorvastatin i doses o le 40 mg e faʻaitiitia ai le maualuga o le maualuga o le cholesterol e 37%, LDL - e 50%, apo-B - e 42% ma TG - e 29%, mafua ai le faateleina o le maualuga o le cholesterol ma le HDL ma apo-A.

Faʻavave-faʻatupulaia ma le faʻavaivaia le faʻamalosia o le LDL i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia familial homozygous, faʻasaʻo togafitiga faʻatasi ma isi fualaau o le lipid-lowering.

E leai ni aʻafiaga o le tino ma le toto.

O le togafitiga faʻasolosolo e atiina ae i le 2 vaiaso talu ona amata le togafitiga, e oʻo i le maualuga pe a uma le 4 vaiaso ma tumau i le taimi o togafitiga.

Faʻasologa o mea

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o le fualaau oona Tulip ®, e tatau i le tagata maʻi ona fautuaina se meaʻai masani o le hypocholesterolemic, lea e tatau ona ia faʻaauau pea ona tausisia le umi o le togafitiga ma le fualaau faasaina.

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga. O le fua o le Tulip ® e eseese mai le 10 mg i le 80 mg i le aso, ma ua filifilia e ave i ai mafaufauga muamua o le LDL-C, o le faamoemoega o le togafitiga ma le tali a le tagata lava ia i le togafitiga.

Mo le tele o tagata gasegase, o le fua muamua o le 10 mg 1 le taimi / aso.

I le amataga o togafitiga, pe a uma le 2-4 vaiaso o le togafitiga ma / pe pe a uma ona faateleina le fualaau o le Tulip ®, e tatau ona taofiofia le maualuga o le lipids i le plasma toto ma, pe a tatau ai, fetuunai le fualaau o le fualaau faasaina.

Ole fua maualuga o aso taitasi e 80 mg / aso.

Peraimeri (heterozygous hereditary and polygenic) hypercholesterolemia (ituaiga IIa) ma hyperlipidemia ua fefiloi (ituaiga IIb)

I le tele o tulaga, e lava le faʻaaogaina o le Tulip ® i se fuasela o le 10 mg 1 le taimi / aso (e mafai ona faʻaaoga le atorvastatin i laulau 10 ma le 20 mg). Afai e tatau ai, o le siitia malie o le fualaau i le 80 mg (2 pusa o le 40 mg) e mafai, e fuafua i le tali a le tagata maʻi i se vaeluaga o le 2-4 vaiaso, talu ona tausia le togafitiga i le mavae ai o le 2 vaiaso, ma le maualuga o le togafitiga pe a uma le 4 vaiaso. Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, e tumau ai pea lenei aafiaga.

Homozygous hypercholesterolemia

Ole fualaau oona Tulip ® i le tele o tulaga e faʻaaoga i se fualaau o le 80 mg (2 papa o le 40 mg) 1 le taimi / aso.

Faʻaleagaina o le faʻamaʻi cardiovascular

Tulip ® ua faʻaaogaina i se fualaau o le 10 mg 1 le taimi / aso. Afai e le ausia le maualuga o le maualuga o le LDL i plasma, e mafai ona faateleina le fualaau o le vailaʻau i le 80 mg / aso, e fuafua i le tali a le tagata i se vaeluaga o le 2-4 vaiaso.

Fai le fetuunaiga o fualaau faasaina Tulip ® tagata gasegase e le atoatoa le aoga ma i latou ua matutua e le o manaʻomia.

At tagata gasegase o loʻo i ai le galuega o le ate Ole faʻaitiitia o le atorvastatin mai le tino faʻagesegese, o le mea lea ua fautuaina ai e faʻaaoga ma le faʻaeteete ma le mataʻituina pea o le gaioiga o faʻamaʻi pipisi: ACT ma le ALT. Afai o le matauina o le faateleina o le gaoioiga a ACT poo le ALT e sili atu nai lo le 3 taimi faʻatusatusa i le VGN, e fautuaina e faʻaititia le fualaau poʻo le faʻaaogaina o le Tulip ® fualaau faasaina.

