Faʻailoga Pia - Sugar Curve

E tusa ma le 200 ituaiga o pi, e iloga i lanu lanu, tofo ma le tele. O le mea e sili ona lauiloa o fatu o le leguminous ma fatu, mai ia mea e mafai ona e kukaina ai le tele o ipu maloloina. O pi e masani ona kuka, faʻavasegaina i auala eseese, ma faʻafefeteina mai fatu, kuka ai le kuka, faia ni fuga mo pies. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le oloa, e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le tino, faʻamamaina le toto.

Mo le soifua maloloina o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e matua manaomia lava pi, aua o lona fatuga o loʻo i ai le tele o porotini, tutusa i le taua i le protein mai meaʻai. O fatugaʻo e mauʻoa i amino acids, vitamini, e lelei ma e vave ona gauai i le tino o le tagata. Tasi le selau kalama o faʻamatalaga o oloa mo le 2 g o gaʻo ma le 54 g o gaʻo, o kalori o le tusa ma le 310 kcal. O le glycemic index of beans e mai i le 15 i le 35 points.

E faʻatatau i le tele o pi, o loʻo aofia ai le tele o le magnesium, potassium, phosphorus, calcium, sulfur ma le zinc. O le iai o le uʻamea e fai ai pi ma na o se oloa taua mo le anemia (anemia).

E iai foi le tele o vitamini B, A, C, PP i pi, ae latou te taua tele le oloa aua o loo aofia ai le tele o vitamini E, o lenei vailaau o se vailaau lelei ma fesoasoani e puipuia ai maʻi o fatu ma toto toto. O le i ai faʻatasi ma le elemene ascorbic (vitamini C) e fesoasoani ai i le maʻisuka e faʻaleleia ai le lelei o le faʻaaliga.

E toatele tagata latou te iloa o pi e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le tulaga ma faʻamaʻi fatugao, o se ipu mai i le meaʻai o loʻo i ai se mea malosi mamanu. O le oloa o le a le aoga tele mo ia faafitauli:

  1. luga o galuega
  2. popole vaivai
  3. taimi masani faigata.

E le gata i lea, e le gata o fatu ma popo o lanu lanumeamata, ae faapea foi ona mamago, o mea teuteu ua saunia e maualalo le maualuga o le suka, e aoga mo le maʻisuka.

O le a le faasino igoa


O le faʻamatalaga faʻapitoa o se faailoga faʻaalia o le anotusi o le kulukose i totonu o le oloa. I se isi faaupuga, e iloa ai le tele o le suka e mafai ona faʻaleleia pe'ā uma ona 'ai.

E tatau ona malamalama o le GI o se mataupu faavae, o le kullukose ua avea ma faavae, o lona faasinomaga o le 100, o faailoga o isi oloa e masani lava ona fuaina mai le 0 i le 100, e faalagolago i le fua o le osofaʻiga a le tino o le tagata.

O mea taumafa i le maualuga o le GI e maua ai se saoasaoa vave i le maualuga o le suka, e faigofie lava ona lavea e le tino. O oloa e maualalo le faʻaititia o le GI e faʻaititia le glucose faʻatupulaia lemu, talu ai e le vave faʻaleleia mea inu gaʻo i totonu o ia ituaiga meaai, e maua ai le maʻi i se lagona umi o le nofo fiafia.

O le mea lea, o le glycemic index o le a faʻaalia ai le vave o lenei po o lena meaʻai e liua i le kulukose toto.

Paʻepaʻe, uliuli, pi mumu, siliki


O paʻu paʻepaʻe uma o nei mea aoga i la latou tuufaatasiga, ae ui i lea, o lona aoga sili lava o le mafai ona faʻamalosia lelei ai faʻamatalaga glycemic, faʻatonutonuina le gaioiga o le muso o le fatu, ma faʻaleleia le tulaga o toto toto.

E tutusa lava le taua o le oloa e faʻapipiʻi ai le tino o le maʻisuka i vitamini, microelements ei ai mea faʻapitoa, faʻafouina le toe faʻafouina o mea e faʻaaogaina, ma fesoasoani i le vave faʻamālōlōina o vaʻa i totonu o le paʻu, manuʻa ma le mai.

O le lanu uliuli e masani foi ona aoga mo le maʻisuka, e tatau ona saturate le tino i ni elemene taua, latou te fesoasoani e puipui mai faʻamaʻi pipisi, meaola. O le pi pi e fetaui lelei ma se faʻalavelave i faʻafitauli o le digestive tract, e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o metabolic process ma o se vailaau e sili ona aoga i le antimicrobial. .

O fomaʻi i le lalolagi atoa o loʻo fautuaina le taulaʻi faapitoa i se oloa e pei o pi vine, e aoga tele i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua. O sea ituaiga oloa e afaina ai le tulaga masani o le tino o le tagata, ma e tusa lava po o le a le metotia o lona faaaogaina.

O vailaʻau faʻamalolo e faʻasaga i pi e fesoasoani:

  • aveese le toxins i le sili atu ona talafeagai
  • faatonutonu le toto,
  • maualalo le kulukose
  • aveese mea e pala, oona mai le tino.

I aso nei, o le ituaiga asanagus o ituaiga pi ua taua o se ituaiga faamama, lea e tuua ai mea aoga i totonu o le tino o le maʻisuka ma aveese ai mea afaina. E maitauina e faapea o se aafiaga taua na i ai mo se taimi uumi, o le tino o le maʻi e faʻamamaina ma avea ma laʻitiiti, faʻasaʻo ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi.

Faʻaaogāina o Paʻu Paʻu


O faʻamau faʻaiʻu e le aoga tele nai lo fatu. O lenei vaega o le laau e tutusa lona fausaga ma se polotini o meaola, e talitutusa lava ma le insulin, lea e gaosia e le tino.

E pei o se peletini lauiloa e aofia ai amino acids, latou te mauoa i pene uma ma ona palugogo. A oʻo mai se porotini i totonu o le meaʻai, o le tino ua lilofia, ma ua maua ai lona protein, e aofia ai le inisalini.

I le faaopoopo atu i le amino acids i le tuufaatasiga o ia ituaiga pi, vitamini o vaega B, C, P, eseese elemene, o se tele o fiva. O mea taitasi e fesoasoani i le faʻamaonia o le cholesterol i le toto, faia se vaega malosi i le pulelasi o le inisalini.

E mafai ona tatou faʻapea o fatu pi, e tusa lava po o le a le ituaiga ma le auala o sauniuniga, o se oloa taua e fesoasoani e togafitia ma taofia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Healthy Bean Recipes


O togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka e mafai ona aofia ai e le gata o pi pi, e faʻatagaina e kuka ai ni ipu eseese mai le oloa. E aoga tele le 'ai o le puree sou mai pi paʻepaʻe, e saunia oe e ave le 400 g o se mea faapena, o se paluga o kāpeti, sipisi, ufiufi o le kalama, lua teaspoons o le sua o fualaau aina, o se sipuni sipuni o le suālaʻau fuālaʻau, meaʻai fufulu, mea manogi ma masima e tofo ai.

Muamua, o le kelati, sipisi, mea manogi e pasi i totonu o se tamai sipuni seʻia faʻamalūlū, ona faʻapipiʻiina lea o le falalaʻau, pi, gaosi i ni vaega tutusa, ua faaopoopo. O le ipu e sasaa atu i le susu, aumai i se vevela, ona kuka ai lea mo le isi 20 minute.

O le sua e sasaa atu i totonu o se mea suamalie, paʻu i se vai vai mama, ona toe sasaa lea i totonu o le apa. I le laasaga e sosoo ai, faʻapipiʻi greens, masima, pepa ma le kuka mo le isi lua minute. Auauna i le meaʻai ma le moa moa. O le saunia o pi pi e le talafeagai mo lenei ipu.

E mafai ona e saunia ni mea suamalie mai pini lanumeamata, mo se faataitaiga, e mafai ona avea ma salati. E tatau ona e ave:

  1. bean pods - 500 g,
  2. karuti - 300 g
  3. vine po o le apu vine - 2 tbsp. l
  4. moa fualaʻau - 2 tbsp. l
  5. mea manogi, masima, meaʻai e tofo ai.

O le suavai e faʻafefeteina, sina suamalie ma pupuu lanumumu lanumeamata, kapeti gaosi i totonu mo le 5 minute. A maeʻa le taimi lenei, e lafoina ia oloa i totonu o se fafie, faʻafefe i le suavai, faʻafeiloaʻi i se ipu loloto, faʻasaina i mea manogi, vine ma fualaau aina.

I le isi itu, e mafai ona e faia se salati o fatu vine ma tamato, o ia pi e i ai se faasinomaga o le 20 points. E tatau ona ave:

  • kilokalama o fatu pi,
  • 50 g sukati
  • 300 g kāloti
  • 300 g fualaau toto fou.

Ina ia tofo, e tatau ona e faaopoopo le opu, pasili, pepa uli ma le masima.

O le kuka e amata i le mea moni e fufulu ia pi, tipi i ni fasi vaega, sasaa i le vai inu ma faatagaina e faʻafefe vai. Ona tilotilo ai lea o kāloti ma aniani, mālūlū falai i totonu o se vaega itiiti o le suauʻu manogi seia oʻo ina vaivai. I le isi laasaga, o tamato e pasi atu i se mea e fai ai meaʻai, faʻapotopoto uma vaega ma tuʻu i le ogaumu, kuka mo le 20 minute i le vevela i le 180 tikeri.

E tatau ona teuina le ipu i totonu o le pusaaisa; e mafai ona faʻamafanafana ma vevela.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o pi

E le masalomia, o le fatu pi e aoga tele ma e le mafua ai se toto i le suka toto, ae o le oloa e iai foi ni mea leaga. O le mea lea, e mafua ai le tele o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava. Ina ia faʻaitiitia lenei aʻafiaga i totonu o se ipu e kuka ai meaʻai, tuʻu se tamai laupepa mumu.

Afai e maʻi le maʻisuka mai nisi faʻamaʻi, atonu o le a maʻi o ia i le ola maloloina mai piʻaiʻai. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e matua le lelei lava pe a fai ei ai so latou gaioiga ogaoga poʻo le masani ona faʻaogaina i le pancreas, cholecystitis. Faʻatasi ai ma le sogasoga o le pala, jade, o pi o le a faʻaosofia ai faʻafitauli ma osofaiga fou a le maʻi.

E le manaomia le 'ai o pi piʻuni, e mafai ona afaina. E lelei foi le aua nei fafagaina pi ma pi ma meaola o manu i le taimi o kuka, aua o le a faʻaitiitia ai le palasi.

E tatau ona e iloa o loʻo i ai isi tapulaʻa i le faʻaaogaina o se mea kuka kuka, mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu le vavaeeseina o pi mai le maʻisuka:

  1. faatasi ai ma se faʻafefe o le maʻi, ona pi ma pi,
  2. aʻo maitaga, susu susu.

Afai e manaʻo le tagata maʻi e faʻapipiʻi le oloa i le taumafataga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi muamua, na o ia e mafai ona tuʻuina atu saʻo saʻoga e uiga i le auala o sauniuniga ma le aofaiga o pi. Sei vagana ua ausia lenei tulaga e mafai ona tatou faʻamoemoe o le a maua e le tino le aofaʻiga maualuga ma ole faʻamaʻi le faʻamaʻi.

O se tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i aoga o pi i le maʻisuka.

Meatau aoga o pi.

O se vaega atoa o vitamini - B1, B2, B3, B6, C, E, K, PP - seasea i le a le oloa e mafai ona e maua ai se ituaiga ituaiga meaola! E le gata i lea, o pini e aofia ai le protein e oʻo i le 25%, lea e sili atu lona taua i meaʻai. Ma e le o mea uma! O le protein o loʻo aofia ai i lenei oloa e faʻapipiʻi e le tino i le 70-80 %% - o le ata e foliga manaia.

Glycemic Bean Index faalagolago i ituaiga. Paʻepaʻe - 35, mumu - 27 ma lanu meamata e iai le GI e na o le 15 iunite. I le taimi lava lea e tasi, e taua le taulaʻi atu i le mea moni e faapea, o le faʻamaufaʻailogaina o fatu pi e 74 iunite. E maualuga tele ona o le suka e faʻaaogaina mo le faʻasaoina.

Ona o le mea moni, o pini o loʻo i ai le tele o mea aoga ma vitamini, e fautuaina e le au fai meaʻai e avea o se puipuiga ma le soifua maloloina mo faʻamaʻi eseese. I lenei lisi e mafai ona e maitau:

- o le suka suka - o loʻo i ai le malosi o le inisalini, faʻaitiitia le maualuga o le glycemia i le toto, faaleleia le metabolism,
- tuberculosis,
- atherosclerosis, maualuga maualuga, ma isi.

O le faʻaaogaina o pi ua i ai sona aoga aoga i le faagaioia o le ate, faʻamalosi togafitiga inflammatory. Lafoga mai ai ua fautuaina mo le gout ma mo eseese faʻafitauli o le tino.

Faʻatasi ai ma le faʻamaufaʻailogaina o fatu pi matou mafaufauina.

Ou te le manatu e talafeagai le faʻafilemuina o mea matagofie o lenei oloa. O Cleopatra na faʻaaoga foliga matapule mai pi. Le matagofie o aso nei, ina ia ausia ai se toe faʻafouina ma faʻaitiitia faʻafefete, fufuluina fua o pi, solo i totonu o se sieve ma faʻafefiloi ma le sua o le tipolo ma le suāuu fuāuu.
O nisi taimi faaopoopo i le sami buckthorn poʻo le meli.

String Bean Glycemic Index

I luga o le Initaneti e mafai ona e mauaina faʻamatalaga e faapea o le GI o fatu manoa e 10 iunite, ma le 15 iunite, ma le 42 iunite. Ou te manatu e mafai ona e maua le tele o uiga.

Mo lou lava fiafia, lolomi i le laina suega Yandex, Google (poʻo se mea e te faʻaaoga ai iina) le fuaitau: "manoa"Po o se mea tutusa, ona mulimuli ai lea i sooga. Galuega fia iloa.

O nei mea e maua mai le talafaasolopito e filemu. Pe o tusitala o tusiga e aveese mai a latou miti, o loo matemate i luga o le kofe, pe atonu foi latou te toso mai ni kata mai le fale ma fuafua le aofaiga o mea.

Ma o le tele o le au faitau e taumafai e fai se meaʻai e faavae i luga o le nofoaga muamua latou te maua.

E sese ia te oe? E te suʻesuʻe loloto auiliiliga, faʻatusatusa punaʻoa? Pe atonu o iai lau lava fale suesue ma faataitai mo le suʻeina o suʻega?

E faigata. E foliga mai, a uma ona e faitauina nei laina, na e maofa i le vevesi o loʻo pule i nei GI i le Initaneti. Ioe, o le atoa lenei o le pi ... (naʻo le leo o se tui, ae le o le upu na e mafaufau mo oe lava).