Faʻaiʻuga

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le tofiaina o le Tulip e ono mafai ona tuʻuina mai ma aʻafiaga nei:

  • masukoskeletal system: rhabdomyolysis, myalgia, neuropathy, myositis, bursitis, ogātala,
  • Gasegase faʻatoʻaga: utiine poʻo le toto o le vavalalata, o le edema o le pala, vaivai, faʻalavelave faʻalavelave, faʻaitiitia le libido, faʻasologa o vailaau faʻamaʻi, urolithiasis, urogenital infections,
  • respiratory system: asthma bronchial, o taimi e masani ai ona afaina, o le niumonia, dyspnea, bronchitis, rhinitis,
  • gastrointestinal tract: pancreatitis, ulutala duodenal, faʻafefete o le ate, gastroenteritis, stomatitis, gutu malogo, leisa, fagu, faʻaitiitia pe faʻalauteleina le manaʻo, paʻu, vomiting, constipation poʻo le manava, gasea.
  • vevela, faʻavauvau, tiga o le tino, maʻi moe, faʻamaʻi faʻalavelave, maʻi mama, malaise, paʻu o le pusa, faʻateleina le mamafa o le toto, e mafai ona maua ai le gasegase.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga i le fualaau faasaina, 1.5 masina ma le 3 masina i le maea ai o le togafitiga, faapea foi ma le faateleina o le fua o le atorvastatin, e tatau ona fuafuaina ni indices o le fov. O le gaoioiga o enzymes o le ate e tatau ona mataituina pe a aliali mai ni faʻaʻailoga o le faʻaleaga ate.

Contraindications

Ua faʻasalaina e faʻamaonia Talosaga i mataupu nei:

  • hypersensitivity i le atorvastatin ma isi vaega fesoasoani a le vailaʻau,
  • gasegase o le ate poʻo le faateleina o gaioiga o le "ate" e faʻaleagaina i le plasma o le amataga e leʻi iloa (sili atu ma le 3 taimi faʻatusatusa i le pito i luga o le masani),
  • myopathy
  • maʻitaga ma lactation,
  • tausaga e oo atu i le 18 tausaga (e le i faavaeina le aoga ma le saogalemu),
  • lactase le atoatoa
  • lapatose inlerance,
  • glucose-galactose malabsorption syndrome.

Faʻasalaga: faʻaleagaina o ava malosi, talaʻaga o faʻamaʻi ate, faʻamaʻi o le tino maso (talafaasolopito o le faʻaaogaina o isi sui o le HMG-CoA reductase group), le le mautonu le eletise, endocrine (hyperthyroidism) ma faʻalavelave faʻasoesa, sepsis), epilepsy le pulea, taotoga tele, vevesi.

Faʻasalaga

I le tulaga o le televave, e leai se togafitiga faapitoa. E tatau ona fai ni auala e taofi ai le faʻaaogāina o fualaau faasaina (gasegase, taumafa o fualaau faʻasaina), faʻataʻitaʻi togafitiga faʻamalosi e tausia ai le tino o galuega.

Analogs of Tulip, o le tau i falemaʻi

Afai e tatau ai, e mafai ona e sui le Tulip i se mea tutusa o le mea galue - o fualaau nei:

Pe a filifilia ni analogues, e taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o le Tulip, o le tau ma iloiloga o vailaʻau faʻatasi ai ma se aʻafiaga tutusa e le faʻaaogaina. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi ae le o le faia o se vailaau tutoʻatasi o fualaau faasaina.

Tau i le falemaʻi a Rusia: Paʻu fualaau papa 10 mg 30 pcs. - mai le 240 i le 270 rubles, 20 mg 30 fua. - mai le 363 i le 370 rupu.