Ou te iloa e te leʻi talitonu i le moni o aʻu upu. Ou te fai atu - ulu i totonu o le suʻega suʻesuʻe "GI pine pi" ma mulimuli i ni nai faʻaoga. I le taimi nei ina ia leai sou masalosalo. Faʻafuaseʻi, o loʻo ou faʻaʻoleʻole foi ia te oe, faʻalataina aʻu miti ma faʻamatalaga i le tele o vaomatua e pei o le mea moni. Ma afai e te talitonu o loʻo ou tautala i le mea moni, faʻaauauina le faitau ma se isi tulaga o le talitonu i aʻu upu.

Ma le tala lelei. Afai o le fesili ua fesiligia i luga: "E i ai sau suʻega suʻega ma se fale suesue?", Na e taliina le "leai", ona e iloa lea - o lea ua iai lau suʻega, mafaufau i ai, ae sili atu i lena mea mulimuli ane. Toe foi mai ia matou mamoe. O lenei mea mo i latou o loʻo ave faʻataʻitaʻiga GI mai le taualuga ma taitaiseseina oe.

Aisea e le tutusa ai le faamaoni ma o tatou "tusitala" ma e tutusa uma le numera e faailoa ai le GI o fatu pi?

Ina ia malamalama i lenei mea, o loʻo ou auina atu oe e faitau le tusiga sili a Russian-gagana e uiga i le glycemic index on the Internet. Ioe, afai e te fiafia i lenei faasinomaga mataʻitusi, ona le faitauina lea o lenei tusiga o le a naʻo se solitulafono faasaga ia te oe lava. O le tusitala o loʻo tuʻufaʻatasia i se tusitusiga. Aua nei galo e te fiafia ia te ia iina.

Ou te iloa o le toatele, i le vaaia o le voluma o le tusiga, lulu tele o latou ulu, fai ifo ia i latou lava: "Ioe, matua ...". Ma o mea uma lava. Leai se suʻesuʻega. Aisea e suesue ai iina - latou te le faitauina atoa.

Ae o lau pisinisi, pe afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faitau i tala pupuu ma le faigata o le a latou pipiʻi atu ai ia te oe, e le malamalama i se GI o oloa eseese, ma i luga o lenei faavae, o le ae fuafuaina ma fuaina se mea mo oe iina.

O i latou na faitauina le tusiga e uiga i le GI, lea na ou faasino i ai, masalo ua uma ona latou malamalama i le mea na tupu. Ae mo oe, pele pele. Ioe, ioe, faapitoa mo oe, e pei o se tasi e leʻi faitauina le tusiga - ou te faʻamatalaina otooto.

O le mea moni o le faia o se faiga faapitoa mo le suʻeina o oloa. O lenei faiga o loʻo faʻamatalaina i luga o le laupepa o le faʻalapotopotoga sili ona taʻutaʻua i totonu o le vaega o le fuafuaina o le numera o le glycemic index. O le a le ituaiga o faʻalapotopotoga ma o le a le ituaiga uepisaite o loʻo i ai o loʻo tusia i se mea e te leʻi faitauina. Ae ou te lagona o lou fiafia i le tusiga ua oʻo i se tulaga fou. Masalo ua i ai sau faʻamau. Faʻamaonia? Ma e maua ai le faʻamoemoe.

O lea iinei. O le faʻatulagaga e aofia ai le 'ai a itiiti mai o le tele o le oloa suʻesuʻeina e maua ai le 25 kalama o meaʻai gaʻo. O se faʻataʻitaʻiga masani e aofia ai le 50 g o meaʻai gaʻo. O lenei, i le ala, ua tusia foi i se tusitusiga lea ua ou le lava ai ona ou tautala atu.

Ma o lenei tatou te piki le calculator ma faitau. Ae muamua, filifili i le mea o le a tatou ulufale atu i lenei masini atamai. Matou te faʻalauiloa mea ua tusia i luga o le afifiina.

O ato e eseese, o lanu lanumeamata ei ai foi eseese. E i ai ni pi e na o le 100 kalama o gaʻolaupapa i le 100 kalama, ma o nisi taimi e sili atu i le 7.5 g.

Ma o se eseesega lea i le silia ma le 2.5 taimi.

Mo lenei suʻesuʻega, matou te faʻaaogaina fatu nei:

E aofia ai le 3.7 g o suauu taʻavale i le selau vaega.

O le mea e manaʻomia mo le 25 g o gaʻo (pei ona faʻamoemoeina i le auala e maua mai ai le fuainumera), e manaʻomia ona tatou faʻaoga 675 g o lenei oloa (25: 3.7 × 100 = 675).

E tatau ona e sili atu i le 1.5 pauna i se tasi o fonotaga, ma fai i se vave vave (i le metotia, e vave ona 'aina le oloa suʻesuʻeina).

I le tulaga o pini, pe a na o le 3 g o gaʻo, o le a tatau ona 'ai 830 g (o le tele o le a sili atu pe a kuka). O sea suʻesuʻega o le a avea ma suega moni mo soʻo se tasi e 'ai. O le a le mafai e se tasi ona pasia, ma le vave alu ese mai le auala glycemic o le saienisi.O se tasi, talu ai na sola ese mo sina taimi puupuu i le moega o le falemaʻi, o le a toe foi mai i le vaega o tagata suʻesuʻe faasaienisi, ma o le a matou iloa po o fea GI e iai fatu pi.

Ma e foliga mai e leai se volenitia na maua i le tele o lapopoa tele e ai ai pi piʻamea. I soo se tulaga, e le mafai ona ou mauaina sea ituaiga suesuega i le upega tafaʻilagi a le Iunivesite o Sini.

Masalo, o le vaega tele e foliga mai o se puipui e le mafaamatalaina i luma o le tagata sailiili. O le mafuaaga lea e tatau ai i "tusitala" o le Initaneti ona fatuina fatu pi o le GI mai le ulu. O le tali lenei i le fesili na ou fesiligia i luga. Manatua, sa i ai se fesili na faʻagaloina i lalo o le mamafa o le tele o upu na mulimuli mai i le fesili? O se mea malie, ae matou te tumau i le fausaga (fesili - faʻamatalaga - tali).

Ma talu ai matou te le toe talitonu i tusitala mai le Initoneti, matou te leʻi maua se tali i luga o le upega tafaʻilagi a le Iunivesite o Sini Ausetalia - ua oʻo i le taimi e faʻataʻalo ai le televise mamafa. Ma i lenei tulaga o le a avea au ma se auupega mamafa. O se auala tauagafau lenei.

O se ipu e 400 g o pi uliuli, afa o le aniani ma le 2 fuamoa

O lenei suʻesuʻega na faʻatonuina ia te au. O le faʻatonuga na faʻamaonia mai le mea tonu e tatau ona suʻesuʻeina - o se ipu faapitoa o pini lanumeamata.

O pi e tatau ona avea ma Serbian po o Polani. O le nofoaga o pi e le o se mea e manaʻomia - o se manaʻoga lenei. Na ou iloa e tatau ona faamalieina lenei manao - Ua faatauina mai pi vine Serbian.

A maeʻa ona galue i luga o se tusiga i luga o le faasino igoa, o loʻo i ai pea loʻu glucometer ma le umukuka, lea sa aʻafia ai foi i lenei galuega. Ae e leai ni au suega, ma o le maa i totonu o le mita na toetoe lava a oti.

O le mea lea, sa faatauina mai:

  • Vaevaega.
  • Battery CR2032.
  • Pia tiogo Serbian.
  • Fuamoa moa C0.

Na toetoe lava a galo - sili atu aniani.

O le tuufaatasiga o le ipu o le suʻega:

  • 400 g keke lanumeamata lanumoana.
  • 2 fuamoa moa C0.
  • 87 g aniani (afa aisa).
  • Tima (atonu e tusa ma le 4 g - e le mamafa).
  • Suavai (1/2 le maualuga o pi, pe tusa ma le 300 ml - sasaa i luga o mata).

O le fua na saunia e le tagata faatau, o lona igoa na ou filifili e teu faalilolilo.

O le mea lea o le 87 g o le riki e foliga mai:

O nei keke, aniani ma le vai:

O nei meaʻai pe a uma le 30 minute o le taʻavale pe a uma le kuka, ma lua fuamoa malepe ma fefiloi:

O se ata o le mea na maeʻa na tuʻuina i le amataga o le faʻamatalaga o le Suesuega Nu. 1.

Na faʻafefea le suʻesuʻega

O le anapogi aʻo leʻi faia le suʻesuʻega pe a ma le 15 itula.

O le taimi e 'ai e 12 minute. O le mea e manaʻomia e le tagata o loʻo faʻatau ai ia 'ai le suauʻu lemu. Afai e te manatuaina, ona o le suʻesuʻeina o le faʻasologa o igoa, ole taumafa suʻesuʻeina e vave ona 'aina i le vave e mafai ai. I lenei tulaga, o le meaai e le faanatinati.

I le faaopoopo atu i ipu suʻesuʻe, e leai se mea na 'ai pe inu.

I le itula muamua, 10 fua o le kulukose i le toto na faia, ma le 6 fua i le taimi mulimuli ane suʻesuʻega.

Vaitafe o le gaʻo gaʻo

I le auala, mo le faʻatulagaina o le GI e faʻaaoga ai faʻamaumauga faʻapitoa e tusa ai ma ISO 26642: 2010 naʻo se vaega itiiti o lenei kalafi o le a faʻaaogaina. O le tasi i luga o le siata o loʻo i lalo o loʻo ufiufi i le mumu.

Faʻafanua Ata

O le mea e ofo ai, tasi le minute talu ona amata le taumafataga, toto le kulukose toto toto 0.6 mmol / L. Atonu e mafua mai i le uluai faʻatagaina o le inisalini e tali atu i le taumafa o meaʻai i le manava, o lona uiga. o le faʻasalaga o le inisalini e le o luga o le kulukose, ae i luga o le taumafa o meaʻai i totonu o le manava.

O pata i totonu o le suka toto pe a uma le amataga o le taumafataga na muamua faʻamaumauina e aʻu i taimi o suʻega na faʻatulagaina pe a tusia se tusiga e uiga i le GI. O le mea lea, o le taimi lea na ou sauni mo lenei mea ma maua ai lenei toilalo ma le tele o samples toto i le amataga o le suʻega. Ae o le mea na faateia ai le tele o le suka i le na o le tasi le minute talu ona amata le taumafataga. Ma a uma le amataga o se taumafataga fiafia, ia. mo lenei minute e mafai ona ou tulei tele atu lenei fatu pi i totonu o loʻu manava, lea o le a mafua ai ona taʻe le manava ma mafua ai se faʻamalolo sili atu o le glucagon-like peptide-1 (GLP-1 poʻo le GLP-1), lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini.

E lua faalua. O le pito i luga i le 26 ma le 36 minute (5.6 mmol / L). Lua peʻa i le 53 minute (5.8 mmol / L). I lenei tulaga, o le lua pito i luga e 0.2 mmol / L maualuga nai lo le muamua.

Ua uma nei i le 74 minute o loʻo i ai se faʻaoloa loloto e oʻo i le 4.6 mmol / L. O le fea na o mai faatasi ma se lagona o le fiaʻai masani. I le taimi lava e tasi, o le vaega na faʻaumatia na tele tele - a maeʻa ona 'ai, na lagona le manaia atoatoa o le manava. E leʻi leva ae pasia le lagona o le fiaai, ae na foliga mai i le isi togi e le i lalo ifo i le 4.6 mmol / L i le 109 minute.

Faaiuga mai le Suesuega Nu. 1

O le le lelei o le toilalo i le minute talu mai le amataga o le taumafataga e mafai ona mafua mai i se fua (error deficiencies, se faaletonu o le eletise, poʻo se isi mea). E fautuaina e toe fai le suʻega, ae faʻatasi ai ma le tele o le toto sampling aʻo leʻi faia taumafa ma vave loa. O lenei mea o le a mafai ai ona malamalama pe o le faʻaleagaina o loʻo i le amataga.

O le foliga mai o le lua peak pe a maualuga le maualuga o le pito i luga nai lo le muamua e 2 mea.

O le mea muamua lava, o le ipu o loʻo i ai ni nai vailaʻau faʻasaina. E itiiti ifo nai lo le mea aupito itiiti na faʻaaoga e fuafua ai GI.

O le mea lona lua o le taumafaina o le umi o meaai - 12 minute. A fua i luga o le GI e faia lenei mea i le vave e mafai ai. E mafai e lenei mea ona ave pe a ma le 3-4 minute.

O le aʻafiaga autu ona o le mea muamua. Atonu o le toʻatele o tagata e malamalama i le mafuaʻaga o le leai o ni meaʻai i totonu o le suʻega e mafai ona faʻaaogaina ai le aafiaga moni o le oloa, ae mo i latou e leʻi malamalama, o le a ou faʻamatalaina.

I se tagata soifua maloloina, o le inisalini e gaosia e le gata ina uma ona 'ai. O loʻo i ai foi se faʻalauiloaina o mea. E faʻamavae le ate i lalo le glycogen o loʻo teuina i totonu, ma tuʻuina atu le kulukose i totonu o le toto. O le glycogen e faʻamavae i lalo e masani lava pe a le lava le tino i le kulukose, o lona uiga. pe a e fia 'ai. O le inisalini faʻamatalaga e momoli atu ai le kulukose mai le ate glycogen i totonu o sel.

Talu ai ona o le tino e faʻaaogaina le kulukose ma le inisalini i totonu o le toto, e oʻo lava i luga o se manava gaogao, o le faailoga o le suka o le toto e savali laitiiti, ae le tumau i le tulaga lava e tasi pe le gata i le faʻaitiitia o taimi uma.

O le mea lea, afai o le suʻeina o se oloa mo le totoina o le kulukose o le toto e itiiti lava ni mea e gaosia ai le gaʻo, o lona uiga o le fesuiaiga o mea i le suka e mafai ona taofia ai fesuiaiga mai le mea na 'ai, ma o le faʻamaumauga e le mafai ona manatu saʻo.

Laʻau Susan Bean

O lenei suʻesuʻega na faʻatonuina mai ia te aʻu e le tagata lava e tasi, o lona igoa ou te lei taʻuina muamua ia te oe.

Ina ia faatusatusa lelei taunuuga, sa tatau ona ou faatauina mai ia lava pi e tasi o le taimi mulimuli. E le faigofie, ae na ou faia.

  • Pia tiogo Serbian.
  • Lancets.

O se tamaititi laitiiti e le mautonu.

Lancet o se masini e faʻaaogaina e leai ni mea e tui ai le tino (nila).

O le ata o loʻo faʻaalia ai le atigipusa na ou faʻatauina i ni laupepa. Sa leai se ata na teuina ai ata. E le gata i lea, e leai se puipuiga mai le tatalaina, o lona uiga. na tapunia le tapuni i luga o se mea faapipii (tagaʻi i le ata), lea e mafai ona aveeseina, faaaoga se fagu, toe tuu le ato, ma toe faamau le lipine. O le suavai e mafai ona ulu atu i totonu o se atigipusa i tafatafa, ma e oo lava i le pefu na tuuina atu i le tele o nei avanoa. I le tulaga lautele, sa ou matua le maofa i se ituaiga afifi.