Teu i se vevela e le sili atu i le 25 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. E tolu tausaga le ola o le taligalu. I falemaʻi, o loʻo faʻatauina e ala i le faʻauluina.

2 iloiloga mo "Tulip"

Na amata ona inu le kulupu i le maea ai o le suʻega o le toto na faʻaalia ai le maualuga o le cholesterol. O lenei vailaʻau ua mamanuina e puipui mai ai le toto e ala i le vevela o le toto. Sa ou inuina fualaau mo le 2 masina, ae na ou lagona le leaga ma taofia le ave. Sa faigofie ona inu, talu ai na manaʻomia le ave 1 le laulau i le aso. I le taimi muamua na lelei mea uma. Ona amata ai lea ona afaina le manava, ogaoga vevela, itiiti le gaogao o lima ma vae. Te musu e ave lenei vailaau, i se taimi mulimuli ane sa ou lagona le lelei. E ui lava e tatau ona matauina le mea moni o le maualuga o le cholesterol i le toto ua faaitiitia.

E le o le lauiloa aupito sili ona lauiloa o Atorvastatin, ae mo aʻu e sili atu le filifilia o le tagata.

Faʻamataʻuga itu

E tusa ai ma le WHO, o mea e le manaʻomia e faʻavasegaina e tusa ai ma a latou faʻaauau o le atinaʻe e pei ona taua i lalo: masani (> 1/100, 1/1000, 1/10 000, ® ua solia i le taimi o le maitaga. Talu ai o le cholesterol ma mea e faʻapipiʻi mai le cholesterol e taua mo Fetal Development, o le tulaga lamatia e ono taofia ai le HMG-CoA reductase e sili atu i le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina aʻo maʻitaga.

Afai o le maʻitaga ua maua i le taimi o togafitiga ma Tulip ®, e tatau ona taofi lana pulega i se taimi vave lava, ma e tatau ona lapatai le tagata maʻi e uiga i le ono lamatia o le pepe.

Ole fualaau o le Tulip ® e mafai ona faʻaaogaina i fafine o tausaga faatoa fananau mai pe afai o le tulaga o le maʻitaga e maualalo tele, ma ua logoina le tagata maʻi e uiga i le ono lamatia i le fetus i taimi o togafitiga.

Tamaitai o le tausaga fanau ao faagasolo togafitiga ma le Tulip ®, e tatau ona faʻaaogaina togafitiga faʻamalosi faʻamaoni.

Atorvastatin ua faʻamalosi i le susu o susu, o le mea lea ua solia ai mo le faʻaaoga i le taimi o le susu. Afai e tatau ona faʻaaoga le fualaau oona Tulip ® i le taimi o le lactation, e tatau ona faʻagata le susu.

Faatonuga faapitoa

Aafiaga i luga o le ate

E pei o le faʻaaogaina o isi inhibitors HMG-Co-reductase (statins), faʻatasi ai ma le Tulip ® togafitiga, o se faʻamaoni (sili atu ma le 3 taimi pe a faatusatusa i le VGN) faʻatupulaia i le gasegase o le gasegase transaminases: ACT ma ALT e mafai.

A o lei amataina le togafitiga, 6 vaiaso ma le 12 vaiaso talu ona amata le tagofia o fualaau faasaina Tulip ® pe a maeʻa ona faʻaopopoina lona fuainumera, e tatau ona mataʻitu faʻamaoniga o galuega ole ate (ACT, ALT). E tatau foi ona mataituina le gaioiga ile gaioiga pe a aliali mai faailoga o le gase o le ate. I le tulaga o le faʻatupulaia o le gaioiga o ACT ma le ALT, e tatau ona mataʻituina a latou gaoioiga seia faʻamaonia. Tulip ® e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase e faʻaleagaina le ava malosi ma / poʻo le i ai o se talafaasolopito o maʻi o le ate.