Lelei, o le a ou le ita i lenei mea, ou te moomoo lava i le na te atiaeina ma gaosia nei laupepa ina ia maliu ai mai le AIDS.

Faʻailoa na o le hepatitis C.

Tuu atu ia i latou e o ese ma manua o lima uma ma o le mea lena.

O le tuufaatasiga o le ipu o le suʻega:

  • 400 g keke lanumeamata lanumoana.
  • 911 ml o le vai (o le taimi lea na ou fuaina ai mo le mautinoa).
  • 5-6 g masima (sikuea e faʻaalia pe 5 poʻo le 6 g).

Pusa atoa i.e. 400 g, sasaa i totonu o se apa:

911 ml o le vai na sasaaina, 6 g o masima ua faaopoopo:

Ina ua uma le kuka, sa kuka le supa mo le isi 16 minute.

O se ata o le mea na maeʻa na tuʻuina i le amataga o le faʻamatalaga o le Research No. 2.

Faaiuga mai le Suesuega Nu. 2

2 minute talu mai le amataga o le taumafataga, sa i ai le maualuga o le toto suka. E ono mafua mai ona o le fesuiaiga o le suka i le toto (lē tutoatasi mai le taumafataga na tuʻuina). Sei ou faamanatu atu ia te oe, ao lei amataina le taumafataga, na ou faamaumauina le faasologa o le 0.2 mmol / l mo le 2 minute.

E lua faalua, lea e avea ai le "slide" o le lanu sikuea.

Faatusatusaga o suʻesuʻega e lua

I le faatusatusaina o pupuni e lua, e mafai ona iloa o le mea muamua e toetoe o mea uma e maualuga. Ou te faʻafesootaia lenei mea e le gata i le auala e kuka ai pi, ae faʻapea foi ma le setete o le tino. E mafai ona iloa o lea ua i ai i le amataga i le mataupu muamua sa i ai se maualuga maualuga o le toto (5.5 mmol / l, pe afai e le o se mea sese). O le mea moni, e manaia le toe faia o nei suʻega, e sili atu foi, ia taitaia foi i luga o se isi tagata. Mo le fuafuaina o le glycemic index, i le ala, ua tofotofoina le oloa i luga o tagata soifua maloloina e toʻa 10. Ae o lena, o lona uiga. E sili atu le lelei o lenei mea nai lo le mea e mafai ona e mauaina i se isi mea.

O le fiaai i le taimi o le suʻega ma le sua na lagona le sili atu le malosi nai lo le taimi o le suʻega i le ipu, lea na faaopoopo ai aniani ma fuamoa.

I itu uma e lua, o loʻo i ai se faalua maualuga, lea e faʻamaonia ai le faʻatalanoaga.

O le lautele o le lua peak i le mataupu muamua o le 24 minute (29-53), ma i le tulaga lona lua 23 minute (16-39). Ae o le vaai, o le eseesega e foliga mai e tele ona o le mea moni e faapea, i le mataupu muamua, o le tuputupu ae o le tumutumu e le maamaa pei o le lona lua. E le gata i lea, o le le malamalama o se eseesega tele ua faia ona o le mea moni e faapea o le koluma lona lua (soup) o loʻo i lalo ifo o le muamua lea e mafua mai i le pito i luga o le pito i luga o le uluaʻi laʻau e pei o se sitaili agai i tua o le pito lona lua, o lona uiga. o le maualuga o le 5.2 mmol / L mo le uila lona lua e maualuga atu nai lo le maualuga pito i luga, ma mo le muamua o le eleele paʻu (0.3 mmol / L e itiiti ifo nai lo le fua mo se manava gaogao).

O le pito i luga o le faʻataʻitaʻiga lona lua na sili atu le vave. Na tupu lenei mea i le 16 minute. I le uluai faataitaiga, o le 29 minute.

O le toilalo maualuga i le lua o faʻataʻitaʻiga sa i ai muamua foi - i le 50 minute. I le amataga - i luga o le 74th.

Masalo, o taimi eseese e tele ona o le i ai i le mataupu muamua o se faʻaopoopoga i fua o fuamoa (gaʻo ma le protein). O aʻu suʻesuʻega muamua ma le faʻaopoopoga o le suauu, lea ou te faʻamatalaina i totonu o se tusiga e uiga i le GI, e molimau foi i lenei lomiga.

Avanoa lautele mai suʻesuʻega e lua

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega e lua, e mafai ona fai mai e 400 g (mamafa o le mamafa) o lenei oloa gaosia ai le suka pe a faʻatusatusa ma le taimi ao leʻi amataina se taumafataga e na o le 0.3 mmol / l.

I tulaga uma e lua, na maua ai le lua peak, pe mafai foi ona fai mai o se paʻu paʻu ma se lautele pito i luga o le 23-24 minute. Masalo ona o lenei mea e mafua ona o le maualalo o le maʻamaʻa gaʻo i le tautua - 23 g i le suʻesuʻega muamua (15 + 8 g mai aniani) ma le 15 g i le lona lua.

E tatau ona manatua e mafua ona o le le lava o le gaosiga o le carbohydrate i totonu o aʻoga e lua, o taunuuga e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete, talu ai o le fuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona faanenefu ona o le le mafai.

O le mea moni lava, mai se manatu o meaʻai, o lanu lanumeamata o se oloa ma le malosi e maua ai le maualalo o le kulūkose i totonu o le toto, e ui lava o le meaʻai o le gaʻo i totonu o lenei oloa o le autu (sili) o le taua o meaʻai. E tusa lava pe lelei le tautua i le voluma o le a atili ai ona totoina le suka. Ae i le taimi lava e tasi, o le le mautonu e le tumau umi, aemaise lava i le tulaga o le supa.

Faatusatusa i isi oloa

Ou te manatu o le a manaia mo oe le faatusatusaina o pupuni mai pi ma pupuni mai isi oloa.

Na ou faʻatusatusaina pupuni o nisi o oloa na ou suʻeina i le tusiga i luga o le faʻamaufaʻailoga faʻasalalau ma pupu mai pusi lanumeamata.

E tatau ona maitauina i le taimi lava lena e faapea o se faʻatusatusaga tuusaʻo o le a le saʻo, talu ai o vaega o na oloa na maua i le 80 kalama o carbohydrates, ma i lenei suʻesuʻega e na o le 15 ma le 23. Ae e manaia lava. E saʻo?

I le taimi lava e tasi, o le tele o tautua o lanu lanumeamata i ia tulaga uma e sili atu nai lo suega ma isi oloa.

Na ou faaopoopo atu pupuʻu i la tatou siata otootoga:

  • paʻu paepae uumi papaʻe
  • suka i le vai
  • suamalie suamalie i vine mama mai le laau o Piskaryovsk.

Afai e te maua le masani o pa o gaʻo ma araisa, o nei mea o le a maualuluga ma loloto. Vaʻaia faʻapitoa i le suka. O lona uiga o nei oloa, faʻatusatusa i isi mai a tatou faʻasalalaga tuʻufaʻatasia, o le sili lea ona "tatalaina" le kulūkose i totonu o le toto.

Ae o tagata e maua i le maʻisuka, ma o lea na latou iloa ai o suka ma papaʻe paepae e le o ni mea lelei mo i latou.