O faʻamaʻi o le ate i le gaioiga galue poʻo le faateleina o le gaioiga o le gasegase transaminases o le toto plasma o le amataga e le iloa, o se faʻasagaga mo le faʻaaogaina o le Tulip ®.

Puipuia o le tui ma le malosi o le Lipid-Reduction Therapy (SPARCL)

O se suʻesuʻega lata mai o ituaiga eseese o le stroke i tagata e le o le IHD, oe na maua talu ai nei le osofaʻiga poʻo le faʻasolosolo pea o le faʻamaʻi o le maʻisaga (TIA), na faʻaalia ai le maualuga o le lamatiaga o le stroke i le maʻi o le atorvastatin i le fua o le 80 mg pe a faʻatusatusa i le placebo. O se tulaga sili ona maualuga le lamatia na matauina i tagata mamaʻi o loʻo i ai le faʻamaʻi o le tino poʻo le faʻaleagaina i le taimi na amata ai le suʻesuʻega. Mo tagata gasegase oe na maua le paʻu o le tino poʻo le faʻaleagaina o le tino ma o loʻo ave le atorvastatin i se fualaau o le 80 mg, o le tulaga lamatia / manuia o se mea e le mautonu, ma o le tulaga lamatia e ono tupu ai le afaina o le gasegase e tatau ona iloiloina ma le totoa ao le i amata togafitiga.

Gaioiga o musika

Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina Tulip ® e mafai ona atinaʻe ai le faʻasologa. O le suʻesuʻega o le myopathy (tiga o muscle ma vaivaiga e faʻatasi ma le faateleina o le CPK galuega e sili atu i le 10 taimi faʻatusatusa i le VGN) e mafai ona ave i tagata mamaʻi e faʻasalalauina ai le faʻamalolo, tiga o le muscle poʻo le vaivaiga ma / poʻo se faʻalauiloa iloga i le CPK. Tulip ® togafitiga e tatau ona faamutaina pe afai ei ai se faailoga iloga i le KFK poo le i ai o le faʻamaonia pe masalomia le myopathy.

I le faʻaaogaina o isi inhibitors HMG-Co-reductase (statins), e mafai ona faateleina le lamatiaga o le myopathy pe a faʻaaogaina i le cyclosporine, fibrates, erythromycin, o le kulicotic acid i lipid lowering doses (sili atu i le 1 g / aso) poʻo le faʻamalologa o le azole.Faʻaaogaina o le Tulip ® faʻatasi ai ma fibrates, erythromycin, immunosuppressants, vailaʻau faʻasaina o le azole poʻo le acidic nicotinic i le lipid lowering doses (sili atu i le 1 g / aso), e tatau ona fuatia faʻamanuiaga ma faʻamoemoega o togafitiga faʻatasi ma Tulip ®.

E seasea ona lipotia lipoti o le puipuia o le myopathy i le taimi pe mulimuli foi togafitiga ma statins, e aofia ai le atorvastatin. E le o faʻamaonia le faʻaogaina o le myopathy e mafua ona o vaivaiga maso i pito i luga ma le faateleina o le plasma toto CPK, lea e faʻaauau pea e ui lava i le faamutaina o togafitiga o fuainumera.

Afai e tatau ai, o le togafitiga faʻapitoa e tatau ona mafaufau i le mafai ona faʻaaogaina nei vailaʻau i laʻititi pito i lalo ma tausiga. Vaʻaia pea le mataituina o le CPK galuega.

O le faʻaaogaina o le atorvastatin ma fusidic acid e le fautuaina, o le mea lea, o le faʻagata le tumau o togafitiga atorvastatin i le taimi o le faʻaaogaina o le fusidic acid e tatau ona iloiloina.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e tatau ona latou vave feiloaʻi i se fomaʻi pe a fai e le maua se tiga poʻo se vaivaiga maso, aemaise lava pe afai o mai faatasi ma le malaise poo le fiva.