E sili atu ona manaia le faʻatusatusaina o pi i le pusa paʻu. I luga o le palate, o le manogi e matua manaia ma e iloa o se mea suamalie. Ina ia maua ai le 80 g o gaʻo, e tatau ona e 'ai 421 kalama o le oloa. E toetoe lava 2 atoki. O se vaega sili lea ona lelei, lea e faigata le 'ai. Faʻatasi ai ma nei mea uma, o se vaega na totoina ai le suka sei vagana ai le 5.8 mmol / l, e tutusa lava le tele o pi ma le aniani ma fuamoa. Ma e ui lava i le mea moni e tusa ma le 3.5 taimi e sili atu ai gaʻo i totonu o se vaega o le sisi kulimi nai lo se keke pi.

O lenei tali o le kulukose i totonu o le toto mai le masini paʻu atonu e mafua mai i le mea moni e faapea, i le faaopoopo atu i gaʻo, o lenei oloa e aofia ai puipuiga ma gaʻo, lea e toetoe lava a lelei e pei o gaʻo i le kalama. O lenei mea e tineia ai le galu o le carbohydrate. E le gata i lea, o le kulimi o loo i ai se maualuga o le inisalini faasino igoa poʻo, e pei foi ona taua le faasino igoa insulinine. Ma talu ai ua i ai le faʻateleina o le faʻamalologa o le inisalini, ona mafai lea ona faʻamoemoeina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu nai lo le faʻamalolo o le inisalini i si laʻititi.

Fautuaga

I le maea ai ona faia ni suʻega se lua, ma ua ou iloaina le pi i le umi atoa o le gastrointestinal tract, faapea ai ma le poto masani i isi oloa, ou te faaaogaina le saolotoga e fautuaina ai mea nei.

Cook kulimi lanumeamata ma le suauʻu manogi.

E pei ona ou tusia, i le 36 minute ina ua uma ona 'ai le sua, ua ou lagona le fiaai tele. E sili atu lona malosi e pei ona ia i ai ao le i ai faatasi ma le silia ma le 13 itula o le anapogi. Ma i le 114 minute ina ua uma ona 'ai le sua, o le fia taumafa na foliga mai na o se po. Sa masalosalo mafaufauga i loʻu ulu: "Ae, o lenei suega faataitai o le a uma ona uma, ma e mafai ona ou 'ai." Ae mulimuli ane, e leʻi uma le 2 itula i le maeʻa o le taumafataga.

Aʻo iai pi ma fuamoa ma aniani, o lea faʻaleagaina e leʻi tupu. O le fiaai sa matauina e sili atu ma le itula pe a uma le taumafataga, ma i le taimi lava lea e sili atu le vaivai nai lo le taumafataga. E lei umi ae mou atu, ma toe selesele, sili atu ma le itula ma le afa i le maea ai o le taumafataga. Ma e oo lava i lena taimi sa sili atu le vaivai nai lo le taumafataga.

O le ipu ma fuamoa ma aniani na sili atu ona sili atu mea faʻamaʻalosi - o le afa o le anisi (8 g o gaʻo), ma e sili atu le gaʻo ma le polotini e mafua mai i le 2 fuamoa moa. O le mea moni, o lenei mea na tatau ona maua ai le tele o le nofo malie, ae sa tele naua le eseesega.

I luga, ua uma ona ou faasino atu i se suʻega ma le faʻaopoopoga o le suauʻu manogi, pe a suia foliga o le suka suka i foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ua ou suesueina le 80 g o gaʻo mai le paʻelaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe ma le suauu suauʻu, o le fiaai na toetoe lava a matua mafiafia nai lo le 3 itula i le maeʻa o le taumafataga, ma ina ua mavae le 5 itula sa fiaai, ae le malosi tele. Ina ua ou tofotofoina le tele o araisa e aunoa ma se suauu fualaau aina, ina ua mavae le 2 itula, sa malosi le fiaaai. Sei ou faamanatu atu ia te oe ua uma ona i ai i le 36 minute ina ua uma ona 'ai le sua mai fatu pi, na ou lagonaina ai se fiaai malosi.

Afai e te manaʻo ia e lagona le umi, o le a fesoasoani le suauu manogi ia te oe i lenei mea. O le taua o caloric o meaai o le a faʻaititia tele, ae i le iuga o le ae maua ona o se lagona umi atu o le faʻavasegaina, faʻaopoopoina ai le tino i mea aoga gaʻo. I le faʻaopoopoga, mai le vaega lava lea o gaʻo, o kulukose i lou toto o le a faʻaitiitia.

Ia, e moni, ou te fautuaina e aofia ai pini lanumeamata i lau lisi meaai, pe afai e te leʻi i ai.

Faʻafetai

Ma o lea e te faitau ai i le tala manaia e uiga i piʻamea lanumeamata, ma na e matua fiafia lava i le autu na e leʻi faʻagaloina e faʻasoa ai le tusiga i fesoʻotaʻiga lautele. Pe na galo?

Ae e le lava lea mo oe. Ma na e tusia foi se tala.

I le auala, o le aliali mai o lenei tusiga i le lalolagi e le na o loʻu taua. Le itiiti ifo nai lo le sao atoatoa i le tagata faʻatau i lenei suʻesuʻega.

Ia, o se tusiga! - felafolafoaʻi i lou ulu.Ma e le mafai ona e taofia le manaʻoga, na e filifili e mulimuli i lenei fesoʻotaʻiga ina ia mafai ai ona faʻafeiloaia se tamaʻi faafetai i le tusitala. O ai na te iloa, masalo o le filifiliga lenei o le agaga faʻafetai o le a faʻamalosia ai o ia e tusitusi soo i luga o le blog, atonu o le auala lea e mafai ai ona e faʻamalosiina o ia e faia suʻesuʻega fou. O le mea moni, mai le taimi o le tusiaina o le tusiga e uiga i le faʻamatalaga faʻavae i le tusiaina o lenei tusiga, tusa lava 3 tausaga, 4 masina ma le 4 aso ua mavae. Ae le o le tele o taimi, mo le sailiga o tusiga.

E te manaʻo i suʻesuʻega fou? - O loʻo ia te aʻu!

E mafai ona e faʻatali mo se tasi e faʻatonu se suʻesuʻega fou i luga o se oloa e fiafia ia te oe.

E mafai ona e faʻatali ma faʻamoemoe o le fia iloa masani o le tusitala o le saite o le a manumalo ia te ia, ma o le a ia faia se suʻesuʻega fou mo ia lava, e pei ona ia faia i le tusiga e uiga i le faasino igoa.

E mafai lava ona e talitonu i se vavega - o le a e maua se isi laupepa lea e taitaia ai e le isi tusitala ia suʻesuʻega.

Ae afai e te matua fiafia i le auala e sui ai le glucose toto mai se oloa poʻo se ipu, ona mafai lea ona e faʻatonuina aʻu i lenei suʻesuʻega.

O i latou na faitau i se tusiga e uiga i le GI ua uma ona malamalama o le glycemic index is a indicator unatformative. E tusa lava pe faʻamalamalamaina lenei faasinoupu i luga o se oloa, pe faʻapefea ona foliga mai e le mafai ona malamalama i ai le fua o le glycemic curve mai lenei oloa. O afea ma pe fia le maualuga o le suka, o fea oi ai le paʻu, o le a le manaia po o le faʻafeusuaʻi? E leai se mea e manino. Ma o le fesili o le faʻalagolago i nei GI mai nisi o saite o loʻo tumau pea le aoga. I se faaopoopoga, e seasea lava ona tatou 'ai faʻatasi meaʻai - matou te faʻafefiloi faatasi. Ma o le mauaina o le GI mo le tuufaatasiga o oloa (ipu) e toetoe lava a le mafai.