Pe a faʻaaogaina le fualaau oona Tulip ®, faʻapea foʻi ma isi inhibitors o HMG-Co-reductase (statins), o mataupu e le masani ai o le rhabdomyolysis ma le faʻaleagaina le atoatoa ona o loʻuoglobinuria ua faʻamatalaina.

Afai ei ai ni faʻamatalaga o le myopathy e mafai ona tupu poʻo se tulaga lamatia mo le atinaʻeina o le le atoatoa ona o le rhabdomyolysis (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi pipisi matuia, faʻaogaina o le vaʻaia, togafitiga faʻapitoa, manua, ogaoga o le gasegase, vailaʻau eleto ma le endocrine) faalēaogā.

Faʻailoga faʻamaʻi faʻamaʻi

O mataupu e le masani ai o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻavavelaina ua lipotia ma le faʻaaogaina o nisi o fuainumera, aemaise lava i le faʻasolosolo togafitiga. O faʻamatalaga ile falemaʻi e aofia ai le le lava o le manava, le gasegase e le afaina, ma le le atoatoa o le soifua maloloina (faʻalautele le vaivai, paʻu o le mamafa, ma le fiva). I le masalosaloga o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino, o togafitiga ma statins e tatau ona faamutaina.

O nisi suʻesuʻega e fautua mai ai o le faʻaaogaina o fuainumera, o se vasega, e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le kulukose o le toto, ma i nisi o gasegase ua i ai le tele o aʻafiaga o le atiinaʻeina o le maʻisuka i le lumanaʻi, e mafai ona mafua ai le hyperglycemia, lea e manaʻomia ai togafitiga faʻasolosolo. Ae ui i lea, o lenei tulaga lamatia e leai se aoga pe a faatusatusa i se faaitiitia o tulaga lamatia lautele pe a ave fuainumera, ma, o le mea lea, e le tatau ona avea ma mafuaʻaga mo le faalēaogāina o togafitiga i fuainumera. O tagata maʻi e lamatia (e leai se gasegase o le glucose o le 5.6-6.9 mmol / L, BMI> 30 kilokalama / m 2, eletise maualuga, maualuga le maualuga o le toto) e tatau ona taofiofia, e le gata i le falemaʻi ma meaola, e tusa ai ma tulaga o le atunuu mo le tuuina atu o le fomaʻi fesoasoani.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

I le taimi o le togafitiga ma le Tulip ®, e tatau ona faʻaalia le lapataiga peʻa ave taavale ma auai i isi gaoioiga matautia e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le lamatiaga o le myopathy i le taimi o togafitiga faʻamaʻi ma le HMG-CoA reductase ua faʻapupulaina i le faʻaaogaina tutusa o cyclosporine, erythromycin, clarithromycin, immunosuppressive, vailaʻau faʻamaʻi (azole)ona o le mafai ona faateleina i le maualuga o le atorvastatin i le toto toto.

Faʻaaoga faʻatasi ma Inhibitors HIV protease - indinavir, ritonavir - o le lamatiaga o le atinaʻe o le myopathy e faateleina.

E tutusa le fegalegaleaiga tutusa ma le faaaogaina tutusa o le atorvastatin ma fibrates ma le nicotinic acid i le lipid lowing doses (sili atu ma le 1 g / aso).

CYP3A4 Inhibitors Isoenzyme

Talu ai o le atorvastatin e faʻaaogaina i le isoenzyme CYP3A4, o le faʻaaogaina o le Tulip ® faʻamaʻi ma le inhibitors o lenei isoenzyme e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le atorvastatin i le plasma toto. O le maualuga o fegalegaleaiga ma le aafiaga o le faateleina o le maualuga o le atorvastatin e fuafua i le fesuisuiai o le aafiaga i le CYP3A4 isoenzyme.

OATP1B1 faʻafeiloaʻi tagata inhibitors protein

Atorvastatin ma ona metabolites o ni vaega ia o le OATP1B1 femalagaiga o felauaiga. OATP1B1 inhibitors (e pei o, cyclosporine) e mafai ona faʻateleina le bioavailability o atorvastatin. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le atorvastatin i se fualaau o le 10 mg ma le cyclosporine i se fua faatatau o le 5.2 mg / kg / aso e mafua ai le faateleina o le maualuga o le atorvastatin i le plasma toto i le 7.7 taimi.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le atorvastatin 10 mg ma le erythromycin (500 mg 4 taimi / aso) poo le clarithromycin (500 mg 2 taimi / aso), lea e taofia ai le isoenzyme o le cytochrome CYP3A4, o loo i ai le faateleina i le maualuga o le atorvastatin i le plasma toto (e 40% pe a faaaogaina ma erythromycin ma le 56% - pe'ā faʻaaogaina i le clarithromycin).

O le faaaogaina tutusa o le atorvastatin ma inhibitors protease, e pei o le inhibitors o le cytochrome CYP3A4 isoenzyme, e o faatasi ma le faateleina i le maualuga o le atorvastatin i le plasma toto (faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le erythromycin - Cmax atorvastatin faateleina i le 40%).

O le faʻaaogaina o le atorvastatin i se fuasela o le 40 mg ma le diltiazem i le fualaau o le 240 mg e mafua ai le faateleina o le maualuga o le atorvastatin i le plasma toto.

E leai se fegalegaleaiga faʻasoa taua o le atorvastatin ma le cimetidine na iloa.

O le faʻaoga tutusa o le atorvastatin i doses mai le 20 mg i le 40 mg ma le itraconazole i le fualaau o le 200 mg e mafua ai le faateleina o le tolu-tolu i le AUC o atorvastatin.

Talu ai o le sua o le vine o loʻo i ai se tasi poʻo le sili atu vaega e faʻasaina ai le CYP3A4 isoenzyme, o lona taumafa tele (sili atu ma le 1.2 L i le aso mo aso e 5) e mafua ai le faateleina o le plasma concentrations o atorvastatin.

CYP3A4 Isoenzyme Inductors

O le faʻaaogaina o le atorvastatin ma tagata faʻatoʻateleina o le SURZA4 isoenzyme (mo se faʻataʻitaʻiga, efavirenz poʻo le rifampicin) e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia i le faʻaogaina o le atorvastatin i le plasma toto. Ona o le lua masini o le fegalegaleaiga ma le rifampicin (o le inisite o le CYP3A4 isoenzyme ma le OATP1B1 hepatocyte transhibitor protein), e le fautuaina le faaaogaina o le atorvastatin ma le rifampicin, talu ai le tolopoina o le atorvastatin i le maea ai o le rifampicin e mafua ai le faaitiitia o le concentration o le atorvastatin i le plasma toto.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le atorvastatin ma le taofiga e aofia ai le magnesium ma le aluminium hydroxides i totonu, o le maualuga o le atorvastatin i le plasma e faaitiitia e tusa ma le 35%, peitai, o le tikeri o le faaitiitia o le maualuga o le LDL-C e tumau pea e le suia.

O le Atorvastatin e le afaina ai le pharmacokinetics o le phenazone, o le mea lea, o fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina e maua mai i le isoenzymes tutusa e le o faamoemoeina.

O le aʻafia o le lipid-o le faʻatasi ma le colestipol e sili atu nai lo lena mo vailaʻau taʻitasi taʻitasi, e ui lava i le 25% o le faʻaitiitia o le maualuga o le atorvastatin pe'ā faʻaaogaina faʻatasi ma le colestipol.