O le mea lea, pe afai, mo se faʻataʻitaʻiga, e te manaʻo e faʻalauiloa se oloa fou poʻo se ipu i au mea taumafa, ae iai ni atugaluga e uiga i lenei mea, e mafai ona e faia se suʻesuʻega mo oe e uiga i le aafiaga o lenei oloa poʻo le ipu i luga o le kulukose toto.

I le faʻaopoopoga i le pupuni lava ia i luga o le kalafi, o le ae mauaina lau lipoti auiliiliga i lenei mea.

O le a tusia se tusiga i luga o lenei 'upega tafaʻilagi, o lona uiga e le naʻo oe, ae o isi tagata faitau o le a latou aʻoaʻoina le moni atoa e uiga i se oloa. O le mea lea, o le ae fesoasoani i le faʻaofiina o le malamalama fou i le lalolagi.

I luga o lenei pathos tusi e uiga i le aumaia o le malamalama i le lalolagi, tuu mai ia te au ou te alu.

Glycemic index of different types of beans

O le suka o le toto o se fuainumera malie. O le maualuga atu, o le sili atu lea o le leaga o le oloa mo se maʻi maua i le maʻisuka. I le faaopoopo atu i le aafiaga i le toto, o le maualuga o le GI e mafai ona taʻitaʻia ai le maua o le mamafa ma le gaʻo.

Le faʻamatalaga faʻapitoa o le uʻamea pi:

  • lanumeamata lanumeamata - 15 iunite.,
  • lanu mumu - 35 iunite.,
  • paʻu paepae - 35 iunite.,
  • pī tao - 74 iunite.

O le paluga po o le piina o pi e tatau ona avea o se vaega o mea taumafa a tagata uma oe tausisia meaʻai talafeagai ma mataʻituina le kulukose i totonu o le toto. O tagata gasegase e le tatau ona 'ai meaai pusa. O le maualuga maualuga o le faasinomaga e mafua ona o le faaopoopoina o le suka i pi i le taimi o le faasaoina.

Taumafa tau taumafa

O pini e aoga e le gata mo le maualalo o le GI, ae faapena foi mo latou maualuga o le protein. O lenei mea ua avea ai le meaʻai ma meaʻai mo tagata taʻaalo, tagata e galulue i galuega faigata, vaivai i le maeʻa ai o se gasegase tuga. O le kalori matāʻupu o pipi tunu e maualalo ma atonu e faʻaititia laʻititi e faʻavae i luga o eseesega o ituaiga:

  • suauu - 25 kcal,
  • mūmū - 93 kcal,
  • paʻepaʻe - 102 kcal,

Contraindications

E i ai nisi tapulaa i le 'ai o pi. E tatau ona vavae ese pi mai meaʻai i le tulaga o faʻamaʻi:

Pini i totonu o se ato

  • ate
  • inumaga
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract,
  • pancreatitis
  • cholecystitis gasegase
  • tui
  • gasegase gastric ma faateleina le eletise.

E tatau i tagata matutua ona faatapulaa le taumafaina o pi, ona o suiga o le tausaga i le tino ua afaina ai le saoasaoa o le lomiina o lemu.

O le a le GI?

O le Faʻamatalaga Glycemic Index o se faʻamatalaga o le matematika o le mafai ona suia le maualuga o le suka. O le faasinoga o le faasino igoa o le falaoa paepae po o le kulukose - 100. O le index glycemic o le 70 e taʻua o le maualuga, i lalo o le 55 maualalo, mai le 56 i le 69 - ala.

Faʻasolosolo malie o meaai, itiiti le fesuiaiga o le suka i le maeʻa ai o meaʻai ma le maualalo o faʻamaumauga: o nei mea uma o le a aʻafia ai foliga o soʻo se tagata. Faʻailoga i le pito sili ona maualalo o faʻamaumauga:

  • fualaau faisua - pasili, basil, dill, lettu, kukama, tamato, aniani, sisi, broccoli, radishes, kapisi, garlic,
  • fualaau aina ma vine - toetoe o mea uma sei vagana ai kiwi, mango, meloni, faʻi, tilo, vine ma aso,
  • leki - peas, soya, vetch, pi, moa, sima,
  • Cereals - falaoamata soya, falaoa soya, tausoga, penisini paleni i luga o le vai, pasta i luga o le falaoamata atoatoa, oatmeal, falaoa atoa o le falaoa.

Inisalini, lea e ulu atu i le toto e sili atu i le suka, e faʻateleina ai le gaosia o enzymes faapitoa e faʻalauteleina ai le tele o tupe teu ma puipuia ai i latou mai le faʻafanoga. Ma afai o le pancreas e maua ai le tele o le inisalini i le gasologa o le aso, ona fai lea, e ese mai ai, e fesoasoani e talepe gaʻo ma faʻaitiitia le mamafa o le tino. E aliali mai e ui lava o meaʻai ma le maualuga o le suka ma le glycemic index (o le falaoa paʻepaʻe, falaoa) o loʻo i la tatou taumafataga, o le mamafa o le tino o loʻo tu pea pe tupu.

Glycemic index mo le filifilia o meaai

  1. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o meaʻai ma se tamaʻi maulalo e mafai ona oʻo atu i se tulaga o le hypoglycemia - maualalo le toto suka. O aʻafiaga autu o vaivaiga, afu malulu, leai se malosi, gatete. O le mea lea, o le meaai e tatau ona eseese, o mea taumafa ma le maualuga ma le maualuga o le faasino igoa e tatau ona i ai i totonu i ni vaega laiti.
  2. O se faasinomaga maualuga i totonu o oloa e aoga foi, mo se faataitaiga, mo tagata taaalo. O lenei mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le sili ona taua o le malosi - glycogen. I lenei mataupu, e taua le sailia o lau paleni patino ma ave meaʻai faatasi ma le tele o gaʻo pe a manaʻomia e lou tino. I le avea ai o se tulafono, o avega mamafa (oloa e maua ai le maualuga o le faasinomaga igoa) e ave e tagata taʻavale pe a maeʻa le faʻatinoina o le tino, pe a faʻaitiitia le malosi i totonu o le tino.
  3. E le tatau ona e faia lau lisi autu i luga o le faʻavae o faʻamatalaga glycemic o oloa. E taua foi le aoga tau taumafa.
  4. E le tusa ai ma le faasalalauga, o se meaʻai paleni - o se lole lole (Mars, Snickers) - e le o se puna sili sili ona lelei o le gaʻo. O vailaau faʻataʻavaʻavaʻa ma gaʻo i lona fatuga o le a mafua ai ona afaina le tino nai lo le lelei.
  5. O le inu o le vai i le taimi o se taumafataga e faateleina ai le faʻamaualuga o faʻamatalaga o oloa o loʻo oʻo mai. O le mafuaʻaga lena e fautuaina ai e le au fai meaʻai e musu e inu meaʻai.

Bean Index

O i latou e mananaʻo ia maua se tagata laititi ma talafeagai e taumafai e aloese mai le faʻaaogaina o leki (soya, vetch, pi, lentils, chickpeas, peas, lupins, peanuti). Latou te manatu o le maualuga-kalori, ae le aofia ai mai lau meaai o se mea sese tele. Legumes are rich in nutrients, microelements, proteins plant, fiber and vitamin B, ae o la latou glycemic Index e maualalo, o le mea lea o legumes ei ai lona aoga aoga e le gata i tulaga masani o le tino, ae faapena foi i luga o le ata.

O pi o se mea e sili ona lauiloa i tagata taʻaleʻa, maʻisuka ma i latou o loʻo vaʻaia ma le totoʻa a latou ata.

O aoga aoga o pi ia o se mea ofoofogia:

  • o se oloa e seasea maua ei ai le tele o vitamini - C, K, E, PP, B1-B3,
  • o le polotini malosi i le tuufaatasiga o pi ia maualuga lona taua, e tutusa ma aano o manufasi,
  • le pasene o le faʻamalamalamaina o le protein - 80%,
  • le glycemic index of beans - mai le 15 i le 35.

O paʻu paʻepaʻe e sili ona maualuga le faʻasoa i totonu o ona ituaiga uma -35, aua o loʻo i ai le tele o carbohydrates, red - 27, ma le siliculose naʻo. 15. E le gata i le pipiina o pi e faʻapipiʻiina le soifua maloloina, o lona glycemic Index - 74. O le mea lea ona o le faʻateleina o pini i le faagasologa o le faʻasaoina suka. E fautuaina e fomaʻi se tagata soifua maloloina e 'ai ni pi ma oloa mai le itiiti ifo faalua i le vaiaso.

Peʻa e lauiloa talu mai lea taimi i lea taimi. O se punavai sili ona lelei o le polotini, sima, vitamini, amino acids, fiber ma le suka. E le gata i lea, o le fructose ma le kulukose mai peʻa e mafai ona ulu vave i le toto, e aunoa ma le gaosia o le inisalini. Ma o enzymes faʻapitoa e mafai lava ona faʻaitiitia le faʻasologa o fuainumera o mea taumafa ua 'aina i le pi. O nei mea e le masani ai e fesoasoani e maua ai le maualuga o le suka, lea e faigofie ai le maʻisuka. E tatau ona manatuaina o peʻa fou o loʻo i ai se faasinomaga mataʻituina maualuga - 50, pea sou sou mo i latou o loʻo mananaʻo e aveesea le mamafa o le a leai se aogā -86. O pamu paʻu ua i ai se faasinomaga igoa o le 45. O le GI sili ona maualalo o le pati tapuni matagogo i -25. E le pei o isi laumei, o popo fou, e leai ni togafiti e mafai ona faʻaaogaina e fai ma meaai.

Turkish chickpeas o se faleteuoloa moni o meaʻai. Chickpea vavalalata isi ituaiga o legumes i totonu o mea e maua ai le aoga o puipuiga, lipids ma starches. Oleic ma le linoleic acid i lona tuufaatasiga e le maua i le cholesterol, o le mea lea, latou te gauai e aunoa ma se afaina i le ata. E ui o le moala e mauʻoa i filo o meaʻai, phosphorus, magnesium, potassium ma sodium, e le o aofia ai ni mea amino aoga. I lenei itu, e fautuaina e le au fai meaʻai meaai pipela ma pasta poʻo le araisa, ona faʻamaʻo saʻo lea e le tino meaʻai mai le oloa. O Chickpea ei ai se fuainumera faigofie o le -30, o lea e tatau ona aofia ai i aso uma o le leiloloa o le mamafa, tagata afeleti ma le maʻisuka. E fautuaina foi e fomaʻi chickpeas i tagata e maualuga le toto maualuga e pei o se oloa malosi-e maua ai le maualalo o le masima. Gastroenterologists mafaufau i le chickpeas o se diuretic ma faamamafa atu lona mafai ona faaosofia ma faaleleia le galue o le toto.

Lentils e maua mai i gaʻo vailaʻau faʻalavelave e faigofie ona faʻafeiloaʻi le tino. Lentils ei ai le fuainumera o fuainumera - e fuafua i le eseesega ma le auala o le sauniuniga, mai le 25 i le 45. O le faʻaaogaina o lentils o le a le aumaia ai se faʻamanuiaga, o lona faasinomaga faʻavae e 74. Ae o lentils e pei o le lapisi e mafai ona avea ma fesoasoani lelei i le tau faasaga i le maʻisuka ma le mamafa. O le falaoa o le Lotu o se filifiliga lelei mo tagata taʻaalo.

Sa tu fafo le Soya i totonu o leki mo lona lauiloa. Ua tupu ma ua faʻaaogaina i toetoe lava o itu uma o le lalolagi. O tagata Soya e taua mo lo latou maualuga o meaʻai o fualaʻau fualaʻau ma gaʻo. E faʻaaogaina i le gaosiga o toetoe lava o ituaiga uma o meaʻai manu. O le soya saula o le faavae lea o aganuu masani a Oriental ma saina. O le taumafa a Europa na faia suiga talu ai nei ma faaopoopo atu le soya soya i ona ipu, ma tuʻuina atu ai soʻo se oloa o se piquancy tulaga ese ma se manogi faapitoa. Pe a filifilia se sauʻai, e taua le faʻamalamalamaina o le uluai oloa na maua mai e ala i le fafagaina masani. I le avea ai o se tulafono, ua faailoa mai e le gaosioloa lenei mea i se pepa malamalama i luga o le igoa.

O le sooga lelei o soya e aofia ai soya, saito, vai ma masima. O le i ai o soʻo se isi lava mea e faʻaalia ai o loʻo i ai lau vailaʻau faʻaaogaina e le maua ai mea aoga uma o se saula masani. O le saumalie soya e leai se meaola e maua ai se fuainumera o le 0, ma avea ai ma se faʻapitoa tulaga masani o lona ituaiga. E ese le fou o le sau sauʻai a Tamari e aunoa ma le faʻaogaina o le saito ei ai se faʻamatalaga manino o le 20. E foliga mai, o le saito i le taimi o le faʻamalosiina e maua ai enzymes faapitoa e talepeina ai le suka.

Ina ia filifilia se lelei ma se soifua maloloina maloloina, e tatau ona e gauai atu e le gata i ona fatuga, ae faapena foi i foliga vaaia ma sosogi. O se tamaoaiga, ae i le taimi lava e tasi o le malamalama ma e le o le manogi manogi, o se lanu manino o ni faailoilo ua faia le saumalie e tusa ai ma le fua muamua o le fuataga ma ua taofia pea ona aoga aoga.

Fuaina o Fua

E tatau ona i ai i luga o le meaai meaai a i latou o loʻo mataʻituina o latou ola maloloina ma foliga vaaia. O fuainumera maualalo maualalo, leai se gaʻo ma se tele o sapalai o gaʻo ua avea ma mea e manaʻomia mo tagata taʻaalo. Buckwheat, couscous, oatmeal, o karite, cereal cereal, rice brown, bran alaka, karisi karite o sui o le aiga o le cereal e maualalo le faasinomaga glycemic index. O le Couscous o se meaʻai taua e faavae i luga o le kulimi o le durum, na mafua mai i semolina. O le maualuga o meaola o le ola ma le tele o fualaau aina ma le mineral ua avea ma tausoga o se oloa taua lea e faatumauina le malosi ma le malosi. Fomaʻi fautuaina tausoga o se fofo mo le atuatuvale ma le vaivai. E faʻamaonia le moe, faʻamamaina le tino o le tino, le puipuia ma le cardiovascular.

O le falaoa o se mea faʻafefiloi. O le taumafai malosi mo le mamafa o le mamafa e matua le aofia ai mai a latou meaʻai. Ae ui i lea, o falaoa o falaoa o ituaiga eseese o loʻo i ai se faʻasinomaga faʻamalieina. O le falaoa uliuli, o le suka, o le pauka, ma le paranesi, o fatu saito uma e talafeagai mo le taumafa o le maʻisuka. O le mea sili o le filifilia lea o le falaoa atoa o le falaoa mai le saito o le kuluma e aunoa ma ni mea faʻapitoa poʻo le taoina i le fale oe lava.

Tuua Lau Faamatalaga