Suesuega i le fegalegaleaiga a le atorvastatin ma fusidic acid e lei faia. E pei o isi fuainumera, o suʻesuʻega faʻasalalau faʻatautaia o le faʻaaogaina o le atorvastatin ma fusidic acid na lipotia ai aʻafiaga i luga o maso, e aofia ai le rhabdomyolysis. E le o iloa le faiga o fegalegaleaiga. O nei tagata maʻi e manaʻomia le mataʻituina ma le faʻaeteete, ma le ono le tumau le faʻaaogaina o le atorvastatin.

E ui lava e leʻi suʻesuʻeina suʻesuʻega o fesoʻotaʻiga a le atorvastatin ma le colchicine, ae o lipoti o le myopathy ua lipotia mai ma le faʻafoega faʻatasi ma le colchicine, ma e tatau ona faʻaeteete aʻo faʻatulagaina le atorvastatin ma le colchicine.

I le faʻaaogaina faifai pea o le digoxin ma le atorvastatin i se fua faatatau o le 10 mg Css plasma digoxin e le suia. Ae peitaʻi, pe a faʻaogaina le digoxin faʻatasi ma le atorvastatin i se fualaau o le 80 mg / aso, e faʻatupulaʻia le maualuga o le digoxin i le toto plasma e tusa ma le 20%. O tagata e maua le digoxin faʻatasi ma le atorvastatin e manaʻomia ai le mataʻituina o le faʻaogaina o le digoxin i le plasma toto.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le atorvastatin i se fualaau o le 10 mg 1 taimi / aso ma le azithromycin i se fua faatatau o le 500 mg 1 le taimi / aso, o le maualuga o le atorvastatin i le plasma toto e le suia.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin ma se fomaʻi faʻamataʻu e aofia ai le norethistero ma le ethinyl estradiol, o loʻo i ai se faʻalautelega tele o le AUC o le norethisterone ma le ethinyl estradiol e tusa ma le 30% ma le 20%, e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se fomaʻi faʻamalosi.

O le Atorvastatin ma le faʻafefe faʻaaogaina ma le terfenadine e leai sona aʻafiaga taua i luga o le pharmacokinetics o terfenadine.

I tagata gasegase o loʻo aveina warfarin mo se taimi umi, o le atorvastatin i se fualaau e 80 mg / aso e faapuupuu ai le taimi ole taimi ole aso ole aso faʻatasi. O lenei taunuʻuga o le a mou atu pe a mavae le 15 aso o le faʻaaogaina o nei fualaau. E ui o lipoti o le tele o suiga taua i le aafiaga o le tui puipuia e le o se mea e tupu, e tatau ona fuafuaina le taimi o le prothrombin i tagata gasegase e suʻe muamua i togafitiga muamua ma e masani lava i le amataga o togafitiga ma le atorvastatin ia mautinoa ai e leai ni suiga taua i le taimi o le prothrombin. O le taimi lava e faamaumauina ai le taimi o le gaʻo o le gaʻo, e mafai ona siakiina i taimi vavalalata e masani ai i tagata mamaʻi e faʻamalosi i mea e manaʻomia. Afai e sui le fualaau poʻo le taofi togafitiga, e tatau ona toe faia nei fua. E leai se fegalegaleaiga i le va o le faʻaogaina o le atorvastatin ma le tafe toto poʻo le suia o le taimi o le gasegase i tagata gasegase e le o faia ni tui puipuia.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin i se fuataga o le 80 mg ma le amlodipine i se fua faatatau o le 10 mg, o vailaʻau o le atorvastatin i le faʻamaoni e le suia.

O isi fualaau o le lipid-lowering

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, ezetimibe, gemfibrozil, o se mea e maua mai i le fibroic acid) i le faʻaitiitia o atopaʻu, o le aʻafiaga o le atinaʻe o le rhabdomyolysis e faʻapupula.

Isi togafitiga faʻatasi

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin faʻatasi ai ma fualaau faʻasaina ma estrogens (e pei o le fesuiaiga o togafitiga), e leai se fegalegaleaiga faʻasoasoa taua.

Tuua Lau Faamatalaga